Auteur Topic: Feitjes/wetenswaardigheden  (gelezen 3990 keer)

Offline Dolfie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • aardig zijn kost niets!
Feitjes/wetenswaardigheden
« Gepost op: 30-05-2010, 12:26:58 »
Plaats hier alle leuke (en minder leuke) feitjes die jou opgevallen zijn voor of tijdens het WK 2010
Velen leven zo voorzichtig,  dat ze als nieuw sterven.

Online Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Feitjes/wetenswaardigheden
« Reactie #1 Gepost op: 30-05-2010, 18:15:47 »
Hoe langer de oranjekoorts aanhoudt, hoe beter het is voor de Nederlandse economie. Als de bal goed rolt voor het Nederlands elftal, vinden oranje petjes, T-shirts en vuvuzelas (Afrikaanse oranje-toeters) gretig aftrek.

Op wedstrijddagen drinken we meer alcohol en bestellen een pizza of een afhaalmaaltijd. Naast het binnenhalen van de wereldbeker, betekent winst op het WK-voetbal een extra omzet van 700 miljoen euro, verwacht bank en verzekeraar ING, de hoofdsponsor.

Consumentenvertrouwen is niet alleen afhankelijk van inflatie en werkloosheidscijfers, maar ook van het weer en de vorderingen van ’onze jongens’ in Zuid-Afrika. Goede prestaties betalen zich uit in extra uitgaven in het thuisland, meldt ING in het gisteren gepresenteerde onderzoek naar WK-nomie. Eén op de vijf Nederlanders laat zich beïnvloeden door ’oranje’-aanbiedingen in de supermarkt. Supporters geven 60 miljoen euro uit aan fan-artikelen.

Nederlanders zouden gemiddeld 47 euro over hebben voor winst op het WK, blijkt uit het onderzoek. Niet veel, vergeleken met de 800 euro per persoon die het de Brazilianen waard is.

Een op de negen werkende Nederlanders is van plan de wedstrijden van Oranje tijdens het werk te volgen. Zo gaan naar verwachting 1,5 miljoen werkuren verloren. ING kan dit verlies nog niet geld uitdrukken, maar benadrukt dat het WK goed is voor de sfeer op kantoor. Althans, als Nederland wint.

© Trouw 2010, op dit artikel rust copyright.
Keep calm and eat chocolates!

Offline koekoe

  • Winnaar pool Oberon 2005, Expeditie Robinson 2009 én 2011
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Re: Feitjes/wetenswaardigheden
« Reactie #2 Gepost op: 31-05-2010, 20:16:15 »
Er zit een haar in boter bij Milla en Eto'o  
Roger Milla, de legendarische aanvaller van Kameroen, heeft Samuel Eto'o op de korrel genomen. De spits van Inter is daar, net voor het WK, niet blij mee. 
Volgens Milla, die op zijn 42e nog scoorde op het WK van 1994,  geeft Samuel Eto'o "geen enkele meerwaarde aan het nationale team van Kameroen".

"Het wordt tijd dat hij op hetzelfde niveau speelt als bij Barcelona en Inter. Het volk van Kameroen rekent op Samuel", zei Milla over de spits van Inter.

"Eigenlijk wil ik hier liever niet op reageren", zegt Eto'o. "Ik heb de Afrika Cup en olympisch goud gewonnen. En hoeveel keer heb ik de Champions League gewonnen? Dat zegt alles. En een kwartfinale halen is niet hetzelfde als het WK ook winnen."

Offline Lukie4

  • winnaar WIDM-pool 2018
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Als je alles geeft, verlies je niets
Re: Feitjes/wetenswaardigheden
« Reactie #3 Gepost op: 2-06-2010, 15:16:47 »
Kritiek op WK bal ingecalculeerd

De ontwikkelaar van de 'Jabulani', de bal die wordt gebruikt op het WK, heeft woensdag de kritiek op het speeltuig weggewuifd. Volgens Andy Harland ondervinden spelers problemen met de bal vanwege de hoogte waarop veel landen zich voorbereiden op het toernooi in Zuid-Afrika.
''Met welke bal je ook speelt, de hoogte heeft altijd invloed'', aldus de medewerker van de Loughborough University in Engeland.

