Auteur Topic: [de Bouw] Nieuws & Media  (gelezen 7295 keer)

Offline JvB

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
[de Bouw] Nieuws & Media
« Gepost op: 22-08-2005, 22:56:42 »
Hier vind je al het laatste nieuws over de Bouw. Mocht je zelf een berichtje gezien hebben, post hem gerust  ::ok::

Talpa wil geen pottenkijkers bij 'De Bouw'

4 augustus - Talpa heet pottenkijkers niet welkom op een bouwplaats aan de Willie Wortelstraat in de Almeerse Stripheldenbuurt. Op deze plek wordt het nieuwe programma De Bouw opgenomen, waarin tien koppels in drie maanden tijd onder leiding van deskundigen een droomvilla bouwen. Geblindeerde hekken moeten er voor zorgen dat de activiteiten voorlopig geheim blijven voor het publiek. De opnames van De Bouw, gepresenteerd door Margje Teeuwen, beginnen na de zomer.

In de drie maanden wonen de koppels afzonderlijk op het bouwterrein, terwijl iedere week een duo wordt weggestemd. Uiteindelijk blijven er twee koppels over en de tv-kijker beslist vervolgens welk duo in de villa mag gaan wonen. Of ze er blij mee zullen zijn, is nog maar de vraag. Het droomhuis komt namelijk op een steenworp afstand te staan van een TBS-kliniek, die dit najaar gebouwd wordt.

De gemeente Almere heeft de kavel beschikbaar gesteld en de grond bouwrijp gemaakt. Dat kost de gemeente zo'n 200.000 euro, maar de hoop is dat het programma positieve publiciteit voor de stad oplevert. Het programma De Bouw is vanaf 4 september te zien op televisie.

Bron: Mediakrant
« Laatst bewerkt op: 20-09-2005, 19:49:52 door JvB »
Bekijk elke week de WIDM Vodcast! Te vinden via www.WieIsDeMol.com/vodcast/.

Offline JvB

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: 'de Bouw' Nieuws
« Reactie #1 Gepost op: 27-08-2005, 20:03:09 »
Leefbaar Almere boos over financiering Talpa-show

Leefbaar Almere is boos over het geld dat de gemeente Almere heeft uitgetrokken voor de sponsoring van het televisieprogramma 'De Bouw' van Talpa. Dat meldt de Almere Vandaag.

De gemeente ziet in het programma een goede vorm van stadspromotie en schonk 475 vierkante meter ter waarde van 180.000 euro aan de programmamakers. Volgens Leefbaar Almere fractievoorzitter Nico van Duijn is de pot waar het geld uitkomt niet bestemd voor promotie. "Burgemeester Jorritsma is stout geweest en moet 100 strafregels schrijven en de wethouder Van der Velde van financiën 10 regels voor medeplichtigheid", stelt Van Duijn. In De Bouw bouwen tien stellen een droomvilla in Almere.

De grond voor Talpa's nieuwe televisieprogramma in de Almeerse Stripheldenbuurt is een cadeautje van Annemarie Jorritsma. Volgens Van Duijn had het college hiervoor eerst toestemming moeten vragen aan de gemeenteraad. "De gemeenteraad gaat over het geld, wij hebben budgetrecht. Het college had bij ons haar hand op moeten komen houden. Dan had ik nee kunnen stemmen want ik vind dit echt een keizer zonder kleren. Kennelijk was het budget voor stadspromotie op."  Het argument van het college om zoveel geld in het programma te steken was dat het programma veel publiciteit oplevert voor de stad. Van Duijn: "Talpa lacht zich dus gek. Dit is hét gesprek op de golfbaan van Laren. Ze vliegen hier een keer overheen met een helikopter en incasseren maar." Leefbaar Almere heeft een motie ingediend die in september besproken wordt op de politieke markt.

De stellen wonen gedurende hun werkzaamheden voor De Bouw, gepresenteerd door Margje Teeuwen (foto), in een luxe keet op de bouwplaats. Iedere week heeft een koppel de leiding en iedere week wordt er een koppel weggestemd door de andere stellen. De kijker beslist in de finale wie het meeste recht heeft op de villa. Saillant detail is dat het droomhuis op een steenworp afstand komt te staan van een TBS-kliniek, die dit najaar gebouwd wordt.



Bron:mediakrant
Bekijk elke week de WIDM Vodcast! Te vinden via www.WieIsDeMol.com/vodcast/.

Offline JvB

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: 'de Bouw' Nieuws
« Reactie #2 Gepost op: 2-09-2005, 23:58:46 »
De Officiele 'de Bouw' site online!

2 september 2005 - De Officiele-talpa-De Bouw site is online!

je vind hem >>>>>HIER<<<<<


Tevens vind je hier ook foto's en Info over de kandidaten en een Gallery.









