Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Reality-series => Big Brother 2005 => Topic gestart door: plienke op 23-08-2005, 00:45:05

Titel: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: plienke op 23-08-2005, 00:45:05
Vanaf 24 augustus...

... Vanaf dan zijn de allereerste beelden van de nieuwe Big Brother-serie op internet te zien. Omdat mensen blijven boeien.

Vanaf woensdag de 24ste om 22.00 zijn de eerste beelden te bekijken via www.bigbrother.tv. Televisie kijkend Nederland moet nog even wachten: de eerste Big Brother-uitzending is op zondag de 28ste.

Die dag maakt de wereld hit Big Brother om 20.30 uur zijn rentree op de Nederlandse televisie bij Talpa. In de kick-off uitzending krijgen de bewoners elkaar en het gloednieuwe Big Brother-huis voor het eerst te zien. Het wordt de vijfde editie van de real-life soap in Nederland.

Vanaf maandag 29 augustus is Big Brother elke werkdag van 19.30 uur tot 20.00 uur te zien. Elke donderdag presenteren Birget Maasland en Ruud de Wild van 20.30 tot 21.30 de wekelijkse live-uitzending. Het programma wordt elke werkdag herhaald van 23.00 tot 23.30 uur.

(bron: Talpa)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Eck op 23-08-2005, 10:56:51
zijn de kandidaten al bekend?
hebben ze nog nieuwe elementen togevoegd? (behalve de zwangere vrouw)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 23-08-2005, 11:49:10
Prijzen en boetes

Bart en Bianca wonnen 250.000 gulden (ca. € 113.000), Sandy won ruim € 300.000 en Jeanette € 325.000. Dit jaar bedraagt het prijzengeld maximaal € 400.000. Het ligt in de lijn der verwachting dat de definitieve prijs dit jaar niet, zoals in 2001 en 2002, enkel beslist wordt in de finale. In het buitenland is ‘goede’ ervaring opgedaan met een boetesysteem waarbij elke individuele overtreding van BB-regels ook betekent dat er een bedrag in mindering wordt gebracht op het uiteindelijke prijzengeld. Hierdoor zal de sociale controle van de groep ten opzichte van het individu groter worden.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 24-08-2005, 12:13:23
Bridget is er voor de show

In de GPD-bladen vertelt Bridget Maasland zich goed te hebben voorbereid op BB. "Het huis is echt schitterend. Echt van deze tijd en heel ruim opgezet. Vooral de keuken vind ik prachtig. Ik zou er best willen wonen, maar ik wil er niet in opgesloten worden. Ik stel namelijk heel erg prijs op mijn vrijheid. De eerste liveshow is volgende week donderdag, als de bewoners er een week zitten. Mijn rol is het bewaken van de orde en de uitleg. Dit is een echte show en Ruud is toch meer van de radio. Daarom laten we hem los, want zo’n radioman op televisie gedijt niet onder restricties."

Ruud is de vliegende keep
Ruud de Wild verwacht dat Big Brother hoge kijkcijfers gaat scoren: "Als mensen kijken naar die schijtprogramma’s van SBS, dan zullen ze zeker ook naar Big Brother kijken.” Ruud wordt de vliegende keep. Hij mag daarom vóór de Kick-Off het huis nog niet zien, hij moet straks echt vol verbazing het huis in. “Ik denk dat mijn rol in het programma zich vanzelf zal ontwikkelen. Ik zorg voor de koffie met gebak als er weer een bewoner het huis uit komt. Ik vind het wel knap van de kandidaten dat ze het aandurven om elke dag in de gaten te worden gehouden door camera’s. Ze gaan er in met het volle verstand, ook de zwangere vrouw. Wie daar spastisch over doet, weet de knop van de televisie te vinden
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 24-08-2005, 12:14:00
Geheime opdrachten (II)

"In deze nieuwe BB-serie doen we niet meer aan battles, maar het wordt wel degelijk sensationeel", aldus John de Mol in diverse media. "Compleet met geheime opdrachten, die uitsluitend voor één persoon of een paar mensen in het huis gelden. De rest van de bewoners weet daar niets van. Hiervoor hebben we fantastische, manipulatieve ideeën bedacht. In de eerste serie lieten we het groepsproces zijn eigen weg volgen, nu gooien we vaker een steen in de vijver, die golven gaat veroorzaken. Actie en reactie, deining in de tent!"

Zij gaan het beter doen


De nieuwe presentatoren van BB denken dat dit klusje een makkie wordt. Ruud: "Ik heb alleen een paar afleveringen van de eerste versie gezien. Die versies daarna zijn niet echt blijven hangen. Wel heb ik nog de finale gezien die Patty Brard presenteerde." Bridget: "Ik heb toen met plaatsvervangende schaamte zitten kijken en wenste soms dat de camera kapot ging, zodat het programma gestaakt kon worden. Ruud: "ja dat had ik ook. Zeker weten doe ik het niet, maar het leek wel of Patty dronken was!"


Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Stormpie op 24-08-2005, 14:58:31
Big Brother start op internet
 
Gepubliceerd op woensdag 24 augustus 2005
 
(P7) Vanavond begint de vijfde editie van Big Brother op Talpa.tv online en bij KPN en Vodafone via UMTS. De meeste tv-kijkers moeten nog wachten, behalve Versatelklanten.
Dit bericht Talpa.

"Er komen vier streams op de site: twee van camera’s waartussen geschakeld wordt en twee eiso's. Dat zijn vaste camerapunten, die overigens nog wel gewisseld kunnen worden", aldus de woordvoerder van Talpa.

Grote aantallen
Met aantallen is de nieuwe multimediazender niet scheutig: "We zijn op grote aantallen berekend. We hebben gekozen voor het grootste werkende distributienetwerk. Talpa faciliteert de streams zelf, en maakt gebruik van het netwerk van Streamgate."

Streamgate is een platform dat eerst centraal naar providers distribueert en vandaar naar hun internetabonnees. Het is gemaakt door DutchView, die over de BB-activiteit ook zelf bericht.

Vanaf maandag 29 augustus is Big Brother elke werkdag van 19.30 uur tot 20.00 uur te zien. Elke donderdag presenteren Bridget Maasland en Ruud de Wild van 20.30 tot 21.30 de wekelijkse live uitzending. Het programma wordt elke werkdag later op de avond herhaald.

Oorspronkelijke vorm
Big Brother keert terug naar de oorspronkelijke vorm die het programma tot een wereldhit maakte: twaalf bewoners die ruim honderd dagen tot elkaar veroordeeld zijn in een huis. De hoofdprijs is maximaal 400.000 euro. Wie wint, bepalen de kijkers die daarvoor tegen betaling bellen en sms'en.

Behalve de Big Brother Nieuwsdienst via sms, is er een nieuwe connectiedienst tegen betaling die het nodige moet opbrengen: via de 'Spyline', hiermee kun je per telefoon meeluisteren in het BB-huis.

De beelden zijn niet alleen 24 uur per dag live te volgen op Talpa.tv , maar ook via UMTS van Vodafone en KPN. Tevens wordt er op internet wekelijks een chat-sessie met de presentatoren georganiseerd.

BB bij Versatel
Versatel laat weten (pdf) dat ze vanaf vanavond 22:00 uur de eerste live beelden van Big Brother vertoont via haar ADSL/TV-pakketten. Daarna is het volgens Versatel permanent feest met '24 uur per dag en 7 dagen per week, 4 ongecensureerde live streams die rechtstreeks uit het Big Brother huis komen'.

Daar blijf het niet bij: ook zijn de herhalingen van alle door Talpa verzorgde Big Brother uitzendingen onbeperkt opvraagbaar via Versatel Televisie."Big Brother is een aanvulling op het al bestaande televisie-aanbod van Versatel. Dat is het live Eredivsie voetbal, de vier kanalen van de Engelse topclubs Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester United en de overige content die Versatel inmiddels op televisie aanbiedt."

(bron: www.planet.nl)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 24-08-2005, 16:29:40
Namen uitgelekt?

Opnieuw was er kort een aantal namen en foto's zichtbaar op de Talpa-site. Zijn Rob, Chantal, Lieske, Linda, Roel, Dido (foto), Menno, Rikkert en Nathalie samen met Anja de nieuwe bewoners?



Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Rickiejj op 24-08-2005, 21:24:10
Er staat dat vanavond de kick-off wordt opgenomen, maar betekend dat dan dat de bewoners vandaag al het huis in gaan? Want las ook dat de bewoners zondag pas kennis met elkaar en met het huis maken. Wie kan mij vertellen hoe dat zit?
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 24-08-2005, 21:33:28
Er staat dat vanavond de kick-off wordt opgenomen, maar betekend dat dan dat de bewoners vandaag al het huis in gaan? Want las ook dat de bewoners zondag pas kennis met elkaar en met het huis maken. Wie kan mij vertellen hoe dat zit?

De KickOff wordt vanavond opgenomen en Zondag Uitgezonden.
Dus de bewoners gaan vanavond het huis in,dus de kick off word nu opgenomen
en Zondag wordt het Semi live uitgezonden.Ik hoop je hier genoeg geinformeert te hebben  ::joehoe:: ::zwaai::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Goyathlay op 24-08-2005, 21:35:26
Vanaf 22:00 is alles via de streams te volgen.

Op dit moment staan de vier streams nog op de slaapkamers gericht.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 24-08-2005, 21:36:39
Vanaf 22:00 is alles via de streams te volgen.

Op dit moment staan de vier streams nog op de slaapkamers gericht.

 ::jaja:: Ja Dat klopt!
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 25-08-2005, 09:40:19
REGELS BIGBROTHER 2005

De nieuwe Big Brother-bewoners zullen ruim 100 dagen afgezonderd van de buitenwereld in het speciaal voor hen in Studio 5 te Aalmeer gebouwde huis verblijven. Er zijn 14 basisregels met betrekking tot het leven in het Big Brother Huis. Met hun toezegging om deel te nemen aan Big Brother verklaren de bewoners zich bereid om zich aan deze regels te houden.

1: Contact met de buitenwereld is verboden. Boeken, schrijfmateriaal, klokken, telefoons en electrische apparaten zijn verboden.

2: De bewoners worden zeven dagen per week en 24 uur per dag gefilmd. Zij moeten hun persoonlijke microfoons altijd bij zich dragen

Dagboekkamer en nominaties

3: De Dagboekkamer is de enige plek in het huis waar de bewoners een persoonlijk gesprek met Big Brother aan kunnen gaan.

4: Bezoek aan de Dagboekkamer is verplicht.

5: Nominaties voor het wegstemmen van bewoners zijn verplicht.

6: De bewoners zijn verplicht nominaties eerlijk en steekhoudend te beargumenteren.

7: Het is verboden nominaties te bediscussiëren, of andermans nominaties te beïnvloeden.

Omgang met elkaar

8: Het is niet toegestaan om details te bespreken over de besteding van het eventuele prijzengeld.

9: Alle taken en opdrachten dienen gezamelijk uitgevoerd te worden. Het wekelijks budget is van de resultaten afhankelijk.

10: Bewoners mogen geen geweld tegen hun medebewoners gebruiken.

Vertrekken uit het huis

11: Verwijdering uit het huis geschiedt na een publieke stemming.

12: Bewoners mogen te allen tijde het huis vrijwillig verlaten. Hiermee verliezen zij het recht op een prijs. Zij kunnen vervangen worden.

13: Als een bewoner de regels verbreekt kan hij gevraagd worden het huis te verlaten. Daarmee verliest hij of zij het recht op een prijs. Verwijderde bewoners kunnen vervangen worden.

De allerbelangrijkste regel

14: Big Brother kan de regels te allen tijde naar believen veranderen. De producers kunnen de regels niet breken. Zij máken de regels.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Test op 27-08-2005, 01:21:24
Tranen en twijfels bij intrek in Big Brother-huis

ALMERE - Voor het Big Brother-huis in Aalsmeer deden zich woensdagavond emotionele taferelen voor. Soms snikkend wierpen de kandidaten zich in de armen van familieleden of vrienden om zich vervolgens ruim honderd dagen in het huis te laten opsluiten.

De woning is zeer luxe ingericht. "Hier kan ik me wel een tijdje vermaken", constateerde Roel. Nathalie was minder onder de indruk. "Ik sta helemaal te shaken nu ik hier binnen ben. Ik moet even bijkomen, tering", verzuchtte zij. Het meest bijzonder was de entree van Ingrid in het huis. "O jee, wat heb ik nu gedaan? Ik mis iedereen nu al", zei ze terwijl ze zich nog maar een seconde bij haar medebewoners had gevoegd.

De kandidaten zagen elkaar woensdag voor de eerste keer.
Film van de presentatie woensdag: mms://anpstream.datiq.net/1e1cfc06ebd3e03be030c95337eb4231_bb.wmv

Gezien de reacties denken Endemol-baas Paul Römer en Talpa-programmadirecteur Remko van Westerloo dat het wel goed zit met de chemie tussen de deelnemers. Om het vuurtje nog wat op te stoken, maakten de makers aan het einde van de opname bekend dat binnenkort een ex van een van de BB-kandidaten het huis zal bezoeken.

In de komende tijd kunnen de bewoners meer van dat soort 'plaagstootjes' verwachten. Maar niet te veel, want Römer wil met Big Brother terug naar de basis. Dus geen 'battles' tussen verscheidene bewonersgroepen meer, of een arm en een rijk gedeelte, maar gewoon twaalf mensen in een huis stoppen en dan maar zien wat er gebeurt.

Remko van Westerloo hoopt dat de openingsuitzending zondag een miljoen kijkers trekt, dan zou hij al tevreden zijn. Critici stelden de afgelopen dagen dat Talpa nog niet veel kijkers weet te trekken. Van Westerloo zegt hij wel had verwacht dat het begin van zijn zender zo zou lopen. "We hebben de huidige kritiek zelf een beetje uitgelokt, want vooraf was er zoveel free publicity over het aantrekken van het voetbal, succesprogramma's en sterren. We hebben dus hoge verwachtingen geschapen en dan is het logisch dat we nu kritiek krijgen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we na deze week, als veel nieuwe programma's gaan lopen, veel kijkers gaan trekken." Op de Talpa-burelen heerst volgens Van Westerloo geen verhoogde nervositeit. " Vanaf volgende week wordt het pas echt spannend. Dan komen we pas echt op temperatuur."

bron: Telegraaf woensdag 24 augustus 2005

Bijschrift foto:
De zwangere Tanja (27) is gisteravond met veel vertoon het Big Brother-huis binnengestapt.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Stormpie op 27-08-2005, 09:28:18
Arbeidsinspectie onderzoekt BB-baby
 
Gepubliceerd op zaterdag 27 augustus 2005
 
DEN HAAG (ANP) - De Arbeidsinspectie is een onderzoek begonnen naar de aanwezigheid van een baby in het Big Brother-huis. Talpa begint zondag met een nieuwe serie van Big Brother. Eén van de deelnemers is een zwangere vrouw die daar voor de camera's zal bevallen.

Moeder en kind blijven daarna in het huis. Volgens de Arbeidsinspectie zou de aanwezigheid van het pasgeboren kind in het huis kunnen worden opgevat als een vorm van kinderarbeid. Een woordvoerder van de arbeidsinspectie heeft een bericht hierover in De Telegraaf van zaterdag bevestigd.

De arbeidsinspectie voert het onderzoek uit in opdracht van minister De Geus van Sociale Zaken. Het onderzoek zal naar verwachting enkele dagen duren.

In Nederland gelden strenge regels voor het gebruiken van jonge kinderen op televisie, in de film of bij het theater. Volgens de inspectie moet het belang van het kind voorop staan en mag, onder meer, zijn ontwikkeling niet in gevaar komen.

Bron: Planet.nl
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Test op 27-08-2005, 10:40:05
ONDERZOEK NAAR MOGELIJKE KINDERARBEID

Inspectie moedert over BB-baby

door Alexandra van den Bos en Rob Sebes

DEN HAAG, zaterdag
De Arbeidsinspectie is een diepgravend onderzoek begonnen naar de mogelijke geboorte en het verblijf van een baby in het Big Brother-huis.
Het blijft in elk geval nog een paar dagen uiterst onzeker of de baby van de aanstaande moeder, de 27-jarige Tanja uit Groningen, direct na de geboorte wel in het Big Brother-huis mag blijven. Pas medio volgende week neemt de Arbeidsinspectie een besluit.
Reden voor het onderzoek is dat de baby officieel valt onder alle regels die gelden voor het beperken van kinderarbeid.
       
Vergunning
Talpa, die het programma uitzendt, heeft wel een vergunning aangevraagd om de baby in de uitzendingen te mogen brengen. Maar minister De Geus (Sociale Zaken) wil dat de Arbeidsinspectie tot op de bodem uitzoekt wat het voor een zuigeling betekent om in een spectaculair tv-programma ter wereld te komen.
Voor kinderen tot en met 12 jaar, dus ook baby’s, zijn er namelijk allerlei beperkingen om op tv en in films, reclamespotjes, radioprogramma’s, theaterproducties en modeshows op te treden. Zo mogen er geen gevaarlijke situaties voorkomen en mag het optreden niet nadelig zijn voor het kind. Het belang van de kleine moet altijd voorop staan, zo staat in de wet.

De regels voor kinderen tot 7 jaar zijn zelfs nog veel scherper. In dit geval moet het optreden vooral spelelementen bevatten en mag het kind zelf niet in het centrum van de belangstelling staan.
Alleen wanneer de werkgever kan aantonen dat er sprake is van een uitzonderlijke situatie, kan hiervan worden afgeweken.
Tanja is op dit moment 31 weken zwanger. De Groningse, die tot afschuw van velen nog steeds blijkt te roken, gelooft zelf niet dat het verblijf in het BB-huis schadelijke gevolgen voor haar baby heeft. „Ik denk dat mijn kind daar later trots op is.”

bron: De Telegraaf, zaterdag 27 augustus 2005
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daisy op 27-08-2005, 15:25:23
Arbeidsinspectie onderzoekt BB-baby


En terecht ook. 't Is toch zielig voor zo'n kind. Ik moet er niet aan denken! ::ohno::

Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 28-08-2005, 22:10:15
Big Brother 'back to basic'
big brother maakt vanavond haar rentree op de Nederland- se televisie. Met de goede lead-in van De Wedstrijden hoopt Talpa vanavond op een miljoen kijkers voor de kick- off van de vijfde reeks big brother. BB 5 is nadrukkelijk gefundeerd op de oerversie: twaalf bewoners en geen battles. "Back to basic", propageert Talpa. Volgens tv- wetenschapper Maarten Reesink is dat een wijs besluit.

Reesink in de Gelderlander: "De eerste versie was eenmalig. Bij de tweede was de casting slecht en de derde werd een veredelde zeskamp. Als de vijfde versie terug gaat naar dat psychologische spel tussen deelnemers, redactie en kijkers kan het succesvol zijn. Hetgeen waar mensen blijven hangen bij het zappen is authenticiteit. Uit angst voor lage kijkcijfers wordt er nog te veel voorgeproduceerd. Dat is niet echt meer. Het format maakt de kijker niet uit, als het maar pure tv is, niet doodgeproduceerd. Men wil niet meer zien dat gewone mensen hun sokken aantrekken, maar dat Gerard Joling en Gordon dat doen. Idols is schatplichtig aan big brother omdat ze heel slim riepen niet het grootste talent te zoeken, maar het grootste idool. Dan gaat de discussie over hoe gewoon Maud is en of Boris in het echt ook zo arrogant is."

Sabine Wendel was één van de bewoners uit de eerste serie. 1,6 miljoen kijkers zagen live hoe Sabine van de kijkers moest vertrekken. Ze was door de serie uitgegroeid tot bekende Nederlander. Met alle gevolgen van dien. "Superleuke dingen, maar ik heb ook gehuild van ellende", zegt Sabine in BN/De stem.

"Iedereen heeft een mening over je. Wel begrijpelijk als je dagelijks op televisie bent, maar je moet er wel tegen kunnen. Je bent plotseling een bitch. Daar krijg je een hele dikke huid van. Ik denk dat de mensen het programma inmiddels wel kennen. Ik ben vooral benieuwd naar de zwangere vrouw, want daar snap ik niets van. Wie wil nou dat haar kind in een big brother-huis geboren wordt?"

Big Brother: The kick-off, vanavond tussen 20:30 en 22:00 bij Talpa
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 28-08-2005, 22:11:19
Onderzoek naar Big Brother- bevalling in Nederland
 
Een deelneemster bevalt dra in het Big Brother- huis.
De Arbeidsinspectie in Nederland is een onderzoek begonnen naar de aanstaande bevalling in het Big Brother-huis. Talpa begint morgen met een nieuwe serie van Big Brother met een zwangere deelneemster. Volgens de Nederlandse wet moeten kinderen hun toestemming geven voor een televisieoptreden en dat kan de baby per definitie zelf niet doen.
 
Routineprocedure
Volgens een woordvoerder van de Arbeidsinspectie gaat het om een routineprocedure. Het onderzoek zal naar verwachting enkele dagen duren. In Nederland gelden strenge regels voor het gebruiken van jonge kinderen op de televisie, in de film of in het theater.Volgens de inspectie moet het belang van het kind vooropstaan en mag onder meer zijn ontwikkeling niet in gevaar komen. (belga)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 28-08-2005, 22:13:04
SABINE WORDT NOG DAGELIJKS HERKEND
Voor de vijfde keer begint John de Mol met een serie van zijn geesteskind big brother. De voormalige Tilburgse Sabine Wendel was bewoonster van het eerste BB-huis. Ze blikt terug.

Sabine Wendel (31) wist niet wat haar overkwam, toen ze bijna zes jaar geleden het big brother-huis verliet. Van de betrekkelijke rust onder de camera's kwam de toenmalige Tilburgse terecht in een heksenketel.

big brother, bedacht door televisietycoon John de Mol, was een hype geworden. Liefst 1,6 miljoen kijkers zagen live hoe Sabine van de kijkers moest vertrekken. Het was de volgende dag voorpaginanieuws voor veel kranten. In 34 dagen was Sabine Wendel zonder dat ze het zelf wist veranderd van een anonieme Tilburgse in een bekende Nederlandse.

