Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar RealityNet.org 's toto

Nu op de chat
LaurensAanWAZIG, Realitynet
Nu online
354 gasten en 3 vaste bezoekers (de_witte, TimvDons, Kaaasje)
Activiteitenagenda
Nu bezig
De Mol VIER Onderschriftenspel
Nu bezig
Wie is de Mol Online 2018
Binnenkort
Nieuwe RN GameNight
Pagina's: [1]
  Print  
Auteur Topic: [MO] Spelregels, F.A.Q en andere relevante zaken Wie is de mol online 2017  (gelezen 1071 keer)
MollenvangR-Art
Winnaar ER-pool 2012
Offline Offline

Geslacht: Man

Brocco brocco li

« Gepost op: 28.12.2016, 22:45:02 »

In dit topic tref je de spelregels en andere relevante zaken om dit spel te kunnen begrijpen. We hopen dat we alle onduidelijkheden hiermee hebben wegegenomen Smiley Maar heb je nog vragen? Stel ze gerust!  Duimen omhoog!
« Laatste verandering: 24.01.2017, 21:47:40 door MollenvangeR-MV » Gelogd

R is een mol... Volg Widm online 2018 vanaf april op Realitynet!
Molcrazy
Actief Lid
*****
Contactpersoon Actieve Leden
Offline Offline

Geslacht: Man

Winnaar CSC II

« Antwoord #1 Gepost op: 17.01.2017, 17:03:32 »

Mensen, ik zet het even hier: is het een idee om voor de winnaar eventueel extra punten toe te kennen voor de RN-Ranking op basis van het gewonnen bedrag? Zodat bv €35000 meer oplevert dan slechts €5000?
Gelogd

Qui est la taupe?
LdHmolletje
Winnaar De Mol pool 2017
Offline Offline

Geslacht: Man

Oh, oh, Den Haag!

« Antwoord #2 Gepost op: 17.01.2017, 17:12:02 »

Van mij zou dat mogen, maar dat is denk ik vooral aan degen die over de ranking gaan. (Daisy?)
Gelogd

Ich bin ein Bärliner!
Molbelg
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #3 Gepost op: 17.01.2017, 17:13:02 »

Ik ben daar ook voorstander van  Volmondig Ja
Gelogd

#teamamaimiljaarde
B&W
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #4 Gepost op: 17.01.2017, 17:13:25 »

Ik ook wel!
Gelogd

*was ooit een Black_and_White
Molcrazy
Actief Lid
*****
Contactpersoon Actieve Leden
Offline Offline

Geslacht: Man

Winnaar CSC II

« Antwoord #5 Gepost op: 17.01.2017, 19:00:19 »

Van mij zou dat mogen, maar dat is denk ik vooral aan degen die over de ranking gaan. (Daisy?)

Jah tuurlijk, daarom dat ik het even vraag. Als het niet is, ook goed al zou het er wel voor zorgen dat de Mol voor meer sabotages gaat denk ik Volmondig Ja
Gelogd

Qui est la taupe?
MollenvangR-Art
Winnaar ER-pool 2012
Offline Offline

Geslacht: Man

Brocco brocco li

« Antwoord #6 Gepost op: 24.01.2017, 21:24:41 »

1. Speluitleg
In Wie is de mol online 2017 gaat opnieuw een groep van 25 kandidaten op reis naar een (op dit moment onbekende locatie) om opdrachten uit te voeren en geld te verdienen voor de gezamenlijk pot. Één van die 25 kandidaten heeft echter een andere missie, dat is De Mol. De mol probeert in het diepste geheim de opdrachten te saboteren en daarmee ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk geld in de pot komt. Aan het einde van elke aflevering maken de kandidaten een test met 20 vragen over het doen en laten van de mol. Degene die het minste aantal vragen goed heeft over de identiteit van de mol, vliegt het spel. De mol zelf zal het spel nooit verlaten. Wie aan het einde van de serie de mol heeft ontmaskerd, mag zich de winnaar noemen van Wie is de mol online 2017.

2. De mol
De mol is de hoofdpersoon van dit spel. R is een mol. De mol voor het spel is na een stenge selectieprocedure uitgekozen door de spelleiders. De mol verlaat nooit het spel. De mol heeft in de meeste gevallen (dus niet alle!) voorkennis van de opdrachten, zodat hij deze kan saboteren. De identiteit van de mol is strikt geheim. De mol mag zich daarom niet voor het einde van het spel bekendmaken als mol (€250.000 boete!).

