Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Weerwolvenspel => Topic gestart door: Convans op 1-02-2020, 12:13:02

Titel: [CL] Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Convans op 1-02-2020, 12:13:02
(https://www.mupload.nl/img/630ipk61.png)

Totale chaos. Zo viel dag 8 wel te beschrijven. Terwijl er een kamp Nieky en een kamp Jacco ontstond bleken beiden het niet te overleven. Samen met Daisy liep de achtste dag voor hen niet goed af. Brtdm was zichzelf niet meer. Hij had iemand moeten vermoorden en zag drie man sterven.

De overvallers voelden zich echter prinsheerlijk. So far so good!

Zoals elke dag werd iedereen door de luidsprekers naar de grote hal geroepen. Iedereen had gestemd op degene die volgens hen de boobytraps onschadelijk moest maken.

Uitslag stemming:
9 stemmen: TimvDons
5 stemmen: Brtdm
2 stemmen: Vermoljoen, Belg

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Er was gekozen voor TimvDons. TimvDons moest de boobytraps onschadelijk maken. Hij ging de smalle tunnel in. Waarschijnlijk kozen ze voor hem omdat hij vrij klein was en dus makkelijk de (nu nog) smalle tunnel in kon kruipen. De eerste boobytrap was een grote klem, TimvDons pakte een stuk puin en smeet het tegen de klem. De klem sloot en hij raakte niet gewond. Zo’n 200 meter verderop was de tweede boobytrap neergezet. Dit was een verdekt gat met onderin grote spijkers en TimvDons besloot dit gat deels te vullen met puin dat los in de tunnel lag. Zo zag iedereen wat hier aan de hand was. SpacyColours en Brtdm waren benieuwd hoe het ging en keken vanuit de ingang van de tunnel en riepen ‘TimvDons, lukt het daar?’ maar kregen geen gehoor. TimvDons was namelijk al te ver de tunnel in gekropen. Net op het moment dat SpacyColours en Brtdm zich om wilde draaien klonk er een enorme knal en was er een grote vuurbal in de tunnel te zien. Brtdm bedacht zich geen moment en kroop de tunnel in. Hij ontweek het gat en kwam bij het grote gat dat ontstaan was door de ontploffing. De derde boobytrap was duidelijk een bom.

Brtdm wist het zeker. TimvDons was een gegijzelde. De overvallers wisten waar en hoe de boobytraps in elkaar zaten. Dit was duidelijk niet bekend bij TimvDons. TimvDons was een gegijzelde!

De schrik was natuurlijk groot. Iedereen in de bank was het deze keer met elkaar eens. Ze moesten een goed plan bedenken voordat ze maandag weer verder zouden gaan met de tunnel. In de tussentijd was het belangrijk dat de kluis opengebroken ging worden en er nog meer geld zou worden gedrukt.


Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Convans op 1-02-2020, 12:13:15
Echter hadden D*N en Robbieazerty gezamenlijk besloten om gedrukt geld in een aparte ruimte te verstoppen, om zo te zien wie hierop zouden reageren. Al snel werd duidelijk dat de overvallers dit ook door hadden. Want ondanks dat D*N en Robbieazerty het geld hadden verstopt, dachten de overvallers een statement te maken.

 
http://www.youtube.com/watch?v=8yvGCAvOAfM

Toen D*N terug ging kijken naar het verstopte geld, werd hij verrast door 3 overvallers die dankzij subtiel contact met Mitchkox en Convans te horen hadden gekregen dat er geld verstopt was. Maar wat de overvallers niet wisten, was dat D*N niet alleen was, ook Robbieazerty was mee, maar de overvallers zagen enkel een schim naast D*N.

De overvallers waren in paniek en begonnen in het wilde weg te schieten. D*N werd dodelijk geraakt, maar hij had het voelen aankomen en had daarom Robbieazerty meegenomen. Net toen hij neerviel, duwde hij Robbieazerty tegen een ijzeren punt en hij bloedde hevig aan zijn hoofd. Het bloed stroomde eruit dat geen hulp meer kon baten. 2 doden in 2 seconden dus.

D*N was de security, maar de overvallers keken vreemd op toen ze het gezicht van Robbieazerty ook zagen. Hij was een overvaller.

De lijken van D*N en Robbieazerty werden echter gevonden met een briefje erop door Brtdm:

‘Laat dit een duidelijke waarschuwing zijn! Geld stelen of verbergen kunnen we niet ongestraft laten. Breng het geld zo snel mogelijk terug of er vallen meer doden! Een fijne avond, de overvallers!’.

Dit statement was duidelijk en Brtdm trok lijkbleek weg. Slecht plan dus. Het kostte het leven aan 2 personen, maar er werd wel een overvaller gevat in de donkere, muffe kelder.

(https://www.mupload.nl/img/wpgmg3arb9.png)

Terwijl sommige mensen het weekend wilde gebruiken om Wie is de Mol? te kijken, gingen anderen door met het werk. Zij wilden namelijk meer geld drukken en de kluis openbreken. De kluis was namelijk zo goed als open. Echter moest iemand met dynamiet de kluis opblazen. Omdat ze geen lange lont hadden, moesten ze iemand opofferen. Natuurlijk hoopte iedereen, op de overvallers na, dat ze nu eindelijk een overvaller hiermee zouden treffen. Er mocht weer worden gestemd op degene die de kluis ging openblazen. Daarna kon de ontsnapping écht beginnen! Convans hield de bank in de gaten terwijl Mitchkox naar Starlight ging voor de nieuwste aflevering van Wie is de Mol? De deadline voor het stemmen ligt dus op zondagavond 20:30 uur.

Oja, er was ook een probleempje met de luidspreker. Kan een technieker hier even naar kijken aub?

Deelnemerslijst:

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 12:15:24
Lekker D*N!  ::bravo::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 1-02-2020, 12:17:55
 ::bravo:: kijk dat helpt het spel verder. TO kan ook de prullenbak in denk ik  ::) wie stuurden daar ook weer allemaal op aan?
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: D*N op 1-02-2020, 12:18:00
Going out with style

(https://media2.giphy.com/media/t5iBzUwCXiRby/source.gif)

My jobs done ::joehoe::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: FrankLapidus op 1-02-2020, 12:18:19
D*N  ::bravo::  ::bravo::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: B&W op 1-02-2020, 12:18:38
Held! ::super::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 1-02-2020, 12:22:25
Super D*N!

Jammer dat je dan wel ook aanstuurde op Tim wegstemmen maar robbie de overvaller is in ieder geval dood door jou. :)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 1-02-2020, 12:23:19
Goh, wat zei ik je ::ohno::
Gelukkig is held dennis nog slim geweest onze held ::super:: ik had al een soort van vermoeden dat robbie er eentje was ::zwaai::
We moeten contra denken jongens! Volgende stemming brtdm
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 1-02-2020, 12:23:57
Voor mij is nu iedereen die aanstuurde op de TO hint of meeging in het stemmen op TimvDons verdacht (van degene die geen vertrouweling is).

Dus Miek, Kaaasje, Belg, Sander en Brtdm, Linus daar moet wel een overvaller tussen zitten.

Robbie stemde op Belg, Robbie is een overvaller. Is er hier gespreid? En heeft Robbie op iemand gestemd waarvan hij wist dat die er toch niet uitging omdat alles naar Tim neigde? ::vergroot::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Vermoljoen op 1-02-2020, 12:33:41
Ondanks dat Tim eruit ligt, het tekstje begon weer met TO.
Ik ga ook weer op brtdm stemmen. Hij zegt veel dingen die vaak fout zijn en het is sowieso raar dat de bankdirecteur nog leeft.
En Dennis, je bent een held!  ::bravo::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 12:34:51
(https://i.ibb.co/9bQNmRx/stemmen-tm-dag-8.png)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 12:37:39
Wat mij opvalt is dat twee mensen een solostem op Robbie hebben gedaan. En opvallend natuurlijk dat Robbie zelf op belg stemde en daar niet de enige in was. Robbie ging er vast niet vanuit het spel nu te moeten verlaten.

Dus verdacht voor mij zijn Kaasje, DC, Linus en belg.

En Robbie heeft ook eens solo gestemd op Hautoa, dus die vind ik ook verdacht. Zeker in combinatie met zijn stemgedrag.


Goh, wat zei ik je ::ohno::
Gelukkig is held dennis nog slim geweest onze held ::super:: ik had al een soort van vermoeden dat robbie er eentje was ::zwaai::
We moeten contra denken jongens! Volgende stemming brtdm

En ik weet dat ik je kan vertrouwen, maar zullen we eerst even de nieuwe resultaten analyseren? We (oké D*N) hebben een overvaller dood nu.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: B&W op 1-02-2020, 12:44:52
Ah ja, een overvaller zou best een keer op Robbie kunnen hebben gestemd om achteraf te kunnen zeggen dat ze ook een keer op een overvaller hebben gestemd.

Verder is Robbie het zienerplan opnieuw begonnen, wat dus een zet is geweest van de wolven. Wie gingen er daar ook alweer snel in mee?
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 1-02-2020, 12:47:24
Blijf het grappig vinden dat het steeds weer hetzelfde gebeurt  ::rofl:: ik denk dat brtdm,kaaasje belg en dc de andere wolfjes zijn trouwens en jongens nu gaan de 4 die 100% speler zijn de dingen doen. En niet mogelijke overvallers
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: FrankLapidus op 1-02-2020, 12:50:35
Ik stel wel weer voor dat iedereen stil is op Spacy, Witte, Chippie en mij na zodat wij even rustig alles kunnen analyseren en niet steeds weer overspoeld worden met iedereen die elkaar verdenkt  ::)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 1-02-2020, 12:51:43
Nu wel indd gister ging het precies zoals alle andere stemmingen
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 12:59:06
Ik zal verder stil zijn, maar ik ga wel even alle posts van robbie onder elkaar zetten.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: B&W op 1-02-2020, 13:23:39
Ik heb weinig boodschap aan degenen die zeggen dat we stil moeten zijn. Ik wil nou eenmaal toch mijn stem uitleggen omdat ik daar gisteren/vanochtend niet meer aan toegekomen was. De redenen voor mijn stem op Vermoljoen zijn dat...

- hij het spel vooral speelt op gevoel. Om alleen gevoel heeft hij 3x op rij op Swifty (=gegijzelde) kunnen stemmen.
- hij meegaat in het vrijspreken van Lucy, om erna toch op Lucy te stemmen.
- hij later opnieuw “op gevoel” voor ennasil stemt (2x). Ennasil heeft nauwelijks iets geplaatst dus hoe kan je daar een onderbuikgevoel bij ontwikkelen?
- Vermoljoen zegt op dag 2 tot drie keer toe dat er overvallers tussen de stemmers op MB zitten, maar hij heeft vervolgens nooit een concrete verdachte genoemd met dit argument.
- hij dit spel speelt om zelf te overleven, hij denkt steeds aan zijn eigen hachje. (Opmerkingen zoals “straks lig ik er als eerste uit”, enz.) Een gegijzelde wil een overvaller eruit werken, een overvaller wil overleven.
- de hint van Kaaasje nog steeds kan kloppen.
- Vermoljoen zegt dat de hints “moeilijker zijn dan wij denken” als er een hint is die naar hem wijst. Later gaat hij zelf actief zoeken naar hints, om de aandacht weg te van de hint die naar hem leidt?
- hij voorstelt om een dag niets te zeggen. Dit is letterlijk het idee met het laagste slagingskans dat ik ooit heb gehoord. :P
- hij ondertussen al 6x heeft herhaald dat Brtdm nog in het spel zit en dus best overvaller kan zijn. Verder probeert hij niks uit te zoeken rondom Brtdm waardoor dat dus zijn enige argument blijft.

Al met al een lange lijst met allemaal vreemde en verdachte zaken. Ik vond dat wel genoeg om mijn stem op te baseren.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Miek1999 op 1-02-2020, 13:29:56
Discussiëren jullie er maar lekker op los, maar het lijkt me fair als ik mezelf alvast kan verdedigen want er komen nu sowieso verdenkingen op mij  ::joehoe::

Ik heb geen zin om mezelf de hele dag te herhalen, dus hierbij een eenmalige herhaling van mijn motivatie om op Tim te stemmen:

Ik blijf bij Tim. Ik zeg niet dat de hint onweerlegbaar is of dat er veel ander bewijs is tegen Tim. Het ding is dat we ook gewoon niet weten wat de overvallers onderling met elkaar hebben afgesproken: wie weet is er wel een afspraak dat een van de overvallers juist zoveel mogelijk zich moet gedragen als gegijzelde om zo lang mogelijk buiten schot te blijven of iets dergelijks. En ik vind de Tim Overvaller redenatie plausibeler dan de interpretatie HauTOa. En het blijft natuurlijk een risico, maar de afgelopen stemmingen zijn ook niet goed gegaan, dus ik wil hier best een keer een risico nemen door af te gaan op deze hint.

Ik nam een risico en dat heeft verkeerd uitgepakt, maar ik sta hierachter omdat ik niet denk dat dit nou zo'n rare redenatie is.

Wat ik opvallend vind: Lawliet is degene die de avond ervoor het volgende postte:

Als het gaat om hints in de tekst, denk ik dat ze niet te ontleden zijn aan de taken die zijn opgedeeld. Meer iets als een goede verstopte code a la WidM, die enkel te vinden is door onderdelen samen te voegen. Iets als beginletters. En check ook de titels van ieder topic, want die zijn er ook niet zonder reden.

Dus... succes  ::joehoe::

Hij brengt het idee naar voren dat er een code verstopt kan zijn, maar gaat hier zelf niet naar zoeken. Later post hij dat we hints niet volledig kunnen vertrouwen en ze maar moeten laten voor wat ze zijn. Natuurlijk klopt het dat we hints niet volledig kunnen vertrouwen, maar dit kan ook prima een overvaller-move zijn om de verdenking bij iemand anders te leggen: breng iemand op een idee om een hint te zoeken, ga vervolgens tegen diegene in, en dan blijkt de hint niet te kloppen en blijf je zelf buiten schot.

Dus, doe ermee wat jullie willen  ::zwaai::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 13:52:48
Ik heb alle posts van robbie in een docs document (https://docs.google.com/document/d/11senN01olWuIfL6MPZSBmM8ZNs8ogXuRB7xeU1-a7ZM/edit?usp=sharing) gezet.