Met alle gevolgen van dien. "Superleuke dingen, maar ik heb ook gehuild van ellende", vertelt ze nu. "Iedereen heeft een mening over je. Wel begrijpelijk als je dagelijks op televisie bent, maar je moet er wel tegen kunnen. Je bent plotseling een bitch. Daar krijg je een hele dikke huid van."

John de Mol begint zondagavond met een nieuwe serie big brother. Sabine Wendel denkt niet dat big brother 5 in Nederland een kijkcijferkanon zal blijken. "Ik denk dat de mensen het programma inmiddels wel kennen." Zelf zat ze de avond na haar vertrek uit het huis aan tafel bij Barend en Van Dorp. "Echt iedereen wilde met me praten."

Het regende aanbiedingen. "Ik ben lang niet overal op ingegaan. Wel heb ik geposeerd voor Playboy en ben ik voor RTL het big brother-journaal gaan presenteren. Ik word nog dagelijks herkend en dat is hartstikke leuk." Met sommige van de andere bewoners van big brother 1 heeft Sabine nog regelmatig contact. Bart, in het huis haar grote liefde, ziet ze nog regelmatig.

Naar de eerste afleveringen van big brother 5 gaat Sabine wel kijken. "Ik ben vooral benieuwd naar de zwangere vrouw, want daar snap ik niets van. Wie wil nou dat haar kind in een big brother-huisgeboren wordt?" Ondanks de kritiek en de wijsheid achteraf heeft Sabine Wendel geen spijt van haar deelname. "Ik ben er wijzer door geworden en heb er veel vrienden aan over gehouden."

( bron: bn/de stem * foto: anp )

Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 29-08-2005, 00:12:46
Lieske (update)

Niet lang nadat onderstaand bericht geplaatst is komt het gesprek daadwerkelijk op Anorexia. Ze hebben het over vetpercentages. Lieske zegt dat ze heel atletisch gebouwd is en uit moet kijken dat ze niet te veel vet verliest. Ze vertelt dat ze een vriendin had op de dansschool die anorexia had en op een gegeven moment nog maar 27 kilo woog! Ze vertelt er met afschuw over. Zelf zegt ze niet te weinig te eten, maar wel heel bewust


Nathalie is Nana Love


Voordat ze het Big Brother-Huis inging, was Nathalie geregeld te horen bij Fresh FM en te zien bij TLF (The Love Factory) onder het pseudoniem Nana Love. Op de TLF-site vertelt ze dat ze al vanaf haar jeugd beroemd wil worden. Acteren, presenteren of een bekende Nederlander worden, daar is ze echt voor in… Ook vertelt ze over haar geheime liefde: "Ja, heb ik wel eens gehad. Was een liefde die niet is overgegaan. Iedereen dacht dat het voorbij was. Ik was zo gek op die jongen. Ik wist dat het nooit iets zou worden en gelukkig is er nu een nieuwe liefde. Niemand mocht mijn geheime liefde en nu gelukkig wel." Herkennen we hierin niet Ralph?
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 29-08-2005, 12:08:10
Kick off levert 1,5 miljoen kijkers op

Talpa had gisteravond een topavond in hun korte historie. Ruim 1,5 miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar de eerste uitzending van Big Brother, de 'Kick off'. Een goed kijkcijferavond komt Talpa nu wel zeer goed uit want zo'n fantastische start hebben ze niet gehad. Vanavond start nog een kijkcijferkanon, namelijk 'expeditie robinson'.

Bron: Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 30-08-2005, 17:25:03
Fiets hem erin

De bewoners hebben een opdracht gekregen. In de woonkamer staan twee hometrainers. "Jullie moeten een lamp brandend houden. Door op twee fietsen te fietsen gaat de lamp branden. De lamp mag 60 seconden uit en hij moet blijven branden tot donderdagavond 21.00 uur.' Als de opdracht slaagt, mogen ze vrijdag via het bestelboek dingen bestellen die ze willen. Tanja mag niet meedoen op de fietsen." Dus het word fietsen deze dagen en is er dus wat activiteit in huis. Ze moeten per duo op de fiets zitten, zes duo's 24 uur per dag, dat betekent 4 uur per dag per persoon. Lees op ons forum hoe de opdracht word opgepakt

Nominatiebespreking tijdens fietsen
Voor onze mediawatachers die snachts streamverslagen maken is het momenteel een leuke bezigheid. De fietsopdracht zorgt voor goede gesprekken. Door de gesprekken heen merk je dat de bewoners bezig zijn met de komende nominaties. Het houd ieder best wel bezig. Menno en Ingrid hebben een paar uur doorgefietst. De andere bewoners zijn wakker gebleven om ze te verzorgen en ze aan te moedigen. Ieder heeft vannacht 75 kilometer gefietst. Gelukkig staat voor hen een warm bubbelbad klaar om de spiertjes wat te laten ontspannen.

Nathalie en Ralph voelen zich goed

Alle bewoners zijn weer wakker. Sommigen zijn aan het fietsen en anderen liggen in de zon te luieren van een zware fietsnacht. Nathalie en Ralph voelen zich goed. Ze hadden beiden gedacht dat het moeilijker zou zijn als twee ex-en in één ruimte maar dat valt best mee. Ze zien elkaar niet als exen maar gewoon als medebewoners. Joost is nu aan het fietsen en er staat al ruim 500 kilometer op de teller. Hij heeft gevraagd aan zijn medebewoners om de foto van zijn slaapkamer te halen van zijn vriendin. Deze staat nu in het stuur van de hometrainer. Op die wijze moedigd het hem aan zegt hij.

Bron : Mediawatchers  ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: JvB op 6-09-2005, 17:32:12
Beperkte ontheffing filmen 'Big Brother'-baby  

Producent Endemol Nederland krijgt een beperkte ontheffing voor het filmen van de baby in het televisieprogramma 'Big Brother'. Een onbeperkte ontheffing, waar Endemol Nederland om had gevraagd, wordt door de Arbeidsinspectie afgewezen. De beperkte ontheffing geldt één keer per dag voor maximaal twee uur en voor maximaal acht dagen. Daarmee wordt voldaan aan de regels van de Arbeidstijdenwet.

 
De Arbeidsinspectie en Endemol Nederland hebben afspraken gemaakt over de praktische uitwerking van de beperkte ontheffing. Zo wordt de baby bij geboorte in het tv-programma ondergebracht in een aparte kamer bij het Big Brother-huis. In deze kamer wordt niet gefilmd.

De moeder van het kind die in het Big Brother-huis verblijft heeft vrije toegang tot de babykamer. Dat geldt ook voor een verzorgster van buiten het Big Brother-huis. Zij mag de baby onbeperkt bezoeken en meenemen naar buiten.

In het belang van de veiligheid, gezondheid en het welzijn van kinderen stelt de Arbeidstijdenwet regels aan het optreden van kinderen in onder meer tv-programma's. Het komt vaker voor dat op grond van deze regels een ontheffing wordt verleend. Voorbeelden uit het verleden zijn enkele documentaires, een serie en een reclamespotje.

(http://www.nieuws.nl/news/NEWS/images/fotocrop.09-06-2005.0035.jpg)

Bron: Novem-Nieuws (http://www.nieuws.nl/bericht/8/6868)
 
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 7-09-2005, 21:02:01
Big Brother 5; Back tot the basic   

BIGBROTHER COLUMN Door : ikbenjorg

“Big Brother gaat weer terug naar de basis waarmee het programma in 1999 begon”, aldus John de Mol, die trots aankondigde dat deze versie van Big Brother geen rare battles, gedwongen liefdes of arm/rijk verschillen zou bevatten.

Inmiddels is Big Brother 2 weken aan de gang en hebben zich al uiterst opmerkelijke gebeurtenissen voorgedaan in het Big Brother huis.  Van battles mag dan misschien geen sprake meer zijn, de manier waarop de kandidaten tegen elkaar worden uitgespeeld is uiterst opmerkelijk...

Lees verder het COLUMN van Ikbenjorg het staat op het BB Board  ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 8-09-2005, 11:58:39
Big Brother-baby maximaal acht dagen op tv

Uitgegeven: 6 september 2005 14:56

Laatst gewijzigd: 6 september 2005 15:30

DEN HAAG - De baby die in het tv-programma Big Brother-huis wordt geboren, moet een eigen kamer krijgen waar niet wordt gefilmd. De televisieproducent Endemol Nederland mag de BB-baby maximaal acht dagen lang één keer per dag niet langer dan twee uur filmen.
De Arbeidsinspectie heeft de "onbeperkte ontheffing" voor het filmen van de baby, waar Endemol Nederland om had gevraagd, afgewezen. De inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken maakte dinsdag bekend een "beperkte ontheffing" te hebben verstrekt.


Babykamer

De Arbeidsinspectie stelt met Endemol afspraken te hebben gemaakt over de praktische uitvoering. Zo krijgt de moeder die voor de camera's zal bevallen, vrije toegang tot de babykamer zonder camera's. Dat geldt ook voor een verzorgster van buiten het Big Brother-huis. Dat wordt vermoedelijk een van de grootmoeders, die de baby onbeperkt mag bezoeken en meenemen naar buiten.

In Nederland gelden in het belang van de veiligheid, gezondheid en welzijn van kinderen strenge regels voor hun optreden op televisie, in films en in het theater. Volgens de inspectie moet het belang van het kind vooropstaan en mag zijn ontwikkeling door het werk niet in gevaar komen.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Test op 8-09-2005, 16:20:20
Nieuwe bewoner?

Vanochtend klonk de zoemer in het Big Brother huis, dit gebeurt altijd als iemand zijn geluid-zender moet controleren.
Maar tot grote verbazing van de bewoners werd er omgeroepen 'Leroy, zender checken'. Maakte Big Brother een fout op dat moment, en is Leroy een toekomstige bewoner?

Linda kende wel een Leroy die ook in de voorrondes meedeed.

bron: www.partyplace.info (6 september'05)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 8-09-2005, 21:44:26
Vanavond live echoscopie in Big Brother! 
 
De makers van Big Brother houden hun woord en zijn druk bezig om dit deel van de roemruchte tv-show tot een waar spektakel te maken. Te beginnen met de aflevering van vanavond waarop een verloskundige het huis zal betreden om voor het oog van de televisiekijker een echoscopie bij TANJA uit te voeren! Ongetwijfeld een actie die in heel Nederland weer voor de nodige beroering zal zorgen, en natuurlijk bij zwangere Tanja die het wondertje in haar buik al bijna in volle glorie kan bewonderen! De grote vraag is natuurlijk of we vanavond ook al aan de weet zullen komen of we over een ruime maand een Big Brother, of een een Big Sister mogen verwelkomen!
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 8-09-2005, 23:22:55
Nou ja, de echo was niet 'live' en de uitkomst weten we al.

[edit] Wat ziet T er op die foto trouwens ontzettend als een druggie uit, zeg! [/edit]
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 12-09-2005, 17:06:47
Talpa laat geruchten transseksueel in het midden

Het is niet zeker dat er opnieuw een transseksueel in het Big Brother-huis zit. Meerdere websites berichtten dit weekend dat talpa bevestigd heeft dat er een kandidate in het huis zit die een geslachtsverandering heeft onder- gaan. Hier is echter niets van waar, aldus Maarten van Rooijen van talpa.

Van Rooijen zegt geen uitspraken te doen over kandidaten die deelnemen aan programma's van talpa. Hij is wel blij dat het programma zo op de voet wordt gevolgd. Gesuggereerd wordt dat kandidate Ingrid transseksueel is, gezien er geen jeugdfoto's van haar te vinden zijn op de BB-site.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 12-09-2005, 17:15:25
Rikkerts grote liefde

Kwade tongen beweren dat Rikkert homoseksueel is.
Dit is mede te danken aan de 'vrienden' van Rikkert die een dergelijke toespeling maakten in de eerste live-uitzending.
Rikkert zou al een hele tijd geen vriendin gehad hebben, maar daar zit wellicht een andere reden achter.

De site van Big Brother zelf meldt dat Rikkert in het bubbelbad een confessie deed aan Roel, Lieske en Joost. Hij had tot anderhalf jaar een relatie met de liefde van zijn leven met wij hij zelfs al drie jaar samengewoond heeft.

Er was een probleem waar Rikkert absoluut niets over kwijt wilde, maar het zou zo gaan overheersen dat ze besloten een pauze in te lassen en daarna de relatie voort te zetten, maar dat laatste is nooit gebeurt. Rikkert is er zo kapot van dat hij de laatste jaren zichzelf niet is en dat is ook de reden dat hij de laatste dagen in het huis wat stilletjes is.

Iets wat overigens op dit moment niet erg gunstig is, aangezien Rikkert zich van zijn beste kant moet laten zien want hij zit nu eenmaal in de gevarenzone...
Misschien kan zijn ex even een paar smsjes sturen als ze dit leest!

Bron : http://bigbrother.fok.nl/blog/
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 12-09-2005, 23:47:47
Shurendy terug bij ex

Eerder vertelde Tanja over haar korte relatie met de Groninger Curaçao-enaar Shurendy. Shurendy zou net zijn 3-jarige verhouding met de half-Egyptische Shireen verbroken hebben. Deze was door de pillen helemaal doorgedraaid en moest opgenomen worden in een psychiatrische inrichting. Hij had toen langere tijd voor haar kinderen gezorgd. Al gauw kwam Tanja er echter achter dat hij zijn ‘ex-vriendin’ nog geregeld zag. Toen Shurendy op vakantie ging naar Curaçao gaf hij de sleutel van zijn huis aan Shireen, die het een beetje voor hem ging opknappen. Vorige week werd ook gezien hoe Shireen Shurendy's was te drogen hing en hem liefdevol uitzwaaide toen hij ’s ochtends bij haar en haar twee kinderen vertrok. Shurendy lijkt dus weer terug te zijn bij zijn oude liefde, ondanks de mooie sier die hij met zijn moeder maakte in de live-uitzending!

Bajesklanten

Tijdens een potje dammen zegt Tanja ineens.."dit deed ik in de bajes ook"... Roel en Menno sperren hun ogen open..ze vragen zich af; zou BB dit wel weten? Menno vraagt:" Wat heb je gedaan?", waarop Tanja antwoordt: "Joyriden". Plots realiseert ze zich dat elke woord wordt opgenomen: " Nee hoor, niet echt".... Roel vertelt daarop over boetes die hij nog heeft open staan en over een stadionverbod.

Heleen en de moord op de wallen

Ingrid zou hebben laten vallen dat haar achternaam 'Hofland' is, net zoals van de bekende voetballer Kevin. Speurders van www.fok.nl kwamen erachter dat ene Ingrid Hofland het personage Heleentje speelde in een aflevering van Baantjer. Het betreft de negen jaar oude aflevering met als titel 'De Cock en de moord op de Wallen'. Foto's uit deze aflevering lijken de vermoedens te bevestigen. Tevens lijken deze foto's te bewijzen dat Ingrid niet degene in het huis is die is omgebouwd. Kijk en vergelijk maar!

Biermeisje Dido

Een ander nieuwtje dat ons via www.fok.nl bereikte is dat Dido vorig jaar mee heeft meegedaan aan de FHM 'buurmeisje van het jaar' verkiezing. Ze eindigde bij de beste 10 en veroverde daarmee een plekje bij het promotieteam van FHM. In maart 2004 moest ze op fotoshoot en als biermeisje. Scherpe waarnemers menen bij het bekijken van die foto's te zien dat Dido's neus toen anders van vorm was. Is dit soms de (niet zo spectaculaire) verklaring voor het gerucht van een 'verbouwde' bewoner?

Tricky Ricky

Rikkert vertelde recentelijk waarom hij soms zo stil is in huis. Hij heeft tot anderhalf jaar geleden een relatie gehad met de liefde van zijn leven. Hij heeft zelfs al drie jaar met haar samengewoond. Er was echter een probleem waar Rikkert absoluut niets over kwijt wil, maar dat zou zo zijn gaan overheersen dat ze besloten een pauze in te lassen. Het is nooit meer goedgekomen, en daar treurt hij nog steeds om. (T)rikkert van Bergen blijkt overigens een gewaardeerd lid te zijn van de Heren 1 van S.H.O.T (de mixed Studenten Hockeyvereniging Tilburg). Een uitgebreid verslag van zijn kick-off en de direct daar aan voorafgaande uren is op de site van deze vereniging terug te vinden: www.shot.nu/fotos/index.php?path=upload.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 14-09-2005, 18:24:22
Ruzie Ruud en Bridget

Showbizzbronnen vreesden er al voor en volgens de Story is het er inderdaad van gekomen. De bom tussen de BB-presentatoren is gebarsten! Al vanaf het begin zouden de twee zich al kibbelend door de opnames heen zwoegen en meer tégen dan mét elkaar werken, hetgeen vorige week tot slaande ruzie zou hebben geleid. Volgens de bron is het voornamelijk Bridget die de presentatiekwaliteiten van Ruud in twijfel trekt: "Vanf het moment dat ze gehoord heeft dat ze NSE voorlopig niet gaat presenteren, is het hommeles. In eerste instantie zag ze Big Brother als een leuk extraatje. Doordat ze nu minder te doen heeft dan verwacht, stort ze zich meer op BB dan Ruud lief is."

Bron : Mediawatchers

(http://www.janvis.nl/images/artiesten/ruuddewild.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 14-09-2005, 18:47:29
Volgens de bron is het voornamelijk Bridget die de presentatiekwaliteiten van Ruud in twijfel trekt: (...)
En daar heeft ze groot gelijk in.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 16-09-2005, 14:03:12
(http://i10.photobucket.com/albums/a105/Novaspace/BigBrotherWieVerlaatVanavond332.jpg)


Het is Rikkert die als Eerste Afviel in het Big Brother huis!
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 16-09-2005, 14:05:56
Live-uitzending Big Brother op herhaling

LAREN - Talpa herhaalt vrijdag de live-uitzending van Big Brother omdat het programma donderdag niet in zijn geheel te zien was. Dat meldde een woordvoerder van de televisiezender. De uitzending werd in totaal ruim drie kwartier onderbroken door technische problemen.
 
Pechvogel Rikkert
 
Kijkers van de realityshow kregen meerdere malen een zwart beeld te zien. Zij konden nog wel volgen hoe Rikkert als eerste bewoner het huis moest verlaten, maar de reacties van de andere bewoners hierop bleven door de technische problemen achterwege. Big Brother krijgt vrijdagavond om 21.30 uur een herkansing.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 19-09-2005, 13:29:52
Gein of geheim?

Ingrid vertelt aan Menno dat zij met een geheim het huis is ingekomen. 'Moet ik mezelf nu zorgen gaan maken?' vraagt Menno, 'kan ik beter afstand van je nemen?,.... ik sta toch niet voor lul hè als ik met je om blijft gaan?,.... ik moet straks wel weer gewoon naar m'n werk ........je bent toch geen "Kelly" hè?!' 'Neeeee', zegt Ingrid. 'in die hoek moet je het niet zoeken, maar je kan wel gewoon om met me blijven gaan hoor!!' Ze zoenen wat en dan zegt ze: '"dit" kan al gevaarlijk zijn' Menno weet niet waar hij het zoeken moet en blijft raden. 'Mocht ik daarom je jeugdfoto's ook niet zien?' Ingrid wil maandag aan BB gaan vragen of ze haar geheim mag onthullen. Dan wil ze gaan slapen maar dat mag niet van Menno want hij wil het geheim weten. Vervolgens doet Ingrid het hele verhaal maar af als 'n uit haar duim gezogen geintje,.... gewoon om Menno op stang te jagen. Voor de Mediawatchers zijn er echter teveel toevallige overeenkomsten met hun speculaties. We wachten dus gespannen af.

BB is vakantie  

Ex BB5 bewoner Rikkert van Bergen werd donderdagavond als eerste weggestemd uit het Big Brotherhuis. In zijn plaatselijke dagblad noemde hij het BB avontuur ; 'Vakantie. De periode die aan het verblijf vooraf ging was heel hectisch. Toen we met zijn allen in het huis waren, betekende dat rust. Ik heb alleen mijn muziek en mijn mobieltje gemist". Eén kleine aanvaring met medebewoonster Dido werd hem fataal. "Ze had een deur in mijn gezicht gegooid, daar zei ik iets van. Dat was vorige week reden voor haar om mij te nomineren. Ze was de enige die dat deed, maar daardoor kwam ik wel op de lijst en moest ik uiteindelijk weg." Wraakgevoelens richting Dido heeft hij niet.

Bron : Mediawatchers.nl
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 20-09-2005, 11:29:40
Josip wint Big Sheep

Josip het schaap is de winnaar van het Kroatische realityprogramma Big Sheep, een satirische schapenvariant op Big Brother. Het winnende schaap ontloopt het slagersmes en zal een leven lang liefdevol verzorgd worden. Zeven wollige deelnemers werden voor het programma, een initiatief van kunstenaar Sinisa Labrovic, opgesloten in een vervallen fabrieksgebouw in Zagreb. Hun belevenissen konden op internet gevolgd worden. Elke week werd een schaap weggestemd. Dit weekend werd door de kijkers een winnaar gekozen uit de drie overgebleven schapen. Josip was de gelukkige.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 21-09-2005, 18:35:30
Donderdag geen exit?

