Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Online spellen => Mol online 2018 => Topic gestart door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:30:25

Titel: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:30:25
Hier komen de biechten. Pas reageren als alle biechten in het topic staan.

B.v.d.  ::bravo::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:30:49
Wow mijn eerste biecht. Ik zit in de Mol Online! De intriges kunnen beginnen. Er waren minder inschrijvingen dan ik had gedacht. Ik had het eigenlijk niet meer aan D*N gevraagd maar had toch wel iets verwacht zoals vorig jaar, rond de 20. Toen er eerst allemaal groene schermen kwamen, werd het steeds spannender. Er moeten mensen rode schermen krijgen (of toch niet?) En hoe meer groen er is, hoe groter de kans dat ik rood krijg.
Ondertussen is de Vlaamse Mol online gezet en begin ik dat ook met kijken. Maar af en toe kijk ik nog vol spanning op mijn telefoon naar nieuwe schermen. Ik zet de Vlaamse mol even op pauze. Ik kijk en

NEEEEEEE Ik weet het nóg niet. Iedereen die door is weet het behalve ik of B&W. Spannend. Tot volgende week zal het niet duren, maar ik moet nog wel langer wachten. Allerlei scenario’s gaan al door mijn hoofd. Loop ik nu een achterstand op omdat andere elkaar al wel gaan benaderen? Zou ik wel mee mogen? Maar even later komt dan toch het verlossende scherm.

GROEN!!! GROEN!!! Het is gewoon fucking groen! Yes Yes!
Ik zeg enthousiast tegen mijn vriend dat ik mee mag doen met de Mol Online. Woohooo.
(https://media.giphy.com/media/FVNoYaJTVY0Ja/giphy.gif)

De rest van de avond en de nacht begint het een beetje in te dalen. Wat doe ik mij zelf aan? Ben ik nu echt begonnen aan de Mol Online. Hoe enthousiast ik ben om mee te doen hoe onzeker ik tegelijk word. Ik begin zo aan een nieuwe baan en zo'n spel slurpt energie. Terwijl ik vorig jaar mezelf niet had opgegeven uit zelfbescherming, heb ik het dit jaar wel gedaan. Terwijl dit jaar de veranderingen en ontwikkelingen misschien nog wel heftiger zijn. Maar goed, ik ken mezelf ik kan me niet half in zetten, dat zit gewoon niet in mij. Dit gaat slapeloze nachten worden. Dit gaat een obsessie worden. Onzekerheid. Spanning. Actief zijn.  Maar oooh wat heb ik daar tegelijkertijd ook zin in! Ik zou het niet willen missen.

Maar goed wie doen er mee? Ik dacht dat ik misschien nog een klein voordeel/nadeel had aan dat ik niet zo bekend was. Want mensen weten minder van je en je potentiële vragenlijst, maar kan soms ook juist lastiger zijn. Maar goed. Ik ben zeker niet de meest onbekende. Laten we ze maar eens af gaan terwijl ik ook mijn excel-documentje klaar maak.

Molduck. Net een kleine gehad. Of nou ja net. Begin December. Zwangerschapsverlof zit er ook al weer (bijna) op dan lijkt me. Oh wow ik zie net dat Molduck pas 22 jaar is. Zie je hier ga ik al mis met mijn kennis.  ::rofl::

BigBoots. Ken ik voornamelijk van afgelopen WIDM-serie van het board daar. Hij had daar natuurlijk de clown avatar. Actief. Zeer actief. Woont blijkbaar in Landgraaf. Alvast genoteerd.

Lan. Had zich vorig jaar ook opgegeven voor de mol maar kwam niet door de selectie. Heeft hij niet met Survivor meegedaan? Ik zal eens kijken. Even speuren en wat extra info.

Nvy. Tja waar moet ik beginnen. Met maar 4 (!) posts komen we niet ver. Wel al oud profiel met een registratie datum van 13 jaar geleden. Geen idee van leeftijd, geslacht, speelstijl of iets.. Wellicht iets van een taalkundige? Leraar van een taal? Pfff.

Frank Lapidus. Die heeft meegedaan aan de forumquiz afgelopen jaar, kan ik mss info uithalen. *ingekort*

Meezter. Is 19. Naar mijn gevoel was hij jonger.

Nysfan, heeft in 2015 meegedaan. Ik heb het toen een heel klein beetje gevolgd maar later teruglezen is toch minder interessant. Is volgens mij actief persoon. Leuk! Met die ervaring lijkt hij mij wel een sterke tegenstander (of mol...)

Molino. Is Duits maar daar is in zijn posts niks van te merken. Uitstekend Nederlands. ::jaja:: Nog niet heel veel gepost dus lastig te pijlen.

HIDM. Ja die ken ik natuurlijk wel van het forum. Zit nu dus in Ghana.

Convans. Weet ik nog niet zoveel van. Komt vast nog wel.

En ikzelf natuurlijk.


Ik ben nu dus al een bestandje gestart met info over verschillende kandidaten, opgedeeld in verschillende categorieën. Denk dan aan algemene info (geslacht, leeftijd), info over het forum (datum registratie ed.). Dan nog wat random info. Deze week hoop ik dat nog aan te kunnen gaan vullen met WIDM-info gezien daar ook wat vragen in de vragenlijst over waren. Deze week heb ik namelijk nog wel tijd, want en nog niet gestart met mijn nieuwe job en we hebben nog geen opdrachten. ;D

Maar goed. Dit was het wel voor de biecht van deze keer. Ik ga straks wel weer verder met info verzamelen. En ook mijn sociale strategie bepalen.  ::jaja:: Misschien een vrouwenbondje? Of met wie zou ik wel een bondje aan willen gaan.. misschien met de mol? ;p

 ::zwaai::

Wat verwijderd want: "Het bericht overschrijdt de maximum toegstane lengte (5000 karakters)."
CONCLUSIE: IK ouwehoer te veel!. Sterkte. En er zit een spelfout in.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:31:21
Ja nu al. Ik had jullie er in mijn motivatie al voor gewaarschuwd. Je zult veel berichten van mij krijgen ::jaja::

Ik zit nu in de trein maar op de fiets naar het station ging er natuurlijk weer vanalles door mijn hoofd. Kom ik niet te kandidaats over? Zeggen dat ik zin heb in onzekerheid dat denken alleen kandidaten toch? Maar goed reverse psychology kandidaten willen als mol gezien worden en mol als kandidaat. Dus zou alleen een mol dit posten. Of een argeloze kandidaat. Maar kom ik argeloos over? Tja misschien wel wat te fanatiek. Maar goed D*N is vorig jaar ook bij de laatste 4 over gebleven en was ook fanatiek en hard. Bovendien zou dit precies mijn strategie zijn als mol. Fanatiek, enthousiast. Vooral met dingen waar geen geld bij te pas komen zoals de biecht en moltalk. Alles is mogelijk.
Maar ik moet misschien wel beter nadenken wat ik op het forum wil zetten en wat niet.

Ik ben wel benieuwd hoe ik het nu ga doen in dit spel. Zonder echte hulp van andere zoals op het forum met WIDM en de mol. Hoewel zonder het forum had ik misschien eerder op Jan gezeten. Want elke keer als ik op het forum keek versterkte mijn Simone gevoel en verzwakte mijn Jan is de mol idee. Maar goed dat was alleen dit jaar en samen speuren is wel anders. Heel leuk maar alleen en meedoen dat is nu al fantastisch en we zijn nog niet eens echt begonnen. ::rofl::

Oh en ik heb al een fan.  ::tandpastasmiley:: Hmm kan de smiley dat ik geliefd wordt even niet vinden...

Tot later!
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:31:51
Hoi Lama, hier mijn eerste geheime biecht:

Nou, ik heb gister gehoord dat ik mee mag doen. Ik ben echt énorm blij, eindelijk mee doen met dit fantastische spel!  ::bravo::. Officieel is het nog niet begonnen, maar ik ben al druk bezig met inschrijfformulieren verzamelen en met bondjes natuurlijk. Een nepbondje heb ik met Lan (sorry Lan, echt sorry   :-*). Ik wil maar één echt bondje en die heb ik met HIDM. Ik hoop dat dat wederzijds is want ik ben echt blij met dit bondje. We zijn druk met lijsten verzamelen: Lan heeft hem al gestuurd, het grootste gedeelte gaat hem nog sturen en dan hebben we nog Kaasje en Molino die echt tegen stribbelen  ::rofl::. Molino zegt zelfs heel subtiel dat hij de mol is, yeah right  ::rofl::. Oh en Kaasje, ik vind dat je heel goed nadenkt. Ik snap echt niet dat iedereen hun lijst zo rond stuurt  ??? Ik heb gewoon bijna mijn hele lijst aangepast zodat niemand mijn antwoorden heeft, wordt het alleen nog maar ingewikkelder voor ze  ::bravo::.

Ik heb er zin in en mol: I'm after you  ::vergroot::
Biecht (1), 26-3-18 22:13

Oei, Oei, Oei.

Ik ben niet de mol, helaas. Maar wow, ik heb nooit geweten dat ik zo staalhard kon liegen. Frank stuurde mij de bekende informatielijst vraag, dat bracht mij op het idee om dit ook maar te doen. Ik heb iedereen de vraag gesteld. Kaaasje, iedere kandidaat is een potentiële winnaar. :)

Even op een rijtje:
•   Ik kreeg al direct een bericht van FrankLapidus, hij wilde inschrijfformulieren inwisselen. Hij heeft toegegeven dit al aan meerdere mensen gevraagd te hebben. Hij is erg onzeker betreffende het vertrouwen, mollicitatiebericht kwam wel ná zijn aanvraag, dus het zegt niets over zijn potentiële molschap.
•   Ik stuurde iedereen het inschrijflijst bericht, dit omdat ik een bericht kreeg van LDH dat ik helaas niet de mol ben, ik moet dus alle informatie van iedereen verkrijgen en dan mijn oordeel vellen over de kandidaten.
•   Jesper (HIDM) ging direct op mijn aanbod in en zijn lijst klopt ook met wat ik al wist.
•   Kaaasje ging op mijn vraag in, zij had mij door betreffende het sturen naar iedereen, ook stelde zij de vraag of ik deze zou delen met een toekomstig bondgenoot.
•   Molduck ging op de vraag in, zij meldde direct dat we vanaf nu een bondje hebben, ik vind het goed als zij dat denkt.
•   Molduck ging op de vraag in, zij meldde direct dat we vanaf nu een bondje hebben, ik vind het goed als zij dat denkt.
•   Jesper (HIDM) is erg enthousiast over een mogelijk bondgenootschap, ik denk hem te vertrouwen en ben zeer benieuwd naar hoe alles verloopt. We gaan zodra de opdrachten er zijn een plan maken over hoe we het beste de meeste informatie kunnen verkrijgen.
•   Kaaasje vroeg mij hoe ik dit wilde spelen, ik zei maar dat ik de vraag niet begreep, ik wil graag meer informatie uit haar krijgen buiten haar preferentie voor brokkelkaas.
•   Op dit moment doe ik een schot voor de boeg en zeg ik dat de mol tussen HIDM, Molduck en Nys-Fan zit. Ik ga natuurlijk niet op ze focussen, dat zou stom zijn.


Ik hoop ver te komen in het spel, ik durf nu nog niets te zeggen, maar ik ga heel objectief spelen in de eerste rondes, ik pak gewoon verdachte activiteiten in plaats van mensen, zodoende kan ik mensen gaan elimineren. Ook, met mijn puzzelkennis zal ik overal, maar dan ook overal op zoek gaan naar een hint naar één van deze dwarse kandidaten.

[Aan het einde van het spel, of in ieder geval aan het einde van mijn spel zal ik mijn MolOnline document delen, hier staat alle informatie in die ik vergaar over het spel.]
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:32:23
Fijn dat je de biechten waardeert  :D

Even voor de goede orde, niet mijn gedachtegang met de mol delen he ;) Mocht je dat wel overwegen, laat het me even weten, want dan ga ik niet al te openhartig zijn. Wat natuurlijk zonde is voor jou. Ik ben niet gewend dat de spelleiding ook soort van partijdig is  ;D

Maar goed er zijn nu al nieuwe ontwikkelen. Er zijn een aantal mensen die vragenlijsten proberen te bemachtigen. Ik had nog niet bedacht wat ik hiermee ging doen. Het maakt het extra lastig naar mijn idee dat we nog niet begonnen zijn met het spel. Hierdoor vind ik het dus best lastig om in te schatten hoe mensen gaan zijn in het spel. Maar goed er zijn wel wat dingen. Ik was gaan bekijken wat kandidaten  vorige jaren hadden gedaan. Jij had hier een theorie voor vanuit de gelaagde psychologie of zoiets? Maar ja dat kon ik dus niet vinden wat.... Ik ben best bereid wat te vertellen als je het me gewoon vraagt. Niet meteen de hele lijst sturen.. maar gewoon beetje kletsen en info uitwisselen over je favorieten bijvoorbeeld.

Ik heb nu met Frank mijn lijst uitgewisseld. Interesting vind ik dat Frank zegt dat hij niet achterbaks wil spelen en dus ook niet zo mijn lijst zou delen oid. Maar ik heb dus geen garanties hoeven geven over die van hem. Wat ik met toekomstige bondjes misschien nog wel kan gebruiken. Maar interessanter, vind ik dat hij dus als laatste zijn vragenlijst stuurde. Ik stelde voor eerst de helft dan de ander hele lijst en dan de ander de laatste helft. Leek mij best handig. Maar toen ik dat voorstelde heeft hij wel meteen voor gezorgd dat hij begon met de helft. Wat nou als Frank de mol is en hij de vragenlijsten van iedereen heeft gehad en bedacht heeft dat hij net zoveel foute antwoorden toestuurt als diegene in zijn eigen lijst heeft gestopt. Okay misschien denk ik te ver door.  ::)
Nu heb ik dit natuurlijk pas bedacht nadat ik mijn lijst met een aantal fouten heb doorgestuurd. Ik ben ook bang nog dat mijn vragenlijst 'kandidaat' schreeuwt. Bv. antwoorden als "Fanatieke kandidaat" (ook al gaat dat niet per se over jezelf) en mijn wens ("winnaar worden"). Maar goed ondanks dat kan ik natuurlijk ook gewoon gemolliciteerd hebben en uitgekozen zijn. Maar kan ook indenken dat andere dan denken dat ik geen mol zou willen zijn...

Dan is er nog HIDM. Ik heb wel het idee dat we een beetje op dezelfde lijn zitten dus dat zou een potentieel bondje kunnen zijn. Als hij de mol niet is. Ik ben op het moment nog best eerlijk tegen hem geweest. Wat ik eigenlijk voornamelijk als een gevaar zie als hij kandidaat is. Als mol is het minder erg omdat hij een ander doel heeft. Nu geef ik mezelf misschien te veel prijs. Bovendien heeft hij een paar opmerkingen gemaakt waarbij ik denk.. hmmm.. Als hij de mol is is het trouwens natuurlijk ook goed om goed contact met hem te hebben!

Nog contact gehad met Meezter. Die gewoon eerlijk is dat hij mijn vragenlijst voor de juiste prijs wel zou delen met een ander. Hmm wel eerlijk maar geeft me nou niet echt de motivatie om hem te delen ;p

Dan probeer ik wellicht nog iets met een vrouwenpact want ja vrouwen zijn er niet in overvloed. Oftewel Molduck benaderd. En ga denk ik nog wel wat meer mensen benaderen om info uit te wisselen. Niet eens zo zeer vragenlijst maar je moet toch ergens beginnen met info.

That's it for now. See you later biechtkamer!
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:33:08
 ::rofl:: ::rofl::

We zijn begonnen! :D En hoe.

Meteen na de bekendmaking van de kandidaten vroeg ik Molduck om een bondje. We zijn goed bevriend en ik vertrouw haar wel. Ik geloof dat zij het niet aan zou durven om de Mol te zijn en ik denk dus ook dat zij het uiteindelijk niet zal zijn. Maar pas erop Molduck...

(http://i66.tinypic.com/2nl8w7l.gif)

Just kidding ::hug:: De Mol is ook maar een mens natuurlijk, wie het ook is: je bent vergeven.

Een dag na mijn inschrijving kreeg ik een pm van LdHmolletje dat mijn mollicitatie helaas niet genoeg is geweest: ik ben niet de Mol maar een gewone kandidaat. Hmm, baal ik toch wel even van want ik was er echt klaar voor om dit jaar de Mol te zijn maar goed. Zoals Molduck tegen me zei: dat is het spel.

Die avond begon alle bondjes ook. Frank benaderde me al snel om lijstjes uit te wisselen, wat we hebben gedaan. Hij had al veel meer mensen benaderd, en dat zou ik ook doen. Zo kwam er ook alvast een ruil met BigBoots en Meezter en met die laatste ook wat op het begin van een samenwerking lijkt. Ook met Kaaasje heb ik goed contact. Ik denk dat die uiteindelijk ook wel wil ruilen. De rest heb ik nog niet geprobeerd of heb ik nog geen antwoord van.

Ik weet nog niet zo goed wie van deze mensen ik kan vertrouwen. Ik denk Molduck en Kaaasje in ieder geval wel, maar we zullen zien.

