Realitynet - Realitynet.org

TV & Realityseries Light => TV & Reality => Topic gestart door: Robbieazerty op 16-02-2010, 19:09:24

Titel: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 16-02-2010, 19:09:24
http://www.youtube.com/watch?v=PrRcnK2sjbg

"De Kinderpuzzel", een nieuw programma van Bart De Pauw (één van de makers van "De Mol") start zondag op één (de Belgische zender). Naar verluidt zou het een Mol-gevoel moeten hebben en kan je zelf thuis meepuzzelen. In plaats van op zoek naar een Mol, ga je op zoek naar de kinderen van de koppels.

Hierboven zie je al een teaser en op deze site (http://www.een.be/programmas/de-kinderpuzzel/clone-het-programma) zie je een trailer met al vooruitblikken van wat spannende opdrachten lijken te worden.

Eén van de kandidaten zal velen onder ons alvast bekend voorkomen, want Loes, kandidate in Expeditie Robinson 2002 doet ook aan dit spelprogramma mee!

De uitleg, genomen van bovengenoemde site:
Citaat
In De kinderpuzzel nemen Bart De Pauw en Tine Embrechts 7 koppels en 32 kinderen mee naar de Ardennen voor een spannend spel vol actie en avontuur. Het doel? Zo snel mogelijk te weten komen welke kinderen bij welke ouders horen. Maar dat is minder eenvoudig dan het lijkt.

De koppels kennen de kinderen niet, op twee na: hun eigen kinderen. De mama's en papa's krijgen drie weken de tijd om uit te vissen welke kinderen bij welke ouders horen en 'de kinderpuzzel' te leggen. Dat is moeilijker dan het lijkt. De koppels moeten elkaar leren kennen zonder vooroordelen, want voor de hand liggende gespreksonderwerpen als hun kinderen, hun beroep en de plek waar ze wonen zijn taboe.

dubbelspionnen
Veertien kinderen horen dus bij de zeven koppels, maar om het die koppels wat moeilijker te maken, zijn er ook dubbelspionnen in het spel. Achttien andere kinderen spelen in opdracht van de programmamakers een dubbelrol. Hun enige doel: zo veel mogelijk verwarring stichten. Voor elk blond ventje dat bij een van de ouders hoorde, werd een ander blond kindje geselecteerd. En voor elk West-Vlaams koppel is er wel een kind dat precies uit dezelfde streek lijkt te komen.

opdrachten
Om de kinderen beter te leren kennen, mogen de mama’s en papa’s kinderen uitkiezen om samen opdrachten uit te voeren. Die opdrachten zijn meteen de enige gelegenheden waarop ouders en kinderen met elkaar in contact komen. De rest van de tijd leren de koppels elkaar beter kennen in hun gîte in Porte de Cielle, terwijl de kinderen twaalf kilometer verderop de tijd van hun leven hebben op een speciaal voor hen georganiseerd zomerkamp. Een opdracht is voor de koppels dus niet alleen een onderneming op zich, maar ook de kans bij uitstek om de andere deelnemers te horen spreken, hen uit te vragen of hun gedrag en tics te observeren, in de hoop gelijkenissen te ontdekken met andere deelnemers.

De kinderpuzzel, vanaf zondag 21 februari

En naast de wekelijkse zondag afleveringen, kan je als je dat wil ook het spel vanuit het standpunt van de kinderen volgen, want elke weekdag komt er "De Kinderpuzzel: de 32" op Ketnet:
Citaat
Terwijl deze koppels zich het hoofd breken over welke kinderen bij welk koppel horen in De kinderpuzzel, volgt De kinderpuzzel: de 32  het programma vanuit de ogen van de kinderen. Tijdens de opnames hebben die de tijd van hun leven op een groot zomerkamp.

Wie zondag in De kinderpuzzel op Eén een koppel hoort zeggen dat twee kinderen zeker geen broer en zus kunnen zijn omdat ze zo anders klinken, hoort de kinderen in kwestie misschien maandag op Ketnet vertellen dat ze met opzet een ander accent hebben gebruikt. In De kinderpuzzel: de 32 wordt duidelijk hoe de kinderen de opdrachten met de koppels beleven en hoe ze proberen de anderen te slim af te zijn. De 32 vertellen ook over wat zij gehoord en gezien hebben op het zomerkamp en tijdens hun opdrachten met de volwassenen.

Daarnaast is De kinderpuzzel: de 32 ook een vrolijk verslag van wat de kinderen tijdens het zomerkamp allemaal meemaken. Ze gaan rotsklimmen, paardrijden, vlotten bouwen, kajakken, fuiven en nog zoveel meer. Toch moeten ze altijd op hun hoede blijven, want als alle koppels hen kunnen linken aan hun ouders, broertje(s) en/of zusje(s), moeten ze onverbiddelijk naar huis. Ook op het zomerkamp spelen de 32 het spel dus mee. En het mag duidelijk zijn: de kinderen zijn niet te onderschatten.

De kinderpuzzel: de 32, op Ketnet: van maandag tot vrijdag en op zaterdag en zondag
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Bodejos op 16-02-2010, 20:32:26
Ik zag er gisteren een paar keer de intro van, tussen de berichten over de treinramp. Lijkt me een goed doordacht concept, en als Bart de Pauw een van de bedenkers is, kan het niet anders dan dat het veel kijkers zal trekken.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Bodejos op 21-02-2010, 20:34:48
hahaha, er zitten echt elementen van Wie is de Mol? in. Zelfs geluiden die ze gebruiken.
Titel: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 21-02-2010, 21:16:20
Ik ben om!  ;D
Het heeft echt een WIDM-sfeer, door de beelden en de muziek, het mysterieuze en wederom mensen met een dubbelrol..
Oja, ik heb slechts de helft gezien, dus ik snap het nog niet helemaal.  :D
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Molow op 21-02-2010, 21:17:18
Geweldig! ::ok:: Met die sloten en die sleutels.

Geniaal programma. Net zo´n mindfuck als WIDM denk ik.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Niuno op 21-02-2010, 21:17:51
 ::ok::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Cosmic Fool op 21-02-2010, 21:18:48
Prachtig programma! ::bravo:: Je voelt aan alles dat dit door één van de bedenkers van De Mol is bedacht. Hier ga ik met veel plezier naar kijken.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: vveerraak op 21-02-2010, 21:18:55
Vertel vertel! ik heb het dus gemist... >:(
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 21-02-2010, 21:19:08
Ook in ben zeer positief over de eerste aflevering van dit programma. Zeker iets wat ik ga volgen. ::ok::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 21-02-2010, 21:20:29
Vertel vertel! ik heb het dus gemist... >:(

Er zijn 32 kinderen en 7 paar ouders. De ouders moeten via (WIDM-achtige) opdrachten erachter komen welke kinderen bij wie horen. Maar er zitten ook kinderen bij die bij niemand horen.
En volgens mij krijgen wij elke week ook een stukje van de puzzel zodat je zelf mee kunt speuren!
Ik ben echt super enthousiast, eindelijk weer iets goeds op tv!  ::ok::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Molow op 21-02-2010, 21:21:10
Vertel vertel! ik heb het dus gemist... >:(

14 kinderen. 2 per koppel. 7 koppels. 18 kinderen, puur om de koppels te verwarren, dus in totaal 32 kinderen.

De kinderen moeten dingen verhinderen die de koppels doen. Tenminste, zo leek het, en lijkt het in het vooruitblik.

De koppels moesten ergens naartoe komen, en de kinderen konden dat pad saboteren waardoor ze er minder snel komen. ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Tsubasa op 21-02-2010, 21:24:50
Is er ergens nog ne www.programgemist.be van dit feuilleton?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: vveerraak op 21-02-2010, 21:28:05
Ooitgemist, maar dat kun je hier niet krijgen geloof ik.

Een torrentje, iemand? ::joehoe::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 21-02-2010, 21:28:37
Oh help, als dit maar niet tot nieuwe verslavingen leidt.  :-X
Titel: Re: Middelen tegen afkickverschijnselen
Bericht door: Daedalus op 21-02-2010, 22:05:25
Ik vond de Kinderpuzzel ook leuk en zag er ook al een hoop mollenstreken in, ik mis alleen het grote geheel, het is voor de kijkers niet te doen om ook mee te speuren en dat was misschien wel leuk geweest. Voorts is het spijtig dat het programma weer overlapt met de Beagle, wat wij alhier ook altijd gaarne wensen te zien. Dus heb ik het eindje weer net gemist met de test & executie. Of neen, de test alleen neem ik aan.

[edit] Oja, ik plaats dit hier, omdat ik via het verplaatste topic enkel terecht kom op een pagina met de nu volgende mededeling:
Citaat
Het topic of board dat je zoekt bestaat niet of je beschikt over onvoldoende rechten om het te bekijken.
[/edit]
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 21-02-2010, 22:10:10
Het vleugje humor dat er in zit is ook erg prettig. (Ook dat deed me aan de Vlaamse Mol denken. Net als de muziek. Ik herkende de muziek die ze ook gebruikten bij de Mol III bij het San Marco plein en de muziek die ze in dezelfde serie gebruikten bij de zoektocht naar de superkandidaat.)
Titel: Re: Middelen tegen afkickverschijnselen
Bericht door: FeniXII op 21-02-2010, 22:10:13
Heb ´t gekeken en vond het erg leuk. ::ok::

Heb er zelf ook heel erg van genoten. Het zat heel goed in mekaar vond ik. Wel even wennen aan de voice-over, maar voor de rest niks op aan te merken. Alles zat erin. Spanning, humor, intelligentie. Plus die intro man, ik kreeg gelijk kippenvel man. Bij het einde weeral kippenvel, tesamen met alle koppels, haha. Geslaagd programma dus. Ik ben verkocht.

Ik had wel de hele tijd zo van ´Hmm die doet een beetje op zich zelf en raar. Die kan de mol wel zijn. Oh wacht. Er is geen mol...´
 ;D

Ik betrapte mezelf er ook op. 't Is weer net zoiets als de mol. Evenveel achterdocht, alleen geen sabotage, alhoewel, er zijn er al bij die beginnen liegen en dingen verzwijgen enz. anderen die niet kunnen liegen en zich verspreken ::tandpastasmiley::

Dit wordt de nieuwe hype in Vlaanderen vermoed ik. En hoe leuk, er zitten dus misschien ook wel geadopteerde kinderen in. En zo te zien werken ze ook met hints. De gelijkenis met DM gaat dus wel degelijk op.
Titel: Re: Middelen tegen afkickverschijnselen
Bericht door: Lautjuh op 21-02-2010, 22:10:29
Hoezo kun je niet meespeuren? Als ik het goed begrijp krijg je elke week één kind erbij. Deze week was dat in ieder geval zo. En wij met onze molspeurneus kunnen vast één en ander ontdekken. Ware het niet dat de zoektocht naar de mol al tijd genoeg in beslag neemt. Jammer dat de KP niet in april wordt uitgezonden, dan konden we van de mol hop zo door naar de KP.
Titel: Re: Middelen tegen afkickverschijnselen
Bericht door: Daedalus op 21-02-2010, 22:17:43
Nou, omdat ik niet 32 kinderen nu meteen uit elkaar kan houden. Ik weet niet eens of we ze allemaal wel gezien hebben. Hoezo komt er steeds 1 kind bij? Da's reuze-onhandig, wordt het alleen maar onoverzichtelijker van. Zit je straks met 468 kinderen, zoek jij er dan nog maar 14 uit.
Titel: Re: Middelen tegen afkickverschijnselen
Bericht door: Lautjuh op 21-02-2010, 22:19:30
Nou, omdat ik niet 32 kinderen nu meteen uit elkaar kan houden. Ik weet niet eens of we ze allemaal wel gezien hebben. Hoezo komt er steeds 1 kind bij? Da's reuze-onhandig, wordt het alleen maar onoverzichtelijker van. Zit je straks met 468 kinderen, zoek jij er dan nog maar 14 uit.

Neehee, flippo. Elke week krijg je één kind cadeau. Weet je dus bij welke ouder die hoort.
Titel: Re: Middelen tegen afkickverschijnselen
Bericht door: FeniXII op 21-02-2010, 22:29:16
Ik vond de Kinderpuzzel ook leuk en zag er ook al een hoop mollenstreken in, ik mis alleen het grote geheel, het is voor de kijkers niet te doen om ook mee te speuren en dat was misschien wel leuk geweest. Voorts is het spijtig dat het programma weer overlapt met de Beagle, wat wij alhier ook altijd gaarne wensen te zien. Dus heb ik het eindje weer net gemist met de test & executie. Of neen, de test alleen neem ik aan.

Het grote geheel wordt gaandeweg wel duidelijk denk ik. Vond het eerst ook nog wat onduidelijk maar denk wel dat er verandering in komt. Niet vergeten, dit was nog maar de eerste aflevering. Naar het einde toe sprak men al klare taal, ivm hoe de koppels eruit gaan, en wie eventueel kan winnen.

Spijtig dat je het einde gemist hebt, was de moeite. Was wel effe schrikken, denk dat die kandidaten daar eventjes een bijna fatale hartaanval kregen. Was wel een mooi tv-moment.

Titel: Re: Middelen tegen afkickverschijnselen
Bericht door: Daedalus op 21-02-2010, 22:32:32
Neehee, flippo. Elke week krijg je één kind cadeau. Weet je dus bij welke ouder die hoort.
Ja, dat was zeker aan het eind dan? Ik zei toch net dat ik dat gemist heb omdat er toen net een ander leuk programma begon? :P Flippette.
Titel: Re: Middelen tegen afkickverschijnselen
Bericht door: FeniXII op 21-02-2010, 22:39:26
Ja, dat was zeker aan het eind dan? Ik zei toch net dat ik dat gemist heb omdat er toen net een ander leuk programma begon? :P Flippette.

Hier heb je einde: staat al online blijkbaar. Moet wel zeggen, de eerste keer was spannender.
http://www.een.be/programmas/de-kinderpuzzel/de-finales

Muziek doorheen de uitzending is weer vree wijs!! De generiek is wel fel... creepy  :o schot in de roos, kreeg er kippenvel van.
http://www.een.be/programmas/de-kinderpuzzel/de-generiek
Titel: Re: Middelen tegen afkickverschijnselen
Bericht door: Marijee op 21-02-2010, 22:42:35
Volgens mij kan dit topic beter de Kinderpuzzel heten, hihi.
Maar ik ging 'online kijken', maar daar staat de finale ook al tussen? Eigenlijk sowieso vreemd, want alleen de finale en aflevering 1 staan er op..

Ik snap er niets van ???
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Bodejos op 22-02-2010, 15:16:07
Dat zou bij WIDM een blamage van de bovenste plank zijn, wanneer inderdaad de finale er al op staat.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 22-02-2010, 15:38:14
Volgens mij de finale van aflevering 1. Maar ik heb nog niet gekeken dus ik weet het niet.
Het programma vond ik wel erg goed. Maar het is vrij lastig om mee te speuren, je ziet die kinderen nauwelijks. Alleen op die foto's kun je ff goed naar ze kijken. Maar volgens mij hebben we dat gemeen met de ouders. Voor ons is het vooral welke info we krijgen tijdens de aflevering. (bijv dat ze de naam Caro zeiden en dat er ook echt een Caro bleek te zijn).

Ik vond ook het commentaar van die man in de trein zo grappig. zo droog over, volgens mij moeten er nog wat kinderen uit. etc. En de intro is best creepy, met die fluisteren kinderstemmen. Doet een beetje denken aan een horror film, dat je dan zo'n kindje op de achtergrond hoort zingen enzo. :P

Zeker een programma dat ik ga volgen, was het maar niet tijdens widm dat had ik er meer tijd in kunnen steken.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 22-02-2010, 16:02:33
Heel leuk en goed doordacht programma. Het spel in de trein was eventjes onduidelijk voor mij (misschien ook omdat ik af en toe naar het biathlon zapte) maar het kan een hele leuke serie worden!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 22-02-2010, 16:11:32
Tot wanneer loopt de serie? Het zou leuk zijn als het na WIDM nog even doorgaat.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 22-02-2010, 17:16:23
"Een donkerharig meisje met een leuk gezichtje." Ja, vind die maar eens tussen 100 kinderen :P
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 22-02-2010, 17:18:12
Het waren er 'maar' 32...  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 22-02-2010, 17:35:52
Het waren er 'maar' 32...  ::tandpastasmiley::
In de trein niet.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 22-02-2010, 17:53:12
200 kinderen zaten er op de trein toch? waarvan 32 bij de kinderpuzzel horen en ze er 2 goed hadden ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 22-02-2010, 18:16:28
De Kinderpuzzel maakte gisterenavond een sterke start, vanuit het niets naar een gemiddeld aantal kijkers van 1.212.292 kijkers en een marktaandeel van 44,73%. Benieuwd of het ook na de eerste aflevering aanslaat.

Nog een tip voor de kijkers onder ons. Google vooral geen namen van de koppels. Want heb al een dikke vette spoiler gevonden. Was op zoek waarvan ik een van de kandidaten herkende en kwam een artikel tegen met de namen van de kinderen.  ::ohno:: Niet zo erg eigenlijk want één van de twee leek zo fel op één van de ouders dat ik die al goed had.

200 kinderen zaten er op de trein toch? waarvan 32 bij de kinderpuzzel horen en ze er 2 goed hadden ::rofl::

Net op het extra programma gezien (daar stellen ze elke dag een kind voor) dat na twee keer treintje stop er al 28 van de 32 kinderen moesten uitstappen. ::rofl::

Tot wanneer loopt de serie? Het zou leuk zijn als het na WIDM nog even doorgaat.
Denk toch wel dat het rond de tien afleveringen gaat zijn hoor.

"Een donkerharig meisje met een leuk gezichtje." Ja, vind die maar eens tussen 100 kinderen :P
Die was echt lachen! ::rofl::



Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 22-02-2010, 19:43:35
Tot wanneer loopt de serie? Het zou leuk zijn als het na WIDM nog even doorgaat.

Na WIDM komt op de Avro ook nog een andere leuke reeks, namelijk Eeuwige Roem (ook in België verzonnen) die ook WIDM-achtige opdrachten had.

Verder denk ik dat we het inderdaad zullen moeten hebben van eventuele versprekingen en vermoed ik dat ze nog wel andere dingen in het programma ingebouwd hebben waardoor je zelf ook mee kan ozken. Plus dat je aan het eind een juist kind cadeau krijgt ja (die staat ook op de site van een.be trouwens).

Ik had al een voorgevoel dat hier wel een doelgroep zat voor het programma  ;D
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 22-02-2010, 21:27:49
eeuwige roem de belgische versie? Dat vond ik ook altijd wel leuk om te kijken, maar dat heb ik bijna allemaal dus al gezien. Vriend of vijand was ook altijd leuk op een :D.

[..]Net op het extra programma gezien (daar stellen ze elke dag een kind voor) dat na twee keer treintje stop er al 28 van de 32 kinderen moesten uitstappen. ::rofl::
[..]
Ik had gezien dat er een extra programma kwam (de 32), maar kun je die ook online zien?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 22-02-2010, 22:09:17
Heb net even gekeken op de website van ketnet, maar heb er alleen een paar teasers gevonden. Het zijn maar kleine stukjes, het eigenlijke programma duurt dagelijks al bij al ongeveer 5 minuten, met zaterdag een heruitzending van alle stukjes.

http://www.ketnet.be/ketnet/programmas/dekinderpuzzel (http://www.ketnet.be/ketnet/programmas/dekinderpuzzel)

Misschien komen ze later nog wel online, de filmpjes die voorlopig beschikbaar zijn, staan hier (zijn echt wel basic teasertjes):
http://www.ketnet.be/taxonomy/term/42,57844 (http://www.ketnet.be/taxonomy/term/42,57844)

Vond het wel leuk gedaan, echt door de ogen van het kind. En heb denk ik hier en daar misschien toch wel wat echte kinderen kunnen spotten door de close-ups die ze lieten zien.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Tristan op 22-02-2010, 23:03:48
Van wat ik tot nu toe gezien heb, lijkt het mij een heel leuk programma  ::ok:: Ik ga het zeker volgen. Aflevering 1 heb ik helaas gemist (ik heb wel alle video's op ooitgemist.be bekeken), maar vanaf aflevering 2 ga ik het volgen ::vergroot::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Arco Mol Fan op 23-02-2010, 09:35:36
Jammer dat de volledige aflevering niet op www.ooitgemist.be staat, heb dus aflevering 1 gemist. :(
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 23-02-2010, 16:53:33
Nog een tip voor de kijkers onder ons. Google vooral geen namen van de koppels. Want heb al een dikke vette spoiler gevonden. Was op zoek waarvan ik een van de kandidaten herkende en kwam een artikel tegen met de namen van de kinderen.  ::ohno::
Je hebt toch niet Loes gegoogled, want dat stond al in de eerste post van dit topic dat zij in Expeditie Robinson heeft meegedaan.  ::dom::

eeuwige roem de belgische versie?
Nee een Nederlandse versie voor zover ik gelezen heb.  ::ok::


Heb de extra aflevering ook gezien. Ik vermoed dat we telkens één kind zullen zien van de 32. Dat zijn toch al 32 afleveringen.

Overigens heeft in verschillende artikels en interviews ook al gestaan dat er ook reserve koppels klaar staan voor het geval er iets ergs aan de hand is met de familie van één va nde koppels + kinderen en ze niet meer mee konden doen. De kinderen van die reservekoppels zitten al bij de 32.
Omdat dit zo vaak in interviews naar boven gekomen is, lijkt het wel alsof dit één dezer afleveringen wel zou kunnen gebeuren...
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 23-02-2010, 17:41:51
ja, zoiets brengen zo over het algemeen niet naar buiten als het niet van toepassing is.

Ik dacht al dat ik Loes ergens van kende, maar ik kon haar niet zo snel thuis brengen. Grappig! die Loes is paranoia :P.

En ben benieuwd naar dat Eeuwige Roem :)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 23-02-2010, 18:34:38
Net in "De 32" zei een jongen, Harm, dat hij het jammer zou vinden voor degene die naar huis zouden moeten gaan (het gezin dat als eerste door iedereen gevonden zou worden, zou geëlimineerd worden) en dat hij hoopt dat hij dat zelf niet is.

Dit zou dus kunnen betekenen dat hij de zoon van één van de koppels is?!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 23-02-2010, 19:16:13
Ik vind hoe hij het zegt het juist meer klinken alsof hij weet dat hij niet naar huis hoeft, alsof hij niet  bij een van de koppels hoort. en die tweede zin is dan om het niet direct te zeggen :P. Want ik neem aan dat iedereen zou zeggen (kind van of niet) dat hij hoopt dat hij het niet zelf is.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 23-02-2010, 20:32:54
Maar als hij niet bij één va nde koppels hoort, hoeft ie ook niet naar huis.

Het kan natuurlijk ook gewoon gelogen zijn.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 23-02-2010, 20:40:51
Maar als hij niet bij één va nde koppels hoort, hoeft ie ook niet naar huis.

Het kan natuurlijk ook gewoon gelogen zijn.
Het is toch de taak van de kinderen om zo veel mogelijk verwarring te zaaien? Dus ik neem aan dat hij dat gewoon loog (in het geval hij niet kind is van).
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Tristan op 24-02-2010, 22:34:27
Tot wanneer loopt de serie? Het zou leuk zijn als het na WIDM nog even doorgaat.
In het interview in De Laatste Show werd gezegd dat het om 13 afleveringen gaat  ::bravo:: Dus nog 12 te gaan  ::joehoe::

Nou, omdat ik niet 32 kinderen nu meteen uit elkaar kan houden. Ik weet niet eens of we ze allemaal wel gezien hebben.
Hier (http://www.een.be/programmas/de-kinderpuzzel/de-kinderen) kun je pasfoto's van alle kinderen zien. Hun namen staan er ook bij ;) Astrid heeft een oranje kader om zich heen omdat na aflevering 1 al is weggegeven dat zij een dochter is van het oranje koppel
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 24-02-2010, 23:01:17
Vandaag in de extra op Ketnet blijkt dat ook de kinderen onderling het spel spelen. Een meisje en jongen zijn op exact dezelfde dag geboren en lijken een beetje op elkaar en de andere kinderen denken dus dat ze een tweeling zijn...
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Arco Mol Fan op 25-02-2010, 12:55:51
Heeft iemand aflevering 1 opgenomen???
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 25-02-2010, 13:39:25
Ik heb hem net vanochtend verwijderd van de schijf. Niet dat ik anders een flauw benul had hoe ik het online had moeten zetten.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: MacGyverMagic op 26-02-2010, 14:45:48
Vandaag in de extra op Ketnet blijkt dat ook de kinderen onderling het spel spelen. Een meisje en jongen zijn op exact dezelfde dag geboren en lijken een beetje op elkaar en de andere kinderen denken dus dat ze een tweeling zijn...
Ja, dat had ik ook gezien, maar ik herkende dat meisje totaal niet. Heeft iemand haar herkend? Een tweeling zou natuurlijk erg handig zijn. Ik vond ook dat Sam erg veel leek op een van de vaders wat betreft spraakpatroon...
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Bodejos op 27-02-2010, 10:33:31
Er is een spel van MB, dat al jaren op de markt is (Dat sel met al die gezichtje erop: brildragende, snordragende, roodharige mensen, die je met gerichte vragen aan de tegenstander zou kunnen elimineren.

