Realitynet - Realitynet.org

Off topic => De Huiskamer => Topic gestart door: Fossiel op 26-11-2007, 15:05:37

Titel: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 26-11-2007, 15:05:37
Wat is er nu precies aan de hand waardoor scholieren allemaal gaan staken ???
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Evenstar op 26-11-2007, 15:37:57
Ze willen teruggaan van 1040 lesuren naar 960 :P
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Ibung op 26-11-2007, 16:27:40
omdat die 1040 uren niet allemaal effectief worden gebruikt voor lesgeven, maar er een of andere constructie is bedacht om (op papier) wel aan dat aantal te komen. scholieren zitten nu vaak verplicht in een lokaal met een grote groep bij elkaar en een docent die aanwezig is maar dan dus niet echt les geeft.
(heb ik begrepen, maar ben er niet helemaal zeker van)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Bakkertje op 26-11-2007, 16:37:48
Ik vind het prima dat ze staken maar waarom er nou weer zoveel vandalisme en geweld aan te pas moet komen is voor mij de vraag? ???
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Swifty op 26-11-2007, 16:39:17


Geweld en vernielingen bij scholierenacties


In diverse steden zijn scholierenacties uitgebroken in rellen. Tientallen scholieren zijn gearresteerd na vernielingen en geweldpleging. Dit ondanks de toegezegde versoepeling van de 1.040-urennorm, waar de stakingen om te doen zijn.

Staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs roept de scholieren op te stoppen met de rellen. Ze vindt dat ze de leerlingen genoeg tegemoet is gekomen met een versoepeling van de lestijden.

De Amsterdamse politie had maandagmiddag liters water nodig om de uit de hand gelopen scholierendemonstratie te stoppen. Pas toen om één uur een waterkanon het Museumplein opreed en zijn lading leegspoot over de joelende menigte verdwenen de meeste jongeren van het plein.
Daarvoor golfde de massa van honderden scholieren joelend heen en weer over het Museumplein en de omringende straten. In de wijk de Pijp werden ruiten ingegooid. De scholieren gooiden met vuurwerkbommen. Politieagenten dreven de jongeren terug naar het Museumplein. ‘Amsterdam Hooligans´, schreeuwden de fanatiekste actievoerders. Dat waren vooral jongens, met capuchons op hun hoofd en sigaretten in de hand. De meisjes stonden hen op een afstandje toe te juichen.
Toen de Mobiele Eenheid met schild en wapenstok charges ging uitvoeren en er arrestaties werden gedaan, reageerden de jongeren woedend. Ze bekogelden de agenten met lunchpakketen, appels en flessen water.
Niet alle relschoppers leken werkelijk benul te hebben van de aanleiding voor de demonstratie. ‘Minder school’ wisten sommigen uit te brengen. Maar ook: ‘Lekker niet naar school.’ En: ‘Staken geeft je adrenaline.’

De politie arresteerde 21 scholieren in Amsterdam. Ook op vele andere plaatsen werden arrestaties verricht. Zo werden in Deventer vier jongeren aangehouden voor belediging en het gooien van vuurwerk en eieren. In Alkmaar werd een scholier aangehouden voor het opblazen van een putdeksel met vuurwerk.

In Haarlem zijn tien arrestaties verricht omdat de actievoerders pakjes brood naar het stadhuis gooiden. Volgens de rector van de Schoter Scholengemeenschap in Haarlem besloten leerlingen van haar school spontaan te gaan protesteren, omdat ze vrijdag niet hebben meegedaan. ‘Ze wilden wat inhalen. De meesten weten echter nauwelijks waar ze actie voor voeren.’

Tientallen scholieren zorgen voor treinvertragingen in Amersfoort. Rond het station ontstond een gevaarlijke situatie door de aanwezigheid van grote groepen scholieren. Scholieren passeerden hier massaal een overweg. Treinreizigers liepen hierdoor een vertraging van 30 tot 60 minuten op.

Ruim tweehonderd leerlingen van verschillende Haagse scholen protesteerden maandag op het Buitenhof in Den Haag voor de poorten van het regeringsgebouw. Kort daarvoor hadden leerlingen op het Binnenhof en vanaf het Plein het gebouw van de Tweede Kamer bekogeld met eieren.

In Rotterdam hadden ruim vijfhonderd jongeren zich verzameld op de Coolsingel. Zij bekogelden met eieren het stadhuis. De politie voorkwam dat de scholieren het stadhuis binnengingen. Rond het middaguur verspreidde de menigte over de stad en was het weer rustig op de Coolsingel.

In Lelystad protesteerden zo’n 250 scholieren van het Groenhorst College, omdat door de plannen van de staatssecretaris Van Bijsterveld van Onderwijs het succesvolle hulphalfuurtje voor individuele begeleiding verdwijnt. Een paar leerlingen hadden eieren meegenomen, maar die bleven in de doosjes.

In Eindhoven gingen onder meer ongeveer tweehonderd leerlingen van het Novalis College in staking. Volgens directrice Marion Beijer waren ze dat net als vrijdag niet van plan maar heeft de politie de actie uitgelokt. Maandagochtend verscheen onaangekondigd een politiebusje op het schoolplein. Agenten deelden pamfletten uit waarop werd uitgelegd dat iedereen het recht heeft om te staken en waarop een aantal gedragsregels stonden opgesomd. Dit was aanleiding voor de scholieren weer de straat op te gaan.

Ook in andere steden door het hele land gingen scholieren de straat op, zoals in Leiden, Middelburg, Alphen aan den Rijn, Ede, Gouda en in verschillende Brabantse steden. Zoals in zoveel plaatsen riepen scholieren elkaar op mee te doen via sms-berichten en msn.

Het Landelijk Aktiekomitee Scholieren LAKS had de leerlingen opgeroepen maandag wel naar school te gaan, in afwachting van het Tweede Kamerdebat van woensdag. Voorzitter Sywert van Lienden van het LAKS, vindt de nieuwe afspraken die gemaakt zijn ‘zeer positief’ maar ‘absoluut niet genoeg’ en heeft een verdergaand plan naar de Tweede Kamer gestuurd.

Staatssecretaris Van Bijsterveldt had aangegeven de omstreden 1.040-urennorm te zullen versoepelen. De scholen mogen vanaf volgend jaar 40 van de 1.040 uren grotendeels zelf invullen. Ook krijgen de scholen veel meer geld om ziektevervanging te kunnen betalen: 5 procent in plaats van 2 procent.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Swifty op 26-11-2007, 16:40:16
Zoveel geweld doet de boodschap teniet, volgens mij. Bovendien lijkt het me handiger de nadruk te leggen op de zinloze invulling van de urennorm, dan op de norm an sich...
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 26-11-2007, 17:20:48
Ik heb tot nu toe nooit last gehad van die urennorm, terwijl ik altijd roosters heb gehad waarbij ik weinig les had.
Dus ik ben ook niet gaan protesteren. Ik ben volgend jaar toch van school af. Bovendien zou het langer duren om te staken dan de 1,5 uur die ik les had :P
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: MiSs Stefanie op 26-11-2007, 17:23:05
Die jongeren van tegenwoordig weten echt niet wat staken inhoud zeg ::niet-ok:: vandalisme is het in ieder geval niet ::ohno::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Swifty op 26-11-2007, 17:37:03
Die jongeren van tegenwoordig weten echt niet wat staken inhoud zeg ::niet-ok:: vandalisme is het in ieder geval niet ::ohno::