De komende dagen zullen dus vooral gevuld zijn met dit soort gesprekken. Game on, bitches! ::bravo::

Schot voor de boeg: Nys-Fan, Molino, Lan of Convans is de Mol.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:34:20
Kaaasje laat weer van zich horen  ::bravo::

Biecht 4 al weer. En dat terwijl we nog niet echt met het spel zijn begonnen. In ieder geval zo voelt het dan.

Nog even mijn medekandidaten doorgaan. Ik heb met iedereen minimaal een berichtje uitgewisseld. En nee dat ging niet per se over de vragenlijsten. Sterker nog, ik heb van meerdere mensen felicitaties gehad omdat ik de eerste was die niet (meteen) naar een vragenlijst vroeg. Maar inmiddels heb ik ze ook al bijna allemaal ;p

Maar goed ik ga dus even mijn medekandidaten door. Ook met het oog op potentiële bondjes. Maar dat ligt natuurlijk ook aan hoe ze het spel gaan spelen. Toch fijn als je beetje hetzelfde erin staat. Zo wil ik graag bonden met iemand die net zo'n ellenlange verhalen als ik kan schrijven. Of misschien is dat juist niet handig  ::rofl::

HIDM. Ik heb wel het idee dat we redelijk op eenzelfde golflengte zitten. Eerste gesprekken waren leuk en ik was eigenlijk al iets te eerlijk. Misschien niet zo verstandig. Maar misschien nog wel gevaarlijker als hij mede-kandidaat is dan als hij Mol is. Ook bizar dat hij nagenoeg dezelfde vraag heeft gezet bij wat je aan de mol zou vragen. Of is dit een mollenstreek en wist hij dat ik dit had gevraagd? In mijn vragenlijst die ik doorstuur heb ik die vraag trouwens veranderd in "Mag je alleen weten als je ook daadwerkelijk de mol bent, dus ben jij de mol?". Nog niemand heeft mij gevraagd wat ik nou echt aan de mol zou vragen. Nog geen mol gemeld dus ;p (Of wellicht heeft de mol mijn lijst nog niet gezien..)  ::hypocriet::

Nys-fan. Heeft natuurlijk eerdere ervaring met de mol. Mol online 2015 en volgens mij ook nog virtual mole versie 4 ofzo. Zit ook niet meteen over de vragenlijsten maar wel gewoon geïnteresseerd in elkaar leren kennen. Leuk om mee te kletsen en was ook fanatiek in eerdere seizoen. Maar is hij dat dit jaar weer?
Quote van de dag. Dit was nadat Nys-fan aan mij vroeg of het een goed idee was om op mij te stemmen, waarop ik schreef "Graag, dan val je af en heb ik een goede concurrent minder  ;D"

Nvy. Heb ik meer mee gemeen dan ik dacht. Maar goed ik had in eerste instantie niet eens door dat ze een vrouw was. Heeft een beetje zelfde achtergrond en interesses heb ik het idee (qua opleiding bijvoorbeeld). Leuk mens.

Convans. Kende ik nog niet echt, wel eens gezien op het forum van de mol, maar wel leuk. Als ik de mol zou zijn, had ik mijn strategie om hem te misleiden al wel klaar. Zijn tactiek is namelijk strepen. Dus zorg dat je in het begin iets doet dat hij je streept en dan vergeet hij je misschien te snel.

BigBoots. Ook al leuk gesprek mee gehad. Leuk om meer achter de nicknaam te leren kennen. Maakte natuurlijk ook nog toffe groepsfoto. ::bravo::

Frank heeft volgen mij niet meer gereageerd op mijn PM waar ik doorvroeg naar z'n vragen uit de lijst uit interesse :(

Meezter. Is een van de weinige met wie ik nog niet mijn vragenlijst heb gewisseld. Omdat hij het mogelijk zou misbruiken in de toekomst. Wel eerlijk. Maar ging ook wel manier waarop. Ik zei dat ik waarschijnlijk er nog wel op terug kom en heb ik inmiddels ook maar gedaan. Aangezien de rest van de mensen hem toch al heeft, mag hij hem ook wel.

Molduck. Is vaak vrij kort in haar antwoorden dus wat dat betreft een tegenpool van mij. ::rofl:: (Viel me trouwens ook op toen ik nog de medeforummersquiz terug ging lezen en ze haar antwoorden verklaarden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Robbieazerty die meerdere posts daarvoor nodig hebt. Herkenbaar.  ::hypocriet:: )

Molino. Weet ik nog niet zo veel van. Ik hoop dat hij wat meer aanwezig is als het spel daadwerkelijk begint.

Lan. Nog niet zo'n goed beeld van.




Oh en drie mensen zien mij al als winnaar  ::bravo::  (maar goed ook, op dit moment, 10 mensen niet :P)


Tot de molgende biecht  ::zwaai::

Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:35:16
Mijn tweede geheime biecht. Het spel gaat bijna beginnen: nog 10 minuten. Ik heb er heel veel zin in en ben goed voorbereid. Ik heb alle inschrijfformulieren, een molboekje waar al van alles in staat, een bondje met HIDM en een nep bondje met Lan.

Ik schrok gister wel: HIDM had door dat ik hem een verkeerd inschrijfformulier heb gestuurd. Gelukkig is ons bondje nu weer helemaal in orde en heeft hij Lz enige (en Lan ook, maar dat was niet de bedoeling  ::rofl::) mijn echte inschrijfformulier. De rest heeft  mijn neppe, maar niemand lijkt dit door te hebben  ::bravo:: Ik moet het spel toch wel vals spelen en dat wil ik ook doen  ::jaja::

Ik weet dat die van Convans ook niet helemaal klopt, de rest weet ik niet. Ik vertrouw er maar op dat ze de goede hebben gestuurd..

(https://media0.giphy.com/media/xT8qB2zDVGj7ly4moU/giphy.gif)
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:35:47
Biecht van mezelf

Kandidaten,

Er zit inderdaad iets in mijn teksten. Maar zo moeilijk is het echt niet. Waar zijn we nou mee bezig? Rankings maken. Wie zet je op 1? Degene van wie je denkt die het meest voldoet aan de beschrijving in de vraag. Wat staat er nou precies:
Wie van deze 10 mensen is persoon X?
1. SpacyColours
2. Arco Mol Fan
3. Brtdm
4. Presentatortje
5. FS
6. M0lmuis
7. Moedermol
8. ErikLeppen
9. Conejo
10. Amethyst

Wie staat er nou bovenaan jongens? Persoon X natuurlijk...

En o ja, @Kaasje, het is helemaal niet zo moeilijk om op een bepaalde tijd te posten... ;D
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:36:31
Tijd voor weer een biecht. Laten we deze biecht alleen besteden aan wie wie is.

Kaaasje. Duidelijk kandidaat K. Kan niet missen. Ik dacht wel eerst huh, heb ik "voor wat, hoort wat" gezegd, maar gecontroleerd en blijkbaar dus wel.

Nvy. Is duidelijk kandidaat H. Want het zou wel heel toevallig zijn als er nog iemand van knippen, plakken en breien houdt. Dit stond niet in haar vragenlijst maar had ze gezegd toen we wat aan het kletsen waren.

HIDM. Kandidaat K.

Molino. Kandidaat I. Vooral door het beter Nederlands leren want hij is Duits. Na zijn inschrijflijst gezien te hebben, is het toneel ook wel een bevestiging. Duidelijk dus.

Molduck. Lijkt me kandidaat C. Ze is sowieso creatief (zie creatieve topic) maar dat hoeft er natuurlijk niet per se tussen te staan. Zo ben ik zelf misschien ook wel creatief ;) Maar zei ook iets in moltalk over tegendraads zijn en klinkt verder wel als haar.

BigBoots lijkt me kandidaat B. Hij heeft een sportcarriere gehad en de rest lijkt ook wel te matchen.

Dan komen de nog wat meer onzekere. Nog over: Lan, Nys-fan, Convans, Frank, Meezter. Kandidaat A, D, E, F, J

Nys-fan. Zou dat kandidaat J zijn? Hij houdt in ieder geval van sport. En deze quote komt van hem: "Ik ben iemand die vaak aan quizzen meedoet, en dan geven ze nu een quiz als opdracht met als beloning voor de winnaar een rechtstreekse finaleplek!”
Maar heb hem nog niks over films als passie horen zeggen toen we het over hobby's hadden. Hmm.. Convans is ook een sportfan.
Nog een quote van Nys-fan “Nieuwsgierig,
Yverig,
Sociaal,
Fanatiek,
Actief,
Niets doet me meer genieten dan een spel als dit.”

Lan. Zou hij kandidaat D zijn? Op z'n bucketlist stond hangover feest in Vegas. Dus dat past wel bij partyganger. Verder kan ik de rest ook best bij hem plaatsen. Zou ook iemand anders kunnen zijn, maar kan hij ook goed zijn. Quote van Lan “Als jullie een mengvorm van vuurwerk en een komisch 'trainwreck' willen ben ik de ideale kandidaat (of Mol)”


Meezter. Ik heb zijn vragenlijst niet, maar zou hij kandidaat A zijn? Ik heb wel een post gevonden dat hij gezegd heeft dat Filosofie leuk is. Bovendien dat er ‘schoolvak’ staat lijkt me een relatief jong persoon. Hij is vorig jaar geslaagd, dus kan dan best nog dat je naar schoolvak refereert. Maar kan misschien dan ook nog Frank zijn. En hij had zelf iets gezegd over dat hij dingen goed kon organiseren. Of wacht hoe wordt die zin bedoeld? Als in het organiseren van activiteiten en dingen over overzicht? Naja. het zal wel.

Frank. Kandidaat F? Hij had het wel over iets van loyaal zijn. Zou hij van het slechte uit gaan? Geen idee.

Lan. Kandidaat E? Of zou kandidaat E Frank zijn? Die zinnen klinken niet zo als Lan. Maar geen idee.

Oh en ja Kandidaat X is dus SpacyColours.

Later meer... als ik tijd heb, want ik moet de rankings eerst nog even afmaken en moet morgen gewoon werken.

Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:37:08
Ik zal mijn biechts vanaf nu ook naar MV en LdH sturen. Voor hun is het ook wel leuk om te zien hoe wij het spelen  ::bravo::

Mijn derde biecht alweer. Opdracht 0.1 gelukt. Heb met opzet een beetje tegengestribbeld, want ik wil niet gelijk onverdacht worden. (zoals BigBoots  ::rofl::)  Maar wat een leuke maar ook vreselijke groep is dit  ::rofl::. Molino is zooooo irritant  ::rofl:: en BigBoots speelt het echt niet slim. Niemand gaat hem ooit nog verdenken  ::rofl:: SpacyColours vind ik ook irritant nu bij opdracht 1. Doet net alsof ze de kandidaten al 100 jaar kent en vind dat HIDM geen taal moet doen, terwijl HIDM taal studeert   :-X

Bondje met HIDM verloopt goed  ::ok:: we delen vrij veel, hebben dezelfde mening en helpen elkaar waar nodig. Ik vind het een heerlijk spel  ::bravo::.

Mijn hoofdverdachten op dit moment: Convans en Nys-Fan. BigBoots en Molino zijn het niet, vermoed ik. Maar niks is zeker in dit spel  ::ohno::

See you later, alligator  ::joehoe::

Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:37:45
Zooo priester, daar ben ik weer om te biechten. Of priester? nou ja, ik ga in ieder geval biechten. Dit spel draait natuurlijk om die ene vraag, wie is de mol? Daar ga ik het vandaag over hebben.

Nou bij de raadsels zijn ze goed bezig. Bij de andere moet ik nog even afwachten hoe de resultaten gaan zijn maar vind ik wel meer verdachte dingen gebeuren.

(on)verdachte zaken:

Convans. Is verdacht omdat ie zei dat ie de lijstje van 1250 niet interessant vond om te hebben. Maar op het moment dat ik dikdruk dat ik die wil is ie een van de eerste die mee gaat. Zelfde met als HIDM + BigBoots dik drukken. Convans gaat mee. Denkt dat het verloren is als mol en kan maar net zo goed meedoen?

Nvy. Die vind ik dus verdacht. Maar goed dat is gevaarlijk dat ik dat denk. Haar posts. gewoon. Ik weet niet. Ook kwam ze aan met iets over Brtdm dat dus lang voor de inschrijving was geschreven dus daar zie ik niks in. Vond ik een opvallende nietszeggende opmerking. Durfde ook niet mee te gaan met SpacyColours (voorkennis? Hoop dat er genoeg niet wilden gokken??). Ik moet nog even gaan kijken hoeveel van de spreekwoorden aan haar toe te schrijven zijn. Nou dat heb ik nu dus gedaan en als ze de mol is, had ze dat toch wel wat beter kunnen doen. Want ze heeft maar één fout gemaakt en dat is heel begrijpelijk.  Ze heeft volgens mij "Het lijkt helemaal nergens op." en "Dat is helemaal verkeerd." als betekenissen omgedraaid. Maar ja dat zijn ook best begrippen die op elkaar lijken. Volgens mij zijn de andere 48 goed, waarvan de meeste door Nvy zijn gevonden. Haar eerste post bevat 38 goede en 1 foute suggestie. Bij molino is het 19 goede. (overlap = 16 goede antwoorden).  Dus ja toch niet zo mols ;)

Frank. Geeft meerdere verkeerde voorzetten voor antwoorden bij de mol. Jochem ging niet voor de vrijstelling in opdracht 1. En die aflevering met drie schermen niet zien is natuurlijk niet aflevering 8. Tel gewoon even! Dat er Sanne ipv Sigrid wordt gezegd kan ik me wel voorstellen maar als je meteen die suggestie geeft is dat wel mols.
Sowieso zijn ze in dat groepje een beetje aan het prutsen.  ::ohno:: Hoezo komen ze niet op mollega's? En gok in ieder geval een getal bij die enveloppen, heb je in ieder geval al 17% kans dat t goed is.  En er zijn daar minstens 2 kandidaten bij, misschien 1 mol, maar geen drie. Al die mollende kandidaten. Ik heb de vragen op schaal van 1-3 op moeilijksheidsgraad gegeven en straks ga ik zo het geld verdelen dat (niet) verdiend worden naar die kandidaten toe.
Frank maakt dan wel de goede gok van 2 later voor de envelop. Maar toch. Frankie frankie toch. (niet alleen Frank maar ook nys-fan twijfelt aan goede antwoorden en geeft zelf geen goede antwoorden - kwam wel als laatste maar toch, sommige van die antwoorden waren fout)

De andere opdrachten heb ik nog niet echt geanalyseerd, dus dat komt nog wel.

Meezter krijgt een kandidaat-punt omdat ie bij BigBoots bij raadsels ging. Lijkt me niet dat je daar als mol wil zitten want moeilijk foute antwoorden te geven. Veel is redenatie en kun je weinig tegen doen als de ander met het goede antwoord komt. Ik verwacht dat de mol bij een van de twee groepjes van 3 zou willen. Die taal-dingen zijn eigenlijk ook best okay (zeker gezien het resultaat vooral door Nvy). En gezien het overleg allemaal had de mol best de kans gehad in een van die groepjes te komen.

HIDM. Vertrouw ik voorlopig. Zie ik ook wel een leuk bondje mee komen (tenzij hij er mee stopt :( )

Nys-fan Potentieel bondje maar ik weet niet of ik hem kan vertrouwen. Hij zit in het pruts-groepje.  ::ohno::


BigBoots. Die heeft zo z'n best gedaan bij opdracht 0.1. En ook bij de raadsels komt hij heel serieus over en doet ie z'n best. Nou had ie volgens mij als ie de mol was weinig anders gekund bij die raadsels opdracht. Maar dan had ie natuurlijk kunnen zeggen dat ie bij n andere opdracht wou. Ik ben niet van het zo snel afstrepen, maar bij BigBoots heb ik die neiging toch wel..


Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:38:31
Even een snelle biecht, ik moet binnenkort even alles op orde zetten en een grote biecht maken!


BigBoots is geen mol totdat er een opdracht komt waarin het verdiende geld eruitgespeeld wordt.
Frank is geen mol, HIDM vertelde me dat hij furieus is over deze groep, het lijkt me niet dat je zo doet als mol, althans...
Molduck is waarschijnlijk niet de mol, grote kans dat zij nee heeft gezegd, althans, zo komt ze over.
Convans geeft tegenstrijdige lijsten en dat lijkt me iets heel onmols.
Kaaasje is een slimme speelster, maar ik denk een kandidaat.
Nvy is geen mol, het risico om een forumlid met 3 berichten een mol te maken, inactief zijn voor 6 jaar maakt het niet bepaald zeker dat Nvy actief blijft.
Nys-Fan maakt kans.
SpacyColours is niet de mol, iguess.
Lan is ?

Jesper, Hadewychisdemol. Het is dat je erover nadacht om ermee te stoppen vanwege je staat, maar verdomme, ondanks dat we een goed bondje hebben en alles delen, je bent verdacht man.


o en molino doet ook mee
Mees gaat richting het juiste spoor

MENSEN WAT IS DIT WAAROM ZOU JE TWEE VRAGEN GEWOON NIET BEANTWOORDEN.... JE KAN ALTIJD GOKKEN....

LOOKIN AT YOU NYS FRANK EN MOLDUCK
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:39:09
Meezter gaat het systematisch aanpakken

Hoi Lama o/

Ik ben erg bezig met de Follow-The-Money strategie, en ik wilde graag mijn grafieken delen met jou. :)
(https://i.imgur.com/uYOXEs0.png)
(https://i.imgur.com/vcAA14e.png)
(https://i.imgur.com/IvbYHBB.png)

Zoals je kan zien zijn Convans, Frank, Molduck en Nys-Fan in de negatieven. Opletten op deze vier dus, het is enkel een richtlijn maar het helpt wel. BigBoots is niet de mol.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:40:13
Zooo weer tijd voor een biechtje.

