Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Weerwolvenspel => Topic gestart door: MitchK op 28-01-2020, 21:32:48

Titel: [CL] Dag 6: De lift
Bericht door: MitchK op 28-01-2020, 21:32:48
(https://www.mupload.nl/img/6tp11ro.png)

Tot op heden verliep voor de overvallers alles volgens plan. Ze hadden nog maar 1 teamlid per toeval moeten afgeven en ze voelden zich steeds beter in hun rol. Ook Convans en Mitchkox keken tevreden toe, ze hadden wat meer verwacht van sommige gegijzelden, maar dat kon nog komen.

Er volgde uiteraard opnieuw een stemming:

Uitslag stemming:
13 stemmen: Molduck
6 stemmen: Jacco
5 stemmen: Ennasil
2 stemmen: L. Lawliet
1 stem: Nieky

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Vandaag was de dag dat de politie weer ging proberen de bank in de komen. Met drie man sterk waren ze via een ander gebouw op het dak van de bank beland. Ze besloten via de grote liftschacht naar binnen te gaan. Ze maakten een gat in het dak van de lift om vervolgens op de ‘B van begane grond’ te drukken. Wat zij niet wisten was dat op hetzelfde momentMolduck bovenop de lift was geklommen. Met een grote zijkniptang knipte zij de liftkabel door. Na een val van twintig meter viel de lift met een grote klap naar beneden. Zowel de politie als Molduck overleefde de val niet. Molduck was een gegijzelde.
 
Uit de luidsprekers klonk ondertussen het volgende liedje:

http://www.youtube.com/watch?v=-QKj62RKBrM

Voor de politie was duidelijk dat ze te dealen hadden met slimme criminelen die eigen mensen of onschuldige mensen op zouden offeren voor eigenbelang. Hulpdakdekker wist dat hij hulp nodig had. Hij besloot te bellen met de hoogste baas, Jerome Fuchs, van de GSG 9 te bellen. De speciale eenheid die zich bezighoudt met het bestrijden van terreur kon nu goed worden gebruikt. ‘Ik stuur je mijn beste team’ zei Jerome Fuchs die de situatie op televisie had gevolgd.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MitchK op 28-01-2020, 21:33:57
Nadat de rook weg was en Jann en SpacyColours een deel van de onderdelen van de lift weg hadden gehaald, was duidelijk wat er was gebeurd. Iedereen wist dat het risico groot was dat Molduck het niet zou overleven, maar hoe kon het zo zijn dat Lama1997 ook bij de slachtoffers lag? Al snel zag TimvDons dat Lama1997 onderin de liftschacht vastgebonden was met touwen. De overvallers moesten hem daar wel vastgebonden hebben. Zij wisten immers dat de kans dat de lift zou neerstorten groot was en dat dit de makkelijkste manier was om van hem af te komen. Weer was een gegijzelde om het leven gekomen door toedoen van de overvallers.

Even later kwamen drie gepantserde voertuigen het terrein voor de bank opgereden. Een voor een stapten er gewapende mannen uit de voertuigen. Als laatste kwam de commandant van het team Starlight uit een van de voertuigen gestapt. Zij had net haar jubileum van vijf jaar als commandant gevierd en had al vele lastige situaties opgelost. Haar kracht was het onderhandelen met de gijzelaars, haar mensenkennis en haar agressieve aanpak als het nodig was.

Convans en Mitchkox waren hier op voorbereid, maar wisten dat het nu ook veel lastiger ging zijn. Mitchkox had drie maanden geleden namelijk al kennis gemaakt met Starlight in een café in de binnenstad van Berlijn. Hij wist dat hij makkelijk contact kan leggen met mensen en wilde daarom ook een goed beeld krijgen van haar. Hij kwam erachter dat ze meedogenloos, doordacht en charmant was. Ze spraken namelijk vaker af en hadden nog steeds contact met elkaar. Convans en Mitchkox waren dus gewaarschuwd en Convans drukte Mitchkox op het hart het niet te verpesten.

Starlight besloot Convans en Mitchkox te bellen. Zij wist natuurlijk niet dat Mitchkox ook onderdeel van de overval bleek te zijn. Convans was net pizza halen, want ook hij kreeg honger van het harde werken. Mitchkox nam, met de stemvervormer, op en schrok van de stem aan de andere kant. ‘We willen graag een wapenstilstand van 24 uur waarbij jullie niemand vermoorden en wij de bank niet binnenvallen. Op één voorwaarden: jullie laten iemand levend de bank verlaten’. Zonder na te denken en zonder overleg met Convans ging Mitchkox in met deze eis. ‘Jij en ik zullen elkaar nog veel spreken. Wij willen een wapenstilstand en laten morgen iemand vrij’ zei Mitchkox. Hij had immers een zwak gekregen voor Starlight en ging daarom makkelijk mee met deze eis.

Uit de luidsprekers klonk deze keer dus de stem van Mitchkox: ‘Jullie mogen stemmen wie de bank mag verlaten. Stem op degene die jullie niet meer vertrouwen binnen de bank, want zonder vertrouwen wordt deze bankroof lastig’. De deadline voor het stemmen is woensdag om 21:30 uur.

Deelnemerslijst:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: FrankLapidus op 28-01-2020, 21:36:17
What? Ik leef nog  ::oink:: en Lama dood?!

Maargoed, ik stel dan nu toch ECHT voor om op Jacco te gaan aangezien die nog aan het smeken was en ook pleitte om dan maar op Molduck te gaan zodat "hij nog een dagje kon blijven!"

En daarmee is Mrchippie ook gelijk weer verdacht want die wilde Jacco niet weg hebben  ::ok::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: mrchipie op 28-01-2020, 21:36:50
ik ben het spoor nu echt bijster  :-\\
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: JaccoS op 28-01-2020, 21:39:20
 ::zweet::

Sorry mensen voor het smeken, vond het serieus niet leuk om te doen maar ik dacht dat het mijn enige redding zou zijn. Ben heel blij dat ik nog een dag mee mag  ::hug::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brtdm op 28-01-2020, 21:45:14
Ik zeg voorlopig wel even gewoon niks meer.

(https://i.ibb.co/rx691np/stemming-tm-dag-5.png)
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Nieky op 28-01-2020, 21:50:36
Handig schema

Mrchipie en Ennasil hebben elke stemming op de afvaller gestemd behalve de 1e keer. Dat valt in ieder geval op.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Kaaasje op 28-01-2020, 21:51:08
Niet onverwacht om te zien dat Molduck is overleden en dat ze een gegijzelde was. Ik kwam er 5 minuten voor de deadline achter dat de deadline om half 10 was ipv 10 uur (wat in mijn hoofd zat). Ik was nét klaar met het doorlezen van alle posts.

Ik zal nog mijn stem verklaren. Na dat gelezen te hebben had ik geen sterke verdenking voor Molduck. Dat er door steeds meer mensen werd gezegd op haar te stemmen, maakte me eigenlijk zekerder van de zaak dat Molduck onschuldig is. Maar goed makkelijk achteraf praten...

Ik zal mijn stemmen nog verklaren na wat stilte (iets met werk...). Zoals hier (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2233247#msg2233247) vermeld vond ik zowel Robbieazert (dag 4 op gestemd) als Nieky (dag 5 op gestemd) verdacht door hun acties mbt het deel je verdachte in het ziener plan. Okay toegegeven niet heel sterk, maar dat zijn de redenen om voor Molduck, Ennasil of L. Lawliet te gaan ook niet.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: mrchipie op 28-01-2020, 21:53:13
vindt het alleen heel raar dat frank niet is dood gemaakt maar lama  ::vergroot::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brtdm op 28-01-2020, 21:54:02
Ik kan al wel vast aankondigen dat ik vandaag weinig tijd ga hebben, dus ik zal geef mijn stem nu direct al door.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Daisy op 28-01-2020, 21:56:19
Wat slecht dit ::rofl::

Misschien moeten we maar omgekeerde psychologie toepassen en degene die we het meest vertrouwen eruit stemmen ofzo. ::ohno::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MollenvangR op 28-01-2020, 21:57:28
Goed, de verdere uitwerking van dag 4, nadat Frank zich als dokter bekendmaakte... voor het eerste deel van het topic zie #114-116 van mijn overzicht op: https://www.realitynet.org/forum/?topic=68562.100

Frank
#163 maakt zich bekend als de dokter, wilde wachten en kijken naar reacties. Hij heeft het ervoor over snel dood te zijn.
#166 hij heeft Mollenmania gered
#171 reageert op Witte en zegt kijk vooral naar gisteren (dag 3)
#193 zegt dat het niet slim is hem te vermoorden,want hij is niet de ziener. Of MM gekozen is omdat hij goed of fout zat, weten we niet.
#197 Frank verdenkt Jacco, heeft al uitgelegd waarom
#203 wil wachten op wat MM zegt, lijkt hem verstandig om te doen
#225 gaat ook voor Lucy
#242 Frank vindt raar dat D*N nu pas hiermee komt, en ziet het als betoog Lucy vrij te pleiten/beschermen

Vermoljoen
#164 vraagt meteen wie hij gered heeft
#291 De hints zijn volgens hem moeilijker dan we denken, als we hem eruit stemmen weten we dat het niet zo makkelijk is als we denken.

Lucy
#167 snapt de redding van MM, kan volgens haar 2 dingen betekenen: of hij zat goed met verdenkingen, of helemaal niet.
#181 Lucy zegt dat als de wolven Frank vermoorden, ze zeker weten dat ze ziener niet pakken, dus of dat handig is…?
#185 denkt dat de overvallers gestemd hebben op iemand met duidelijke (foute) verdachten, dat haalt ze o.a uit het feit dat ze zelf onschuldig is.
#192 vindt plan van Brtdm slecht
#195 Zegt dat MM bij 2vd 3 stemmingen sowieso fout zat en dat hij niet superveel verdachten heeft genoemd.
#235 lange verdedigingspost, e vindt Jacco verdacht, Sander ook, MV is ook verdacht en vindt hem stiller dan normaal vandaag.
#258 zegt dat Frank en MM niet meer weten dan een ander. Vindt de argumentatie van D*N veel meer gebaseerd op feiten. Ze stemt op Lawliet. Ze wil benadrukken dat hey als wolf dom zou zijn te pleiten voor de dokter zich bekend te maken.
#296 zegt als ik dood ben, kijk dan naar de mensen die zo makkelijk meegingen met Frank en MM en Lawliet en Frank.

