Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Online spellen => Gladiator 2016 => Topic gestart door: Robbieazerty op 10-03-2016, 07:55:20

Titel: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 10-03-2016, 07:55:20
Vanavond start hier de opdracht Weten en Wedden. De winnaar gaat door naar de halve finales!

Weten en Wedden is een spel waarbij jullie vragen moeten beantwoorden met een getal en vervolgens mag iedereen wedden op welk van de geraden getallen het dichtst bij het juiste antwoord zit. Het werkt als volgt:
Ik stel een vraag dat als antwoord een getal is. Bvb Hoe oud ben ik?
Jullie beantwoorden de vraag via pm. (let op: ik ga zo meteen wel 20 vragen ineens stellen, zodat we niet elke vraag één per één moeten doen)
Ik rangschik de antwoorden van klein naar groot. En sowieso is 0 altijd het eerste antwoord. Bvb:
0 27 29 32 33 35 38
(de kleuren geven aan wie wat geantwoord heeft. Ik deem jullie namelijk in kleuren in, zodat jullie kunnen zien wie wat geantwoord heeft)
Jullie moeten dan gokken welk(e) antwoord(en) jij denkt dat juist is/zijn zonder erover te gaan. (in mijn voorbeeld: ik ben 34. 33 zou dan winnen, want die is er het dichtste bij en 35 is erover/te veel)
Je hebt in de eerste ronde 2 chips. Die mag je verspreiden op 2 antwoorden, of je mag ze beiden op 1 antwoord inzetten. Je mag ook op je eigen antwoord gokken.
Het juiste antwoord of dat er het dichtst bij zat, wint sowieso 3 chips! Vervolgens wordt gekeken waar in de rangschikking het juiste antwoord ligt. Meestal weet men ongeveer wel het antwoord en is het antwoord dat dus in het midden in de ranking zit, een redelijk veilige optie. Maar die betaalt daarom ook het minste uit (2 tegen 1).
Hoe verder je van het midden afdrijft, hoe onwaarschijnlijker het antwoord misschien is. En daarom betalen die antwoorden meer uit, als ze toch juist/het dichtst bij blijken te zijn.
De verdeling van het uitbetalen van chips is als volgt:
  0  27   29   32   33   35  38
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1
Je krijgt altijd je chip terug en wordt vervolgens uitbetaald. In dit geval was 33 dus het juist antwoord. Degene die dat geantwoord had, zou sowieso al 3 chips krijgen. Bovendien ligt 33 op de 3 to 1 uitbetaling. Dat betekent dat elke kandidaat die daar 1 chip op gewed had, die chip terug krijgt plus nog eens 3 chips daar bovenop. Als je beide chips had ingezet, zou je dus je beide chips  en 6 chips er bovenop terug krijgen. In de eerste ronde speel je dus enkel met je 2 hoofdchips. Die kan je nooit kwijt raken, ook niet als je fout gewed hebt.

In de eerste ronde kan je enkel met je 2 hoofdchips wedden op de 10 eerste vragen. Daarna maak ik de voorlopige score bekend en start ronde 2.
In ronde 2 krijg je de antwoorden van de volgende 5 vragen. Vanaf dan mag je ook reeds gewonnen chips inzetten. Je mag nog steeds maximum op 2 verschillende antwoorden wedden, maar kan dus meer dan één chip inzetten. Bvb 10 op het ene antwoord en 15 op het andere. Eén van die chips is altijd je hoofdchip die je sowieso terugkrijgt. Maar let op! Want als je fout wed, verlies je wel alle chips die je ingezet hebt, met uitzondering dus van je hoofdchip.
Daarna maak ik weer de tussenstand bekend en spelen we met de laatste 5 vragen in ronde 3.

Voor wie de spelregels van het spel op een andere manier wil lezen: Ziehier de officiële spelregels van Wits & Wagers (http://upload.snakesandlattes.com/rules/w/WitsWagers.pdf). De kartonnen chips zijn dus jouw hoofdchips. Die raak je nooit kwijt.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 10-03-2016, 16:43:08
Oeps ik had op slotje gedrukt ipv sticky. ::schaam::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 10-03-2016, 16:45:29
Vanavond online zijn als het spel begint is niet perse noodzakelijk. Als ik later o0 de avond er ben is niet erg?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 10-03-2016, 18:31:10
Nee, ik stel eerst 20 vragen en dan hebben jullie tot zaterdagavond ofzo om die te beantwoorden. ;)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 10-03-2016, 18:31:23
Oke ::ok::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 10-03-2016, 19:08:40
Ik heb de uitleg van deze opdracht in de eerste post geplaatst. Als er nog vragen zijn, stel ze gerust in dit topic.

Dan is het tijd voor de 20 vragen. Ook hier geldt uiteraard dat je de antwoorden NIET MAG OPZOEKEN!!!! Je moet dus echt antwoorden wat jij denkt.
Gelieve jouw antwoorden op alle vragen voor zaterdag 20u te pm'en naar Daisy en mij. Vanaf dan post ik de eerste tien antwoorden voor de eerste wedronde.

1.   Hoeveel Nederlanders wonen er (volgens de metingen in 2011) in België?
2.   Uit welk jaar voor Christus stamt de eerste vermelding van gladiatorengevechten in Rome?
3.   Hoeveel dollar kost de World Famous Sugar Factory King Kong Sundae die je als dessert bij Sugar Factory, een restaurantketen in USA, kan bestellen en die bedoeld is voor 12 personen? De ingrediënten: 24 scoops of ice cream covered with Hot Fudge, Caramel and Strawberry Sauce, Sliced Bananas, Toasted Marshmallows, Reese’s Pieces, Chocolate Chip Cookies, Crushed Waffle Cones, Gummi Bears, White Chocolate Strawberry Shavings and Toasted Walnuts with Whipped Cream, Giant Lollipops and Sparklers on top! Zie een foto ervan in de spoiler.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
4.   Hoeveel calorieën (kcal) zit er in 100 g M&M’s (pinda)?
5.   Hoeveel officiële reeksen van De Mol wereldwijd heeft Robbieazerty gezien (incl die van Nederland en België in 2016)?
6.   Hoe lang is volgens het Guinnes World Records de langste tunnel die in Minecraft werd gemaakt (in meters)?
7.   Hoe lang is de langste straat ter wereld (in km)?
8.   In welk jaar werd ’s werelds eerste telefoonboek gemaakt?
9.   Hoeveel eieren eet een Amerikaan gemiddeld per jaar?
10.   Hoe vaak knippert een gemiddeld persoon per dag met zijn ogen?
11.   Wat is het langste (in jaar en dagen) dat iemand in coma heeft gelegen?
12.   Hoeveel jaar leeft een eekhoorn gemiddeld?
13.   Na hoeveel weken ontwikkelt een baby foetus vingerafdrukken?
14.   Hoeveel procent van mensen maakt ’s morgens hun bed niet op?
15.   Van hoeveel meter afstand kan je een stinkdier gemiddeld ruiken?
16.   Hoeveel procent van alle mensen die door bliksem getroffen zijn, zijn mannen?
17.   Hoeveel cocons van zijderupsen heb je nodig om een gemiddelde stropdas te maken?
18.   Hoe lang doet een oester erover om een parel van gemiddelde grootte te produceren?
19.   Hoe oud wordt een ijsbeer in het wild gemiddeld?
20.   Als je naar de zon zou rijden aan 55mph (88.5 km/h), na hoeveel jaar zou je dan ongeveer aankomen?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 10-03-2016, 19:11:33
Ik moet eerlijk bekennen dat de uitleg van dit spel me echt te moeilijk is xD
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 10-03-2016, 19:18:02
Het is een simpel gezelschapsspelletje voor met het gezin en de kindjes te spelen. ;) Alleen moeilijk via internet uit te leggen. Dus:

Voor wie de spelregels van het spel op een andere manier wil lezen: Ziehier de officiële spelregels van Wits & Wagers (http://upload.snakesandlattes.com/rules/w/WitsWagers.pdf).