Ik heb het zelf nog niet helemaal gelezen, maar er was me wel 1 ding dat opviel:
Toen we er opeens achterkwamen dat daisy de ziener was, plaatste robbie een screenshot van de mensen die online waren. De wolven leken namelijk last-minute hun stem op daisy aan te passen.
Maar nu we weten dat robbie zelf een wolf was, lijkt het me aannemelijk dat niet alle wolven toen aanwezig waren. (dag 8, post 20)

Helaas zijn de afbeeldingen wel weggevallen in mijn docsbestand, maar ik kon het wordbestand niet uploaden.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Jann op 1-02-2020, 14:08:37
Was van plan te gaan stemmen deze morgen, maar door de ochtendwaas is het er toch bij ingeschoten.

Magistraal dat er eindelijk weer een overvaller gepakt is! Jammer echter dat de TO-hint niet meer op gaat, wegens Tims gebleken gijzelaarschap. Anders had ik hem door rObbieazerTy en mOlebusTer misschien wel erg gaan geloven.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 14:25:00
Mochten de vertrouwelingen op mij willen gaan stemmen, dan zal mijn stem uitgaan naar Kaaasje. En anders ga ik mee met de vertrouwelingen.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 1-02-2020, 14:33:38
Ik heb ook weinig boodschap aan mensen die zeggen dat we stil moeten zijn omdat zij aan zet zijn. Tot dusverre hebben redenaties van de zekere gegijzelden ons ook niet echt ver gebracht. De grootste reden dat ik op Tim heb gestemd is omdat jullie zeker gegijzelde daar mee aan kwamen...

Wat mij opvalt is dat twee mensen een solostem op Robbie hebben gedaan. En opvallend natuurlijk dat Robbie zelf op belg stemde en daar niet de enige in was. Robbie ging er vast niet vanuit het spel nu te moeten verlaten.

Dus verdacht voor mij zijn Kaasje, DC, Linus en belg.

En Robbie heeft ook eens solo gestemd op Hautoa, dus die vind ik ook verdacht. Zeker in combinatie met zijn stemgedrag.
Ik ben er mee eens dat een overvaller wel eens op een andere overvaller kan stemmen (zeker als er weinig kans is dat de andere overvaller dood gaat) maar als de enige reden om mij (of iemand anders) te verdenken is dat we op robbie hebben gestemd, vind ik dat niet echt logisch. Het pleit me zeker niet vrij. Dat betoog ik niet, maar ik hoop dat er voor mij (en anderen) wel meer redenen zijn dan dat.

Hier had ik aangegeven hoe het 'ziener-plan' verder tot uiting kwam (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2233247#msg2233247). Hierin kwamen voor mij Robbieazerty, Nieky en lucy negatief naar boven (reden ook dat ik op robbie en nieky heb gestemd) en de_witte en belg positief. Daar hebben we verder dus niet heel veel meer aan. Maar voel je vrij met de kennis van nu het weer verder na te lezen.

Ik ben geneigd om te denken dat belg onschuldig is omdat ik niet denk dat robbie zijn dood per se aan voelde komen. Het gekke is dat Robbie op belg stemde maar Tim hoger in zijn verdachtelijstje (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68689.msg2236496#msg2236496) stond. Waarom wou die dan überhaupt mee gaan op belg ipv tim? ::rofl::

Ik zat me af te vragen wat een overvaller zou doen. Je weet dat Tim onschuldig is. Als je daar tegen pleit, kun je later dus zeggen zie je wel dat we daar niet in mee moesten gaan.  Zeker als je toch het gevoel hebt dan het toch wel Tim gaat worden (of anders een andere burger die je bedacht hebt.) Als burger is dat risicovoller want als je niet mee op Tim stemt en hij blijkt een overvaller te zijn, dan vindt iedereen dat erg verdacht. Maar eigenlijk ben ik er niet zo uit en dat betekent waarschijnlijk ook dat overvallers verschillende dingen hebben gedaan  ::tandpastasmiley::

Ik moet mijn lijstje nog verder afmaken (zie begin eerder in het vorige topic) maar ben geneigd naar het volgende:

Verdachte:
- Vermoljoen (zie ook mijn post hier (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68689.msg2236795#msg2236795). Een opstapeling van voornamelijk op buikgevoel willen afgaan. De onlogische combinatie van dag 5 en dag 6 stem (eerst meelopen en dan buikgevoel voor dezelfde verdachte). En volgens mij heeft B&W een mooie post gemaakt waar vergelijkbare punten in staan.
- SanderFMC
- Jann

Onschuldig:
- B&W
- Belg (ik neig toch naar onschuldig vanwege zijn acties tegen het zienerplan en het feit dat robbie op hem stemde)
- Miek1999 (ik neig naar onschuldig, maar ze had zo ook maar op het lijstje weet ik nog niet kunnen staan)

en natuurlijk ook onschuldig:
- Frank
- SpacyColours
- mrchipie
- de_witte


Nog niet goed genoeg bekeken:
- Dikke Controleur
- Linus
- L. Lawliet
- Brtdm
- Hautoa
- MV

Ik zie dat ik nog werk te doen heb, mijn lijstje onbekend is wel erg lang  ::rofl::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 14:59:17
Nog een dingetje dat me is opgevallen:
Toen eenmaal de naam van mijn 'absolute willekeurige'-plan bekend was, was robbie een groot voorstander om op iemand te stemmen die ook echt op die positie wilde (en stemde uiteindelijk op mij  ::)) Dus ik denk dat de wolven niet wilden Molebuster of een andere wolf bankdirecteur zou worden.
Vermoljoen wilde in eerste instantie meegaan met mijn plan, maar stemde later toch op Kaaasje. Als Kaaasje wolf is, zal vermoljoen dat waarschijnlijk niet zijn, waarom zou je je stem veranderen van een wolf naar een andere wolf? En andersom is dat ook het geval. En bovendien wilde vermoljoen zelf wél bankdirecteur worden.

Robbie had vermoljoen vaak hoog in zijn verdenkingenlijstje staan, met kans dat anderen zouden volgen (Sander was daarentegen nog verdachter volgens Robbie, maar dat zou toch niemand volgen). Hierdoor denk ik dus dat vermoljoen geen wolf is. Het wil niet meteen zeggen dat Kaaasje dan wel direct een wolf is, maar heb toch het gevoel dat er iets niet klopt bij 1 van de 2.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 1-02-2020, 15:28:53
Miek kwam met de hint. Als ze overvaller was en wist dat Tim onschuldig is, was dat natuurlijk een mooie actie om de gegijzelden de verkeerde richting in te duwen. Ik ging even kijken wie er in mee/niet in mee ging en kom eigenlijk tot de schikbarende conclusie dat de enige die weinigs negatiefs erover hebben gezegd de zeker gegijzelde zijn  ::rofl::

Wie ging er in mee:
- D*N, Spacy, Frank (vrij snel positief over hint Miek, waardoor het de stem van de zeker gegijzelde werd..)
- Miek (kwam zelf met de hint, gaat uiteindelijk ook voor Tim)
- belg (zegt wel dat hint niet 100% naar Tim wijst)

Vindt het karig maar stemt toch op Tim (want dat doen de zekere gegijzelde ook...):
- De_witte
- Kaaasje
- Brtdm
- SanderFMC

Wie ging hier tegenin:
- L. Lawliet (heel expliciet)
- Robbie (blijkt overvaller te zijn)
- Linus (ging tegen de hint in; niet per se tegen Tim)
- Hautoa
- mrchipie (vlak voor de deadline noemt hij stemmen op brtdm; zei de avond ervoor namelijk nog dat niemand mee ging op brtdm en dat hij dus maar op tim zou stemmen)
- Tim (duh!)

Hebben we eigenlijk niks van gehoord hierover:
- Jann (heeft niet gestemd)
- MV (geeft wel aan dat vertrouwelingen moeten kiezen op basis van feiten, maar stemt vervolgens Vermoljoen)
- Vermoljoen (stemde op brtdm)
- B&W (na deadline wel uitgelegd waarom hij op Vermoljoen stemde)
- DC (stemde op brtdm)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: belg op 1-02-2020, 15:30:50
Voor mij is nu iedereen die aanstuurde op de TO hint of meeging in het stemmen op TimvDons verdacht (van degene die geen vertrouweling is).

Dus Miek, Kaaasje, Belg, Sander en Brtdm, Linus daar moet wel een overvaller tussen zitten.

Robbie stemde op Belg, Robbie is een overvaller. Is er hier gespreid? En heeft Robbie op iemand gestemd waarvan hij wist dat die er toch niet uitging omdat alles naar Tim neigde? ::vergroot::

Het was de afspraak om de 5 vertrouwelingen te volgen, niet? Zij vonden de link naar Tim het sterkst (in combinatie met zijn gedrag), dus werd het Tim. De TO-hint wijst naar iemand anders, zo weten we nu. Ik doe een onpopulaire oproep om die hint niet te begraven samen met Tim  ;D

Uiteraard kan je als overvaller makkelijk meegaan in het verhaal om op Tim te stemmen. Een andere strategie is om je net af te zetten tegen dit plan om zo vertrouwen te krijgen. Dubbel.

Robbie heeft herhaaldelijk gezegd dat hij brtdm verdacht. Hij wou niet op hem stemmen als enige want dat was een verloren stem. Veel moeite heeft hij niet gedaan om anderen te overtuigen. Wanneer blijkt dat er plots wel enkele meegaan op brtdm en er een (kleine maar reële) kans bestaat dat brtdm gelyncht zou worden, stemt hij op mij. Uh? 
Was dit al een aanzet om mij in de volgende ronde uit te schakelen?

Het feit dat de overvallers D*N hebben uitgeschakeld, doet me vermoeden dat ze ervan overtuigd waren dat D*N een burger zou neerschieten. Daarom neem ik er zijn (on)verdachtenlijstje van gisteren even bij, en stel ik vast dat Vermoljoen eerder burger is:

Oké dus ik vertrouw op dit moment: Miek, B&W
Kaaasje en Sander door hun Vermoljoen verdenking
Linus deed ik vertrouwen maar nu lichte twijfel
Jann licht vertrouwen

Lawliet, belg en Mollenvanger vind ik verdacht.
Vermoljoen lijkt mij sowieso een overvaller
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 1-02-2020, 15:35:38
Nog een dingetje dat me is opgevallen:
Toen eenmaal de naam van mijn 'absolute willekeurige'-plan bekend was, was robbie een groot voorstander om op iemand te stemmen die ook echt op die positie wilde (en stemde uiteindelijk op mij  ::)) Dus ik denk dat de wolven niet wilden Molebuster of een andere wolf bankdirecteur zou worden.
Vermoljoen wilde in eerste instantie meegaan met mijn plan, maar stemde later toch op Kaaasje. Als Kaaasje wolf is, zal vermoljoen dat waarschijnlijk niet zijn, waarom zou je je stem veranderen van een wolf naar een andere wolf? En andersom is dat ook het geval. En bovendien wilde vermoljoen zelf wél bankdirecteur worden.

Robbie had vermoljoen vaak hoog in zijn verdenkingenlijstje staan, met kans dat anderen zouden volgen (Sander was daarentegen nog verdachter volgens Robbie, maar dat zou toch niemand volgen). Hierdoor denk ik dus dat vermoljoen geen wolf is. Het wil niet meteen zeggen dat Kaaasje dan wel direct een wolf is, maar heb toch het gevoel dat er iets niet klopt bij 1 van de 2.
Ik probeer het te begrijpen. Ik snap je redenatie van als Vermoljoen geen overvaller is dat ik het dan niet zou zijn (want niet je stem op een andere overvaller plaatsen). Then again, de kans was nihil dat ik het zou worden, dus kans dat ik bankdirecteur werd was dan ook heel klein. Je hebt dan echter ook geen invloed op wie het wel wordt.
Los daarvan. Dit zegt alleen iets over de situatie dat we beide overvaller zijn. Het zegt niets over de situatie vermoljoen overvaller en ik gegijzelde (dan zou hij prima op mij kunnen stemmen) of de situatie ik overvaller en vermoljoen gegijzelde (dan was hij onwetend en ik kon ook niet weten dat hij op mij zou gaan stemmen) of de situatie allebei gegijzelden.

Je trekt een redenatie van als de een overvaller is, dan is de ander geen overvaller, door naar een van de twee is een overvaller. En ik vraag me af op basis waarvan je die redenatie maakt.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: belg op 1-02-2020, 15:42:22
- DC (stemde op belg)

DC stemde op brtdm.   ;)
Het waren Robbie en Linus die op mij hebben gestemd. En Lawliet is vergeten te klikken op "verzenden"  :P
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 1-02-2020, 15:48:04
Dank voor de correctie. Je hebt gelijk belg.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 15:49:01
Ik zal het per situatie proberen te verduidelijken.

1- vermoljoen is overvaller:
Wil eerst meegaan met willekeurige maar stemt op Kaaasje. Stem wijzigen van overvaller naar overvaller is raar --> Kaasje is een gegijzelde.

2- Vermoljoen is geen overvaller:
Wil op iemand stemmen die bankdirecteur wil worden.......


Wacht even.. nu komt het punt dat ik er zelf ook niet meer uitkom. Hij gaf juist het voorzetje voor robbie om niet op een overvaller te stemmen.

Het zou best kunnen dat Vermoljoen steeds verdachter werd waardoor ze dachten dat hij toch snel vermoord zou worden. Misschien dat de overvallers hem toen juist als verdacht zijn gaan beschouwen, zodat wij nu denken dat hij een gegijzelde is..

Maar inderdaad Kaaasje, vanuit mijn redenatie kan ik jou niet bevestigen als overvaller.


Ik laat de stemming wel gewoon over aan onze vertrouwelingen. Ik zit vast in mijn eigen redenatie.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 1-02-2020, 16:05:01
Hij brengt het idee naar voren dat er een code verstopt kan zijn, maar gaat hier zelf niet naar zoeken. Later post hij dat we hints niet volledig kunnen vertrouwen en ze maar moeten laten voor wat ze zijn. Natuurlijk klopt het dat we hints niet volledig kunnen vertrouwen, maar dit kan ook prima een overvaller-move zijn om de verdenking bij iemand anders te leggen: breng iemand op een idee om een hint te zoeken, ga vervolgens tegen diegene in, en dan blijkt de hint niet te kloppen en blijf je zelf buiten schot.

Dus, doe ermee wat jullie willen  ::zwaai::

Dit is een bericht uit de context trekken en het naar je hand zetten. Wat ik zei was dat jullie hints zochten in de rollen die gegeven zijn binnen de tekst, terwijl mij dat veel te opvallend leek. Dus toen heb ik gezegd om te zoeken naar een andere hint, bijvoorbeeld met beginletters. En natuurlijk had ik gelijk, want daar zit een hint in. Maar voor de zoveelste keer (en nu ook bewezen) is de TO-hint niet een die leidt naar Tim.