Een stemronde loopt normaal gesproken van de dagelijkse uitzending op vrijdagavond tot en met de live uitzending op donderdagavond, zo valt op de officiele BB-site te lezen. Uit alle uitgebrachte telefonische- en sms-stemmen stemmen in een stemronde wordt de thuiswinnaar getrokken. Er valt echter ook te lezen dat er momenteel niet gestemd kan worden, en dat men moet wachten op de volgende nominatieronde. Dit moet haast wel betekenen dat er, ondanks Rikkert's nominatie van Roel, deze week geen exit plaatsvindt. Een berekening van het aantal weken tot de laatste uitzending van 15 december laat zien dat die ruimte er in het nominatie- en exit-schema ook wel is.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 21-09-2005, 20:33:09
Ja, anders gooien ze er tegen het einde gewoon eens twee uit. Je kunt heel flexibel omspringen met nomineren en wegstemmen.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 30-09-2005, 12:48:04
Ralph weggestemd

In de stemming heeft Ralph het moeten afleggen tegen Lieske en de populaire Roel. Veel van de andere bewoners had hij werkelijk verslagen, maar tegen deze twee kon hij niet op. Aanvankelijk ging het om hem en Lieske, maar de benjamin had een onverwachte eindspurt in de stemming. Ook de bewoners hadden Ralph na het moeilijke begin in hun hart gesloten zo bleek wel, zijn afscheid was een stuk hartelijker dan zijn komst. Zelfs zijn ex moest een traan laten, met name omdat hij op het laatste moment duidelijk liet blijken nog steeds van haar te houden.

Bron : Mediawatchers.nl
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 7-10-2005, 11:37:18
De Nominaties zijn bekend

Wie gaat er deze week uit?

Wordt het de brabantse Linda of Huisoudste Rob  of de Hoogzwangere Tanja? We zien het volgende week Donderdag 13 October 2005 om Half 9 op Talpa!

Groetjes, Nicky
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 8-10-2005, 13:34:39
Zou BB het durven?

Het is algemeen bekend dat Roel een stevige cannabis-roker is. "Daar heb ik nu wel zin", zegt hij, "in een joint". Hij vertelt dat hij thuis gewoon kan roken, en dat zijn familieleden het allemaal wel eens geprobeerd hebben. "Mijn moeder ook, ze heeft vier uur op de dansvloer gestaan en toen vier uur ziek geweest." Big Brother heeft eerder aangegeven goed naar de wensen van de bewoners te willen luisteren. Als ze de bewoners geregeld dronken voeren en een man voor Chantal regelen dan is het maar een kleine stap naar een cannabis-party voor Roel (en anderen als ze dat willen). Kaarsjes aan...licht dimmen..leuk muziekje.. in een kring zitten..en dan maar door geven... Of zou dan heel moraliserend Nederland weer over BB heen vallen?.

Bron : Mediawatchers 
::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: plienke op 11-10-2005, 18:12:51
Blijft zwangereTanja wel in BB-huis?
door Wilma Nanninga

AMSTERDAM - Ze is de meest besproken BB-bewoonster van dit seizoen: de zwangere Tanja. Over ongeveer twee weken gaat de Groningse bevallen van haar eerste kindje. 's Werelds eerste BB-baby komt dan ter wereld in het huis in de Aalsmeerse studio. Als alles goed gaat tenminste... Want de aanstaande moeder is genomineerd door haar medebewoners. Een aantal van hen vindt dat ze donderdag maar moet vertrekken, omdat ze soms lastig is. Paniek? Wij mochten van Big Brother een aantal vragen voorleggen aan Tanja, die ze in de dagboekkamer beantwoordde.
 
Ben je bang om te worden weggestemd?

"Ik houd met het ergste rekening. Ik probeer er niet aan te denken. Want ik wil het liefste lekker hier en niet thuis bevallen. Hier voel ik me veilig en op mijn gemak. Ik heb hele lieve verloskundigen en ik mag mijn verloskundigenkamer zelf inrichten. BB heeft zelfs kraamverzorgsters uit Groningen gehaald."

Hoe is het met je nesteldrang?

"De laatste twee weken voel ik me steeds beter. Alsof ik eindelijk weer echt mezelf word na 37 weken. Ik moet er ook niet aan denken dat ik nu weer moet verhuizen. Ik heb minder last van stemmingswisselingen en ik voel hoe mijn kindje langzaam naar beneden daalt. Ik ben zo benieuwd hoe ze eruit ziet, hoe ze huilt, wat voor maatje ze heeft en hoe alle kleertjes haar zullen staan (Tanja weet al dat het een meisje wordt, red.)."

"Ik praat veel met de verloskundigen, dat is een hele steun. De nesteldrang is de afgelopen dagen heftig op komen zetten. Ben alle kleertjes gaan wassen en strijken, de commode is intussen ingedeeld. Bevallen zal best pijn doen, maar toch heb ik er zin in. Het is vanaf afgelopen maandag veilig om thuis te bevallen. En voor mij is thuis het BB-huis. Ik ben er klaar voor." Hoe kijk je ertegenaan dat je straks in het BB huis zit met je kindje? " Ik heb gesprekken gehad met mijn medebewoners en ze zullen rekening gaan houden met het kindje. Zo veel als kan dan."

"We hebben het over roken gehad en zo. Maar de baby zal ook veel in de babykamer zijn. Ik wil het kindje ook pas aan de groep laten zien als het mooi gewassen en gekleed is. En ik wil zo'n speldje tegen het kwade oog voor mijn kindje. De volgende dag wil ik heel graag dat mijn medebewoners op bezoek komen met beschuit met muisjes en dan wil ik dolgraag een stokbroodje met filet américain. Die lekkernij heb ik tijdens de zwangerschap nog het meest gemist." Blijft Tanja in het huis dan kunt u vanaf volgende week haar babydagboek verwachten. Tanja wil ook nog steeds dat u mee denkt over een babynaam.

bron: Telegraaf
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 13-10-2005, 09:31:18
Tanja mag weg

Joost heeft een opdracht gekregen. Hij moet een gesprek leiden met de drie genomineerden, waarin ieder de positieve en negatieve kanten van de anderen bespreekt. BB heeft in een brief de gespreksonderwerpen bepaald. Het is de bedoeling dat er zaken worden uitgepraat, dingen die ze nog kwijt willen zodat er met een schone lei begonnen kan worden. Daarna moet de rest van de bewoners stemmen wie van de drie wat hen betreft in het Huis mag blijven (dit is niet bindend,de kijker beslist). Tanja weigert echter stante pede om mee te doen: "echt niet, heb ik geen zin in.... " Hierop weigert Rob ook. Hij vindt dat iedereen moet meedoen, of niet. Het lukt Joost om Rob alsnog over te halen, waarna het vraaggesprek dus start met Rob en Linda, maar zonder Tanja. Dan komt het moment van stemmen. De uitkomst is dat Rob en Linda evenveel stemmen hebben, maar Tanja nul. Dat Tanja zich van het gesprek distantiëerde, heeft haar duidelijk geen goed gedaan. Kortom, iedereen ziet haar het liefste vertrekken.

Onverwachte exit?

Ingrid vertelt Tanja later dat ze nul stemmen heeft heeft gekregen. Tanja baalt daar van: "Ik hoop dat ik morgen echt weg mag gaan. En als ik niet weggestemd wordt, dan ga ik gewoon toch." Het heeft er alle schijn dat er een overwachte ontwikkeling voor de 'live show' in de lucht hangt. Ook Ruud de Wild gaf op woensdag in zijn radioshow aan dat de kijkers een verrassing staat te wachten met betrekking tot een exit. Waarschijnlijker is echter dat hij er op doelde dat hij er na alle kritiek zelf mee zal stoppen.

Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 14-10-2005, 00:29:37
Nederland heeft beslist dat Linda uit het Big Brother huis gaat

Rob en Tanja overleefde deze Nominatieronde
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 14-10-2005, 13:36:09
*kuch*
Big Brother heeft beslist dat Tanja en Rob moeten blijven.
Linda is het slachtoffer geworden van deze volksverlakkerij.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: plienke op 15-10-2005, 15:20:50
Kijkers Talpa boos over geknoei stemmen

Producent Endemol van big brother zegt dat het voortijdig bekend worden van het vertrek van bewoner Linda donderdagavond "een foutje" is (zie). Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Zeker twintig minuten voordat de einduitslag in de live-show bekend werd gemaakt, viel al op een teletekstpagina van Talpa te lezen dat Linda de derde afvaller zou zijn. Op dat moment stond presentatrice bridget Maasland het publiek nog volop aan te sporen om te bellen en sms-en voor het steunen van de kandidaten.



"De voorbarige conclusie is getrokken op basis van de tussenstanden. Die wezen in de richting van Linda's vertrek", aldus een woordvoerder van Endemol. "Om het nieuws na de officiële bevestiging van de einduitslag zo snel mogelijk op teletekst te plaatsen, is het bericht klaargezet voor publicatie. Maar het bericht verscheen al onmiddellijk op teletekst, terwijl er op dat moment nog kon worden gestemd en nog niet definitief bekend was wie het huis moest verlaten. Endemol en Talpa betreuren de gang van zaken, maar staan in voor een eerlijk verloop van de stemming die automatisch verloopt. We hebben de schijn natuurlijk tegen, maar we kunnen onszelf recht in de ogen kijken."



Om het nieuws na de officiële bevestiging van de einduitslag zo snel mogelijk op teletekst van Talpa te plaatsen, is het bericht over het vertrek van Linda klaargezet voor publicatie. Volgens televisiewetenschapper Maarten Reesink weet de redactie van het programma op basis van de ontwikkeling van de stemming in de week tussen de nominaties en vertrek soms al wie het veld moet ruimen. "Het voorval van donderdag was niet handig. Mensen ervaren dit als kijkersbedrog", zegt Reesink in de Telegraaf. "Het stemmen vlak voor de exit heeft dus feitelijk geen effect meer. Of je moet met een grote groep vrienden vlak voor de finale massaal gaan bellen en sms'en."
 
 
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 15-10-2005, 19:32:06
Margriet krijgt klachten

BB4-bewoonster Margriet Post (2de geëindigd achter Jeanette) werkt tegenwoordig bij de Publieksvoorlichting van Talpa en ontvangt horden mails over BB, zo valt te lezen op http://www.big-andries.nl/ En dan vooral mail van mensen die zich ergeren aan rokende Tanja. Ook ontvangt ze veel telefoontjes van boze mensen die een niet-rokers actie zijn gestart. "Ik volg BB nu eens vanuit de andere kant en dat is ook erg leuk om mee te maken. Ik heb de stream gewoon open staan op mijn werkcomputer. Best verslavend, leuk ook die camera’s van zo dichtbij. Ben benieuwd wie er gaat winnen!! Ik heb alvast medelijden met de gene die tweede wordt!!"

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 16-10-2005, 14:51:13
Trots op Tanja

In het Dagblad van het Noorden staat een uitgebreid artikel over de ouders van Tanja. Het zijn twee heel gewone mensen, vader Reinder en moeder Geesje Slangenberg uit Uithuizen. Hij is werktuigkundige op de Eemscentrale, zij ziekenverzorgster in het dorp. Sinds hun dochter Tanja in het Big Brother-huis zit, staat hun leven ook een beetje op zijn kop. "Met de dag wordt het spannender. Het voelt alsof Big Brother steeds dieper op ons leven ingrijpt." Nog acht dagen en dan is Tanja uitgerekend. Voor het eerst worden ze opa en oma en dan meteen van de Big Brother-baby. Het was min of meer Geesje's idee om Tanja aan Big Brother mee te laten doen. Tot haar verrassing ging Tanja er serieus op in. Sterker nog: ze belde gelijk met Talpa en zat korte tijd later al voor de psychologische test in Papendal. "Ik had niet verwacht dat ze die zou halen, maar ook daar rolde ze doorheen en plotseling zat ze er bij", vertelt de trotse moeder.

Bron : Het Noorden Dagblad
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 18-10-2005, 13:26:22
Extra lange uitzending ivm geboorte

Vanavond zal op Talpa een extra lange uitzending zijn van Big Brother ivm de geboorte van Savannah. Het programma 'Samen' zal dan komen te vervallen. Big Brother is te zien van 19.30 tot 20.30 uur. De bewoners wachten nog steeds op de eerste kennismaking met Savanna. Waarom ze zolang moeten wachten is niet duidelijk. Ze verdienen toch wel een samenzijn met moeder en kind want ze leven enorm mee met het hele gebeuren. Bij elk geluid gaan ze gelijk in de gang kijken over het scherm dat geplaatst is tijdens de bevalling zodat de bewoners niet naar de babykamer kunnen. Wanneer zal de redactie over het hart strijken zodat ze Savannah kunnen zien? Blijf bij ons om het tot de laatste minuut te volgen.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 18-10-2005, 15:46:56
Babygehuil!!

Vanmorgen om 11:16 uur precies is Tanja bevallen van een kerngezonde dochter. De baby weegt 2980 gram en is 47 cm lang.
Het was een voorspoedige en snelle bevalling zonder veel complicaties. “Wat is ze rustig”, is Tanja's eerste reactie. Haar moeder Geesje vindt het de mooiste baby die ze ooit heeft gezien.

Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: plienke op 18-10-2005, 19:14:29
What’s in a name?

Kersverse moeder Tanja heeft haar kind de naam Joscelyn Savanna meegegeven.
Al weken zocht de Groningse Bewoonster naar een geschikte naam voor haar dochter. Ze liet Big Brother zelfs weten dat ze het heel fijn zou vinden als de kijkers een leuke naam zouden verzinnen.Tanja liet wel al doorschemeren dat de naam Lorena Savanna hoog op haar lijstje stond. Toen de Bewoners een aantal weken geleden echter, voor de Weekopdracht, de biografieën van bekende sterren uit hun hoofd moesten leren, viel het oog van Tanja op Joss Stone. De oorspronkelijke naam van deze 17-jarige soulsensatie uit Engeland is Joscelyn Eve Stoker. Chantal stelde vervolgens voor twee namen te combineren. Tanja wist het toen zeker: “Mijn dochter gaat Joscelyn Savanna heten.” En het zou heel goed kunnen dat de kleine meid in de voetsporen treedt van haar populaire naamgenote. Volgens de astroloog zal de baby namelijk van mooie muziek houden en bijzonder creatief zijn.
bron: talpa
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 21-10-2005, 13:37:16
De Nominaties zijn bekend Wie Gaat er volgende week naar huis?

Word het Menno of Rob of toch Tanja of Nathalie?

Je Kunt je mening hier geven op Ons Forum.
  ::bravo::  ::bravo::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 2-11-2005, 16:31:12
Verlengd tot eind december?

Op basis van een mededeling op de officiele site van producent Endemol zijn we er steeds van uitgegaan dat de laatste dag van BB5 zou vallen op donderdag 15 december. Nu meldt dezelfde site echter, in een vacature voor een BB-redacteur, dat de opnames zullen duren tot eind december. Dit klopt met het feit dat Menno al een paar keer op de streams heeft gezegd dat in zijn contract staat dat hij beschikbaar moest zijn tot 30 december. Ook zou tegen hem gezegd zijn dat, indien het programma aan zou slaan, het weleens met 2 weken verlengd zou kunnen worden. Dus wellicht vieren de bewoners alsnog de kerst in Aalsmeer.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 2-11-2005, 16:59:43
Er komt na deze serie toch een VIP-serie? Zou dat niet de rest van december zijn?
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: plienke op 2-11-2005, 17:28:43
Er komt na deze serie toch een VIP-serie? Zou dat niet de rest van december zijn?
Is daar al meer over bekend?
Wie gaan er dan in het BB-huis komen?
En wanneer het gaat starten?
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 2-11-2005, 18:04:54
Emile Ratelband, Bobo's uit de bush. En het zou ergens snel na deze gewone serie komen.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 2-11-2005, 18:09:32
Emile Ratelband, Bobo's uit de bush. En het zou ergens snel na deze gewone serie komen.

Dat zou heel geweldig zijn ik verheug me er al op en er staat een topic voor  :) ::bravo::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 3-11-2005, 16:39:52
De Bewoners hebben al Genomineerd maar vanavond komen we uiteindelijk te weten welke 3 of misschien wel 2 het geworden zijn?

Je kan er ook over meepraten bij Wie word er deze week Genomineerd, en geef je mening en als de Genomineerde bekend zijn geworden kan je in het topic, Wie gaat er deze week naar huis? reageren.


Veel Succes vanavond met Big Brother kijken

Half negen op Talpa
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 3-11-2005, 20:59:18
Shurendy neemt advocaat

De verwekker van Big Baby Joscelyn, Shurendy Eugenia, neemt een advocaat in de arm. Dit vertelt hij in een gesprek met het on-line magazine ikvader.nl. De 23-jarige Eugenia wil een omgangsregeling afdwingen. Sinds Tanja weer thuis is, probeert hij met haar in contact te komen. "Ik wil dolgraag mijn dochtertje zien. Maar daar wil zij niets van weten", vertelt Shurendy. "Een paar dagen geleden heb ik haar een brief geschreven of ze me alsjeblieft wil bellen. Ze reageerde per sms "laat ons met rust".

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 3-11-2005, 21:37:27
De Nominatieronde is bekend. Wie gaat er volgende week naar huis?

DIDO
MENNO
ROB
ROEL
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 4-11-2005, 10:34:12
De koningin is boos

Dido is helemaal van slag door haar nominaties en kiest voor de frontale aanval. Eerst roept ze Chantal ter verantwoording. "diva-gedrag' vindt ze een kulreden....de manier waarop Chantal het bracht is Dido tegengevallen... had ze het maar eerder gezegd... het had aardiger gemoeten... niet op deze manier. Chantal antwoordt dat ze geen ruimte vond om het in te pakken. Ook Lieske krijgt het zwaar te verduren. Dido vindt het zwaar schijnheilig dat Lieske haar nomineerde! Lieske antwoordt dat ze het per week bekijkt en dit keer een niet te beschrijven gevoel had... Dido vind het allemaal een lul reden... Lieske vindt dat Dido haar uit moet laten praten... de communicatie tussen haar en Dido was minder... volgens Dido had Lieske dat tegen haar moeten zeggen. Maar Lieske vindt dat Dido zich niet zo moet aanstellen: "de vorige keer had ik 6 nominaties aan mijn kont". De derde vrouw die Dido nomineerde, Ingrid, heeft zich tijdens dit verbale geweld maar snel uit de voeten gemaakt.

Bron : Mediawatchers  ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 5-11-2005, 17:10:44
Zweten met de sportopdracht

De training van de hele week werpt zijn vruchten af. Zojuist hebben ze de week sportopdracht volbracht en ze hebben er allemaal wel een goed gevoel over zodat ze denken dat de weekopdracht geslaagd is. Die uitslag laat nog op zich wachten. De groep werd door de instructeur in tweeën gesplitst. Mannen bij de mannen en vrouwen bij de vrouwen. De puntentelling werd bijgehouden door iemand met een ninjamasker op. Ook de geblesseerde Lieske kon goed meekomen.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 8-11-2005, 13:42:22
Respectloze actie tegen Menno

Het word steeds triester met het gedrag van de big brother bewoners. Vele fans zijn er al over eens dat dit de slechste big brother versie ooit is maar nog dieper zakken de bewoners bij de kijkers door hun kinderlijke gedrag. Het lijkt wel een kleuterklas. Menno word voortdurend gepest en dat schijnt iedereen geweldig te vinden. De minste streek werd gisteren geleverd. Nathalie vond het zo nodig om haar vieze besmeurde voeten af te vegen aan Menno zijn schone beddegoed. De vraag is waarom dit telkens word toegelaten door BB. Het lijkt erop dat de redactie het ook allemaal maar prachtig vind wat er gebeurd. Bij de kijkers ligt dat dus anders. Een totaal respectloze actie van Nathalie die o.i enorm bestraft mag worden en dan niet alleen Nathalie maar de hele groep met uitzondering van Menno.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 9-11-2005, 14:55:45
Dieven in huis!

De bewoners hebben envelopjes gekregen met daarin een briefje met een cryptische tekst. De kaartjes zijn persoonlijk en samen vormen ze Weekopdracht. Als ze het woensdagmorgen voor elf uur ’s raden, krijgen ze van het weekend een verrassing. Terwijl Chantal de opdracht met de kaartjes uitlegt, sluipt Ingrid naar de Slaapkamer. Ze haalt Roels 10.000 euro uit zijn broek die onder zijn bed ligt en verstopt het geld in haar sloffen. Even later doet ze haar sloffen uit en verstopt ze de roze instappers met inhoud onder haar bed. Uit gesprekken blijkt later dat Chantal op de hoogte is van haar actie. Vervolgens probeert Rob het geld weer van Ingrid te stelen, maar dat mislukt omdat Nathalie hem betrapt.

Roel over de rooie  

De hele avond keek Roel al een beetje ongemakkelijk vanwege het gedoe in de Slaapkamer. Hij ruikt nu echt onraad en loopt de Slaapkamer binnen. Zijn ergste vermoedens komen uit als hij ziet dat er aan zijn spullen is gezeten. Hij barst uit z'n vel bij die constatering. Rob probeert hem tot kalmte te manen maar dit lukt niet erg. Roel vraagt Rob om de kamer te verlaten. Koortsachtig doorzoekt Roel zijn spullen grondig maar het is echt waar; het geld is verdwenen. Huilend van kwaadheid stort hij zich op zijn bed.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 10-11-2005, 11:52:35
Schelden doet geen pijn

Na de stellingen worden de bewoners geconfronteerd met uitspraken die ze over elkaar gedaan hebben, dit is zo mogelijk nog confronterender: One woman show, Typhusventje, Braaf trutje, teringmietje, underdog, kakker met kapsones, vuile hebberd, spekgladde kameleon, teringdwerg, pokkelul , allemansvriendje, twee gezichten, schijnheilig kutwijf, doetje, nietsnut, puberale oversekste maniak, wijvenstreken, mol, asociale verwende koters, ja-knikker, verwend bitchje, hondje, klootzak, neutrale rat. Niet iedereen komt er makkelijk over uit dat hij of zij dat gezegd heeft.

Spanning rondom het vertrek

De spanning in huis is voelbaar nu de dag van vertrek van één van de genomineerden is aangebroken. Gisteravond heeft elke bewoners zijn gedachten over de genomineerden uitgesproken en die waren som spositief en soms een aandachtspunt. In elk geval moet er iemand gaan en dat zal de groep vandaag de hele dag achtervolgen. Wie moet er vertrekken? Op ons forum staat Rob met stip op de eerste plaats met Dido als goede tweede. We zullen het vanavond gaan beleven in de live uitzending. Elk laatste nieuws vind je hier dus hou de site in de gaten.

Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 10-11-2005, 19:49:33
Ik wil je nog een kans geven"

Sommige bewoners zitten ondanks de regen in de jacuzzi en worden verwend door Rob die hapjes en limonade brengt. Menno en Ingrid liggen bij elkaar in bed en weer gaat het gesprek over de onzekerheid van Menno. Menno zegt dat hij weinig mensenkennis heeft. "Ik weet niet hoe ik emoties moet laten zien, ik kan dat niet." Menno heeft het over de envelop die werd geopend terwijl hij op bed lag, daar heeft hij zich kapot aan geërgerd. Ingrid beweert dat iedereen zo druk bezig was dat ze heb vergeten waren. "Het is nog nooit eerder gebeurd en nu toevallig wel weer bij mij. Waar is het groepsgevoel dan?". "Ik wil je nog een kans geven. Zó erg is het ook allemaal niet hoor", zegt Ingrid. Als Menno na vanavond nog mag blijven dan ziet Ingrid nog steeds een kans. Menno geeft Ingrid een dikke kus en ze dommelen wat weg. Vanavond zullen we zien of Menno nog een kans krijgt bij de dames.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 10-11-2005, 21:55:30
Nederland heeft beslist dat Menno  het huis moest verlaten met 21 Stemmen gevolgd door Dido,Rob en Roel
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 11-11-2005, 15:07:44
Koos blijft fan

 In de interessante serie commentaren van ex-BB'ers op www.big-andries.nl is het de beurt aan opa Koos (BB2). Naast zijn bespiegelingen over BB5 heeft hij ook felle kritiek op sommige andere oud-bewoners. "Het moet me toch van het hart dat ik me erger aan al die ex BB’ers die plotseling niet kijken omdat ze er niets aan vinden. Nee, het was blijkbaar alleen leuk toen ze er zelf inzaten? Nou, ik help ze uit de droom, ook toen was er niets aan. Big Brother is een vreselijk saai programma, maar des te saaier het is, hoe mooier ik het vind. Het zal wel een afwijking van me zijn, maar ik blijf een fan van het programma. Wij als ex-deelnemers moeten niet zo arrogant zijn om er plotseling minderwaardig over te doen, dat stoort mij enorm. Ik kan het niet anders zien dan een klein beetje schijten in de ruif waaruit jezelf heb proberen te eten."
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Guikie op 11-11-2005, 15:25:52
Nederland heeft beslist dat Menno  het huis moest verlaten met 21 Stemmen gevolgd door Dido,Rob en Roel
je bedoelt vast 21% van de stemmen ??
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Stormpie op 11-11-2005, 15:39:06
je bedoeld vast 21% van de stemmen ??

en jij bedoelT vast bedoelT ;)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Guikie op 11-11-2005, 16:02:32
en jij bedoelT vast bedoelT ;)
::) Ik heb bedoelt!
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Stormpie op 11-11-2005, 16:32:06
jaja... klets je er maar weer uit ;) ::hypocriet::

maar je weet het he... als je iemand op een foutje wijst, moet je ze niet zelf gaan maken :P
Want dan krijg je het dubbel en dwars terug ::trots::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Guikie op 11-11-2005, 21:54:48
jaja... klets je er maar weer uit ;) ::hypocriet::

maar je weet het he... als je iemand op een foutje wijst, moet je ze niet zelf gaan maken :P
Want dan krijg je het dubbel en dwars terug ::trots::
::ohno:: Tsssk  :\'(
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Stormpie op 12-11-2005, 10:57:16
kom op... beetje ruggegraat..

en nu terug naar Big Brother nieuws
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 12-11-2005, 11:00:13
Samenzwering?

In de Zithoek zitten Rob, Roel en Joost te praten over gisteravond en over de dingen die komen gaan. Ze vragen zich onder andere af hoe de kijkers ongeveer zullen stemmen.
“Jij bent natuurlijk een beetje een clown voor het publiek”, meent Roel over Joost. “Ja, maar ik ben nog nooit getest. Ik denk dat dat wel snel zal gebeuren nu”, reageert hij. “De keuze om te nomineren wordt steeds kleiner”, is Robs gedachte. “Je hebt aan één stem genoeg om eruit te vliegen”, gaat Joost verder. “Het gekke is dat alle mannen tot nu toe op elkaar hebben gestemd”, bedenkt hij zich opeens.

Rob haakt hier gretig op in: “Tot nu toe hebben de mannen elkaar weggestemd, maar of dat nu nog wel het slimste is wat we kunnen doen weet ik niet…” Joost denkt hier even over na en zegt: “Als er nog één man uitvliegt dan zijn de andere ook het bokje.
 
Het is niet echt tactisch meer om nu op elkaar te stemmen.” Het is even stil en de mannen kijken elkaar veelbetekenend aan. “Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren de komende weken”, doorbreekt Joost de stilte. Rob gaat voorover zitten en zegt: “Nou, dat weet ik wel, dat zal ik jullie verte…”

Op dat moment komt Dido aanlopen en Rob slikt zijn woorden in. Is dit het begin van een heuse samenzwering? Het is in ieder geval duidelijk dat er hard wordt nagedacht over de te volgen tactiek.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 12-11-2005, 18:36:08
Tsjechische BB met gorilla's

In Tsjechië is men vorige week begonnen met een reality show rond apen, zowel op internet, tv als radio. Vier gorilla's die samenleven in de dierentuin van Praag zijn de hoofdrolspelers en worden constant in de gaten gehouden. Het gaat om één mannetje, twee vrouwtjes en een baby-gorilla. Prijzenpot van het programma, dat de naam Odhaleni (Discovery) draagt: 12 meloenen, een delicatesse voor gorilla's. "De gorilla's mogen in de show doen wat ze willen", zegt Marek Zdansky, dierenopzichter in de Praagse zoo. Vijftien camera's registreren hun reilen en zeilen. Kijkers of luisteraars kunnen sms'en of bellen om hun favoriete deelnemer in de show te houden. De opbrengsten van de show gaan naar dierenorganisaties die instaan voor het behoud van de wilde gorilla-populatie in Afrika.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 13-11-2005, 13:18:20
Euthanasie en abortus

Nu de bevalling van Tanja achter de rug is, wordt er nagedacht over de volgende BB. Eindredacteur Hummie van der Tonnekreek heeft al wel een aantal ideeën, al zijn het nog geen concrete plannen, vertelt zij in de Volkskrant. Van der Tonnekreek: Ik zou een programma waarin een deelnemer euthanasie wil plegen zeker interessant vinden. Zo'n Big Brother zou ik best kunnen maken. Daar zou mijn geweten niet van in de war raken. Het zou wel aan heel veel randvoorwaarden moeten voldoen. Het is niet voor de fun. De euthanasie moet natuurlijk volledig uit vrije wil gebeuren. Bovendien zou het een open einde moeten hebben. De deelnemer zou overtuigd kunnen worden door zijn medebewoners om het niet te doen. Ik zou uitgaan van een happy end. Euthanasie is niet het enige idee dat Hummie heeft. "Kinderen verwekken. Abortus. Of een ongeneeslijk zieke in het programma. Alles is mogelijk. Ik zou het zeker interessant vinden om die processen te zien. Mijn grens? Die ligt bij strafbare feiten: geweld, mishandeling. Daar wil ik niks mee te maken hebben. En in seks ben ik ook niet zo thuis." Bron: medialog

Hielenlikkers!

Voor Bredanaar Menno Liebregts eindigde Big Brother donderdagavond. Nog geen dag later is Menno (26) enorm opgelucht dat hij weer thuis is. „Ik heb zojuist naar de beelden zitten kijken. Ik heb bij hielenlikkers in huis gewoond. Ik ben heel blij dat ik wat meer klasse heb dan zij en uit die groep weg ben.“, zo vertelt hij in BN/De Stem. Big Brother begon 81 dagen geleden goed voor Menno. Hij lag goed in de groep en kreeg een relatie met Ingrid. Toen Menno donderdagavond vertrok, was dat helemaal omgeslagen. Al enkele weken kon hij in de ogen van zijn medebewoners niets meer goed doen. Triest dieptepunt was Nathalie, die het dekbed van Menno gebruikte om haar smerige voeten schoon te maken.

Einde verder weg dan gedacht

Ook zondag kunnen de bewoners nog buiten zitten. Dido rookt een sigaret en Rob leunt achterover en geniet van het najaarszonnetje. 'Tot hoelang duurt het programma?' vraagt Dido. 'Tot 15 december' zegt Rob.. 'nog een maand en 3 dagen'. 'We gaan er op een donderdag uit', zegt Joost, 'dus a.s donderdag nog precies 4 weken.' Wat de bewoners zich niet realiseren is dat er in dat geval al weer een nominatieronde geweest had moeten zijn, omdat er dan iedere week een exit zou moeten plaatsvinden. Maar BB is dit jaar 'gemeen'.. en wat is er nu valser dan dat je dénkt dat je naar huis kunt, en het blijkt dat je nog 14 dagen moet blijven.....
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 13-11-2005, 13:24:21
Roelvink niet in BB-Vips

De plannen van Talpa voor een nieuwe reeks van BB-Vips, die zoals we eerder meldden in januari van start zou moeten gaan, lijken steeds vastere vorm te krijgen. Het is echter maar de vraag of de producers genoeg BN-ers kunnen vinden om mee te doen. Ook Dries Roelvink schijnt voor het programma gevraagd te zijn, maar heeft besloten het toch niet te gaan doen, aldus Shownieuws. Wellicht krijgt het programma daarom toch meer een 'All-Stars'-karakter te krijgen. Zeker is dat BB3-Kelly benaderd is, en ook Big Bart - de winnaar van BB1- is in de picture.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 13-11-2005, 22:35:16
24 uur lang karaoke

De bewoners hebben zojuist de nieuwe weekopdracht gekregen, een opdracht waar muziek in zit. Er moet 24 uur lang aan één stuk door gezongen worden. Dit houdt in dat er altijd iemand aan het zingen moet zijn. Er mogen geen pauze’s vallen. Degene die een andere bewoner aflost moet minimaal een zin meezingen, voordat de ander mag stoppen. is toegestaan, maar een zin missen houdt automatisch in dat de weekopdracht mislukt is. En het wordt de bewoners niet makkelijker gemaakt. Ze mogen namelijk tijdens het zingen niet eten, drinken, roken of toiletteren. Vooralsnog reageren ze erg enthousiast. Zullen ze deze opdracht halen?
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 13-11-2005, 23:45:43
O ja, wéér een opdracht waar ook Tanja makkelijk aan mee had kunnen doen. Lijkt wel of ze de meeste fysieke opdrachten tijdens Tanja's verblijf hadden gepland en de andere, zoals bonen sorteren of dus zingen, daarna.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 14-11-2005, 13:19:23
Moe van het swingen

De weekopdracht gaat tot heden goed. Bijna iedereen doet nog even enthousiast mee. Sommigen liggen nu in hun bed en wachten totdat ze moeten aflossen. Rob en Joost hebben vanmorgen al in de vroegte staan swingen op een lied van de zangeres zonder naam. Mexico galmt door het huis. Joost is na het vetrek van menno weer opgeknapt. Hij lijkt weer vrolijk te zijn en is degene in huis die geregelt de humor erin gooit. Na het duet met Rob vallen ze beide in slaap op de bank. Ze moeten met zijn allen de hele dag nog zingen voordat de weekopdracht gehaald is.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 17-11-2005, 09:21:58
BB-Vips nog niet zeker  

Dries Roelvink heeft inderdaad een aanbod gekregen om deel te nemen aan het VIP Big Brother-huis, maar heeft besloten nee te doen. Dat schrijft hij op zijn website. De bedoeling was dat Roelvink vanaf half januari volgend jaar intrek zou nemen in het huis. Endemol, de producent van het programma, zegt dat het helemaal niet zeker is dat er een VIP Big Brother komt en dat er nog geen namen zijn genoemd van mogelijke deelnemers. "Emile Ratelband heeft geroepen dat hij het huis in wil, maar hij heeft ook voor zijn beurt gepraat", zegt een woordvoerder. "Er is nog helemaal niets zeker en duidelijk." Of het programma op televisie verschijnt, ligt onder meer aan het feit of Talpa het programma wil uitzenden.


Mannenjacht Chantal opgegeven


Big Brother is er niet in geslaagd een geschikte man voor Chantal te vinden, dat meldt de Telegraaf vanmorgen. Hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek heeft de speurtocht naar een geschikte partner voor de 40-jarige bewoonster van het huis opgegeven. „We hebben meer dan honderd mannen gezien. En ik zag er qua televisie echt leuke exemplaren bij, maar het relatiebemiddelingsbureau dat we hadden ingeschakeld zag geen enkele goede match. Omdat ik het belang van Chantal voorop zet heb ik daarnaar geluisterd.” Hummie betreurt het afblazen van de mannenjacht. „Maar”, zegt zij, „Chantal wist van niks dus is zij ook niet teleurgesteld.”
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 17-11-2005, 21:53:38
Volle bank

Deze week wordt spannend voor zes van de acht Bewoners. Dido en Roel hebben twee stemmen. Lieske, Chantal, Ingrid en Joost hebben er één. Alleen Nathalie en Joost ontspringen de dans. Waarom heeft wie op wie gestemd?
Chantal op Dido
"Onze karakters liggen enorm uit elkaar, dat geeft nogal wat botsing. Ze heeft mij schijnheilig k*twijf genoemd en dat vind ik jammer. Verder vind ik Dido moeilijk te bevatten, mooier ingepakt (Chantal is duidelijker)." Ook kan Chantal de wisseling van de kinderachtige Dido en volwassen Dido niet volgen.

Joost op Roel
"Nomineer op gevoel, heb niets met die gozer, daarom nomineer ik hem. Als ik kijk met wie ik hier de laatste maanden wil doorbrengen zit hij niet in het rijtje. Ik denk dat wij tegenpolen zijn. Zo ben ik ben druk en hij rustig."

Lieske op Roel
"Heb me er gek over gedacht en van wakker gelegen.
 
Ik nomineer Roel. We zitten hier met zeven vrienden in het Huis, daarom moet ik nomineren om kleine details. Roel heb ik amper gesproken en gezien de afgelopen week."

Nathalie op Lieske
"Nomineren is moeilijker en wordt vervelend. Lieske is een schatje, maar ook een secreet. Ze is af en toe negatief en ze kan zeuren, en als ik ergens een hekel aan heb... Ze zeurt over boodschappen, haar huid, pukkeltje hier pukkeltje daar, dat ze het zwembad niet in kan. Daar aan irriteer ik me aan..."

Rob op Ingrid
"Ik denk dat ik zelf ook een stem krijg, daarom wil ik de bank zo breed mogelijk maken."

Ingrid op Dido
"Blijf bij mijn Nominatie omdat ik geen enkele reden heb om de rest te nomineren. Ze heeft het me wel kwalijk genomen devorige keer, maar dat is voor mij geen reden de Nominatie in te trekken."

Roel op Joost
"Ik zie Joost als een sociaal glijmiddel. Hij verschilt veel te veel van mij. De laatste discussie ging over de mooie traditie van sinterklaas en het koningshuis en dat boeit me niet zoveel."

Dido op Chantal
"Ik had het moeilijk met mijn Nominatie." Ze vond het moeilijk om de draad weer op te pakken en er vrolijk tegenaan te gaan. In het normale leven had ze die mensen nooit meer hoeven zien. "Ik nomineer Chantal omdat we elkaar niet liggen en dat komt vooral door de open Nominaties. Ze boorde me echt door de grond en dacht daarmee dat ze open en eerlijk was."

Menno stelde Joost veilig en is Niet Genomineerd deze week

Chantal,Dido,Ingrid,Lieske,Nathalie,Roel zijn Genomineerd
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 19-11-2005, 21:58:00
22 december einde BB

Tijdens de internet-uitzending gaf Bridget eindelijk de officiele einddatum van dit Big Brother seizoen aan: 22 december. Net zoals bij BB4 zal er door de bewoners dus geen kerst in het Big Brother-huis gevierd worden. Het betekent ook dat om in de week voorafgaande aan 22 december op vier finalisten uit te komen de exits nu in een versnelling zullen moeten komen. Dat betekent dat komende donderdag niet alleen een exit zal plaats vinden, maar ook de volgende nominatieronde!


BB-lied

Een afwijking van alle voorgaande BB-versies is steeds geweest dat BB5 naast de leader geen herkenningstune had. De meesten van ons kunnen het orginele 'Leef' van Han van Eijk nog probleemloos meezingen. Ook de latere versies hadden hun eigen nummers: BB2 'Kijk'van Gordon, BB3 'Morgen weer een dag' van Quincy en BB4 'When it hits home' van Judith. Kennelijk heeft ook iemand anders dat zich gerealiseerd. Deze persoon heeft speciaal voor BB5 een lied gecomponeerd waarin hij de bewoners bezingt. Het lied is gratis te downloaden op http://gamick.com/

(http://ralphm.net/tree)

Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 19-11-2005, 22:13:02
Da's grappig, want ik ben momenteel bezig met het archiveren van al mijn oude radioprogramma's uit de periode 1999-2001, en daarin draaiden wij uiteraard ook Leef. En die kon ik inderdaad nog steeds meezingen.
Erg leuk overigens om onze discussie over BB destijds terug te horen. Zo wilden wij op een gegeven moment Bart eruit, omdat hij ruzie maakte met iedereen en omdat hij zijn molton niet wilde vervangen. Dat was rond de tijd dat Anouk (die ik al helemaal vergeten was) er vrijwillig uit ging.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Pilgrim op 20-11-2005, 05:18:53
Ik vond dat nummer "Leef" nog wel te pruimen maar ik weet niet wie nu dit nummer gemaakt heeft? Van 2005... en wie het zingt? Maar ik vind het 6x niks  ::ohno::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 22-11-2005, 16:26:51
Nathalie ontdekt nicotinepleisters

Nathalie, Rob en Dido zijn vanmorgen het huis aan het poetsen en Nathalie doet in de damesslaapkamer een bijzondere ontdekking. Ze vindt vreemde pleisters die in een kussen verstopt zijn. "Ik weet niet van wie ze zijn", zegt Dido, terwijl ze het kussen afpakt en de pleisters terugstopt . "Maar wat zijn het dan voor pleisters?". Dido laat weten dat ze het moet vergeten en loopt de kamer uit. Heeft Nathalie dan toch eindelijk de nicotinepleisters gevonden, die Chantal en Dido in het geheim van Big brother hadden gekregen? Of draagt Dido een ander geheim met zich mee? Wat denk jij? Praat met ons mee op het forum.

(http://www.pieterkuijt.nl/050904nathalie.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 24-11-2005, 00:39:37
10.000 Euro voor Ronald McDonald  

De weekopdracht is al klaar. Ze hebben ongeveer vijf uur eerder dan in de beschrijving stond de weekopdracht klaar, dus Ronald Mcdonald krijgt 10.000 Euro. Nu moeten ze morgen alleen nog alle geschilde aardappelen in zakken stoppen maar dat is zo gebeurd. Ze verlaten de brandschone fabriek en voegen zich weer bij de huishoudploeg. De bewoners kunnen nu nog even genieten van een laatste middagje met elkaar, want morgenavond zal er weer iemand het huis moeten verlaten en wordt alles weer anders. Wie zal het huis moeten verlaten? Laat je mening horen op het forum.

(http://www.hullcc.gov.uk/hullnewtheatre/images/mcdonald.gif)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: theo fijn op 24-11-2005, 03:26:28
Ik denk dat Rob er uit moet.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 25-11-2005, 00:48:13
Ik denk dat Rob er uit moet.

Deze week ging Chantal met 14% procent naar huis en Ingrid zit nu afgesloten in een huis naast Big Brother, haar kampgenoten denken dat ze ook naar huis is.  ::bravo::  ::bravo::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 25-11-2005, 00:49:55
Nieuwe Nominaties!

In de internet-uitzending wordt de uitslag van het nomineren - dat de Bewoners tijdens de internet-uitzending doen - bekend gemaakt. Komende donderdag gaat er immers weer iemand uit.
Terwijl Bridget en Ruud gezellig in de internet-uitzending nakletsen met Chantal moeten de overgebleven Bewoners alweer Nomineren in de Dagboekkamer. De tranen worden weggeveegd en de kleren rechtgetrokken. Nadat iedereen heeft gestemd, zijn de volgende Bewoners genomineerd: Dido, Roel, Lieske en Rob. Bridget maakt het lijstje bekend in de internet-uitzending.

Wil jij invloed hebben op wie volgende week mag blijven? Breng dan je stem uit op je favoriet, door te bellen of te sms-en.

Wil je dat Dido blijft? Bel dan 0909-0301, of sms DIDO naar 1010.
Wil je dat Lieske blijft? Bel dan 0909-0302, of sms LIESKE naar 1010.
Wil je dat Rob blijft? Bel dan 0909-0303, of sms ROB naar 1010.
Wil je dat Roel blijft? Bel dan 0909-0304, of sms ROEL naar 1010.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 26-11-2005, 11:23:42
Ingrid is terug  

De bewoners zullen deze ochtend de verrassing van hun leven krijgen. Nu liggen ze nog te slapen, maar als ze de Woonkamer inkomen, weten ze het. Ingrid is terug. De bewoonster van wie iedereen dacht dat ze haar buiten het Big Brother-Huis pas weer zouden treffen, ligt momenteel heerlijk relaxed te maffen onder een dekentje op de bank. Teruggekomen van het huisje van de buren, waar ze even lekker alleen kon zijn én alle beelden uit het huis kon volgen. Zij weet dus dondersgoed wat er speelt en zou hier haar voordeel mee kunnen doen. Op dit moment is Rob wakker en hij ziet haar niet liggen, hij loopt zelfs langs de wollen deken heen waar ingrid in ligt. Hoelang zal het duren voordat ze haar ontdekken? We houden jullie op de hoogte.


