Auteur Topic: Kunstrijden en IJsdansen  (gelezen 11240 keer)

Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #40 Gepost op: 20-02-2018, 10:56:38 »
De vrije dans is geweest en oooooh wat ws het spannend  ::bravo::. Papadakis/Cizeron die een wereldrecord aan punten bij elkaar rijden tijdens de vrije dans en Virtue/Moir die niet heel ver daarachter zaten met hun punten voor de vrije dans en een wereldrecord aan totaalpunten reden en op die manier het goud hebben binnen gehaald. Shibutani/Shibutani zijn het paar die de 3de plek in beslag heeft genomen.

Dan de vrije dansen. Papadakis/Cizeron zijn de sterren van de vrije dans. Dat zijn ze nu al een paar jaar en ook nu hebben ze weer laten zien waarom.  De bewegingen zo soepel, de expressie in het schaatsen, de elegantie en dan die choreografie zo samenhangend, zo elegant en zo betoverend mooi. Ze hebben niet voor niks 2 keer een 10 in de components behaald. Gelukkig hebben ze zich herpakt van het debacle tijdens de korte dans en hebben ze hopelijk iedereen laten zien hoe goed ze zijn en dat daar over gesproken moet worden ;)

Virtue/Moir moesten hun beste vrije dans ooit schaatsen om die gouden plek te verzekeren. En dit hebben ze met verve gedaan. Wat een mooie dans is het om naar te kijken. Het krachtige begin met de tango en dan over naar het meer emotionele gedeelte met Come what May op de achtergrond als muziek. De timing van deze 2 was perfect elke pas was raak en de emotie en performance was prachtig om te zien. Er zaten geweldige liften in, maar bovenal vergat je even dat je naar een wedstrijd zit te kijken zo mooi en de connectie tussen de 2 is eigenlijk ongeëvenaard. Zij zijn al jaren, eigenlijk sinds 2008/2009, mijn favoriete danspaar en ben echt blij dat ze bij hun laatste Spelen hun carrière afsluiten met 2x goud

Dan de achterhoede die met ruime afstand streden om plek 3. Helaas maakten Chock/Bates grote fouten en vielen allebei waardoor er sowieso 2 punten van het totaal afgingen, maar ze kregen ook voor twee element geen punten waardoor ze ver in punten afzakten. Shibutani/Shibutani hadden een zeer goede vrije dans waar eigenlijk alles wel voor ze klopte en hun twizzles waren weer als vanouds zo scherp gelijk. Bobrova/Soloviev hebben ook een goede vrije dans neergezet, maar hadden al wat achterstand opgebouwd na de korte dans en hebben dit niet kunnen rechtzetten, maar de dans was weer prachtig om te zien. Ik denk dat dit wel mijn favoriet van hun is. Dan de Italianen, zo zonde maar zij hebben een lift net wat te lang door laten gaan waardoor ze dus 1 hele punt aftrek op de totaalscore kregen. Het was sowieso niet genoeg voor brons, maar het blijft zonde. Dan Hubbel/Donohue die zo krap voor de Shibu's stonden. Zij hebben een prachtige vrije dans met veel gevoel en mooie bewegingen. Het klopt ook allemaal op de muziek, maar ze lieten het technisch veel te veel liggen en Zach Donohue maakte zelfs nog een fout die als val is geteld hierdoor kwamen ze ver achter de Shibu's terecht. Een teleurstelling voor hun, maar ze worden elke keer beter dus hopelijk zien we ze weer bij de volgende Spelen terug.

Dan nog even de top 3 met hun totaalscore

1. Virtue/Moir                        206.07
2. Papadakis/Cizeron           205.28
3. Shibutani/Shibutani         192.95

Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #41 Gepost op: 20-02-2018, 14:16:27 »
Korte samenvatting van de vrije dans van de top 3


Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #42 Gepost op: 20-02-2018, 14:27:40 »
Voorbeschouwing dames

Het is alweer tijd voor de laatste discipline van het kunstschaatsen.

De technische elementen van de vrouwen verschilt licht van die van de mannen.

