Auteur Topic: De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic  (gelezen 2144 keer)

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic
« Gepost op: 8-12-2003, 18:14:11 »
Hallo,

10 mensen leggen hun lot in de handen van de master, het zal een enorme strijd worden van ongeveer 3 weken. Met (bijna) dagelijks verslag. Iedereen staat al klaar, maar wie wint Masterplan.
Alles ligt in de handen van de master en de kijker. Leef mee en stem mee.
Wie durft niets? Wie durft alles? Leer ze beter kennen.

Kandidaten:
1. Chriz (burgemeester)
2. Bodejos (door!)
3. Lc (door!)
4. Molice (afvalbak)
5. elise_is_de_mol (door!)
6. Maapie (door!)
7. Annuh (door!)
8. Floortje (afvalbak)
9. Kolko (afvalbak)
10.Baziel Flauwtie (door!)


Overleg met anderen wie de master zal zijn in het Vragen topic. Houdt dit topic voor de afleveringen.

Durf jij te kijken?

8-12 Start
9-12 Afvaller 1: Chriz
10-12 Aflevering 2: Baziel Flauwtie, Kolko, Floortje, Annuh, Maapie
11-12 Aflevering 3: E_I_D_M, Molice, Lc, Bodejos en toespraak Master.

15-12 Afvaller 2&3
16-12 Aflevering 5
17-12 Aflevering 6
18-12 Afvaller 4
19-12 Aflevering 7
20-12 Aflevering 8
21-12 Afvaller 5
22-12 Aflevering 9
23-12 Aflevering 10
24-12 Afvaller 6
25-12 Aflevering 11
26-12 Aflevering 12
27-12 Aflevering 13
28-12 Afvaller 7
29-12 Finale deel 1
30-12 Finale deel 2
31-12 Terugblik, Uitslag
« Laatst bewerkt op: 14-12-2003, 14:22:36 door giorgio »
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic
« Reactie #1 Gepost op: 8-12-2003, 20:12:36 »

Plotseling krijgen 10 mensen een smsje. Ze moeten zich zo snel mogelijk begeven naar het omringde dorp. Een nadeel is, niemand weet waar ze moeten zoeken.
Wat ook nog niemand weet is dat degene die als laatste aankomt voor een dichte poort staat en direct het spel mag verlaten.

Heel ergens anders in Nederland wordt overlegd met de master, hij bedenkt wie hij meer tips geeft dan de anderen. De master heeft de eerste afvaller 100% in handen. Niemand kan hier iets aan doen.

Chriz pakt zijn mobiel en ziet dat hij direct op zoek moet gaan naar de omringde stad, hij weet niet waar hij moet zoeken of wat er nou precies van hem verwacht wordt. Hij pakt de fiets en gaat er racend van door.

Jos pakt zijn mobiel en ziet dat hij twee nieuwe smsjes had ontvangen. Eentje van een goede vriend en gaat die lezen en stuurt hem er eentje terug. Na een kwartier leest hij de andere en wordt ontzettend kwaad op zichzelf. Hij heeft een kwartier verspilt en denkt dat er al andere naar toe op weg zijn. Hij gaat rustig met zijn auto weg. Wat hij niet weet is dat de laatste er niet meer in komt.

Lc loopt net z’n school uit. Begint opeens wat te piepen. Hij pakt zijn mobiel uit zijn tas en laat hem van schrik uit zijn handen vallen. Hij moet een nieuwe kopen en dit kost hem een half uur. Hij gaat weer rustig op zijn fiets zitten en gaat op zoek.

Molice krijgt twee smsjes, hij leest eerst de laatste: zand. Hij snapt er niets van en gaat de andere lezen: Hallo, zoek zo snel mogelijk de omringde stad van de Master. Tips volgen misschien. Hij gaat richting Scheveningen.

De andere kandidaten ontvangen ook hun smsje en hebben er geen problemen mee. Ze gaan ieder hun eigen weg.
In Scheveningen komt Molice, Maapie tegen. Ze besluiten samen te gaan. Ze kennen elkaar van een forummeeting, toen zij alleen kwamen opdagen. Een gezellige meeting met zijn twee.
Ze gaan nu samenwerken om eindelijk bij de omringde stad te komen. Ze gaan richting Texel.

Chriz en Lc komen niet echt ver op hun fiets. en moeten het anders gaan aanpakken. Chriz gaat met het openbaar vervoer, illegaal reizen en Lc jat een scooter en gaat daarmee richting Groningen. Chriz gaat richting Maastricht.