Rafael van der Vaart zei onlangs tijdens het trainingskamp van Oranje in Seefeld dat de bal enorm zwabbert. ''Het loont om vanaf vijftig meter hard op doel te schieten, de bal kan er dan zomaar in vliegen.''
Ook de keepers Julio Cesar (''vreselijk''), Gianluigi Buffon (''een schande'') en Iker Casillas (''een strandbal'') waren weinig lovend over de Jabulani.

Hoogte

Harland zei tegenover Sky Sports zich geen zorgen te maken. ''Deze bal wordt sinds december wereldwijd gebruikt, zonder al te veel commentaar.''
''We hebben altijd gezegd dat de hoogte waarop gespeeld wordt, invloed heeft op de bal. Dus dit komt niet onverwacht. Spelers laten bovendien voor elk toernooi hun mening weten over de bal.''

Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

Online Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Feitjes/wetenswaardigheden
« Reactie #4 Gepost op: 3-06-2010, 17:25:00 »
Noord-Koreaanse spits Kim mag alleen als doelman in actie komen

De Noord-Koreaanse bondscoach Kim-Jong Hun en zijn staf zijn van een koude kermis thuisgekomen. Hun besloot om slechts twee doelmannen op te nemen in zijn selectie en vulde de naam van aanvaller Myong-Won Kim in op de plek van de derde goalie. De FIFA heeft echter een stokje gestoken voor het plan van de keuzeheer, die Kim nu alleen tussen de palen op mag stellen.

De regels van de Wereldvoetbalbond schrijven voor dat er alleen in het geval van een ernstige blessure geschoven mag worden binnen de selectie. Dat is bij Noord-Korea niet het geval en dus reist spits Kim af als derde doelman naar Zuid-Afrika. “Op de definitieve lijst moeten 23 spelers staan, waarvan drie doelmannen”, luidt het statement van de FIFA.

“De drie spelers die als doelman geregistreerd staan mogen ook alleen maar als doelman in actie komen tijdens de FIFA World Cup. Andere teams zullen dit ook te horen krijgen. Myong-Won Kim kan dus niet als veldspeler in actie komen.”
Keep calm and eat chocolates!

Offline Lukie4

  • winnaar WIDM-pool 2018
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Als je alles geeft, verlies je niets
Re: Feitjes/wetenswaardigheden
« Reactie #5 Gepost op: 3-06-2010, 22:36:38 »
Lionel Messi mag dan op het veld een nachtmerrie zijn voor tegenstanders, 's nachts is hij dat voor zijn ploeggenoten. De watervlugge vleugelaanvaller slaapt nogal luidruchtig namelijk.
,,Hij is een goede kamergenoot maar hij snurkt veel, gelukkig kan dat worden opgelost door een kussen'' zei de Argentijnse middenvelder Juan Sebastian Veron donderdag grinnikend.
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

Offline Lukie4

  • winnaar WIDM-pool 2018
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Als je alles geeft, verlies je niets
Re: Feitjes/wetenswaardigheden
« Reactie #6 Gepost op: 13-06-2010, 23:38:48 »
 


'Noord-Korea steelt televisiebeelden WK'



SEOUL - De Noord-Koreaanse staatstelevisie heeft illegale beelden uitgezonden van het WK in Zuid-Afrika. Het land zond zaterdag onder meer de openingswedstrijd die gespeeld was op vrijdag uit. Dat meldde zondag televisiezender SBS, dat de rechten van het wereldkampioenschap heeft in beide Korea's.

De Noord-Koreanen kunnen de wedstrijden op het WK officieel niet volgen omdat het land eerder deze week geen overeenkomst kon bereiken met SBS. Die zender zegt nu in een rapport dat het communistische land de beelden steelt.

Noord-Korea heeft zich voor het eerst sinds 1966 geplaatst voor het WK voetbal. Het land is ingedeeld in groep G, samen met Portugal, Ivoorkust en Brazilië.

« Laatst bewerkt op: 8-04-2013, 18:20:29 door Lukie4 »
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.