Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Peking Express => Peking Express 2006 => Topic gestart door: 8berg op 16-10-2005, 13:15:34

Titel: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 16-10-2005, 13:15:34
::oink:: Nou soms duurt het ff, k'lag eruit met mijn computer (tiscally=kut)dus nu dan maar:
1 jaar geleden begon het allemaal en ik moet jullie zeggen Art had gelijk: het doet je leven veranderen!!!
nog elke dag. Dacht ik aanvbangkelijk vandaag op tv, morgen in de krant en overmorgen verpakken ze vis in diezelfde krant!,  dat is dus niet waar maar dat had ik jullie al vaker laten weten.
Goed, we stonden op schiphol, en we schrijven 13 oktober, zenuwachtig rondkijkend zag je mensen staan met dezelfde Salamon schoenen en natuurlijk dito rugzakken: hé dat moeten onze mede/tegenstanders zijn!!
Heel raar was toen al dat Natalie bij een ,wat later bleek crewmember te zijn, stond. Ons werd duidelijk gemaakt dat contact tussen de koppels verboden was op straffe van uitsluiting, d'r stond een ekstra koppel klaar om ons te vervangen (nb. in het BLOK hebben ze het bewaarheid dat het dus wel es gebeurd!!) Ik had toen al zoeiets van ja welterusten dat bepaal ik zelf wel maar Jorien deed mij geloven dat ik me daar toch maar even aan moest houden> Zo gezegd zo gedaan en zelfs in het vliegtuig waren we als koppels vanelkaar geplaats en ik moest dus het hele vliegtuig doorsjouwem om een beetje een beeld van de andere koppels te krijgen. Just en Brechtje waren de eerste waar ik "contact" mee kreeg. De vliegreis was lang en de aankomst op Airport Peking was chaotisch, de crew/ organisatie bmoest er even weer slag van krijgen.
Morgen meer???
doeg,8 berg

::zwaai:: Rinck ::zwaai:: Je moet even een spatie tussen de codes van de smilies en de andere woorden houden anders doen ze het niet. Heb 'm even voor je gerepareerd.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 16-10-2005, 17:02:44
Rink  ::bravo:: ::bravo::.....geweldig,....zo komen we weer helemaal in de stemming Ga door, ga vooral door!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nîcky op 16-10-2005, 17:03:50
Rinck hartstikke leuk verslag  ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Fossiel op 16-10-2005, 19:11:52
Vet cool, Rink! 8)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 16-10-2005, 23:12:40
 Morgen is dus al snel, net terra gekeken, en dacht ff kijken, nu al reakties dat geeft de burger moed!

Peking Airport, alles is nieuw voor ons allemaal dus kijken we in het rond als een schoolklasje, de bus staat klaar en evenzo een serie busjes die naar later bleek onze volgauto's waren. De bus in en het eerste probleem : we passen er amper in omdat ook de bepaking (de rugzakken)in de bus moesten en er niet onder zoals "bij ons" meestal het geval is. Nou stampen en een plekkie zoeken, vervolgens een busreis vab ik geloof meer dan één uur door Peking langs een ogenschijnlijk rechte weg met populieren. Was ik wel wat verbaast over k'had eigenlijk wat andere bomen verwacht maar nee hoor gewoon peppels net als "bij ons". Aankomst in een redelijk hotel en daar gelijk naar een hotelkamer gedirigeerd én deur op slot, nou ja zeg! We mochten er niet uit en weer geen contact met elkaar, begon wel wat flauw te worden maar ja dat waren/zijn the rules en je moet het spel spelen zoals het gespeeld moet worden....oh jaa, nou dacht het niet! Gelijk op de kamer van alles verzameld, ekstra wc. papier (wie kon toen bevroeden hoe heerlijk dat later was!!!) zeepjes ,tandenborstel (eentje ekstra!) en van die prachtige maffe chinese slofjes die mij natuurlijk niet pasten (maatje 47 met pijn...) maar k'heb ze nog steeds! Zo ook "don't disturb"voor buiten aan de klink van je kamer maar gelijk geanexeerd, kwam later goed van pas (Mapel, help me verderop in de verhalen eraan herinderen!, want tís leuk en van belang!!!)
In de hotelkamer met Jorien wat zitten kletsen en op de tafel en stoelen gestaan om het raam uit te kunnen kijken. Wat zagen we: fietsende chinesen, veel chinesen, heel veel chinesen. Verder was er uitkijk op een bouwlokaties en toen al hadden we door dat we toch in ander deel van de wereld zaten met andere gebruiken. Op de bouwplaats stond een shovel mét chauffeur maar de 30 chinezen eronheen stonden op puinresten te beuken met een houweel! Ze waren een fundering aan het maken en t'was echt puur handwerk terwijl de machines er bij stonden te kijken! leg dat maar es uit. Plots gebonk op de deur.... morgen meer.....flauw hé
doeg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Guikie op 16-10-2005, 23:19:37
geweldig leuk Rinck... ik blijf meelezen  ::jaja:: ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 16-10-2005, 23:58:24
ja rink ik kan je tot vervelens toe helpen herinneren aan dat bordje ::rofl:: ::rofl::, maar geef maar even mee dan wanneer in de race dat ongeveer gaat spelen, dan kan ik je er aan houden ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nîcky op 17-10-2005, 00:03:32
Ik blijf zeker meelezen erg leuk weer deze  ::ok:: ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Fossiel op 17-10-2005, 00:04:20
Ik wacht met spanning af tot morgen ::jaja::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Test op 17-10-2005, 00:38:01
Doe je ook al aan cliffhangers Rinck? ::tandpastasmiley::

Ik blijf je verhaal ook volgen! ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Daisy op 17-10-2005, 00:42:40
Leuk om te lezen! ::bravo::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Eurik op 17-10-2005, 22:40:08
Wat leuk! :D
Kom je elke dag hier en verslag brengen totdat het spel afgelopen zou zijn? :D
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 17-10-2005, 23:27:46
 ::regenboog:: k'loop al wat achter vandaar:
daar werd op de deur geklopt, hard geklopt zacht geklopt!!!

"jullie mogen naar beneden komen" , tussendoor waren we al geintervieuwd hoor ( je weet wel dat intervieuw waar Jorien weet te vertellen hoe ze wordt/werd opgevoed en ik met zo'n gereformeerde smoel zit te kijken (bah!))
Goed , beneden aangekomen zien we weer diezelfde stellen/koppels en krijgen we instructies na te zijn verwelkomd.
De big Boss komt ook langs en maakt zichzelf bekend, een kleinkereltje met lang blond haar!, ik voel verwantschap. "jullie dienen je aan de regels te houden, daarvoor heb je een contract ondertekend", doe je dat niet dan krijg je een gesprek met mij! Twee maal zo'n gesprek en dan lig je eruit. Niets aan duidelijkheid te wensen over gelaten lijkt mij, maar eem spreeuw is geen mus (zeg ik dan). Intussentijd zat ik nog met mijn meegesmokkelde chocolade, dat begon wat te jeuken en smelten. Maar diep in mijn ekstra tas wegstoppen, maar ook die werden gecontroleerd!
Na de rede werd ons het doel van de reis nogmaals duidelijk gemaakt door het crewhoofd en mochten we samen gaan ....eten, eten! dineren meneer aan een heuse chinese tafel oftewel zoeentje die je rond kan draaien en waar je met die bamboestokjes vanalles van af kan plukken, heerlijk dus niet gegeten maar echt gevroten.
Dat werd de andere morgen wel anders!, een vreselijke warme hap, niet te vreten en jorien kreeg alleen de warme witte lijst weg. Ik heb nog een stukje wat op kip leek maar opgegeten in de veronderstelling dat ik die dag biezonder weinig anders zou krijgen (hetgeen dus ook zo bleek te zijn!!)
Na het ontbijt eindeloos wachten (Peking express is wachten, wachten en wachten)worden we in geblindeerde  volgbusjes afgevoerd naar de verschillende lokaties in de stad vanwaar we de Drumtower (golou in het chinees )moeten zoeken. Hier begon voor ons de eerste grap al ;ze waren onze bepakking vergetyen aan ons mee te geven. Kijk maar na je ziet ons pas bij Roos in de Drumtower komen. Daarvoor zijn er geen beelden van ons omdat wij doodleuk aan het wandelen waren zonder bepakking. Weet je wat mooi was k'hoorde daar midden in Peking Eksters schreeuwen en dat maakte het voor mij erg vertrouwd, maf hé
Morgen eerste reisdag! én de gevangenis!!!
dit laatste is geen cliffhanger Mapel en bedankt voor je bordje maar dat duud nog even hoor!
is getekend 8-berg!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nîcky op 17-10-2005, 23:30:20
 ::ok:: ::ok:: Rinck

Ik vind het heel plezierig om te lezen  :) :D
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Fossiel op 17-10-2005, 23:59:25
gaaf dit 8)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 18-10-2005, 22:49:39
Stukje dagboek:
Wat een ongelooflijk land en wat een trip, onbeschrijflijk, en dan één dag hier en aan het eind van die dag met z'n allen op het politiebureau!!!

Nou , tís net of ik herbeleef , door het te schrijven voelt het weer alsof je daar bent! Ik hoor de Eksters weer schreeuwen. Goed ,uitleg. De eerste dag Peking had ik hiervoor al iets van beschreven. We zijn in de taxi, hadden wij niet de 4de?, buiten de stad gebracht, we praten dan weer over een paar uur rijden hoor!. Gedropt en eigenlijk gelijk een lift of eentje ?, nee twee ,drie achterelkaaraan , vrachtwagens. Daarna een busje, VWachtig kwa vorm, we mochten achterin zitten bij een stel jongeren die vanwege het geloof naar een bijeenkomst gingen> Haast de hele dag met hun gereist maar het mocht maar tot 16.30. Grdropt in één of ander kutdorppie in de bergen op een plaats waar buitenlanders en dus ook andere talen nog nooit waren doorgedrongen. Toch iets gevonden om te slapen bij een boerenechtpaar met , hou je vast, twee!!! kinderen, van die aardige schaapjes waar je eigenlijk tegen wil zeggen : "doe toch je ogen eens open!". Ok , na de kennismaking en de verontwaarding over mijn lengte, de haarkleur van Jorien( henna hoor!) en mijn maat schoenen (47 met pijn!)had ik eigenlijk wel even zin om het dorp wat door te lopen. Oh , had ik maar..... Tijdens mijn wandeling trok ik de aandacht van de dorpelingen én de politie. Zij probeerden mij te vragen wat ik daar te zoeken had, dwz. dat vermoeden had ik. Communiceren met chinezen kon alleen Jeroen (bleek nadien) en was/is niets voor mij. Door de aanloop van mensen én politie ( d'r waren intussentijd wel al zo'n 10 apenpakkies bijgekomen) kwam ook een deel van de crew maar es kijken. Goed om kort te gaan, we werden opgepakt en in collonne naar het politiebureau afgevoerd, die lag wel weer op een uurtje rijden hé. Daar aangekomen konden we gaan zitten in een vreselijke ruimte waar wij van PE aan één kant kwamen te zitten en onze bewakers aan de andere kant. Een soort filmscene, heel onwerkelijk. Wachten, wachten en wachten. De securitie van PE (ook daar was in voorzien) was opgeroepen en ook hun tolk moest meekomen. Dat duurde natuurlijk ook weer een paar uurtjes. Inmiddels was het rond twaalfen middernacht, moe, honger, balen, vervelend en alleen een kopje chinese thee (thee met heel veel bladen erin!)Een hele sinistere sfeer inmiddels waarbij we elkaar lacherig maar ook zenuwachtig aankeken omdat geen van allen goed wist wat we ermee aanmoesten. Na het lange wachten kwam uiteindelijk de verlossing in de vorm van Mark die de chinesen ervan wist te overtuigen dat alle beelden gewist waren. Dat was namelijk de bottelnek, we waren door restricted area gereist en vanwege a nuclear power station die km. verderop stond mochten we daar niet reizen. Goede voorbereiding dacht ik zo!! In collonne naar buiten de provincie gebracht en ook de andere koppels op der hoogte gebracht van dit onheil. s'Nachts tegen tweeën gegeten in een prachtig Hotel met de rest van de crew, wie zei ook al weer dat het bikkelen was dat PE-gebeuren!
Wat een start van de race, Rinck & Jorien waren twee dagen van huis en zaten al in de nor! collega's hadden het al voorspeld, k'was mijn eerste fles wijn al kwijt!
Morgen meer?
was getekend 8-berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 18-10-2005, 22:55:24
ja rink ik kan je tot vervelens toe helpen herinneren aan dat bordje ::rofl:: ::rofl::, maar geef maar even mee dan wanneer in de race dat ongeveer gaat spelen, dan kan ik je er aan houden ;)
Bedenk net dat er meerdere bordjes een rol gaan spelen!
dus Mapel; bordje(s) hotel en bordje park in zuidchina waar we moesten rennen en vrasen beantwoorden.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 18-10-2005, 22:57:08
Wat leuk! :D
Kom je elke dag hier en verslag brengen totdat het spel afgelopen zou zijn? :D
eigenlijk was dat wel mijn bedoeling. of ik red en volhou ligt aan jullie!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Guikie op 18-10-2005, 23:00:15
 :D Geweldig Rinck, geeft echt een andere kijk op jullie Peking express  ::jaja::  ::ok:: ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Test op 18-10-2005, 23:26:01
Wij lezen wel Rinck. ::zwaai:: Kom maar op met die verhalen. ;D
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 19-10-2005, 13:31:24

Na drie uur reizen liggen Rink en Jorien op kop, ze worden achtervolgd door Manja en Jeroen die ook lekker op dreef zijn. Hekkensluiters Marco en Stephan hebben minder geluk, ze krijgen maar geen lift te pakken en hebben besloten om maar te gaan lopen. Ook Krieke en Natalie zitten vast, ze worden door hun lift gedropt op een verlaten landweg waar bijna geen auto`s doorheen komen.

Dit uit het verslag van de wedstrijdleiding. We lagen aan kop! De eerste race en we liggen aankop, onvoorstelbaar met ons gebrekkig engels (lees mijn gebrekkig engels). Zo komen we, na het avontuur op het politiebureau en eigenlijk vast te hebben gezeten, dus ook als eerste bij het Mao-memorial en zien daar Kris en Pappa en ook Steven & Sophie. We wisten trouwens absoluut niet waar we het moesten zoeken en liepen al 1/2 rond te dwalen. t'Is daar echt immens groot en het hele gebeuren is opgeslokt in een park van vele ha. Door mijn opmerkzaam oog had ik echter wat mensen van de productie zien lopen die ik ook in het vliegtuig al had gezien en dus wist ik dat ik goed zat! Toen ook zagen we de tentjes van de twee koppels die niet mee mochten liften! Zij mochten echter (weer) geen contact met ons hebben en toen wij op hun afliepen moesten zij hun gezichten afwenden. e zaten dus goed en lopen op die chinees af die daar prominent op ons staat te wachten weet de lieve man niet hoe hij ermee aan moet. Hij heeft een boek in handen maar weet niet waar het voor dient!! Nou camera stil, uitleg geven aan de man met een tolk erbij en nieuwe opname's , dus we komen opnieuw aanlopen heeft die gast geen goede pen bij zich, nogmaals dan maar, ellende te over dus want je moet steeds weer je smile tevoorschijn halen. Goed ,uiteindelijk lukt dat en we zijn eerste ! en mogen daarom  meedoen aan de eerste game. Stel je voor Jorien & Rinck uit het hoge noorden worden uitgekozen om mee te gaan naar daar, voor ons (mij) echt verweggiestan en gelijk de eerste game van de strijd is voor ons, nou ja dat bedenk je toch niet vantevoren. Verbazing alom en voor mij toen al het besef dat we het nog wel eens heel goed zouden kunnen doen! Even voor de globetrotters onder ons (jullie); k'had nog maar één keer gevlogen en ken de landen om ons heen , maar Spanje was het verst wat ik ooit bereikt had . Dus niets geen ervaringen á la Jeske & Elias bv. (jullie weten wel onze tatto-lovers van de vorige Peking Express) die al de halve wereld waren doorgekomen. Zo ging het ook met Steven & Sophie, die laatste was reisleidster geweest ergens in een Aziatisch land en ook Manja (ja Jeroen ook!) had al meerdere keren over het andere haklfrond heen gekeken. ::oink:: Goed , wij dus niet en al gelijk de eerste strijd staan wij tegen over dit laatste koppel.
Daarover vanavond?
is getekend 8-berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Firefoot op 19-10-2005, 20:39:07
Leuk Rinck. ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 20-10-2005, 07:36:26
Ow wat leuk Rinck dat je ons laat mee beleven wat jullie hebben beleefd...ik kijk al uit naar de volgende episode ::bravo:: ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 20-10-2005, 12:54:56
s'avonds ging het niet vandaar nu tussen de middag

Waar waren we gebleven: de eerste strijd op het terrein van een steenfabriek! Prachtig terrein met heel veel chinezen eromheen en vooral veel kinderen. Nou de strijd was een eitje , dat kan ik zonder op te scheppen gewoon stellen!, toch?
Wat interessanter is om te weten hoe het geheel werkt: we werden juist aangemoedigd om de lezers (Jorien & Jeroen) van hun apropo te brengen, hetgeen ik mij natuurlijk aantrok. Ik heb het dan ook nadrukkelijk gedaan. AL dat gedoe met dat sjaaltje moesten ertoe leiden dat ik Jeroen van slag bracht. (gebeurde dat ook Jeroen?, toe wees es een vent en reageer!!!)Manja had het te druk met de stenen en het verkassen daarvan en had wel iets anders aan haar hoofd. Tacktisch sterk van hun om Jeroen , die al wat woordjes kende en de intonatie van woorden door had, op deze wijze in te zetten!
Wat is me dat kwalijk genomen, hele legers van mensen die dit onsportief gedrag vonden. In het programma is er (natuurlijk) niets van gezegd dat dit storen juist de bedoeling was en dat we ertoe aangemoedigd zijn om dit te doen. Zelfs tot op de dag van vandaag hoor ik nog mensen zeggen: "is dat nu dat belachelijke gele sjaaltje?". Kun je nagaan wat één moment van impact kan hebben, om het dan nog maar niet over een middelvinger te hebben!!!
Goed jullie kennen de uitkomst, Jorien zei één woordje fout en dat was het! Weg amulet, nou daar stapten we heel gemakkelijk overheen hoor. Toch moet ik eerlijk zeggen dat als je het achteraf bekijkt het wel heel jammer is dat we die amulet misliepen en zo kom je erook toe dat bepaalde momenten van grote invloed kunnen zijn op de rest van de race.
Even nog voor de nieuwsgierigen onder ons die met name benieuwd zijn naar de totstandkoming van het geheel, de totale opname's van die paar minuten tv. opleverde heeft zeker één uur geduurd hoor. Steeds weer was er teveel lawaai of moesten de camera's een andere opstelling nmen. Pikant detail hierin is dat met name Erst-Paul zich daar intensief mee bemoeide en voor alle duidelijkheid er werd naar hem geluisterd. Vergeet verder niet dat er minstens 25 personen van de crew rondwandelen en alles organiseren. Vooral de communicatie tussen die 25 was een mooi proces.
Morgen verder
was getekend 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 21-10-2005, 14:35:26
Net terug van vakantie en nu lees ik dit. Het is onwijs gaaf dat je je belevenissen hier op papier Rink. Ga zo door!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Sander2602 op 21-10-2005, 19:39:23
Ja super mooi  ::ok:: geweldig.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 22-10-2005, 00:10:27
dagboek dag 4 !
:  File, file, file, (volgens mij is André van Duin hier geweest en heeft toen gedacht ik moet hierover zingen!!!) en wat voor één, volgens mij zolang als de chinese muur. En dan hoe het gaat in zo'n file, ik schreef gisteren CHAOS (dit zei ik ook in een intervieuw!) maar er moet een overtreffende trap zijn want dit is byond your fantasie. Dit geloof je niet tís 8.30 zondag!!!-ochtend en vrachtauto, na vrachtauto en vrachtauto met......... steenkool en alleen maar steenkool. Werkelijk er zijn geen woorden voor, gewoon 70 km weg vol met steenkool, wat moet India wel worden als we dat redden!

Maf als ik dit weer lees, maar het was echt onvoorstelbaar, niet te geloven en te gek voor woorden. Ook op de buis heb je dat kunnen zien. Je moet je voorstellen dat een vrachtwagenchaffeur denkt hé mijn tante daar in de bergen heeft vast welk een kopje thee klaar dus ik ga maar es kijken. Hij zet vervolgens zijn vehicel stil, legt een paar stenen voor en achter de wielen en gaat op stap. Dat is gelijk begin van de file, die er nu nog staat!!. Ik eet mijn hoed op als het niet zo is!
Nou ik vond het prachtig en heb genoten vooral omdat we niet hoefden te racen en dus aandacht kon besteden aan de omgeving én de vogels!, allerlei maffe eksters van groot naar klein die te gekke vruchten vraten uit de verschillende bomen. Rust dus en wat intervieuws gedaan en verder kijken naar hoe het leven gaat in zo'n file
Prachtig, echt! Verder natuurlijk verschrikkelijk; de steenkool daar wordt gebruikt voor de energieleverantie voor de grote steden, zon zie je dus niet alleen maar vervuiling> Mensen de eerste drie weken China HEBBEN WE GEEN ZON GEZIEN!!! en klein schijnend vlekje door de smog weiter nichts!!!
morgen verder?
is getekend 8 berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 22-10-2005, 17:07:29
dagboek dag 5:
We zijn hier nog geen week en hebben al zoveel gezien:
* kinderen hebbeb geen "kruis"in hun broekjes, ze laten ze overal poepen en piesen
* hier heeft ieder boertje nog "ain zwien op t'hok", die altijd dicht bij de "wc" staan, mag je vragen waarom!!!
* iedereen spuugt (vooral de mannen!) hier in het rond, voor het eten ,na het eten maar vooral tijdens het eten!
*het leven begint hier om 5.30 s'ochtends
* chinezen zijn biezonder vriendelijke mensen, ze lachen je altijd toe!
* kinderen zitten hier altijd los bij op de voertuigen
* iedereen heeft hier alle tijd van de wereld
* het kost hier echt niks!; appeltje  € 0,05 koeken € 0,10 pakje sigaretten € 0,50 !
* haast iedereen rookt hier en je krijgt als gastvrijheid altijd eentje aangeboden
* een arbeider in de steenfabriek verdient hier 1000 Yang ( 10 Yang = 1 Euro) in de maand
8-berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 22-10-2005, 17:27:29
Zooooo, er is weer heel wat bijgeschreven Rink ::ok:: ::ok::. Errug leuk. De bordjes komen dus pas in Zuid China, oke dan,...ik wacht en hoop op het juiste moment toe te slaan ::tandpastasmiley::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 22-10-2005, 20:02:13
Rink, twee vragen:

1) Welke vogels heb je zoal gezien? (Ben geen vogelkenner overigens, maar het heeft wel indruk op je gemaakt -> ben gewoon geïnteresseerd)

2) En ik maar denken dat je met 2 euro niet veel kan kopen. In die landen blijkt dat gewoon een vermogen te zijn! Maar hadden jullie desondanks veel proviand voor onderweg? Of gaven jij en Jorien ook nog wat terug aan de bevolking (aangezien bij de Chinezen een sigaret aanbieden hoort bij hun gastvrijheid, deden jullie dan ook iets gastvrij terug om het maar zo te stellen)?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Firefoot op 22-10-2005, 20:48:31
* het kost hier echt niks!; appeltje  € 0,05 koeken € 0,10 pakje sigaretten € 0,50 !
* een arbeider in de steenfabriek verdient hier 1000 Yang ( 10 Yang = 1 Euro) in de maand
:o Voor ons is het niet duur, maar voor hen is een pakje sigaretten dus gewoon een half maand salaris. Moeten ze hier ook invoeren. >:D ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Fossiel op 22-10-2005, 21:41:03
:o Voor ons is het niet duur, maar voor hen is een pakje sigaretten dus gewoon een half maand salaris. Moeten ze hier ook invoeren. >:D ;)
nee hoor...
Pakje Sigaretten = €0,50
€1,- = 10 yang
€0,50 = 5 yang
maandsalaris = 1000 yang
 ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 22-10-2005, 22:18:35
Rink, twee vragen:

1) Welke vogels heb je zoal gezien? (Ben geen vogelkenner overigens, maar het heeft wel indruk op je gemaakt -> ben gewoon geïnteresseerd)

2) En ik maar denken dat je met 2 euro niet veel kan kopen. In die landen blijkt dat gewoon een vermogen te zijn! Maar hadden jullie desondanks veel proviand voor onderweg? Of gaven jij en Jorien ook nog wat terug aan de bevolking (aangezien bij de Chinezen een sigaret aanbieden hoort bij hun gastvrijheid, deden jullie dan ook iets gastvrij terug om het maar zo te stellen)?

oh Zartan,
welke vogels heb ik niet gezien kun je beter vragen
k'heb echt een hele lijst!
de mooiste waren echter de ijsvogels
je hebt er hier maar één soort maar daar wel 50!
Verder natuurlijk de aalscholver, dat zijn onze vrienden geworden, maar dat mag je duidelijk zijn?
Verder de verschillende soorten eksters, en dan vooral de klapekster in verschillende soorten en maten.
Geld weggeven was in het begin nog niet echt sprake van
later wel maar dat is een apart verhaal en misschien niet echt slim om dat hier te vertellen?
8.........
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Firefoot op 22-10-2005, 22:44:02
nee hoor...
Pakje Sigaretten = €0,50
€1,- = 10 yang
€0,50 = 5 yang
maandsalaris = 1000 yang
 ;)
::schaam:: Oeps, iets te snel gelezen geloof ik... Ik vrees dat ik de "10 yang =" even was vergeten. ::schaam::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 23-10-2005, 12:20:25
Verder natuurlijk de aalscholver, dat zijn onze vrienden geworden, maar dat mag je duidelijk zijn?
Ik kan de aflevering nog steeds dromen, mooie momenten waren dat ja.

Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Test op 28-10-2005, 16:11:23
Waar zou Rinck uithangen? Hij heeft al bijna een week niet gepost. :o Even een vakantie tussendoor gepakt Rinck? ;D
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Lorelei op 28-10-2005, 16:12:29
Waar zou Rinck uithangen? Hij heeft al bijna een week niet gepost. :o Even een vakantie tussendoor gepakt Rinck? ;D

Misschien met Dennis van der G in Tibet straks ?? ;D
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Firefoot op 28-10-2005, 22:27:06
Misschien met Dennis van der G in Tibet straks ?? ;D
Hehe, of in Argentinië. ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 28-10-2005, 23:36:42
Waar zou Rinck uithangen? Hij heeft al bijna een week niet gepost. :o Even een vakantie tussendoor gepakt Rinck? ;D
helemaal juist, een weekje Ardennen, jazeker België, heerlijk gelopen, gewandeld en vogelen. Heerlijk weertje en tussendoor nog gewerkt ook. geen tijd dus op te "posten" Maar hij is terug en jullie geloven het niet
: bij thuiskomst een pakketje van tv4, een cd-rom met een paar honderd foto's, geweldig, echt prachtig. Za l es kijken of jullie er wat van mee kunnen krijgen, ze mogen nl. niet voor commerciele doeleinden gebruikt worden!. Test weet jij hoe dat zit of anders Lorelei misschien?
doeg
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 29-10-2005, 00:47:37
ha Rink dat komt mooi uit. RN is een non profit site gerund door vrijwilligers die het alleen maar geld kost om de boel in de lucht te houden ::tandpastasmiley:: ::trots::

Dussuh,....ze kunnen hier wel opgezet dacht ik zo ::) ::hypocriet::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 29-10-2005, 10:51:26
ha Rink dat komt mooi uit. RN is een non profit site gerund door vrijwilligers die het alleen maar geld kost om de boel in de lucht te houden ::tandpastasmiley:: ::trots::

Dussuh,....ze kunnen hier wel opgezet dacht ik zo ::) ::hypocriet::

Mapel!!!, van jou het verlossende woord,
prachtig
k'ga het proberen
en echt, door de foto's komen de andere verhalen ook terug
voor alle zekerheid vraag ik nog wel ff aan net5 wat ze ervan vinden want k'heb nog steeds een contract en je weet ik ben nogal contractgevoelig!!!
maar hierbij:
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 29-10-2005, 11:03:34
één klein probleempje
d'r kunnen maar 100 KB per berichtje mee!
de meeste foto's zijn 200 KB en meer!
dus....?
Mapel opnieuw een oplossing!!
groet
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Test op 29-10-2005, 11:33:32
Stuur ze maar even naar mij dan Rinck: test@realitynet.nl Ik verklein ze wel voor je. Denk ook dat het beter is om ze even apart op een pagina te zetten dan hier in dit topic. Denk je niet?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 29-10-2005, 13:13:38
Jaaaa,...De Rink fotovlucht!! En dan af en toe om een verhaal te illustreren een  url linkje naar het topic waar dat verhaal wordt verteld. ::jaja:: ::jaja::. Gaat mooi worden ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Rob en Wendy op 31-10-2005, 13:11:44
Hey 8berg. Komt er nog wat van?? Ik ben benieuwd naar het vervolg  ::tandpastasmiley:: Leuk verslag. Hopelijk kunnen de andere deelnemers van vorig jaar ook nog wat toevoegen.  ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 1-11-2005, 22:04:47
Hey 8berg. Komt er nog wat van?? Ik ben benieuwd naar het vervolg  ::tandpastasmiley:: Leuk verslag. Hopelijk kunnen de andere deelnemers van vorig jaar ook nog wat toevoegen.  ::ok::

Ja het wordt weer tijd om wat te schrijven, moet even weer wat inspiratie krijgen om het geheel weer op te pakken. Waar gaan we verder?