Vroeguh, toen wij als scholier nog demonstreerden tegen de OV jaarkaart, gebruikten wij volgens mij geen geweld. De jeugd van tegenwoordig toch!  ;D
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: lord menno op 26-11-2007, 18:12:52
mijn school staat er ook bij en nog wel met naam genoemd ::schaam:: gelukkig was ik werken  :D
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: lord menno op 26-11-2007, 18:14:33
http://www.youtube.com/watch?v=InxGeAvqXpo
 8)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Loezel op 26-11-2007, 18:30:25
't Is jammer dat de scholieren niet beseffen, dat echt niemand ze meer serieus neemt door al die vernielingen. Vrijdag was er een meisje op tv die al die vernielingen normaal vond, want ze moesten immers vechten voor hun rechten.  ::) Een paar jaar terug werd er gestaakt tegen de 2e fase en toen begonnen ze politici te bekogelen die gekomen waren voor een discussie met de leerlingen, volkomen terecht zagen diezelfde politici daar toen meteen vanaf. Die 1040 uren norm (of wat is 't) die schijnt idd niet haalbaar te zijn. En idd denk ik dat scholieren meer hebben an 940 nuttige uren, dan 100 extra uren, die maar opgevuld worden met niks, om maar aan die norm te voldoen. Helaas verpesten de meeste van die jongeren het voor zichzelf, want echt vrijwel niemand neemt ze nu nog serieus. Maar zij denken: als we nou de boel slopen, dan komen er camera's en krijgen we aandacht. Blijkbaar beseffen ze niet dat 't de verkeerde soort aandacht is. Daarbij lijken er een heleboel niet eens te snappen waarom ze staken. Die zien het blijkbaar als een leuke extra vakantiedag ofzo.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Bodejos op 26-11-2007, 18:44:35
omdat die 1040 uren niet allemaal effectief worden gebruikt voor lesgeven, maar er een of andere constructie is bedacht om (op papier) wel aan dat aantal te komen. scholieren zitten nu vaak verplicht in een lokaal met een grote groep bij elkaar en een docent die aanwezig is maar dan dus niet echt les geeft.
(heb ik begrepen, maar ben er niet helemaal zeker van)
Dat is ongeveer waar het om gaat.

Wanneer in die 1040 uur daadwerkelijk les zou worden gegeven, zou een groot aantal leerlingen dit prima vinden. Maar om 80 uur duimen te draaien (terugrekenend gaat het dan om 2 uur per week), daar voelen veel leerlingen niets voor. In DIE zin kan ik me wel iets voorstellen van dr frustratie. Los van de gronds;ag voor de stakingen vind ik het niet juist dat leerlingen de stakingen aangrijpen om slechts rotzooi te trappen. Wanneer ik gesprekspartner van ze zou zijn, zou ik de dialoog met DIE leerlingen acuut afkappeHet

Het vernielingen aanrichten onder het mom van leerlingen-stakingen is onder alle omstandigheden niet goed te praten.

Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: lord menno op 26-11-2007, 19:06:05
bij mijn zusje zijn er 15 mensen uit de klas opgepakt en ze hebben per persoon 180 euro boete gehad.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: KD. op 26-11-2007, 19:08:15
Geweld is hoe dan ook niet goed te praten. ::ohno:: ::niet-ok:: ::niet-ok:: ::niet-ok:: Er zijn mensen die alles aangrijpen om rotzooi te schoppen, waarschijnlijk weten ze niet eens waartegen er precies geprotesteerd wordt.

Dat er gedemonstreerd wordt tegen het 'kunstmatig' vullen van uren door scholen om vooral maar die norm te halen, is dan wel weer terecht. ::ok:: Er worden allerlei domme en zinloze vakken (ANW ::rofl::, wel leuk knutselen ;D) en activiteiten bedacht om uren te vullen, terwijl er aan de andere kant bij sommige vakken wordt geklaagd over het gebrek aan diepgang (Frans 1, Duits 1). Dat laatste wordt op dit moment overigens al aangepast.

Het is alleen raar dat sommige van die scholieren die je op tv ziet heel andere argumenten noemen. :-\\ Bijvoorbeeld dat die 1040 uur te zwaar zijn.  ???
Als je de werkdruk op het VWO te hoog vindt, kun je toch HAVO gaan doen? ::jaja:: Als je de werkdruk op de HAVO te hoog vindt, kun je toch VMBO theoretische leerweg gaan doen? ::jaja:: Etc, etc.
Klagen over 'te zwaar' of 'te moeilijk' vind ik per definitie onzin. ::niet-ok::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: lord menno op 26-11-2007, 19:11:03
Het is alleen raar dat sommige van die scholieren die je op tv ziet heel andere argumenten noemen. :-\\ Bijvoorbeeld dat die 1040 uur te zwaar zijn.  ???
Als je de werkdruk op het VWO te hoog vindt, kun je toch HAVO gaan doen? ::jaja:: Als je de werkdruk op de HAVO te hoog vindt, kun je toch VMBO theoretische leerweg gaan doen? ::jaja:: Etc, etc.
Klagen over 'te zwaar' of 'te moeilijk' vind ik per definitie onzin. ::niet-ok::
en wat als je VMBO K te zwaar vindt? en al 2 keer bent blijven zitten?  en het dan nog te moeilijk vindt
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: KD. op 26-11-2007, 19:20:41
Als het echt niet lukt, kun je toch basisberoepsgericht doen?

Wat ik bedoel te zeggen; we hebben in Nederland een (middelbaar en hoger-) onderwijssysteem met allerlei verschillende niveau's, zodat in principe iedereen een onderwijsvorm kan vinden waarin hij of zij het beste tot zijn recht komt. Als een bepaalde onderwijsvorm niet goed bij je past, als bijvoorbeeld de HAVO gewoon wat te moeilijk voor je is, dan vind ik niet dat je de HAVO (of 'het systeem') daar de schuld van kan geven.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: lord menno op 26-11-2007, 19:38:28
Als het echt niet lukt, kun je toch basisberoepsgericht doen?

Wat ik bedoel te zeggen; we hebben in Nederland een (middelbaar en hoger-) onderwijssysteem met allerlei verschillende niveau's, zodat in principe iedereen een onderwijsvorm kan vinden waarin hij of zij het beste tot zijn recht komt. Als een bepaalde onderwijsvorm niet goed bij je past, als bijvoorbeeld de HAVO gewoon wat te moeilijk voor je is, dan vind ik niet dat je de HAVO (of 'het systeem') daar de schuld van kan geven.
ik snap wat je bedoelt hoor, wou alleen even dom doen :P
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 26-11-2007, 19:43:24
Wat ik wel mooi vind is dat er binnen de huidige jumpstyle/hardcore/hiphop/breezah/radio 538-generatie toch nog wat punk bloed te vinden is!

It doesnt really matter
What youve got to say
They never fucking listen
To you any way

So fuck the system
You can bring it down
So fuck the system
We can bring it down

Future is chaos and anarchy
The misery continues
Its the governement way

So fuck the system
You can bring it down
So fuck the system
We can bring it down

Get up and stand up
And fight back now
They didnt want to listen
But theyll listen now

Thousands of homeless
And more each day
The misery continues
Its the government way

So fuck the system
You can bring it down
So fuck the system
Chaos will bring it down
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Bodejos op 26-11-2007, 19:50:45
en wat als je VMBO K te zwaar vindt? en al 2 keer bent blijven zitten?  en het dan nog te moeilijk vindt
Dan kun je nog altijd postbode worden. ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: koekoe op 26-11-2007, 20:08:38
mijn school staat er ook bij en nog wel met naam genoemd ::schaam:: gelukkig was ik werken  :D
Zoals misschien is geweten,heb ik voor deze jongeman enorm veel  ::respect::  ::ok:: Ik wil niet iedereen over dezelfde kam scheren,maar het heeft ook in België het nieuws en de krantenkoppen gehaald.Wat was de reden tot protest? Teveel lesuren en een te hoge werkdruk  :o :o Wat gaan die jongeren dan doen eens ze op de arbeidsmarkt terechtkomen?  ??? ??? ???
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Bodejos op 26-11-2007, 20:50:22
Ik deel de 1040 uur door 40 (weken), dan kom ik op 26 uur per week. Let wel, dit zijn LES-uren, als ik me goed heb laten informeren. Die bestaan toch uit 50 minuten?