Miek1999
#168 reageert op de out of character opmerking van MM. Het gespam/de vele deelnemers maakt lastig alles te volgen en ze had een belangrijk tentamen

De witte
#170 probeert uit te vinden waarom MM dood moest. MM ging voor LDH, daarna Hautoa en tot slot Swifty. Heeft geen idee of hij verder goed zat, dag 3 teruglezen is volgens hem dan een idee.
#175 Witte leest terug en ziet dat MM op zaterdag tegen Focus ingaat, zondags tegen Lucy en haar connectie met Dennis en dat Lama het eens is met MM en dat Frank hetzelfde later doet.
#177 Witte weet niet of niet-stemmen verdacht is of niet en noemt andere voorbeelden van mensen die ook niet stemden (Focus, Jann)
#198 zegt geneigd te zijn te stemmen op mensen die hij verdenkt, Jacco is daar 1 van. En vindt Spacy en DC vaag doen de laatste dagen, weet niet wat te vinden ervan. Brtdm vertrouwt hij ook niet,kan het nog niet onderbouwen, wellicht denkt hij dat omdat zijn hoofdverdachte hem als directeur wilde.
#223 Wite zegt dat DC gemakshalve dag 3 vergeet
#300 vindt het meegaan van o.a Ennasil juist verdacht
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MollenvangR op 28-01-2020, 21:57:39
Robbieazerty
#176 vindt de feiten van Witte uit #175 interessant. Vraagt zich af of Molduck die wel stemt, geen dokter is, verdacht is of niet?
#234 ziet dat hij als weinig actief wordt neergezet, maar geeft aan bewust minder te posten vanwege het vele bijlezen. Lucy vond hij al verdacht en dat groeit alleen maar.
#251 Vindt het niet waar dat D*N Lawliet onder de bus gooit om Lucy te redden.
#264 Lawliet of Lucy krijgt zijn stem, vindt het goed van die onzekerheid af te zijn rondom Lucy, hii zou liefste weer op Molduck stemmen, maar niet zijn stem weggooien.
#275 denkt dat Lucy + D*N best wel het koppeltje kan zijn

Spacycolours
#178 Vond Frank niet verdacht, MM stond wel op zijn lijst. Noemt gedrag Molduck vreemd. Vindt ook dat we best met hints bezig kunnen zijn.
#256 gaat door Lucy verdediging weer twijfelen,maar vertrouwt op MM/Frank en stemt toch maar op Lucy
#270 MM en Frank zijn zijn enige houvast voor stem op Lucy. Feiten die zij noemen meer waarde dan de verdediging van Lucy. Als hij in hoofd cupido kruipt is D*N + Lucy logische keuze

Mrchippie
#180 Vindt het goed dat we weten dat Frank en MM te vertrouwen zijn, alleen denkt hij wel dat ze gelyncht gaan worden
#182 vraagt zich af wat een ziener zou stemmen als je ziet dat iemand een wolf is
#187 vindt Mollenmania erg sterk en fantastische theorieën geven waardoor hij dacht dat hij geen wolf kon zijn. Hij denkt dat MM in de buurt zat met zijn theorieën en daarom weg moest. Zoekt naar connectie tussen Bjorrn, Tim579 en Mollenmania
#214 denkt te concluderen dat DC geen wolf is
#246 vond Lucy op dag 1 verdacht. Maar vindt redenatie D*N voor Lawliet ook wel kloppen. Zegt dat het niet uitmaakt wat je doet of stemt, het is verdacht hoe dan ook op welke manier.
#269 zegt dat MM doet wat hij doet op dag 1, verdenkingen uitspreken tegen Lucy, waarna hij 8 stemmen tegen kreeg.

Brtdm
#183 Brtdm vindt de coming out van Frank als dokter goed om te weten, hij wilde eigenlijk op MM stemmen. Had ook lichte twijfels bij Frank.
#190 Oppert de stemming over te laten aan Frank en MM,zodat overvallers geen invloed hebben op ons.
#201 heeft ook geen idee meer, vertrouwt DC wel, zijn leesfoutje bevestigt hem dat hij gegijzelde is
#224 bedankt DC, zijn verdachten staan ook hoog bij hem. Lucy is voor hem nog steeds verdacht. Gaat daar in mee na wat MM gezegd heeft.
#261 geeft 3 redenen om Lucy te stemmen: 1. Hij vindt haar verdacht, wil af van die onzekerheid rondom haar en hij wil controleren of de personen die haar beschermen te vertrouwen zijn.

2 kapsalon, 1 shoarma pizza en 3 döner kebab graag.

B&W
#189 Ziet de hints meer als bijzaak dan hoofdzaak en vindt het een openbaring te weten wie de dokter is en wie er gered is. Verdacht Frank en MM niet.
#194 begint over omgekeerde psychologie waardoor je altijd kunt denken dat MM vermoord is omdat hij goed zat maar ook omdat hij fout zat. Weet niet of het goed idee is verplicht met zn allen op 1 iemand te stemmen, haalt de informatie weg. MM en Frank zijn wel serieuzer te nemen nu we weten wie ze zijn.
#227 het valt hem op dat op de verdachtenlijst van de DC vooral mensen staan die weinig zeggen (Ennasil,Hautoa, Molduck, Sander, Jann en evt. Lama). Vraagt aan hem of hij denkt dat de groep overvallers echt bestaat uit stille mensen?
#229 stemt op Lucy en kan niks anders dan het eens zijn met de manier waarop MM Lucy gefileerd heeft. Vindt Lucy al gek bezig sinds dag 1.. misschien is dood Bjorrn tactiek van haar geweest.
#282 denkt dat D*N een goede verdenking maakt richting Lawliet

Mollenvanger
#278 reageert op beschuldiging Lucy dat hij stiller is vandaag, is logisch want hij had een drukke dag.Ze had zijn laatst online gezien tijd kunnen checken. Geeft verder aan dat de Hey Mama hint aan SanderFMC gekoppeld kan worden dat dat zijn idee was. Vindt mensen die stil zijn opmerkelijk, maar niet per se verdacht. Molduck noemt hij wel als verdacht vanwege het aangeven te stemmen en niet doen. Denkt dat DC geen overvaller is en kan lachen om negeren van D*N. Vraagt zich af of zijn stem op Lawliet nu nog steeds zo random is na de verdenking van D*N. Blijft bij zijn stem op Lucy.

Jacco
#200 heeft geen idee wie een overvaller kan zijn, stemt indien hij het niet weet op Sander.
#216 reageert op DC met wauw held thanks DC ::bravo::
#226 zegt ook mee te gaan stemmen op Lucy
#287 zegt zijn stem te hebben veranderd
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MollenvangR op 28-01-2020, 21:57:50
Dikke Controleur
#206-212 grote analyse zoals we die gewend zijn van DC inmiddels
#218 noemt als meest verdacht: De witte, Ennasil, Hautoa, Molduck en ook verdacht: MV, Lama, Nieky, SanderFMC,
Jann.
#231-233 noemt nog meer opvallende zaken

Ennasil
#215 reageert op DC met: wow wat een lijsten
#299 Omdat er door een gegijzelde is geopperd te stemmen op Lucy, gaat ze daarin mee.

TimvDons
#217 wat een overzichten D.C. Verdedigt zichzelf door te zeggen dat hij druk was op de dag dat hij LDH stemde (zie post #217 op p.11 voor exacte context)
#240 is verbaasd dat MM vindt niks inhoudelijks te posten. Hij geeft aan zich op achtergrond te houden tijdens weerwolven zoals we dt nu spelen, hij ziet door het posten het bos niet meer. Vindt dat Lucy zich niet anders gedraagt dan op spelletjesdagen bijvoorbeeld.
#301 vindt de opmerking van Ennasil van #299 te kort door de bocht en dus verdacht

Mollenmania
#221 pleit Lucy weg te stemmen, maar ook Lawliet wordt zekerheidje worden van overvaller te zijn, omdat veel bijlezen geen excuses mag zijn 0 bijdrage te leveren
#238 vindt Lucy selectief in haar verdachten, hij vindt Sander niet de enige die inhoudelijk niks toevoegt. Tim, Ennasil en Lawliet voegen ook niks toe volgens hem.
#293 blijft pleiten voor Lucy en zegt als zij eruit ligt is Lawliet de volgende

D*N
#241 Verdenkt Lucy niet, oppert Lawliet. Geeft aan MV te negeren de 3x dat hij vroeg om uitleg naar die verdenking. D*N vond hem verdacht vanaf eerste bericht, maar wilde hem niet targetten omdat hij grappig en nieuw is en zonde iemand weg te spelen dan. Geeft argumenten waarom hij hem verdenkt en geeft ook stemadvies op hem.
#279 vindt Hey mama hint aan van MV SanderFMC koppelen ook sterk

Lawliet
#250 doet strategie uit de doeken en vindt overzicht en redenatie DC duidelijk en denjt dat het veel zoekwerk is voor overvaller. Zijn strategie is wolven te laten struikelen over eigen woorden. En heeft het ook druk in het echte leven. Op basis van analyse DC vindt hij Lucy, Ennasil en Belg pittig verdacht
#272 noemt de argumentatie van D*N kul, denkt dat het te laat is zich te verdedigen.

Miek1999
#252 vindt  de mensen die vorige keer niet gestemd hebben verdacht omdat je niet met argumenten hoeft aan te komen en wegkomt met een smoesje.

Daisy
#280 is bijgelezen en is onder de indruk van het werk van DC. We moeten kijken waarom de overvallers van MM af wilden. Ze vat dr hoofdverdachten samen. Ze weet wel dat Lucy niet anders speelt dan ze gewend is in welke rol dan ook. Ze vindt de Hey Mama hint beter bij Molduck passen.

Lama (extra interessant want dood)
#281 Vindt de redenering van MM over overtuigend. Wie hij nog meer verdenkt zijn: Hautoa, Vermoljoen en Lawliet
#283 durft niet veel te zeggen ove waarom overvallers op MM stemden, we kunnen er niet veel mee nu.
Kaaasje
#288 vond het goed dat ze op p14 begon met lezen.