"Dus, doe ermee wat jullie willen", betekent eigenlijk dat ik het constant bij het rechte eind heb gehad, maar jullie iets te kort door de bocht conclusies trekken, waardoor we nu dus weer een burger hebben gelyncht. Het geeft wel en het is ook jammer.


Dat ik niet gestemd heb is trouwens onzin. Ik heb bij mijn weten gewoon gisteren op belg gestemd. Op zich is het wel frappant dat Robbie daar in mee is gegaan. Maar goed, met nog vijf wolven in het spel op dat moment, kunnen ze natuurlijk niet allemaal vol op Tim stemmen. En velen bewezen gegijzelden gaven al aan op Tim te stemmen, dus er zat weinig risico in een stem op belg.

Voor nu (niet in volgorde):
belg
MV
Kaaasje
Brtdm
SanderFMC
B&W
Miek1999
DC
Linus
Hautoa
Jann
Vermoljoen

En vanzelfsprekend moet ik nog even zeggen dat je ondanks al je onterechte beschuldigingen (https://youtu.be/fP6mlqMfZGI?t=879) jegens mij onder andere, je uiteindelijk wel goed werk hebt verricht, D'N. Kusjes en wie weet zien we elkaar snel in de hel. (https://www.youtube.com/watch?v=qvnT02vIEFc&feature=youtu.be&t=2837)  ::bravo::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Convans op 1-02-2020, 16:10:24
Ik heb mijn inbox nog eens bekeken en wat jij verkondigt is onzin. Je hebt niet gestemd, zeker niet naar mij.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: D*N op 1-02-2020, 16:12:16
 :-* :-* :-*

Kusjes vanuit de hel ;D
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 1-02-2020, 16:13:35
Ehm, ik stem natuurlijk bij de andere host. Fijn dat jullie zo naast elkaar leven.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Convans op 1-02-2020, 16:16:14
Ehm, ik stem natuurlijk bij de andere host. Fijn dat jullie zo naast elkaar leven.

Ehm, er is duidelijk gezegd dat je altijd naar 2 personen je stem moet sturen. Mitchkox was gisterenavond en zaterdagmorgen niet aanwezig.

Arrogantie heb je wel hé
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: D*N op 1-02-2020, 16:20:02
(https://media.tenor.com/images/e79e0336670eaeb86e75178fdbbbb84b/tenor.gif)

Ho Stop, laten we het vriendelijk houden, vrede op aarde, foutje kan gebeuren.


En terug naar het spel  ::vergroot::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 16:23:48
Ik hoop dat de vertrouwelingen al met elkaar in discussie zijn?? We zijn de stilte-regel lekker aan het overtreden met zijn allen.


Dan nu nog een quote die ik wel toepasselijk vind bij mijn inconsistente redeneringen.
Citaat van: Herman Finkers
Je moet in feite gewoon niet te diep nadenken en dan klopt alles.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Convans op 1-02-2020, 16:30:18
(https://media.tenor.com/images/e79e0336670eaeb86e75178fdbbbb84b/tenor.gif)

Ho Stop, laten we het vriendelijk houden, vrede op aarde, foutje kan gebeuren.


En terug naar het spel  ::vergroot::

Soms moet een leider zijn overvallers en gegijzelden even in het gareel houden. Een bank overvallen is geen kinderspel  ;D
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Miek1999 op 1-02-2020, 16:30:30
Dit is een bericht uit de context trekken en het naar je hand zetten. Wat ik zei was dat jullie hints zochten in de rollen die gegeven zijn binnen de tekst, terwijl mij dat veel te opvallend leek. Dus toen heb ik gezegd om te zoeken naar een andere hint, bijvoorbeeld met beginletters. En natuurlijk had ik gelijk, want daar zit een hint in. Maar voor de zoveelste keer (en nu ook bewezen) is de TO-hint niet een die leidt naar Tim.

Nee, ik trek geen bericht uit context: het enige dat ik zeg is dat jouw bericht ertoe leidde dat ik naar beginletters ging kijken, en als jij overvaller bent komt dat mooi uit voor jou, omdat ikverdacht overkom doordat de hint niet naar Tim wijst. En natuurlijk wijst de hint niet naar Tim, maar dat was dus het risico dat ik nam omdat dat niet duidelijk was toen ik de hint ontdekte. Het had net zo goed wél een kloppende hint kunnen zijn.

Citaat
"Dus, doe ermee wat jullie willen", betekent eigenlijk dat ik het constant bij het rechte eind heb gehad, maar jullie iets te kort door de bocht conclusies trekken, waardoor we nu dus weer een burger hebben gelyncht. Het geeft wel en het is ook jammer.

Dat zinnetje ging niet specifiek over jou, dat ging over mijn bericht in het algemeen (dus waarom ik op Tim had gestemd + waarom ik jouw gedrag opvallend vond). Ik zeg trouwens ook helemaal niet dat het niet geeft/niet jammer is ???
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: belg op 1-02-2020, 16:34:35
Dus toen heb ik gezegd om te zoeken naar een andere hint, bijvoorbeeld met beginletters. En natuurlijk had ik gelijk, want daar zit een hint in. Maar voor de zoveelste keer (en nu ook bewezen) is de TO-hint niet een die leidt naar Tim.
"Dus, doe ermee wat jullie willen", betekent eigenlijk dat ik het constant bij het rechte eind heb gehad, maar jullie iets te kort door de bocht conclusies trekken

Jann

Je mag zelf altijd een suggestie doen naar wie die hint dan wél leidt.

Kan je toelichten waarom je Jann in het groen plaatst?
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MitchK op 1-02-2020, 16:37:57
Ehm, er is duidelijk gezegd dat je altijd naar 2 personen je stem moet sturen. Mitchkox was gisterenavond en zaterdagmorgen niet aanwezig.

Arrogantie heb je wel hé

Ik was gisteravond en vanmorgen bij special agent Starlight dus helaas afwezig. Ik had vanmiddag maar liefst 86 gemiste berichten. Ik kon deze helaas niet allemaal bijhouden en Convans was vandaag verantwoordelijk voor het posten van de tekst.

Inderdaad naar 2 mensen sturen is de regel! :D
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: FrankLapidus op 1-02-2020, 16:39:20
Hey guys, op deze manier waarbij iedereen elkaar verdacht loopt te maken gaat 't m niet worden en ik begin het wel een beetje zat te worden zo  ::)

Ik wil een voorstel doen.

Op dag 3 (?) kwam Kaaasje met een theorie over Swifty en Vermoljoen n.a.v. één of andere hint. Ze zette Vermoljoen echt wel op de kaart als mogelijke overvaller.

Ik zou het echt niet geloven als Kaaasje én Vermoljoen allebei overvaller en/of gegijzelden zouden zijn.

Hetzelfde geldt voor belg en L Lawliet. Die laatste verdenkt belg al een tijdje en probeert ook mensen over te halen.

Zou het een idee zijn om óf Kaaasje óf Vermoljoen weg te stemmen? In mijn ogen is, als blijkt dat de dode overvaller is, de ander gegijzelde of andersom natuurlijk. Bij belg en L Lawliet heb ik iets minder zekerheid hierover...

Laat maar weten of het iets is of niet. Ik zou niet weten hoe we anders verder moeten komen.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brent op 1-02-2020, 16:39:41
Ehm, ik stem natuurlijk bij de andere host. Fijn dat jullie zo naast elkaar leven.

Arrogantie heb je wel hé

Is dit een opgezet tafereeltje tussen spelleider en overvaller? (https://youtu.be/Uoy97uNQzr4?t=1997)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: belg op 1-02-2020, 16:42:09
Gekopieerd uit de bar:

oh.. ik dacht echt dat je alleen kon winnen als je in leven bleef..

@brtdm: op welke manier heeft deze veronderstelling jouw spel beïnvloed?
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Daisy op 1-02-2020, 16:43:45
@Linus ik kom net als D*N als moderator even uit de hemel gevlogen om aan te geven dat die discussie hier niet gevoerd moet worden.

Graag alleen hier bezig met het spel an sich.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brent op 1-02-2020, 16:44:35
@Linus ik kom net als D*N als moderator even uit de hemel gevlogen om aan te geven dat die discussie hier niet gevoerd moet worden.

Graag alleen hier bezig met het spel an sich.
Dat is speltactisch een hele goede zet hoor, Daisy?! Als ik een overvaller was, dan zou ik ook zoiets uitlokken om buiten schot te blijven.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Convans op 1-02-2020, 16:44:52
Is dit een opgezet tafereeltje tussen spelleider en overvaller? (https://youtu.be/Uoy97uNQzr4?t=1997)

Even wat frustratie, kan voor een overvaller of een gegijzelde gelden hoor  :P

Maar iets te heftig gereageerd van mijn kant. Met Mitchkox die steeds loopt aan te pappen met Starlight, heb ik het gevoel dat de politie ons in het nauw aan het drijven is. De stress zorgt voor opvliegende momenten  ::joehoe::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Hautoa op 1-02-2020, 16:45:00
Hey guys, op deze manier waarbij iedereen elkaar verdacht loopt te maken gaat 't m niet worden en ik begin het wel een beetje zat te worden zo  ::)
...
Laat maar weten of het iets is of niet. Ik zou niet weten hoe we anders verder moeten komen.

Ik denk dat we op dit moment in het spel écht moeten gaan samenwerken, we zijn nog maar met 15. Dus ongeacht wie de gegijzelden voorstellen: ik stem met jullie mee ::ok::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 1-02-2020, 16:45:44
Soms moet een leider zijn overvallers en gegijzelden even in het gareel houden. Een bank overvallen is geen kinderspel  ;D

Dat kan ook prima professioneel, zonder je spelers arrogant te noemen. Je hebt wel zeker wat aanzien puntjes verloren hierin. #WeerwolvenVanDeSavanne2

Dan nu nog een quote die ik wel toepasselijk vind bij mijn inconsistente redeneringen.

Dat verklaart helemaal niks, want je zat gewoon fout met je stem op Tim.

Nee, ik trek geen bericht uit context: het enige dat ik zeg is dat jouw bericht ertoe leidde dat ik naar beginletters ging kijken, en als jij overvaller bent komt dat mooi uit voor jou, omdat ikverdacht overkom doordat de hint niet naar Tim wijst.

Ik heb nergens gezegd dat jij verdacht bent omdat de hint niet klopt. En dat die TO een hint is dat is zo goed als zeker, dus waarom zou ik als ik overvaller zou zijn, iedereen wijzen op iets dat potentieel naar mijn ondergang zou leiden?

Je mag zelf altijd een suggestie doen naar wie die hint dan wél leidt.

Kan je toelichten waarom je Jann in het groen plaatst?

Het ding is, als ik niet vind dat ik een degelijke oplossing heb gevonden voor een hint, ga ik ook geen halve resultaten delen. Ik heb gemerkt dat dat bij de meeste van jullie overkomt als een goede verdenking en ik wil natuurlijk niet onterecht een gegijzelde het graf in werken.

Ik kan zeker toelichten waarom ik Jann onder andere niet verdenk. Maar het lijkt me wel zo eerlijk als jullie ook eens zo'n lijstje maken, in plaats van dat ik al mijn kaarten laat zien.

Is dit een opgezet tafereeltje tussen spelleider en overvaller? (https://youtu.be/Uoy97uNQzr4?t=1997)

Zo (https://youtu.be/RIlV9M6rD5E?t=4m37s) lach ik, elke keer als er een WidM referentie wordt gemaakt.  ::love::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 1-02-2020, 16:46:00
Hey guys, op deze manier waarbij iedereen elkaar verdacht loopt te maken gaat 't m niet worden en ik begin het wel een beetje zat te worden zo  ::)

Ik wil een voorstel doen.

Op dag 3 (?) kwam Kaaasje met een theorie over Swifty en Vermoljoen n.a.v. één of andere hint. Ze zette Vermoljoen echt wel op de kaart als mogelijke overvaller.

Ik zou het echt niet geloven als Kaaasje én Vermoljoen allebei overvaller en/of gegijzelden zouden zijn.

Hetzelfde geldt voor belg en L Lawliet. Die laatste verdenkt belg al een tijdje en probeert ook mensen over te halen.

Zou het een idee zijn om óf Kaaasje óf Vermoljoen weg te stemmen? In mijn ogen is, als blijkt dat de dode overvaller is, de ander gegijzelde of andersom natuurlijk. Bij belg en L Lawliet heb ik iets minder zekerheid hierover...

Laat maar weten of het iets is of niet. Ik zou niet weten hoe we anders verder moeten komen.
Ik snap je punt Frank, maar nu trap je eigenlijk in dezelfde val als Brtdm zojuist deed en ook niet kon onderbouwen.

Dat je niet beide overvaller bent, betekent niet dat je niet beide gegijzelde kan zijn.
Dat je niet beide overvaller bent, betekent niet automatisch dat één van de twee overvaller is.
Waarom zouden Vermoljoen en ik niet beide onschuldig kunnen zijn omdat ik hem op de kaart zou hebben geplaatst als mogelijke overvaller?
Oftewel, stel dat jullie mij vermoorden. Dan kom je er achter dat ik gegijzelde ben, maar heb je nog steeds net zo weinig zekerheid dat Vermoljoen een overvaller is, dan dat je nu hebt. Het kan ook dat we beide gegijzelde zijn.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: FrankLapidus op 1-02-2020, 16:46:34
@Daisy Linus zou zomaar gelijk kunnen hebben, HIDM heeft dit ook gedaan bij WIDMO waardoor niemand hem verdacht (waaronder ik  ::schaam::)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brent op 1-02-2020, 16:48:19
Maar iets te heftig gereageerd van mijn kant.
https://youtu.be/mlfoIo1tbIo?t=75
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 1-02-2020, 16:49:40
ik hoop gewoon dat jullie met mij meegaan voor brtdm ::bravo::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 1-02-2020, 16:50:02
MV (geeft wel aan dat vertrouwelingen moeten kiezen op basis van feiten, maar stemt vervolgens Vermoljoen)
Ja dat heb ik aangegeven omdat er door een aantal niet-vertrouwelingen wel heel erg naar die Tim hint gestuurd werd, waar ik totaal niet van overtuigd was. Want alleen een hint is nog geen reden om op iemand te stemmen voor mij. Anders vond ik mijn hint naar SanderFMC een stuk sterker (enige met Moldavië op het songfestival), zeker na de uitschakeling van Duckie. Buiten dat waren er voor mij weinig argumenten om Tim te verdenken. Dus heb ik niet met wat uiteindelijk dus de meerderheid was, op Tim gestemd. Als je wilt kan ik mijn stem voor Vermoljoen wel even verduidelijken.