ÉÉn van de mooiste belevenissen was toch wel de game op de foto; het vissen met de aalscholvers.
Het viel zwaar tegen vooral omdat wij de pech hadden dat wij een zeer sjacherijnige vissersman hadden. Wat bleek; bij de proefopname's was zijn oudste en ervaren aalscholver door de schroef van de boot geraakt en doodgegaan. Dat was een groot verlies en de crew heeft voor deze man een inzameling gehouden. Je kunt je voorstellen dat hij er uiteindelijk weinig zin meer in had. We hebben tropuwens de gevangen vis kunnen eten hoor, zei het dat door de vele graten niet te vreten was. Jorien heeft ze trouwens geslacht en schoongemaakt. Onwaarschijnlijk mooie beelden heeft dat opgeleverd. k'Heb nog geen toestemming van net5, ze vergaderen er denk ik nog over. Afwachten dus!
Heel apart was dat de visser enorm tegen mij begon te schreeuwen toen in in het water sprong om de aalscholvers weer aan te moedigen om nog opnieuw weer vis voor ons te vangen. Het was maar goed dat het zo vroeg was en het water nog wat koud was. We zaten namelijk al dusdanig zuidelijk dat er bepaalde soorten piranjas (schrijf ik het goed?) rondzwommen!!! Was toch wel heel spannend geworden, gelukkig wist ik van niets! Verder heb ik tijdens het vissen Jorien nog knockout geslagen met die lange stok waar die vogels op gingen zitten. Hebben jullie ook niet mogen zien en misschien maar goed ook!
Even een paar daagjes Terschelling en dan verder?
is getekend:
8berg

NB. hebben jullie wel gezien hoe verdomd moeilijk het voor de cameraman was om ons daar op dat bootje te volgen, moet je weten dat ook de verslaggeefster er nog bij zat . Met zijn 5ven op een bootje waar normalerwijze één visser met zijn vogels op zit. Was echt behelpen maar wel top!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Fossiel op 1-11-2005, 22:46:01
Woow je had wel dood kunnen zijn met die piranha's ::oink::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 4-11-2005, 21:20:06
boys and girls hou je vast....
het mag
de foto's mogen gebruikt worden
dus
een spreeuw wordt een mus....
hierbij;
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 5-11-2005, 11:32:34
Geweldig Rinck ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::. Misschien is het leuk om daar een helepagina aan te wijden als een soort van fotoalbum. Dan wordt het forum niet te zwaar belast met foto's. Wel leuk als bij ieder verhaaltje van je een foto ter illustratie erbij kan.

Moest ik je niet ergens aan herinneren overihgens. Is het al zo ver ??  :P :P ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nîcky op 5-11-2005, 11:34:22
Rinck Fantastisch leuk om die verhalen te horen en de plaatjes erbij  ::ok:: ::ok:: Ik zou ook wel mee willen doen aan PE  ::rofl:: :) ::ok:: ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 5-11-2005, 14:51:22
Geweldig Rinck ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::. Misschien is het leuk om daar een helepagina aan te wijden als een soort van fotoalbum. Dan wordt het forum niet te zwaar belast met foto's. Wel leuk als bij ieder verhaaltje van je een foto ter illustratie erbij kan.

Moest ik je niet ergens aan herinneren overihgens. Is het al zo ver ??  :P :P ;)

Mapel hou je vast!, special for you
het bordje-verhaal
k'weet niet of er goed aan doe en of mijn populariteit (zo ik die al heb???) na dit verhaal nog stijgt???
goed, gaan we:

De andere koppels racen ondertussen naar het Stenen Woud in Shilin. Sommige rotsen zijn daar 30 meter hoog. Tot hun eigen verbazing komen Jeroen en Manja als eerste aan. Zij mogen meteen aan de proef beginnen, want de race loopt gewoon door. Tussen de rotsen liggen 4 vragen over de race met meerkeuzeantwoorden. Eén per koppel moet telkens het antwoord komen brengen bij Roos. Als het goed is mag je door, als het fout is moet je weer heen en weer rennen.

Dit stukje tekst komt uit het verslag van pekingexpress.org

Goed, het ging dus niet goed met de beantwoording van de vragen. We hadden afgesproken dat Jorien de beantwoording voor haar rekening zou nemen en ik was er voor het (domme!_) loopwerk. Nou dat ging dus mooi de mist in want voor de eerste vraag moest ik al 4 keer heen en weer sjouwen.
De route door dat park werd ons gewezen door bordjes met het logo van Peking Express. Toen ook de tweede vraag waardeloos verliep (3 keer op en neer) begon ik toch wel stevig te balen. Daar komt bij dat de route steeds moeilijker werd. t'Was niet alleen lopen maar ook klimmen en dalen!!! Nou ben ik een soort diesel en liep mij langzamerhand wat warm. Onderweg had ik al verschillende malen geprobeerd om de goede antwoorden van de anderen te ontfutselen maar daar werd niet op ingegaan. Sterker ik kreeg alleen maar boze en bozere blikken toegeworpen. Vooral Steven keek mij smerig aan en liet niets los, ook niet toen ik zei dat het toch niet hielp dat geren wat hij deed. Hij ging werkelijk als een speer. Maar goed ik zag wel al aankomen dat het met ons niks wed dus de trukkendoos tevoorschijn gehaald!!!
De weg werd door bordjes aangegeven en ik ben bordenverzamelaar (niet alleen borden trouwens, maar daarover later meer!!).
Ik dacht niet gek zo'n bordje voor mijn verzameling en zo kan ik ook de race wat in het honderd sturen. Maw. eentje gepikt en de andere omgedraaid in een verkeerde richting. Wel zo dat een camera mij niet kon volgen!!!
Het effect, hou je vast....
te dom voor woorden
wie een gat graaft voor een ander....
bij de eerstvolgende passage stonk ik er zelf in.... ik verdwaalde door dat park en daarom moest Jorien ook zo lang wachten....
nou ja dat verzin je toch niet!!!
er zelf in gestonken
boontje komt om zijn loontje
maar k'heb het bordje nog hoor
dwz. t'haNGT BIJ jORIEN OP HAAR KAMER!!
Mooi verhaal Mapel?
d'r komt nog één met een bordje

was getekend 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Fossiel op 5-11-2005, 15:09:26
hahahaha, slimme actie Rink ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 5-11-2005, 15:13:31
 ::oink:: ::oink:: ::oink::...ik had je ter plekke gediskwalificeerd. Nou voorruit je hebt wat krediet opgebouwd..... ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 5-11-2005, 15:50:53
even nog eentje om te proberen:

NB. Just zal het erg vinden, dit was volgens mij de eerste camping én het eerste rustmoment van de race
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 5-11-2005, 15:52:29
even nog eentje om te proberen:

NB. Just zal het erg vinden, dit was volgens mij de eerste camping én het eerste rustmoment van de race

ik bedoel natuurlijkl Just zal het niet erg vinden!!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 6-11-2005, 14:32:24
::oink:: ::oink:: ::oink::...ik had je ter plekke gediskwalificeerd. Nou voorruit je hebt wat krediet opgebouwd..... ;)
oh Mapel, wat moet ik nou met de rest van de verhalen
hou ik voldoende krediet bij jou of is het al tanende?
d'r is nl. nog zo'n verhaal waar ik nu wel ernstig over twijfel of ik het vertel/verhaal
al;s jij al met diskwalificatie begint wat wordt het dan voor de rest

vergeet niet wat "ze" ons steeds weer flikten; weer een ekstra route, weer ekstra straftijd, weer opnieuw vlaggen ( ja ik weet het Karla & Sophie waren nog vaker de pineut!)
maar goed al met al wordt je wel wat gebrand op revenge, daar doet dan de productie een schepje bij op en zie daar je maakt je eigen spelregels.
Nou laat es horen wat je denkt Mapel, en ook de rest "moet"even reageren hoor!!!
het verhaal van "de kudde witte olifanten" zal ik jullie niet onthouden maar de busreisjes dat weet ik zozeer nog niet!!!
was getekend
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 6-11-2005, 18:24:34
Als je wilt weten wat ik van je bordentrucje vind......... in één woord: geniaal! Sterker nog het was zo geniaal dat je er zelf ook intrapte ::tandpastasmiley::

Als ik in dezelfde situatie als jij had gezeten, had ik het ook wel gedaan hoor (maar dan had ik er wel eerst op moeten komen natuurlijk). Het doet me denken aan het tekenfilmpje/sprookje waarin een race wordt gehouden tussen de 'rappe' haas en de 'slome' schildpad waarbij de schildpad altijd wat moet verzinnen, want op snelheid zal hij het nooit winnen.
Voor de goede orde Rink, ik vind je geen schildpad maar wel iemand die zijn hersenen gebruikt.

In liefde en oorlog is alles geoorloofd is een spreekwoord. Zo ook bij een race!
Maar dat is maar mijn mening.

ps. hier in de buurt hebben we een blauw bord met de plaatsnaam Katwijk erop. Dus Rink, als je geïnteresseerd bent kan je proberen die mee te nemen. Alleen denk ik niet dat de gemeente dat leuk zal vinden  ::trots::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 7-11-2005, 00:29:07
oh Mapel, wat moet ik nou met de rest van de verhalen
hou ik voldoende krediet bij jou of is het al tanende?
d'r is nl. nog zo'n verhaal waar ik nu wel ernstig over twijfel of ik het vertel/verhaal
al;s jij al met diskwalificatie begint wat wordt het dan voor de rest

vergeet niet wat "ze" ons steeds weer flikten; weer een ekstra route, weer ekstra straftijd, weer opnieuw vlaggen ( ja ik weet het Karla & Sophie waren nog vaker de pineut!)
maar goed al met al wordt je wel wat gebrand op revenge, daar doet dan de productie een schepje bij op en zie daar je maakt je eigen spelregels.
Nou laat es horen wat je denkt Mapel, en ook de rest "moet"even reageren hoor!!!
het verhaal van "de kudde witte olifanten" zal ik jullie niet onthouden maar de busreisjes dat weet ik zozeer nog niet!!!
was getekend
8berg

Tsja, wat zal ik daarop nu eens zeggen ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley:: Wat Zartan zegt, het geniale van de val die je zette, is dat je er zelf intrapte  ::rofl:: ::rofl::. Daar kan ik echt de humor wel van zien. ::jaja::  En zo je het verteld heb, kun jij dat ook  ;). Ik wil geen waardeoordeel geven over de gebeutenissen ter plekke. Wie weet hoe ik zelf zou gehandeld hebben in dezelfde situatie. Dus ga vooral door met flink uit de doeken te doen met alles wat je hebt beleefd hoor Rinck.  ::ok:: ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 9-11-2005, 14:51:06
Nou gaan we weer:
tís allemaal niet meer "alfabetisch" maar t'gaat jullie toch ook om de verhalen achter het beeld:

Lokatie; tweede rustplaats in Nepal
Tijd   ; het moment nadat Jeroen & Manja eruit vlogen

We gingen kamperen in een mooie tuin van een duur hotel, de crew nam dit hotel in en wij werden afgeschermd van de crew en eventuele bezoekers. t'Was er warm maar heel erg mooi en weer een nieuwe lokatie voor ons. Ons zelfgekochte voedsel konden we nuttigen en dat waren meestal de noodles die mij al de neus uitkwamen. Goed , tentjes opzetten , we werden daar al aardig bedreven in (zelfs Karla & Sophie) en de verhalen uitwisselen en wat vooral onderwerp van gesprek was: Jeroen en Manja, de gedoodverfde winnaars eruit!!! hoe was dat mogelijk????
We hadden zo allemaal onze gedachten erover maar we wisten dat de strijd hierdoor harder zou worden.
Goed, de avond valt (viel) in en we zoeken aardig op tijd onze bedjes op. Slapen was voor mij een groot probleem dus ik zat nog wat na te mijmeren. Slaapje en weer wakker, slaapje en weer wakker enz. Tot op het moment dat ik een rits van de andere tenten hoor!!! Wie was dat, kijken?

Voor het toilet waren we aangewezen op een ruimte achter de tuin waarvan gelijk gezegd wrd dat daar "wilde dieren" zaten ,slangen en hagedissen dus en we hadden er al verschillende gespot. Het toilet was een gat in de grond waarboven je moest hangen. So what we waren China al gewend. Wie China kewnt kent de hele wereld en weet zich overal staande te houden. Verder waren we intussen doorgewinterde globetrotters die zelfs bij min 18 (Himalaya) s'nacht buiten hadden zitten kakken dus .... waar praat je over!!!

Goed , het geluid van een rits ging de rumoerige nacht in, t'was daar weer es feest dus kattegejammermuziek!!, toch even kijken?
Kon het niet weerhouden en sloop naar buiten. Uit de tent (je) van Karla& Sophie kwam iets naat buiten geslopen.
'k Ontwaarde Karla die voorzichtig maar luidruchtig genoeg een plekje zocht om te ...... poepen. Gatver, ze durfde natuurlijk niet naar "het toilet"om de net beschreven redenen en gelijk had ze!. Stel je voor je zit net lekker en en kronkelt iets om je been ( weekje later mochten we ervarten hoe Karla over slangen dacht!!!)
Ze vond een plekje achter haar tent en ging lekker zitten, de keurige stadsdametjes gingen achter hun tent zitten kakken, kakvrouwen dus op dat moment.
De andere dag kon ik het niet laten om toch es te kijken waar ze nu dan zat....
stinken daar nee echt niet te kort. Toen ik dan ook vroeg, we zaten te ontbijten, wie heeft hier in hemelsnaam zitten kakken en ik in Karla's direction keek kreeg ze een rood hoofd en zei : "och toe Rinck niet op dit moment, ik schaam mij diep!!"We hebben haar de hele dag met haar kakgedrag geconfronteerd en ze was er echt van ondersteboven terwijl wij Hollanders er veel lol aan hadden. Als we ergens kwamen waar het stonjk was steevast de vraag; "nee maar Karla, jij ook al hier weer gekakt, please doe dat op het toilet!!!"
zo toch ook nog een strontverhaal!!!
was getekend
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 9-11-2005, 17:39:38
achos, arme Karla.  :) Ik heb veel bewondering voor die meiden. Hebben zich echt hier en daar geweld moeten aan doen, maar hoe ze zich desondanks staande hebben gehouden,...top hoor.  ::ok:: ::ok:: ik denk dat ze jullie plagerij wel hebben gewaardeerd ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Firefoot op 9-11-2005, 21:09:00
Leuke verhalen Rink. ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 11-11-2005, 19:29:37
gaan we weer:

na het poepverhaal werden we vandaar met de volgbusjes naar de andere kant van de grens gebracht ( de foto's komen later!!!)en we kwmamen in een heel vreemde situatie terecht:
ten eerste mochten bij wijze van hoge uitzondering even bij de grensovergang wat inkopen doen. Natuurlijk vonden vooral Karla & Sophie dat geweldig en ze gingen er dan ook gelijk van tussen. Voor zeker 1/2 uur waren ze onvindbaar en onze oppasser (fout het was een -ster) ging helemaal door het lint. Beetje overdreven maar de hectiek aan de grens was gigantisch, echt onwaarschijnlijke drukte. Dan uren in een busje wachten is natuurlijk funest. Maar goed de dames werden na veel 5ven en 6sen gevonden en nu moesten we alleen (d'r waren nog 4 koppels!)persé bij onze bus blijven.
Vreemde situatie nadien want we waren in een strange land waar we onze ogen uitkeken en als achtergrond hadden we de door K & S meegenomen muziek die afgespeeld werd. Moet je je voorstellen André Hazes en daN DOOR EEN STRAATARM LAND RIJDEN MET EEN STEL WERSTERLINGEN DIE AAN EEN MAF SPEL MEEDOEN. Kun je je het dubbelgevoel voorstellen?, te gek voor woorden en mooi, prachtig maar tegelijkertijd zo fout.
Het vreemde was voorts dat haast niemand sprak en dit gevoel uitte maar eigenlijk naar de muziek luisterde en maar bleef rondkijken. Meeneuriën met de muziek was het enige wat we deden, het was heerlijke muziek en raar maar ook dat soort dingen ga je na een paar weken echt missen.
Ook dit " vreemde " verhaal wou ik jullie laten weten vooral omdat ik tijdens mijn chatsessie ook kritische vragen kreeg ( en terecht) omtrent dit soort omstandigheden.
Zit trouwens regelmatig mee te denken aan de lifters van dit moment: moet niet al te geweldig zijn met de heersende Vogelgriep aldaar!. Ook wij hadden vorig jaar daar al mee te maken. We zullen straks wel weer zien hoe ze het ervan af brengen!!
was getekend
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: rama op 12-11-2005, 11:59:40
Rinckie Boy,

leuk dat je een jaar na de feiten nog volop in de sfeer bent...
Ik denk ook nog vaak terug

By the way
Gelukkige Verjaardag!!!

Grtz S.D.
 ::joehoe::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 13-11-2005, 00:56:49
Grinnik, ik kan me de vrijheid die K&S hebben genomen zo goed voorstellen. Rink had je tijdens de race echt het gevoel dat je absoluut overgeleverd was aan de crew van PE. Ik bedoel daarmee. Werden jullie echt geleefd door de cast ter meerdere glorie van de serie, of viel dat wel mee?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 14-11-2005, 16:19:12
Ik bedoel daarmee. Werden jullie echt geleefd door de cast ter meerdere glorie van de serie, of viel dat wel mee?

Ach Mapel soms valt het mee soms.....
nee echt over het algemeen viel dat wel mee maar in andere gevallen BV. de barbeque viel dat erg tegen de strijd is toen enorm aangewakkerd door de verslaggevers en niet zozeer door ons! de gevolgen ken je inmiddels ;Twee kampen, het kamp voor rinck en het kamp tegen!!!!
Nou ja misschien had ik niets beters verdient maar bij terugzien viel me dat zwaar!!!
Toen was er dus duidelijk sprake dat er ter meerdere glorie van de serie gescoord moest worden.
er komt nog een "borden" verhaal!!
en k'ben nog druk met de foto's heen en weer!
was getekend 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 23-11-2005, 09:33:54

In China mogen vader en dochter niet in één vertrek (kamer) slapen, dat brengt ongeluk!!!!
t'Was nog ergens in het begin van de race en we vonden naar lang zoeken toch een slaapplaats bij een gezin met twee kleine kindertjes, zijn ook beelden van!. Ergens in de buurt van eenb grensovergang want de mensen waren als de dood voor de politie en het kostte ons veel overedingskracht om hun te overtuigen dat we niets kwaad in de wil hadden! Jorien was moe en hongerig en zag het even niet meer zitten, de waterlanders brachten uitkomst. Door haar gehuil trok ze de aandacht van de chinezen en kregen ze meedelij met haar. Goed we mochten blijven maar er wrrd wel heel moeilijk gedaan. Later bleek waarom!!!


Na het eten opruimen kwam niets van in daar was de vrouw voor, nee wij naar buiten en zitten. Sigaretje roken en warm water voor onze voeten. Doe je thuyis nooit maar echt er is niets l;ekkerder dan een warm voetenbakje na zo'n dag liften en sjouwen!

Toen het slapen:
k'had al geen idee hoe we dat moesten organiseren maar dat hoefde dus ook niet want dat werd voor ons gedaan. Jorien werd meegenomen naar een kamertje en ik kreeg er ook eentje toegewezen! Met handgebaar werd ons duidelijk gemaakt dat samen slapen niet aan de orde was. Jorien sputterde nog wat tegen maar was te moe om boos op mij te worden om haar alleen te laten slapen in een vreemd land. k'Kreeg nog wel woorden van gelijke strekking naar mijn hoofd geslingerd en in de serie is wel duidelijk geworden wie de baas was!, toch?

Welterusten etc. maar hoe ging dat nu met de rest?, het huisje was niet groter dan mijn schapenstal dus waar sliep de rest???
Het duurde even voordat de rest, oftewel het gezin ging slapen we praten over 20.30 s'avonds!
Dat werd ons dus duidelijk op een vreemde manier!!!!:

De vrouw des huizes ging naar Jorien haar kamer en de man kwam bij mij inliggen!!!!
Ja echt hij kroop zo naast me...... alleen niet op dezelfde manier maar met zijn voeten bij mijn gezicht en echt lullig om het te zeggen maar ze waren niet schoon en roken naar knoflook. Nou ik geef het je te doen, slapen aan de andere kant van de wereld in een vreemd, en veel te klein bed!!!, en dan met een paar chineese voeten van een totaal vreemde man naast je neus. Arme Jorien en arme ik, maar niet zeuren want het kan nog gekker!!!!en we hadden toch aangedrongen om een slaapplekje te krijgen.
k'Probeerde te slapen maar dat ging niet vooral omdat ik zat te piekeren waar ze nu in vredesnaam die kinderen hadden gelaten, zouden die buiten slapen? t'Was niet koud dus het was te doen!, het gehele gebeuren was toch al na onze hand gezet dus je hoeft nergens raar van op te kijken!!!
Nou het werd me na een half uurtje woelen duidelijk.
Terwijl mijn chinese partner al sliep men luidruchtig snurkte werd de deur opengemaakt en voorzichtig iets bij ons in bed gelegd!!!!.... een slapend kind
Een slapend kind werd liefdevol naast mijn voeten neergelegd en ingepakt in wat dekentjes. Ja echt!, ze hadden dus eerst gewacht totdat ze sliepen en toen gewoon bij ons in bed gelegd. Nou wel te rusten, k'had al een paar chinese voeten naast me liggen en een chinees jochie erbij moet toch kunnen, toch????
Nou het wordt nog gekker.
We, sliepen zoals ik dat al had geschreven nabij een grensovergang en de 24uurs economie in China draait overuren, maw. voortduren zware vrachtwagens met piepende remmen en schreeuwende chinezen, en geloof me die kunnen er wat van!, tí s net alsof ze altijd ruzie hebben en van momotoom woordgebruik is absoluut geen sprake.
Slapen ging dus niet en gewoon rustten lukte ook niet omdat je ongewild gaat liggen luisteren, luisteren terwijl je niets begrijpt. Luisteren!!!, wat hoorde ik.... smakken en sabbelen?
Ik hoorde een bekend geluid ( mijn kinderen zijn ook klein geweest!!!) en voelde tegelijkertijd iets aan mijn voeten, voeten......? nee mijn tenen, tenen? nee mijn grote teen.......
Nee echt.. het jochie, schatte hem op twee, drie jaar, maar tís moeilijk schatten bij de chinezen!, zat op mijn grote teen te sabbelen al was het een fopspeen!!!!! Nou ja zeg, kon al niet slapen maar nu werd het toch wel een beetje gortig. Nou ja, gelukkig voor hem waren ze wel schoon, k'had nog een uurtje hier voor een voetenbadje gehad dus.... t'Joch zat heerlijk te sabbelen en zoog met zijn mond en tong langs mijn tenen. Vooral mijn grote teen had zijn grote belangstelling. t'Was niet echt onplezierig maar t'kietelde en t'was natuurlijk dwaas en dolkomisch tegelijkertijd
Na wat heen en weer gevoevel met mijn voeten liet hij met rust en kon ik verder luisteren.
t'Was denk ik tegen vieren dat ik in slaap viel, moe en voldaan en met schone voeten!!!!
Denk dat je dit soort zaken alleen maar in dit soort landen kunt meemaken en alleen maar met dit soort programma's!
 Prachtig verhaal toch???
Was getekend 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 23-11-2005, 09:39:57
het verhaal was nog langer maar dat werd moeilijk met het verzenden, Test ik begrijp nu wat je bedoeld!
Wat niet opgenomen kon worden was het stukje dat we gingen eten maar dat dat alleen voor ons bedoeld was en dat de vrouw des huizes en de kinderen aten wat bij ons overbleef!!! moet je je dat eens bij ons voorstellen!!
Verder eindelijk weer eens een berichtje, ben met de andere kandidaten bezig om ze zover te krijgen dat ze ook wat schrijven of dat ik hun verhalen mag verwoorden. De andere foto's wordt aan gewerkt en as. zaterdag heb ik een intervieuw , als radiomaker, met Just. Wordt hier door Test op een topic gezet, hebben jullie nog vragen voor Just?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 23-11-2005, 10:19:30
Rink ik ben je uiterst dankbaar voor al je prachtige verhalen. Wat gaaf dat je de andere kandidaten ook probeert te enthousiasmeren!!!! Je laatste verhaal is echt weer heerlijk om te lezen. Ik kan me zo goed voorstellen dat je deze herinneringen als parels bewaart een koestert. Nou vraag ik je,...een klein chineesje die aan je te teen ligt te sabbelen......wie kan zo iets nou bedenken... ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 23-11-2005, 10:49:58
 ::rofl:: geweldig ik zie het al helemaal voor me...je schrijft echt heel beeldend Rinck...ga er vooral mee door zou ik zeggen ::ok::

ik geniet nog steeds na van PE en door jouw terugblikken wordt het gevoel, van komaan laat de nieuwe PE maar beginnen, steeds sterker!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nîcky op 23-11-2005, 11:23:59
Echt super leuke verhalen, je leeft je ook gelijk in het avontuur zelf.  ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 23-11-2005, 15:35:16
Nou Rink, als je niet weet hoe je kleine kinderen stil moet krijgen, kan je gewoon je grote teen naar voren schuiven  ::tandpastasmiley::

Erg leuk verhaaltje! Keep it up  ::ok::
In sommige opzichten kunnen wij (de Europeanen) wel wat leren van de Chinezen.

Rink, zit je nu bij een lokale radiozender (weet eigenlijk niet of ik dit wel mag vragen, maar 'nee' heb je en 'ja' kun je krijgen)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 25-11-2005, 16:18:03
mooie reacties die uitnodigen tot meer!!
andere kandidaten zijn nog aan het denken maar Kris heeft al toegezegd dat ik ook hem mag intervieuwen en ook zijn verhalen mag verwoorden, Herman wordt nog gevraagd maar de zsoon des huizes is positief dus......

Herman werd een beetje afgeschilderd als een veel plassende oude man> Jullie moeten echter wel weten dat hem zijn medicijnen werden afgenomen. Die kwamen in de verre volgbus te liggen die alles weer opruimde, een soort bezemwagen die na de games als schoonmaakwagen zijn taak deed. Herman had dus niet de beschikking over zijn medicijnen en hem werd aangeraden zoveel mogelijk water te drinken voor een goede doorspoeling!! Indeed 't is weer een poepverhaal want het ging over zijn stoelgang en vooral zijn ontlasting. Die arme man moest dus echt overal uit de broek. Komisch voor ons als overige kandidaten en jullie als kijkers en sters maar uiterst vervelend voor de man in kwestie. Het werd zo gek dat zijn darmen kwamen vast te zitten en hij olie moest drinken om de stoelgang weer te enthousiastmeren. Op een camping in een park (foto van Just heb ik al overgeseind!!!) is hij zelfs tot 's avonds laat aan het hardlopen om de stoelgang maar weer op gang te brengen!! arme man, hij was erg tof en een echte garagist (??? zoals de Belgen zeggen) Dit was dus Herman zijn verhaal zullen we maar zeggen!!!
was getekend 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Fossiel op 26-11-2005, 18:10:58
Geweldig dat verhaal over die teen  ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 27-11-2005, 10:41:07
arme Herman, niks ergers dan :-X

Rinck van mij mag je al je memoires wel in boekvorm gaan uitgeven...denk dat ik het in één ruk uit zou lezen ;) ;D
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 27-11-2005, 12:26:43
Nou zet ik nog wel vraagtekens bij dat medicijnen gedoe. Waarom werden zijn medicijnen afgenomen?  ::oink:: ::oink::. Dat kan je toch zo maar niet doen. Als hij dat spul toch nodig had? Mochten jullie überhaupt geen medicijnen meenemen. Zo ja, waarom mag dat dan niet? En heeft Herman later zijn medicijnen wel teruggekregen toen de crew bemerkte dat hij ze echt moest slikken?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 27-11-2005, 13:32:34
Nou zet ik nog wel vraagtekens bij dat medicijnen gedoe. Waarom werden zijn medicijnen afgenomen?  ::oink:: ::oink::. Dat kan je toch zo maar niet doen. Als hij dat spul toch nodig had? Mochten jullie überhaupt geen medicijnen meenemen. Zo ja, waarom mag dat dan niet? En heeft Herman later zijn medicijnen wel teruggekregen toen de crew bemerkte dat hij ze echt moest slikken?
Mapel ik kan me jouw twijfel voorstellen maar ik schrijf toch echt zoals het is gegaan, of niet Kris?. 'k Weet dat je dit leest want 'k heb je netjes toestemming gevraagd en jij hebt het verhaal nogmaals bevestigd!!! Dus Kris ( of Herman zelf!) reageer eens op Mapel haar reactie!!!
Mapel hoe vond je Just tijdens het intervieuw, jij was toch fan van hem. Moordgozer hé?
Nou de rest nog, Natalie heb ik ook benaderd. 'k Heb ja gezegd tegen Lokeren toen ze me dat vroeg dus ze kan nu geen nee zeggen maar misschien dat Dieter er een stokje voorsteekt!!!
was getekend 8berg!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 27-11-2005, 13:37:14
Ja erg leuk dat interview Rink. Ik hoop dat er meerdere volgen.  ::ok:: ::ok::

Over die medicijnen,...ik geloof dat verhaal wel, maar ik heb mijn twijfels of de crew van PE dat wel heeft mogen doen. Stel dat door het onthouden van die medicijnen, Herman medische problemen had gekregen. Dan had Kanakna een behoorlijke claim aan hun broek kunnen krijgen. Dus de vraag is meer:

Mogen de kandidaten geen medicijnen meenemen, ook al hebben ze die nodig?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 27-11-2005, 14:39:06
Helemaal met je eens, denk dat het hier en daar ook fout is gegaan en dat de medicijnen in een tas zaten die per abuis aan de volgauto is meegegeven. Misschien dat Kris opheldering kan geven!!!
Mijn grote reep chocolade is op dezelfde wijze in mijn ekstra tas in diezelfde auto tercht gekomen, pas na een week kon ik de gesmolten massa uit de rest van mijn meegebrachte kleren halen. Dat lot trof Herman met zijn medicijen. Vantevoren is natuurlijk wel al de arts op de hoogte gebracht maar juist die medicijnen had ze niet.
Voor wat betreft aansprakelijkheid heb je natuurlijk helemaal gelijk maar wat te denken van de Himalaya, zelf de arts ( was een zij!) moest naar beneden gebracht worden om dezelfde redenen als Karla. OOk zij is doodziek geworden met overgeven en alles erbij.
Mocht ook Just nu deelgenoot worden kan ook hij nog een boekje opendoen. Hij was goed op " de hoogte" van wat wel en wat niet kon!
was getekend 8 berg!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 29-11-2005, 20:51:54
ok boys and girls het tweede bordverhaal (mapel opletten)
komt eraan!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 30-11-2005, 09:19:59
gaat tie:
wij, Jorien en ik, hadden, net als de anderen overigens, een "vast"team dat ons volgde. Dat was dus de cameraman, we noemen hem Stan, en de reporter, die we voor eventjes Els noemen. Daarnaast was er nog een chauffeur én natuurlijk de translator die ervoor zorgde dat ook Stan en Els iets te eten kregen en een slaapplaats vonden.