Of ook:
http://www.youtube.com/watch?v=RVmJhddoGYA

In't kort:
- Beantwoord eerst de 20 vragen maar gewoon, zonder opzoeken.
- Dan post ik alle antwoorden van de eerste 10 vragen en moeten jullie wedden welk antwoord juist is of het dichtste bij zit. Je mag een chip op 2 verschillende antwoorden zetten, of volop 2 chips op één antwoord zetten. OF niets inzetten, mag ook. Maar dat zou stom zijn, want in de eerste ronde kan je niets verliezen.
- De persoon van het winnende antwoord krijgt 3 chips erbij.
- Iedereen die op dat winnende antwoord had gewed, krijgt ook chips (afhankelijk van waar in de ranking het winnende antwoord ligt)
- We doen dit meteen voor de eerste 10 vragen tegelijk. Dus na de eerste ronde zijn er al 10 vragen behandeld en heeft iedereen een aantal chips.
- Dan begint ronde 2, die identiek is, behalve: we doen maar 5 vragen tegelijk en je mag je gewonnen chips ook inzetten, maar nog steeds maximum op 2 verschillende antwoorden gokken. Als je fout gokt, ben je alle ingezette chips kwijt, op één na (je hoofdchip die je nooit kwijt kan raken. Dus je blijft minimum met 2 chips en kan dus nooit al je chips kwijt raken)
- Daarna begint ronde 3, ook met 5 vragen tegelijk en dezelfde regels als ronde 2.
- Dan is het afgelopen en degene met de meeste chips is de winnaar!  ::bravo::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 10-03-2016, 19:19:47
Ik ga dat dadelijk eens bekijken!
In de uitleg staat wel dat je de eerste ronde maar met 2 hoofdchips mag spelen op de eerste 10 vragen, maar we moeten 20 vragen meteen opsturen. Hoe moet dat dan? :)

Ocharme  die kindjes als ze dit moeten snappen Haha, het is wellicht iets dat eens je bezig bent het heel logisch is, maar in uitleg complex :)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 10-03-2016, 19:27:01
In de uitleg staat wel dat je de eerste ronde maar met 2 hoofdchips mag spelen op de eerste 10 vragen, maar we moeten 20 vragen meteen opsturen. Hoe moet dat dan? :)

Nou, je beantwoordt 20 vragen. En de eerste 10 daarvan zijn voor de eerste ronde. De volgende 5 (vraag 11 t/m 15) voor ronde 2 en de laatste 5 (16 t/m 20) voor ronde 3.
Je moet ze gewoon nu allemaal al beantwoorden zodat dat al achter de rug is en we niet elke ronde eerst 24 uur tijd moeten geven om vragen te beantwoorden en daarna nog eens 24 uur om te wedden etc. Door alle 20 vragen eerst op te lossen, winnen we tijd. That's all. ;)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 10-03-2016, 19:29:14
Wordt bij vraag 7 echt een straat bedoeld, zoals bijvoorbeeld de Amsterdamse Straatweg? of wordt een weg zoals Route 66 ook bedoeld als straat?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 10-03-2016, 19:31:36
Tof spel zeg! Lastige vragen wel.En wat een dessert in die spoiler!
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 10-03-2016, 19:34:52
Tof spel zeg! Lastige vragen wel.En wat een dessert in die spoiler!

Daar kunnen we met heel het forum van eten :D Nuja toch alvast dit board  ::rofl::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: hulpdakdekker op 10-03-2016, 19:37:23
20.   Als je naar de zon zou rijden aan 55mph (88.5 km/h), na hoeveel jaar zou je dan ongeveer aankomen?

Die zou ik gewoon even uitrekenen ::hypocriet::

Altijd al geweten dat kennis hoe ver de zon staat ooit nog eens van pas zou komen in m'n leven ::ok::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: de_witte op 10-03-2016, 19:47:22
Wat een onmogelijke vragen..... Succes kandidaten  ::zwaai::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 10-03-2016, 19:49:51
Ik vraag me wel af hoe ze een tunnel in een pc-spel ooit in meters kunnen meten. Toch hoogstens in pixels?  ::rofl::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 10-03-2016, 20:27:20
De vragen horen redelijk open te zijn, want als de helft van de mensheid het juiste antwoord weet, is er geen reden om te  wedden, want dan liggen er al drie dezelfde juiste antwoorden. Het is vooral goed inschatten. ;)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 10-03-2016, 20:36:36
Ik heb 2 vragen ontvangen:
- is het niet 100g ipv 100mg M&M's? -> inderdaad, sorry! Is intussen aangepast.
- Mag je de laatste vraag berekenen? Ja, maar je mag de afstand niet opzoeken. Je moet het berekenen met je parate kennis.

En een opmerking:
Welk nut heeft het om achteraf op andermans antwoord te wedden, je zou toch denken dat je eigen antwoord goed is?
Ja, maar als er bvb twee antwoorden dicht bij elkaar liggen (dat van jou en van een ander) kan je op allebei inzetten, om meer kans te hebben te winnen. OF als je ziet dat de rest tussen 1 en 10 gegokt heeft en jij als enige 4000, dan kan je wel eens aan het twijfelen gaan over je eigen antwoord. ;)
Vandaar dat de vragen ook redelijk onvoorspelbaar zijn.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 10-03-2016, 22:11:53
Wordt bij vraag 7 echt een straat bedoeld, zoals bijvoorbeeld de Amsterdamse Straatweg? of wordt een weg zoals Route 66 ook bedoeld als straat?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 11-03-2016, 10:50:26
Een echte straat straat. Zoals de Kerkstraat. Of Frankrijklei. Of Tijl en Nelestraat. Zo'n straten. :)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 11-03-2016, 10:51:42
 ::ok::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 12-03-2016, 17:12:52
Een echte straat straat. Zoals de Kerkstraat. Of Frankrijklei. Of Tijl en Nelestraat. Zo'n straten. :)

Oeps, dit heb ik precies en beetje te laat opgemerkt :P

Oja: mag ik oranje zijn in dit spel? :D
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 12-03-2016, 17:27:29
Ik geef de voorkeur aanblauw ;D
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 12-03-2016, 23:54:10
Vooruit dan ;)

Dit zijn de kleuren:
Nys-fan: oranje
Timvdons: blauw
NextGP: groen
Swifty: zwart
Lucy: groen
wouterv: bruin


En hier zijn de eerste 10 vragen met antwoorden en uitbetalingskoers:
1. Hoeveel Nederlanders wonen er (volgens de metingen in 2011) in België?
012500100000130000135790 148000223000
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

2.   Uit welk jaar voor Christus stamt de eerste vermelding van gladiatorengevechten in Rome?
32030025012496740
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

3.   Hoeveel dollar kost de World Famous Sugar Factory King Kong Sundae?
0757885100120305
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

4.   Hoeveel calorieën (kcal) zit er in 100 g M&M’s (pinda)?
0223351400470480651
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

5.   Hoeveel officiële reeksen van De Mol wereldwijd heeft Robbieazerty gezien (incl die van Nederland en België in 2016)?
0232425354041
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

6.   Hoe lang is volgens het Guinnes World Records de langste tunnel die in Minecraft werd gemaakt (in meters)?
0141052501234567810000
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

7.   Hoe lang is de langste straat ter wereld (in km)?
021357662010001789
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

8.   In welk jaar werd ’s werelds eerste telefoonboek gemaakt?
0187718801903191019281929
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

9.   Hoeveel eieren eet een Amerikaan gemiddeld per jaar?
0234288300325365550
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 12-03-2016, 23:54:41
De 10e kon er niet meer bij op omdat het maken van zo'n table ontzettend veel tekens vergt!

10.   Hoe vaak knippert een gemiddeld persoon per dag met zijn ogen?
05671000021000324008640001555200
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

Tijd voor jullie om de chips in te zetten. Jullie hebben dus per vraag 2 chips en mag die beiden op één antwoord inzetten, of verspreiden over 2 antwoorden. De uitbetalingskoers staat eronder vermeld (hoe verder van de middenmoot, hoe meer het oplevert als het juist is).
Als het fout is, krijg je je 2 chips sowieso wel terug (dat zijn je hoofdchips die je niet kwijt kan raken). Dus hoewel je ook kan kiezen om niets in te zetten, is dat stom want dan win je sowieso niks en je kan sowieso al niets verliezen.

Gelieve, indien mogelijk, jullie inzetten per vraag te pm'en voor Zondagavond 22u. Ik weet dat het kort dag is, dus zal soepel omspringen met die limiet. Het zou leuk zijn als ik maandag rond 19u de uitslag kan posten, maar als het voor zondag 22u allemaal al binnen is, kan ik dan de uitslag en de volgende rond al posten!
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 13-03-2016, 00:38:15
Voor die vraag 2: stel het juiste antwoord is 75 voor christus, en iemand heeft 74 vC en iemand heeft 76 vC (dus gewoon een getal hoger en lager), wie wint er dan? Mijn verstand kan daar eventjes niet aan uit, aangezien het getal lager moet zijn, maar wat is dan in dit geval lager. Ik veronderstel dat 76 vC dan wint?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: de_witte op 13-03-2016, 00:41:41
Voor die vraag 2: stel het juiste antwoord is 75 voor christus, en iemand heeft 74 vC en iemand heeft 76 vC (dus gewoon een getal hoger en lager), wie wint er dan? Mijn verstand kan daar eventjes niet aan uit, aangezien het getal lager moet zijn, maar wat is dan in dit geval lager. Ik veronderstel dat 76 vC dan wint?

volgens mij wint altijd het eerste getal dat links staat van waar het goede antwoord zou moeten staan ::hypocriet::
Hoewel het wel raar is dan dat 0 helemaal rechts staat.....
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 13-03-2016, 00:46:11
volgens mij wint altijd het eerste getal dat links staat van waar het goede antwoord zou moeten staan ::hypocriet::
Hoewel het wel raar is dan dat 0 helemaal rechts staat.....