Ik dacht eerst dat dit daar een televisieversie van was, maar het is veel en veel dieper doordacht.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 27-02-2010, 11:16:47
Wie ben ik?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 27-02-2010, 12:45:20

Je hebt toch niet Loes gegoogled, want dat stond al in de eerste post van dit topic dat zij in Expeditie Robinson heeft meegedaan.  ::dom::
Idd, ik moet erover heen hebben gelezen maar het was wel degelijk het gele team dat ik nader onderzocht heb. Ten eerste omdat ze me mateloos irriteerden, ten tweede omdat één van de kinderen naar mijn mening sprekend op de moeder lijkt.

Je hoeft niet per se Loes "Ik wil niet maniakaal overkomen" te googlen, haar man "we moeten die kinderen hun fietsen afpakken" is ook al genoeg, staat een artikeltje ergens op het net, waarin hij met zijn kind werd geïnterviewd. Haha te grappig, je zou denken dat ze de kandidaten beter screenen dan dat. Maar zulke dingen heb je toch niet in de hand zo te zien.

Heb altijd zo'n dubbel gevoel als één van de deelnemers van zo'n programma al eerder meedeed met een ander bekend format. Voor mijn part zou ik ze al meteen elimineren van mijn shortlist bij de casting. Denk wel dat zij vlug zullen ontmaskerd worden, misschien wel het eerste gezin dat eruit ligt. Hun West-Vlaams accent zou hen wel eens de das kunnen omdoen, heb al gemerkt dat hun kinderen op dezelfde manier en toon spreken.

Ja, dat had ik ook gezien, maar ik herkende dat meisje totaal niet. Heeft iemand haar herkend? Een tweeling zou natuurlijk erg handig zijn. Ik vond ook dat Sam erg veel leek op een van de vaders wat betreft spraakpatroon...

Denk dat het Jutta is waarover je het had. De andere kinderen gingen ervan uit dat zij een tweeling vormt met Senne. Zou wel kunnen maar er zitten nog wel kinderen bij die een tweeling kunnen zijn. Om het extra moeilijk te maken zou ik ook gokken op jongen/meisje combinatie.

En neem het van mij aan, in interviews is het ook al naar voren gekomen dat sommige kinderen het spel erg goed meespelen. Dus geloof vooral niet meteen wat die kinderen allemaal verkondigen tijdens 'de 32'. Ga er maar van uit dat de makers het ook weten dat de die-hards die afleveringen bekijken.
Het zou dus best wel eens kunnen dat de programmamakers één van de twee eerder genoemde kinderen (Jutta & Senne) opgedragen hebben te vertellen dat ze dezelfde geboortedag hebben als de ander.

In het interview in De Laatste Show werd gezegd dat het om 13 afleveringen gaat  ::bravo:: Dus nog 12 te gaan  ::joehoe::

I hate to break it to you, maar de reeks bestaat uit 10 afleveringen. Tijdens de 1ste aflevering werd duidelijk vermeld dat in de 9de aflevering wordt beslist welke koppels doorgaan naar de finale. Als je op de site kijkt zie je ook bij het "beleef de kinderpuzzel" gedeelte dat er enkel plaats is voor 10 afl.

 
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 27-02-2010, 19:48:00
Nog maar een keer proberen dan: heeft iemand het opgenomen danwel staat het inmiddels ergens online?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: belg op 27-02-2010, 21:25:02
Ik heb zowel de afl als de compilatie van 'de 32' opgenomen, maar ik weet totaal niet hoe ik het op het internet zou moeten zetten. Ik vraag me eigenlijk af of dit wel zou mogen omdat je het (via 'ooit gemist', digitale tv) tegen betaling kan herbeijken.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 28-02-2010, 18:07:15
Vanavond aflevering 2! ::boogie::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 28-02-2010, 19:08:00
Ik heb zowel de afl als de compilatie van 'de 32' opgenomen, maar ik weet totaal niet hoe ik het op het internet zou moeten zetten. Ik vraag me eigenlijk af of dit wel zou mogen omdat je het (via 'ooit gemist', digitale tv) tegen betaling kan herbeijken.

Uhm, ik weet het ook niet, maar misschien anderen wel?
Vanavond kan ik het dus weer niet zien! >:(
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 28-02-2010, 19:22:05
Ben er ook al helemaal klaar voor  ::tandpastasmiley::

Vanmorgen trouwens de hele compilatie van 'de 32' gezien, en ik meen toch dat er al enkele puzzelstukjes op hun plaats leken te vallen.
In het eerste stukje, die Caro lijkt echt zo fel op haar mama als je haar in close-up ziet! Dank u voor de verspreking zeggen we dan, Mevrouw Lichtblauw. Dochterlief is er dus aan voor de moeite. Maar heeft ze een zus of broer, absoluut geen idee.
Qua spraakpatroon zou ik zeggen, Andres en Lio bij Vanessa & Roel (Grijs).
En op foto heb ik een gevoel dat Céleste bij Inez & Tom (Rood) hoort.
Team Groen (Cindy & Rudy) en Donkerblauw (Helga & Dis) heb ik totaal geen idee.
Alhoewel, de pa van donkerblauw heeft wel een zeer ongewone naam (Dis). Dan denk ik toch wel dat ze hun kinderen ook zo'n namen durven geven. Als je de kinderen screent op ongewone namen kom je m.i. bij Asa, Andres, Aram, Harm, Rone etc. Rone lijkt voor mij qua naam, best ook wel fysiek, het beste passen bij de ouders. Benieuwd hoe dat kind klinkt. ::tandpastasmiley::

Maarja voor een eerste aflevering is dit echt wel nog tasten in het duister. Benieuwd of we straks al wat meer weten, of wat ik eerder verwacht, dat de puzzelstukjes straks nog minder passen dan voordien. Wel leuk dat we zelf die puzzel kunnen leggen! Misschien moeten we eens onze eigen puzzels uploaden?

Laten we hopen dat ze vandaag een oogappel van Team Geel (Loes ::heks:: & Filip) of Lichtblauw (Katrien & Marino) onthullen. Want team geel is wel duidelijk dit duo: (niet kijken als je het niet wilt weten)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 28-02-2010, 21:21:20
Hele leuke aflevering met mooie opdrachten! Nog wel behoorlijk onoverzichtelijk met alle koppels nog in het spel, maar met de aflevering zullen we ze beter leren kennen en de puzzel meer en meer kunnen leggen. Mooi programma, ik ga ook maar eens de 32 proberen te zien.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 28-02-2010, 21:33:37
Vond hem alweer geslaagd! Zodra er meer kinderen aan bod zijn gekomen en koppels eruit worden gespeeld zal het wel beteren met de overzichtelijkheid. Leuk gevonden dat de koppels afzonderlijk geld moeten verdienen. Dat versterkt de competitiedrang. Vond het ergens wel jammer dat we dit keer twee kinderen cadeau kregen aan het eind. Was wel stomverbaasd dat het de twee waren die aan bod kwamen tijdens het tweede spel! Goed gekozen door de ouders dus. En de opdrachten hebben me alvast weer overtuigd. Wederom erg goed bedacht!

Een tip Heinz, op zaterdag en zondag zenden ze een compilatie uit van alle afleveringen van de week.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 28-02-2010, 21:36:03
Wat was dat nu met die kinderen die in en uit bed moesten?
Er zit hier visite dus ik heb zonder geluid moeten kijken, begreep er geen sikkepit van!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 28-02-2010, 21:48:01
Die kinderen waren uitgezocht door de koppels op de Segways op het circuit. Als ze braaf waren en in bed lagen, mochten hun Segways doorrijden. Maar de stokers probeerden de kinderen dus juist uit bed te krijgen, zodat de Segways niet verder mochten.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 28-02-2010, 22:12:45
Was ook vrij ingewikkeld. haha en zeker zonder geluid. De drie teams moesten geld bijeensprokkelen maar er zat een addertje onder het gras, aan het begin van de opdracht moesten ze drie "brave" kinderen kiezen, elk verbonden aan een Segway. De twee andere teams "de stokers" kozen twee "stoute" kinderen waarmee ze mochten overleggen.

De brave kinderen mochten niet uit bed komen. Deden ze dat wel, konden de drie teams niet meer verder. Bijgevolg konden ze de kinderen een sanctie geven. Daarmee ging geld uit hun pot maar kwam er bij in de pot van de stokers.

De stouteriken op hun beurt deden er alles aan om de brave kinderen uit hun bed te halen zodat ze sancties scoorden en er geld bijkwam in de pot. Hun opdracht was ook dat de andere teams niet over de eindstreep kwamen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 1-03-2010, 08:50:22
Een tip Heinz, op zaterdag en zondag zenden ze een compilatie uit van alle afleveringen van de week.

Bedankt voor de tip, zo'n compilatie is wel zo handig. Ik heb net gekeken naar de 32, erg leuk extraatje. :)

edit: net ook de aflevering van vijf voor zes gezien, de meisjes moesten een liefdesbrief schrijven aan Bart en de jongens aan Tine. ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Niuno op 1-03-2010, 18:33:08
Oei, heel aflevering 2 vergeten.. :(

Hopelijk kan ik hem nog ergens vinden.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 1-03-2010, 20:04:33
(eerste post hier)
ik gaf de kinderpuzzel in en na een beetje scrollen kwam ik hier :p
Twas zeer makkelijk om de kinderen van Geel en Grijs te vinden
Op internet was te vinden dat Vannessa Vens met haar achternaam noemde, en Roel Eggers met zijn achternaam.
Dan was het maar effe Roel Eggers ingeven en ik kreeg direct de namen van zijn kinderen :p
(dit stond wel in cache, de vrt zal dit al proberen te verwijderen hebben)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Bij Geel was het ook simpel, aangezien Loes al eens meedeet aan Exp Robinson. Haar achternaam en haar partner was zeer snel te vinden : Loes Vincke en Filip Bonte.
Als ik dan filip zijn naam ingaf, kreeg ik met een beetje scrollen een pagina met intervieuw van het nieuwsblad, hier stond alleen dat loes 2 schattige kinderen had.(exp robinson)
Maar als ik dan in Cache keek op die pagina stond daar nog
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
:p
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Straks post ik miss screens of links, maar daar heb ik nu effe geen tijd voor :p

Weet iemand toevallig de achternamen van andere koppels, of zeker welke kinderen bij ouders passen ? :)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 1-03-2010, 21:30:18
For god's sake, plaats spoiler-tags ::oink:: ::ohno:: maar goed dat ik je bericht nog niet helemaal heb gelezen!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 1-03-2010, 21:32:07
For god's sake, plaats spoiler-tags ::oink:: ::ohno:: maar goed dat ik je bericht nog niet helemaal heb gelezen!

zoals ik al zei, eerste posts hier, ik wist niet dat dat moest, en ook niet hoe ik het doe

EDIT: aangepast met spoilers, srry feniks, ik dacht trouwens niet dat iemand dit niet wou weten
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 1-03-2010, 21:47:20
Sommige willen het spel voor zichzelf leuk houden door niet dit soort dingen op te zoeken.

Ik vond dit een erg leuke aflevering. Nu krijg je de kinderen individueel beter te zien en dat maakt het puzzelen makkelijker en leuker. Kijk uit naar volgende week!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 1-03-2010, 21:55:09
zoals ik al zei, eerste posts hier, ik wist niet dat dat moest, en ook niet hoe ik het doe

EDIT: aangepast met spoilers, srry feniks, ik dacht trouwens niet dat iemand dit niet wou weten

Eerste post of niet, je kan zoiets toch wel in vraag stellen voor je het post? Trouwens, als je dit topic goed had gelezen, had je gemerkt dat ik dat van Team Geel al eerder gepost had. Grijs was ik sinds vandaag ook halvelings achter (1 van de 2) maar had geen zin meer om nog meer pret te bederven. Had zelf ook al door dat je door de achternamen te weten, enkele kinderen onthulden konden worden. Iedereen staat tegenwoordig wel op het net met voor- en achternaam. Vandaar dat we van de vrt hoogstwaarschijnlijk enkel de voornamen krijgen. Het kwaad is al geschied, maar ik weet één ding, ik stop met zoeken nu want plezant is anders.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 2-03-2010, 00:02:31
Kom kom, het is aangepast, rustig aan maar hè. Nys-Fan is welkom op dit forum en ik zie dat hij/zij (?) oprecht niet wist van de spoiler tags. Wat mij betreft, Nys, dank voor de info en het zoekwerk, en ge moogt gerust nieuwe bevindingen plaatsen. Met gevoelige informatie in de nu bekende spoiler tags, dan is iedereen weer blij :)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 2-03-2010, 08:51:59
Het is 'hij' :p
Andere personen zijn volgens mij nergens te vinden op internet(met achternaam bedoel ik dan)
dus dat zal toch niet gaan :p
Als iemand anders toevallig wel een achternaam, of kind dat erbij hoort weet, zeg het dan maar, maar in een Spoiler :p
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: jozefpieter op 2-03-2010, 11:25:12
op www.dekinderpuzzel.be kan je hem proberen leggen...en op facebook is er een fanclub om mee te discussiëren...
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 2-03-2010, 14:18:02
Dat wist ik al :p
Maar dit forum dient daar toch ook voor ? ::tandpastasmiley::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 2-03-2010, 14:49:16
zeker weten!
Ik ga straks even de puzzel leggen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 2-03-2010, 16:45:58
Ik heb de puzzel al gelegd, en wat me opviel die 4 die ik had opgezocht, had ik idd bij de juiste ouders  ::tandpastasmiley::
Ik leg hem elke week, en hopelijk kom ik tot een voledige ::trots::

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 2-03-2010, 19:24:33
Ik heb de puzzel al gelegd, en wat me opviel die 4 die ik had opgezocht, had ik idd bij de juiste ouders  ::tandpastasmiley::
Krijg je dat dan te zien dat het juist was?  ::oink::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 2-03-2010, 19:53:51
nee, daarna hebk proberen van alle koppels de kinderen op te zoeken op internet (ik wil geen 13weken wachten  ::tandpastasmiley:: )
En die waren idd juist ;)
Van de andere koppels in (gelukkig) niks te vinden, anders is er ook niks meer aan ;)

Ik vraag me wel een paar dingen af, (hopelijk mag dit hier gezegd worden)
Hoe oud denken jullie dat Guust-Pim-Julie-Caro-Delphine-Olga zijn ?
Dit is eigenlijk best tot zeer belandgrijk voor mijn puzzel ;)
www.dekinderpuzzel.be - http://www.ketnet.be/node/239170 - http://www.een.be/programmas/de-kinderpuzzel/de-kinderen (ik hoop dat jullie me kunnen helpen :)

Alvast bedankt voor de antwoorden :)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 2-03-2010, 20:04:12
Kom kom, het is aangepast, rustig aan maar hè. Nys-Fan is welkom op dit forum en ik zie dat hij/zij (?) oprecht niet wist van de spoiler tags. Wat mij betreft, Nys, dank voor de info en het zoekwerk, en ge moogt gerust nieuwe bevindingen plaatsen. Met gevoelige informatie in de nu bekende spoiler tags, dan is iedereen weer blij :)

Je hebt gelijk. Ik bedoelde het helemaal niet kwaad hoor, maar een geschreven tekst mist soms toch wat nuance. Volgens mij was ik ook nog eens de eerste die het las, ben onbewust misschien wat bot geweest. Ik was alleen van mening dat je daar niet zo licht moet overgaan. Het is en blijft een spel, en in dit spel zijn zulke onthullingen natuurlijk dikke vette spelbedervers. Maar goed nu, wie het wil kan nu zelf beslissen of hij/zij het wil weten.

Vind het wel raar dat de productie dit nog niet heeft opgemerkt. Anders hadden ze twee van die kinderen al kunnen onthullen ipv die van twee andere koppels.

Krijg je dat dan te zien dat het juist was?  ::oink::
Denk dat hij eerder bedoelde dat hij de puzzel ervoor al had gelegd, en verrast was dat de desbetreffende kinderen al juist lagen.

Misschien een ideetje, dat we allemaal onze persoonlijke kinderpuzzel uploaden? ff printscreenen en hier plaatsen? Eens kijken of er gelijkenissen te vinden zijn.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 2-03-2010, 20:07:47
Goed idee, maar miss ook in een spoiler doen ? (ik neem geen risico's meer :p )

Citaat
Ik vraag me wel een paar dingen af, (hopelijk mag dit hier gezegd worden)
Hoe oud denken jullie dat Guust-Pim-Julie-Caro-Delphine-Olga zijn ?
Dit is eigenlijk best tot zeer belandgrijk voor mijn puzzel
www.dekinderpuzzel.be - http://www.ketnet.be/node/239170 - http://www.een.be/programmas/de-kinderpuzzel/de-kinderen (ik hoop dat jullie me kunnen helpen)


Kan iemand mij hier mee helpen ?  ::tandpastasmiley::
Zou heel tof zijn  ::jaja::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 2-03-2010, 20:12:25
Hoe oud denken jullie dat Guust-Pim-Julie-Caro-Delphine-Olga zijn ?
De leeftijden van de kinderen variëren van 10-16.

Guust, Pim, Delphine en Astrid schat ik zo'n 15-16 jaar (zeker bij de oudste kinderen).
Julie, Caro en Olga schat ik 12-13.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 3-03-2010, 16:38:10
Citaat
Net op het extra programma gezien (daar stellen ze elke dag een kind voor) dat na twee keer treintje stop er al 28 van de 32 kinderen moesten uitstappen.


Over welk extra programma heb je het hier ?
---

Miss iets preciezer ? ;D (bedoel met 1 leeftijd fzo)
(Pim, Guust, Julie, Caro, OLga, Delphine; Astrid, Lander)
Nee alvast bedankt hoor, al vind ik dat je miss wat oud schat, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk :)
Iemand anders mag ook natuurlijk nog zeggen hoe oud  ::tandpastasmiley::

(Astrid en lander was ik vergeten srry)

---
Gaat er nog iemand zijn puzzel posten ?  ;D
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 3-03-2010, 17:22:45
Het extra programma is volgens mij "De Kinderpuzzel: de 32" dat dagelijks tweemaal op Ketnet komt (en 10 minuten duurt ofzo). Daarin zie je het spel uit het standpunt van de kinderen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 3-03-2010, 17:27:13
Dat dacht ik ook al; maar daar stellen ze toch niet elke dag iemand voor ?

Gelieve ook naar post van mij bovenaan deze pagina tekijken en antwoorden plz :)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 3-03-2010, 17:30:09
Vind het wel raar dat de productie dit nog niet heeft opgemerkt. Anders hadden ze twee van die kinderen al kunnen onthullen ipv die van twee andere koppels.
Denk dat hij eerder bedoelde dat hij de puzzel ervoor al had gelegd, en verrast was dat de desbetreffende kinderen al juist lagen.
Productie weet het wel hoor. Heb het ergens in een interview gelezen... misschien heb ik het nog, even zoeken...


Ah gevonden! Uit TeVe-Blad:
Citaat
Loes uit Expeditie Robinson
Een van de mama's uit De Kinderpuzzel komt ons bekend voor. Loes Vincke nam in 2002 deel aan (Expeditie Robinson (toen nog op VT4). "Dat klopt", geeft Bart De Pauw schoorvoetend toe. "We hebben lang getwijfeld om haar mee te nemen. Maar Loes is een fantastische kandidate met een geweldig gezin. Dus waarom zouden we haar dan niet meenemen? Het is niet omdat ze al in een ander programma is verschenen dat we haar moeten thuislaten."

Er staat overigens ook nog iets anders wat daarmee verband zou kunnen houden:
Citaat
TeVe-Blad: Je hebt een ruime ervaring met hypes op zondagavond. Hoop je dat 'De Kinderpuzzel' ook een eigen leven gaat leiden?
Bart De Pauw: Als een 'hype' betekent dat veel mensen gefascineerd zijn door het programma, mag het van mij. Als het betekent dat mensen op internet gaan jagen achter de kandidaten, dan hoeft het echt niet. Dat is ook de reden waarom we de puzzel zelf stapsgewijs vrijgeven. Het is als kijker leuker als je weet dat een koppel een bepaald spel met hun zoon moet spelen. Dan moeten ze zich in bochten wringen om te doen alsof ze elkaar niet kennen. Of De Kinderpuzzel ook kan floppen? Tja, men zegt weleens dat kinderen als scheten zijn. Je kan alleen die van jezelf verdragen."
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 3-03-2010, 17:31:27
Dat dacht ik ook al; maar daar stellen ze toch niet elke dag iemand voor ?

Gelieve ook naar post van mij bovenaan deze pagina tekijken en antwoorden plz :)

Ik heb hem nog niet gelegd en weet ook niet of ik dat ga doen, want eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe je hier zelf iets aan mee kan zoeken. Ik vind het interactieve gedeelte voor de kijkers thuis niet echt zo super eigenlijk. Maar blijf het prorgramma zelf wel leuk vinden.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 3-03-2010, 18:38:32
Ik had het over die leeftijden vooral ;)

Ps ik zag net zo'n stuk filmpje en daarin zegt Anne (Oranje) zo : "Ah gelle slaapt bij de jongens!"
Ofwel is dit niet tegen hun kinderen, ofwel heeft ze 2 dochters :p
(srry als dit al gepost was)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 3-03-2010, 19:22:52
Ik heb hem nog niet gelegd en weet ook niet of ik dat ga doen, want eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe je hier zelf iets aan mee kan zoeken. Ik vind het interactieve gedeelte voor de kijkers thuis niet echt zo super eigenlijk. Maar blijf het prorgramma zelf wel leuk vinden.
Wat ik doe ik zoek niet echt actief, maar leg wel die puzzel. Gewoon om te kijken. Misschien dat ik wel een keer iets goed heb.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 3-03-2010, 21:04:57
Ik heb hem nog niet gelegd en weet ook niet of ik dat ga doen, want eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe je hier zelf iets aan mee kan zoeken. Ik vind het interactieve gedeelte voor de kijkers thuis niet echt zo super eigenlijk. Maar blijf het prorgramma zelf wel leuk vinden.

We kunnen die puzzel inderdaad alleen maar voor de fun leggen op dit moment. Ik vind het qua info ook nogal magertjes. Het had veel interactiever gemogen, en dat had het zeker ook wel kunnen zijn. Alleen moet je dan heel wat meer info krijgen dan enkel de namen van de kinderen. Om een voorbeeld te geven: beroepen van de ouders, hun woonplaats, afkomst etc. Of tips geven die niet alles prijsgeven, zoals die van in het kindermuseum. (Oh, in de weekendkrant bij ons geven ze elke week een tip mee, tot nu toe is het elke week een raadseltje. Zal het later even posten.)

Maar dat programma 'de 32' op Ketnet draagt wel bij tot het interactieve gedeelte vind ik persoonlijk. Ik zie soms echt wel gelijkenissen tussen de ouders en kinderen waarmee sommige puzzelstukken vanzelf op hun plaats vallen. Maar het blijft natuurlijk wachten tot alle kinderen aan bod zijn geweest want nu kunnen we alleen nog maar op het uiterlijk afgaan.

Ik leg de puzzel dus ook, al is het maar om op het einde van de reeks te zien welke stukjes ik juist had. Zo ben je toch al een klein beetje betrokken bij het programma.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 3-03-2010, 22:07:11
Kun je het raadseltje of tip van aflevering 1 al posten ?  :)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 5-03-2010, 13:53:42
Heb de hints net gescand. Gelukkig vond ik de krant van twee weken geleden nog. Heb de bestanden wat moeten bijwerken want de kleuren waren wat vaal.