Goed in het begin verliep het wat stroefjes ook al omdat er door hun gepastte afstand genomen moest worden. Het "gevangnenisverhaal" gaf ons gelijk al een bepaalde verbintenis en ook in het menselijk contact dat je met elkaar hebt verliep dat gewoon meer dan goed. Moet er even bij vertellen dat ze beide singel waren en van ong dezelfde leeftijd en ook tussen hen verliep het contact uitstekend. We waren in het begin absoluut niet met de race bezig en kwamen regelmatig gewoon niet aan op de plaats van bestemming. GPS legde dan vast waar we zaten en vervolgens werden we in het volgbusje gehezen om naar het eindpunt en the ranking te gaan. Relatief zaten we dus veel in het busje en het contact werd, ondanks dat dat niet toegestaan was, closer!!Je praat wat met elkaar, lacht wat met elkaar, en luistert naar elkaars verhalen.

Stan was/is camaraman en gaat een deel van deze planeet over om mooie shots te maken. "Overal waar mensen komen die op tv. te zien zijn was er een cameraman als eerste!!", was één van zijn favoriete uitspraken. Els was journaliste die ongeveer hetzelfde deed maar dan de verslaglegging. Beide waren ze met ziel en zaligheid met hun vak bezig en deden dat biezonder goed!

Goed, de band werd closer. Het naar elkaar luisteren werd met elkaar zingen, lachen en ook huilen. Er kwam meer elkaar naar boven en zo ook de hobby's. Stan had dezelfde afwijking als die ik heb; het verzamelen van borden!!!
Die van hem was echter nog meer afwijkend; hij verzamelde de hangbordjes die in een hotel om de deurklinken worden gehangen als je niet gestoord wil worden. Je slaapt nog, bent aan het douchen of doet andere zaken waar je niet bij gestoord wil worden, domino spelen bv.!!! Hij had er al verschillende maar chinese nog niet zoveel!
Verder kwamen ook de verjaardagen aan de orde en ik had me tot doel genomen om Stan op zijn verjaardag te feliciteren met als kadootje een stapeltje hangbordjes!!!

In het begin verliep dat uitstekend, vooral omdat we toen nog in hotels mochten verblijven. Na twee weken werd dat wat moeilijker omdat we vooral bij de locals moesten slapen ( en terecht!!)
We waren al in India toen mij het volgende overkwam, hou je vast want het wordt weer wat onwaarschijnlijk!
Just en Karla waren, zo bleek later uit de beelden!, met sleutels en slangen bezig, en wij zaten in een resort (hotel) in de buurt. De crew zat bij ons in de buurt en dee zich tegoed aan allerlei heerlijke drankjes. Wij kregen water!!!! hetgeen ons ook heerlijk smaakte hoor. Er was een zwembad en ik had zin in zwemmen, Jorien verbood me dat ten strengste. Ik mocht zelfs niet in de buurt komen en er per ongeluk in vallen, zij kende de trukjes intussentijd!!! Nou dan maar wat rondlopen.... ook verboden, de crew hield mij tegen. OK, ik moest naar het toilet, dat konden ze niet verbieden. Ik het hotel in, een dure hoor, en door de gangen heen op zoek naar een toilet. Lopend door die gangen zag ik ze hangen. Die zijn voor Stan dacht ik en op mijn terugweg draaide ik er eentje mooi om de kruk heen en stond ermee in mijn handen!!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 30-11-2005, 09:44:58
geen cliffhanger hoor maar een middel om te voorkomen dat het bestand straks te groot is vandaar hier het vervolg.

't Was een duur hotel en ik stond in één van die gangen met een bordje "Don't Disturb" en jawel hoor ik werd betrapt door een of ander servant die indringend mij toesprak met de woordem : "what do you want , Sir!"
"Oh, nothing I slept a few minutes and now I ame awake again" loog ik keihard, pakte de kale deurklink en stapte de kamer binnen, zo nonchalant mogelijk kijkend richting de servant. 'k Sloot de deur in rap tempo en zag dat de servant erin stonk. Prachtige kamer met veel pluche en alles wit was het eerste wat mij opviel, de kamer was leeg dus de bezoekers waren er niet? Er waren meerdere kamers zag ik dus..... Muisstil bleef ik bij de deur staan en luisterde naar het bonken van mijn hart. The artdirector van Kanakna had ons laten weten dat als hij bij je langs moest komen om met jou te praten je een big problemm had. Jorien had honderd keer op mij ingepraat"Rinck houdt je aan de spelregels!!!"en daar stond Rinck in een vreemde kamer van een duur hotel met een bordje in zijn handen. Wat mij betreft no big problem maar k'had ook al een boedha op de verkeerde plaats aangeraakt en ook dat gaf big problems dus......

Mijn hart wou eruit en sprong steeds naar boven. Ken dat gevoel want 'k heb mij al een keer tijdens de meikermis in Groningen met zo'n katapult tot boven de Martinitoren laten schieten!!! "Who's there" hoorde een wat piepende vrouwenstem ik uit de andere kamer komen. Goddank geen Indiaase vrouw dacht ik nog. "Niks zeggen" fluisterde ik onhoorbaar tegen mij zelf! Ik was ongeschoren zag er dus ruig uit, haren ongekamd en verre van schone kleren. Nu zijn ze in dit land vast wel wat gewend maar ik was op dat moment op een verkeerde tijd en verkeerde plaats lijkt mij! Ik heb de deur onhoorbaar geopend en gesloten, bordje teruggehangen en de gang opgeslopen. Schrikken!!! hij stond er nog..... "mij wife is still sleeping", om het kracht bij te zetten vouwde ik mijn handen tegen mijn slaap. Hij lachtte vriendelijk, "No problem! , Sir"
En uitademen.
Wel een problem, 'k had geen bordje!!!!
was getekend 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 30-11-2005, 10:52:05
Whahahhaaaaa,. ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::. Die dochter van jou heeft wat met je te stellen!!!! Pracht verhaal ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nîcky op 30-11-2005, 10:57:02
Ik vind die verhalen van, je Rinck fijn om te lezen. Leuk dat je dit voor ons wilt doen.  ::ok::  ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 30-11-2005, 13:56:42
Iets zegt me dat je wel nog een paar kansen heb gekregen om een paar bordjes te gappen, Rink!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 30-11-2005, 16:55:46
superrrrr leuk weer... ::rofl::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 1-12-2005, 19:51:03
Iets zegt me dat je wel nog een paar kansen heb gekregen om een paar bordjes te gappen, Rink!

Blijkt toch wel dat je (jullie!) mij redelijk kent(nen)
 
Op mijn terugweg lukte het niet
maar k'moest die middag nog een keer naar de wc.
Stan heeft op zijn verjaardag 5!!! bordjes van mij als cadeau gekregen.
Hij was er echt mee ingenomen, zijn totaal kwam op iets in de tachtig!!!
Ook van vorige reizen hoor
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 1-12-2005, 21:56:18
Iets zegt me dat je wel nog een paar kansen heb gekregen om een paar bordjes te gappen, Rink!

Gappen is anders wel een rotwoord hoor, 'k hou het op lenen voor onbepaalde periode!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 3-12-2005, 11:21:48
Gappen is anders wel een rotwoord hoor, 'k hou het op lenen voor onbepaalde periode!!!

Haha, die zin gebruik ik ook altijd. Om even te verduidelijken: ik heb veelal ook de neiging om dingen "voor onbepaald te lenen" als ik bijvoorbeeld in een restaurant kom. Maar dat schijn ik van mijn opa te hebben, die nam een likeurtje ofzo iets in de kroeg en vond zelf dat hij het glas mocht houden aangezien hij ervoor betaald had.


Maar Rink, heb je zelf nog een leuk aandenken kunnen "lenen" (excl. de bordjes). Iets geks of juist heel leuk.


Hmmm....ik begin nu te denken dat jij een soort Douwe Dappert ben met die knapzak (bij jou dus je rugzak) waar je alles uit kan halen.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 3-12-2005, 11:26:14
Even een altenatieve manier van een zogehete "plaatje" aanvragen, mits mogelijk natuurlijk.
Hopelijk heb je nog een anekdote van de beruchte etappe met de vlag waarmee Jij en Jorien  en ook Carla en Sophie steeds te maken hebben gehad.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 6-12-2005, 22:53:59
Haha, die zin gebruik ik ook altijd. Om even te verduidelijken: ik heb veelal ook de neiging om dingen "voor onbepaald te lenen" als ik bijvoorbeeld in een restaurant kom. Maar dat schijn ik van mijn opa te hebben, die nam een likeurtje ofzo iets in de kroeg en vond zelf dat hij het glas mocht houden aangezien hij ervoor betaald had.


Maar Rink, heb je zelf nog een leuk aandenken kunnen "lenen" (excl. de bordjes). Iets geks of juist heel leuk.


Hmmm....ik begin nu te denken dat jij een soort Douwe Dappert ben met die knapzak (bij jou dus je rugzak) waar je alles uit kan halen.

 ;D Beste Zartan, je wil niet weten wat ik niet allemaal meegenomen heb, dwz. ook gekregen hoor

'k ging met 18 kg. aan bepakking weg en kwam met 28 terug dus.....
vul maar in. Nu hadden we natuurlijk de mazzel dat wij nog drie (3!!!) dagen in Bombay konden rongzwerven. Zie dat maar als onze hoofdprijs. D'r is dus ook nogal wat gekocht, bv. een echte indiaase outfit, waarmee ik nu regelmatig ten tonele verschijn. Verder natuurlijk bestek in allerlei vormen, tandenstokertjes, van die maffe chinese slofjes, servetten, eetwaren (zelf vanuit China!) , snoepjes, allerlei frutseltjes zoals sieraden, ringen, armbandjes, boedda'tjes en bekertjes en natuurlijk onze trofee de warmhoudketel waarmee Krieke & Natalie Bombay moesten ddorsjouwen!
Genoeg? vergeet natuurlijk niet de bordjes!!!!
was getekend
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 6-12-2005, 22:55:00
Even een altenatieve manier van een zogehete "plaatje" aanvragen, mits mogelijk natuurlijk.
Hopelijk heb je nog een anekdote van de beruchte etappe met de vlag waarmee Jij en Jorien  en ook Carla en Sophie steeds te maken hebben gehad.
Speciaal voor jou Zartan,
aL MOEST IK HET VERZINNEN!
MORGEN?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 6-12-2005, 23:00:21
Speciaal voor jou Zartan,
aL MOEST IK HET VERZINNEN!
MORGEN?

Ik wacht met smart op wat komen gaat. December is met recht een echte cadeaumaand!

Toch nog een klein vraagje: de woordjes die je geleerd hebt over de landen ,die jullie doorcrosst hebben, vergeet je zeker ook nooit meer van je leven?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nerissa op 7-12-2005, 23:27:22


Hoi Rinck,

wat is het leuk om je verhalen te lezen, ik blijf hier zeker regelmatig
terugkomen om de rest te kunnen lezen!!
Zou je nog eens terug willen gaan om deze reis op je eigen manier te maken?
Heb je er andere eetgewoonten aan over gehouden? Zijn er dingen die je nu
niet meer of juist wel eet?
Heb je onderweg een dagboek bijgehouden?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 8-12-2005, 21:55:07

Hoi Rinck,

wat is het leuk om je verhalen te lezen, ik blijf hier zeker regelmatig
terugkomen om de rest te kunnen lezen!!
Zou je nog eens terug willen gaan om deze reis op je eigen manier te maken?
Heb je er andere eetgewoonten aan over gehouden? Zijn er dingen die je nu
niet meer of juist wel eet?
Heb je onderweg een dagboek bijgehouden?

Nerissa,
* als ze mij vanavond nog vragen sta ik morgenvroeg klaar, dat zegt voldoende lijkt mij!!!
* we eten veel vaker chinees maar dan op de chinese manier, puur en met ...stokjes natuurlijk
* inmiddels eet ik weer alles hoor maar hond/kat nee dank je
* zeker heb ik een dagboek bijgehouden zoals de meeste deelnemers hoor, hier put ik een deel van mijn verhalen uit.

Zartan!, het verhaal met de vlag komt nog hoor!!!
was getekend
8 berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 8-12-2005, 23:11:07
Ik wacht met smart op wat komen gaat. December is met recht een echte cadeaumaand!

Toch nog een klein vraagje: de woordjes die je geleerd hebt over de landen ,die jullie doorcrosst hebben, vergeet je zeker ook nooit meer van je leven?

Zartan. nomaste vergeet ik nooit weer! (dank u wel en goedendag, voor beiden gebruikte ik met de handen gevouwen en vooral vriendelijk kijkend)
van de chinese woorden is natuurlijk vooral che,che mij bijgebleven, we dachten; dank u wel en het bleek hond,hond te zijn!!!
doeg rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 9-12-2005, 10:01:37
Zartan!, het verhaal met de vlag komt nog hoor!!!
was getekend
8 berg

Het heeft geen haast, old chap!
Neem gerust de tijd. Ik merk het wel als je avontuur er opstaat!
Zartan
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 12-12-2005, 15:09:09
Het heeft geen haast, old chap!
Neem gerust de tijd. Ik merk het wel als je avontuur er opstaat!
Zartan
Nou Zartan and de rest,
hier komtie
eigenlijk niet zo'n verhaal maar er komen er nog meer dus......

Goed, rode vlag was natuurlijk balew omdat we dachten dat het BBQ klubje de vlag zouden krijgen. Maar nee, 't liep anders Jeroen & Manja kregen zoveel geld dat de vlag gewoon definitief voor hun klubje was. Over groepjes tegenover elkaar zetten gesproken!!!

De afspraak was dat er gevlagd mocht worden als je het idee had dat er andere kandidaten in een auto zaten. Wat deden ze echter, gewoon naar iedere auto die langs kwam vlaggen. Afspraak was verder dat de vlag te zien moest zijn! Met andere woorden als je je verstopte en de vlag niet kon zien kon je doorrijden, ja toch???

Nou 't ging dus anders; we waren gelijk als eerste de pineut en hadden nog geen stap gedaan of werden al gevlagd, nou kan je vertellen dat motiveert!. Maar goed de strijd was begon en het mocht wel iets pittiger worden hadden we te horen gekregen dus ertegenaan. Niemand had natuurlijk rekening gehouden met die gigafile's daar en plots werd die hele vlag waardeloos en werden de spelregels bijgesteld. Wij hadden ons verstopt in een te gekke snelle auto waarvan de bestuurders direct op onze hand waren en alles begrepen omdat ze al andere kandidaten in de auto hadden gehad! Prachtig dus en toen wij dan ook het vlaggroepje zagen rondschuimen verstopten wij ons en reden door. Nee dus, onze cameraman liet de auto stoppen en had eerst contact met de crewleiding die vervolgens hem lieten weten dat we alsnog uit moesten stappen!!! balen dus....en niet te weinig hoor, maar goed de toon was (voorzver we dat nog niet wisten) gezet.

Zartan, hierbij "jouw" vlagverhaal!
nog meer verzoeken? of misschien andere lezers die alsnog vragen hebben?
probeer voor komende zaterdag Steven, je weet wel die lange met dat andere lange haar, voor de microfoon te krijgen!!!
was getekend
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 12-12-2005, 18:10:20
Eén van de mooiste aflevering qua omgeving: de Himalaya. Ik heb dat op tv mogen aanschouwen maar jij hebt er een hele dag de omgeving met je eigen ogen mogen aanschouwen!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nerissa op 13-12-2005, 10:04:13


Hoi Rinck,

Je hebt eerder al gemeld dat er een team met jullie meereisde;
de cameraman, chauffeur, reporter en translator.
Moesten er tijdens het liften ook voor hen (behalve dan de cameraman,
die zat natuurlijk sowieso bij jullie in de auto)plaatsen geregeld
worden? Of hadden jullie soms altijd een auto van de crew in de buurt?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nerissa op 13-12-2005, 10:24:17


oh ja, Rinck, ik heb eigenlijk nog  een vraag:

Staat het alle deelnemers vrij om aan een forum, zoals bv deze, deel te nemen?
En dan bedoel ik ook vóór, tijdens en na de uitzendingen.
Of worden er beperkingen opgelegd door de programmamakers?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 13-12-2005, 13:48:17

Hoi Rinck,

Je hebt eerder al gemeld dat er een team met jullie meereisde;
de cameraman, chauffeur, reporter en translator.
Moesten er tijdens het liften ook voor hen (behalve dan de cameraman,
die zat natuurlijk sowieso bij jullie in de auto)plaatsen geregeld
worden? Of hadden jullie soms altijd een auto van de crew in de buurt?

Hoi Nerissa,

Het was/is de bedoeling dat er ten alle tijde een volgauto in de buurt is, vooral om onze veilegheid te waarborgen. Deze stelregel ging echter nog wel eens de mist in of beter de file in, na toestemming van de crewleiding mochten we dan zonder volgauto doorliften. Een enkele keer was het voor de reporter natuurlijk ook leuk om eens in een ander vervoermiddel te zitten dan die krappe chinese, nepalese en indiase busjes. Het volgbusje kon ook via GPS gepeild worden en vergeet verder niet dat wij allen een in plastic bag gesloten mobiele telefoon bij ons hadden voor noodsituaties! Wij hebben deze een keer of drie gebruikt, zonder succes overigens omdat we te diep in de bergen verdwaald waren. Maar alles is op zijn chinese pootjes terecht gekomen!

Verder was de afspraak dat vanaf de selectie geen contact met pers, familie, forums etc. toegestaan was/is. Daarna weet ik het niet!, maar geen probleem lijkt mij, toch?
groene groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nerissa op 13-12-2005, 14:31:06


Hoi Rinck,

wil alleen even zeggen dat ik het super vind dat je zo snel antwoordt!

groeten,
Nerissa ::hyper::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 13-12-2005, 22:54:03
 8)
Zartan & others
Oh Himalaya wat was je geweldig, ademloos, en koud!!!!!
We kwamen, ik heb het over een groep van 5 kandidaten en zo'n 25 volgers en dragers!!!, aan op het basiskamp onderaan de gletsjer en de dragers bleken ook koks te zijn, goddelijk om dan thee te drinken na zo'n 4 uurtjes lopen, klimmen en sjouwen. Adembenemend was het uitzicht, dat voortdurend wijzigde. We kregen ,voordat de maaltijd klaar was wat tijd om rond te kijken en Just & Krieke voelden zich nog zo goed dat ze naar een richel toe klommen. Jeroen en ikke (zei de gek!) bleven achter. De hoogte deed veel meer met ons dan ik voor mogelijk had gehouden. Een wat weeig gevoel had zich van ons meester gemaakt, Karla was al ziek afgevoerd op de rug van één van de sherpa's. Één van de (belangrijke) crewleden was per paard afgevoerd en de arts zweefde er ook over. Na terugkomst van de boys hebben we goddelijk gegeten met veel rijst en jongens onderelkaar eten dan niet maar vreten!!!. Heerlijke kaas van de yaksen echt alles was vers meegenomen van beneden. We zaten op 4700m. en nadat de zon goddelijk mooi was ondergegaan werd het direct steenkoud. Pissen betekende ijsplassen en je adem bevroor gelijk nadat tie was uitgeblazen. Als noordeling ben ik kou gewend maar dit was nog kouder dan koud. Natuurlijk kwam het ook door de omstandigheden en ik had geen thermo-ondergoed zoals een aantal van de anderen wel hadden. Na veel ouwe jongens krentebrood kozen we voor ons (luchtbedje) en geloof me je wist elkaar te vinden. Ondanks onze normale kleren en de jassen, mutsen en wanten die we gewoon aanhielden bleef het koud. We hadden van de arts de opdracht gekregen om die dag veel, nee heel veel te drinken!!! Dus..... 's nachts eruit op te urineren, nou voordat het op het gesteente kwam was het al bevroren - 20 graden meneer.
De andere dag, na heel weinig slaap, zeiden we gekscherend tegen elkaar: hiet ontstaat herenliefde
was getekend
jullie 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 13-12-2005, 22:59:56
 ::oink::
één ding zou ik haast vergeten, het was ook daar in de himalaya waar ik mijn sokken heb verdeeld onder de sherpa's. Ze liepen op blote voeten en hoe mooi het er ook was een aantal sherpa's wilden wel graag mee naar Katmandu, ze waren er nog nooit geweest. Al het mooie wat wij zagen was door hun ogen toch veel anders!!!
Hoe zoiets moois ook heel triest kan zijn. Ze waren echter dolgelukkig met de sokken, maatje 47 (met pijn).
'k Hoop dat ze er nog lang warme voeten in hebben gehad!!!
nog steeds 8berg
 ::joehoe::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 13-12-2005, 23:32:17
Heb een avond vrij genomen om alles eens te lezen!  ::tandpastasmiley::
Krijg het gevoel weer helemaal terug, heel tof om te lezen wat wij niet zien, Rinck!
Bedankt.

 ::bravo::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 14-12-2005, 11:49:49
Ik denk dat ze er heel blij mee waren inderdaad. Op blote voeten lopen in een temperatuur van minus 10 tot 20 graden lijkt me ook niet echt lekker.
En wij maar klagen dat wij het soms koud hebben. Petje af voor die sherpa's.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 14-12-2005, 23:00:05
Hoi Luitjes,
gaan we weer, nieuw verhaal, deze keer weer een poepverhaal maar ook dat hoort erbij!

We kwamen uit de tweede grote file, we zitten nog in het begin van de race en alles was nog nieuw.
Twee dagen ervoor hadden we te horen gekregen dat we niet meer in hotels mochten overnachten maar de locals moesten vragen en alleen de locals. Ze hadden groot gelijk maar..... het viel niet mee en de taal was het grote probleem. In andere verhalen heb ik dat al meer aangekaart.
Goed, 't liep tegen zessen en we moesten een plaatsje zoeken. Jorien en ik (zei de gek) liepen in een plaatsje dat zich kenmerkte door het langsstormende verkeer. Een ieder kwam uit de file en net als hier wordt er dan sneller gereden. Sowieso kennen ze geen snelheidsbeperkende maatregelen en net als bij ons vele jaren geleden liepen de (snel) wegen dwars door de dorpies. Die wegen zijn ook direct hun bron van inkomen en zelfs water wordt verkocht, zei het voor een habbekrats.
Goed we vonden een op een gewoon huis lijkende lokatie een slaapplekje echter er sliepen meerdere mensen die moe waren vanuit de file en je kon het dus kenmerken als een logement of hotelletje en dat mocht dus niet!!!
OOk onze verslaggeefster en cameraman vonden het een beetje flauw maar na veel 5en en 6en moesten we toch iets anders zoeken. Jorien zat er wat door en was moe en vooral hongerig dus Rinck op zoek na a place too sleep. Niet ver zoeken dacht ik dus naar de overburen. Die begrepen er echt niets van omdat we gratis in het logement konden slapen so whats the problem????
Nou ik bespaar jullie het gedoe erom heen maar na uren overleg kregen we inmiddels klaargemaakte kamer toegewezen. Na te hebben gegeten in ons "hotelletje"( dat mocht uiteindelijk wel!) konden we in ons "bedje"gaan slapen.
Midden in de nacht wordt ik wakker. Het verkeer raasde nog steeds voort. Hoezo wij een 24-uurs economie?? China kan er nog veel meer van. Ik moest nodig uit de broek oftewel naar het toilet. Nou dat is dus simpel die hebben ze daar niet. Ons was wel de weg naar de poepplek gewezen en dat was gewoon langs de openbare weg. Stikkedonker en alleen een klein beetje verlichting door de langsstormende vrachtwagens. Op de tast zocht ik mijn weg en met mijn zakken vol met zelf meegenomen wc-papier vond ik uiteindelijk waar ik moest zijn. Met mijn handen zocht ik waar ik mogelijk kon poepen. Je steekt je handen vooruit en zoekt langs de grofgebouwde muren. Hoorde ik daar iemand ademhalen, spooky hoor, vreemd land, vreemde taal en dan midden in de nacht iemand horen ademhalen op het openbaar toilet!!!! Al tastend vonden mijn handen iets anders dan de smerige muren. Ik liep al tastend tegen een persoon aan die luidkeels probeerde duidelijk te maken dat ook hij zat!! Hij????, nee aan het geluid te horen was het een zij!!!! Schrikken hoor, maar ik moest nodig. Met mijn voet vond ik de "grup" waar ik mijn bruine jongen mocht laten vallen. De dame bleef gewoon zitten en doordat mijn ogen wat konden wennen aan de duisternis zag ik dat ook zij zat te steunen en kreunen. Wellicht was de rijst wat zwaar gevallen!!!
Na mijn boodschap,terug, op de tast langs dezelfde muren. Op de binnenplaats ontwaarde mijn intieme lotgenote zich. Het was mijn gastvrouw die not amused was en dat ook liet blijken. Ik had gewoon naast mijn gastvrouw zitten kakken. Zoiets kun je alleen in China meemaken
Ik heb die nacht heerlijk geslapen!!!
was getekend
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 15-12-2005, 00:05:44
Haha, weer een mooi verhaal  ::rofl::

Rinck, wat ik me afvraag.... je zegt dat je uren hebt zitten overleggen om een slaapplaats te regelen. Wanneer maak je de afweging om verder te zoeken, of een lange tijd te proberen bij die mensen te slapen? Is dat een gevoel?

En zijn jullie nog ziek geworden van het eten daar, of van de slechte hygiëne?

Hoop dat je antwoord wil geven  ::hypocriet::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 15-12-2005, 16:20:23
Hoop dat je antwoord wil geven  ::hypocriet::

Maak je maar geen zorgen BillyDanze!
Rinck zal vast wel je vragen beantwoorden. Hij vindt het nog steeds geweldig dat er nog altijd belangstelling is.
En ik vind het nog steeds geweldig (en ik denk ik niet alleen) dat hij zijn avonturen van PE (andere avonturen mogen ook!) met ons wil delen.

groet,
Zartan
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 15-12-2005, 20:44:49
Haha, weer een mooi verhaal  ::rofl::

Rinck, wat ik me afvraag.... je zegt dat je uren hebt zitten overleggen om een slaapplaats te regelen. Wanneer maak je de afweging om verder te zoeken, of een lange tijd te proberen bij die mensen te slapen? Is dat een gevoel?

En zijn jullie nog ziek geworden van het eten daar, of van de slechte hygiëne?

Hoop dat je antwoord wil geven  ::hypocriet::

Beste BillyDanze,
natuurlijk geef ik antwoord!!!
Als jouw vraag nav. "het poepverhaal" is dan is het antwoord vrij simpel hoor: die afweging maken wij niet dat wordt voor ons gedaan door de crewleiding of door de reporter in kwestie! In India, even verderop!,  hebben we daar haast slaande ruzie om gehad. Dit om maar even aan te geven dat het niet altijd soepeltjes verliep tussen kandidaten en cameraman & reporter. In het voorbeeld van China waren we poepflauw omdat er aanvankelijk werd gezegd dat het hiet niet een hotel betrof, en na een paar uurjes was dat anders, oftewel ze hadden overleg gehad en hun werd van "hogerhand" gezegd nee ze kunnen daar niet slapen.
Voldoende duidelijk?
was getekend
u weet wel!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 15-12-2005, 21:37:30
Maak je maar geen zorgen BillyDanze!
Rinck zal vast wel je vragen beantwoorden. Hij vindt het nog steeds geweldig dat er nog altijd belangstelling is.
En ik vind het nog steeds geweldig (en ik denk ik niet alleen) dat hij zijn avonturen van PE (andere avonturen mogen ook!) met ons wil delen.

groet,
Zartan

hé Zartan,
jij bent geloof ik wel de grootste fan van PE
andere avonturen zijn er zeker!
zo heb ik morgen een lezing over Peking Express voor verschillende bedrijven. Als thema staat veranderingen en ik mag aan de hand van PE die veranderingen vorm gaan geven. Een avontuur op zich. Dus zeker zijn er ook andere verhalen want ook morgen wordt een verhaal apart. Maar om dat allemaal te gaan beschrijven? Wie weet als ik nog es tijd heb!!!
doeg
en groene groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 15-12-2005, 22:32:02
Bedankt...  ::ok::
Ben benieuwd naar nieuwe verhalen
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 16-12-2005, 09:27:06
hé Zartan,
jij bent geloof ik wel de grootste fan van PE
andere avonturen zijn er zeker!
zo heb ik morgen een lezing over Peking Express voor verschillende bedrijven. Als thema staat veranderingen en ik mag aan de hand van PE die veranderingen vorm gaan geven. Een avontuur op zich. Dus zeker zijn er ook andere verhalen want ook morgen wordt een verhaal apart. Maar om dat allemaal te gaan beschrijven? Wie weet als ik nog es tijd heb!!!
doeg
en groene groet rinck

Om eerlijk te zijn Rinck,

vind ik PE één van de mooiste series die ik ooit heb mogen aanschouwen. Een race aan de andere kant van de wereld levert mooie beelden af. Dingen die ik nog nooit heb gezien zoals het rotsgebergte, maar ook zo'n tent bouwen in Mongolië (Jeske en Elias) kan ik van genieten. En verder de meningsverschillen die onwijs uitvergroot worden. Het is misschien niet netjes van de productie maar voor de toeschouwers is het stof tot nadenken en speculaties.

Wat grappig dat je een lezing gaat houden. En daarbij kan je gebruik maken van je ervaringen, helemaal super! Ik wens je alvast veel succes.
Behoort dit tot de categorie snabbelwerk of moet je vaker lezingen houden?