« Laatst bewerkt op: 8-12-2003, 20:25:36 door giorgio »
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic
« Reactie #2 Gepost op: 8-12-2003, 20:13:37 »
Bodejos heeft natuurlijk zijn treinkaart, zodat hij het hele jaar gratis kan treinen. Hij stapt de trein in en gaat richting Zeeland, waar hij op het station in Middelburg Annuh tegen komt. Ze besluiten ook samen te gaan reizen. Ze gaan richting Enschede.

Plotseling staan Floor en Kolko voor de poort. Ze gaan verder met de proef op hun zelf. Ze worden binnengelaten en mogen een huis uitzoeken. Floor neemt een prachtige villa met een groot zwembad. Kolko neemt een groot landhuis met een prachtige limousine.

Toen ging bij iedereen hun mobieltje af er stond een berichtje met de tekst: Noord. Plotseling vertrekt iedereen richting Noord-Holland, Friesland en Groningen.

Maapie en Molice zoeken heel texel af, maar vinden niets en gaan door naar Vlieland.

Jos en Annuh zitten op een veerpond. Ze hopen dat ze goed zitten.

Baziel Flauwtie heeft een speedboot gejat en is de hele kust van Noord en Zuid Holland nagegaan. Hij is nu op weg naar de Waddeneilanden.

Elise is de mol neemt vanuit R’dam een vliegtuig richting de Waddeneilanden en is van plan om te gaan parachutespringen bij de omringde stad.

Chriz is Lc tegengekomen en zijn op weg naar Schiermonnikoog. Ze nemen de pond en zoeken het hele eiland af. Ze gaan wat eten in een strandtentje. Plotseling ziet Lc een verrekijker. Hij gooit er een euro in en kijkt in het rond. Dan ziet hij een stenen bouwwerk. Hij pakt een roeiboot en gaat op weg. Chriz kijkt verbaasd.

Maapie en Molice zijn onder andere aangekomen op Terschelling, maar hebben hier ook helemaal niets gevonden en gaan nu door naar Ameland.

Chriz is zo verbaasd dat hij ook een roeiboot pakt en als een gek tekeer gaat om Lc bij te houden. Maar Lc gaat veel sneller, Lc is namelijk vaak te vinden op zee.

Elise is de mol wil net gaat springen, maar ze durft niet meer. Ze vind dat ze moet, dit is alvast het begin voor haar Masterplan. Uiteindelijk springt ze en komt als derde aan, ze kiest een vrijstaand huis met een vijver en fontein.

Vrijwel na Elise is de mol staat Baziel Flauwtie voor de poort. Hij is vierde geworden en kiest een klein vrijstaand huisje.

Drie minuten daarna staan Jos, Annuh, Molice en Maapie voor de poort. Jos en Annuh kiezen een twee onder een kap huis en Molice kiest een hoekhuis en Maapie gaat voor een hotelkamer. Helaas is hier geen personeel.

Alles draait nu om Lc en Chriz. Lc staat op winnen, totdat zijn roeiboot omkiepert. Hij voelt dat er iets aan de hand is enw eet het zeker als hij Annuh hoort roepen: Snel, jullie zijn de laatste twee en de allerlaatste ligt uit het spel. Lc draait als een speer zijn boot om, maar chriz is nu gelijk te komen liggen met Lc en ligt zelfs voor. Lc gaat weer roeien en.......................

Morgen meer Masterplan.
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic
« Reactie #3 Gepost op: 8-12-2003, 21:56:42 »
De Master gaat op zijn stoel zitten en start de computer op. Hij opent een internet venster en gaat naar de geheime Masterplan Chatroom. In de Chat Room zijn Giorgio en Liplo al.

Master: Hoi Giorgio en Liplo
Giorgio: Hoi
Liplo: Hoi
Master: De afvaller is bekend.
Giorgio: Pm het maar,zelfs Liplo is niet te vertrouwen.
Master: Is Pm veilig? Hacken Compuart en malcolm de pm niet?
Giorgio: Ik denk het niet, ze doen dit maal niet mee.
Liplo: Alles is klaar voor morgen
Master: Oke, zoek alvast maar een kandidaat op.