Leuk trouwens één tip heeft iets met Nederland te maken, dé uitgelezen plek dus om deze tip te posten. ::tandpastasmiley::


Edit: Help! krijg mijn afbeelding niet gepost, wat doe ik fout?
Edit #2: zoekfunctie werkt niet dus vind foto's niet terug. Ik probeer ze later nog es opnieuw te posten.
Edit #3: Ziezo, gelukt. Volgens mij lag het aan de benaming van de bestanden. Veel plezier. Bijt je tanden alvast maar stuk hierop. Morgenvroeg post ik tip 3.
Edit #4: Tip 3 staat er nu ook op. Oplossing zet ik in volgende post.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 5-03-2010, 17:15:40
inderdaad de kids van geel zijn juist geraden en die van grijs ook
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 5-03-2010, 17:20:18
Je moet dat via, "voeg een afbeelding toe" doen Feniks, als het dan nog niet lukt, stuur me dan een PM, ik help je wel
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 6-03-2010, 00:40:16
Bij die 1ste tip, want is de bedoeling dat je ermee doet ?
En bij tip 2, zijn dat niet gwn degene die op het einde van de 2de aflevering bekend werden gemaakt ?
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 6-03-2010, 12:55:59
Oplossing
Tip 1:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Tip 2:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Tip 3:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 6-03-2010, 13:30:24
Je zegt dat de U ontbreekt, in het raadsel staat 3x U hoor ;)
Bij tip 3 weet ik bij wie ze horen, ni zo moeilijk te vinden.
Maar wie zegt dat ze bij elkaar horen ? Ik denk niet dat ze vanavond 2 van dezelfde ouders gaan vermelden ;)
Dit was vorige keren ook niet en ook
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
stonden in 1 raadsel.
Of wat denken jullie ?
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 6-03-2010, 14:42:29
Bij Rood vind ik andere kinderen beter passen nl. Fleur en Seppe. Vraag me niet waarom want we hebben hen niet eens horen spreken. Maar van de beelden die ik al gezien heb, gelijken ze fysiek sterk op Inez en Tom. Vooral Seppe. Heb ook al gezien tijdens de aflevering op het touchscreen dat één van de koppels er hetzelfde over dacht. Weet wel niet welk koppel, misschien wel team rood zelf. ::rofl::

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
(Ik haal de spoilertags weg na zondag als er meer bekend is).

Vind het eigenlijk spijtig dat ze die kinderen zomaar onthullen en nu ook al tips geven. 't Is plezanter er zelf achter te komen. Maar het geeft natuurlijk wel een extra dimensie als kijker, want nu kan je al in de aflevering gaan kijken hoe die kinderen reageren in bepaalde situaties.

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 6-03-2010, 18:39:58
Over Caro:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Over Dante:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 7-03-2010, 10:58:07
Citaat
De derde aflevering, die uitgezonden wordt op 7 maart, speelt zich af op het militaire domein van Marche-en-Famenne. Bij deze proef maken de deelnemers gebruik van snelle buggyvoertuigen, helikopters en jeeps van het leger.

http://www.mil.be/def/news/index.asp?LAN=nl&ID=2447 (http://www.mil.be/def/news/index.asp?LAN=nl&ID=2447)

Dat belooft! Wordt weer kicken! ::hyper::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 7-03-2010, 20:22:48
Ook ik zit er weer klaar voor. ::ok::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 7-03-2010, 21:14:48
Toch broer en zus  ::oink::
Srry Feniks, je had gelijk  ::oink::
Best wel een shock voor mij, kwas er zeker van :p
Wel groot leeftijdsverschil en ze lijken echt niet op elkaar zoals Helga en Dis zeiden
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 7-03-2010, 21:17:33
Zo zo, Caro en Dante, broer en zus. Ik wist het toen ze samen in de helikopter zaten. Hoe dat jongetje keek naar zijn grote zus, tijdens die spectaculaire proef, zei voor mij alles! Ik herkende meteen de band tussen zus en broertje.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

En de manier waarop Dante zweeg tijdens het vragenvuur van Team Donkerblauw versterkte mijn vermoeden. Het leek wel alsof hij absoluut niet zijn mond voorbij wou praten. Wat zal het interessant zijn om de interactie tussen ouders en kinderen te zien in de volgende aflevering.

Toch broer en zus  ::oink::
Srry Feniks, je had gelijk  ::oink::
Best wel een shock voor mij, kwas er zeker van :p
Wel groot leeftijdsverschil en ze lijken echt niet op elkaar zoals Helga en Dis zeiden

Helga en Dis kunnen zeggen wat ze willen. Ik vond anders toch wel dat hun fysieke gelijkenis sterk naar voren kwam tijdens de aflevering. En in het duo-shot op het einde zag je meteen dat ze familie waren hoor!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 7-03-2010, 21:44:14
Die opdracht met de voorwerpen was echt geniaal! Die moeten ze echt eens in WIDM gebruiken. De één een rouwstoet en de anderen een compleet fanfare, en die geit erbij, echt geweldig bedacht  ::rofl:: (de rest heb ik weer niet gezien omdat er iets tussenkwam.  >:()
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 7-03-2010, 22:06:44
Wat me wel opviel, toen ze zo hun kinderen moesten kiezen. Dat het bijna allemaal kinderen van de puzzel waren, en amper zonder.
Wat me ook opviel, in de helicopter toen Lio zo zei 'maar wij hebbben hier geen ouders!'
Toen draaide Senne zeer snel zen hoofd weg en die schoot zeer hard in de lach.
Denken jullie wat ik denken ? :p

Tijdens dat telefoneren met kinderen hoorde in Andres (denk het 75 procent zeker dat het andres was) zeggen :
'nog bijna niemand heeft door dat ik en harm broers zijn, das wel gemakkelijk!' (of Aram, ze hadden ze het zo'n beetje versneld of Andres sprak de naam zeer snel uit :p)
aangezien er alleen nog 2 plaatsen overzijn bij rood is dit snel gelegd ? :-)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 7-03-2010, 23:38:45
Wat me wel opviel, toen ze zo hun kinderen moesten kiezen. Dat het bijna allemaal kinderen van de puzzel waren, en amper zonder.
Wat me ook opviel, in de helicopter toen Lio zo zei 'maar wij hebbben hier geen ouders!'
Toen draaide Senne zeer snel zen hoofd weg en die schoot zeer hard in de lach.
Denken jullie wat ik denken ? :p

Dat doen ze wel allemaal hoor. Vorige keer deden Céleste en Anke hetzelfde dus ik zou niet te hard van stapel lopen. Al zou Senne wel eens bij Jutta kunnen passen. In 'de 32' hadden de andere kinderen het erover dat die twee dezelfde geboortedag hadden. Vind hem ook nog passen bij Groen (Cindy & Rudy) en hunne Arno. Voor Donkerblauw (Helga & Dis) kan ik me wel vinden in het verhaal over een adoptiezoon (Elbrich komt dan in the picture).


Tijdens dat telefoneren met kinderen hoorde in Andres (denk het 75 procent zeker dat het andres was) zeggen :
'nog bijna niemand heeft door dat ik en harm broers zijn, das wel gemakkelijk!' (of Aram, ze hadden ze het zo'n beetje versneld of Andres sprak de naam zeer snel uit :p)
aangezien er alleen nog 2 plaatsen overzijn bij rood is dit snel gelegd ? :-)

Sommigen van de kinderen spelen ook een spel he, die mogen dus ook liegen. Komt dus goed van pas als ze de kijkers om de tuin willen leiden. Dit was de klassieke montage-truc die ze altijd bij De Mol gebruiken. Ik heb trouwens hetzelfde gehoord met een jongetje (Seppe denk ik, niet zeker) die het had over zijn zus.
Vond het ook heel grappig dat Vanessa vertelde dat één van haar kinderen een heel ander accent had aangenomen dan het gebruikelijke West-Vlaams. Hilarisch!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 8-03-2010, 17:11:51
Waarom zou Elbrich een kind van de puzzel moeten zijn, kan ook een instinker zijn he ;)

iets over Olga :
In het laatste nieuws staat er elke maandag een artikel over de kinderpuzzel, daarin staan altijd weetjes en ontdekkingen.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Ik weet niet of ik de kranten van vorige weken nog heb, zal morgen eens zoeken.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Tristan op 8-03-2010, 19:24:43
Hmm, het aantal kijkers zit in een neerwaartse spiraal  ::niet-ok:: Hopelijk gaat dat nog omhoog

Aflevering 1: 1.212.000
Aflevering 2: 1.094.000
Aflevering 3:   896.000
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 8-03-2010, 20:20:26
Vanavond in 'de 32':
1. Hoe zielig, al die kindjes die aan 't wenen waren. Dante had het precies het moeilijkst van allemaal, vandaar dus zijn stilzwijgen later.
2. Zo zie je maar wat montage kan doen hè. Tijdens het belmoment leken ze wel allemaal een kind van ...
3. Iemand enig idee van wie de stem is die het programma inleidt? Want ik vind de stem nogal gelijken op die van Mama Rood (Inez).
 

Dan over Olga, leek me al heel onwaarschijnlijk dat ze bij de puzzel hoorde, enige kans die ik haar gaf was nog bij oranje. Na aflevering 2 leek ze me eerder een kindactrice, toen ze haar liefdesbrief voorlas. Beetje aanstellerig, begrijp het nu dus helemaal vanwaar ze dat heeft, de gelijkenis is treffend. Ik denk wel dat ze de koppels zand in de ogen kan strooien want heb haar al verschillende keren voorbij zien komen in de puzzels van de kandidaten.

(Ik durf bijna niet meer in die spoilers kijken.)

Hmm, het aantal kijkers zit in een neerwaartse spiraal  ::niet-ok:: Hopelijk gaat dat nog omhoog

Aflevering 1: 1.212.000
Aflevering 2: 1.094.000
Aflevering 3:   896.000

Het was nog altijd het derde beste bekeken programma op zondag. Alles scoorde wat minder zondag. Hoop dat het geen trend zal worden want het verdient wel goede kijkcijfers. De derde aflevering vond ik trouwens supergoed! Maak me nog niet al te veel zorgen ... 

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 10-03-2010, 11:51:44
Die opdracht met de opstakels was inderdaad super. Alleen hadden ze van mij een echt oud omaatje mogen nemen...
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 10-03-2010, 12:53:14
Nieuwe ontdekking
Ik keek gisteren naar VTm en het was reclame ( van Sea Coast)
Er zit daar een klas vol leerlingen en een leerkracht
die leerkracht vroeg toen 'Sam waar ga jij dit jaar op vakantie?'
Sam antwoorde 'Wij gaan 7 dagen naar miami'

de naam+uiterlijk+dat accent+dialect ; het kan niet anders dan Sam uit DKP zijn.
Volgens mij heeft Bart Peeters kinderen gekozen die al iet of wat kunnen comedie spelen of hoe je dat moet noemen.
Dus volgens mij kan je na Olga, ook Sam uitsluiten
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 10-03-2010, 15:58:18
Je hebt geluk Nys-Fan want ik ging net hetzelfde posten maar had vanmorgen geen toegang tot het internet. Heb gisteravond hetzelfde opgemerkt, was wel heel duidelijk Sam uit de Kinderpuzzel tijdens de reclame. Ik ben het met je eens dat hij waarschijnlijk kan worden uitgesloten als puzzelstuk.

Maar daarna sla je de bal wel mis hoor want Bart Peeters heeft nagenoeg niks te maken met de casting. De screening van de kandidaten en kinderen was voor de rekening van de zus van Bart De Pauw en Bart Peeters' schoonzus.

De dames hebben in mijn ogen serieuze steken laten vallen bij de casting. Het is toch geen goed teken dat er om de andere dag kinderen en gezinnen ontmaskerd worden zonder al te veel moeite te doen.

Die opdracht met de opstakels was inderdaad super. Alleen hadden ze van mij een echt oud omaatje mogen nemen...

Vond het toch komischer nu het een gespeelde rol was. Zou veel te serieus zijn denk ik, moest het een echt omaatje geweest zijn.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 10-03-2010, 16:59:59
Bart Peeters ook hoor, stond in het artikel van maandag in de krant ;)

de aflevering van deze week wordt super denk ik _O_
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Pharos op 10-03-2010, 17:21:23
Helaas kan ik ze op zondag nooit zien, gelukkig zijn er wel de samenvattingen online te zien maar kan iemand misschien de afleveringen uploaden?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 12-03-2010, 22:42:22
Weer een ontdekking/tip door een spel op een.be site
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 14-03-2010, 15:13:37
Vanmorgen weer de hele compilatie van 'de 32' gezien op ketnet. Vind ik echt een meerwaarde voor het programma en ze zouden het wat mij betreft zelfs op één kunnen uitzenden. Op die manier zouden wat meer mensen betrokken raken vermoed ik. Heb het al vaak vermeld maar je raakt er echt wat wijzer uit.

Wat 'n tof idee trouwens, zo'n "stille fuif". Ook grappig hoe die mannekes probeerden andere kinderen te koppelen aan hun eigen ouders. Moet geweldig zijn voor die kinderen, de boel zo op stelten zetten.

De verdachte kinderen in mijn vizier:
Zeker:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Quasi-zeker:
Fleur & Seppe (Inez & Tom) Vanavond komt Seppe in actie dus we zullen zien.
Guust (Helga & Dis - Jutta) Lijkt erg op een mix tussen ma en pa, en zoals één van de andere koppels. Hij vloekte op gegeven moment krak hetzelfde als zijne pa.

Twijfelgevallen:
Anke (Cindy & Rudy - Arno)
Senne (Groen of Oranje)
Jade (Oranje)
Rone (zelfde lach op foto als Astrid)

Oranje vind ik zeer moeilijk om een broer/zus te koppelen aan Astrid. Op het eerste gevoel af dacht ik aan een broer maar begin meer en meer te denken dat ze een zusje heeft.
En wat te denken over Jade? Zij hoorde in haar koptelefoon Bart De Pauw zeggen: "Jade, het is tijd om je zus erbij te halen."
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 14-03-2010, 17:00:46
Guust lijkt mij ook bij donkerblauw te horen.
Jade gaat nooit bij Oranje, want Anne zei nog zo na dat Jade zei welke dieren ze thuis allemaal hadden. Dat ze dacht dat het niet bij de koppels hoorde, omdat je toch geen oppas voor al die dieren zou vinden.
(miss moest ze dit zeggen voor de camera, maar toch )
Over Fleur en Seppe zouden zeker broer en zus kunnen zijn, maar ze passen me niet bij rood.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 14-03-2010, 19:25:41
Ik had beloofd de 4e tip te posten, heb wat problemen gehad met scannen en het formaat aanpassen, maar hier is ie dan. (Sommige letters zijn nogal onduidelijk maar dit was ook het geval in de krant. De kwaliteit liet wat te wensen over.)

Eén van mijn vermoedens blijkt te kloppen. Heb hem zelf al opgelost. In combinatie met andere gevoelige informatie, weten we alweer iets meer. See for yourselves.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Je kan natuurlijk ook wachten tot aan het eind van het programma.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 14-03-2010, 19:37:44
Jammer dat  er maar 1 kind wordt bekendgemaakt :p
Twas een best moeilijk raadsel ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 14-03-2010, 19:45:53
Niks jammer! (Je hebt toch wel het raadsel opgelost en niet zomaar de spoiler bekeken want vond het eerst ook best moeilijk tot mijne belgische frank viel. ::trots::) Zou er nu echt geen andere manier zijn om erachter te komen. Vind dit anders ook maar niks.

Laten we hopen dat in aflevering één compleet gezin wordt gevormd door de andere koppels. Het zou goed zijn voor het programma, en spannender. Hopelijk Madam geel ::heks:: en haar nageslacht. Aargh dat mens ergert me mateloos! Tot nu toe al tijdens elke aflevering. Zou haar 'fanatiek maniakaal' gezicht wel eens willen zijn als haar kids straks achter die deur staan te wachten. Zo, dat moest er even uit. (ff off-topic, in aflevering 1 was er discussie over het beroep van haar man, lijkt me echt wel een griezelige tandarts. :-X)

(Volgens mij gaat één van de koppels er binnenkort uit waarvan nog geen kind in de puzzel te zien is. Kwestie van het shock-effect te behouden.) Fingers crossed dus dat er vanavond een koppel uitgaat, verder wacht ik in spanning de 4e aflevering af. Het schijnt een goeie te worden.

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 14-03-2010, 21:06:37
Lolz Jade heeft idd een tweelingszus, maar die niet in het spel zat xD
Maar als je het accent van Rone hoort kan dat ook de zus zijn.

Edit :
Er werden er toch 2 bekendgemaakt, Seppe bij rood. Raar dat dat niet in het raadsel stond.
Er werd ook gezegd dat het voor sommige koppels benauwd begint te worden, volgens mij idd voor geel.
Citaat
Zou er nu echt geen andere manier zijn om erachter te komen. Vind dit anders ook maar niks.
wat bedoel je hiermee ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 14-03-2010, 21:23:16
Ik heb weer genoten van de aflevering zonet. Weer ijzersterke opdrachten en heerlijke humor. Leuk om die Stefaan weer te zien, ik herkende 'm nog als stalker van Bart in Het Geslacht de Pauw. :P
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 14-03-2010, 21:56:02
Het wordt idd leuker naarmate we meer kinderen te zien krijgen. We hebben ze nu allemaal minstens 1 keer aan het werk gezien dus het kan nu alleen maar beter worden. Met Seppe zat ik wonder boven wonder dus ook goed, spijtig voor Team Rood dat Seppe zich versprak bij de kartingbaan.

Die Stefaan, nu weet ik weer vanwaar ik hem ken! Hij speelt trouwens ook nog in een bekende spot van 'de warme bakker' ::rofl:: Geweldig hoe hij die bange moedertjes op stang joeg. Soms zelfs erg geslaagd. Mama Lichtblauw was er helemaal ingetrapt. (En die uitspraak van Sam: "Hopelijk zitten er een paar seuten in die tegen niks kunnen".)

En toch wel even opmerken. Wat moeten Bart De Pauw en zijn crew er serieus tijd en werk in gestoken hebben. Elke opdracht is even ingewikkeld en inventief in elkaar gestoken als de vorige. Maar wat het voor mij extra sterk maakt, zijn de humor-momenten. Is elke keer gieren wanneer Bart er weer eens tussenkomt.

En volgens mij wordt het vanaf nu nog meer de moeite. Volgende keer mogen ze
1. Allemaal hun kinderen zien, in groep. Eens zien wie overeind blijft als ze in contact komen met hun eigen oogappels.
2. Zoals werd aangekondigd, het spel neemt een interessante wending. Sommige koppels zitten dicht bij eliminatie.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 14-03-2010, 22:01:42
Seppe heeft zich helemaal niet versproken he, ik speel graag met playstation noem ik niet verspreken :p
Bart is idd hilarisch Xd
Astrid speelt wel goed comedie hoor. Ze vroeg zelf of ze aan iemand gelinkt werd, en toen Helga "Anne" zei was het zo 'Wie zijn da? "  ::rofl:: Ze is natuurlijk ook ni klein meer he :clown:
Wat wel jammer was is dat we niet meer van die confontaties hadden tussen kinderen en ouders, want ongetwijfeld wel gebeurt is.
Dis zal ongetwijfeld wel gevraagd hebben aan Pim hoe oud ze is bvb.
Alleen weten we nu dat Aram in Vlaanderen woont ::tandpastasmiley::

Zeer leuke aflevering, morgen nog eens bekijken en analyse maken(doe ik telkens) ::tandpastasmiley::
Zo ben ik nu bijna zeker dat Fleur de zus van Seppe is.
Ook heeft Arno volgens mij een oudere broer, en geen zus.

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 14-03-2010, 22:34:30
Seppe heeft zich helemaal niet versproken he, ik speel graag met playstation noem ik niet verspreken :p

Had het zo al niet goed verstaan en ja heb geen digitale terugspeelfunctie. Maar Grijs legde direct de link naar Tom, wat later dan ook nog zijn pa bleek. Niet zo goed dus van Seppe, maarja hij is wel nog klein hè dus 't is hem vergeven. Ik denk dat het moeilijker wordt voor de koppels om zijn broer/zus (ik denk nog altijd zus - Fleur) te vinden.

Astrid speelt wel goed comedie hoor. Ze vroeg zelf of ze aan iemand gelinkt werd, en toen Helga "Anne" zei was het zo 'Wie zijn da? "  ::rofl:: Ze is natuurlijk ook ni klein meer he :clown:

Stond echt versteld van de manier waarop ze dat had opgelost. Je zit daar maar in zo'n trage attractie terwijl die Helga u daar keihard confronteert dat ze haar alleen nog bij Anne en Guy zou zetten. Daarom is het plezant dat er een goeie mix tussenzit, kleintjes en oudere kinderen. Sommigen onder hen kunnen echt staalhard liegen hoor.

(Ik heb zo te zien soms wel moeite met dingen verstaan die de koppels zeggen.) net ook met dat van Seppe, bij dat van Astrid hetzelfde, misschien volgende keer ondertitels erbij.)

Wat wel jammer was is dat we niet meer van die confontaties hadden tussen kinderen en ouders, want ongetwijfeld wel gebeurt is.
Dis zal ongetwijfeld wel gevraagd hebben aan Pim hoe oud ze is bvb.
Pim hoort net als Astrid bij de oudere kinderen, 15-16 dus. Dat zie je toch zo.

Alleen weten we nu dat Aram in Vlaanderen woont ::tandpastasmiley::
Waar anders? Het is en blijft een Vlaams spelprogramma.

Zo ben ik nu bijna zeker dat Fleur de zus van Seppe is.
Ook heeft Arno volgens mij een oudere broer, en geen zus.

Dus ben je toch om nu en volg je mijn gedacht. Dacht dat je ze niet vond passen bij Rood?
Voor Arno zou ik nog geen zus uitluiten. Maar ik dacht het eerst ook. Senne lijkt me een goede partij maar hij kwam al in contact met Groen en daar klikte het niet meteen (of goed gespeeld). Anke leek me meer hetzelfde accent te hebben van Arno.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 14-03-2010, 22:35:47
Tja, ik vind het een leuk programma, ik blijf het ook wel kijken, maar ik loop toch tegen het probleem aan dat ik al die mensen niet kan leren kenne. Ik zie alleen het programma, ben niet bereid er verder op internet of op andere tijdstippen naar andere programma's te kijken, dus het zegt me allemaal niks. Als iemand zegt: "Ja, Bep en Arie horen bij Toos en Henk," dat zal allemaal wel, ik heb geen idee wie dat zijn. Al geven ze nu de oplossing van de puzzel aan de kijkers, dan weet ik het nog niet. Ik ken ze niet, ik kan ze niet leren kennen. Ofwel 7 koppels zijn teveel (ik herken ze niet over de afleveringen heen), ofwel 32 kinderen is teveel.
Dus dat is spijtig, het is mij tè onoverzichtelijk.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 14-03-2010, 22:47:45
Het concept is echt ijzersterk en dat merk je ook. Het zit gewoon goed in elkaar. Maar het is mij nu wat te chaotisch, al die kinderen rennen maar door elkaar en als je niet heel intensief kijkt snap je er al gauw niets meer van.
Die opdracht vorige week, met die attributen, was heel wat beter te volgen dan die pretparkopdracht nu.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 14-03-2010, 22:53:11
Als iemand zegt: "Ja, Bep en Arie horen bij Toos en Henk," dat zal allemaal wel, ik heb geen idee wie dat zijn.
Jakkes, waarschuw me als er ooit een programma op de buis is wanneer die kandidaten meedoen. dan kijk ik zeker niet! ::rofl::

Ik kan het best begrijpen dat sommige mensen het onoverzichtelijk vinden. Ik alvast niet, zit er helemaal in ondertussen. En dat programma op ketnet helpt daarbij. Misschien moet je maar eens de compilatie kijken op zaterdag of zondag, dan heb je al die kleine stukjes in één keer. Maarja de kinderen zijn allemaal zowat voorgesteld ondertussen dus weet niet als je er nog veel aan hebt. Vind het zelf te doen: 32 kinderen en 14 ouders onthouden (ben zelf al zeg ik het zelf wel extreem goed met namen/gezichten onthouden). Maar ik begrijp best dat het voor sommigen wat van het goede teveel is. Mij niet gelaten, ik geniet met volle teugen verder van het vervolg.

Het concept is echt ijzersterk en dat merk je ook. Het zit gewoon goed in elkaar. Maar het is mij nu wat te chaotisch, al die kinderen rennen maar door elkaar en als je niet heel intensief kijkt snap je er al gauw niets meer van.
Die opdracht vorige week, met die attributen, was heel wat beter te volgen dan die pretparkopdracht nu.