Je zou door die 0 dus ook kunnen denken dat het in dit geval het eerste getal rechts van de juiste oplossing is dat wint, aangezien het altijd het getal is aan de kant van waar de 0 staat. Maar dus om verwarring te voorkomen vraag ik het gewoon effe :)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 13-03-2016, 09:40:24
Ik zie een verband tussen mijn antwoorden ::vergroot::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: de_witte op 13-03-2016, 10:08:04
Ik zie een verband tussen mijn antwoorden ::vergroot::

Ze zijn allemaal in het blauw weergegeven? ::joehoe::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 13-03-2016, 10:10:49
Je houdt wel van extremen ja ;D
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 13-03-2016, 10:17:55
Je zou door die 0 dus ook kunnen denken dat het in dit geval het eerste getal rechts van de juiste oplossing is dat wint, aangezien het altijd het getal is aan de kant van waar de 0 staat. Maar dus om verwarring te voorkomen vraag ik het gewoon effe :)
Ik wist ook niet goed hoe het te zetten. De 0 rechts zetten voelde meer 'voor Christus' aan, maar het principe blijft gelden dat als het getal te hoog is, het niet mee telt. Dus in jouw voorbeeld zou 74 winnen.


Ik had gewoon geen v Chr vraag moeten doen...
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 13-03-2016, 10:25:29
;D

Altijd leuk, negatieve getallen. Net als ontkenningen in vragen

Vind je het handiger dat wij zeggen '2 munten op grijs' of dat wij de getallen noemen '2 munten op 0'?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 13-03-2016, 10:41:36
Ik heb de getallen genoemd
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NextGP op 13-03-2016, 12:48:02

Citaat
6.   Hoe lang is volgens het Guinnes World Records de langste tunnel die in Minecraft werd gemaakt (in meters)?
1234 5678

Ik vond dit grappig  ;D
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 13-03-2016, 13:05:34
Haha ja, scherp!

Zo, ingestuurd, ben benieuwd naar de uitslag :D
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 13-03-2016, 19:05:15
NextGP: groen


Deze is ook wel leuk trouwens ;D
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 13-03-2016, 19:24:13
Deze is ook wel leuk trouwens ;D
Oh ja, oeps :)
Ik had eerst NextGP groen gemaakt, maar toen kwam ik bij Lucy en dacht ik, oh nee The Wicked Witch is natuurlijk groen! Dan heb ik Next's kleur dus veranderd, maar het woord niet meer.  ::dom::

En getallen is het handigste.  ::jaja::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 13-03-2016, 23:37:01
De uitslag van de eerste 10 vragen. Ik zal eerst de juiste antwoorden posten:

1. Hoeveel Nederlanders wonen er (volgens de metingen in 2011) in België?
012500100000130000135790 148000223000
Het waren er 137780. Nys-fan zat dus het dichtste bij en wint sowieso 3 chips

2.   Uit welk jaar voor Christus stamt de eerste vermelding van gladiatorengevechten in Rome?
32030025012496740
Antwoord: 264
Nys-fan dus 3 chips

3.   Hoeveel dollar kost de World Famous Sugar Factory King Kong Sundae?
0757885100120305
Antwoord: 99
Nys-fan: 3 chips

4.   Hoeveel calorieën (kcal) zit er in 100 g M&M’s (pinda)?
0223351400470480651
Antwoord: 520
Wouterv: 3 chips

5.   Hoeveel officiële reeksen van De Mol wereldwijd heeft Robbieazerty gezien (incl die van Nederland en België in 2016)?
0232425354041
Antwoord: 37
Timvdons 3 chips

6.   Hoe lang is volgens het Guinnes World Records de langste tunnel die in Minecraft werd gemaakt (in meters)?
0141052501234567810000
Antwoord: 10502
Lucy 3 chips

7.   Hoe lang is de langste straat ter wereld (in km)?
021357662010001789
Antwoord: 1896 km (Yonge St)
Nys-fan: 3 chips

8.   In welk jaar werd ’s werelds eerste telefoonboek gemaakt?
0187718801903191019281929
Antwoord: 1878
Nys-fan: 3 chips

9.   Hoeveel eieren eet een Amerikaan gemiddeld per jaar?
0234288300325365550
Antwoord: 263
Nys-fan: 3 chips

10.   Hoe vaak knippert een gemiddeld persoon per dag met zijn ogen?
05671000021000324008640001555200
Antwoord: 25000
Swifty: 3 chips

Nys-fan staat dus al goed op kop, maar blijft dat ook zo na het wedden?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 13-03-2016, 23:42:01
No way dat die vraag 7 echt kan? :O
Ik ging ervanuit dat het ook zo wegen als Route 66 en van die immens lange autowegen in USA mochten zijn, maar een gewone straat kan toch geen 1900km zijn? Is dat dan een straat die door half Amerika loopt?  :o

Ocharme als je in die straat de post moet rondbrengen  ::rofl::

Vraag 8 wist ik nagenoeg wel moet ik hier toegeven, ik wist dat het zeer snel na de uitvinding van de telefoon moest zijn.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 13-03-2016, 23:50:13
Wie had wat gewed?
Vraag 1
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 3 to 1 uit. Zowel NextGP als Nys-fan zetten daar beide 1 chip op in. Ze wonnen dus beiden 3 chips.

Vraag 2
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 3 to 1 uit. Iedereen, behalve timvdons zette er 1 chip op in. Ze wonnen dus allen 3 chips.

Vraag 3
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 2 to 1 uit. Timvdons, wouterv, Swifty en Nys-fan zetten er allemaal 1 chip op in. Ze wonnen dus 2 chips.

Vraag 4
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 4 to 1 uit. Lucy en wouterv zetten er elk 1 chip op in en wonnen dus elk 4 chips. Nys-fan zette er zijn beide chips op in en won er dus 8!

Vraag 5
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 3 to 1 uit. Iedereen, behalve Swifty zette er 1 chip op in. Ze wonnen dus allen 3 chips. Maar Timvdons zette er 2 chips op in en won er dus 6.

Vraag 6
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 5 to 1 uit! NextGP en Nys-fan zetten er beide 1 chip in en wonnen dus 5 chips. Lucy zette op haar eigen antwoord 2 chips in en won zo nog eens 10 chips bovenop de 3 die ze al had voor het juiste antwoord!

Vraag 7
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 5 to 1 uit! Lucy, wouterv en Nys-fan zetten 1 chip in en wonnen dus 5 chips.

Vraag 8
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 4 to 1 uit! Wouterv zette 1 chip in en won dus 4 chips. Maar Nys-fan zette beide chips in en won dus 8 chips bovenop de 3 die hij voor het juiste antwoord al kreeg!

Vraag 9
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 4 to 1 uit! Wouterv zette 1 chip in en won dus 4 chips. Lucy zette beide chips in en won dus 8 chips!

Vraag 10
Het dichtstbijzijnde antwoord betaalde 2 to 1 uit! NextGP en Swifty zetten 1 chip in en wonnen dus elk 2 chips.

Tussenstand:
Timvdons: 10 chips
Swifty: 12 chips
NextGP: 18 chips
wouterv: 30 chips
Lucy: 38 chips
Nys-fan: 57 chips

Zo meteen post ik de volgende vijf vragen en gegokte antwoorden. Vanaf dan mogen jullie dus ook reeds gewonnen chips inzetten. Als je fout antwoord, verlies je die chips echter wel! (op eentje na)
En de regel blijft dat je GEEN ANTWOORDEN MAG OPZOEKEN!
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 13-03-2016, 23:58:13
Woow Nys-fan! ::respect::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 13-03-2016, 23:59:08
Moeten we onze chips verdelen? Ik kan niet vijf keer 10 chips inzetten denk ik?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 13-03-2016, 23:59:31
Mag je dan op meer dan 2 iets inzetten vanaf nu? (Dus op meer dan twee verschillende antwoorden)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 14-03-2016, 00:02:12
Nee, dat staat al bij de uitleg, maximaal twee antwoorden.

Ik bedoelde op vraag 11 tien stuks, en op vraag 12, etc
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 14-03-2016, 00:03:04
Nee, dat staat al bij de uitleg, maximaal twee antwoorden

Dankje voor het antwoord Swifty :)

Ik vraag me wel af welke idioot zich heeft bezig gehouden met een tunnel van 11km te bouwen in een computerspelletje  ::rofl::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 14-03-2016, 00:09:24
11.   Wat is het langste (in jaar en dagen) dat iemand in coma heeft gelegen?
011 jaar en 19 dagen14 jaar en 100 dagen15 jaar en 200 dagen22 jaar en 222 dagen33 jaar en 33 dagen37 jaar en 125 dagen
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

12.   Hoeveel jaar leeft een eekhoorn gemiddeld?
05555714
3to1 2to1 2to1 2to1 2to1 2to1 3to1
Opgelet! Omdat er 4 keer hetzelfde antwoord werd gegeven, zijn alle 5'en hetzelfde waard. Als je een chip of meer wil inzetten op de 5, hoef je niet te specifiëren wiens 5, want het is gewoon de 5 zelf die telt (maakt niet uit van wie). Omdat er niet één getal in het midden lag, zijn zowel de 5 als de 7 2 to 1 en de 0 en de 14 3 to 1.