SanderFMC
#289 verontschuldigt zich voor inactiviteit heeft zich verkeken op de tijd en aantal berichten die je moet volgen. Gaat proberen wat meer bijdrage te leveren. Hij vindt de redenatie van D*N voor Lawliet het sterkste, maar stemt voor Vermoljoen.

Belg
#297 Stemt opnieuw Lucy op basis van MM’s argumenten. Het kan volgens hem verklaren waarom Nieky haar op dag 2 vrijpleitte op basis van de cupido theorie en waarom Lucy inpikte op de LDH verdenking van Nieky
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: mrchipie op 28-01-2020, 22:00:46
Wat slecht dit ::rofl::

Misschien moeten we maar omgekeerde psychologie toepassen en degene die we het meest vertrouwen eruit stemmen ofzo. ::ohno::
daar dacht ik dus ook al aan haha
ik begin brtdm steeds minder te vertrouwen ook
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Vermoljoen op 28-01-2020, 22:05:46
Ik had ook verwacht dat Frank dood zou zijn. Ook het feit dat Brtdm nog niet dood is, is zoals ik al eerder zei minstens vreemd.
Ik zou zo iemand meteen eruit stemmen, ondanks dat hij het vaak fout heeft, komt hij met heel goede dingen. Hier moet ik eens goed over nadenken.

Is er trouwens de mogelijkheid om wat water te krijgen? Ik ben hier aan het sterven van de dorst!
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 28-01-2020, 22:28:33
Zeg maar gerust enkele goed, heel veel idioten en 5 slechte ;D
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: SpacyColours op 28-01-2020, 22:36:31
Molduck de verdachte nu?

Was van plan om op ennasil te stemmen, maar Molduck lijkt de meerderheid te worden, dus dan is mijn stem niet nutteloos.
Dit is dus waarom dit geen goed idee is... Bedenk ook dat het aantal wolven in de groep relatief steeds groter wordt, en ze steeds meer invloed krijgen. Nu zie ik ook alweer bepaalde mensen allerlei nieuwe namen in de mix gooien, maar ik heb mijn stem voor morgen allang verstuurd.

Ik zie het ook een beetje als die theorie met die drie deuren, waarvan 1 een prijs bevat. Na die laatste stemming, zijn voor mij ennasil en Jacco alleen maar verdachter geworden. Ik vind eigenlijk dat iedereen verplicht is om op één van hen te stemmen deze ronde, en die ander de volgende ronde. En iedereen die er tegenin gaat is daarna aan de beurt. Tenzij er geen wolf bij zit natuurlijk.

Maar ik bedoel maar: iedereen die in de vorige stemming op Molduck stemde zit fout of is een wolf. De kans dat één van de andere stemmers goed zat, is enigszins groter, en dus moeten we dat ook checken.

Ik weet niet of het allemaal logisch is wat ik zeg, zo klinkt het voor mij nu wel maar wie weet slaat het nergens op, I don't know. In elk geval, Convans en Mitchkox, ik vind het erg leuk om aan deze psychologische mindfuck mee te doen. ::bravo::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Vermoljoen op 28-01-2020, 22:47:27
Ik heb mijn stem ook al verstuurd en ga het niet meer wijzigen tenzij er een een heel goede ontdekking wordt gedaan.
Mijn stem is nogmaals naar Ennasil gegaan. Ik ben vooral een meeloper, omdat ik ook gewoon niet de tijd heb om zelf op onderzoek te gaan (woensdag en in het weekend iets meer tijd, misschien dan). Op basis van argumenten die anderen geven, vind ik hem/haar het verdacht.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: FrankLapidus op 28-01-2020, 22:55:28
Zeg maar gerust enkele goed, heel veel idioten en 5 slechte ;D
Maar echt

Sowieso vind ik het ontzettend vervelend dat iedereen zijn eigen weg lijkt te gaan, op deze manier komen we er toch nooit? MV, DC en Focus jullie zijn erg goed bezig met overzichten  ::ok::

We moeten wel met een collectieve naam komen want anders gaat het weer mis de volgende stemming. Iedereen die zegt dat hij 'zijn stem al heeft ingestuurd en die waarschijnlijk niet meer gaat wijzigen' zijn nog de grootste idioten, al helemaal als je gegijzelde bent.  :-X
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Vermoljoen op 28-01-2020, 23:02:22
Ik zou ook graag allemaal wat meer willen delen van informatie, maar bij alles wat iemand doet is het verdacht en aangezien ik lang wil blijven, blijf ik een beetje op de achtergrond.
Ik vind het een heel moeilijk spel zonder dat je elkaar kan aankijken. Het is gewoon wat gokken en ik volg mijn gevoel en dat is momenteel dat Ennasil een overvaller is.

Misschien moeten we dan toch meer zoeken naar hints?
Ik zal morgen; als ik de tijd heb, de teksten nog eens goed doorlezen en kijken of we nu wel iets zouden kunnen halen uit een tekst van dag 1 of iets anders kan vinden.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: SpacyColours op 28-01-2020, 23:08:29
Maar echt

Sowieso vind ik het ontzettend vervelend dat iedereen zijn eigen weg lijkt te gaan, op deze manier komen we er toch nooit? MV, DC en Focus jullie zijn erg goed bezig met overzichten  ::ok::

We moeten wel met een collectieve naam komen want anders gaat het weer mis de volgende stemming. Iedereen die zegt dat hij 'zijn stem al heeft ingestuurd en die waarschijnlijk niet meer gaat wijzigen' zijn nog de grootste idioten, al helemaal als je gegijzelde bent.  :-X
Leuk, die collectieve naam elke keer, maar jij zegt persoon A, ik zeg persoon B, een ander zegt weer persoon C, dan neigen we toch allemaal maar te gaan stemmen op A, dan komt er een overvaller die zegt: "nee, laten we gaan voor persoon B", dan zegt er iemand "Oh, ik had eigenlijk persoon A, maar als de meerderheid voor persoon B kiest, dan kies ik ook maar voor B", en dan krijgt persoon B de meeste stemmen, die blijkt dan onschuldig, en hoewel personen A en C ook een aantal stemmen kregen, worden die in de volgende ronde vergeten want dan komt er weer een persoon D.

Ik weet wat je zegt, we moeten nog steeds samenwerken, anders winnen we het spel niet. Maar daarom zeg ik, we kiezen de komende twee spelrondes voor Jacco en ennasil, en dan maakt het niet uit wie je stemt, dat zeggen we ook niet, maar als één van hen een wolf is gaat hij sowieso in één van de komende rondes het spel uit. Dan hebben de wolven er minder invloed op.

En als nu iemand komt zeggen van "maar ik wil helemaal niet op Jacco of ennasil stemmen", dan bewijst dat nog eens dat een collectieve stem onmogelijk is, óf naar een onschuldig iemand leidt (om de simpele reden dat 1 op de 5 van ons geen collectieve naam wil die van een wolf is).

En als jij of D*N een beter plan heeft, hoor ik het heel graag. Feit blijft dat we de laatste aantal rondes collectief allemaal onschuldige mensen eruit hebben gewerkt, en het aandeel wolven in onze groepen alleen maar groter wordt.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Robbieazerty op 28-01-2020, 23:20:56
Wat slecht dit ::rofl::

Misschien moeten we maar omgekeerde psychologie toepassen en degene die we het meest vertrouwen eruit stemmen ofzo. ::ohno::

Haha daar dacht ik ook al aan!  ::rofl::

Spacy, allemaal leuk en aardig om alvast de volgende TWEE stemrondes vast te leggen, maar als ze dan beiden geen wolf blijken te zijn hebben we twee dagen verpest en stijg jij bij mijn verdachtenlijstje naar nummer 1. Want als we dat plan volgen zijn we 2 dagen lang met z'n 24 door jou gegijzeld!  ;D

Daarbij ben ik van geen van die twee overtuigd. Maar goed... Dat was ik wel van molduck (sorry molduck ::sorry:: ), dus misschien moet ik dan inderdaad maar eens reversed psychology doen en iemand anders zijn plan eens volgen.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 28-01-2020, 23:30:46
Als we nu de komende twee dagen weer fout zitten hebben we wel een vet probleem....

Of zouden we te maken hebben met trollende spelleiders..... niemand is een overvaller en zij kiezen gewoon elke keer iemand om te laten sterven? (de zwarte dood). Hoewel, dan zouden ze wel een beetje hebben moeten liegen bij de dood van MB in ronde 1 ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: SpacyColours op 28-01-2020, 23:31:20
Spacy, allemaal leuk en aardig om alvast de volgende TWEE stemrondes vast te leggen, maar als ze dan beiden geen wolf blijken te zijn hebben we twee dagen verpest en stijg jij bij mijn verdachtenlijstje naar nummer 1. Want als we dat plan volgen zijn we 2 dagen lang met z'n 24 door jou gegijzeld!  ;D
Het gaat er niet om dat ik het zeg, maar Jacco en ennasil kregen na Molduck de meeste stemmen, dat betekent dat zij twee ná Molduck het meest verdacht werden. Molduck bleek onschuldig te zijn, laten we dan overgaan op de volgende in de lijst. Nogmaals, ik denk dat er ergens een soort mini-versie van het drie-deurenprincipe heerst, dat de kans net iets groter is dat de verdachten die tweede en derde worden in zo'n stemming verdachter zijn omdat de wolven daar niet op willen stemmen. Nou ja, heel ingewikkeld en misschien is het verwaarloosbaar.

Maar dit is de enige manier waarop ik zou kunnen bedenken dat we een collectieve stem kunnen doen, met weinig invloed van wolven. Want nogmaals, die collectieve stem op een wolf kan je toch onmogelijk krijgen in een groep waarin tegengestelde belangen een rol spelen?

Maar nogmaals, ik zeg helemaal niet dat mijn plan perfect is, maar meer dat ik het anders ook niet weet. Dus als iemand iets beters weet dat echt kan werken, dan hoor ik het heel graag.