't Is idd erg chaotisch af en toe, maar ik neem aan dat daar misschien nog wel verandering in komt, alle kinderen moesten zo te zien aan bod komen tijdens de eerste afleveringen. Soms lijkt het idd erop dat ze door onze strot geramd worden zonder ze echt te leren kennen. Ik wacht nog altijd op een beetje meer spellen waar meer interactie mogelijk is tussen de ouders en kinderen, nu is het nog te veel geld sprokkelen in de pot.

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 14-03-2010, 22:56:22
2Pim hoort net als Astrid bij de oudere kinderen, 15-16 dus. Dat zie je toch zo.
1Waar anders? Het is en blijft een Vlaams spelprogramma.

3Dus ben je toch om nu en volg je mijn gedacht. Dacht dat je ze niet vond passen bij Rood?
Voor Arno zou ik nog geen zus uitluiten. Maar ik dacht het eerst ook. Senne lijkt me een goede partij maar hij kwam al in contact met Groen en daar klikte het niet meteen (of goed gespeeld). Anke leek me meer hetzelfde accent te hebben van Arno.

1-Ik gaf maar een vb van die leeftijd he, kon ook woonplaats, provincie, huisdieren, bezigheden enzo zijn ;)
2-dat was een grapje feniks :p
3-Ik vond Seppe idd niet passen bij rood, maar past wel volledig bij Fleur. Dus nu Seppe echt de zoon is, is Seppe volgens mij de dochter ;)
Senne zal het niet zijn, want ze heeft Senne zelf uitgekozen, en ze zou wel dom zijn haar eigen kind te kiezen (met die proef) Anke praat veel te veel om de zus tezijn, lijkt me ook eerder iemand uit spotjes zoals Sam, maar daar kan ik helemaal mis zitten.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 14-03-2010, 23:08:51
Jakkes, waarschuw me als er ooit een programma op de buis is wanneer die kandidaten meedoen. dan kijk ik zeker niet! ::rofl::

Ik kan het best begrijpen dat sommige mensen het onoverzichtelijk vinden. Ik alvast niet, zit er helemaal in ondertussen. En dat programma op ketnet helpt daarbij. Misschien moet je maar eens de compilatie kijken op zaterdag of zondag, dan heb je al die kleine stukjes in één keer. Maarja de kinderen zijn allemaal zowat voorgesteld ondertussen dus weet niet als je er nog veel aan hebt. Vind het zelf te doen: 32 kinderen en 14 ouders onthouden (ben zelf al zeg ik het zelf wel extreem goed met namen/gezichten onthouden). Maar ik begrijp best dat het voor sommigen wat van het goede teveel is. Mij niet gelaten, ik geniet met volle teugen verder van het vervolg.

't Is idd erg chaotisch af en toe, maar ik neem aan dat daar misschien nog wel verandering in komt, alle kinderen moesten zo te zien aan bod komen tijdens de eerste afleveringen. Soms lijkt het idd erop dat ze door onze strot geramd worden zonder ze echt te leren kennen. Ik wacht nog altijd op een beetje meer spellen waar meer interactie mogelijk is tussen de ouders en kinderen, nu is het nog te veel geld sprokkelen in de pot.

Volgens mij scheelt het echt dat jij een Belg bent, want het leeft daar vast meer en jullie hebben die programma's eromheen, en vast ook de media die er wat mee doen. Ik wil het niet zo intensief volgen omdat ik druk genoeg ben met de mol, maar ik vind vooral bij deze aflevering dat alles echt door elkaar vliegt: mensen, shots, gesprekken, logica.
Ik zat met een vriendin te kijken en we snapten bijvoorbeeld bij die angstopdracht totaal niet of het nou hun eigen kinderen waren of niet. Maar bij de vorige aflevering had ik dat niet zo, toen was het overzichtelijker. En wie bij wie hoort interesseert me eigenlijk niet zo, ik zou die kinderen echt never uit elkaar houden.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 14-03-2010, 23:23:03
1-Ik gaf maar een vb van die leeftijd he, kon ook woonplaats, provincie, huisdieren, bezigheden enzo zijn ;)
2-dat was een grapje feniks :p
Dacht ik wel. Soms vergeet ik nuance erin te leggen met die mooie smiley's.

3-Ik vond Seppe idd niet passen bij rood, maar past wel volledig bij Fleur. Dus nu Seppe echt de zoon is, is Seppe volgens mij de dochter ;)
Leg me dat nog eens uit. Amai tweeslachtig ook nog. Hopelijk kan hij het goed verbergen. ::rofl::

Senne zal het niet zijn, want ze heeft Senne zelf uitgekozen, en ze zou wel dom zijn haar eigen kind te kiezen (met die proef) Anke praat veel te veel om de zus tezijn, lijkt me ook eerder iemand uit spotjes zoals Sam, maar daar kan ik helemaal mis zitten.
Ja zoiets kan natuurlijk wel hoor, dat ze hun eigen kinderen gaan moeten kiezen. Zal hopelijk ook nog wel komen de volgende weken. Dan zal het erop aankomen wie ijzig koel blijft en wie door de mand gaat vallen.

En dat Anke veel praatte tijdens de aflevering wil zeggen dat ze enorm goed matcht met Arno haha, die zijne mond stond anders ook niet stil. ::rofl:: Je kan het natuurlijk ook zo bekijken, hij speelde liever met zijn kameraden omdat hij thuis al een zus heeft.

Verder denk ik ook dat de tijd van speuren voor ons bijna over is. Eenmaal als die gele heks ::heks:: enz. eruit ligt is bijna de hele puzzel gelegd voor de kijker. Dus vanaf dan kunnen we enkel nog discussiëren over hoe goed of slecht de bewuste aflevering was.

Volgens mij scheelt het echt dat jij een Belg bent, want het leeft daar vast meer en jullie hebben die programma's eromheen, en vast ook de media die er wat mee doen. Ik wil het niet zo intensief volgen omdat ik druk genoeg ben met de mol, maar ik vind vooral bij deze aflevering dat alles echt door elkaar vliegt: mensen, shots, gesprekken, logica.
Ik zat met een vriendin te kijken en we snapten bijvoorbeeld bij die angstopdracht totaal niet of het nou hun eigen kinderen waren of niet. Maar bij de vorige aflevering had ik dat niet zo, toen was het overzichtelijker. En wie bij wie hoort interesseert me eigenlijk niet zo, ik zou die kinderen echt never uit elkaar houden.

Nee, zo erg leeft het hier niet hoor. Wordt bijna niets mee gedaan in de media. En ik ben het me je eens dat het wel wat rommelig is hoor, ik probeer het gewoon zo positief mogelijk te zien. Zelf vind ik dat de opdrachten meestal niet zo goed worden uitgelegd waardoor dat soms wat verwarring zaait bij de kijker. Dat gebeurde duidelijk vandaag. De voice-over bleef maar gaan: "Maar wat ze niet wisten..." Ik heb dan veel liever dat ze aan het begin alles duidelijk uitleggen aan de kandidaten. Ze leken het zelf niet echt te snappen. En dat tweelingenspel, dat leken de koppels ook niet echt te snappen, weer zoiets ingewikkelds.

En ik had zelfs liever gehad dat we niets wisten van wie bij wie hoorde. Ik hou meer van het verrassingseffect maarja, de halve puzzel is nu al gelegd met een quasi halve gelekte puzzel. Was veel leuker geweest als daar na een paar afleveringen twee kinderen achter die deur stonden waarvan je het niet had verwacht.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 15-03-2010, 11:38:04
Er komen nog kinderen achter de deur te staan hoor.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 15-03-2010, 11:48:23
Voor alle duidelijkheid, Bart peeters heeft de selectie NIET gedaan.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 15-03-2010, 15:50:20
Alweer een goeie 100.000 kijkers minder gisteren.

Aflevering 4 klokt af op 798.034 kijkers. Het programma zakt naar de 5e plaats. 't Is dus duidelijk een dalende trend en die lijkt niet te stoppen. In totaal hebben er al zo'n 400.000 kijkers afgehaakt sinds aflevering 1. Niet zo'n goed nieuws dus voor de makers.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 15-03-2010, 16:47:50
Ik bedoelde dat Fleur dan de dochter is, srry kwou te snel typen xD
Had miss idd leuker geweest als er nergens iuets te vinden was over wie bij wie, en ook geen kinderen in de aflevering bekend werden gemaakt. Want nu heb ik er nog 3 nodig, eigenlijk 2 want ik denk dat ik weet wie nog bij Rood hoort, en dan is de puzzel vol :s Gelukkig lijken Oranje en Groen me moeilijk te vervolledigen
@Lelie, dat heeft hij wel gedaan, samen met anderen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 15-03-2010, 20:07:20
Toch niet, weet het zeker....
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 15-03-2010, 20:08:49
Het zijn Sofie De pauw en Elly schoonzus van Bart peeters
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 15-03-2010, 21:22:00
Volgens mij is lelie insider.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 15-03-2010, 22:12:04
lelie heeft gelijk. Bart Peeters heeft er niks mee te maken. Daar hoef je geen insider voor te zijn om dat te weten. Iedereen die het interview met de dames van de casting in de Humo heeft gelezen is daarvan op de hoogte. De enige die hier verantwoordelijk zijn, zijn idd Sofie De pauw, een criminologe en zus van de bedenker, en Elly Ledez, schoonzus van Bart peeters. Dat laatste is vermoed ik puur toeval!

http://www.humo.be/tws/deze-week/19657/sofie-de-pauw-en-elly-ledez-de-selectiedames-van-de-kinderpuzzel.html (http://www.humo.be/tws/deze-week/19657/sofie-de-pauw-en-elly-ledez-de-selectiedames-van-de-kinderpuzzel.html)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 16-03-2010, 09:12:10
Het is inderdaad zonde dat de kijkcijfers verminderen.Zo'n toffe ploeg en Bart is een fantastisch man. ::ohno::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 16-03-2010, 17:13:36
In dat artikel staat 16 volwassenen en 32 kinderen.
Heeft er een koppel afgezegd ?
zou best kunnen want 14 echte en 18 'valse' kinderen is zo onlogisch.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 16-03-2010, 17:19:07
Ik moest ook zo lachen toen in het pret park het ene team klaar was en langs het andere team rende en achter dat team een grote groep mensen rende van de crew ::rofl::.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 17-03-2010, 14:47:46
Van die 16 personen zal een druk fout zijn, er zijn geen koppels die af hebben gezegt.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 17-03-2010, 19:16:25
toch niet dat bekend is tenminste.
Het is zeer logisch hoor dat het 8 koppels zouden zijn.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2010, 19:18:10
Ze zeiden van die ene (Roma of hoe heet ze, het enige meisje bij de kinderen die de moeders moesten bang maken) dat ze met een Frans accent sprak, en ze lieten het ook horen en dat was ook zo.
Maar in de afleveringen op Ketnet spreekt ze gewoon normaal...

Eén van die moeders zei na het telefoneren toch ook dat haar kind een volledig ander accent had aangenomen?


Over het aantal mensen, heb ook gelezen dat er reservekoppels waren voor het geval één van de koppels naar huis moet om privé redenen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 17-03-2010, 19:58:52
Dat was Rone, en ik vond ook wel dat ze een franstalig accent had hoor, in de uitzending.

Mama Grijs (Vanessa) zei idd dat één van haar kinderen een ander accent had aangenomen. Vond ik hilarisch, maar denk eerder dat het kind in kwestie zijn/haar West-Vlaams accent verdoezelt. 't Is me ook al duidelijk wie dat is, maar het valt inderdaad niet zo op (hint als je 'de 32' volgt: de dapperste volgens één van de meisjes). Het zou overigens veel te moeilijk zijn voor een jong kind om geloofwaardig een franstalig accent na te doen en niet door de mand te vallen.

Het aantal koppels, 16 volwassenen, was denk ik een fout van Humo. Heb het zelf nog nergens gelezen dat er reservekoppels waren.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 17-03-2010, 23:03:26
Ik moest ook zo lachen toen in het pret park het ene team klaar was en langs het andere team rende en achter dat team een grote groep mensen rende van de crew ::rofl::.
Ja, dat was lachen, echt zo'n halve filmset door het park rennend :P
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 18-03-2010, 15:54:20
Er waren idd twee reserve koppels, er kan altijd iets gebeuren hé !!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 18-03-2010, 16:01:24
Ze zeiden van die ene (Roma of hoe heet ze, het enige meisje bij de kinderen die de moeders moesten bang maken) dat ze met een Frans accent sprak, en ze lieten het ook horen en dat was ook zo.
Volgens mij heet ze Rone!?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 18-03-2010, 16:08:15
klopt ze noemt Rone.Ook de kinderen van de reserve koppels zitten er al tussen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 18-03-2010, 17:03:16
ja is dat zo ?
dat maakt het veel interesanter. Dan zijn Rone en Jade miss toch nog zussen :)

Lelie hoe weet jij dat allemaal ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 18-03-2010, 17:44:32
Wat hebben Belgische kinderen trouwens vaak leuke en mooie namen!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 18-03-2010, 19:25:16
Hoe zou ik da allemaal kunnen weten !!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 18-03-2010, 19:25:25
ja is dat zo ?
dat maakt het veel interesanter. Dan zijn Rone en Jade miss toch nog zussen :)

Lelie hoe weet jij dat allemaal ?
Het stond overal in de magazines en kranten voordat het programma zelfs al begonnen was. ;)

Van die hele crew die achter dat duo in het pretpark liep was me ook opgevallen, maar vandaag was het bij "de 32" ook weer te zien en merkte ik dat er ook een rits toeristen achter liep, te herkennen aan rugzakjes enzo. Ik zou zelf misschien ook wel geïnteresseerd zijn en zo'n filmploeg achterna hollen, zeker als ik in Plopsaland zou zitten.  ;D
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 18-03-2010, 20:30:35
Hoe zou ik da allemaal kunnen weten !!

weet het ni, zeg het eens :p
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 18-03-2010, 21:54:31
Volgens mij gaat er zondag een koppel naar huis, als je hier bij het nieuwste filmje de reactie van Loes en Katrien ziet : http://www.een.be/programmas/de-kinderpuzzel
Edit: en als je zelf nog eens beter kijkt zie je in dat licht 2 kinderen van ongeveer gelijke grote staan.
ze zijn zeker niet groot dus het zal koppel Donkerblauw, lichtblauw en Oranje al niet zijn.
Het rechtse kind heeft iets weg van het haar van Arno, maar het is zo slecht te zijn. (linkse lijkt me een meisje dat iets groter is)
(laat dit aub koppel geel zijn ;D )
(Kan natuurlijk ook dat ze er 2 fakekinderen zetten he  ::tandpastasmiley:: ::tandpastasmiley::



PS Wat ziet dat er voor een uberaflevering uit _O_
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 19-03-2010, 11:57:27
Waarom koppel geel ? Dit is een koppel dat heus wel meevalt zene, het is alleen jammer dat het anders voorkomt voor de kijker.

Er zou gerust een andere koppel mogen verdwijnen als het aan mij ligt.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: hAgAr op 19-03-2010, 13:08:44
Waarom koppel geel ? Dit is een koppel dat heus wel meevalt zene, het is alleen jammer dat het anders voorkomt voor de kijker.

Er zou gerust een andere koppel mogen verdwijnen als het aan mij ligt.
Nee hoor, voor mij als kijker mag koppel GEEL direct verdwijnen.
Het irritantste stel van de kinderpuzzel.

Neem die proef van het "pijnigen" van de kinderen. Eerst lekker kijken hoe de kinderen worden gemarteld, en pas aan het eind melden: "Als dit echt was, dan stoppen wij direct met de deelname." Nee, als je echt een punt wilt maken, dan druk je direct het spel af en stap je op.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 19-03-2010, 16:45:00
Waarom koppel geel ? Dit is een koppel dat heus wel meevalt zene, het is alleen jammer dat het anders voorkomt voor de kijker.

Er zou gerust een andere koppel mogen verdwijnen als het aan mij ligt.

Volgens mij ben je een medewerker ofzo hoor, want jij weet echt gwn alles.
hoe kun je anders alles weten en weten dat ze eigenlijk wel meevallen in het echt ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 19-03-2010, 16:57:22
Nou als je veel reality series kijkt dan weet je dat mensen op tv heel anders zijn dan mensen in het echt. En de montage kan je ook heel erg beïnvloeden.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 19-03-2010, 23:31:34
Volgens mij ben je een medewerker ofzo hoor, want jij weet echt gwn alles.
hoe kun je anders alles weten en weten dat ze eigenlijk wel meevallen in het echt ?
Wat vieffan zegt.  ::jaja:: Plus was Loes in Expeditie Robinson best wel oké. (en heb er nu ook niet zo heel veel problemen mee)

Daarbij heb ik de rest van wat lelie zegt ook in verschillende bladen gelezen.  :) Al vergeet ik alles wat ik lees weer snel, dus goed dat lelie ons er aan komt herinneren.  ;D
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 21-03-2010, 13:19:16
Een reactie, enkele dagen geleden, van de bedenker in de krant op de dalende kijkcijfers. Goed nieuws voor ons want Nederland heeft de licentie al gekocht. 't Is ook een goed teken dat het buitenland erg geïnteresseerd is, want er zit volgens mij nog veel meer in. Best wel grappig hoe hij de kritiek ombuigt met zijn smiley-quote. Ik hoop alleszins ook op een smiley, maar vrees dat die groep wat afgehaakt heeft niet meteen zal terugkomen.

Citaat

Kijkcijfers 'De kinderpuzzel' blijven zakken


BRUSSEL - Opvallende vaststelling in het kijkcijferlijstje: de jongste aflevering van 'De kinderpuzzel' verliest een kleine honderduizend kijkers en zit nu aan 798.000. Daar waar de reeks aanvankelijk boven het miljoen uitkwam. "Jammer," aldus bedenker-presentator Bart De Pauw.

Met zijn eigen productiehuis Koeken Troef! maakte De Pauw de reeks over kinderen die bij de juiste ouders moeten belanden voor de VRT, dat het programma prompt op zondagavond programmeerde. "We moeten minstens een miljoen kijkers halen", onderstreepte De Pauw de ambities voor de start, vier weken geleden. Regeert dan nu de ontgoocheling? "Ik vind het jammer," blijft De Pauw fair. "Pas op: we hebben ook al de waarderingcijfers gekregen en in de groep 15-50 jaar scoren we goed. In de categorie 15-35 - voor de VRT een moeilijk te pakken groep - zelfs uitzonderlijk goed. Maar het klopt dat de oudere kijker het moeilijker heeft met het programma. Voor hen is het misschien iets te ingewikkeld, of te filmisch. Ik weet dat 'De kinderpuzzel' een beetje inspanning vraagt, dat ik veel verwacht van mijn publiek. Elke aflevering is, zoals bij een roman, een ander hoofdstuk, je moet er wel even het hoofd bijhouden."

Nederland kocht al de licentie, en er is interesse vanuit Duitsland, Engeland, de VS en Scandinavië.

De Pauw ziet ook hoopgevende signalen. "Zodra de kinderen vrijgegeven worden, wordt het voor sommige kijkers wellicht weer interessanter, en in principe eenvoudiger. Bovendien zou het niet mijn eerste programma zijn dat na een dipje meer volk lokt. Ook 'Het geslacht De Pauw' en 'Willy's en Marjetten' kenden een smiley in de kijkcijferlijn.
En last but not least: het buitenland lonkt. "Op basis van de afleveringen, die we ondertiteld opstuurden. Nederland kocht al de licentie, en er is interesse vanuit Duitsland, Engeland, Scandinavië en de VS."
KBZ
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 21-03-2010, 14:18:41
Tip 5 is deze trouwens:

Citaat
Vul deze woorden aan zodat je met de gevonden letters een zin kan maken ...

CLI ...
  V ... TER
  R ... TANT
 TU ... ER
 GE ... G
KOO ... S
 DE ... AT
 ST ... S

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 21-03-2010, 18:14:14
bij sommigge kunnen meerde dingen hoor, hoe weet ge dan dat ge juist zit ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 21-03-2010, 20:23:47
Zit weer helemaal vol ongeduld voor de nieuwe aflevering.

Een goede twist zou niet misstaan. In de zin van "deze twee kinderen zijn door alle kinderen juist gelegd, dus maken we ze aan alle koppels bekend."

Als er vanavond een koppel uitgaat zou ik tippen op Geel of Donkerblauw. In het geval van Geel is het voor de kijkers tevens een verrassing want van geel en grijs zijn er op tv nog geen kinderen vrijgegeven. Eerder een gevoel dat koppel geel mag vertrekken.

[Aan de gestalte van de kinderen te zien in de trailer, misschien toch die van Donkerblauw? (Guust & Jutta)]
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 21-03-2010, 20:36:21
Er is iemand die zich echt verklapt heeft :p
Wel dom van Julie :p
Ze zal wel de zus van Astrid zijn zekers ?

SAM de zoon van groen :o
hadk ni verwacht door dat reclamefilmpje

hiermee is men puzzel na 1/2 van alle afleveringen compleet :p

geen koppel dat eruitgaat :(
en 3 bekendmakingen :o kvraag me af wat ze de volgende afleveringen nog gaan bekend maken :p Er zijn er nog maar 4 over :p

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 21-03-2010, 21:39:48
Dan toch geen koppel naar huis. Het leek wel zo door die trailer. Toen Pim en Rone tevoorschijn kwamen dacht ik al van "huh, die twee - zussen, no way".

Deze aflevering was stukken beter dan die van vorige week. Vond het ook een stuk interessanter nu we de interactie tussen ouders en kind konden zien. Had ook niet verwacht dat Sam bij Groen hoorde, ook niet qua accent enz. dus in dat opzicht was ik erg verrast. Moet toch wel moeilijk zijn om niet "pa" te roepen tijdens dat paintballspel. Best wel lef hebben, je eigen kind kiezen om zo een proef te spelen. Zouden ze wat meer moeten doen, kinderen bij hun echte ouders steken en kijken hoe ze dat aanpakken. Dat vind ik één van de enige minpunten, dat de ouders elke keer zelf een kind mogen uitkiezen.

Verder had ik naarmate de aflevering vorderde ook wel door dat Julie bij Oranje hoorde. Daarvoor hoefde ze zich niet meer te verspreken (al kon je dat ook interpreteren als een leugen of misleiding), en 't is misschien maar best zo, want ben het eerlijk gezegd een beetje beu om te discussiëren wie bij wie hoort. Sommige koppels hebben Julie al uitgesloten, dus het wordt wel uitkijken hoe het verder verloopt.

Wat mij opvalt is dat geen enkel koppel hun score - 7 à 8/14 - heeft verbetert, dus erg goed leggen ze de puzzel niet (is dus toch wel moeilijk). Zou het leuk vinden als ze de volgende keren een paar puzzels van de koppels laten zien. Nu zie je maar flarden. Ik vind dat persoonlijk te weinig.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 21-03-2010, 21:50:34
Volledig mee eens ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 22-03-2010, 07:43:49
Zolang je in de finale staat kan je moeilijk je puzzel gaan verleggen en daardoor blijf je een beetje hangen op die score.
Trouwens de koppels zelf weten niet hoeveel ze er juist hebben, dit alleen weet de kijker nu.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 22-03-2010, 13:28:12
Die tweede opdracht was een superopdracht. Misschien iets voor Wie is de Mol? Alleen wel jammer dat er weer 3 kinderen aan ons zijn bekend gemaakt, zo valt er steeds minder te puzzelen voor ons!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 22-03-2010, 16:01:18
Die tweede opdracht was een superopdracht. Misschien iets voor Wie is de Mol? Alleen wel jammer dat er weer 3 kinderen aan ons zijn bekend gemaakt, zo valt er steeds minder te puzzelen voor ons!