-   Dubbel of triple axel
-   Triple sprong met direct daarachter passen of schaatsbewegingen
-   Sprongcombinatie bestaande uit dubbel/triple of triple/triple
-   Flying spin
-   Een layback/zijwaartsgeleunde spin of een zitspin of een camelspin, maar zonder verandering van voet
-   Spin combinatie
-   Passenserie en er moet gebruik gemaakt worden van de hele ijsvloer

Bij de dames is het veld minder breed. Er zijn 2 topfavorieten en daarachter een paar die kans maken op brons, mits de grote favorieten geen fouten maken natuurlijk


Eerst de 2 favoriete voor de titel

Evgenia Medvedeva



Heeft dit seizoen te kampen met blessures en men is bang voor de 3 jarige vloek op Russische schaatssters. Het is al een tijd zo namelijk dat de Russinnen jong op komen zetten, allemaal zo rond 15 jaar. Het dan heel goed doen, wereldkampioen worden, Olympisch kampioen, maar dat in het 3de seizoen er opeens van alles misgaat. Ze krijgen blessuren, raken uit vorm en sommige verdwijnen helemaal uit beeld. Hopelijk is dit niet het geval bij Medvedeva en de voortekenen tijdens deze Spelen zijn goed.
Dan over haar schaatsen.
Zij heeft een hele eigen stijl met schaatsen. Ze doet veel met pantomime en dit zie je terug in haar kür. Ze heeft heel veel expressie in haar gezicht tijdens het schaatsen om het verhaal uit te beelden. Daarnaast heeft zij een hele goede technische basis en duidelijk Russische School qua techniek en stijl. Haar kenmerk bij de sprongen is dat ze tijdens de sprong 1 of 2 armen boven haar hoofd doet, dit geeft een extra level en dus hogere technische score.
Zij heeft al meegedaan met het teamevent met haar korte kür en daar scoorde zij zeer goed. Als ze dit door kan zetten kan er wel eens een mooie score voor haar gaan komen.

Ze schaatst op Nocturne van Chopin

In de kür hieronder kun je goed haar stijl van schaatsen zien en ook haar kenmerkende manier van springen.



Alina Zagitova



De andere favoriet komt ook uit Rusland, maar is pas 15 jaar. Zoals gezegd heeft Rusland de afgelopen tijd een traditie met 15jarige Russinnen en dat spreekt zeker in haar voordeel op dit moment. Doordat ze zo jong is en dus weinig wedstrijden heeft gedaan kan ik nog niet echt haar stijl duiden. Behalve dat ook zij typisch Russisch schaatst, dus heel erg op techniek, met veel balletbewegingen, maar weinig bezieling. Tijdens de Gran Prix was ze erg goed en heeft ze deze ook gewonnen. Tijdens het teamevent deed zij de vrije kür en daar scoorde ze goed op. Kijken of ze de basis al tijdens deze korte gaat leggen.

Ze danst nu op Swan Lake

Het korte programma van vorig jaar



Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #43 Gepost op: 20-02-2018, 14:28:56 »
Dan de schaatssters waarvan ik denk dat ze weleens voor het brons kunnen gaan

Carolina Kostner



De oudste in het veld en zeer ervaren. Dit is de 4de keer dat ze op de Spelen staat. Heeft soms wat moeite met de sprongen en landt ze dan ook niet altijd even zuiver, maar tijdens het teamevent lijkt het erop dat het deze keer wel goed zou kunnen gaan. Ze heeft vaak hele sterke spins en hopelijk kan ze die nu ook weer tevoorschijn toveren. Ze groeit nog steeds als schaatsster en ik ben benieuwd waar het toe kan leiden

Haar programma is op Ne me quitte pas door Celine Dion

Dit is haar korte kür tijdens de vorige Spelen



Kaetlyn Osmond



Heeft tijdens het teamevent laten zien dat ze in goeden doen is. Is in het verleden wel wat wiebelig geweest op de momenten dat het erop aan kwam, maar het lijkt alsof ze de zenuwen onder controle heeft. Ze is technisch goed en ook op de components kan ze goed scoren.

Haar korte kür is op Sous le ciel door  Edith Piaf Milord door Edith Piaf

Hieronder een kort programma van haar



Satoko Miyahara



Heeft eigenlijk altijd prachtige programma's. Helaas is haar uitvoering niet altijd even goed, met name bij de sprongen laat ze vaak wat punten liggen. Ze heeft het teamevent gedaan en daar heeft ze het aardig gedaan op de korte. Ook wel weer punten laten liggen bij de sprongen, ze is niet gevallen maar wel under-rotated wat dus betekent dat ze niet de volle sprong gedaan heeft en dus aftrek krijgt in punten. Hopelijk kan ze dit in deze wedstrijd bijstellen en goed landen. Want haar zien schaatsen is bijna betoverend. Ze is zo gracieus in haar beweging en elegant zoals ze over het ijs schaatst

Hieronder is zo'n prachtige kür van Satoko Miyahara



Karen Chen



De troef van de Amerikanen. Is gespaard met het teamevent en nu kijken of ze het waar kan maken. Ze is goed in de spins en heeft een goede performance in huis. Het kan soms weleens goed mislukken, vooral op de sprongen, maar de laatste tijd heeft ze meestal wel haar zenuwen goed onder controle




Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #44 Gepost op: 21-02-2018, 11:45:36 »
Zoals verwacht zijn de 2 Russinnen als beste door de korte kür gekomen. Beide hebben een PB geschaatst. Alina Zagitova heeft nu zelfs het wereldrecord op haar naam staan. Het verschil tussen Medvedeva en Zagitova is gemaakt in het technische gedeelte. Medvedeva had meer een performance en een heel mooi uitziende kür, maar Zagitova had net wat moeilijker sprongen erin waardoor haar technische punten het verschil maakte, want in haar components scoort ze wat lager dan Medvedeva. De vrije kür gaat spannend worden tussen deze 2, vooral omdat Zagitova vooral een tactisch programma heeft.

Zagitova



Medvedeva


Dan de kanshebbers voor het brons. Hoe hebben zij het ervan af gebracht. Eigenlijk allemaal best goed. Geen van hen heeft een val gehad, dus dat is zeker een pluspunt. Osmond, Miyahara, Kostner en Sakamoto lijken de dames te zijn die gaan strijden de vrije kür. Karen Chen heeft het helaas op een aantal punten laten liggen, waaronder met name de sprongen, deze moeten het liefst triple zijn om mee te komen in de technische score, en haar components. De transities waren zelfs gemiddeld beneden een 8 en om mee te doen voor de prijzen moet het echt een hoge 8 of lage 9 zijn.
 De vrije dans is vrijdag, dus ik zal morgen de voorbeschouwing plaatsen
« Laatst bewerkt op: 21-02-2018, 12:07:27 door Silvermaiden »

Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #45 Gepost op: 22-02-2018, 11:41:44 »
Voorbeschouwing vrije kür

Deze vrije kür wordt alles bepalend. De marge tussen 1 en 2 is niet groot. Het gat erachter is wat groter, maar er zijn een aantal die nog voor het brons kunnen gaan. De vrije kür is 4 minuten en er zitten flink wat sprongen in. Het kan dus alle kanten op qua technische score, ook omdat de sprongen in het

De technische elementen

-   7 sprongen, waarvan 1 een axel moet zijn, er mogen ook geen 2 dezelfde sprongen gedaan worden. Voorbeeld: je mag een dubbel axel solo doen en doe je dan weer een axel dan moet het in een combinatie zijn en zo kan je tijdens het rijden van zo'n kür puzzelen. Lukt een bepaalde combinatie niet kan je die nog ergens anders plaatsen. Daarom is concentratie van groot belang.
-   Maximaal 3 spins, waarvan er 1 een combinatie moet zijn, 1 spin met een vliegingang of een flying spin en 1 spin die op 1 plaats blijft
-   Maximaal 1 passenserie
-   Maximaal 1 choreografische serie


Dan de 2 sterke Russinnen die plek 1 en 2 gaan verdelen

Alina Zagitova

De sterke technische schaatsster. Door een combinatiesprong nu op 1 en ook in haar vrije kür heeft ze sterke sprongen staan plus dat ze strategisch geplaatst zijn in de kür waardoor er veel punten kunnen komen. Dit zijn ook de elementen waar ze het verschil moet maken met Medvedeva omdat ze verder niet veel voor elkaar onder doen. Hierdoor heb je wel dat haar vrije programma wat technischer in elkaar is gezet dan die van Medvedeva. Het wordt zeker een hoogstandje. Tijdens het teamevent heeft ze een hele goede kür laten zien en een hoge score gehaald. De vraag is alleen of ze met de druk om kan gaan die nu op haar schouders liggen.

Ze zal op Don Quixote door Leon Minkus schaatsen

Hier de vrije kür van vorig jaar toen ze voor het eerst bij de junior Gran Prix meedeed. Het is hetzelfde programma als nu bij de Spelen met een paar kleine aanpassingen. Omdat ze zo jong is, kan ik weinig anders van haar laten zien ;). Wel kan je mooi zien dat Medvedeva een voorbeeld is voor haar door de manier van haar sprongen met de armen boven haar hoofd.



Evgenia Medvedeva

De performance schaatsster. Zij schaatst heel expressief zowel in haar mimiek als in de technische elementen. Zij heeft haar sprongen meer verdeeld over haar programma en hierdoor kan ze misschien wat extra punten verliezen, maar haar programma zit wel sterk in elkaar en door haar manier van springen met haar armen uitgestrekt boven haar hoofd zal ze ook een aantal extra punten gaan krijgen. Ze kan een hele goede hoge technische score krijgen, maar ook in de components zal ze zeer hoog gaan scoren. Tijdens het teamevent heeft zij niet de lange kür gedaan en heeft ze de belasting op haar voeten beperkt. Het is nu kijken of ze zich ook door deze kür kan komen zoals ze bij de korte heeft laten zien. Hier leek ze totaal geen last meer ervan te hebben.