Ik heb op de Mavo 32, en later 30 lesuren per week gehad. Dan praat ik in het laatste geval over 1200 (les-)uren. Ook in die tijd waren er 2 studie-uren per week, waarin de docent steeds wisselend was, en maar voor zich uit zat te staren.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Loezel op 26-11-2007, 23:58:28
Het gaat niet per se om die uren. Als het goed is. Bij de jongeren die verkeerd bezig zijn, is dat dan wel zo. Waar het om gaat is dat die uren opgevuld worden met nutteloze onzin, omdat de scholen van gekkigheid niet meer weten wat ze met die verplichte uren moeten. En als ze die uren niet geven, dan krijgen ze een boete. Nou dan laten ze de scholieren dus maar verplicht op school zitten niks doen. Met een docent erbij die ook te weinig betaald krijgt, dus die ook niet echt enthousiast is. Kijk als ze daar tegen willen protesteren hebben ze mijn zege. Maar een deel denkt dat ze gewoon voor meer vrije uren staken (wat deels ook wel zo is), voor een ander deel is dit gewoon een handige manier van spijbelen en weer een deel is er alleen op uit om rotzooi uit te halen. En vrijwel niemand die nou ook echt weet waarom er gestaakt wordt.  ::)
Titel: Re: Scholierenvernieling
Bericht door: hAgAr op 27-11-2007, 10:42:44
Verander de topicnaam maar in "Scholierenvernielingen".
Dit heeft héél weinig te maken met staken. En waar gaat het nu om, 1040 uur naar school per JAAR!
En als je dan die gastjes met een sjaal voor hun mond op het journaal zie, dan zijn al de uren die ze nu al op school hebben gezeten, zonde van de moeite gebleken.
Geen respect, geen verantwoordelijkheidsgevoel. Wat moet er later van worden ?
En die knapen die nu opgepakt zijn voor openlijke geweldpleging en vernieling: geef ze maar 1040 uur taakstraf!
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Swifty op 27-11-2007, 16:35:02
Het gaat zelfs verder dan vernielingen...

Bron: nu.nl

Aanhouding voor mishandeling leraren

TILBURG - De politie heeft dinsdagmorgen een 14-jarige jongen uit Goirle aangehouden op verdenking van mishandeling van vier docenten van een school in Tilburg.

De mishandelingen zouden hebben plaatsgevonden tijdens de scholierenstaking een dag eerder. De jongen werd opgespoord na een anonieme tip, zei een woordvoerder van de politie.

De vier docenten van het Willem II College in Tilburg wilden een groep actievoerders van andere scholen de toegang tot het gebouw belemmeren. Een van de demonstranten schopte en sloeg de leraren.

Ziekenhuis

Een 54-jarige leraar werd in het gezicht geraakt, viel achterover met zijn hoofd tegen een deur en raakte buiten bewustzijn. De leraar werd bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis behandeld.

De politie denkt dat met de aanhouding van de 14-jarige de belangrijkste verdachte achter slot en grendel zit. De jongen wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: lord menno op 27-11-2007, 17:24:13
er gingen hier gisteren een aantal scholieren gratis winkelen... ze zijn met zn allen een winkel binnen gerend en hebben daar allemaal eieren en tomaten meegenomen ::niet-ok::.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: -Lieke- op 27-11-2007, 18:55:13
bij mij op school gingen ze gisteren ook staken, maar dat waren bijna alleen brugklassertjes die stoer wilden doen (en nu moeten nabljiven >:D)
ik heb nu 36 lesuren in de week, zonder nutteloze tijdsbesteding, dat moeten andere scholen toch ook kunnen?
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Bodejos op 27-11-2007, 21:16:43
Het gaat sommigen niet om het staken voor het doel dat LAKS heeft gesteld, het is net als bij het voetballen: je hebt een groot aantal voetbalsupporters, en een klein aantal raddraaiers, dat het niet uitmaakt in welke clubkleuren ze rondlopen, als ze maar rotzooi kunnen trappen.

Ik durf te wedden dat verreweg de meesten niet eens weten waar de akties voor zijn, ze hebben geen les, en dat telt meer voor ze. Helaas.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Bakkertje op 28-11-2007, 07:50:59
Mijn oudste wilde vandaag ook gaan staken...heb hem verteld dat de eventuele boete voor hem is want wanneer je vandaag niet op school bent en je hebt je niet ziekgemeld dan wordt je gemeld bij de leerplichtambtenaar.
Ik heb het allemaal maar iets strenger aan hem verteld dan eigenlijk is, want hij snapte er ook niet vele van waarvoor er eigenlijk gestaakt wordt...jaja stoer doen was dus eigenlijk hoofdmotto ;)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 28-11-2007, 21:31:18
Hahaha ik vind dit hele gedoe eigenlijk best wel grappig.
Al die kansloze figuurtjes staken, en ik zit lekker 20 uurtjes per week op school gezellig te keuvelen over van alles en nog wat! Wat nou zinnige lesinvulling? School is gewoon gezellig!
 ;D
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: koekoe op 28-11-2007, 22:11:54
er gingen hier gisteren een aantal scholieren gratis winkelen... ze zijn met zn allen een winkel binnen gerend en hebben daar allemaal eieren en tomaten meegenomen ::niet-ok::.

Om mee te gooien? de watjes  ::jaja:: als ze willen protesteren dat ze het dan meteen goed doen!!!! neem dan gepelde tomaten in blik mee,dat komt veel harder aan  ::jaja:: ::jaja:: ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: tinuzzz op 28-11-2007, 22:14:57
Nu is het debat over de 1040-urennorm.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: lord menno op 29-11-2007, 17:38:28
ik vind eik dat die uren moeten blijven. onder welke uren moet ik anders spijbelen? straks mis ik nog iets
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Bodejos op 29-11-2007, 19:18:15
Waar staken de scholieren eigenlijk voor? Als je 1040 deelt door 168 (het aantal uren in de week), gaan ze 6,19 week naar school. De rest van de tijd (bijna 46 weken op jaarbasis) hebben ze vrij. ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: >>Tommie<< op 1-12-2007, 21:18:19
Ik ben ook gaan staken.. Stond ik daar op Museumplein.. Wist ik niet eens waarom :P
maarja.. Tis beter dan school :D En bij ons was bijna de hele school leeg. Haha!
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Lautjuh op 1-12-2007, 22:28:25
Ik ben ook gaan staken.. Stond ik daar op Museumplein.. Wist ik niet eens waarom :P
maarja.. Tis beter dan school :D En bij ons was bijna de hele school leeg. Haha!

 :o
is dat niet een heel klein beetje een rare insteek om te gaan staken? beter dan school..?
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 1-12-2007, 23:20:21
Ik ben ook gaan staken.. Stond ik daar op Museumplein.. Wist ik niet eens waarom :P
maarja.. Tis beter dan school :D En bij ons was bijna de hele school leeg. Haha!

Wauw! Een levend voorbeeld van een zielige kansloze staakmongool! Op ons forum!
 ::bravo::

 ::)  ::)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Sprien op 1-12-2007, 23:22:45
Wauw! Een levend voorbeeld van een zielige kansloze staakmongool! Op ons forum!

Nounou.. wat minder kan ook.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 1-12-2007, 23:35:17
Nounou.. wat minder kan ook.

Het kan, maar ik vind het niet nodig.

Deze Tommie is het precieze voorbeeld van alle mensen die wij met z'n allen hebben verfoeid in dit topic, dus dan mag ik dat toch ook tegen hem zeggen?
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Sprien op 1-12-2007, 23:39:34
Het kan, maar ik vind het niet nodig.

Deze Tommie is het precieze voorbeeld van alle mensen die wij met z'n allen hebben verfoeid in dit topic, dus dan mag ik dat toch ook tegen hem zeggen?

Iemand verfoeien is iets anders dan uitschelden voor mongool.
Neemt trouwens niet weg dat het inderdaad een beetje raar is dat je niet weet waarvoor je aan het staken bent.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: WorldExpress op 2-12-2007, 00:52:42
Ik heb ook gestaakt, afgelopen vrijdag. De verwarring is dat mensen denken dat scholieren staken om minder uur les te krijgen. Dat is dus niet zo, het gaat erom dat scholen die 1040 uur amper halen, en daardoor trucjes gaan verzinnen om er wel aan te komen.