Ik de grootste PE fan, valt wel mee hoor! Vind het gewoon tof om met een ex-deelnemer te kunnen babbelen.
Andere verhalen hoeven niet persé hoor! Daar ben je helemaal vrij in. Ik bedoelde te zeggen dat je het ook over andere onderwerpen mag hebben. En nee, ik ben geen psychiater!

Ahoy,

Zartan

ps. En weer ben ik de vraag kwijt die ik wilde stellen.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: blondje op 16-12-2005, 09:42:24
hé Zartan,
jij bent geloof ik wel de grootste fan van PE
andere avonturen zijn er zeker!
zo heb ik morgen een lezing over Peking Express voor verschillende bedrijven. Als thema staat veranderingen en ik mag aan de hand van PE die veranderingen vorm gaan geven. Een avontuur op zich. Dus zeker zijn er ook andere verhalen want ook morgen wordt een verhaal apart. Maar om dat allemaal te gaan beschrijven? Wie weet als ik nog es tijd heb!!!
doeg
en groene groet rinck

ik hoop dat je tijd hebt om andere verhalen te beschrijven...... ben erg benieuwd.
vooral naar die andere avonturen.
en succes met je lezingen over PE.
groetjes blondje

Edit crew: quote hersteld
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Sjappie op 16-12-2005, 10:44:57
Zo, heb alles gelezen (ja nu pas). Wat superleuk om te lezen, vooral omdat je wat meer inside information krijgt. Het is al lang geleden dat PE op de buis was, maar door die verhalen komt het bij mij weer helemaal boven drijven, vind het echt geweldig.

Die hele 'vète' tussen jou en Jeroen en Manja vond ik trouwens ook zwaar overtrokken. Ik snap niet dat mensen dat wat meer in de lijn van het spel zien. Maar ja, de televisiemakers maken daar natuurlijk altijd een smeuiger verhaaltje van dan het was.

Raar om te lezen dat de crew op sommige momenten zoveel invloed had, lijkt me echt vervelend dat je op die manier beperkt wordt in je mogelijkheden, het lijkt me al moeilijk zat!

Rinck, ik heb vaak om je moeten lachen, en ook om Jorien natuurlijk. Alleen 1 ding kan ik me heinneren wat me wat dwars zit. Jullie kregen in India de mogelijkheid om de Taj Mahal te bezoeken, deed je dat niet dan krijg je voorsprong (o.i.d., weet het niet meer precies). Jullie kwamen er uit en ontdekten dat Just en Bregje enrvoor hadden gekozen om door te gaan. Het leek er heel erg op dat je op een vervelende manier het er in wreef met opmerkingen als: "wat zijn jullie stom, was echt supermooi etc.". In hoeverre is dat door Just en Bregje jou nog kwalijk genomen, en in hoeverre was dat zo onaardig als het op televisie overkwam.

Verder, heb je nog 'gebreken' overgehouden aan jullie avontuur? Ik bedoel: bij expeditie robinson en  terra incognita is de invloed van het avontuur nog wel eens ten koste gegaan van de gezondheid. Veel spelers hebben nog last van concentratie-moeilijkheden en bij Fleur dit jaar is zelfs haar haar uitgevallen door vitamine B gebrek. Hebben jullie nog last gehad van dit soort situaties?

Ik kijk alweer uit naar een nieuw verhaal, yop  ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nerissa op 16-12-2005, 11:05:49


Hoi Sjappie,

luister maar eens naar het interview dat Rinck met Just had!

http://www.realitynet.org/images/pe3/media/RWW_Peking_Just26112005.mp3

groetjes,
Nerissa
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Sjappie op 16-12-2005, 14:20:57
Hoi Nerissa,

Thanx, ik had die nog niet geluisters. Word het idd uitbreid toegelicht...

Gr.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 17-12-2005, 14:30:10
Hoi Nerissa,

Thanx, ik had die nog niet geluisters. Word het idd uitbreid toegelicht...

Gr.

wat een prachtige site is dit toch!!!
de vaste bezoekers nemen het al over, Nerissa bedankt!!
de andere verhalen zijn in voorbereiding en de fot's gaan naar TEST, hij maakt een compilatie van het geheel en doert bij de verschillende verhalen de foto's, Sommige zijn weergaloos, dat werd mij gisteren duidelijk gemaakt tijdens mijn lezing.
was getekend
u bekend!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 17-12-2005, 14:33:55
u bekend!!!

Dus U bent de kerstman!!  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 17-12-2005, 14:48:26
Nu even serieus.
Rinck, was je lezing een succes? Vond je zelf dat het lekker liep. Kon je makkelijk de vergelijking van PE naar de bedrijven trekken? Ben benieuwd!

Z
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 17-12-2005, 22:56:33
Nu even serieus.
Rinck, was je lezing een succes? Vond je zelf dat het lekker liep. Kon je makkelijk de vergelijking van PE naar de bedrijven trekken? Ben benieuwd!

Z
Ja Zartan, wat moet ik daarop nu zeggen
eigenlijk moet je de toehoorders vragen wat ze ervan vonden, wie weet dat ze hier reageren 'k heb ze op dit mediumgewezen!

'k ben begonnen met een gedicht die me werd aangereikt:

De beste reis

is de reis die
je laat zien

hoe hard je moet
blijven staan

om thuis te komen


vervolgens heb ik ze de game met de aalscholvers laten zien
en natuurlijk
de gewonnen amulet die wij kregen

In de groep waren er twee die de race gevolgd hebben, een paar hadden wat flitsen gezien
voorts ben ik dmv. een "bloemlezing" aan de hand van de verschillende foto's die via een laptop en een beamer op het witte doek te zien waren de verhalen achter de camera gaan belichten.
Zoals bv. het verhaal van de aalscholvers die geen zin meer hadden en vervolgens aan de oever van de gele rivier gingen zitten uitrusten. 'k Heb ze toen weer het diepe water ingejaagd, en ben in mijn waterschoenen de rivier ingesprongen. Het was op dat moment tegen zessen, een uur later was ik zeer waarschijnlijk door de piranjas (?) aangevallen. Het toen nog koude water bleek achteraf mijn redding te zijn. Nadat mij dit vertelt was begreep ik ook de commotie van de visser toen ik in het water sprong!!!!
Zoiets doet het natuurlijk goed, avontuur en spanning tegelijkertijd! Na het levende beeld krijg je de plaatjes met de verhalen dus succes gegarandeerd.
Verder was het niet mijn eerste keer dat ik voor een groep mijn verhaal doe en ik vernam aan de reacties en interactie wel dat men dolenthousiast was. Voorts kon ik laten weten dat ik een uur daarvoor een telefoontje van mijn nieuwe baas kreeg dat ik was aangenomen was maw. 'k heb een nieuwe baan!!!!!
Het thema veranderingen kreeg op deze wijze wel een hele mooie dimensie
was getekend rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 18-12-2005, 00:03:27
Dat van die piranha's wist ik nog niet. Je moet dan toch een soort van beschermbengel bij je hebben gehad hoor ;) Van harte met je nieuwe baan Rink. ik hoop dat het aan je verwachtingen zal gaan voldoen ( euhhh,...wat ga je eigenlijk doen?) het zal je vloed aan verhalen hopenlijk niet al te veel stremmen. Ik blijf er elke keer weer van genieten  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 18-12-2005, 00:37:41
Dat van die piranha's wist ik nog niet. Je moet dan toch een soort van beschermbengel bij je hebben gehad hoor ;) Van harte met je nieuwe baan Rink. ik hoop dat het aan je verwachtingen zal gaan voldoen ( euhhh,...wat ga je eigenlijk doen?) het zal je vloed aan verhalen hopenlijk niet al te veel stremmen. Ik blijf er elke keer weer van genieten  ::tandpastasmiley::

Och Mapel er is nog zoveel wat je niet weet!!!
Hoe wij bv. in India na drie keer uit de bus te zijn gegooid steeds betaalde liften in diezelfde bussen kregen!

'k Ga terug naar mijn oude beroep; nl. boswachter bij het Staatsbosbeheer.
doeg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 18-12-2005, 11:51:02
Rinckie Boy,

leuk dat je een jaar na de feiten nog volop in de sfeer bent...
Ik denk ook nog vaak terug

By the way
Gelukkige Verjaardag!!!

Grtz S.D.
 ::joehoe::


Hoi Rama oftewel S.D.
'k had het dus echt niet in de gaten alhoewel ik het had kunnen weten en S.D. had me iets kunnen zeggen.
Kan ik jou niet verleiden om ook wat te verhalen op deze site, je bent al bezoeker nu nog de volgende stap.
Ook jij hebt zulke verhalen, nou deel ze met anderen . Je ziet hoe het belezen wordt en de meeste waarderen heel positief!!!
Zo kun je misschien vertellen dat jij niet in mijn "wegomleiding" in het Shilinpark bent gestonken. Maar goed zie maar je kent mijn motto: zo niet dan ook!!!!
Binnenkort intervieuw?
ik neem contact op
was getekend RZ
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 18-12-2005, 13:40:31
'k Ga terug naar mijn oude beroep; nl. boswachter bij het Staatsbosbeheer.

Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe/oude baan!

Ten tweede; het verklaart wel waarom jullie zo 's ochtends vroeg om moesten voor de proef met de aalscholvers. De enige manier om zo te vissen (zonder last van die krengen te hebben) is 's nachts/ 's ochtends.

Ten derde: S.D is Steven?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 18-12-2005, 15:07:54
Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe/oude baan!

Ten tweede; het verklaart wel waarom jullie zo 's ochtends vroeg om moesten voor de proef met de aalscholvers. De enige manier om zo te vissen (zonder last van die krengen te hebben) is 's nachts/ 's ochtends.

Ten derde: S.D is Steven?

Z.
je zit aardig in de richting
nu de anderen nog!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: blondje op 19-12-2005, 11:29:06
GEFELICITEERD met je nieuwe/oude baan..
en waar is je werkgebied, want staatsbosbeheer betreft toch wel het hele land.
lauwersmeer, de drentse hei of gewoon de klei...
groetjes blondje ::bravo::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 30-12-2005, 19:58:21
Rinck, alvast een goed uiteinde gewenst!

Op een mooi en gezond 2006
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 31-12-2005, 11:38:32
Rinck, alvast een goed uiteinde gewenst!

Op een mooi en gezond 2006
good Zartan,
for you the same
oftewel "veul hail en zegen" zoals we dat in het noorden zeggen!!!
Maak je geen zorgen hoor, begin het nieuwe jaar weer met nieuwe /oude verhalen er zijn er nog een paar! Verder heb ik de foto's richting org gestuurd dus.....
Onze "test" gaat vervolgens de verhalen wat opleuken dmv. van de foto's en wie weet dat er meerdere verhalen opduiken. Ben druk bezig Just te bewerken en ook Steven voelt er wel voor. Door mijn nieuwe baan wat druk met het afsluiten van mijn oude.
doeg 8 berg
en ook voor de rest alles goede van deze wereld!!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 31-12-2005, 11:46:11
Wel, met de feestdagen heb je wel wat andere dingen aan je hoofd (familie etc.) plus je werk komt er ook nog tussen.
Immers, je verricht geen halfwerk dus ik wist dat je op een gegeven moment terug zou keren!

Ben benieuwd na wat komen gaat ouwe jongen! Laat maar komen in het nieuwe jaar.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 3-01-2006, 21:19:42
Wel, met de feestdagen heb je wel wat andere dingen aan je hoofd (familie etc.) plus je werk komt er ook nog tussen.
Immers, je verricht geen halfwerk dus ik wist dat je op een gegeven moment terug zou keren!

Ben benieuwd na wat komen gaat ouwe jongen! Laat maar komen in het nieuwe jaar.

Nou Zartan and the rest komt tie weer!!!!!
d'r zijn nog een paar vehalen te gaan dus....
Lokatie: Zuid-China
tijdstip: tijdens de BBQ !!!! (of er vlak voor!!)
soort verhaal: weer poep

ja kan er niks aan doen maar weer stront wat de klok slaat, d'r komen nog amdere hoor ,maar tijdens het bladeren van mijn dagboek kwam ik deze nog tegen!!!
de trouwe lezers en kijkers weten inmiddels wel al dat het toileteren in China een sport apart is waarbij je de westerse gewoonten moet laten schieten en je regelmatig met "poep aan je schoen" het "toilet" verlaat.

Goed, 'k zei al dat het net voor de bekende,beruchte, befaamde barbeque was. We (K&S en Jorien en ik) zaten in een resort met een prachtig uitzicht op een meer. We hadden dit te danken aan onze klassering door de beklimming van de Moonhill en  mochten op de jullie inmiddels bekende wijze Just & Brechtje uitnodigen voor een gezamelijke maaltijd sterker een chinesche Barbeque (en ook daarover had ik al es geschreven!) Het duurde en duurde voordat J & B aankwamen en eigenlijk hadden we al een keer gegeten toen ze uiteindelijk aankwamen!. Maar goed daarvoor had ik de keuze gemaakt om daar op die lokatie eens lekker uitgebreid uit mijn broek te gaan. Na wat heen en weer vraghen werd mij duidelijk gemaakt dat in een soortement tempeltje mijn behoefte kon doen. Daar aangekomen, 't was een klimmetje van jewelste, een soort Moonhill in het klein, bleek dat het een meermans/persoonstoilet was zoals we die wel al meer hadden aangetroffen. Het toilet was verder niet meer dan een brede goor met staptegels voor hele kleine voetjes!!!. Daar begonnen de problemen al. Maatje 47 (met pijn) pastte daat niet in en ik stond dus behoorlijk instabiel. Ekstra handicap was ook dat de goot (te) breed was en dat ik mijn lange broek aan had die richting mijn enkels moest maar dat ging dus niet zonder problemen. 'k Zou zo zeggen probeer het maar es uit!!!
Goed ik zat goed en wel en het kwam vrij gemakkelijk, daar had ik daar sowiezo geen problemen mee hoor!! Maar tijdens het zitten en "drukken" kwam er plots een chinees(je) voor me zitten, korte broek op zijn enkels en daar liep het zomaar uit zijn rug naar beneden!!!! 'k Had het nog niet over de geur gehad die daar hing maar jullie kunnen je daar vast wel iets bij voorstellen!!! of niet dan? Nog maar net bijgekomen van "mijn chinees" voor mij en er stond alweer eentje bij maar nu achter mij!!!!! Echt geloof me ik ben heel wat gewend en beslist niet alleen door het hele Peking Express gebeuren maar een chinees voor en achter je tijdens het schijten is gewoon waardeloos!!! En nogmaals ik ben heel wat gewend daar waar het gaat om bloot en alles is prima wat mij betreft als je maar niet spettert tijdens het..... maar dit overtrof alles. 'k Ging staan en keek bescheten om me heen, 't spul moest nog schoon en ook dat is toch een intieme bezigheid. Vóór en achter mij stonden erbij te kijken!!! Wel weten dat ik met mijn 1.92 boven hun uit torste en zei beiden voor mijn gevoel op ooghoogte stonden met voor en achterbibs zoals ik dat vroeger placht te zeggen!!! (is al wat jaartjes geleden hoor!!). We schoten in de lach dat wil zeggen mijn schijtgenoten begonnen te lachen en ik lachtte maar mee.Ze maakten elkaar duidelijk dat ze mijn lange lichaam wel wisten te waarderen maar mijn behoefte die nog lag na te dampen toch wat minder. Met hun vingers wezen ze naar de hoeveelheid die in gewicht en in omvang meer dan het dubbele was dan dat wat zij met hun beide hadden geproduceerd!!!!!
Gelukkig heb ik de foto's niet meer!!!
weer een strontverhaal

was getekend 8 berg
meer???
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 4-01-2006, 11:15:41
Na je poepverhaal heb ik opeens geen trek meer in mijn lunch  ;D

Werkelijk ongelofelijk!

Je anekdote beschrijft ook gelijk de barre omstandigheden waarin de Chinezen moeten leven. Met de luxe die wij hebben, zet je dat toch wel even aan het denken.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 4-01-2006, 21:31:44
Na je poepverhaal heb ik opeens geen trek meer in mijn lunch  ;D

Werkelijk ongelofelijk!

Je anekdote beschrijft ook gelijk de barre omstandigheden waarin de Chinezen moeten leven. Met de luxe die wij hebben, zet je dat toch wel even aan het denken.
Beste Zartan toch,
het was geenszins mijn bedoeling om jouw lunch te verzieken hoor!
China lijkt mij bij nader inzien niet jouw land!!!, je hebt toch gezien hoe ook het eten daar verloopt.
vaak wilden wij netjes zijn door op de gastheer & vrouw te wachten totdat wij allen aan tafel zaten, echter de vrouw des huizes bleef vaak staan te eten en de gastheer propte in no time zijn maaltje achter de kiezen.
Één opmerking hoort hier echter wel bij opdat je niet denkt dat het een ongezond land is kwa eten!.
Je begint de maaltijd niet met soep of een voorafje in welke vorm dan ook (NB. in India was dat wel maar dan begon je met een soort wortel!) maar met het kookvocht van de rijst!!! Dat wat wij weggooien beginnen zij mee! en echt het is supergoed omdat je zo haast niets weggooid maar probeer het maar es 't is niet te zuipen en 't is echt goor en smerig een wat weeïge smaak!! Oeps realiseer me net dat ik mogelijk je avondmaaltijd op eze wijze verstier. Dat is wederom niet mijn bedoeling dus eet smakelijk!!!
was getekend 8 berg. ::joehoe:: ::joehoe:: ::joehoe::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: rian2006 op 4-01-2006, 22:12:45
Super hier zeg, alle verhalen in 1 keer uitgelezen. Heb alle afleveringen van PE gezien en zit met smart te wachten op de volgende serie. Had me opgegeven voor deze nieuwe serie, was wel uitgenodigd voor de voorrondes maar kon er helaas niet naar toe. Kom weer helemaal in de stemming ben wel benieuwd naar verhalen van de andere deelnemers. Waar blijven jullie met jullie reacties? Ga zo door Rinck, komt Jorien ook nog met haar kant van het verhaal? Zou wel leuk zijn denk ik.

Groetjes
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 5-01-2006, 00:36:09
Heerlijk weer hoor Rinck, dat poepverhaal ::tandpastasmiley::. Ik zie het al helemaal voor me!! Je schrijft erg plastisch moet ik zeggen ::rofl:: ::rofl::. Ik hunker naar meer  ;)...verhalen dan hè :o
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 5-01-2006, 07:45:41
Heerlijk weer hoor Rinck, dat poepverhaal ::tandpastasmiley::. Ik zie het al helemaal voor me!! Je schrijft erg plastisch moet ik zeggen ::rofl:: ::rofl::. Ik hunker naar meer  ;)...verhalen dan hè :o
::rofl:: ::rofl:: ::rofl::

ik vind de verhalen ook geweldig leuk...ik kijk dus al weer uit na de volgende episode ::bravo::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 5-01-2006, 19:57:04
leuke reacties weer hoor!!! ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::

't volgend verhaal wordt de inleiding tot het verhaal der verhalen waarvan ik nog steeds de twijfel heb of ik het aan dit forum moet toevertrouwen(?) maar misschien dat jullie me kunnen helpen en eerlijk gezegd had ik het Mapel beloofd dus een man een man en een woord een .....mus! dus...
Maar goed eerst de inleiding.
Jullie hebben ons zien liften, in het begin terughoudend maar al heel snel brutaal en mensen voor het blok zetten door gewoon weg in te stappen. 'k Heb jullie al meerdere malen laten weten dat ook de nabijheid van de camera en zijn bediener dit proces aanmoedigen. Vaak waren het, als je wat ruimte had om te zitten, leuke ervaringen waarbij je in steenkool (hoe treffend!!) engels toch nog wat kon communiceren. Vooral de liften die we in bussen (onze voorkeur!) konden krijgen waren ronduit ontspannend en inspirerend, prachtige mensen en "heerlijke" geurtjes )maar daar hadden we het al over gehad. Vooral in India waren deze bustochten een happening vooral omdat een ieder daar reist per bus. ÉÉn zaak werd in India steeds weer duidelijk: "YOU DON'T TRAVEL IN INDIA WITHOUT MONEY"!!!! Dat was ook de reden dat we er een aantal keren letterlijk uitgetrapt werden. En dat deed pijn dat kan ik jullie vertellen, vreemdgenoeg was er soms ook de schaamte  :otov. de andere reizigers die zich van ons meestermaakte, nee dat zag je niet voor tv.!!! In de buurt van Alamabad (?) was het een keer zo sterk dat ik nadat ik ruim een half uur met een uiterst joviale man gesproken had over echt van alles en nog wat duidelijk maakte dat wij zonder geld moesten reizen, hem daarop wijzend dat het voor de westerse tv. was. Hij werd daarop zo kwaad dat hij terstond de bus liet stoppen en de conducteur naar onze plaatsbewijzen liet vragen. Die hadden we niet en dus uit de bus!!!! We zaten achterin en moesten over de kippen , tassen ,kleine kinderen en de halve huisraad heenstappen met onze bepakking en rugzakken, nou ja doffe ellende natuurlijk. Na veel vijfen en zessen en nog meer gescheld stonden we langs de snelweg beteuterd te kijken, achterin de bus ging een raampje open, dezelfde aardige man waar ik prachtige gesprekken mee had gevoerd schreeuwde keihard die haast magische woorden: You don't travel in India without money!!!! . Ik was boos en schreeuwde terug; "a man has to know his limitation"(Clint Eastwood in Dirty Harrie). Hij keek mij aan en zijn ogen vertelden me dat hij het begreep (???) ........... ::hypocriet::



nou ja dat laatste maak ik mij zelf maar wijs ::regenboog::
maar toch mooi? (vooral als hij het had begrepen)
was getekend
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 5-01-2006, 21:43:16
Rinckie Boy,

leuk dat je een jaar na de feiten nog volop in de sfeer bent...
Ik denk ook nog vaak terug

By the way
Gelukkige Verjaardag!!!

Grtz S.D.
 ::joehoe::

Hee S.D.
voor u hetzelfde beste jongen (zeg ik het zo een beetje op z'n Belgisch???)
ook weer een jaartje erbij, kom je zo nabij de dertig???
vergeet niet het wordt steeds leuker.....
ik hoop dat je een mooie dag hebt gehad en verder nog "veul hail en zeegen"(en dat is grunnings)

Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: gielium op 6-01-2006, 14:39:18
Rinck,

Bedankt voor de leuke verhalen !! Ik lees ze met veel plezier :)

Keep it up...

Groeten

Chris
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 6-01-2006, 15:17:48
Beste Zartan toch,
het was geenszins mijn bedoeling om jouw lunch te verzieken hoor!
China lijkt mij bij nader inzien niet jouw land!!!, je hebt toch gezien hoe ook het eten daar verloopt.

Lunch verzieken viel wel mee hoor, heb het gewoon opgegeten.
Geen idee of China bij mij past. Ik vind de Chinezen en de Japanners wel grappige mensen.
En of je nu naar vis ruikt of naar... op een gegeven moment ruik je dat misschien niet eens meer  ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 6-01-2006, 15:29:06
In de buurt van Alamabad (?) was het een keer zo sterk dat ik nadat ik ruim een half uur met een uiterst joviale man gesproken had over echt van alles en nog wat duidelijk maakte dat wij zonder geld moesten reizen, hem daarop wijzend dat het voor de westerse tv. was. Hij werd daarop zo kwaad dat hij terstond de bus liet stoppen en de conducteur naar onze plaatsbewijzen liet vragen. Die hadden we niet en dus uit de bus!!!! We zaten achterin en moesten over de kippen , tassen ,kleine kinderen en de halve huisraad heenstappen met onze bepakking en rugzakken, nou ja doffe ellende natuurlijk. Na veel vijfen en zessen en nog meer gescheld stonden we langs de snelweg beteuterd te kijken, achterin de bus ging een raampje open, dezelfde aardige man waar ik prachtige gesprekken mee had gevoerd schreeuwde keihard die haast magische woorden: You don't travel in India without money!!!! . Ik was boos en schreeuwde terug; "a man has to know his limitation"(Clint Eastwood in Dirty Harrie). Hij keek mij aan en zijn ogen vertelden me dat hij het begreep (???) ........... ::hypocriet::

Ik vraag me af: zou de desbetreffende man dan een afkeer tegen jullie hebben gehad omdat
hij vindt dat rijke westerlingen gewoon moeten betalen voor een kaartje of een hekel heeft aan zwartrijders (aangezien sommigen voor zo'n kaartje hard hebben gewerkt en wel gewoon er een kaartje gekocht hebben).

Wel weer een leuk verhaal  ::ok::
Maar er is nog meer, ik voel het aan m'n water!


Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 7-01-2006, 16:42:23
Hoi Zartan,
nee hoor geen afkeer maar gewoon de verbazing dat wij, rijke westerlingen, daar in dat arme land voor niets willen reizen, vandaar "out off the bus"daar heb ik wel iets op gevonden , dat voel je goed aan. Kom er nog niet toe om dat verhaal hier kwijt te willen!! You understand i think!!!
Natuurlijk zijn er nog veel meer verhalen en vandaar dat ik al probeer de anderen over te halen.... S.D. doe mee!!!!
en ook Kris of Just komop je doet velen er een groot plezier mee, I asume.....

Goed nog zo'n verhaaltje die ook Kris zou kunnen schrijven is dat van het scheren.
Je wordt natuurlijk vies tijdens zo'n reis en vooral in India nam dat vervelende vormen aan. Ik schreef geloof ik al eens een keer dat ik na drie dagen slecht en weinig eten er voor koos om te kunnen douchen, ik rook mezelf en dat was echt niet koosjer!!! Goed we kwamen in het eind van de strijd, 't was even na het "zoutgevecht" in een Indiaas plaatsje aan en we konden overnachten in een bijgebouwtje bij een moskee. Er zijn beelden van want we werden gehaald door drie allerleukste dames die ons eten aanboden in het plaatsje en mochten de boerdery vanbinnen bekijken. Maar goed , net daarvoor moest er gewassen worden in een beekje bij de slaapplaats. Dat ging goed behalve dan dat er wat valse honden op de achtergrond zaten mee te grommen! Gewassen en wel zaten we te wachten op de dingen die zouden komen. Plots bedacht ik dat ik langs de weg een kapper had gezien die ook kon scheren. Met het gespaarde geld zou ik hem ruimschoots kunnen betalen bedacht ik mij zo. Ondanks dat we elkaar niet begrepen kwa woord wist hij gelijk wat de bedoeling was.... scheren die baard van ruim een week. De man in kwestie sopte mij eerst heel erg nadrukkelijk in met scheerschuim, de kwast deed zijn werk, veel beter en langer als dat ik dat thuis placht te doen! Toen nam hij het scheermes ter hand! . Nog zo'n ouderwetse die je eerst langs een soortement riem haalt om het te slijpen. En dan scheren, werkelijk een fantastisch en griezelig gevoel. 't Was mijn eerste keer dat ik geschoren werd, onbeschrijvelijk zo verrukelijk. Hij deed het met een soepelheid alsof hij nooit anders doet/deed (dat zal ook zo zijn bedenk ik net!!!) Dat duurde toch snel een kwartier en dat was prachtig want nu droop het toegestroomde publiek weer richting Jorien die voor haar slaaplaats een boek zat te lezen!. Na het scheren kwam het poederen en een lekker geurtje met zo'n mooie ouderwetse spuit waar hij maar steeds weer in kneep!
Geweldig na een week zo'n scheerbeurt!!! en geloof het of niet maar hij stond er op dat hij het gratis deed. Hij wou er niets voor betaald hebben en werd nog wat bozig toen ik wat doordramde. :P
Een onvergetelijke scheerbeurt, hoe mooi zoiets eenvoudigs kan zijn!!!!
was getekend
8 berg!!! ::jaja::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 8-01-2006, 12:00:39
Wat een tegenstellingen toch. De ene dag niet gratis in de bus mogen zitten en de volgende, staat men er op je een gratis scheerbeurt te geven. Lijkt me zo moeilijk om daar doorheen te schipperen. Je weet gewoon nooit wanneer je goed doet.

Zo heb ik ook nog een verhaal. Dat gebeurde dichterbij, in Griekenland. Daar kwamen wij regelmatig. Op een dag kwamen we een jonge kennis van ons tegen die we het jaar daarvoor hadden leren kennen op de camping. Hij was ober in een barretje waar wij wat dronken. Uiteraard nodigden wij hem uit om na zijn werk gezellig ergens te eten. We wilden vis eten en dachten dat hij ons wel de beste zou wijzen. Hij hield het eigenlijk een beetje af. Mompelde iets over een vriendin. Maar wij zeiden dat zijn vriendin ook van harte uitgenodigd was. Wij tracteerden. Afijn hij ging accoord en na zijn werktijd haalde hij zijn vriendin op en togen we naar een visrestaurant. Hij zou wel bestellen dan wisten we zeker dat we goed eten zouden krijgen. De boel kwam op tafel. Wat schetste onze verbazing dat hij en zijn vriendin alleen maar een bordje met okra's (soort groente) naar binnen zaten te werken met een glas frisdrank. Ondanks hevig aandringen wilden ze niets van de vis en de wijn. Na de maaltijd verontschuldigden zij zich, want ze hadden nog een afspraak en we namen hartelijk afscheid. Wij zaten nog even na te genieten om de fles wijn te legen en vroegen om de rekening. .....Het laat zich raden!!!! Deze was al geheel en al voldaan!!! :o :o We konden wel door de grond zakken. ::schaam:: ::schaam:: Zo wie zo al omdat we het niet eens hadden zien aankomen, maar bovenal omdat we wisten dat het joch zijn totale weekloon hieraan had gespendeerd. Wat blijkt,...en dat wisten we eigenlijk ook wel. Philoxenia, oftewel gastvrijheid voor een vreemdeling, staat hoog in het vaandel in Griekenland. Het is een gewoonte dat men de vreemdeling in van alles onthaalt, al moet je er voor lenen. Je verliest je eer als je je laat tracteren door de vreemdeling zelf.