De mijne ligt zelfs al volledig
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 22-03-2010, 17:12:49
Die tweede opdracht was een superopdracht. Misschien iets voor Wie is de Mol? Alleen wel jammer dat er weer 3 kinderen aan ons zijn bekend gemaakt, zo valt er steeds minder te puzzelen voor ons!
Ik vind het juist wel leuk omdat je dan met achtergrondkennis naar de afleveringen kan kijken. Hoe sommige ouders opdrachten met hun kinderen moeten doen en hoe ze daar mee om gaan bvb. Ik puzzel zelf totaal niks mee, dus daarom misschien dat ik het ook niet erg vind.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 22-03-2010, 18:27:06
Toch iets wat me opviel.
Vandaag in de 32 op ketnet was het dat ze hun ouders eens mochten zien. (alleen deze keer met de reis in de auto zelf enzo bij.)
Het waren idd allemaal kinderen die echt tot de puzzel hoorden die we zagen. alleen vond ik het een beetje raar toen Anke ook in de auto stapte en bedekt werd.
Aangezien er nog maar 1 plaats betwistbaar is, is zij miss de dochter van Inez en tom ipv Fleur ?
Tkan ook misleidend zijn maar toch.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 23-03-2010, 18:01:02
Dus Rone heeft inderdaad een franstalige tongval, ze woont vlakbij de plaats waar het is opgenomen. En dat samen met Jade en haar zus. Haha, geweldig! Daar steken dus nog andere broers en zussen tussen. ::vlaglinks:: ::vlagrechts:: ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 23-03-2010, 18:50:08
Dus Rone heeft inderdaad een franstalige tongval, ze woont vlakbij de plaats waar het is opgenomen. En dat samen met Jade en haar zus. Haha, geweldig! Daar steken dus nog andere broers en zussen tussen. ::vlaglinks:: ::vlagrechts:: ::rofl::

Dat was al lang 'bekend' als je de aflevering(, van wat was het 1 of 2 weken terug,) gezien had ;)
er zit (als alles gebleven is zoals het was) maar 1 extra 'koppel' bij he, want er was 1 reservekoppel (zoals in dat intervieuw stond van 16 ouders)

Want denk jij van het Anke-verhaal Feniks ? ;D (zie 2 posts hierboven)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 24-03-2010, 13:38:30
misschien mochten alle kinderen hun ouders zien ? ook de niet puzzelkinderen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 24-03-2010, 14:00:38
ze was de enige 'andere' die ook in de auto's zat. voor haar een uitzondering maken lijkt me sterk
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 25-03-2010, 14:34:51
Denk je da ??
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 28-03-2010, 15:16:23
Dat was al lang 'bekend' als je de aflevering(, van wat was het 1 of 2 weken terug,) gezien had ;)
er zit (als alles gebleven is zoals het was) maar 1 extra 'koppel' bij he, want er was 1 reservekoppel (zoals in dat intervieuw stond van 16 ouders)

Want denk jij van het Anke-verhaal Feniks ? ;D (zie 2 posts hierboven)

Toch heb ik de indruk dat er nog andere broers en zussen tussenzitten. Dat gevoel had ik bij Daan en Delphine toen ze samen die ene grappige proef met de voorwerpen speelden. Hun accent klopt, en ze lijken ook nog wel op mekaar.

Wat ik denk over dat je Anke hebt gezien in één van de auto's. Het kan goed zijn dat ze verwarring willen zaaien door haar in beeld te brengen. Heb de aflevering van maandag maar heel vluchtig gezien. Toch lijkt Anke me op dit moment geen puzzelkind meer.
Titel: De Kinderpuzzel
Bericht door: Bella199 op 28-03-2010, 18:15:56
Hey,

Mijn beste vriendin haar moeder geeft les op de school waar Anke en Arne zitten. Die zijn dus echt broer en zus, maar ze horen niet bij het spel (ik bedoel dat hun ouders niet één van de koppels zijn).

X
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 28-03-2010, 19:02:36
Tip 6:
Wie durft er te bellen? ::tandpastasmiley:: Beter juist tellen, anders bel je misschien de verkeerde op!  ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 28-03-2010, 21:27:46
Weer drie kinderen bekend, nu is er nog maar 1 over voor 4 aflevering. bizar :p
Volgende week _O_
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 28-03-2010, 21:58:13
Dat wil zeggen dat er weldra een koppel het veld moet ruimen. Alleszins, dat hoop ik toch! Het begint echt een beetje tegen te steken, had gehoopt dat er vanavond één gezin eruit vloog maar alwéér niet. ::gaap::

En volgende week zien ze alle kinderen van dichtbij vertelde Bart. Pfff had eerlijk gezegd wel wat eerder gemogen! 't Is dus wel al de zevende aflevering he. En nu pas steken ze er een beetje vaart achter. Vind het wel pakken interessanter nu bijna alle kinderen out in the open zijn. Het blijven hoe dan ook wél weer toffe en sterke opdrachten.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 29-03-2010, 00:10:56
De eerste opdracht was echt té ingewikkeld. De opzet van die opdracht had wel wat simpeler gemogen, laat gewoon degenen met foute vragen achter en verder niets.

De tweede opdracht was leuk, al vraag ik me af waarom Bart een kokosnoot was?  :P

Vanavond was in ieder geval een leuke aflevering, en als je die kinderkoppies iets beter kent wordt het al leuker om te kijken. Mooie scène met Asa en ouders ook.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 29-03-2010, 08:21:17
Ja was mooi die scène. Mooi ook dat ze het cadeau van haar ouders ook het leukste vond.

Die eerste opdracht had ik ook niet helemaal door, nee.

En wat bedoel je met een kokosnoot?  ??? Dat heb ik niet meegekregen denk ik...

Oh of bedoel je "koeken zot"? "Koeken" is Vlaams dialect voor ruiten (van de speelkaarten: klaveren, harten, schoppen en ruiten) en "zot" is volgens mij dialect voor de joker in een kaartspel (joker = nar -> zot)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 29-03-2010, 15:36:12
Wat is het leuk om al die reacties te lezen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Cosmic Fool op 29-03-2010, 15:50:57
Weer drie kinderen bekend, nu is er nog maar 1 over voor 4 aflevering. bizar :p
Volgende week _O_

Ik heb een voorgevoel dat er volgende week wel eens een koppel naar huis gestuurd zou kunnen worden. Het begint nu écht spannend te worden.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 29-03-2010, 18:51:06
Zou kunnen, maar het wilt wel zeggen dat volgende week heel de puzzel ligt, voor andere kijkers niet zo tof meer.
Zouden ze miss vanaf dan de 'andere' broers en zussen bekendmaken ?
bvb Jade-Rone, Anke-Arne... ?

Over dat naar huis, volgens mij gaat iedereen door tot aan de finale, aangezien er bij ieder koppel wel minstens 1 ander koppel verkeerd is (zagen we al duidelijk)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: 4138 op 29-03-2010, 19:53:06
kent iemand de familienaam van Delphine?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 30-03-2010, 14:04:57
Delphine Dobbels
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 30-03-2010, 15:16:10
Leuke aflevering was dit! De eerste opdracht was iets te ingewikkeld.
In deze uitzending zat echt heel veel humor vond ik. Over het dat ze samen wakker werden en de grotten des doods oid  en nog veel meer. Erg leuk!
Bart is echt een leuk persoon!!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 30-03-2010, 17:21:18
Tip 6:
Wie durft er te bellen? ::tandpastasmiley:: Beter juist tellen, anders bel je misschien de verkeerde op!  ::rofl::
volgens mij klopt het niet. als ik het probeer te programmeren lukt het niet. dus toen ging ik het met de hand doen en dan lijkt het niet te kloppen

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: tdietz op 30-03-2010, 19:27:34
volgens mij klopt het niet. als ik het probeer te programmeren lukt het niet. dus toen ging ik het met de hand doen en dan lijkt het niet te kloppen

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
je vergeet alleen iets, de rij ervoor kan je ook meenemen, dus dat E=9 en dat de rij ervoor meer dan 10 is ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 30-03-2010, 21:02:24
Daar zit wat in :P.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 30-03-2010, 23:10:50
Delphine Dobbels

Men je dit of is dit gwn een fantasietje ?
Als het waar is, hoe kun jij dat weten ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 30-03-2010, 23:16:04
Let op he, ze geven al een tip. K = 4.

Dat maakt het al iets eenvoudiger, niet?
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 31-03-2010, 15:12:13
Die tip heb ik compleet gemist ::rofl::.  nou ik ga weer ff puzzelen :P
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 31-03-2010, 15:47:23
Ik heb hem inmiddels opgelost.
*bekijkt oplossing van Dae*
Ja wij hebben hetzelfde.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 31-03-2010, 17:29:52
Waarom lossen jullie die op, die kinderen zijn toch al bekendgemaakt ? :p
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 31-03-2010, 17:40:28
Omdat we verder niks te doen hebben zonder De Mol.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 1-04-2010, 19:17:59
Ja jammer dat ze bijna allemaal bekend zijn.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 1-04-2010, 19:22:46
Alé seg, we moeten toch wa zonder die plezante mol éh!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 2-04-2010, 13:32:14
Ja jammer dat ze bijna allemaal bekend zijn.

Heb jij dan ook de achternamen van alle andere kinderen ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 3-04-2010, 11:20:34
Hopelijk komt vandaag de tip van de weekendkrant van feniks :)
PS Feniks, welke weekendkrant is dat ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 3-04-2010, 18:02:33
Je zult nog even geduld moeten hebben, want ik heb de krant straks pas in mijn bezit. Ben de hele dag nog niet thuis geweest, was vandaag een heel drukke dag. De kinderpuzzel was ongeveer het laatste waar mijn hoofd naar stond. ::zweet::

Ik maak de schade straks wel weer goed. ::jaja:: ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 4-04-2010, 13:46:34
Zoals aangevraagd, hier is ie dan: tip 7.

1 tip van mij: Denk logisch na, zoek het niet te ver. Waarom deze tip?

Veel plezier!  ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 4-04-2010, 17:27:43
is het normaal dat er bvb
-Madeliefj
-Geraniu

staat ipv madeliefje en geranium ?

er klopt echt iets niet.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 4-04-2010, 17:39:37
Kheb ondertussen het raadsel opgelost, maar er zijn dus echt wel lijntjes weggevallen.

1tip ; Mijn vermoeden was juist.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 4-04-2010, 18:09:55
Kheb ondertussen het raadsel opgelost, maar er zijn dus echt wel lijntjes weggevallen.
Op deze manier stond het op papier, heb dus niet aan de letters zitten prutsen. Wat ik wel merkte is dat er van sommige stukken die niet te vinden zijn, losse stukken in de puzzel zitten. Hoe dan ook, je hoeft de puzzel niet per se op te lossen om de oplossing te vinden.

1tip ; Mijn vermoeden was juist.
Ey gij, niet met de eer gaan lopen. ::) Kijk maar eens een paar pagina's terug! ::trots::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 4-04-2010, 18:12:32
Ook dat van jou hé ;)
wat ik wel afvraag; wat doen die paarse letters in dat raadsel ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 4-04-2010, 19:43:08
Die paarse letters zijn het gevolg van de krant die een hele dag in de bus heeft gelegen, mix daarbij afschuwelijk slecht weer − regen, regen en nog eens regen – en je krijgt al snel inkt die gaat uitlopen. Zoek daar dus vooral geen extra tip in. Verder heb ik de helderheid & het contrast bewerkt, werd grotendeels wit gemaakt want is bijna altijd onleesbaar.

back ::ontopic::
Er moet vanavond echt wel een gezin naar huis vind ik! >:D Op Pasen, ook nog eens extra symbolisch. ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Tristan op 4-04-2010, 21:21:31
Er moet vanavond echt wel een gezin naar huis vind ik! >:D Op Pasen, ook nog eens extra symbolisch. ::rofl::
Aan de vooruitblik van volgende week te zien, wordt er tenminste één gezin geëlimineerd ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 4-04-2010, 21:23:44
Mooie aflevering :)
Volgende week een koppel eruit met een dochter met bruin en 1 met blond haar die evengroot zijn.
Dit moeten dan Julie en Astrid van Oranje zijn, maar Astrid is toch een stukje groter ?

Wel stom dat ze nu al een 'stukj" lieten zien van wie eruit gaat.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 4-04-2010, 21:56:41
Zeg, lag dat nu aan mij of waren die vrouwen vreselijk aan het zagen bij die hindernissen? Ok, ik ga ook niet graag over zo'n balk, maar daar val ik toch ook verder niemand mee lastig? :P
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 4-04-2010, 22:11:53
Was een vrij spannende aflevering, eindelijk beginnen ze ook eens te werken met intriges binnen het spel – de subplot met de gekleurde diamantjes & de veiling – allemaal heel fijn om naar te kijken. Mijn bedenkingen van een aantal weken terug bij de dochter van Rood bleken correct te zijn. ::helderziend:: Ben erg blij dat ik daarvoor geen tip nodig had. ::trots:: Ook heel mooi om te zien, de interactie tussen mama Rood en haar dochter, de manier waarop ze zo mooi een oogje pinkte op haar dochter. ;)

Vooral het lichtblauwe koppel heeft me verrast – leken me altijd zo'n lieve mensen – hilarisch om te zien dat ook zij dodelijk fanatiek >:D zijn, en dit ten koste van de andere, meest fanatieke koppels Geel en Oranje. Wat werden die nogal fel onder druk gezet, zeg! De inzet was echt wel hoog te noemen. Als ze zo doorgaan, kunnen de emoties nog hoog gaan oplopen. Team Lichtblauw maakt een goede kans om niet ontmaskerd te worden. Hun zoontje Dante wordt constant verwisseld door de andere koppels en bijna nooit in verband gebracht met zijn zus. (Het lijkt wel of de koppels moeite hebben om alle blonde deugnietjes thuis te brengen bij het juiste koppel.) Of ze winnen hangt ervan af of ze een betere puzzel leggen dan de anderen, misschien is volgende week hun kans want heb de indruk dat er niet één maar meerdere koppels gaan sneuvelen.

Jammer dat er niet eerder werd gewerkt met zo'n dingen als die veiling en steentjes. Daarmee leg je het spel helemaal open. Ik heb nog altijd dezelfde impressie als vorige keer, het spel kwam volgens mij simpelweg te traag op gang. Maar 't is nu helemaal opengebarsten dus ben héél erg benieuwd naar aflevering 8.

M.i. zijn de twee koppels waarrond het net zich sluit, Donkerblauw en Geel. Er werd deze keer echt overal op gelet, tot aan de kleding van de kinderen toe. Zo zie je maar hoe kleine details soms een heleboel dingen kunnen verklappen over sommige personen. Zoon Donkerblauw heeft zich daarbij verraden bij een paar koppels door even niet op te letten.
Dit terzijde, ik had ook de indruk dat ik daar een oranje shirt zag achter de deur, dus het wordt eveneens spannend voor Team Oranje. Ik kan me alleen moeilijk inbeelden dat alle koppels zowel Astrid als Julie ontmaskeren.

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 4-04-2010, 22:47:49
Het was helemaal geen oranje shirt, het waren gwn 2 meisjes in gewone kleren die evengoot zijn
1 met blond en 1 met zwart-bruin haar. Kheb eens naar andere foto's gekeken en idd Astrid en Julie zijn ong evengroot.
Dus het zal wel Oranje zijn dat moet vertrekken.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 4-04-2010, 23:01:13
Wat te denken van deze foto?

Het moment dat de deur openschuift (http://thingiej.be/KP_.jpg)

Ik denk twee kinderen van verschillende koppels. Nu begrijp ik ook dat ik rode tinten heb gezien. Ik zei duidelijk dat ik de indruk had dat te hebben gezien, niet dat ik het zeker wist!

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 5-04-2010, 12:33:21
leuke aflevering was dit. ben zeer benieuwd naar volgende week.
Het ziet er naar uit dat er een team naar huis zal moeten gaan.
En 11 van de 14 goed. wow! dat is echt veel!!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 5-04-2010, 13:07:02
Wat te denken van deze foto?

Het moment dat de deur openschuift (http://thingiej.be/KP_.jpg)

Ik denk twee kinderen van verschillende koppels. Nu begrijp ik ook dat ik rode tinten heb gezien. Ik zei duidelijk dat ik de indruk had dat te hebben gezien, niet dat ik het zeker wist!



Ik denk niet dat het 2 kids van verschillende koppels zijn hoor, dan zouden die kinderen zeker niet wenen (zoals in dat filmpje)
Tzou natuurlijk kunnen maar aan de blik van Loes en Vannessa te zien die direct naar links kijken is het wellicht wel van 1 koppel hé ;) Dus volgens mij is het oranje.

Wie zouden het volgens jou dan zijn Feniks ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: theluckyboatman op 5-04-2010, 17:52:25
Ik blijf dit een geweldig programma vinden.
De opdrachten zijn goed en ook mooi gefilmd,ook de montage met de kinderen waarin ze in het wit zijn en de wind langs hun gaat is mooi gedaan en dan de muziek erbij.
De opdracht in de steengroeve was spectaculair met een grappige twist.

De aflevering van vorige week was mooi toen Asa als verrassing kwam bij de brunch van Roel en Vanessa.

Persoonlijk vind ik Roel en Vanessa leuk maar ook heb ik symphatie voor Helga en Dis.
Waarvan ik bang ben dat de laatste 2 er volgende week uit moeten.
En dat allemaal omdat hun zoon Gust dat vest van de chemical brothers aan had,waarvan Helga de avond ervoor naar geluisterd had.Want iedereen dacht Aram hun zoon was.

De andere stellen vind ik overigens ook leuk, snap niet dat men zo negatief is over Loes en Filip.
Dacht eerst wel dat Elbrich bij hun hoorde.
Maar goed de kinderen zijn nu bekend.

En die Jade met tweelingzus blijf ik nog steeds bijzonder vinden.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 5-04-2010, 18:47:54
Ik denk niet dat het 2 kids van verschillende koppels zijn hoor, dan zouden die kinderen zeker niet wenen (zoals in dat filmpje)
Tzou natuurlijk kunnen maar aan de blik van Loes en Vannessa te zien die direct naar links kijken is het wellicht wel van 1 koppel hé ;) Dus volgens mij is het oranje.

Wie zouden het volgens jou dan zijn Feniks ?
De kinderen achter de deur zien er vrij groot uit. Rechts is wel vrij duidelijk een meisje, links dan weer een jongen én nog eens blond. (Zou dus wel eens Sam, zoon van Groen, kunnen zijn.) En het meisje rechts heeft donker haar, lijkt me dus eerder Astrid (Oranje) of Caro (Lichtblauw). Maar omdat Loes zo moest janken twijfel ik een beetje, dat kind kan evengoed een bril op hare kop hebben. Ik gok voorlopig op twee koppels. De puzzels worden inderdaad veel beter gelegd, dus het zou zomaar eens dik prijs kunnen zijn.

In het geval van Groen, Lichtblauw of Oranje zou het wel eens faliekant mis kunnen gaan bij het doorgeven van de diamantjes bijvoorbeeld. Of iemand gaat zich weer eens grandioos moeten verspreken. De kinderen van Geel liggen denk ik veel meer voor de hand.

leuke aflevering was dit. ben zeer benieuwd naar volgende week.
Het ziet er naar uit dat er een team naar huis zal moeten gaan.
En 11 van de 14 goed. wow! dat is echt veel!!

Kleine kanttekening wel: Ze geven nu ook kinderen vrij die niet bij de puzzel horen in de uitzending dus het wordt de koppels nu wel wat gemakkelijker gemaakt. Maar toch, bij de finale van aflevering 7 waren er nog maar twee van de niet-puzzelkinderen bekend, Pim & Rone, dus in die zin heeft koppel Grijs toch wel een heel goeie zaak gedaan! Was ook verrast door hun grote aantal goed gelegde puzzelstukjes.

De andere stellen vind ik overigens ook leuk, snap niet dat men zo negatief is over Loes en Filip.

En die Jade met tweelingzus blijf ik nog steeds bijzonder vinden.

Loes en Filip hebben beiden niet zo'n goeie eerste indruk gemaakt bij velen. Die is tamelijk blijven hangen, ook bij mij eerlijk gezegd. Gisteren kwam dat ergerlijk kantje nog maar eens naar boven toen Katrien (Lichtblauw) bij de veiling de prijs in de hoogte bleef jagen. Vond het wel grappig maar zij (Geel) konden er absoluut niet mee lachen. Zelfde liedje met Pa Oranje trouwens. Dan denk ik toch wel even "menslief toch, het is maar een spel!" Dat gewonnen geld is Team Lichtblauw voor mijn part van harte gegund! Toch één koppel dat het spel durfde spelen.

En Jade en haar zus zijn echt wel bijzonder hoor, hoe dat zij de andere koppels hebben gefopt! Die geloofden op een gegeven moment denk ik allemaal dat ze kinderen van Geel waren. Zelfs de andere kinderen in het kamp geloven dat op dit moment nog altijd.::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 5-04-2010, 18:55:55
Dat rechtse meisje is volgens mij 99 procent zeker astrid, want het is dat topje dat ook op de foto's staat die in het programma worden gebruikt (zeg maar profielfoto's)
Links, goh ja dat kan een jongen of een meisje zijn, maar hou er rekening mee dat hij/zij evengroot dan Astrid moet zijn, dus kan dat alleen Julie zijn hé  ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 5-04-2010, 20:11:38
Het begint steeds leuker te worden als je een beetje weet wie bij wie hoort. ::jaja:: Tine en Bart zijn ook erg leuk samen. ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: lelie op 6-04-2010, 15:20:46
Ik ken Delphine persoonlijk daarom wist ik haar naam.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 6-04-2010, 16:31:16
Ik ben benieuwd welke koppels in de gevarenzone zitten... Als ik het sukje van volgende week zag, lijkt mij dat het eerste koppel naar huis mag!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 6-04-2010, 18:36:11
Ik ken Delphine persoonlijk daarom wist ik haar naam.

Waarom heb je daarvan niets gezegd ?
Ken je er dan ook nog anderen persoonlijk ofzo ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 8-04-2010, 00:09:16
Kdacht eerlijk gezegd dat de koppels die meededen maar 2 kinderen hadden, wat niet blijkt zo te zijn :p
(als je meer wil weten stuur pm :p)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 8-04-2010, 18:02:02
Dat klopt in het geval van sommige koppels. Was ook verrast toen ik het vernam. Voor zover ik weet heeft Team Oranje al zeker drie dochters en niet twee.

Dit valt allemaal te verklaren omdat het spel grotendeels wordt gespeeld met kinderen in de leeftijdscategorie 10-16. Misschien is de oudste dochter ouder dan 18, dan is ze bv. al volwassen en kan dan vanzelfsprekend niet meer meedoen aan de 'Kinder'puzzel. Aan de andere kant kan een kind bv. ook bestempeld worden als te jong. Een kind moet het spelelement nog altijd goed genoeg kunnen begrijpen, dat gaat niet als het kind pakweg een stuk onder de 10 jaar is of zo.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 8-04-2010, 20:06:09
Sophie (zo noemt ze) is 18 ;)
Hoe wist jij dat van die 3 dochters Feniks ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 10-04-2010, 22:05:50
Feniks, zitten er nog 'raadsels' in de weekendkrant of is dat afgelopen ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 11-04-2010, 14:06:05
Hoeveel afleveringen zijn er eigenlijk nog? Gelukkig gaat er vanavond waarschijnlijk een koppel naar huis!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 11-04-2010, 16:11:11
Hoe wist jij dat van die 3 dochters?
Zitten er nog 'raadsels' in de weekendkrant of is dat afgelopen ?
Hoeveel afleveringen zijn er eigenlijk nog? Gelukkig gaat er vanavond waarschijnlijk een koppel naar huis!

Ten eerste, ik heb zo mijn bronnen! ;)

Ten tweede, geen tip meer te bespeuren dit weekend dus dat zal dan wel gedaan zijn.
Ten derde, halleluja ::hypocriet:: dat één van de gezinnen ein-de-lijk uit het programma wordt gezwierd.>:D (nog 3 afleveringen met aflevering 8 inbegrepen)

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 11-04-2010, 20:17:34
't is zondagavond, dus weer kinderpuzzeltijd. Echt spijtig dat ik deze week alweer de compilatie van de 32 heb gemist. Net zoals vorige week trouwens.

EDIT: Dat van die halfbroer/zus klopte niet. Ging om verkeerde info.

Verder tip ik voor vanavond toch op Oranje om eruit te gaan, had eigenlijk liever een ander koppel maarja. In de trailer meen ik Astrid te herkennen in het silhouet van het rechtse meisje, en links op de foto is het volgens mij gewoonweg Tine! Let op haar hemdje in de trailer, en kijk dan nog eens naar die foto achter de deur. Iedereen neemt gewoon zomaar aan dat dat een kind is. Heb het bewijsmateriaal bijgevoegd. ;) Dat verklaart trouwens ook waarom die linkse zo groot is.