Liplo verlaat de chatroom

Giorgio: Bevalt de positie je?
Master: Jazeker.
Giorgio: Ik heb je pm. De afvaller is bekend.
Master: Ik ga, Dit was mijn taak.
Giorgio: Pm mij degene die jij het liefst de volgende ronde ziet vertrekken.
Master: Oke.
Giorgio: doei

Oproep voor de master: Stuur woensdag jou afgevaardigde om af te vallen.

De afvaller is bekend. Lees morgen wie het is in de nieuwe aflevering
 
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic
« Reactie #4 Gepost op: 9-12-2003, 16:28:02 »
Lc zit al snel weer in zijn normale tempo en gaat als een speer te keer, nu ze de regel weten, gaan ze allebei op topsnelheid. Lc loopt nog steeds 10 meter op achter en ze zijn nog ongeveer 50 meter van de kant. Lc blijft roeien en weet terug te komen tot 5 meter. Chriz springt uit de boet en rent richting de poort. Lc doet hetzelfde en loopt 7 meter op achter. Chriz gaat sneller en sneller. En loopt dik 10 meter op voor. Nog 20 meter tot de poort en Chriz gaat door zijn enkel. Hij kan echt niet meer lopen. Lc wint toch nog en Chriz ligt eruit.

Maar Chriz krijgt een speciale rol binnen de muren van de stad. De Master heeft het bepaald voor hem. Chriz krijgt een enorme villa op een nog al afgelegen plek. Niemand mag er komen en hij heeft een belangrijke rol.

Lc is heel moe en heeft met Chriz eigenlijk nog niets gegeten. Lc zoekt een huis uit en gaat meteen het bed uit proberen.

Chriz gaat zijn enorme villa binnen en krijgt een feestmaal voorgeschoteld. Hij is de tijdelijke burgermeester van de Omringde stad. Hij zal alle info van de Master doorgeven en krijgt de taak alles te controleren en kan zo een plek verdienen in de finale, maar niets mag hem ontschieten. Iedere keer als er iemand afvalt mag de Master kiezen of de burgermeester moet aftreden en de afvaller zijn of haar plek mag innemen. Tot nu toe zit Chriz er met veel plezier.

Iedereen zoekt rustig zijn huis op om zich alvast voor te bereiden op de volgende dag. Precies om 12 uur ‘s nachts verlaat iemand de stad en gaat er een alarm af. Als de kandidaten alles goed hebben gelezen in hun huisje weten ze dat ze nu direct naar het dienstplein moeten komen. Gelukkig komt iedereen aan en pakt Chriz een rol perkament en rolt het open:

Geachte Kandidaten,

Chriz is als eerste de dupe geworden van dit spel, maar toch heeft hij een prachtige taak. Ik zorg dat alles goed gebeurt. Maar eerst wil ik jullie wat zeggen. Jullie zullen niet voor altijd in deze stad moeten blijven en de prijzen zijn ook niet wat ze lijken. De prijzen blijven geheim, maar de 1e prijs is in ieder geval 10.000 Euro.

Jullie mogen weer terug gaan en morgen begint de hel. Veel Succes!

Groeten,

De Master.

De kandidaten kunnen weer terug naar hun huizen en het spel is nu echt begonnen, iedereen zal zijn slaap nu echt nodig hebben om te kunnen overleven. Iedereen zal zijn grootste angsten moeten overleven en morgen mag er 1 iemand even buiten de poort. Iedereen bereid zich voor, maar niemand weet wat er komen gaat. De Master weet alles en laat jullie diep gaan.

Chriz krijgt tenslotte nog 1 vraag: “Hoe moet de stad heten?”. Chriz denkt hierover moet het morgen voor al zijn oud-kandidaten bekend maken.   
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic
« Reactie #5 Gepost op: 10-12-2003, 18:07:33 »
Chriz denkt nog even na en gaat slapen.

De Volgende ochtend staat iedereen op het plein klaar om te beginnen. Chriz komt aan lopen en neemt het woord: Ik wil eerst zeggen dat de naam van deze stad is: Spookstad. Iedereen begint door elkaar te praten en Lc en Bodejos beginnen een kleine opstand.
Chriz: Ten tweede wil ik 5 mensen een envelop overhandigen. Baziel Flauwtie, Kolko, Floortje, Annuh, Maapie. Baziel voor jou staat de poort open, veel succes.