Haar muziek is van de soundtrack van Anna Karenina

Een mooie vrije kür van haar zie je hieronder



Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #46 Gepost op: 22-02-2018, 11:42:48 »
Dan de dames die nog strijden voor het podium

Kaetlyn Osmond

Zij heeft een goede basis neergezet tijdens de korte kür en heeft hierdoor al wat punten voorsprong op de rest. Ze heeft laten zien dat zij op dit moment goed om kan gaan met de druk en hopelijk laat ze dit ook zien in haar vrije kür. Zij heeft heel veel snelheid in het schaatsen en zeker als het aankomt op sprongen maakt ze goed gebruik van de ijsvloer. Door die snelheid is de impact van het landen ook zwaarder en als er dan een klein foutje is gemaakt wordt dat hierdoor vergroot.  Dan over haar programma. Ze schaatst op de soundtrack van Black Swan. Een thema die niet helemaal bij haar stijl van schaatsen past en ze maakt dit seizoen vrij veel fouten in deze kür. Als ze deze morgen eruit kan houden kan ze een goede score neerzetten en maakt ze kans op het brons. Als ze datgene laat zien wat ze al een flink aantal keer heeft laten zien dan ben ik bang dat er een aantal haar gaan inhalen

Schaatst op de soundtrack van Black Swan

Een vrije kür van Kaetlyn Osmond



Satoko Miyahara

Zij staat momenteel op een mooie 4de plaats en heeft een goede uitgangspositie voor het brons. De afstand zijn maar een kleine 3 punten en dit is zeker in te halen als ze haar sprongen goed kan landen. Miyahara heeft de neiging om een under rotated te hebben op haar sprongen.
Even een korte uitleg over under rotated. Als ze een sprong maken hebben ze een kwart marge waarbinnen ze kunnen landen en dan is de sprong compleet rond gesprongen. Heb je hem buiten dit kwart dan is die under rotated, het telt nog wel voor de aantal draaiingen, dus tweevoudig of drievoudig, maar je krijgt dan minpunten.
Miyahara heeft in dit veld wel 1 van de mooiste choreografieën. Als ze haar sprongen onder controle heeft dan kan het weleens hoog gaan scoren en heeft ze zeker zicht op het podium.

Zij schaatst op Madame Butterfly

Haar vrije kür van vorig jaar



Kaori Sakamoto

Is een jonge Japanse schaatsster, nog maar 17 jaar en heeft zich heel netjes tussen de favorieten geschaatst en er is zeker ook een kans voor haar om met de vrije kür het brons te kunnen pakken. Ze heeft een goede techniek, mooie en goede sprongen, prachtige choreografie en heeft een hele mooie schaatsstijl. Het mooie van haar is dat de sprongen echt een onderdeel zijn van de choreografie en de flow dus absoluut niet onderbroken wordt van het programma. Wat ze tijdens het 4 continents heeft laten zien is indrukwekkend en hopelijk kan ze die vorm ook hier laten zien.

Muziek is van de soundtrack Amélie

Haar vrije kür van vorig seizoen



Carolina Kostner

Heeft een degelijke korte kür neergezet en heeft ruimte om voor het podium te gaan. Ze gaat in deze vrije kür voor een triple lutz waar veel punten mee gewonnen kunnen worden, maar ze heeft het voor dit programma al 4 jaar niet opgenomen in haar vrije kür, tijdens het teamevent heeft zij hem gehouden, de vraag is echter of ze dit ook kan tijdens deze competitie.  Veel sprongen van haar waren ook under rotated, maar ook de moeilijkheidsgraad was laag. Met name doordat ze vaak niet veel hoogte bij de sprongen heeft, veel dubbele sprongen heeft gedaan en je echt triple moet doen om een goede technische score te krijgen. Ze is zeer artistiek in haar programma's en hierdoor zal ze in de components veel punten gaan scoren, mits ze de uitvoering goed gaat doen in de technische elementen. We gaan kijken of haar ervaring ervoor gaat zorgen dat ze de zenuwen te baas is en dus voor het podium kan gaan. Qua punten staat ze wel vrij ver achter Osmond op dit moment, maar er kan veel gebeuren tijdens zo vrije kür van 4 minuten