Het moment dat de deur openschuift (http://thingiej.be/KP_.jpg)
 Trailer aflevering 8 (http://www.een.be/dekinderpuzzel-a08-trailer)
Of zullen het toch twee koppels zijn? Dan is het een ander verhaal en komen Groen, Geel en Lichtblauw ook in het vizier.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 11-04-2010, 21:29:04
Leuke aflevering! Wel dom van oranje dat ze die steen zo opzichtig doorgeven. (wat is die Tine voor mannenverslindster trouwens? :P)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 11-04-2010, 21:30:24
Hele vermakelijke aflevering weer met een leuk optreden van "broer" Tom zoals ik 'm nog uit Het Geslacht de Pauw ken. ;D

Wel gek dat het nu pas voor het eerst is dat er een gezin afvalt en er volgende week ineens vier uit moeten.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 11-04-2010, 21:49:17
Jammer dat net oranje eruitgaat.
Een vraagje, wie zouden dan halfbroer/zus ofzo zijn ? kzou toch niemand weten.
Hoe kom je daar plotseling op Feniks ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 11-04-2010, 21:57:39
Mooie aflevering. Maar dom, dommer, domst van Team Oranje om die steen op deze manier door te sluizen. Wie weet had Lichtblauw na deze aflevering de link met Astrid nooit meer gelegd. Ze hadden een vermoeden maar daar bleef het bij. En Oranje had gewoonweg kunnen winnen! Ze stonden terug eerst! ::oink:: Wat een dure grap!

De spellen waren weer erg goed bedacht. Sabine Appelmans met lasbril! Kapot gelachen. Ze kon het bijna! ::rofl:: Het tweede spel werd ook weer erg mooi in beeld gebracht, en dat is eigenlijk een constante over heel de serie. De beelden zijn telkens weer top. Alleen al daarvoor kijk ik er graag naar.

Alleen de montage op het einde viel me wat tegen. Al had ik een vermoeden, het werd gewoon weggegeven wie er moest vertrekken. Eerst Tine die, daar hoef je echt geen kei in liplezen voor te zijn, keihard Julie roept bij de twee die moeten vertrekken. En een paar seconden later, weeral een geval van ongelukkige montage, waarbij je Astrid heviger ziet wenen dan de kleinste kinderen. Toen wist ik het wel zeker, en alle spanning viel daarmee dus ook weg. Daar had toch echt wel een goeie en vooral betere climax ingezeten. ::niet-ok::

Wel gek dat het nu pas voor het eerst is dat er een gezin afvalt en er volgende week ineens vier uit moeten.

Dat in de negende aflevering de twee beste puzzelaars doorgaan was zo afgesproken in de eerste aflevering. Het was voor het spel veel beter geweest moest er al eerder een koppel afgevallen zijn. Weet zelf niet goed wat ik ervan moet denken, die finale. Wel knap van Rood dat ze nu opeens nr. 1 zijn.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 12-04-2010, 12:54:47
ja ik kon ook zo liplezen dat Tine "Julie en Astrid" zei. maar ja.
Heel leuk dat ze een Kinderpuzzel meets Eeuwige roem deden. En ik moet toch altijd lachen om de 'grapjes' die ze erin steken. Deze keer dat Tine Tom wel zag zitten en dat Bart dat niet leuk vond :P. Top aflevering! Ben benieuwd naar volgende week!! ::ok::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 12-04-2010, 13:31:30
Worden dus volgende week (op het einde) aan de koppels getoond wie er doorgaan en wie hun kinderen zijn ?
of alleen die 4 kinderen niet ?
Volgens mij (wat ik eruit begreep) worden ook de 4 kinderen van de koppels die doorgaan getoond aan de ouders.
Maar dan vroeg ik me af wat het concept van de finale zou zijn, miss tussen de andere kinderen nog broers en zussen zoeken ofzo ? (anke-arne , rone-jade )
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 12-04-2010, 13:54:48
Er gaan straks 3 koppels weg toch? Dus dan zouden ze 6 kinderen moeten tonen.
Ik begreep dus ook dat ze de kidneren van de koppels die doorgingen gingen tonen. Maar dat vind ik vreemd, want dan gaat de finale helemaal niet om de kinderpuzzel leggen. Ja mss dan andere broers en zussen, maar 't blijft raar.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: belg op 12-04-2010, 14:41:13
4 kinderen, één van elk koppel dat moet vertrekken?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 12-04-2010, 14:45:19
nee, want er vertrekken maar 3 koppels.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 12-04-2010, 15:39:03
Er vertrekken toch echt 4 paren, aangezien er maar twee koppels in de finale komen! En ik dacht dus dat ze de vier kinderen van de finalisten gingen tonen (maar daar kan ik dus helemaal naastzitten...)

Leuke aflevering trouwens, alleen inderdaad niet slim gespeeld van Oranje, aangezien degene met wie zij zaten Astrid dus nog niet als hun dochter hadden...
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 12-04-2010, 16:16:33
ze begonnen toch met 6 koppels?  onee   7. 14 kinderen / 2 = 7  ooowww,  my bad!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 14-04-2010, 12:32:16
Geeft niet hoor! Je ziet soms inderdaad door de kinderen de ouders niet meer...
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: theluckyboatman op 15-04-2010, 12:05:50
Mooie aflevering en mooi emotioneel slot.
Alleen ben ik zo benieuwd naar het nummer wat ze draaien als Anne en Guy herenigd worden met de dochters.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 15-04-2010, 13:56:01
Ja was wel een pakkend moment! De muziek paste weer heel mooi in die scène!

Sanders Bohlke - The weight of us

http://www.youtube.com/watch?v=7p4oFwDE3HE

De tekst die je hoorde:
For the weight of us, for the weight of us
For the weight of us, for the weight of all of us
The time has come, let us be brave
Shake off all of your sins, the time has come, let us be brave, let us be brave 
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: theluckyboatman op 15-04-2010, 14:08:09
dankjewel :)
ik ken deze Sander Bohlke niet, maar mooi nummer.

En het was een mooi slot zo..
Ik hoop dat Roel en Vanessa winnen of Helga en Dis.
Maar we zullen zien..
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 15-04-2010, 17:03:13
Sander Bohlke - The weight of us

De tekst die je hoorde:
For the weight of us, for the weight of us
For the weight of us, for the weight of all of us
The time has come, let us be brave
Shake off all of your sins, the time has come, let us be brave, let us be brave 

Lijkt wel alsof je het over een muzikale aanwijzing hebt :P
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: peterke op 15-04-2010, 21:48:33
ik vind dit een prachtig programma, mooi gefilmd
t blijft mij gelijk wie er wint
kon van in het begin toch al niet echt volgen met al die kinderen en kanditaten
maar heb natuurlijk wel wat voorkeuren
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: peterke op 16-04-2010, 15:24:55
is natuurlijk kandidaten, sorry
weet er iemand of er hiervan een tweede reeks komt?
en/of je daarvoor kunt inschrijven? of worden die kandidaten zelf gezocht door de vrt?

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 16-04-2010, 18:46:14
weet er iemand of er hiervan een tweede reeks komt?
en/of je daarvoor kunt inschrijven? of worden die kandidaten zelf gezocht door de vrt?

De VRT heeft geloof ik een tweede reeks besteld, maar nu de kijkcijfers dik tegenvallen zou ik niet durven zeggen of die er ook nog komt. Ik hoop van wel, mits ze hier en daar wat dingen aanpassen. Het programma op zich verdient wel een tweede kans vind ik persoonlijk. Andere landen zijn tevens ook geïnteresseerd in het format, waaronder Nederland.

Of je jezelf kunt inschrijven voor het programma weet ik niet. Ik ga ervan uit dat het productiehuis zelf actief op zoek is gegaan naar deelnemers voor deze eerste reeks. Ik weet wel vanuit een interview in de krant, dat team oranje zichzelf heeft ingeschreven, dus het zou best kunnen dat anderen hetzelfde hebben gedaan. Toch heb ik zo'n vermoeden dat er een paar van de deelnemers toch geen onbekenden zijn in het tv-wereldje.

Indien de VRT of Koeken Troef! zelf een oproep heeft gelanceerd, is die me hoe dan ook totaal ontgaan. Misschien doen ze dat dit keer wel openlijk na de tiende aflevering? De voorwaarden lijken me wel dat je minimum twee kinderen hebt tussen de 10-16. Dan valt m.i. al een hele groep geïnteresseerde gezinnen af.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 16-04-2010, 20:45:01
Kun je zeggen welke krant en welke dag dat was Feniks ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 17-04-2010, 16:15:39
Het ging om een artikel uit Het Nieuwsblad vlak na de uitschakeling van gezin oranje.

Gezin uit Lint moest jaar zwijgen over deelname aan 'De kinderpuzzel'
'Altijd die vraag: waar ga je op vakantie?'  (http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G0G2ONO94) (+ foto van het hele gezin, met derde dochter)

Er staat duidelijk vermeld dat team Oranje zichzelf heeft ingeschreven:
Citaat
De 48-jarige Guy schreef zijn gezin een jaar geleden in voor een nieuw tv-programma van Bart De Pauw. Het bleek om De kinderpuzzel te gaan, een spelprogramma waarin een aantal Vlaamse gezinnen van elkaar moeten raden welke kinderen bij welke ouders horen.

Guy en zijn gezin moesten een paar keer auditie doen. Zo moesten ze zichzelf voorstellen voor de camera en een leugen vertellen; in dit spelprogramma moet je goed kunnen zwijgen en liegen. Rond mei wisten Guy en Anne dat ze mochten meedoen met hun dochters Julie (13) en Astrid (15). Hun derde dochter Sophie (18) mocht niet meedoen: zij was net iets te oud en ging tijdens de opnames met vakantie. Vanaf het moment dat ze geselecteerd waren, moest het gezin zwijgen: De kinderpuzzel staat of valt met de geheimhouding van de identiteit van de gezinnen.

Ook maak ik eruit op dat de koppels blijkbaar in het begin niet wisten om wat voor programma het ging. Misschien wisten ze dus enkel dat het om een nieuw programma ging van Bart De Pauw. Veel meer informatie heb je volgens mij niet meer nodig om je meteen kandidaat te stellen. ::hyper::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 17-04-2010, 20:14:08
Ja, dat is meestal met die interactieve programma's ;)
(Kun je op mijn PM antwoorden feniks ? :p )
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: peterke op 18-04-2010, 15:50:02
vanavond weten we wie de finale haalt
ben eens benieuwd welke gezinnen die zullen halen, lekker spannend
waarschijnlijk zullen er ook nog gezinnen volledig geraden worden
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 18-04-2010, 18:31:28
Ben me al de hele namiddag aan 't afvragen wie ik nu eigenlijk de finale in wil. Vind het eigenlijk bijna allemaal extreem sympathieke mensen dus ergens blijft het me zelfs gelijk wie nu uiteindelijk de buit pakt. Lichtblauw, Grijs, Groen, Rood en Donkerblauw, ze hebben allemaal wel iets. ::jaja:: De enige bij wie de eerste indruk (niet zo positief) een beetje is blijven hangen is Loes (mama Geel). Die indruk van de eerste aflevering is bij mij eigenlijk nooit weggegaan, ::ohno:: het begint te komen, maar 't is al de voorlaatste aflevering nu. De montage is voor Loes dodelijk geweest, de sympathie die je bij de eerste afleveringen opbouwt voor bepaalde personen krijg je nadien maar heel moeilijk opgewekt bij de kijkers. Ik had het liever anders gezien, maarja 't is nu zo. Nu, het levert wel grappige tv op. Niet iedereen kan je liggen in zo'n programma natuurlijk. Ik hoop op een finaal charme-offensief vanavond maar ik vrees ervoor. ::sorry:: :P

Wie ik het heel erg gun, die finale, is team Lichtblauw. Alleen al voor het feit dat ze daar bij die veiling het spel ietwat in beweging durfden te brengen, en daarbij een paar teams een hak hebben gezet. Plus ze waren nog nooit bij de beste puzzelaars dus het zou wel sjiek zijn om hen plots als koploper te zien. En ik vind dat echt een vree tof gezinneke, al sinds hun kinderen bekend zijn (afl. 3).

Verder sta ik er erg van versteld dat ik een ander koppel écht ben beginnen appreciëren, en dat is team Grijs. Die leken me in het begin helemaal niet zo sympathiek, had bij hen een beetje hetzelfde gevoel als bij Geel, maar dat is geleidelijk aan toch veranderd. De manier waarop ze die kinderen in het begin subtiel probeerden te ondervragen vond ik er eerst over én ergelijk, maar nu begrijp ik wel dat ze het spel héél slim hebben gespeeld, misschien wel het slimst van allemaal (wel spijtig dat ze niet wat meer geld hebben gesprokkeld want bij ex-aequo eindigen ze onderaan). Ze zijn er als gezin hoe dan ook erg positief uitgekomen. En ik vind het nog altijd bewonderenswaardig hoe Lio al die ouders fopt met haar fake antwerps/limburgs accent. ::tandpastasmiley:: ::ok:: Hetzelfde geldt voor Sam (Groen) maar die gaat, zo heb ik begrepen in Antwerpen naar school (dus genoeg tijd om te oefenen).

De andere teams vind ik eigenlijk allemaal even amusant. Groen, Donkerblauw en Rood (die hun kinderen lijken dus écht wel een tweeling!) zijn wel aan mekaar gewaagd, en ik denk dat Rood van deze drie het meeste kans maakt om door te gaan. Ze verdienen het eigenlijk allemaal om door te gaan. Zij mogen van mij absoluut ook de finale halen. De beste spelers zullen het halen. Ben benieuwd wie dat zullen zijn.

Gaande op wat we nu weten hebben Rood en Grijs de beste papieren (beiden 10/14 in de laatste test). Ben ook benieuwd hoe de finale-aflevering eruit ziet, want als ze vandaag een paar kinderen gaan tonen is dat toch nefast voor de finale puzzels die de koppels gaan moeten leggen (tenzij die door alle koppels worden gevormd)? Ik had begrepen dat de 2 koppels onmiddelijk zouden weten of ze doorgaan als de deur opengaat, dus gaan de kinderen van de winnende koppels te zien zijn? Ofwel laten ze enkel kinderen zien die al zeker goed zijn geplaatst. Ik twijfel er eigenlijk niet aan dat het straks slim zal worden opgelost.


Pronostiekje:
Donkerblauw en/of Geel wordt ontmaskerd.
Groen blijft altijd hangen op 7 à 8/14 dus valt af maar hun kinderen Sam en Arno worden niet door alle koppels aan mekaar gekoppeld.
Rood, Grijs en/of Lichtblauw gaan door naar de finale. In geval van ex-aequo degene met het meeste geld. Rood (€ 9950) en Lichtblauw (€ 11150) staan op kop (grijs heeft tot nu toe € 8450) dus in dat geval gaan zij door. Als Groen (€ 16900) goed puzzelt gaan zij door, want zij zijn de absolute leider qua prijzengeld.
Eén van de teams legt de puzzel bijna-compleet.

Alleen stel ik me wel vragen of de koppels nu eigenhandig achter de identiteit van de kinderen zijn gekomen, of dat ze gewoon dikke chance hebben gehad met de vele tips die hen te beurt vielen. Dat vond ik wel spijtig, dat ze zoveel alleszeggende tips verloten onder de deelnemers. Misschien hadden ze die tips wat vroeger moeten verloten, dan waren er waarschijnlijk al eerder teams gesneuveld.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 18-04-2010, 21:19:10
Donkerblauw en Grijs :)
2 van men top 3 :)
Ben benieuwd wat het systeem van finale-aflevering zal zijn :p
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 18-04-2010, 21:25:16
Het blijft een prachtige reeks met elke aflevering ijzersterke opdrachten. ::confettie:: De finale zal vast ook niet teleurstellen. Leuk ook dat donkerblauw het gehaald heeft, lijkt me een leuk viertal.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 18-04-2010, 22:19:22
Wat was me dat weer voor een rollercoaster van goeie tv!

Grijs en Donkerblauw hebben het zeker en vast, dubbel en dik verdiend! Goed ook dat er één van elk groepje uit de laatste opdracht doorging. Die opdrachten van De Pauw brengen het slechtste naar boven in een mens! Zie dat groepje dat besliste het spelletje niet mee te spelen en doodleuk die kinderen keihard begon te ondervragen.  >:( Ik kreeg gelijk medelijden met die kindjes die compleet werden afgezonderd door die moeders, om nachtmerries van te krijgen! Chapeau voor die andere groep die niet toegaf aan zulke praktijken.

Kinderpuzzelbal werd ook weer schoon in beeld gebracht! en met commentaar van Frank Raes, haha. En Bart en Tine die weer serieus grappig uit de hoek kwamen. "Het gouden team is uitgeteld", zie je ze daar zo liggen. ::rofl::

Ik had stilletjes gehoopt op een ander team samen met Grijs (viel me wel een beetje tegen van grijs dat ze meeging met de anderen, van Geel had ik zoiets verwacht, dus chapeau Loes dat ze daar niet aan meedeed! het heeft Grijs wel ver gebracht! 13/14 wow!) maar al bij al ben ik tevreden. De anderen hadden Donkerblauw maar moeten uitschakelen toen ze de kans hadden, want ik bedenk me net dat na aflevering 8 de regels veranderden en enkel de besten doorgingen, er vielen dus geen koppels meer af die door iedereen gevormd werden. Want dat zal ongetwijfeld gebeurd zijn vandaag. Denk dat er een paar op ex-aequo zijn geëindigd waardoor degene met het meeste geld doorging (Donkerblauw had het meeste geld na afl. 9). Dus Donkerblauw koos duidelijk de juiste tactiek met hun zesduizend euro winst.

Ik moet wel zeggen, Geel kwam er voor mij op de valreep toch nog positief uit! Ik geef zelfs graag toe dat ik me misschien wel in hen vergist heb. Maar er zaten wel degelijk nog fanatiekere persoonlijkheden in!

De finale ziet er wel cool uit! Dat belooft!

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 18-04-2010, 22:31:29
Waar zag je ergens dat Grijs 13/14 had ?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 18-04-2010, 23:59:35
Waar zag je ergens dat Grijs 13/14 had ?

Dat kwam toch duidelijk in beeld of hallucineerde ik? ::regenboog:: Dat cirkeltje ging wel veel sneller dan normaal alsof we het niet echt goed mochten zien. Maar er stond wel duidelijk 13/14 bij Grijs en 12/14 bij Donkerblauw.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 19-04-2010, 12:41:51
huh? Ik heb het ook nergens gezien hoor. normaal komt het als hij zegt. "stonden we nu aan de vooravond van de finale dan zouden team ... en team ... doorgaan."  en dan bij de teams stond dan hoeveel ze er goed hadden. Ik heb het nu niet kunnen zien.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 19-04-2010, 12:56:45
Dit was weer een leuke aflevering, met vooral een eerste fantastische opdracht! De finale zal vast ook weer super gaan worden!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 19-04-2010, 14:03:45
Waar zag je ergens dat Grijs 13/14 had ?
huh? Ik heb het ook nergens gezien hoor. normaal komt het als hij zegt. "stonden we nu aan de vooravond van de finale dan zouden team ... en team ... doorgaan."  en dan bij de teams stond dan hoeveel ze er goed hadden. Ik heb het nu niet kunnen zien.

Heb net teruggekeken op de site en het kwam wel degelijk in beeld hoor! Geen hallucinatie dus. Pfew! Let op het moment dat bekend raakt dat Grijs en Donkerblauw doorgaan. Iets daarna zie je ze samen met hun kinderen tussen de andere koppels staan, en wanneer Tine zegt: "Proficiat Grijs en Donkerblauw ..." moet dat cirkeltje in beeld komen. Maar ze hebben het inderdaad niet aangekondigd.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 19-04-2010, 16:57:08
dat heb ik helemaal gemist  ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 19-04-2010, 19:50:39
Hoezee voor donkerblauw, dat lijken me echt leuke mensen. Grijs ook, maar donkerblauw mag van mij wel winnen. :)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 20-04-2010, 14:07:15
http://www.youtube.com/watch?v=_iXSfjTHOro

Als hier, internationaal gezien, niemand op afkomt weet ik het niet meer. Net een Amerikaanse blockbuster met die megazware voice-over. Alleen komt het in de trailer wel wat spannender over dan de reeks eigenlijk was. Maar wat wil je, met al die spectaculaire beelden/opdrachten. Kickass trailer, dat wel! ::respect::

Vraag me af wat ze daar bij Koeken Troef! nog meer uit hunne hoed gaan toveren?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 20-04-2010, 14:33:39
gaaf!!
alleen die naam ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 20-04-2010, 15:49:14
Vraag me af wat ze daar bij Koeken Troef! nog meer uit hunne hoed gaan toveren?

Daar ben ik ook zeer benieuwd naar.

Gave trailer inderdaad. 8)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 20-04-2010, 15:50:38
Zonder geluid is het niet veel bijzonders, maar als het Amerikaans is heb ik een idee hoe het moet klinken. ;) maar zenden ze die trailer nu uit voor ze het zelf hebben opgenomen? ???
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 20-04-2010, 16:54:13
Ik denk dat dit ter promo is. zodat ze aan het buitenland kunnen laten zien wat het idee is. En zodat ze het aan de man kunnen brengen bij tv zenders.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 20-04-2010, 17:46:40
Is wel mooi, alleen iets te lang + dat ze teveel info prijsgeven.
Kvraag me wel af wat de verdere bedoeling hiervan is, het programma is al gedaan bijna...
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 20-04-2010, 18:07:28
Ik denk dat dit ter promo is. zodat ze aan het buitenland kunnen laten zien wat het idee is. En zodat ze het aan de man kunnen brengen bij tv zenders.
Ja, zo gaat dat, op de tv beurs in Cannes :P
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: De gele mama op 20-04-2010, 20:03:11
Hallo Iedereen,

Ons spel is gespeeld dus we mogen reageren, ik en ook ander mama's volgen al een geruime tijd met belangstelling dit forum.
Grappig om bepaalde dingen te lezen maar ook chapeau voor enkele onder jullie die al heel vlug op het goede spoor zaten van onze kinderen, één klein dettail jullie konden zoeken via internet dat konden wij uiteraard niet... :)
Er bestaat blijkbaar een artikel van Filip en Maxens waar wij helemaal niets wisten maar dat hier wel door jullie gevonden werd.

Ik heb met een knipoog bepaalde commentaren gelezen, ook al waren ze niet altijd even lief. Maar eerlijk is eerlijk ik vond mezelf soms ook streverig overkomen. Naar jezelf kijken op TV ( en ik had wat ervaring met ER   ::trots:: ) blijft toch een rare bedoening, vooral dan als bepaalde dingen echt wel uit de context getrokken worden.
Ik was de eerste dagen enorm zenuwachtig wat zich bij jullie vertaalde als maniakaal,maar zoals jullie weten laten ze altijd maar fractie's zien van een bepaalde actie of gesprek en zoals Feniks schreef dan is dat eerste beeld gevormd en krijg je het moeilijk terug weg. Ik vond niet dat de montage dodelijk was voor mij maar het had een beetje menselijker gekund mijn inziens...
Voor mij was het een pakkend moment in het safe-house waar ze maar 10 seconden laten zien dat ik aan aan Maxens aan het zeggen ben van: en niet vergeten mama doet dit van werk papa dit en nu mag je gaan, wij hebben onze zoon ook eerst vast gepakt, geknuffeld en gevraagd hoe het was...Tja dan krijg je echt wel een vervormd beeld van die gele mama...

Het ondervragen van de kinderen vorige zondag was toch wel even slikken voor ons,vooral omdat ze onze kinderen echt wel in het vizier hadden, maar ze hebben zich goed verweerd en we zijn dan ook echt wel trots op onze kinderen  ::bravo::

Gelukkig ben ik de laatste afl.iets rustiger in beeld gekomen waardoor ik toch weer wat gratie kreeg bij Feniks  ;D  Maar uiteindelijk is het ook heel normaal dat de ene mensen je nu eenmaal beter liggen dan de andere, dat is in het dagelijks leven ook zo !
Zondag hadden wij samen met grijs de beste kinder puzzel gelegd ( 13/14 ) maar onze kinderen zijn door alle andere koppels geraden en zodoende liggen wij uit het spel en mocht donkerblauw naar de finale.

Het was voor ons viertjes een hele fijne en unieke ervaring, de kinderen hebben daar de tijd van hun leven gehad en ook was het heel mooi om te zien dat alle 32 kinderen echt wel goed overeen kwamen/komen met elkaar, uiteindelijk zet je 10 jarige bij bij 16 jarigen wat niet altijd eveident is maar dat is heel goed gegaan, ze blijven contact houden met elkaar !
Ook de koppels blijven contact houden met elkaar, want je hebt iets unieks mee gemaakt en dat verstaan alleen zij.

Veel kijk plezier zondag met de finale.