Ik ben terug gaan kijken (aantal dingen zijn al genoemd) een paar dingen vielen mij al eerder op alleen had ik er nog niks mee gedaan:
- Het opperen een dag niks te zeggen (met name dat vond ik toen heel raar, want een dag niks zeggen is een dag geen informatie en dus in feite een gratis kill voor de overvallers omdat we van degene die vermoord zou worden niet weten waarom + wij gaan dan stemmen en dan gaat er iemand uit zonder enig overleg/uitwisseling van argumenten)
-  Zijn stemgedrag (Swifty onderbuikgevoelens, stemmen op achtereenvolgens Lucy, Ennasil, Nieky)
- En wat ik goed gevonden vond van jou Kaaasje: meeloper v.s gevoel (dat spreekt elkaar tegen niet?)

Maar inmiddels zitten mijn verdenkingen weer een andere richting op zoals je hebt kunnen zien, alleen houd ik Vermoljoen wel in mijn achterhoofd.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 16:51:26
Gekopieerd uit de bar:

@brtdm: op welke manier heeft deze veronderstelling jouw spel beïnvloed?

Niet zo heel veel. Het is sowieso leuker om in leven te blijven natuurlijk. Maar hierdoor ben ik op bepaalde momenten misschien iets te fanatiek geworden om goede ideeën (proberen) te verzinnen en mensen zo te overtuigen dat ik geen overvaller ben. Maar op het moment dat ik Bankdirecteur werd, dacht ik toch dat ik het einde niet zou halen, dus heb vrij veel gepost in de verwachting dat de overvallers me er binnenkort toch wel zouden uitstemmen. Al denk ik dat die overvallers nu niet mijn grootste gevaar meer zijn.


ik hoop gewoon dat jullie met mij meegaan voor brtdm ::bravo::

oh. jullie zijn er al uit?  :\'(
Ik vrees dat er tegenin gaan weinig zin meer heeft. Mijn enige medestanders zullen overvallers zijn indien ik een verkeerd persoon aanwijs.

In dat geval ga ik alvast nadenken wie de volgende directeur wordt. Is het slim om iemand van de vertrouwelingen te doen? wordt wel wat gewissel vrees ik, maar er is niet echt iemand meer die ik volledig vertrouw. Ik zal in de loop van de dag proberen nog wat meer dingen te plaatsen die me zijn opgevallen, mocht het helpen voor later.  (en ik zal alvast wat leuke gifjes opzoeken)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Miek1999 op 1-02-2020, 17:02:55
Ik heb nergens gezegd dat jij verdacht bent omdat de hint niet klopt. En dat die TO een hint is dat is zo goed als zeker, dus waarom zou ik als ik overvaller zou zijn, iedereen wijzen op iets dat potentieel naar mijn ondergang zou leiden?

Nee, jij hebt inderdaad niet gezegd dat ik verdacht ben, maar in het algemeen zullen mensen die op Tim hebben gestemd toch even extra worden bekeken, en ik was degene die de hint plaatste.

Wat betreft je tweede punt: het is een taak van de overvallers om ervoor te zorgen dat gegijzelden verdacht worden, waardoor het dus slim is om een subtiele hint te posten over beginletters, in de hoop een gegijzelde uit te schakelen zonder daar jezelf verdacht mee te maken.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 1-02-2020, 17:10:46
Wat betreft je tweede punt: het is een taak van de overvallers om ervoor te zorgen dat gegijzelden verdacht worden, waardoor het dus slim is om een subtiele hint te posten over beginletters, in de hoop een gegijzelde uit te schakelen zonder daar jezelf verdacht mee te maken.

Als jullie nou eens ook zo ver door zouden denken met het zoeken en analyseren van de hints, misschien dat we er dan wel wat aan hadden gehad. Ik was expliciet de enige die zei dat Tim geen baddy was. Nou kan je allemaal theorieën erop los laten dat het juist wel slim is om dat te doen als overvaller, want blabla. Maar objectief heb ik niks misdaan.

En als het aan mij ligt kunnen we de discussie daarover beter afsluiten, want ik ben geen overvaller en ik verdenk jou momenteel ook niet, dus focus je alsjeblieft op iemand die wel veel potentie heeft overvaller te zijn of nog niet ter sprake is gekomen. 

Also, ik wacht nog steeds op ieders verdachtenlijstje.
(https://media1.tenor.com/images/d27a8bbcbf9906432db5dccde81799fb/tenor.gif?itemid=5070632)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 17:12:34
Het lijkt me inderdaad wel een goed idee als iedereen een verdachtenlijstje door gaat geven met cijfer 1-10 hoe verdacht iedereen is. Nu even geen tijd.. mijne komt vanavond.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 1-02-2020, 17:22:07
Het lijkt me inderdaad wel een goed idee als iedereen een verdachtenlijstje door gaat geven met cijfer 1-10 hoe verdacht iedereen is. Nu even geen tijd.. mijne komt vanavond.
Ik weet niet of dit wel zo'n goed idee vind. Zeg ik iets raars dat je daarmee de overvallers weer helpt? Zij zien wat de gegijzelden verdenken en kunnen op die manier nu ze een man minder hebben weer een hernieuwde strategie uitzetten op basis van de info die wij geven. En bovendien kunnen ze dan ook makkelijk de verdenkingen weer naar hun hand draaien (als er eerst een paar mensen gereageerd hebben en je ziet een bepaalde lijn ontstaan..).

Maar goed, mijn verdachten op dit moment heb ik al op p1 van dit topic gezet in mijn bericht. Maar als dit de lijn wordt wil ik best met cijfers alle spelers langsgaan inclusief de mensen die ik heb genoemd.

Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 1-02-2020, 17:30:03
Gewoon een kleurcode is ook prima hoor.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Miek1999 op 1-02-2020, 17:31:22
Ik sluit me aan bij MV.

@Lawliet: prima, ik hou erover op. Het is ook niet bedoeld als een aanval op jou, maar dat bericht dat je plaatste hoort nou eenmaal bij de reden waarom ik de hint heb geplaatst dus het is logisch dat ik daarop terugval.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 17:46:01
Tja, ik probeer nu ook cijfers te geven, maar heb geen idee.

Miek vertrouw ik het meeste, maar waarom? - 3
Belg en DC heb ik ook lange tijd vertrouwd en dat doe ik nog steeds, maar wel met meer twijfels. -5
Jann heb ik geen idee wat ik ervan moet denken. - 6
Linus en Hautoa vertrouw ik niet, maar ook geen groot wantrouwen. -6
B&W wantrouw ik licht. En Lawliet blijft ook wat vaag. -7
MV vind ik zeker bovengemiddeld verdacht. -8
Sander is voor mij een stille overvaller. -8
En dan nog Kaaasje of Vermoljoen. Ik denk 1 van de twee, maar weet niet wie. Kaaasje ietsjepietsje verdachter. -9/5
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 1-02-2020, 17:59:31
Brtdm wist het zeker. TimvDons was een gegijzelde. De overvallers wisten waar en hoe de boobytraps in elkaar zaten. Dit was duidelijk niet bekend bij TimvDons. TimvDons was een gegijzelde!
........ hou op met me.... hou op met me.... hou op met me.... (https://youtu.be/ZJEpXaKlsUw?t=885)

Ik denk dat ik niet bang hoef te zijn dat de wolven mij eruit stemmen, want ik stem constant alle onschuldigen eruit... ::sorry::

Mijn lijstje:

Kaaasje - 10
belg - 10
MV - 10
Miek1999 - 10
Vermoljoen - 10
Jann - 10
B&W - 10
SanderFMC - 10
Dikke Controleur - 10
Linus - 10
L Lawliet - 10
Brtdm - 10
Hautoa - 10
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: FrankLapidus op 1-02-2020, 18:08:01
Ik weet 't ook niet meer  ;D
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 1-02-2020, 18:14:11
We moeten toch nog wel iets meer info kunnen halen uit het feit dat Robbie een wolf was? Ik ga straks nog eens alles teruglezen.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 1-02-2020, 18:29:59
Nou lekker hoor die bewezen burgers. Heb je echt wat aan. Gelukkig heb ik nog altijd een bondje met Linus, waarin ik alles vertel, maar hij opvallend stil is, anders had ik het hier echt niet meer gehouden.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 1-02-2020, 18:30:59
De dingen die me het meeste opvallen als ik de berichten van robbie teruglees zijn:

-verdenkt DC heel erg en maakt hem verdacht.
-Lijkt Lawliet redelijk te vertrouwen.
-blijft hameren op het idee van DC dat de inactieven toch steeds met de meerderheid meestemmen.
-verdenkt Sander het meest vanwege bovenstaande reden.
-vind belg verdacht
-maakt vermoljoen verdacht.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: FrankLapidus op 1-02-2020, 19:02:34
Ik stel voor dat we op Kaaasje gaan (zonder reden, gewoon op "gevoel", aangezien de helft hier op "gevoel" stemt  ::))

Maar ik heb 't altijd fout  :P
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 1-02-2020, 20:01:22
Mijn gevoel zegt dat dat een heel slecht plan is.
Eigenlijk zegt mijn gevoel dat niet, ik weet dat dat een slecht plan is want ik ben een gegijzelde.

En ik zou het ook een slecht plan vinden als het iemand anders was dan ikzelf en de enige reden een 'gevoel' is (net als als de enige reden een hint is). We hebben zoveel gepost daar moet toch wat meer dan gevoel uit te halen zijn?
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 1-02-2020, 20:15:56
Ik vind trouwens die stilteregel zelf niet zo'n goed plan. Sommigen gaan nu afwachtend naar ons vieren zitten kijken tot wij met de oplossing komen, maar zolang er meer burgers in het spel zitten dan wolven, kunnen we beter zoveel mogelijk als collectief samen blijven werken. ::jaja::

Ik ga nu speciaal WidM overslaan omdat ik nu eindelijk even tijd heb om al die topics door te spitten op zoek naar verdachte dingen! Dus pas nog even niet je profielfoto of handtekening aan als je hoofdverdachte eruit vliegt.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brent op 2-02-2020, 00:49:48
Nou lekker hoor die bewezen burgers. Heb je echt wat aan. Gelukkig heb ik nog altijd een bondje met Linus, waarin ik alles vertel, maar hij opvallend stil is, anders had ik het hier echt niet meer gehouden.
Noem het maar een slettenbondje
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 01:06:45
Ik heb de eerste dagen van het spel volledig doorgespit en alles bijgehouden wat ook maar enigszins opvallend is. Het is daarmee een lange lijst, maar ik ben ervan overtuigd dat we er wat mee moeten kunnen.

Dit is dus nog maar van dag 0 t/m 3 (inclusief de laatste stemming), maar als ik later nog tijd heb hoop ik de rest van de dagen ook nog te kunnen doen. Ik denk dat dit al in elk geval veel info op kan leveren, en we misschien al wat mensen kunnen wegstrepen, danwel omcirkelen.

Mocht iemand er tijd voor hebben, zou ik het heel handig vinden om ook een duidelijk schema te hebben met wie van de overgebleven mensen er op wie hebben gestemd. Wat mij namelijk bijvoorbeeld opviel, was dat alle 12 stemmers op LdH destijds, inmiddels confirmed gegijzelden zijn. Dus geen enkele wolf heeft destijds op hem gestemd. Uit dat soort dingen kunnen we ook info halen.

B&W:
- Wil dat iedereen zelf BM kiest
- Eens met zienerplan Brtdm, dan toch niet, dan toch wel.
- Stem Lama BM
- "Op zich vind ik het niet erg om op een inactieve speler te stemmen, alleen: wat is inactief. Het is ook flauw om iemand weg te stemmen die net 24 uur het forum niet geopend heeft. Als het spel drie dagen bezig is en iemand heeft nog niets gezegd, is het een ander verhaal. Maar nu is dat nog niet het geval."
- Eens met Robbie: weinig nuttige dingen zeggen is verdacht
- Verdenkt DC
- Stemt MB
- Verbaasd op vele stemmen MB, denkt dat overvallers op hem hebben gestemd
- Verdedigt Jacco
- Maakt Lucy weer verdacht. En verdenkt mensen die Lucy hebben afgestreept omdat Bjorrn vermoord werd.
- Eerst in heel rijtje verdacht gemaakt door Robbie, maar daarna in korter rijtje mogelijk uit de wind gehouden, daarna alsnog door hem verdacht
- Verdenkt D*N want onderbuikgevoel
- Stemt D*N
- Vindt LdH-stemmers verdacht (allemaal confirmed gegijzelden!) en mrchipie-stemmers.
- Verdenkt de_witte, Nieky & Spacy
- Verdenkt L Lawliet en stemt op hem

belg
- Wil 5 mensen loten en op één van hen stemmen voor BM
- Stemt Brtdm BM
- Is tegen Zienerplan omdat dit door overvallers misbruikt kan worden
- Oneens met Robbie over inactieven
- Wil inactieven eruit. Noemt mensen die tegen zijn verdacht
- Vraagt wel: wat is inactieveling? Iemand die niets post? Of iemand die niet stemt?
- Stemt Lucy (want, wilde wel op complete inactieveling stemmen, maar dat was MB niet)
- Reageert op Linus/Jann/Vermoljoen: "was het zo opvallend dat MB weg zou worden gestemd?"
- "Misschien durven nieuwelingen minder te zeggen?"
- Denkt dat MB door overvallers expres in de spotlights is gezet. Denkt dat wolven gespreid hebben op MB
- Stemt Lama (die ging er niet lang hierna uit) (en hij heeft geen goede argumenten hiervoor)
- Vindt het raar dat mensen hun stemmen aankondigen. Vraagt zich af of overvallers meer sturen of meer meelopen.
- Is nogmaals tegen zienerplan, wat dus tegen Robbie ingaat.
- Maakt Zienerplan later overzichtelijk in lijstje
- Vindt dat het niet uitmaakt of je vooraf of achteraf je stemkeuze beargumenteerd
- Verbaast zich dat er niet meer op inactieven wordt gestemd, noemt als voorbeelden: Jann & Sander (en Molduck & Ennasil)
- Stemt Lucy
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 01:07:14