Paar voorbeeldjes op mijn school:

-Schooljaar een dag eerder laten beginnen
-Dag beginnen om 8.10, ipv 8.15.
-Als een les uitvalt mag je niet naar huis of naar mediatheek ofzo, je moet in groot studielokaal zitten met zn 50'en bij elkaar met een man (Ik noem hem geen docent) die op je moet letten.

Vooral die laatste vind ik onzin. Je gaat dan leerlingen op school houden om ze maar op school te hebben. Zelfs als je dan al naar huis kan.

Bovendien vond ik het wel merkwaardig. De staking van afgelopen vrijdag kwam amper in het nieuws en er is amper enig antwoord gekregen van de regering, de stakingen met veel geweld wel.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 2-12-2007, 14:45:35
Iemand verfoeien is iets anders dan uitschelden voor mongool.
Neemt trouwens niet weg dat het inderdaad een beetje raar is dat je niet weet waarvoor je aan het staken bent.

Zie het niet als uitschelden, maar als uitdagen, ik wil met deze knul wel even een discussie starten.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Loezel op 2-12-2007, 16:36:58
Ik heb ook gestaakt, afgelopen vrijdag. De verwarring is dat mensen denken dat scholieren staken om minder uur les te krijgen.

Ik weet idd dat dat niet zo is, maar dat mensen denken dat het wel zo is, komt deels door de scholieren die het ook niet weten, maar wel gaan staken, omdat ze lekker een vrije dag willen. Of de scholieren, die heel hard roepen dat ze minder les willen.

Verder ben ik het er echt wel mee eens. Mijn moeder zat zelf in het onderwijs en kent heel veel mensen in het onderwijs en die zeggen ook allemaal dat het onhaalbaar is. Het lijkt niet veel, maar als je alle proewerkweken, excursieweken, sportdagen, lessenuitval door zieke docenten, lesuitval door een tekort aan docenten etc. allemaal meetelt, dan komt bijna geen enkele school aan die 1040 uur. Veel scholen (waaronder mijn eigen oude school), kiezen er dan voor om kwaliteit, boven kwantiteit te laten gaan, daar hun tijd in te steken, waardoor ze niet aan de 1040 uur komen en een boete krijgen. HOewel ze wel weer voor de zoveelste keer op rij beste school van Nederland worden. Andere scholen verzinnen de raarste dingen om maar aan die 1040 uur te komen, weinig van die dingen leiden tot een hogere kwaliteit, maar die scholen krijgen tenminste geen boete.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Bakkertje op 2-12-2007, 17:10:05
Zie het niet als uitschelden, maar als uitdagen, ik wil met deze knul wel even een discussie starten.

Dan nog hoef je hem toch niet voor een mongool uit te schelden? Ik denk dat je op een andere, minder beledigende manier ook wel de discussie kunt starten...

On topic: Er stonden veel jongeren zoals Tommie op het museumplein die uit verveling dan maar ongein beginnen te trappen. Ik snap overigens niet waarom de leerlingen moeten gaan staken, terwijl het een probleem van de scholen is. Laat de directies maar eens wat harder actie voeren tegen dit soort beslissingen van de regering. Maar ja geluisterd wordt er toch niet ::ohno:: Dat heb ik wel gemerkt nu ik in het basisonderwijs werkzaam ben.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: KD. op 2-12-2007, 20:04:24
Het wordt tijd dat er ook weer eens studentenstakingen komen. ::zwaai::
Minister Plasterk met zijn domme proefballonnetjes.  ::ohno:: ::niet-ok:: ::niet-ok:: ::niet-ok::
Nu wil hij de studiefinanciering voor de masters verlagen, of het helemaa afschaffen en er een lening van maken. Op die manier wil hij studenten 'helpen' te overwegen of ze wel echt een master willen gaan doen. Krankzinnig plan. ::niet-ok:: ::niet-ok:: ::niet-ok::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Loezel op 2-12-2007, 20:36:24
't Is idd nogal raar, dat Nederland steeds roept dat ze een kenniseconomie willen hebben en dan weer de financiering van de masters af willen schaffen. En dan roepen dat je met een bachelor ook wel aan een baan komt  ::rofl:: Ik ben laatst bij een bachelordiploma uitreiking geweest en die mevrouw daar zei nota bene nog, dat ze echt door moesten studeren, omdat dit diploma gewoon eigenlijk niks waard was. Ik denk dat ik straks met mijn HBO diploma nog op meer plekken terecht kan, dan mensen met een bachelordiploma.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Vieffan op 2-01-2008, 13:40:12
Dan nog hoef je hem toch niet voor een mongool uit te schelden? Ik denk dat je op een andere, minder beledigende manier ook wel de discussie kunt starten...

On topic: Er stonden veel jongeren zoals Tommie op het museumplein die uit verveling dan maar ongein beginnen te trappen. Ik snap overigens niet waarom de leerlingen moeten gaan staken, terwijl het een probleem van de scholen is. Laat de directies maar eens wat harder actie voeren tegen dit soort beslissingen van de regering. Maar ja geluisterd wordt er toch niet ::ohno:: Dat heb ik wel gemerkt nu ik in het basisonderwijs werkzaam ben.

Het is ook ons probleem. Wij krijgen nutteloze lessen. Maar goed, ik baal ervan dat het grootste deel van Nederland het niet snapt. Ik deed mee aan de eerste staking, er waren veel camera's. Maar ja, onze demonstratie verliep rustig dus er kwam niks van in het nieuws. Jammer, want ze gingen een spoeddebat houden. Als er dan wat meer aandacht van de media was geweest hadden we misschien wel wat bereikt. En toen kwamen de scholieren die rotzooi gingen trappen, die mensen hebben echt geen verstand. Denken ze nou echt dat dat helpt? Waarom zouden ze luisteren naar een stel debiele jongeren die niet eens weten waar de staking over gaat. Vind ik ook slecht van de scholen dat ze hun leerlingen niet goed hebben ingelicht.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: >>Tommie<< op 2-01-2008, 13:44:55
On topic: Er stonden veel jongeren zoals Tommie op het museumplein die uit verveling dan maar ongein beginnen te trappen.

Ik trapte geen ongein hoor ;)
keek alleen maar en daarna ben ik weggegaan van museumplein.  ;)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 2-01-2008, 13:56:38
Ik trapte geen ongein hoor ;)
keek alleen maar en daarna ben ik weggegaan van museumplein.  ;)

Dat je niet wist waar het over ging zegt voor mij al genoeg hoor...
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: >>Tommie<< op 2-01-2008, 14:00:27
Dat je niet wist waar het over ging zegt voor mij al genoeg hoor...

Dus alleen maar omdat ik niet wist waarom ik er stond.. Moet ik dan meteen maar gaan rellen? Slaat nergens op..

Uiteindelijk ben ik dus weggegaan.. Stond daar denk ik maar 10 minuten ofzo
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Vieffan op 2-01-2008, 14:59:25
Dus alleen maar omdat ik niet wist waarom ik er stond.. Moet ik dan meteen maar gaan rellen? Slaat nergens op..

Uiteindelijk ben ik dus weggegaan.. Stond daar denk ik maar 10 minuten ofzo

Voor mij is het juist erg dat je niet wist waarom je er stond. Alleen maar om vrij te hebben. Daarom wilde de regering niet luisteren, omdat er nogal veel van jou soort mensen rond liep. Die niet wisten waarom ze eigenlijk ging staken.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 2-01-2008, 17:26:35
Dus alleen maar omdat ik niet wist waarom ik er stond.. Moet ik dan meteen maar gaan rellen? Slaat nergens op..

Uiteindelijk ben ik dus weggegaan.. Stond daar denk ik maar 10 minuten ofzo

Antwoord:
Voor mij is het juist erg dat je niet wist waarom je er stond. Alleen maar om vrij te hebben. Daarom wilde de regering niet luisteren, omdat er nogal veel van jou soort mensen rond liep. Die niet wisten waarom ze eigenlijk ging staken.