Allereerst. Ik spendeer veel te veel tijd aan dit spel. Ik wil het te goed doen dus bleef maar door tekenen maar met schetsje 1 was het ook wel goed gekomen. Maar goed, gisteren kwam ik ineens de linker afbeelding tegen:
(https://www.beyonddream.com/images/product/17722420.jpg)(http://i65.tinypic.com/r9mzx2.jpg)

Dus toen dacht ik dat ik nog wel m'n best moest doen om mijn tekening niet te veel daarop maar meer op die van ons te laten lijken. De echte heb ik nog even toegevoegd voor de vergelijking. Maar gelukkig was de daadwerkelijke concurrentie niet zo lijkend. Het was vrij duidelijk dat HIDM en ik een goed resultaat hadden gebracht.
HIDM heeft wel wat rare opmerkingen gemaakt (ineens 6 ipv 4 zeiltjes) maar met alleen het eerste verhaal had ik het al zo kunnen maken dat ze hem konden herkennen. Dus totaal niet mols.

Maar goed de mol molt ook niet elke opdracht. Denk ik nog steeds niet dat HIDM de mol is maar dat terzijde. Ik ben nu wel voorzichtig een bondje begonnen met HIDM. Ik vertrouw hem (voorlopig) maar wil dat ook heel graag.
Nys-fan heeft me ook benaderd voor een bondje en ik ga er wel een beetje in mee maar vertrouw hem dus eigenlijk niet. Hij heeft gewoon te domme acties. Nu weer bij de keuzes maken. En als ie nou bij de eerste opdracht (over WIDM 2017) zei dat ie een mollende kandidaat speelde, maar hij wist t echt niet..

Maar goed. over mijn verdachte. Als ik puur naar het geld kijk zijn BigBoots (vanwege opdracht 0.1) en Spacy (zei als eerste Alaska en heb ik daardoor best wat toegekend) het minst verdacht. Dan zijn Nys-fan (maar 6% verdiend van zijn te verdienen bedrag), Convans het verdachtst. Ook Frank heeft veel laten liggen en Molino weinig verdiend (spreekwoorden zijn vooral aan Nvy toe te kennen)

Naast BigBoots en Spacy zijn ook Meezter, Nvy en HIDM minder verdacht qua geld. Meezter is zelfs de enige met een 0% bij het laten liggen bedrag.

Dan hebben we nog Lan, ikzelf en molduck, die er een beetje tussenin zitten. Molduck net wat minder onverdacht van deze drie.

Maar goed het gaat niet alleen om geld. Wat gedachtes (even checken wat ik vorige keer al had geschreven zodat ik niet ga dubbelen..)

Ohja Convans. Noemde ik vorige keer ook al maar ook in de VS-opdracht heeft hij lopen prutsen. Naar mijn idee het meest van de drie. Spacy is nog met goede suggesties gekomen en HIDM ook. (Ik heb wat zitten kijken en heb per vraagstuk geld verdeeld wie wat verdiend heeft. Bv. presidenten alledrie 50 euro. Dan komt HIDM op 320, Convans 115 en Spacy 315 wel verdiend. Niet-verdiend komen ze meer vergelijkbaar uit, maar Convans wel iets hoger.
Fel zijn na een fout antwoord kan natuurlijk ook een strategie zijn als mol. Al heb ik het idee dat het daar vooral door Lan's zonnetje was. Erg verdacht. Het leek mij best duidelijk C omdat je makkelijker een zon toe voegt als (nep)mol actie dan per ongeluk een zonnebloem met steeltje zo neer zet. Dat is bijna niet per ongeluk zo lijkend te doen. Vind ik dan ook weer verdacht van Meezter en Nys-fan dat ze dat niet bedenken. Zo'n zon voeg je makkelijk toe, als kandidaat maar ook wel als mol als je de andere afbeeldingen hebt gezien. Dat zag je twee jaar geleden bij die schilderijen opdracht ook. Mensen willen nog wel eens een klein detail extra toevoegen die er eigenlijk niet op stond.

Die potten zijn verdacht (door Molino/Spacy) Ik weet nog niet waar daar de grotere schuldige zit. In de beschrijving of de tekening. Waarom zeggen nys-fan en Meezter niks over de paarse achtergrond eigenlijk?

(Ja en ik snap ook wel dat als ze niet de mol zijn, zij nog wel bezig zijn met een beetje verdacht over te komen in tegenstelling tot sommige andere ;) )


Nou ja dat was het weer voor nu. Ik kom vast later terug met meer.  ::zwaai::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:40:39
Ik ga proberen er elke aflevering eentje in te sturen. Doen jullie hier trouwens nog iets mee, want ik kon bij vorig jaar het niet vinden.

In ieder geval leuke opdrachten tot nu toe, een goede mix. Ik merk bij 12 mensen dat het wel een beetje een paar haantjes zijn die de groep aansturen, maar hopelijk wijzigt dat vanzelf.

Wie de mol is? Ik heb oprecht nog geen idee. Ik heb inmiddels vaak genoeg aan dit soort spellen meegedaan om te weten dat te vroeg al te gaan snijden in het aantal verdachten gevaarlijk is, dus ik probeer de eerste testen voornamelijk een breed net te gooien. Mensen die ik op het moment minder verdenk zijn Bigboots, Spacycolors en HIDM. Ik denk ook Frank niet maar die is op het moment nog teveel aan het kutten om af te strepen. Op basis van vorig jaar ben ik wel bang dat bij dit spel je eerder op de goede mol moet zitten dan andere plekken waar ik WIDM heb gespeeld, dus daar moet ik rekening mee houden.

Ik merk ook dat de mensen hier ontzettend fanatiek vóór de pot lijken te zijn. Ik wil graag nep-mollen, maar ik denk dat de echte mol in deze fase van het spel er dus ook niet uit kan springen, dus moet ik dat ook nog niet te veel doen. Ik heb geen idee of ik een verdachte ben, hoewel ik wel een PM binnen heb gekregen over mijn mooie zonnetje, mol   ::rofl::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:41:10
Volgens mij mijn 4e geheime biecht, ben de tel nu al kwijt  ::rofl::

Dat was me het weekje wel  ::rofl:: pfoe wat een opdrachten (wel heel leuk hoor spelleiding  ::bravo::) en wat een groep. Kunstwerk opdracht was echt heel leuk en de onderhandelopdracht ook (maar wat speelt iedereen het dom). Ik heb de test volledig ingezet op Convans en Nys-Fan. De rest is het niet. Als HIDM de mol is ga ik gillen en kom ik persoonlijk naar Ghana toe. Als ik eruit vlieg is het maar zo, ik ben blij dat ik dit al heb mogen meemaken. Nog steeds een bondje met HIDM, gaat ook prima. Zelfde verdachten, zelfde tactiek en weten alles van elkaar.

Die executiekaart  ::rofl:: really? Dit is dus eigenlijk gewoon een groepsvrijstelling, en daar ben ik zo ongeveer tegen. Van mij mag er iedere aflevering iemand naar huis, maar ik zal hem gebruiken  ::ok::. Heb Molino en Spacy uiteraard info gegeven, maar nisg de juiste  ::pinokkio:: en het leuke is dat ze me ook nog geloven. Heb bedacht dat ik in afl 5 iemand naar keuze een vrijstelling mag geven, misschien gaan ze me nu ineens van alles gunnen  ::rofl::. Wil niet dat ze alle info hebben natuurlijk  ::ohno::

Om nog even op die onderhandelingen terug te komen: Convans en Nys-Fan waren lekker bezig hoor  ::rofl:: en ik proberen mezelf nog een beetje verdacht te maken door bij die ZV ook mee te doen. Toen bedacht ik me dat ik wil dat HIDM die ZV krijgt ipv ikzelf, we hebben toch een bondje en het lukt me toch niet.

En dat vraagteken, heeeeerlijk  ::bravo::. Ik wilde al dat ding best in het spel, heel graag eigenlijk. Maar ik heb ongeveer alle goeie antwoorden gegeven (en Molduck eentje) bij dat Waar gaan we heen spel, heb het kunstwerk perfect beschreven en heb 2 onderhandelingen laten slagen. Moet mezelf toch een beetje verdacht maken, anders wordt ik de Lucy van dit seizoen en dat willen we niet. Oh en die discussies voerde ik niet met opzet, deze groep is gewoon vreselijk irritant dus ik moet wel.

Ach ik zit goed in het spel. Heb een top bondgenoot, alle info, ben verdacht maar niet té verdacht, heb de test (denk ik) best redelijk gemaakt en heb een executiekaart (waar ik vrij weinig aan heb  ::rofl::)

Ben van plan om nog wel wat discussies te voeren  ;D

Hopelijk tot volgende week  ::zwaai::


PS: BigBoots,

(https://m.popkey.co/7dea16/46AZ6_s-200x150.gif)



Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:41:49
Oh het is weer tijd voor een biecht. Door de drukte er nog niet van gekomen. Wat een leuke week weer! Eerst wat biechten over de opdracht.

Hunger Games! Super leuk. Ik snapte er eerst niks van maar toen ik er eenmaal in zat vond ik het super! M'n onzichtbaarheidsspray (van D*N dus) vond ik super leuk bedacht. Ik had ook allerlei strategiën ervoor. Vooraal doordat dan andere overdag niet weten waar ik ben en geen verrassingsaanval konden plannen. Alleen liep dat een beetje mis doordat het forum was weggevallen.  ::rofl:: En omdat ik niet wist of Lan nou dood was. Ik wou nog niet weglopen voor het geval dat hij nog leefde. Daarna was het eigenlijk te laat om nog te gebruiken. Maar ik merkte dat ik daardoor wel wat paranoia werd. Misschien is Nvy ook wel onzichtbaar en kan ik haar niet aanvallen.  ::rofl:: Hoe een voordeel gewoon weer tegen je kan werken ;)

Maar super dat ik uiteindelijk gewonnen heb.  ::bravo:: Levert ook net wat meer geld op dan als Nvy had gewonnen, want ik had nog 100 euro bij die werd verdubbeld. Achteraf gezien had ik nog meer geld van de kandidaten die ik vermoord had moeten pakken, maar had ik op dat moment niet echt door. Ik had wel van Lan en Nys-fan sowieso geld kunnen pakken. Was toch 400 euro extra geweest. Maar goed, beetje dom van mij. Misschien ook beter, want dan was ik helemaal afgeschreven door anderen (voor zover ik dat nu nog niet was).

Wat voor verdachts is er gebeurd in de hunger games? De mol wil natuurlijk dat er zo veel mogelijk mensen over blijven (want minder geld) maar dit is best lastig te realiseren omdat mensen elkaar anders wel gaan uitmoorden. Ik ben hier bijvoorbeeld heel goed mee bezig geweest.
Ik heb 4 (Meezter, Nys-fan, Lan, Nvy), Frank 2 met z'n mijnen (Convans & HIDM) en Lan 1 (Frank) vermoord. De andere drie zijn gewoon niet bewogen (Molduck, Molino en BigBoots).
Frank is in zeker zin verdacht doordat hij het geld laat liggen, maar wellicht te opzichtig voor een mol. Bovendien blijkt dat dus deel van z'n strategie geweest te zijn. Zo zorg je dat er nog iemand komt en dan ontploft ie door je mijn. Maar zo verspeel je wel 500 euro. Mensen gaan uiteindelijk vast toch wel dood.
Nvy is dus onverdacht (geld weggebracht), Meezter heeft ook 250 weggebracht, en ik heb gewonnen en veel mensen vermoord (ook onverdacht).

Maar goed. Het is dus lastig daar. De pakjes opdracht moet ik nog gaan uitzoeken. Jammer dat ik daar zelf niet meer heb kunnen doen, maar het was allemaal al opgelost toen ik terug kwam van m'n werk.

De webcam opdracht is BigBoots natuurlijk onverdacht. Schema bijhouden, veel posten. Super onverdacht. Nvy ook. Beide wachten ook netjes met hun overige foto's posten voordat iedereen iets heeft. Convans en Meezter waren wel ineens heel enthousiast bezig. Zeker Meezter doet dat terwijl HIDM nog tussendoor zelfs de post van BigBoots quote waarin hij zegt dat we moeten wachten met posten.. en daarna nog wat discussie daarover. Convans deed het helemaal in het begin en daarna heeft ie verder weinig nog bijgedragen.

Er is nog genoeg te vertellen. Ook interessante behind-the-scenes info voor jullie. Al hebben jullie misschien al wel het een en ander van anderen gehoord. Toch altijd leuk om meerdere perspectieven te horen. In ieder geval, ik kom later nog terug want ik ga zo weg. Even met mijn nichtjes naar de kinderboerderij :)
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:42:23
Okay nog even verder biechten.

Frank is met mij gekomen met een aanbod. Hij zegt dat op z'n executiekaart 2 staat dat hij in aflevering 5 iemand mag uitkiezen wie z'n scherm niet hoeft te zien. Zeker interessant dus! In ruil daarvoor wil hij dat ik hem mijn sleutelwoord geef. Zeker interessante optie om in de gaten te houden! Maar dan moeten we natuurlijk wel allebei nog eerst aflevering 5 halen. Dus allebei nog 3 executies overleven. EN moet Frank z'n woord houden. Maar Frank heeft dus misschien niet echt een bondje met iemand? Want dan zou je dat diegene misschien toch gunnen...

Verder heb ik het bondje met HIDM uitgebreid met Nvy. Ik verdenk haar ook niet en denk dat we wel een sterk drie-front zouden kunnen worden. Ook wel gevaarlijk want als er zoveel mensen zijn met dezelfde info wordt het straks lastiger om door te komen naar de finale. We kunnen immers niet alle drie samen met de mol naar de finale. Maar sowieso ook leuk om dingen uit te wisselen :)

Met Nys-fan wissel ik ook nog wat berichtjes. Maar vertrouw hem nog niet zo en hij probeerde mij te vermoorden met de hunger games. Tsss..


Maar goed mijn verdachte:

1. Convans
Nog steeds het meest verdacht voor mij. Bij Hunger Games was hij snel uitgeschakeld door Frank. Een mol weet ook niet alles dus kan best dat hij niet wist dat Frank daar z'n mijnen had neergelegd.
Post ook snel het lijstje met op 7 Tokyo zonder vraagteken. Dit wordt (helaas voor Convans (?)) snel gecorrigeerd naar Osaka.

2. Lan
Ook nog steeds verdacht. Ik ben nu terug aan het kijken naar de opdracht met de waldo's maar daar heeft hij op zich wel nuttige opmerkingen. Maar sowieso lastig te mollen opdracht, dus kan me ook voorstellen dat de mol dit een beetje laat gaan. Als ik de mol was geweest had ik ook niks kunnen doen, alleen al omdat ik gewoon aan het werk was en het in die tijd eigenlijk al zo goed als opgelost was.

3. Molduck / Molino
Allebei niet super actief maar wel verdacht. Dragen nog niet echt heel veel bij.

5. Nys-fan / Frank
Frank was misschien iets te opzichtig met z'n ik pak het geld niet. Maar dat was dus onderdeel van de strategie om er een mijn neer te leggen. En daarna ook nog paar keer zeggen, mijnen, really?  ::)
Nys-fan ben ik minder gaan verdenken door onze gesprekken. Maar dat is altijd gevaarlijk. Hij heeft nog steeds niet veel geld binnen gebracht.

7. Meezter
Lijkt ook wel goed z'n best te doen. Verdacht is nog wel wat ik in mijn vorige biecht over de webcams zei.
Maar bij de waldo opdracht leek hij met goede suggesties te komen, die goed onderbouwd waren. Logische redenatie enzo.

8. HIDM / Nvy
Verdenk ik niet. Nvy haalt veel geld binnen (met webcams was ze goed bezig) en met Hunger Games was ze bijna de enige die geld binnen bracht. Zonder dat was er ook niet zo veel verdiend. Ze had dan wel weer geluk dat ze niet op die mijnen van Frank is gekomen.

9. BigBoots
Doet echt te veel goed. Met de webcams weer, heeft hij (volgens mijn overzicht - dat anders is dan die van LDH  ??? ) 705 euro aan dingen gevonden + er voor gezorgd dat sommige compleet waren en z'n persoonlijk opdracht voltooid. Nou die kan het dus echt niet meer zijn.