13.   Na hoeveel weken ontwikkelt een baby foetus vingerafdrukken?
0101519222635
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

14.   Hoeveel procent van mensen maakt ’s morgens hun bed niet op?
0126465757780
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

15.  Van hoeveel meter afstand kan je een stinkdier gemiddeld ruiken?
01011111251252500
4to1 3to1 2to1 2to1 3to1 3to1 4to1

Ook hier werden 11 en 125 tweemaal genoemd en zijn ze hetzelfde waard. Daardoor bestaat de uiteindelijke lijst maar uit 5 opties en vervallen de 5 to 1's dus langs beide kanten.

Graag vóór dinsdag 22u inleveren. Maar als het al sneller is (bvb voor maandagavond 22u), kan de volgende ronde ook weer sneller starten uiteraard. :)

Je mag nog steeds max op 2 antwoorden inzetten.

Je moet je chips verdelen, maar onthou wel dat je sowieso altijd je 2 hoofdchips hebt die je altijd terugkrijgt. Die heb ik ook bij in jullie totaal geteld.
Dus Swifty, jij hebt bvb 12 chips. 2 Daarvan blijf je houden en mag je blijvend inzetten. Dus als je bij vraag 11 bvb alle 12 hebt ingezet en je had het fout, dan ben je er 10 kwijt, maar blijf je 2 hoofdchips behouden om in andere vragen nog in te zetten.
Of anders gezegd: je hebt sowieso altijd 2 chips per vraag om in te zetten.

Als je dus bvb bij elke vraag wil spreiden, kan je overal al beslisen op welke 2 antwoorden je wil spreiden en daar je 2 chips op zetten. En dan beslissen hoeveel van je overige chips je er bij in wil zetten (Swifty zou dan dus nog 10 chips over hebben).

Oh jee, ik maak het met mijn extra uitleg misschien weer veel ingewikkelder dan het is...  :-[ :-X :-\\
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 14-03-2016, 00:18:30
NextGP, check onze antwoorden bij vraag 11  ::rofl::
We hadden dezelfde manier van antwoorden verzinnen, das nu al de 2e keer haha

Bij vraag 14 is duidelijk dat 1 van ons 6 erg net is, derest daarentegen.. :D
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 14-03-2016, 00:19:19
Hoe geef ik dat aan? Stel ik zeg bij iedere vraag 'zes op a en zes op b' en ik verlies ze bij 11. Dan kan ik bij 12 dus maar 2 inzetten. Stel ik win er daar 3 dan kan ik bij 13 maar vijf inzetten ipv 2, maar ik heb vooraf gezegd dat ik 6 op a zet en 6 op B. Hoe ga jij daar dan mee om?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 14-03-2016, 00:26:46
Hoe geef ik dat aan? Stel ik zeg bij iedere vraag 'zes op a en zes op b' en ik verlies ze bij 11. Dan kan ik bij 12 dus maar 2 inzetten. Stel ik win er daar 3 dan kan ik bij 13 maar vijf inzetten ipv 2, maar ik heb vooraf gezegd dat ik 6 op a zet en 6 op B. Hoe ga jij daar dan mee om?

Ja degene die je erbij wint, kan je dus eigenlijk niet inzetten in deze ronde, omdat je vantevoren niet weet óf je er wint. Als je bij vraag 11 zes op a en zes op b doet en je raakt alles kwijt, kan je nadien dus bij elke vraag max je 2 hoofdchips inzetten. Ookal win je er dan bij.

Die gewonnen chips kan je in de laatste ronde echter weer toevoegen.

Eigenlijk moet het vraag per vraag, maar dan duurt het te lang, dus is het nu per 5, wat het wel ingewikkelder maakt.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 14-03-2016, 08:11:56
Mag ik ook zeggen 'de helft van wat ik heb op a en de andere helft op b'?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 14-03-2016, 09:14:41
Het begint weer goed ::ohno::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: hulpdakdekker op 14-03-2016, 10:58:38
Zeer opmerkelijke antwoorden bij vraag 15 :o

Bij de eekhoorn snap ik de 5 jaar wel, die buurt klinkt logisch, en dan wordt vaak naar meervouden van 5 afgerond.
Maar 2x 11 en 2x 125, zonder iets er tussenin - dat is wel apart  ::rofl::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 14-03-2016, 17:38:35
Mag ik ook zeggen 'de helft van wat ik heb op a en de andere helft op b'?
Dat is ook een mogeljke oplossing. Ja, dat mag.
Wie al ingestuurd heeft en dit nog wil aanpassen: ook dat mag.

Als je dan een oneven aantal hebt, verdeel ik het gewoon door de helft en laat 1 chip niet mee doen.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Molcrazy op 14-03-2016, 18:42:47
Dat is ook een mogeljke oplossing. Ja, dat mag.
Wie al ingestuurd heeft en dit nog wil aanpassen: ook dat mag.

Als je dan een oneven aantal hebt, verdeel ik het gewoon door de helft en laat 1 chip niet mee doen.

Goeie oplossing ::ok::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 14-03-2016, 23:23:07
De juiste antwoorden waren:
11.   Wat is het langste (in jaar en dagen) dat iemand in coma heeft gelegen?
011 jaar en 19 dagen14 jaar en 100 dagen15 jaar en 200 dagen22 jaar en 222 dagen33 jaar en 33 dagen37 jaar en 125 dagen
Het juiste antwoord: 42 jaar en 333 dagen. Wouterv won dus 3 chips

12.   Hoeveel jaar leeft een eekhoorn gemiddeld?
05555714
Het was 9 jaar. Timvdons wint 3 chips

13.   Na hoeveel weken ontwikkelt een baby foetus vingerafdrukken?
0101519222635
Na 18 weken. Lucy wint 3 chips

14.   Hoeveel procent van mensen maakt ’s morgens hun bed niet op?
0126465757780
Slechts 21% maakt hun bed niet op! Ik denk dat die dan allemaal op dit forum zitten inclusief mezelf en uitgezonderd wouterv, die hiermee 3 chips wint.

15.  Van hoeveel meter afstand kan je een stinkdier gemiddeld ruiken?
01011111251252500
Je ruikt hem blijkbaar op 1600 meter afstand! 125 was dus het dichtste bij zonder erover te gaan en daarmee wonnen zowel timvdons als wouterv 3 chips.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: wouterv op 14-03-2016, 23:27:27
ehm. Ik wil niet moeilijk doen, maar ik heb ooit gelezen dat de langste coma ooit 42 jaar was.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 14-03-2016, 23:44:02
No way dat maar 21 procent zijn bed smorgens niet opgemaakt, wie heeft dat onderzocht Haha  ::rofl::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 14-03-2016, 23:44:19
ehm. Ik wil niet moeilijk doen, maar ik heb ooit gelezen dat de langste coma ooit 42 jaar was.
Ik heb even nagekeken. Op wikipedia is het Elaine Esposito met dus 37 jaar en 111 dagen.

Maar als ik op het officiële Guinnes World Records ga kijken, vind ik inderdaad 42 jaar en 333 dagen (http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/118835-longest-coma).

Aangezien dat een officiële instantie is waar met notarissen enzo gewerkt wordt, reken ik het juiste antwoord dus als 42 jaar en 333 dagen.

Dat wil zeggen dat mijn berekening waar ik nét mee klaar was, niet meer klopt en ik opnieuw ga berekenen. Tot zo! :)


Note to self: vertrouw never ever nog op wikipedia
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 14-03-2016, 23:48:31
Ik heb even nagekeken. Op wikipedia is het Elaine Esposito met dus 37 jaar en 111 dagen.

Maar als ik op het officiële Guinnes World Records ga kijken, vind ik inderdaad 42 jaar en 333 dagen (http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/118835-longest-coma).

Aangezien dat een officiële instantie is waar met notarissen enzo gewerkt wordt, reken ik het juiste antwoord dus als 42 jaar en 333 dagen.

Dat wil zeggen dat mijn berekening waar ik nét mee klaar was, niet meer klopt en ik opnieuw ga berekenen. Tot zo! :)


Note to self: vertrouw never ever nog op wikipedia

Lap, daar gaan mijn muntjes!
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 15-03-2016, 00:01:59
En hoe werd er ingezet?
Vraag 11
Het dichtsbijzijnde antwoord was 37 jaar en 125dagen.
Lucy zette alles in op 15 jaar en 200 dagen en raakte daarmee in één klap al haar gewonnen fiches kwijt. Ze hield dus enkel de 2 hoofdfiches over. Ze had op elke vraag al haar 38 chips ingezet en gemeld dat als ze bij de eerste alles al kwijt was, de inzetten van 38 naar 2 veranderden.
Swifty zette 2 op 15 jaar en 200 dagen en 2 op 22 jaar en 222 dagen. Beiden fout, maar ze verloor slechts 2 fiches (omdat de hoofdfiches behouden blijven).
NextGP zette 8 fiches op 37 jaar en 125 dagen en verloor er dus 6.
Nys-fan deed er 3 op 22 jaar en 222 dagen en 3 op 33 jaar en 333 dagen. Hij verloor er dus 4.
Wouterv ging net als Lucy all in en wel op zijn eigen juiste antwoord. Hij won dus zomaar eventjes 150 fiches erbij!!
Timvdons speelde op safe en zette enkel zijn hoofdfiches in. Beiden op 15 jaar en 200 dagen. Fout, maar hij verloor dus niets.