Door jou en alle anderen die net als jij waren, heeft die staking geen succes gehad. Dat had hij overigens ook niet verdient.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: >>Tommie<< op 2-01-2008, 17:51:16
Dus je denkt dat het mislukt is omdat niemand het snapte?
Knap dat ze dat weten dat niemand het snapte..
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: lord menno op 2-01-2008, 17:53:04
Voor mij is het juist erg dat je niet wist waarom je er stond. Alleen maar om vrij te hebben. Daarom wilde de regering niet luisteren, omdat er nogal veel van jou soort mensen rond liep. Die niet wisten waarom ze eigenlijk ging staken.
dus door de mensen die daar gewoon moesten zijn, is het mislukt?
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Vieffan op 2-01-2008, 19:49:57
Jullie vatten het verkeerd op. Doordat er zoveel mensen waren die geen idee hadden waarom ze daar stonden. En er ook nog eens een deel rotzooi ging trappen. Wilde de tweede kamer niet meer luisteren. Want als wij niet weten waarom we daar staan, hebben we blijkbaar nergens last van, dus hebben we ook geen probleem. Dus hoeft er ook niks veranderd te worden.  Ze namen ons gewoon niet meer serieus, omdat veel van de mensen die in de media kwamen (denk aan die gozer die een beetje suriname ging roepen op elke vraag) echt geen flauw idee hadden waarover het ging. En dat snap ik wel weer van hun kant, waarom zou je iets veranderen als de helft niet eens door heeft wat er aan de hand is. Blijkbaar hebben die nergens last van.
Dus je denkt dat het mislukt is omdat niemand het snapte?
Knap dat ze dat weten dat niemand het snapte..
Dat denk ik dus ja, en zo moeilijk was het niet om door te hebben dat er nogal wat mensen waren die het niet snapte. De media was er vol van.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: >>Tommie<< op 2-01-2008, 20:09:29
Dat denk ik dus ja, en zo moeilijk was het niet om door te hebben dat er nogal wat mensen waren die het niet snapte. De media was er vol van.

Het enige dat steeds in de media was.. Was dat er rellen kwamen over de staking. Heb niks over gehoord dat veel mensen de actie niet snappen. Maja het zal wel :P .  Maak me er niet zo druk over. De staking was alweer een tijd geleden.. :P

Maare willemson.. Als je op straat of ergens buiten weet ik veel.. Een discussie wil starten en je scheld meteen iemand uit voor mongool ? ..
Ten eerste : Best wel kinderachtig om het meteen op schelden te zetten.
En ten tweede.. : let wel op he.. Bij wie je het zegt.. Want je kan wel is een keer een ander persoon tegen het lijf lopen die met losse handjes rondloopt..  :o
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Swifty op 2-01-2008, 22:45:55
Antwoord:
Door jou en alle anderen die net als jij waren, heeft die staking geen succes gehad. Dat had hij overigens ook niet verdientd.
dDus door de mensen die daar gewoon moesten zijn, is het mislukt?
Ze namen ons gewoon niet meer serieus, omdat veel van de mensen die in de media kwamen (denk aan die gozer die een beetje sSuriname ging roepen op elke vraag) echt geen flauw idee hadden waarover het ging. En dat snap ik wel weer van hun kant, waarom zou je iets veranderen als de helft niet eens door heeft wat er aan de hand is. Blijkbaar hebben diezij nergens last van.Dat denk ik dus ja, en zo moeilijk was het niet om door te hebben dat er nogal wat mensen waren die het niet snapten. De media wasren er vol van.
Maare wWillemson.. Als je op straat of ergens buiten weet ik veel.. Een discussie wil starten en je scheldt meteen iemand uit voor mongool ? ..
Ten eerste : Best wel kinderachtig om het meteen op een schelden te zetten.
En ten tweede.. : let wel op he.. Bij wie je het zegt.. Want je kankunt wel iseens een keer een ander persoon tegen het lijf lopen die met losse handjes rondloopt..  :o

I rest my case  ;D
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 2-01-2008, 23:28:22
Maare willemson.. Als je op straat of ergens buiten weet ik veel.. Een discussie wil starten en je scheld meteen iemand uit voor mongool ? ..
Ten eerste : Best wel kinderachtig om het meteen op schelden te zetten.
En ten tweede.. : let wel op he.. Bij wie je het zegt.. Want je kan wel is een keer een ander persoon tegen het lijf lopen die met losse handjes rondloopt..  :o

Heel het forum heeft mensen zoals jij verfoeid, en als ik jou dan hard toespreek dan doet men ineens moeilijk, dat noem ik pas kinderachtig

Maar verder heb je wel gelijk, ik had niet hoeven schelden.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: >>Tommie<< op 2-01-2008, 23:45:46
Heel het forum heeft mensen zoals jij verfoeid, en als ik jou dan hard toespreek dan doet men ineens moeilijk, dat noem ik pas kinderachtig

Duss,, als veel mensen dezelfde mening hebben, en ik geef ook me mening over het staken..En die is precies het tegen overgestelde.. Moet je me dan meteen hard toespreken ? Alleen omdat ik me eigen mening geef?? Yeah right!
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 3-01-2008, 00:20:20
Duss,, als veel mensen dezelfde mening hebben, en ik geef ook me mening over het staken..En die is precies het tegen overgestelde.. Moet je me dan meteen hard toespreken ? Alleen omdat ik me eigen mening geef?? Yeah right!

Ik heb ook mijn mening, en mijn mening spreekt de jouwe gewoon hard toe...
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: >>Tommie<< op 3-01-2008, 11:48:16
Okee dan geef jij gewoon je mening..
maar als je volgende keer weer je mening geeft.. laat het woord mongool of een ander scheldwoord derbuiten..
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Bakkertje op 3-01-2008, 11:53:51
Okee dan geef jij gewoon je mening..
maar als je volgende keer weer je mening geeft.. laat het woord mongool of een ander scheldwoord derbuiten..

en daar ben ik het helemaal mee eens...ik vind het vreselijk irritant dat iedereen maar lukraak voor mongool of welk ander vreselijk scheldwoord wordt uitgemaakt. Je kunt je mening toch ook ventileren zonder schelden of is dat nu echt niet meer mogelijk in deze maatschappij?

Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: koekoe op 4-01-2008, 12:25:38
Wat ik me afvraag; Hoe zullen de jongeren van nu reageren binnen pakweg 10 jaar,als ze een zeer drukke job hebben en hun eigen posts hier nog eens overlopen?
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Evenstar op 4-01-2008, 13:26:25
en daar ben ik het helemaal mee eens...ik vind het vreselijk irritant dat iedereen maar lukraak voor mongool of welk ander vreselijk scheldwoord wordt uitgemaakt. Je kunt je mening toch ook ventileren zonder schelden of is dat nu echt niet meer mogelijk in deze maatschappij?


Overdrijven is ook een vak.
Ik vind het ook maar dom dat sommige jongeren niet eens weten wáár ze voor lopen te staken.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Vieffan op 4-01-2008, 13:54:11
Wat ik me afvraag; Hoe zullen de jongeren van nu reageren binnen pakweg 10 jaar,als ze een zeer drukke job hebben en hun eigen posts hier nog eens overlopen?

Nogmaals, het gaat er niet om dat we te veel les hebben, maar dat we te veel nutteloze uren hebben. Dat is een erg groot verschil.
en nu hou ik erover op want het heeft toch geen zin. De regering gaat er niks aan veranderen. :P.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 4-01-2008, 16:02:18
en daar ben ik het helemaal mee eens...ik vind het vreselijk irritant dat iedereen maar lukraak voor mongool of welk ander vreselijk scheldwoord wordt uitgemaakt. Je kunt je mening toch ook ventileren zonder schelden of is dat nu echt niet meer mogelijk in deze maatschappij?