Brtdm
- Wil meteen random BM
- Wil DC als BM (als grap)
- Denkt eerst dat stemmen anoniem zijn (=fout)
- Liever niet zelf BM
- Screenshot / Uitslag BM-formule legit (denk ik?) Wel MB als uitslag.
- Na uitslag randomizer op MB, zegt Brtdm plotseling dat iedereen lekker zelf moet weten op wie die stemt.
- Stemt MB als BM
- Maakt "wie verdenkt wie"-schema
- Wordt BM
- Komt met zienerplan: "Als iedereen elke dag aan wil geven wie hij/zij het meest vertrouwt óf het minste vertrouwt, dan kunnen we op het moment dat de bankbediende (ziener) vermoord wordt, zien wie we kunnen vertrouwen en wie niet."
- Stemt MB BM
- Wijst Afrojack-hint naar Nieky, noemt hem als verdachte
- Wil inactieven eruit
- Gelooft Nieky na uitleg
- Is altijd fanatiek in weerwolven, en gaat er altijd vroeg uit
- Wordt verdacht gemaakt door Robbie
- Denkt dat Poké-spammers niet wolven kunnen zijn met dat gedrag
- Is fan van DC
- Gelooft niet in Lucy+Bjorrn koppelhint, wel dat 1 van de 2 misschien wolf is
- Voor stemmen tegen Swifty
- Stemt MB
- Verdenkt Lucy & Swifty
- Noemt complottheorie zelfopoffering MB, maar weerlegt dit meteen
- Verdenkt Spacy & Nieky
- Wordt verdacht gemaakt door Robbie
- Stemt de_witte
- Vertrouwt DC, Jacco & D*N
- Gelooft enigszins dat Lucy onschuldig is vanwege koppeltheorie
- Vindt random/los stemmen een goede wolventactiek
- Noemt in Zienerplan verdachte: de_witte, vertrouweling: D*N (kan random zijn)
- Verbaast zich erover dat niemand hem verdacht vindt
- Blijft Zienerplan verdedigen, maar twijfelt hier later over
- Komt met Big Brother hint (die naar Robbie wijst)
- Lijkt PM-contact een slecht plan, want wolven kunnen hier misbruik van maken
- Wil vooraf stem bekend maken
- Verdenkt MV (& de_witte & Swifty)
- Noemt als bijverdachte B&W (Nieky & Lama)
- Stemt Swifty

DikkeControleur (DC)
- Eerste paar dagen afwezig.
- Wil inactieven eruit.
- Verdenkt Brtdm
- Vertrouwt belg
- Noemt hints in verhalen, en hint dat er in elke groep 1 overvaller zit
- Vertrouwt Frank
- Heeft het over Lucy + Bjorrn koppel hint
- Verdenkt Robbie
- Vertrouwt MM
- Verdenkt Swifty
- Wil iemand wegstemmen uit deze categorie: En een aantal spelers die alleen een kort berichtje hebben geplaatst, maar nog niet inhoudelijk mee doen in de discussie(s).
- Stemt Robbie, heeft al eerder gezegd waarom
- Denkt: MB-stemmers zijn geen overvallers.
- Vreemd dat Hautoa gestemd heeft maar niet gepost
- Verdenkt MV.
- Verdenkt L Lawliet en B&W matig.
- Vertrouwt Belg & Brtdm
- Stemt de_witte
- Eens met schema Kaaasje over LdH-stemmers die verdacht zijn
- Is tegen berichten die chaos creeëren
- Stemt de_witte. Vindt het raar dat er niet meer werd gelet op MB-stemmers, maar overgestapt op LdH
- Wil schema's maken maar door tijdgebrek roept hij anderen op om dit te doen
- Denkt ook dat er wolven zijn die zich stil houden
- Applaudisseert het fileren van Lucy door MM
- Stemt de_witte
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 01:07:48

Hautoa:
- Wil willekeurig stemmen
- Roept Pokémon-spammers (L Lawliet, Linus) op om OT te gaan
- Stemt Brtdm BM
- Stemt MB
- Wordt verdacht gemaakt door Robbie
- Vindt Lucy niet verdacht want Cupido.
- Vindt MB-stemmers NIET verdacht. Mensen die tegen MB stemmen waren WEL verdacht.
- Noemt hint op harde werkers naar wolven
- Verdenkt mrchipie
- Stemt mrchipie
- Verdenkt LdH-stemmers. HEEL opvallend: want dit zijn alle 12 inmiddels confirmed gegijzelden!
- Denkt ook dat overvallers inactieve eruit wilden.
- Stemt MV

Jann:
- Stemt DC BM
- In zijn allereerste post zegt hij (volgens Zienerplan): "Ik vertrouw kaaaasje het meest, omdat zij als eerste reageerde op het inleidingsverhaal gisteren. Een overvaller zou zich niet gelijk zo in de kijker zetten" OPVALLEND
- Stemde op het nippertje
- Stemt MB
- Oppert dat MB wist dat ie eruit zou gaan en daarom op Bjorrn stemde
- Eerst in heel rijtje verdacht gemaakt door Robbie, maar daarna in korter rijtje mogelijk uit de wind gehouden, daarna alsnog door hem verdacht
- Verdenkt Swifty & MV
- Stemt Swifty
- Stemt niemand

Kaaasje:
- Stemt Spacy BM
- Stemt mrchipie
- Verdenkt Swifty & Jann
- Verdedigt Belg, MM & Lucy
- Stemt Swifty
- Vindt mogelijke hint naar Vermoljoen (& Swifty)
- Noemt verdacht op basis van MB-stemmers en LDH-stemmers: Molduck, D*N, Swifty, TimvDons & Daisy
- Noemde eerst per ongeluk ook Miek als verdachte!
- Verdenkt meelopers die op LdH hebben gestemd (dat zijn alleen maar confirmed gegijzelden!) Noemt ze later ook nog explicieter
- Komt met post waarin ze de hele discussie van het Zienerplan samenvat. Robbie en Brtdm komen er (among others) verdacht uit naar voren, en ze verdedigt belg heel erg.
- Verdenkt Swifty, Lucy & Spacy, omdat die geloofden in Kaaasje's plan (waar ze zelf nog aan twijfelt).
- Stemde Robbie

L Lawliet
- Wil Linus als BM
- Stemt Linus BM
- Wil inactieven eruit, later toch niet.
- Noemt random Frank als wolf
- Vertrouwt Brtdm
- Denkt dat wolven niet random gekozen zijn.
- Stemt niet
- Stemt Frank
- Stemt Molduck

Linus
- Wil zelf stem bepalen BM
- Wil zelf BM zijn
- Roept mensen op actief te zijn
- Stemt Focus BM
- Bitter want net geen BM geworden, en Brtdm wel
- Wil inactieven eruit
- Wordt verdacht gemaakt door Robbie
- Eens met L Lawliet dat wolven niet random gekozen zijn.
- Stemt MB
- Zegt na MB-stemming meteen: overvallers hebben waarschijnlijk niet op MB gestemd, maar op mrchipie. Herhaalt het feit dat overvallers niet op overvallers stemmen honderdduizend keer. Zegt uiteindelijk wel dat het er misschien toch een paar waren.
- Denkt dat MB bewust op Bjorrn stemde want geen info
- Verdedigt D*N
- Wordt verdacht gemaakt door Robbie
- Vond het van te voren niet duidelijk dat MB geluncht zou worden
- Stemt Jacco
- Vond LdH niet verdacht
- Dag 4, post 111. Hij lijkt zichzelf tegen te spreken in die post, hij is tegen het openbaar stemmen posten en toch ook voor. ???
- Lijkt eerst tegen Zienerplan te zijn (en dus tegen Brtdm & Robbie), maar post later verdachten: Jacco & Vermoljoen, en vertrouwelingen: Focus & D*N (kan random zijn)
- Linus vraagt zich af of het mag dat de Ziener via PM mensen benadert (het was toen al gezegd dat dat mocht (of in elk geval, niet gewenst was maar ook niet te verbieden was))
- Stemt Jacco

Miek1999
- Wil niet BM zijn
- Wil verkiezingen, dus niet random
- Stemt Brtdm BM
- Wil inactieven eruit
- Wordt verdacht gemaakt door Robbie
- Verdenkt MV vanwege zijn rare stemgedrag op o.a. Miek
- Stemt mrchipie
- Noemt in Zienerplan verdacht: MV, vertrouwt: D*N (kan random zijn)
- Stemt MV
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 01:08:49

MV
- Noemt Brtdm als optie BM
- Stemt Jann BM
- Wil inactieven eruit
-------- Stuurt heel veel de discussie ---------
- Reageert op Robbie: "wie bedoel je met mensen die veel aanwezig zijn maar niets inhoudelijks toevoegen?"
- Noemt als eerste specifiek dat hij DC eruit wil hebben! Precies op dat moment kwam DC online tho. Later verdedigt MV DC
- Verdedigt MB
- Stemt Miek (want zij was niet ter sprake gekomen en MV wilde zien wat de stemming ging brengen)
- Zegt: kijken waarom Bjorrn eruit gestemd is
- Zegt: MB had forumspellenstress
- Kan zich niet voorstellen dat nog een overvaller zo inactief is als MB
- Stemt L Lawliet (zelfde reden als waarom hij op Miek stemde)
- Zegt: misschien wilden overvallers iemand weg die minder actief was (n.a.v. lunch Tim538)
- Eens met B&W dat mrchipie en LdH makkelijke wolven-slachtoffers waren.
- Stemt D*N
- Denkt dat een aantal overvallers zich bewust stil houden (strookt wellicht niet helemaal met zijn eerdere opmerking over MB). Benadrukt later nog eens dat stille mensen verdacht zijn.
- Verdacht niet LdH en verdenkt niet Swifty of de_witte
- Stemt Lucy


Robbie
- Zodra MB random BM dreigde te worden was hij tegen. Eens met Vermoljoen over random stemmen tussen vrijwilligers. Noemt Vermoljoen, Linus, mrchipie en Brtdm als opties. Wil zelf niet BM zijn
- Stemt Brtdm BM
- Tegen hints.
- "Wat Nieky zegt over leidend zijn en dat overvaller/wolven dat meestal niet zijn ben ik mee eens. Als ik dan toch iets verdachts moet zeggen is het vooral de grote aanwezigheid van sommigen, maar die niets inhoudelijks toevoegen. Die wel heel aanwezig zijn, maar wiens posts ons niks verder helpen."
- Legt ^ verder uit: Pokémon-chatters (L Lawliet, Linus, D*N)
- "Oh en de stemmen. Er werd gisteren geopperd dat de overvallers unaniem of opgesplitst per 2 of 3 zouden kunnen stemmen om een van hun eigen roedel verkozen te krijge. Zit op m'n oude ipad dus krijg even niet snel gevonden wie meer dan 2 stemmen had en vooral: wie daarop gestemd heeft.
Daar hoor ik zelf ook wel bij, want ik stemde ook op brtdm. Maar dat is dan echt het enige verdachte dat ik verzonnen krijg en wat nog ergens op gebaseerd is."
- Krabbelt daarna een beetje terug.
- Maakt Brtdm & Linus verdacht
- Inactieve eruit leuk maar niet strategisch.
- Wilde stemmen op DC maar te laat.
- Komt er later pas achter dat DC online was geweest
- Noemt als eerste: "En nu hebben de overvallers Bjorrn gekilled, waarschijnlijk in de hoop dat hij met Lucy een koppeltje is en ze zo 2 in één klap konden uitschakelen." (achteraf gezien best verdacht ::rofl:: )
- Eens met B&W dat Lucy verdacht blijft na stemming 1
- Zegt dat hij ook denkt dat wolven op MB hebben gestemd om minder verdacht over te komen
- Noemt BM-stemmers op Brtdm, Linus en Frank verdacht. Enorm rijtje, inclusief; Brtdm, Linus, Belg, Miek1999, Robbieazerty, Hautoa, Lawliet. Maar:
Daarna voegt hij deze verdachten samen met MB-stemmers en komt dan op (o.a.): Miek1999, Linus, Brtdm en Hautoa
Haalt hij hiermee bewust ook de aandacht weg van andere MB-stemmers: Jann, B&W & Sander? Al noemt Robbie ze later alsnog als mogelijke verdachten.
- Niet eens met Lucy dat er op NIET-MB-stemmers gestemd moet worden (kan betekenen dat er wolven zijn die niet op MB gestemd hebben?)
- Was voor hem wel van te voren duidelijk dat MB geluncht zou worden
- Stemt Hautoa
- Vond LdH niet verdacht
- Haalt zienerplan weer eens tevoorschijn, komt hier later nogmaals op terug.
- Noemt DC als vertrouweling in Zienerplan, maar dit kan een random naam zijn (hij noemt wel de_witte als verdachte)
- Legt zich neer bij falen Zienerplan
- Verdenkt de_witte niet meer
- Houdt naam voor volgende stem voor zich, vindt dat beter dan om het openbaar te bespreken
- Verdenkt Molduck met hints en al, stemt op haar

Sander:
- Stemt mrchipie BM
- Stemt MB
- Eerst in heel rijtje verdacht gemaakt door Robbie, maar daarna in korter rijtje mogelijk uit de wind gehouden, daarna alsnog door hem verdacht
- Verdenkt MM
- Stemt MM (Deze ging er niet veel later uit door de wolven!)
- Stemt Vermoljoen
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 01:09:29

Vermoljoen:
- Wil meteen BM worden
- Denkt eerst dat stemmen anoniem zijn (=fout)
- Noemt idee dat overvallers stemming BM kunnen opsplitsen (3 op A, 2 op B, 1 op C)
- Na bekendmaking MB als willekeurige optie voor BM, zegt ie plotseling random te willen loten tussen vrijwillige kandidaten. OPVALLEND
- Stemt Kaaasje BM. Reden: "Ik heb zojuist ook gestemd op diegene waarvan ik denk dat hij/zij het goed zou kunnen doen." Maar Kaaasje had nog amper gepost... OPVALLEND
- Wil inactieven eruit
- Vindt overzicht MM handig
- Stemt Swifty
- Allereerste reactie van iedereen bij lunch MB: "Wat een toeval dat we meteen een overvaller eruit hebben gestemd!
We zullen in ieder geval veel uit de stemmen kunnen leren.." - Opvallend vlakke reactie?
- Vraagt zich af of MB-stemmers overvallers zijn: niet of juist wel? - Hij brengt het als een soort stelling ipv oprechte verbazing.
- Oppert: misschien hebben een aantal wolven op MB gestemd, en een aantal niet. Zegt later hiervan overtuigd te zijn, en noemt dit daarna nog zo'n honderdduizend keer.
- Verandert vaak van onderwerp
- Focus zegt: "Interessant om te zien wie er op Lucy stemde" Vermoljoen geeft antwoord: "Belg, Jacco en Mrchipie stemden op Lucy."
- Overtuigd dat Lucy geen wolf is
- Stemt Swifty
- Blijft bij Swifty, mede vanwege Kaaasje-hint, die niet op hem slaat
- Stemt weer Swifty