10. Kaaasje
Ja is de enige waar ik het echt 100% van weet want dat ben ik zelf ;D


Ik ben bang dat ik een Convans tunnel in ga duiken. Shit! Het is nog veel te vroeg voor een tunnel. Normaal met WIDM/De Mol tunnel ik nooit zo snel, maar als je zelf mee doet, is het toch heel anders.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:43:04
He ho, alweer een FTM overzicht voor jo(u), maar anders rijmde het niet.
Oja, Kaaasje en Nvy denken mijn sleutelwoord te hebben, haha. Bondje met Jesper gaat nog altijd goed, ik heb vertrouwen in onze capaciteiten. Opvallend: Frank had als enige een negatief saldo in aflevering 2, zijn idiote actie met de mijnen sloeg werkelijk waar nergens op.
Afgeschreven: BigBoots, Nvy, Meezter.
Bijna echt bijna afgeschreven: Kaaasje, HIDM, Molino, Molduck
Verdachten, zoals vorige test ook al, maar toen deed Kaaasje ook mee: Frank, Lan, Nys-Fan
Aparte categorie voor de mol: Convans

(https://i.imgur.com/NHMpNlt.png)
(https://i.imgur.com/DfpvQSv.png)
(https://i.imgur.com/B86mQp3.png)
(https://i.imgur.com/NQbWOzg.png)
Uiteraard de belangrijkste vergeten:

(https://i.imgur.com/CyHLcwh.png)
::zwaai::

Ik denk mijn 5e geheime biecht. Wat was dit een heerlijk weekje qua opdrachten ::bravo::. De livecam opdracht was fantastisch, heb met opzet niet veel geld  verdiend daar. Dan de pakketjes bezorgen, heel leuk maar wel een beetje makkelijk. Die waar/niet waar was wel heel tof, want daar hadden we iedereen bij nodig.

En dan... de Hunger Games. Wat fantastisch ::bravo::. Toen ik zondagavond zag hoe lang de uitleg was dacht ik: laat maar zitten. Echter was het helemaal niet zo ingewikkeld. Ik had geluk dat ik de pijl en boog had en ook nog een Rugzak. Dankzij die rugzak heb ik samen met Kaaasje toch wel de meeste mensen vermoord   ::rofl:: wat heeeerlijk ook die reacties. 'Landmijnen,  meen je dit?' en 'Zonder landmijnen was dit spel nog net zo leuk geweest'. Whaaaaaahahaha, en dan Convans  ::rofl:: ik ging stuk. Jongens, als jullie dit lezen, het is een spel om een sleutelwoord en een halve joker. Are u serious? Ga je dan zo'n groot probleem maken alleen maar vanwege de landmijnen? Als jullie ze hadden gehad, had je ze dan echt op random vakjes neergelegd? Ik heb er gewoon goed over nagedacht, en jammer dan 500 euro weg. We kunnen nog 8 afleveringen  vrij veel geld verdienen. Én als Convans niet dood was gegaan had hij dit waarschijnlijk nooit gezegd  ::rofl::. Nja, ik heb er van genoten.

(https://media.giphy.com/media/wSCq3d3GPXSZa/giphy.gif)

Kaaasje ben ik ook aan het verleiden. En ze gelooft me ook nog  ::rofl:: in ruil voor haar sleutelwoord krijgt zij van mij de 'executiekaart die iemand kan redden' oftewel de executiekaart die niet bestaat:

' Executiekaart 2:
Alleen bruikbaar in aflevering 5. Bij het inzetten van deze executiekaart hoeft één speler, naar jouw eigen keuze (behalve jijzelf), zijn/haar scherm NIET te zien. Geef dit vóór de executie aan door een PM te sturen naar een van de spelleiders. '

Als ze dit gelooft en het sleutelwoord geeft  ::rofl::. Ik vind het wel moeilijk om tegen haar te liegen, vind haar veel te lief en te leuk in dit spel. Heb ook een heel verhaak gehouden over 'Ik wil dit spel eerlijk spelen, geloof me please. ::rofl::'

HIDM is de enige die ik nog vertrouw, en heb al een aantal keer sorry gezegd voor het doden met de landmijn en vgm vindt hij het niet heel erg  ::bravo:: en hij liet mij ook een PM van Convans zien die zei dat ik een 'vervelend mannetje' ben  ::rofl:: noujaaaaa zeg Convans, als je dit leest: ik vind je ook heel stom (want je hebt Dennis Weening als avatar  ???) maar je bent wel leuk verder  :-*

Hmmm, test ga ik toch iets meer spreiden nu. Volgens HIDM wordt ik vrij veel verdacht (zelfs hij verdenkt me  ::rofl::) en dat wil ik zo houden. Als er veel op mij zitten ga ik zo hup naar de finale. Vorige test ongeveer alles op Convans gezet, nu nog iets meer op Nys-Fan. En misschien neem ik Lan ook nog mee in de test. Wat stom zeg, mij vermoorden.  :-[

Ach, als ik er uit vlieg heb ik wel mooi The Hunger Games meegemaakt en voor veel spanning gezorgd  ::bravo:: maar ik wil blijven  ::jaja::

(https://media.giphy.com/media/26FLiwdl1sTxYXY6k/source.gif)
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:43:42
Pfff. de test was lastig deze keer. Het voelt nog niet goed. Er waren veel vragen die je echt voor één persoon moest kiezen wat spreiden lastiger maakt. Waar ik vorige keer op de meeste nog wel 9 vragen had ingevuld, is dat nu totaal niet het geval.

De inschrijfformulieren zijn sowieso niet betrouwbaar. Niemand had tegen mij El Salvador en Nicaragua gezegd. Dit viel me pas op na het invullen van de test anders had ik sowieso voor dit antwoord gekozen. Waarom? Omdat een van de sleutelwoorden Nicaragua is. Mijn eerste gedachte was toen Salvador (want we zijn toch met de mol bezig). De mol heeft vast El Salvador en Nicaragua opgegeven! Dit is vast een hint. Shit. Maar ik had Zuid-Afrika ingevuld.
Maar helaas ben ik nog niet er uit wie dat dan geweest kan zijn. Convans had tegen mij IJsland gezegd (heb ik zelf ook, dus daarom stond die er al tussen),  Frank & Nys-fan (& ook Nvy) Zuid-Afrika, dus een of meerdere daarvan kunnen liegen. De leugenaar zit dus sowieso tussen die 4 want verder zag ik geen dubbele. (Of er zijn meerdere mensen die dit antwoord vervalst hebben, dat kan natuurlijk ook.)

Als ik goed heb geteld dan heb ik voor mijn hoofdmol Convans heb ik 11-13 antwoorden, Nys-fan 8-10 antwoorden, Lan 9 antwoorden en Frank 6-8 antwoorden (Shit! dat is wel weinig...)
Al was het mij niet helemaal duidelijk wat nou dag 1 was bij de hunger games. Maar dat zal wel de eerste 24 uur zijn? Tot deze post (http://www.realitynet.org/forum/index.php?topic=63147.msg2123355#msg2123355) van LDHmolletje met de fallen.  Daar ga ik voorlopig in ieder geval wel van uit, iig bij deze telling.

Nou dat was het weer, want moet nog wat in huis gaan doen en in de tuin.

 ::zwaai::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:45:28
Oh my  ::oink::

Ik denk dat ik er uit lig  ::rofl::

Kortste biecht ooit, en misschien wel de laatste  :\'(
Ik heb nog steeds de 4 verdachten; Convans, Frank, Lan & Nys-Fan.
Nou ben ik dus begonnen met spreken met BigBoots, want ik wilde meer van zijn verdenkingen weten, hij zit volledig op Frank en denkt dat iedereen dat zit. Hij zei dat hij een hint had gevonden; "R is een Mol" R = 18e letter uit het alfabet. F + L = 18, FrankLapidus = 18 = R = een mol? Ik vond het zelf apart dat Frank elke executie op stoel 3 zit en als 3e aan de beurt komt, dit is ten slotte MolOnline 2018, de derde van de MolOnline's.

Ik wilde Frank deze aflevering gaan afschrijven, maar ik denk het toch niet te doen.
Opdracht 3.3 (alweer de drieën) heet: "Wil je nu al weten wie de mol is?"
Frank plaatst zichzelf op 1, is hij superzeker omdat hij van zichzelf weet de mol te zijn?

ik wil niet tunnelen op geheime aanwijzingen ik haat mezelf  ::ohno::
Ik was niet op tijd maar toch maar even nog een biecht. Het gaat tot nu toe lekker. Mijn doel was in ieder geval niet bij de eerste twee afvallers zitten omdat je normaal niet slechter dan tiende kan scoren. Ik heb een bondje met HIDM en Frank, hoewel ik nog moet zien hoeveel die betekenen. Tot nu toe lijkt mijn bondje met HIDM nuttiger, maar ik weet niet in hoeverre ik HIDM kan verslaan en in hoeverre ik HIDM's prioriteit ben.

Mijn verdenkingen zijn nog redelijk breed. Ik heb bij mijn test geprobeerd iets meer focus te leggen op Nys-fan en Convans. Bij Convans denk ik ergens dat het te obvious is voor een mol, maar ik verdacht dat iedereen hem meeneemt dus dan moet ik mee. Daarnaast nog een beetje op Molino/Molduck/Frank/Kaasje. HIDM, Big Boots, Nvy en Meezter.

Ik heb tot nu toe eigenlijk weinig nep-mol acties gedaan, maar ik probeer vooral ook te zorgen dat ik geen dingen doe die me vrijpleiten als mol, ik wil dat mensen me in ieder geval een beetje meenemen in de test.
Oh ik zei eerder iets over Frank's executiekaart. Dat hij een soort van vrijstelling zou mogen geven aan iemand. Nou ik ben er al achter dat dat niet kan. Dit was zijn tekst:Ten eerste heb ik iets anders gehoord van HIDM en ten tweede staan er gewoon domme dingen in. :P Namelijk dat je maar naar een spelleider het hoeft te sturen (hoezo? altijd alles moet naar meedere) en voor de executie. Lijkt me sowieso onhandig als je het vóór de executie stuurt en die ene spelleider is dan niet online ::rofl:: Maar dat is natuurlijk voor de test online komt. Hier kwam ik op omdat ik HIDM er aan herinnerde dat hij zijn kaart in moest zetten voor test online komt en niet gewoon met de test maken zoals andere items. Dit dacht hij zelf even en toen had hij het nog nagevraagd bij de spelleiding. En Nvy zei ook iets over die ene speleider, dus het is niet dat ik dit helemaal zelf heb bedacht hoor. (HIDM deelde dat Frank dit als fake doorgaf aan o.a. Spacy & Molino)

Ik heb ook nog nagevraagd en alle executiekaarten moeten vóór de test online komt worden ingezet. Daar zijn geen uitzonderingen op.

Ik heb nog nagevraagd aan Frank of hij het zo letterlijk kreeg of dat het zijn eigen woorden waren en hij zei van wel. Dus hij moet wel liegen.

Misschien ben ik te eerlijk voor dit spel, want ik kan hem natuurlijk ook gewoon een verkeerd sleutelwoord geven. Hij geeft mij immers ook verkeerde info. Dus waarom zou ik dat niet ook doen?


Verder wat ben ik blij dat ik weer door ben. Het blijft toch altijd spannend. Al was ik al wat geruster toen ik met Nvy en HIDM had gedeeld hoeveel antwoorden we op wie hadden gezet. Moest haast wel goed komen tenzij ze aan het liegen waren.

Ik heb ook nog één joker over. Dus hopelijk komt komende test wel weer goed. Maar goed zelfs als je een joker inzet kun je naar huis gaan. We zien wel.

Ik begin Nys trouwens meer te vertrouwen. Ik had wat spijt na de test dat ik best veel op hem in had gezet maar goed.

Nou we gaan even speuren naar wie die PM met het sleutelwoord nou zou hebben gehad. En puzzelen natuurlijk. Tenminste als we zo weten hoe het spel gespeeld gaat worden en wie kan gaan puzzelen.

Tot later!

Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:45:55
Deze aflevering heeft mijn verdenkingen enigszins omgegooid. Eigenlijk zijn er in mijn ogen 3 categorieën spelers dit seizoen: De aanstellers/(Nep)mollen (Frank, Convans, Nys-fan), de fanatieke kandidaten (Meezter, Bigboots, Nvy), en de niet te peilen mensen (HIDM, Kaaasje, Molino). HIDM heeft in deze aflevering de switch gemaakt van fanatieke kandidaat naar niet te peilen, en als hij elke aflevering zo doet zelfs de aanstellers. De mensen die ik hoofdzakelijk verdenk zijn de aanstellers en de niet te peilen, met uitzondering van Molino. Ergens denk ik dat het de aanstellers sowieso niet zijn omdat die te graag verdacht willen worden (met name Convans en Frank) of het ligt er te dik op (alledrie  ::rofl::), waardoor mijn gevoel naar Kaaasje wijst. Die maakt ook fouten, maar bij haar lijkt het niet met de opzet om als mol te worden gezien. Maar waarom dan wel?

Bij de test heb ik dus gespreid over die 5 mensen, ik hoop dat ik nog weg kan komen met zo'n grote spreiding.
Zevende geheime biecht  ::zwaai::

Wat een week  ::rofl:: en wat een haat  ???
Luister, ik begrijp dat jullie allemaal een beetje geïrriteerd zijn vanwege de landmijnen  ;) maar dit is wel heel erg hoor. Wat hadden jullie dan gedaan? Landmijnen op vakje A1 en Z1? Het is gewoon slim gespeeld, klaar.

Ik kan nu niet eens meer aangeven in welk team ik wil/pas en ik word al aangevallen  ::ohno:: kom op hoor, het moet wel leuk blijven.

Nouja, ik heb de sudoku wel echt genailed   ::hypocriet:: en zeker als je het vergelijkt met TAR. Daar kon ik helemaal niks, nu was ik ongeveer de beste /snelste van mijn team. 25 minuten, toen was hij af  ::jaja::. En omg, wat een domme fouten Kaas, Nys en HIDM.

Dan de meet the mole, daar heb ik dus helemaal niks aan  ::rofl:: de vragen wist ik niet, geen flauw idee. Dus dat vergeet ik snel.

Sleutelwoord opdracht: heeeeeeerlijk dit. Je ziet duidelijk weer wie er écht niet te vertrouwen zijn. HIDM overigens wel, ik zou hetzelfde gedaan hebben. Nys heeft het helemaal verkeerd gespeeld, wss dacht hij dat meer mensen dit gingen doen (o.a ik) maar dat gebeurde niet  ::ohno:: oh en trouwens wat grappig dat ze mij weer op 1 zetten bij beste leugenaar, snap er niks van  ::hypocriet::

Test heb ik gemaakt op Nys, Lan en Kaas. Convans meegenomen. Bondje nog steeds met HIDM, die was helemaal boos op me  ::rofl:: ik vroeg alleen of z'n vragen bij Meet the Mole lastig waren, zegt ie: 'LEES DE SPELREGELS'  ::rofl:: alsof dat iets weggeeft  ::rofl:: maar verder is HIDM heel leuk, af en toe laat ik hem nog een beetje denken alsof ik het ben dus sorry HIDM   :-*

Tot volgende week  ::zwaai::

Oh en BB, ik mag niet eens meer 'Sukkels' zeggen?  ::rofl::


Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:46:35
En ja daar zat ik dan als Eskimo. Ik was al bang voor mijn dood en had het ook wel een beetje verwacht. Maar ik hoopte gewoon op dat ik dit spel kon spelen. Misschien is het hier ook wel anders omdat het een groter deel van het spel is, maar als iemand zó zin heeft in het spel, zou ik hem/haar niet zo snel de eerste avond opeten. Maar goed, ik zie het maar als compliment. Ik ben een bedreiging ;p ;D Met vrienden (in een kringetje dus) spelen wij meestal zonder burgemeester. Maar dat was omdat de eerste keren dat wij het speelde, de burgemeester altijd snel dood ging. ::) Als het niet door de wolven was, dan wel door t stemmen. Meestal door het stemmen volgens mij.
Maar met zoveel animo voor mij dacht ik laat ik het er op wagen. Wat dat betreft jammer dat er geen heks of beschermer was. Die hadden mij misschien wel geholpen. Misschien ook niet, want veel mensen zijn egoïstisch ::rofl::
(Overigens vind ik die ene joker ook niet zo interessant maar zou ik als ijsbeer sowieso spelen om te winnen en zeker niet meteen prijsgeven. Dan liever later als het beide kanten op kan gaan. Want dan hebben minder mensen een joker. Eerst wat eskimo's dood en dan alsnog overwegen of we het die ene joker waard vinden. Ik speel ook om te spelen en ik dat leuk vind en niet alleen om de items/geld.)

Ik denk dat Frank een ijsbeer is trouwens. Dat dacht ik al voor de deadline, maar nu denk ik het zeker. Maar we zullen zien. Ik weet niet of ik nou hoop dat ze snel de ijsberen hebben. Laat het maar even duren, want minder mensen met jokers is alleen maar gunstiger. De meeste (lees: niemand?) weet ook dat ik nog een joker heb. Misschien denken mensen het hoogstens dat ik hem nog niet had ingezet. Maar ik mag niet klagen met al 3 jokers te hebben gehad.

Ik dacht trouwens dat er niet zo veel gestrooid zou worden met items dit jaar, maar tot nu toe hebben we nog elke aflevering dingen gehad.. Zelfs zo erg dat HIDM het sleutelwoord al heeft geraden. Hoe in paniek schoten jullie daarvan? ::rofl::

HIDM zei al dat ie dat ging doen en neem hem niks kwalijk. Ik had ook als ik hem was eerst een gok gedaan na het horen van het sleutelwoord en het daarna aan HIDM/Nvy verteld. Ik zat eerst zelf al te denken nadat Nvy haar woord had gedeeld, maar ik nog niet. Alleen die van Meezter was dus inderdaad gejokt, zoals verwacht.

Ik denk dat fun facts with flags Kaaasje nog terug komt misschien. Ligt er aan hoe het ijsberen gaat. Misschien kan ik daar nog wel wat leuks mee (als het voorbij is/

Van muziek weet ik vrij weinig, dus mijn bijdrage aan die opdracht zit er eigenlijk wel op.