Jaja, en eerder in dit topic zei ik dit al...
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: tinuzzz op 4-01-2008, 17:00:31
Wat ik me afvraag; Hoe zullen de jongeren van nu reageren binnen pakweg 10 jaar,als ze een zeer drukke job hebben en hun eigen posts hier nog eens overlopen?

Dan lachen we er om. ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: KD. op 4-01-2008, 17:07:07
Het ging er bij mijn weten helemaal niet om dat het middelbaar onderwijs nou zo enorm zwaar is, het ging erom dat de uren gevuld worden met allerlei zinloze, inhoudloze onzin, alleen maar om aan die urennorm te komen.

Ik mag hopen dat ze in die 'drukke job' over 10 jaar geen tijd gaan vullen puur en alleen om de tijd te vullen... Dan willen ze toch over het algemeen wel dat er effectief gewerkt wordt.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: WorldExpress op 9-01-2008, 16:20:58
13 januari komt er een aflevering van Zembla, over dit onderwerp. Een vriendin van mij (Anouk) is geinterviewd (en ik ook maar heel kort :P ) :D
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Loezel op 9-01-2008, 16:33:09
Bedankt voor de tip  ::ok:: Ik denk dat ik wel ga kijken, als ik er aan denk  ;)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: WorldExpress op 13-01-2008, 22:37:22
Wat een saaie langdradige uitzending :P
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Evenstar op 13-01-2008, 22:49:07
Ik vond het leuk hoor  ::jaja::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Loezel op 14-01-2008, 15:40:50
Ik vond het wel interessant. Jammer alleen dat het accent weer heel erg op de leerlingen lag (wat ook belangrijk is natuurlijk) en weer niet echt op docenten en schoolleidingen, die het over het algemeen toch met de leerlingen eens zijn. En die zullen (helaas misschien) eerder serieus genomen worden door veel mensen. Echt veel nieuwe info was er ook niet eigenlijk. maar voor de mensen die nog steeds niet weten waar het nou eigenlijk om ging, was het wel interessant. Vooral dat lokaal met die briefjes: laptops zijn alleen voor schoolwerk, dus niet voor mailen en hyves etc. Zag je allemaal mensen spelletjes spelen. ja, ja nuttige lesuren hoor  ::rofl:: En dan zo'n uitzendkracht voor de klas.  ::)

Wat trouwens opvalt is dat veel scholen die boetes hebben gekregen eerder als goede en excellente scholen zijn beoordeeld door de inspectie. En dan maar roepen dat het toch echt allemaal gaat om kwaliteit. Kwantiteit en kwaliteit zijn toch niet één en hetzelfde. Anders kan ik altijd beter een werkstuk inleveren van 20 pagina's, dan één van 6, want dan zou die van 20 automatisch beter zijn  ::ohno:: Eén school heeft 2,5 ton boete gekregen. Dat staat ongeveer gelijk aan het ontslag van 4 leraren. Probeer dan nog maar eens die 1040 uur in te plannen.  ::)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Remon op 19-01-2008, 20:11:56
Over drukke jobs gesproken, ik denk dat scholieren veel meer tijd op school zitten dan iedereen denkt. Zelf zit ik in de 4e klas van het gymnasium (vwo) en was ik (helaas) een van de weinigen in Amsterdam die serieus staakten.
1040 uur gedeeld door 40 lesweken is inderdaad erg weinig, als ik die verkeerde berekeningen van politici hoor over 5,5 uur per dag op school dan merk ik dat ze geen idee hebben hoe het er werkelijk aan toe gaat op school. 5.5 uur per dag! Dat zou echt een scholierenhemel zijn  ::oink:: (als je van veel vrije tijd houdt)
Als je op zo'n antwoord uitkomt houdt je geen rekening met:
-ongeveer 1uur aan pauzes per dag (voor het geval iemand het nog niet wist, scholieren moeten ook lunchen)
-excursies, projecten, uitwisselingen, vieringen(bijv. kerst/pasen) lerarenvergaderingen e.d. het gaat hier cumulatief om heel wat dagen.
-proefwerkweken, wij hadden er eerst 6, geweldig systeem! is helaas teruggedraaid naar 4 wat betekent dat de proefwerken zwaarder worden en je meer overhoringen in gewone lesweken krijgt, wat weer als gevolg heeft dat je sneller en meer moet leren  waardoor je dus minder onthoud wat je weer moet herhalen wat weer meer tijd kost.
-het gaat om "gerealiseerde uren" dit betekent dat echt ieder lesuur dat uitvalt door een afwezige docent (komt regelmatig voor) opgevangen moet worden door een andere, helaas kan dat niet op een kwalitatief verandwoorde wijze vanwege het lerarentekort.
-Ik weet niet hoe het op andere scholen gesteld is maar ik heb minstens 2 uur huiswerk per dag (als ik het allemaal maak)en daar komen nog dingen bij als boeken lezen en verslagen maken (hier gebruik ik altijd de vakanties voor)
-Vakken zijn zo ingedeeld dat ze een vast aantal (2 of 3) lesuren per week hebben, dit is de afgelopen jaren toch ook genoeg geweest? Als je meer lesuren wilt hebben moet je dus sommige vakken een uur extra geven per week, dan krijg je dus problemen Welke? en Wat moeten die vakken met die extra tijd, huiswerk heet niet voor niets huiswerk, thuis kun je rustiger beter en sneller studeren dan op school waar je sneller wordt afgeleid.
-tussenuren, het is erg moeilijk een rooster zo te maken dat alle uren op elkaar aansluiten waardoor je in de bovenbouw vaak zomaar tussendoor een uur vrij hebt(dat niet meetelt in de norm!). Deze uren zijn niet zo relaxed als het lijkt. Zoals ik al zei ben je op school minder productief dan thuis en naar huis gaat vaak niet door de afstand. Veel mensen vervelen zich dus in deze tijd, terwijl je werkdag wel langer duurt. Ik vertrek de meeste dagen bijvoorbeeld om 7:45 van huis om pas rond 16:45 weer thuis te komen.

Als je dit allemaal bedenkt betekent dat dus dat een gemiddelde scholier dus doordeweeks ongeveer 10 uur per dag aan school besteedt! plus reistijd, en veel mensen hebben dan ook nog meerdere keren per week een bijbaantje, en vergeet niet hobbys en sport die ook niet altijd leuk zijn (maar wel belangrijk voor je gezondheid of om je talenten goed te benutten!)
Maar het ergste is nog dat je met dat nieuwe systeem dus meer tijd aan school besteedt en er minder voor terug krijgt in de vorm van kennis (zie mijn punt bij proefwerkweken).
Gelukkig vindt onze schoolleiding de eis van de regering belachelijk en voldoet zei ook niet helemaal aan de norm zodat ik gelukkig geen "ophokuren" heb.
Wat veel mensen trouwens niet weten is dat de regering tegelijkertijd geld wil besparen op het onderwijs en ze nog steeds geen goede oplossing heeft voor veel problemen zoals het lerarentekort. In Den Haag denkt men dus door de urennorm op te krikken het onderwijs te verbeteren en er tegelijkertijd ook nog aan te verdienen door boetes op te leggen! Schandalig! Ze zouden met structurele oplossingen moeten komen, tot nog toe hebben ze alleen nog maar blunders gemaakt in het onderwijs denk aan gratis schoolboeken die steeds uitgesteld worden, de salarissen die achtergebleven zijn en het lerarentekort, de invoering en afschaffing van het studiehuis, de mavo die niet bleek te werken, etc

Zo denk daar maar eens over na ;)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Lautjuh op 29-01-2008, 17:38:19

-tussenuren, het is erg moeilijk een rooster zo te maken dat alle uren op elkaar aansluiten waardoor je in de bovenbouw vaak zomaar tussendoor een uur vrij hebt(dat niet meetelt in de norm!). Deze uren zijn niet zo relaxed als het lijkt.

en wat doen ze in die tussenuren?
lekker lopen etteren bij ons in de winkel.  ::ohno::
niet allemaal hoor, maar geregeld komt men met veel geblèr en geschreeuw binnen gestormt om de snoepbakken leeg te roven en een bende achter te laten.  ::ohno::
daarom hebben we nu de regel '2 scholieren per keer naar binnen'.