Baziel loopt naar de poort en stapt in een limousine. In de limousine opent baziel zijn envelop. Hij ziet dat hij samen met Arco Mol fan een heleboel achtbanen langs gaat. Baziel is sinds zijn vijfde levensjaar al heel erg bang voor achtbanen en wil er niet meer in. Maar vandaag zal hij om door te gaan toch in 10 achtbanen moeten gaan zitten. Arco staat al op hem te wachten voor atractiepark Efteflaxs(geen reclame). Ze zullen de eerste beginnen met een rustige baan. Baziel doet de eerste 5 met gemak maar dan gaan ze naar de achtbanen die over de kop gaan. Daar houdt Baziel helemaal niet van. En twijfelt voordat hij in stapt, nadat ze de eerste gedaan hadden die over de kop ging, wilde Baziel er eigenlijk mee stoppen. Hij gaat bijna over z’n nek. Baziel doet 7,8 achter elkaar in snel tempo. Maar toen hij uitnummer negen kwam rende hij direct richting de toiletten. Hij kwam 10 minuten later terug, met enkele kostdruppeltjes op z’n t-shirt.
Baziel: Ik stop er mee.
Arco: Je moet er nog maar 1 hoor
Baziel: Dat is vast de aller wildste?
Arco: Nee, de laatste valt mee.
Baziel: Dan ga ik er voor.
Arco: Mooi zo!
Baziel stapt trillend voorin het karretje en gaat er voor. Hij gilt en schud zijn handen heen en weer. Hij gaat helemaal uit zijn dak en het lijkt net of hij er zich helemaal niets meer van aantrekt. Hij is klaar met zijn opdracht en heeft nog 1 uur vrije tijd. Hij wil alle achtbanen overdoen. Arco en Baziel gaan nog een uur te keer in het pretpark. Ze nemen afscheid en baziel gaat weer terug.

Kolko heeft een hele emotionele opdracht. Hij moet zijn vriendin vertellen dat het uit het. Hij heeft nu 2 jaar verkering met haar en daar zal nu een einde aan komen. Hij weet niet hoe hij het moet brengen, hij moet binnen de muren blijven dus hij kan het haar niet recht in haar gezicht vertellen. Hij kan kiezen uit een brief, sms of een mobiel gesprek. Hij vind een brief en sms wel heel laf dus kiest hij om haar op te bellen en te zeggen dat het uit is. Hij pakt zijn telefoon en met trillende vingers toetst hij het telefoonnummer in.
Daisy: Met Daisy
Kolko met lage stem: Sorry, verkeer verbonden.
Hij durft het gewoon niet uit te maken met zijn vriendin. Hij kan het gewoon niet.
Kolko zien we terug bij de Afvalbak

De Afvalbak is een plek waar drie mensen gaan strijden, want 1 van de 3 zal moeten afvallen. De Afvalbak is een van de plekken waar de kandidaten zich beter niet kunnen laten zien.
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic
« Reactie #6 Gepost op: 10-12-2003, 18:08:02 »
Floor zal een voor haar hele grote proef aan moeten gaan. Ze zal haar grootste angst overwinnen. Floor wordt naar de poort geleid en vlak daarvoor slaan ze af naar rechts. Daar zien ze een bak waar een doek over heen ligt. Het doek gaat eraf en ziet twee kisten een met helemaal niets erin en de ander met een heleboel spinnen, mieren, kevers, etc. Zij zal in de lege bak moeten gaan liggen in een bikini en de beesten worden dan in die bak losgelaten. Floortje schrikt al bij het gezicht. Ze is echt enorm bang voor spinnen en andere kleine insecten. Maar ze gaat er toch echt voor. Ze neemt plaats in de lege bak en denkt nog steeds diep na. Als de beesten omhoog getakeld worden durft ze eigenlijk niet verder maar wil het toch proberen. Ze voelt de eerste beestjes op haar lichaam en ze kan er echt niet tegen. Ze staat op en verplettert een paar beestjes en springt uit de kist, waarbij ze lelijk onderuit gaat. Ze wordt meteen naar de EHBO gebracht. Voor de mensen die geschrokken zijn. Er is niets gebroken.
Floor zien we terug bij de afvalbak!

Annuh is ook aan de beurt en weet echt niets te bedenken waar ze nou echt bang voor is. Ze wordt naar de poort gebracht en krijgt een vraag: Je moet naar een weeshuis, durf je dat? Annuh heeft vroeger zelf in een weeshuis gezeten en heeft daar slechte herinneringen aan, toch grijpt ze haar kans en gaat naar het weeshuis. Annuh heeft alvast 1 opdracht goed gedaan. We gaan binnenkort verder in het weeshuis.