3.Tijdsduur spel
Het spel start op donderdagavond 26 januari 2017 om 20.00 uur. Per aflevering worden ongeveer 3 opdrachten gespeeld (zie paragraaf 4). De planning voor het spel ziet er als volgt uit:
- Aflevering 1: donderdag 26 januari - zondag 5 februari 2017. De eerste aflevering is iets langer. Daarna ziet de weekplanning voor alle opdrachten er zo uit:
- Zondagavond: executie + start nieuwe aflevering
- Donderdagavond/vrijdagmiddag: einde opdrachten + test online
- Zondagavond 19.00 uur: deadline test diezelfde avond executie + start nieuwe aflevering
 
4.Opdrachten
Per aflevering worden er ongeveer 3 verschillende opdrachten gespeeld. Hieronder een uitleg van de soorten opdrachten

4.1 Forumopdrachten
Deze opdrachten worden op het forum gespeeld. Voor die opdracht wordt een speciaal topic aangemaakt waarin de opdracht gespeeld wordt. Elke speler, en dus ook de mol, heeft de mogelijkheid invloed uit te oefenen op het al dan niet slagen van de opdracht

4.2 Actieopdrachten
Ook voor actieopdrachten wordt een apart topic geopend. In dit topic staat de opdracht uitgelegd en een tactiekformulier dat je in moet vullen. Hierin wordt bijvoorbeeld gevraagd welke actie je onderneemt in deze opdracht en of je wel of niet gaat mollen. Op die manier heb je deels invloed op de uitkomst. De spelleiders pakken jullie ingevulde formulieren en maken daar een lopend opdrachtverhaal van. Soms kan het voorkomen dat een actieopdracht bestaat uit een deel formulier invullen en een deel forumopdracht. Wij noemen dit een combinatieopdracht.

4.3 Weekopdrachten VERNIEUWD!!!
Ook de weekopdrachten zijn dit jaar weer terug en in een nieuw jasje gestoken. Weekopdrachten zijn creatieve opdrachten rond een bepaald thema. Deelname aan weekopdrachten is NIET verplicht (indien wel verplicht wordt dit gemeld). Nieuw is dat met weekopdrachten punten zijn te verdienen. Deze punten kunnen worden ingeleverd voor mooie prijzen (sommige zijn slechts 1x te koop). De jury beoordeelt samen met de spelleiders de inzendingen van de weekopdrachten. Op basis daarvan zijn punten te verdienen voor de top 5. De puntenladder werkt heel simpel: de winnaar krijgt 5 punten, en degene die we nog net goed genoeg vonden krijgt 1 punt. Naarmate het deelnemersveld krimpt, verandert deze puntentelling. Welke prijzen er te verdienen zijn met het inwisselen van punten blijft nog even geheim. 

5. De test
Aan het eind van elke aflevering worden de kandidaten getest over hun kennis van de mol. Deze test bestaat uit 20 vragen over het doen en laten van de mol in een aflevering. De finaletest bevat 40 vragen die gerelateerd zijn aan alle afleveringen. Vragen die de spelers kunnen verwachten zijn: "Hoeveel geld pakte de mol in opdracht 2?" Of: "Waar woont de mol?".

6. De executie
Na afloop van elke test volgt de executie. De kandidaat die de test als slechtst heeft gemaakt krijgt een rood scherm en verlaat het spel. De mol zal het spel nooit verlaten. Bij een gelijke stand in aantal fouten wordt gekeken naar het aantal fouten in eerdere tests. Is dit niet mogelijk dan wordt er gekeken naar de snelheid waarmee de test is ingeleverd. Als de afvaller nog voorwerpen als jokers in zijn bezit heeft mag hij deze tot aflevering 6 doorgeven aan een andere speler. Daarna vervalt het recht op doorgeven.