EDIT: Ik zei te vaak 'nogmaals'... oeps nu zeg ik nogmaals nogmaals.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Vermoljoen op 28-01-2020, 23:36:57
Ik denk dat het eens goed kan zijn als we allemaal eens een dag niks zeggen en voor ons zelf kiezen op wie we stemmen. Daar kunnen we denk ik veel informatie uithalen, want op wie stemmen de overvallers dan?
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 28-01-2020, 23:46:31
(https://media1.giphy.com/media/Owv3ZEowyOmFG/giphy.gif)
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: mrchipie op 28-01-2020, 23:47:57
vind ik opzich best een geinig idee scheelt ook 100 paginas doorlezen voor mensen ::rofl::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Robbieazerty op 29-01-2020, 07:44:11
Het gaat er niet om dat ik het zeg, maar Jacco en ennasil kregen na Molduck de meeste stemmen, dat betekent dat zij twee ná Molduck het meest verdacht werden. Molduck bleek onschuldig te zijn, laten we dan overgaan op de volgende in de lijst. Nogmaals, ik denk dat er ergens een soort mini-versie van het drie-deurenprincipe heerst, dat de kans net iets groter is dat de verdachten die tweede en derde worden in zo'n stemming verdachter zijn omdat de wolven daar niet op willen stemmen. Nou ja, heel ingewikkeld en misschien is het verwaarloosbaar.

Maar dit is de enige manier waarop ik zou kunnen bedenken dat we een collectieve stem kunnen doen, met weinig invloed van wolven. Want nogmaals, die collectieve stem op een wolf kan je toch onmogelijk krijgen in een groep waarin tegengestelde belangen een rol spelen?

Maar nogmaals, ik zeg helemaal niet dat mijn plan perfect is, maar meer dat ik het anders ook niet weet. Dus als iemand iets beters weet dat echt kan werken, dan hoor ik het heel graag.

EDIT: Ik zei te vaak 'nogmaals'... oeps nu zeg ik nogmaals nogmaals.

OK, maar waarom gaan we dat nu ineens doen en toen vorige keer Lawliet 2e meeste stemmen had en ik o.a. voorstelde om dan Lawliet te doen, was het ineens super verdacht van mij en is er totaal niet met dat plan mee gegaan.

Ik denk dat het eens goed kan zijn als we allemaal eens een dag niks zeggen en voor ons zelf kiezen op wie we stemmen. Daar kunnen we denk ik veel informatie uithalen, want op wie stemmen de overvallers dan?
Ja, lijkt me heerlijk!
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: JaccoS op 29-01-2020, 08:02:59
OK, maar waarom gaan we dat nu ineens doen en toen vorige keer Lawliet 2e meeste stemmen had en ik o.a. voorstelde om dan Lawliet te doen, was het ineens super verdacht van mij en is er totaal niet met dat plan mee gegaan.
De personen die net niet de meeste stemmen hebben gekregen:
Ennasil
Jacco
MV
mrchipie
Hautoa
De witte
Lawliet
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 08:13:08
De personen die net niet de meeste stemmen hebben gekregen:


Ennasil: 5 stemmen
Jacco: 6 stemmen
MV: 0 stemmen
mrchipie: 0 stemmen
Hautoa: 0 stemmen
De witte: 0 stemmen
Lawliet: 2 stemmen

Het enige jammere is dat dit bericht van Jacco komt die zichzelf wil redden. Als het van iemand anders was gekomen had ik het zeker erg verdacht gevonden
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: JaccoS op 29-01-2020, 08:27:55
Ik zal vanmiddag een overzicht maken waarin je kunt zien hoeveel stemmen iemand heeft gehad.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 08:34:21
Zeg maar gerust enkele goed, heel veel idioten en 5 slechte ;D

technisch gezien zijn die idioten ook goed, maar hebben we er voorlopig niet zo veel aan  >:D
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: DikkeControleur op 29-01-2020, 08:42:18
Dat overzicht is al gemaakt:

(https://i.ibb.co/rx691np/stemming-tm-dag-5.png)

Als we ons eigen brein vandaag uitzetten, en vertrouwen op het collectieve stemgedrag op spelers die-er-nog-inzitten dan is dit de top 3:

1. Jacco met 14 stemmen
2. L. Lawliet met 13 stemmen, waarvan 8 op dag 5.
3. mrchipie met 10 stemmen, waarvan 8 op dag 2.

L.Lawliet en mrchipie kregen op één dag een groot aandeel van dit totaal, terwijl Jacco bijna dagelijks stemmen sprokkelt.

Maar ik moeite om dit plan te volgen, omdat ik m'n eigen brein niet uit wil zetten  ::rofl::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brent op 29-01-2020, 08:43:13
Ik denk dat we even meer moeten stilstaan bij het feit dat Lama en niet Frank gedood werd door de overvallers.

Frank is voor de burgers een gigantische meerwaarde omdat dat iemand is die 100% te vertrouwen is en echt wel een ankerpunt vormt in deze fase van het spel. Dat de wolven geen onzekerheid willen scheppen bij de burgers is ofwel dom, ofwel hebben ze andere prioriteiten.

De overvallers zijn nu duidelijk op zoek naar de speciale rollen in het spel, niet in het minst naar de ziener. De vorige lunchen leken vrij random te gebeuren, maar mijn theorie is dat de kans groot is dat de overvallers dachten dat Lama de ziener was en hij dus sommige dingen goed moet hebben gezegd. Het lijkt me opportuun om meer te gaan kijken naar wat hij allemaal zei en zijn stemgedrag onder de loep te nemen.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: DikkeControleur op 29-01-2020, 08:44:30
Ik denk dat we even meer moeten stilstaan bij het feit dat Lama en niet Frank gedood werd door de overvallers.

De overvallers zijn nu duidelijk op zoek naar de speciale rollen in het spel, niet in het minst naar de ziener. De vorige lunchen leken vrij random te gebeuren, maar mijn theorie is dat de kans groot is dat de overvallers dachten dat Lama de ziener was en hij dus sommige dingen goed moet hebben gezegd. Het lijkt me opportuun om meer te gaan kijken naar wat hij allemaal zei en zijn stemgedrag onder de loep te nemen.

Goed plan, ik wacht in spanning op je analyse.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brent op 29-01-2020, 08:45:19
Goed plan, ik wacht in spanning op je analyse.
Ik ga zo naar de oogarts, maar vanaf de middag ga ik wel een grondige analyse maken want ik heb een dagje vrij!
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 08:48:37
Ik denk dat we even meer moeten stilstaan bij het feit dat Lama en niet Frank gedood werd door de overvallers.

Frank is voor de burgers een gigantische meerwaarde omdat dat iemand is die 100% te vertrouwen is en echt wel een ankerpunt vormt in deze fase van het spel. Dat de wolven geen onzekerheid willen scheppen bij de burgers is ofwel dom, ofwel hebben ze andere prioriteiten.

De overvallers zijn nu duidelijk op zoek naar de speciale rollen in het spel, niet in het minst naar de ziener. De vorige lunchen leken vrij random te gebeuren, maar mijn theorie is dat de kans groot is dat de overvallers dachten dat Lama de ziener was en hij dus sommige dingen goed moet hebben gezegd. Het lijkt me opportuun om meer te gaan kijken naar wat hij allemaal zei en zijn stemgedrag onder de loep te nemen.

qua stemmen zat Lama er in elk geval de afgelopen 3 dagen naast.... Dat is ongeveer hetzelfde patroon als we zien bij andere slachtoffers van de overvallers
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: DikkeControleur op 29-01-2020, 08:52:45
Ik ken jullie niet, en weet niet wie ervaren is in dit spelletje.
Maar ik denk dat tussen de overvallers een ervaren speler is, die heel afgewogen en tactisch de overvallers leidt.

De eerste aanwijzing was de stem van Molbuster op Bjorn. Een stem die er voor zorgde dat wij er niets uit kunnen afleiden, immers Bjorn werd ook gelijk gedood.
De tweede aanwijzing is het doden van inactieven: Bjorn, Tim579 en Lama1997. Dat zegt mij dat deze ervaren speler het aandurft om met actieven het spel te spelen (Chapeau). Wellicht uit zelfoverschatting, wellicht vanwege een goede band met de spelleiding...
De derde aanwijzing is de redenatie van Linus dat ze op zoek zijn naar de Ziener en dat daardoor Frank er nog niet uit ligt. Dat toch Mollenmania gedood werd, nadat die een dag eerder gered was, doet mij vermoeden dat ze ook dachten dat MM ziener was.

Als jullie dit lezen aan wie denken jullie dan?
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Robbieazerty op 29-01-2020, 09:07:20
De personen die net niet de meeste stemmen hebben gekregen:
Ennasil
Jacco
MV
mrchipie
Hautoa
De witte
Lawliet
Ja goed, maar ik had het over de dag ervoor (zie dag 5 topic, eerste 5 posts ofzo).
8 stemmen: L. Lawliet
4 stemmen: Jacco
1 stem: Vermoljoen, Molduck, SanderFMC, Belg

Toen werd ook geopperd om dat de 2e meeste optie, namelijk Lawliet, te doen, maar daar werd niet op in gegaan en nu zouden we dat ineens wel doen.

Dat was mijn punt meer. Het lijkt een beetje of Lawliet toen in bescherming genomen werd en we nu ineens allemaal het wél een topidee moeten vinden om de persoon met de 2e meeste stemmen te doen.

Maar verder maakt het mij niet uit, nadat molduck geen overvaller bleek te zijn, twijfel ik aan alles.

Als jullie dit lezen aan wie denken jullie dan?
Lucy, maar die ligt er al uit.
Verder heb ik enkel maar regelmatig weerwolven gespeeld met D*N, Daisy, Nieky en de_witte uit deze groep denk ik. Ik zie ze daar allemaal wel toe in staat, vooral D*N want die is strategisch altijd heel goed. Maar het feit dat ie het voor Lucy op nam, terwijl ze geen koppeltje waren, vind ik dat hem niet echt verdacht maakt.
De_witte kan ook sneaky spelen in weerwolven, maar heb ik hier ook nog niet veel verdachts zien doen.
Daisy en Nieky heb ik nog niet genoeg van gezien hier om iets nuttigs over te kunnen zeggen.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: belg op 29-01-2020, 09:25:11
Ik weet wat je zegt, we moeten nog steeds samenwerken, anders winnen we het spel niet. Maar daarom zeg ik, we kiezen de komende twee spelrondes voor Jacco en ennasil, en dan maakt het niet uit wie je stemt, dat zeggen we ook niet, maar als één van hen een wolf is gaat hij sowieso in één van de komende rondes het spel uit. Dan hebben de wolven er minder invloed op.

