Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Online spellen => De wonderen der wereld 2015 => Topic gestart door: Hadewychisdemol op 9-07-2015, 10:25:59

Titel: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 9-07-2015, 10:25:59
Beste finalisten,

Welkom in Land 13!

Jullie hebben gedaan wat 15 anderen niet konden doen. Nu is het aan de jury om te bepalen wie volgens hen de winst verdient.

Onze jury bestaat uit LdHmolletje, wouterv, Robindtc, Lucy, AaPje16, Robbieazerty en Nieky.

Finalisten, zorg dat je voor 20:30 uur een openingspleidooi klaar hebt.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 9-07-2015, 11:00:25
Hoeveel punten per stem?
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 9-07-2015, 11:00:41
1
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 9-07-2015, 11:02:17
Dus de rest is veel belangrijker als dit. Goed om te weten
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 9-07-2015, 11:06:56
Overal zijn maximaal 7 punten te verdienen als je het perfect doet. Bij dit onderdeel worden de 7 punten verdeeld en betekent een perfecte score bij 1 iemand 0 punten voor de andere twee, bij de quiz + land raden zijn er 3 vaste 'prijzen' en bij de tweede kansen kan iedereen 7 punten verdienen. Elk onderdeel werkt dus op een andere manier ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 9-07-2015, 20:30:57
Weet niet of we het pleidooi al mogen plaatsen, maar ik neem aan van wel want het is half negen  ::hypocriet::. Ik maak het deze keer niet zo lang als bij Survivor  ;D

Pleidooi DWDW

Nou, daar sta ik weer in de finale van een forumspel. Ik vond dit spel erg leuk om te spelen en het was leuk met al die landen.

Het verschil met hoe ik Survivor heb gespeeld en hoe ik DWDW heb gespeeld, is dat ik in dit spel opener heb gespeeld en ik heb ook zelf meer moeten doen om de stemming te beïnvloeden.

Ik had in de eerste weken een verbond met Bjorrn, D*N en Lucy. Tijdens de week in Ijsland zaten zij bij de immuniteitsopdracht en ik bij de voordeelopdracht. Ik hoorde toen van Bjorrn dat Nys-Fan veel verbondjes scheen te hebben. Daarom was het slim om hem weg te stemmen. Ik ben toen iedereen gaan overhalen om dat te doen. Dat is gelukt, en dat was de eerste keer in het spel dat ik tactisch echt wat werk heb verzet.

Een paar weken later hoorde ik van Robbie dat hij een verbond had met Lucy, Aapje, Bjorrn, D*N en Nieky, maar dat hij hen niet vertrouwde. Ik wist niet dat hij en Aapje ook bij dat verbond zaten en Robbie wist niet dat ik erbij zat. Toen hebben we Bjorrn weggestemd omdat het duidelijk was dat Aapje, Lucy en Bjorrn veel controle hadden. Ik vond dat niet leuk om te doen, want ik had met Bjorrn het meeste contact, maar het was tactisch wel slimmer om hem weg te stemmen.

Vanaf dat moment had ik een verbond met Robbie, Nieky en Molbelg. Later kwamen ook Wouterv, LdH en Robin erbij zodat we met z’n zevenen een grote meerderheid hadden om Lucy, Aapje en D*N weg te stemmen. Ik ben dat verbond altijd trouw gebleven en ik heb ook nooit aan iemand beloofd dat ik met diegene mee zou stemmen, om dat dan vervolgens niet te doen. Dat heb ik in Survivor wel gedaan, maar deze keer heb ik opener gespeeld. De enige keer dat ik dat wel heb gedaan, was de week dat we Bjorrn wegstemden, maar toen kon het eigenlijk niet anders.

Dus, de redenen dat je op mij zou kunnen stemmen:
-Ik ben mijn verbond met Nieky, Molbelg en Robbie tot het einde trouw gebleven
-Ik heb zoveel mogelijk eerlijk gespeeld
-Ik heb deze keer echt iets nuttigs gedaan op tactisch gebied. Ik heb me gerealiseerd dat het in Survivor eigenlijk weinig voorstelde.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 9-07-2015, 20:53:08
Je was te laat zelfs :o

Molbelg:
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey allerliefste juryleden  ::zwaai::

Ik ga even in puntjes opsommen waarom ik de tittel "winnaar De wonderen der wereld" verdien. ::trots::

1) Ik heb op tactisch gebied een vlekkeloos parkoers afgelegd. Ik heb nooit iemand bedrogen en ik heb mij altijd gehouden aan mijn beloftes. De enige belofte die ik verbroken heb is dat ik nooit op Wouterv zou stemmen maar op dat moment kon ik gewoon echt niet anders. Mijn tactiek vanaf het begin was eigenlijk de Sandra-tactiek : as long as it isn't me. Hiervoor had ik drie mensen die mij beschermde. Ik had het complot met wouterv, nysfan en Robin. Met deze mensen heb ik tot aan de samensmelting 100% samengespeeld om mensen uit het spel te krijgen. Maar vooral elkaar beschremen. Pluspunt was dat Wouter contacten had met Lucy en dus ook haar kon ompraten om niet op mij te stemmen. De tweede was D*n, met hem had ik eerder losse contactjes en een NAP (niet aanvalspact): Hij heeft meerdere keren de stemmen op iemand anders laten gaan, zodat ik niet naar huis zou gaan. Laten we eerlijk zijn D*n, zonder mij was jij ook niet meer in het spel. Ik heb Wouterv meerdere keren overtuigd om jou in het spel te laten. Ik wist des te langer dat D*n er in blijft des te langer beschermt hij mij. Vanaf de samensmelting heb ik wel geprobeerd hem ( en zijn complotgenoten) weg te stemmen. Tenslotte had ik een final 2 deal met Nieky: ook hij beschermde mij. Dit was eigenlijk mijn voornaamste bondje. Ik denk ook dat niemand dit heeft doorgehad tot aan de halve finale. Dus dat is dan goed gespeeld van zowel mij als Nieky.

2) Ik was zeker niet slecht in opdrachten. Ik heb één opdracht gewonnen: de nachtproef. Maar ik was ook er vaak heel dichtbij zoals bijvoorbeeld de brochures. Verder had ik ook mastermind gewonnen als ik mee mocht doen én heb ik in Canada alle antwoorden van mijn team gegeven in het spel. Dit was meer dan eender wie. Oké D*n was sterker in de proeven maar hij heeft ook vaak gewonnen door geluk. Zeker de laatste twee immuniteitsopdrachten heeft hij gewonnen door puur geluk. Had dit geluk niet gehad, had hij hier nu niet gezeten.

3) Mijn sociaal spel was het sterkste van iedereen en daarvan ben ik echt overtuigd. Ik heb het hele spel lang niemand gebackstabbed of bedrogen. Er was ook niemand in dit spel dat mij echt weg wou. Jullie zien dit misschien als een zwakte omdat als je niet wordt getarget dat je dan een zwakke speler bent. Maar ik zie dit eerder als een sterkte want ik denk dat iedereen mij gewoon over het hoofd heeft gezien en als je in de finale kan komen met maar 1 stem tegen dan heb je het gewoon goed gespeeld. PUNT.

4) Sommige zullen misschien zeggen, je hebt geen grote move gemaakt dus verdien je de overwinning niet. Daar ben ik het niet mee eens, waarom een grote move maken als je toch zo goed als zeker bent van een finale. In mijn situatie had het veel dommer geweest voor een big move. Daarbij dat is ook gewoon mijn soort spel niet, ik wil niet mensen verraden zo wou ik dit spel niet spelen.

Zo ik hoop dat dit voldoende was om jullie te overtuigen dat ik de enige echte winnaar zou moeten worden van dit spel.

Veel succes met jullie beslissing.  ::jaja::

PS: Veel succes D*n en Mieke ::bravo::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 9-07-2015, 20:54:32
D*N:
Geachte juryleden,

Ik wil allereerst alle spelers (in de jury en ook die daarbuiten zijn gevallen) bedanken voor het spel. Ik heb me weer bijna 4 maanden vermaakt met het strijden in proeven, intriges en complotten, vermakelijke gesprekken etc. Dit was zeker geen gemakkelijk spel om door te komen en dat is mede dankzij jullie allemaal, dus bedankt daarvoor. Ook wil ik de spelleiding bedanken, Jesper en Next. Jullie hebben (weer) een super goed spel neergezet. Ik ga mijn speech net als vorig jaar weer opdelen in vier delen. Strategie, proeven, sociaal spel en inzet. Bij elk onderdeel vertel ik wat mijn acties zijn geweest en waarom ik een goed spel heb gespeeld dat verdiend om te winnen. Ook benoem ik mijn beste move/winst.

Proeven:
Ik heb me net als vorig jaar zeker niet ingehouden tijdens de proeven. Ik wist dat ik gelijk gezien zou worden als target omdat ik de eerste editie heb gewonnen. Dus elke keer dat ik immuniteit kon winnen, ging ik er ook 100% voor omdat het anders wel eens mijn laatste ronde kon zijn. Ik heb in totaal 11 proeven gewonnen. Ik denk niet dat iemand dit eerder voor elkaar heeft gekregen, om zó te domineren in proeven in hetzelfde seizoen. Drie van deze proeven heb ik met een team gewonnen. Tijdens deze proeven had ik elke keer een goed aandeel geleverd. Zoals een topscore op de geografiequiz, medewerking in het filmpje door o.a. opnames te maken van mezelf (en extra moeite te doen en het tweestemmig te maken bijv.), bij het namen raden heb ik meerdere personen geraden en was ik door al mijn vragen heen en bij de facebook-achtige opdracht heb ik een poging gewaagd door toch iets toe te voegen. Uiteindelijk heb ik door het winnen van proeven het einde kunnen halen. Vooral de laatste vier had ik echt nodig en deze heb ik dan wonder boven wonder ook allemaal gewonnen.

Beste winst: Baklava maken, omdat ik hier als een gek obsessief heb lopen F5-en.  En het was erg fijn dat er zoveel stemmen op me waren en die allemaal niet meetelden.

Strategie:
Ondanks mijn target werd ik het begin van het spel nog best vrij gelaten in het maken van tactische moves. Mijn tactiek toen ik het spel inkwam was duidelijk. Ik zou anderen vertellen dat ik de perfecte bliksemafleider zou zijn voor het eerste gedeelte van het spel en ik geen bedreiging zou zijn voor het einde omdat niemand me weer zover gaat laten komen. Ik kwam al snel in mijn eerste complot terecht; het wikia complot. Dit zijn dus alle mensen die dus ook via wikia dit soort spellen spelen (Max, Lucy, Bjorrn, Wesolini en Aapje kwam hierbij omdat…Aapje <3).  Dus de eerste stemming was gelijk een grote stemming met iedereen, wat je eigenlijk forceert om gelijk te zorgen voor één grote meerderheidsalliantie. Natuurlijk werken allianties van tien personen niet, dus werden het gewoon meerdere kleine allianties. “Kill the dummies” met Robbie, Nieky, Bjorrn, Aapje en Lucy werd het leven ingeroepen als tegenhanger van het kill the kings complot uit Survivor. Ik wou inderdaad graag dit gebruiken als ding van wij (en fabiann) zijn de kings van dit spel dus als we tegen elkaar gaan werken dan gaan we allemaal ten onder. Fabiann was de uitzondering. Hij had al vrij vroeg in het spel Lucy en mij als targets benoemd en werd daarmee dus ook ons eerste target. Lucy zorgde voor een complot met Ldhmolletje en Wouterv, Bjorrn bracht Miek in het spel en tadaa een meerderheid was compleet. Daarnaast heb ik net als vorig jaar één iemand gekozen van “de andere kant” om een lijntje mee te hebben en om elkaar te helpen door te zorgen dat onze allianties niet ons twee zouden targetten. Dit werd Molbelg, voornamelijk ook door onze relatie vorig jaar zou dit een zeer onwaarschijnlijke samenwerking worden. Ik kan hier heel veel over vertellen maar even nog wat belangrijke punten. Voor de ‘samensmelting’ moest ik natuurlijk een soort van keuze maken met wie ik mee zou gaan. Ik had ervoor gekozen om een alliantie te vormen met Nieky en Miek (de winnaarsalliantie) en met deze mensen naar het einde te gaan. Mijn plan was wel om de opties open te houden en dus eerst mensen weg te stemmen waar ik geen deals mee had (bijv. Ldhmolletje, Robin). Maarja aangezien de twee gelijk de eerste ronde al zich tegen mij keerde, werd ik eigenlijk geforceerd om terug te gaan naar mijn complot met Lucy en Aapje (wat eigenlijk alleen Lucy was rip ;-;). Daarna heb ik vrijwel alle opties wel gehad denk ik, ik heb mensen geprobeerd te laten flippen, contact gehouden, alles geprobeerd. Maar de laatste rondes was ik praktisch strategisch halfdood omdat iedereen dead set was op mij wegstemmen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 9-07-2015, 20:55:19
Beste move: Mijn beste move in het spel was de eerste stemming na de samensmelting. Aangezien ik er zeker van was dat ik een target zou worden verkondigde ik al dat ik het ticket zou gaan kopen tegen Nieky. Het laatste uur voor de stemming bedacht ik me dat het niet goed zat. Maar ook dat als iedereen denkt dat ik het ticket koop en veilig zit, dat ze waarschijnlijk dan voor Lucy zouden gaan. Dus ik heb snel Lucy geappt dat ze het ticket moest kopen. Waardoor we dus beide veilig zaten en Ldhmolletje alsnog het veld moest ruimen.

Sociaal spel:
Ik heb met vrijwel iedereen contact gehad in het spel en heb met een groot aantal een goede relatie. Natuurlijk had ik goed contact met Lucy die ik beschermde, Aapje,  Maxwest, Wesolini (begin van het spel), Bjorrn, Nieky, Robbie, Molbelg (geheim verbond), Miek (voornamelijk na bjorrn zijn exit). Ook mensen waar ik in eerste instantie geen belangrijke deals mee had lopen heb ik wat goed contact mee gehad, zoals wouterv en robindtc. Zo heb ik robin verwelkomt op het forum en wat met hem gepraat (optie van samenwerking open gelaten). Op de samenwerking werd niet ingegaan maar ik heb later nog meerdere keren wat contact gehad. Een belangrijk punt in mijn sociale spel is dat toen de eerste stemming na de samensmelting was geweest, dat ik me heb gericht op een samenwerking met Lucy en Aapje tot het einde. Dat was puur op sociaal vlak, want Lucy en Aapje zijn zeker geen makkelijke tegenstanders in een finale. Maar mijn doel was om met ons drieën daar te komen. Natuurlijk heb ik ook te maken gehad met drama in het spel, wat mensen misschien gebruiken als argument tegen mijn sociale spel. Maar dit viel best mee, dit waren slechts een paar ‘uitbarstingen’. En ik denk niet dat je deze drama allemaal op mij kan afschuiven want als iemand je beschuldigd van vals spelen dan kan je daar een reactie op terug verwachten lijkt me.

Beste move: Mijn beste sociale move was denk ik tijdens de tweede officiële immuniteitsproef. Het was al snel duidelijk Wouterv mijn grootste tegenstander zou zijn in deze proef. Dus ik heb contact met hem gezocht en daaruit was de overeenkomst gekomen dat het zo sportief zou zijn om niet elkaar lastig te gaan vallen, maar het gewoon te doen op wie de proef het beste speelt. Aan het einde van het spel was wouter volgens mij lichtelijk verbaasd dat ik me ook daadwerkelijk aan deze overeenkomst had gehouden. Dus ik won de proef en heb gezorgd voor een goede indruk op Wouter.

Inzet:
Inzet lijkt mij ook een belangrijk iets in het beslissen over wie de titel verdiend. Vooral na het gemopper over inactiviteit in het begin van het seizoen. Ik heb me volledig ingezet tijdens dit spel. Dat is te zien bij voornamelijk de proeven. Een hele avond op F5 drukken om immuniteit te verdienen, het filmpje speciaal liedjes inzingen (waaronder één tweestemmig, dus tweemaal ingezongen), de immuniteitsproef tegen wouter etc. etc. Daarnaast heb ik met zoveel mogelijk mensen contact gehouden en had vaak de leiding in tactische plannen en beslissingen. Ik heb veel tijd en energie in dit spel gestoken en hoop dat dit gezien en beloond word.

Ik hoop dat jullie mij de winst gunnen en kijk uit naar jullie vragen, die ik uiteraard naar waarheid zal beantwoorden.

Kusjes :-* en Knuffels ::hug::,
D*N
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 9-07-2015, 20:55:55
De juryleden mogen nu tot zaterdag 20:30 uur hun vraag/statement posten ::joehoe::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: de_witte op 9-07-2015, 21:03:18
hopelijk is de jury net zo op dreef als bij Survivor............
Hoewel, Jesper zit nu niet in de jury dus dat gaat moeilijk worden  ::hypocriet::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: wouterv op 9-07-2015, 22:35:23
Beste finalisten.
Proficiat aan alle 3. Jullie hebben de finale verdiend en wie het ook is, in mijn ogen bestaat er geen onverdiende winnaar.
Enkel iemand die je liever had zien winnen.

Verwacht van mij geen zure juryspeech, of dergelijke. Dat ben ik niet.
Het is een spel, en wat er ook gebeurd is... Het is en blijft een spel.

Zoals ik toen ook al zei, mijn stem is nog onbeslist. Het is een soort van 40-40-20 verhouding.
Ik wil jullie ook vragen om eerlijk te antwoorden op alle vragen, eerlijk antwoorden is niet altijd antwoorden wat degene wil horen.
Eerlijk antwoorden is antwoorden wat je denkt, ook al stoot je daarmee juryleden tegen de borst.
Mijn stem kan zeker nog verloren worden, als ik vermoed dat je niet eerlijk antwoordt.

Ik heb 1 algemene vraag voor jullie
- Als jij het voor het zeggen had, wie zouden de finalisten zijn en waarom?

Voor elk van jullie heb ik ook nog iets:
Molbelg, je hebt inderdaad de belofte gebroken van niet op mij te stemmen. Maar je bent hierover heel eerlijk geweest én ook al had je toen op Nieky gestemd, ik was toch eraan voor de moeite door het gouden vliegticket. Je deed dit om je positie in het spel te verbeteren, dus heb ik zeker alle respect voor die move. (zou ik ook hebben als je dit niet gemeld had aan mij hoor :) )

Voor jou heb ik deze vragen:
- Als jij de mastermindopdracht gewonnen had, zou je dan mij vrijgesteld hebben?
- Als ons complot van 4 er niet was geweest op dag 1, zou je dan ook de finale kunnen bereikt hebben?

D*N
Toen ik op jou stemde, was mijn motivatie dat het niet de laatste zou zijn. Aan jou om dit waar te maken. ;)
In mijn ogen ben jij dit spel onkruid, wat we ook probeerden je verging niet  ;). Dit heb je te danken aan de proeven die je won. Daar kan ik alleen chapeau op zeggen. Dat is enkel jouw verdienste. Ook het feit zoals je beschreef dat je je aan je woord hield tijdens opdracht 2 waardeer ik. Mijn vragen voor jou zijn de volgende:

- Toen je mij nomineerde, wist je perfect dat ik het complot opgestart had. Ik had verwacht dat ik niet zo snel verdacht zou worden omdat mijn tactiek was mij als schoothondje van Lucy te gedragen zodat ik wist hoe er gestemd werd en vervolgens dit kon doorgeven aan mijn complotgenoten zodat ook zij langer in het spel konden blijven. Na Canada wou ik weer toeslagen omdat dan de 2de kans verdwenen was.
Dus heel eenvoudig, hoe wist je dit?
- Je geeft zelf toe dat je tactisch uitgespeeld was? Vind je dat je op dat punt gefaald hebt. en waar hebben wij gefaald dat wij jou er niet uitkregen?

Miek:
2 finales op een rij en tweemaal zo goed als onzichtbaar je gedragen vind ik een mooie prestatie. Dit meen ik en als er kritiek daarvan komt, er was de mogelijkheid om jou eruit te krijgen. Stemming 6 toen Meezter ging was 3-2. De 3 Meezterstemmers hebben deel 2 bereikt en 2 ervan zitten in de jury. Als zij kritiek hebben op je, hadden ze je toen maar moeten wegstemmen.  Je bent hier nu, en zij niet. Dat is wat telt. Mijn vragen voor jou
- Wat is jou grootste move in dit spel en hoe heb je dit bereikt gekregen? en hoe groot was die move voor het spel?
- Wat zou je in een volgend spel anders doen?

Good luck.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 9-07-2015, 23:17:05
Ik heb 1 algemene vraag voor jullie
- Als jij het voor het zeggen had, wie zouden de finalisten zijn en waarom?
Ik wou met Nieky en Wouterv de finale halen omdat dat degene zijn met wie ik het nauwst heb samengewerkt in dit spel. Ik had hiervoor zelfs een plan waarvan jij volgens mij zelfs van af wist  ::jaja::.

Voor elk van jullie heb ik ook nog iets:
Molbelg, je hebt inderdaad de belofte gebroken van niet op mij te stemmen. Maar je bent hierover heel eerlijk geweest én ook al had je toen op Nieky gestemd, ik was toch eraan voor de moeite door het gouden vliegticket. Je deed dit om je positie in het spel te verbeteren, dus heb ik zeker alle respect voor die move. (zou ik ook hebben als je dit niet gemeld had aan mij hoor :) )

Voor jou heb ik deze vragen:
- Als jij de mastermindopdracht gewonnen had, zou je dan mij vrijgesteld hebben?
- Als ons complot van 4 er niet was geweest op dag 1, zou je dan ook de finale kunnen bereikt hebben?