Rob ondekt Ingrid  

Ingrid is zojuist ondekt door Rob, hij begint hard te lachen en ze omhelsen elkaar. Ingrid heeft de grootste lol. Ze bedenken samen een plannetje om de rest eens flink te laten schrikken. "wat een mop zeg, ik vond het al zo raar, het klopte niet', zegt Rob. "Vuile, vuile leugenaars zijn die mensen van Bog Brother. Ingrid gaat zich omkleden en verkleed zich als man met een muts op. Ze gaan naar binnen en schreeuwen keihard wakker worden...Dan hebben ze haar door. Iedereen is door het dolle en vraagt hoe dat kan. Ze mag er niets over zeggen waar ze is geweest, ze zijn blij. De enigen die niet blij kijken zijn Roel en Dido.

Bron: Mediawatchers

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/10.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 26-11-2005, 13:46:20
Hotel Big Brother

Het is officieel: zes Bekende Nederlanders nemen vanaf januari voor acht weken hun intrek in het Big Brother Huis. Hun missie is zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor een goed doel. Iedere week krijgen zij bezoek van nog twee bekende Nederlanders, die voor een week blijven logeren. Samen organiseren zij wekelijks een spectaculair diner, waarbij het publiek aanwezig kan zijn door tijdens een veiling te bieden op een stoel. Op 14 januari zal er een speciale kick-off-uitzending plaats vinden. Vervolgens is er elke werkdag een normale uitzending te zien van half zeven tot zeven uur. Ook is er weer elke week een liveshow op donderdag. Wie Hotel Big Brother gaat presenteren is nog niet bekend. Kelly en Tatjana zouden tot de bewoners behoren.

Bron: Mediawatchers  ::bravo::

(http://www.rnn7.nl/index_bestanden/bio/slides/kelly.jpg)

(http://www.compuserve.nl/intershare/assets/compuserve/nieuws/Entertainment/scaled222/fotocrop.01-03-2005.0017.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 27-11-2005, 14:17:43
'We zijn niet thuis'  

Dido vertelt aan Nathalie dat Roel één rare eigenschap heeft.. dat hij élke avond aan haar loopt te kloten. 'En dan moet ik weer nee zeggen.. we zijn niet thuis'. 'De behoeftes lopen op.. het is een vent hè' zegt Nathalie. Nathalie zegt ook dat Roel er minder gène voor heeft. Dido zegt dat dat zo is.. en dat het een dilemma is waar ze het nog maar eens met hem over moet hebben. 'ik heb geen écht sex.. maar er is wel eens wat gebeurd.. maar ik wil dat niet elke avond!! Vind je dat raar??' Nathalie zegt dat ze er niet vies van is... maar elke avond hoeft voor haar ook niet. Dido vertelt dat ze het al eens tegen Roel heeft gezegd maar hij schijnt het niet te begrijpen. Ze vertelt Nathalie dat als zij het niet doet dat Roel dan daarna toch even naar de wc moet! 'Ik begrijp dat wel', zegt Nathalie, 'mannen staan dan op springen als ze zware ballen hebben.'

Bron : Mediawatchers  ::bravo::

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/13.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 29-11-2005, 11:34:29
Zijn kijkers het 'BB-stel' zat?  ::bravo::   

Zo langzamerhand begint het BB stel Dido en Roel wel irritant te worden voor kijkers , laat staan voor de medebewoners. Dido stelt zich enorm afhankelijk op en weet niet wat ze wil. Het is niet iemand die concreet zegt wat ze wil en zich daar ook naar gedraagt. Roel lijkt echt verliefd maar de kijkers vragen zich af of dat echt is. Hij heeft buiten het huis een totaal ander leven dan onze Dido, die overkomt als een wat verwend meisje die vaak haar zin en aandacht krijgt. Misschien zou het goed zijn dat één van de twee a.s donderdag gewoon het huis verlaat want op deze wijze komen de andere bewoners niet meer uit hun verf. Het is constant Dido en Roel en dat word nog eens extra in de week gelegd door Big Brother zelf. Zij zijn kennelijk het stel nog niet zat en lijken alleen nog maar te praten over hen. Wie moet het huis verlaten, wat vind jij? Praat mee op ons forum.

Bron : Mediawatchers  ::bravo::  

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/13.jpg)
(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/9.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: theo fijn op 29-11-2005, 17:02:27
Van mij mogen ze blijven ik hou wel van een relletje
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 29-11-2005, 22:41:06
Museumopdracht

Een museumopdracht vandaag voor de bewoners. In het kader van de culturele verheffing is het tijd voor een 'sentimental journey' in het Museum van Big Brother. Ze moeten de dingen die ze zien goed in hun geheugen opnemen. Zoals in ieder ander museum gelden ook in het Museum van Big Brother regels die op straffe van een sanctie nageleefd moeten worden. Jullie mogen 10 minuten in het Museum van Big Brother verblijven. Big Brother roept om wanneer het museum sluit en dan moeten jullie meteen weer vertrekken. Daarna horen ze verder.

(http://www.bigbrother5.nl/bw/joost.jpg)

Bron : Mediawatchers  ::bravo::  
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 30-11-2005, 18:46:25
Viola naar Hotel BB

Op de radio is woensdagochtend bekend gemaakt dat Viola Holt in januari één van de gasten van Hotel Big Brother zal zijn. Na Tatjana en Kelly is zij daarmee de derde vrouw die met enige zekerheid genoemd wordt. Zal Viola de zelfde irratie-factor zijn die zij ook was in 'Bobo's in the Bush'?

Bron : Mediawatchers  ::bravo::

(http://www.story.nl/NR/rdonlyres/8E077669-C3ED-4CBE-9122-847C3AC8D731/0/violaklein.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Megan op 30-11-2005, 19:18:17
Op de radio is woensdagochtend bekend gemaakt dat Viola Holt in januari één van de gasten van Hotel Big Brother zal zijn.

 ::kots::  moet dat  ???
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 1-12-2005, 12:29:25
Kijkers kotsen Dido en Roel uit  

Kijkers zijn het hele gebeuren rondom en met Dido en Roel zat. BB draait alleen nog maar daarom, de medebewoners komen absoluut niet uit hun verf. Vanavond in de live uitzending zullen we zien wie het huis gaat verlaten. Maar Big Brother zal vast het stel er in willen houden en zal alles eraan doen om dat zo te houden. We hebben al meerdere keren meegemaakt dat de stemming van de fans totaal anders is als de uitslag dus zal Lieske of Rob wel gaan. Heel jammer als dat gebeurd want het plezier in het volgen van BB zou een flinke boost krijgen als Dido of desnoods Roel weg gaat. Voorkeur gaat sterk uit naar Dido die alleen maar zit te spelen met gevoelens en de totale aandacht opeist met haar kinderlijke gedrag. 

Bron : Mediawatchers

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/9.jpg)
(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/13.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 2-12-2005, 14:05:11
Ongeloofwaardig stemverloop, Rob exit  

Voor het eerst was de live-uitzending goed georganiseerd. Rob moest het veld ruimen. Zowaar mochten we genieten van een heus exit gesprek met afgevallen Rob. Joost die heel slim de uitdaging aannam, wonderbaarlijk niet echt tegengesproken door de rest, om vrijwillig op de bank te gaan zitten en zo een mogelijke finaleplaats in de wacht te slepen. Sluw, geslepen en niet doorzien door de rest. Rob er dus uit in een nieuw compleet ongeloofwaardig stemverloop. Zoals steeds het geval is geweest mocht degene met de slechtste eerste tussenstand uiteindelijk gewoon blijven. Roel dus, sterker nog, hij kwam als populairste naar buiten, een totaal ander beeld van de kijker. Vijf minuten voor het eind zou het gaan tussen Dido en Roel, en waarempel, die blijven beiden. Je zou haast denken dat er door de week gewoon niemand belt, zo veel als het verschuift. Dat is als je dom genoeg bent om nog steeds te geloven dat het allemaal eerlijk verloopt. Die gedachte is allang bij de kijker weg.

(http://www.partyanimals.nl/images/articles/rob-big-brother.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 2-12-2005, 14:13:25
Rob eruit en Nominaties bekend!
 

Nadat Rob, het huis uitging vanavond zijn de nominaties ook bekend.

De 'slachtbank'  

Het is een drukke avond voor de Bewoners. Na de Exit van de populaire Rob en de vrijwillige Nominatie van Joost, is het voor de rest van de Bewoners ook weer tijd om hun stem uit te brengen. In onze internet-uitzending werden de Nominaties weer bekendgemaakt. Wie vergezellen Joost op de Bank en zullen moeten vrezen voor een vroegtijdig vertrek uit het Big Brother-Huis?

Alle Bewoners hebben hun stem in de Dagboekkamer uitgebracht en Dido, Lieske , Nathalie en Joost strijden volgende week om hun verblijf in het Big Brother-Huis te verlengen.

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/8.jpg)
(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/6.jpg)
(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/3.jpg)
(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/9.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 2-12-2005, 16:45:36
Vertrek Rob komt hard aan  

Ondanks dat vele kijkers niet hebben gestemt op Rob als hun favoeriete bewoner word Rob erg gemist in het huis. Zoals de kijkers hem hebben gezien in het BB huis wil nog niet zeggen dat dat het echte gevoel is als je in het huis zelf bent. Kennelijk heeft Rob een belangrijke positie ingenomen zodat zijn medebewoners vandaag behoorlijk van slag zijn. "De leider is weg. Het is nu een beetje onsamenhangend. Hij stond bovenaan en wij hingen als draden onder hem. Hij was onze paraplu", zegt Joost "Hij regelde en wist gewoon altijd alles, ik ga hem missen, die ouwe", zegt Ingrid. Volgens Ingrid had Rob een toegevoegde waarde. De foto van hem hangen ze op in huis en Lieske, Joost en Ingrid zeggen hardop wat positieve kreten zoals zij Rob hebben ervaren. “Iemand bij wie je altijd terecht kan.” “Een spelletjesmens.” “Leuke vader.” Over twee weken kunnen ze allemaal weer elkaar in de armen vallen en buiten het BB huis wat afspreken.

Bron : Mediawatchers  ::bravo::  

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/5.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 3-12-2005, 12:45:51
Ongenode gasten  

Als Roel en Joost in de jacuzzi zitten horen ze ineens heel veel stemmen roepen, glasgerinkel en spreekkoren met 'Dido is een hoer' en 'Ingrid is ok ole ole' en 'wij zijn kuthagenezen'. Roel en Joost worden door BB naar binnen geroepen. Ze zijn er stil van en vinden het zelfs eng. Voor Roel geeft het ook stof tot overdenken, tegen drieën komt hij zijn bed uit om een sjaggie te roken. Onrustig neemt hij diepe halen.

Roel en Dido gestoord  

Joost, Nathalie, Lieske en Ingrid hebben de opdracht om Roel en Dido 48 uur lang geen privé-moment te gunnen. Als Dido en Roel aankondigen een tukkie te gaan doen vindt Joost dat dan ook een goed idee. Hij stelt voor dat hij dan tussen hen in gaat liggen en dat ze hem dan knuffelen..Dido gaat naar bed en Roel gaat nog even plassen..Joost voegt daad bij woord en gaat naast Dido liggen..Roel komt eraan en trekt hem zonder meer van bed af.Joost druipt af naar zijn eigen bed...en zegt dat ze ook rekening moeten houden met zijn gevoelens en stil moeten zijn..even later springt hij toch weer in het bed bij Roel en Dido...maar wordt weer verwijderd...hij blijft nu wel in die slaapkamer..en in zijn eigen bed. Later weet Nathalie zich wel in het bed te nestelen.

Bron : Mediawatchers  ::bravo::

Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 6-12-2005, 10:55:15
Bridget wil in de Playboy

Voor het BNN-programma `Katja v.s Bridget` moet BB-presentrice
Bridget voor 6 December middernacht zoveel mogelijk cash
ophalen voor Dutchy Puppy, een organisatie die  strijdt
tegen hondenmishandeling. Volgens RTL-Boulevard heeft zij zich
nu in een ultieme eindsprint te koop aangeboden aan de Nederlandse Playboy.

Bron : Mediawatchers  ::bravo::

(http://www.pupinnood.nl/images/bridget.gif)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 6-12-2005, 11:09:45
Zie ook bridget.bnn.nl (http://bridget.bnn.nl/) en vergeet vooral Katja. Bridget moet winnen!
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 6-12-2005, 11:31:27
Vuur!

De nieuwe weekopdracht is een oud succes-nummer. De bewoners moeten de vuurkorf in de tuin tot en met donderdagavond brandend houden. In de Live-show zal Big Brother bekend maken dat ze er mee mogen stoppen. Dus ook tijdens de Live-show moet er goed op de korf worden gelet en moet het vuur blijven branden totdat het signaal ‘Weekopdracht gehaald’ komt. Een mooie Weekopdracht in een tijd van tradities. Want de korf werd zo’n beetje in alle Big Brother-Huizen ter wereld als Weekopdracht toegepast.

Bron : Mediawatchers

(http://www.knodhoeve.be/images/vuur%20(2).JPG)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 7-12-2005, 00:28:33
Door tot 22 december!

Lieske heeft in de Dagboekkamer belangrijke nieuws te horen gekregen. “Het gaat door tot 22 december”, kondigt ze in de Tuin aan. In eerste instantie gelooft niemand de huisjongste. De Bewoners gingen er vanuit dat het BB-avontuur op 15 december eindigde. Lieske: “Ik zweer het. Ik steek mijn hoofd in het vuur.” “Ik dacht dat ik bijna thuis was, man. Maar we houden het vol hè, tot de laatste nacht”, probeert Joost de boel op te peppen. “We moeten wel”, zegt Roel. “Jeetje, omschakelen effetjes”, zucht Dido. “Ik had het liever niet geweten”, is Joost van mening. “Dan krijgen we zeker nog een Weekopdracht en zeker nog een Nominatie”, denkt Nathalie. We zullen het zien.

(http://www.zattevrienden.be/modules/tinymce/imagemanager/images/4101.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 7-12-2005, 10:54:35
Jaa, waarom zeggen ze dat nu? Had daarmee gewacht tot de donderdagavond dat de bewoners dachten eindelijk naar huis te kunnen. Slap hoor.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 7-12-2005, 22:14:37
Gesprekken met Hummie

De bewoners hebben in de DBK uitgebreide gesprekken met Hummie gevoerd. Ze vroeg aan Joost, wat hij zou kiezen: een berg eten, zoals worstjes en andere lekkernijen voor bij het kampvuur of 2 pakjes shag. Joost zei dan voor het eten zou kiezen. Dido kan dit niet begrijpen. Roel werd gevraagd wat hij zou kiezen, de pot of Dido? Hij zou voor Dido kiezen onder bepaalde voorwaarden. Dat het voor altijd zou zijn. Aan Naat werd verteld dat ze heel veel in de spiegel keek, maar dat ze moest denken aan de tv kijkers. "Jullie zien er niet uit, doe eens iets aan jezelf. Als je een dochter van mij zou zijn, zou ik er wat van zeggen, je haar piekt en de kleding kan ook mooier. Doe iets aan het vrouwelijks schoon." Lieske kreeg te horen dat ze wat meer moest genieten en aan haar werd verteld dat BB tot 22 December gaat duren.

(http://opvoedendoejezo.kro.nl/gfx/tridion/tonnekreek_tcm17-18054.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 7-12-2005, 22:15:10
Opnieuw Haagse fans  

Er wordt opnieuw een aantal tennisballen over het hek gegooid met teksten als: Ingrid nr 1, Lieske the best, Lieske je ouders zijn trots op jou, Ingrid en Lieske de beste zusjes. Verder weer heel veel schreeuwende Hagenaars aan het hek. Allemaal schreeuwend voor Ingrid en Lieske. Ingrid schreeuwt terug en zingt samen met de fans: "O O Den haag, mooi stad achter de duinen." BB roept dat ze de ballen in moeten leveren, maar zegt verder niks over het schreeuwen. Dido vraagt: "riepen ze ook nog mijn naam?" "Mijn naam wel", zegt Joost, "of was ik dat zelf?" Lieske en Inge zijn helemaal blij en Ingrid kan zich nu goed voorstellen hoe artiesten zich voelen.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 7-12-2005, 22:16:38
Playboy in actie voor Bridget  

Playboy is dinsdag een sms-actie gestart om presentatrice Bridget Maasland alsnog te strikken voor een naaktreportage in het blad. In eerste instantie is Bridget niet akkoord gegaan met het bedrag dat Playboy haar heeft geboden. Door middel van de actie wil het blad alsnog proberen genoeg geld bij elkaar te krijgen. De opbrengst van elk binnengekomen sms'je wordt door Playboy verdubbeld. Mocht na de sms-actie niet genoeg geld zijn binnengehaald, dan doneert het mannenblad alsnog het binnengekomen bedrag aan Dutch Puppy. De actie loopt tot en met 18 december.

(http://ozy.student.utwente.nl/projects/bridget/bridget-maasland-wallpaper.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 8-12-2005, 21:49:39
20 gram zand voor Nathalie  

Dat Nathalie soms een kinderlijk karakter toont wisten we al maar nu weten we het zeker. Ze wil alles meemaken. Big Brother riep om dat iemand naar de DBK moest komen, Lieske wilde gaan maar zeurpiet Nathalie vond dat niet eerlijk, ze wilde ook wel eens verrast worden. Nou dat heeft ze geweten en of ze blij moet zijn met deze opdracht is een vraag. Ze moet tot vanavond voor 50.000 euro zand in haar handen houden. In de weegschaal ligt 20 gram zand. Op een teken van Big Brother moet ze dat zand in haar hand nemen en daar moet het blijven tot het moment dat Big Brother in de Live-show morgenavond bekend maakt dat ze mag stoppen. Op dat moment moet ze nog minimaal 18 gram van het zand over hebben. Want alleen dan is de opdracht geslaagd. Ze merkt opeens dat haar nieuwsgierigheid 'gestraft' word. "Ik moet wel binnen blijven, want buiten waait het. Ik ga me niet omkleden, want dat risico is te groot. Ik kan ook geen wijntje meer drinken", bedenkt Nathalie zich. "Jullie moeten trouwens ook mijn koffer inpakken." Lieske: "Oh dat doe ik wel, dat kan ik heel netjes." Tja boontje komt om zijn loontje zullen we maar zeggen.

Geen snack voor Dido  

De bewoners krijgen krijgen één voor één de kans om iets lekkers voor zichzelf te verdienen. Hiervoor moeten ze vragen beantwoorden over de muziek die ze de laatste dagen hebben gehoord, en over de bijbehorende films. Top Gun, Pulp fiction, Hero, Saturday night fever enz. komen voorbij. Ingrid: We moeten 10 hebben. Singing in the rain, Wizard of Oz. Eight miles high, Assepoester, Hair, All stars worden nog genoemd. Iedereen had wel verwacht dat er een opdracht aan de muzik zou zijn verbonden, behalve Dido. Ze meldde meteen dat ze deze opdracht niet aankon, want ze had nooit op de liedjes gelet, ze vond ze niet interessant. Joost: "Dus je mocht geen enkele van die lekkere snacks hebben?"

(http://www.pieterkuijt.nl/050904nathalie.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 8-12-2005, 21:52:21
Dido verliet Het Big Brother huis met 21 stemmen, Joost heeft een Finaleplaats veroverd en mocht Lieske ook nog een week blijven,en Nathalie mocht op het nippertje blijven van de kijkers.

Finale Bijwonen?

Wil jij de live-show van 22 December bijwonen
en de finale van BB 5 van dichtbij
meemaken? Meld je dan nu aan bij de Talpa Site.

Bron : Mediawatchers  ::bravo::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 8-12-2005, 22:16:16
Dido verliet Het Big Brother huis met 21 stemmen(...)
Je bedoelt met 21% van de stemmen.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 8-12-2005, 23:29:57
Klopt helemaal Daedalus.  ::ok::

De Nominatieronde is bekend, Deze week zijn Lieske , Ingrid , Roel en Nathalie Genomineert, en Joost zit in de finale, die op 22 December is.    

Wie vind jij dat moet blijven, praat erover met je medeforummers.  ::bravo::

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/6.jpg)
(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/13.jpg)
(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/3.jpg)
(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/10.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 8-12-2005, 23:51:11
Roel rookt !

Uit frustratie over het vertrek van Dido, en mogelijk ook om de manier waarop hij door Bridget tijdens de live in de hoek werd gezet heeft Roel meerdere sigaretten gerookt. Dit is tegen het nadrukkelijk verbod van Big Brother in. Welke sanctie zal hier op volgen?

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/13.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 9-12-2005, 13:23:37
Volgt geen sanctie op. Roel heeft extra sigaretten gekregen van BB en er is hem verteld dat als hij meer sigaretten wil hebben, hij maar hoeft te bellen en het ligt voor hem klaar.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 10-12-2005, 22:28:45
Tanja van aardbodem verdwenen"

Tijdens de laatste internet-live maakte presentatrice Bridget de opvallende opmerking dat ex-bewoonster Tanja 'van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen'. Inderdaad is Tanja na haar optreden bij Baren en Van Dorp niet meer in de openbaarheid getreden. In de contracten van de bewoners staan echter gewoonlijk bepalingen die er voor zorgen dat de ex-bewoners nog een minimaal aantal keren op moeten draven voor de live-show. Ook heeft Tanja als enige nog geen VIP-chat gehouden op de officiele site. Maar er zijn natuurlijk wel twee zijden aan dit verhaal: eind oktober meldde RTL Boulevard reeds dat producent Endemol na haar vrijwillige exit niets meer met Tanja te maken wilde hebben, omdat ze zo over het paard was getild. Wij zijn benieuwd: zal Tanja zich verwaardigen de finale wel bij te wonen? Misschien dat zij een tip van de sluier oplicht als ze aan het woord komt bij 'De 10 Meest Besproken Personen Van 2005' a.s. maandag op RTL 4.