Vraag 12
Het dichtsbijzijnde antwoord was 7 jaar.
Lucy zette zoals aangegeven dus enkel nog maar de 2 hoofdfiches in. In dit geval beiden op 5, maar ze verloor dus niets.
Swifty zette 4 op 5. Ze verloor, maar slechts 2 fiches.
NextGP zette 1 (hoofdfiche) op 0 en 3 op 5. Hij verloor er dus 2.
Nys-fan deed er 3 op 0 en verloor dus 2 fiches. Maar deed ook 3 op 7 jaar en won zo 6 fiches erbij.
Wouterv zette 20 op 5 en 20 op 7. Hij verloor er dus 19, maar won er 40 bij.
Timvdons speelde weer op safe en zette enkel zijn hoofdfiches in, deze keer beiden echter op zijn eigen juiste antwoord. Hij won er dus 4 bij.

Vraag 13
Het dichtsbijzijnde antwoord was 15.
Lucy zette 2 fiches in op 18, maar dat getal zat er niet tussen. Dus ze bleef haar hoofdfiches behouden, maar won wel 3 fiches omdat ze het dichtstbijzijnde antwoord had.
Swifty zette 2 op 15 en won dus 6 fiches, maar ook 2 op 15, waardoor ze er weer eentje verloor.
NextGP zette 1 op 19 en 1 op 22. Geen winst en geen verlies
Nys-fan deed 1 op 0 en 1 op 25. Geen winst en geen verlies.
Wouterv zette 20 op 10 en 20 op 15. Daardoor verloor hij er 19, maar won er 60 bij.
Timvdons bleef op safe en zette enkel zijn hoofdfiches in op 19, waarmee hij niets won.

Vraag 14
Het dichtsbijzijnde antwoord was 12.
Lucy  had 5 fiches, maar gaf vantevoren aan dat als ze bij de eerste vraag alles zou verliezen, als de rest telkens gewoon 2 fiches zouden zijn. Ze zette dus 2 op 12 en won daarmee 8 fiches.
Swifty zette 4 op 12 en won dus 16 fiches, maar ook 2 op 26, waardoor ze er weer eentje verloor.
NextGP zette 1 op 77 en 4 op 80. Hij verloor er dus 3.
Nys-fan deed 1 op 80 en 1 op 75. Geen winst, geen verlies.
Wouterv zette 10 op 2. Dat leverde hem 40 fiches op
Timvdons zette 2 op 65, waarmee hij niets won.


Vraag 15
Het dichtsbijzijnde antwoord was 125.
Lucy  deed 2 op 10 en won of verloor daarmee niets.
Swifty meldde dat ze van alle gewonnen fiches tot nu toe de helft op 11 zette en de andere helft op 125. Dat betekende op elk 14 fiches. Ze verloor er dus 13, maar won er aan de andere kant ook 42!
NextGP zette er 6 op 11. Hij verloor er dus 4.
Nys-fan deed 3 op 11 en 2 op 125. Hij verloor er 2, maar won er 9.
Wouterv zette niets in. Ook niet zijn hoofdfiches.
Timvdons zette 2 op 125, waarmee hij er 6 won naast de 3 van zijn dichtstbijzijnde antwoord.



Tussenstand:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 15-03-2016, 00:08:48
Zo deze ronde ging een stuk beter! ::zweet::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 15-03-2016, 00:14:20
Tot zover de spanning in deze opdracht  :o
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 15-03-2016, 00:16:25
16.   Hoeveel procent van alle mensen die door bliksem getroffen zijn, zijn mannen?
0707074798085
4to1 3to1 3to1 2to1 2to1 3to1 4to1
Wegens 2 maal zelfde antwoord, zijn 70 dus beiden weer dezelfde uitbetaling en vervallen de 5to1's

17.   Hoeveel cocons van zijderupsen heb je nodig om een gemiddelde stropdas te maken?
051170741011250
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

18.   Hoe lang doet een oester erover om een parel van gemiddelde grootte te produceren?
06 maanden1 jaar3 jaar4 jaar5 jaar120 jaar
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

19.   Hoe oud wordt een ijsbeer in het wild gemiddeld?
0161920242535
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1

20.   Als je naar de zon zou rijden aan 55mph (88.5 km/h), na hoeveel jaar zou je dan ongeveer aankomen?
088135192 jaar (en 315 dagen)193238629386999
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1
OPGELET! Aangezien in de vraag stond 'Hoeveel jaar' wordt er enkel naar het jaartal gekeken. Bij 192 jaar en 315 dagen, is het dus 192 jaar.


Jullie hebben tot woensdagavond 22u om fiches in te zetten. Jullie hebben bij de vorige post kunnen zien hoe mensen fiches inzetten. Kies gerust voor eenzelfde soort methode als je wil. Zolang het maar duidelijk is.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NextGP op 15-03-2016, 00:26:11
Ik heb een vraagje. Bij vraag 11 heb ik het laatste antwoord en had er daarop 8 ingezet. Er staat dat ik er dan 6 verlies. Ik zou na deze vraag uit moeten komen op 10 + (8x5) = 50. Daarna verlies ik er 9 maar in mijn spoilertje staat 49. Dus het lijkt niet te kloppen... Of kijk ik ergens overheen?  ???
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 15-03-2016, 00:31:52
Ik had ook wel 3 chips op 125, en men totaal klopt ook niet zoals bij NextGP

(Het is voor jou ook extreem lastig om bet overzicht te behouden, dat begrijp ik perfect)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 15-03-2016, 08:01:35
Ik kreeg een vraag ivm met afronden.

Stel de ijsbeer wordt 24 jaar en 350 dagen. Aangezien de vraagstelling was hoeveel jaar hij gemiddeld/ongeveer wordt is het juiste antwoord daar 25 omdat dat maar een paar dagen verwijderd is van het juiste antwoord en 24 zou 350 dagen verwijderd zijn van het antwoord.

Dus bvb ook bij vraag 20, als het gevraagde antwoord 193, is 193 dus ook het dichtstbijzijnde antwoord, want het zit er helemaal juist op.

De berekening van NExtGP en Nys-fan moet ik nog eens doen, denk niet dat ik er nu nog tijd voor heb want moet over half uur op het werk zijn...
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 15-03-2016, 08:09:52
Next had 18
- zette 8 chips op 37 jaar en 125 dagen die 5to1 uitbetaalde. Dus hij won 40 chips en had er dus in totaal 58.
- zette 1 chip op 0, dat was fout, maar hij krijgt zijn hoofdchip terug. Zette 3 op 5. Ook fout, hoofdchip terug en de 2 overige chips kwijt. Totaal: 56
- zette 1 op 19 en 1 op 22. Beide fout, maar geen verlies. Totaal: 56
- zette 1 op 77 (fout, maar niks kwijt) en 4 op 80 (fout en dus 3 kwijt). Totaal: 53
- zette 6 op 11 (fout, 4 verlies). Totaal: 49

Ik kom op hetzelfde uit.
Misschien doe ik het uitbetalen fout. Ik heb dus telkens de inzet maal de uitbetaling gedaan en dan de inzet plus die uitbetaling teruggeven.
Dus in Next's voorbeeld: hij had er 18 en zette er 8 van in op het juiste antwoord. Die 8 betaalde x5 uit. In zijn handen heeft hij er nog 10, hij krijgt zijn inzet van 8 terug en krijt 8x5=40 winstfiches. Dus 10+8+40=58

Geen idee of dat zo bij casino's ook is, maar ik heb dezelfde berekning bij iedereen gebruikt.

Nys ik moet nu echt door, zal dat van jou vanavond nog eens narekenen.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 15-03-2016, 08:29:00
Robbie, heb ik naast de 4 punten van het wedden ook niet recht op 3 punten omdat mijn antwoord het dichtste bij het goede antwoord zit?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 15-03-2016, 10:02:55
Haai
Ik heb een vraag. In mijn hoofd zat dat een eekhoorn 3 tot 7 jaar leeft. Gemiddeld zou dat dus 5 zijn. Dat is in ieder geval wat mijn obsessie met eekhoorns van een paar jaar geleden mij geleerd heeft maar misschien is dat tegenwoordig anders hoor? Of bedoel je met gemiddeld de maximale levensduur?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: hulpdakdekker op 15-03-2016, 10:09:33
ehm. Ik wil niet moeilijk doen, maar ik heb ooit gelezen dat de langste coma ooit 42 jaar was.

maarrrr als je dat ooit hebt gelezen, waarom gok je dan 37 jaar en 125 dagen? ???
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: wouterv op 15-03-2016, 10:15:13
maarrrr als je dat ooit hebt gelezen, waarom gok je dan 37 jaar en 125 dagen? ???