B&W VS Brtdm: oneens bepalen BM, dan B&W toch eens
B&W VS Brtdm: eens Zienerplan, dan niet, dan wel.
B&W VS Brtdm: Brtdm heeft B&W als bijverdachte
B&W VS DC: B&W verdenkt DC
B&W VS DC: B&W trekt DC's samenvatting ten twijfel
B&W VS L Lawliet: B&W verdenkt en stemt op L Lawliet
Belg VS Brtdm: oneens Formule loting BM, dan Brtdm toch eens
Belg VS Brtdm: oneens Zienerplan
Belg VS Brtdm: oneens vooraf zeggen op wie je stemt
Belg VS Brtdm: oneens Zienerplan samenvatting
Belg VS Jann: Belg noemt Jann als voorbeeld dat het raar is dat er niet meer op inactieven wordt gestemd
Belg VS Linus: Oneens met reactie nieuwelingen.
Belg VS MV: MV noemt hint naar Belg
Belg VS Robbie: oneens Inactieven eruit
Belg VS Robbie: oneens Zienerplan
Belg VS Sander: Belg noemt Sander als voorbeeld dat het raar is dat er niet meer op inactieven wordt gestemd
Brtdm VS DC: DC maakt Brtdm verdacht.
Brtdm VS DC: DC snapt Zienerplan niet.
Brtdm VS DC: DC vraagt of Brtdm zelf indeling gemaakt heeft.
Brtdm VS Kaaasje: discussie over PM-contact
Brtdm VS Linus: oneens bepalen BM
Brtdm VS Linus: concurrentie BM stemming
Brtdm VS MV: MV vindt het opvallend dat Brtdm zichzelf steeds als verdachte oppert
Brtdm VS MV: Verdenkt MV
Brtdm VS Robbie: Robbie verdenkt Brtdm
Brtdm VS Robbie: Brtdm komt met Big Brother-hint
Brtdm VS Robbie: Oneens over vooraf stem bekend maken
Brtdm VS Vermoljoen: oneens bepalen BM, dan Vermoljoen toch eens... na bekendmaking MB als mogelijke BM, Vermoljoen toch oneens.
DC VS Hautoa: DC verdenkt Hautoa
DC VS MV: DC verdenkt MV
DC VS MV: Hebben een hele discussie over verdachtmaking MV
DC VS Robbie: DC verdenkt Robbie want tegen hints.
DC VS Robbie: DC stemt op Robbie
DC VS Robbie: Robbie wilde DC stemmen, maar te laat
DC VS Robbie: Robbie kwam er later achter dat DC toch online is geweest inmiddels, daarom toch blij dat hij niet op DC kon stemmen. Wel discussie met hem.
Hautoa VS MV: Hautoa verdenkt MV
Hautoa VS MV: MV verdenkt Hautoa
Hautoa VS Robbie: Robbie verdenkt Hautoa
Jann VS MV: Jann verdenkt MV
Kaaasje VS Brtdm: oneens Zienerplan
Kaaasje VS Brtdm: Kaaasje benadrukt later nog eens dat het een slecht plan is
Kaaasje VS Jann: Kaaasje verdenkt Jann
Kaaasje VS Miek: Kaaasje noemde eerst per ongeluk Miek als verdachte
Kaaasje VS MV: MV vindt dat Kaaasje raar stemgedrag vertoont (en anderen hier hypocriet van beschuldigt)
Kaaasje VS Robbie: Kaaasje noemt Robbie als mogelijke verdachte omtrent Zienerplan
Kaaasje VS Robbie: Kaaasje stemde Robbie
Kaaasje VS Vermoljoen: Kaaasje komt met hint naar Vermoljoen
L Lawliet VS MV: MV verdenkt L Lawliet
Linus VS Robbie: Robbie verdenkt Linus
Linus VS Vermoljoen: Oneens reden wegstemmen wolven MB. Naast een discussie, blijft Linus er constant op hameren dat overvallers nooit op overvallers stemmen, maar blijft Vermoljoen er constant op hameren dat er sowieso overvallers op MB hebben gestemd. Je gaat bijna denken dat ze dit samen zo hebben afgesproken, en dat dit dus juist een teken is dat ze wel samen een wolf zijn.
Miek VS Kaaasje: Miek stemde op Kaaasje omdat Kaaasje in stemming 1 op Lucy ging.
Miek VS Robbie: Robbie verdenkt Miek
Miek VS MV: Miek verdenkt MV
MV VS Robbie: MV noemt hint naar Robbie (niet heel overtuigend)
Sander VS Vermoljoen: Sander stemde Vermoljoen
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 01:23:31
Ik heb zelf nog niet de tijd gehad om zelf alles nog eens te overzien en definitieve conclusies te trekken, dus ik moet er morgen zelf nog eens goed naar kijken. Maar er zijn er wel een paar die ik al af durf te strepen (anders mogen ze van mij een Oscar winnen):

Brtdm
Dikke Controleur

Miek komt ook onverdacht naar voren. Linus is waarschijnlijk onverdacht maar doet wel raar.

Belg heeft eigenlijk meer tegenbewijs dan bewijs, dus daar zou ik ook nog niet op durven stemmen.

Ik vrees heel erg dat Jann of Sander een wolf is, of allebei.

Hautoa is denk ik onschuldig.

Vermoljoen en B&W vertrouw ik ook nog niet helemaal. En L Lawliet ook niet. Maar zoals ik al zei, ik moet er zelf morgen weer even met een heldere blik naar kijken. :P Ik denk trouwens wel oprecht dat we genoeg informatie hebben om de wolven mee te kunnen ontmaskeren. Want er zijn genoeg dingen die elkaar tegen spreken, en dit is nog maar van de eerste paar dagen. En er zijn denk ik al genoeg koppels te vormen, dus als persoon A een wolf is, dan is persoon B dat waarschijnlijk niet maar C dan juist misschien wel etc.

Dus we komen hier uit mensen! ::ok::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 01:56:29
Ik gooi het even op de statistiek:

Er zijn nog 17 mensen in het spel, waarvan 4 confirmed goed zijn en van de overige 13 mensen zijn er 4 overvaller.

Met 17 mensen hebben we nog 8 stemronden. In die 8 stemronden moeten we 4 overvallers zien weg te stemmen. Dit kan eigenlijk alleen lukken als we collectief stemmen. Wie die stem bepaalt maakt me eigenlijk niet zo veel uit, maar het lijkt me logisch dat dat de confirmed goeden zijn.

Natuurlijk ga ik niet random 8 mensen uitkiezen om op te stemmen, maar stel dat ik het wel zou doen. Hoe groot zou dan de kans zijn dat het lukt...... Het is nu even iets te laat om het uit te rekenen (en ik moet de mol nog kijken) maar voor mijn gevoel zegt me dat de winkans dan ongeveer 25-30% is

Nu is dit natuurlijk geen random trekking van rode/blauwe balletjes. We hebben immers informatie die ons naar de spelers kan leiden die we zoeken. Zeker als er goed geanalyseerd wordt (Goed bezig Spacy!!) zullen onze kansen stijgen tot boven 50%
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 2-02-2020, 08:37:40
Space, ik waardeer je inzet en heb nog niet alles gelezen maar ik wil wel zeggen dat als ik iemand noem in mijn post dat niet per se meteen betekent dat ik diegene verdenk.

Je schrijft bijvoorbeeld
"- Noemt verdacht op basis van MB-stemmers en LDH-stemmers: Molduck, D*N, Swifty, TimvDons & Daisy
- Noemde eerst per ongeluk ook Miek als verdachte!"

Ik noemde die niet als verdachte. Ik zette stemmen bij elkaar. Dat is iets anders. Ik zou nooit hebben gezegd dat die daarom allemaal verdacht waren...

Gevaar met zulke overzichten is dat de berichten uit de context gehaald worden. Maar goed, het helpt jou zeker een beeld vormen. :)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 2-02-2020, 09:52:35
Volgens mij kloppen er een aantal van je vs. ook niet Spacy. In ieder geval:

- Miek VS Kaaasje: Miek stemde op Kaaasje omdat Kaaasje in stemming 1 op Lucy ging.

Miek heeft niet op mij gestemd en ik in stemming 1 ook niet Lucy. Ik zit te kijken wie je dan wel bedoeld maar kom daar ook niet helemaal uit..

- Kaaasje VS MV: MV vindt dat Kaaasje raar stemgedrag vertoont (en anderen hier hypocriet van beschuldigt)

Dit heb ik ook niet helemaal teruggezien? Of heb ik iets gemist? Ik kan het me namelijk best voorstellen dat iets verkeerd geïnterpreteerd is en ik moet toegeven dat ik ook niet altijd mijn stemmen uitgebreid heb uitgelegd (wat ik wel belangrijk vind, want daarmee forceer je de overvallers om ook goede redenen te bedenken en het niet bij 'buikgevoel' of meelopen te kunnen houden).

- Brtdm VS Robbie: Brtdm komt met Big Brother-hint

Deze vs. snap ik ook niet. Die Big Brother hint doelde toch op zichzelf? Maar kan ook dat ik me dat verkeerd herinner.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: FrankLapidus op 2-02-2020, 10:05:16
Nee Kaaasje, die Big Brother hint ging over Robbie, en wow, die blijkt dus goed te zijn  :o

Ik vertrouw Brtdm eigenlijk ook wel...
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 2-02-2020, 10:07:59
MV
- Noemt Brtdm als optie BM
- Stemt Jann BM
- Wil inactieven eruit
-------- Stuurt heel veel de discussie ---------
- Reageert op Robbie: "wie bedoel je met mensen die veel aanwezig zijn maar niets inhoudelijks toevoegen?"
- Noemt als eerste specifiek dat hij DC eruit wil hebben! Precies op dat moment kwam DC online tho. Later verdedigt MV DC
- Verdedigt MB
- Stemt Miek (want zij was niet ter sprake gekomen en MV wilde zien wat de stemming ging brengen)
- Zegt: kijken waarom Bjorrn eruit gestemd is
- Zegt: MB had forumspellenstress
- Kan zich niet voorstellen dat nog een overvaller zo inactief is als MB
- Stemt L Lawliet (zelfde reden als waarom hij op Miek stemde)
- Zegt: misschien wilden overvallers iemand weg die minder actief was (n.a.v. lunch Tim538)
- Eens met B&W dat mrchipie en LdH makkelijke wolven-slachtoffers waren.
- Stemt D*N
- Denkt dat een aantal overvallers zich bewust stil houden (strookt wellicht niet helemaal met zijn eerdere opmerking over MB). Benadrukt later nog eens dat stille mensen verdacht zijn.
- Verdacht niet LdH en verdenkt niet Swifty of de_witte
- Stemt Lucy
Ik wil hier best wat aan toevoegen, want er kloppen een paar dingen niet die naar mijn idee belangrijk zijn om mee te nemen (voor het geval je beslist uit alle mensen op mij te stemmen) en ik wil nog wat dingen toelichten.

- Stemde op Lawliet om zelfde reden als Miek (ja dat klopt, in de beginfase met 34 man heb ik geen idee dus kijk ik liever wat anderen doen om informatie te halen), maar wat hier dan niet wordt meegenomen is de onderbouwing voor Lawliet die later door zowel Frank als MM werden beaamt. Daar komt nog bij dat mijn stem op Lawliet toen als gek gezien werd en een paar rondes later ineens mensen op Lawliet gingen...  ::)

- Ik heb geen D*N gestemd... maar Lucy 2x (ook onderbouwd waarom), maar op D*N heb ik niet gestemd (ik heb gezegd dat hij Lucy en nog iemand de grootste kans hadden op mijn stem). Zie overzicht Brtdm dat ik niet D*N gestemd heb.

DC noteert nu waarschijnlijk: MV gaat weer in de verdediging :P
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Vermoljoen op 2-02-2020, 10:18:52
Als het me enigszins minder verdacht zou kunnen maken, bij deze:

...
Dag 3: Frankfürter Würstchen
- lied: Sunstroke Project - Hey mamma: Sander heeft op het online songfestival meegedaan met dit lied.
- Ondertussen klonk de stem van Convans door de luidsprekers: ‘Big Brother is watching you, wij zien alles. We hebben gezien dat Tim579 met de politie probeerde te communiceren. Natuurlijk is dit niet gelukt, maar we kunnen dit niet ongestraft laten. Jullie kiezen wie er gestraft moet worden’: Robbieazerty organiseerde online op het forum Big Brother.
- Hautoa sloeg LdH neer met een schep. Molduck en SanderFMC bracht hem naar de machinekamer.
...
Zal ik het lijstje met mogelijke hints verder aanvullen?
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 2-02-2020, 10:23:31
Als het me enigszins minder verdacht zou kunnen maken, bij deze:
Zal ik het lijstje met mogelijke hints verder aanvullen?
Pas in ieder geval dat Sander meegedaan heeft met dat lied. Dat klopt niet. Hey Mama was een inzending uit Moldavië en sander is de enige die ooit namens op RN meegedaan heeft met Moldavië aan het festival :)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: DikkeControleur op 2-02-2020, 10:23:45
Ik ben eerlijk gezegd een beetje afgeleid met real-life.
Maar ik zal nog een poging doen om de overvallers te ontmaskeren.

Ik stemde gisteren op Brtdm vanwege zijn gladde praatjes. Hij lijkt te manipuleren. En ik wil ook zeker weten dat de Bankdirecteursrol in handen komt van een gegijzelde.

Ik zit nog steeds met Lawliet in m'n hoofd. Zijn post - op de dag dat we voor Jacco gingen - met vier groene namen en Belg in 't rood is gewoon opvallend.
Even een paar dingen over een paar deelnemers.


-Ik verdenk Jacco niet. Ik ga dat lekker heel verdacht verder niet onderbouwen, het enige dat ik kan zeggen is dat ik weet hoe het is om in zijn schoenen te staan en al zijn berichten van "jullie gaan spijt krijgen", kan ik me wel voorstellen als burger. Ik denk dat als je wolf bent je meer gaat inspelen op feiten en die naar je hand gaat zetten. Dus nu heb ik het toch een beetje onderbouwd. Woops.

-Verder, iedereen die Jacco nu in noot aan het verdedigen is, wat als wolf enkel zou helpen om good will te tonen, verdenk ik aanzienlijk minder. Wat daarbij vooral opvallend is, is dat de_witte na aldoor op Jacco te hebben gestemd, nu terugkrabbelt. Wat ik me heel goed kan voorstellen als je burger bent en nu ziet dat iedereen makkelijk meegaat op je hoofdverdachte.