Even een risico-analyse van dit plan:

De kans van dat Jacco en ennasil allebei gegijzelden zijn, is 64% (20/25*20/25). Misschien net iets minder als je de informatie van afgelopen dagen in acht neemt, maar dan wordt het subjectief.
Er is dus een behoorlijke kans om 2 burgers eruit te stemmen. Bovendien zou dan blijken dat wie de voorbije dagen op Jacco en ennasil hebben gestemd, óók fout waren. Daar haal je ook geen informatie uit.
Kortom: risicovol plan  ;)

Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: TimvDons op 29-01-2020, 09:28:31
Is het niet (20/25*19/24) = 63,3% ??

Niet dat heel veel uitmaakt, maar toch  ;)
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 09:32:42
Is het niet (20/25*19/24) = 63,3% ??

Niet dat heel veel uitmaakt, maar toch  ;)
maar dat is dus bij iedereen waar we op gaan stemmen toch?

Stiekem hoop ik dat de ziener al iets weet
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: belg op 29-01-2020, 09:36:46
Het is inderdaad 63,3%.

En ja dat is bij iedereen zo, maar met zulke strikte stemafspraken kan je ook niks afleiden uit het stemgedrag van de overvallers.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 10:20:23
Mijn stem gaat denk ik niet veranderen....
De vraag is alleen of ik de mensen die het niet met dit plan eens zijn moet bestempelen als verdacht (want chaos creëren) of juist als niet verdacht (want we zitten misschien op de verkeerde)
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MollenvangR op 29-01-2020, 10:22:03
Ik denk dat we even meer moeten stilstaan bij het feit dat Lama en niet Frank gedood werd door de overvallers.

Frank is voor de burgers een gigantische meerwaarde omdat dat iemand is die 100% te vertrouwen is en echt wel een ankerpunt vormt in deze fase van het spel. Dat de wolven geen onzekerheid willen scheppen bij de burgers is ofwel dom, ofwel hebben ze andere prioriteiten.

De overvallers zijn nu duidelijk op zoek naar de speciale rollen in het spel, niet in het minst naar de ziener. De vorige lunchen leken vrij random te gebeuren, maar mijn theorie is dat de kans groot is dat de overvallers dachten dat Lama de ziener was en hij dus sommige dingen goed moet hebben gezegd. Het lijkt me opportuun om meer te gaan kijken naar wat hij allemaal zei en zijn stemgedrag onder de loep te nemen.
Zat ik ook al aan te denken ja. Ik ga ook eens door mijn eigen analyse van dag 4 heen om te zien wat Lama daar heeft gezegd en of daar iets uit is op te maken. Misschien vallen puzzelstukjes dan samen?
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MollenvangR op 29-01-2020, 11:00:30
Oke dit is wat Lama zei op dag 4:

#14 vindt ons op dag 3 veel te chaotisch te werk gaan, zegt dat hij later pas actief was. Denkt dat DC zich versproken heeft en de dokter is. Als dit klopt, is het volgens hem ook zo dat Brtdm gegijzelde is.

#46 Hij vindt de Kaaasje theorie testen ook een goede omdat we naar aanknopingspunten moeten zoeken en deduceren. Theorie is misschien net iets té toevallig.

#161 vindt dat we op een gegeven moment risico moeten nemen omdat als dat goed uitpakt, je er informatie uit kunt halen.

#281 Vindt de redenering van MM overtuigend. Wie hij nog meer verdenkt zijn: Hautoa, Vermoljoen en Lawliet

#283 durft niet veel te zeggen over waarom overvallers op MM stemden, we kunnen er niet veel mee nu.

- Hij was het dus eens met het wegstemmen van Lucy (redenering MM), die foutief bleek. Verder noemde hij dus Hautoa, Vermoljoen en Lawliet.

- Nou de DC is dus niet de dokter, dat is Frank. Daar zat hij mis.
De Kaaasje theorie uittesten (en risico nemen) vindt hij een goede optie om informatie te verzamelen.

- Dus als ik dit lees willen de overvallers of dat we de Kaaasje theorie niet uittesten, of Hautoa, Vermoljoen en Lawliet (1 van hen of meerdere) zijn overvaller(s)

Dus of we hier wat mee kunnen?  ??? Ben benieuwd of iemand nog verdere aanknopingspunten kan vinden.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 11:24:23
en dag 5? Kan ook belangrijk zijn want het meeste van dag 5 zal nog wel door de overvallers gelezen zijn voor ze een keuze maakten
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MollenvangR op 29-01-2020, 11:26:06
en dag 5? Kan ook belangrijk zijn want het meeste van dag 5 zal nog wel door de overvallers gelezen zijn voor ze een keuze maakten
Zou ik even moeten opzoeken. Overigens heb ik vandaag geen tijd om ook dat weer helemaal uit te pluizen. Moet straks ook echt even aan de studie en ben vanaf een uur of 17 tot laat weg.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brent op 29-01-2020, 11:28:19
Ik wil me trouwens allereerst verantwoorden en excuseren voor mijn inactieve actiefheid. Ik ben het helemaal niet gewend om met zoveel mensen te spelen en had ook echt even tijd nodig om te acclimatiseren (hence de gifjes enzo). We zijn nu met 25 overgebleven deelnemers in totaal en dat vind ik oprecht nog een groot aantal, maar het aantal pagina’s is wel aan het dalen en dat kan ik enkel toejuichen. Ik vermoed dat Lawliet hier eigenlijk hetzelfde over voelt, het zou me niet verbazen als deze knul plots exponentieel actiever zou worden naarmate het aantal deelnemers daalt.

Mijn theorie is gebaseerd op een watervallensysteem. Ik ga drie factoren erbij nemen dewelke een aanleiding kunnen zijn naar de wolven toe. Bij elke factor worden namen opgelijst, de namen die het meest naar voren komen zijn mijn topverdachten. Allereerst wil ik nagaan wie allemaal niet op MoleBuster heeft gestemd bij de eerste lynch. Er was wat discussie over, maar ik leg me erbij neer dat jullie eisen dat mensen die wél op MoleBuster gestemd hadden niet per se automatisch minder verdacht zijn. Wel vind ik objectief dat mensen die niét op MoleBuster gestemd hebben een tikkeltje verdachter zijn. Deze factor staat eerst omdat hij een grote onzekerheid met zich meebrengt, het scheidt sowieso niet de wolven van de deelnemers en de poule hier zal nog vrij groot zijn.

Als tweede ga ik na wie wél op confirmed gegijzelden heeft gestemd, dit gerankt van hoog naar laag. Uiteraard is deze tweede factor ook onzeker omdat het een lijst is dit aangevuld dient te worden doorheen het spel. We zitten nu ongeveer op 1/3e van het spel, dus we kunnen toch al een mooie lijst bij elkaar sprokkelen. Het interessante is dat je alle factoren aan elkaar kan koppelen om tot een verdachtenlijstje te komen.

De derde en laatste factor zijn de mensen die door Lama1997 verdacht en onverdacht werden. Waarom ook onverdacht? De theorie gaat uit van het feit dat de wolven denken dat Lama1997 de ziener was. De ziener kan aldus makkelijk een verdenking uitspreken, maar ook een gegijzelde veilig stellen. Na de post van DikkeControleur wil ik hier gerust Mollenmania in mee betrekken omdat de overvallers mogelijk dachten dat hij de ziener was. De kans dat de overvallers dachten dat Lama1997 de ziener was is enorm groot, gelet op het feit dat Frank nog leeft en wij dus garantie hebben dat hij een burgerrol heeft.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brent op 29-01-2020, 11:28:39
Factor 1: Wie heeft niet op MoleBuster gestemd bij de eerste lynch?
•   Kaaasje
•   Belg
•   FrankLapidus
•   MV
•   Vermoljoen
•   SpacyColours
•   Jacco
•   Nieky
•   DikkeControleur
•   Robbieazerty
•   Lawliet
•   Focus
•   Mrchipie
•   De_Witte
•   Ennasil

Factor 2: Hoeveel keer heeft iemand op confirmed gegijzelden gestemd? (voorlopig is 5 het maximum)
1. Belg – 5 keer
1. Mrchipie – 5 keer
1. Ennasil – 5 keer

2. Vermoljoen – 4 keer
2. Nieky – 4 keer

3. MV – 3 keer
3. TimvDons – 3 keer
3. Jacco – 3 keer
3. Brtdm – 3 keer

4. Kaaasje – 2 keer
4. FrankLapidus – 2 keer
4. SpacyColours – 2 keer
4. SanderFMC – 2 keer
4. B&W – 2 keer
4. Daisy – 2 keer
4. Robbieazerty – 2 keer
4. Lawliet – 2 keer

5. D*N – 1 keer
5. Jann – 1 keer
5. De_Witte – 1 keer

6. Miek1999 – 0 keer
6. DikkeControleur – 0 keer
6. Linus – 0 keer
6. Focus – 0 keer
6. Hautoa – 0 keer

Factor 3.1: Wie waren de (on)verdachten van Lama1997? (van sterk naar zwak)
1.   Hautoa, Vermoljoen en Lawliet worden verdacht (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68558.msg2234437#msg2234437) (dit is een heel concrete uitspraak, kan zeker een aanleiding zijn)
2.   Sterke verwijzing naar verdenkingen van Kaaasje (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68562.msg2234883#msg2234883) (In de verdenking van Kaaasje worden Robbieazerty en Nieky sterk verdacht. Ze verdenkt ook Vermoljoen en SpacyColours)
3.   Lawliet is plots onverdacht (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68562.msg2234591#msg2234591) (lijkt wel een zienerstunt om Lawliet plots uit te sluiten, onverdacht?)