Tactische reden  ;)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 15-03-2016, 10:31:13
::)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: hulpdakdekker op 15-03-2016, 10:38:59
Tactische reden  ;)

Ben benieuwd naar je reden, als het spel is afgelopen ::ok::

Klinkt alsof je bij Jann in de leer bent geweest - die als geen ander tactieken kan verzinnen die alleen maar negatieve uitkomsten voor hemzelf hebben  ;)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NextGP op 15-03-2016, 11:20:16
Next had 18
...

Ah, nu snap ik hem!  ::ok:: Ik zat anders te tellen, maar nu heb ik hem.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 15-03-2016, 11:36:20
Ben benieuwd naar je reden, als het spel is afgelopen ::ok::

Klinkt alsof je bij Jann in de leer bent geweest - die als geen ander tactieken kan verzinnen die alleen maar negatieve uitkomsten voor hemzelf hebben  ;)

 ::rofl::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Molcrazy op 15-03-2016, 15:02:39
Ben benieuwd naar je reden, als het spel is afgelopen ::ok::

Klinkt alsof je bij Jann in de leer bent geweest - die als geen ander tactieken kan verzinnen die alleen maar negatieve uitkomsten voor hemzelf hebben  ;)

 :P
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 15-03-2016, 17:00:17
Haai
Ik heb een vraag. In mijn hoofd zat dat een eekhoorn 3 tot 7 jaar leeft. Gemiddeld zou dat dus 5 zijn. Dat is in ieder geval wat mijn obsessie met eekhoorns van een paar jaar geleden mij geleerd heeft maar misschien is dat tegenwoordig anders hoor? Of bedoel je met gemiddeld de maximale levensduur?
Ja de vraag was meer hoe oud ze ongeveer worden. Ik heb de info van deze site (oh wacht ik mag de link nu nog niet posten want daar staat nog meer info over). Daar staat in ieder geval dat The average lifespan of a squirrel is 9 years. Ik heb average lifespan vertaald als hoeveel jaar een eekhoorn gemiddeld leeft.

Nys-fan nagerekend:
Je had er 57.
- Je zette 3 op 22 j en 222d en 3 op 33j en 333d. Beiden fout, 4 chips verlies = 53
- Je zette 3 op 0 en 3 op 7. Het ene was fout, dus -2, het ander goed en uitbetaling 2to1, dus +6. Totaal: 57
- Je zette 1 op 0 en 1 op 26. Beiden fout, winst noch verlies. Totaal: 57
- Je zette 1 op 80 en 1 op 75. Beiden fout, winst noch velies. Totaal: 57
- Je zette 3 op 11 en 3 op 125. Het ene was fout, dus -2. Het andere betaalde 3to1 uit dus +9. Totaal: 64


Ook hier kom ik op hetzelfde resultaat.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 16-03-2016, 00:18:36
Robbie, heb ik naast de 4 punten van het wedden ook niet recht op 3 punten omdat mijn antwoord het dichtste bij het goede antwoord zit?

Of zeg ik nu iets heel doms?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: de_witte op 16-03-2016, 07:09:31
Robbie, heb ik naast de 4 punten van het wedden ook niet recht op 3 punten omdat mijn antwoord het dichtste bij het goede antwoord zit?

Bij vraag 12?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 16-03-2016, 09:13:36
Bij vraag 12?

klopt ::jaja::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Jann op 16-03-2016, 19:14:27
Klinkt alsof je bij Jann in de leer bent geweest - die als geen ander tactieken kan verzinnen die alleen maar negatieve uitkomsten voor hemzelf hebben  ;)

Nou, inderdaad. Ik dacht ik zet me zelf neer als klungel die telkens onderaan de ranking bungelt en steeds nipt de arena wint. Resultaat: hij wint elke keer de arena, dus is hij gevaarlijk

Dan weet ik het ook niet meer  :-\\
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Molcrazy op 16-03-2016, 20:47:06
Nou, inderdaad. Ik dacht ik zet me zelf neer als klungel die telkens onderaan de ranking bungelt en steeds nipt de arena wint. Resultaat: hij wint elke keer de arena, dus is hij gevaarlijk

Dan weet ik het ook niet meer  :-\\

 ::rofl::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 16-03-2016, 23:33:12
Benieuwd of iemand Wouter nog heeft bijgehaald :)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 19:37:42
Robbie, heb ik naast de 4 punten van het wedden ook niet recht op 3 punten omdat mijn antwoord het dichtste bij het goede antwoord zit?
Jawel en die heb je ook gekregen:
12.   Hoeveel jaar leeft een eekhoorn gemiddeld?
05555714
Het was 9 jaar. Timvdons wint 3 chips
MAar ik heb maar één keer gemeld, ipv ook nog eens in de tweede post waar de uitbetaling van de chips stond.

Ik ga nu nakijken! Uitkomst over... een uurtje ofzo. :)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 17-03-2016, 19:45:26
Mijn fout, bedankt voor het antwoorden.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 20:04:02
16.   Hoeveel procent van alle mensen die door bliksem getroffen zijn, zijn mannen?
0707074798085
4to1 3to1 3to1 2to1 2to1 3to1 4to1
Juiste antwoord was 80. Nys-fan zat er dus pal op! Hij kreeg 3 chips.

17.   Hoeveel cocons van zijderupsen heb je nodig om een gemiddelde stropdas te maken?
051170741011250
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1
Juiste antwoord was 110! Nys-fan zat er met 101 het dichtste bij en won dus 3 chips.

18.   Hoe lang doet een oester erover om een parel van gemiddelde grootte te produceren?
06 maanden1 jaar3 jaar4 jaar5 jaar120 jaar
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1
Juiste antwoord is 5 jaar. Weer zat Nys-fan er pal op! 3 chips!

19.   Hoe oud wordt een ijsbeer in het wild gemiddeld?
0161920242535
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1
Juiste antwoord was 17. Wouterv zat met 16 dus het dichtste bij en wint 3 chips.


20.   Als je naar de zon zou rijden aan 55mph (88.5 km/h), na hoeveel jaar zou je dan ongeveer aankomen?
088135192 jaar (en 315 dagen)193238629386999
5to1 4to1 3to1 2to1 3to1 4to1 5to1
Juiste antwoord was 193 jaar. Lucy had dit exact juist en won 3 chips!
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 20:09:35
En toen...

Timvdons zette het volgende in:
16. 2 op 74 -> geen winst
17. 2 op 101 -> 8 chips winst
18. 2 op 3 jaar -> geen winst
19. 2 op 20 -> geen winst
20. 2 op 193 -> 6 winst

Zijn eind totaal werd 40 chips. Dat wwas minder dan het totaal waarmee NextGp, wouterv, Swifty en Nys-fan startten aan deze laatste ronde. Maar wie weet nog genoeg om te winnen, als die allemaal hun chips erdoor zouden jagen?


Eens kijken wat NextGP deed:
Vraag 16
0 --> 1 hoofdschip + 6 normale chips
74 --> 1 hoofdchip
-> Dit leverde 6 chips verlies op

Vraag 17
101 --> 1 hoofdchip + 5 normale chips
1250 --> 1 hoofdchip + 5 normale chips
-> 25 winst!

Vraag 18
5 jaar --> 1 hoofdchips + 9 normale chips
120 jaar --> 1 hoofdchip + 5 normale chips
-> 31 winst!

Vraag 19
25 --> 1 hoofdchip + 3 normale chips
35 --> 1 hoofdchip
-> 3 verlies

Vraag 20
193 --> 1 hoofdcip + 3 normale chips
238629 --> 1 hoofdchip
-> 12 winst!

NextGP's eindtotaal werd.....


Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 20:10:48
Ik heb het gevoel dat dit enorm spannend gaat worden xD  ::oink::

Dat van die 80% wist ik 100procent zeker. Ik had het namelijk gelezen en onthouden (als quizzer worden zo een dingen vaak gevraagd op quizzen, dus wel handig). Voor de geïnteresseerden: Ik heb echter ook al eens proberen op te zoeken hoe dit kan, dat immense verschil, maar een echte uitsluitend verklaring is er nog niet gevonden. Ze zijn het er in ieder geval niet unaniem over eens, maar toeval is het niet.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 20:19:32
Eens kijken wat de leider tot vlak voor ronde 3, wouterv, deed:
vraag 16
20 op 80 en 20 op 85
-> 41 winst!

vraag 17
20 op 101 en 20 op 1250
-> 61 winst!

vraag 18
20 op 1 en 20 op 3 jaar
-> 38 verlies...

vraag 19
20 op 16 en 20 op 19
-> 61 winst!

vraag 20
20 op 192 jaar en 20 op 193 jaar
-> 41 winst!