Maapie krijgt een opdracht, die vaker terug zal komen. Iedereen hoopte al dat hij of zij daar niet heen moest. Het is een enorme hoge Bungee-jump apparaat en staat al vanaf het begin in Spookstad. Maapie heeft al eens gesprongen maar die was veel en veel lager. De jump eindigt op 4 meter van de grond. Dit is dus heel erg dichtbij de grond. Maapie gaat omhoog met een nog al wankele lift en de zenuwen beginnen toch te komen. Ze wordt overgeschakeld op het bungee-jump touw en mag gaan springen. Ze zitten heel hoog maar toch wil ze het doen. Ze springt en ziet dat Lc beneden loopt. Maapie spuugt en het uitwerpsel valt precies bij Lc op zijn hoofd. Hij schrikt zich te pletter en kijkt omhoog en ziet dat Maapie door is.

Morgen meer.......................CMPC
Eindelijk...

Offline Giorgio

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Wie is dé Giorgio?
Re: De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic
« Reactie #7 Gepost op: 13-12-2003, 18:06:00 »
De volgende ochtend werden 2 mensen wakker van de stank. Zij moesten overnachten op de Afvalbak. Vandaag worden er weer 4 mensen getest, zullen ze het uithouden?

Elise_is_de_mol mag vandaag de poort uit en zal iets zeer gevaarlijks moeten doen. Ze zal een dagje de gevangenis in moeten. Een grote verrassing en een moeilijke taak. Ze hoort er niet thuis dus zal ze het niet leuk vinden. Elise stapt de poort uit en wordt geblinddoekt. Ze kan niets zien en weet niet waar ze heen gaat. nadat ze een tijd gereden hadden, moest ze uitstappen en werd ze ergens heen geduwd. Ze hoorde allerlei sloten open gaan en allerlei deuren sluiten. Ze werd op een bankje gezet en werd opgesloten. Ze wist niet dat haar blinddoek al af mag, dus heeft ze hem nog steeds op. Na een half uur er nog mee op gezeten te hebben, doet ze hem af en ziet tralies. Ze begrijpt er niets van en wil weg, terug naar Spookstad. Ze gaat helemaal tekeer en denkt dat ze echt opgepakt is. Ze weet niet meer wat ze moet denken. Dan komt er iemand naar de deur toe en doet hem open. Ze mag tandenpoetsen, douchen en moet al haar spullen afgeven. Ze gaat naar een hokje waar ze bijna alles moet afgeven, zelfs haar schoenveters. Dan gaat ze naar de vrouwen douches en wil niet douchen, het is er zo vies. Maar als ze niet gaat douchen gaat ze naar de Afvalbak. Dan komt er een vrouw in een uniform naar binnen en zegt dat iedereen moet douchen, maar Elise verzet zich hiertegen. Als er nog maar drie vrouwen aan het douchen zijn, bedenkt Elise zich en kleed zich uit en stapt onder een douche. Ze gaat door naar de volgende ronde, maar zelf weet ze dat niet.

’s Ochtends werd Lc uit zijn bed getrokken en meegenomen door twee mannen. Lc loopt met ze mee. Hij loopt in zijn pyjama over het plein. Hij is degene die vandaag mag gaan bungee-jumpen. Hij zal in zijn pyjama moeten springen wat dus veel kouder is. Lc heeft hoogtevrees en dat is niet handig voor deze opdracht, toch gaat hij naar boven en is van plan om te springen. Als hij helemaal boven is durft hij eigenlijk niet meer maar laat zich toch in een zitje hijsen. Hij springt en raakt de grond net niet, hij wil er direct uit. Hij heeft het koud en hij is doodsbang. Als hij eindelijk los gemaakt is hij lijkbleek en dit was voor hem de eerste en de laatste keer.

Bodejos heeft lekker ontbeten en is overal klaar voor of denkt hij dit alleen maar. Jos moet zijn halsketting, een familie erfstuk moet laten smelten. Hij heeft tot aan het eind van de dag bedenktijd of hij het afgeeft.