-Vermoljoen's en mrchipie's theorie over Frank is zo mal, dat ik niet kan geloven dat die twee wolfjes zijn.

-Wie ik wel serieus begin te verdenken, en waar ik al eerder op heb gestemd, is belg. Hij maakt berichten alleen maar vanuit een algemene observatie. Dit is er aan de hand --> geen idee hoe we het gaan oplossen. Bovendien is hij nog een van de weinige spelers die de eerste ronde niet op MoleBuster hebben gestemd. En daar zitten hoe dan ook een, twee of drie wolven tussen. Dat kan niet anders.
Zijn uitleg was - ongevraagd - dat hij wou dat de overvallers dachten dat hij de ziener was en dat zijn lijstje daardoor 'waar' zou zijn.
Kijk, ik ben een simpele dreuzel burger zonder magische krachten. Ieder hier heeft wel eens conclusies al dan niet hardop vermeld aan de hand van de lunch van de wolven. Het ding is, als ik werd vermoord, dan hadden jullie een uitgangspunt, want dan dachten de wolven blijkbaar dat ik de ziener was (of het op z'n minst bij het rechter eind had), omdat alle genoemde namen correct ingedeeld waren. Zij weten immers wie goed en wie slecht is. En die ziener, die willen ze maar al te goed zo snel mogelijk elimineren.

Gezien ik tot dusver toch niet een van de actiefste deelnemers ben geweest, leek die zelfopoffering me een tactische zet ten behoeve van de gegijzelden. ::hypocriet::
Ik denk nu dat hij zelf overvaller is die een soort offer wou brengen. Z'n post zou sowieso er uitgelicht worden als hij uit 't spel zou liggen. Dan zouden wij denken dat de groene namen overvallers zijn, en dat zou ons vele dagen gekost hebben om te ontdekken dat ze wél gegijzelden zijn. Ik denk dat hij die dag een zaadje plantje die ons later opgebroken had kunnen hebben. Het plan viel deels in duigen omdat diezelfde dag de echte ziener zich openbaarde en een aantal van de groene namen als gegijzelde identificeerde.

In dit topic zien we een stevig gesprek tussen Miek1999 en Lawliet. Miek opent de debatten in p19. Met een uitleg over haar stem op Miek en een beschuldiging richting Lawliet. Lawliet gaat hier vol tegen in (p31) en beschuldigd Mieke van 'uit context halen en naar je hand zetten'. Ze ruzieën nog wat door in p39, p49, p56, p57. Komt nogal overdreven over allemaal.
Mieke sluit de discussie af :
@Lawliet: prima, ik hou erover op. Het is ook niet bedoeld als een aanval op jou, maar dat bericht dat je plaatste hoort nou eenmaal bij de reden waarom ik de hint heb geplaatst dus het is logisch dat ik daarop terugval.
Eerst zo fel, en dan in eens zo mild.

Ik denk dat we hier twee overvallers bezig zien. Door elkaar zo aan te vallen gaan we denken - bij de exit van één van de twee - dat de andere wel 'goed' moet zijn.
Ik denk dat de overvallers aan 't vooruit plannen zijn om uiteindelijk te winnen, en te zorgen dat elk offer die ze wellicht moeten brengen gunstig kan worden geframed voor de nog levende overvallers.

Mijn lijstje:
L Lawliet, Brtdm en Miek1999

De laatste overvaller is lastiger. Daar waar Lawliet-Miek zich ineens zo actief zijn, zal de laastste overvaller juist rustig blijven. Ik gok - vanuit de heup geschoten - op MV.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: FrankLapidus op 2-02-2020, 10:27:44
Als het me enigszins minder verdacht zou kunnen maken, bij deze:
Zal ik het lijstje met mogelijke hints verder aanvullen?
Dennis en ik waren de personen die kwamen met de verwijzing naar Robbie  ::) jij hebt het alleen in een lijstje gezet, maakt jou niet minder verdacht dus.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 10:33:52
Ik heb in mijn overzicht alles verzameld wat werd gezegd waar info in kan zitten, hoeveel die info waard is moeten we nog beoordelen.

Maar bijvoorbeeld, dat de mensen die Kaaasje noemt niet echt haar verdachten zijn, of dat MV uiteindelijk niet echt op D*N heeft gestemd ook al was hij dat van plan, vind ik minder relevant. Het gaat erom dat ze die mensen onder de aandacht hebben gebracht, en daar zit de info in.

Dus jullie mogen alles zeker nuanceren, maar het ging mij er vooral steeds om: zou een wolf dit zomaar zeggen? (het is dus geen lijst met verdachtmakingen, mind you, puur een info lijst)

Kaaaasje, de reactie van MV was inderdaad op jou, maar waar hij dat op baseerde wist ik ook niet.

En inderdaad wilde ik nog vragen wat Brtdm bedoelde met zijn opmerking bij Big Brother over zijn mailbox?  ???

Zoals ik al zei, dit was nog maar van de eerste paar dagen. Hopelijk heb ik vandaag nog tijd voor de rest.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Miek1999 op 2-02-2020, 10:36:42
Eerst zo fel, en dan in eens zo mild.

Klopt, maar onze discussie werd een soort cirkeldiscussie waren we beiden steeds hetzelfde begonnen te zeggen maar dan met iets andere woorden, dus dat leidt ook nergens toe, dus dan hou ik er liever maar gewoon over op.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 2-02-2020, 10:47:41
Brtdm heeft onder zijn avatar (twee ogen) iets als "ik zie alles" staan maar dan net wat anders. Dus hij doelde op dat hij zijn mailbox nog eens goed moest checken of hij niet een andere rol heeft gehad dan die denkt te hebben. (Als grapje)

En over de reactie van MV, ik vroeg me vooral af wanneer hij dat dan zei, want ik heb het niet echt teruggezien (of dat er niet in gelezen.) Maar dan kan natuurlijk ook aan mij liggen.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 10:52:19
Ik gooi het even op de statistiek:

Er zijn nog 17 mensen in het spel, waarvan 4 confirmed goed zijn en van de overige 13 mensen zijn er 4 overvaller.

Met 17 mensen hebben we nog 8 stemronden. In die 8 stemronden moeten we 4 overvallers zien weg te stemmen. Dit kan eigenlijk alleen lukken als we collectief stemmen. Wie die stem bepaalt maakt me eigenlijk niet zo veel uit, maar het lijkt me logisch dat dat de confirmed goeden zijn.

Natuurlijk ga ik niet random 8 mensen uitkiezen om op te stemmen, maar stel dat ik het wel zou doen. Hoe groot zou dan de kans zijn dat het lukt...... Het is nu even iets te laat om het uit te rekenen (en ik moet de mol nog kijken) maar voor mijn gevoel zegt me dat de winkans dan ongeveer 25-30% is

Nu is dit natuurlijk geen random trekking van rode/blauwe balletjes. We hebben immers informatie die ons naar de spelers kan leiden die we zoeken. Zeker als er goed geanalyseerd wordt (Goed bezig Spacy!!) zullen onze kansen stijgen tot boven 50%

Alles omdraaiend moeten we eigenlijk gewoon 5 onschuldigen zien te vinden in de groep van 13 om te winnen als we ons aan dit plan houden
Of 4 schuldigen natuurlijk ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 2-02-2020, 10:52:49
Brtdm heeft onder zijn avatar (twee ogen) iets als "ik zie alles" staan maar dan net wat anders. Dus hij doelde op dat hij zijn mailbox nog eens goed moest checken of hij niet een andere rol heeft gehad dan die denkt te hebben. (Als grapje)

En over de reactie van MV, ik vroeg me vooral af wanneer hij dat dan zei, want ik heb het niet echt teruggezien (of dat er niet in gelezen.) Maar dan kan natuurlijk ook aan mij liggen.
Ik kan het me ook niet echt herinneren. Maar als je me kunt quoten graag, dan licht ik het wel toe :) Enige wat ik volgens mij ooit over jouw gedrag gezegd heb (of gedacht) is dat je 3x op Niek stemde zonder echte toelichting.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: belg op 2-02-2020, 11:02:18
Is het een idee dat iedereen zijn stem op voorhand via PM doorgeeft aan Frank/Spacy/de_witte/mrchipie én voorziet van een degelijke motivatie?

Op die manier kunnen de overvallers niet meelopen of de stemming beïnvloeden, maar krijgen de vertrouwelingen wel informatie die ze hier na de stemming kunnen delen.

@spelleiders: zou dit mogen of willen jullie dat de discussie hier wordt gevoerd?


Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 11:08:25
Ik kan het me ook niet echt herinneren. Maar als je me kunt quoten graag, dan licht ik het wel toe :) Enige wat ik volgens mij ooit over jouw gedrag gezegd heb (of gedacht) is dat je 3x op Niek stemde zonder echte toelichting.
Moet nu gaan, maar het staat waarschijnlijk ergens op Dag 2 of 3. Jij was erover in discussie met D*N volgens mij (of Miek?). Ineens reageerde je daarmee op Kaaasje, maar ik vermoed dat je verkeerd gequote had want zij zei er inderdaad niets over.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Convans op 2-02-2020, 12:19:35
Is het een idee dat iedereen zijn stem op voorhand via PM doorgeeft aan Frank/Spacy/de_witte/mrchipie én voorziet van een degelijke motivatie?

Op die manier kunnen de overvallers niet meelopen of de stemming beïnvloeden, maar krijgen de vertrouwelingen wel informatie die ze hier na de stemming kunnen delen.

@spelleiders: zou dit mogen of willen jullie dat de discussie hier wordt gevoerd?

Alles in het topic  ::ok::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Hautoa op 2-02-2020, 12:56:01
Ik ben over een uurtje weg, en dan ben ik pas later vanavond thuis. Ik ga proberen om rond 8 uur nog even te kijken wat de stand van zaken is, dan stuur ik dan mijn stem in. Ik stem in ieder geval met de 4 bevestigde gegijzelden mee. ::ok::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 13:14:43
Ik ga me er vandaag niet heel veel mee kunnen bemoeien
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: belg op 2-02-2020, 13:14:58
Ik stem in ieder geval met de 4 bevestigde gegijzelden mee. ::ok::

Waarom heb je dat bij de vorige stemming niet gedaan?

EDIT: Zelf al opgezocht.

Verder verdenk ik nu niet:
- Tim (stemde op een gegijzelde als bankdirecteur)

Ik vind het een heel goed plan dat de 5 bekende gegijzelden samenwerken en het volgende 'target' uitkiezen, maar ik moet zeggen dat Tim op dit moment niet op mijn verdachtenlijstje staat. ::ohno::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 2-02-2020, 13:23:28
ik stem gewoon op brtdm de reden heb ik al heel vaak uitgelegt ik hoop dat jullie mee gaan ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Vermoljoen op 2-02-2020, 14:29:10
Ik stem ook op brtdm.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 2-02-2020, 14:29:25
Ik denk nu dat hij zelf overvaller is die een soort offer wou brengen. Z'n post zou sowieso er uitgelicht worden als hij uit 't spel zou liggen. Dan zouden wij denken dat de groene namen overvallers zijn, en dat zou ons vele dagen gekost hebben om te ontdekken dat ze wél gegijzelden zijn. Ik denk dat hij die dag een zaadje plantje die ons later opgebroken had kunnen hebben. Het plan viel deels in duigen omdat diezelfde dag de echte ziener zich openbaarde en een aantal van de groene namen als gegijzelde identificeerde.

-----

Ik denk dat we hier twee overvallers bezig zien. Door elkaar zo aan te vallen gaan we denken - bij de exit van één van de twee - dat de andere wel 'goed' moet zijn.
Ik denk dat de overvallers aan 't vooruit plannen zijn om uiteindelijk te winnen, en te zorgen dat elk offer die ze wellicht moeten brengen gunstig kan worden geframed voor de nog levende overvallers.


Ik wil hier eigenlijk niet meer op reageren, want volgens mij ben je echt een beetje te klunzig om uit je tunnelvisie te stappen. Alles wat je zegt is een verbuiging van de feitelijke realiteit. "Ik denk dat...", "Het zou kunnen dat...". Ik heb nota bene Tim proberen te redden van de lynch. En nog denk je dat het allemaal good will kweken is.

En dat 'geruzie', was gewoon een discussie daadwerkelijk ergens op gebaseerd. En weer kom je met rare accusaties dat het wel eens een plan zou kunnen zijn om ons zo ogenschijnlijk niet met elkaar te associëren als wolf. Opnieuw, alleen meer theorieën vanuit een tunnel, die helemaal nergens gegrond zijn.

Het is dat het zo mega raar is wat je allemaal typt en dat ik denk dat de wolven, nu de chaos van de eerste week wat gekalmeerd is, meer tactvol hun berichten en beschuldigingen doordenken, dat ik jou niet verdenk. Maar boy, wat een hoop onzin komt er bij jou uit. (https://youtu.be/MZtfh_ygiVY?t=187)

Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 2-02-2020, 14:49:29
Laten we het niet té persoonlijk maken, het is een spelletje :)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 2-02-2020, 14:55:09
Dat is precies wat een wolf zou zeggen!
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 2-02-2020, 14:59:25
Is er al enigszins een overeenkomst tussen de vertrouwelingen? Ik wil namelijk weten op wie ik kan stemmen.

Na nog eens alles goed te hebben doorgelezen zal ik stemmen op B&W of MV indien ikzelf als meest verdacht wordt aangegeven.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brent op 2-02-2020, 15:13:40
Dat is precies wat een wolf zou zeggen!
Mensen zijn snel lichtgeraakt, ze zouden eens moeten weten tot wat we in staat zijn!
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 2-02-2020, 15:41:08
Dat is precies wat een wolf zou zeggen!
::) ::) je kunt ook achter elk woord een overvaller zien. Dit was meer bedoeld om de sfeer een beetje redelijk te houden.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 2-02-2020, 16:12:00
::) ::) je kunt ook achter elk woord een overvaller zien. Dit was meer bedoeld om de sfeer een beetje redelijk te houden.