Zij schaatst op L'apres-midi d'un faun door Claude Debussey

Haar vrije kür van de vorige Olympische Spelen



Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #47 Gepost op: 23-02-2018, 09:41:33 »
Zo dat was mij even een vrije kür  ::oink::

Kaetlyn Osmond die iets van 10 punten boven haar PR komt. Ze maakte een kleine fout bij de landing van een sprong, maar heeft dit heel netjes opgevangen en de rest van de kür was heel sterk neergezet. Het lijkt mij duidelijk dat ze afgerekend heeft met de zenuwen. Het thema vind ik persoonlijk nog steeds niet helemaal bij haar stijl passen, maar het is stukken verbeterd met hoe het in het voorseizoen was. Ze heeft het haar goed eigen gemaakt.

Dan heb je nog Zagitova en Medvedeva die exact dezelfde score neerzetten. Hierdoor is de combinatiesprong het enige element waar Zagitova dus het verschil mee heeft kunnen maken. Ik merkte wel dat ze haar kür iets heeft aangepast en ook 1 sprong in het begin gedaan had, alleen jammer dat de combinatie niet lukte. Hierdoor heeft ze die combinatie wel weer kunnen doorschuiven naar de 2de helft. Verder een hele nette kür. Medvedeva heeft wel laten zien hoe sterk zij is in de components, maar ook in de techniek. Zij heeft weliswaar een lagere technische score dan Zagitova, maar had dan ook voor 3 sprongen geen bonuspunten. De components daarentegen waren 2.44 punten hoger en dit is waar Zagitova dus duidelijk punten heeft laten liggen. Ze is nog maar 15 dus dat kan nog komen en dan kan ze weleens nog sterker zijn in de wedstrijden.

De 2 Russinnen hebben het heel spannend gemaakt deze Spelen en is een prachtige afsluiting van het competitieve gedeelte. Nu gaan de top 5 van elke discipline en een aantal genodigde zich voorbereiden op het gala dat zondag is


de uiteindelijke top 3 met grote afstand van de concurrentie

1. Alina Zogitova              239.57
2. Evgenia Medvedeva    238.26
3. Kaetlyn Osmond          231.02

Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #48 Gepost op: 26-02-2018, 22:02:40 »
Ik kan helaas geen goede filmpjes vinden met de complete dansen. Misschien later nog een keer.

Ik vond het leuke Spelen en heb het kunstrijden met veel plezier bijgehouden. Hopelijk hebben jullie het ook met plezier gelezen en ervan genoten  :)

Offline Silvermaiden

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Kunstrijden en IJsdansen
« Reactie #49 Gepost op: 27-02-2018, 12:04:44 »
I heb toch nog wat kunnen vinden  ::vergroot::. Het zijn met name video's door het publiek gemaakt. Het is goede kwaliteit, alleen wel maar een beperkt aantal dansen

Gabrielle Papadakis/ Guillaume Cizeron hun vrije dans. Een hele mooie en emotionele uitvoering



Tessa Virtue/ Scott Moir hun vrije dans. Prachtige uitvoering, heel veel kracht, mooi verhaal en zo veel passie en emotie. De beste vrije dans die ze dit seizoen hebben laten zien  ::bravo::



Kaetlyn Osmond haar vrije kür waar ze een groot PR mee heeft gereden



Evgenia Medvedeva haar vrije kür waar ze een wereldrecord mee heeft geschaatst, maar helaas binnen 10 minuten alweer kwijt was



De vrije kür van Alina Zogitova. Die het wereldrecord weer verbeterde ;)



Dan een paar galavideo's

Misha Ge, wordt heel vaak uitgenodigd voor gala's vanwege zijn goede choreografie. Hij heeft dit seizoen ook meegeholpen met de choreografie van de vrije kür van Medvedeva




Kaetlyn Osmond



Maia Shibutani/ Alex Shibutani, met hun hip hop stijl. Beginnen leuk met een klassieker van Frank Sinatra en gaan dan over in de remix met Jay Z



Evgenia Medvedeva ik vind dit zo'n mooie kür



Gabrielle Papadakais / Guillaume Cizeron



Yuzuru Hanyu, erg mooi om naar te kijken dit galastuk :)



En dan Tessa Virtue / Scott Moir en hun ode aan de overleden Canadese zanger van The Tragically Hip



Dan het klapstuk met iedereen op de vloer... helaas is het een video van een Yuzuru Hanyu fan dus een aantal elementen komen niet in beeld helaas



Dit is het beste wat ik kon vinden. Veel kijkplezier  ::ok::
« Laatst bewerkt op: 27-02-2018, 12:06:40 door Silvermaiden »