Auteur Topic: Strijd met Z@pp voor een duurzame wereld.  (gelezen 2055 keer)

Offline Pjotr1992

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
Strijd met Z@pp voor een duurzame wereld.
« Gepost op: 21-04-2012, 15:56:39 »
Vier presentatoren gaan in Z@PP Your Planet de strijd aan voor een duurzame wereld. Kijkers kunnen ze helpen door op de website van de kinderzender een game te spelen.

Klaas van Kruistum (Gilfactor), Bart Meijer (Klokhuis), Ewout Genemans (Z@PP Live) en Ron Boszhard (Z@PP Sport) zetten zich in voor het milieu door in Z@PP Your Planet opdrachten uit te voeren en zoveel mogelijk punten te scoren. De winnende presentator mag op expeditie naar Groenland en een gelukkige Z@PP-kijker mag met hem mee.



Duurzame opdrachten
De opdrachten die de presentatoren uitvoeren staan in het teken van het milieu. Zo moeten ze in een van de opdrachten op zoek naar ingrediënten voor de maaltijd van de toekomst. Insecten zijn bijvoorbeeld een goede vervanger voor vlees, want deze belasten het milieu veel minder. In een andere opdracht moeten de presentatoren zoveel mogelijk afval inzamelen en dit op de juiste manier scheiden.

Help en win een expeditie
De presentatoren staan er niet alleen voor. Op de website Zappyourplanet.nl kunnen kijkers zich vanaf nu aansluiten bij het team van Klaas, Bart, Ewout of Ron. Door op de website een speciale game te spelen, kunnen ze extra punten behalen voor de presentator. Ook krijgen de kinderen speciaal op hen gerichte filmpjes te zien en worden ze op de hoogte gehouden hoe het team ervoor staat. Speelt de kijker mee in het team van de winnende presentator? Dan maakt hij of zij kans om mee te mogen op expeditie naar Groenland.

Op zaterdag 5 mei begint barst de strijd los. Het programma Z@PP Live heet in deze speciale week dan Z@PP Your Planet. Ook andere Z@PP-programma’s zoals het Jeugdjournaal en IJsstrijd besteden in de themaweek aandacht aan duurzaamheid.

Themaweek Z@PP Your Planet, vanaf 5 mei tot en met 23 mei bij Z@PP

Z@PP Your Planet, elke schooldag om 16.45 uur bij Z@PP op Nederland 3
Finale Z@PP Your Planet, zaterdag 12 mei om 8.45 uur bij Z@PP op Nederland 3

Bron: http://www.publiekeomroep.nl/artikelen/strijd-met-z-pp-voor-een-duurzame-wereld
Klinkt als een nieuw realityprogramma voor kinderen. ::tandpastasmiley::
« Laatst bewerkt op: 21-04-2012, 15:58:43 door Pjotr1992 »