1) Nee, dan waren er nog altijd numeriek meer mensen die bij Nieky stonden dan bij jou. Bij nieky had je ook Robbie en Mieke. Langs jou kant had ik enkel Robintdc.

2) Ik denk van niet. Door jullie stond ik namelijk sterk bij Nieky en D*n. Als ik geen vier stemmen had (ik kon jou, robin en nysfan toch wel een beetje beïnvloeden) was een bondje met nieky en d*n veel minder makkelijk geweest. Zoals al in mijn openingspleidooi vermeld hebben die mij toch wel vaak gered. Wat natuurlijk ook deel van mijn tactiek was.
Het spel zou er ook gewoon helemaal anders hebben uitgezien omdat ik dan zelf opzoek zou moeten geweest zijn naar een numeriek bovental.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 9-07-2015, 23:58:55
Leuke/interessante pleidooien.
Morgenavond zal ik mijn scherpe vragen posten  ;D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 00:12:33
Ik heb wel alvast een vraag/opmerking voor D*N als dat mag

Jij heeft namelijk als een van je beste moves aan dat je mij ervan overtuigd had zelf het ticket te gaan kopen, terwijl een van mijn kritiekpunten op jou spel is dat ik volledig doorhad dat lucy t ticket kreeg. Je appte mij zelfs nog dat je het lucy liet kopen, toen ik merkte dat t kwartje viel bij je en je opeens niks meer losliet. Ik heb ook in onze complot-pm geroepen dat lucy voor t ticket ging ( Ik kan het quoten mocht er behoefte zijn aan bewijs). T feit dat ik toen bij jou deed alsof  ik t nog graag zou willen weten was om je te laten geloven dat ik nog niet had gestemd en kon swingen zodat je t alsnog zelf zou kopen.


Tuurlijk, je overleefde die stemming, maar ik zie dat als een blunder van mij ( te vroeg stemmen ) en niet als een sterke move van jou. Want ik had je 100% door.

Daarnaast dacht je (volgens mij) intensief contact te hebben met molbelg die alles braaf doorspeelde naar mij. Ik vind dat ik, samen met robbie molbelg en miek, jou strategisch dus compleet ik de tang hadden dit spel, dat je hier zit heeft natuurlijk met je knappe prestaties in de proeven te maken.

Wat is nu mijn concrete vraag : ' Waar ligt de grens tussen geluk ( spellen, twist op goede moment en blunder van mij ) en wat je zelf hebt gepresteerd. ? Tuurlijk is geluk part of the game, maar een van mijn grootste bezwaren om op jou te stemmen is dat je het spel eigenlijk geen moment onder controle hebt gehad, altans zo lijkt het voor mij. Dus kun je een moment van ' macht ' omschrijven op strategisch gebied? En dan bedoel ik dus niet de proeven, want dat je daar sterk was dat geloof ik wel ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 00:18:28
Heey Wouter, tijd voor de vragen yay ;D.

Verwacht van mij geen zure juryspeech, of dergelijke. Dat ben ik niet.
Het is een spel, en wat er ook gebeurd is... Het is en blijft een spel.
Nogmaals respect daarvoor ::bravo::.

Citaat
Ik heb 1 algemene vraag voor jullie
- Als jij het voor het zeggen had, wie zouden de finalisten zijn en waarom?
Zoals in mijn speech te zien had ik vanaf het moment dat Lucy, Aapje en ik overbleven als alliantie dit als ideale finale gezien. Niet omdat ik ze makkelijk zou kunnen verslaan, maar omdat het een prestatie zou zijn (als minderheidsalliantie) en ik hun twee echt als goede vrienden zie.

Citaat
D*N
Toen ik op jou stemde, was mijn motivatie dat het niet de laatste zou zijn. Aan jou om dit waar te maken. ;)
In mijn ogen ben jij dit spel onkruid, wat we ook probeerden je verging niet  ;). Dit heb je te danken aan de proeven die je won. Daar kan ik alleen chapeau op zeggen. Dat is enkel jouw verdienste. Ook het feit zoals je beschreef dat je je aan je woord hield tijdens opdracht 2 waardeer ik. Mijn vragen voor jou zijn de volgende:
::bravo::
Ik heb dat toevallig eens als onderschrift gehad nadat ik een spel hier had gespeeld: "Onkruid vergaat niet". Verwijzend naar mezelf uiteraard  ;D.

Citaat
- Toen je mij nomineerde, wist je perfect dat ik het complot opgestart had. Ik had verwacht dat ik niet zo snel verdacht zou worden omdat mijn tactiek was mij als schoothondje van Lucy te gedragen zodat ik wist hoe er gestemd werd en vervolgens dit kon doorgeven aan mijn complotgenoten zodat ook zij langer in het spel konden blijven. Na Canada wou ik weer toeslagen omdat dan de 2de kans verdwenen was.
Dus heel eenvoudig, hoe wist je dit?
Ik wist voor de tweede fase volgens mij via Lucy en Molbelg dat jij een aantal keer mij als target had benoemd, dus ik had mijn ogen ook al op jou gezet als bedreiging. Het plan van de splitvote op Lucy en mij met bijhorend complot heb ik van Nieky gehoord. Nadat de stemming was geplaatst biechtte hij gelijk alles op, waaronder dat jij degene was die het had opgezet. Ik vermoedde dat Nieky ook een groot deel in hier had en de schuld een beetje op jou probeerde te duwen dus vandaar dat ik jullie beide heb genomineerd toen.

Citaat
- Je geeft zelf toe dat je tactisch uitgespeeld was? Vind je dat je op dat punt gefaald hebt. en waar hebben wij gefaald dat wij jou er niet uitkregen?
Ik vind niet dat ik gefaald heb in dit opzicht. Ik wist van tevoren dat er een best grote kans was dat ik er vroeg uit zou liggen door mijn mega target. Ik was dus al verbaasd dat ik zover was gekomen. Maar op dat moment had het niet uitgemaakt wie er nog over waren geweest. Het enige wat mij misschien nog 1 à 2 rondes meer ruimte had gegeven is als Bjorrn en Max het hadden gehaald. Maar door de teamverdeling had ik gewoon ook erg weinig invloed op deze stemmingen. Voor de rest geloof ik dat op dat moment in het spel, we zo ver waren dat het ook gewoon een goede move was om mij weg te krijgen. Daarnaast heb ik wel alles gedaan wat er mogelijk was in mijn opzicht om in het spel te blijven.

Wat hadden jullie kunnen doen:
- Eén ding was natuurlijk zorgen dat de proef niet gewonnen werd door mij. Tijdens de teamopdrachten was er een mogelijkheid om deze expres te verliezen om mij weg te krijgen.
- De stemming in aflevering 4 was een goed moment geweest, toen zat ik in Rome en was ik niet immuun.
- De splitstemming vier stemmen op mij zetten en drie op Lucy, Aapje overhalen om op beide vier stemmen in te zetten (aangezien ze sowieso een ronde later naar jullie was overgestapt).
- Ik denk zelf ook dat toen we uiteindelijk bij de tweede fase waren dat de splitstemming te snel kwam. Als ik mezelf veilig had gewaand dan had ik misschien wel minder proeven gewonnen. Nu won ik ook omdat ik wist dat het moest waardoor ik extra fanatiek werd, aka de hele avond F5en bij de baklava opdracht.

Dat was het wel zo'n beetje denk ik. Mocht je meer vragen hebben of een reactie, kom maar door ::ok::.

Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 00:25:09
Aangezien we vorig jaar ook zo lekker bezig waren om op elkaar speeches te reageren, ik had nog wel een opmerking bij twee uitspraken van Molbelg.
Laten we eerlijk zijn D*n, zonder mij was jij ook niet meer in het spel. Ik heb Wouterv meerdere keren overtuigd om jou in het spel te laten.
Dit is 100% niet waar. In de eerste fase van het spel zat ik in de meerderheidsalliantie terwijl jij in de minderheid zat. Dus jij had mij veel meer nodig dan ik jou. Zonder mij was jij misschien direct na Fabiann al weggestemd.

Citaat
Oké D*n was sterker in de proeven maar hij heeft ook vaak gewonnen door geluk. Zeker de laatste twee immuniteitsopdrachten heeft hij gewonnen door puur geluk. Had dit geluk niet gehad, had hij hier nu niet gezeten.
Ten eerste, nee ik heb niet alleen maar gewonnen door geluk. Dit vind ik zo flauw, dat meerdere mensen zeggen dat ik gewoon geluk heb gehad terwijl ik zo hard heb gewerkt om al die proeven te winnen. Ja die laatste twee hadden een hoge factor geluk, maar das niet mijn schuld, it's just a part of the game. Daarnaast was voornamelijk ik niet blij met de geluksspelen, omdat voor mijn gevoel ik hierdoor juist meer kans had om af te vallen. Wel heb ik bij beide spellen een werkende tactiek uitgevoerd en was het zeker niet 100% geluk.


Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 00:28:26
Ik wil nog even reageren op D*N dat we aapje erbij hadden moeten halen bij de eerste splitvote , geen aanval/vraag gewoon een reactie/evaluatie en even nababbelen over t spel ;)

Natuurlijk was t eerste wat ik dacht toen Aapje me appte van, potverdorie hadden we haar maar gevraagd, maar ik ben er nu van overtuigd dat geen normaal mens dat had gedaan. De bedoeling was een blindside, en ik achtte ( op dat moment heel logisch ) het risico dat ze t tegen jullie ging vertellen en zo voor de juiste persoon t ticket kochten, veel te groot. Daarnaast dacht ik: anders de volgende ronde maar, maar daar was de BB-twist  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 00:44:10
Ha Niek, ik verwachtte al scherpe opmerkingen van jou, dus let's go.

Ik heb wel alvast een vraag/opmerking voor D*N als dat mag

Jij heeft namelijk als een van je beste moves aan dat je mij ervan overtuigd had zelf het ticket te gaan kopen, terwijl een van mijn kritiekpunten op jou spel is dat ik volledig doorhad dat lucy t ticket kreeg. Je appte mij zelfs nog dat je het lucy liet kopen, toen ik merkte dat t kwartje viel bij je en je opeens niks meer losliet. Ik heb ook in onze complot-pm geroepen dat lucy voor t ticket ging ( Ik kan het quoten mocht er behoefte zijn aan bewijs). T feit dat ik toen bij jou deed alsof  ik t nog graag zou willen weten was om je te laten geloven dat ik nog niet had gestemd en kon swingen zodat je t alsnog zelf zou kopen.
Het was puur verwarring zaaien. Toen ik jou vertelde dat ik Lucy het ticket wou laten kopen, toen was dit nog niet mijn echte plan. Pas daarna viel het kwartje bij mij dat jullie voor Lucy gingen. En omdat ik al had gezegd dat ik het ticket zou kopen, wat ik ook echt van plan was, leek het me een geslaagde bluf. Omdat het plan uiteindelijk is gelukt, is dit naar mijn idee gewoon een sterke tactische move geweest.

Citaat
Tuurlijk, je overleefde die stemming, maar ik zie dat als een blunder van mij ( te vroeg stemmen ) en niet als een sterke move van jou. Want ik had je 100% door.
Dat iemand anders een domme move maakt wil nog niet zeggen dat mijn move daardoor minder goed is. Het is juist vaak zo dat als de ene het goed speelt, dat de ander het niet goed speelt ;).

Citaat
Daarnaast dacht je (volgens mij) intensief contact te hebben met molbelg die alles braaf doorspeelde naar mij. Ik vind dat ik, samen met robbie molbelg en miek, jou strategisch dus compleet ik de tang hadden dit spel, dat je hier zit heeft natuurlijk met je knappe prestaties in de proeven te maken.
Ik had ook intensief contact met Molbelg. Alleen Molbelg werkte niet altijd even goed mee ::). Dit is trouwens voor mij een verbetering ten opzichte van vorig jaar want ik heb Molbelg nooit verraden in het spel. Ik heb het loyaal gespeeld en ons complot volgehouden zelfs toen hij er al uit was gestapt ;D. Alles jullie strategisch mij zo in de tang hadden, waarom hebben jullie me dan niet weg gekregen? Er waren mogelijkheden ;).

Citaat
Wat is nu mijn concrete vraag : ' Waar ligt de grens tussen geluk ( spellen, twist op goede moment en blunder van mij ) en wat je zelf hebt gepresteerd. ?
Proeven: Zoals ik hierboven ook al verkondig is het proeven=geluk nogal bullshit. Ja de laatste twee proeven hadden een groot geluksaspect, maar ook een strategisch aspect en dat aspect heb ik 100% gebruikt. De andere proeven was helemaal geen geluk maar voornamelijk veel inzet en de juiste kwaliteiten hebben. Over blunders heb ik het hierboven ook al gehad, maar dit geldt ook voor de twist. Ik vind niet dat ik daarop afgerekend kan worden aangezien deze buiten mijn bereik liggen. En de twist was er dan wel, maar ik moest dan ook nog HOH winnen om er echt voordeel uit te kunnen halen.

Citaat
Tuurlijk is geluk part of the game, maar een van mijn grootste bezwaren om op jou te stemmen is dat je het spel eigenlijk geen moment onder controle hebt gehad, altans zo lijkt het voor mij. Dus kun je een moment van ' macht ' omschrijven op strategisch gebied? En dan bedoel ik dus niet de proeven, want dat je daar sterk was dat geloof ik wel ;)
Een goed voorbeeld is de allereerste stemming. Fabiann eruit spelen was hier alleen een sterke move voor mij en Lucy. Voor anderen was hij of de perfect bliksemafleider of een goede bondgenoot. Maar hij het had op mij en Lucy gemunt. En hier heb ik er dus eigenhandig voor gezorgd dat Fabiann eruit lag en mensen deden wat ik wou.


Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 00:58:27
Bedankt voor je antwoord  ::bravo::

Drie korte reacties
1) Ik vind het absoluut niet puur geluk dat je goed was in proeven, dat ben je gewoon. Maar ik bedoelde meer dat, op de geluksspellen na ( en binnen die spellen had je deels geluk ) de proeven op je lijf geschreven waren. Waarmee ik niet wil suggereren dat HIDM dit expres deed voordat dat gedacht wordt ;)

2) ik ben t nog steeds niet eens met je ticket. Mijn stem op lucy had namelijk 0 relatie met jou opmerkingen over t ticket. Ik had vrijdag ( was t weekend ook veel weg )al gestemd en zaterdagavond/zondag ging t pas over t ticket. Waarbij ik je dus ook nog doorhad ook en aan de rest pmde ;).

3) Scherpe opmerkingen volgen uiteraard ook nog voor Molbelg en Miek. Alleen dit sprong als eerste in t oog bij mij omdat ik er een vrij cruciale rol in had :p

Verder had ik vanaf mobiel (laptop is al 2 weken kapot, vandaar ook zo traag bij die reactiespellen ) geen tijd om een verhaal a-la wouter te type. Maar natuurlijk verdienen jullie t alledrie op je eigen manier en ligt mijn stem ondanks onze aanvaring nog open.
En final-2 deal is open nu, altijd leuk ;D . T was toch weer bijna gelukt, maar die stommme baklava-niet-kijk-actie :'(

It still hurts :(
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 01:07:29
Drie korte reacties
1) Ik vind het absoluut niet puur geluk dat je goed was in proeven, dat ben je gewoon. Maar ik bedoelde meer dat, op de geluksspellen na ( en binnen die spellen had je deels geluk ) de proeven op je lijf geschreven waren. Waarmee ik niet wil suggereren dat HIDM dit expres deed voordat dat gedacht wordt ;)
Toch waren het wel gevarieerde spellen. Ik bedoel zelfkennis is een sociaal spel, de quiz en de geografiequiz zijn echt euhm quizzen/kennis, baklava en het geld voor miek in de halve finale waren snelheidsspellen, laatste twee immmuniteitsproeven deels geluk/deels strategie, de baklava voor geld en de boom bij de veiling eigenlijk gewoon inzet en doorzettingsvermogen etc. Ik heb wel veel verschillende dingen gewonnen.

Citaat
2) ik ben t nog steeds niet eens met je ticket. Mijn stem op lucy had namelijk 0 relatie met jou opmerkingen over t ticket. Ik had vrijdag ( was t weekend ook veel weg )al gestemd en zaterdagavond/zondag ging t pas over t ticket. Waarbij ik je dus ook nog doorhad ook en aan de rest pmde ;).
Of je het nou doorhad of niet, dat ik Lucy het ticket liet kopen ipv dat ik het zelf deed was op zichzelf al een goede move. Dus die staat nog steeds.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 01:12:55
Dat laatste ben ik t uiteraard wel mee eens :p. Omdat ik al gestemd had, anders had t je eigen exit kunnen betekenen.
Maar ik denk dat dat meer geluk en intuitie was dan tactisch hoogstaand iemand om de tuin leiden ;)

En ik vind de quiz over Dwdw geen pure kennis ( zat btw ook geluksfactor in aangezien je zei dat een karaoke-muziekaanvraag vraag de moeilijkste was, terwijl ik dat mijn makkelijkste vond )maar dat terzijde :p

Ik moet dit eigenlijk achteraf doen, dit laatste is meer een opsomming van mijn mening dan dat t nuttig is voor mijn jurytaak. Ik ga dus ook maar gewoon slapen ::sorry::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 01:23:01
Dat laatste ben ik t uiteraard wel mee eens :p. Omdat ik al gestemd had, anders had t je eigen exit kunnen betekenen.
Maar ik denk dat dat meer geluk en intuitie was dan tactisch hoogstaand iemand om de tuin leiden ;)
Tactisch heeft niet altijd met een andere persoon te maken. Als ik van tevoren bedenk wat mijn strategie is dan valt dit ook onder het kopje 'tactisch'. Ik heb hier ook voor mezelf 'tactisch' bedacht wat te doen. Of ik hiervoor iemand om de tuin voor moest leiden of niet is irrelevant daarbij.

Citaat
En ik vind de quiz over Dwdw geen pure kennis ( zat btw ook geluksfactor in aangezien je zei dat een karaoke-muziekaanvraag vraag de moeilijkste was, terwijl ik dat mijn makkelijkste vond )maar dat terzijde :p
Het was voor een groot deel kennis en ja die verdomde geluksfactor, maar daar hadden we allemaal mee te maken. Ik had het ook liever gezien als er geen geluksfactor was want dan had ik dit gezeik niet gehad  ;D.

En welterusten ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 01:34:14
Wees gerust, ik ga je niet afrekenen op geluk in proeven hoor ;)
Dat had ook andersom kunnen zijn.

Truste  ::hug::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 09:35:05
Dit is 100% niet waar. In de eerste fase van het spel zat ik in de meerderheidsalliantie terwijl jij in de minderheid zat. Dus jij had mij veel meer nodig dan ik jou. Zonder mij was jij misschien direct na Fabiann al weggestemd.
 Ten eerste, nee ik heb niet alleen maar gewonnen door geluk. Dit vind ik zo flauw, dat meerdere mensen zeggen dat ik gewoon geluk heb gehad terwijl ik zo hard heb gewerkt om al die proeven te winnen. Ja die laatste twee hadden een hoge factor geluk, maar das niet mijn schuld, it's just a part of the game. Daarnaast was voornamelijk ik niet blij met de geluksspelen, omdat voor mijn gevoel ik hierdoor juist meer kans had om af te vallen. Wel heb ik bij beide spellen een werkende tactiek uitgevoerd en was het zeker niet 100% geluk.



Het dobbelen is toch echt wel geluk. Ik geef toe er zit ook taktiek bij maar je kan die taktiek niet toepassen zonder geluk. Je had er trouwens echt wel uitgelegen voor de samensmelting  als ik dat had gewild en dat kan Wouter bevestigen. Ik wou jou gewoon houden omdat je mij beschermde zoals je net al hebt gezegd. Als jij had afgevallen was ik degene die daarna was afgevallen daarom was het HEEL belangrijk voor mij Wouter te overtuigen niet op jou te stemmen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 09:39:06
Je was ook gewoon beter in proeven maar ik wil maar zeggen voor het zelfde geld heb je bij de twee laatste spellen een beetje ongeluk met je dobbelstenen en lig je er gewoon uit. Ik snap niet waarom je niet eerder mensen hebt proberen overtuigen om naar jou kant te komen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 09:42:10
Het dobbelen is toch echt wel geluk. Ik geef toe er zit ook taktiek bij maar je kan die taktiek niet toepassen zonder geluk.
Je geeft zelf nu al toe dat er tactiek inzit :P. Het is wel gecalculeerde geluk omdat je elke keer de kans hebt om te stoppen.

Citaat
Je had er trouwens echt wel uitgelegen voor de samensmelting  als ik dat had gewild en dat kan Wouter bevestigen. Ik wou jou gewoon houden omdat je mij beschermde zoals je net al hebt gezegd. Als jij had afgevallen was ik degene die daarna was afgevallen daarom was het HEEL belangrijk voor mij Wouter te overtuigen niet op jou te stemmen.
Kan je wel leuk stellen maar ik zie echt niet hoe. Het is niet alsog Wouter de beslissende stem is geweest anywhere. Ik zat in een meerderheid van 11 tegen 7 dus okee. Dus als jij kan uitleggen waar en wanneer ik weggestemd had kunnen worden door die ene stem, go ahead.