Factor 3.2: Wie waren de verdachten van Mollenmania? (van nieuw naar oud)
1.   Mollenmania pleitte vooral om Lucy uit het spel te stemmen, maar we weten nu dat Lucy een gegijzelde was. Vaak komt ook Lawliet terug in het verhaal van Mollenmania waardoor dat zeker wel een aanleiding kan zijn.
2.   Er wordt door hem gesteld dat Lucy en D*N het koppel zijn, waarbij Lucy slecht is en D*N goed, maar daar valt in mijn ogen weinig van af te leiden omdat dit gewoon niet klopt in ieder geval.
3.   Lawliet, Miek1999, Linus, Lucy en Hautoa worden verdacht (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68558.msg2234004#msg2234004) (zeer concrete lijst)

Het valt absoluut op dat de mensen aan de top in factor 2 ook naar steeds aanwezig zijn in factor 1. Ik benadruk dat dit onzekere factoren zijn, maar ze versterken elkaar wel en geven absoluut een aanleiding.

Als we het amalgaam van bovenstaande factoren nemen, dan komen volgende namen er voornamelijk uit.
1.   Vermoljoen. Hij komt zeer negatief in beeld omdat hij in alle drie factoren prominant naar voren komt. Stemde niet op MB, heeft 4/5 op een gegijzelde gestemd én werd uitermate verdacht door Lama1997.
2.   Nieky. Zij speelt dit spel zeer ondergronds, maar komt bijna even negatief naar voren als Vermoljoen. In de drie factoren wordt ze steevast genoemd.
3.   Belg en Ennasil. Belg is iets actiever, maar allebei zijn ze eigenlijk relatief inactief. Misschien is dit de reden dat ze weinig genoemd worden bij factor 3? Ennasil wordt wel uitermate verdacht door andere spelers.
4.   Mrchipie. Is volgens mij een floater en speelt het spel naar zijn eigen gevoel waardoor hij bij de lynch vaak naar voren komt. Daarom vind ik hem ook een mindere verdachte van dit lijstje. Komt in factor 3 ook totaal niet aan bod.
5.   Lawliet blijft een blinde vlek. Zijn uitspraak in zijn eerste post is oprecht en kan ik confirmen (heeft hij in andere spelletjes ook al gedaan). Hij meent dit echt. Ik blijf het verdacht vinden dat net mensen die hem verdenken het spel moeten verlaten, hij kan best een mastermind zijn in dit spel, dus let op.

Jacco blijf ik toch wel in het vizier houden. Hij komt minder prominent naar voor, maar ik vertrouw hem niet omdat hij zo meegaand is. Focus, DikkeControleur en FrankLapidus (uiteraard) zijn wat mij betreft daarentegen géén wolven. Als ze dit wel zijn, dan hebben ze dit goed gespeeld en hebben ze nu al mijn complimenten. Ik vind Miek1999 totaal niet verdacht omdat ze dezelfde eenzelfde patroon als ik heeft, en ik ben een gegijzelde.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brent op 29-01-2020, 11:28:57
Als jullie dit lezen aan wie denken jullie dan?
Ik denk eigenlijk continu aan de flinke jetsers van Focus, dus dat leidt me wel helemaal af!
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: TimvDons op 29-01-2020, 11:34:52
Nieky is een hij btw  ;)

Wel een duidelijk overzicht Linus. Ik ga het nog even beter bekijken.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MollenvangR op 29-01-2020, 11:36:12
en dag 5? Kan ook belangrijk zijn want het meeste van dag 5 zal nog wel door de overvallers gelezen zijn voor ze een keuze maakten
Op dag 5 zei Lama nog het volgende:

Ik moet me verantwoorden  ???

Uhmmm ik heb bij elke stemming verteld waarom ik voor een bepaald persoon heb gekozen. Ik heb altijd beschreven waarom ik degene op ik stemde verdacht vond.

Lucy was goed, dus om voor Molduck te gaan, kan opzich wel. Zit toch wel nog steeds met L Lawliet in mn hoofd, vanwege mijn verdenking gisteren. En vermoljoen? Hebben we de theorie van Kaaasje helemaal losgelaten of slechts op on hold gezet?

Ik ben echt te nieuwsgierig naar de theorie maar om daar in mn eentje op te stemmen, heeft niet zo veel zin...

Concluderend dus het volgende:
- Lama was verbaasd dat Brtdm hem ter verantwoording riep voor zijn stemgedrag
- Hij blijft toch hameren op die Kaaasje theorie (dat laatste zit me niet lekker, wat denken jullie?)

En goed werk Linus  ::ok::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brent op 29-01-2020, 11:37:22
Nieky is een hij btw  ;)

Wel een duidelijk overzicht Linus. Ik ga het nog even beter bekijken.
Ik ben allergisch aan de ouders van jongens of mannen die hun zoon de naam Nicky, Nikki, Nieky of een andere variant hebben gegeven!
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MitchK op 29-01-2020, 11:40:30
Ik ben allergisch aan de ouders van jongens of mannen die hun zoon de naam Nicky, Nikki, Nieky of een andere variant hebben gegeven!

En de naam Niek aan een jongen dan? :P
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brent op 29-01-2020, 11:41:15
En de naam Niek aan een jongen dan? :P
Maar dat komt van Nick of Nicolas ofzo, dus dat kan, maar Nieky is echt een brug te ver!
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MitchK op 29-01-2020, 11:42:20
Maar dat komt van Nick of Nicolas ofzo, dus dat kan, maar Nieky is echt een brug te ver!

Zijn ouders noemde hem Niek, maar hijzelf maakte er Nieky van ::oink::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brent op 29-01-2020, 11:44:20
Zijn ouders noemde hem Niek, maar hijzelf maakte er Nieky van ::oink::
(https://66.media.tumblr.com/be1a275cf7ecd5f316ee59f570e540bb/tumblr_ojm2ssViIT1uyfszco1_400.gifv)
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 29-01-2020, 12:19:48
Erger nog, het wat altijd niekypsv  :-X  ;D, tot hij zelf in zag hoe beschamend dat was.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Vermoljoen op 29-01-2020, 12:32:03
 ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Nieky op 29-01-2020, 12:49:52
Erger nog, het wat altijd niekypsv  :-X  ;D, tot hij zelf in zag hoe beschamend dat was.

So true  ::rofl:: ::rofl::

Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: FrankLapidus op 29-01-2020, 12:51:23
En als nu iemand komt zeggen van "maar ik wil helemaal niet op Jacco of ennasil stemmen", dan bewijst dat nog eens dat een collectieve stem onmogelijk is, óf naar een onschuldig iemand leidt (om de simpele reden dat 1 op de 5 van ons geen collectieve naam wil die van een wolf is).

Ok, allemaal op Jacco of ennasil dus.

En Linus, thanks voor dit fijne overzicht.  ::bravo::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Robbieazerty op 29-01-2020, 13:43:15
Thanks Linus voor een duidelijk overzicht!  ::ok::

Al denk ik dat de 2e factor: hoe vaak iemand al bevestigd op een gegijzelde gestemd heeft ook redelijk vertekend kan zijn.
Iemand die bvb al heel vaak op dezelfde gestemd heeft, loopt ook risico ineens boven aan die lijst te prijken. Jij hebt bvb al 4 keer op Jacco gestemd de laatste dagen. Als straks Jacco een gegijzelde zou zijn, sta je zelf ineens op de 2e plaats!

Het is weliswaar een enigzins interessante lijst, maar hangt gewoon van meer factoren af. Ik heb bvb redelijk verspreid gestemd. Als ik van begin af aan op molduck gestemd had, stond ik nu ook bovenaan. Dus hoe verspreider je stemt, hoe lager je in die lijst staat.

Ik vind vooral factor 3.1 en 3.2 heel interessant. Maar dat is misschien ook wel weer getekend door mijn eigen verdenking op hautoa al een paar dagen en redelijk nieuwe verdacht, na D*N's pleidooi, Lawliet. Zij komen beiden in beide factoren voor.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: SpacyColours op 29-01-2020, 14:06:19
Uiteindelijk blijft het natuurlijk gokken. Wie zegt me dat Daisy of TimvDons geen wolf is? Die weten al het hele spel prima onder de radar te blijven. Ik denk dat dit spel richting het einde toe alsmaar spannender gaat worden.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 29-01-2020, 14:08:55
Deze groep is een soort van goudvis. Zwem een rondje en Oh kijk een nieuwe verdachte! ::nieuwsgierig::

(https://media3.giphy.com/media/31UDILmnnQOjnKKoKB/giphy.gif)
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brent op 29-01-2020, 14:11:52
Al denk ik dat de 2e factor: hoe vaak iemand al bevestigd op een gegijzelde gestemd heeft ook redelijk vertekend kan zijn. Iemand die bvb al heel vaak op dezelfde gestemd heeft, loopt ook risico ineens boven aan die lijst te prijken. Jij hebt bvb al 4 keer op Jacco gestemd de laatste dagen. Als straks Jacco een gegijzelde zou zijn, sta je zelf ineens op de 2e plaats!
Dit klopt, maar zoals ik al zei is het de samensmelting van de drie factoren bij elkaar dat telt. Het is wel heel toevallig dat de vijf personen die in factor 2 bovenaan staan ook in de andere factoren naar voor komen. Het is niet correct om de factoren echt apart te gaan bekijken, dus los van elkaar. Ze vormen als het ware één geheel.

FrankLapidus staat bijvoorbeeld ook met vele anderen in de middenmoot, terwijl hij confirmed een goodie is en zelfs ook in factor 1 naar voor komt. Factor 2 wordt alleen meer bevestigend hoe maar dagen er voorbij gaan. Het is vooral opletten dat het niet plots te laat is.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 29-01-2020, 14:17:01
Maar als je Frank kent, dan weet je dat ie gewoon niet zo goed is ;D.

Zie je nu ook weer, waarom doet hij Mollenmania redden? Wanneer het veel slimmer is om te wachten tot de ziener zich bekend maakt om die dan een dag langer in leven te houden.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: DikkeControleur op 29-01-2020, 14:44:42
Fijne analyses vandaag van MV en Linus.  ::jaja::

Deze drie speler uit de post van Linus vallen mij op:

Citaat van: Linus
Factor 2: Hoeveel keer heeft iemand op confirmed gegijzelden gestemd?
1. Belg – 5 keer
1. Mrchipie – 5 keer
1. Ennasil – 5 keer

An sich al verdacht om 5x een gegijzelde te stemmen. Maar mochten ze geen overvaller zijn dan zijn dit gegijzelden die zo makkelijk 'mee stemmen' dat ze de overvallers behoorlijk beschermen. We moeten al met vier spelers op een andere gestemd hebben om deze drie stemmen te overrulen.