Wouterv's eindscore is......
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)


Over naar Lucy...
Zij begon met:
16. 5 op 80 en 3 op 85
-> Dit leverde haar 13 chips op, waardoor haar totaal op 26 kwam.

17. alles op 101
-> Doordat ze er 26 inzette en het maal 4 werd uitbetaald, kreeg ze er 104 bij! Tussenstand: 130

18. alles met een maximum van 20 op 1 jaar
-> Ze zette dus 20 in, maar op het foute antwoord, waardoor ze er 18 verloor. Tussenstand: 112

19. alles op 16
-> Dat betekende 112 maal 4 = 448 winst! Haar tussentotaal werd zo 560!

20. alles op 19[gecensureerd]
Als ze op het juiste antwoord inzette, zou een gigantisch bedrag aan fiches winnen. 560 maal 3 = 1680, wat een monstereindscore van 2240 chips zou geven  ::oink::
Maar als ze fout inzette, zou alles verdwijnen....  :(

Wat deed Lucy?

Ze zette in.... op....

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 17-03-2016, 20:21:16
::hyper::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 17-03-2016, 20:23:45
Ik heb zo'n gevoel dat ik de Arena weer eens met een bezoek mag vereren. Anders zou ik vast niet als eerste aan de beurt zijn. Maar ik hou van verassingen ::jaja::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 20:24:27
Wel straf dat Lucy All in durft gaan 2x op een juist antwoord dat echt ver van haar eigen antwoord ligt   ::oink:: Straf!
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 20:25:37
Eerst maar eens kijken naar.... Swifty!
16. 10 op 0 en 10 op 85
-> 18 verlies Tussenstand: 39

17. 10 op 11 en 10 op 101
-> 31 winst! Tussenstand: 70

18. 5 op 1 jaar en 5 op 5 jaar
-> 16 winst! Tussenstand: 86

19. 5 op 16 en 5 op 25
-> 16 winst! Tussenstand: 102

20. All in op 19[gecensureerd]
Ook Swifty ging all in!! Dit kon haar een flink duit opleveren.... Maar waar had ze op gewed?




Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Swifty's eindscore werd dus...

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 20:33:15
Wat oh wat deed Lucy? Zal ze wouterv verslaan? En dan is er ook nog Nys-fan die de eerste ronde magistraal goed speelde. Doet hij dat in de derde ronde nog eens over?

Laten we al eens naar zijn eerste weddenschap kijken:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)



Ook even wat flash forward van latere weddenschappen van Nys-fan:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)


Spoiler (klik om te tonen/verbergen)



Spoiler (klik om te tonen/verbergen)





En een flashback naar enkele minuten geleden:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)




Het gaat dus tussen:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 17-03-2016, 20:35:44
:o
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 17-03-2016, 20:36:05
 ::oink::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 20:36:57
 ::oink::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 20:43:18
De enige waar we nog niet alle weddenschappen van weten is Nys-fan.


Citaat van: Nys-fan
Vraag 17
125 chips op 101
Dit was correct en Nys-fan won 500 chips, wat zijn tussenstand op 756 bracht!

Zoals we reeds weten zette hij de volgende 2 rondes niets in en kwam alles neer op die laatste vraag.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)


Nys-fan's eigen antwoord was 192 jaar. Maar vertrouwde hij daarop?



Gaat Nys-fan Lucy achterna en gooit hij een hoop chips weg, waardoor wouterv wint?





Of lukt het Nys-fan wél om een monsterscore te halen en zo met de overwinning te lopen?








Nys-fan zette in op....


















































Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: wouterv op 17-03-2016, 20:46:05
Proficiat kerel.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 17-03-2016, 20:48:39
Gefeliciteerd Nys-fan ::bravo::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 17-03-2016, 20:48:39
Gefeliciteerd! Je bent erg goed met cijfer-feitjes ::ok::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 17-03-2016, 20:50:53
Maarmaarmaarmaar meh
De vraag was ongeveer ::hypocriet::
Dus dan zou het antwoord ook 192 kunnen zijn toch? En als je volgens de afrondingsregels kijkt, is het na 192 jaar en niet NA 193 jaar toch? Want het is net minder dan 193 :(
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 20:53:24
Proficiat kerel.

Dankjewel!

Ik moet wel Robbie bedanken dat hij extra uitleg heeft gegeven net vooraleer ik wou insturen. Want ik dacht dus dat het zoals altijd bij vraag 20 ook het antwoord was dat kleiner is dan het juiste antwoord, dus dan was het dat van mij geweest. Gelukkig voor mij was Robbie net op tijd met dit te verduidelijken, anders was je met ruime voorsprong gewonnen Wouter.

@Swifty, ik zit in quizploegen, dus dit was echt wel iets voor mij. Al heb ik bij veel vragen gewoon ook dikke chance gehad hoor, want ik wist er maar een 4/5 echt zeker. Bijvoorbeeld dat van die telefoonboek, de bliksem, de afstand tot de zon, die wist ik allemaal kwasi zeker. Dat twee van deze bij laatste 5 zaten was dan ook een enorm voordeel.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 20:55:03
Maarmaarmaarmaar meh
De vraag was ongeveer ::hypocriet::
Dus dan zou het antwoord ook 192 kunnen zijn toch? En als je volgens de afrondingsregels kijkt, is het na 192 jaar en niet NA 193 jaar toch? Want het is net minder dan 193 :(

Het is denk ik zo ongeveer 192 dagen en 315 dagen, zoals ik had geantwoord, als je het uitrekent. Volgens de regels van de vorige 19 vragen zou het dan idd 192 moeten zijn, maar hier vroeg Robbie ongeveer, dus was het 193 blijkbaar. Als het een troost is, zonder de uitleg van Robbie hier in dit topic had ik ook 192 gezegd.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 17-03-2016, 20:56:56
Okee dus we gaan even voor specifieke vragen de regels veranderen om het nog onduidelijker te maken allemaal ::)
Het hele spel is het belangrijk dat je er NIET overheen gaat, maar als ik daar een keer wel rekening mee houd mag het weer wel.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 17-03-2016, 21:00:39
Robbie was duidelijk genoeg over het afronden. Ik heb per Pm nog een verduidelijking gevraagd, maar daar kreeg ik geen antwoord meer op. Toen heb ik afgaande op zijn post hierover geconcludeerd dat 193 het juiste antwoord was. Wel met dank aan Nysfan die het antwoord met zoveel dagen instuurde, als je het zo specifiek beantwoordt moet het wel juist zijn.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 17-03-2016, 21:02:46
Ja klopt, die post heb ik niet meer gezien voor ik mijn antwoorden ingestuurd had. Die was wel duidelijk geweest ja.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 21:04:24
Okee dus we gaan even voor specifieke vragen de regels veranderen om het nog onduidelijker te maken allemaal ::)
Het hele spel is het belangrijk dat je er NIET overheen gaat, maar als ik daar een keer wel rekening mee houd mag het weer wel.
De vraag zelf was hoeveel jaar ongeveer. Dan kan het uitgerekend wel 192 en 315 dagen zijn, als de vraag ongeveer is en hoeveel jaar, is het juiste antwoord dus 193. (want dat is dichter bij 192 jaar en 315 dagen dan 192 jaar)

Ik heb nooit ergens gevraagd hoeveel jaar en hoeveel dagen. Dat was Nys-fan die de vraag niet goed gelezen heeft.

Het juiste antwoord op de vraag zelf was dus 193.

Dan is 193 niet te veel, want dat is het exacte antwoord.
Er is geen regel voor aangepast. Juiste antwoord was 193 gewoon.

Vandaar ook deze uitleg:
Ik kreeg een vraag ivm met afronden.

Stel de ijsbeer wordt 24 jaar en 350 dagen. Aangezien de vraagstelling was hoeveel jaar hij gemiddeld/ongeveer wordt is het juiste antwoord daar 25 omdat dat maar een paar dagen verwijderd is van het juiste antwoord en 24 zou 350 dagen verwijderd zijn van het antwoord.

Dus bvb ook bij vraag 20, als het gevraagde antwoord 193, is 193 dus ook het dichtstbijzijnde antwoord, want het zit er helemaal juist op.

Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 21:05:45
Ik zal volgende keer het spel kopen ipv zelf vragen te zoeken.  ::schaam::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 17-03-2016, 21:06:49
 ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 21:08:02
Robbie was duidelijk genoeg over het afronden. Ik heb per Pm nog een verduidelijking gevraagd, maar daar kreeg ik geen antwoord meer op. Toen heb ik afgaande op zijn post hierover geconcludeerd dat 193 het juiste antwoord was. Wel met dank aan Nysfan die het antwoord met zoveel dagen instuurde, als je het zo specifiek beantwoordt moet het wel juist zijn.