Je was ook gewoon beter in proeven maar ik wil maar zeggen voor het zelfde geld heb je bij de twee laatste spellen een beetje ongeluk met je dobbelstenen en lig je er gewoon uit. Ik snap niet waarom je niet eerder mensen hebt proberen overtuigen om naar jou kant te komen.
Iedereen heeft geluk in het spel, als je zegt dat jij niet ook veel geluk hebt gehad in het spel dan klopt er iets niet ;D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 10:14:42
Tunesie. Toen hebben we lang getwijfeld om jou of Lucy weg te stemmen (ik roy ldh wouter en nieky). Ik wou jou niet wegstemmen en nieky wou ons bondje nog niet duidelijk maken dus is dat niet gebeurd. Maar het had perfect mogelijk geweest.

Als het aan mij had gelegen was jij trouwens afgevallen bij de split vote maar de rest vond Lucy een slimmer idee   ::ohno::


Als jij mij kan zeggen waar ik geluk heb gehad zeg het mij dan ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 10:18:53
Bij de robinstemming was normaal zelfs ook Lucy afgevallen. Ik had Robin net overtuigd dat hij heel veel moest bieden op het ticket. Waarop hij dit vervolgens doet. Dus toen ging iedereen plots vol op jou. Ik ben toen met het idee gekomen een stem op Lucy te plaatsen zodat als jij immuum was dat zij dan afviel. Zo kon ik mij ook houden aan mn belofte niet op jou te stemmen.
Maarja toen kwam robinsstem niet aan.
Stel Lucy valt daar af, krijg je een heel ander spel. Maarja das praat achteraf natuurlijk
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 10:22:30
Tunesie. Toen hebben we lang getwijfeld om jou of Lucy weg te stemmen (ik roy ldh wouter en nieky). Ik wou jou niet wegstemmen en nieky wou ons bondje nog niet duidelijk maken dus is dat niet gebeurd. Maar het had perfect mogelijk geweest.
Oké klopt, dat was inderdaad de week dat ik in Rome zat. Die heb ik ook benoemd als mogelijkheid om mij weg te stemmen eerder :).

Citaat
Als het aan mij had gelegen was jij trouwens afgevallen bij de split vote maar de rest vond Lucy een slimmer idee   ::ohno::
Over die splitvote gesproken. Jij hebt hier nog stiekem toegegeven dat Lucy degene was die zou gaan ::hypocriet::. Niet zo slim hè ;D.

Citaat
Als jij mij kan zeggen waar ik geluk heb gehad zeg het mij dan ;)
Welk spel je ook speelt, je hebt altijd een dosis geluk nodig door de samenstelling van deelnemers, opdrachten, tijden etc. Als jij durft te zeggen dat je geen geluk hebt gehad dan is dat best gewaagd.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 10:28:35

Over die splitvote gesproken. Jij hebt hier nog stiekem toegegeven dat Lucy degene was die zou gaan ::hypocriet::. Niet zo slim hè ;D.

Ik dacht je mij niet vertouwde. Ineens na een paar weken begin ik terug over ons "bondje". Ik ging er vanuit dus dat je me niet ging vertrouwen en dat je dus ging denken dat ik op jou ging gaan.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 11:21:57
Ik durfde in Tunesie nog niet omdat ik daarna zelf 2 weken na Polen ging en dacht dat ik de steun van ons complot daarbij wel kon gebruiken :(
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Robbieazerty op 10-07-2015, 11:55:55
Gefeliciteerd finalisten! Allemaal welverdiend. ::bravo::

Ik heb dezelfde vragen aan iedereen:
- Help elkaar eens. Geef voor je tegenstander aan waarom hij/zij mijn stem om te winnen, zou verdienen. Je mag niet iets herhalen dat al eens gezegd geweest is (in pleidooi of door je tegenstander), want dat is te makkelijk.
- Het is een cliché dat iedereen in zijn pleidooi in de finale zich plots opwerpt als geweldige speler met ultieme tactieken, wonderbaarlijke kennis van alles achter de schermen en ultra sociaal met alles en iedereen. Dit kan niet allemaal waar zijn en sommige dingen zijn vaak enorm hard opgeblazen. Geef een deel uit het pleidooi van je tegenstanders weer waarvan jij vindt dat het een beetje een verdraaide, opgeblazen waarheid is en leg uit waarom je dat denkt, of misschien zelfs weet.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 10-07-2015, 12:12:23
Miek:
2 finales op een rij en tweemaal zo goed als onzichtbaar je gedragen vind ik een mooie prestatie. Dit meen ik en als er kritiek daarvan komt, er was de mogelijkheid om jou eruit te krijgen. Stemming 6 toen Meezter ging was 3-2. De 3 Meezterstemmers hebben deel 2 bereikt en 2 ervan zitten in de jury. Als zij kritiek hebben op je, hadden ze je toen maar moeten wegstemmen.  Je bent hier nu, en zij niet. Dat is wat telt. Mijn vragen voor jou
- Wat is jou grootste move in dit spel en hoe heb je dit bereikt gekregen? en hoe groot was die move voor het spel?
- Wat zou je in een volgend spel anders doen?

Mijn grootste move was denk ik het wegstemmen van Nys-Fan. Ik heb bij die stemming iedereen ervan overtuigd dat het slim was om hem weg te stemmen omdat hij veel verbondjes scheen te hebben. Dat heeft wel invloed gehad, want een aantal mensen verloren toen een bondgenoot en stonden daardoor minder sterk.

In een volgend spel zou ik denk ik beter nadenken over wie ik kan verslaan in de finale, en met die mensen een verbond aangaan. Dus ik zou dan waarschijnlijk een final 2 deal maken met wesolini ofzo  :P


het antwoord op je algemene vraag en de antwoorden voor Robbie  komen vanmiddag  :)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 12:25:48
Gefeliciteerd finalisten! Allemaal welverdiend. ::bravo::

Ik heb dezelfde vragen aan iedereen:
- Help elkaar eens. Geef voor je tegenstander aan waarom hij/zij mijn stem om te winnen, zou verdienen. Je mag niet iets herhalen dat al eens gezegd geweest is (in pleidooi of door je tegenstander), want dat is te makkelijk.

Helpen:
D*n: Ik vind het opmerkelijk dat hij aan het begin van het spel zelfs bondgenoten had .Eerlijk gezegd dacht ik dat hij gewoon het allereerste slachtoffer ging zijn. Dus dat hij gewoon hier geraakt is, is magniefiek  ::bravo::Verder vind ik ook dat hij deze keer het veel properder heeft gespeeld als anders, geen backstabben etc. Dus dat is ook goed.

Mieke: Ze is zo iemand waar je niet op let, een heel spel doet ze wel mee maar kruipt ze door het mazen van het net. Ik denk dat dit een heel goede tactiek is om in de finale te raken. Nu zit ze toch maar weer in de finale, niemand had dit volgens mij verwacht. Ik denk in dit soort spelletjes de rol van de underdog nog wel eens de beste taktiek van allemaal kan zijn.  ::jaja::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 12:34:02
Het verschil met hoe ik Survivor heb gespeeld en hoe ik DWDW heb gespeeld, is dat ik in dit spel opener heb gespeeld en ik heb ook zelf meer moeten doen om de stemming te beïnvloeden.

Zolang je bij mij in het complot hebt gezeten (vanaf de teams), heb jij NOOIT een stemming beïnvloed. Het idee voor de stemming kwam altijd van mij nieky of Wouter.  ::jaja::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 12:42:45
Daarna heb ik vrijwel alle opties wel gehad denk ik, ik heb mensen geprobeerd te laten flippen, contact gehouden, alles geprobeerd. Maar de laatste rondes was ik praktisch strategisch halfdood omdat iedereen dead set was op mij wegstemmen.
Je hebt niet echt heel hard geprobeerd hé. Je hebt eens snel contactje met mij gehad maar dat is direct afgesprongen ondanks het complot dat jij en ik zogezegd hadden. Je had Robbie en Mieke trouwens ook kunnen overtuigen om met jou mee te gaan omdat ze bij een eventuele uitschakeling van jou, waarschijnlijk de volgende waren.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 12:51:43
Mijn vraag voor Molbelg :

Ik vind dat je een goed spel hebt gespeeld, maar waar ik me in onze final-2 deal af en toe aan stoorde is dat je af en toe zo paranoia was dat ik dat zelf ook werd  ::rofl::
Waarom was je steeds zo paranoia ( vaak zonder reden )? En wat zou je anders hebben kunnen doen, of zou je in de toekomst anders doen om dit te voorkomen?

Mijn vraag voor miek :

miek, 2x een finale, superknap natuurlijk! De vorige keer won je maar ondanks dat je nu aangeeft een tactisch sterker spel te hebben gespeeld ( bjorrn/nysfan wegstemmen) mis ik ook bij jou de echte 'macht' in het spel. Het komt op mij meer over dat je de finale gehaald hebt door in het complot met robbie en mij en molbelg mee te stemmen dan dat je uitblonk in strategische moves. Daarnaast heb je in de halve finale nauwelijks bijgedragen aan het verdienen van je eigen geld.

Mijn vraag : Kun je beschrijven in hoeverre/ welke situaties het je eigen verdienste is geweest dat je hier staat. Bij zowel molbelg als D*N kan ik dit beter plaatsen.

Disclaimer: ik wil hiermee niet zeggen dat het onverdiend is dat je hier staat, maar ik ben benieuwd naar concrete acties die hieraan bij hebben gedragen.

Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 13:10:02
Hello Robbie, zeker geen makkelijke vragen maar okee:

Gefeliciteerd finalisten! Allemaal welverdiend. ::bravo::

Ik heb dezelfde vragen aan iedereen:
- Help elkaar eens. Geef voor je tegenstander aan waarom hij/zij mijn stem om te winnen, zou verdienen. Je mag niet iets herhalen dat al eens gezegd geweest is (in pleidooi of door je tegenstander), want dat is te makkelijk.
Miek: Sorry ik vind het eerlijk gezegd erg lastig omdat ik niet zo goed weet wat Miek allemaal heeft gedaan in het spel. Maar van wat ik weet: Ze heeft dit spel zichzelf losgetrokken van het "Bjorrn zijn slaafje" profiel wat ze bij survivor heel erg had. Daardoor heeft ze laten zien een solo speler te zijn en toch ook zelf moves kan maken. Verder heeft ze een goede UTR strategie toegepast volgens mij want zoals ik al zei ik heb geen idee  ;D.
Molbelg: Hij heeft voornamelijk een erg stabiel spel gespeeld en bevond zich na de eerste stemming wel in de minderheid. Vrijwel alle mensen die toen met Fabiann hebben meegestemd zijn vervolgens achter elkaar geëlimineerd. Molbelg is hieruit gekomen en heeft het helemaal tot de finale geschopt. Zeker een prestatie.

Citaat
- Het is een cliché dat iedereen in zijn pleidooi in de finale zich plots opwerpt als geweldige speler met ultieme tactieken, wonderbaarlijke kennis van alles achter de schermen en ultra sociaal met alles en iedereen. Dit kan niet allemaal waar zijn en sommige dingen zijn vaak enorm hard opgeblazen. Geef een deel uit het pleidooi van je tegenstanders weer waarvan jij vindt dat het een beetje een verdraaide, opgeblazen waarheid is en leg uit waarom je dat denkt, of misschien zelfs weet.

Okeej ik ga gewoon de speeches af dan maar  ;)

Miek:
Ik had in de eerste weken een verbond met Bjorrn, D*N en Lucy. Tijdens de week in Ijsland zaten zij bij de immuniteitsopdracht en ik bij de voordeelopdracht. Ik hoorde toen van Bjorrn dat Nys-Fan veel verbondjes scheen te hebben. Daarom was het slim om hem weg te stemmen. Ik ben toen iedereen gaan overhalen om dat te doen. Dat is gelukt, en dat was de eerste keer in het spel dat ik tactisch echt wat werk heb verzet.
Ik geloof best dat Miek hier een move heeft gemaakt, maar ik denk niet dat ze die in haar eentje kan claimen. Zo weet ik dat de "kill the dummies" alliantie ook op nysfan wou gaan zonder dat Miek hier invloed op had. De move doet ze dus misschien een beetje groter lijken dan hij eigenlijk was.

Citaat
ik heb ook nooit aan iemand beloofd dat ik met diegene mee zou stemmen, om dat dan vervolgens niet te doen.

-Ik heb zoveel mogelijk eerlijk gespeeld
Miek profileert zich hier als "de loyale speler". Maar ze vergeet er wel even bij te benoemen dat ze ook een pact had met mij, die ze keihard heeft verraden. Dat loyale is dus op momenten ook wel wat opgeblazen.

Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 13:10:22
Molbelg
Hij maakt heel veel bruikbare statements zeg ::bravo::

1) Ik heb op tactisch gebied een vlekkeloos parkoers afgelegd. Ik heb nooit iemand bedrogen en ik heb mij altijd gehouden aan mijn beloftes. De enige belofte die ik verbroken heb is dat ik nooit op Wouterv zou stemmen maar op dat moment kon ik gewoon echt niet anders.
"vlekkeloos parkoers" als dat niet overdrijven is dan weet ik het ook niet meer. Vooral voor iemand die in de eerste fase van het spel in de minderheid stond. "Ik heb nooit iemand bedrogen", en gelijk daarna zegt hij "behalve wouter". Spreekt ie zichzelf al tegen. Ook heeft ie mij bedrogen, maar dat vergeet hij gewoon even.

Citaat
Mijn tactiek vanaf het begin was eigenlijk de Sandra-tactiek : as long as it isn't me.
Zichzelf vergelijken met de queen-> overdreven inderdaad ::pinokkio::. (Hier later meer over nog).

Citaat
Pluspunt was dat Wouter contacten had met Lucy en dus ook haar kon ompraten om niet op mij te stemmen.
Want Wouter had als strategie het schoothondje van Lucy spelen dus die zou sowieso Lucy wel overtuigen #sarcasme.

De statements over mij heb ik al op gereageerd :).

Citaat
2) Ik was zeker niet slecht in opdrachten. Ik heb één opdracht gewonnen: de nachtproef. Maar ik was ook er vaak heel dichtbij zoals bijvoorbeeld de brochures. Verder had ik ook mastermind gewonnen als ik mee mocht doen én heb ik in Canada alle antwoorden van mijn team gegeven in het spel. Dit was meer dan eender wie. Oké D*n was sterker in de proeven maar hij heeft ook vaak gewonnen door geluk. Zeker de laatste twee immuniteitsopdrachten heeft hij gewonnen door puur geluk. Had dit geluk niet gehad, had hij hier nu niet gezeten.
Dit hele stukje is één grote overdrijving en een poging om mijn proevenwinsten af te doen als "geluk".

Citaat
3) Mijn sociaal spel was het sterkste van iedereen en daarvan ben ik echt overtuigd.
.....does this really need an explanation?
Citaat
Ik heb het hele spel lang niemand gebackstabbed of bedrogen.
Denkt terug aan de eerste deel van de speech. (Behalve wouter ::)) ohja en wat doet die mes in mijn rug :o.
Citaat
Er was ook niemand in dit spel dat mij echt weg wou.
Op bjorrn en Lucy na, maar dat was ie ook vergeten ;D
Citaat
PUNT.
Dat is een dubbele punt, zeer overdreven.


Voor meer vragen, altijd welkom. Maar ik ben vrij zeker dat dit al wel wat discussie gaat losmaken dus goede vragen ::ok::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 13:15:11
Zolang je bij mij in het complot hebt gezeten (vanaf de teams), heb jij NOOIT een stemming beïnvloed. Het idee voor de stemming kwam altijd van mij nieky of Wouter.  ::jaja::
Zegt dat ie de Sandra tactiek heeft gebruikt....en zegt een paar posts later dat hij veel invloed had op de stemmingen. Spreekt zichzelf dus ongelofelijk tegen want Sandra liet altijd het initiatief komen van de ander en stemde juist mee "as long as it ain't me". Dus make up your mind ::).
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 13:45:32
Molbelg
Hij maakt heel veel bruikbare statements zeg ::bravo::"vlekkeloos parkoers" als dat niet overdrijven is dan weet ik het ook niet meer. Vooral voor iemand die in de eerste fase van het spel in de minderheid stond. "Ik heb nooit iemand bedrogen", en gelijk daarna zegt hij "behalve wouter". Spreekt ie zichzelf al tegen. Ook heeft ie mij bedrogen, maar dat vergeet hij gewoon even.
Zichzelf vergelijken met de queen-> overdreven inderdaad ::pinokkio::. (Hier later meer over nog).
Want Wouter had als strategie het schoothondje van Lucy spelen dus die zou sowieso Lucy wel overtuigen #sarcasme.

De statements over mij heb ik al op gereageerd :).
Dit hele stukje is één grote overdrijving en een poging om mijn proevenwinsten af te doen als "geluk".
.....does this really need an explanation? Denkt terug aan de eerste deel van de speech. (Behalve wouter ::)) ohja en wat doet die mes in mijn rug :o.Op bjorrn en Lucy na, maar dat was ie ook vergeten ;DDat is een dubbele punt, zeer overdreven.


Voor meer vragen, altijd welkom. Maar ik ben vrij zeker dat dit al wel wat discussie gaat losmaken dus goede vragen ::ok::
1) Ik heb jou nooit bedrogen want we hebben afgesproken nooit op elkaar te stemmen. Dit heb ik ook nooit gedaan dus stop met het slachtoffer te spelen terwijl je dit niet bent. Je maakt van ons complot iets super groots terwijl dit eigelijk helemaal niet veel voorstelde buiten elkaar VOOR de samensmelting beschermen. EN JE WEET DIT GOED GENOEG.

2) Ik heb Wouter bedrogen omdat ik niet anders kon. Het was ofwel Wouter bedriegen ofwel Nieky bedriegen. Dus das een beetje hypocriet om dat als bedriegen te rekenen.

3)Er staat dan ook KON en niet DEED. Hij hoefde dit niet te doen omdat jij dat al deed. Waarvoor dank.

4)Mijn sociaalspel was gewoon ook het sterkste van iedereen. Getuige daarvan is de enkele tegenstem die ik heb gekregen. Van de persoon die aflevering door team Kluane is geblindside. Verder heb ik dit spel nooit met iemand in de clinch gelegen in tegenstelling tot jou.

5) Nu overdrijf jij dat dit hele stukje overdrijving is ;). Alleen de laatste zin misschien een beetje maar daar heb ik eerder al aangepast naar veel geluk in plaats van puur geluk. Je gaat me niet zeggen dat je de laatste 2 opdrachten niet gewonnen hebt door geluk.

6) Ze wouden mij blijkbaar toch niet zo hard weg want anders had je ze niet kunnen overtuigen he  :-*
Oke Bjorrn ging mij wegstemmen bij team Kluane maar dat is nog altijd maar 1 iemand tov heel veel mensen bij jou.

7)IK GEBRUIK "PUNT" wanneer ik "PUNT" wil gebruiken oke? PUNT

8 ) Ik heb ook de Sandra taktiek toegepast tot en met de samensmelting. Nadien is deze inderdaad een beetje verwatert.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 14:31:25
Ten eerste, lieve schat, deed ik gewoon de vraag van Robbie beantwoorden. Of je het ermee eens bent of niet, I don't really care.
1) Ik heb jou nooit bedrogen want we hebben afgesproken nooit op elkaar te stemmen. Dit heb ik ook nooit gedaan dus stop met het slachtoffer te spelen terwijl je dit niet bent. Je maakt van ons complot iets super groots terwijl dit eigelijk helemaal niet veel voorstelde buiten elkaar VOOR de samensmelting beschermen. EN JE WEET DIT GOED GENOEG.

Mijn ogen doen het nog prima dus de capslock is niet nodig :-*. Maar wij hebben wel degelijk afspraken gemaakt om niet op elkaar te stemmen. Niet direct als in "ik ga nooit op je stemmen" maar wel per stemming. Hierbij heb jij mij zeker wel verraden. En nee ik voel me daarbij helemaal geen slachtoffer en die speel ik ook niet. Ik zeg alleen dat de uitspraak niet klopt.

Citaat
3)Er staat dan ook KON en niet DEED. Hij hoefde dit niet te doen omdat jij dat al deed. Waarvoor dank.
Dus is het irrelevant ;D.

Citaat
4)Mijn sociaalspel was gewoon ook het sterkste van iedereen. Getuige daarvan is de enkele tegenstem die ik heb gekregen. Van de persoon die aflevering door team Kluane is geblindside. Verder heb ik dit spel nooit met iemand in de clinch gelegen in tegenstelling tot jou.
Ik zeg niet dat je sociale spel niet goed was, maar om nou gelijk een uitspraak te doen zeker weten het beste van iedereen vind ik wat overdreven. Er zijn meer mensen die een erg sterke sociaal game hadden zoals wouter en aapje. En tegenstemmen bij sociaal spel aanhalen klopt gewoon niet. Bij stemmen komt er veel meer kijken dan alleen sociale relaties. Ik heb volgens mij ook geen stemmen gekregen omdat mensen mij persoonlijk niet mochten, maar meer omdat ik een grote bedreiging was en het dus strategie was.