Ik stem dus vooralsnog op dezelfde als gisteren.
En ik laat Vermoljoen stijgen in m'n lijstje obv theorie Linus die hem op 1. heeft staan.

Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 29-01-2020, 15:16:57
Ik probeer even mogelijke hints te koppelen aan de liedjes, als iemand nog meer kan bedenken let me know.

Royal Blood- Lights out: "Blood" "My eyes are burning red", dit kan verwijzen naar Vermoljoen. Vermiljoen is een kleur die rood/oranje achtig is.
Afro-Jack-Ten Feet Tall: Nieky en Lawliet worden de grootsten genoemd in het verhaal, Afro Jack zijn echte naam is Nick want lijkt op Niek.
Luke Bryan- Drink a beer: Het lied gaat over iemand die rouwig is over de dood van een vriend (Molebuster, de overvallers zijn in de serie de "good guys"). "The greater plan is not always clear", "Doesn't make any sense" kunnen duiden op een opoffering. In het verhaal duwt Jacco Molebuster de dood in. Het kan ook slaan op Robbie die duidelijk verdrietig is na de dood van Molebuster.
Sunstroke Project- Hey Mamma: Sander is de enige die met Moldavië heeft meegedaan bij het RN songfestival, dit liedje heeft ook aan een echt songfestival meegedaan.
Green day- 21 Guns: Nummer 21 was De dooie Tim, mogelijke hint naar de Tim die nog leeft? ;D
Neil Diamonds- Sweet Caroline: ??? Kan nog niets bedenken hierbij...
Bombay Bicycle Club- Always like this: Wie heeft er een fiets in zijn avatar? Nieky!
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: mrchipie op 29-01-2020, 15:35:58
tja, ik wil met jullie meegaan en op jacco of ennasil gaan, maar dan ga ik weer mee met de rest en stel ze zijn gijzelaar dan ben ik weer verdacht omdat ik op hun stem dus dat zit mij een beetje dwars... :-\\
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MollenvangR op 29-01-2020, 17:06:39
Het is trouwens vandaag echt opvallend stil :P Alsof bijna niemand meer wat durft te zeggen  ::rofl:: ik ga zo mijn stem uitbrengen, want ik ben tot avonds laat weg.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: JaccoS op 29-01-2020, 17:12:41
Het is trouwens vandaag echt opvallend stil :P Alsof bijna niemand meer wat durft te zeggen  ::rofl:: ik ga zo mijn stem uitbrengen, want ik ben tot avonds laat weg.
Hmm, dat vind ik wel een typische overvallers opmerking  ::vergroot::

Nee grapje, alles wat iemand zegt is meteen verdacht  ::rofl:: dus ik snap wel dat mensen niets zeggen  :P
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: FrankLapidus op 29-01-2020, 17:14:42
tja, ik wil met jullie meegaan en op jacco of ennasil gaan, maar dan ga ik weer mee met de rest en stel ze zijn gijzelaar dan ben ik weer verdacht omdat ik op hun stem dus dat zit mij een beetje dwars... :-\\

Schat dit zeg je elke dag  ;D

@D*N Spacy heet toch Caroline?
En ik heb MM sowieso gered omdat ik het hem gunde, omdat hij met goede theorieën kwam omdat ik geen inactief mens wilde redden, en aangezien ik verwacht had aardig snel dood te zijn... gebruik ik liever mijn doktersmacht in een beginstadium dan dat het onbruikbaar is doordat ik al dood ben (want de ziener zal zich voorlopig nog niet bekend maken ben ik bang...).

Ik ben vanavond weg, maar ik stem op Jacco.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 29-01-2020, 17:15:57
@D*N Spacy heet toch Caroline?
::ohno::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: SpacyColours op 29-01-2020, 17:17:07
Wel een mooie naam. ;D
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Miek1999 op 29-01-2020, 17:17:24
Ik zie geen reden om mijn stem van gisteren te wijzigen, dus ik heb gestemd en lees verder lekker mee vandaag. Interessante theorie van D*N bij de liedjes, laten we niet direct concluderen dat het waterdichte theorieën zijn maar het is goed om in de gaten te houden ::ok::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: FrankLapidus op 29-01-2020, 17:18:21
Huh wacht ik weet zeker dat er iemand Caroline heet want dat heb ik ooit gelezen in een inschrijflijst van iemand bij een spel...

Edit: Well, ik kan 't niet vinden  ::rofl:: maar I'm pretty sure  ::vergroot::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: mrchipie op 29-01-2020, 17:23:51
dacht ik ook al aan ::rofl:: heet er iemand caroline hier?
trouwens die liedjes zijn sowieso hints naar de de overvallers denk ik ::vergroot::
voor de rest ga ik op ennasil
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Vermoljoen op 29-01-2020, 17:30:04
Ik heb nu tijd, dus ik ga nog wat zoeken in de teksten en liedjes.. Maar ik ken hier niet iedereen even goed.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 29-01-2020, 17:33:51
Ik heb nu tijd, dus ik ga nog wat zoeken in de teksten en liedjes.. Maar ik ken hier niet iedereen even goed.
Convans en Mitchkox ook niet, dus ik denk als er hints zijn dat ze uit het verhaal komen of duidelijk op het forum moeten staan (zoals songfestival hint of avatar hint).
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Vermoljoen op 29-01-2020, 17:34:24
Handig om te weten!
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MollenvangR op 29-01-2020, 17:52:30
http://www.youtube.com/watch?v=gSP8ROFZBsA

Carolien?

Nee maar zonder gekheid. Is er iemand die gek is met honkal/honkbalt? Want dat nummer is dus ook het vaste thuisnummer bij de Boston Red Sox (zoals You'll never walk alone bij liverpool bijvoorbeeld of Simply the best bij PSV)

Citaat
Iedereen die zijn mond houdt bij ‘Sweet Caroline’ is niet echt bij een wedstrijd geweest, vinden de meeste fans van de Red Sox. Het liedje van Neil Diamond is verbonden aan de club uit Boston en galmt traditioneel bij iedere thuiswedstrijd in de achtste inning over Fenway Park.

Edit: Daisy is ooit op vakantie geweest naar Boston, maar dat vind ik zelf heeeeul ver gezocht eigenlijk :P
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: SpacyColours op 29-01-2020, 18:22:25
Ik ben ook ooit in Boston geweest, maar ik denk niet dat Convans en Mitchkox daarvan af wisten. :P
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Robbieazerty op 29-01-2020, 18:43:50
Jongens, ik lig met koorts op de bank. Ben nog niet veel wijzer, maar ga m’n stem nu wel insturen en rustig uitzieken.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Vermoljoen op 29-01-2020, 18:45:44
Dag 1: De taakverdeling
- Lied: Afrojack - Ten Feet Tall: wat zou dit hebben te betekenen?
- D*N stond naast Focus en fluisterde: ‘ik ben echt blij dat jij er ook bent, jou kan ik vertrouwen’. —> zijn ze allebei de vertrouwen?
- Nieky en L Lawliet moeten op de uitkijk staan. Nieky had al meteen indruk gemaakt op L Lawliet omdat hij voor hem in de rij stond. —> is dit het koppeltje?
- Op de uitkijk stonden: Kaaasje, Molduck, Miek1999, Bjorrn, TimvDons, Nieky, Tim579, Molebuster, L Lawliet, Hautoa en Ennasil.

Bij de kluis gingen aan de slag: Belg, D*N, Vermoljoen, LdHmolletje, Jann, Jacco, SanderFMC, Dikke Controleur, Linus, Focus en Mollenmania.

Vervolgens gingen de volgende mensen het geld drukken: De_witte, Mrchipie, Lama1997, Robbieazerty, Daisy, B&W, SpacyColours, Lucy, Swifty, MV en FrankLapidus.

Dag 2: Eerste slachtoffer
- Lied: Luke Bryan - Drink a beer: iemand op het forum die al vaak heeft gezegd dat die graag een biertje drinkt of iets in die trend? ::hug::
- Linus ontgoochelt dat ze geen bankdirecteur is. Volgende zin: de overvallers hebben het naar hun zin! Brtdm is bankdirecteur en Linus niet, hebben ze het daarom naar hun zin? Linus betrouwbaar en Brtdm dan toch niet?
- De_Witte had geen teddybeer: teken dat hij dit niet verwachtte en dus niet was voorbereid? Is hij te vertrouwen?
- Jacco en SanderFMC hebben MB naar de zuidkant van het gebouw geleid. Ook Ennasil, Dikke Controleur en Tim579 volgden.
—> Jacco duwt hem naar buiten, de rest begon de deur te betonnen.
- Robbieazerty en LdH hadden het moeilijk. Brtdm tikte hun op de vingers.

Dag 3: Frankfürter Würstchen
- lied: Sunstroke Project - Hey mamma: Sander heeft op het online songfestival meegedaan met dit lied.
- Ondertussen klonk de stem van Convans door de luidsprekers: ‘Big Brother is watching you, wij zien alles. We hebben gezien dat Tim579 met de politie probeerde te communiceren. Natuurlijk is dit niet gelukt, maar we kunnen dit niet ongestraft laten. Jullie kiezen wie er gestraft moet worden’: Robbieazerty organiseerde online op het forum Big Brother.
- Hautoa sloeg LdH neer met een schep. Molduck en SanderFMC bracht hem naar de machinekamer.

Dag 4: Zware tijden
- Lied: Green day - 21 guns: geen idee....
- voor Brtdm werd het tijd om te wisselen van team.
- Kaaasje en Miek1999 kwam in staking: waarom zou je als overvaller staken?
—> Brtdm werd kwaad en vroeg Focus, Jann, en Timvdons om ze mee te brengen naar het bureau.
- L Lawiet sloeg Kaaasje en Miek1999.