Vreemde landen, vreemde gewoontes. Wanneer beledig je wel iemand en wanneer niet. :-[ Boeiend om mee te maken Rink. Ga vooral door !!! ::tandpastasmiley::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 13-01-2006, 10:11:13
Mapel!, wat een pracht verhaal!!! ::bravo::
prachtig dat onze verhalen dit losmaken

Natuurlijk zijn ook wij vooral in dat soort omstandigheden terecht gekomen. Juist door jouw verhaal moest ik denken aan de trip door de woestijn. Vooral het gedoe met die dieren is in beeld gekomen maar eigenlijk niets over de trip zelf behalve dan dat het zwaar was.
Je moet weten dat het vreselijk zwaar was en dat met name de temperatuur overdag slopend was. Men, de productie, had bedacht dat we er een paar uurtjes over zouden doen maar dat werd de hele dag.
Goed, één belevenis tijdens die tocht was onze ontmoeting met een stel buitenlanders die een trip per kamelenkaravaan door de woestijn maakten. We troffen hen bij een oase op het midden van de dag. Onze ezel en geiten (hun melk was heerlijk trouwens!) hadden dorst en het water was door een lekkende jerrykan onderweg al in het dorre woestijnzand weggespoeld!. We besloten ook even rust te houden maar kwamen erachter dat we maar erg weinig meer te eten hadden. Vragen???? Jorien zag het niet zo zitten en liet mij weten dat ik voor het schooiwerk was aangenomen!!!!
Goed ik met "lood" in de schoenen naar de karavaan toe. Het bleken Zweden en Duitsers te zijn die een ontdekkingtocht door de woestijn aan het maken waren. Ze waren van alle gemakken voorzien en in een profosorisch keukentje werden de meest heerlijke gerechten voor hun klaargemaakt. Goed ik stelde mij voor en vertelde hun dat ook wij met een tocht bezig waren echter een tocht zonder keuken en mondvoorraad. In mijn steenkoolengels probeerde ik hun duidelijk te maken dat met hun meeeten niet hoefde maar of ze misschien wat over hadden.
De plaatselijke bevolking in de vorm van een aantal kinderen was ook op het lawaai en vooral de camera afgekomen en stond erbij en keek erna!!! We kregen schoorvoetend wat mee dwz. wat pannenkoekjes en fruit, heerlijk natuurlijk en met deze buit toog ik triomfantelijk naar Jorien.
Tijdens het nuttigen van deze buit zagen we een deelnemer van de karavaan op ons afkomen, we zaten een paar honderd meter verderop bij het water omdat de ezel en geiten nog steeds aan het drinken waren. De man , de Zweed, begon vreselijk op mij af te geven. Hoe ik het wel in mijn bolle hoofd kon krijgen om in dit land waar jaarlijks miljoenen kinderen van de honger sterven, als rijke westerling, eten kon vragen terwijl er kindertjes toekeken die mogelijk nog veel meer honger hadden. We schrokken en waren te verbouwereerd om te reageren, al etend (schande) probeerde ik er nog iets uit te krijgen maar kon moeilijk de goede woorden vinden. Was het dan wel op zijn plaats om als rijke westerling door de woestijn te trekken met zo'n kamelentrip en je te laten bedienen door de indiase bevolking die er waarschijnlijk een stuiver voor krijgt. Het was een slechte discussie op een totaal verkeerde plaats tussen twee totaal verkeerde mensen op een verkeerd moment. Natuurlijk brengt het toerisme geld in het laatje en natuurlijk kun je je afvragen of een programma als Peking Express juist in dit soort landen gedraaid moet worden maar wij stonden voor het voldongen feit en waren al 6 weken met de tocht bezig en hadeen van de plaatselijke bevolking niets dan lof en hulp ervaren.
We togen onze tocht verder met ezel en geiten voortslepend maar het ging niet van harte!!!!
was getekend!!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 13-01-2006, 10:13:36
oh, wat vergeten!!!
De foto's zijn klaar en de verhalen worden nu "opgeleukt" door test!
't Is maar dat u het weet!
was getekend:
!!!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Test op 13-01-2006, 12:11:15
De foto's zijn ontvangen Rinck. Mooie foto's hoor. ::ok:: Alleen ben ik een beetje druk op het moment, dus het plaatsen van de foto's duurt nog even.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 14-01-2006, 21:39:48
gaat tie weer!!!
een mooi woestijnverhaal, gelukkig hebben we de foto's nog!!!,
is het volgende:
na het vorige verhaal van de oase liepen we door in de in het oog oneindige woestijnzand. Wat grappig was dat we wel steeds de paden moesten zoeken omdat vooral de ezel weigerde door het mulle zand te lopen, zo dom zijn ze dus ook weer niet!!!
Gelukkig was er van tijd tot tijd wat begroeing zodat je steeds daarop kon richten: "tot die boom daar en dan even rusten Jorien"zei ik dan om vooral mezelf op te peppen want 'k had het zwaar en dus echt zwaar!!!
Goed we lopen en lopen , nou ja lopen is daar meer sjouwen maar goed!!
In de verte zien we twee gedaanten dichterbij komen en ik dacht nog even aan de regisseur van het volgbusje (lees jeep). Toen ze op een paar honderd meter genaderd waren was er ook geluid te horen die aan muziek deed denken. Jullie weten vast nog hoe ik over sommige plaatselijke muziekale klanken dacht: kattegejammer!!!
Ook dit geluid deed me hier gelijk weer aan denken en 'k begon het al direct vreemd te vinden. We liepen "midden"in een godvergeten grote woestijn en Pakistan was dichterbij dan Bombay dus.... 'k bedoel maar.
Ze kwamen dichterbij en de gedaanten kregen een smoel oftewel het waren een man en een vrouw! Het geluid dat ze voortbrachten werd ook duidelijker!!!
Hou je vast daar midden in de woestijn ver van alles liepen wij Grunnigers met een camerateam achter ons aan door dit godvergeten land en wij naderen een indiase man en vrouw die in tegengestelde richting lopen/ wandelen met een ghettoblaster (schrijf ik het goed?) tegen de man zijn oor gedrukt!!!! alsof we ergens in de achterwijken van een grote stad in Amerika lopen. Ongeloof maakte zich meester van ons en 'k weet nog dat ik tegen Jorien zei "knijp eens in mijn arm want ik denk dat ik droom". De droom werd wreed verstoort door de vrouw die, toen ook onze gezichten voor hun duidelijk werd, bedelend op ons af kwam en met een klaaggezang duidelijk maakte dat ze geen geld hadden. Wreed, want ons was gezegd en aanbevolen hierop niet in te gaan omdat het gevaarlijk zou kunnen zijn!!! ::oink:: Hoe een mooi verhaal wreed kan eindigen , "muziek" in de woestijn en dan op deze wijze, onnavolgbaar en fantastisch om mee te maken!!
was getekend
8 berg!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 15-01-2006, 12:51:39
Haha werkelijk ongelofelijk! Dat zijn wel de dingen die je altijd zal onthouden. Een man met een gettoblaster in één of ander woestijn.
Hadden jullie wel genoeg water bij jullie? I.v.m voorkoming van uitdroging.

Mooie verhalen weer  ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 15-01-2006, 23:08:58
Weird weird weird.  ::rofl:: ::rofl:: ::rofl:: Dit zijn dingen die moet je meegemaakt hebben wil je ze geloven. Maar ja, ook in India kent men zijn vooruitgang. We willen zo graag dat die landen gehuld blijven in de mystiek van weleer. Ik denk nog met weemoed terug aan het Griekenland van de zeventiger jaren. Dat er inderdaad nog ezeltjes en oude vrouwtjes met enorme takkenbossen op hun rug over de stoffige wegen liepen. Maar je houdt het niet tegen en je eigen bezoek aan zo'n land helpt daar natuurlijk aan mee.

Wederom heerlijk om te lezen. ::ok:: ::jaja:: ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 16-01-2006, 10:13:37
Haha werkelijk ongelofelijk! Dat zijn wel de dingen die je altijd zal onthouden. Een man met een gettoblaster in één of ander woestijn.
Hadden jullie wel genoeg water bij jullie? I.v.m voorkoming van uitdroging.

Mooie verhalen weer  ::ok::
Hoi Zartan,
voor alle duidelijkheid we hadden altijd de beschikking over water, dwz. het volgbusje voorzag ons daar altijd in. Vandaar dat je moest zorgen dat je het volgbusje altijd in de buurt had. Juist in de woestijn, waar je het water meest nodig had!, was de jeep ver te zoeken. Het water dat we bij ons hadden in de jerrycans was voor de dieren en absoluut niet geschikt voor ons als drinkwater. :P
Je wist al dat we van "alles" hadden meegekregen, dwz. schoenen, rugzak (mooie hoor!) en een waterdrinkfles!.
Mooi dat ik die na een week al bij een tankstation had laten staan en dus steeds met waterflesjes met merk en logo moest sjouwen en er steeds om moest denken dat die uit beeld moest blijven. De sponsor van de rugzakken én schoenen stond erop dat de flesjes niet in beeld kwamen. In het begin ging menb er prat op later verwaterde dat!
groet rinck ??? ???
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 16-01-2006, 11:12:25
Weird weird weird.  ::rofl:: ::rofl:: ::rofl:: Dit zijn dingen die moet je meegemaakt hebben wil je ze geloven. Maar ja, ook in India kent men zijn vooruitgang. We willen zo graag dat die landen gehuld blijven in de mystiek van weleer. Ik denk nog met weemoed terug aan het Griekenland van de zeventiger jaren. Dat er inderdaad nog ezeltjes en oude vrouwtjes met enorme takkenbossen op hun rug over de stoffige wegen liepen. Maar je houdt het niet tegen en je eigen bezoek aan zo'n land helpt daar natuurlijk aan mee.

Wederom heerlijk om te lezen. ::ok:: ::jaja:: ::ok::
Mapel,
toch wel iets voor jou om naar China te gaan, daar lopen op het platteland alleen ! de vrouwen met takkenbossen en ook de rest, dwz in dat land zijn het alleen de vrouwen die werken!!!
En dan ook alle werkzaamheden; het slepen van stukken steen zelfs!!!
Doet me gelijk weer denken aan een voorval: Er was een wegversperring door een kleine lawine (je kent vast de beelden nog wel!) en na een halve dag wachten! kwam er langzamerhand wat op gang om de wegversperring, dwz duizenden stenen, op te ruimen. Er kwam een heuse shovel aan te pas die de stenen van de weg schoof, ze op een hoop storte en vandaar werden ze met de hand!!!! op een vrachtwagen opgeladen. De handen van vele vrouwen bedoel ik hiermee!!! ONBEGRIJPELIJK voor onze begrippen. Ik dus ook vragen, why for gods sake with hands????? :o :o
antwoord; hou je vast:
"we have so many people en its cheaper too do it with hand than by machine" ??? ???
Hondenwerk wat wij in onze maatschappij ten aller tijden zouden weigeren, sterker de (arbor) wet zou het verbieden maar daar geen probleem!
groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 18-01-2006, 12:14:49
Nog een verhaal uit de woestijn!!!
We werden, en dat hebben jullie kunnen aanschouwen, gedropt in de woestijn. We mochten de ezel en de geiten ""begeleiden"  naar een door de GPS aangegeven lokatie, de berg zand met een mooie Indiase man en de Peking Express vlag erop (test, graag toevoeging van die foto!!)
Dar droppen gebeurde na een veel te lange treintocht van meer dan 1000km!Die treintocht (ook foto!!) was uitgelopen en volgens mij was het nooit de bedoeling geweest om ons pas tegen 5ven in die woestijn te droppen. Maar goed dat betekende dus overnachten. Overnachten in een woestijn !!! HOE DOE JE DAT??? Er werd ons gezegd dat het verstandig was om niet te dicht bij het struikgewas naar een slaapplek te zoeken, dit ivm. "wilde dieren"!!!'k Had al gieren zien vliegen en die waren prachtig maar ook zeker onheilspellend!!!
Wilde dieren in de woestijn?, wat moest ik me daar bij voorstellen? Verder geen enkele aanwijzing, we moesten ons maar redden. Water is wat we exstra meekregen aber weiter nichts, nothing, niks!!!
We hadden gelukkig nog wat chips (is J.gek op dus...) en wat oud brood dus een echt woestijnmaaltijd. En echt geloof me, chips op je brood is goed te eten!!! Met het flessenwater ook een soort gevangenismaaltijd maar goed 'tis Peking Express en je kunt alles verwachten.
Goed ,op zoek naar een plekkie. De deken van de ezel gesleurd en een redelijk steenvrije bodem gevonden. Wat next? Vuur, we hadden lucifers bij ons dus wat papier (wc.papier, zelfs nog van de eerste verhalen!!!) en de fik erin. Takkies erbij en het fikt!. Takkies moesten gezocht worden en dus Rinck op pad. Er waren er voldoende, een soort woestijnmelde, (struik) die voldoende verdord was om te branden. We hadden echter nogal een beetje nodig en de duisternis begon al binnen te vallen. We praten over een tijd rond zessen!!!
Snel dus zo veel mogelijk hout samensprokkelen en J. hield het vuur gaande. Daar!, veel struiken en dus armen vol verdorde takken. Verdorie ze zaten nog wat vast en ik begon eraan te sjorren. 'k Hoorde echter een sissend geluid en schrok van de bewegingen die ik in de schemering waarnam. Verdomme een slang, een sissend stuk bewegend hout kwam op me af. Ken de soort niet maar 'twas een soortement ratelslang die angstvallig dicht bij me kwam.Schrikken en rennen dus. Nou, k'ben nu weer een grote jongen maar echt zeven kleuren in mijn broek hoor!
'k Heb J. niet vertelt,we hadden ook al woestijnratjes waargenomen en de nacht moest nog beginnen!!
Het hout heb ik uit andere richtingen gehaald en niet meer aan struiken zitten sjorren. Verder prima geslapen hoor, behalve dan die deken van de ezel waar we op sliepen, die stonk!!! en niet te weinig, maar alles went.... behalve hangen!
was getekend
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 18-01-2006, 12:59:17
Slangen...ik hou niet van die beesten moet ik zeggen.

Broodje chips klinkt wel aardig maar voor iemand zonder enig ander voedsel zal het wel heel lekker gesmaakt hebben.

En wat hebben jullie die 1000 km lange rit dan gedaan?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 18-01-2006, 14:13:54
Slangen...ik hou niet van die beesten moet ik zeggen.

Broodje chips klinkt wel aardig maar voor iemand zonder enig ander voedsel zal het wel heel lekker gesmaakt hebben.

En wat hebben jullie die 1000 km lange rit dan gedaan?

zitten,zitten en zitten!!! en vraag niet hoe omdat er ook geslapen moest worden,op zitbedjes drie hoog dus geen ruimte en al helemaal niet voor 1.92.
We waren uit elkaar gehaald en we hadden geen idde waar de andere teams zaten. Ik dus op zoektocht. Nee ,dus de crew had zich goed verdeeld om zo te voorkomen dat we toch contact met elkaar kregen. Niet dat het niet gebeurd is want k'heb gewoon gewacht tot een ieder sliep en ben toen Sofie en Karla gaan zoeken. Zij hadden snoepjes gebietst en ben dus heerlijk bij hun wezen slikken (= snoepen!)
t'Was een lange hete en vooral zanderige tocht!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Guikie op 18-01-2006, 21:41:36
Laat ik ook eens reageren.. Ik lees altijd wel netjes mee, maar reageer eik nooit! RINCK! geweldig al die verhalen, zoals alle anderen eigenlijk ook al zeggen.. Ik geniet er elke keer weer van!  ::ok:: :)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 19-01-2006, 22:01:48
Laat ik ook eens reageren.. Ik lees altijd wel netjes mee, maar reageer eik nooit! RINCK! geweldig al die verhalen, zoals alle anderen eigenlijk ook al zeggen.. Ik geniet er elke keer weer van!  ::ok:: :)
Dank Guikie ,dat geeft de burger weer moed!!!
heb u nog vragen of opmerkingen of zijn er nog zaken die onvoldoende uitgediept zijn??
Je moet weten dat het geheel nog wordt voorzien van foto's die je niet kent en nog niet eerder vertoont zijn!!!
groene groet ook voor u
rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 20-01-2006, 14:05:46
heb u nog vragen of opmerkingen of zijn er nog zaken die onvoldoende uitgediept zijn??

Ik heb er nog wel eentje die me nog vaag bijstaat. Dat feest in India naar ik meen waarbij Jorien en U (respect voor oudere mensen)/ jij (omdat je wellicht wil dat ik gewoon jij mag zeggen) vanwege de muziek annex herrie niet de slaap konden vatten. Toen ging jij maar tussen de mensen zitten en ging het tafereel aanschouwen.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 20-01-2006, 23:20:53
Ik heb er nog wel eentje die me nog vaag bijstaat. Dat feest in India naar ik meen waarbij Jorien en U (respect voor oudere mensen)/ jij (omdat je wellicht wil dat ik gewoon jij mag zeggen) vanwege de muziek annex herrie niet de slaap konden vatten. Toen ging jij maar tussen de mensen zitten en ging het tafereel aanschouwen.

Oh Zartan dat was een geweldig feest!. Zelfs het kattegejammer (annex herrie) kon het feest niet bederven.
We hadden een plekje gevonden om te slapen bij de Tempel waar feest werd gevierd. En feesten weten ze daar wel aan te kleden. Geweldig, en natuurlijk geen feest zonder eten. Maf hoor een land dat aan alles tekort heeft, maar als er gefeest wordt is er alles in overvloed. We hebben ons tegoed kunnen doen aan haast alles, behalve dan vlees en drank, dat krijg je er om religieuse redenen niet! ::hypocriet::
Het was een feest tot 's ochtend zeven (7.00!!!) en dat leek me sterk. Nou de enige manier om dat te ervaren is gewoon wakker blijven en dat heb ik dus gedaan. Er zijn zelfs foto's van (Test! de foto's waarop je de kleurrijke vrouwen ziet!) echt prachtig want man zit bij man en vrouw bij vrouw en dat strikt gescheiden terwijl men wel steeds naar elkaar loert!!!
Wat me ook nog goed bijstaat is dat we een streep geur, gelijkende Ode Cologne (daar zul je nog wel iets te jong voor zijn maar dat vroeger volgens mij het enige reukwater wat men had!!!) op ons voorhoofd kregen, en geloof me dan slaap je niet omdat het heel sterk geurt (meer riekt!) en verder een brandend gevoel geeft.  ::oink::
Het feest was ook te mooi om te gaan slapen maar J. was gewoon stuk en sliep door de ruim 200 watt snoeiharde muziek heen. 'k Heb tot''s ochtends uitgehouden en het was hartverwarmend wat men allemaal voor mij deed. Snoep, suiker, warme dekens en heerlijke thee. 't Was een wat ander feest dan wat ik hier gewend ben maar 'k had het niet willen missen!!!
was getekend
8berg
NB. en indeed liever jij, of gewoon rinck!!! ::zwaai::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 21-01-2006, 20:43:04
Wat me ook nog goed bijstaat is dat we een streep geur, gelijkende Ode Cologne (daar zul je nog wel iets te jong voor zijn maar dat vroeger volgens mij het enige reukwater wat men had!!!)

Rinck, hoe oud schat je me wel niet? Afgerond ben ik morgen toegetreden tot de club van 30 jaar!  :-[

Ik denk niet dat ik ooit zo'n feest mee maakt in de Lage Landen, that's for sure.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 21-01-2006, 23:29:14

Rinck, hoe oud schat je me wel niet? Afgerond ben ik morgen toegetreden tot de club van 30 jaar! 

 ??? ??? ???
Beste Zartan,
sorry,sorry,sorry
maar'k dacht dat je jonger was!
dat is ook mijn grootste probleem!!!'k weet zo weinig van jullie
ja ,een beetje door jullie reacties op dit forum, vooral ten tijde van "de strijd"
jullie weten intussentij älles"vasn mij maar ik zo weinig van jullie.
Maar je kent dus Ode Cologne! en je weet dus dat het stinkt als je het veel gebruikt
dus..... een spreeuw is geen mus!
groet'n (=grunnings) van rinck  ::zwaai::  ::zwaai::  ::zwaai::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 22-01-2006, 11:40:41
Rinck, hoe oud schat je me wel niet? Afgerond ben ik morgen toegetreden tot de club van 30 jaar! 

 ??? ??? ???
Beste Zartan,
sorry,sorry,sorry
maar'k dacht dat je jonger was!
dat is ook mijn grootste probleem!!!'k weet zo weinig van jullie
ja ,een beetje door jullie reacties op dit forum, vooral ten tijde van "de strijd"
jullie weten intussentij älles"vasn mij maar ik zo weinig van jullie.
Maar je kent dus Ode Cologne! en je weet dus dat het stinkt als je het veel gebruikt
dus..... een spreeuw is geen mus!
groet'n (=grunnings) van rinck  ::zwaai::  ::zwaai::  ::zwaai::

Hahaha, maakt niet uit hoor. Jij kon het ook niet weten.
Ik ben dan ook geen bekende Hollander!

En ja, Ode Cologne kan behoorlijk stinken ja. Gelukkig kom ik daar niet vaak mee in aanraking.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 24-01-2006, 14:15:31
We want more...
We want more...

Leuk om te lezen wederom, komt er weer een vervolg? Wacht met smart  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 25-01-2006, 15:59:07
We want more...
We want more...

Leuk om te lezen wederom, komt er weer een vervolg? Wacht met smart  ::tandpastasmiley::

 ::) ::) ::)
There is more...
there is more....
but it is dangerous to tell!!
I think.
maar kom nog maar es met vragen of suggesties want haast alles is gezegd!!
of de anderen (waar blijf je nou SD.????) moeten aanvullingen hebben, zie Just binnenkort en zal hem nog eens aansporen. Veel zin hebben ze niet en 'k begrijp echt niet waarom, 't zijn haast allen jonge mensen die dit medium toch kennen. Zitten jullie met één van oudste zakken te chatten!!!, begrijp je toch niet!!!
doeg rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 26-01-2006, 21:17:37
'k Geloof dat de swung er wat uit is!!!?
dat wil zeggen, er wordt nog wel wat gelezen maar de reacties blijven uit.
Nu is ook haast alles gezegd en geschreven dus..... een spreeuw.... en je weet (al) wel
"We" zullen nog wachten op de foto's onder het mom "gelukkig hebben we de foto's nog" en misschien dat daar nog iets uit voort komt. Verder kan ik jullie wel vertellen dat de lezingen goed lopen en er nav de ene de andere snel volgt en de reacties zijn echt prachtig, zelfs van de mensen die het niet gezien hebben!!!
Er is nog steeds één verhaal dat ik moeilijk op "papier" krijg, maar misschien moet dat maar de uitsmijter worden om daarna niet terug te keren!!!
"Test" het wachten is op u, dus test doe je best!!!
groet rinck

NB. Elias!!! ook geen zin om te reageren!!
Jeske dan? of nog steeds te druk???
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Guikie op 26-01-2006, 21:29:07
Rinck!! Niet weggaan!!!  ::ohno:: Wat is er nou leuker dan tijdens de nieuwe Peking de mening van een oud pekinger te horen!!  ;D Ik zou het geweldig vinden als je je mening na iedere aflevering zou geven over wat je gezien hebt! Ik bedoel je bent een beetje een ervaringsdeskundige!! Lijkt me ontzettend leuk!  ::jaja:: 8)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 27-01-2006, 00:53:27
Rinck ik ben bezig al je verhalen op de site te zetten dat ze straks in het menu boevnin aan te kiezen zijn. Uiteraard zitten daar de foto's bij. Maar het is nogal vbeel werk. Je hebt ook al zo veel verteld. Dus het gaat even duren. :)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 27-01-2006, 11:20:31
Rinck ik ben bezig al je verhalen op de site te zetten dat ze straks in het menu boevnin aan te kiezen zijn. Uiteraard zitten daar de foto's bij. Maar het is nogal vbeel werk. Je hebt ook al zo veel verteld. Dus het gaat even duren. :)
beste Mapel,
ik sprak "test" erop aan maar mooi dat jij het gaat doen!
Zoals je al schreef er is al zoveel geschreven, dus ik wacht even af. Probeer voor volgende week nog wel Steven of Kris voor de microfoon te krijgen, wie weet dat me dat lukt. Zal hen dan ook nogmaals aanmoedigen om ook eens een topic aan te leggen. Als voorbereiding op de uitzendingen van maart, straks, lijkt me dat prachtig, toch???
groene groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 27-01-2006, 12:49:03
Ik lees alles met veel plezier, Rinck... maar vergeet soms te reageren. Zal beter opletten  ::hypocriet::  ;D
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 27-01-2006, 14:34:53
om daarna niet terug te keren!!!

Jij en niet terug keren zijn toch tegenstrijdig aan elkaar? FF serieus...als je denkt dat dit topic doodbloedt dan kan ik wel begrijpen dat je hier dan niets te zoeken heb. Zelf zou ik dat wel spijtig vinden, maar het is wel begrijpelijk.

Anywayss..ik heb het de laatste tijd ietwat druk gehad met het zoeken van een afstudeeropdracht (en a.s. maandag kan ik meteen eraan beginnen). Heb wel gekeken af en toe maar niet gereageerd.

Maar heb jij misschien nog een kleine anekdote van het contract die je samen met Krieke had opgesteld? Zijn jij en Jorien ook nog in zo'n stampvolle trein ingestapt? Wellicht is het al een keer voorbij gekomen maar ik kan het me niet herrineren.

Of de Taj Mahal?

En met het punt van Guikie ben ik eens. Denk wel dat er een paar lieden zijn die willen weten wat jij te melden heb over de nieuwe PE, Rinck! Maar die keuze ligt bij jou uiteraard.

Overigens denk ik niet dat al je inspanningen om de anderen hier naartoe te halen tot enig resultaat zal leiden.

Morgenavond ben ik ook een beetje in Oosterse sferen.....ik ga met vrienden en vriendinnen wokken!

Zartan
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 27-01-2006, 18:52:13
Rinck ik zou het zonde vinden als je weg zou blijven joh.

Ik lees je verhalen altijd met veel plezier en probeer me dan voor te stellen hoe het geweest moet zijn.
Máár ik zou het ook erg leuk vinden als er nog meer reislustigen hun verslag zouden doen, van hun Peking Express...wie weet volgen de kandidaten van de komende Peking Express jouw voorbeeld :)

Ben je wel eens zo bang geweest rijdens de reis dat je dacht ik hou er nu ter plekke mee op?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Test op 27-01-2006, 19:23:00
"Test" het wachten is op u, dus test doe je best!!!

Ik heb het uitbesteed aan Mapel. ;D De fotoshow doe ik wel zelf.

Maar gewoon blijven hoor Rinck. Je hoeft echt niet elke dag aanwezig te zijn, maar regelmatig, als je even een vrij uurtje hebt, gewoon langskomen. En wat deskundig commentaar is natuurlijk nooit weg straks als de nieuwe serie weer loopt.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 27-01-2006, 20:03:24
Als het Peking avontuur weer bij iedereen word opgefrist komen de verhalen en vragen natuurlijk vanzelf....  ::hug::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 29-01-2006, 21:58:00
De verhalen van Rinck kunnen jullie met beeld vinden in het menu bovenaan je scherm onder PE-stuff (http://www.pekingexpress.org/index.php?p=pe2-rinck). Het is nog niet compleet, maar ik hoop dat komende week voor elkaar te hebben.

Rinck, ik mis wel beeld bij sommige verhalen. Als je nog iets passends hebt, zie ik dat graag per mail in mijn postbus verschijnen. mapel@realitynet.nl Ik hoop dat jullie het een leuk document vindt worden.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 29-01-2006, 22:09:55
Ziet er heel tof uit, Mapel! Mijn complimenten  ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nerissa op 30-01-2006, 11:26:21


Mapel, je hebt er niet voor niets tijd in gestoken, het is erg leuk geworden!

Rinck, niet gaan dreigen hè?   ::tandpastasmiley::
Je weet dat we je verhalen niet willen missen  en ík weet haast wel
zeker dat je het straks,als de nieuwe serie is begonnen, toch niet kunt
laten om zo af en toe hier je stem te laten horen. Al is het maar om
commentaar (positief bedoeld) te geven of omdat je bij het zien van de beelden
toch nog iets te binnen schiet wat je ons niet wilt onthouden.. waar of niet? ::jaja::
Maar ik begrijp dat je het erg leuk vindt om hier reacties en vragen te zien.
Wacht maar af, over een paar weken wordt het hier weer een stuk drukker.
Ik verheug me er al op, kan net als vele anderen bijna niet wachten en hoop
je zeker hier op het forum nog eens vaker te kunnen spreken, Rinck!!

lieve groetjes,
Nerissa

Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 30-01-2006, 11:44:47
 ::bravo:: Hulde aan Mapel voor het maken van zeer mooie pagina's ::bravo::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 30-01-2006, 16:27:06
Wauw Mapel wat heb je iets moois van gemaakt!! ::oink:: ::oink::
wat een plaatjes hé
niet te geloven dat je zo op eigen initiatief de plaatjes bij de verhalen hebt gestopt, ze kloppen haast allen als een bus, echt te gek!!!
Verder5 hebben de verschillende reacties mij weer vleugels gegeven en "we" gaan dus door. Met we bedoel ik ook de anderen, voor as. zaterdag staat Kris op "de rol",afwachten maar wat dat wordt.Verder heb ik het contract met Krieke "teruggevonden"en ik zal zien of ik het hier digitaal kan weergeven, komen jullie de dames ook weer tegen.
u zei gegroet
rinck
NB. Mapel & Test dank voor jullie hulp!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 30-01-2006, 21:06:05
Mapel, mooi gedaan  ::ok::


Tja Rinck, wat kan ik zeggen. Je blijkt toch nog een aardige schare achter je te hebben! Fijn dat je weer je "vleugels" teruggevonden heb  ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 31-01-2006, 09:47:48
Mapel, mooi gedaan  ::ok::


Tja Rinck, wat kan ik zeggen. Je blijkt toch nog een aardige schare achter je te hebben! Fijn dat je weer je "vleugels" teruggevonden heb  ::ok::
;)
Nou om de vleugels maar weer uit te slaan hierbij het volgende verhaal:

Lokatie;China waar we sliepen bij onze "kakmadam" die ik 's nachts al op de toiletten was tegengekomen.(lees poepverhalen!)
'k had al geschreven dat we na het "hotelincident', waar we dus niet mochten slapen, ertegenover een huis hadden gevonden waar we konden slapen. Er was een heerlijk bed voor ons klaargemaakt en waarschijnlijk speelde in dat deel van China, 'twas nog aardig in het begin!!, niet hetzelfde als verderop waar we dus niet samen mochten slapen
't Was dan ook niet moeilijk om de slaap te vatten ondanks dat we pal aan de "snel"weg sliepen. Het licht werd voor ons uitgedaan dus we moesten ook wel vroeg slapen.