Citaat
5) Nu overdrijf jij dat dit hele stukje overdrijving is ;). Alleen de laatste zin misschien een beetje maar daar heb ik eerder al aangepast naar veel geluk in plaats van puur geluk. Je gaat me niet zeggen dat je de laatste 2 opdrachten niet gewonnen hebt door geluk.
We weten nu ook wel dat die laatste twee proeven geluksaspecten hadden, get over it. Maar echt goed in opdrachten was je niet het gehele spel als je maar 1 winst hebt.

Citaat
7)IK GEBRUIK "PUNT" wanneer ik "PUNT" wil gebruiken oke? PUNT
Nogmaals capslock is niet erg beleefd :-X. En dit was gewoon een grapje ::).

Citaat
8 ) Ik heb ook de Sandra taktiek toegepast tot en met de samensmelting. Nadien is deze inderdaad een beetje verwatert.
Maar je omschrijft een situatie van voor de samensmelting waarbij je controle had?  ::rofl::
Geen touw aan vast te knopen die jongen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 14:39:37
Ten eerste, lieve schat, deed ik gewoon de vraag van Robbie beantwoorden. Of je het ermee eens bent of niet, I don't really care.  
Mijn ogen doen het nog prima dus de capslock is niet nodig :-*. Maar wij hebben wel degelijk afspraken gemaakt om niet op elkaar te stemmen. Niet direct als in "ik ga nooit op je stemmen" maar wel per stemming. Hierbij heb jij mij zeker wel verraden. En nee ik voel me daarbij helemaal geen slachtoffer en die speel ik ook niet. Ik zeg alleen dat de uitspraak niet klopt.
Dus is het irrelevant ;D.
Ik zeg niet dat je sociale spel niet goed was, maar om nou gelijk een uitspraak te doen zeker weten het beste van iedereen vind ik wat overdreven. Er zijn meer mensen die een erg sterke sociaal game hadden zoals wouter en aapje. En tegenstemmen bij sociaal spel aanhalen klopt gewoon niet. Bij stemmen komt er veel meer kijken dan alleen sociale relaties. Ik heb volgens mij ook geen stemmen gekregen omdat mensen mij persoonlijk niet mochten, maar meer omdat ik een grote bedreiging was en het dus strategie was.
We weten nu ook wel dat die laatste twee proeven geluksaspecten hadden, get over it. Maar echt goed in opdrachten was je niet het gehele spel als je maar 1 winst hebt.
Nogmaals capslock is niet erg beleefd :-X. En dit was gewoon een grapje ::).
Maar je omschrijft een situatie van voor de samensmelting waarbij je controle had?  ::rofl::
Geen touw aan vast te knopen die jongen.

Ik heb toch nooit op jou gestemd? Ik heb die afspraken dus toch nooit verraden?

Ik toch zeg ook niet dat mensen je persoonlijk niet mogen? Ik dat je zelf ook wel weet dat dit bij een spel niet het geval is. Zoals je zelf zegt bij stemmen komt veel meer kijken. Daarmee zeg je dus dat omdat ik minder stemmen tegen heb ik alles beter onder controle had.

Oke ik heb maar 1 keer echt gewonnen maar in jou speech noem jij toch ook je aandeel in een ploeg. Wel ik was denk ik in ons team ook wel echt een drijfkracht en als ik meegedaan had met mastermind had ik gewonnen. Ik beschouw dat eigelijk ook wel als een overwinning.

Je kan toch alles onder controle hebben en tegelijkertijd een taktiek hebben die "as long as it isnt me" hebben? Het maakte mij ook gewoon echt niet uit wie afviel, zolang jij ik nieky of wouter maar niet afviel.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 14:46:50
Ik heb toch nooit op jou gestemd? Ik heb die afspraken dus toch nooit verraden?
Nouja niemand heeft gezegd tegen mij wie degene was die op Lucy stemde bij de stemming waar ik achteraf immuniteit won. Maar dat was jij dan? Alsnog was het plan hier wel om mij weg te stemmen, dat zie ik toch net zoveel als verraad.

Citaat
Ik toch zeg ook niet dat mensen je persoonlijk niet mogen? Ik dat je zelf ook wel weet dat dit bij een spel niet het geval is. Zoals je zelf zegt bij stemmen komt veel meer kijken. Daarmee zeg je dus dat omdat ik minder stemmen tegen heb ik alles beter onder controle had.
Nee dat zeg ik niet, ik zeg alleen dat je niet kan aflezen van het aantal tegenstemmen wat je hebt gekregen dat je social game goed zou zijn. En jij begon over de "ruzies". Wat trouwens ook weer wordt overdreven  :-X.

Citaat
Oke ik heb maar 1 keer echt gewonnen maar in jou speech noem jij toch ook je aandeel in een ploeg. Wel ik was denk ik in ons team ook wel echt een drijfkracht en als ik meegedaan had met mastermind had ik gewonnen. Ik beschouw dat eigelijk ook wel als een overwinning.
Ja ik noem mijn aandeel in de ploeg die won :-X. Een verliezende ploeg is nog steeds een verliezende ploeg. En als we zo gaan beredeneren: als mijn ploeg daar de opdracht had verloren dan had ik die stemmingen ook overleefd zonder immuniteit, dus ik zie dit wel als bewijs dat ik strategisch daar alles onder controle had.

Citaat
Je kan toch alles onder controle hebben en tegelijkertijd een taktiek hebben die "as long as it isnt me" hebben? Het maakte mij ook gewoon echt niet uit wie afviel, zolang jij ik nieky of wouter maar niet afviel.
Dan heb je gewoon geen juiste vergelijking gemaakt.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 15:32:45
Nouja niemand heeft gezegd tegen mij wie degene was die op Lucy stemde bij de stemming waar ik achteraf immuniteit won. Maar dat was jij dan? Alsnog was het plan hier wel om mij weg te stemmen, dat zie ik toch net zoveel als verraad.
Nee dat zeg ik niet, ik zeg alleen dat je niet kan aflezen van het aantal tegenstemmen wat je hebt gekregen dat je social game goed zou zijn. En jij begon over de "ruzies". Wat trouwens ook weer wordt overdreven  :-X.
Ja ik noem mijn aandeel in de ploeg die won :-X. Een verliezende ploeg is nog steeds een verliezende ploeg. En als we zo gaan beredeneren: als mijn ploeg daar de opdracht had verloren dan had ik die stemmingen ook overleefd zonder immuniteit, dus ik zie dit wel als bewijs dat ik strategisch daar alles onder controle had.
Dan heb je gewoon geen juiste vergelijking gemaakt.

Ja ik heb op Lucy gestemd.

Ik heb gewoon gezegt dat jij soms met iemand in de clich lag. Door er zelf zo op te reageren maak je er een big deal van terwijl dit helemaal niet zo bedoeld was.

Daar had je het strategisch nog onder controle ja  ::jaja:: Maar even verder niet meer. Strategisch heb ik altijd veilig gezeten. Soms door mezelf, soms door bondjes met de juiste mensen. En zoals je zelf hebt gezegd in je openingspleidooi van vorig jaar:
D*N:
Geachte juryleden,
Strategisch spel:
In dit soort spellen is het strategische spel misschien wel het belangrijkst.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lucy op 10-07-2015, 15:33:58
Draamaaaa

Ik ga even mijn speech voorbereiden ::zwaai::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 15:35:21
Ik heb gewoon gezegt dat jij soms met iemand in de clich lag. Door er zelf zo op te reageren maak je er een big deal van terwijl dit helemaal niet zo bedoeld was.
Ja maar dit heeft voor een groot deel niets met sociaal spel te maken dus benoem het dan ook niet ::).

Citaat
En zoals je zelf hebt gezegd in je openingspleidooi van vorig jaar:
Flauw om iets van vorig jaar erbij te halen om je gelijk te behalen :-X
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 15:39:39
Ja maar dit heeft voor een groot deel niets met sociaal spel te maken dus benoem het dan ook niet ::).
Flauw om iets van vorig jaar erbij te halen om je gelijk te behalen :-X
Toch wel, als je goed wilt liggen bij mensen en goed in het spel wilt staan, zul je gewoon moeten leren die clinchen te vermijden.

Ik vond hem wel leuk gevonden  ::rofl:: ::jaja::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 15:53:35
Toch wel, als je goed wilt liggen bij mensen en goed in het spel wilt staan, zul je gewoon moeten leren die clinchen te vermijden.
Met wie heb ik de clinch gelegen dan? #dtv
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 15:54:48
Nieky  ::jaja::
Nysfan Oke deze is heel flauw
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 10-07-2015, 16:18:41
Ik heb 1 algemene vraag voor jullie
- Als jij het voor het zeggen had, wie zouden de finalisten zijn en waarom?

D*N, want hij heeft het spel zowel in de proeven als sociaal goed gespeeld.
Nieky, want hij speelt tactisch erg goed.
En Robbie, omdat hij laat zien dat hij zich heel erg inzet (bijvoorbeeld bij de tattoo opdracht en de opdracht waarbij we dat filmpje moesten maken).

- Help elkaar eens. Geef voor je tegenstander aan waarom hij/zij mijn stem om te winnen, zou verdienen. Je mag niet iets herhalen dat al eens gezegd geweest is (in pleidooi of door je tegenstander), want dat is te makkelijk.

D*N: Het is erg knap dat hij zover is gekomen, want hij was zeker een target omdat hij al gewonnen heeft. Zijn sociale spel is dus erg goed  ::bravo::
Molbelg: Ikzelf dacht aan het begin niet dat hij iemand is die heel erg ver zou kunnen komen. Dat is hem toch gelukt, zonder dat hij veel vijanden heeft gemaakt en dat is knap  ::bravo::

- Het is een cliché dat iedereen in zijn pleidooi in de finale zich plots opwerpt als geweldige speler met ultieme tactieken, wonderbaarlijke kennis van alles achter de schermen en ultra sociaal met alles en iedereen. Dit kan niet allemaal waar zijn en sommige dingen zijn vaak enorm hard opgeblazen. Geef een deel uit het pleidooi van je tegenstanders weer waarvan jij vindt dat het een beetje een verdraaide, opgeblazen waarheid is en leg uit waarom je dat denkt, of misschien zelfs weet.

D*N: De Kill the dummies tactiek: Want bij de eerste stemming stemde je gelijk Fabiann weg, misschien had je dan beter eerst mij kunnen wegstemmen ofzo?  :P. Want toen waren er nog heel veel mensen en andere opties.
Molbelg: Dat je het niet nodig vond om een grote move te maken: Want je was dan wel zo goed als zeker van de finale, maar misschien krijg je meer waardering van de jury als je wel een move maakt  ;)

Zolang je bij mij in het complot hebt gezeten (vanaf de teams), heb jij NOOIT een stemming beïnvloed. Het idee voor de stemming kwam altijd van mij nieky of Wouter.  ::jaja::

Ik zei ook niet dat ik elke week ofzo de stemming heb beïnvloedt, maar wel vaker dan bij survivor  ;) toen had ik namelijk echt nooit invloed geloof ik :P


Mijn vraag voor miek :

miek, 2x een finale, superknap natuurlijk! De vorige keer won je maar ondanks dat je nu aangeeft een tactisch sterker spel te hebben gespeeld ( bjorrn/nysfan wegstemmen) mis ik ook bij jou de echte 'macht' in het spel. Het komt op mij meer over dat je de finale gehaald hebt door in het complot met robbie en mij en molbelg mee te stemmen dan dat je uitblonk in strategische moves. Daarnaast heb je in de halve finale nauwelijks bijgedragen aan het verdienen van je eigen geld.

Mijn vraag : Kun je beschrijven in hoeverre/ welke situaties het je eigen verdienste is geweest dat je hier staat. Bij zowel molbelg als D*N kan ik dit beter plaatsen.

Disclaimer: ik wil hiermee niet zeggen dat het onverdiend is dat je hier staat, maar ik ben benieuwd naar concrete acties die hieraan bij hebben gedragen.

Ik heb inderdaad vooral met jullie meegestemd, maar dat geldt ook voor molbelg.
In de halve finale heb ik weinig geld verdiend inderdaad (al heb ik wel mijn puzzel op tijd opgelost), maar molbelg en D*N vingen meestal binnen 5 seconden geld, en bij golden balls wilde iedereen behalve D*N mij weghebben, dus heel veel opties had ik niet ;)

Ik denk dat ik hier toch weer sta vanwege sociaal spel. Als ik geen contact had gezocht met iemand was ik sowieso snel weggeweest. En om de één of andere reden wil niemand me wegstemmen. Ik denk dat dat komt door sociaal spel, dus veel contacten hebben.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 10-07-2015, 16:26:45


Ik geloof best dat Miek hier een move heeft gemaakt, maar ik denk niet dat ze die in haar eentje kan claimen. Zo weet ik dat de "kill the dummies" alliantie ook op nysfan wou gaan zonder dat Miek hier invloed op had. De move doet ze dus misschien een beetje groter lijken dan hij eigenlijk was.


Ja maar ik wist niet dat de kill the dummies alliantie dat ook wilde. Er was bijvoorbeeld niemand die zei 'o ja goed idee, dat was ik al van plan' ;)

Miek profileert zich hier als "de loyale speler". Maar ze vergeet er wel even bij te benoemen dat ze ook een pact had met mij, die ze keihard heeft verraden. Dat loyale is dus op momenten ook wel wat opgeblazen.

Maar ik heb tijdens die week wel eerlijk gezegd dat ik niet wist of we verder konden gaan met dat pact doordat jij Nieky had genomineerd en hij daardoor al niet meer verder wilde met dat pact. Ik heb toen dus niet gelogen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 16:31:16
@miek

Ik denk ook dat je hier staat vanwege goed sociaal spel, maar ik ben benieuwd welke concrete acties hieraan hebben bijgedragen ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 16:34:24
@nieky zn vraag

Ik weet het niet, soms begin ik gewoon paranoia te doen daar is geen reden voor. Ik wist op die momenten goed genoeg dat er niet op mij gestemd ging worden. Ik moest gewoon absoluut zeker zijn. Ik moet gewoon meer vertrouwen in de mensheid krijgen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 16:36:10
Een gezonde dosis paranoia is niks mis mee hoor, maar vooral die laatste keer, dat je perse wou weten of ik al gestemd had dacht ik bijna van zou ie iets met mij van plan zijn :p
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 16:37:15
Ik had dus het omgekeerde  ::rofl::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 10-07-2015, 16:43:31
@miek

Ik denk ook dat je hier staat vanwege goed sociaal spel, maar ik ben benieuwd welke concrete acties hieraan hebben bijgedragen ;)

Hmm, dan moet ik toegeven dat dat er niet zoveel zijn. Ik denk wel de Nys-Fan stemming omdat degenen met wie ik toen een verbond had (D*N, Bjorrn en Lucy) bij de andere opdracht zaten waardoor ik het zelf moest doen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 16:55:53
Nieky  ::jaja::
Volgens mij is tussen Niek en mij alles goed  ??? Ik zou dit geen clinch noemen iig.

Citaat
Nysfan Oke deze is heel flauw
Ja erg flauw. Heb ik ook in mijn pleidooi benoemd inderdaad. Maar ik kan nog wel aangeven dat ik toen hij werd weggestemd was hij erg boos op mij en Lucy (for no good reason) en toen heb ik nog goed pm contact met hem gehad en het 'uitgepraat'. Dit is onderdeel van mijn sociale spel, voor als hij weer terug zou komen. Toen pas later begon hij mij (en Lucy) te beschuldigen van valsspelen en zeg nou zelf, daar kan je een iets fellere reactie op verwachten. Ik was serieus boos op hem en volgens mij heeft dit verder niets te maken met mijn sociale spel.

D*N, want hij heeft het spel zowel in de proeven als sociaal goed gespeeld.
Nieky, want hij speelt tactisch erg goed.
En Robbie, omdat hij laat zien dat hij zich heel erg inzet (bijvoorbeeld bij de tattoo opdracht en de opdracht waarbij we dat filmpje moesten maken).
Ik ben erg gevleid hoor  :-[, maar in jouw ideale finale sta je zelf niet?  ???

Citaat
D*N: De Kill the dummies tactiek: Want bij de eerste stemming stemde je gelijk Fabiann weg, misschien had je dan beter eerst mij kunnen wegstemmen ofzo?  :P. Want toen waren er nog heel veel mensen en andere opties.
Dit heb ik ook uitgelegd. Fabiann had in de eerste ronde van het spel mij al genoemd als target. Dan ga ik niet nog een ronde wachten tot hij mij gaat wegstemmen, dan moet ie meteen eruit. Vandaar de uitzondering.
Maar ik heb tijdens die week wel eerlijk gezegd dat ik niet wist of we verder konden gaan met dat pact doordat jij Nieky had genomineerd en hij daardoor al niet meer verder wilde met dat pact. Ik heb toen dus niet gelogen.
Dit vind ik nog wel een goed moment om nog eens naar boven te halen want deze beredenering snapte ik werkelijk niets van. Ten eerste vroeg ik na de Big Brother week nog of je nog wou samenwerken. Het eerste wat je deed was: "even aan niek vragen". Ik vroeg niet om een verbond met niek maar met Miek (één letter verschil ;D). Ik snap dat we een verbond met ons drieën hadden, maar jij snapte ook wel dat ik niet direct weer met Niek hoefde samen te werken nadat ik hem had genomineerd. En het raarste gedeelte kwam hierna: Je wou geen samenwerking meer omdat ik jullie had verraden door Nieky te nomineren. Pardon?  ::rofl:: Die week daarvoor probeerde jullie mij nog weg te krijgen, maar nee ik ben de grote boze wolf ::). Toen heb ik inderdaad Miek flippen zo'n beetje opgegeven.

Maar inderdaad op dat moment heb je niet gelogen, wel twee rondes ervoor toen we net een winnaarsalliantie hadden gemaakt en jij onderdeel uitmaakte van de split vote op mij en Lucy.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 16:57:26
Die van nysfan meende ik dan ook niet  ::ohno::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: wouterv op 10-07-2015, 16:58:37
Ik heb even de tijd en popcorn genomen om dit door te lezen, en er zijn toch enkele zaken waar ik wat extra uitleg bij wil:

Ik wist voor de tweede fase volgens mij via Lucy en Molbelg dat jij een aantal keer mij als target had benoemd, dus ik had mijn ogen ook al op jou gezet als bedreiging.

Dat zou mij verbazen dat dit van Lucy kwam, aangezien ik tegen Lucy nooit zelf gezegd op wie er gestemd moest worden. Dit liet ik mij zeggen om zodoende onverwacht toe te slagen.
Dus Molbelg, klopt dit? en zoja, wanneer heb ik dit dan gezegd en wat was de reden om dit te delen? Want ik had dit volgens mij nooit gezegd of alleszins niet om dat te doen voor Siberië omdat jij Siberië volgens mij zou gewonnen hebben.
(even een noot: ik heb pas nadat robins stem bij stemming 4 ingeschakeld dat mijn uitgaande PM's opgeslagen worden, dus het kan zijn dat dit gebeurd is, maar ik weet het niet meer. Dus kun je dit aantonen dan. Screenshots enzo mogen van mij  :)?)

Laten we eerlijk zijn D*n, zonder mij was jij ook niet meer in het spel. Ik heb Wouterv meerdere keren overtuigd om jou in het spel te laten.

Idem voor deze.

Hij maakt heel veel bruikbare statements zeg ::bravo::"vlekkeloos parkoers" als dat niet overdrijven is dan weet ik het ook niet meer. Vooral voor iemand die in de eerste fase van het spel in de minderheid stond. "Ik heb nooit iemand bedrogen", en gelijk daarna zegt hij "behalve wouter". S:

Ik ga het even voor Molbelg opnemen. Verraden is een groot woord hierin. We hadden de afspraak van niet stemmen en dat heeft hij gebroken. Maar dit was enkel omdat er geen andere keus was. Want of Nieky of ik was gevlogen en hij was zo eerlijk om dit te melden aan mij. Het feit dat hij dit deed toen hij geen andere keus had én het feit dat hij dit meldde maken dit in mijn ogen geen verraad.

Wat hadden jullie kunnen doen:
- Eén ding was natuurlijk zorgen dat de proef niet gewonnen werd door mij. Tijdens de teamopdrachten was er een mogelijkheid om deze expres te verliezen om mij weg te krijgen.
- De stemming in aflevering 4 was een goed moment geweest, toen zat ik in Rome en was ik niet immuun.
- De splitstemming vier stemmen op mij zetten en drie op Lucy, Aapje overhalen om op beide vier stemmen in te zetten (aangezien ze sowieso een ronde later naar jullie was overgestapt).
- Ik denk zelf ook dat toen we uiteindelijk bij de tweede fase waren dat de splitstemming te snel kwam. Als ik mezelf veilig had gewaand dan had ik misschien wel minder proeven gewonnen. Nu won ik ook omdat ik wist dat het moest waardoor ik extra fanatiek werd, aka de hele avond F5en bij de baklava opdracht.

Dat was het wel zo'n beetje denk ik. Mocht je meer vragen hebben of een reactie, kom maar door ::ok::.

Wel, een proef expres verliezen is mijn stijl niet. Daarbij, ik ging ervan uit dat jij, Lucy, Aapje en Nieky 1 geheel waren. Dus dat was geen optie in mijn hoofd.

Zelfde reden waarom ik toen niet op jou gestemd had tijdens die stemming waar jij niet immuun was (en ik had  vanwege een drukke week mijn stem al snel verstuurd, voordat er gedacht werd om een move te maken).