Dag 5: Pizza!!!
- lied: Neil Diamand - Sweet Caroline: iemand die hier Caroline noemt? De_witte kent elk woord en Jann zingt mee.
- mrchipie hoopte op een tosti ham-kaas tomaat, maar het was pizza. Is hij geen wolf, omdat hij dit anders had geweten?
- Nieky, Mrchipie en Dikke Controleur halen de pizza’s binnen en waarom zouden de overvallers dit doen? Kunnen we hen vertrouwen?
- Ze hebben ‘death experience’ gekeken op Discovery Channel. Zou dit iets kunnen zijn? Ik weet dit voorlopig niet aan iemand te kunnen koppelen.
- Ennasil had zich gesneden: hij is dus geen overvaller? De gegijzelden moeten toch voor de overvallers werken?
- Robbieazerty zag als eerste dat Mollenmania beneden lag. Moest hij als overvaller bij MM blijven staan?

Dag 6: De lift
- lied: Always like this: iemand die altijd op dezelfde stemt? Linus stemde tot nu toe altijd op Jacco :) behalve op dag 1 (Molbuster).
Kan dus op Jacco :) en/of Linus slaan.
- TimvDons zag dat Lama1997 werd vastgebonden, door de overvallers. Moest hij als overvaller bij Lama blijven staan?
- Minder namen dan vorige dagen in het verhaal.

Ik heb geprobeerd eruit te halen wat mij het meest belangrijk leek.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: mrchipie op 29-01-2020, 19:14:42
wel mooi dat de wolven nu niet veel weten en nu hoeven we veel minder terug te lezen
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Daisy op 29-01-2020, 19:18:18
Wat een rust hier ::rofl::

ik ben het spoor nu echt bijster  :-\\

Dit. Misschien maar eens stemmen op totaal iemand anders.

Dit is dus waarom dit geen goed idee is... Bedenk ook dat het aantal wolven in de groep relatief steeds groter wordt, en ze steeds meer invloed krijgen. Nu zie ik ook alweer bepaalde mensen allerlei nieuwe namen in de mix gooien, maar ik heb mijn stem voor morgen allang verstuurd.

<...>

Ik weet niet of het allemaal logisch is wat ik zeg, zo klinkt het voor mij nu wel maar wie weet slaat het nergens op, I don't know. In elk geval, Convans en Mitchkox, ik vind het erg leuk om aan deze psychologische mindfuck mee te doen. ::bravo::

Tsja op de huidige weg gaat het ook niet goed. Misschien eens wat anders proberen, een Miek of Robbie ik noem maar 2 namen.

Ik zie allemaal mooie lijstjes meg statistieken voorbij komen maar het heeft volgens mij nog niet 1x gewerkt.



Als we nu de komende twee dagen weer fout zitten hebben we wel een vet probleem....

Of zouden we te maken hebben met trollende spelleiders..... niemand is een overvaller en zij kiezen gewoon elke keer iemand om te laten sterven? (de zwarte dood). Hoewel, dan zouden ze wel een beetje hebben moeten liegen bij de dood van MB in ronde 1 ::hypocriet::

Hoewel ik Spacy wel vertrouw ben ik het hier wel mee eens. Blind staren heeft nu totaal geen zin.

En trollendende spelleiders, ik zie het al helemaal voor me.  ::rofl::

So true  ::rofl:: ::rofl::

 ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::

tja, ik wil met jullie meegaan en op jacco of ennasil gaan, maar dan ga ik weer mee met de rest en stel ze zijn gijzelaar dan ben ik weer verdacht omdat ik op hun stem dus dat zit mij een beetje dwars... :-\\

Awwww  ::hug::

Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: TimvDons op 29-01-2020, 19:20:20
Hersenspinsel: zijn er mensen totaal niet genoemd in de verhaaltjes?
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 19:22:23
Lekker rustig dagje zo... Ik hoef een keer geen 12 pagina's door te lezen. Ik ben benieuwd naar de stemming
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: SpacyColours op 29-01-2020, 19:28:59
Wat een rust hier ::rofl::
Ja, je merkt gelijk dat Molduck niet meer meedoet. :( ;)
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Daisy op 29-01-2020, 19:29:23
Ja, je merkt gelijk dat Molduck niet meer meedoet. :( ;)

 ::rofl::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Nieky op 29-01-2020, 19:30:22
Tsja op de huidige weg gaat het ook niet goed. Misschien eens wat anders proberen, een Miek of Robbie ik noem maar 2 namen.

En weer 2 nieuwe namen  ::)

(https://media.giphy.com/media/3og0INyCmHlNylks9O/giphy.gif)
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Nieky op 29-01-2020, 19:32:43
Hersenspinsel: zijn er mensen totaal niet genoemd in de verhaaltjes?

Ander hersenspinsel: Zouden de liedjes juist niet gaan over mensen die geen overvallers zijn?

Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 19:34:26
Hersenspinsel: zijn er mensen totaal niet genoemd in de verhaaltjes?

Dat is wel een leuk hersenspinsel, en ik weet het antwoord niet. Ik neem aan dat je bedoelt dat de overvallers misschien niet genoemd worden (m.u.v. eventueel Brtdm omdat hij directeur is geworden)

- Weer twee nieuwe namen klinkt wel als een poging tot chaos ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: SpacyColours op 29-01-2020, 19:36:04
Ander hersenspinsel: Zouden de liedjes juist niet gaan over mensen die geen overvallers zijn?
Om eerlijk te zijn zit ik me al een hele tijd lang te verbijten en probeer ik op telepathische wijze aan mijn mede-onschuldigen duidelijk te maken dat we het er beter niet over kunnen hebben. ::rofl::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 19:41:15
Om eerlijk te zijn zit ik me al een hele tijd lang te verbijten en probeer ik op telepathische wijze aan mijn mede-onschuldigen duidelijk te maken dat we het er beter niet over kunnen hebben. ::rofl::

en elke dag komt er weer iemand mee......
zolang er geen duidelijke Klaas-hint komt ga ik niks met die hints doen
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Nieky op 29-01-2020, 19:42:14
Daar ben ik het ook wel mee eens  ::jaja::  ::ok::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: SpacyColours op 29-01-2020, 19:49:31
Dat is wel een leuk hersenspinsel, en ik weet het antwoord niet. Ik neem aan dat je bedoelt dat de overvallers misschien niet genoemd worden (m.u.v. eventueel Brtdm omdat hij directeur is geworden)
Ik heb het even gecheckt, en de enige die nog niet genoemd is (buiten de taakverdeling) is belg. Maar ik ben ook pas op dag 6 voor het eerst genoemd, dus ik geloof niet dat dit iets betekent.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: MitchK op 29-01-2020, 19:53:49
Met nog anderhalf uur te gaan, missen we nog zes stemmen!

Over een half uur stuur ik de mensen waarvan we de stem missen wel een pm
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: mrchipie op 29-01-2020, 20:13:07
hoop wel als de game klaar is dat we de hints gaan zien lijkt me wel leuk ;D
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Brtdm op 29-01-2020, 20:28:04
Ik ben wel blij dat we precies vandaag hebben uitgekozen voor een rustig dagje. Ik ben iets eerder thuis dan verwacht en net alles kunnen teruglezen. Heb nog niet echt veel overtuigende redenen gezien om mijn stem te wijzigen, dus dan doe ik dat maar niet.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 29-01-2020, 20:29:36
Ik heb hier een slecht gevoel over  ::rofl::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 20:31:20
Ik eerlijk gezegd ook..... Er is niemand die ons op andere gedachten probeert te brengen, dus het lijkt dat de overvallers het wel best vinden zo
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Nieky op 29-01-2020, 20:33:15
Ik eerlijk gezegd ook..... Er is niemand die ons op andere gedachten probeert te brengen, dus het lijkt dat de overvallers het wel best vinden zo

Zo voelt het inderdaad.
Maar ik denk niet dat een last-minute-collectieve-switch gewaardeerd wordt  ::rofl::
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: D*N op 29-01-2020, 20:34:00
Daarom inderdaad ^. Het lijkt vrij duidelijk wie de meeste stemmen gaat krijgen, dus iedereen kan weer schaapachtig achter elkaar aanlopen.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: B&W op 29-01-2020, 20:44:32
Eerlijk gezegd heb ik een kleine writer’s block. Ik weet niet meer wat ik moet zeggen, en vooral weet ik niet op wie ik moet stemmen. Aan de ene kant kan het fijn zijn om mensen die nu al veel verdacht zijn, om daar zeker over te zijn. Dat levert ook weer nieuwe informatie op, zoals Linus die 3-4 keer op Jacco heeft gestemd. Dat maakt echt het verschil tussen verdenken en vertrouwen. Maar aan de andere kant: de collectieve verdachten hebben op dit moment ook niet veel opgeleverd. Waarom zouden de nummers 2 dan wel ineens overvaller zijn?

Ik kan ook stemmen op iemand die afgelopen stemmingen helemaal niet in the picture stond, een andere koers varen. Ik denk alleen dat dat voor deze stemming dus mijn eigen stem weggooien is. En ik voel me ook enigszins bezwaard om nu een “nieuwe verdachte” te opperen omdat je dat dan meteen stemmen oplevert?

Ik vind het eigenlijk helemaal niet een goede verandering dat we niet zo veel meer met elkaar zouden moeten praten. En geen nieuwe verdachten zouden moeten aandragen. Ik snap dat we dan weer respectievelijk moeten bijlezen en moeten nadenken, maar dat zou geen probleem moeten zijn als het ergens naartoe kan leiden.

Ik ben ergens helemaal klaar met al mijn getwijfel, dus ik ga maar gewoon stemmen. Ik ben benieuwd of Linus’ factorentheorie klopt, dan kijk ik morgen wel naar één van mijn “nieuwe verdachten”.
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: FrankLapidus op 29-01-2020, 21:18:36
Tsja op de huidige weg gaat het ook niet goed. Misschien eens wat anders proberen, een Miek of Robbie ik noem maar 2 namen.
Wat een raar voorstel ineens?
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: Miek1999 op 29-01-2020, 21:29:56
Wat een raar voorstel ineens?

Ik ben inderdaad ook wel benieuwd naar een onderbouwing?
Titel: Re: Dag 6: De lift
Bericht door: de_witte op 29-01-2020, 21:30:30
Het lijkt te klinken als een wanhopige overvaller.....of wellicht een wanhopige gegijzelde.....
 of wil Daisy ons iets anders vertellen? ::hypocriet::