Ik ben benieuwd hoe het duiken gaat verlopen. Ik had best van 6 tot 9 willen gaan maar van 9 tot 12 ben ik gewoon aan het werk en het is voor m'n werk beter als ik dan niet steeds t forum check (wat ik nu al te veel doe..)

Maar goed. Terug naar mijn verdachte. Ik ben het kwijt. Ik dacht dat het na een paar afleveringen makkelijker zou worden, maar niets is minder waar. Ik heb bij bijna iedereen wel dingen waarvan ik denk, hmm zou een mol dat doen? en dingen waarvan ik denk dat een mol het wel zou kunnen doen.

Ik moet ook beter m'n systemen bijhouden, maar ik spendeer nu al zoveel tijd aan het spel. Maar dan zou ik de mol wel makkelijker moeten kunnen ontmaskeren. Dus dat zou misschien weer tijd schelen op andere punten.

Einde van deel 1 want tja ik ben Kaaasje en "Het bericht overschrijdt de maximum toegstane lengte (5000 karakters)."


Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:47:03
Laten we het lijstje nog maar eens af gaan.

1. Convans
Ja hij blijft verdacht. Ik heb het meeste op hem ingezet op de test ondanks dat ik niet DE vraag op hem heb ingezet.
- Die actie met HIDM over het sleutelwoord was ongeloofwaardig. En waarom zou hij nog meer verdenkingen willen hebben ::rofl:: Ik kan het me dan wel weer indenken als mol die doet alsof ie kandidaat is en met een ongeloofwaardig plan komt waarom hij mols is geweest.
Wat mij opvalt aan Convans is ook dat hij vooral kandidaats doet op het moment dat het geen geld (meer) kost. Dus boos worden op Frank omdat hij mijnen legt, fel zijn na het falen van het herkennen van zijn team van de schilderopdracht, en zo zag ik laatst nog iets. Dus dat is wel verdacht want het kost geen geld, maar komt wel fanatiek over.

2. Lan
Ik had gehoopt na de Meet The Mole opdracht hem te kunnen schrappen. Maar helaas. Daarvoor heb ik verkeerde antwoorden gekregen. Nu heb ik er niets aan want ik heb geen idee of ik gelijk had.
Hij heeft wel wat goede acties gehad, maar vind hem ook nog steeds verdacht.

3. Molino
Ik krijg gewoon geen hoogte van hem. Dus wat er ook gezegd wordt in de topics ::)
In mijn geld-overzicht heeft hij ook weinig geld gekost (maar 232,93 laten liggen) maar ook maar heel weinig verdiend (572,38). Best passief dus. Hij doet niets echt goed maar ook niet echt fout.

4. Frank
Is volgens mij gewoon een nepmol. Dat hele drama met die inschrijflijsten die niet bleek te kloppen (zeg maar 50% van de lijst was anders) en waar hij ineens toch met het goede kwam, ruikt naar mij als nepmol. Een nepmol die ineens bedacht dat het niet handig is als iedereen je verkeerde info heeft want dan kunnen ze er niet op jou uitgaan ::rofl::
Ik had ook aan de eerste wat foutjes in mijn lijst gestuurd. Waar ik eigenlijk al vrij snel spijt van had, maar goed, ik dacht laat ik gewoon wel consequent zijn.

(Over fouten in inschrijflijsten gesproken, BigBoots vroeg mij daar nog iets over, of mij iets was opgevallen in de test. Hij had toen blijkbaar al de nieuwe lijst van Frank. Dus daar zaten de missende antwoorden niet bij. Naar het schijnt heeft wel Convans niet zijn volledig correcte lijst verstuurd. HIDM zei hem nu wel te ontvangen hebben en stuurde dat door. Nvy zei dat er 5 dingen anders waren, maar het was eigenlijk gewoon dezelfde als ik in eerste instantie had gehad. Misschien ligt het wel aan mij. Ik ging tenminste gewoon met mensen praten en niet meteen om hun inschrijflijst vragen (zoals eerder ook al gebiecht). Maar BigBoots zei toen ook iets  van hoop dat mol niet alleen naar sommige heeft gelogen over Dillema's want dat valt niet te controleren eigenlijk. Fouten op zijn mol? Zou hij op Convans hebben gezeten? Want dat zou dan misschien wel een indicatie zijn dat Convans het niet is gezien BigBoots er nu uit is en hij wel een beetje tunnelde. Die impressie had ik al voor de executie (hij zette zichzelf bv op 1 bij Meet the Mole). Maar durf niet af te gaan op dat hij op Convans zat ::ohno:: )

5. Nys-fan
Eigenlijk verdenk ik hem niet meer zo. Bij test in aflevering 2 had ik nog wel op hem ingezet en bij aflevering 3 alleen maar als bijgevolg. Dat waren er alsnog 8. Maar ik heb ook berekend hoeveel goed je zou hebben als je volle bak op één iemand gaat. Tja te doet wat he ::)
Maar goed terug over Nys. We wisselen wat berichtjes uit en ik begin hem steeds meer te vertrouwen. Hij zegt hij mij niet (meer) en dat hij de test grotendeels op mij had ingevuld. (en ook nog wel wat Nvy, HIDM, Convans.) Ik weet alleen niet of ik hem moet geloven daarin? Ik had hem geloof ik nog in privé-bericht gezegd dat het misschien niet heel erg was als HIDM geen stem kreeg toen hij zei niet op HIDM te willen gaan stemmen ::) Oooops.
Nys heeft sowieso de pot het meeste geld gekost. Hij is de enige die in mijn overzicht in de min staat. Ook natuurlijk vanwege het sleutelwoord opdracht en hij had ook 2 boetes net als ik. Verwarrende vraag trouwens bij de test. Want team 2 had hulp gevraagd, en dat is niet echt een boete voor iemand. Zeker niet voor HIDM (maar die had toch een eigen boete en verdenk ik eigenlijk niet.) Als je het al als boete zou rekenen zou dat naar mijn idee voor heel team 2 moeten zijn. Maar goed.


Oh en er komt nog een deel 3 want blijkbaar paste dit lijstje dus ook niet in één PM. Ik dacht ik kap de biecht op een goede plek af maar blijkbaar past dit dus nog niet ::) Vervolg komt dus zo, maar misschien schrijf ik er wel nóg meer bij :P
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:47:30
Ja dus waar was ik gebleven in het lijstje. Bij nummer 6 ::jaja:: Ik schrijf zoveel dat het niet eens in twee PMs past  ::)

6. HIDM
Heb ik een bondje mee, maar ik zat laatst te bedenken, waarom vertrouw ik hem eigenlijk? Alleen maar omdat ik wat gelijkenissen zie. En ik graag met hem klets. Maar dat betekent dat hij nog steeds de mol zou kunnen zijn natuurlijk.
Na de sleutelopdracht is hij enorm gedaald (of gestegen, net hoe je het bekijkt) in het geldoverzicht. Maar dat is best kandidaats uit te leggen.

7. Meezter
Lijkt elke keer weer gewoon fanatiek. Maakt overzichten ed. Doet actief mee met oplossingen. Heeft ook al redelijk wat geld verdiend.

8. Nvy
Is ook onderdeel van het bondje de drie musketiers. Heeft veel geld opgebracht. Bij hunger games bracht ze het meeste binnen, bij de spreekwoorden. Verder doet ze goed haar best en heb ik niet echt redenen om haar te verdenken.

En tja dan was het rijtje al weer rond. Het blijft lastig. Is het dan toch Convans? Iemand die al veel verdacht wordt (naar mijn gevoel althans) of is het Lan (die ook wel wat goede dingen doet maar ook redelijk verdacht?) of is het de ietwat stille Molino?
In de nepmollende Frank geloof ik niet meer. Nys-fan, tja zou kunnen, maar ben ik minder van overtuigd.
Meezter geloof ik niet in. HIDM zou me écht goed om de tuin lijden. Chapeau. Nvy. Had ik of HIDM er dan niet al uit moeten liggen? Als HIDM de waarheid spreekt had hij maar 3 vragen op Nvy in aflevering 2. Ikzelf sowieso maar 5 (maar wel joker). Het kan altijd minder natuurlijk, maar buiten dat geloof ik sowieso niet in Nvy.

Nou ik heb wel genoeg gekletst. Laat ik maar weer eens bijlezen of er nog wat in de opdrachten gebeurd is.

::zwaai::

Het is nu een week later dus ik zal even updaten wie ik nu denk dat de mol is.

Hoewel ik qua verdachte dingen nog steeds niets wijzer ben geworden (ben ik ook wat minder mee bezig om eerlijk te zijn, ik volg het spel nog wel een beetje maar niet tot in detail), wil ik toch enkele mogelijke hints nog even kwijt. Ze zullen wel niet kloppen maar wie weet kunnen jullie er dan altijd nog om lachen. ::hypocriet::

Ik zat in het begin van het spel al een beetje met die hoofdletter R te puzzelen, van "R is een mol" en "AmeRica Saloon". Ik dacht in eerste instantie dat het op 'Meezter' zou slaan, omdat als je de "er" in zijn naam naar "R" kan veranderen op dezelfde manier als dat in de naam "MollenvangR-Art" gebeurt. Nadat hij zijn 1.1 opdracht heel goed had gedaan had ik hem weer afgestreept, maar toen kwam hij met deze biecht;

En ik vond die biecht toch weer verdacht door die laatste twee zinnen. Daarom heb ik uiteindelijk toch een aantal vragen in de test op hem ingevuld.

Maar misschien nog een betere verklaring kreeg ik van BigBoots te horen. Hij dacht namelijk aan FrankLadipus; Als je de F en de L uit zijn naam vertaalt naar cijfers in alfabetvolgorde (F is de 6e letter, L is de 12 letter), en die bij elkaar optelt krijg je 18, en dat vertaalt zich weer naar de letter R. En die 18 slaat tevens op de mol 2018.

Maar ja, ook op hem heb ik vragen in de test ingevuld.

Nu heb ik misschien nog een mogelijke hint gevonden. Toen ik het Test- en Executietopic las en zag dat Big Boots een rood scherm kreeg, bedacht ik me ineens iets anders. Dat sleutelwoord was ook "executie". Bij elke test- en executie wordt specifiek gemeld wie op welke plek zit, misschien dat de volgorde van de stoeltjes bij de allereerste executie wel op volgorde was van hoe goed de test gemaakt werd. Dit omdat  ik op stoel nummer 12 werd gezeteld, en BigBoots en Molduck zaten ook bijna achteraan het rijtje. Volgens die logica zou Molino dan de mol moeten zijn.

Hmmm, toen ik dat net vond was ik heel enthousiast, maar nu ik het zo opschrijf geloof ik er al niet meer in eigenlijk. ;D

Maar ik ga nu toch gewoon zeggen, omdat ik het verder echt niet zou weten, mijn mol is nu Molino.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:48:16
Aflevering 4 en ik denk dat ik last heb van tunnelvisie. Ik kom er niet meer onderuit.

Na aflevering 1 konden maar 3 mensen meer de mol zijn voor mij: FrankLapidus (mijn goede vriend), Lan en Nys-fan. Nu heeft Frank, mijn o zo goede vriend, me wel overtuigd dat hij het niet is en heb hem niet meer meegenomen in mijn test aan het einde van aflevering 3. Lan doet het deze aflevering dan weer uitstekend. Dan blijft er maar 1 persoon meer over: Nys-fan.

Ik heb al zijn bijdrages in de opdrachten nog eens goed bekeken en ik kan er niet meer onderuit, wat ik al dacht vanaf aflevering 1 moet gewoon de waarheid zijn: Nys-fan is de mol. Volgende test ga ik alle 20 vragen op hem inzetten. Ik heb je door! En als ik een rood scherm te zien krijg, dan ben ik echt helemaal op het verkeerde spoor gezet geweest en ga ik eervol ten onder.

Gegroet  ::zwaai::


Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:51:16
Tijd voor de volgende biecht.

Ik denk niet dat team muziekkennis nog in de komende uren het juiste antwoord gaat vinden. Jammer! Ik vond die van hun wel aanzienlijk moeilijker, maar goed ik heb ook vrij weinig muziek kennis. Vandaar dat ik maar het puzzelen deed. Heb ik toch met mijn amuzikaliteit nog aan de opdracht bijgedragen.
Ik heb dat lekker op de WC gevonden. ::rofl:: Ik was een berichtje aan het typen van ik ga na mijn werk wel even puzzelen met de letters. En toen zette ik ze al bij elkaar. Ik had eerst nog een andere zin erbij want ik dacht wellicht geeft dat andere inspiratie. En toen maakte ik er ineens grammy van. war als grammy en toen dacht ik ineens award. En toen poste ik dat maar realiseerde ik me dat het een letter te weinig was, dus nog snel de s toegevoegd. En toen dus maar weer aan het werk gegaan terwijl de rest mijn uitkomst bevestigde. :)

Ik dacht bij de andere groep aan iets van 'record of the year' maar dat is dus een letter te veel en ook op z'n Nederlands is het te veel "record van het jaar". Ik heb het gevoel dat record er wel in zit, maar wat dan precies.  ??? Ze missen best wat letters dus dat maakt het wel lastig.

Maar goed, ik ga nog even verder biechten over mijn verdachtes. Convans deed weer klagen na een opdracht zonder dat het verschil maakt voor het geld. Past in z'n plaatje. Hij heeft verder ook geen schelp geopend (potentieel mingeld) maar wel 2 x geld gepakt. Dus zo is er 2 x geld uit het spel maar het potentiele mingeld er nog wel in.
Lan was af zonder iets gepakt te hebben. Dat is dus niet echt heel mols, maar goed soms heb je ook niet echt een keus. De dingen waren al redelijk ver weg voor hem en de jagers zijn irritant.
Nys pakt een oester en ging weer terug. Veilige keuze misschien, maar t is natuurlijk nog maar afwachten wat er in die oester zit. Als Nys niet de mol is, zal er met zijn pech/geluk wel mingeld inzitten ::rofl:: En als Nys de mol is eigenlijk ook ;D


IJsberen spel
Lan was hier onmols bezig. Hij kwam bij mij erg eskimo-achtig over, dus zou hem niet zo snel gaan lynchen. Dat betekent dat je grotere kans hebt dat je een ijsbeer lyncht.

Convans, mwa mols. Kan best dat hij Meezter snel dood wil hebben omdat Meezter nog iemand zou zijn die voor het geld zou gaan (zoals hij nu ook deed.) maar maakt de kans op winst voor ijsberen natuurlijk wel kleiner als ie dood zou gaan. Of hij had niet gedacht dat mensen zo naar hem zouden luisteren, net als ie gedacht had dat hij niet dood zou gaan bij de eerste lynch ::rofl::

Nys. Redelijk mols. Je kijkt naar een ijsbeer dus is er een eskimo meer dood. Als je gelukt hebt lynchen de eskimo's geen ijsbeer en dan winnen de ijsberen --> is geen geld. Je verliest wel je invloed, maar als je het niet doet kunnen mensen nog gaan bedenken hoe jij je rol in nacht 3 in moet zetten voor de greater good.. Of zoiets. Dus kan me best voorstellen dat je dat doet.

Geldzaken
Dit is overigens de huidige stand van zaken mbt de pot, volgens mijn schema. Die zal ongetwijfeld afwijken van die van andere mensen.
Verdiend Niet-verdiend Verdiend/potentie Niet-verdiend/potentie
Nysfan € -1.267,33 € 876,16 -34% 24%
HIDM € 756,67 € 1.515,84 19% 38%
FrankLapidus € 1.189,55 € 1.446,40 37% 45%
Convans € 523,33 € 678,07 16% 21%
Lan € 1.115,00 € 1.078,07 29% 28%
Kaaasje € 1.315,71 € 1.061,40 35% 28%
Molino € 572,38 € 232,83 18% 7%
Meezter € 2.285,71 € 416,16 57% 10%
Nvy € 2.792,38 € 232,83 85% 7%

Ik ga nog even wat dingen nalezen ik kom later misschien op je terug.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:51:49
Hoi Lama.

Ik ga een rood scherm krijgen als Nys niet de mol is, of hij gaat er zelf één krijgen. Het is het een of het ander. Ik heb een bizar slechte test gemaakt waarin ik te weinig gespreid hebt. Desondanks was het spel erg leuk; goed georganiseerd en ben oprecht benieuwd naar de uitkomsten en hoop natuurlijk op een winst van HIDM.  ::bravo::

Naast dat; de rollen in het spel zijn vrij duidelijk. Er is een tweedeling; je hebt diegene waarvan je zeker bent dat het geen mollen zijn, deze brengen ook meteen het meeste geld in het laatje. (Kaaasje, Nvy, HIDM en ik) en je hebt diegene die nepmollen of de mol zijn (Frank, Convans, Lan en Nys-Fan) en Molino doet ook mee. Je ziet het in de opdrachten; er is geen weer alleen maar geld verloren door de 4 en het is gewoon altijd bagger.

Dat gezegd hebbende, mocht ik geen rood scherm krijgen is het natuurlijk Nys. Diegene die er dan uitgaat zal mij verzekeren wie het allemaal niet zijn. Ik ben aan het wachten op de schermen en hoop op een goede afloop maar vrees het. Dit was mijn slechtst voorbereidde test van allemaal, het is een drama.

