Auteur Topic: Concept en regels  (gelezen 4896 keer)

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
Concept en regels
« Gepost op: 28-07-2015, 00:14:47 »
Concept en regels

The Amazing Race wordt gespeeld in duo's. Het handigst is als je je inschrijft als duo. Je kunt je echter ook alleen inschrijven, dan proberen wij je te koppelen aan iemand anders, er is alleen geen garantie dat dat gaat lukken, in verband met een eventueel oneven aantal deelnemers (we doen ons best).

De bedoeling van het spel is om als eerste op de eindbestemming aan te komen. Tussendoor word je verwacht op een aantal pitstops, waar steeds de aflevering eindigt.
Aan het eind van elke aflevering valt het duo dat als laatste aankomt op de bestemming (= pitstop) af. Afhankelijk van hoeveel koppels er mee doen, zullen er een of meerdere non-elimination legs zijn.
Aangezien wij niet verwachten dat iedereen 24 uur per dag online gaat zijn om een spel te spelen, wordt de tijd per opdracht gemeten vanaf het moment dat de opdracht wordt verstuurd, tot het moment dat de opdracht wordt ingeleverd.
Uiteindelijk moeten er in de finale weer een aantal opdrachten gespeeld worden, waarbij de twee die als eerste aankomen op de laatste bestemming tot winnaars gekroond zullen worden.

Opdrachten
Tijdens de race kun je verschillende soorten opdrachten tegenkomen. De meest voorkomende zijn:

Detour
Er worden twee hints gegeven die betrekking hebben op twee verschillende opdrachten. Kies welke opdracht je wilt doen. Van opdracht wisselen mag, maar de tijd die je met de eerste opdracht bent bezig geweest telt wel mee, bovendien komt de tijd erbij die je nodig hebt om te reizen van de ene naar de andere locatie.

Roadblock
Één persoon van het duo voert deze opdracht uit. Elk deel van het duo moet af en toe een roadblock uitvoeren. Als je als duo in de finale staat, mag geen van beide deelnemers meer dan 6 roadblocks hebben uitgevoerd.

Andere opdrachten die je eventueel kunt tegenkomen:

Fastforward
Als je deze opdracht correct uitvoert, mag je alle andere opdrachten die aflevering overslaan en meteen doorreizen naar de pitstop. Er is slechts één fastforward beschikbaar. Als je op de locatie van de fastforward aankomt en je wilt de opdracht uiteindelijk toch niet spelen omdat deze te moeilijk is of om een andere reden, dan kun je ervoor kiezen om verder te gaan met de race. Uiteraard kost dit tijd, want je moet dan weer terugreizen.
Let op: de Express Pass kan bij deze opdracht niet ingezet worden.

Uturn
Als je aankomt bij een Uturn mag je een ander koppel aanwijzen die een uturn gaat doen, dit betekent dat dit koppel alle twee de opdrachten van de detour moet spelen. Maximaal twee koppels kunnen worden geselecteerd voor de double uturn.

Speedbump
Het koppel dat niet afvalt in een non-elimination leg, moet de aflevering erna een extra opdracht uitvoeren.

Het is niet uitgesloten dat je onderweg af en toe nog een verrassing tegenkomt.

Het is niet verboden om andere koppels te helpen, maar je mag alleen die koppels helpen, die op dat moment met dezelfde opdracht bezig zijn als jij.

Reizen
Behalve de opdrachten kost natuurlijk ook het reizen van locatie naar locatie tijd. Hoeveel tijd je hieraan kwijt bent, is aan jouzelf om uit te zoeken. Om ergens te komen, moet je een manier van reizen hebben. Vaak zul je een vliegtuig gebruiken en dan is het jouw taak om de snelst mogelijke vlucht te zoeken die je op de goede locatie brengt. Op het moment dat je met het vliegtuig gaat, mag je ervan uitgaan dat een taxi je van en naar het vliegveld brengt.
Soms moet je binnen een land ook kortere afstanden afleggen. In dit geval moet je een andere manier bedenken om te reizen. Lopend, met de bus, de trein, de tram, de metro, een taxi.

Uitzondering: Als je van locatie moet wisselen tijdens het uitvoeren van een opdracht, bijvoorbeeld omdat je toch de andere detour opdracht wilt doen of omdat je een fastforward niet afmaakt, bepalen wij de reistijd.

Jury
Omdat een aantal opdrachten beoordeeld moeten worden op bijvoorbeeld creativiteit, zoeken wij naast kandidaten ook enthousiaste, actieve juryleden! Geïnteresseerd? Stuur even een pm naar Loezel en Lucy.

Meedoen?
Lijkt het je wat? Dan kun je je hier opgeven!
« Laatst bewerkt op: 8-10-2015, 20:29:38 door Lucy »
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline Lukie4

  • winnaar WIDM-pool 2018
  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Als je alles geeft, verlies je niets
Re: Concept en regels
« Reactie #1 Gepost op: 12-09-2015, 18:48:36 »
Is er ook een plek waar publiek kan reageren, mopperen, aanmoedigen etc ?
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.