Molice moet naar het graf van zijn oma en moet tegen haar vertellen wat hij allemaal gedaan heeft. Molice is sinds de dood van zijn oma nooit meer op een begraafplaats geweest en vind het ook heel moeilijk. Hij weet niet of hij het durft. Hij stapt in ieder geval wel in de auto en gaat richting het kerkhof waar zijn oma ligt. Als ze aangekomen zijn, durft Molice eigenlijk niet de begraafplaats op te gaan en weet het helemaal niet meer. Hij krijgt enorme hoofdpijn en kan niet goed meer nadenken. Hij stapt uiteindelijk met kleine stapjes de begraafplaats op, op zoek naar zijn oma. Hij weet niet waar zijn oma ligt, want hij is er maar 1 keer geweest en dat was met de begrafenis. Opeens ziet hij een steen en weet zeker dat die van zijn oma is. Molice heeft de steen met zijn vader gemaakt. Hij loopt er op af. En kijkt op de steen en leest de tekst. Dan rent hij zo hard als hij kan van het kerkhof af en stapt in de auto. Hij durft niet.
Toch probeert hij nog een keer en loopt weer richting het graf. Als hij er is wil hij zo snel mogelijk het verhaal vertellen maar hij kan het niet. Hij loopt weer van de begraafplaats af en stapt in de auto. De auto vertrekt weer richting Spookstad. Molice zit in de afvalbak.

Bodejos heeft besloten het te doen. Hij weet natuurlijk niet meer wat hij kan winnen, maar hij gokt erop dat het een grote prijs is. Hij loopt met zijn ketting in zijn hand naar Chriz. Chriz pakt het aan en gooit het in een vlammenzee. Bodejos loopt beteuterd weer terug naar zijn huis en voelt zich eigenlijk niet meer hetzelfde. Hij wil naar huis, maar Jos je zit er nog in.
Eindelijk...

Offline LC

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Loveble Child
Re: De CMPC: Opdrachten en Afleveringen Topic
« Reactie #8 Gepost op: 15-12-2003, 20:53:14 »
Door omstandigheden plaats ik vandaag de aflevering


Floortje, Molice en Kolko zijn inmiddels wakker geworden in de Afvalbak. Ze maken een praatje en kleden zich om.
Dan horen ze een stem die hun namen oproept en instructies om naar een gebouw in Spookstad te gaan.

Eenmaal aangekomen duurt het een tijdje voordat ze een teken van leven krijgen, maar dan gaat de deur open en komt de master met strenge bewaking binnen. Hij gaat zitten en stuurt de bewaking weg.

"Beste kandidaten, voor jullie is het vandaag een spannende dag, vandaag krijgen twee van jullie de intstructies om de stad te verlaten en één van jullie mag hier in Spookstad blijven, zo is het spel nu eenmaal."

"Het wordt tijd dat we de afvallers bekend gaan maken, dit gaat niet in één keer, maar wordt persoonlijk in dat(de master wijst naar een deur) kamertje gedaan. Floortje, mag ik jou vragen om mee te komen?"

"Welkom Floortje, in de executiekamer. Wees niet bang, we gaan je niet executeren, maar alleen kijken of je door mag of niet. Even een kleine uitleg over hoe de executie zal gaan, zoals je ziet is deze kamer verlicht met wit licht, straks gaat dit licht uit en tel ik af. Als ik klaar ben met tellen wordt het licht Groen of Rood. Rood betekent GAME OVER en Groen betekend een langer verblijf in Spookstad. Oke?"
Floortje knikt ja.
"Oke, dan gaan we beginnen. Licht uit graag."
Het licht gaat uit en de master telt af. " 5,4,3,2,1....... Rood licht gaat aan en voor Floortje is het GAME OVER.

Floortje en de master komen terug en Floortje gaat zitten.
"Of je eruit ligt of niet moet je nog even voor jezelf houden, straks vertel ik wie eruit ligt. Mag ik dan nu vragen of Molice wil meekomen?"

Als de master en Molice in het kamertje komen herhaalt zich het verhaal weer. Het licht gaat uit en de master telt weer af.
"5,4,3,2,1..... Groen Licht, Molice mag langer blijven in Spookstad.

Kolko is de volgende en krijgt hetzelfde verhaal te horen.
"5,4,3,2,1..... Rood Licht, dit was geen verrassing voor de master, maar wel voor Kolko.

Allemaal teruggekeert in het kamertje begint de master weer te praten.
"Vandaag zijn er twee kandidaten afgevallen. Floortje en Kolko, neem afscheid van jullie mede-bewoners en van de burgemeester en verlaat de stad. Molice, jou zien we terug in Spookstad"