De splitvote kwam niet te vroeg, aangezien ik zo snel mogelijk er voor wou zorgen dat er een alliantie was die elkaar kon vertrouwen. Daarbij ging ik er ook eerst vanuit dat Nieky bij jullie hoorde en het 6-4 was. Dat het 7-3 was, wist ik pas toen de alliantie er was en dat Aapje zou veranderen had ik helemaal niet voorzien.

Maar goed. Nu gezien houden al die argumenten wel steek.

D*N, want hij heeft het spel zowel in de proeven als sociaal goed gespeeld.
Nieky, want hij speelt tactisch erg goed.
En Robbie, omdat hij laat zien dat hij zich heel erg inzet (bijvoorbeeld bij de tattoo opdracht en de opdracht waarbij we dat filmpje moesten maken).

Dus je zou jezelf niet in de finale zetten? Is hier een reden voor?
Wel je bent de enige die dit zegt, en ik vind dit wel eerlijk.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 17:09:43
Ik heb even de tijd en popcorn genomen om dit door te lezen, en er zijn toch enkele zaken waar ik wat extra uitleg bij wil:

Dat zou mij verbazen dat dit van Lucy kwam, aangezien ik tegen Lucy nooit zelf gezegd op wie er gestemd moest worden. Dit liet ik mij zeggen om zodoende onverwacht toe te slagen.
Het is alweer bijna 4 maand geleden dus dan zal het wel van molbelg zijn gekomen, maar ik kreeg het wel van één van die twee in ieder geval.

Citaat
Ik ga het even voor Molbelg opnemen. Verraden is een groot woord hierin. We hadden de afspraak van niet stemmen en dat heeft hij gebroken. Maar dit was enkel omdat er geen andere keus was. Want of Nieky of ik was gevlogen en hij was zo eerlijk om dit te melden aan mij. Het feit dat hij dit deed toen hij geen andere keus had én het feit dat hij dit meldde maken dit in mijn ogen geen verraad.
Fair enough ::ok::

Citaat
Wel, een proef expres verliezen is mijn stijl niet. Daarbij, ik ging ervan uit dat jij, Lucy, Aapje en Nieky 1 geheel waren. Dus dat was geen optie in mijn hoofd.

Zelfde reden waarom ik toen niet op jou gestemd had tijdens die stemming waar jij niet immuun was (en ik had  vanwege een drukke week mijn stem al snel verstuurd, voordat er gedacht werd om een move te maken).

De splitvote kwam niet te vroeg, aangezien ik zo snel mogelijk er voor wou zorgen dat er een alliantie was die elkaar kon vertrouwen. Daarbij ging ik er ook eerst vanuit dat Nieky bij jullie hoorde en het 6-4 was. Dat het 7-3 was, wist ik pas toen de alliantie er was en dat Aapje zou veranderen had ik helemaal niet voorzien.

Maar goed. Nu gezien houden al die argumenten wel steek.
Ik zeg ook niet dat je het had moeten doen, liever niet natuurlijk ;D. Maar als we terug kijken waren dit mogelijkheden geweest.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 17:13:12
Ik ga straks eens zoek maar ik ben er vrij zeker van dat jij d*n weg wou en dat ik dit tegen d*n heb gezegd zodat hij mij vertouwde. Ik denk trouwens ook dat jij hiervan afwist  ::jaja::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 10-07-2015, 17:13:48
Ik ben erg gevleid hoor  :-[, maar in jouw ideale finale sta je zelf niet?  ???

Nee. Ik vind dat Robbie en Nieky het meer verdienen, en ik weet ook dat ik erg weinig kans heb om te winnen, dus ik zou tevreden zijn geweest als ik nu in de jury zat.

Dit vind ik nog wel een goed moment om nog eens naar boven te halen want deze beredenering snapte ik werkelijk niets van. Ten eerste vroeg ik na de Big Brother week nog of je nog wou samenwerken. Het eerste wat je deed was: "even aan niek vragen". Ik vroeg niet om een verbond met niek maar met Miek (één letter verschil ;D). Ik snap dat we een verbond met ons drieën hadden, maar jij snapte ook wel dat ik niet direct weer met Niek hoefde samen te werken nadat ik hem had genomineerd. En het raarste gedeelte kwam hierna: Je wou geen samenwerking meer omdat ik jullie had verraden door Nieky te nomineren. Pardon?  ::rofl:: Die week daarvoor probeerde jullie mij nog weg te krijgen, maar nee ik ben de grote boze wolf ::). Toen heb ik inderdaad Miek flippen zo'n beetje opgegeven.

Zodra ik wist dat Niek niet meer verder wilde met het winnaarsverbond, wist ik dat het slimmer was om dan ook niet verder te gaan met dat verbond. Als ik met jou een tweepersoonsverbond zou hebben, zouden we namelijk ver in de minderheid zijn. Vandaar dus  :)

Maar inderdaad op dat moment heb je niet gelogen, wel twee rondes ervoor toen we net een winnaarsalliantie hadden gemaakt en jij onderdeel uitmaakte van de split vote op mij en Lucy.

Ja okee je hebt gelijk, dat was ik even vergeten. Maar ik heb in dit spel veel minder dubbelcomplotjes gehad dan tijdens Survivor, dus ik heb het spel wel opener gespeeld.

Dus je zou jezelf niet in de finale zetten? Is hier een reden voor?
Wel je bent de enige die dit zegt, en ik vind dit wel eerlijk.

Zelfde reactie als bij D*N ^^ :)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Bjorrn op 10-07-2015, 17:20:32
Ik wil in de jury want ik wil jullie wijzen op alle onzin die jullie praten.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lucy op 10-07-2015, 17:26:39
http://www.youtube.com/watch?v=mfXkDkjtkQ0

::zwaai::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 17:40:13
Ik heb volgens mij alle puntjes die jij zegt al behandeld.

Wouter kon jou overtuigen, hij heeft inderdaad niet gedaan maar ik heb wel dennis zover gekregen om dat te doen. Denk je dat dat vanzelf komt en zonder taktisch vernuft.

Zoals al eerder vermeld kon in met Wouter in Tunesie perfect D*n wegstemmen dus het is wel waar.

Ik ga nu even jou filmpje opnieuw bekijken omdat ik de andere vragen vergeten ben.

Edit: Ook mijn statement dat niemand mij weg wou heb ik al behandeld. Als je mij echt weg wou dan had je mij toch gewoon weggestemd? Blijkbaar heb dan toch wel een goed spel gespeeld dat jullie mij o zo graag weg wouden maar dat ik toch maar 1 stem tegen heb gehad.

Verder is mijn UTR taktiek wel goed in mijn geval. Ik heb namelijk echt wel dingen verwezelijkt op taktisch gebied. Daarvoor dient een tribal council zoals deze toch ook?

Tenslotte vind ik het heel flauw dat je stem al vast staat. Je hebt nog eens niet het verhaal langs de andere kant bekeken. Als je vind dat d*n het beste spel heeft gespeeld dan heb ik daar geen probleem mee. Maar ik vind niet dat je die mening al zo uitgesproken mag hebben voordat mieke en ik ons hebben kunnen verdedigen.

Als ik een vraag over het hoofd heb gekeken, dan zeg je het maar tegen mij.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 17:40:53
(http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130513213913/degrassi/images/e/e3/Katy_Perry_queen.gif)
Queen ::bravo::

Bedankt voor de lieve woorden :-* en ik heb het grootste gedeelte al voor mijn leven gevochten in dit spel, ik ben niet van plan te gaan stoppen nu  :).
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Bjorrn op 10-07-2015, 17:45:23
Lucy=bae  ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lucy op 10-07-2015, 17:47:01
Ik hou ook van jullie :-*
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 17:50:19
Vergeten zeggen: ik vind je juryspeech wel cool gedaan. ::bravo::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Bjorrn op 10-07-2015, 18:15:43
En ze ziet er goed uit in dat filmpje  ::oink::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Bjorrn op 10-07-2015, 18:20:40
En het is Bjorrun, niet Bjuhrn  ;D :-*
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 10-07-2015, 18:50:05
Eerste antwoord: Ik zat in een verbond met jou, Bjorrn en D*N. Aapje, Nieky en Robbie zaten er ook bij, maar daar was ik niet van op de hoogte. Vandaar dat ik dacht dat vooral jullie 3 de controle hadden.

Tweede antwoord: Dat heb ik ook al aan D*N uitgelegd, ik wist niet dat er meer mensen waren die Nys-Fan weg wilden hebben.

Dan over mijn tactiek: Het is niet eens echt tactiek in mijn geval. Ik ben niet goed in proeven. En vaak wordt ik door iemand benaderd voor een verbondje en hoef ik niet erg veel te doen.
Deze vraag is trouwens volgens mij niet relevant voor mij, want ik heb nooit gezegd dat ik mijn UTR strategie zo goed vindt oid  ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 10-07-2015, 19:54:22
Ik wil ook nog iets zeggen over het feit dat jij denkt dat mensen niet op d*n willen stemmen puur omdat hij d*n is. Als dat het geval is zou je niet aan spelletjes moeten meedoen en op zo een manier zou ik ook niet willen winnen. Ik begrijp trouwens nog steeds niet waarom jij vind dat d*n zn spel beter was als het mijne. Oke hij was beter in de proeven maar had hij dat niet geweest had hij niet in deze finale gestaan dus taktisch was hij niet zo sterk. Terwijl jij beweert vanwel. Ik heb ervoor gezorgt dat er unerhaubt een splitvote kwam, dat jij naar huis ging bij de robintdc stemming (jammer dat zn bod verloren ging), heb vanaf het begin met nieky een final 2 deal gehad zonder dat iemand het door had, ik heb ervoor gezorgd dat ik zelf niet afviel,...
Maar die dingen schijn jij blijkbaar niet te zien.
Dus lijkt het mij alsof jij degene bent die niet op mij wilt stemmen omdat ik niet d*n heet. Dat is niet het geval hoop ik ?
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Robbieazerty op 10-07-2015, 20:21:27
Voor meer vragen, altijd welkom. Maar ik ben vrij zeker dat dit al wel wat discussie gaat losmaken dus goede vragen ::ok::
Thanks, ik zie dat ze mijn beoogd doel al hebben waar gemaakt...

(http://38.media.tumblr.com/tumblr_m4o2abjLjc1rrdvx9o1_500.gif)


Lucy, leuk zo'n filmpje!  ::ok::

Ik wil wel nog even reageren dat een under the radar strategy een strategie is als een ander en niet noodzakelijk betekent dat je het niet verdient om te winnen. Survivor en zijn cliché's hebben het idee daarover helemaal besmeurd en alles moet tegenwoordig maar groots en big moves zijn. Waarom? Under the radar wil niet zeggen dat je niets hebt gedaan, het wil zeggen dat je het niet obvious hebt gedaan. Als je je tactiek zo kan uitwerken dat je er overal tussendoor glipt en zo geen threat van jezelf maakt, dan heb je het imho ook heel goed gespeeld. Dan ben je gewoon stealthy, zoals Solid Snake of Sam Fisher. Eens geen Survivor referenties for a change want guess what... DIT IS NIET SURVIVOR!  ::oink::


Het enige wat ik wel verwacht bij een UTR strategie is dat je dan uitlegt op welke momenten je die strategie dan bewust hebt toegepast en hoe. Waar kon je bvb een big move maken en waarom heb je dat dan bewust niet gedaan en met welk doel in mind.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 20:22:22
Ik gok dat we nu in een vicieuze cirkel terecht gaan komen.

Ik begrijp trouwens nog steeds niet waarom jij vind dat d*n zn spel beter was als het mijne. Oke hij was beter in de proeven maar had hij dat niet geweest had hij niet in deze finale gestaan dus taktisch was hij niet zo sterk.

Dan heb je duidelijk mijn kopje 'strategie' niet gelezen, nog steeds niet ::pinokkio::. En je blijft maar hameren dat als ik de laatste proeven niet had gewonnen dat ik het niet had gehaald. Ja dat is waar maar dat betekend niet dat ik tactisch niet sterk was. Dat betekende dat de andere kandidaten een brein hadden :-*. En ik gezien werd als een bedreiging. Zoals ik zei, ik heb alles geprobeerd maar als mensen niet willen flippen dan doen ze het ook gewoon niet.

Citaat
Ik heb ervoor gezorgt dat er unerhaubt een splitvote kwam, dat jij naar huis ging bij de robintdc stemming (jammer dat zn bod verloren ging),
Niek? Robbie?

Citaat
heb vanaf het begin met nieky een final 2 deal gehad zonder dat iemand het door had
Het was wel duidelijk dat jullie samenwerkte tbh.

en ik heb een alliantie van zeven tegen mij overleefd ;D.

Citaat
ik heb ervoor gezorgd dat ik zelf niet afviel,...
En ik niet?  ::rofl::

Citaat
Maar die dingen schijn jij blijkbaar niet te zien.
Dus lijkt het mij alsof jij degene bent die niet op mij wilt stemmen omdat ik niet d*n heet. Dat is niet het geval hoop ik ?
En dan zeggen dat ik in de slachtofferrol kruip :-X.

Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 20:28:44
Man man man, ik ben echt blij dat ik de finale niet gehaald heb eigenlijk  ::rofl::

Vraag voor D*N die bij me opkwam tijdens de eindbiecht:

D*N : In hoeverre had het opvragen van stemmen in Zuid-Korea invloed op het feit dat jij de blindside van Robbie en mij verwachtte. Het opvragen mocht eigenlijk niet, en heeft gelukkig niet Robbie compleet tegen me opgezet ( op de steal na ), maar ergens steekt het dat het wellicht wel de stemming heeft beïnvloed.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 21:17:14
Vraag voor D*N die bij me opkwam tijdens de eindbiecht:

D*N : In hoeverre had het opvragen van stemmen in Zuid-Korea invloed op het feit dat jij de blindside van Robbie en mij verwachtte. Het opvragen mocht eigenlijk niet, en heeft gelukkig niet Robbie compleet tegen me opgezet ( op de steal na ), maar ergens steekt het dat het wellicht wel de stemming heeft beïnvloed.
Naar mijn idee geen, het leek mij gewoon een wilde move. De lijstjes daarentegen  ;D. Het opvragen mocht niet maar daar kwam ik te laat achter. Aan de andere kant ondanks dat ik degene was die vroeg, deed iedereen hier de regel overtreden want letterlijk iedereen gaf ook nog eens antwoord, inclusief jijzelf. Dus fout van ons allemaal.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 10-07-2015, 21:45:24
Ik las iets over screenshots, zullen we dat maar even niet doen? :)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 10-07-2015, 22:00:10
Naar mijn idee geen, het leek mij gewoon een wilde move. De lijstjes daarentegen  ;D. Het opvragen mocht niet maar daar kwam ik te laat achter. Aan de andere kant ondanks dat ik degene was die vroeg, deed iedereen hier de regel overtreden want letterlijk iedereen gaf ook nog eens antwoord, inclusief jijzelf. Dus fout van ons allemaal.

Niet zozeer een verwijt, gewoon een vraag over stemming
Mijn antwoord was wel gelogen, maar nee zeggen terwijl iedereen ja zei had ook verdacht geweest. Er was dus wel een druk.

Maar bedankt voor t antwoord :)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lucy op 10-07-2015, 22:42:22

Wouter kon jou overtuigen, hij heeft inderdaad niet gedaan maar ik heb wel dennis zover gekregen om dat te doen. Denk je dat dat vanzelf komt en zonder taktisch vernuft.

Niet relevant. Jouw punt was dat je Wouter mij kon laten overtuigen, mijn punt was dat dat niet het geval was. Het feit dat het je via D*N wel gelukt is, betekent overigens ook niet dat jij tactisch per se heel sterk was, maar dat jullie hier elkaar beschermden. Spreekt dus zowel voor jou als voor D*N en is dus in de strijd om mijn stem tussen jou en hem niet relevant.

Zoals al eerder vermeld kon in met Wouter in Tunesie perfect D*n wegstemmen dus het is wel waar.

Volgens mij is het antwoord hierop ook al geweest dat Nieky dat niet wilde toen ivm Polen, dus hoezo denk jij nog steeds dat jij en Wouter hem toen konden wegstemmen? En waarom benadert nooit iemand mij eens om D*N weg te stemmen ::) Het is niet alsof ik aan hem vastgeplakt zit.. (dat is overigens niet richting Molbelg een punt, maar meer algemeen)

Ook mijn statement dat niemand mij weg wou heb ik al behandeld. Als je mij echt weg wou dan had je mij toch gewoon weggestemd? Blijkbaar heb dan toch wel een goed spel gespeeld dat jullie mij o zo graag weg wouden maar dat ik toch maar 1 stem tegen heb gehad.

Omdat Dennis dat niet wilde en we geen zin hadden om moeilijk te doen en zo snel al een breuk te veroorzaken in het meerderheidscomplot. Dat had dus niks met jou spel te maken, maar enkel en alleen met het feit dat Dennis het wel prettig vond om jou te houden, omdat hij contact met jou had en hij wist dat jij hem zou beschermen. Hier heb je inderdaad goed gespeeld door te zorgen dat Dennis jou ook daadwerkelijk beschermde, maar then again, pleit ook voor Dennis dus ook hier niet relevant.

Verder is mijn UTR taktiek wel goed in mijn geval. Ik heb namelijk echt wel dingen verwezelijkt op taktisch gebied. Daarvoor dient een tribal council zoals deze toch ook?

Ja, daarvoor dient deze. Maar ik heb van jou nog niet gehoord wat er zo goed was aan je UTR tactiek? Ik heb je jezelf alleen maar horen tegenspreken.

Tenslotte vind ik het heel flauw dat je stem al vast staat. Je hebt nog eens niet het verhaal langs de andere kant bekeken. Als je vind dat d*n het beste spel heeft gespeeld dan heb ik daar geen probleem mee. Maar ik vind niet dat je die mening al zo uitgesproken mag hebben voordat mieke en ik ons hebben kunnen verdedigen.

Jij hebt volgens mij niets te vinden over wat ik al dan niet in mijn juryspeech zeg. Ik heb tegen de andere juryleden gezegd wat ik vind en dat is prima geoorloofd, dus ik zie het probleem niet.
Als jij denkt dat je hierdoor bedreigd wordt, dan is dat alleen omdat je blijkbaar denkt dat ik in ieder geval een beetje gelijk hebt, dus dan zie ik ook niet waarom ik mijn stem zou veranderen?
Bovendien zei ik in mijn speech ook dat Dennis het wel moet bewijzen en dat in ieder geval jij, Molbelg, mij ervan zou kunnen overtuigen om voor jou te stemmen. Ik heb tot nu toe echter nog niet iets gezien wat enkel en alleen voor jou pleit, behalve misschien je final2 met Niek. Maar als jij goede argumenten hebt waarom ik op jou moet stemmen, be my guest :)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lucy op 10-07-2015, 22:42:30
Eerste antwoord: Ik zat in een verbond met jou, Bjorrn en D*N. Aapje, Nieky en Robbie zaten er ook bij, maar daar was ik niet van op de hoogte. Vandaar dat ik dacht dat vooral jullie 3 de controle hadden.

Ik snap het niet. Wat is de logica achter 'lucy bjorn en dennis zijn verbonden met mij en tegelijk met aapje niek en robbie -> dus aapje bjorn en lucy hebben de controle'?

Tweede antwoord: Dat heb ik ook al aan D*N uitgelegd, ik wist niet dat er meer mensen waren die Nys-Fan weg wilden hebben.

En dat pleit voor jou omdat...?

Dan over mijn tactiek: Het is niet eens echt tactiek in mijn geval. Ik ben niet goed in proeven. En vaak wordt ik door iemand benaderd voor een verbondje en hoef ik niet erg veel te doen.
Deze vraag is trouwens volgens mij niet relevant voor mij, want ik heb nooit gezegd dat ik mijn UTR strategie zo goed vindt oid  ;)

Idem dito. Hoezo moet ik door het lezen van dit antwoord ineens denken dat jouw spel toch beter was dan ik eerst dacht?



Ik wil wel nog even reageren dat een under the radar strategy een strategie is als een ander en niet noodzakelijk betekent dat je het niet verdient om te winnen. Survivor en zijn cliché's hebben het idee daarover helemaal besmeurd en alles moet tegenwoordig maar groots en big moves zijn. Waarom? Under the radar wil niet zeggen dat je niets hebt gedaan, het wil zeggen dat je het niet obvious hebt gedaan. Als je je tactiek zo kan uitwerken dat je er overal tussendoor glipt en zo geen threat van jezelf maakt, dan heb je het imho ook heel goed gespeeld. Dan ben je gewoon stealthy, zoals Solid Snake of Sam Fisher. Eens geen Survivor referenties for a change want guess what... DIT IS NIET SURVIVOR!  ::oink::

Het enige wat ik wel verwacht bij een UTR strategie is dat je dan uitlegt op welke momenten je die strategie dan bewust hebt toegepast en hoe. Waar kon je bvb een big move maken en waarom heb je dat dan bewust niet gedaan en met welk doel in mind.

