Auteur Topic: Corona / COVID-19  (gelezen 389466 keer)

Offline joligmolletje

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #2260 Gepost op: 17-12-2023, 11:02:48 »
Ik vind het heel dubbel. Aan de ene kant zie je dat de golf (in de rioolwatermetingen) bijna drie keer zo groot is dan bij alle metingen die eerder zijn gegaan. Dat is nogal alarmerend. Realistisch gezien kun je er vanuit gaan dat je elke dag wel iemand tegenkomt met corona en dat je het zelf misschien ook al wel hebt of recent hebt gehad.

Tegelijkertijd heeft het geen zin om je hele leven weer on hold te zetten en nergens meer naartoe te gaan als je zo'n beetje de enige bent die dat doet. Zolang ik op school (ik ben leerkracht) elke dag bijna 30 hoestende en proestende kinderen tegenkom is het voor mij dweilen met de kraan open. Dan maakt het bezoeken van een evenement of concert ook niet meer zoveel uit.

Ik houd me er maar aan vast dat ik mijn best doe zo hygiënisch mogelijk te zijn (handen wassen voor het eten en na het aanraken van oppervlakken die veel mensen hebben aangeraakt) en ik nog steeds nauwelijks handen of kussen geef. Ik zie wel dat mijn weerstand een grote klap heeft gehad. Ik heb pas (net als zo'n beetje iedereen in mijn omgeving) meer dan een week zeer zwaar ziek geweest en ik ben er qua conditie nog steeds niet bovenop.

Online Starlight

  • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #2261 Gepost op: 17-12-2023, 17:20:24 »
Niets ten nadele van jou persoonlijk hoor, joligmolletje, maar jouw bericht is eigenlijk meteen een goed voorbeeld waarom de overheid incompetent is als het gaat om corona en de informatievoorziening om te huilen is.

Corona verspreidt zich namelijk via de lucht, niet via oppervlakten. In slecht geventileerde ruimtes kunnen aerosolen met virusdeeltjes zelfs uren blijven hangen. Mondkapjes en ventilatie zijn dus de beste bescherming, niet je handen wassen. Als we die twee maatregelen goed zouden implementeren - met name als de overheid geld vrij zou maken voor vernieuwde ventilatiesystemen in alle publieke gebouwen met ingebouwde HEPA-filters, die voldoen aan de eisen om virussen uit de lucht te filteren - dan zou helemaal niemand zijn leven nog op hold moeten zetten.

Want helaas is de realiteit dat het leven van veel risicogroepers wel nog altijd op hold staat, omdat we ons het risico om ernstig en/of langdurig ziek te worden niet kunnen permitteren. Hoewel het na bijna 4 jaar het ook geen optie meer is om ons volledig te isoleren, dus in de praktijk zijn we verplicht onze gezondheid op het spel te zetten elke keer dat we ergens heen gaan (en niet iedereen is zich daar überhaupt van bewust, want risicogroep zijn staat niet gelijk aan op de hoogte zijn van de stand van de wetenschap). En als je als gezond persoon op een dag bij de 10% van de besmettingen hoort die Long Covid krijgt, staat je leven alsnog op hold.

We vragen niet om een nieuwe lockdown of dat niemand nog ergens naartoe kan, we vragen alleen om simpele preventiemaatregelen van zowel de overheid als onze medemens, zodat we zelf juist óók eindelijk weer een beetje een normaal leven kunnen leiden. En zodat er niet steeds meer mensen bij blijven komen in de grote groep chronisch zieken.
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"

Offline Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Geen woorden voor.
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #2262 Gepost op: 21-12-2023, 12:41:15 »
Toen corona pas de wereld op zijn kop zette, ging ik aan het werk met plastic handschoenen aan. Dat heb ik een maand volgehouden. Ik had op meerdere plekken geïnformeerd: een simpele aanraking van een oppervlakte die ook door een "besmet persoon" was aangeraakt, brengt het virus niet over, tenzij beiden bijvoorbeeld een beievenbusklep of een deurklink langer dan 5 seconden vast hebben gepakt. Dat werd me bij onder meer het RIVM althans verteld.

Na een maand heb ik die handschoenen ook niet meer gedragen, de intentie was althans goed: niemand besmetten en niet zelf iets oplopen.

Vandaag wel mijn booster laten zetten. Was best druk op de locatie.

Offline grasisgroen

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #2263 Gepost op: 21-12-2023, 16:44:35 »
Bij mij in de buurt zijn geen normale, met oorelastieken, ffp2maskers  te koop  ::)
...maar soms even niet :)

Online Starlight

  • Aanspreekpunt Wie is... de mol?
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #2264 Gepost op: 22-12-2023, 09:37:41 »
Bij mij in de buurt zijn geen normale, met oorelastieken, ffp2maskers  te koop  ::)
Wat onhandig :( Misschien online bestellen? Ik had ze destijds bij ehbo-centrum.nl besteld, die hebben nog 1 merk online staan zie ik. Zelf draag ik al tijden alleen mijn Cambridge mask, maar ik begreep laatst dat die niet meer naar Nederland versturen, dus als die aan vervanging toe is weet ik ook nog niet wat ik moet :(
"Daar ligt inderdaad Starlight op een stoel"

Offline grasisgroen

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Corona / COVID-19
« Reactie #2265 Gepost op: 22-12-2023, 11:49:51 »
Dank je voor de tip. Ik moest ze snel hebben, ineens waren ze op, maar misschien zijn ze wel gewoon bij de apotheek of de Hema te bestellen, ik ga eens informeren. De Hemaverkoper moest in het magazijn kijken en kwam terug met stoffen mondkapjes.
Ik was weer eens de enige met een masker op in een trein met hoestende en proestende mensen  ::)

« Laatst bewerkt op: 22-12-2023, 11:57:05 door grasisgroen »
...maar soms even niet :)