Bekijk elke week de WIDM Vodcast! Te vinden via www.WieIsDeMol.com/vodcast/.

Offline JvB

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: 'de Bouw' Nieuws
« Reactie #3 Gepost op: 16-09-2005, 17:11:38 »
Ophef Almere over gratis grond Talpa duurt voort

16 september- De bouw van Talpa blijft voor ophef zorgen in de Almeerse gemeenteraad , zie eerder. Het college heeft zonder toestemming van de raad een lap dure grond (475 vierkante meter ter waarde van 180.000 euro) weggegeven aan producent Eyeworks, in ruil voor stadspromotie. Meerdere fracties betwijfelen  of dat wel helemaal correct is geweest.

De gemeente discussieerde donderdag uitgebreid over het onderwerp, maar kwam er volgens het ANP niet uit. Op 29 september praat ze er daarom verder over. Volgens Leefbaar Almere had het college die uitgaven aan de raad moeten voorleggen voor goedkeuring.

Op de bouw kavel in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten bouwen tien koppels in maximaal dertien weken tijd een droomhuis. Wekelijks stemmen ze een stel weg. Het duo dat als laatste overblijft, mag in de villa blijven wonen.

Bron: Mediakrant

Bekijk elke week de WIDM Vodcast! Te vinden via www.WieIsDeMol.com/vodcast/.

Offline JvB

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [de Bouw] Nieuws & Media
« Reactie #4 Gepost op: 20-09-2005, 19:54:57 »
Jorritsma: 'Ik heb Talpa niets cadeau gegeven'

20 September - Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, ontkent dat zij de grond die gebruikt wordt voor het programma De bouw cadeau heeft gegeven aan Talpa of producent Eyeworks (zie hier). "Wat een onzin!", zegt Jorritsma op haar weblog. "De gemeente Almere heeft aan producent Eyeworks een kavel in de Stripheldenbuurt verkocht tegen de normale marktwaarde. Tijdens het programma 'De Bouw' wordt door kandidaten een prachtig huis van architect Piet Boon op de kavel gebouwd."

Het college heeft zonder toestemming van de raad een lap grond ter waarde van 180.000 euro weggegeven aan producent Eyeworks. Meerdere fracties betwijfelen of dat wel helemaal correct is geweest. "Eyeworks betaalt de grond niet met geld, maar met zendtijd om Almere en de Stripheldenbuurt te promoten. De afspraken hierover zijn vastgelegd in een overeenkomst met Eyeworks."

"Een constructie die ook elders in Nederland wordt toegepast en die Almere de nodige publiciteit oplevert. Want of je nou voor of tegen deze constructie bent; het staat vast dat als je die zendtijd elders zou inkopen (drie maanden lang, twee keer per week prime time), je heel wat meer geld kwijt bent. Wat mij mateloos stoort is de suggestie die wordt gewekt dat ik hier als een soort Sinterklaas cadeautjes aan het weggeven ben. Al zou ik het willen, dan heb ik die bevoegdheid niet eens!"

Bron: Mediawatchers

Bekijk elke week de WIDM Vodcast! Te vinden via www.WieIsDeMol.com/vodcast/.

Offline JvB

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [de Bouw] Nieuws & Media
« Reactie #5 Gepost op: 22-09-2005, 19:27:15 »
Margje Teeuwen op 3FM

22 september - vanmorgen was Margje Teeuwen op 3FM bij het programma Arbeidsvitaminen. Margje sprak samen met Radio-DJ Gerard Ekdom over de Bouw en Talpa.

>>>>>Beluister het Fragment<<<<<


Met dank aan Eirc  ::bravo::
« Laatst bewerkt op: 22-09-2005, 22:27:44 door JvB »
Bekijk elke week de WIDM Vodcast! Te vinden via www.WieIsDeMol.com/vodcast/.

Offline JvB

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: [de Bouw] Nieuws & Media
« Reactie #6 Gepost op: 6-12-2005, 21:42:05 »
6 december 2005 - Talpa zond gisteren de finale uit van het programma de bouw. In  Almere Buiten besliste de kijker dat Trudy en Herman de villa van Piet Boon mogen betrekken. Presentatrice margje teeuwen polste in de uitzending nog enkele oud-bewoners. Piet Boon probeerde hoogstpersoonlijk de competitie nog een boost te geven via een oproep voor Ton en Petra, maar bij de stand van 64%-36% was een en ander eigenlijk al beklonken.

De finale van de bouw werd door 314.000 kijkers (madl: 4.4%) bekeken. Het is nog onbekend of er een tweede serie komt.

Bron: mediakrant.web-log.nl

Bekijk elke week de WIDM Vodcast! Te vinden via www.WieIsDeMol.com/vodcast/.