Helemaal mee eens, maar imo hebben de kandidaten in kwestie niet bewezen dat hun UTR strategie bewust was en op welke manier dan ook resultaat opleverde. Miek zegt zelfs dat haar UTR helemaal geen bewuste strategie was. Molbelg noemt dit wel, maar ik wacht nog even op de uitleg daarbij en de concrete momenten en voorbeelden.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 10-07-2015, 23:43:13
Voor de juryleden

Morgen ben ik de hele dag aan het werk, dus als er nog vragen komen dan zal ik deze pas 's avonds beantwoorden (ben waarschijnlijk tussen 21 en 23 ergens thuis).  ::joehoe::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lucy op 11-07-2015, 00:01:48
Ik vertrek morgen naar Canada ::hypocriet::
Dus probably geen lange posts meer van mij. Als iemand nog iets toe te voegen heeft zal ik het under consideration nemen en ik hoop genoeg wifi te hebben om te kunnen stemmen ;D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Robbieazerty op 11-07-2015, 00:06:30
Ik vertrek morgen naar Canada ::hypocriet::
Dus probably geen lange posts meer van mij. Als iemand nog iets toe te voegen heeft zal ik het under consideration nemen en ik hoop genoeg wifi te hebben om te kunnen stemmen ;D
Canada?  :o

*jaloers*
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lucy op 11-07-2015, 00:07:28
;D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 11-07-2015, 00:45:18
We zien graag een mooi reclamefilmpje verschijnen
Mijn schoonfamilie vliegt ook morgen, lol, wss zelfde vlucht  ::rofl::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 10:09:44
Ik gok dat we nu in een vicieuze cirkel terecht gaan komen.
 
Dan heb je duidelijk mijn kopje 'strategie' niet gelezen, nog steeds niet ::pinokkio::. En je blijft maar hameren dat als ik de laatste proeven niet had gewonnen dat ik het niet had gehaald. Ja dat is waar maar dat betekend niet dat ik tactisch niet sterk was. Dat betekende dat de andere kandidaten een brein hadden :-*. En ik gezien werd als een bedreiging. Zoals ik zei, ik heb alles geprobeerd maar als mensen niet willen flippen dan doen ze het ook gewoon niet.
Niek? Robbie?
Het was wel duidelijk dat jullie samenwerkte tbh.

en ik heb een alliantie van zeven tegen mij overleefd ;D.
En ik niet?  ::rofl::
En dan zeggen dat ik in de slachtofferrol kruip :-X.


1) zeg dan een andere taktisch sterke move die van jou komt
2) ik kan dat met screenshots bewijzen maar ik mag niet
3)  jah not
4) ja dat blijft dus een vizieuze circel he. Ik zeg ik ben taktisch beter en oke in proeven, jij bent in proeven beter en taktisch oke.
5)  nee zoals al vaker gezegd hebben wij elkaar beschermd
6) geen slachtofferrol, ik wil gewoon zeggen dat het lijkt alsof ik zelfs geen kans krijg om mij te verdedigen en dat vind ik ontzettend jammer. Jij had het ook niet leuk gevonden als pakwek nieky hier had liggen zeggen: de tribel council maakt niet uit, ik stem voor molbelg. Maar omdag het moet nog wat diepe vragen om de ander af te kraken.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 11-07-2015, 11:29:47
Nogmaals: de jury heeft tot 20:30 uur om vragen/statements te plaatsen. Vervolgens hebben de kandidaten nog tot 00:00 uur om hierop te reageren en tot 07:00 uur morgenochtend om een slotpleidooi te pm'en. De jury heeft vervolgens tot morgenavond 20:30 uur de tijd om te stemmen en dan komt de uitslag.

Dit topic is dus gesloten tussen 00:00 uur en 20:30 uur morgen. Om 07:00 uur post ik de slotpleidooien.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 11:32:10
Al iets gehoord van ldh,robin en aapje?
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 11-07-2015, 11:36:25
LdH was gister jarig dus die komt misschien vandaag nog, Robin heb ik sinds hij eruit is nooit meer iets van gehoord en Aapje verwacht ik zeker nog iets van ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lucy op 11-07-2015, 12:05:00
Molbelg, je mag het ook best niet leuk vinden, maar het is niet zo netjes om te zeggen dat ik het daarom niet zo mag zeggen. Ik ben jury en ik mag vragen stellen en statements maken en dat heb ik gedaan.

Ik ga nu verder niet meer reageren en ik zie morgen de slotpleidooien tegemoet. Als ik vervolgens denk dat molbelg zich voldoende bewezen heeft,  kan mijn mening best nog veranderen, maar als ik nu zou moeten stemmen, zou ik Dennis stemmen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 11-07-2015, 12:18:08
Ik snap het niet. Wat is de logica achter 'lucy bjorn en dennis zijn verbonden met mij en tegelijk met aapje niek en robbie -> dus aapje bjorn en lucy hebben de controle'?

En dat pleit voor jou omdat...?

Idem dito. Hoezo moet ik door het lezen van dit antwoord ineens denken dat jouw spel toch beter was dan ik eerst dacht?


1: Omdat ik dacht dat jullie verbond met Aapje, Niek en Robbie een soort zijcomplotje was omdat ik er niks van wist. En als je veel zijcomplotjes hebt, heb je controle.
2: Dat pleit niet voor mij, dat heb ik niet gezegd  ;)
3. Ook hier geldt dat ik niet heb gezegd dat je mijn spel goed/beter moet vinden. Ik zei alleen dat mijn strategie niet bewust UTR was.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 13:42:53
Niek? Robbie?
Kunnen jullie dit niet even bevestingen?
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 14:00:02
Niet relevant. Jouw punt was dat je Wouter mij kon laten overtuigen, mijn punt was dat dat niet het geval was. Het feit dat het je via D*N wel gelukt is, betekent overigens ook niet dat jij tactisch per se heel sterk was, maar dat jullie hier elkaar beschermden. Spreekt dus zowel voor jou als voor D*N en is dus in de strijd om mijn stem tussen jou en hem niet relevant.
D*n had een iemand die hem beschermde, ik had drie man. Wouter heeft die niet gedaan inderdaad maar had het nodig geweest dan wel  ::jaja::.

Ja, daarvoor dient deze. Maar ik heb van jou nog niet gehoord wat er zo goed was aan je UTR tactiek? Ik heb je jezelf alleen maar horen tegenspreken.

Hierbij ga ik gewoon mezelf quoten. Als je UTR speelt wordt er niet op jou gestemd, wat vrij essentieel is in een spel zoals deze. Verder ga ik mezelf quoten om aan te duiden dat ik desondanks mijn UTR-zijn ik wel wat verwezenlijkt heb:
Ik heb ervoor gezorgt dat er unerhaubt een splitvote kwam, dat jij naar huis ging bij de robintdc stemming (jammer dat zn bod verloren ging), heb vanaf het begin met nieky een final 2 deal gehad zonder dat iemand het door had, ik heb ervoor gezorgd dat ik zelf niet afviel,...
Maar die dingen schijn jij blijkbaar niet te zien.

Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: AaPje16 op 11-07-2015, 14:32:15
en Aapje verwacht ik zeker nog iets van ;)

Aapje is nu aan het typen want is dadelijk weg ::jaja::

Het wordt een uhm.... aapiaans iets ;D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: LdHmolletje op 11-07-2015, 14:33:55
Al iets gehoord van ldh,robin en aapje?
Ik ben op mijn verjaardag inderdaad niet online geweest, maar ik ben bijna bijgelezen...
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: LdHmolletje op 11-07-2015, 14:41:13
Als eerste: finalisten, gefeliciteerd met jullie finaleplaatsen. 3 personen die op 3 geheel eigen manieren de finale hebben gehaald. 3 personen waarbij het uiteindelijk toch wel moeilijk kiezen zal zijn wie mijn stem gaat krijgen. Daarvoor heb ik enkele vragen voor jullie alledrie:

- 1: Als eerste ben ik heel benieuwd naar hoe jullie het spel in zijn gegaan. Hadden jullie al een volledige route in gedachten om de finale te halen? Hadden jullie zo iets van 'we zien wel'? En hoe zagen jullie dit spel: als een echt spel waarbij de spellen het belangrijkst waren? Of juist als een soort 'Survivor' waarbij de spellen toch eerder een bijzaak waren? Ik ben zeer benieuwd.

- 2: Op welk moment/welke momenten knepen jullie hem het meest?

- 3: Als je 1 moment/spel of wat dan ook in dit spel over zou mogen doen, welke zou dat dan zijn, en waarom?

- 4: Dan ben ik ook heel benieuwd welke finalist jullie eigenlijk hier niet thuis horen vinden, en waarom niet. En welke van de afvallers had volgens jullie op zijn/haar plaats moeten staan en waarom.

- 5: Tot slot: bij welke afvaller was jij het meest blij dat hij/zij af was gevallen, en waarom.

Succes met het beantwoorden van de vragen. Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: AaPje16 op 11-07-2015, 14:42:33
Hoi ik ben aapje en ik heb een gedicht over jullie geschreven :D (dat was D*N zn idee ^^)

Op een dag besloot hidm om een spel te gaan spelen
Hij dacht waar kan ik dat doen?
En ging snel naar RN, daar waren zo velen
Die mee op reis wilde voor wat poen

De reis begon in Plopsaland
Weet je nog? Al die fijne minigames
Waarbij D*N met zijn hand
13 uur op een knop duwde, en dat soort extreems

Toen was er een veiling in Cambodja
En sindsdien won D*N bijna elke opdracht
Zo ook in Canada
Bezit D*N soms wat toverkracht?

De een na de andere persoon vloog eruit
Wie zat daar achter? Wie was het meesterbrein?
En wie heeft het hele spel goed geschuild?
En zit nu op een goudmijn?

Verraad en bedrog hoorde bij het spel
Er waren al snel team(s)
En als die verraden werden waren de reacties fel
En de stemmen vaak unaniem

Wie van jullie denkt dat hij/zij verdient te winnen?
Wie moet er winnen als jij niet in de finale zat?
Ik heb nog een vraag weten verzinnen
Wat is een kwaliteit die een terechte winnaar nodig had?

Kortom: aan welke eisen moet de winnaar volgens jou voldoen?
En bedankt allemaal voor dit leuke spel, vond het leuk om mee te doen!  ::bravo::




Dus, finalisten, reageer maar op de vragen of andere stukjes :)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 11-07-2015, 14:46:04
Dennis zegt jullie vragen vanavond te beantwoorden en miek had ook aangegeven er vanavond pas weer te zijn dus het kan een latertje worden voor jullie ;D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: LdHmolletje op 11-07-2015, 14:51:22
Weet ik; gelukkig heb ik tot mrogenavond om mijn stem te bepalen, dus ik lees het dan morgen wel!
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 15:12:03
Als eerste: finalisten, gefeliciteerd met jullie finaleplaatsen. 3 personen die op 3 geheel eigen manieren de finale hebben gehaald. 3 personen waarbij het uiteindelijk toch wel moeilijk kiezen zal zijn wie mijn stem gaat krijgen. Daarvoor heb ik enkele vragen voor jullie alledrie:

- 1: Als eerste ben ik heel benieuwd naar hoe jullie het spel in zijn gegaan. Hadden jullie al een volledige route in gedachten om de finale te halen? Hadden jullie zo iets van 'we zien wel'? En hoe zagen jullie dit spel: als een echt spel waarbij de spellen het belangrijkst waren? Of juist als een soort 'Survivor' waarbij de spellen toch eerder een bijzaak waren? Ik ben zeer benieuwd.


Ik wou d*n er uit spelen met een record aantal stemmen  ::rofl:: en mij taktisch van een sterkere kant laten zien. Vanaf de samensmelting was ik eigenlijk zo goed als zeker van de halve finale. Dit kon op verschillende manieren. Ik kon gaan met team Kluane maar ik kon ook gaan met Wouter Robin en Nieky. (Ik ging er toen nog vanuit dat de halve finale met 4 ging gespeeld worden). Ik vind in dit spel het tactische belangrijker. Toch zijn de spelletjes ook belangrijk. Vooral als je tactisch in een minder goede situatie zit.


- 2: Op welk moment/welke momenten knepen jullie hem het meest?

Voor af te vallen waarschijnlijk voor de samensmelting wel eens toen Lucy op mij wou stemmen. Na de samensmelting heb ik even heel veel stres gehad. Je moest bij de Wouter/Nieky stemming een nummer op je stembriefje  zetten. Ik was dit vergeten en was niet thuis. Ik keek op mijn mobiel even op internet ,toen zag ik dat nieky mij had gepmd dat ik zeker geen nummer mocht vergeten op mijn stem tezetten. Ik ben toen super snel naar huis gefietst omdat ik bang was voor een extra stem in het volgende land.

- 3: Als je 1 moment/spel of wat dan ook in dit spel over zou mogen doen, welke zou dat dan zijn, en waarom?
Deze vind ik lastig. Alle proeven waar D*n heeft gewonnen na de samensmelting. Om hem te kunnen weg stemmen.

- 4: Dan ben ik ook heel benieuwd welke finalist jullie eigenlijk hier niet thuis horen vinden, en waarom niet. En welke van de afvallers had volgens jullie op zijn/haar plaats moeten staan en waarom.
Mieke, omdat ze zowel tactisch als in opdrachten niet super veel verwezenlijkt heeft.
Nieky hoort hier thuis omdat hij ook taktisch goed heeft gespeeld. Idem ditto Wouter, die kerel is gewoon super slim en heeft ontzettend veel inzicht hoe iedereen in een spel staat. Aapje omdat ze balls heeft. Die switch van D*n naar ons is niet zo vanzelf sprekend. Zeker omdat ze weet dat ze bij ons waarschijnlijk de eerste was die weggestemd kon worden. Robbie omdat hij na D*n de beste was i proeven en omdat ik nog altijd onder de indruk ben van zn tatoeages  ::rofl::

- 5: Tot slot: bij welke afvaller was jij het meest blij dat hij/zij af was gevallen, en waarom.

Lucy omdat we eindelijk iemand van de drie konden wegstemmen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 16:04:18
Allereerst wil ik zeggen dat ik het speech geweldig vind  ::bravo::
Bezit D*N soms wat toverkracht?
Zwart magie  :P

De een na de andere persoon vloog eruit
Wie zat daar achter? Wie was het meesterbrein?
En wie heeft het hele spel goed geschuild?
En zit nu op een goudmijn?
Ik was samen met nieky en wouterv het meersterbrein achter de stemmingen in ons complot. Mieke heeft zolang ze in ons complot zat nooit inbreng gehad in dat soort zaken. Mieke heeft zich goed verschuild maar dat lag aan haar gebrek aan tactiek en overwinningen in opdrachten. Ik heb mij na de samensmelting ook goed schuil gehouden. De buitenwereld en het D*n complot hadden denk ik niet door dat ik mee het brein was achter de alliantie.

Wie van jullie denkt dat hij/zij verdient te winnen?
Wie moet er winnen als jij niet in de finale zat?
Ik heb nog een vraag weten verzinnen
Wat is een kwaliteit die een terechte winnaar nodig had?

Kortom: aan welke eisen moet de winnaar volgens jou voldoen?

Ik verdien in de finale te zitten omdat ik tactisch een heel goed spel heb gespeeld, ik heb ook sociaal een heel goed spel gespeeld en ik was zeker niet slecht in proeven.

Hmmm lastige vraag. Ik ga twee namen zeggen: Robbie omdat dankzij hem de meerderheid van D*n is verbroken en d*n zelf omdat hij gewoon de beste was in proeven. Had je niet verwacht hé?

Een terechte winnaar moet aan de volgende eisen voldoen: Hij moet goed in het spel liggen en daarmee bedoel ik dat je niet in de finale moet staan door andere mensen te verraden. Niet de russell tactiek toepassen dus. Tevens moet hij voldoende inzet tonen, hij mag niet een keer om de paar dagen online zijn en moet echt actief meespelen. Hij moet iets verwezenlijkt hebben in het spel op zowel tactisch gebied als op het gebied van proeven. Eigenlijk gewoon ik dus :D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 11-07-2015, 21:10:00
Als eerste: finalisten, gefeliciteerd met jullie finaleplaatsen. 3 personen die op 3 geheel eigen manieren de finale hebben gehaald. 3 personen waarbij het uiteindelijk toch wel moeilijk kiezen zal zijn wie mijn stem gaat krijgen. Daarvoor heb ik enkele vragen voor jullie alledrie:

- 1: Als eerste ben ik heel benieuwd naar hoe jullie het spel in zijn gegaan. Hadden jullie al een volledige route in gedachten om de finale te halen? Hadden jullie zo iets van 'we zien wel'? En hoe zagen jullie dit spel: als een echt spel waarbij de spellen het belangrijkst waren? Of juist als een soort 'Survivor' waarbij de spellen toch eerder een bijzaak waren? Ik ben zeer benieuwd.

- 2: Op welk moment/welke momenten knepen jullie hem het meest?

- 3: Als je 1 moment/spel of wat dan ook in dit spel over zou mogen doen, welke zou dat dan zijn, en waarom?

- 4: Dan ben ik ook heel benieuwd welke finalist jullie eigenlijk hier niet thuis horen vinden, en waarom niet. En welke van de afvallers had volgens jullie op zijn/haar plaats moeten staan en waarom.

- 5: Tot slot: bij welke afvaller was jij het meest blij dat hij/zij af was gevallen, en waarom.

Succes met het beantwoorden van de vragen. Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

1. Ik had niet echt een strategie. Je weet toch nooit hoe het gaat lopen door alle verbondjes en twisten.
Ik zag dit spel niet als een spel waarbij de proeven het allerbelangrijkste waren.  Ik denk dat het tactische aspect belangrijker is.

2. Toen we met de meerderheidsalliantie ineens niet meer zo'n grote meerderheid hadden. Je weet nooit of er nog mensen gaan flippen namelijk, en dan kun je zomaar ineens in de minderheid zijn.

3. Eigenlijk de proeven in het algemeen, want ik vind het jammer dat ik weer geen enkele proef heb gewonnen.

4. Molbelg, want zijn tactische spel is volgens mij echt niet zo goed als hij zelf denkt.
Robbie had hier moeten staan, want hij is al zijn geld verloren door pure pech. Was dat niet gebeurt, dan had hij hier gestaan ipv mij en dat zou zeker terecht zijn.

5. Lucy, omdat het zolang geduurd heeft totdat we één iemand van dat verbond konden wegstemmen.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 11-07-2015, 21:15:43
Hoi ik ben aapje en ik heb een gedicht over jullie geschreven :D (dat was D*N zn idee ^^)

Op een dag besloot hidm om een spel te gaan spelen
Hij dacht waar kan ik dat doen?
En ging snel naar RN, daar waren zo velen
Die mee op reis wilde voor wat poen

De reis begon in Plopsaland
Weet je nog? Al die fijne minigames
Waarbij D*N met zijn hand
13 uur op een knop duwde, en dat soort extreems

Toen was er een veiling in Cambodja
En sindsdien won D*N bijna elke opdracht
Zo ook in Canada
Bezit D*N soms wat toverkracht?

De een na de andere persoon vloog eruit
Wie zat daar achter? Wie was het meesterbrein?
En wie heeft het hele spel goed geschuild?
En zit nu op een goudmijn?

Verraad en bedrog hoorde bij het spel
Er waren al snel team(s)
En als die verraden werden waren de reacties fel
En de stemmen vaak unaniem

Wie van jullie denkt dat hij/zij verdient te winnen?
Wie moet er winnen als jij niet in de finale zat?
Ik heb nog een vraag weten verzinnen
Wat is een kwaliteit die een terechte winnaar nodig had?

Kortom: aan welke eisen moet de winnaar volgens jou voldoen?
En bedankt allemaal voor dit leuke spel, vond het leuk om mee te doen!  ::bravo::




Dus, finalisten, reageer maar op de vragen of andere stukjes :)

Ik denk dat D*N het meesterbrein was. Dat gaf Lucy al aan in haar juryspeech en ik denk dat dat wel klopt  :)
Molbelg heeft volgens mij het meeste geschuild, omdat hij zelf geen echte move heeft gemaakt.
Ik geef toe dat zéker D*N het meer verdient dan mij om te winnen.
Als ik niet in de finale zat zou Nieky moeten winnen denk ik. Hij heeft tactisch goed gespeeld en is niet zó ver gekomen door alleen maar proevenwinst. (ja okee, D*N ook niet, maar als hij niet zoveel had gewonnen stond hij hier wss niet)

Een goede winnaar moet goed tactisch spelen en de finale bereiken zonder vijanden te maken
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 21:23:13


4. Molbelg, want zijn tactische spel is volgens mij echt niet zo goed als hij zelf denkt.
Robbie had hier moeten staan, want hij is al zijn geld verloren door pure pech. Was dat niet gebeurt, dan had hij hier gestaan ipv mij en dat zou zeker terecht zijn.

Ik kaats de bal terug. Waarom is mijn taktisch spel slechter dan dat van d*n?

Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 11-07-2015, 21:32:31
1) zeg dan een andere taktisch sterke move die van jou komt
Lucy het vliegticket laten kopen, Fabiann targetten en wegspelen, Miek helpen in de halve finale, initiatief tonen bij de meeste complotten o.a. het wikia complot en ons verbond, hoeveel wil je er horen? ::)

Citaat
3)  jah not
Sterk argument

Citaat
4) ja dat blijft dus een vizieuze circel he. Ik zeg ik ben taktisch beter en oke in proeven, jij bent in proeven beter en taktisch oke.
Maar in werkelijkheid ben ik zowel in proeven als tactisch goed en jij in beide oké.

Citaat
6) geen slachtofferrol, ik wil gewoon zeggen dat het lijkt alsof ik zelfs geen kans krijg om mij te verdedigen en dat vind ik ontzettend jammer. Jij had het ook niet leuk gevonden als pakwek nieky hier had liggen zeggen: de tribel council maakt niet uit, ik stem voor molbelg. Maar omdag het moet nog wat diepe vragen om de ander af te kraken.
Liever eerlijkheid dan doen alsof je nog kans maakt ben ik van mening. En de jury is koning bij deze opdracht ;D.