De andere ochtend vroeg, Stan & Els maakten ons wakker!, erg vroeg 'k heb het over half zes 's ochtends. Dan direct alweer een camera voor je neus. Maar goed het "normale" ritueel; batterijen van je zender vervangen en weer "aan de bak" oftewel weer op stap naar de vlgende lokatie.
En toen, en daar gaat het mij in dezen om, buiten op de cityroad, allemaal; kinderen; groot ,klein, lopend, op de fiets, allemaal kinderen. Ze gingen naar de school die daar op steenworpafstand stond. Een prachtig beeld waar jammergenoeg geen foto's van zijn! Ze stonden namelijk, net als wij vroeger, in de rij. Dat heeft iets, allemaal netjes in de rij. Wel omdat het moet, maar toch! Keurig in de rij met allen hun schoolpakjes aan als een soort militaire voortraining (en dat is het waarschijnlijk ook!). Netjes in de rij totdat één van hun leraren de wreedheid op zich nam om op een fluit te gaan blazen. En echt als gediciplineerde soldaten begonnen ze allemaal achterelkaar aan te lopen!!!
Ze begonnen daar de dag met hardlopen!!!, 's ochtends om zeven uur begint de school met hardlopen om de school heen!!!We kregen natuurlijk vreemde blikken toegeworpen toen we met onze rugzakken op én een cameraman achter ons aan langszij kwamen. Maar echt ze bleven hardlopend achterelkaar rennen, de leraar voorop en de ritme aangevend! Wat een land, wat een dicipline!!! een prachtig gezicht.
was getekend
rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 31-01-2006, 19:26:56
Haha, het is misschien prachtig om te zien. Maar ben toch blij dat ik in Nederland woon. Moet er niet aan denken om zo te leven, anderzijds weten hun misschien niet beter???
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 31-01-2006, 19:33:23
Nee zeg, moet er niet aan denken ::ohno:: ::ohno::...ik ben niet zo van de dicipline ::kots::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 31-01-2006, 19:52:34
Wat een land, wat een dicipline!!! een prachtig gezicht.
was getekend
rinck

Een beetje discipline zou voor het jeugd van de Nederlandse bevolking helemaal zo gek nog niet wezen!

Dus:
- de Chineze jeugd krijgt (verplicht) discipline training
- de Chinezen kunnen (bijna) geen nee zeggen

Zijn er nog meer (opvallende) kenmerken die je bent tegen gekomen?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 1-02-2006, 15:44:20
Een beetje discipline zou voor het jeugd van de Nederlandse bevolking helemaal zo gek nog niet wezen!

Dus:
- de Chineze jeugd krijgt (verplicht) discipline training
- de Chinezen kunnen (bijna) geen nee zeggen

Zijn er nog meer (opvallende) kenmerken die je bent tegen gekomen?


Jazeker, 'k zou haast zeggen teveel om op te noemen maar om in dit zelfde kader te blijven:L
jong geleerd is oud gedaan!!!
In werkelijk elk gehucht of plaats is wel een mogelijkheid om openbaar aan allerlei toestellen te hangen om je spieren maar soepel te houden. Tijdens de uitzendingen heb je daar iets van kunnen zien maar echt soms weet je niet wat je ziet want hangouderen heb je daar niet, dwz. ze zijn er wel maar ze hangen niet het zijn daar meer jogouderen en die hangen, lopen, fietsen, bewegen etc. aan die toestellen. Een prachtig gezicht vooral in de parken waar dit soort zaken in gezamelijkheid worden bedreven. Kijk in onze parken zie je nog soms bordjes met de tekst : "hier niet voetballen"of andere belachelijke teksten. Daar wordt elk stukje groen benut om je lichaam en geest te bewegen en wat hier als belachelijk wordt aangemerkt is daar de gewoonste zaak van de wereld. Je moet je voorstellen dat je hier in Nederland  in Groningen komt en daar 's ochtends om zeven uur groepen mensen ziet die met zwaarden allerlei moordzuchtige bewegingen maken. Nou 'k zie het hier al voor me ,direct politie erbij , sterker je mag hier helemaal dit soort wapens in je bezit hebben dus waar hebben we het over....
Daar, in China , is het dagelijkse kost!!!
was getekend rinck 8berg

Edit: quote gefixt - Test
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: tinuzzz op 1-02-2006, 15:56:42
Hartstikke bedankt Rinck, voor de foto's/verhalen.
Vooral dat bordjesverhaal vind ik geniaal!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 1-02-2006, 19:26:23
In werkelijk elk gehucht of plaats is wel een mogelijkheid om openbaar aan allerlei toestellen te hangen om je spieren maar soepel te houden. Tijdens de uitzendingen heb je daar iets van kunnen zien maar echt soms weet je niet wat je ziet want hangouderen heb je daar niet, dwz. ze zijn er wel maar ze hangen niet het zijn daar meer jogouderen en die hangen, lopen, fietsen, bewegen etc. aan die toestellen. Een prachtig gezicht vooral in de parken waar dit soort zaken in gezamelijkheid worden bedreven.
Ja, er staat me er wel iets van bij ja. Bij één van de laatste afleveringen van PE 1 kon je dat ook zien ja. Toen ging Reinier nog met zo'n oudje meesporten.

Ben je trouwens niet benieuwd naar dat bijprogramma dat ook van start gaat binnenkort? Geloof dat het "In het spoor van PE" wordt genoemd.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 2-02-2006, 15:22:46
Dat zie je volgens mij ook in dat grote park in Parijs (ben ff de naam kwijt) toen ik daar recentelijk was, waren er allemaal mensen aan het sporten, mediteren, yoga enzo... was heel leuk om allemaal te zien. Ook zwaardvechters enzo...
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 2-02-2006, 23:40:05
Ja, er staat me er wel iets van bij ja. Bij één van de laatste afleveringen van PE 1 kon je dat ook zien ja. Toen ging Reinier nog met zo'n oudje meesporten.

Ben je trouwens niet benieuwd naar dat bijprogramma dat ook van start gaat binnenkort? Geloof dat het "In het spoor van PE" wordt genoemd.

Jongens toch wat kijken juliie (jij) goed naar dit soort programma's!!!

Nieuwtje!!!
Hou je vast....
Elias gaat ook hier op deze site zijn mening geven en reageren
'k heb met hem gesproken en hij kijkt nog steeds , niet zo vaak!, op deze site
en hij heeft mij beloofd eens te reageren'!!!
afwachten dus
was getekend
rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 3-02-2006, 00:01:59
Rinck  ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::. Jeske en Elias,....ze blijven mijn ultieme PE-ers. En Rinck,...jou mag ik ook wel hoor :P ;) ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 3-02-2006, 07:42:44
Super dat Elias ook gaat reageren...maar ik hoop natuurlijk dat jij ook je hersenspinsels hier bijft posten..

*hoopt stiekem dat er ooit een reisverslag komt van alle Peking Express kandidaten, over hun ervaringen als deelnemer*
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 3-02-2006, 16:27:12
Jongens toch wat kijken juliie (jij) goed naar dit soort programma's!!!

Nieuwtje!!!
Hou je vast....
Elias gaat ook hier op deze site zijn mening geven en reageren
'k heb met hem gesproken en hij kijkt nog steeds , niet zo vaak!, op deze site
en hij heeft mij beloofd eens te reageren'!!!
afwachten dus
was getekend
rinck

Het is dat jij erover begon hoor. Zodoende kwam het weer wat bovendrijven!

We zullen zien wanneer Elias zich meld, kijk er naar uit! En dan moet ik jou complimenteren Rinck. Ik heb eerder in dit topic vermeld dat ik dacht dat het gelobby van jou niet z'n vruchten zou afwerpen. Fortunately, I was wrong!

Heb trouwens nog steeds geen idee wie S.D. is!

Enne...ik ben wel eens benieuwd wat er precies in het contract stond die je opgemaakt had (om tijd te rekken bij Krieke)?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 3-02-2006, 21:39:23
Het is dat jij erover begon hoor. Zodoende kwam het weer wat bovendrijven!

We zullen zien wanneer Elias zich meld, kijk er naar uit! En dan moet ik jou complimenteren Rinck. Ik heb eerder in dit topic vermeld dat ik dacht dat het gelobby van jou niet z'n vruchten zou afwerpen. Fortunately, I was wrong!

Heb trouwens nog steeds geen idee wie S.D. is!

Enne...ik ben wel eens benieuwd wat er precies in het contract stond die je opgemaakt had (om tijd te rekken bij Krieke)?

 ::oink:: S.D. heeft zich al eens gemeld hier en mij gefeliciteerd met mijn verjasardag Zartan
Als je verder de deelnemers bij langs gaat kom je er vanzelf op!!

Verder weet je het wel weer te maken hoor!!!, vraag net aan test hoe ik het contract digitaal kan maken dus....
u roept wij draaien!!!
Schrik niet van het contract ,wat doorgestreept staat is niet van mijn kant
is nog een prachtig verhaal hoor. Misschien......
doeg rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 3-02-2006, 21:58:49
Wederom zijn een serie verhalen van Rinck over zijn ervaringen in de woestijn zijn te vinden in zijn eigen rubriek (http://www.pekingexpress.org/index.php?p=pe2-rinck).

(http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/rinck_link_woestijn.jpg)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: tinuzzz op 3-02-2006, 22:53:36
Ik heb alles even uitgeprint, kan ik alles rustig nalezen.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Molcrazy op 3-02-2006, 23:36:08
Ik heb alles even uitgeprint, kan ik alles rustig nalezen.

Rustig nalezen kan je op het forum ook hoor. :P
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: tinuzzz op 4-02-2006, 11:00:46
Maar het forum heb ik niet altijd bij me :P
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 6-02-2006, 11:58:57
door de voorbereiding voor mijn lezing van as. donderdag kom ik weer allerlei leuke dingen tegen. Zo het "briefje" dat wij
hebben gemaakt bij een gastgezin naar aanleiding van een poster die we zagen hangen. Allemaal dieren die je in het chinees totaal anders uitspreekt. Van kip wisten we toen al dat het CHÉ was dat je dan weer als JI schrijft, dat wil zeggen in onze tekens. We hebben steeds dit soort briefjes gemaakt en op het laatst hadden we een gehele tekst klaar waarop te lezen stond dat wij uit Nederland kwamen en op zoek waren naar een gratis slaapplaats of juist een gratis lift zochten. Dat maakte het vinden een stuk gemakkelijker. Stuur de tekst naar  onze "test"
groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 6-02-2006, 13:21:24
Leuk rinck ::ok:: ::ok:: Ik dacht dat je ook nog een verhaal had over de periode bij dat bootjes maken in de rivier. Ik meen bij Varanasi of zo. Je hebt ons wel leuke foto's gestuurd daarvan, maar we hebben er dus geen verhaal bij. (wat er misschien niet is natuurlijk  ;))
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 6-02-2006, 15:00:52
Leuk rinck ::ok:: ::ok:: Ik dacht dat je ook nog een verhaal had over de periode bij dat bootjes maken in de rivier. Ik meen bij Varanasi of zo. Je hebt ons wel leuke foto's gestuurd daarvan, maar we hebben er dus geen verhaal bij. (wat er misschien niet is natuurlijk  ;))
jazeker is die er sterker er zijn er meerdere, dwz leuke en minder leuke!!
een leuke is het volgende verhaal(tje)
Je (sorry jullie) zagen Roos tijdens de scenes aan de Ganges in een voor India nogaal gewaagde outfit waarbij haar bovenlichaam grotendeels niet bedekt was met kleding. Het was daar warm en broeierig en hier zal dat zeker geen opzien baren. Maar daar!!!!, Roos werd gek van de steelse en opdringerige blikken van al die Indiase mannen, ze werd er echt gek van enm kon er op een gegeven moment ook niet meer tegen en sloeg half door. Voor ons kandidaten een raar moment want we maakten hun steeds op hun best mee namelijk tijdens de opnames en de ranking, tijdens het reizen zag je ze amper!Roos is echt een schat van een presentatrice en we hadden echt met haar te doen. Nu waren we daar tijdens 't een of 't ander offerfeest want er werd echt van alles in die rivier gegooid. Ook dat was haast te gek voor woorden, de foto's laten dan ook mensen zien die er iets ingooien en vervolgens staan er 100 meter verderop weer mensen die dat er weer uit halen en het opnieuw verkopen. Begrijp u het begrijp ik het!! Maar goed Roos sloeg door en het huilen stond haar nader dan het lachen!
was getekend rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Molcrazy op 6-02-2006, 15:12:57
Maar het forum heb ik niet altijd bij me :P

Dat is waar. :P

jazeker is die er sterker er zijn er meerdere, dwz leuke en minder leuke!!
een leuke is het volgende verhaal(tje)
Je (sorry jullie) zagen Roos tijdens de scenes aan de Ganges in een voor India nogaal gewaagde outfit waarbij haar bovenlichaam grotendeels niet bedekt was met kleding. Het was daar warm en broeierig en hier zal dat zeker geen opzien baren. Maar daar!!!!, Roos werd gek van de steelse en opdringerige blikken van al die Indiase mannen, ze werd er echt gek van enm kon er op een gegeven moment ook niet meer tegen en sloeg half door. Voor ons kandidaten een raar moment want we maakten hun steeds op hun best mee namelijk tijdens de opnames en de ranking, tijdens het reizen zag je ze amper!Roos is echt een schat van een presentatrice en we hadden echt met haar te doen. Nu waren we daar tijdens 't een of 't ander offerfeest want er werd echt van alles in die rivier gegooid. Ook dat was haast te gek voor woorden, de foto's laten dan ook mensen zien die er iets ingooien en vervolgens staan er 100 meter verderop weer mensen die dat er weer uit halen en het opnieuw verkopen. Begrijp u het begrijp ik het!! Maar goed Roos sloeg door en het huilen stond haar nader dan het lachen!
was getekend rinck

Een leuke anecdote Rinck! ::ok:: (om te lezen dan, kan me voorstellen dat het voor Roos niet zo leuk was :-\\)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 6-02-2006, 15:35:10
Ach nee nou vergeet ik het mooiste!!!
ze keken dus steeds naar de boezem van Roos. Die was dan ook wat laag uitgesneden, dwz haar shirt!
Wat was nu echter het geval ze had haar microfoontje, jullie zien ons daar dagelijks mee stoeien!!, verstopt in haar boezem en je kon als je goed keek (en dat deden die indiase mannen wel hoor!!)"het" zien zitten. Dus laten we maar van dat scenario uitgaan ze keken niet naar de boezem van Roos (die het aankijken zeker waard is!!) maar naar haar microfoontje. Speciaal voor diegene die dit gelooft!!!groene groet rinck
NB. Roos mocht je dit lezen beaam het dan aub!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Molcrazy op 6-02-2006, 16:05:11
Ach nee nou vergeet ik het mooiste!!!
ze keken dus steeds naar de boezem van Roos. Die was dan ook wat laag uitgesneden, dwz haar shirt!
Wat was nu echter het geval ze had haar microfoontje, jullie zien ons daar dagelijks mee stoeien!!, verstopt in haar boezem en je kon als je goed keek (en dat deden die indiase mannen wel hoor!!)"het" zien zitten. Dus laten we maar van dat scenario uitgaan ze keken niet naar de boezem van Roos (die het aankijken zeker waard is!!) maar naar haar microfoontje. Speciaal voor diegene die dit gelooft!!!groene groet rinck
NB. Roos mocht je dit lezen beaam het dan aub!

Uiteraard keken ze naar het microfoontje. ::tandpastasmiley:: :P
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 6-02-2006, 20:29:59
jazeker is die er sterker er zijn er meerdere, dwz leuke en minder leuke!!
een leuke is het volgende verhaal(tje)
Je (sorry jullie) zagen Roos tijdens de scenes aan de Ganges in een voor India nogaal gewaagde outfit waarbij haar bovenlichaam grotendeels niet bedekt was met kleding. Het was daar warm en broeierig en hier zal dat zeker geen opzien baren. Maar daar!!!!, Roos werd gek van de steelse en opdringerige blikken van al die Indiase mannen, ze werd er echt gek van enm kon er op een gegeven moment ook niet meer tegen en sloeg half door.

Arme Roos! Ik denk dat zij dan voortaan een jasje ofzo bij haar zal hebben voor het geval dat.
En volgens mij werden die Indiase mannen dan ook gek (op een andere manier dat wel) omdat zij nooit zoveel bloot hebben gezien (in het openbaar).
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 8-02-2006, 11:55:02
Nou gaattie weer,
'k schreef in het vorige stukje al dat er ook minder leuke verhalen te vertellen zijn daar langs de Ganges!
Jullie weten vast nog dat het de bedoeling was om "offerbootjes" uit het water te halen. DWZ. die bootjes die het zover haalden. 'k vertelde ook al dat er echt van alles in het water werd gegooid. We hadden onderling afgesproken dat één van ons op uitkijk ging staan om aan te geven welke kleur bloem er aan kwam drijven. De kleur was per team verschillend. Just & Brechtje gingen erg goed maar ook Krieke & Natalie deden het niet slecht! De dames (Karla & Sofie) was huilen met de klep op en hadden uiteindelijk ook geen punten geloof ik, wel lullig want de hele familie van waar zij hadden geslapen was aanwezig. Maar goed, Just en ik stonden op uitkijk en naar een tijdje liep dat wat mis, de rivaliteit kwam naar boven!, en terecht. Het was dus op een gegeven moment ieder voor zich. Dus klaarzitten en met je handen al in het water hangen. Er kwam echt van alles voorbij, met name bloemen (afrikaantjes in allerlei kleuren), maar ook schilderijtjes, vruchten, sierraden te veel om op te noemen. 'k Had er op een gegeven moment wel lol in om het eruit te halen en het er weer in te gooien, wachtend op een bootje van Jorien! Kreeg dan op een gegeven moment wat in de handen wat vies zacht voelde en haalde het tussen die boten liggende naar boven. Hou je vast, het was te goor voor woorden en kon ook moeilijk wat zeggen , de schrik van wat in handen had omklemde mijn keel!!, 'k had een deel van een mens in mijn handen; een stuk vlees van een been ofzo. In één oogopslag zag ik dat het menselijk was geweest want 't was een kale blanke huid dus geen dier!!! 'k had het even helemaal gehad met dat hele spel en heb ook even de zaak de zaak gelaten. Nog wel wat vloeken uitgebracht maar verder het gelaten voor wat het was, te smerig voor woorden. De anderen hebben echt niets vernomen en vond het ook niet nodig hun hiermee te belasten!!!
groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 8-02-2006, 13:44:54
Rinck weet je zeker dat dat van een mens was ::oink:: ::oink::. Geen koeien of varkenspoot of anderzinds,.....brrrrrrrrrrrr moet er niet aan denken!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 8-02-2006, 14:12:41
Rinck weet je zeker dat dat van een mens was ::oink:: ::oink::. Geen koeien of varkenspoot of anderzinds,.....brrrrrrrrrrrr moet er niet aan denken!!!
jazeker, lees nog maar es!!
en 'k had je gewaarschuwd
er zijn ook andere verhalen!! :-[ :-[ :-[
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Molcrazy op 8-02-2006, 15:43:14
*huivert

 ::oink:: ::oink:: ::oink::

Ik zou me rot schrikken. :-\\
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: denise84 op 9-02-2006, 10:32:30
Helow!!

Ik heb de afgelopen jaren peking express iedere week gevolgd en moet zeggen het was echt geweldig!! En de verhalen zijn ook super!
Maarre weet iemand waar ergens de volgende editie zich afspeelt in Thailand... Heb daar gebackpackt en zou leuk zijn als ik de plaatsen weer zie waar ik ook ben geweest :)
Natuurlijk altijd geweldig om die landen te zien! Ben verliefd op Azië ;)!
Kan niet wachten op 5 maart   ::jaja::

Toedeloe  ::zwaai::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 9-02-2006, 10:50:51
Ik kan me indenken dat het totaal onverwacht kwam, Rinck. Zo haal je bootjes, kleding en schilderijtjes uit de Ganges. En dan opeens een stuk van een mensenlichaam.

Zoals je het beschrijft ben je nogal kalm gebleven. Ik weet niet hoe ik zou hebben gereageerd.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 9-02-2006, 16:28:57
Helow!!

Ik heb de afgelopen jaren peking express iedere week gevolgd en moet zeggen het was echt geweldig!! En de verhalen zijn ook super!
Maarre weet iemand waar ergens de volgende editie zich afspeelt in Thailand... Heb daar gebackpackt en zou leuk zijn als ik de plaatsen weer zie waar ik ook ben geweest :)
Natuurlijk altijd geweldig om die landen te zien! Ben verliefd op Azië ;)!
Kan niet wachten op 5 maart   ::jaja::

Toedeloe  ::zwaai::

De route is van Vietnam via Laos, Cambodja naar Tibet. Helaas voor jouw geen Thailand, maar misschien wel vlak langs de grens daarvan. Men volgt de Mekong rivier. :)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 10-02-2006, 11:42:11
 ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley::
Er zijn ook nog minder gruwelijke verhalen hoor!!

een mooi "Roos verhaal" is het volgende:
lokatie : Stoned park van Xilin (?)
tijdens de game met het hardlopen en het beantwoorden van de 5 verschillende vragen!
Voor intimi het omdraaien van de wegwijsbordjes had al plaatsgevonden zie "een bordje te ver".
'k hoef niet opnieuw te verhalen dat wij het niet echt goed deden! We gaven verkeerde antwoorden en ik had voor het lopen gekozen en gelopen moest er worden , nou zeg.  ::schaam:: ::schaam:: ::schaam::
Mijn jongste zoon had mij bij het afscheid  ::zwaai:: in Nederland zijn eigen gelukssteentje meegegeven. Hij vertelde mij dat wij het geluk dat het steentje met zich meebracht wel konden gebruiken. Nou niets minder bleek waar, naast dat we ook echt veel geluk hebben gehad. Je kan ook de stelling poneren dat je geluk niet krijgt maar afdwingt maar toe maar, zoek het maar uit.
De antwoorden op de vragen waren door het produktie team als resp. A,B,C en D op een steen gezet en die steen gaf je met het goede antwoord aan Roos. Nou wij dus niet ::ohno::, 'k heb god weet niet hoe vaak moeten sjouwen om de goede antwoorden in Roos haar handen te deponeren. Maar wij hielden de moed erin, zowel Jorien als ik ::hug::, zei de gek!.
't Was denk ik al verderop in de middag en 'k had het al behoorlijk gehad , 't hardlopen was veranderd in hardsjouwen en soms struikelen. Toch had ik nog oog voor de eekhoorntjes die mijn weg kruisden en ook hoorde ik van tijd tot tijd de valken schreeuwen. Bij Roos aangekomen, voor de zoveelste maal, dacht ik laat mij nog es een grap uithalen!Gewoon ook om jezelf wat moed in te spreken en de gekte van het totaal duidelijk proberen te maken!!!
 Roos is een pracht van een vrouw en weet ook zeker humor op dat soort momenten te waarderen. Roos stond klaar en 'k zag aan haar wijze van kijken dat ze met me te doen had en ook zij stond daar al de hele middag in die gloeiende en brandende zon!!Ze had er al voor gezorgd dat er ekstra water voor ons langs het parcour was gelegd omdat ze bang was dat we zouden uitdrogen.
Goed ze stond klaar met haar handen voor haar; "en rinck heb je nu het goede antwoord?"(of woorden van gelijke strekking!!) Ik gaf haar mijn zoontje haar gelukssteentje ipv de steen met daarop een A. Ze keek mij aan alsof ze water zag branden en wist even niets uit te brengen. ::oink:: Ik begon direct te lachen en gaf haar vervolgens de grotere steen met weer het verkeerde antwoord. Ze wist echt even niets uit te brengen en lachtte mij de terugweg naar het goede antwoord toe. ::zwaai:: Mooi hé ::joehoe::
was getekend;
rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 10-02-2006, 12:22:06
Volgens mij heb je na de marathon van Stoned Park zoveel conditie opgebouwd dat je er nu nog steeds van profiteerd. Hierbij denk ik aan een schoon bosgebied (of ander terrein) dat je onder je hoede heb. De mogelijke (bos)vervuilers en ander gajes haal je nu zo in   8)

En tja die Roos! Volgens mij altijd wel in voor een paar grappen. De hele dag in de zon vertoeven/wachten is ook niet alles.
Prachtig dat zij zich over de kandidaten ontfermde. Roos is  ::ok::

Zie je Art en Roos nog wel eens bij een reünie? Vast niet denk ik maar ik kan mis zitten.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Molcrazy op 11-02-2006, 01:03:22
Lief van Roos dat ze je hielp ::jaja:: en natuurlijk ook dat ze extra water voorzag.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 14-02-2006, 11:40:30
nog een "soft" verhaaltje, maar niet minder spannend.

We lagen eruit en werden desalniettemin gevraagd om nog een rol te spelen. Die rol zou ons dan de mogelijkheid geven om ook in Bombay "te geraken". Nou daarover nadenken was voor ons een piece of cake oftewel natuurlijk doen we dat!!!
Maar wat voor rol???  ???
We mochten opnieuw gaan blokken en ons werd duidelijk dat we op deze wijze mede konden bepalen wie er uiteindelijk zou kunnen winnen. 'k Had nog een appeltje met Krieke te schillen en dit was natuurlijk koren op de molen van de organisatie!!!!  ::vergroot::

Goed, overleg met J., wat gaan we doen?. Ze liet de strijd en het blokken aan mij over en we waren er al snel uit dat "de meiden" moesten winnen. Zij zou dan ook juist niet gaan blokken zodat de voorsprong van de meiden groter kon worden.
Zo gezegd zo gedaan. Alleen hoe zou ik gaan blokken.  ???  ???
Hetzelfde als wat ik Kris al had aangedaan was niet leukl meer, toch? 'k Heb de hele nacht niet geslapen en dat kwam niet door het luxe hotel waar we vertoefden. Nee', 'k zat te piekeren hoe ik Krieke bij zijn "ballen" kon pakken en opeens wist ik het: 'k zou met hem gaan onderhandelen over juist niet blokken. Hij wist inmiddels van Kris wat voor asshole ik kon zijn en ook op andere wijze's waren we elkaar al tegengekomen! Ja! 'k zou hem een "contract" voorleggen en ben dat contract dan ook midden in de nacht gaan schrijven op officieel papier van het Hotel.  >:D (contract is bij "test")

Goed, de andere dag, de laatste dag, dus spanning alom, bij een ieder wel te verstaan! 'k Werd gepost op een trapje in een achterbuurt ergens in die stad met zijn 16 miljoen bewoners!!!!. Een soort wacht moest voorkomen dat ik allerlei gekke dingen ging doen en moest dus maar blijven zitten, en zitten!  :( :( Regelmatig ging het mobieltje van mij "wacht" (een zij overigens!) en ik kon door me wat te manouvreren aardig meeluisteren. Zo hoorde ik dat Krieke nogal last had van racekak, prachtig kon ik gebruiken om hem af te leiden dus op zoek naar toiletpapier!
Mijn wachten werd beloond, ze waren in aantocht.

oh,oh wat schrokken die mensen toen ze mij zagen zitten daar op dat trapje. Zat klaar met het tioletpapier in mijn handen en bood hem dat aan! Jullie hebben de beelden kunnen zien en echt ik was het meest verbaast toen hij op mijn voorstel van het contract inging. Die arme jongen was te moe en stuk want hij zei nog':'k moet daar wel even over nadenken!!". Nou dat was nu juist de bedoeling. Mijn vertragingstechniek werkte. Het resultaat is jullie bekend.Hij tekende het contract die hij voor echt hield, ach hoe prachtig kan het zijn. 'k Had mij "gewroken" voor de vele omwegen die ze ons aangeboden hadden!

Op het vliegveld van Parijs zijn we gebroedelijk uit elkaar gegaan waarbij ik zijn "naambordje" (vanwege mijn afwijking!!) kreeg en ik hem mijn (heilig) sjaaltje (die gele!!) heb gegeven, ach het leven is zo beroerd nog niet!
was getekend rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 14-02-2006, 16:38:45
Eindelijk!!!! Het contract verhaal ::jaja:: ::jaja::. Leuk Rinck, ik zal je pagina, weer eens bij gaan werken, met contract en al!! ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Molcrazy op 14-02-2006, 18:24:01
Leuk dat je je hebt kunnen wreken! ::tandpastasmiley::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 15-02-2006, 15:53:14
Volgens mij heb je na de marathon van Stoned Park zoveel conditie opgebouwd dat je er nu nog steeds van profiteerd. Hierbij denk ik aan een schoon bosgebied (of ander terrein) dat je onder je hoede heb. De mogelijke (bos)vervuilers en ander gajes haal je nu zo in   8)

En tja die Roos! Volgens mij altijd wel in voor een paar grappen. De hele dag in de zon vertoeven/wachten is ook niet alles.
Prachtig dat zij zich over de kandidaten ontfermde. Roos is  ::ok::

Zie je Art en Roos nog wel eens bij een reünie? Vast niet denk ik maar ik kan mis zitten.

We hebben Roos natturlijk bij de gezamenlijke uitzending van de eerste aflevering gezien en daarna jammergenoeg niet weer! maar, hou je vast....
'k heb haar gevraagd voor een interview voor Radio Westerwolde en ze zegt vast... ja
hoop met mij mee
en doe ook een oproep!
groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 18-02-2006, 21:15:37
We hebben Roos natturlijk bij de gezamenlijke uitzending van de eerste aflevering gezien en daarna jammergenoeg niet weer! maar, hou je vast....
'k heb haar gevraagd voor een interview voor Radio Westerwolde en ze zegt vast... ja
hoop met mij mee
en doe ook een oproep!
groet rinck

Ik hoop met je mee Rinck, tot nu toe waren het twee leuke interviews!