tussenuren zijn trouwens inderdaad niet relaxed, op een gegeven moment weet je echt niet meer wat te doen.  ::ohno:: (en huiswerk maken doe je toch niet in die uren, dat vond ik iig niets).
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Evenstar op 30-01-2008, 20:49:36
Remon ik ben het helemaal met je eens.
Die tussenuren zijn echt k*t, ik heb er zelf zo'n 6-7 in de week, soms wel 10  :-\\ Je doet echt helemaal niks en huiswerk maken kan niet want je kunt je niet concentreren.. (vind ik niet gek)

en wat doen ze in die tussenuren?
lekker lopen etteren bij ons in de winkel.  ::ohno::
niet allemaal hoor, maar geregeld komt men met veel geblèr en geschreeuw binnen gestormt om de snoepbakken leeg te roven en een bende achter te laten.  ::ohno::
daarom hebben we nu de regel '2 scholieren per keer naar binnen'.

tussenuren zijn trouwens inderdaad niet relaxed, op een gegeven moment weet je echt niet meer wat te doen.  ::ohno:: (en huiswerk maken doe je toch niet in die uren, dat vond ik iig niets).
Dat is ook heel vervelend ja, hier gaan ook veel mensen weg soms in die tussenuren.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Test op 30-01-2008, 21:13:07
Wij gingen in onze tussenuren vroegah altijd lekker sporten... (basketballen) ::tandpastasmiley::

Uren om het urendraaien is natuurlijk onzin en getuigt van een ambtenarenmentaliteit, ::niet-ok:: wat op zich natuurlijk niet gek is, want wie verzinnen die regeltjes? ::) Juist ja...

Men verandert om de haverklap de onderwijsmethoden. Af en toe een verandering is helemaal niet slecht, maar durf dan ook gewoon toe te geven dat iets niet werkt of dat het oude gewoon beter was. Helaas bezitten de mensen die over deze veranderingen gaan, deze eigenschap niet. ::niet-ok::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Loezel op 31-01-2008, 13:45:26
Helemaal met Test eens. Dat mens (Van Bijsterveld) blijft er maar op hameren dat met die extra uren de kwaliteit omhoog gaat. Maar wat leren mensen dan precies in zo'n uur met honderd scholieren in één aula met een uitzendkracht erbij? Niks wat ze niet ook thuis kunnen leren, lijkt me. Mijn oude school haalt die 1040 uur niet volgens mij (omdat ze gewoon proefwerkweken, sportdagen en excursies willen kunnen geven), maar heeft wel jaar in jaar uit zo ongeveer de beste eindexamenresultaten van Nederland. Inmiddels hebben al 200 (van de 650) scholen in Nederland gezegd dat ze de ophokuren niet meer gaan geven, waardoor ze niet meer aan de 1040 uur gaan komen. Dit aantal is nog steeds groeiende. Benieuwd of de staatssecretaris al die scholen gaat beboeten.  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Evenstar op 31-01-2008, 14:52:54
Vandaag ook weer, 6 uur op school met 1,5 uur écht les  ::niet-ok::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Remon op 31-01-2008, 19:47:35
Bij mij op school valt het gelukkig wel mee, ik heb maar 4 tussenuren per week, dus ik mag eigenlijk niet te veel klagen...
Ik ben trouwens behalve over het verminderen van de proefwerkweken heel positief over mijn school (sted.gym.nijmegen), want ondaks dat er 1500 leerlingen zijn met een beperkt aantal leraren en de keuzemogelijkheden en het vakkenaanbod zeer groot zijn in de bovenbouw heb je in de onderbouw nooit tussenuren en in de bovenbouw zelden meer dan 6 per week (tenzij er veel afwezige leraren zijn). Op mijn school worden zo'n beetje alle vakken gegeven die er zijn in Nederland, van Spaans tot NLT en van alle kunstvakken tot Latijn of Informatica (behalve levensbeschouwing) en daarnaast kun je 1 of 2 zogenaamde modules doen waarbij ook weer veel keus is en je "bijzondere" dingen doet onder lestijd. Het is dus ook niet gek dat alleen de meest hoogopgeleide wiskunde-docenten deze roosters maken... ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 1-02-2008, 11:26:08
Ik heb in 6 jaar school nog nooit te maken gehad met een norm van 1040 uren. Ik had altijd ontzettend lekkere roostertjes met veel 2 tot 6 zonder enig tussenuur. Ligt dat nou gewoon aan mijn school of zijn die andere scholen nou dom ofzo?
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Vieffan op 1-02-2008, 11:34:54
um... Ik denk dat het aan jou school ligt :P.
Vorig rooster had ik 8 tussenuren. En in mijn nieuwe rooster heb ik er 3 en 4 als het toetsuur door gaat. En ik moet 6 K-uren maken. Dus nu moet ik juist weer na school blijven...
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Remon op 2-02-2008, 18:27:50
Voordat de nieuwe fase werd ingevoerd maakte mensen in de bovenbouw inderdaad veel minder uren. Ik heb van een vriend van mij gehoord dat zijn oudere zussen maar ongeveer 25 lesuren hadden in klas 5 en 6 met 7 proefwerkweken. Ik heb er dit jaar 32 en volgend jaar 34 (plus tussenuren) met 4 proefwerkweken..... hiermee zit ik ongeveer rond de 1000 uur waarschijnlijk, nog net niet genoeg dus.
Je kunt je dus wel voorstellen dat de mensen in het oude systeem veeeeel minder uren hadden per jaar dan de huidige scholieren.
Daarnaast kan het inderdaad ook voor een deel aan je school gelegen hebben dat je zo´n ongeloofelijk relaxede dagen maakte, want hoe klijnschaligger de school en hoe simpeler de vakkenpaketten hoe makkelijker het roosteren is.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Evenstar op 2-02-2008, 20:13:56
Ik heb 32 uur met 4 proefwerkweken ook inderdaad. Het 1ste halfjaar had ik 34 uren.

WAAROM schaffen ze die 1040 uren-norm nou niet af heey.. dit gaat écht niet werken, ik heb gemiddeld 5 tot 10 tussenuren in de week  ::niet-ok::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 2-02-2008, 20:32:09
Ik heb 32 uur met 4 proefwerkweken ook inderdaad. Het 1ste halfjaar had ik 34 uren.

WAAROM schaffen ze die 1040 uren-norm nou niet af heey.. dit gaat écht niet werken, ik heb gemiddeld 5 tot 10 tussenuren in de week  ::niet-ok::

Dat met die tussenuren heeft niks te maken met de 1040 uren-norm, maar met de (nieuwe) tweede fase...
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Evenstar op 2-02-2008, 20:38:07
Dat met die tussenuren heeft niks te maken met de 1040 uren-norm, maar met de (nieuwe) tweede fase...
Ook goed :P Als het maar afschaffen want dit slaat nergens op, soms zit ik 10 uur op school te niksen
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Vieffan op 2-02-2008, 20:40:16
Ik moet 36 uur maken. Heb er 29 ingeroosterd. (Dus moet in tussenuren zogeheette K-uren maken)
En dan heb ik 1 week toetsweek.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 2-02-2008, 20:42:52
Onze geniale roostermakers hebben na een halfjaar besloten dat het rooster maar eens verbeterd moest worden.
Gevolg: ik ga van 1 tussenuur naar 6 tussenuren. Hulde! ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::
 ::)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: tinuzzz op 2-02-2008, 21:03:59
Onze geniale roostermakers hebben na een halfjaar besloten dat het rooster maar eens verbeterd moest worden.
Gevolg: ik ga van 1 tussenuur naar 6 tussenuren. Hulde! ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::
 ::)

