Auteur Topic: Teken de petitie van Amnesty!  (gelezen 1725 keer)

Offline @miesh

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Heartbreak.. :*)
Teken de petitie van Amnesty!
« Gepost op: 11-12-2004, 16:49:36 »
Teken de petitie - Stop geweld tegen vrouwen

Overal ter wereld worden vrouwen geslagen, verkracht, verminkt en gedood. Dit gebeurt thuis, op politiebureaus en in gevangenissen. In tijden van oorlog en vrede, in rijke en in arme samenlevingen, in alle culturen. Daders worden vaak niet bestraft. Veel regeringen weigeren er iets tegen te doen. U kunt ervoor zorgen dat de autoriteiten wèl opkomen voor de mensenrechten van vrouwen!

Mannen én vrouwen kunnen de mensenrechten van vrouwen schenden. Vrouwen én mannen lijden onder de gevolgen – zoals een man van wie de vrouw of dochter door soldaten is verkracht. Vrouwen zijn niet alleen slachtoffers, mannen niet alleen daders. Vrouwen èn mannen zijn actief in organisaties die zich inzetten om het geweld tegen vrouwen te keren. Amnesty International wil zoveel mogelijk mensen bij de campagne betrekken: vrouwen en mannen. Daarom voert Amnesty twee jaar lang intensief actie om geweld tegen vrouwen wereldwijd de kop in te drukken. Dat kan alleen met uw hulp. De verzamelde handtekeningen worden tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties aan de regeringsleiders aangeboden.

Op 10 december draait alles om de verhalen van vrouwen die persoonlijk met geweld te maken hebben gehad. Daarom vragen we u om voor u de petitie tekent, eerst een keuze te maken uit de 10 verhalen.


De link: http://teken.amnesty.nl ::ok::
The world is changed... Much that once was is lost... For none now live who remember it...

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Teken de petitie van Amnesty!
« Reactie #1 Gepost op: 12-12-2004, 19:36:26 »
Ik kreeg 'm gister via MSN van iemand, ik vind 't een goede actie! ::ok::