Nys is de mol.
Frank is een nepmol die actief mensen op hem probeert te krijgen zonder véél geld te verliezen.
Convans is een nepmol die een rare gewoonte heeft dingen dik te drukken die niet overeenkomen met zijn mening.
Lan is een ultieme kandidaat; hij kost de pot niet veel maar brengt ook niet héél veel op; mensen verdenken hem door zijn afwezigheid.
Molino is raar.
Nvy is niet de mol.
Kaaasje zou een oprecht geweldige mol zijn, maar is het ook niet.
HIDM is niet de mol, ik zou het fantastisch vinden als hij het wel zou zijn, maar ik weet zeker dat het niet zo is.
Ik ben niet de mol.

Afvallers, konden jullie jullie testen niet gewoon wat beter maken, ik hoop al sinds aflevering 1 dat Nys/Frank/Convans/Lan afvalt maar steeds vallen de mensen die het duidelijkst kandidaat zijn af. Laat ik deze biecht voor de vierde executie eindigen met dit;

(https://media2.giphy.com/media/ezDAzKCksdZzW/giphy.gif)


Mees, Meezter, Penningmeezter.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:52:22
Aflevering 4 alweer voorbij, gaat echt te snel..

Dit was een heftige maar vooral rare aflevering voor mij. Muziekopdracht ging zo slecht  ::rofl:: en waarschijnlijk denkt iedereen dat dit een nepmolactie ofzo was maar nee, ik dacht echt daf jodelkind te horen en ook Wham met Last Christmas  ::rofl:: hilarisch. Ik wist heel veel maar dat had iedereen al geraden dus toen probeerde ik nog iets nuttigs te doen , maar gelukkig werd het niet meegenomen want het was toch fout  ::bravo:: misschien ook wel weer goed, ff wat verdenkingen erbij?

Duikopdracht heb ik gewoon genaild ::bravo:: eerst 50, 100 euro en toen een halve joker. En dat terwijl ik als laatste ging  ::rofl:: wat een sukkels (sorry BigBoots  :-*) en wat een slechte jagers  ::rofl::

Dan mijn favoriet, de ijsberen en eskimo's. Ik dacht dus echt dat Lan en HIDM ijsberen waren dus dit kwam goed uit, weer wat verdachter  ::bravo:: en die woedeaanval van Kaas  ::rofl:: ik vond het zo zielig en grappig tegelijkertijd  ::love::

Ik ben uiteraard ook even los gegaan. Even voor iedereen: mijn hele woedeuitbarsting was nep, net als de discussies met HIDM. Die woedeuitbarsting heb ik zelf bedacht, daar kon HIDM dan weer op verder gaan zodat er een discussie ontstond die persoonlijk werd. We proberen ervoor te zorgen dat mensen niet doorhebben dat we een bondje hebben, zodat we informatie kunnen ontfutselen en dit kunnen vergelijken. Dit hebben we o.a gedaan bij Lan, die ook nog eens niks doorhad  ::rofl:: en maar tegen mij blijven zeggen dat hij HIDM weg wil hebben, het is toch hilarisch  ::rofl::. Ik zei dit tegen HIDM, HIDM confronteerde Lan en die gaat gewoon weer verder alsof zij al jaren een bondje hebben  ??? maar daarom dus die woedeaanval. Het was nep, ik vind het spel leuk en deze haatpositie is juist wel chill want vanaf hier kan je veel nepmollen  ::bravo::

Oh en die executiekaart, tja ik moest iets doen. Het is bijna tijd om hem evt in te zetten, maar ik heb er helemaal niks aan gehad. Het is echt een horrorkaart so believe me: wees blij dat jullie hem niet hebben. Als ik hem inzet ben ik door maar de rest ook, als ik hem niet inzet valt er iemand af, wat ik graag zie, maar heb ik zelf ook kans op executie. Ik vind het zo lastig en ik dacht echt toen ik hem in handen had na de onderhandeling: Yes, iets waar ik voordeel van heb! tot ik de omschrijving las. Het is gewoon een horror kaart, serieus. Had Lan trouwens bijna overgehaald om een joker te geven, maar hij gelooft me wel alleen is te 'onzeker' dus heeft hem zelf nodig... helaas.

Waarom mag ik trouwens nog steeds niks? Geen burgemeester bijvoorbeeld? Ik haal toch wel wat geld binnen en haal er weinig geld uit, laat niet veel liggen... maargoed. Dat komt nog wel.

Nys of Lan is de mol. Test: 15 op Nys gezet, 5 op Lan. Als ik door ga ben ik overtuigd van Nys.

Jammer dat BB weg was (vanwege het geld) maar wel fijn voor het spel (zijn we niet al na 5 min klaar  ::ok::)
Ik zie graag Lan snel vertrekken, want hij is verdacht dus dan weet ik wie de mol is. Convans mag ook weg, want hij is irritant  :P en de rest mag blijven.

Meezter haalt geld binnen, Nys is de mol, Kaaasje heeft hilarische momenten, Nvy is gewoon een fantastische speler (denk ik) en haalt ook veel geld binnen, HIDM moet met mij naar de finale, ik moet winnen en Molino is gewoon mijn favoriet  ::bravo:: als Molino wint vind ik het ook niet erg  ::love::

Ik ben bang dat ik er uit lig, heb te weinig gespreid. Ik zou het echt fucked up vinden, want ik vind het zó leuk. Oh, dat soort krachttermen zal ik hier niet meer gebruiken (ik zal het tenminste proberen).

Tot volgende week  ::joehoe::

PS: Convans: waar slaat dit op?  ::rofl::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:53:25
Ik ben een beetje minder zenuwachtig deze ronde omdat ik een van de weinige mensen ben die een voordeeltje heeft. Nadat ik meer heb lopen netwerken heb ik enigszins spijt van mijn keuze want als ik mensen moet geloven zijn er al mensen volledig in tunnels aan het springen, en het zijn niet dezelfde tunnels  ::rofl:: Ik heb weer meer contact met Frank omdat hij probeerde spullen te ruilen, en hij geeft aan nagenoeg volledig op Convans te gaan. Ik ben uit eigen initiatief maar gaan aanpappen met Convans omdat ik niet verwacht dat hij veel doet aan netwerkjes en dat een nuttig bondje zou kunnen zijn. Convans geeft aan volledig op één persoon te zijn gegaan, en dat is ofwel Nys-Fan of Frank, ik denk zelf Nys omdat op basis van deze aflevering ineens op Frank gaan niet logisch is. Dus ik had prima kunnen spreiden en mijn joker kunnen bewaren, tenzij Frank de mol is en Convans op hem heeft ingezet of andersom. Eerlijk gezegd zou ik het ook geen ramp vinden als één van de twee zou afvallen, ik verdenk ze allebei nog wel wat en ik zou er redelijk wat informatie mee winnen.
En we zijn weer een ronde verder  ::cheerleader::

Even een (relatief) korte biecht.

En ik was er net over uit dat Nys de mol niet was (of nou ja eigenlijk had ik vorige week ook al niet zo zeer bewust op hem ingezet) en dan gaat hij er uit. Erg jammer! Was een goede bliksemafleider voor de echte mol denk ik.

Hij had nog wel gezegd dat hij op Convans, HIDM, Frank en ook wat op mij had ingezet. En dan voornamelijk HIDM en Convans en ook nog wel wat op Nvy. Maar ik weet ook niet in hoeverre ik Nys kan vertrouwen dat dit klopt wat hij zegt. Het leek mij al veel, dat zei ik ook, en hij dacht op 4 spreiden moet nog wel kunnen. Maar niet dus. Of misschien kan spreiden op 4 wel als de goede er tussen zit. Want Nvy zat sowieso ook fout met haar ene keuze. Zo zei Nvy eigenlijk vol op Nys te zijn gegaan, maar ja ze is wel door en Nys niet.. Dus zal ze toch (onbewust) nog wel wat meer goed hebben gehad.

Nou maar weer verder met de opdrachten. De penningmeezter apart klinkt nooit heel gunstig.. Maar ik ben benieuwd. Meezter is tenminste wel iemand die voor het geld lijkt te gaan. We zullen zien wat er gebeurd :)

Waar gaan we heen ziet er ook tof uit! Ik ben benieuwd hoe dit zal gaan!
Zo de executie is achter de rug, alle twintig de vragen ingevuld op Nys-fan. Het onmogelijke gebeurt, Nys-fan krijgt een rood scherm. Hoe kan dit? Hoeveel keer ben ik al door het oog van de naald gekropen?

Vanaf de eerste opdracht was hij mijn hoofdverdachte. Ik lette zelfs niet meer op de anderen, maar plots sta je daar in een wereld van onwetendheid. Helemaal in de war, van een zekere mol naar 7 potentiële mollen die ik allang afgeschreven had. Ik heb nog tot zondag tijd om alles op een rijtje te zetten en misschien toch nog het goede spoor te vinden.

Ik ga maar niet meer biechten dat ik zo zeker ben van mijn mol  ::rofl::


Eindelijk kwam ik op het lumineuze idee om eens door berichten van de overgebleven deelnemers te scrollen. Met groeiende verbazing kijk ik terug naar hoe stom ik het spel eigenlijk gespeeld heb, met zo veel deelnemers waar ik in eerste instantie totaal geen aandacht aan besteed heb.

Want nu blijkt dat Lan ook wel redelijk verdacht naar voren komt. Meer nog dan Molino uiteindelijk. Ook bij hem komt die tekenopdracht nu plotseling weer om het hoekje kijken waar hij toch wel erg vreemd is bezig geweest. En die arcade spelletjes gingen hem ook niet zo goed af. Ja, ik probeer mij zoveel mogelijk op de eerste aflevering te baseren qua mol-acties, om te kijken hoe ik het destijds had kunnen weten. En ook in zijn geval was dat dus prima mogelijk geweest.

Oké, Lan komt nu bovenaan mijn verdachtenlijst te staan, Molino komt op nummer twee en Convans wordt een goede derde.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:53:56
Laat ik nog maar een keer weer biechten.

Wat een leuke opdrachten deze week ::bravo::

Ik vond de waar gaan we heen opdracht leuk. Heel gevarieerd en zaten leuke dingen tussen. Het blijkt wel weer dat het met mijn kennis niet zo goed gesteld is ::rofl::

Ik doe af en toe ook een beetje mollig. Nu een paar mensen hun mol kwijt zijn (in ieder geval Convans en volgens mij ook Frank. En ja ook Nvy. Nys werd volgens mij door bijna iedereen wel verdacht denk ik) hoop ik toch ook wel verdacht te worden. Dus dan roep je wel eens iets. Maar goed, ik ben natuurlijk ondertussen ook fanatiek en doe wel m'n best. Als je goed hebt opgelet heb ik mij de merry christmas opdracht eigenlijk wel niks bijgedragen. Alleen schema gemaakt. Maar goed ik ben helemaal niet de mol. Maar dat zou ik dan dus wel best mols vinden denk ik. Hoewel zo'n schema misschien ook wel kan helpen natuurlijk.

Ik denk dat Lan de mol is. Nys had eigenlijk aan HIDM gezegd dat hij op Lan, HIDM, Nvy en mij ging zitten met de test. Tegen mij had ie echter gezegd (na de test) dat hij op Frank & Convans, HIDM en mij had ingezet, maar voornamelijk de eerste twee en ook wel wat op Nvy. Ik denk dat Nys eerlijker is geweest tegen mij dan tegen HIDM. Maar goed dat weet ik niet. Wat wel is, is dat ALS HIDM en Nvy eerlijk zijn geweest over hun testantwoorden Nys wel hééééél weinig antwoorden op Convans goed moet hebben gehad wil hij de mol zijn. Nvy zei dat ze maar 3 antwoorden op hem had. Voor Lan geldt eigenlijk hetzelfde ::rofl:: Maar goed ik denk dat Nys niet echt op Lan zat, maar het kan natuurlijk wel. Zou Molino dan toch de mol zijn?
Even een kleine tussenbiecht.

Ik was deze week in shock. Hoe kan dit? Hoe kan de persoon, op wie ik ongeveer al mijn vragen heb gezet, uit het spel liggen? Ik snap het niet. En hoe kan ik er nog in zitten?

Hoewel, zo erg is het nog niet. Alles even bij elkaar gelegd, inclusief testen. Lan moet wel de mol zijn. Het kan niet anders. Ik heb hem inmiddels uitgetest (lees mijn volgende biecht  ::hypocriet::) en het moet wel.

Daarnaast ben ik op een ander idee gekomen. Ik ga dit spel vanaf nu alleen spelen, HIDM kan me niet meer 100% vertrouwen. Of nouja, hij denkt van wel. Ik wil dit spel uiteindelijk winnen, en van HIDM gaat me dat niet lukken. Het spel begint vanavond pas, na de uitslag van de opdracht met de kistjes.

 ::zwaai:: Tot ergens dit weekend voor de weekbiecht


Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:54:58
Zoo de test zit er weer op. Het was weer lastig. Ik had wel veel genoteerd maar toch. De vraag was dan weer net anders gesteld of ik ging twijfelen. Veel vragen hadden Lan & Convans deze week niet gemeen had ik het gevoel.

De derde vraag brengde me al in de war. Wat een verwarrende vraag als Lan de mol is.. hij kwam met Taipei maar spelde het verkeerd. Maar verder kwam hij niet met een eerste hoofdstad. Zouden ze die vraag erin zetten als hij de mol was? Twijfel. Misschien had ik toch niet zoveel op hem moeten in zetten.

Zul je zien, de eerste test dat ik minder op Convans dan op Lan in zet en dan blijkt Convans de mol te zijn en ik er uit te liggen. Voor ik de test ging maken dacht ik dat ik eigenlijk wel meer dan 10 antwoorden nodig zou hebben op de mol. Op het eind had ik toch meer op Lan dan Convans dan verwacht... nog wat veranderen? naah laat het maar zo. Hup opschieten. Maar ik had misgeteld tijdens het maken van de test want ik tel nu toch een antwoord minder op Convans. Zal dat genoeg zijn? Of misschien is Lan inderdaad de mol en zit ik gewoon goed.

Waar ik vorige week nog bang was dat ik verkeerd gokte dat Nys de mol niet was (en dan had ik er toch wel zeker uitgelegen denk ik zo!) ben ik nu vooral bang dat ik niet genoeg antwoorden goed heb. Ik ben bang dat de meeste wel op Lan & Convans zitten... Dus wie het ook is, ik moet binnenkort een keuze maken want spreiden gaat niet lang meer goed denk ik.

Pff nou ik ga maar wat andere dingen doen. Ik hoor vanavond wel wat het is geworden...
Nou, ik heb sowieso mijn tiende geheime biecht gehaald  ::bravo::

Het wordt elke week leuker. Die kerstmisopdracht was niks voor mij, ik ben slecht met hoofdsteden en die plaatjes: geen flauw idee. De waar gaan we heen opdracht: leuk al die verschillende opdrachtjes, vooral die met de tv-series  ::bravo::. Ik heb bij een paar opdrachtjes wel met opzet wat fout gedaan, als ik alles goed doe is het ook zo saai   ::hypocriet::

En dan.. de gunopdracht  ::bravo::
Stemafspraak met Lan, helemaal goed gegaan. Alleen toen kwam de aap uit de mouw: het vraagteken. Oh oh oh wat wordt er dom gespeeld. Mensen, jullie hadden allemaal door kunnen zijn voor NIKS. Nu valt er iemand af en hebben 2 mensen een vrijstelling, anders had 1 iemand een vrijstelling gehad. Vooral Kaaasje: super goed gespeeld  ::niet-ok::

Was gewoon echt kwaad, net als HIDM. We zijn ff lekker los gegaan in het topic tegen elkaar, weer een neppe discussie. En daarna via app hebben we ongeveer iedereen afgemaakt  ::rofl::

Ben nu wel weer gekalmeerd, maar het wordt echt dom gespeeld. Molino, Nvy en Meezter spelen het heel goed (en ik ook  ::hypocriet:: --> Molino's woorden: hij vindt dat ik het goed speel  ::bravo:: oh en Molino ik hou van je, je hebt me de vrijstelling gegund  ::bravo:: helaas had ik er niks aan.) maar Kaaasje, Convans en Lan.. oh oh oh wat vreselijk  ::rofl:: toen ik zag dat Lan en Kaaasje zo'n vraagteken hadden wist ik al dat het niks zou gaan worden  ::ohno::

Hoop dat dit gebeurd:
Afl 5: Convans of Lan weg
Afl 6: Kaaasje weg
Afl 7: Meezter weg
Afl 8: Nvy weg (grote concurrent  ::love::)
Afl 9: Molino weg
Finale: Convans/Lan (een vd twee de mol), ik win en HIDM verliest  ::bravo::

Maargoed, ik denk dat ik er nu uit vlieg. Maar ik hoop op Convans of Kaaasje, hoe hilarisch zou dat zijn  ::rofl::

Als ik er uit ga is het wel jammer voor het spel hoor, wordt het zo saai  ::hypocriet::. De executiekaart niet inzetten was misschien een domme keuze, maar ik gun ze het niet meer. Dus sorry  ::joehoe::

Tot volgende week  ::zwaai::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:55:34
Zo, ik heb de executie na mijn pijnlijke all-in op Nys-fan overleefd. Ik heb mijn tactiek een beetje veranderd en ben wat meer open minded gaan denken en wat meer contact beginnen zoeken met anderen. Deze quote verdient voor mij nu de prijs voor de beste van het seizoen en ik wilde jullie hem niet onthouden:

Wat een held is Molino. Ik dacht eerst wat een vreemde speler is dat, maar hoe langer hij erin zit, hoe meer ik hem begin te appreciëren. Zegt wat hij denkt, gaat zich niet moe maken en houdt zich helemaal niet bezig met bondjes of leugens. Hij speelt het gewoon op zijn manier en wat is dat fantastisch. Respect man  ::bravo::

Voor mij mag hij echt gewoon in die finale komen!  ::joehoe::


Okay ik denk dat ik de volgende test gewoon echt op Lan ga. Als ik durf *beetje bang*.