D*n had een iemand die hem beschermde, ik had drie man. Wouter heeft die niet gedaan inderdaad maar had het nodig geweest dan wel  ::jaja::.
Ik had anders ook Bjorrn, Maxwest, Lucy en jou. Begin van het spel misschien zelfs Wesolini, Nieky en Robbie nog. Ik had helemaal geen één persoon.

Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 11-07-2015, 21:35:39
De jury mag overigens niet meer reageren, enkel de kandidaten nog tot 12 uur.

Bedankt voor jullie deelname en scherpe vragen juryleden! ::bravo::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 11-07-2015, 21:45:56
Heey Ldhtje ;D

- 1: Als eerste ben ik heel benieuwd naar hoe jullie het spel in zijn gegaan. Hadden jullie al een volledige route in gedachten om de finale te halen? Hadden jullie zo iets van 'we zien wel'? En hoe zagen jullie dit spel: als een echt spel waarbij de spellen het belangrijkst waren? Of juist als een soort 'Survivor' waarbij de spellen toch eerder een bijzaak waren? Ik ben zeer benieuwd.
Zoals gezegd had ik van tevoren een tactiek in gedachten die me hopelijk in ieder geval tot de helft zou moeten laten komen. Dat was tegen mensen zeggen dat ik een goede bliksemafleider ben en ik toch niet kan winnen dankzij mijn vorige winst. Maar zeker geen volledige route omdat ik dus niet had verwacht de finale te bereiken. Voor mij waren de spellen erg belangrijk, dat lijkt me duidelijk. Dus in dit geval "een echt spel".

Citaat
- 2: Op welk moment/welke momenten knepen jullie hem het meest?
Dat was waarschijnlijk op twee momenten. Namelijk bij de laatste twee immuniteitsopdrachten. Hier zat een groot aspect van geluk in en ik was bang dat ik die niet zou winnen en dus weggestemd zou worden. Uiteindelijk heb ik de spellen strategisch zo goed mogelijk gespeeld en inderdaad geluk gehad.

Citaat
- 3: Als je 1 moment/spel of wat dan ook in dit spel over zou mogen doen, welke zou dat dan zijn, en waarom?
Waarschijnlijk mijn laatste aanval op Niek, die had ik liever niet gemaakt en was puur een moment van stress en frustratie. ::sorry::

Citaat
- 4: Dan ben ik ook heel benieuwd welke finalist jullie eigenlijk hier niet thuis horen vinden, en waarom niet. En welke van de afvallers had volgens jullie op zijn/haar plaats moeten staan en waarom.
Sorry Miek, maar ik moet hier Miek zeggen. Ze heeft zich niet genoeg geprofileerd in het spel, niet genoeg moves gemaakt en ze blinkt nergens echt in uit. Voor degene die hierin voor in de plaats zou moeten komen... lastig. Lucy of Wouter zou ik zeggen op overal gameplay. Wouter speelde het spel echt om te winnen en had het sterkste spel van de "andere alliantie". Lucy heeft het ook gewoon erg sterk gespeeld en kwam terecht in dezelfde situatie als mij. Misschien als ze minder met mij werd geassocieerd dan had ze hier wel gestaan.

Citaat
- 5: Tot slot: bij welke afvaller was jij het meest blij dat hij/zij af was gevallen, en waarom.
Waarschijnlijk bij jou, maar dat was ook omdat ik anders zelf was gegaan ;D. Het was uiteindelijk wel 7 tegen 3 en het was voor mij een erg euforisch moment dat de 3 het overleefden  ::jaja::.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 11-07-2015, 21:58:54
Hoi ik ben aapje en ik heb een gedicht over jullie geschreven :D (dat was D*N zn idee ^^)
You're welcome :-*

Citaat
Wie zat daar achter? Wie was het meesterbrein?
De meerderheidsalliantie heeft niet elkaar weggestemd dus I guess it's me ::joehoe:: (plus credits voor Luus of course ::jaja::).

Citaat
Wie van jullie denkt dat hij/zij verdient te winnen?
Ikke ;D
Citaat
Wie moet er winnen als jij niet in de finale zat?
Dit is eigenlijk de combinatie van de vorige vragen. Bij wie ik graag in de finale zou zien antwoordde ik namelijk Lucy, Aapje en mezelf. Dus ja ik was met Lucy of Aapje als opvolger blij geweest. En later over wie het meest verdiend om in de finale te staan zei ik Lucy en Wouter. Wouter zou het ook zeker weten verdienen om te winnen.

Citaat
Wat is een kwaliteit die een terechte winnaar nodig had?
Niet bang zijn om risico's te nemen. Dat zie je aan de finale van dit seizoen maar ook van vorig seizoen. Durf moves te maken, durf te spelen en durf jezelf te laten horen. Anders sta je hier in de finale maar heb je geen goed verhaal.

Citaat
Kortom: aan welke eisen moet de winnaar volgens jou voldoen?
Om dan het plaatje even af te maken. Sociaal en strategisch een goed spel spelen, goed zijn in proeven en inzet tonen.

Danku voor het mooie gedicht ::bravo::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 11-07-2015, 22:09:59
Ik wou d*n er uit spelen met een record aantal stemmen  ::rofl::
Niet helemaal gelukt  ::trots::

Citaat
Vanaf de samensmelting was ik eigenlijk zo goed als zeker van de halve finale. Dit kon op verschillende manieren.
Omdat er niemand meer kon flippen ofso? Je bent nooit echt veilig dus deze uitspraak is bullsh*t.

Citaat
Nieky hoort hier thuis omdat hij ook taktisch goed heeft gespeeld. Idem ditto Wouter, die kerel is gewoon super slim en heeft ontzettend veel inzicht hoe iedereen in een spel staat. Aapje omdat ze balls heeft. Die switch van D*n naar ons is niet zo vanzelf sprekend. Zeker omdat ze weet dat ze bij ons waarschijnlijk de eerste was die weggestemd kon worden. Robbie omdat hij na D*n de beste was i proeven en omdat ik nog altijd onder de indruk ben van zn tatoeages  ::rofl::
Oftewel bijna iedereen? Slijmbal :-X. ohjah behalve dat ene meisje die je niet meer denkt voor je te kunnen winnen ;)
Ik was samen met nieky en wouterv het meersterbrein achter de stemmingen in ons complot.
:o, het was gewoon een groot plan om Ldhmolletje, Wouterv en Robin weg te stemmen wat kwam van Molbelg ::pinokkio::. en what about fabiann? :-X
Citaat
De buitenwereld en het D*n complot hadden denk ik niet door dat ik mee het brein was achter de alliantie.
D*N's complot heeft een naam hoor! De Queens ::love::.

Citaat
Hmmm lastige vraag. Ik ga twee namen zeggen: Robbie omdat dankzij hem de meerderheid van D*n is verbroken en d*n zelf omdat hij gewoon de beste was in proeven. Had je niet verwacht hé?
:-*

Citaat
Hij moet iets verwezenlijkt hebben in het spel op zowel tactisch gebied als op het gebied van proeven. Eigenlijk gewoon ik dus :D
Meh, volgens mij is dit iemand anders  ::rofl::.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Miek1999 op 11-07-2015, 22:11:14
Ik kaats de bal terug. Waarom is mijn taktisch spel slechter dan dat van d*n?

D*N heeft tactisch veel agressiever moeten spelen, jij was meer under the radar (net als ik, maar toch  ;)). Als D*N niks had gedaan op tactisch gebied had hij zeker de finale niet gehaald, jij misschien wel omdat mensen je niet weg wilden hebben. De agressievere speelwijze wordt denk ik meer gewaardeerd door de jury.

Sorry Miek, maar ik moet hier Miek zeggen. Ze heeft zich niet genoeg geprofileerd in het spel, niet genoeg moves gemaakt en ze blinkt nergens echt in uit.

Geeft niks, want je hebt gelijk  ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 22:38:08
Niet helemaal gelukt  ::trots::
Omdat er niemand meer kon flippen ofso? Je bent nooit echt veilig dus deze uitspraak is bullsh*t

We waren met zeven voor (toen dacht ik dat tenminste) 4 halve finale plekken. Ik kon gaan met ldh robin en wouter. Maar ook met nieky, robbie en mieke.
Maar het eigelijke plan was final 5 met wouter nieky mieke en robbie . Om dan robbie weg te stemmen met wouter en nieky. Wat ze beiden ook wouden trouwens. Dan was het final 4 met mij nieky wouter en mieke. Aangezien ik sterker ben ik proeven haal ik de finale dan ook.


D*N heeft tactisch veel agressiever moeten spelen, jij was meer under the radar (net als ik, maar toch  ;)). Als D*N niks had gedaan op tactisch gebied had hij zeker de finale niet gehaald, jij misschien wel omdat mensen je niet weg wilden hebben. De agressievere speelwijze wordt denk ik meer gewaardeerd door de jury.

Geeft niks, want je hebt gelijk  ;)
Maar d*n heeft de laatste paar ronden taktisch niets meer gedaan en dat zegt hij zelf ook. Hij zit hier door proeven niet door taktiek.  Dit alles is dus gewoon niet waar...
Oftewel bijna iedereen? Slijmbal :-X. ohjah behalve dat ene meisje die je niet meer denkt voor je te kunnen winnen ;) :

Die verdienen ook gewoon finale net als jij. Dat zeg ik niet om te slijmen dat zijn gewoon feiten. Lucy niet omdat zij volgens mij taktisch slechter was als jij. Heeft niets te maken met dat Lucy niet op mij wilt stemmen. Ik wou vorig jaar ook op jou stemmen ondanks onze rivaliteit vorig jaar, ik zit zo gewoon niet in elkaar.
het was gewoon een groot plan om Ldhmolletje, Wouterv en Robin weg te stemmen wat kwam van Molbelg ::pinokkio::.

Ik heb in biecht naar hidm gestuurd dat ik wist dar ldh ging afvallen.
Ik ben die stemming met het idee split vote gekomen 4 op jou en 3 op Lucy. Omdat als Lucy dan het ticket gaat dan val jij af. Toen vond iedereen dat ineens een slecht idee en hebben we dat geswitched. Ik had ldh verder niet nodig in het spel dus heb ik me erbij neer gelegd.
Bij de Robinstemming had Lucy gewoon naar huis moeten gaan als Robin zn pm was aangekomen dus die mag niet tellen.  En bij wouter was het inderdaad de bedoeling dat hij naar huis gaat en niet nieky, dus ja hebt gelijkt.  ::jaja::

:-*
Meh, volgens mij is dit iemand anders  ::rofl::.

Kusjes terug
Ik denk toch echt wel dat ik dat ben  ::jaja::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 11-07-2015, 22:55:29
Maar d*n heeft de laatste paar ronden taktisch niets meer gedaan en dat zegt hij zelf ook. Hij zit hier door proeven niet door taktiek.  Dit alles is dus gewoon niet waar...
HO HO HO ik heb niet gezegd dat ik niets meer heb gedaan. Ik heb gezegd dat ik weinig mogelijkheden meer had en daardoor tactisch halfdood was (let op de half). Ik heb zeker nog wel tactisch gespeeld ook toen ik geen kans meer leek te hebben. Ik heb Miek geprobeerd te flippen, ik heb jou geprobeerd te flippen, ik heb robbie geprobeerd te flippen, dat was zelfs nog met een screenshot van niek die zei dat hij robbie blindsiden leuk vond in survivor. Werkte inderdaad niet, maar ik heb wel wat gedaan. Ik heb daarnaast Niek een tegenstem gegeven, daar zat een tactiek achter, aangezien Niek zeker nog kans had om de finale te behalen. Ik wou niet dat Niek het argument zou kunnen geven: "Ik heb geen tegenstemmen gehad, dat zegt heel veel over hoe goed ik het heb gespeeld". Vandaar die tegenstem toen. Ik heb nog geprobeerd Lucy te redden toen ze weggestemd zou worden, gewoon in het topic dus kan je teruglezen als je wilt ;). En ook tijdens ezelen en dat laatste spel heb ik tactisch gespeeld. Ezelen had ik geluk de eerste twee rondes. Daarna heb ik zoveel mogelijk kaarten vastgehouden zodat niemand anders snel kwartet zou hebben. Ik had een heel schema met welke kaart ik moest doorgeven elke keer. De andere opdracht heb ik een artikel over gelezen en berekend wanneer ik moest stoppen qua kansberekening. Ik zei de laatste keer nog tegen Jesper, ik stop als ik of twee keer een 12 heb of 4 keer een 7. Tijdens de halve finale heb ik Miek geholpen, dat was ook een tactische zet. Thank you.

Citaat
Die verdienen ook gewoon finale net als jij. Dat zeg ik niet om te slijmen dat zijn gewoon feiten.
Natuurlijk verdienen ze het allemaal, maar om nou vrijwel iedereen te noemen. Niet iedereen heeft het even sterk gespeeld, als je denkt dat alle mensen die je hebt opgenoemd het even sterk hebben gespeeld dan heb je geen goed zicht gehad op het spel. Betekend niet dat ze het niet verdienen, maar kom op keuzes maken ::).

Citaat
Lucy niet omdat zij volgens mij taktisch slechter was als jij.
::ohno:: Maar dit is denk ik geen discussie voor hier ;D.

Citaat
Ik heb in biecht naar hidm gestuurd dat ik wist dar ldh ging afvallen.
Ik ben die stemming met het idee split vote gekomen 4 op jou en 3 op Lucy. Omdat als Lucy dan het ticket gaat dan val jij af. Toen vond iedereen dat ineens een slecht idee en hebben we dat geswitched. Ik had ldh verder niet nodig in het spel dus heb ik me erbij neer gelegd.
Ik snap dat echt niet. Als je weet dat je eigen complotgenoot gaat afvallen, waarom doe je dan niets?! Je had ook je stem kunnen switchen op mij en dan was ik eruit gegaan. Oftewel hiermee zeg je eigenlijk dat je een ongelooflijk tactische blunder hebt gemaakt, want je wist dat Ldhmolletje ging maar toch heb je mij erin gehouden over Ldhmolletje.

Citaat
Bij de Robinstemming had Lucy gewoon naar huis moeten gaan als Robin zn pm was aangekomen dus die mag niet tellen. 
Jawel die telt wel, jij hebt hier het spel in handen gelegd van iemand die schijnbaar niet zo betrouwbaar was hiermee, dat is een risico dat je neemt maar telt zeker wel mee.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 23:26:33
HO HO HO ik heb niet gezegd dat ik niets meer heb gedaan. Ik heb gezegd dat ik weinig mogelijkheden meer had en daardoor tactisch halfdood was (let op de half). Ik heb zeker nog wel tactisch gespeeld ook toen ik geen kans meer leek te hebben. Ik heb Miek geprobeerd te flippen, ik heb jou geprobeerd te flippen, ik heb robbie geprobeerd te flippen, dat was zelfs nog met een screenshot van niek die zei dat hij robbie blindsiden leuk vond in survivor. Werkte inderdaad niet, maar ik heb wel wat gedaan. Ik heb daarnaast Niek een tegenstem gegeven, daar zat een tactiek achter, aangezien Niek zeker nog kans had om de finale te behalen. Ik wou niet dat Niek het argument zou kunnen geven: "Ik heb geen tegenstemmen gehad, dat zegt heel veel over hoe goed ik het heb gespeeld". Vandaar die tegenstem toen. Ik heb nog geprobeerd Lucy te redden toen ze weggestemd zou worden, gewoon in het topic dus kan je teruglezen als je wilt
 
Nu spreek jij jezelf tegen omdat je eerder hebt gezegd tactisch te zijn uitgespeeld de laatste 2 rondes. Verder is het tactisch niet slim om pas op die moment mensen te doen flippen. Als je echt mensen wilt doen flippen had je dit eerder moeten doen. Je wist van aan de LDH stemming dat je in de minderheid was. Dan is het gewoon niet slim om pas mensen proberen te doen flippen als je alleen over bent gebleven zo gaat werkt dat niet.

De proeven hebben we al behandeld, jij hebt daar gewoon geluk gehad dat ik aan zee was en geen internet had. Mijn tactiek was namelijk om er voor te zorgen dat jij geen kwartetten kon vormen. Door altijd een andere soort kaart door te sturen. Je tactiek na 2 overwinning in ezelen was slim  ::ok::

Oke mieke helpen was tactisch  ::ok::



 Ik snap dat echt niet. Als je weet dat je eigen complotgenoot gaat afvallen, waarom doe je dan niets?! Je had ook je stem kunnen switchen op mij en dan was ik eruit gegaan. Oftewel hiermee zeg je eigenlijk dat je een ongelooflijk tactische blunder hebt gemaakt, want je wist dat Ldhmolletje ging maar toch heb je mij erin gehouden over Ldhmolletje.

Dan zou ik jou verraden hebben en dat is tegen mijn principes  ::jaja::


Jawel die telt wel, jij hebt hier het spel in handen gelegd van iemand die schijnbaar niet zo betrouwbaar was hiermee, dat is een risico dat je neemt maar telt zeker wel mee.

Ik ga er gewoon van uit dat het bod verstuurd is geweest. Dat het niet is aangekomen is volgens mij niet robin z'n fout. Bij deze stemming had Lucy gewoon naar huis moeten gaan door mijn move maarja ...


Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 23:28:25

De meerderheidsalliantie heeft niet elkaar weggestemd dus I guess it's me ::joehoe:: (plus credits voor Luus of course ::jaja::).
We hebben toch net die meerderheidsalliantie open gebroken en leden ervan weggestemd?
Kan deze uitleggen want ik snap hem eigelijk niet echt.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 11-07-2015, 23:34:43
Nu spreek jij jezelf tegen omdat je eerder hebt gezegd tactisch te zijn uitgespeeld de laatste 2 rondes.
Ik spreek mezelf helemaal niet tegen. Nogmaals (Lees het eens schat ::)) zei ik dat ik tegen het einde tactisch halfdood was. Dit was ook zo omdat ik jullie niet meer kon flippen. Maar ik heb nooit gezegd dat ik geen moves meer heb gemaakt op dat moment.

Citaat
Verder is het tactisch niet slim om pas op die moment mensen te doen flippen. Als je echt mensen wilt doen flippen had je dit eerder moeten doen. Je wist van aan de LDH stemming dat je in de minderheid was. Dan is het gewoon niet slim om pas mensen proberen te doen flippen als je alleen over bent gebleven zo gaat werkt dat niet.
Nogmaals lees het serieus. Ik weet niet welk moment jij in je hoofd hebt maar mijn beschrijving die ik gaf gaat over de samensmelting aka vanaf de ronde dat Ldhmolletje werd weggestemd. Dus dit hele stukje is irrelevant.

Citaat
Dan zou ik jou verraden hebben en dat is tegen mijn principes  ::jaja::
::rofl:: "het split plan was mijn idee" "Oh maar jou verraden is tegen mijn principes" Zoek de fout ::pinokkio::.

Citaat
Ik ga er gewoon van uit dat het bod verstuurd is geweest. Dat het niet is aangekomen is volgens mij niet robin z'n fout. Bij deze stemming had Lucy gewoon naar huis moeten gaan door mijn move maarja ...
Valt niet te bewijzen dus voordeel van de twijfel dan maar :-*
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 23:44:38
::rofl:: "het split plan was mijn idee" "Oh maar jou verraden is tegen mijn principes" Zoek de fout ::pinokkio::.
Eerder behandeld, gelijk gekregen door Wouterv.

Nogmaals lees het serieus. Ik weet niet welk moment jij in je hoofd hebt maar mijn beschrijving die ik gaf gaat over de samensmelting aka vanaf de ronde dat Ldhmolletje werd weggestemd. Dus dit hele stukje is irrelevant.

Daar heb ik het toch gewoon ook over. Bij "lees het eens" neem ik aan dat het over je speech gaat? Je zegt eigelijk valalles over voor de samensmelting maar enkel dit over erna:
Maarja aangezien de twee gelijk de eerste ronde al zich tegen mij keerde, werd ik eigenlijk geforceerd om terug te gaan naar mijn complot met Lucy en Aapje (wat eigenlijk alleen Lucy was rip ;-;). Daarna heb ik vrijwel alle opties wel gehad denk ik, ik heb mensen geprobeerd te laten flippen, contact gehouden, alles geprobeerd. Maar de laatste rondes was ik praktisch strategisch halfdood omdat iedereen dead set was op mij wegstemmen.
Wij zeggen toch gewoon hetzelfde niet?
Je was tactisch dood en als je tactisch dood bent kan je niet gaan roepen "hey ik heb wel moves gemaakt ookal was ik tactisch dood" of begrijp ik het niet goed?
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 23:45:22
Valt niet te bewijzen dus voordeel van de twijfel dan maar :-*
:-*
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 11-07-2015, 23:52:52
Eerder behandeld, gelijk gekregen door Wouterv.
huh wouter heeft niets te maken met deze opmerking dus wat? je hebt van wouter gelijk gekregen dat je hem hebt verraden omdat je geen keuze had, maar je hebt nog steeds mij verraden ::).