Loes


 
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 20-04-2010, 21:53:58
Leuk dat je hier langs komt. ::bravo::
En ik denk dat de meeste van ons heel goed begrijpen dat hoe iemand op tv wordt gebracht lang niet altijd is hoe die gene in het echt is. Of zelfs hoe die gene op het moment van het filmen was. Montage kan toch veel doen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 20-04-2010, 23:22:41
Hey Loes,
Ben toch een beetje verrast door wat je hier allemaal zegt hoor, zeer tof van je (en de andere mama's) :)
En inderdaad, wij hadden internet, waardoor kinderen van sommige koppels zoeken veel makkelijker werd.
Wat met dat doorgaan naar de finale betreft, had ik toch verwacht dat het degene met de beste puzzels waren, en als er exequo's waren, dat er dan naar het geld gekeken werd.
De productie moet wel af en toe de slechtere of minder toffe kant van iemand naar boven brengen, meestal door heel veel te monteren. Anders is het zowizo een programma zonder enig succes. Dit geeft gwn altijd een vertekent beeld.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Cosmic Fool op 20-04-2010, 23:49:33
Ook ik vind het heel tof dat je hier even gedag komt zeggen, Loes! ::ok:: Ik had jou en je man eigenlijk in de finale verwacht. Al vanaf het begin kwamen jullie heel gedreven over. Het verbaast me dan ook geenszins dat jullie de Puzzel uitstekend gelegd hebben. Proficiat daarvoor! De twee teams die nu het eindspel spelen had ik aanvankelijk als minste kanshebbers ingeschat voor de finale. Zo zie je maar hoe onvoorspelbaar dit programma is. ;D

Ik wist trouwens dat je ooit nog eens op tv geweest was, maar dacht oorspronkelijk dat je eens meegedaan had aan 'Vriend of vijand'. Het bleek uiteindelijk 'Expeditie Robinson' te zijn. Ik zat er toch niet ver naast. ::rofl::

Groetjes van een landgenoot.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: LdHmolletje op 21-04-2010, 12:22:56
Leuk Loes, dat je hier telkens op het forum bent geweest! Dank je wel voor je reactie! Wat mij betreft hebben alle koppels en alle kinderen (ook die niet in de puzzel hoorden) een waar compliment verdiend. Ik heb al die weken in spanning gezeten om te kijken hoe het zou gaan! Alleen jammer dat jullie de finale niet hebben gehaald, hoewel jullie zoveel kinderen goed hadden! Als ik vragen mag, wie hadden jullie niet geraden?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 21-04-2010, 12:46:10
Dat zal wel Asa geweest zijn zeker ? Die wist bijna niemand, behalve oranje door die tip.
Tenminste, zo werd het in beeld gebracht :p
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: De gele mama op 21-04-2010, 16:06:41
Wij hadden alleen Sam ( groen ) fout.
Wij praten nu ook niet meer met Sam  ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 21-04-2010, 17:06:14
Hah  ::tandpastasmiley::
Ik had Asa gedacht, omdat jullie Delphine als dochter van grijs zagen ;)
men excuses dus :p
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 21-04-2010, 18:10:36
'De kinderpuzzel' verkocht aan Nederland
Ondanks de matige kijkcijfers in Vlaanderen is er vanuit het buitenland veel interesse voor het één-programma 'De kinderpuzzel'.
Een Nederlands bedrijf heeft de licentie van het spelprogramma al binnengehaald. De zenders moeten er nu onderling uitmaken wie 'De kinderpuzzel' zal uitzenden.
"Ik krijg ongelooflijk veel telefoons uit het buitenland. Ze vinden het programma opvallend warm", aldus Bart De Pauw die het programma presenteert samen met Tine Embrechts. Komende zondag wordt op één de finale uitgezonden.
Bart De Pauw en zijn productiehuis Koeken Troef!, waarvan 'De kinderpuzzel' het eerste kindje was, werkt nu aan een komisch programma rond Jonas Geirnaert, de geestelijke vader van kabouter Wesley.

bron : www.gva.be
--------------------------------

Nederland koopt 'De Kinderpuzzel'
Bart De Pauw (41) heeft zijn programma 'De kinderpuzzel', 'dat hij presenteert samen met Tine Embrechts, in Nederland verkocht. Een bedrijf kocht de licentie van het spelprogramma; de zenders moeten nu onder elkaar uitvechten wie het wil uitzenden.
'De kinderpuzzel' is het eerste grote programma van Bart De Pauw sinds zijn vertrek bij Woestijnvis. Hij maakte het met zijn productiehuis Koeken Troef! 'Ik krijg ongelooflijk veel telefoons uit het buitenland. Ze vinden het programma opvallend warm.' Nu zondag zendt Eén de finale uit van 'De kinderpuzzel'.

Bart De Pauw wil ook een komische reeks maken met Jonas Geirnaert, de vader van kabouter Wesley. Hij broedt ook op een programma voor de zondagavond. 'Iets met sketches.'

bron : www.hetnieuwsblad.be
--------------------------------


"De kinderpuzzel" is verkocht aan Nederland

Het Eén-programma "De kinderpuzzel" krijgt mogelijk een Nederlandse versie. Het productiehuis IDTV heeft een optie genomen om het programma te maken voor een Nederlandse zender.
"De kinderpuzzel" is een spelprogramma waarbij verschillende koppels trachten te weten te komen wie de kinderen zijn van de andere koppels. Komende zondag is de finale van het spelprogramma te zien op Eén.

VRT "Van zodra de eerste aflevering op Eén werd uitgezonden, heeft IDTV al interesse getoond voor het format en zijn de onderhandelingen opgestart", zegt Helen Perquy van productiehuis Koeken Troef!, dat het programma heeft gemaakt voor Eén. IDTV denkt er zelfs over na om op exact dezelfde locatie te filmen als de Belgische kinderpuzzel.
Of er effectief een Nederlandse kinderpuzzel komt, hangt van de interesse af van de Nederlandse zenders. IDTV zal nu met het format naar de zenders stappen om te zien wie interesse heeft om het programma uit te zenden.
Het is niet de eerste keer dat IDTV een Belgisch format op de Nederlandse televisie zou brengen. Eerder heeft het ook het format van "De mol" aangekocht. Momenteel zendt AVRO al de 10e reeks van "Wie is de mol?" uit op Nederland 1.
"De kinderpuzzel" is het eerste tv-programma van het productiehuis Koeken Troef!, het productiehuis dat presentator Bart De Pauw heeft opgericht nadat hij productiehuis Woestijnvis heeft verlaten. Nederland was niet de enige geïnteresseerde, er lopen momenteel ook onderhandelingen met productiehuizen in Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en Amerika.

bron : www.deredactie.be
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 21-04-2010, 19:16:03
IDTV, hoe kon het ook anders ;D ::ok::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 21-04-2010, 19:19:47
Een paar vraagjes aan 'de gele mama'
- Weet je toevallig of er een nieuwe belgische versie komt volgend jaar ?
- Hoe hebben jullie je ingeschreven, heeft VRT contact met jullie genomen (door Expiditie Robinson). Of hebben jullie een formulier op de een.be ofzo ingevuld.

(Dit zijn dingen waar wij geen antwoord op weten :p)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: De gele mama op 21-04-2010, 22:18:02
Er komt geen tweede reeks  ::ohno::
En wij hebben net als alle andere koppels gereageerd op een oproep ( in krant, tijdschrift en zelfs radio ) met vraag naar gezinnen met kinderen tussen de leeftijd van 10 tot 16 jaar, meer stond er niet bij. Mijn ER verleden zat daar voor niets tussen.

Gr. Loes
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 21-04-2010, 22:49:34
Zozo, dag Loes!
Owla, dat was even slikken toen ik zag dat de gele mama hier een reactie had geplaatst! ::oink:: Vind het echt wel tof van je, dat je hier even je verhaal kwijt wou en het is je goed recht ook. Nooit, zelfs niet in mijn stoutste dromen had ik durven denken dat de gele mama en de andere kleurtjes hier elke keer stiekem meelazen. ::rofl:: Had ik dit geweten, had ik alvast veel beter mijn best gedaan om reacties neer te pennen. ::tandpastasmiley:: Nuja, we hadden het eigenlijk wel kunnen weten, want dit is toch wel het populairste en actiefste forum over de KP op het hele net. Niettemin, verdient je reactie een serieuze reply terug.


Allereerst ben ik blij dat je al de reacties met een vette knipoog hebt bekeken (zo was het eigenlijk ook wel bedoeld), want eerlijk gezegd, ik heb net al mijn eigen reacties teruggelezen en ik moet toch wel bekennen dat ik verschoten ben van sommige van mijn uitspraken. Ik ben niet behoorlijk lief voor je geweest in het beginstadium van het spel. Sommige commentaren kwamen, zelfs op mij, achteraf gezien behoorlijk ongenuanceerd over. Het spijt me als dat soms kwetsend overkwam. Ik leek soms wel je persoonlijke demoon. (Een goeie 1e indruk zal ik dus zelf ook niet hebben gemaakt.) ::ohno::
Nu, neem het van mij aan, dat is ondertussen écht wel veranderd. En onthou vooral dit: Ik heb écht niks persoonlijks tegen je hoor! (maar ik begrijp dat het niet plezant is om zulke dingen te lezen, ook al kende je het klappen van de zweep van bij je deelname aan ER, zowat het ergste programma qua kritiek achteraf – daar was ik vroeger ook hevige fan van, gelukkig voor jou zonder toegang tot een forum :P)

Nu je hebt verteld dat je heel zenuwachtig was de eerste dagen, vind ik wel dat dat te zien was. ’t Is misschien dat wat ik heb opgepikt de eerste afleveringen. Dat de montage dodelijk was voor jou was misschien te sterk uitgedrukt maar ik ben het met je eens dat het misschien wel anders had gekund. Voor mij persoonlijk ging het alleen maar om die 1e indruk (en niet meer dan dat) en ik ben denk ik gewoon keihard in de montage-val getrapt met alle gevolgen vandien. Bij sommige andere koppels had ik trouwens hetzelfde gevoel, alleen heb ik dat niet zo uitgesproken. Soms zien we wat we graag willen zien. Dat jullie als team Geel zo fanatiek uit de hoek kwamen, vind ik volstrekt normaal, zo ben ik zelf ook midden in een spel.

Je mag terecht fier zijn op je kinderen, maar ook op jezelf en je wederhelft! Het heeft toch maar mooi tot de voorlaatste afl. geduurd voor al de andere koppels jullie aan Charlotte en Maxens konden koppelen. Dat wil toch wel zeggen dat jullie het spel als gezin uitstekend hebben gespeeld. Ik zal zelfs dit zeggen: zonder jullie, was de KP in de verste verte niet hetzelfde geweest. Ik vond jullie zelfs vooral heel grappige tv opleveren, ‘t zou een pak saaier geweest zijn waren jullie er niet bijgeweest. Ik ben trouwens aangenaam verrast nu je vertelt dat jullie normaal gezien in de finale hadden gestaan! Wow, chapeau daarvoor! Spijtig dat ze jullie alsnog ontmaskerd hebben en ook jammer dat ze Maxens en Charlotte zo hard hebben aangepakt in de cellen, ze stonden daar echt wel in het midden van de vuurlinie! Ik vond dat er persoonlijk een beetje over maarja, nogmaals petje af dat je daar zelf niet aan mee hebt gedaan! ::ok:: Als het een troost mag zijn, je was dus niet de enige die superfanatiek of “maniakaal(zoals je jezelf in afl. 1 noemde, vandaar gebruikte ik dat woord dus,  was ‘n knipoog naar afl. 1) uit de hoek kwam. Zowel de groene, grijze, rode en zelfs blauwe mama’s deden hun duit in het zakje! Alleen heb ik dat niet zo fel uitgesproken als bij de gele. Daarbij reageerde ik bijna altijd vlak voor en na de uitzending waardoor mijn reacties soms ook een verkeerde indruk gaven.


Daarom vind ik het een gemiste kans dat de vrt geen apart forum heeft opgezet of zo. (misschien een tip voor een 2e reeks) Dit forum is, met alle respect, gewoonweg veel te klein voor zo'n programma. Een groter forum had misschien een hele wereld van verschil uitgemaakt voor jouw beleving bv. Nu kwam het er bij momenten heel bot uit. Veel dieper kon je op de dingen niet ingaan. Er kwam te weinig reactie op waardoor je van die ellenlange posts krijgt waar je al je indrukken moet proberen in te persen. Dat had misschien wel gekund als het een forum van “bij ons” was geweest. Dit forum is te onbekend in Vlaanderen want het is en blijft bovendien grotendeels een nederlands forum.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 21-04-2010, 22:49:56
Verder heb je gelijk als je de kanttekening maakt dat het voor ons makkelijker was, dat was vond ik één van de minpunten om deel uit te maken van dit forum. Sommigen onder ons hebben veel te hard zitten zoeken, en hebben uiteindelijk toch een paar kinderen voortijdig kunnen ontmaskeren. Ik had zelf het liefste van al gehad dat er geen enkel koppel inclusief kind opspoorbaar was via het net, maar dat is natuurlijk onhaalbaar in een tijd van nu. M. en C. vond ik wel superveel gelijken op hun mama! En slimmeriken dat da zijn!
Achteraf bekeken zijn het eigenlijk allemaal heel toffe gezinnen gebleken. De kinderen vind ik eigenlijk allemaal even geweldig dus geen kwaad woord over hen.

Bij deze wil me dus ook absoluut verontschuldigen als ik je ergens mee heb geraakt, dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Ik zat er echt mee in na het lezen van je reactie dat ik misschien toch wel te hard voor je ben geweest. Ik neem mijn woorden niet snel terug maar ik durf dit keer grif toegeven dat ik me dik heb vergist in team Geel, want team Geel heeft het programma niet gekraakt maar zéker gemaakt!
En wie weet ligt de echte versie van mama Geel (zonder alle montage-trucs) me veel beter dan de tv-versie. Zo is dat meestal! (geldt ook voor mijn eigen persoon!) Het was inderdaad zoals je zelf aanhaalde, door momenten als in dat safe-house die de 1e indruk nog versterkten.
Maar tijdens de twee vorige afleveringen kwam de echte versie erg sterk tot uiting, tijdens het vertrek van Oranje én nu bij het weerzien van jullie kinderen! Daar zag ik écht mama Loes staan! Uiteindelijk vond ik dat één van de mooiste momenten uit de hele reeks, toen alle kinderen terugkwamen, allemaal even fier op hun kinderen en omgekeerd!

Hopelijk mag het lezen van mijn reactie je zoete wraak zijn, en heb ik je hiermee een beetje in ere hersteld (en hiermee een vloek van de gele heks ::heks:: vermeden) ;)! Dat verdien je uiteraard ook wel. Het is heel gemakkelijk om geheel anoniem je gal te spuien op een publiek forum. Bedankt om me even met de voetjes terug op de grond te zetten.

Het voornaamste is nog altijd dat jullie er met zijn allen veel plezier aan hebben beleefd, vrienden voor het leven hebben gemaakt en dat neemt niemand van jullie af wat er ook gezegd wordt! Het moet fantastisch zijn wat jullie hebben meegemaakt, dat geloof ik maar al te graag, want je speelt het spel met mensen die het dichtst bij je staan. Dieper dan dat kan een spel niet gaan denk ik en dat vind ik eigenlijk het allermooiste aan de Kinderpuzzel.

Nu heb je me wel heel nieuwsgierig gemaakt naar welke kleurtjes van mama’s er allemaal meelezen. Hopelijk maken ze zich bekend!

Groeten, van een andere landgenoot!

P.S. ’t Is wel een megalange reactie geworden maar ik voelde me daartoe verplicht. Niemand is verplicht om hem te lezen natuurlijk!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 22-04-2010, 19:13:01
Altijd grappig om te zien dat er kandidaten meegelezen hebben. Ik zou het zelf ook wel lezen denk ik, als kandidaat zijnde.

Maar Loes, een aantal van ons kenden je inderdaad nog van Expeditie Robinson, waar je volgens mij veel positiever in beeld kwam. Niet dat het bij kinderpuzzel uitermate negatief was, maar wel een verschil. Zo zie je maar hoe montage en muziek een totaal verschillend beeld over iemand kunnen vormen.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 22-04-2010, 19:17:16
Is wel mooi, alleen iets te lang + dat ze teveel info prijsgeven.
Kvraag me wel af wat de verdere bedoeling hiervan is, het programma is al gedaan bijna...
Het is een internationale promo voor productiehuizen volgens mij. Om het dus verkocht te krijgen in het buitenland. (net zoals Eternal Glory (http://www.youtube.com/watch?v=lvjrwbN5QBs), de internationale trailer voor Eeuwige Roem)

Voor die productiehuizen maakt het niet uit dat er teveel info prijsgegeven wordt. Integendeel zelfs: hoe meer info, hoe beter.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: theluckyboatman op 25-04-2010, 15:22:23
Over een paar uurtjes de finale..spannend...
Ik ben blij dat mijn 2 favoriete koppels de finale spelen, Grijs en donkerblauw.
Ik had het op zich allemaal gegund,het waren leuke koppels en ook kinderen,zelfs de kinderen die niet bij de puzzel hoorde.Team groen was iets minder favoriet bij mij maar dat heeft meer te maken met het feit dat hun geen dochter hebben, vaders en moeders die ene dochter of dochters hebben zijn meestal leuker dan ouders zonder een dochter.

Bij Roel en Vanessa had je idd niet direkt Lio en Asa aan hun kunnen koppelen maar bij Helga en Dis kan je zien dat Guust en Jutta erbij horen, Guust is sprekend zijn vader en Jutta net haar moeder.
En bij de andere koppels waren sommige erg overduidelijk maar sommige ook niet.Zoals Dante dat is sprekend Marino en Caro is als je verder kijkt net haar moeder Katrien.
Bij Cindy en Rudy was het wel lastig om te zien met Arno en Sam.
En bij Tom en Inez zie je het ook op een gegeven moment,Seppe lijkt op zijn vader en bij Fleur zie je ook op een moment Inez terug.
En bij Loes en Filip had ik het eerlijk gezegd ook niet direkt gedacht dat Charlotte en Maxens de kinderen waren.
En Anne en Guy dat was in het begin ook niet duidelijk dat Astrid en Julie hun dochters waren maar na verloop van tijd viel het kwartje.

Deze aflevering voor de finale was mooi, leuke dat kinderpuzzelbal en de ondervragingen in de gevangenis en dat 3 moeders kiezen voor quiz vragen en de andere 3 voor ondervragingen.
Mooiste moment was nog dat bij de vraag van wie zijn ouder deed mee aan expeditie robinson dat Loes net deed of zij dat dus niet was en op een gegeven moment als ze even niet kijkt dat Helga en Katrien lachen en met een vingertje naar haar wijzen.

En het moment dat de winnende 2 koppels met de kinderen werden herenigd was prachtig en het moment dat Lio en Jutta spelen dat ze vijanden zijn en hetzelfde handgebaar maken naar elkaar.

En dat de andere koppels werden herenigd werden met de kinderen was ook prachtig.
En vooral Charlotte was blij om mama Loes weer te zien,ik vind het ook tof dat Loes nu hier een reactie gegeven heeft.Iedereen is verschillend en Loes en Filip zijn gewoon ook wat beschaafder, dat hoorde je de kinderen ook zeggen dat Charlotte en Maxens zo netjes waren en daar is niks mis mee,trouwens belgen zijn sowieso socialer en beschaafder dan "ons" asociale nederlanders.En Charlotte is ook een gevoelig meisje.

Ik hoop dat we ook iets meer te weten komen over de andere kinderen of over de gezinnen dat ze bv nog meer kinderen hebben.
En zijn Seppe en Fleur een tweeling of verschillen ze qua leeftijd???
En hoop dat de andere ouders en of kinderen hier ook nog op het forum komen.

Aan Loes of een andere ouder/kind zal ik nog willen weten, houden jullie contact na de Kinderpuzzel???
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 25-04-2010, 16:36:05
Wij hadden alleen Sam ( groen ) fout.
Wij praten nu ook niet meer met Sam  ::rofl::

Grappig om te weten. Wij hadden Sam hier ook grandioos fout. Waren er rotsvast van overtuigd dat hij niet bij de puzzel hoorde, mede door zijn accent, bijgevolg dus ook erg verrast dat hij een zoon was van Cindy & Rudy. Sterk geacteerd van hem! ::rofl::


Supergoed nieuws dat het programma is verkocht aan IDTV voor Nederland. (wist dat ik jullie met die melding een groot plezier ging doen maar grrr Nys-Fan was me weer voor >:(, de woensdag :P) Voor wie het graag van de externe bron leest (met een mooi fotootje erbij),
zie hier: deredactie.be: "De kinderpuzzel" is verkocht aan Nederland (http://www.deredactie.be/permalink/1.763927)

Er komt geen tweede reeks  ::ohno::

Dit vind ik dan weer superslecht nieuws! 't Is echt vreselijk spijtig dat ze niet voortdoen. Er was nochtans sprake van, dat de vrt tevreden was over het resultaat en al had beslist een tweede reeks te bestellen. Daar zullen ze dan ongetwijfeld van af hebben gezien. Het programma verdiende nochtans zéker een tweede kans. Spijtig dat ze bij één en/of de programmamakers daar anders over denken. Soit, het zij zo. Des te meer ga ik straks met volle teugen genieten van de finale! ::boogie::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 25-04-2010, 18:50:11
De finale breekt aan dus ben weer helemaal hyper ::hyper:: vandaag wat betreft De KP. Heb gezien dat de teaser van Koeken Troef! zelf, met die magnifieke beelden & prachtige muziek uit de film Perfume, hier nog niet te bewonderen viel. Daaraan kon je toch al merken dat het iets speciaals ging worden. Vond ik zeer origineel en goed gemaakt, en verdient dus zeker een plekje in dit topic! ::respect::

http://www.youtube.com/watch?v=bxfzmOptcrQ
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 25-04-2010, 20:29:41
It's final-time!  ::hyper:: ::tandpastasmiley::
Wat ga ik het toch wel beetje missen na vanavond. Vond het wel een heel tof programma en nu er toch geen tweede reeks komt, des te spijtiger.

Razend benieuwd ben ik, naar hoe de finale er precies gaat uitzien en welk gezin die finale uiteindelijk gaat winnen. De families hebben alletwee wel iets dat sympathie opwekt en zijn vind ik erg aan mekaar gewaagd. Lijkt het maar zo, of is het nog nooit zo moeilijk geweest om partij te kiezen bij een dergelijk programma? Enerzijds zou ik voor de roots kunnen kiezen, dan moet ik eerder voor Donkerblauw gaan, maarja Grijs is even tof dus heb ik maar wijselijk besloten geen partij te kiezen en mij te laten verrassen. Mij blijft het dus totaal gelijk welk gezin wint.

Wie denk ik dat wint? Hangt er natuurlijk vanaf hoe de finale eruit ziet. Het zou me niet verbazen moest Grijs winnen aangezien zij toch veel keer het best hebben gepuzzeld, maar Donkerblauw is toch wel de underdog, en die doen het best wel goed in Vlaanderen. Het zal een dubbeltje op zijn kant zijn. Omdat iedereen zegt Grijs, ga ik lekker tegendraads doen en gok ik op Donkerblauw. Al heb ik toch ook een beetje een zwak voor Grijs (zou het de max vinden als zij winnen, ook bij blauw trouwens!). Gunnen doe ik het ze dus allebei! Als het zou kunnen mochten ze beiden winnen van mij! ::jaja::

Eén ding hoop ik wel, dat het spannend wordt! Er gaat niks boven een nagelbijtende finale! En dat den Bart voor de allerlaatste keer nog maar eens zijn grote trukendoos bovenhaalt met van die supergecompliceerde opdrachten waarvan je naderhand denkt, "hoe is 'm er weer opgekomen", waarna we met zijn allen waardig afscheid kunnen nemen van deze unieke ervaring die het  het Vlaamse scherm sierde. (uniek want komt niet meer terug). En hopelijk zien we het format sneller dan we vermoeden opduiken over de grens, dan wel met een groter forum hoop ik.

Stiekem hoop ik nog eens alle andere ouders en kinderen in beeld te zien in de laatste uitzending bv. wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt, zou wel een mooi plaatje opleveren!