Had ik toch bijna de Metro opdracht met Convans laten slagen ::rofl::
Die redenaties hadden alle kanten op kunnen gaan maar we hadden nog bijna Molduck bij de kei gezet (met de enige met een goede redenatie) en dan hadden we daardoor BigBoots bij de speen gezet waarschijnlijk en daardoor uiteindelijk Nys bij de hooibaal. Maar goed, dat is niet gebeurd en anders had Lan nog wel wat aangepast.

Bij zo'n opdracht kun je moeilijk nepmollen omdat je de echte antwoorden ook niet weet. Dus daarom kon Convans het ook bijna per ongeluk goed doen ::) Of hij dacht dat de antwoorden toch niet zouden blijven en uiteindelijk zijn we toch voor de fouten gegaan.
Je kunt wel proberen te nepmollen, ala HIDM om molduck bij antwoord 3 weg te halen maar die bleek daar toch niet eens te horen ::rofl:: Wel slim van Lan om dan juist Meezter weg te halen, want die stond goed. Daar zie ik wel een molactie, heeft toch weer 250 euro voor de pot gekost ::jaja::

Molino was ook best mollig bezig in sommige omschrijvingen bij het kartel. Oortjes waren op zich goed omschreven, maar ja als de ander een koptelefoon is. Maar serieus omschrijf jij lantaarn, zakhorloge en hoed zo ::rofl:: Ik had geen idee wat de andere plaatjes zouden zijn dus vond het ook wel lastig om wat mollerige omschrijvingen te geven. Uiteindelijk dus maar best goed gedaan. Ik had eigenlijk nog "mijn naam" willen schrijven bij de old Amsterdam of mijn favoriete naam. Old Amsterdam valt zeker onder lekkere kaas namelijk ::jaja::  (Al halen we het liefst kaas bij de kaasboer.) Maar goed Convans was daar gewoon te obvious ::) en uiteindelijk heeft hij ook 17 juist smokkels gedaan. Maar goed dat was ook omdat Lan uitgeschakeld was en Frank gewoon niks deed.

Ik vind het ook jammer dat Frank de bingo opdracht gewoon totaal negeert. Ik negeer hem daarom ook maar. Elke aandacht daaraan is te veel naar mijn idee. Moet hij weten. Dat het de eerste keer gebeurt, okay kan gebeuren, maar de keren daarna. Schrijf dan gewoon niks. Maar goed. Ik heb ook nog niet al mijn bonuswoorden verzilverd. Nvy heeft die HIDM noemde al opgenoemd en die andere noemde HIDM half (hij zei Hooligan maar het moet voetbalhooligan zijn, of nou ja hij schreef hlg ::rofl:: ) Ik vond dat deel trouwens geweldig. Lekker beetje puzzelen, niet te makkelijk dat alles meteen te begrijpen is. Leuk bedacht! Alleen jammer dat de uiteindelijke woorden dan niet tellen, maar goed daarvoor had ik al een verhaaltje klaar liggen ;)

Ik heb ook geen zin meer om al mijn bonuswoorden te gaan verzilveren. Ik moet ook weer niet te kandidaats overkomen he. Ook al denk ik niet dat iemand mij echt verdenkt. Ik was in eerste instantie gewoon van plan om gewoon altijd fanatiek te doen, voor het geld te gaan zeg maar. Maar ja, soms ben ik gewoon ergens oprecht niet goed in of gok ik verkeerd (regelmatig gebeurd bij de waar gaan we heen opdracht). Puzzelen doe ik dan weer wel graag. Vandaar dat ik zelfs met mijn amuzikaliteit toch nog Grammy Awards kon vormen. Dat puzzelen, doe mij dat maar ::jaja:: Vandaar dat ik die geen klinkers en geen n - de geen n maakte het wel extra lastig! ik zat met de klr prs de hele tijd met 'kleine persoon' in mijn hoofd ipv 'kleur paars' ::rofl:: - ook tof vond.

Maar goed. Lan is dus de mol denk ik. ::jaja:: Frank is te nepmollerig bezig (al zou dat wel bij zijn favo mol Milouska passen. Hoe hij bezig is, maar ook hoe hij niet bepaald geliefd is in de groep, net als Milouska.) Convans schrijf ik nog niet af, maar neig meer naar Lan. en Molino zou in principe ook nog kunnen.
Als Nvy het is, dan heeft ze het molschap verkeerd begrepen want ze verdient het meeste geld van de mensen die er nu nog in zitten. Ik ben het niet. HIDM zou nog kunnen want hij doet best veel fout op de juiste momenten, maar zou me dan wel enorm bedrogen voelen (hoort ook wel bij het spel).

Het word in ieder geval een spannende executie!
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:56:04
Oh Frank uit het spel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel fan ben van zijn manier van spelen, maar wat is het leuk om tegen hem in te gaan  ::trots::

We zitten in de fase van het spel waar het tijd is om all in te durven gaan (voor de 2de keer dus al  ::schaam:: ) , hopelijk zit ik nu wel goed. Dan komt het er op aan dat ik die test zo snel mogelijk invul. Best wel zenuwachtig
Okay, weer een biecht dan. Al heb ik denk ik niet zo heel veel te melden. Ik ga komende test wel echt 100% voor Lan. Vorige keer had ik 18 vragen op Lan als ik goed heb geteld. Had toen eigenlijk net zo goed ook alles kunnen doen. Maar nu ga ik daar dus wel echt voor ::jaja::

Ik merk nu dat ik m'n info ook net wat anders op schrijf. Want ja eigenlijk is alleen dat van Lan interessant toch? Ik ben dus nu officieel aan het tunnelen ::jaja::


Okay nog even wat schrijven over...
Ohja afvaller Frank. Goede keuze dus om zijn vrijstelling af te pakken, anders was ik er zelf misschien wel aan gegaan. Je weet maar nooit. Frank was toen ook wel gedoemd aangezien ik toch liever niet de vrijstelling van mijn mol (Lan) of mijn bondgenoten (HIDM en Nvy) afpak. Dus ja sorry Frank maar je kon zeggen wat je wilde maar je moest wel van hele goede huizen komen om mij daar vanaf te brengen..

Dus ja.

Ohja Convans heeft mij nog wat berichtjes gestuurd. Wel een goede tactiek als mol hoor. Maar ik denk toch dat het Lan is :P

Dus ja, de opdrachten. Lasergamen. Verrassend wie hier wel/geen geld heeft binnen gebracht ::rofl::

Foto-opdracht. Daar had ik dus liever bij Lan willen zitten. Om te zien hoe hij het doet en zijn gedrag te compenseren. Ik dacht eigenlijk dat het wel goed was als Nvy en ik niet samen zaten omdat wij allebei wel goed ons best doen. HIDM ook wel hoor, daar niet van!
Ik ben benieuwd of we inderdaad naar het vliegveld moeten! De eerste locatie hadden we zo gevonden. Tja die 'popa' deed het hem natuurlijk wel. Ik zoek op maps op popa en colombia en kom eigenlijk gelijk bij de goede plek uit. En toen ik ook nog zag dat dat 8 km van het beginpunt het strand lag toen dacht ik nou dat MOET wel kloppen. Ik had het iets minder overtuigend gestuurd in PM en even later kwam Nvy ook met hetzelfde. Nou dan is het dus wel goed! Nog wel twee fotootjes erbij gehaald en die matchten met wat we hadden dus dan gaan we er maar voor. Bij de hint moest ik meteen aan een vliegveld denken. Daar komen honderden mensen en uit verschillende landen. Er stond niet mensen uit honderden verschillende landen. We horen wel of het klopt.

De trappen opdracht was hopeloos. Zelfs na de aanpassing van de regels was het echt lastig. Wel mollerig van Lan om het meteen te laten mislukken. Aan de andere kant, als mol zou ik eerst wat fanatiek mijn best doen en het dan nog een keer laten mislukken als het nodig is. Maar goed, misschien had nog niet iedereen door dat we alle tijden nodig hadden en misschien was het echt per ongeluk.

Nou ik ben benieuwd naar de test. Het zou fijn zijn als we hem morgenmiddag al kunnen maken want zaterdag en zondag heb ik het wat druk. Volgens mij zijn alle opdrachten eigenlijk ook al wel afgelopen (de trappen opdracht ook morgen om 11 uur 's ochtends). Maar goed we zien wel.


Later  ::zwaai::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:56:34
Het is een tijdje terug dat ik er zo eentje deed. Dit is de eerste keer in een flinke poos dat ik de test inga zonder een joker of een vrijstelling om me te beschermen dus de kans dat ik rood krijg is reëel.

HIDM vertelde me dat na Frank's exit ik de hoofdverdachte ben van de andere spelers. Het probleem is, HIDM is míjn hoofdverdachte dus ik neem dat wel met een korreltje zout. Ik denk wel dat mensen op mij zitten dus ik heb geprobeerd genoeg uitstapjes te maken bij mijn test naar andere opties naast mijn mol. Toen ik ging turven bleek dat ik Kaaasje en Nvy bijna totaal links had laten liggen. Van Nvy vind ik dat niet erg, dat is de enige waarvan ik met 100% kan zeggen dat het niet de mol is, maar als ik rood krijg verwacht ik dat Kaaasje de mol is (of mensen allemaal al meer op het goede spoor zitten dan ik).

Ik heb de meeste vragen ingevuld op HIDM, daarna Convans en dan Molino. Dat is ook mijn volgorde qua verdenking, hoewel er een flinke kloof zit tussen Convans en Molino.
Lieve biechtstoel  ::tandpastasmiley::

Er zijn voor mij op dit moment 3 opties, bij 2 van de 3 sta ik er denk ik gunstig voor, bij de derde optie loop ik groot risico. HIDM zit nog steeds vol op mij en ik zit hoofdzakelijk op HIDM.

Optie 1: HIDM is de mol. Ik denk dat nog niet iedereen op HIDM zit dus prima. Het feit dat Kaaasje en Nvy liever met hem de baropdracht deden bevestigd dit.

Optie 2: HIDM is een kandidaat, maar hij (en anderen) zitten vol op mij. Dit is even goed prima, dan valt een van hen af en zit ik safe.

Optie 3: HIDM is een kandidaat, maar is loyaler aan Nvy/Kaaasje dan aan mij. Zij zitten met zijn allen op Convans en HIDM probeert mij op hem te krijgen.

Bij optie 1 en 2 kan ik doen wat ik de vorige test deed, voornamelijk op HIDM stemmen en een klein beetje rekening houden met Convans. Bij optie 3 zou ik vol op Convans moeten gaan om erin te blijven. Deze aflevering helpt niet echt, want HIDM heeft (waarschijnlijk door internetproblemen hoofdzakelijk) weer niet echt gemold, dus zijn CV blijft voor mij magertjes. Convans heeft met de orchidee heel aanwezig gemold, maar bij het inzetten bij hoger/lager juist redelijk wat goed gedaan. Ik zie in Convans nog steeds geen mol dus ik hou maar vast aan optie 1 (en optie 2), maar ik ga nog steeds niet met een gerust hart de test in.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:57:10
Eentje van Bubbles!

Dag Lama,

Hierbij stuur ik je een geheime biecht omdat ik als kijker misschien geheime aanwijzingen heb gevonden die zouden kunnen wijzen op Kaaasje als mol. Zoals ik al in de bar gezegd heb, heb ik aflevering 1 - 5 aandachtig doorgelezen, 6 en 7 eerder sporadisch. Maar goed, dit zijn mijn ideeën:

Ik had van bij het begin 2 verdachten die steeds terug kwamen, namelijk HIDM en Convans. Vanaf aflevering 3 kwam Kaaasje erbij, terwijl ik haar de afleveringen ervoor niet echt verdacht. Dit betekent dus dat mijn 3 verdachten nog steeds in het spel zitten. Maar ik zit momenteel in de Kaaasje-tunnel omdat:

Het viel mij op dat Kaaasje bij de executies steeds op de rij van de afvaller zat. Dit was volgens mij enkel bij Kaaasje het geval. Dit ging door tot en met de 7de executie waar Molino naar huis ging.

Aflevering 1:
Aflevering 2:
Aflevering 3:
Aflevering 4:
Aflevering 5:
Aflevering 6:
Aflevering 7:
Hier stopt het dus want Molino valt af dus zit Kaaasje niet meer op de rij van de afvaller. Dus het is vast niets maar ik blijf het toch opvallend vinden. :P

Bij de 6de executie zet lan zijn vrijstelling in, hij hoeft niet naar huis. Meteen daarna wordt het scherm van Kaaasje getoond. Hint? De mol heeft immers ook een vrijstelling want hij/zij hoeft ook niet / nooit naar huis.

In aflevering 1 zit Kaaasje in het duo dat een spelletje speelt. De mol speelt uiteraard ook een spelletje...

En dan de opvallendste voor mij persoonlijk die ik heb gezien:

Op 26 maart heeft Kaaasje haar allereerste post die ze hier plaatste aangepast. 2 dagen later geloof ik maakte MV vekend dat de mol gekozen was. Dat je een bericht aanpast is op zich niks speciaals, ware het niet dat die post al 12 (!) jaar oud is... Ik heb geen idee wat er in de post zou staan dat naar Kaaasje als mol zou wijzen maar ik vind het uiterst opvallend dat je zo'n oude post gaat aanpassen.

Ik ben benieuwd of helemaal op 't einde iets gaat kloppen van alles wat ik hier nu zit te zeggen. ::rofl:: Wat me dwars zit bij Kaaasje als mol is dat zij bij de jukebox voor haar groepje het woord raadde en zo 750 euro voor de pot verdiende. Dat vind ik (te) veel voor een mol, maar goed, misschien deed ze dat wel als afleidingsmanouvre omdat ze verdacht werd. Dus ik blijf voorlopig in de Kaaasje-tunnel :D

HIDM is het niet denk ik omdat ie samen met Lan in het weerxolven/ijsberen spel bijna 1000 euro in de pot bracht. Dat is te veel voor een mol. Dus als Kaaasje de mol niet is is het Convans. En anders word ik aan het eind compleet verrast! :D We zullen 't zien.

Groetjes,

Bubbles

Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:57:41
Pff mijn hart gaat nog als een malle tekeer. Net de test afgerond en wat was het weer spannend. Ik noteer veel en dat helpt duidelijk, maar ik had mijn bestand blijkbaar nog op de verkeerde tab open staan en keek daardoor bijna bij de lijst van Convans. Pwiew op tijd gezien en ze hadden ook nog eens hetzelfde antwoord (aardbei).

Ik weet dingen uit m'n hoofd (Bastille is de favo band van Lan, hij heeft een allergie voor hooikoorts en huismijt, zat in de club en postte de indeling als 3e dik). Weinig heb ik echt op hoeven zoeken op het forum, want veel had ik op een of andere manier wel georganiseerd. Dat helpt denk ik. Ik deed er nu 4 minuten en 42 seconde over. Ik hoorde dat de rest ook wat langzamer was dan vorige keer dus ik heb goede hoop. Als ik tenminste alle vragen goed heb ingevuld, want een foutje slipt er zo tussendoor.
Ik weet nog niet hoe eerlijk ik over mijn tijd ga zijn deze keer. Denk maar niet dat ik vorige keer ook echt heb gezegd dat ik er 2 minuten en 11 seconde over heb gedaan. Haha! Ik had er maar iets korter dan Convans van gemaakt 3 minuut nog wat. Ze hoeven niet te weten dat ik zo bizar snel was, dat kan alleen maar tegen mij werken. Dan realiseren ze zich dat ze nog sneller moeten.

Ik hoop dat HIDM naar huis gaat (sorry HIDM als je dit uiteindelijk leest). Dit hoop ik stiekem al wel langer, maar nu moet het gewoon echt. Met z'n finalevrijstelling is dat gewoon kut volgende week. Want dan wordt de kans nog maar 1/2 dat je door bent naar de finale ipv 2/3. Ik denk dat ik sterk ben, maar Convans is ook snel en Nvy moet ik ook niet onderschatten. Maar geloof dat Nvy al had gezegd dat ze trager was dan Convans deze test. Dus als ze allebei dezelfde antwoorden hebben ingevuld (of die nou goed of fout zijn) dan gaat Convans er iig niet uit.