Roos, mocht je kijken slaap dan maar 10 minuten korter uit zodat je Rinck én ons blij kunt maken door een interview af te geven (en ja we houden van je)!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 18-02-2006, 21:22:26
Hetzelfde als wat ik Kris al had aangedaan was niet leukl meer, toch? 'k Heb de hele nacht niet geslapen en dat kwam niet door het luxe hotel waar we vertoefden. Nee', 'k zat te piekeren hoe ik Krieke bij zijn "ballen" kon pakken en opeens wist ik het: 'k zou met hem gaan onderhandelen over juist niet blokken. Hij wist inmiddels van Kris wat voor asshole ik kon zijn en ook op andere wijze's waren we elkaar al tegengekomen! Ja! 'k zou hem een "contract" voorleggen en ben dat contract dan ook midden in de nacht gaan schrijven op officieel papier van het Hotel.  >:D (contract is bij "test")

Dit idee is zo briljant dat de tegenstander dit nooit verwacht!

oh,oh wat schrokken die mensen toen ze mij zagen zitten daar op dat trapje. Zat klaar met het tioletpapier in mijn handen en bood hem dat aan! Jullie hebben de beelden kunnen zien en echt ik was het meest verbaast toen hij op mijn voorstel van het contract inging. Die arme jongen was te moe en stuk want hij zei nog':'k moet daar wel even over nadenken!!". Nou dat was nu juist de bedoeling. Mijn vertragingstechniek werkte. Het resultaat is jullie bekend.Hij tekende het contract die hij voor echt hield, ach hoe prachtig kan het zijn. 'k Had mij "gewroken" voor de vele omwegen die ze ons aangeboden hadden!
Ja, terug pakken is veroorloofd op watvoor manier ook!

Op het vliegveld van Parijs zijn we gebroedelijk uit elkaar gegaan waarbij ik zijn "naambordje" (vanwege mijn afwijking!!) kreeg en ik hem mijn (heilig) sjaaltje (die gele!!) heb gegeven, ach het leven is zo beroerd nog niet!
was getekend rinck

En aangezien het maar een "spel/ race" was, toch nog gebroederlijk uit elkaar gaan is ook een goed teken. Bij beiden dat jullie het hard en (geprobeerd) het fair te spelen. Zoiets gebeurd niet altijd!
En later nog Nathalie helpen. Plus af en toe je 'lotgenoten' tegen komen!
Mooier kan wellicht niet.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 28-02-2006, 11:49:24
de laatste keer??? of het laatste verhaal??
oftewel het verhaal der verhalen
durf ik het kwijt??
ja nu wel.... de nieuwe serie start dus het wordt/is oud nieuws
goed, daar gaattie dan
voor een ieder maar speciaal voor Zartan, benieuwd hoe je hier over denkt.
komttie

Lokatie: India, Allamabad
tijdstip: net na onze ontmoeting met de rijke Indiase familie waar we mochten overnachten.
actie op: "you don't travel in India without money"!!!

We waren, zoals julie wel al hebben kunnen lezen, al verschillende keren uit een bus, onze favo vervoermiddel!, getrapt en nogmaals dat was niet leuk en gewoon kloten!!!
Daar moest toch wel iets op te vinden zijn..., maar je mocht niet voor vervoer betalen dwz. als je betrapt werd lag je uit de strijd, nou ja een dure tol dus.
'k Had mijn dochter beloofd me daaraan te houden maar na drie keer achterelkaar een bus niet vrijwillig te moeten verlaten en de laatste keer hardhandig!!! eruit werd gegooid begon me die afspraak te vervelen!!
'k Had bij de rijke familie geld "geleend" die ik niet hoefde terug te betalen. Dat lenen viel overigens niet mee omdat zowel de reporter als de cameraman wel door hadden dat ik (wij) op andere manieren probeerden te "liften". Maar''k kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar en was een "rijke" kandidaat.
Goed verder....
We (ik!) hadden dus geld en dat was ( zonder camera)  te besteden!!! ,toch? Oftewel die camera moest ik ontspringen.
Dat ging als volgt; we kwamen de bus in , gingen gewoon zitten en ik zei dan tegen een toen nog niets vermoedende dochter; "Pien 'k ga even slapen hoor!,'k ben moe, wil jij even opletten dat we goed blijven rijden, en anders vraag je de chauffeur tussendoor nog even!" Ja hoor, geen probleem en de cameraman  en/óf reporter dachten nou dan blijven wij bij Jorien.
Achter in de bus aangekomen zocht ik dan een aardig ogende man/vrouw, maar vaak het eerste geslacht ('k had wel al wat ervaring: ÿou don't travel in India without money!)Probeerde die de situatie uit te leggen en gaf hun geld om zo voor ons de busreis te betalen. Vervolgens schreeuwde ik naar voren dat ik (weer) iemand had gevonden die voor ons wel wou betalen!!! Dat was dan net op het moment dat de conducteur eraan kwam. De persoon in kwestie betaalde mooi voor ons met ons geld er niets aan het handje. Dat wil zeggen twee van de drie keer!! De laatste keer dat ik dit geintje toepastte stapte de aardige man er al vantevoren uit en betaalde dus niet voor ons!!! en zo kwamen we ook die keer weer aardig op de koffie (thee dus daar!!)
Goed, dit verhaal had ik nog voor jullie bewaard gehouden, jullie zijn zo langzamerhand wel wat van mij gewend dus dit kunnen jullie ook wel aan!!, toch?? Vergeet even niet dat je in dit soort situaties op een gegeven moment van alles probeert om uit de shit te blijven!! Dit als ekstra verklaring voor mijn gedrag van dat moment!!

nou, mijn laatste bijdrage aan dit verhalencircus. 'k Heb gelezen dat jullie het konden waarderen en gezien de vele hits (2800!!) werd het goed belezen, wat heet de meest belezen topic, tot dit moment!!!
het ga u goed en wie weet...
laat mij sluiten met: "nait te dicht bie't daip komm'n"
was getekend:
8berg oftewel rinck
doeg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: sihida op 28-02-2006, 16:02:56
Bedankt voor je mooie verhalen, Rinck. Ik hoop dat je nog blijft om je visie te geven over de nieuwe serie.

Ik wacht nog steeds met smart op het contract met Krieke!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 28-02-2006, 19:53:18
de laatste keer??? of het laatste verhaal??
Doe dan maar het laatste verhaal. Ik hoop dat je hier nog af en toe blijft rondcirkelen.

voor een ieder maar speciaal voor Zartan, benieuwd hoe je hier over denkt.
komttie
Gnagna, ik heb er zin an!

Lokatie: India, Allamabad
tijdstip: net na onze ontmoeting met de rijke Indiase familie waar we mochten overnachten.
actie op: "you don't travel in India without money"!!!
Deze zin vergeet ik ook niet snel meer, kan ik je meededelen.

Daar moest toch wel iets op te vinden zijn..., maar je mocht niet voor vervoer betalen dwz. als je betrapt werd lag je uit de strijd, nou ja een dure tol dus.
'k Had mijn dochter beloofd me daaraan te houden maar na drie keer achterelkaar een bus niet vrijwillig te moeten verlaten en de laatste keer hardhandig!!! eruit werd gegooid begon me die afspraak te vervelen!!
Proberen het spel naar je hand te zetten, maar ook zoeken naar mazen in de wet! Ik begin al in me handen te wrijven.


'k Had bij de rijke familie geld "geleend" die ik niet hoefde terug te betalen. Dat lenen viel overigens niet mee omdat zowel de reporter als de cameraman wel door hadden dat ik (wij) op andere manieren probeerden te "liften". Maar''k kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar en was een "rijke" kandidaat.
Dat geld wat je "leende" kon die familie toch wel missen, als het nou geld was van een minder bedeelde? Goed nagedacht!

Goed verder....
We (ik!) hadden dus geld en dat was ( zonder camera)  te besteden!!! ,toch? Oftewel die camera moest ik ontspringen.
Dat ging als volgt; we kwamen de bus in , gingen gewoon zitten en ik zei dan tegen een toen nog niets vermoedende dochter; "Pien 'k ga even slapen hoor!,'k ben moe, wil jij even opletten dat we goed blijven rijden, en anders vraag je de chauffeur tussendoor nog even!" Ja hoor, geen probleem en de cameraman  en/óf reporter dachten nou dan blijven wij bij Jorien.
Stuur de katten naar het verkeerde holletje en de muis heeft vrijspel. Je bent een geboren tacticus.

Achter in de bus aangekomen zocht ik dan een aardig ogende man/vrouw, maar vaak het eerste geslacht ('k had wel al wat ervaring: ÿou don't travel in India without money!)Probeerde die de situatie uit te leggen en gaf hun geld om zo voor ons de busreis te betalen. Vervolgens schreeuwde ik naar voren dat ik (weer) iemand had gevonden die voor ons wel wou betalen!!! Dat was dan net op het moment dat de conducteur eraan kwam. De persoon in kwestie betaalde mooi voor ons met ons geld er niets aan het handje.
Voor de toekomstige kandidaten: noteer het in je geheugen! G-E-N-I-A-A-L! Van zulke dingen krijg ik een grijns op me gezicht.

Dat wil zeggen twee van de drie keer!! De laatste keer dat ik dit geintje toepastte stapte de aardige man er al vantevoren uit en betaalde dus niet voor ons!!! en zo kwamen we ook die keer weer aardig op de koffie (thee dus daar!!)
Goed, dit verhaal had ik nog voor jullie bewaard gehouden, jullie zijn zo langzamerhand wel wat van mij gewend dus dit kunnen jullie ook wel aan!!, toch?? Vergeet even niet dat je in dit soort situaties op een gegeven moment van alles probeert om uit de shit te blijven!! Dit als ekstra verklaring voor mijn gedrag van dat moment!!
Ja, je kan niet altijd prijs hebben Rinck. Waarschijnlijk kon de brave man het geld zelf goed gebruiken :). Het is wel een ding dat je bijblijft!

nou, mijn laatste bijdrage aan dit verhalencircus. 'k Heb gelezen dat jullie het konden waarderen en gezien de vele hits (2800!!) werd het goed belezen, wat heet de meest belezen topic, tot dit moment!!!
Dit record mag wel een tijdje bovenaan blijven staan.

het ga u goed en wie weet...
laat mij sluiten met: "nait te dicht bie't daip komm'n"
was getekend:
8berg oftewel rinck
doeg

Rinck,
mocht je niet meer terug keren: het beste en het ga je goed ouwe reus! Mocht je ooit in een nieuw PE avontuur stappen en je zoekt nog een amigo, dan weet je me te vinden.

En een spreeuw...

Adjeu,
Marcel ofwel Zartan

Ps. Je blijft hier wel rondhangen hoor!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Guikie op 28-02-2006, 19:55:24
Rinck ook ik bedank je voor je fijne bijdrages aan de sites, en het vele leesplezier dat je ons gegeven hebt! Hopelijk tot snel op de site weer!  ::bravo::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: pekingkoningin op 1-03-2006, 09:36:12
Ook al heb ik niet eerder gereageerd, ook ik heb genoten van je verhaaltjes Rinck!  ::joehoe::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Rob en Wendy op 1-03-2006, 20:09:30
Rinck

bedankt voor de verhalen!! Alles staat netjes in word en wordt bij de dvd gevoegd!! bedankt.
We hebben er van genoten maar gaan nu uitkijken naar de nieuwe serie en misschien wel een eigen reis.

Gr., R & W ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Molcrazy op 3-03-2006, 16:35:51
Dank voor je verhalen en leuke anecdotes Rinck! ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 4-03-2006, 20:08:25
Geweldig Rinck. Ik heb van je verhalen genoten. Dit laatste spande wel de kroon. Ik zal als ik tijd heb dit verhaal toevoegen aan je eigen menupagina. Dan is het daar ook weer compleet! ::ok:: ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Ninka op 6-03-2006, 13:55:29
Hoihoi

Heel leuk die verhalen te lezen hoor Rinck! ::jaja:: Zo kom je weer wat meer te weten van het programma en snap je ook beter bepaalde situaties. Ik ben het niet altijd met je eens, maar snap nu wel dat het soms hard tegen hard móét!

Bedankt voor je vele verhalen en misschien (hopelijk) heb je er nog meer! ::joehoe::

Ninka   
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 6-03-2006, 15:30:15
Hoihoi

Heel leuk die verhalen te lezen hoor Rinck! ::jaja:: Zo kom je weer wat meer te weten van het programma en snap je ook beter bepaalde situaties. Ik ben het niet altijd met je eens, maar snap nu wel dat het soms hard tegen hard móét!

Bedankt voor je vele verhalen en misschien (hopelijk) heb je er nog meer! ::joehoe::

Ninka   

Beste Ninka,
zoals je misschien hebt gelezen hebben roodkapje en sneeuwwitje het stokje overgenomen. Ben daar heel blij mee want mijn nieuws en mijn verhalen zijn oud nieuws . zij hebben nieuwe verhalen en belevenissen.
Errste aflevering samen met Jorien bekeken en tot ons spijt moeten concluderen dat het wel weer veel van hetzelfde is!! Maar misschien hebben de makers ook gedacht van "never change a winning team" dus... met het horen van de begintune komt wel weer de spanning naar boven hoor!!!!
was getekend 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Ninka op 6-03-2006, 15:34:40
Beste Ninka,
zoals je misschien hebt gelezen hebben roodkapje en sneeuwwitje het stokje overgenomen. Ben daar heel blij mee want mijn nieuws en mijn verhalen zijn oud nieuws . zij hebben nieuwe verhalen en belevenissen.
Errste aflevering samen met Jorien bekeken en tot ons spijt moeten concluderen dat het wel weer veel van hetzelfde is!! Maar misschien hebben de makers ook gedacht van "never change a winning team" dus... met het horen van de begintune komt wel weer de spanning naar boven hoor!!!!
was getekend 8berg

Hehe :) Oke. Kan me de spanning wel voorstellen ;) Zal Sneeuwwitje&Roodkapje lezen, maar als je nog iets toevallig te binnenschiet wat je hier nog niet hebt verteld, niet te verlegen zijn he :P
Het ga je goed,

Ninka
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: balletje op 6-03-2006, 15:48:15
 ::zwaai:: ::zwaai:: ::zwaai:: ::zwaai::

He 8berg, kan je geen afstand nemen? Eerst maanden lang verhalen schrijven en nu na de eerste uitzending zeggen dat het ''jammer'' veel van hetzelfde is? Zijn jullie niet verder gegaan waar PE1 is gebleven?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 6-03-2006, 19:20:26
want mijn nieuws en mijn verhalen zijn oud nieuws . zij hebben nieuwe verhalen en belevenissen.

Rinck,

Kwaliteit blijft kwaliteit, hoe oud het ook mogen wezen. Het blijft altijd leuk om terug te bladeren in dit topic om je geheugen weer eens op te frissen.

Maar nieuwe aanwas is heel mooi, ben benieuwd wat roodkapje en doornroosje/sneeuwwitje/kleinduimpje (U dient hier door te strepen wat niet van toepassing is) te vertellen hebben.

Grtz  ::zwaai::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: sihida op 7-03-2006, 10:12:47
Beste Ninka,
zoals je misschien hebt gelezen hebben roodkapje en sneeuwwitje het stokje overgenomen. Ben daar heel blij mee want mijn nieuws en mijn verhalen zijn oud nieuws . zij hebben nieuwe verhalen en belevenissen.
Errste aflevering samen met Jorien bekeken en tot ons spijt moeten concluderen dat het wel weer veel van hetzelfde is!! Maar misschien hebben de makers ook gedacht van "never change a winning team" dus... met het horen van de begintune komt wel weer de spanning naar boven hoor!!!!
was getekend 8berg
Voor een deel ben ik het met je eens, Rinck. Toch vind ik dat er dit jaar wel andere type koppels in zitten. Tuurlijk, dat de kandidaten gedropt werden en zo snel mogelijk naar een bepaald punt moesten komen, was hetzelfde als in PE2 (en in mindere mate ook als in PE1, toen ze van een punt juist naar verschillende plaatsen moesten om zo optimaal gebruik te maken van de taxi). Daarnaast, omdat er nu in een ander land gereisd werd (Vietnam in plaats van China), ontstaan er toch wel wat verschillen ten opzichte van PE2: bijvoorbeeld veel meer liften op brommertjes.

Hoe had jij dan gewild dat PE3 zou zijn? Wat moest veranderen? En in hoeverre vind je dan dat PE2 afwijkt van PE1?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 7-03-2006, 13:48:13
Voor een deel ben ik het met je eens, Rinck. Toch vind ik dat er dit jaar wel andere type koppels in zitten. Tuurlijk, dat de kandidaten gedropt werden en zo snel mogelijk naar een bepaald punt moesten komen, was hetzelfde als in PE2 (en in mindere mate ook als in PE1, toen ze van een punt juist naar verschillende plaatsen moesten om zo optimaal gebruik te maken van de taxi). Daarnaast, omdat er nu in een ander land gereisd werd (Vietnam in plaats van China), ontstaan er toch wel wat verschillen ten opzichte van PE2: bijvoorbeeld veel meer liften op brommertjes.

Hoe had jij dan gewild dat PE3 zou zijn? Wat moest veranderen? En in hoeverre vind je dan dat PE2 afwijkt van PE1?
sihida,
daar heb je gelijk in hoor maar iets meer van de omgeving zou me lief zijn!
nu hebben ze daar een mooi format voor gevonden en dat zullen we as. woensdag zien
en verder zat er tussen 1 & 2 ook niet grote verschillen hoor
maar weer dezelfde spelletjes over wie nu wel of geen rood haar heeft! daar had ik iets anders op verzonnen
we hebben echter nog 12 afleveringen? te gaan dus.....

een spreeuw is geen mus!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nic0le op 7-03-2006, 18:08:43
Al was nooit echt mijn favoriet, en ergerde ik me soms best wel eens aan je...
Ik heb echt heel erg genoten van je verhalen!
Bedankt

xx CO!! ::regenboog::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Nerissa op 8-03-2006, 14:27:03
Bedankt voor al je verhalen Rinck!
Grappig ook om te zien hoe explosief het forum van PE gegroeid is in korte tijd..
Ik hoop dat ik hier zo nu en dan nog eens wat van je kan lezen,
er zal je vast nog wel iets te binnen schieten na het zien van de beelden van deze serie!

hartelijke groetjes van Nerissa ::joehoe::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: tymowayka op 9-03-2006, 12:28:03
Rinck,

Ook wij hebben nu pas je hele verhaal gelezen.Prachtig!!!!!!!!!!
We volgen nu weer de nieuwe serie.Je zult er nog wel veel aan terug moeten denken nu het weer op t.v is.

Groeten!!!!!!!!!!!!!!!
Ad, Timo en Ingrid. ::zwaai:: ::joehoe:: ::zwaai::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 9-03-2006, 13:17:37
Ik vraag me trouwens af wat Jorien het leukst/grappigst/mooist vond van de hele PE II race.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 9-03-2006, 13:35:31
Rinck,

Ook wij hebben nu pas je hele verhaal gelezen.Prachtig!!!!!!!!!!
We volgen nu weer de nieuwe serie.Je zult er nog wel veel aan terug moeten denken nu het weer op t.v is.

Groeten!!!!!!!!!!!!!!!
Ad, Timo en Ingrid. ::zwaai:: ::joehoe:: ::zwaai::

hé luitjes,
prachtig om jullie op deze wijze te ontmoeten
doet me goed om te lezen dat ook jullie trouw zijn gebleven aan deze site, even los van wat jullie nu van mijn verhalen vinden. Wat toch een schitterende manier van comminuceren, maar bellen kan ook hoor!!
groene groet rinck

'k zit indeed met veel spanning te kijken en ik niet alleen , sterker Jorien heeft het in haar bloed gekregen en gaat opnieuw op reis, maar nu zonder camera!!
doeg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 9-03-2006, 13:37:15
Ik vraag me trouwens af wat Jorien het leukst/grappigst/mooist vond van de hele PE II race.

zal het haar vragen , maar of je antwoord krijgt?, ze gaat nl. opnieuw aan het reizen en nu langer en verder (kan dat?)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 9-03-2006, 15:53:56
zal het haar vragen , maar of je antwoord krijgt?, ze gaat nl. opnieuw aan het reizen en nu langer en verder (kan dat?)

Zooo, das al gauw na één aflevering!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: tymowayka op 10-03-2006, 08:24:20
hé luitjes,
prachtig om jullie op deze wijze te ontmoeten
doet me goed om te lezen dat ook jullie trouw zijn gebleven aan deze site, even los van wat jullie nu van mijn verhalen vinden. Wat toch een schitterende manier van comminuceren, maar bellen kan ook hoor!!
groene groet rinck

'k zit indeed met veel spanning te kijken en ik niet alleen , sterker Jorien heeft het in haar bloed gekregen en gaat opnieuw op reis, maar nu zonder camera!!
doeg
We bellen zeker weer een keer, maar we vonden het leuk om op deze manier  de groeten over te brengen.Vooral nu Peking Express weer is begonnen, moesten we aan jullie denken.
Wat leuk dat Jorien op reis gaat.
(stiekum niet een beetje jaloers?)
Groeten uit Diemen.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 29-03-2006, 21:59:30
Peking , intussen 1 1/2 jaar later:

Jorien die een tattoo krijgt van Elias die hij zelf heeft ontworpen
't kan toch niet mooier!!!
Elias top hoor!!
kon het niet laten
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 29-03-2006, 22:18:43
Wanneer krijg jij een tattoo Rinck!

Zeegroet,

Zartan
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 30-03-2006, 13:59:28
Wanneer krijg jij een tattoo Rinck!

Zeegroet,

Zartan
8) weet je Zartan 'k heb er wel aan gedacht, vooral toen Jorien bij Elias in de stoel zat. Het viel haar giga mee vooral kwa pijn! Maar mooie gedachte, wie weet wat ik er nog mee doe. Maar eh..... niks voor jou Zartan of heb je al misschien? Elias woont dichter bij jou (Culemborg!) dan bij mij dus wat dat betreft!!!
en 't hoort bij de zee
dus ....
groene groet terug
8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 30-03-2006, 14:28:28
8) weet je Zartan 'k heb er wel aan gedacht, vooral toen Jorien bij Elias in de stoel zat. Het viel haar giga mee vooral kwa pijn! Maar mooie gedachte, wie weet wat ik er nog mee doe. Maar eh..... niks voor jou Zartan of heb je al misschien? Elias woont dichter bij jou (Culemborg!) dan bij mij dus wat dat betreft!!!
en 't hoort bij de zee
dus ....
groene groet terug
8berg

Ja, ik geloof het ook ja. Ik heb wel twee neven die op zee zitten en ook één of meerdere tattoos hebben. Kzal toch eens vragen of mijn opa ook een tattoo of iets dergelijks had, dat was vroeger ook een zeebonk. Anders ben ik het wel bijna verplicht ja.

Het moet wel een betekenis hebben vind ik, mocht ik überhaupt een tattoo nemen. Alhoewel een paar Chineze tekens op mijn armen niet mis zou staan. Of zou ik het embleem van mijn favourite voetblaclub erop laten tattoëren?

Culemborg is geloof nog wel een aardig eindje weg vanaf hier hoor! Maar wel dichterbij dan waar jij vandaan moet komen  ::ok::

Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 30-03-2006, 16:23:17
De link naar de site van Elias staat op de linkpagina,...je kijkt je ogen uit!!!! ::) ::)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 31-03-2006, 08:23:43
De link naar de site van Elias staat op de linkpagina,...je kijkt je ogen uit!!!! ::) ::)

 ::jaja:: Binnenkort, hier op org de nieuwe tattoo van Jorien ontworpen en gezet (heet dat zo?) door Elias!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 5-04-2006, 13:35:27
kun je toch nagaan wat de invloed van zo'n programma is:

'k werk nu als boswachter bij het Boomkroonpad (www.boomkroonpad.nl) in Drouwen (Drenthe). De belgen hebben waarschijnlijk een soort voorjaarsvakantie want ze komen hier met tientallen kijken en het Boomkroonpad bekijken. Nu al voor de zoveelste keer dat ik hoo"r "hé kijk eens daar loopt rinck van Peking Express" , en dat na alweer een jaar!!!!
groet rinck  :P :P :P
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: KD. op 5-04-2006, 17:32:48
'k werk nu als boswachter bij het Boomkroonpad (www.boomkroonpad.nl) in Drouwen (Drenthe).
Dat ziet er leuk uit! 'Een wandeling door de boomtoppen'. Hoe lang is dat pad? Misschien wel een leuk idee voor een uitje in mijn eerstvolgende vakantie.  :D
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Fossiel op 5-04-2006, 17:35:41
kun je toch nagaan wat de invloed van zo'n programma is:

'k werk nu als boswachter bij het Boomkroonpad (www.boomkroonpad.nl) in Drouwen (Drenthe). De belgen hebben waarschijnlijk een soort voorjaarsvakantie want ze komen hier met tientallen kijken en het Boomkroonpad bekijken. Nu al voor de zoveelste keer dat ik hoo"r "hé kijk eens daar loopt rinck van Peking Express" , en dat na alweer een jaar!!!!
groet rinck  :P :P :P
Daar ben ik ook wel is geweest!! Heel lang geleden..
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 5-04-2006, 23:32:57
Dat ziet er leuk uit! 'Een wandeling door de boomtoppen'. Hoe lang is dat pad? Misschien wel een leuk idee voor een uitje in mijn eerstvolgende vakantie.  :D

je gaat eerst onder de grond om vervolgens naar boven "te klimmen" (met een trap hoor!) dan stijg je over een route van zo'n 125 m. naar 22,5 meter hhogte en kun je over de boomtoppen heenkijken!! Een bezoekje waard en als ik er op dat moment ben loop ik graag met je mee, kan ik je nog wat verhalen vertellen!!!
doeg 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 5-04-2006, 23:37:44
kun je toch nagaan wat de invloed van zo'n programma is:

'k werk nu als boswachter bij het Boomkroonpad (www.boomkroonpad.nl) in Drouwen (Drenthe). De belgen hebben waarschijnlijk een soort voorjaarsvakantie want ze komen hier met tientallen kijken en het Boomkroonpad bekijken. Nu al voor de zoveelste keer dat ik hoo"r "hé kijk eens daar loopt rinck van Peking Express" , en dat na alweer een jaar!!!!
groet rinck  :P :P :P

Haha, onze BN'er  ;D

Dat zou wel een leuke bestemming wezen als ik met mijn familie op herfstvakantie gaan ergens in Nederland.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 6-04-2006, 08:29:52
Haha, onze BN'er  ;D

Dat zou wel een leuke bestemming wezen als ik met mijn familie op herfstvakantie gaan ergens in Nederland.
hé Zartan,
het mag duidelijk zijn, dat jij en je familie helemaal welkom zijn!, niet dat ik de één meer voortrek dan de ander maar fans hebben een beentje voor lijkt mij!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 10-04-2006, 14:28:36
Gisteren de eerste georganiseerde wandeling door de Ardennen gelopen!!! De bedoeling is dat ik dit jaar wandelingen ga organiseren. Vanaf camping Polleur gaan we naar Comblain-au-pont en daar lopen we zo'n 12 km. langs allerlei bezienswaardigheden en ik vertel natuurlijk 't een en 't ander!!!!

edit crew: link verwijderd
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: BillyDanze op 11-04-2006, 23:25:55
leuk, kan ik een keer mee?  ::zwaai::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 12-04-2006, 12:47:18
leuk, kan ik een keer mee?  ::zwaai::
[/quote
 ::trots:: ::trots:: ::trots::
sure BillyDanze, geef je maar op
kijk op google maar eens bij mijn volledige naam!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 12-04-2006, 17:01:14
ik kan hier op deze site moeilijk reclame gaan maken!!! vandaar even op google gaan kijken en mijn naam invoeren
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 12-04-2006, 18:45:30
Geen boswachter meer, waarde 8berg?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 14-04-2006, 16:27:59
Geen boswachter meer, waarde 8berg?

Zartan!!!, maar natuurlijk wel maar we doen er gewoon wat bij, snappu
Mooi verhaal trouwens,

vandaag is Just op bezoek geweest, hem het boomkroonpad laten zien en even samen wat gegeten. 'k Vertel hem dat ik nog te pas en t ::zwaai::e onpas wordt herkend. Hij zegt nog nou ik amper  ::hypocriet:: hoor!!!

We lopen even daarna bij dat boomkroonpad en we praten wat tegen elkaar. Draait één van de vrouwelijke bezoekers zich om en zegt, Nee maar 'k hoorde het aan de stemmen, jij moet Just zijn en jij bent......jazeker rinck. Just kijkt mij aan en zegt , dat heb je leuk georganiseerd hoor. 'k Heb hem echt moeten aankijken om hem te bewijzen dat het echt niet zo was.
We gaan trouwens met een reúnie bezig!! ::regenboog::
doeg 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 14-04-2006, 16:43:21
Zartan!!!, maar natuurlijk wel maar we doen er gewoon wat bij, snappu
Je bent een echte duizendpoot.
Zo heb je ook ooit snoeidemonstraties gegeven?


Mooi verhaal trouwens,

vandaag is Just op bezoek geweest, hem het boomkroonpad laten zien en even samen wat gegeten. 'k Vertel hem dat ik nog te pas en t ::zwaai::e onpas wordt herkend. Hij zegt nog nou ik amper  ::hypocriet:: hoor!!!

We lopen even daarna bij dat boomkroonpad en we praten wat tegen elkaar. Draait één van de vrouwelijke bezoekers zich om en zegt, Nee maar 'k hoorde het aan de stemmen, jij moet Just zijn en jij bent......jazeker rinck. Just kijkt mij aan en zegt , dat heb je leuk georganiseerd hoor. 'k Heb hem echt moeten aankijken om hem te bewijzen dat het echt niet zo was.
Haha, als je zoiets zegt dan weet je gewoon dat het op den duur voorbij gaat komen.

Uit een moment van mijn leven : op een dag dat alles tegen zit en waarbij je gekscherend zegt dat als de brug nu nog open gaat, het de dag helemaal compleet maakt. En wat dus even later ook daadwerkelijk dus gebeurd.

