Auteur Topic: Zes Minuten  (gelezen 1546 keer)

Offline Robbieazerty

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Zes Minuten
« Gepost op: 4-02-2005, 13:25:10 »
Best een interessant programma, maar het komt momenteel niet meer op tv. Valt wel te zien via tvopjepc.nl

Programma over de cruciale 6 minuten na een hartstilstand. Er moet binnen de 6 minuten gereageerd worden om nog te trachten het leven van een mens na een hartstilstand te redden. Dat is dus niet verzonnen voor het pogramma, maar écht zo. Ze hebben dit programma gemaakt om mensen er bewust van te maken en bij te brenen wat je dn best kan doen.

In het programma zijn er altijd 2 korte drama-achtige verhaaltjes. Die twee verhaaltjes staan los van elkaar en er spelen telkens 2 of meer personen in mee. Eén van die personen krijgt elke aflevering, in beide verhaaltjes, een hartstilstand. Vanaf dan begint een timer te lopen van 6 minuten naar 0. Wie krijgt een hartstilstand? Hoe reageren de andere mensen? En vooral: haalt die persoon het? Soms worden beide personen op tijd gered, maar soms loopt het helaas ook fataal af.

Op de officiële site kan je een test doen. Claudia krijgt een hartstilstand als je de site bezoekt en jij krijgt een aantal vragen voorgeschoteld die je moet beantwoorden. Kan jij haar redden? Ik was helaas te laat... maar is wel handig om te zien wat je in zo'n geval moet doen en hoe enzo.

En die afleveringen zijn dus ook nog te bekijken op tvopjepc.nl Elke aflevering duurt zo'n 20 minuten.