Bron : Mediawatchers  ::bravo::

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/4.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 11-12-2005, 14:38:14
Fout feestje  

De bewoners kregen zaterdagavond een ''fout'' feestje van Big Brother. Met allerlei foute attributen zoals foute make up, foute bling bling, foute versiering en foute verlichting. Op de achtergrond hoor je zachte foute muziek. Ze kunnen suikerspinnen en shakes maken. Vervolgens wordt er een groot aantal kinderspelletjes gespeeld (Twister, snoephappen, beschuitfluiten, etc.) waarbij foute prijzen (fonduesets, haardroger, nepparels) uit een grabbelton zijn te verdienen. Iedereen doet enthousiast mee, zelfs Roel. 

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 12-12-2005, 16:49:13
Oh, denneboom  

De bewoners hebben drie kerstbomen van Big Brother gekregen, twee binnen en één buiten. Ze worden gevraagd deze mooi en stylish te versieren. Ze bekijken de spullen die ze in de bomen kunnen hangen. Paars, lila, goud, blauw, wit en rood zijn de gekozen kleuren. Iedereen is er helemaal blij mee en ze maken een plan over de indeling. Ingrid laat Roel weten dat ze thuis van alles in de kerstboom hangt. “Heb je zo’n chaotische kloteboom?”, vraagt hij subtiel. Roel en Lieske gaan samen een boom versieren, maar Ingrid voorziet al problemen. “Je laat Roel wel in zijn waarde hè?! Niet teveel zijn versierkunsten afkraken.” Ook zij belooft er wat leuks van te maken.

Een voyeur  

Lieske is zich in de badkamer aan het omkleden om onder de zonnebank te gaan. Opeens schrikt ze heel erg: ze ziet aan de andere kant van het glas een man met wat ze dacht een telefoon een naaktfoto van haar maken. In paniek rent ze de badkamer uit. Nathalie kan haar paniek goed begrijpen "ze hebben beloofd om geen naakt beelden uit te zenden", maar Roel en Ingrid zeggen dat ze het beter kan negeren. "Als de foto's op internet verschijnen kan er iemand een probleem krijgen, dus kun je er beter over zwijgen", zegt Ingrid. "Het is niet goed als je dat naar buiten brengt". Direct daarna wordt Lieske naar de DBK geroepen. Als ze terug komt is ze opgelucht. Ze mag er niet over praten, maar was een positief gesprek, "niks aan de hand en ik hoef me nergens druk om te maken."

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 13-12-2005, 23:58:48
Wat te doen met een kwart miljoen  

Roel komt terug uit de dagboekkamer met een enveloppe. Er staat een vraag in waar ze over moeten praten: Wat zou ik doen met een kwart miljoen". Roel: "Ik zou een wereldreis maken en veel aparatuur kopen. Ook een groot huis" Nathalie: "Mijn moeder en mijn broertje hebben schulden, dus die zou ik helpen. Ook zou ik een wereldreis maken. En ik wil heel graag weer piano spelen, dus dan koop ik een mooie vleugel.... en misschien een wat groter huis. De rest zet ik op de bank." Joost: "Ik stuur mijn ouders op vakantie. Die hebben veel kopzorgen gehad en ik wil dat ze meer tot elkaar komen. Verder ga ik leuke dingen doen met mijn broertje en zusje... en ik ga met Brenda naar Parijs. En ik heb ook vrienden die ik echt wel wil helpen met op hun eigen benen staan."

Ingrid: "Ik koop een auto voor mezelf en ik ga veel naar m'n ouders toe en geef ze ook een auto. Misschien dat ik een leuk vertrekje voor ze kan kopen en een stuk studieschuld afbetalen. En ik wil iets voor de dieren doen. Dus veel naar mijn ouders en ik wil wat voor de aapjes doen" Lieske: "Ik ga een groot gedeelte wegzetten, of investeren. Ik ga eerst heel relaxt studeren en mijn papiertje binnen halen. En als ik het papiertje heb wil ik met mijn vader een eigen bedrijfje beginnen waarvoor dat een mooi startkapitaal zou kunnen zijn!"Roel: "Maar als het niet goed gaat ben je alles kwijt" Lieske: "Dat is dan jammer, maar dan heb ik wel mijn dromen nagejaagd".

Bron : Mediawatchers

(http://www.bdb.de/euro/pic/euro-scheine/100euro_vs_294x164.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 14-12-2005, 00:00:13
Idol presenteert BB  

Nu haar cd is opgenomen, gaat de Belgische "Idols"-finaliste Sandrine ook een andere uitdaging aan: ze gaat samen met Walter Grootaers de nieuwe Vlaamse "Big Brother" presenteren. "We waren er meteen van overtuigd dat ze een tv-dame is die zo het grotere live-werk aankan", zegt Jan Segers, de programmadirecteur van VTM/KanaalTwee. Het wordt wel een druk voorjaar voor Sandrine. In februari start haar live-tournee, die ze dus zal moeten combineren met de opnames van "Big Brother"

Bron : Mediawatchers  ::bravo::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 14-12-2005, 13:25:12
Valse roddels

Nathalie krijgt van Big Brother een Geheime Missie die geheel in haar lijn ligt. Ze moet roddels gaan verspreiden. Ze krijgt over iedere Bewoner één roddel te horen, die zij aan één andere Bewoner moet vertellen. Iedereen moet haar verhaal geloven en Nathalie krijgt hiervoor 24 uur de tijd.
Over Ingrid aan Lieske
Ingrid heeft Nathalie in vertrouwen verteld dat Ingrid met Rob heeft gezoend. Ingrid zegt bang te zijn dat deze kus is uitgezonden door Big Brother.
Over Roel aan Joost
Roel heeft Nathalie in vertrouwen verteld dat hij niet echt verliefd is op Dido. Het is een strategische zet waardoor hij populair werd bij de kijker en daardoor bijna in de Finale zit.
Over Joost aan Ingrid
Joost heeft Nathalie verteld dat hij gisteren ontdaan was door de imitaties, ondanks zijn laconieke houding.
Over Lieske aan Roel
Lieske heeft een Geheime Missie van 25.000 euro gehad waardoor Dido is weggestemd door de kijker.

(http://www.tiscali.nl/images/8/4/09-01-2005.0019.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 14-12-2005, 13:26:18
De laatste weekopdracht  

Roel krijgt in de DBK de laatste weekopdracht te horen. Big Brother vindt hem te lui dus hij moet het dit keer maar eens helemaal alleen uitvoeren. Het is een combinatie van een aantal voorgaande opdrachten. Hij moet bonen sorteren en in plastic zakken stoppen. Verder moet hij een lapje breien bestaande uit twintig ribbels en weer aan het thuiswerk, oftewel honderd pakketjes samenstellen. Dit alles moet hij binnen vier uur vanaf de rode stip doen. Daarna moet hij naar de Dagboekkamer 15 van de 25 voorwerpen uit het museum op kunnen noemen. Om het allemaal nog moeilijker te maken mag hij de hele opdracht niet roken! Zijn medebewoners mogen alleen als toeschouwer plaatsnemen.

(http://www.bbc.co.uk/threecounties/read_this/big_brother/big_brother_2004/images/bb5_logo_270.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 14-12-2005, 13:27:15
Geen Grand Finale  

Het ziet er naar uit dat Big Brother ook dit jaar weer als een nachtkaars uit zal gaan. In de tv-gids valt te lezen dat de finale maar anderhalf uur duurt, van 20.30 uur tot 22.00 uur. Dat is wel heel erg kort! Met de reclame tussendoor is er geen tijd voor echte gesprekjes met de laatste afvallers of spannende last-minute uitdagingen. Wel veel ge-SMS en gewauwel van Ruud de Wild. Zitten we ons dus weer te verheugen op niks!!

(http://krant.telegraaf.nl/krant/ditjaar/hetjaar1999/fotos/jaar99.12.dec.900.bigbrother.kl.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 14-12-2005, 13:28:01
Menno's verweer

Menno is een maand op vakantie geweest en werd er bij terugkomst mee geconfronteerd dat er nog steeds over hem in BB-huis wordt gepraat. Op zijn website geeft hij een reactie: "Allereerst wil ik zeggen dat ik het lief vond wat Ingrid over mij zei. De ophef die Roel had over mij snapte ik totaal niet, waar maak je je druk om. Zeker als hij de beelden terug ziet zal hij nog wel een keer achter zijn oren krabben.. (hebben jullie mij in een onderbroek gezien?). Nee, ik vond het super hoe Ingrid en Joost het voor mij opnamen. Over Roel wil ik nog het volgende zeggen.. hij meet wel met twee maten. Hij vertelde over "jongens-regels".. is er dan ook een regel dat je eerst met een meisje mag zoenen, de liefde verklaren aan de ander, vervolgens weer de eerste zoent (en meer) en toch verliefd wordt op de ander??? Nee, dan weet ik niet waar hij zich druk overmaakt.."

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/11.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 14-12-2005, 16:02:54
Bridget zou gillend gek worden  

Bridget Maasland zou zelf gillend gek worden in het Big Brother-huis. "Ook al sta ik een tijdje in de schijnwerpers als model en presentatrice, ik vind dat toch een ander gevoel dan 24 uur een camera op je smoel", vertelt de presentatrice aan Tros Kompas. "Ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment niet echt meer weet wie je bent." Ook Ruud de Wild zou niet de hele dag gefilmd willen worden. "Als een programma met mijn privé-leven te maken krijgt, gaat me dat te ver", zegt De Wild. "Ik probeer ook mijn dochter zoveel mogelijk uit de 'spotlights' te houden.

Bron : Mediawatchers  ::bravo::

(http://www.standby.fm/presentatie/imgPresentatie/bridgetTHM.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 15-12-2005, 12:42:09
Wie gaan er naar de finale?  

De bewoners hebben woensdagavond weer een galgenmaal gekregen. Finalist Joost diende een maaltijd van zeven gangen op waarbij de vier genomineerden weer gedwongen werden elkaar flink de waarheid te zeggen. De feer is emotioneel en gespannen, wie zal donderdag de laatste exit voor de finale maken? Nathalie en Roel staan er in de polls slecht voor, maar dat zegt niks. Big Brother heeft zo zijn eigen voorkeuren. Zal de laatste 'live' voor de finale nog verrassingen bevatten? Wie weet moet er nog een extra bewoner vertrekken, zodat er volgende week in de finale tijd is voor de echte winnaars!

(http://www.pb.unimelb.edu.au/emergency/template-assets-custom/images/thin-exit-sign.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 15-12-2005, 12:45:15
Ingrid niet in orde

Big Brother heeft in de gaten dat er iets niet in orde is met Ingrid en roept haar meteen naar de dagboekkamer. Als Ingrid terug komt vertelt ze aan haar medebewoners dat ze een beetje de weg kwijt was. Volgens haar is dat gekomen door een virus dat ze een keer heeft opgelopen in Afrika, waardoor ze een vorm van migraine heeft gekregen. Als ze nu veel drinkt en dan ook aspirines erbij slikt, is ze 's morgens wel eens de weg totaal kwijt. Zo ook vandaag. Ingrid wist even niet meer de namen van haar medebewoners en moest een tijd zoeken om haar kastje te kunnen vinden. Volgens Ingrid kan ze door een bepaalde dokter geholpen worden, maar die is op dit moment niet in Nederland.

(http://www.big-brother5.nl/images/bewoners/10.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 15-12-2005, 22:02:11
Nederland besloot Nathalie naar huis te sturen en zo is de Finale bekend,

Ingrid - Joost - Lieske - Roel, staan in de grote Finale.  

Nathalie exit

De 26-jarige Nathalie stond al vaker genomineerd. Maar telkens overwon ze de Bank. Helaas kreeg Nathalie dit keer de minste stemmen van het Nederlands publiek en moet nu het Huis verlaten. Nathalie had zeker nog wel even willen blijven!
De ex
De accountmanager uit Rijswijk kreeg de tweede dag van haar verblijf in het Big Brother-Huis de schrik van haar leven. Een nieuwe Bewoner betrad het Huis en dit was geen onbekende van onze Nathalie. Haar ex-vriend Ralph keerde terug in haar leven zonder dat zij daar om had gevraagd. Ze kon het nog steeds goed met hem vinden, maar werd wel wat onrustig in zijn buurt. Eén van de redenen dat het zo’n vijf jaar terug was uitgegaan, was dan ook dat ze bij hem niet het idee had zichzelf te kunnen zijn.

Samen met Ralph kreeg Nathalie een sjiek diner van Big Brother aangeboden. Ze vermaakten zich redelijk, maar echt soepel verliep hun conversatie niet. Meerdere malen liet Ralph haar blijken dat ze nog steeds iets voor hem betekende, maar meer dan een vriendschap zat er voor Nathalie niet in: zij woont al een jaar gelukkig samen met haar Joost.
Wel liet ze Ralph bij zijn vertrek weten dat hij altijd een plekje in haar hart zou houden. Ze was duidelijk geroerd toen bleek dat hij vitaminepillen voor haar had achtergelaten.

Toneelspel en vriendschap

Nathalie is onder andere bekend om haar rare vreemde stemmetjes. Cabaret is één van Nathalies hobby’s; voor toneelspelen, gekke typetjes imiteren of grappen uithalen, draait zij haar hand niet om. Hierin vond ze een maatje in Joost, maar ook in Dido. De twee meiden concludeerden na een tijdje dat zij in het dagelijks leven beste vriendinnen hadden kunnen zijn. Zo luchtten ze hun hart bij elkaar en hielden ze anderen voor de gek. Zo was het ook Nathalie die Dido wat sigarettenrook in het gezicht blies, toen haar verstokte rokersvriendinnetje een week geen sigaret mocht roken.
De laatste Geheime Missie, om Roel en Dido niet meer alleen te laten, viel haar niet zwaar, omdat zij en Dido al zoveel tijd doorbrachten. Het enige dat ze vervelend vond was om tegen haar vriendin te moeten liegen. En dat was natuurlijk niet de enige Opdracht die de Haagse vorige week kreeg. Nathalie was verantwoordelijk voor 50.000 euro in zandkorrels. En jawel hoor, het bleef lang spannend, maar ze heeft het gehaald!

IJdeltuit

Dagelijks, en vooral voorafgaand aan feestjes en de Live-shows, keek Nathalie uitvoerig in de spiegel en nam ze lang de tijd zich mooi te maken. Met Joost en Linda zat ze elke donderdag in bad om te tutten en met schuim te dollen. De laatste keren zat ze alleen met Joost: Linda was al weg. Nu moet Joost helaas in zijn eentje verder badderen.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Sander2602 op 15-12-2005, 23:52:59
Erg jammer klopt weer totaal niks van vet iritant  ::niet-ok:: zo slecht. Roel onderaan en ineens boven aan geloof je het zelf  >:(  ::niet-ok:: :(
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 16-12-2005, 01:34:54
HOTEL BIG BROTHER

Heb je na deze Big Brother-serie nog niet genoeg van alles, in het nieuwe jaar kun je weer genieten van een nieuwe Big Brother-serie met de naam Hotel Big Brother. Zes Bekende Nederlanders nemen gedurende 8 weken hun intrek in het Big Brother Huis. Hun missie is zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor een goed doel. Iedere week krijgen zij bezoek van nog 2 bekende Nederlanders, die voor een week blijven logeren. Samen organiseren zij wekelijks een spectacualir diner, waarbij iedereen daarbij aanwezig kan zijn door tijdens een veiling te bieden op de stoelen aan de dineertafel.

Op 14 januari zal er een speciale kick-off-uitzending plaats vinden. Vervolgens is er elke werkdag een normale uitzending te zien van half zeven tot zeven uur. Net als in deze Big Brother-serie zal er ook nog een wekelijk liveshow op donderdag zijn. Wie Hotel Big Brother gaat presenteren is overigens niet bekend.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 16-12-2005, 12:36:47
Roddels uit de wereld

Nadat eerder al Ingrid had toegegeven met haar geheugenverlies toneelgespeeld te hebben moest Nathalie ook nog iets rechtzetten. In de Dagboekkamer biechtte ze haar fake-roddels op aan Joost. Later laten Ingrid, Lieske, Roel en Joost nog even alle roddels de revue passeren. Lieske geloofde Nathalie wel toen zij vertelde dat Rob en Ingrid gezoend hadden. Joost vond dat ook een zeer geloofwaardige roddel, juist omdat deze roddel net zo goed echt gebeurt had kunnen zijn. Ook de roddel dat Roel Dido gebruikte om stemmen te winnen nam Joost als waarheid aan, dit terwijl hij toch dacht: “Roel en Dido die horen bij elkaar, die zijn echt verliefd.” “Vanaf nu geloof ik echt geen f*ck meer van wat ik allemaal hoor”, besluit Roel. Of Nathalie nog iets met de geheime opdracht verdiend heeft vertelt het verhaal niet.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 16-12-2005, 22:11:51
Nathalie geschokt  

De gisteren uit het huis weggestemde Nathalie heeft geen vrolijke thuiskomst gehad, zo meldt www.Zijonline.nl Een oud screenshot verscheen gisteren plotseling op internet. Dat screenshot laat Nathalie in 'volle 'glorie' zien dat zij echt een meisje is, terwijl ze zich blijkbaar onbespied waant... Nathalie mag het op dat moment wel gezellig hebben gevonden zo in haar eentje op het Big Brother bed toen zij echter vandaag hoorde dat de bewuste opname voor iedereen te zien is, daalde haar humeur aanzienlijk. De gewaagde foto maakte haar vertrek uit het Big Brother-huis extra wrang...

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 16-12-2005, 22:31:11
No, zo bijzonder is die foto nou ook weer niet. Toegegeven, je hebt niet veel fantasie nodig, maar het is zo totaal...
Omdat er hier wellicht minderjarigen zijn zal ik de link niet geven, maar de meesten zullen het wel al gezien hebben.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 17-12-2005, 16:10:26
Afzien

De fietsers hebben het zwaar. Aanvankelijk wisselden ze elkaar af om de drie kwartier. Maar nu is dat al geslonken tot om de tien minuten. Om de beurt nag er iemand twee uurtjes slapen. De lichtbol van de fiets flakkert geregeligd want er zit een contactje los. Ze worden er erg zenuwachtig van. Lieske heeft veel pijn in haar knie, en Joost zijn zitvlak is helemaal rauw. Ondanks marsmuziek, goede moed en sterke koffie hebben Roel en Lieske hun twijfels al geuit of ze het gaan halen.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 18-12-2005, 12:58:36
Lieske is kapot  

Lieske is kapot. Ze is naar de mannenslaapkamer gegaan en zegt dat ze wil stoppen. Ze kan de lamp niet meer aanhouden. Roel is heel erg begrijpend en zegt meerdere keren dat ze er echt niet mee moet zitten en dat hij haar een echte bikkel vind. Zelf zit hij nog net niet op hetzelfde punt, dus hij wil nog doorgaan. Pas als ze allemaal op hetzelfde punt zijn aangekomen zijn ze bereid om ook te stoppen. Lieske voelt zich waanzinnig schuldig en begint te huilen. Het is Roel duidelijk dat ze er totaal doorheen zit. Hij maakt haar nogmaals duidelijk dat het niets uitmaakt en dat ze hee sterk is geweest. Ingrid komt er ook even bij en vraagt op ze haar nog moet proberen aan te moedigen, aangezien ze daarom gevraagd had als zoiets als dit zou gebeuren. Lieske zegt dat het echt geen zin meer heeft. Haar knieen kunnen het niet meer aan. Ze heeft al vaker een blessure gehad, zelfs nog in het huis, en dit gaat niet meer lukken.


Opdracht mislukt  

Lieske's opgave zorgt voor een behoorlijke dip bij iedereen. Joost probeert met z'n gebabbel en een soort zingen nog de moed er in te houden. Ondertussen gebruiken ze wel allemaal veel pijnstillers, die een steeds kortere werking lijken te hebben. Ze zijn er bovendien onwetend van dat Big Brother het fietsapparaat geregeld zwaarder instelt. Het is alsof het nooit de bedoeling is geweest dat deze opdracht zal lukken. Roel en Lieske proberen in de dbk nog tot een compromis te komen. BB is onverbiddelijk en wil ook geen deel van het geld geven. Roel vind het jammer dat de anderen er niet bij waren, want ze waren wel ontdaan van het doorzettingsvermogen van hun allemaal. Ze besluiten nog 1 afscheidsrondje op de fiets te doen. Daarna begint de lamp te knipperen en de bewoners tellen mee van 30 tot 0. En dan is het afgelopen!

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 18-12-2005, 21:08:07
Roel teelt weed  

De Bewoners hebben het over het gebruik van drugs. Roel en Ingrid, die beide in een partycircuit zitten, hebben beide weleens drugs gebruikt. Lieske geeft aan dat zij geen drugs gebruikt. Maar haar toon valt bij de twee oudsten verkeerd. Zij denken nu dat Lieske hun leefstijl afkeurt, maar Lieske maakt duidelijk dat dat niet het geval is. Ze vertelt dat vrienden van haar weleens drugs gebruiken. Ook dat kunnen de anderen niet goedkeuren; nu vinden ze weer dat Lieske haar vrienden verraadt. De discussie loopt erg hoog op. Over sommige dingen praat je NIET in het huis, is de visie van Roel en Ingrid. Lieske stelt dat als het toch al ter sprake is gekomen, je er best eens met anderen over mag praten. Het schijnt dat Lieske aan Roel heeft gevraagd: "Is het goede drugs die je teelt?". En daardoor is de discussie op gang gekomen.