We gaan trouwens met een reúnie bezig!! ::regenboog::
doeg 8berg
Het werd weer eens tijd zeker  8)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 14-04-2006, 16:52:45

We gaan trouwens met een reúnie bezig!! ::regenboog::


Euh,.... Rinck je bent zo'n organisatiebeest, zou het nou geen wereldidee zijn als de kandidaten waar jij nog kontakt mee hebt een heuse PE fandag gaan organiseren. ::tandpastasmiley::  Met zoveel mogelijk kanidaten van alle drie de PE's Wij weten nog wel een aardige locatie in Amersfoort. ( maar niet op 21 mei :P :P) Je kunt misschien net zo iets doen zoals wij dat altijd doen met de fandagen. Een veiling van PE gadgets, zoals kleding die jullie hebben gedragen, een steen van de Himalaya of een niet storenbordje , om maar een paar voorbeelden te noemen. ;) De opbrengst is voor het goede doel.

Het ligt voor RN helaas niet binnen de mogelijkheden om een fandag voor PE te organiseren, omdat deze altijd dicht in de buurt van de WIDMfandag ligt en we niet genoeg mankracht hebben om dat te realiseren.


Ik kom in ieder geval ::)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mirtjee op 14-04-2006, 16:53:34
Zartan!!!, maar natuurlijk wel maar we doen er gewoon wat bij, snappu
Mooi verhaal trouwens,

vandaag is Just op bezoek geweest, hem het boomkroonpad laten zien en even samen wat gegeten. 'k Vertel hem dat ik nog te pas en t ::zwaai::e onpas wordt herkend. Hij zegt nog nou ik amper  ::hypocriet:: hoor!!!

We lopen even daarna bij dat boomkroonpad en we praten wat tegen elkaar. Draait één van de vrouwelijke bezoekers zich om en zegt, Nee maar 'k hoorde het aan de stemmen, jij moet Just zijn en jij bent......jazeker rinck. Just kijkt mij aan en zegt , dat heb je leuk georganiseerd hoor. 'k Heb hem echt moeten aankijken om hem te bewijzen dat het echt niet zo was.
We gaan trouwens met een reúnie bezig!! ::regenboog::
doeg 8berg
Just... wat was dat een schatje ::love:: ::love:: ;) ;)
Leuk trouwens dat je trouw blijft posten Rinck ::bravo:: ::bravo:: ::zwaai::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 16-04-2006, 17:43:05
Euh,.... Rinck je bent zo'n organisatiebeest, zou het nou geen wereldidee zijn als de kandidaten waar jij nog kontakt mee hebt een heuse PE fandag gaan organiseren. ::tandpastasmiley::  Met zoveel mogelijk kanidaten van alle drie de PE's Wij weten nog wel een aardige locatie in Amersfoort. ( maar niet op 21 mei :P :P) Je kunt misschien net zo iets doen zoals wij dat altijd doen met de fandagen. Een veiling van PE gadgets, zoals kleding die jullie hebben gedragen, een steen van de Himalaya of een niet storenbordje , om maar een paar voorbeelden te noemen. ;) De opbrengst is voor het goede doel.

Het ligt voor RN helaas niet binnen de mogelijkheden om een fandag voor PE te organiseren, omdat deze altijd dicht in de buurt van de WIDMfandag ligt en we niet genoeg mankracht hebben om dat te realiseren.

Ik kom in ieder geval ::)

dear Mapel,
it cross our minds!!!
al vele keren hoor en 't hoort bij de verscillende scenario's
we gaan eerst kijken naar een reünie voor Peking Express 2, dat was al een äfspraak" toen we nog daar waren en dat kwam voort uit het de situatie in Zuid_China waar we in een park met z'n allen (toen nog!!!) aan het kamperen waren. 'k Zei toen; 'k heb een weiland en dus....
daarna hebben we dat idee nog een aantal keren de revue laten passeren en nu zijn Just en ik er mee aan de gang gegaan.

k'Heb echter ook bij Elia & Jeske dit idee geventileerd en zij waren er gelijk voor in om dat gezamenlijk te doen! dus dat komt al dicht bij jouw idee in de buurt. We gaan eerst polsen en daarna hoor je meer!!!
Ja, of iedereen hier moet nu beginnen te piepen dat moeten jullie doen, dan wordt het anders en voor het goede doel is dat natuurlijk helemaal prachtig. Leerspullen voor een school langs de route die we afgelegd hebben....ik ben gelijk in the mood en enthousiast hoor!!!!!!!
NB. 'k Heb nog wel zo het een en ander te verkopen.... zelf een hoorn van een jak uit de Himalaya, dus Mapel je zat in de buurt!!!!
groet rinck

edit crew: quote hersteld
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 16-04-2006, 20:16:03
Ik denk Rinck, dat het een echt feest zou gaan worden. Er zijn al zoveel fans van PE die al 3 seizoenen roepen om een fandag. Met de locatie   ( die gewoon centraal in Nederland moet liggen) kunnen wij van RN wel helpen, maar de invulling van de dag, als jullie dat zouden kunnen verzorgen...... ::ok:: ::ok:: ::ok::

Ik zal vele schietgebedjes doen
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mirtjee op 16-04-2006, 20:21:30
OOOOOOOOHHH dat zou ik zoooo gaaf vinden... een PE-fandag!!!  ::jaja:: ::jaja:: ::jaja::  :D :D :D als dat zou kunnen.. ik zou bijna nog voor niks mijn achtertuin beschikbaar willen stellen met de garage  ::) er kunnen dan alleen niet zo veel mensen komen  :P  ::bravo:: ::joehoe::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Ninka op 17-04-2006, 15:39:34
 ::bravo:: ::bravo:: ::bravo:: ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::


JAAAA EINDELIJK!!!!


 ::bravo:: ::bravo:: ::bravo:: ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 17-04-2006, 16:56:53
Ninka, niet te enthousiast,.....het is nog helemaal niet besloten dat de exkandidaten dit gaan doen. Rinck zou hoogtens een balletje opgooien. Maar,.....we hopen er natuurlijk wel op ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Trivandrum op 17-04-2006, 19:11:43
Misschien is het al eens gezegd, maar voor de fans van Jeroen (van Manja) uit PE II, hij is blijkbaar werkzaam als model. Ik zag hem onlangs voorbijkomen in de nieuwe uniformen van Transavia.com: http://www.transavia.com/tra/info.nsf/vwpuwebdocs/nl~uniformen (http://www.transavia.com/tra/info.nsf/vwpuwebdocs/nl~uniformen). Ik zat al zo te kijken, en ik dacht ik ken hem ergens van. Uiteindelijk dus van PE II. ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Tweaker op 17-04-2006, 20:24:28
Als er zo'n dag komt kom ik zeker weten ook!  ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Ninka op 18-04-2006, 13:12:52
Ninka, niet te enthousiast,.....het is nog helemaal niet besloten dat de exkandidaten dit gaan doen. Rinck zou hoogtens een balletje opgooien. Maar,.....we hopen er natuurlijk wel op ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley::


::rofl:: Ik kon me even niet meer bedwingen  ;D Maar ik wacht er al langer op ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 19-04-2006, 11:56:34
wat een prachtige reacties!!!
dat geeft de burger moed, als Elias straks terug is ga ik ook met hem aan de slag. Wie weet dat ook één van de deelnemers van PE3 (roodkapje ofzo!!!) zich opwerpt om hieraan vorm te geven. EEn Peking reunie in het teken van het goede doel!!!! prachtig toch, zo kunnen we nog wat terugdoen.
8...berg

en dan Jeroen weer terug te zien in zo'n groen pakje!!! echt prachtig, toe Jeroen reageer ook es!!!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Tweaker op 23-04-2006, 16:36:44
En zit er al een beetje schot in de zaak?  ::hypocriet::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 23-04-2006, 17:15:14
Jij denkt dat zoiets in een week tijd op gezet wordt ???, áls het al opgezet wordt. Geduld is een schone zaak!!! :P
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Tweaker op 23-04-2006, 18:59:44
Hoe weet jij wat ik denk  :o

Ik verwacht ook niet dat het zo snel geregeld is, maar misschien dat Rinck al iemand had gevonden die wou komen of iets dergelijks.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 24-04-2006, 11:11:02
Bedankt voor je mooie verhalen, Rinck. Ik hoop dat je nog blijft om je visie te geven over de nieuwe serie.

Ik wacht nog steeds met smart op het contract met Krieke!

 ::joehoe::hé sihida,
je moet nog maar eens weer een oproep doen!!
'k Heb alles opgestuurd, en alhoewel het oud nieuws is ligt er een belofte om het af te drukken, dus....
of toevoegen aan de verhalenreeks, of het hier nog een keer afdrukken "TEST"en "MAPEL"!!!
wie weet zien we in PE3, nu wel weer hetzelfde gebeuren. De situatie met de stopvlag was identiek aan de onze, ook toen was de vlag achteraf een sof.
Goed we zullen zien of 'ze" dit lezen en anders sihida....een nieuwe topic!!! ::rofl:: ::jaja::
gegroet 8berg
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: roodkapje op 24-04-2006, 12:31:57
wat een prachtige reacties!!!
dat geeft de burger moed, als Elias straks terug is ga ik ook met hem aan de slag. Wie weet dat ook één van de deelnemers van PE3 (roodkapje ofzo!!!) zich opwerpt om hieraan vorm te geven. EEn Peking reunie in het teken van het goede doel!!!! prachtig toch, zo kunnen we nog wat terugdoen.
8...berg

en dan Jeroen weer terug te zien in zo'n groen pakje!!! echt prachtig, toe Jeroen reageer ook es!!!!!

Hey lieve mensen,

Ik nam net deze topic ff door en wat lees ik: SUPERTOF initiatief! Wij doen zeker mee, ik zal de derde Peking-garde proberen mobiliseren. Naar organisatie toe is het voor ons wel wat moeilijk om eraan mee te werken vanuit België.
Maar spulletjes genoeg voor het goede doel.

 ::bravo::
Inge & Lien
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Test op 24-04-2006, 12:56:06
je moet nog maar eens weer een oproep doen!!
'k Heb alles opgestuurd, en alhoewel het oud nieuws is ligt er een belofte om het af te drukken, dus....
of toevoegen aan de verhalenreeks, of het hier nog een keer afdrukken "TEST"en "MAPEL"!!!

Eindelijk!!!! Het contract verhaal ::jaja:: ::jaja::. Leuk Rinck, ik zal je pagina, weer eens bij gaan werken, met contract en al!! ::ok::

De ingescande spullen staan al sinds medio februari te wachten om te worden geplaatst. Ik geloof alleen dat Mapel vergeten is ze te plaatsen inclusief een paar verhalen van je uit dit topic.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 24-04-2006, 13:48:32
Heb geen tijd gehad en nog even niet. Sorry. Het staat redelijk bovenaan in mijn todo list. Het zal wel worden nadat PE is afgelopen. :-\\
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Test op 24-04-2006, 17:38:36
Omdat het blijkbaar nog even duurt, zal ik dan maar de links naar de verschillende scans geven, zodat jullie alvast het één en ander kunnen bekijken.

Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 25-04-2006, 11:19:28
Omdat het blijkbaar nog even duurt, zal ik dan maar de links naar de verschillende scans geven, zodat jullie alvast het één en ander kunnen bekijken.

  • Kingfisher bierlabel (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-biertje.jpg)
  • Chinese tekens plus biljet (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-biljet.jpg)
  • Hét contract met Kriek en Natalie (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-contract.jpg)
  • Do not disturb label (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-nodisturb.jpg)
  • Sticker hotelkamer (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-sticker.jpg)
  • Chinese woordenlijst (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-woordenlijst.jpg)

Tjonge, maf hoor om hier je eigen "spulletjes"tegen te komen. Wat toch een techniek hé dat dat allemaal kan. Jullie weten inmiddels dat ik geen digibeet ben maar toch, prachtig hoor!!!
Ja en wat kan ik er verder nog over zeggen. Als ik de spullen hier weer zie staan komen er spontaan weer verhalen boven!!!
groene groet,
8berg


edit: quote gefixt - Test
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: sihida op 25-04-2006, 12:49:49
Omdat het blijkbaar nog even duurt, zal ik dan maar de links naar de verschillende scans geven, zodat jullie alvast het één en ander kunnen bekijken.

  • Kingfisher bierlabel (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-biertje.jpg)
  • Chinese tekens plus biljet (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-biljet.jpg)
  • Hét contract met Kriek en Natalie (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-contract.jpg)
  • Do not disturb label (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-nodisturb.jpg)
  • Sticker hotelkamer (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-sticker.jpg)
  • Chinese woordenlijst (http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/Rinck-woordenlijst.jpg)
Ik was vooral benieuwd naar het contract. Zie ik nu goed dat er eerst Karla en Sophie stonden in plaats van jouw naam en die van Jorien?
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 26-04-2006, 12:53:48
Ik was vooral benieuwd naar het contract. Zie ik nu goed dat er eerst Karla en Sophie stonden in plaats van jouw naam en die van Jorien?

Neen, Sihida, dat lees je verkeerd!!'k Had uit solidariteit voor Karla & Sophie ook hun namen erbij gezet oftewel samen samen thuis en dus samen delen.
Krieke dacht daat anders over en heeft hun namen doorgekrast en dus die van Mij en Jorien laten staan. Je rakelt zo weer wat op hoor, mijn enige bedoeling was toen om hem zo lang mogelijk aan de praat te houden!!!
Uiteindelijk is me dat gelukt en verloren Krieke & Natalie. 't Mooie is dat je nu weer hetzelfde ziet gebeuren. Jimi & Amir maken zich ook erg ongeliefd bij bep. personen, als je de regie daarover blijft houden is er niets aan de hand maar als straks een andere groep mag gaan bepalen wat er uiteindelijk gebeurd dan zitten zij, en dat is mijn inschatting, fout!!! ::oink:: ::oink:: ::oink::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 4-05-2006, 11:46:19
beste PE-fans
het spijt mij zeer maar de Nederlanders van PE2 hebben op één na niet gereageerd op mijn oproep. Omdat ik een reúnie/fandag niet voor mijzelf (en Just!)ga organiseren (Jorien gaat reizen!) wordt het dus eventjes niets!!
jammer dan maar toch.
doeg rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 4-05-2006, 15:01:55
beste PE-fans
het spijt mij zeer maar de Nederlanders van PE2 hebben op één na niet gereageerd op mijn oproep. Omdat ik een reúnie/fandag niet voor mijzelf (en Just!)ga organiseren (Jorien gaat reizen!) wordt het dus eventjes niets!!
jammer dan maar toch.
doeg rinck
Daar is niets aan te doen Rinck. Helaas.
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 5-05-2006, 22:52:45
beste PE-fans
het spijt mij zeer maar de Nederlanders van PE2 hebben op één na niet gereageerd op mijn oproep. Omdat ik een reúnie/fandag niet voor mijzelf (en Just!)ga organiseren (Jorien gaat reizen!) wordt het dus eventjes niets!!
jammer dan maar toch.
doeg rinck

Helaas Rinck,...het zij zo!!! Wie weet komt eens de dag!!!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 26-05-2006, 00:11:25
Eerlijk is eerlijk, ik had het beloofd!!! ::jaja:: En eindelijk was er nu tijd voor!
De laatste verhalen van Rinck mét alle plaatjes van dingetjes die hij heeft mee terug heeft gebracht zijn op zijn pagina compleet gemaakt.

Wat is er allemaal  nieuw bijgekomen:

* In het verhaal Logeren, ofwel sabbelen in het donker zijn plaatjes toegevoegd van een woordenlijst en chinees geld wat Rinck heeft gebruikt

* Bij het verhaal Een bordje te ver.... is een tweede verhaal toegevoegd wat zich ook afspeelt in het Stenen Woud van Shilin

* Een heel nieuw verhaal Gatsie in de Ganges

* In het verhaal Niet Storen.... is een plaatje bijgevoegd van het originele NIET STOREN bordje van Rinck's hotel

* Bij het verhaal Bus in, bus uit is nog een verhaal te lezen waarin Rinck zijn liftstrategie in de bus uit de doeken doet.

* En als laatste het verhaal over Rinck's ultieme wraak op Krieke in Krieke kreeg contract

Surf snel naar Rinck's pagina (http://www.pekingexpress.org/index.php?p=pe2-rinck) om het allemaal te weten te komen

(http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/RenJ63.jpg)


Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 27-05-2006, 07:14:19
Superr al die verhalen van Rinck en Jorien .....en Mapel wat een werk heb jij er ook aan gehad... ::ok::  ::bravo:: ::niet-ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 27-05-2006, 12:38:58
Superr al die verhalen van Rinck en Jorien .....en Mapel wat een werk heb jij er ook aan gehad... ::ok::  ::bravo:: ::niet-ok::

Nou "Bakkertje" of je daar gelijk in hebt, ze ( Mapel dus!)heeft er een prachtig gebeuren van gemaakt. Al onze verhalen compleet. Een beetje met een dubbel gevoel, 'k zou wel weer willen! én Jorien vertrekt binnenkort naar Iran (of all places!) om daar te starten met haar wereldreis!!!. Zou wel meewillen, maar ja je werk en de andere verplichtingen!!!
Jammer van Lut & Cris hé. Weer die  "verrekte" Belgen, goed hoor maar 'k had m'n geld anders ingezet!!
doeg 8berg!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 27-05-2006, 12:40:22
Tjonge al meer dan 5000 hits en ik doe niet meer mee!
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 27-05-2006, 14:01:00
Ook Test lost een belofte in aan Rinck!! De kandidaten kregen na de reis een mooi setje foto's mee, gemaakt door  Marc Helsen, auteur van het boek In het spoor van Peking Express Veel van deze foto's staan ook in dat boek, maar jullie kunnen ze ook op onze site bekijken om nog even na te genieten!!

Klik hier (http://www.pekingexpress.org/index.php?p=pe2-rinck-diashow)

(http://www.realitynet.org/images/pe/2005/rinck/RenJ67.jpg)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 27-05-2006, 14:35:10
 ::bravo:: ::bravo:: Schitterende foto's ::bravo:: ::bravo::

ook mijn complimenten voor test ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 30-05-2006, 10:40:13
bakkertje!, wat je zegt
prachtige compilatie van "onze" foto's
niet allemaal "alfabetisch" but who care's
nu ik ze weer zie komen de verhalen al weer naar boven!!!
doeg rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Bakkertje op 30-05-2006, 11:59:48
nu ik ze weer zie komen de verhalen al weer naar boven!!!
doeg rinck

Van mij mag je nog even wat verhalen posten hoor...ik lees ze met genoegen al meld ik dat niet altijd ;)

Je schrijft boeiend en dat leest heel prettig ::ok::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 31-05-2006, 21:49:49
Van mij mag je nog even wat verhalen posten hoor...ik lees ze met genoegen al meld ik dat niet altijd ;)

Je schrijft boeiend en dat leest heel prettig ::ok::

dank,dank
maar 'k had al eens gezegd ik laat het (eerst) aan de anderen over!
dat van ons is inmiddels haast twee jaar geleden
alhoewel er haast geen dag vcoorbij gaat dat ik er niet aan denk of door anderen aan herinderd wordt!
binnenkort zelfs een fotoshooting
dus .....wie weet!!!
groene groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 12-06-2006, 11:50:51
 ;) ;) ;)
hallo allemaal
peking 3 al weer achter je gelaten?
't gaat maar door hé
PE4 al weer in voorbereiding?
benieuwd waar ze nu dan terecht komen, zoveel nieuw ontdekte landen zijn er toch niet?
Jorien gaat ons morgen verlaten, nou dat klinkt wel heel dramatisch!!; Nee hoor, ze gaat de wijde wereld in en start in , off all places!!, IRAN om vervolgens liftend naar TIBET te gaan. Spannend hoor, zowel voor haar als voor ons.
De vaste bezoekers van deze site had ik dit al eens laten weten maar nu is het dan zover, twee jaar lang gaat ze "stappen".Zal haar nog vragen of ik haar/hun reisverslag hier mag noemen???, zo ja dan "horen" jullie nog van mij. 't Is echt Peking-gerelateerd hoor, want ze gaat ook terug naar China!
groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Rob en Wendy op 13-06-2006, 13:01:12
;) ;) ;)
hallo allemaal
peking 3 al weer achter je gelaten?
't gaat maar door hé
PE4 al weer in voorbereiding?
benieuwd waar ze nu dan terecht komen, zoveel nieuw ontdekte landen zijn er toch niet?
Jorien gaat ons morgen verlaten, nou dat klinkt wel heel dramatisch!!; Nee hoor, ze gaat de wijde wereld in en start in , off all places!!, IRAN om vervolgens liftend naar TIBET te gaan. Spannend hoor, zowel voor haar als voor ons.
De vaste bezoekers van deze site had ik dit al eens laten weten maar nu is het dan zover, twee jaar lang gaat ze "stappen".Zal haar nog vragen of ik haar/hun reisverslag hier mag noemen???, zo ja dan "horen" jullie nog van mij. 't Is echt Peking-gerelateerd hoor, want ze gaat ook terug naar China!
groet rinck

Hey Rinck..

Wat spannend joh en wat een lef om zo iets te doen! Hoe doet ze dat met geld? Slapen? Dat soort dingen? Lijkt me echt geweldig.

Hopelijk komt er een verslag. Ik ben reuze benieuwd
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 13-06-2006, 18:30:09
Leuk hoor Rinck!!! Ik hoop dat het allemaal goed gaat. Ze zal echt niet in 7 sloten tegelijk lopen. En ik neem aan dat ze niet in haar eentje reist ;)
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 15-06-2006, 10:39:41
Hey Rinck..

Wat spannend joh en wat een lef om zo iets te doen! Hoe doet ze dat met geld? Slapen? Dat soort dingen? Lijkt me echt geweldig.

Hopelijk komt er een verslag. Ik ben reuze benieuwd

Ze gaat op een zelfde soort wijze als PE, liftend en maar zien waar je slaapt!!
Haar belevenissen zijn te volgen; www.thereandbeyond.com, via deze weblog laat zij en ook hij weten waar ze zitten en wat ze zoal meemaken. Zo zie je wat PE met je doet!!
groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 15-06-2006, 10:43:37
Leuk hoor Rinck!!! Ik hoop dat het allemaal goed gaat. Ze zal echt niet in 7 sloten tegelijk lopen. En ik neem aan dat ze niet in haar eentje reist ;)

 ::) ze reist gelukkig niet alleen hoor Mapel, maar toch!! Ze gaan naar wat wij politiek instabiele landen noemen. Niet voor niks dat PE niet door Pakistan etc. gaat, toch?
Maar goed je hebt gelijk ze zal niet in 7 (zeven!) sloten tegelijk lopen. Lees maar es hoe het haar nu al vergaat: www.thereandbeyond.com
groet rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 21-06-2006, 16:25:58
Nou Jorien is aan het stappen: dwz. de wijde wereld in en haar eerste week is alweer voorbij, zo snel gaat dat!
'k Heb intussentijd mijn eerste "shooting" gehad, zo heet dat in vaktermen, ook apart hoor zo'n ouwe lul tussen al die jonge meiden in!! Eerst op de foto terwijl ik in de touwen in een boom hang, toch weer een soort aap! Daarna als Boswachter, logisch lijkt mij. En op het laatst met verschillende achtergronden in de studio. Maar es kijken wat er van komt, iemand een suggestie? Zou ik een wasmiddel kunnen aanprijzen??? Met Superwasijs wordt je was schoon en je haar grijs!!!! ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
doeg rinck ::oink::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: mapel op 21-06-2006, 17:51:12
Hoe kom je daar zo in eens bij om als fotomodel te gaan werken?? ??? ::oink::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 21-06-2006, 19:20:49
Hoe kom je daar zo in eens bij om als fotomodel te gaan werken?? ??? ::oink::
::regenboog::
dat zal een tijdje in de lucht hoor
maar nu kreeg ik een uitnodiging daartoe!!
dus.....
je weet het wel al
rinck
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 22-06-2006, 14:17:12
Nou Jorien is aan het stappen: dwz. de wijde wereld in en haar eerste week is alweer voorbij, zo snel gaat dat!
'k Heb intussentijd mijn eerste "shooting" gehad, zo heet dat in vaktermen, ook apart hoor zo'n ouwe lul tussen al die jonge meiden in!! Eerst op de foto terwijl ik in de touwen in een boom hang, toch weer een soort aap! Daarna als Boswachter, logisch lijkt mij. En op het laatst met verschillende achtergronden in de studio. Maar es kijken wat er van komt, iemand een suggestie? Zou ik een wasmiddel kunnen aanprijzen??? Met Superwasijs wordt je was schoon en je haar grijs!!!! ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
doeg rinck ::oink::

Beste Rinck,

Ik zou een aanbod voor inlegkruisjes maar schieten als ik jou was  ::tandpastasmiley::

Enne...ik ben very jaloers dat jij met mooie meiden op de foto mag  ::respect:: Lucky B......!

Haha, het leven van een boswachter is wel fijn.
Het ga je goed,

Muchacho Zartan
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 24-06-2006, 01:05:45
Beste Rinck,

Ik zou een aanbod voor inlegkruisjes maar schieten als ik jou was  ::tandpastasmiley::

Enne...ik ben very jaloers dat jij met mooie meiden op de foto mag  ::respect:: Lucky B......!

Haha, het leven van een boswachter is wel fijn.
Het ga je goed,

Muchacho Zartan

beste Zartan,
dat was nou ook niet echt mijn idee hoor!!
maar je moet/wilt toch wat
en wat die mooie meiden betreft : het was alleen maar kijken hoor!!
weiter nichts........
Verder zit ik meer te denken aan zaken die ook met mijn vakgebied te maken hebben
het aanprijzen van mooie verrekijkers of motorzagen oid.
we zullen zien 'k hou je wel op de hoogte zo je ziet/leest!
tot nu toe nog nothing
but good things go slowly  ::hypocriet:: ::jaja::
toch
'k hoop dat het jouw ook goed gaat
studie loopt nog? ::jaja:: ::jaja:: ::jaja::
doeg 8berg(je)  ::tandpastasmiley::

Edit: quote aangepast...
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Zartan op 26-06-2006, 22:35:38
beste Zartan,
dat was nou ook niet echt mijn idee hoor!!
maar je moet/wilt toch wat
en wat die mooie meiden betreft : het was alleen maar kijken hoor!!
weiter nichts........
Gelukkig, dat het alleen bij kijken is gebleven. Anders had je ruzie met mevrouw Zevenberg en dat willen we niet! Voor de goede orde....ik suggereerde ook niet dat je er wat mee moest gaan doen (behalve op de foto gaan he). Nu je ze toch niet hoeft, kan je misschien zo'n lieftallige dame per post sturen?  ::tandpastasmiley::

Verder zit ik meer te denken aan zaken die ook met mijn vakgebied te maken hebben
het aanprijzen van mooie verrekijkers of motorzagen oid.
we zullen zien 'k hou je wel op de hoogte zo je ziet/leest!
tot nu toe nog nothing
but good things go slowly  ::hypocriet:: ::jaja::
toch
Gewoon wachten op de goede ingevingen of aanbiedingen die je krijgt. Je bent creatief genoeg! Het contract voorbeeld komt weer eens naar boven in mijn hoofd  ::trots::

'k hoop dat het jouw ook goed gaat
studie loopt nog? ::jaja:: ::jaja:: ::jaja::
doeg 8berg(je)  ::tandpastasmiley::
Met mij gaat het prima, thanks for asking. De studie loopt nog en is bijna ten einde. Nog een laatste eindopdracht afmaken en dan is deze Katwijker klaar. Dan hoef je je belastingcenten tenminste niet meer aan mij af te staan  ;)

Is er nog een kans dat je deze zomer een week dit land verlaat met vrouw en de nog aanwezige telg?

Ik hoor het wel weer.

Uwer vrind,

Zarcel  ::rofl::
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 4-07-2006, 21:30:13
Gelukkig, dat het alleen bij kijken is gebleven. Anders had je ruzie met mevrouw Zevenberg en dat willen we niet! Voor de goede orde....ik suggereerde ook niet dat je er wat mee moest gaan doen (behalve op de foto gaan he). Nu je ze toch niet hoeft, kan je misschien zo'n lieftallige dame per post sturen?  ::tandpastasmiley::
Gewoon wachten op de goede ingevingen of aanbiedingen die je krijgt. Je bent creatief genoeg! Het contract voorbeeld komt weer eens naar boven in mijn hoofd  ::trots::
Met mij gaat het prima, thanks for asking. De studie loopt nog en is bijna ten einde. Nog een laatste eindopdracht afmaken en dan is deze Katwijker klaar. Dan hoef je je belastingcenten tenminste niet meer aan mij af te staan  ;)

Is er nog een kans dat je deze zomer een week dit land verlaat met vrouw en de nog aanwezige telg?

Ik hoor het wel weer.

Uwer vrind,

Zarcel  ::rofl::

hé zarcel, mooi gevonden hoor ::hypocriet::
natuurlijk gaan we nog een eindje fietsen
bestemming nog onbekend
beetje raar tikken voor mij want 'k heb een nieuwe labtop (laptob dus!)
wel weer een nieuwe dimensie zo wireless
niet zo snel hoor maar toch wel toppie!!
je bent dus nu ong.klaar met je studie en wat dan... PE4????
nog steeds 8berg
nb. nieuwe topic erbij hoor PE na 2 jaar!



Edit: quote aangepast - Test Hij leert het nooit...
Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: Ninka op 11-07-2006, 23:13:41
Hoihoi

Ik hou het reisverslag van Jorien een beetje bij, en ik moet zeggen: wel erg leuk om te lezen hoor!

Ik hoop dat het goed gaat en leuk blijft ;)

Ninka

Titel: Re: peking 1 jaar later!!
Bericht door: 8berg op 12-07-2006, 15:16:56
Hoihoi

Ik hou het reisverslag van Jorien een beetje bij, en ik moet zeggen: wel erg leuk om te lezen hoor!

Ik hoop dat het goed gaat en leuk blijft ;)

Ninka



he ninka,
leuk dat je jorien volgt,
't valt haar niet mee, vooral omdat Iran nogal wat "complicaties" met zich meebrengt!
mooi dat je hetzelfde opmerkt, ze schrijft zo leuk, dat hoor ik van meerdere mensen
je kunt ook posten op haar weblog hoor!!! ::joehoe:: ::joehoe:: ::joehoe::
groene groet,
rinck