Ik merk ook dat ik steeds minder deel in m'n "bondjes". Bizar trouwens dat we nog steeds met z'n drieën erin zitten. In het begin was het heel fijn, ook gewoon om te kletsen want dat doe ik graag ( :P ) en wat te wisselen. Maar je merkt toch dat je minder wil delen want het begint steeds meer je concurrentie te worden. Ik had nog gehoopt dat HIDM vorige week niet all-in zou gaan, maar het werd wel steeds duidelijker dat dat hem ging worden. Ik had niet gezegd dat ik in test 6 18 vragen op Lan had ingevuld maar wat minder. Misschien dat hij daardoor nog wat ging spreiden maar vrij snel na het delen daarvan was duidelijk dat hij dat niet ging doen. Jammer.
Sowieso merkte ik dat ik HIDM meer ging wantrouwen (niet als dat ie de mol was, maar gewoon niet zo'n sterk bondje) toen ik merkte hoeveel hij met iedereen kletst. Leuk hoor, daar niet van, maar dan denk ik ja, jij bent echt zo iemand die alle info van iedereen vandaan haalt en er dan er zelf het beste van maakt. Niet per se dat je nou het beste met ons voor hebt. Dat kwam helemaal tot uiting in de gunnen opdracht. Toen hij eerst alles voor zichzelf goed geregeld had en naar ons kwam ja heb nog een executiekaart en halve joker. Nou fijn, daar hadden we dus niks aan. Naja heb de halve joker, maar wat heb ik daar nou aan? Dus had ook weinig medelijden met hem dat z'n vrijstelling werd afgepakt. Ja aan Frank gunde ik het nog minder (daarom pakte ik die van hem af) maar tja je weet dat zoiets kan gebeuren met een vraagteken. We hadden er de vorige keer met het vraagteken nog over gespeculeerd zelfs, dat het zou kunnen betekenen dat je iets af zou kunnen pakken/teniet zou kunnen doen. Dus tja, de opdracht was nog niet gespeeld en de dubbele laag kwam hem een beetje verkeerd uit. Das pech, vrijstelling weg :P Maar hij mag niet klagen, hij heeft nog de finalevrijstelling en dat is nog kutter voor ons dan een gewone als hij nu door is.

Oooh en ik zie nu pas dat in die excel ook de bedragen per bar zaten. ::rofl:: en ik maar allemaal kijken waar de fout zat in mijn excel en de barren nog een keer deels nagelopen. Lekker bezig Kaaasje ::)  Ik dacht dat er waarschijnlijk 2 dingen niet klopte bij mij, maar volgens mij zie ik bijna elke dag wel een verschil :P Oh behalve de donderdag bij SalsA. Hmm. naja. het scheelde uiteindelijk toch maar 5 euro ofzo, dus laat maar zitten. Het is ook best foutgevoelig (zowel aan mijn kant als bij Mollenvanger) dus de waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

Ik had nog meer getypt maar iets met 5000 tekens dus de rest komt zo ;)

Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:58:16
Dus nog even verder...

Ohja wou ik nog iets kwijt? Oh Convans was stiekem best goed bezig met hoger-lager! Als ik zo kijk naar m'n geld-overzicht heeft hij paar keer goede acties gehad juist door af te wijken van de ander. Ik snapte ook niet dat HIDM toen uiteindelijk 250 op juist zette ipv 250 op hoger of lager. Als Lan zegt dat het wel juist zou kunnen zijn, ga je daar toch tegenin. Het kan wel een truc zijn maar juist in het begin en hoe het daar ging dacht ik, het is dus niet hetzelfde. Maar goed. Oh wat betekent dit trouwens allemaal voor mijn geld-overzicht. Ik heb hier opdracht 8.2 van de barren nog niet in verwerkt, ook niet het minbedrag dat van de 1500 euro af zou gaan als HIDM, Nvy of ik de mol niet is (wat ik wel verwacht).

De eerste kolom is de kandidaat, duh. De tweede kolom is het geld dat verdiend is door diegene. De derde dat iemand heeft laten liggen. De vierde de mogelijkheid tot geld verdienen (niet altijd heb je evenveel kansen, al is dat dit jaar redelijk vergelijkbaar. In de Mol ofzo zie je nog wel eens dat dat verschilt omdat ze andere opdrachten doen ed.) En het percentage verdiend en percentage niet-verdiend. Lan is dus het meest mols bezig en Nvy duidelijk het minst. Maar tussen Lan, HIDM en Convans scheelt het allemaal niet zo gek veel.

Lan € 1.949,00 € 4.414,35 € 9.061,17 22% 49%
HIDM € 2.171,67 € 3.882,63 € 9.379,34 23% 41%
Convans € 2.250,33 € 3.194,35 € 8.519,17 26% 37%
Kaaasje € 2.942,71 € 3.324,19 € 9.045,17 33% 37%
Nvy € 5.404,38 € 1.539,61 € 8.519,17 63% 18%

Nou dat was het wel weer. Ik ben benieuwd wie er naar huis gaat! Spannend!
Ik sta gewoon in de finale! Wooohoo

Het scherm was groen. Als m'n bronnen betrouwbaar zijn blijk ik op 3 (!!!) seconde door te zijn. Man man man dan heb ik wel geluk gehad. 3 seconde is niks. Maar mijn allereerste hoofdverdachte is naar huis. Maar Lan, mijn mol, is er nog. Tuurlijk. Want hij is de mol ::jaja::

Samen met HIDM in de finale. En die ga ik natuurlijk proberen te winnen. Snel testen maken lukte nu wel aardig maar deze week zal ik nog wel tijd moeten besteden aan alles netjes en handig bij elkaar zetten van alle afleveringen. Er staat wel veel in mijn excel maar moet het nog gaan herorganiseren. En natuurlijk de laatste opdrachten. Ik ben benieuwd.

Maar eerst een dagje rust (van de mol dan want nog genoeg te doen ;))
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:58:48
Waarschijnlijk een van mijn laatste biechten dit spel. Ik zit in de finale! Aan het begin had ik nooit verwacht zo ver te komen, zeker niet met deze groep fanatieke molloten. Mijn aanvankelijke doel was vooral om minstens negende te worden (negende omdat ik dan de extra mensen boven de tien zou hebben overleefd en niet de eerste afvaller ben). Ik ben redelijk pessimistisch, dus het heeft lang geduurd voordat ik mezelf begon te zien als iemand die zomaar kans zou hebben om de finale te halen. Ik schat inmiddels zelfs in dat ik goede kans maak om te winnen, mits Kaaasje op mij zit.

Maar zelfs als ik niet win ben ik sowieso al trots op mezelf dat ik zo ver ben gekomen én op de goede mol zit. Uiteindelijk heeft het niet veel uitgemaakt, maar ik ben trots op mijn actie bij de Molympische spelen. Ik heb correct ingeschat wat HIDM wou gaan doen, en een redelijk tegenovergestelde lijst ingestuurd. Toen vervolgens de posities bekend werden gemaakt heb ik expres gelogen over mijn plaatsing om hopelijk HIDM in te dekken (hoewel ik verwacht dat dat niet nodig was).

Oh ja, enne.. mocht Kaaasje toch de mol zijn, dan ben ik het kneusje van de serie en is dit de meest beschamende biecht ooit  ::rofl::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:59:19
Zooo de finaletest zit er op. Ik voel de spanning nog. Het ging redelijk, op de vraag met het foutje na. Na het nalezen zag ik ook dat ik een vraag verkeerd begrepen had  ::oink::
Ik dacht aan de webcam opdracht van aflevering 2 ipv aan de foto-opdracht in aflevering 7. Dat eerste was natuurlijk ook niet logisch gezien de volgorde van de vragen, maar goed.. Gelukkig heb ik hem toch goed ingevuld (hee zelfs als ik op de verkeerde mol zit heb ik die vraag goed want ik ben nog als enige over van het groepje die wel hun locatie vond.) Phieuw. Ik schrok me kapot na het indienen en het opnieuw lezen. Ik wou eerst nog alles nagaan en dacht toen, neee doe maar niet, kost te veel tijd ook al is aantal antwoorden goed belangrijker dan tijd.


Ohjw wat ik met deze biecht ook wou doen is een beetje inzicht geven in hoe ik de test maak.

Allereerst, er zaten helemaal geen quotes in de finaletest  ::oink:: Ik had gedacht dat dat wel zo zou zijn omdat die eigenlijk bijna elke test er wel in zaten. Dus wat ik heb gedaan de afgelopen week (voor de afleveringen waar ik het nog niet van had) is in een documentje alle berichten van Lan neergezet per opdracht. Hier kon ik ook uit halen hoeveel posts hij per opdracht heeft gezet omdat elke post genummerd is. Dus ik had 11 documentjes open staan met 11 afleveringen met posts van Lan (10 afleveringen + aflevering 0). Ik was sowieso blij dat HIDM niet mijn mol was of Convans want dan was het helemaal een pokkenwerk geweest :P Maar goed, die heb ik dus niet nodig gehad in de finaletest.

Ik moet zeggen dat ik best veel uit m'n hoofd wist, maar veel toch gecontroleerd heb met mijn bestandje. Sinds het begin heb ik een excel bestand waar ik voor elke aflevering een tabblad heb met wat er die aflevering is gebeurd. Dan heb ik de kandidaten en de antwoorden die erbij horen (bv. Duo, positie 1/2 in het duo, welk cadeau meezter? welk cadeau BB? etc.)

Ik ben halverwege overgestapt op een andere manier van noteren dus afgelopen week heb ik weer gezorgd dat het allemaal zelfde format was (verschil in horizontaal vs. verticaal werken). Bovendien heb ik alle overige kandidaten op verbergen gezet en gezorgd dat Lan altijd vooraan stond (een paar stonden nog op alfabet)

Ik heb ook een tabblad met de executies, dus ik wist bijvoorbeeld dat Lan 4 x op de eerste rij en 4 x op de tweede rij heeft gezeten (in afl. 9 waren er geen twee rijen dus die tel ik niet mee).

Verder heb ik vandaag nog even een overzichtje gemaakt met als hoeveelste Lan, HIDM en ik postte in alle opdrachten. Dit keer ook HIDM en mij erbij en niet alleen die van Lan omdat het soms wel handig is om te vergelijken als ik toch fout heb geteld (bv. Lan was eerste/middelste/laatste van ons 3). Ook niet nodig gehad dus ::rofl::

Verder had ik dan nog een tabblad met vragenlijstinfo en een paar afleveringen geleden heb ik er een met alleen de info van Lan gemaakt en verwijderd welke vragen toen al gesteld waren. Nu worden er wel eens dubbele vragen gesteld, maar toch. Die heb ik niet meer gebruikt though, volgens mij ergens achteraan gezet bij de tabbladen.

Nou dat documentje gebruik ik dus. Veel wist ik uit m'n hoofd maar toch regelmatig even gecheckt of het wel klopt. Lan houdt van aardbei, yes.
Welk duo was hij in 1.3 huh. oh wacht dit gaat over opdracht 1.3 het schilderen. Verwarrend. Daar was hij duo 5 met Convans.

Dat was dus deze keer. Verder had ik nog een geschreven papiertje liggen van vorige keer met wat vragenlijstinfo van Lan, dus daar kon ik ook nog op spieken.

Hoe ging het dan bij andere testen?
Bij de eerste testen had ik dus dit documentje. Eerst had ik wat opgeschreven maar ik merkte dat het niet fijn las bij de test. Dus ik maakte daar eigenlijk weer een nieuw schema van met dezelfde info en daarin rankte ik iedereen op hoe verdacht ik ze vond en dan sorteerde ik ze daar op. Dan ben ik gaan kijken vóór ik de test aan ging vragen of er wat 'strategische' antwoorden zijn als die vraag zou komen (ofwel meerdere molverdachten geven dat antwoord; als molverdachte 2 en molverdachte 3 bijvoorbeeld dat antwoord geven kan ik beter dit invullen dat het andere antwoord van mijn hoofdverdachte.) Zo had ik voor de test al wat keuzes gemaakt als een bepaalde vraag zou komen. (Aangegeven met kleur ook).
Dan had ik een papiertje liggen met mijn hoofdverdachten en daar zette ik streepjes achter als ik een vraag op die persoon invulde. Dit bleek soms niet helemaal accuraat te gaan ::) maar het hielp me wel om een beetje een balans tussen mijn verdachten te maken.

*afbreking vanaf hier, gaat verder in deel 2 van de biecht vanwege de 5000 karakters*
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 16:59:46
*vervolg biecht 20, iets met 5000 karakters*

Toen ben ik op een gegeven moment volle bak voor Lan gegaan. Toen veranderde ik mijn strategie een beetje. Het papiertje met opschrijven hoeveel wie hoefde eigenlijk niet meer. Die heb ik volgens mij al niet meer gebruikt toen ik nog niet helemaal vol op Lan ging. In de plaats daarvan ging ik de uitgewerkte dingen uit mijn excel op papier schrijven. Voordeel: het zat beter in mijn hoofd en ik had het gewoon naast mij liggen. Zo kon ik af en toe even spieken indien nodig. Resultaat: een test in 2:11.

Oh en na afloop van de test ging ik dan weer allemaal nog uitzoeken welke antwoorden op wie sloegen en hoeveel antwoorden ik nou daadwerkelijk op wie had ingevuld (ook voor niet-verdachten). Dit heb ik niet meer gedaan toen ik volle bak op Lan ging trouwens.

Dus ja zo maakte ik mijn testen. Zelfs vorige week heb ik nog wat dingen gecheckt in m'n schema (die op het rechterdeel van m'n scherm zichtbaar was terwijl internetbrowser/forum ongeveer 4/5 van het scherm bedekte en ik het dus deels kon lezen zonder te switchen).

Nou ik ben inmiddels al wel weer kalm en m'n zenuwen zijn weg. Maar die zullen wel weer terug komen bij de uitslag !


Doei  ::zwaai::
- Zaterdag 16 juni, 12:24. 2 dagen voor de ontknoping -


Nog één laatste biecht. Toen ik er uit vloog had ik er vrede mee. 4 weken later nog steeds. Maar er is één ding wat ik echt hoop. Laat HIDM alsjeblieft niet de mol zijn, alsjeblieft niet.

Als hij het is begin ik nu alvast met janken. 10 weken lang heb ik hem vertrouwd en alles verteld. Leuke gesprekken gehad, over het spel en het leven. Pfff wat hoop ik dat hij de winnaar is en niet de mol.

-- einde laatste biecht. het was een fantastisch seizoen. --
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 17:01:19
Dit waren ze. Je mag weer reageren  ::ok::


Wij hebben in ieder geval ontzettend genoten van alle biechten  ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Kaaasje op 19-06-2018, 17:19:12
Leuk om allemaal te lezen! ::bravo::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lan op 19-06-2018, 17:32:35
Leuke biechten! Jammer dat sommige mensen (bijna) niet gebiecht hebben, ik zou het leuk vinden als we van iedereen meer inzicht zouden hebben. Neem een voorbeeld aan Kaaasje!  ::rofl::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Meezter op 19-06-2018, 17:40:56
Leuk om te lezen!
Kaaasje, ooit gedacht om een boek te schrijven?  ::rofl::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Gupp op 19-06-2018, 17:49:05
Suuuper leuk! ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: FrankLapidus op 19-06-2018, 17:54:26
Ik lees vanavond alles, het lijkt erop dat het vooral Kaas, Lan en ik zijn?  ::rofl::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Kaaasje op 19-06-2018, 18:10:46
En ik was m'n eigen biechten laatst aan het terug lezen en miste zelfs nog heel veel info ::rofl::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lan op 19-06-2018, 18:13:56
Ik lees vanavond alles, het lijkt erop dat het vooral Kaas, Lan en ik zijn?  ::rofl::

In het begin nog wat meer maar die vielen af .  :P Daarna inderdaad de Kaaasje-show met Frank en Lan als gastoptredens.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Molino op 19-06-2018, 18:24:42
Ik wist helemaal niet dat dit kon  ::oink::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lama1997 op 19-06-2018, 19:31:56
Ik wist helemaal niet dat dit kon  ::oink::

 ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Nvy op 19-06-2018, 20:19:19
Ik heb ze wel, maar ze staan nog steeds in één van mijn drie molboekjes  ::schaam::.
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Swifty op 19-06-2018, 20:43:18
Wauw Kaaasje wat heb jij er een werk van gemaakt met je schema! ::respect::

had jij ook zulke schema's Lan, of vertrouwde je er op dat snelheid niet zo'n issue was bij jou aangezien de rest fout zat?


Leuk om al die biechten te lezen, altijd mijn favoriete onderdeel :D
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: B&W op 20-06-2018, 15:38:49
Citaat van: FrankLapidus
Als HIDM de mol is ga ik gillen en kom ik persoonlijk naar Ghana toe.
::rofl::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: D*N op 20-06-2018, 15:39:31
Goeie reis ::zwaai::
Titel: Re: [MO18] Kandidatenbiechten
Bericht door: Lan op 20-06-2018, 16:13:22
Wauw Kaaasje wat heb jij er een werk van gemaakt met je schema! ::respect::

had jij ook zulke schema's Lan, of vertrouwde je er op dat snelheid niet zo'n issue was bij jou aangezien de rest fout zat?


Leuk om al die biechten te lezen, altijd mijn favoriete onderdeel :D

Aan het begin van het spel was ik het van plan, maar bij de eerste paar testen had dat nog geen zin omdat ik op minstens 3 mensen zat, en vanaf het punt dat ik alleen nog op HIDM zat vond ik het inderdaad niet zinvol. In de finale heb ik het overwogen, maar op basis van hoe snel Convans & Kaaasje hun test daarvoor hadden ingevuld wist ik dat als Kaaasje zou switchen ze sowieso sneller zou zijn dan ik. Dus ik heb juist rustig aan gedaan en alles een paar keer gecontroleerd voor ik het instuurde.