Citaat
Daar heb ik het toch gewoon ook over. Bij "lees het eens" neem ik aan dat het over je speech gaat? Je zegt eigelijk valalles over voor de samensmelting maar enkel dit over erna: Wij zeggen toch gewoon hetzelfde niet?
Je was tactisch dood en als je tactisch dood bent kan je niet gaan roepen "hey ik heb wel moves gemaakt ookal was ik tactisch dood" of begrijp ik het niet goed?
er staat HALFdood, ik zei nog zo in mijn vorige reactie let op de HALF! En zoals ik aangeef heb ik inderdaad wel nog moves gemaakt, die verzin ik niet ter plekke ofso ::).
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 23:54:11
Eerder behandeld, gelijk gekregen door Wouterv.
Even zelf zeggen voor d*n het doet. Dit ging over iets anders sorry  ::sorry::

Mijn antwoord:
Onze afspraak was: Ik stem niet op jou, jij niet op mij. In die situatie had ik op Lucy gestemd dus had ik die belofte niet gebroken.

EDIT: Ja dus toch te laat  ::rofl::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 11-07-2015, 23:56:41
Mijn antwoord:
Onze afspraak was: Ik stem niet op jou, jij niet op mij. In die situatie had ik op Lucy gestemd dus had ik die belofte niet gebroken.

maar diezelfde ronde vroeg ik: Ben ik in gevaar?
Molbelg: Nee naar mijn idee zit je 100% safe  ::pinokkio::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 23:57:39

er staat HALFdood, ik zei nog zo in mijn vorige reactie let op de HALF! En zoals ik aangeef heb ik inderdaad wel nog moves gemaakt, die verzin ik niet ter plekke ofso ::).

Nee maar die moves zou iedereen in jou situatie doen, het zou gewoon heel dom zijn om niemand meer te overtuigen naar jou kant te komen én als ik geen deals had gehad in de halve finale had ik waarschijnlijk ookwel mieke gekozen om te helpen + zoals ik al eerder zei: waarom probeer je niet eerder mensen te laten flippen. Als je alleen overgebleven bent in dat niet het moment om dat te doen. Je had daarin eerder moeten zijn.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 11-07-2015, 23:58:26
maar diezelfde ronde vroeg ik: Ben ik in gevaar?
Molbelg: Nee naar mijn idee zit je 100% safe  ::pinokkio::
Ja ik heb toch ook net gezegd dat ik wist dat LDH naar huis ging gaan. Dus ik wist dat je 100 % safe zat.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 11-07-2015, 23:59:24
Nee maar die moves zou iedereen in jou situatie doen, het zou gewoon heel dom zijn om niemand meer te overtuigen naar jou kant te komen én als ik geen deals had gehad in de halve finale had ik waarschijnlijk ookwel mieke gekozen om te helpen + zoals ik al eerder zei: waarom probeer je niet eerder mensen te laten flippen. Als je alleen overgebleven bent in dat niet het moment om dat te doen. Je had daarin eerder moeten zijn.
*zucht* Dat heb ik ook gedaan, maar jij leest niet goed. Ik ben niet pas begonnen met mensen flippen toen ik alleen was, ik was hier allang mee bezig.

En ja jouw complot uitzitten was ook geen move die logisch was zeker? Jij hebt veel meer voorspelbare moves gemaakt dan mij.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 00:00:26
STOP

De reactie van Molbelg was te laat. Jullie mogen nog een slotpleidooi inleveren voor 07:00 uur maar niet meer op uitspraken in dit topic reageren erbuiten o.i.d.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 12-07-2015, 00:00:45
Te laat ::zwaai::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 12-07-2015, 00:01:04
Moet ik hem verwijderen?
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 00:01:57
Joa doe maar
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 02:42:21
Ik ga nu de slotpleidooien plaatsen. Het is niet de bedoeling dat hier nog op enige manier of in enige vorm op gereageerd wordt.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 02:43:36
miek1999:
Beste juryleden,

Ik ga geen lang pleidooi schrijven, dat komt deels door tijdgebrek maar ook doordat ik gewoon niet zoveel meer te zeggen heb  :)

Het enige wat ik nog wil zeggen, is dat ik vind dat ik tactisch actiever was dan bij Survivor en ik heb deze keer zelf ook wat moves gemaakt. Ook was mijn sociale spel weer goed, anders zou ik hier niet staan. Verder denk ik niet dat ik echt vijanden heb gemaakt.

Ik weet dat de kans dat ik win heel erg klein is, maar ik ben sowieso al blij dat ik de finale heb gehaald, dus ik ben tevreden  ::bravo::

Bedankt allemaal voor dit superleuke spel  ::bravo::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 02:44:41
Molbelg:
Beste Jury,  ::zwaai::

Ik vind toch echt wel dat ik winnaar van DWDW2 moet worden en hoop jullie nog snel te overtuigen hiervan indien dit nodig is.

Waarom wel ik:

1) Ik heb mij aan al mijn afspraken gehouden.
2) Ik heb tactisch sterk gespeeld: Ik heb d*n, nieky en wouter mij laten beschermen in de meerderheidsalliantie, ik kwam met het idee van de splitvote en als mijn idee gevolgt was had D*n gewoon naar huis gegaan, idem ditto bij de robin stemming: hier had Lucy dmv van mijn plan om 1 stem op haar te zetten, Ik heb op wouter gestemd omdat bij nieky meer numbers waren, ik had voor de samensmelting 4 ensen die gewoon deden wat (en wouter) wouden en had na de samensmelting 7 mensen die deden wat ik (en nieky en wouter) wouden.
3) Mijn sociaal spel was sterk.
4) Ik heb de minste tegenstemmen van de finalisten en zelfs van heel het spel als ik mij niet vergis.
5) Ik heb sinds de samensmelting altijd zicht gehad op de finale en er is geen enkel moment geweest waarop ik bang was om naar huis te gaan.


Waarom verdient Mieke het niet:
1) Ze was niet goed in proeven
2) Ze was tactisch ook niet super

Waarom verdient D*n het niet:
1) Hij had hier niet gestaan zonder zn goed opdrachten. Zoals al eerder gezegd door alle 3 de finalisten is strategie belangrijker dan opdrachten. Hierin heb ik naar mijn mening beter gespeeld als d*n.
2) Zonder mij lag hij er in Tunesie al uit. Ik heb hem gehouden om mezelf safe te houden en om mijn belofte om niet op hem te stemmen niet te verbreken.

Ik houd het bij twee puntjes omdat ik het slotpleidooi niet al te veel in herhaling wil vallen. Als je de tribalcouncil een beetje gevolgt hebt weet je dit allemaal al.  :P

Ik hoop dat jullie ik jullie oprecht heb kunnen overtuigen dat ik het verdien winnaar te worden van DWDW2.

Ik wil trouwens aan mijn complotgenoten nog zeggen dat ze niet op mij moeten stemmen omdat we complotgenoten waren maar omdat ik het beste spel heb gespeeld. Niet stemmen op mij omdat je niet op D*n wil stemmen zoals Lucy aangeeft in haar speech. Dit is een spel, niet een populatiteits verkiezing.  ::jaja::

Alvast veel dank voor het lezen van mijn speech, de pittige vragen tijdens de final tribal council en gewoon voor het hele spel. ::bravo::  ::hug::

Veel groetjes  ::bravo::
Molbelg

PS: van mij  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 02:45:34
D*N:
Ik ga proberen dit iets korter te houden. Vanaf het begin van het spel dacht niemand, inclusief ikzelf, dat ik ooit weer hier zou staan in de finale van de wonderen der wereld. Het is toch gelukt, maar dit was zeker niet gemakkelijk. Waarom zou je op mij moeten stemmen om te winnen:

-   Ik heb een ongelooflijke prestatie gedaan door een record aantal proeven te winnen. Molbelg met 1 winst en Miek met 0 winsten komen niet eens in de buurt aangezien ik 11 winsten heb.

-   Ik ben het spel ingegaan met een duidelijke tactiek en dat heeft ervoor gezorgd dat ik sowieso de eerste fase van het spel doorkwam zonder dat ik daar immuniteit voor nodig zou hebben (paar keer wel gekregen, maar was niet relevant).

-   Zelfs nadat ik public enemy one was gaf ik niet op en bleef ik strategisch denken. Ik heb hier een alliantie van 7 tegen mij (en later ook Aapje) overleefd. Ik heb alles gedaan wat er voor mij strategisch mogelijk was. Molbelg zijn argument tegen mij is dat ik in de minderheid was en proeven nodig had. Maar geef mij één mogelijkheid op hoe ik ervoor had kunnen zorgen dat ik niet in deze positie zou komen. Ik denk niet dat deze er is. Ik denk dat mensen verwacht hadden dat ik al veel eerder in het spel in zo’n positie zou zitten en dat is niet gebeurt.

-   Ik heb sociaal gespeeld en voornamelijk ook contact gezocht met nieuwe mensen: Robin, Maxwest, Wesolini etc. Uiteindelijk kwam ik wel weer in een samenwerking met Lucy, maar dit was mijn enige optie op dat moment. Toch heb ik meerdere sociale moves gemaakt zoals die beschreven staan in mijn opening.

-   Mijn inzet tijdens het spel was zeer groot. Ik heb veel extra moeite gedaan om zoveel proeven te winnen, om contact te houden met mensen en allianties te maken.

-   Ik heb tijdens de bevraging bewezen dat ik mijn gameplay goed kan verantwoorden in tegenstelling tot Miek, die geen moves kan noemen, en Molbelg, die zichzelf veel te vaak tegenspreekt. Voorbeelden: “Mijn plan was om te splitten 4 op dennis, 3 op lucy maar dat wou de rest niet”- “Ik wou je niet verraden want zo speel ik niet”. “Ik had de tactiek as long as it ain’t me”- “Ik had controle tijdens vrijwel alle stemmingen”. Etc etc.

-   Ik heb risico genomen en dominant gespeeld. Molbelg en Miek hebben zich voornamelijk verscholen achter anderen. Qua tactiek is dit een stuk makkelijker dan voluit spelen. Ook heb ik grote moves gemaakt zoals Lucy het ticket laten kopen. Of mensen nou wisten wat er ging gebeuren of niet, het resultaat was er. Een complot van 7 tegen 3 is er niet in geslaagd om één van de drie weg te krijgen en daar gaat het om. 

Ik hoop dat jullie voor mij stemmen als winnaar, bedankt voor het spel en tot bij de reünie! Miek, je bent echt een super lieve meid en ook al krijg je het soms hard te verduren in dit spel, je staat nu alweer in de finale en dat is een prestatie op zich. Molbelg, je bent een waardige tegenstander die vooral de laatste dagen nog het bloed onder mijn nagels vandaan kon halen. Bedankt voor de interessante finale en good luck beiden.

 ::bravo::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 21:22:55
We beginnen de uitslag met de stemmen van LdHmolletje en Lucy.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 21:23:34
Drie finalisten die alle drie op een andere manier de finale hebben gehaald, en dus in principe ook alle drie zouden mogen winnen. Echter, er kan er maar eentje mijn stem krijgen, en voor jullie belangrijker: er kan er maar eenjte winnen. Maar wie zal mijn stem gaan krijgen?

Helaas Miek, jij bent het niet. Van de drie finalisten ben jij het meest onder de radar gebleven, en er eigenlijk gewoon tussendoor geglipt. Je blonk nergens echt in uit, niet bij de spellen, niet bij het tactische gedeelte en niet in het sociale gedeelte. En om mijn stem (en de winst) te krijgen moet je toch wel ergens in uitblinken. Maar ach, een derde plaats is ook heel mooi!

Maar wie dan? Nu wordt het zeer moeilijk. D*N? Molbelg? D*N was de echte spellenkampioen, en heeft niet meer dan terecht de finale gehaald. Knap gespeeld! Molbelg was overduidelijk de mindere bij de spellen. Echter, ik vond hem in het sociale gedeelte van het spel sterker overkomen. Ik weet, het is een gevoel, maar ik vond hem daarin sterker dan D*N overkomen. Dan het tactische gedeelte. Nu ik alles zo heb terug gelezen hebben beiden zich van hun allerbeste kant laten zien. Beide hebben op hun eigen manier hun beste tactische spel laten zien. De een was wat bij betreft niet beter dan de ander. Uiteindelijk, als ik dit zo bekijk, is er dus een gelijspel tussen beide heren. En wat dat betreft verdienen ze ook beide om te winnen. Met beiden als winnaar kan ik goed leven, dus in principe maakt het mij niet uit wie er wint. Echter, ik moet een stem geven, en aangezien er niet of nauwelijks onderscheid tussen D*N en Molbelg is zal mijn stem gaan naar degene met wie ik tijdens het spel (indirect danwel direct) het meeste contact heb gehad. En dat is:

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Maar hoe dan ook, beiden alvast gefeliciteerd met jullie prestatie!
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 21:24:15
(http://i1133.photobucket.com/albums/m587/lucy_3a/dennis%20vote.jpg)

De motivatie ga ik niet nog uitgebreid uitleggen. Ik heb mijn statements gemaakt en wat verder gezegd moet worden is duidelijk op het briefje ::zwaai::

PS Groetjes uit Vancouver :D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 21:32:45
Helaas moet ik jullie trouwens mededelen dat ik nooit meer iets van Robindtc gehoord heb en hij geen stem heeft uitgebracht.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Robbieazerty op 12-07-2015, 21:41:01
Telt die zijn stem dan voor hem?  ;D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 21:41:11
We gaan verder met de stemmen van Nieky en AaPje16.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 12-07-2015, 21:41:48
Telt die zijn stem dan voor hem?  ;D
tegenstem voor de volgende ronde ::jaja::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 21:41:58
Ik stem voor Molbelg,

Laptop nog steeds kapot dus motivatie volgt nog een keer ofxo
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 12-07-2015, 21:42:10
tegenstem voor de volgende ronde ::jaja::
::rofl::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 21:42:36
Halloo ::zwaai::


Mijn stem gaat naar...

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Als je zo hard eruit gewerkt wordt en alsnog in de finale terecht komt, verdien je dik om te winnen.

 ::hug::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 12-07-2015, 22:00:56
Mijn motivatie volgt echt nog, heb op papier een afweging gemaakt in verschillende facetten. Die komt nog wel in een biecht , of daarna los ;)

Edit: in t kort hier :

Proeven : D*N
Sociaal : Molbelg
Macht : Molbelg
Inzet : D*N
Tactiek : Molbelg

+ molbelg heeft een streepje voor door onze final 2 natuurlijk ;). Dat weegt, ook al is het subjectief, ook mee ;)

Waarbij miek voor mij, ondanks haar eerlijkheid, snel afviel. Sociaal spel was top. Maar je kon niet een concrete actie hierbij benoemen. Dat was jammer ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lukie4 op 12-07-2015, 22:03:13
::fluit:: foto en klaar is Nieky ;D
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 12-07-2015, 22:03:50
Heb t al kort neergezet in edit ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 12-07-2015, 22:06:36
Niek bedenkt er gewoon categorieën bij lol. Macht :-X ::)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Molbelg op 12-07-2015, 22:07:14
Niek bedenkt er gewoon categorieën bij lol. Macht :-X ::)
Zucht
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Nieky op 12-07-2015, 22:08:34
Niek bedenkt er gewoon categorieën bij lol. Macht :-X ::)

Wat weer bevestigd dat je sociale game zuigt ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 12-07-2015, 22:09:55
Wat weer bevestigd dat je sociale game zuigt :X
Uuuh nee ::)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: wouterv op 12-07-2015, 22:10:32
Guys, game is over.

Chill out...
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 22:11:00
Guys, game is over.

Chill out...
A
M
E
N
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-07-2015, 23:20:40
Tot slot nog de stemmen van Robbieazerty en wouterv.

Hoi

Ik ben 2 weken niet thuis en moet het op de iPad doen, waarmee ik geen flauw idee heb hoe een stembriefje te maken. Dus het wordt gewoon een naam in spoiler tags ::sorry::


Voordat de hele pleidooien en vragen en discussies begonnen, was het in mijn hoofd duidelijk: mijn stem zou naar d*n gaan. En toen kwam het jury topic met alle verhalen...
Miek had me, nog voor ik uit het spel lag, al laten weten dat ik het meer verdiende dan haar om in de finale te komen. Ook openbaar heeft ze intussen te kennen gegeven dat anderen het meer verdienen en haar finale tegenstanders gelijk gegeven als ze haar naam noemden als antwoord op de vraag wie het het minst verdiende in de finale te staan. Dat is allemaal heel eerlijk van haar maar daarmee geeft ze meteen ook zelf aan dat de andere twee het meer verdienen om te winnen. Dus miek valt helaas al af. Maar well played girl!!  ::ok::

Maar Molbelg kwam dan weer wél met hele goede argumenten op de proppen. Hierdoor veranderde mijn 75% pro-D*N en 25% pro-Molbelg naar 60 D*N - 40 Molbelg. Beide heren hebben het goed gespeeld.
En toen kwam D*N met in mijn ogen aanvallende reacties jegens Molbelg als dat hij beter moest lezen, niks van wat hij zei relevant was, dat hij een slijmbal is en wat hij zegt "bullsh*t" is.
Ik weet dat het stoer is enzo om Survivor na te spelen en in de finale groots en aanvallend te doen, maar het gaat je niet goed af, D*N. Wees gewoon jezelf. En als het wél je echte reacties waren, dan kan ik alleen maar Molbelg extra feliciteren dat hij er in geslaagd is D*N te breken en zelf zijn cool te blijven bewaren.

Uiteindelijk zag ik me dus genoodzaakt om mijn stem uit te brengen op...

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Wel, nog altijd heerst er bij mij twijfel. Zoals ik eerder zei was het gevoel voor de juryspeeches 40% D*n-40% Molbelg en 20% Miek.

Miek, je hebt eerlijke antwoorden gegeven en je bent heel helder geweest zonder je eigen aandeel op te blazen. Dat vind ik super maar het is helaas niet genoeg voor mijn stem.

Als ik kijk op tactisch gebied, heeft Molbelg een streepje voor aangezien D*n tactisch uitgespeeld was.

Als ik kijk naar proevengebied, heeft D*N een streepje voor aangezien hij maar 2x geen immuniteit had.

Als ik kijk naar sociaal gebied, vind ik ze allebei even sterk dus dat helpt niet

Dus, geef ik mijn stem aan degene waarvan ik vind dat de juryspeech het beste was en degene met de beste argumenten.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)



Eindstand:

1. D*N: 18 punten
2. Molbelg: 8 punten
3. miek1999: 3 punten
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: D*N op 12-07-2015, 23:24:03
Bedankt voor jullie stemmen ::bravo:: :-*
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: NF07 op 13-07-2015, 00:33:14

Pleidooi DWDW
Ik had in de eerste weken een verbond met Bjorrn, D*N en Lucy. Tijdens de week in Ijsland zaten zij bij de immuniteitsopdracht en ik bij de voordeelopdracht. Ik hoorde toen van Bjorrn dat Nys-Fan veel verbondjes scheen te hebben. Daarom was het slim om hem weg te stemmen. Ik ben toen iedereen gaan overhalen om dat te doen. Dat is gelukt, en dat was de eerste keer in het spel dat ik tactisch echt wat werk heb verzet.


Euhm, Bjornn? :P
Was serieus degene met het minste verbondjes denk ik Haha :D

@HIDM, hoe werd die puntenverdeling trouwens bepaald? Of wat was de puntenverdeling, beter gezegd. Proficiat DN trouwens ;)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 13-07-2015, 01:00:10
Welke puntenverdeling?
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: NF07 op 13-07-2015, 01:23:22
Welke puntenverdeling?

Voor de eindstand, dat DN er 18 heeft en molbelg  8.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 13-07-2015, 01:26:33
D*N heeft 4 punten verdiend aan jurystemmen, 7 omdat hij het land het snelst geraden had en 7 voor het volbrengen van alle opdrachten bij Tweede kans.
Molbelg heeft 2 punten verdiend aan jurystemmen, 4 omdat hij het land na D*N het snelst geraden had en 2 voor het volbrengen van 2/7 opdrachten bij Tweede kans.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: NF07 op 13-07-2015, 01:28:41
D*N heeft 4 punten verdiend aan jurystemmen, 7 omdat hij het land het snelst geraden had en 7 voor het volbrengen van alle opdrachten bij Tweede kans.
Molbelg heeft 2 punten verdiend aan jurystemmen, 4 omdat hij het land na D*N het snelst geraden had en 2 voor het volbrengen van 2/7 opdrachten bij Tweede kans.

Dankje voor de uitleg + voor het organiseren van het spel tout-court :)
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Hadewychisdemol op 13-07-2015, 01:31:32
Jij voor je deelname!
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Bjorrn op 24-07-2015, 13:55:08
Euhm, Bjornn? :P
Was serieus degene met het minste verbondjes denk ik Haha :D

Wat?  ::rofl::
D*N, Lucy, Aapje, Miek, Wesolini, Max, Robbie, Nieky.
Sorry zal proberen er de volgende keer wat meer te hebben.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Bjorrn op 24-07-2015, 13:58:09
Of bedoel je dat jij er de minste had?
In dat geval, ik lieg soms.
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Lucy op 24-07-2015, 14:05:52
Hij bedoelde dat laatste ::rofl::
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: LdHmolletje op 25-07-2015, 12:38:46
Euhm, Bjornn? :P
Was serieus degene met het minste verbondjes denk ik Haha :D
Ik denk eerder dat mij die 'eer' ten deel valt...
Titel: Re: [Finale] - De jury
Bericht door: Bjorrn op 25-07-2015, 13:46:59
Hij bedoelde dat laatste ::rofl::

Aah  ::ok::