Bron : Mediawatchers

(http://www.borisvanderham.nl/phpwebsite_nl/mod/userpage/images/wiet.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 19-12-2005, 12:40:20
Roel laat zich onderkwijlen  

Big Hummie roept de bewoners in de dbk. Ze hebben het over de rotzooi in huis. Verder hebben ze het over het kerstverhaal en over een levende kerststal. Misschien de nieuwe 50.000 euro opdracht? Ook krijgen ze de opdracht elkaar verhalen en anekdotes te vertellen over al die dagen dat ze in huis zitten. Vandaag zijn de leuke herinneringen aan de beurt, morgen zullen de minder prettige herinneringen de revu passeren. Aansluitend worden ze verwend met muziek en drank. Op het einde van de avond is Roel behoorlijk aangeschoten. Op de slaapkamer duikt hij tussen de twee meiden. Lieske: "Als je zometeen een kwijlplek voelt, dan ben ik het". Joost heeft de slaapkamer intussen discreet verlaten.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 19-12-2005, 22:12:05
Big Brother is ongesteld

Lieske liet de koelkast even iets langer open staan dan normaal. Meteen klinkt er knalharde opmerking van de vrouwelijke Big Brother stem door de intercom of Lieske de koelkast altijd open laat staan. Lieske is not amused: "Als je gestressed bent kun je dat ook gewoon zeggen hoor, Big Brother. Ik krijg hier echt de schijt aan hoor, Jezus, flikker op! Sorry hoor.. kom op hé.. flikker een eind op hé... echt! Dat heeft ze echt tegen een verkeerde gezegd hoor. Dat is echt tactloos! Laten ze andere mensen constant de regels overtreden en doe ik 1 keer iets lulligs en krijg ik meteen weer een snauw. Daar ga ik heel erg van op mijn achterste poten staan! Big Brother is vast ongesteld"

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 19-12-2005, 22:27:43
Ik ben het volledig met Lieske eens. BB zelf wel 3 maanden het licht in de huiskamer aanlaten (ook overdag) en als Lieske even de koelkast open houdt is het zeker verspilling? Nee, Hummie, hou jij je nou maar gewoon lekker met je roddelblaadjes bezig, maar ga alsjeblieft weg bij tv-producties.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 20-12-2005, 14:22:56
Gert-Jan doet aangifte tegen BB  

Gert-Jan de Boer, Big Brother- bewoner uit 2001 had alles al. Een penthouse, een salaris van 3½ ton en een BMW. Dat had hij toen hij in het Big Brother-huis ging en ook nog toen hij eruit kwam. Hem maakte hem dus niet uit dat hij als finalist de eindstreep niet haalde. Maar Gert-Jan, die telecomexpert is, kreeg steeds meer aanwijzingen dat het spel niet eerlijk was gegaan. Reeds in 2002 liet hij zijn twijfels aan Mediawatchers weten. Nu verwoordt hij wat velen denken: de hoeveelheid sms’jes die voor een kandidaat worden uitgebracht hebben bij Big Brother weinig te maken met de uitslag. "Ik kreeg uit verschillende hoeken, ook intern bij Endemol, aanwijzingen dat de uitslag van Big Brother niet eerlijk was. Dat ik als de sms’jes eerlijk zouden zijn geteld in 2001 de eigenlijke winnaar was geweest. In eerste instantie had ik helemaal geen zin in die verhalen. Maar nu moet ik handelen. Ik wil dat justitie ingrijpt, een inval doet en oude exits controleert. Om zeker te weten of het nu wel of niet eerlijk gaat.

Bron : Mediawatchers

(http://www.veronica.nl/images/database/b/bigbrother3/special/sp_gertjan.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 20-12-2005, 14:24:05
"Notaris controleert niet"

Gert-Jan kreeg begin deze maand een brief in handen van notariskantoor Schoemakers Reijnen & Takken uit Hoofddorp waaruit blijkt dat er geen notarieel toezicht plaatsvindt tijdens de cruciale finalerondes. Het notariskantoor zegt alleen betrokken te zijn bij de kijkersprijs van de bel- en sms-winnaars, maar niet bij het stemmen op de Big Brother-kandidaten. ‘Die eindverantwoording ligt bij de televisieproducent Endemol, niet bij ons’, aldus notaris T. Reijnen. „Ik kom in het geweer tegen een machtige organisatie."aldus Gert-Jan in de Telegraaf. "Natuurlijk besef ik dat waar actie is, reactie volgt. Maar ik kan niet anders. Donderdag is de finale van Big Brother. Dan gaat Nederland weer massaal sms’en. En ik betwijfel sterk of het aantal sms’jes dat een kandidaat krijgt, werkelijk van invloed is op de uitslag… In elk geval houdt de notaris daar dus geen toezicht op."

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 20-12-2005, 14:25:33
Endemol ontkent

Endemol-directeur Paul Römer ontkent dat er bij Big Brother wordt gefraudeerd. „Wij verloochenen onze kijkers niet. Daarvoor maak je geen televisieprogramma.” Volgens Römer gaat alles volgens het uitzendprotocol. „Tijdens elke uitzending zit de notaris bij een computer in een klein kamertje. Hij of zij ziet toe op de gang van zaken tijdens alle uitzendingen.” Big Brother-hoofdredactrice Hummie van der Tonnekreek reageert met verbijstering. „Het is grote onzin. Er wordt niet gerotzooid met de uitslagen.” In oktober haalden Endemol en zender Talpa zich ook al de woede het publiek op de hals doordat men tijdens een live uitzending door presentatrice Bridget werd aangemoedigd om tegen hoge telefoonkosten zijn stem uit te brengen, terwijl toen al 20 minuten op teletekst stond dat kandidate Linda was weggestuurd.

Endemol geeft toe

Endemol begint terug te krabbelen. Een woordvoerder zegt nu dat er nooit notarieel toezicht is geweest op het verloop van de stemmingen en dat het tv-bedrijf dat ook nooit heeft beweerd. "De stemgegevens worden ons gewoon digitaal aangeleverd door bijvoorbeeld KPN en van die informatie gaan wij uit. De notaris die wel in uitzendingen te zien is geweest was daar puur om te bepalen of de juiste winnaars zijn bepaald bij de prijzen die aan het stemmen zijn gekoppeld.

(http://www.totmails.nl/images/endemol-logo.gif)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 20-12-2005, 14:26:45
Bridget gaat defintief naakt  

BB-presentatrice Bridget is binnenkort inderdaad naakt te zien in het maandblad Playboy. Dat bleek maandagavond in het BNN-programma 'Katja vs. Bridget', waarin Katja Schuurman tot winnares werd uitgeroepen. In haar poging om geld in te zamelen voor het goede doel zette Bridget ’haar lichaam’ in. Nederland sms’te massaal naar de Playboy, maar omdat de stand voor het liefdadige doel vrij snel sloot, telde deze score niet helemaal mee voor de winst. Volgens hoofdredacteur Jan Heemskerk heeft Playboy echter aan alle voorwaarden voldaan: „De hondjes kunnen blij zijn, Bridgets stichting krijgt een boel centen. En wij maken een stoere blootserie met Bridget, die recht doet aan deze prachtige vrouw."

(http://www.celebrities411.com/BridgetMaasland/BridgetMaasland.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 20-12-2005, 14:27:40
Kat in het nauw

Dinsdagochtend werd BB-hoofdredactrice Hummie van de Tonnekreek op radio 538 en 3FM geïnterviewd over de aangifte van Gert-Jan. Zij ontkende de beschuldigingen niet, maar gaf aan niets van providers en hogere wiskunde te weten. In plaats daarvan haalde ze flink uit op persoonlijk vlak. "Hebben we het hier over Gert-Jan de Boer die s'nachts na heel wat drank op, in de dagboekkamer kwam huilen dat hij naar huis wilde gaan, met zijn knuffelbeer nog in de hand?" Bovendien draaide ze de beschuldiging om door de familie De Boer te betichten van sms-bommetjes. Verder beweerde Hummie dat ze Gert-Jan er toen ingehouden had omdat 'hij anders nooit meer ergens aan het werk kwam'. 

(http://opvoedendoejezo.kro.nl/gfx/tridion/tonnekreek_tcm17-18054.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 20-12-2005, 16:52:44
Verder beweerde Hummie dat ze Gert-Jan er toen ingehouden had
Goed opgemerkt door mensen op Fok!, hier geeft Hummie dus toe dat zij bepalen wie er in blijft en wie weggestemd wordt.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 20-12-2005, 16:56:28
Goed opgemerkt door mensen op Fok!, hier geeft Hummie dus toe dat zij bepalen wie er in blijft en wie weggestemd wordt.

En als dat zo is dan word Roel de Winnaar.  ;) en dat vind ik niet zo leuk.  ::ohno::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 20-12-2005, 21:52:05
Kerstbakjes en Glühwein

'Last Christmas' van Wham klinkt door het huis. Het is tijd voor gezellig kerstbakjes maken. De opdracht luidt dan ook: "Beste Bewoners, om alvast in de kerststemming te komen mogen jullie kerststukjes maken." In de manden zitten onder andere takjes, kaarsen en oasis. Er is ook Glühwein en er zijn boekjes met kerstliederen. Joost stort zich meteen op de liedjes. Ingrid begint ook meteen te zingen. Iedereen is in kerststemming en ze doen hun best.


Vervroegde gezamelijke kerstavond

Opnieuw galmt Big Brother door de luidsprekers. "Na vanmiddag mooie kerststukjes te hebben gemaakt verzorgt BB jullie moment van afscheid nemen. Jullie zijn de finalisten van BB5. Vanavond gaan jullie gezellig met z'n z'n vieren genieten van het adscheidsdiner. Aan jullie om de tafel mooi aan te kleden. De gehele avond zal in teken staan van kerstmis. Dit houdt in dat er muziek te horen zal zijn. Meezingen is toegestaan. Ook traditionele verhalen zijn van harte welkom. Maak er een onvergetelijke avond van, één die jullie kunnen opslaan bij de onvergetelijke herinneringen!" In het washok staat vanalles wat ze bij de avond nodig hebben.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 20-12-2005, 23:26:24
Endemol spant zelf kort geding aan  

Producent Endemol stapt zelf naar de rechter na de publicatie in De Telegraaf van dinsdag over fraude bij Big Brother. Zij spant een kort geding aan tegen de krant en oud-bewoner Gert-Jan de Boer, zo werd dinsdagavond bekend gemaakt. De producent spreekt de aantijgingen tegen en wil voor de grote finale van Big Brother op donderdag aantonen ‘dat Big Brother eerlijk verloopt en dat alleen de stemmen van de kijkers de einduitslag bepalen’. Het bedrijf voelt zich in zijn goede naam aangetast en loopt schade door de beschuldigingen. Men vreest voor een grote vermindering van sms-jes (= inkomsten) bij de finale.

Bron : Mediawatchers

(http://www.esco.de/images/topics/bb-logo.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 21-12-2005, 15:33:49
Notarissen herbezinnen zich

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) gaat op korte termijn bekijken of de rol van notarissen die voor bel of sms-spelletjes worden ingeschakeld niet bijgesteld moet worden na de ophef rond Big Brother. „De rol van de notaris bij televisieprogramma’s is per wet geregeld. Een notaris beoordeelt van tevoren wat hij kán beoordelen. Het controlemechanisme bij dergelijke uitzendingen of lotingen moet hij goed kunnen uitoefenen”, aldus KNB-woordvoerder ir. Mieke Berkers. „Voor ons is dit wel aanleiding om met de achterban te gaan praten. Vooral de sms-markt is voor notarissen nieuw. We zullen kijken of er geen aparte toelichting moet komen op dit soort activiteiten.”

Verwarring over rol notaris

Volgens BB-producent Paul Römer is er verwarring over de rol van de notaris. "Hij is aanwezig om vast te stellen dat de kijkersprijs eerlijk verloopt. Het vaststellen of de juiste persoon het huis moet verlaten, gebeurt niet onder toezicht van de notaris, maar hij zit er wel bij. Ook bij de makers van het programma bestaat die verwarring kennelijk. Zo verklaarde hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek amper twee maanden geleden tegenover De Telegraaf dat de notaris toeziet op het verloop van de stemmingen. Er bestond op dat moment over het mogelijke vertrek van de zwangere Tanja. „Ik zweer dat ik met mijn hoofd tussen mijn knieën heb gezeten toen een zwangere Tanja werd genomineerd. Want spel is spel. De telling is de telling, daar ziet een notaris op toe. Gelukkig mocht ze blijven.”

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 21-12-2005, 15:36:49
Nederlander vertrouwt BB niet

Meer dan de helft van de Nederlanders gelooft dat Big Brother de boel oplicht met het wegstemmen van bewoners. Maar liefst 66 procent denkt dat Endemol geen eerlijk spel speelt en de uitslag al van tevoren vaststaat. Dat blijkt uit een onderzoek onder 650 Metro-lezers van het Metro Life Panel.

Kaartenhuis

Ingrid is naar de DBK geroepen en komt terug met een envelop. Ze moeten oefenen om een zo hoog mogelijke kaartentoren te bouwen. Ze moeten op de keukentafel oefenen en krijgen daarvoor 3 uur de tijd. Het is de laatste 50.000 euro opdracht.

Bron : Mediawatchers

(http://www.seniorplaza.nl/SpelKaarten.gif)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 21-12-2005, 15:47:21
Ze willen de bewoners wel graag die laatste 50.000 euro geven. Kunnen ze zeker van de belasting aftrekken.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 21-12-2005, 21:20:21
Nog even... de Finale

Donderdagavond is het dan zover: de Finale van Big Brother. Sommige Bewoners zaten in het spel voor het geld, anderen voor de levenservaring. Maar bij iedereen brandde 121 dagen lang de prangende vraag: ‘wie gaat er met de pot vandoor?’
Inmiddels is de groep van dertien personen uitgekristalliseerd tot vier. Wie wint Big Brother 2005? Wordt het Lieske, Joost, Ingrid of toch Roel?
 
De prijs die de gelukkige mee naar huis neemt is niet mis.
De pot bedraagt op dit moment 250.000 euro. Tijdens de Finaleshow kunnen de overgebleven vier Bewoners er nog 50.000 euro bij verdienen. De Finalisten hebben al negen Bewoners achter zich gelaten in de strijd, maar bij de ontknoping zijn ze er allemaal weer bij.

Mis het niet, deze extra lange uitzending. In een supermooie studio komt het programma tot z’n hoogtepunt. De Ontknoping zal verrassender zijn dan ooit!

 
Donderdag 22 december. Finale Big Brother 2005. Om 20.30 uur op Talpa.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 21-12-2005, 21:27:53
Ik heb de andere series niet gevolgd, maar het viel mij op dat er deze keer geen nieuwe bewoners bij zijn gekomen halverwege.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 21-12-2005, 22:25:07
Ik heb de andere series niet gevolgd, maar het viel mij op dat er deze keer geen nieuwe bewoners bij zijn gekomen halverwege.

Nee dat klopt, bij Big Brother The Battle was dat wel zo maar, de enige die halverwege kwam was Ralph een verbasingswekkende verassing voor Nathalie toen die tijd.  ::rofl:: ::jaja::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 21-12-2005, 22:30:31
`Nou, en in BB1 hadden we natuurlijk Mona en zo.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 21-12-2005, 22:35:19
`Nou, en in BB1 hadden we natuurlijk Mona en zo.

Ja dat klopt.  ::jaja::
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 22-12-2005, 10:30:55
Kort geding ingetrokken!

Endemol heeft het kort geding dat donderdagmiddag om twee uur zou dienen tegen Gert-Jan en de Telegraaf ingetrokken!!! De eis tot rectificatie is te komen vervallen.

Telegraaf-notaris naar BB  

In hetzelfde overleg waarin Endemol toezegde het kort geding in te trekken hebben de partijen afgesproken dat De Telegraaf vanavond met een eigen notaris naar de Big Brother-finale gaat. De Telegraaf-notaris mag toezien op de stemming. Endemol-directeur Paul Römer wil met dit gebaar een einde maken aan het rumoer over het sms’en rond dit succesprogramma. „Wij zijn een eerlijk en open bedrijf en hebben niks te verbergen. Jullie zijn van harte welkom.”

Römer bevestigt BB6  

Paul Römer zegt in de Telegraaf: „Omdat er steeds weer commotie ontstaat over de eerlijkheid van de stemming zullen wij bij een volgende Big Brother-serie opnieuw notariële controle inzetten voor het spelverloop. Ik wil daarbij nog een keer zeggen dat wij geen enkel belang hebben om wie dan ook te laten winnen.” Behalve die belangrijke toezegging waar het publiek al sinds jaren om vraagt, heeft Römer hiermee gelijk de komst van BB6 bevestigd. Directeur Römer wil overigens in de televisiewereld het voortouw nemen bij het geloofwaardiger maken van programma’s waarin telefonisch stemmen een rol speelt. „Endemol wil het wantrouwen dat bij het Nederlands publiek leeft wegnemen. En een voorbeeldrol spelen voor andere producenten.”

Bron : Mediawatchers

(http://www.jasperscryptogrammensite.com/logo's/telegraaf.gif)

(http://images.ibsys.com/2005/0617/4622970_200X150.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 22-12-2005, 10:33:18
Tegenbewijs geleverd  

Paul Römer zegt dat er in 2001 toen klokkenluider Gert-Jan de Boer de serie voortijdig moest verlaten, wel notarieel toezicht op de stemming was. „Wij hebben een acte waarin het toenmalige rechtmatig verlopen van de stemming wordt bevestigd.” De Telegraaf heeft dat stuk ingezien. „Daarmee is de grond onder de beschuldigingen van Gert-Jan weg. Ik hoop dat hij is gerustgesteld.” Het heeft er alle schijn van dat hiermee de rel wordt afgesloten. De Mediawatchers hebben hierover geen informatie, maar vermoeden dat na de toezeggingen van Endemol ook de aangifte van Gert-Jan van de baan is.

Zal Ellen er zijn?

Roel en Ingrid praten over gevoelens van Roel voor zijn ex Ellen. Hij vraagt zich af ze donderdag bij de exit zal zijn, tijdens de finale. Roel heeft zijn laatste nacht voordat hij het huis in ging ook met haar in het hotel doorgebracht. Ingrid denkt dat ze er niet zal zijn vanwege Dido. Joost vraagt het zich af omdat ze er toch ook bij was toen hij er in ging. Roel vertelt dat het is uitgegaan omdat de frequentie van zin aan sex tussen hem en Ellen te verschillend was. Roel: "Als ik zo'n bloedmooie meid naast me heb liggen... tja.. " Ingrid: "En wat zei ze dan?" Roel: "Morgen. Dat kan ik 1 keer per week verkroppen, maar niet 2 of 3 keer."

De laatste dag  

Roel: "Het is afgelopen" Ingrid: "Het is klaar" Roel: "Nog minder dan 24 uur lieverd." Hij kan niet voorstellen dat het publiek op een kraker stemt die regelmatig stoned is. Hij denkt dat hij als eerste weg is. Ingrid: "Nee, echt niet. Lieske dacht ook al dat jij ging winnen" Roel: "Ik denk dat jij wint!" Ingrid schiet in de lach. Roel zegt dat hij het echt meent en geen lolletje maakt. Ingrid: "Jij was voor heel veel mensen in huis de winnaar." Roel: "Lies heeft de studenten achter zich staan. Maar qua puur sympathiek zijn denk ik dat jij boven haar staat. Joost is een hele lieve jongen, maar heeft ook dingen waarvan Talpa kijkers, voetbalsupporters....... nee, ik zou het gek vinden als hij met de pot zou weggaan. Dat is niets negatiefs, maar dat denk ik qua doelgroep. Of hij is heel dik de winnaar, dat kan ook!"
Ingrid: "Roel, jij maakt een hele grote kans, vanaf het begin al!" Roel: "Zo kan ik mezelf niet zien. Nee".

Bron : Mediawatchers

(http://www.veronica.nl/images/database/b/bigbrother3/special/sp_gertjan.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 22-12-2005, 10:38:25
Tanja met tegenzin  

Vanavond zullen ook Tanja en Big Baby Joscelyn bij de finale aanwezig zijn. dat is voor het eerst sinds weken. De verhouding met Big Brother is niet optimaal meer, maar ze heeft haar contractverplichting. "Veel zin heb ik er niet in. Ik heb de banden teruggezien en weet nu hoe de bewoners over mij praatten… Dat heeft me echt gekwetst.” De Groningse: „Ik denk dat Joost gaat winnen. Hij is erg populair. Tenminste, dat hoor ik van mensen om mij heen. Maar ik hoop dat Lieske de pot wint. Ze is ontzettend gegroeid in het huis. Ach, we zullen het allemaal vanavond wel zien…”

Bron : Mediawatchers

(http://www.webwereld.nl/images/content/tanja.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 22-12-2005, 22:38:44
Vreemdelinge in huis  

Terwijl de bewoners weer zitten te oefenen voor het kaartenhuizen bouwen worden ze opeens door Big Brother gesommeerd naar de rechter slaapkamer te gaan. De streamers horen geluid van mensen die in het huis lopen. Dan rent er opeens een blonde vrouw door het beeld. Ze snelt naar de lege slaapkamer, ritst de koffer van Joost dicht en neemt die mee. Vlak daarna keert ze weer terug met de koffer, ritst hem weer open en legt hem terug op zijn plaats. Het is onduidelijk of er iets uit de koffer is weggehaald of dat er juist iets is ingestopt. Als de vrouw verdwenen is mogen de bewoners terug naar hun kaartenhuizen. Ze hebben het geluid van de rits gehoord, maar hebben geen idee van de oorsprong ervan. "Misschien een jas ofzo", zegt Roel

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 22-12-2005, 22:40:10
Plotseling keihard gejuich

Joost WINT BIG BROTHER 2005

Waar het ooit zo druk was, heerst nu volkomen stilte. Joost en Roel zijn met z’n tweeën overgebleven in het Big Brother-Huis. En natuurlijk spookt het door hun hoofden: ‘wie mag er met de 300.000 euro naar Huis?’ Het publiek weet het al. Joost heeft met slechts twee procent van Roel gewonnen met 51 % van het complete aantal stemmen. Dat wordt snel genoeg bekend als Joost plotseling een luid gejoel om zich heen hoort.
Of Joost even naar de Dagboekkamer wil komen, vraagt Big Brother, want er 'ligt een kleinigheidje' volgens Bridget. Niets wijst op dat moment voor de Bewoners uit wie de winnaar zal worden: Joost of Roel. Als Joost in de Dagboekkamer is aangekomen, moet hij een koptelefoon opdoen, de MP3-speler in zijn handen nemen en een blinddoek omdoen. "Heb even vertrouwen", zegt Bridget. "Straks neemt iemand je mee." Ruud de Wild komt hem persoonlijk ophalen en brengt hem naar de studio. "Hoor je mij? Je hebt zweet onder je oksels." Geen reactie van Joost. Hij hoort niets.
 