Ik heb het ook maar uitgerekend op basis van de afronding, dus exact klopt dat niet. Maar inderdaad wel dom dat ik die vraag niet goed las en het door dagen te vermelden verklapte dat ik dat berekend had haha

En ik had eveneens Robbie gePMd met die vraag, vandaar de uitleg in het topic denk ik
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 17-03-2016, 21:11:26
Ja Robbie dat ligt er dus aan hoe je afrondt. Want als ik de regels die ik geleerd heb toepas, is het niet NA 193 jaar, maar NA 192 jaar, omdat het anders te veel is. Net als dat je niet moet zeggen dat je ongeveer 6 meter tapijt nodig hebt als je 6,3 m nodig hebt, want dan is het te weinig.
Maar jouw wil is wet dus als je het zo wil afronden, prima. Dan is het gewoon jammer dat ik jouw post niet meer gelezen had voor het insturen.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 17-03-2016, 21:14:24
Ja dat is wel balen dan, dat je te snel instuurde :(
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 21:17:59
Keuze tussen 6 en 7;

Kleiner dan 6.5, dan kiezen voor 6
Groter dan 6.5, dan kiezen voor 7
Exact 6.5, dan mag je kiezen voor beide

----

Dit is toch wat afronden is Lucy? Jouw manier is niet afronden, dat is reserves inbouwen voor als je iets moet kopen Bvb.
Bij wiskundelessen in het lager wordt dit heeeel vaak gedaan hoor.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 21:19:38
Nou, ik heb zelf niet afgerond. Ik heb de vraag letterlijk online gevonden als "Wist je dat het ongeveer 193 jaar duurt om [etc]'.
Dus ik heb die vraag overgenomen en het antwoord was dus 193.



Maar toen kwam Nys-fan er ineens aan met 192 jaar en 315 dagen. Het officiële antwoord dat ik gezien heb is echter nog steeds 193 jaar. Wie zegt dat 192 jaar en 315 dagen correct is. Misschien is het wel 193 jaar en 3 dagen.

Zie het voorlaatste feitje op deze pagina (http://www.did-you-knows.com/did-you-know-facts/speed.php?page=2).

En elke pagina waar deze google search naar verwijst. (https://www.google.be/search?q=drive+to+sun+%22193+years%22&oq=drive+to+sun+%22193+years%22&aqs=chrome..69i57.6271j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8) OK de zoekterm is 193 years, maar als je op 192 years zoekt krijg je minder resultaten en  gaan er maar een paar over het rijden naar de zon.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 21:23:49
Nou, ik heb zelf niet afgerond. Ik heb de vraag letterlijk online gevonden als "Wist je dat het ongeveer 193 jaar duurt om [etc]'.
Dus ik heb die vraag overgenomen en het antwoord was dus 193.



Maar toen kwam Nys-fan er ineens aan met 192 jaar en 315 dagen. Het officiële antwoord dat ik gezien heb is echter nog steeds 193 jaar. Wie zegt dat 192 jaar en 315 dagen correct is. Misschien is het wel 193 jaar en 3 dagen.

Zie het voorlaatste feitje op deze pagina (http://www.did-you-knows.com/did-you-know-facts/speed.php?page=2).

En elke pagina waar deze google search naar verwijst. (https://www.google.be/search?q=drive+to+sun+%22193+years%22&oq=drive+to+sun+%22193+years%22&aqs=chrome..69i57.6271j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8) OK de zoekterm is 193 years, maar als je op 192 years zoekt krijg je minder resultaten en  gaan er maar een paar over het rijden naar de zon.

Mijn antwoord is zowizo niet exact correct he. Want je leert de afronding (149600000km) aan, maar uiteraard is dat niet exact zo afgerond die afstand. Simpelweg al gemakkelijk te ontkrachten omdat de aarde niet altijd op exact dezelfde afstand van de zon blijft, dat varieert. En ook omdat natuurlijk een raar getal zoals 149602364,13kilometer bijvoorbeeld (puur verzonnen dit) proberen aan te leren niet echt academisch verantwoord is  ::rofl::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 17-03-2016, 21:24:11
Ja en als je het uitrekent is het 192,93 nog wat ;)

@Nysfan
Doe even normaal. Leuk dat je dat leert op het lager maar bij wiskundelessen voor slimmere kinderen leerde ik het zo. Niet zo denigrerend doen, dankjewel.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 21:26:37
Ja en als je het uitrekent is het 192,93 nog wat ;)

@Nysfan
Doe even normaal. Leuk dat je dat leert op het lager maar bij wiskundelessen voor slimmere kinderen leerde ik het zo. Niet zo denigrerend doen, dankjewel.

Serieus, ik begrijp dat je graag had gewonnen, maar om nu te doen dat jij de slimme bent en ik de domme, dat is echt laag hoor Lucy..

En zoek desnoods af hoe je moet afronden op decimalen op op het internet, je zal wel zien dat die uitleg klopt..
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: TimvDons op 17-03-2016, 21:27:59
Jongens, het is maar een spelletje. Aardig blijven doen tegen elkaar
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 17-03-2016, 21:29:10
Ho even, jij begint met mij denigreren. "op het lager wordt dit heeeeel vaak gedaan hoor"

En dan ben ik laag?

Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 21:31:13
Oke laat iedereen hier dan desnoods zeggen wat voor hun afronden is als je het van anderen wil horen. Jij had gelijk als er stond 'afronden naar beneden'. Dan is het bij 17,9999976543 zelfs nog 17, dat klopt. Maar dit stond er toch niet?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 21:34:14
Nou nou, jullie hebben allemaal gelijk en iedereen is een winnaar.


(http://38.media.tumblr.com/e83bf9ce201868c80f129945acb2eea5/tumblr_n94wz6Q3bU1r70le6o1_500.gif)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 17-03-2016, 21:34:33
Volgens mij heb ik allang gezegd dat Robbie bepaalt. Het enige waar ik echt niet tegen kan is dat jij vervolgens een rotopmerking maakt en dan ook nog wil zeggen dat ik laag ben. Einde discussie.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 17-03-2016, 21:35:00
Volgens mij bedoelt hij met op het lager, op de basisschool. Zegt niets over jouw niveau. En verder eens met Tim.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 21:36:16
Volgens mij bedoelt hij met op het lager, op de basisschool. Zegt niets over jouw niveau. En verder eens met Tim.

Ik bedoel met het lager inderdaad dat het op basisschool wordt aangeleerd ja, ik bedoelde niet dat jij een laag niveau hebt..
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Robbieazerty op 17-03-2016, 21:36:57
Ja lager onderwijs is gewoon Vlaams (denk ik dan?) voor basisschool. We hebben lager onderwijs en daarna komt hoger onderwijs. That's all.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 21:38:49
Ja lager onderwijs is gewoon Vlaams (denk ik dan?) voor basisschool. We hebben lager onderwijs en daarna komt hoger onderwijs. That's all.

Dat is inderdaad terminologie hier ja. We hebben lager onderwijs, secundair onderwijs en hoger onderwijs  ::jaja::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lucy op 17-03-2016, 21:41:03
Dat zeg ik toch ook helemaal niet ::)
Jij verwijt mij dat ik niet weet wat afronden betekent terwijl je dat op de basisschool 'heeeel vaak doet'

Dat vind ik denigrerend.
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 17-03-2016, 21:46:11
Was allesbehalve zo bedoelt..
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Hadewychisdemol op 17-03-2016, 21:48:33
Proficiat Nys-Fan!
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NextGP op 17-03-2016, 21:58:12
Gefeliciteerd!  ::ok::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Molcrazy op 17-03-2016, 23:30:18
Nou nou, jullie hebben allemaal gelijk en iedereen is een winnaar.

 ::boogie:: ::boogie:: ::boogie:: ::boogie:: ::boogie::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: hulpdakdekker op 18-03-2016, 09:57:48
(http://rlv.zcache.com/everybody_has_won_and_all_must_have_prizes_postcard-r2c45eeafb898498aa783407bcd7c96e8_vgbaq_8byvr_512.jpg)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: D*N op 18-03-2016, 11:38:10
(http://i66.tinypic.com/sboqj4.gif)
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 18-03-2016, 17:48:10
Robbie, bij Daisy krijgen we rankingpunten, bij jou ook?
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Daisy op 18-03-2016, 19:08:31
 ::jaja::

6 punten voor Nys-Fan
5 punten voor WouterV
4 punten voor Swifty
3 punten voor NextGP
2 punten voor TimvDons
1 punt voor Lucy ::hug::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Swifty op 18-03-2016, 21:35:49
::bravo::
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: Lukie4 op 18-03-2016, 21:47:36
zooo ik had even niet gelezen hier. Spannend zeg ::oink::

gefeliciteerd Nys
Titel: Re: [DG] 6. KWARTFINALE - Weten en Wedden
Bericht door: NF07 op 18-03-2016, 23:22:12
zooo ik had even niet gelezen hier. Spannend zeg ::oink::

gefeliciteerd Nys

Dankjewel  ::lukie::  :)