Dit was deel 1... AUB NIET POSTEN
Gelogd

R is een mol... Volg Widm online 2018 vanaf april op Realitynet!
MollenvangR-Art
Winnaar ER-pool 2012
Offline Offline

Geslacht: Man

Brocco brocco li

« Antwoord #7 Gepost op: 24.01.2017, 21:36:18 »

7. Voorwerpen
In het spel zijn verschillende voorwerpen te verdienen die jou kunnen helpen verder te komen in het spel. Voorwerpen, als jokers, mogen onderling worden geruild. Als je gaat ruilen stuur dan even een pm naar de spelleiders. Zij houden namelijk bij wie welk voorwerp in zijn bezit heeft. Let op: sommige voorwerpen zijn alleen te gebruiken in/of vanaf een bepaalde aflevering. Hieronder een overzicht van voorwerpen die dit jaar te verdienen zijn

7.1 Jokers
Wanneer je een joker inzet bij een test wordt een vraag in de test die je fout had goed gerekend. Jokers zijn bij elke test in te zetten, behalve in de finaletest.

7.2 Halve gekleurde jokers NIEUW NIEUW NIEUW
Nieuw dit jaar zijn de halve gekleurde jokers. De naam zegt het al, het zijn halve jokers met een kleurtje. Halve jokers zijn in de volgende kleuren te verkrijgen:
- Blauw
- Oranje
- Geel
- Paars
- Bruin (een gewone joker, maar dan door de helft)

Halve jokers zijn niks waard, tenzij ze samengevoegd worden tot een hele. LET OP! De kleuren moeten overeen komen. Dus een halve blauwe en een halve oranje gaan niet samen. 2 blauwe jokers vormen één hele joker en maken dan één foute testvraag goed als je deze inzet bij de test. Ook deze halfjes mogen worden geruild, maar als je achter de schermen ruilt, stuur dan ALTIJD een pm naar LDH, Tim en MV. Dan kunnen we bijhouden wie welk item heeft.

7.3 Vrijstelling
Een vrijstelling is een ticket naar de volgende aflevering. De speler die een vrijstelling heeft kan niet afvallen. Het kan zijn dat een vrijstelling alleen geldig is in een specifieke aflevering (vrijstelling voor aflevering 5, die je verdient in aflevering 2). Je moet dan eerst de afleveringen 3 en 4 overleven om de vrijstelling te verzilveren.

7.4 De Zwarte Vrijstelling
Met het inzetten van de zwarte vrijstelling worden alle ingezette jokers en vrijstellingen bij de test ongedaan gemaakt (uitgezonderd vrijstellingen die niet verdiend, maar weggeven worden door de spelleiders, zoals in 2015 het helicopter-ticket naar Gibraltar van Pjotr).

7.5 ? ? ? ? ? NIEUW NIEUW NIEUW (maar nog geheim)
Vorig jaar hadden we de sleutel, dit jaar hebben we iets nieuws. Wat dat precies is... dat merken jullie vanzelf. Maar dat het een tactisch gevaarlijk wapen is... dat is zeker.

7.6 Pak af NIEUW NIEUW NIEUW
De pak af geeft een speler de mogelijkheid één spelitem naar keuze, dat verdiend is door een medespeler, af te pakken. Uitzondering is het item uit 7.5 dat nu nog onbekend is. Jokers, halve jokers, vrijstellingen en de zwarte vrijstelling kunnen worden afgepakt,

7.7 Het vraagteken
Dit kan vanalles zijn... Wink

8. Twitter NIEUW NIEUW NIEUW
Nieuw dit jaar is dat de mol ook Twittert. Je kunt als je zelf Twitter hebt de mol volgen via @DeMolOnlineRN17. Heb je nou geen Twitter? Geen nood! De tweets van de mol verschijnen ook in de Twitterbalk rechts, aangegeven met het groene vierkant en de groene pijl. Zie hiervoor bijgevoegde afbeelding. Zo weet je zeker dat je nooit belangrijke informatie (o.a over test/executies, dagboeken, mededelingen) etc. mist 


9. Hints
Ook dit jaar zitten er in het spel hints verstopt waarmee je de identiteit van de mol kunt ontdekken.

Als je nog vragen hebt, laat het gerust weten!
« Laatste verandering: 24.01.2017, 21:48:18 door MollenvangeR-MV » Gelogd

R is een mol... Volg Widm online 2018 vanaf april op Realitynet!
Pagina's: [1]
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.325 seconden met 21 queries.