"Jij bent de winnaar!"
En dan wordt alles duidelijk: als een held wordt Joost ontvangen: hij is in de studio aangekomen.
Joost is de winnaar van Big Brother 5!

"Dames en heren, een groot moment is aangebroken, want daar staat de winnaar van Big Brother 5!", klinkt Bridget.
De koptelefoon gaat af en daar staat Joost in een volle zaal die compleet uit zijn dak gaat. Hij kijkt verbaasd en blij, en gooit zijn armen in de lucht." Je had geen flauw idee, Joost, maar je hebt gewonnen!"

"Geweldig!", roept hij. Hij omhelst zijn ouders en neemt Brenda zo stevig mogelijk in de armen. "Jongens fantastisch!", zegt hij nog maar eens. Als hij Chantal in het oog krijgt, rent hij op haar af en valt haar in de armen. "Channie!!!" Hij kan niet anders dan dolblij en verrast blijven kijken.
En zo verliep de lijn van de tussenstand naar de eindstand…
Tussenstand 1:
Joost: 37,2 %
Ingrid: 23,7 %
Roel: 23,4 %
Lieske: 15,7 %

Tussenstand 2:
Joost: 37,8 %
Ingrid: 22,9 %
Roel: 25,5 %
Lieske: 13,9 %

Tussenstand 3:
Joost: 36,6 %
Ingrid: 22,9 %
Roel: 27,4 %
Lieske: 13,1 %

De Bewoners mogen een bedrag noemen waarvoor ze uit het Huis zouden willen gaan. Ingrid kiest ervoor om 37.500 euro mee te nemen. Zij vertrekt dus in plaats van Lieske, die het minst aantal stemmen had (zonder dit te weten).

Tussenstand 4:
Joost: 47,5 %
Roel: 35,5 %
Lieske: 17,0 %

Tussenstand 5:
Joost: 47,8 %
Roel: 36,5 %
Lieske: 15,7 %

Tussenstand 6:
Joost: 47,3 %
Roel: 37,7 %
Lieske: 15,0 %

Tussenstand 7:
Joost: 46,9 %
Roel: 39,0 %
Lieske: 14,1 %

Tussenstand 8:
Joost: 54.6 %
Roel: 45.4 %

Tussenstand 9:
Joost: 52,4 %
Roel: 47,6 %

Eindstand:
Joost: 51%
Roel: 49 %
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 22-12-2005, 22:41:34
Vreemdelinge in huis  

Terwijl de bewoners weer zitten te oefenen voor het kaartenhuizen bouwen worden ze opeens door Big Brother gesommeerd naar de rechter slaapkamer te gaan. De streamers horen geluid van mensen die in het huis lopen. Dan rent er opeens een blonde vrouw door het beeld. Ze snelt naar de lege slaapkamer, ritst de koffer van Joost dicht en neemt die mee. Vlak daarna keert ze weer terug met de koffer, ritst hem weer open en legt hem terug op zijn plaats. Het is onduidelijk of er iets uit de koffer is weggehaald of dat er juist iets is ingestopt. Als de vrouw verdwenen is mogen de bewoners terug naar hun kaartenhuizen. Ze hebben het geluid van de rits gehoord, maar hebben geen idee van de oorsprong ervan. "Misschien een jas ofzo", zegt Roel

Bron : Mediawatchers
Dat was voor het introfilmpje van vanavond, dunkt me. Daar stonden de vier koffers op de gebruikelijke plaats en Steadicamde er een camera van huis via DBK naar studio. Was wel in gemonteerd, maar toch een vet shot.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 22-12-2005, 22:54:33
Hier is de website van Hotel Big Brother wat 14 Januari op de buis komt.

http://www.talpa.tv/web/show/id=47920/dbid=824/typeofpage=47019 (http://www.talpa.tv/web/show/id=47920/dbid=824/typeofpage=47019)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 23-12-2005, 13:46:21
Notaris: eerlijke winnaar  

Onder het toeziend oog van Telegraaf-notaris mr. Aart Barkey Wolf vond gisteravond de finale. Mr. Barkey Wolf stelde vast dat de stemmingen volkomen eerlijk zijn verlopen. De notaris, partner bij Houthoff Buruma, zag honderdduizenden sms’jes en telefoontjes binnenkomen van de verschillende providers. „Het stemmen is volkomen transparant. Het systeem is helder en alles verloopt eerlijk”, aldus de notaris in de Telegraaf. Zeer opvallend was overigens wel dat er zich tijdens de tussenuitslagen geen vreemde omslagen in percentages voordeden, de verschillen waren steeds klein en geleidelijk. Het oog van de meester naakt het varken ver, kennelijk.


Hotel Big Brother (2)

Hotel Big Brother wordt gerund door zeven Bekende Nederlanders en een bekende Big Boss. Hun opdracht is zoveel mogelijk geld te verdienen voor een goed doel: een nieuw Mappa Mondo Huis van het Rode Kruis. Elke week vindt er in het Hotel een groot diner plaats waarvan de zitplaatsen worden geveild. Hiernaast zal het Hotel-team allerlei spraakmakende evenementen organiseren om het totaal opgehaalde bedrag zo hoog mogelijk te krijgen. Niet elk personeelslid heeft de eer zijn functie tot het einde te mogen volbrengen. Iedere vrijdag stemt de staf op het beste personeelslid van die week. Twee anderen worden genomineerd voor vertrek. De kijker mag uiteindelijk bepalen wie er moet uitchecken… Op 12 januari krijgen de Bekende Nederlanders de sleutel van Hotel Big Brother.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 23-12-2005, 15:50:48
Hereniging Ingrid en Menno  

Mediawatcher Crazymama was er getuige van hoe Ingrid na haar uitkoop de studio inkwam. Hij had het idee dat ze niet goed wist wat ze moest doen. Chantal was de eerste die op haar afging en haar begroette. Na enige aarzeling volgde ook Menno, die in eerste instantie toch een beetje sip zat te kijken. Er volgde een innige omhelzing. Later zochten ze elkaar weer op en wees Menno haar op zijn ouders en broertje. Menno was veel in gesprek met de ouders van Joost en Ingrid. Het was wel duidelijk dat Ingrid een beetje moeite had met het verdelen van haar aandacht tussen familie, vriendinnen en de oud-bewoners.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 23-12-2005, 15:51:44
Publiek joelde om Roel  

Zoals iedereen heeft kunnen zien heeft Roel geen klinkende entree in de studio gekregen. Velen vonden de de afloop van het programma voor Roel schofterig, hoewel het wel geheel in stijl was met zijn eigen 'fuck the rules'-attitude. Men had echter graag zijn hereniging met Dido willen zien. Ook voor het studiopubliek kwam de afloop onverwachts, zo melden Mediawatchers Dasalisz en Crazymama. Hen werd verteld dat Roel inmiddels was herenigd met Dido, maar dat kregen ze niet te zien. De floormanager wilde daarop het publiek laten vertrekken maar dat begon luidkeels om Roel te roepen. Enkele minuten daarna werd Roel via een zij-ingang naar binnengeduwd en onder luid gejuich van het publiek liep hij gelijk naar Joost toe om hem te feliciteren. Vervolgens kon hij eindelijk zijn familie, broers en matties en de andere oud-bewoners begroeten.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 25-12-2005, 12:31:10
Lieske terug bij Bounce  

De uit Haaksbergen afkomstige, maar in Groningen woonachtige studente Lieske Stokkers (19) bleef nog redelijk koel, nadat ze als verliezer het BB-huis moest verlaten. ”Hé jongens relaxed”, liet ze bij haar vertrek aan Joost en Roel weten. ”Ik ga niet dood.” Maar ze hield het niet droog meer toen ze in de grote studio haar vader, moeder, andere famieleden en vrienden eindelijk na drie maanden opsluiting kon omarmen. Aanwezig ook alle vijftien vriendinnen van haar jaarclub Bounce van de Groningse studentenvereniging Vindicat. Vriendin en lid van de jaarclub Berit Burema zegt in het Dagblad van het Noorden ”hartstikke blij” te zijn dat Lieske weer terug is. ”Ze heeft dan niet gewonnen, maar het is überhaupt al een prestatie dat ze de finale gehaald heeft. Nu is onze club weer compleet.” Hoewel Lieske met haar studie economie gestopt is, verwacht Berit haar straks gewoon weer in de collegebanken aan te treffen. ”Ze heeft haar studie voor Big Brother stopgezet, maar ze gaat niet voor Groningen verloren”.

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 26-12-2005, 12:39:43
Ingrid was een engel

In augustus liet BB5-bewoonster Ingrid zich al eens ontvallen dat ze ooit in een clip van Frans Bauer had gefigureerd. Op de streams vertelde ze dat ze als engel in slow motion moest rennen en dat dat zo komisch was dat Frans in lachen uitbarstte. Dat schijnt ook als blooper op dvd te staan. Bauer's clip van "Ik heb vannacht in mijn dromen een engel gezien" met engel Ingrid kan je HIER bekijken. Wel heel erg toepasselijk voor deze tijd van het jaar.

Bron : Mediawatchers

Link : http://www2.sterren.nl/index.php?id=videoplayer&streamID=506# (http://www2.sterren.nl/index.php?id=videoplayer&streamID=506#)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 27-12-2005, 01:30:39
Big Brother Nederland.

LEUKE WEETJES

Big Brother 1 (16 september - 30 december 1999)
De allereerste Big Brother was door de hoge kijkcijfers een ongekende hit in Nederland. Fascinerend was het om te zien hoe een aantal bewoners dagenlang zich konden vervelen in het Big Brother-huis, wat speciaal in Almere voor dit programma gebouwd was. Achteraf gezien gebeurde er niet zo veel in het huis en was alleen Ruud spraakmakend met zijn uitspraken "Effe knuffelen" en "Laat je niet gek maken!". Het was meer de buitenwereld, die ervoor zorgde dat Big Brother zo'n succes werd. Zo wilde Willibrord Frequin met een parachute in de tuin van het Big Brother-huis landen. George Baker kwam als buitenstaander wel met de bewoners via een kraanwagen in contact.

De bewoners:

Bart Spring in 't Veld (winnaar van ƒ 250.000)
Ruud Benard
Willem Boomsma
Karin van Elswijk
Maurice de Back
Anouk Drost
Cyrille van Hoof
Bianca Plune
Sabine Wendel
Mona Rooth-De Leeuw
Tara van den Bergh
Martin Jonkman


Big Brother 2 (2000)

Bianca Hagenbeek (Winnaar ƒ 250.000)
Robin Veen
Koos Wentink
Georgie de Gee
Hieke van der Heide
Desiree Stegeman
Ferdi Bonnet
Kim Röben
Annet Stokkentreef
Ed Nypels
Leo Piller
Miranda Huisman
Rex van Iersel
Mohammed Ali
Jolanda Kelderman


Big Brother 3 (2001)

Sandy Boots (winnaar van ƒ 675.000)
Daniëlle van der Kuij
Gert-Jan de Boer
Andries de Jong
Leo van Veenendaal
Diane
Kelly van der Veer
Pascal van Lingen
Frank Kloppert
Coos
Pricella Ahlers
Richard Oosterhuis
Tania de Meer
Audrey
Nancy van der Beek
Aldrico Amando
Ed Veter


Big Brother 4 (2002)

Jeanette (winnaar van € 500.000)
Margriet Post
Laurens Jongema
Stefan
Wouter Valkier
Judith
Arthur van Gijzel
Bo
Bram Recourt
Carmen
Daniela
Dennis
Geesje
Joyce
Marc
Martijn
Mustapha
Sandra
Ting Chan
Ursula
Janine


Big Brother 5 (2005)

Op 24 augustus 2005 begon op de nieuwe tv-zender Talpa de vijfde serie van Big Brother. De eerste dagen was het alleen op internet te zien, op 28 augustus zijn de uitzendingen begonnen op tv. De bedoeling is dat het programma weer 'back to basic' gaat, dat betekent dat men weer terug is naar de oorspronkelijke formule. Wel is er een vrouw (Tanja) die in Big Brother is bevallen van een kind. Bridget Maasland en Ruud de Wild presenteren deze serie. Voor het eerst staat het huis niet in Almere, maar is het deels in een studiocomplex van Endemol gebouwd, in Aalsmeer. Het thema van dit jaar is 'Big Brother van de geheimen'. Naast de bekende weekopdrachten hebben bewoners nu ook geheime missies, die veel als doel hebben de weekopdrachten te dwarsbomen of conflicten tussen bewoners uit te lokken.

Op 18 oktober 2005 beviel Tanja van een dochtertje. De baby kreeg de naam Joscelyn Savanna. Dit was de eerste bevalling in een Big Brother-huis.

Deelnemers:

Naam Woonplaats Exit-volgorde

Rikkert van Bergen Tilburg  . . . . . 1
Chantal Braspenning Amsterdam  . . . . . 6
Roel Dietvorst Rotterdam  . . . finalist, 2e
Joost Hoebink Nijmegen  finalist, winnaar
Ingrid Hofland Brunssum  . . . finalist, 4e
Dido van Kuijk Heemstede  . . . . . 8
Menno Liebregts Breda  . . . . . 5
Nathalie Malherbe Rotterdam  . . . . . 9
Rob van Nood Nigtevecht  . . . . . 7
Linda Rijsdijk Roosendaal  . . . . . 3
Tanja Slangenberg Groningen  . . . . . 4
Lieske Stokkers Groningen  . . . finalist, 3e
Ralph van der Velt Rijswijk  . . . . . 2
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Daedalus op 27-12-2005, 02:49:59
Big Brother 1 (16 september - 30 december 1999)
Begon dat niet een week eerder? Ik ben oude radioprogramma's van mij terug aan het luisteren en wij begonnen zelf op 9 september en in onze uitzending van 30 december hebben we het over de finale van BB, en dat we allebei even lang bezig waren.
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 27-12-2005, 14:35:38
Tanja Groninger van het jaar?

Zoals elk jaar organiseert RTV Noord de Groninger van het Jaar-verkiezing. Er zijn tien genomi-neerden, allemaal Groningers die het afgelopen jaar nadrukkelijk in beeld waren. In een live tv-uitzending op 30 december, rechtstreeks vanuit de Mediacentrale in Groningen, wordt de winnaar bekend gemaakt. Eén van de genomi-neerden is BB-bewoonster Tanja Slangenberg. Haar voordracht luidt: "Zorgde voor een primeur met het op de wereld zetten van de eerste Big Brother Baby. Beviel voor de ogen van kijkend Nederland van Joscelyn. Onderscheidde zich met haar nuchtere Groningse kijk op de wereld en vooral op haar medebewoners. Trok de aandacht met haar stevige rookgedrag tijdens de zwangerschap. Heeft zich inmiddels terug getrokken in de anonimiteit."

Bron : Mediawatchers
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 27-12-2005, 14:36:31
"BB-euthanasie geen taboe"

In de Volkskrant kijkt John de Mol terug op zijn eerste jaar met Talpa. Ook blikt hij vooruit naar het nieuwe seizoen van Big Brother: "Er zat dit jaar al iemand bij de inschrijvingen met een terminale ziekte, die ons dat in eerste instantie niet had verteld. We hebben hem afgewezen omdat hij geen geschikte kandidaat was. Maar als er volgend seizoen iemand in Big Brother zit met een terminale ziekte die daar goed mee om kan gaan, dan zie ik geen reden waarom we hem niet zouden nemen. Ik vind euthanasie op tv ook helemaal geen taboe."

Bron : Mediawatchers

(http://www.worldscreen.com/articles/images/0403demol.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 27-12-2005, 14:38:53
Linda heeft geen spijt  

Ze zou het zo weer overdoen. Ook al duurde het verblijf van Linda Rijsdijk in het Big Brotherhuis slechts enkele weken, het was ongetwijfeld de gekste periode uit het leven van de 25-jarige Roosendaalse. Ze staat weer vijf dagen achter de bar in Dakota, het horecabedrijf aan de Roosendaalse Markt. Maar er gaat geen dag voorbij of de vrouw wordt nog geconfronteerd met haar deelname aan het veelbesproken programma. "Het enige jammerlijke vind ik, dat ik al die weken ben afgeschilderd als een feestbeest. Op grond daarvan hebben de kijkers gestemd, terwijl ik ook een heel sociaal karakter heb. Die kant van mijn persoontje is te weinig belicht, vind ik. Maar ik heb er geen spijt van. Met een paar bewoners heb ik nog regelmatig contact. Menno zie ik bijna dagelijks. Hij was in het huis mijn beste maatje.“

Bron : Mediawatchers

(http://img.photobucket.com/albums/v224/martje/linda.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 27-12-2005, 22:46:45
Bekende Nederlanders in het Hotel Big Brother
 
De regulier Big Brother is net ten einde, maar vanaf 12 januari komt Talpa met Hotel Big Brother, waarin zeven 'bekende' Nederlanders (daar zijn ze weer) en een bekende 'Big Boss' een hotel gaan runnen. Een gewaagde gok, na de flop met het Tien Sterren Restaurant.
Lees verder >>Acht 'eigenzinnige' BN'ers die zoveel mogelijk geld moeten gaan verdienen voor een goed doel: een nieuw Mappa Mondo Huis van het Rode Kruis. Namen van BN'ers die genoemd worden zijn Viola Holt, Kim Hol
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 28-12-2005, 11:38:58
Geen vrienden overgehouden  

Nijmegenaar Joost Hoebink triomfeerde vorige week in het Big Brother-huis. Hij zat 121 dagen opgesloten voor het oog van honderdduizenden televisiekijkers. "Ik betwijfel of ik aan dit avontuur vrienden overhoud. Het was een topgroep daarbinnen, maar we komen allemaal uit compleet andere werelden. Met de één kon ik absoluut beter overweg dan de ander. Zeker Roel was echt een tegenpool van mijzelf. Daar had ik in het echte leven nooit contact mee gekregen. Maar mijn vrienden hebben voor iedereen in het huis groot respect. En dan vooral omdat die mensen wel 121 dagen met mij in één huis hebben samengeleefd. Dat was ze zelf nooit gelukt. Zelfs mijn eigen vriendin niet. Echt waar. Ik kan me ook wel voorstellen dat mensen genoeg van me krijgen. Ik ben erg druk en aanwezig."

(http://www.hitkrant.nl/media/ecards/hitkrant_ecard_280.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 28-12-2005, 11:39:47
Een nieuwe plaat  

Ook Roel Dietvorst werd de afgelopen dagen door diverse media Over zijn nare exit geïnterviewd.: "Ik was eerlijk gezegd meer opgelucht dat ik naar buiten kon. Ik had al gehoord dat Dido me miste, dus daar was ik heel blij mee. Die gemiste pot geld deed me wat minder. Roel heeft er nooit moeite mee gehad dat hij 24 uur per dag gevolgd werd door de camera's. En zo kon het gebeuren dat de honderdduizenden kijkers via televisie en internet konden zien Roel zich op het toilet opsloot om te masturberen. ,,Ik ben niet iemand die daar ingewikkeld over doet. De rest doet het in bed. Dat vind ik vies en doe het gewoon op het toilet. Wc-papiertje en klaar. Je moet het toch kwijt, anders word je gek.'' De 10.000 euro van zijn rookopdracht gaat hij goed besteden. "Ik heb thuis een semi-amateuristische muziekstudio die ik nu gigantisch kan uitbreiden. Ik ga een nieuwe plaat maken die over vier tot vijf weken klaar moet zijn."

Bron : Mediawatchers

(http://www.jona.nl/images/roel_head.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 31-12-2005, 20:46:01
BB3-Ed valt Gert-Jan bij

Drie weken voor de finale van Big Brother 3 werd de forse hardrocker Ed het huis uit gestemd. Ten-minste, zo werd het gepresenteerd ... Vlak na zijn exit klapte een medewerker van het programma uit de school. "Die vertelde dat hij mij liever in het huis had gehouden, maar er was nou eenmaal al beslist over de winnaar", zo zei hij. "Drie weken voor de finale wist ik al dat Sandy ging winnen", volgens Ed in het weekblad Party. Ed en Gert-Jan waren weliswaar in het huis niet de beste vrienden, maar Ed heeft wel respect voor het lef dat zijn voormalige rivaal toont. "Ik heb het nooit aangedurfd, maar ik wéét dat Gert-Jan gelijk heeft. Als burgertje sta je toch maar even tegenover het grote Endemol. Nu ik contractueel niks meer met BB te maken heb, maakt dat Sandy-verhaal me ook niet meer uit."

Bron : Mediawatchers

(http://hunter.mediawatchers.nl/Personen/Ed-BB3-07.jpg)
Titel: Re: Big Brother 2005 nieuws
Bericht door: Nîcky op 26-05-2006, 09:28:06
Joost gaat bij de Tv!
 
Voor BB5-winnaar Joost Hoebink is opnieuw een droom uitgekomen. Tijdens zijn verblijf in het Aalsmeerse huis liet hij al niet na om zijn tv-ambities bekend te maken en dat heeft nu eindelijk vruchten afgeworpen. Op zijn Website (http://www.joosthoebink.nl/) meldt Joost dat de eindredacteur van AVRO jeugd hem na een goed verlopen sollicitatiegesprek een baan op de redactie heeft aangeboden en dat hij per direct kon beginnen. Voor het komende tv-seizoen gaat hij helpen bij het produceren van een nieuw AVRO jeugdprogramma dat vanaf september te zien zal zijn bij Z@pp op Nederland3. Naast produceren blijft het zijn ambitie om te presenteren. "Ik denk dat het voor een aspirant-presentator hoe dan ook super goed is om aan de andere kant van de camera gewerkt te hebben. Ik kan nog zoveel leren. Ik heb er ontzettend veel zin in!", aldus Joost.

(http://hunter.mediawatchers.nl/Personen/Joost14.jpg)

Bron: MediaWatchers (http://www.mediawatchers.nl)