Veel kijkplezier iedereen!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Tristan op 25-04-2010, 21:23:08
Was weer een leuke aflevering, met een terechte winnaar  ::ok::

Erg grappig dat Bart tijdens het 'leugendetectorspel' gewoon zat de patiencen  ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Heinz op 25-04-2010, 21:38:38
Bart de Pauw (& friends) did it again. Het was een heerlijke serie om te volgen. ::ok::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 25-04-2010, 21:41:10
Mooie laatste aflevering;
Ik vraag me af waarvoor die proef ivm de citadel dient (ik pikte pas halverwege die proef in)
Dat grottenspel was wel mooi in elkaar gestoken. Al mochten ze voore de finale-quiz wel meer tijd nemen, nu kon je de vragen amper verstaan. Ook die leugendector was zeer goed gedaan xD patience xD
Wat me wel opviel, als je de nietpuzzelkinderen afgaat; dan is 1/2 daarvan oftewel famillie/kinderen van vrienden van hen/reisgenoten/dochter van vrien Jan Leyers/...


PS; je ziet dat ik gelijk had he met toen de kids naar hun ouders mochten bellen ;)
Andres en Harm zijn weldegelijk broers :p
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Tristan op 25-04-2010, 21:52:05
Mooie laatste aflevering;
Ik vraag me af waarvoor die proef ivm de citadel dient (ik pikte pas halverwege die proef in)
De gezinnen konden bij die opdracht hun saldo nog even spekken met € 6.000 als Tine op tijd gevonden was ;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 25-04-2010, 22:57:54
Waauw, wat een mooie finale-aflevering zeg! Stiekem was ik wel voor Grijs dus mij hoor je niet klagen! Maar Donkerblauw had de prijs evengoed mogen winnen! ::confettie:: Een dikke proficiat aan Roel, Vanessa, Lio & Asa. Toen ze in het begin spraken over een huwelijksreis, zei ik nog, zou wel vet zijn moesten ze die winnen.

De beelden waren weer af zoals gewoonlijk. Geweldig gewoon, eerst die zoektocht met Tine als Bondgirl - was wel maf - wil ze wel eens in een echte Bondfilm zien spelen (Waarom heb ik nooit eerder ingezien wat voor immense talenten Tine bezit! Was een deugd om haar bezig te zien! En via deze weg heb ik haar echt leren appreciëren! ::bravo::) Pech voor de ouders, hadden maar beter moeten puzzelen, chapeau voor de kinderen, die hebben de ziel uit hun lijf gelopen! En kon het nog spannender zijn met zo'n auto-, jetski-, liftrace? Zo verzin je het toch niet! In het geval van Bart misschien wel? ::tandpastasmiley::

In die grot was ook wel grappig, die kinderen zo hevig bezig dat ze over hun eigen voeten struikelen.  Met de leugendetector heb ik meermaals in een deuk gelegen (eigenlijk tijdens zowat heel de aflevering). Dat Patience spel, weer typisch he! Waren die kinderen daar nu mee weg? Asa toch al wel zo leek het. Of Guust die zijn boterhammen verkoopt voor 30 cent, reactie van Dis op Jutta die al eerder had gekust, Lio die al andere dingen had gestolen buiten tomaten, tot aan haar neuskeutels toe. ::)

En eindelijk krijgen we wat meer info over de andere kinderen. Harm en Andres broertjes, Olga Leyers, Delphine idd een reisgenoot van De Pauw? Huh? Jade een violiste, pa van daan drummer bij Ozark Henry, die van Senne dan weer boekhouder *typisch weer zo'n bart de pauw instinkertje* ::rofl:: ... en kon iemand de naam van elbrich onthouden? :P

Er zou in geen geval een onterechte winnaar zijn geweest, ook niet bij de andere koppels trouwens. Toch dacht ik op gegeven moment dat Donkerblauw het ging halen, puur op montage gericht leek het erop dat zij het voordeel hadden maar dat bleek later niet zo! Goed gedaan Team Grijs. Verdiend gewonnen op kennis. Sjieke prijs, tja kinderen kiezen toch altijd voor Amerika! haha was wel snel beslist. De ouders hebben niks te zeggen! Dan gaat Asa's Hawaii-wens misschien toch nog in vervulling! Hopelijk hebben jullie het fijn gehad daar in Amerika!

Ik vond het een waardige afsluiter van een heel mooie reeks. 't Is natuurlijk heel spijtig dat er geen tweede vlaamse reeks meer volgt. Jammer maar helaas. Dank aan de maker, de hele crew en de deelnemers, alle ouders en kinderen. Wat andere mensen ook mogen beweren, het was gewoon fantastisch om jullie avontuur als kijker te mogen volgen. Helaas is dit ook het eindpunt, met lichte heimwee kijk ik terug naar de voorbije weken. Stiekem ga ik het toch wel allemaal missen ... en kijk ik uit naar de volgende producties bij Koeken Troef!
;)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 26-04-2010, 16:09:40
(Waarom heb ik nooit eerder ingezien wat voor immense talenten Tine bezit!
Wat een woordspeling! :)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: mama rood op 26-04-2010, 19:42:37
zoals gevraagd... ik ben mama rood en ook ik heb vanaf het begin mee op dit forum gelezen. Het was heel leuk om dit van op afstand te volgen maar ik heb een paar keer gedacht om "anoniem" aan te melden omdat de reacties die soms over mama geel werden gegeven niet echt terecht waren."ons" Loes en Filip waren inderdaad wel eens wat fel, zeker in de beginfase, maar dat maakte het juist zo grappig voor mij.De kinderpuzzel beleven was een super ervaring, zowel voor ons als voor onze kinderen(en nee het is geen tweeling javascript:void(0); Seppe is 16 maanden ouder dan zijn zusje...maar we krijgen die reactie wel meer).
Bart is echt wel grappig,ook als er geen camera bij is, Tine is een sympathieke madam zonder kapsones, de crew was tof,de kleurtjes kwamen goed overeen,...ik had nooit verwacht dat het zo zou zijn.dus als je in Nederland de kans krijgt om in te schrijven, zeker doen!

enorm leuke momenten waren de "auto momenten" en ik denk dat de crew achteraf aan de filmpjes ook wel plezier heeft gehad.

Vooral de mama's hebben nog veel contact, we mailen of bellen al eens en onlangs zijn we in Antwerpen samen gaan eten en een pintje gaan pakken.
Ik denk dat ik uit naam van al de koppels mag zeggen dat we heel blij zijn dat we hebben meegedaan en uit naam van de mama's dat Bart toch wel in onze top 3 staat javascript:void(0);
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: De gele mama op 26-04-2010, 21:15:52
Dag mama rood  ::tandpastasmiley::
Ja de Bart staat met stip bij iedereen van de dames op nr.1  ::bravo::
Wij mama's zij er ook van overtuigd dat als er meer "auto " momenten waren getoond de kijkcijfers gigantisch hoog geweest zouden zijn...Vooral als de dames alleen in de auto zaten  ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Lautjuh op 26-04-2010, 22:00:58
Een hele mooie serie was het! Soms wat onvolgbaar en vaag, maar er zat zoveel spanning en humor in dat dat ze vergeven is.
Eigenlijk wil ik hem nu wel van het begin zien, nu ik de kinderen tenminste ken.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Robbieazerty op 26-04-2010, 22:30:30
Wat voor top 3 is dat dan waar Bart in staat?  ;D

Voor mij is hij sowieso al een jeugidool. Van Buiten de Zone (http://www.youtube.com/watch?v=SeY_l_PTZn0) destijds.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: wepkes op 27-04-2010, 02:53:29
ook ik heb de voorbije weken naar de kinderpuzzel gekeken en met een beetje speurwerk had ik de puzzel in een uurtje grotendeels gelegd met een zekerheid van  99%. Maar dit was met niet gelukt zonder jullie ;)

Nadat de eerste gegevens naar buiten kwamen van koppels dat reeds in de media waren verschenen.

- ik heb gwn de voornaam (en achternaam) van één van de ouders door facebook gehaald. Van daaruit kwam uit dat de meeste kinderen en ouders bevriend waren met elkaar. zo kon je direct enkelen linken aan elkaar. Daarnaast wist ook ik dat Anke en haar broer uit overijse komen (woon daar).
Als je dan beetje verder zoekt en de contacten van verschillende personen vergelijkt en ook kijkt op fanpaginas van het programma kwam je snel tot de conclusie wie bij wie hoort ;)

super tof programma en spijtig dat er geen vervolg komt!

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 28-04-2010, 19:10:52
Wat een woordspeling! :)

Oops 't kwam er inderdaad een beetje dubbelzinnig uit, ik laat in het midden of dat ook zo bedoeld was. ::rofl:: Maar geef toe, die vrouw bezit toch bakken vol persoonlijkheid! Gek dat ik dit programma ervoor nodig had om dat in te zien. Jawadde, een programma met bijna uitsluitend kinderen in de hoofdrol.
Oh en Tine moet absoluut niet onderdoen voor Bart in het humor-departement. ::ok::

Voor mij is hij sowieso al een jeugidool. Van Buiten de Zone (http://www.youtube.com/watch?v=SeY_l_PTZn0) destijds.

Buiten de Zone was inderdaad een juweeltje, hoeveel plezier ik daaraan heb gehad! Niet te schatten, die gast! ::respect:: Voor degenen die het niet kennen, 't is echt een aanrader! Vooruit, youtuben maar! Ge moest al weg zijn!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 28-04-2010, 19:48:35
En ook mama rood checkt in. Wow! Cool zeg, dat jullie je hiervoor de moeite doen. Welkom... Erg dat je door sommige reacties er zelfs aan begon te denken om je anoniem aan te melden. (Was misschien wel grappig geweest moest je dat hebben gedaan) Ook sommigen onder ons waren soms wat fel in de beginfase, zoals je zelf zegt straalde dat vooral af op team geel, (het scheelde niet veel of ik had na aflevering 9 o.a. mama rood onder vuur genomen  ::schaam:: - montage in de cellen was niet zo lief voor de ene groep mama's - heb me net op tijd bedacht :-X), maar achteraf bekeken was het inderdaad wel heel grappig! Maar jullie wisten natuurlijk beter, doordat jullie alles bekeken door de bril van een deelnemer. Wij kenden iedereen van haar noch pluim, en in dit geval strookte het beeld dat soms werd gevormd totaal niet met het karakter van die persoon buiten het programma. Vind het voor mezelf wel spijtig dat ik me daar soms wat een beetje in heb laten gaan.

Wat ik wonderbaarlijk vond aan heel de reeks, was dat aan het einde elk koppel even sympathiek bleek te zijn, zonder al dat achterbaks gedoe dat je tegenwoordig overal ziet, er werd geen blijk gegeven van ook maar enige interne spanningen en dat is volgens mij nooit eerder gezien tijdens een dergelijk reality/spelprogramma op televisie. 't Is toch vaak het tegenovergestelde op tv. Dat is ook wat meermaals in interviews, enz. naar boven komt - dat het programma heel veel warmte uitstraalt. Dat heeft zeker en vast heel veel met de deelnemers zelf te maken!

Ik weet niet of je het hebt gelezen, Inez. Maar was je niet een beetje teleurgesteld dat ik jullie oogappels er vrij snel had uitgehaald? Of misschien was je wel opgelucht dat ze er vrij snel werden uitgepikt op het forum? Ben benieuwd naar je reactie toen je het hier las.
Op gegeven moment zag ik dus echt twee mini-versies staan van jullie. In het begin linkte ik Seppe alleen uiterlijk aan Tom (die lijkt enorm op zijn papa), toen hadden we Seppe en Fleur nog altijd niet horen spreken. Tot aan aflevering 3 geloof ik. In die bewuste aflevering, daar hoorde je ze geloof ik allebei en hoorde je gelijk dat het broer en zus waren. Ik legde daar ook meteen de link naar hun mama, vooral door hun ietwat dezelfde schorre stem. En die matchte wonderwel perfect. Het was trouwens prachtig om die interactie te zien tussen jou en Fleur toen je daar één van die kinderen moest uitkiezen. In die zin heeft de KP ook nog eens een psychologisch kantje. Vond het heel interessant om de interactie te zien tussen ouders en kinderen. Hoe verbergen ze dat ze broer en zus zijn, enz... sta versteld ervan hoe goed vooral de kleinsten daar mee zijn omgegaan. Moet een geweldige ervaring geweest zijn voor die klein mannen.


Na het zien van de Kinderpuzzel vraag ik me trouwens af of ik vroeger zelf uit een line-up met mijn ouders te halen viel. Wij waren zo'n gezin dat uiterlijk niet zo op mekaar leek (verschillende haarkleur en ogen enz.) maar volgens mij kon je het wel zien als je lang genoeg keek aan kleine gedragingen enz...(Zou ik echt wel eens willen weten. Jammer voor mij dat het programma niet tien jaar eerder plaatsvond!)

Ja, jullie moeten met het hele gezin echt de tijd van jullie leven hebben gehad. Dat moeten jullie echt koesteren (vooral je niet vastpinnen op de kijkcijfers, dan nog waren het er alle keren boven de 700.000, is dus helemaal niet weinig)!
Heb net een deel van de filmpjes gezien op de site, bij het tiende spel - de muziekquiz. Het zag er echt wel heel erg leuk uit, die automomenten waar je het over hebt. Wat mij opvalt is dat je daar vooral Loes en sommige andere mama's en papa's van een hele andere kant ziet. Meeshaken op de muziek, echt dikke ambiance in de wagen, zelfs af en toe een paar enkelingen die al dan niet een klein beetje vals meezingen met de muziek. ::rofl:: Hilarisch gewoon!

En je hebt volkomen gelijk met wat je vertelt over Bart en Tine. Vind dat dus echt een droom-duo op tv! Hopelijk bedenken ze zich nog over een 2e reeks, en als dat geen optie is, dat ze dan maar rap terug iets gaan samendoen!


Ik had eigenlijk nog een vraagje, nu jij hier toch op het forum zit. Horen we toevallig Fleur haar stem tijdens de generiek van De kinderpuzzel: de 32? Want ik vond die stem aanvankelijk nogal gelijken op die van jouw dochter.

P.S. Mama Lichtblauw, Groen, Oranje, Donkerblauw, of zelfs de winnares zijn ook welkom hoor! En de papa's mogen hun reacties natuurlijk ook altijd neerschrijven!
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: mama rood op 28-04-2010, 21:45:25
wat aflevering 9 betreft:je had zo weinig tijd en die kinderen waren zo met ons voeten aan het spelen dat je ze inderdaad "strenger" moest ondervragen...vanaf dat je de deur dicht deed hoorde je ze bulderen van het lachen..dus ik denk niet dat ze het echt erg vonden, integendeel.

aangezien we allemaal in hetzelfde schuitje zaten:je eigen kinderen missen, met kinderen opdrachten doen,...kreeg je wel een speciale band. we dachten ook steeds, als we zorgzaam met die kinderen omgaan zullen de andere dat hopelijk ook met mijn kinderen doen.

Het heeft vrij lang geduurd voordat Fleur aan ons gelinkt was, dus ik was wel verrast dat je het zo snel gevonden had.En inderdaad, die stem doet veel. Gelukkig waren er veel kindjes tegen het einde wat hees.

het is niet Fleur haar stem, ik denk die van Lio.

Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Mama groen op 29-04-2010, 17:35:11
En hier is dan mama groen.
Ik kon nie achter blijven hé na mama geel en rood.
Het is fijn maar ook soms verrassend om dit alles te lezen.Zoals mama rood al melde is Loes een hele fijn madam en ben dan ook blij haar te mogen leren kennen.Het waren idd drie hele fijne weken die ze ons niet meer kunnen afpakken.
Had dan ook nie verwacht dat onze band zo sterk ging zijn tijdens en ook na de puzzel.
Ikzelf ben dan ook super blij Bart en Tine te mogen leren kennen, het zijn twee hele toffe mensen die ik voor altijd in mijn hart heb gesloten.
Ik zal wel nooit vergeten hoe moelijk te terug keer naar huis was, echt afkikken was het.....ook voor de kids was het even ontwennen.
We kijken met z'n allen terug naar en hele fijn tijd die we nooit of te nimmer zullen vergeten.

Ook mijn nummer één is Bart dus...hihihihi

Mama Groen
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 29-04-2010, 18:15:45
mama groen word mama rood? ???
En hier is dan mama groen.
[...]

Mama roood

maar echt leuk dat de mama's komen buurten. ;D
Raar dat zondag ineens de kinderpuzzel niet meer komt. Ik hoop dat de Nederlandse versie snel op tv komt :D, maar dat zal helaas nog wel even duren.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: FeniXII op 30-04-2010, 19:24:33
Dat Loes hier als eerste kwam posten was al een verrassing maar dat even later hier al 3 mama's actief waren en als het ware een "invasion of the moms" zouden ontketenen had ik echt nooit verwacht! De moeders zijn precies wel heel erg betrokken bij het wel en wee wat er naast het scherm gebeurt. Hadden we dit eerder geweten, hadden ik misschien wel geijverd om een groter apart forum op te zetten, wat dan zeker meer reacties had opgeleverd.

Dag Mama Groen/Cindy, mama van Arno en Sam, die we maar niet konden thuisbrengen, en al absoluut hadden afgeschreven na het zien van dat bewuste reclamefilmpje. Moet wel grappig geweest zijn om dat te lezen. Je zoon heeft dat echt magnifiek gedaan! Zo iedereen op het verkeerde been zetten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf ook in ben getrapt. Jullie hadden één van de moeilijkste gezinnen om samen te brengen. Het feit dat jij noch Rudy absoluut geen blond haar (meer) hebben hielp ons geen meter verder, haha... ::tandpastasmiley:: Vond het ook altijd grappig de reacties van dat ander vinnig manneke, den Arno, te zien (die humor zullen ze ook wel van iemand hebben ;)). Vooral tijdens de 32 viel hij op, en als ze hem niet hadden vrijgegeven in het begin, hadden we hem denk ik ook niet kunnen plaatsen. Wat hebben jullie allemaal toch zo'n toffe kinderen. Ik denk dat het echt een hel moet zijn om de gezinnen en kinderen te selecteren, hoe laat je in godsnaam sommige mensen thuis.
Hadden jullie trouwens verwacht dat jullie erbij gingen zijn tijdens de selectierondes? Zal wel spannend geweest zijn. En wat wisten jullie over het programma? Wisten jullie wat de bedoeling was? Of alleen dat Bart De Pauw er iets mee te maken had?

Het was als kijker trouwens ook een hel om een favoriet te kiezen, het lijkt wel alsof ze het ervoor gedaan hebben, maar zoals ik al eerder zei, alle koppels gunden mekaar de finale. Volgens mij is het ook daarom dat je als kijker niet echt een topfavoriet had. Als kijker gunde je het ook echt iedereen, en dat komt echt wel door de kandidaten. Dat siert jullie wel. Hetzelfde ook wel met de manier waarop jullie omgingen met de kinderen. Je kan daar al snel uit de bocht gaan. Dat hebben jullie gelukkig nooit gedaan.

wat aflevering 9 betreft: [...]

Het heeft vrij lang geduurd voordat Fleur aan ons gelinkt was, dus ik was wel verrast dat je het zo snel gevonden had. [...]

het is niet Fleur haar stem, [...]

Dat is wel zo, de tijd tikte goed door, waardoor je wel wat strenger moest zijn, dat die kinderen bulderden van het lachen en met jullie voeten speelden, zo kwam het ook wel over hoor haha. Je krijgt door de montage natuurlijk snel de stempel van "amai, wat is me dat voor een strenge". Maar je hebt gelijk, daar zaten wel een paar deugnieten tussen die het spel wel heel goed meespeelden.

Het zijn en blijven je eigen kinderen hè, het zou gek zijn als ze helemaal niet te herkennen zijn. Die stem deed echt wel wonderen. Als ik ze nooit had horen spreken tijdens de 32 had ik ze denk ik niet zo snel ontmaskerd, want tijdens de afleveringen zelf, gaat het zo snel dat je als kijker echt heel erg goed moet opletten.

Ik dacht al dat het of Fleur, Jutta of Lio was. Dank je wel voor je antwoord.

aangezien we allemaal in hetzelfde schuitje zaten: [...] kreeg je wel een speciale band. [...]
Had dan ook nie verwacht dat onze band zo sterk ging zijn tijdens en ook na de puzzel.
Ik zal wel nooit vergeten hoe moelijk te terug keer naar huis was, echt afkikken was het.....ook voor de kids was het even ontwennen.
We kijken met z'n allen terug naar en hele fijn tijd die we nooit of te nimmer zullen vergeten.

Jullie kaarten het eigenlijk alledrie aan. Kan goed geloven dat je een speciale band creëerde met de andere koppels. Zo zag het er in de auto wel uit, één hechte bende. Het blijft gek he dat een mens zich zo snel kan binden, uiteindelijk waren het toch maar 3 weken. Wat dat met een mens doet, zo'n programma van Bart De Pauw. :) Maar dit was zo speciaal dat het voor jullie een onvergetelijke ervaring is geworden. 't Is een beetje dezelfde reactie als op een kamp met de jeugdbeweging, daar deed het programma me constant aan denken, de nostalgie van die kampen van vroeger. Blij om wat je hebt meegemaakt, maar de heimwee naar die mooie tijd die je hebt beleefd zal toch nog een tijdje blijven aanslepen. Het enige verschil is dat je hier de mensen niet op voorhand kenden, dus 't is volgens mij echt een mirakel dat jullie zo goed konden opschieten opschieten, wil ook zeggen dat ze de juiste mensen mee op avontuur hebben genomen. Dat is dus absoluut een heel mooi compliment voor alle deelnemers.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Mama groen op 3-05-2010, 10:34:53
Ikzelf had eigenlijk niet verwacht dat we erbij gingen zijn, daarentegen Rudy en Arno er een goed gevoel bij hadden vanaf het eerste moment.Het was dan ook moeilijk om een keuze te maken doordat dat Sam geselecteerd was voor " de sound of music" en de repetities in dezelfde periode vielen.
Maar goed we zijn blij dat we de  juiste keuze hebben gemaakt.

Mam groen
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Daedalus op 6-05-2010, 02:28:57
Leuk, de Sound of Music. Toevallig afgelopen 25 april ook in Rotterdam gespeeld? Daar heb ik de matinee gezien. Ik merkte wel dat er een Vlaamse tongval bij sommige acteurs te bespeuren was, maar ik legde nou niet meteen een link met de Kinderpuzzel. :P
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: theluckyboatman op 7-05-2010, 15:42:18
hebben de mama's en pappa's van de kinderpuzzel, allemaal 2 kinderen of zijn er meer kinderen?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: NF07 op 7-05-2010, 19:18:53
De meeste wel, behalve team oranje, die hebben nog een 3de dochter, maar die was te oud.
(de mamas mogen dit tegenspreken :p)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 8-01-2011, 11:49:26
Komt er dit jaar nog een seizoen?
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Siebrand op 8-01-2011, 22:41:23
Komt er dit jaar nog een seizoen?

IDTV heeft de rechten voor Nederland gekocht, dus er komt misschien een Nederlands seizoen. Als ze een omroep gevonden hebben om het ook uit te zenden, dan denk ik dat de opnamen sowieso pas komende zomer zijn.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Vieffan op 8-01-2011, 23:46:54
moeten we dus nog een jaartje wachten..
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Tristan op 15-01-2011, 22:19:32
IDTV heeft de rechten voor Nederland gekocht, dus er komt misschien een Nederlands seizoen. Als ze een omroep gevonden hebben om het ook uit te zenden, dan denk ik dat de opnamen sowieso pas komende zomer zijn.
De Kinderpuzzel is een typische AVRO-programma ;) In 2012 als de laatste aflevering van WIDM erop zit, direct overgaan op KP. Dat zou ik een goede zet vinden :P
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: anoniem 24971 op 31-08-2015, 00:26:08
Heeft iemand wellicht de torrents of de afleveringen als download die mij een PM kan sturen? Bij voorbaat dank.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: de_witte op 31-08-2015, 11:25:18
Dit programma heb ik dus totaal gemist  ::rofl::
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Tristan op 31-08-2015, 22:11:45
Dit programma heb ik dus totaal gemist  ::rofl::
Dan heb je evht iets leuks gemist ;)

Maar als jeop Youtube zoekt naar 'De Kinderpuzzel', kun je alle afleveringen nog terugkijken.
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: de_witte op 1-09-2015, 17:05:49
laat ik dat dan maar eens gaan doen (maar niet nu want ik go op bezoek bij mijn ouders en daarna bij mijn oma)
Titel: Re: De Kinderpuzzel
Bericht door: Molbelg op 1-09-2015, 23:32:23
Ik heb vandaag het seizoen ontdekt en ik ken blijkbaar een van de kinderen ::rofl::