Wat een vooruitgang! ::)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: -Lieke- op 3-02-2008, 16:19:30
Daarnaast kan het inderdaad ook voor een deel aan je school gelegen hebben dat je zo´n ongeloofelijk relaxede dagen maakte, want hoe klijnschaligger de school en hoe simpeler de vakkenpaketten hoe makkelijker het roosteren is.
Dat klopt niet hoor, ik zit op een kleine school en dan is het juist moeilijk goede roosters te maken. Voor 6 vwo maatschappij is er één rooster. Er zijn een paar cm'ers die biologie volgen, en de rest van de klas heeft dan altijd tussenuren. Tijdens Frans en Duits heeft em een tussenuur, tijdens economie cm. En de roostermaken snapt dan niet dat economie en biologie wel tegelijkertijd kan :-\\ we moeten altijd zelf lessen gaan verschuiven om een beetje een normaal rooster te krijgen
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Remon op 4-02-2008, 08:16:17
Dat klopt niet hoor, ik zit op een kleine school en dan is het juist moeilijk goede roosters te maken. Voor 6 vwo maatschappij is er één rooster. Er zijn een paar cm'ers die biologie volgen, en de rest van de klas heeft dan altijd tussenuren. Tijdens Frans en Duits heeft em een tussenuur, tijdens economie cm. En de roostermaken snapt dan niet dat economie en biologie wel tegelijkertijd kan :-\\ we moeten altijd zelf lessen gaan verschuiven om een beetje een normaal rooster te krijgen

Volgens mij toch echt wel, want de problemen die jij nu op noemt heb je net zo goed op grote scholen, alleen dan veel meer omdat gewoon een factor groter is. Je moet het roosteren zien als een wiskundig model, als de school groter is is er een groter aantal factoren die van belang zijn. Want er zijn meer leraren, meer leerlingen en dus meer lessen. Verder moet je bij een groot aantal klassen rekening houden met dingen als het aantal jongens versus het aantal meisjes in een klas, en dat maakt het weer een stapje ingewikkelder. Bovendien is het heel normaal om een tussenuur te hebben als je in de klas zit bij iemand met een ander profiel terwijl diegene wel les heeft. Verder kan het ook aan de roostermakers liggen.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 4-02-2008, 09:33:36
Volgens mij toch echt wel, want de problemen die jij nu op noemt heb je net zo goed op grote scholen, alleen dan veel meer omdat gewoon een factor groter is. Je moet het roosteren zien als een wiskundig model, als de school groter is is er een groter aantal factoren die van belang zijn. Want er zijn meer leraren, meer leerlingen en dus meer lessen. Verder moet je bij een groot aantal klassen rekening houden met dingen als het aantal jongens versus het aantal meisjes in een klas, en dat maakt het weer een stapje ingewikkelder. Bovendien is het heel normaal om een tussenuur te hebben als je in de klas zit bij iemand met een ander profiel terwijl diegene wel les heeft. Verder kan het ook aan de roostermakers liggen.

Nou, ik zat vorig jaar in een klas van 27 jongens en 1 meisje. Dus echt rekening daarmee houden doen ze, in ieder geval hier, niet. Echt een baggerklas.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Sprien op 4-02-2008, 09:46:23
Nou, ik zat vorig jaar in een klas van 27 jongens en 1 meisje. Dus echt rekening daarmee houden doen ze, in ieder geval hier, niet. Echt een baggerklas.

Had ze wel veel keus  ::hypocriet::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 4-02-2008, 14:08:20
Had ze wel veel keus  ::hypocriet::

Hahahaha ::rofl::
Nee, ze had al een vriendje buiten school ;D
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Vieffan op 4-02-2008, 16:58:44
waarom zouden ze daar uberhaupt rekening mee moeten houden?
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Fossiel op 4-02-2008, 17:05:03
waarom zouden ze daar uberhaupt rekening mee moeten houden?

Omdat je in een klas die in evenwicht is het beste kunt werken.
Met zoveel jongens in een klas is een drama omdat alle Bokito's zich moeten laten gelden en dat zorgt voor een heleboel lawaai...
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Remon op 5-02-2008, 13:19:02
Ik denk dat scholen met een beetje fatsoenlijke roostermakers rekening houden met dat soort dingen. Zo niet dan is zo´n school dus slecht georganiseerd, want bijvoorbeeld een eerlijke verdeling van man/vrouw in een klas zou toch vanzelfsprekend moeten zijn.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Vieffan op 5-02-2008, 20:55:07
Ik denk dat scholen met een beetje fatsoenlijke roostermakers rekening houden met dat soort dingen. Zo niet dan is zo´n school dus slecht georganiseerd, want bijvoorbeeld een eerlijke verdeling van man/vrouw in een klas zou toch vanzelfsprekend moeten zijn.

Bij ons kan dat nou eenmaal niet. Bijna alle jongens zitten op havo in mijn jaar. Dat betekend dus dat we maar een paar jongens hebben en voor de rest meisjes. Daar valt niks aan te doen. MAar wij werken prima hoor...
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: D*N op 30-01-2011, 19:31:59
whahaha deze staking weet ik nog zo goed ::).
Ik had ook gestaakt, echt geweldig grappig was dit :P.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: tdietz op 30-01-2011, 19:36:09
Nou, ik zat vorig jaar in een klas van 27 jongens en 1 meisje. Dus echt rekening daarmee houden doen ze, in ieder geval hier, niet. Echt een baggerklas.
jeetje, dat is wel absurd, ik zat juist met meer meiden dan jongens in de klas, ligt natuurlijk ook aan het niveau dat je doet
VWO is meestal meer vrouwen dan mannen
HAVO meestal gekijk en VMBO veel meer mannen dan vrouwen
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: tdietz op 30-01-2011, 19:38:18
whahaha deze staking weet ik nog zo goed ::).
Ik had ook gestaakt, echt geweldig grappig was dit :P.

ik had niet gestaakt, was ook niet nodig, kwam al aan het aantal uren dat ze wilden, en dat viel me reuze mee
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: D*N op 30-01-2011, 19:39:50
Ik zat in havo 3 ook in een klas van 10 meisjes en 6 jongens....
wat was het toen lekker rustig zeg ::trots::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: D*N op 30-01-2011, 19:41:07
ik had niet gestaakt, was ook niet nodig, kwam al aan het aantal uren dat ze wilden, en dat viel me reuze mee

nou ik zit dus op een school met een slecht studie advies :P.
dus staken was wel nodig...
en degenen die hebben gestaakt zijn ook niet gestraft omdat bijna iedereen staakte en dat wel heel veel spijbeluurtjes zouden zijn ::)
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Vieffan op 1-02-2011, 11:07:21
Nou ik ging staken puur omdat ik een dag vrij zou hebben ;D. slecht he ::rofl::
hoe ging het liedje ook alweer. iets over weggegooid worden met het badwater :P.
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: tdietz op 1-02-2011, 12:51:21
Nou ik ging staken puur omdat ik een dag vrij zou hebben ;D. slecht he ::rofl::
hoe ging het liedje ook alweer. iets over weggegooid worden met het badwater :P.
whahahha, diegene die bij mij op school staakte deden dat daarom ook
maar wat zij staken noemde, noemde ik gewoon een normale schooldag
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: D*N op 1-02-2011, 13:41:28
Nou ik ging staken puur omdat ik een dag vrij zou hebben ;D. slecht he ::rofl::
hoe ging het liedje ook alweer. iets over weggegooid worden met het badwater :P.
dat was ook wel een bijreden ::) ::rofl::
Titel: Re: Scholierenstaking
Bericht door: Jann op 2-02-2011, 19:54:41
Nou ik ging staken puur omdat ik een dag vrij zou hebben ;D. slecht he ::rofl::
hoe ging het liedje ook alweer. iets over weggegooid worden met het badwater :P.

Daar heb je 3 jaar geleden niets over gezegd :P

Er was één dag zo`n staking op onze school, maar dat bestond uit het opstapelen van tientallen fietsen voor het schoolhek en foto's van de directeur in urinoirs plakken. Die berg fietsen was wel erg komisch om te zien. Er werd nog een plank over een slootje aan de achterkant gelegd om toch in school te komen, maar die werd ook weggetrapt. Beetje zielig allemaal, maar ik was natuurlijk blij met een vrije dag.