Jaja...
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 2-02-2020, 16:13:37
Jaja...
Dan toch niet..  ::hand::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 16:29:59
is er al stemadvies?
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 2-02-2020, 16:59:45
ik stel voor om op brtdm te gaan ::ok::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 2-02-2020, 17:03:10
In dat geval stel ik voor om op B&W te gaan.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 2-02-2020, 17:06:15
In dat geval stel ik voor om op B&W te gaan.
als er eentje geen wolf is is het b&w het wel ::rofl::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Convans op 2-02-2020, 17:09:43
Nog een grote 3 uur. Ik tel 4/17 stemmen.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Kaaasje op 2-02-2020, 17:24:03
Ik ben best bereid mee te gaan met andere om op iemand te stemmen maar zie wel graag een onderbouwing waarom iemand verdacht is. Ook als je al eerder hebt aangegeven iemand te verdenken...
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 2-02-2020, 17:36:25
De reden dat ik op B&W ga stemmen is omdat ik hem vergelijkbaar gedrag zie vertonen als Robbie en ook zijn stemmingen vallen mij op. Verder heb ik weinig zin om het uit te leggen 1, omdat ik eigenlijk bij niemand echt nog een goede onderbouwing kan vinden. Alles kan je 2 kanten op redeneren. 2, omdat ik moe ben (ja, slechte reden) en 3 omdat ik denk dat ik toch ga afvallen.

Maar al jullie met zn viertjes nog tot een gezamenlijke naam komen dat niet mijn naam is, zal ik mijn stem nog proberen aan te passen.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 17:39:57
Ik heb zelf geen enkele onderbouwing..... Het hele weekend ben ik ook nauwelijks thuis geweest en ik had gehoopt dat de andere vertrouwelingen iets zouden doen maar dat is m.u.v. Spacy (en die kwam maar tot de helft) helaas niet gebeurd.

mrchipie: wat heb jij precies tegen brtdm? Is er iets persoonlijks tussen jullie?

zelf zou ik geneigd zijn om voor Vermoljoen of MV te gaan (maar dit is dus geen stemadvies!)

Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 2-02-2020, 17:43:52
Let ook geen stemadvies:

Ik neig naar de mensen die het hardst stuurden naar TimvDons en de bijbehorende hint die geen hint naar Tim bleek. Daar zit o.a Brtdm ook bij. Maar ook Miek Kaaasje, Belg, Sander en Linus. En ook Vermoljoen blijft een optie voor mij. 
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: belg op 2-02-2020, 17:46:19
Omdat ik de overvallers niet te veel informatie wil geven, ga ik niet exact delen op wie ik ga stemmen. Ik heb op dit moment 2 namen in mijn hoofd.

1) brtdm:
- dacht dat hij enkel kon winnen als hij in leven zou blijven, maar heeft zich vanaf dag 0 in de kijker gewerkt door actief de leiding te nemen over de (redelijk onbelangrijke) burgermeesterstemming. Een rol op de achtergrond lijkt me beter te passen bij het idee om in leven te blijven
- zijn ziener-plan
- wil weten op wie iedereen gaat stemmen

2) L Lawliet:
- is zelf de eerste dagen op erg de achtergrond, terwijl dit zijn argument is mij tot vaste klant van zijn verdachtenlijst te bombarderen.
- hanteert nu een zeer aanvallende stijl, waarbij er eerder op de man dan op de bal gespeeld wordt. Kan  een slimme afleidingstactiek zijn.

Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 2-02-2020, 17:49:48
Let ook geen stemadvies:

Ik neig naar de mensen die het hardst stuurden naar TimvDons en de bijbehorende hint die geen hint naar Tim bleek. Daar zit o.a Brtdm ook bij. Maar ook Miek Kaaasje, Belg, Sander en Linus. En ook Vermoljoen blijft een optie voor mij.

7 namen genoemd. duidelijk.  ::jaja::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 2-02-2020, 18:18:59
ik heb geen persoonlijke haat naar brtdm hoor ::rofl::
maar oke dan leg ik het nog een keer uit.
brtdm is de directeur dus goeie dekmantel.
hij heeft met allerlei theorieën gijzelaars naar huis gestuurd.
als directeur is hij nog niet dood gemaakt.
hij is niet de meest opvallende speler en daarom dus niet gauw verdacht.
wil 9/10 weten wat iedereen gaat stemmen.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: FrankLapidus op 2-02-2020, 18:24:49
Ik ga voor Vermoljoen of Kaaasje denk ik  ::jaja::

En ik gok dat ik straks dood ben  ;D
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 18:32:28
Op basis van mijn schema tot dusver en de tijd die ik tot nu heb gehad om te deduceren, kom ik eropuit dat dit de vier overgebleven wolven zijn:

B&W
Jann
Sander
Vermoljoen
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 18:34:18
Omdat ik de overvallers niet te veel informatie wil geven, ga ik niet exact delen op wie ik ga stemmen. Ik heb op dit moment 2 namen in mijn hoofd.

1) brtdm:
- dacht dat hij enkel kon winnen als hij in leven zou blijven, maar heeft zich vanaf dag 0 in de kijker gewerkt door actief de leiding te nemen over de (redelijk onbelangrijke) burgermeesterstemming. Een rol op de achtergrond lijkt me beter te passen bij het idee om in leven te blijven
- zijn ziener-plan
- wil weten op wie iedereen gaat stemmen

2) L Lawliet:
- is zelf de eerste dagen op erg de achtergrond, terwijl dit zijn argument is mij tot vaste klant van zijn verdachtenlijst te bombarderen.
- hanteert nu een zeer aanvallende stijl, waarbij er eerder op de man dan op de bal gespeeld wordt. Kan  een slimme afleidingstactiek zijn.

Kijk, dat zijn best wel overtuigende argumenten richting brtdm.... Het spel niet/nauwelijks kennen maar wel burgemeester willen worden klopt niet echt met elkaar
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 2-02-2020, 18:35:50
ik denk dat dit de 4 wolven zijn
brtdm
vermoljoen
jann
kaaasje
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 2-02-2020, 18:37:41
Dit wordt wel een hele interessante stemming. Iedereen zegt wat anders. Genoeg om te analyseren morgen, denk ik.


Kijk, dat zijn best wel overtuigende argumenten richting brtdm.... Het spel niet/nauwelijks kennen maar wel burgemeester willen worden klopt niet echt met elkaar

Wie zei dat ik burgemeester wilde worden? Ikke niet in ieder geval.. Om mezelf maar eens te quoten van dag 0:

Ik weet zeker dat we anders vroeg of laat de Directeur gaan elimineren, in de hoop iets meer te weten te komen. En uiteindelijk schieten we daar waarschijnlijk niks mee op.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 18:37:45
ik denk

brtdm
vermoljoen
belg
MV

alleen is belg+brtdm niet echt logisch gezien bovenstaand bericht van belg.... ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 18:38:38
Laten we dan Vermoljoen eruit stemmen want daar zijn we het allemaal over eens.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 2-02-2020, 18:39:27
Laten we dan Vermoljoen eruit stemmen want daar zijn we het allemaal over eens.
ik wil morgen voor vermoljoen gaan eerst brtdm eruit ;D
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 18:41:17
Waar hebben we meer informatie aan als het een overvaller blijkt te zijn:

Vermoljoen of brtdm?
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 18:42:09
ik wil morgen voor vermoljoen gaan eerst brtdm eruit ;D
zou het kunnen zijn dat je last hebt van tunnelvisie? ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 2-02-2020, 18:47:10
zou het kunnen zijn dat je last hebt van tunnelvisie? ::hypocriet::
ben er gewoon super erg van overtuigd dat hij het is ::rofl::
als hij het niet is dan ben ik het hellemaal kwijt.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 18:47:47
B&W
Jann
Sander
Vermoljoen
^ Die vier verdachten die ik noemde heb ik gereduceerd uit het feit dat dit de enige vier zijn die het nooit met Robbie oneens zijn geweest, en nooit met elkaar. Het enige noemenswaardige is dat Sander op Vermoljoen heeft gestemd, maar dat een compleet random solostem en is nooit beargumenteerd geweest, dus dat heb ik juist als verdacht opgevat.

Guys, ik ben er 90% zeker van dat dit de overgebleven wolven moeten zijn. En al zou er eentje fout zijn, dan nog zijn de andere drie waarschijnlijk goed.

De belangrijkste reden waarom Brtdm volgens mij geen wolf kan zijn is omdat Robbie ergens heeft aangegeven dat hij Brtdm verdacht. Ik kan die post nog wel even terugzoeken.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 2-02-2020, 18:50:30
brtdm en robbie zijn slim genoeg denk ik om het zo te spelen dat je een keer zegt oh ik verdenk je terwijl ze wolf zijn.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 2-02-2020, 18:53:50
Ik kan ook aardig meegaan in je lijstje, Spacy. Minstens 2 moeten toch wel kloppen. Denk wel 3 en misschien zelfs alle 4 wel.

Ik zal dan mijn stem wijzigen naar Vermoljoen, hoewel ik hier niet volledig zeker van ben.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 18:54:21
probleem is een beetje dat Sander en Jann nauwelijks iets gepost hebben waar Robbie het mee oneens kon zijn, en dat ze dus ook nauwelijks de tijd hebben gehad het oneens te zijn met elkaar.

Als ik overvaller zou zijn zou ik ook wel eens aangeven iemand te verdenken. Zeker als diegene op dat moment toch niet/nauwelijks onder vuur ligt en de stem voor die dag al vast staat (en het verder niet echt onderbouwd is)


 
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 19:05:10
probleem is een beetje dat Sander en Jann nauwelijks iets gepost hebben waar Robbie het mee oneens kon zijn, en dat ze dus ook nauwelijks de tijd hebben gehad het oneens te zijn met elkaar.

Als ik overvaller zou zijn zou ik ook wel eens aangeven iemand te verdenken. Zeker als diegene op dat moment toch niet/nauwelijks onder vuur ligt en de stem voor die dag al vast staat (en het verder niet echt onderbouwd is)
Daar heb je gelijk in, maar ik ga toch liever uit van de meeste zekerheid en logica die we hebben, dan dat we op de wilde weg mensen gaan aanwijzen die een meesterzet gedaan kunnen hebben. Bovendien vind ik het gevaarlijk om onze burgemeester nu al weg te stemmen, dat kan ook een flinke schot in eigen voet zijn.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 2-02-2020, 19:06:12
Feit dat belg enkel twee verdachten durft te noemen zegt mij al genoeg. Ook omdat zijn onderbouwing op mij een benoeming is en geen conclusie. Hij zegt niet te veel informatie los te willen laten, vanwege wolven, terwijl ik denk dat een lijst aan verdenkingen en deelnemers die je niet verdenkt helemaal geen kwaad kan, want uiteindelijk vertel je dan toch niet wat je gaat stemmen, wel wat je mogelijk gaat stemmen. En bovendien ben je dan juist de burgers aan het misleiden, want die weten dan gewoon niet waar ze op kunnen rekenen.

Hij gaat ook lekker makkelijk mee in de huidige verdenking op Brtdm, net als de verdenkingen op Jacco, Tim, Molduck en Lucy. Dat maakt dat ik Brtdm juist minder ben gaan verdenken.

Dus mijn stem gaat natuurlijk naar belg, want voor mij is er nog altijd maar een juiste Belg in dit spel en dat is hij niet.  ::bravo::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brent op 2-02-2020, 19:07:51
Ik heb ondertussen ook gestemd, ik ben benieuwd.

Het is wel jammer dat Daisy niet gekeken heeft naar de rol van de burgemeester trouwens. Had wel handig geweest.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 19:10:42
Daar heb je gelijk in, maar ik ga toch liever uit van de meeste zekerheid en logica die we hebben, dan dat we op de wilde weg mensen gaan aanwijzen die een meesterzet gedaan kunnen hebben. Bovendien vind ik het gevaarlijk om onze burgemeester nu al weg te stemmen, dat kan ook een flinke schot in eigen voet zijn.

Ik denk dat van jouw lijstje Jann en Sander het minst zeker zijn en dat we die dan voorlopig er nog even in moeten laten.
Vermoljoen is wel iemand die we allemaal noemen, hoewel chipie echt overtuigd lijkt van brtdm
Maar dan zou belg het niet kunnen zijn....
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: mrchipie op 2-02-2020, 19:12:38
Ik denk dat van jouw lijstje Jann en Sander het minst zeker zijn en dat we die dan voorlopig er nog even in moeten laten.
Vermoljoen is wel iemand die we allemaal noemen, hoewel chipie echt overtuigd lijkt van brtdm
Maar dan zou belg het niet kunnen zijn....
de wolf is dan of belg of brtdm
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: belg op 2-02-2020, 19:18:52
Dus mijn stem gaat natuurlijk naar belg, want voor mij is er nog altijd maar een juiste Belg in dit spel en dat is hij niet.  ::bravo::
Naar beide spelleiders gestuurd?  :P
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 2-02-2020, 19:26:56
Ja, zowel God als Satan.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 19:28:24
Op basis van mijn schema tot dusver en de tijd die ik tot nu heb gehad om te deduceren, kom ik eropuit dat dit de vier overgebleven wolven zijn:

B&W
Jann
Sander
Vermoljoen
Ik wil dit nog even aanvullen met het feit dat MV en Lawliet ook in dit straatje kunnen passen, en dan in het meest waarschijnlijke geval in plaats van B&W of Jann. Maar ik ga nog even verder puzzelen.*

Overigens heb ik sowieso al het hele weekend de neiging om Lawliet eruit te stemmen, maar dat heeft weer andere redenen.

Edit: *MV óf Lawliet. Waarschijnlijk niet allebei, want MV verdacht Lawliet.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 2-02-2020, 19:29:36
Misschien wel een idee om van het verdachtenlijstje te stemmen op iemand die niet in het screenshot van robbie stond?

Ja, ik weet niet of het helemaal eerlijk is, maar als de wolven unaniem moeten stemmen en Daisy ligt er straks uit, dan heb ik alvast een screenshotje gemaakt om te zien wie er allemaal online was om als wolf en stem nog last minute naar Daisy te veranderen.

Maar again: weet niet of dat eerlijk is, want is wel beetje meta...
(https://www.realitynet.org/forum/?action=dlattach;topic=68689.0;attach=138408;image)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: MollenvangR op 2-02-2020, 19:31:51
Misschien wel een idee om van het verdachtenlijstje te stemmen op iemand die niet in het screenshot van robbie stond?
(https://www.realitynet.org/forum/?action=dlattach;topic=68689.0;attach=138408;image)
Even voor de duidelijkheid (want ik moet nu weg) als dit plan doorgang vindt: ik was ook online op dat moment, wordt ook in dat topic gezegd (maar voordat ik me daar niet tegen kan verdedigen). Verder heb ik al gestemd en zie ik later vanavond als ik terug ben wel wat er is gebeurd  ::zwaai::
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Brtdm op 2-02-2020, 19:33:55
Maakt weinig uit of je wel of niet online was toen, je staat niet op het screenshot. Robbie wilde hiermee aangeven dat de wolven juist wel in dit screenshot te vinden waren (unaniem stemmen). Ongetwijfeld zullen er wel een aantal wolven tussenstaan, maar vast niet allemaal.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: Chardo op 2-02-2020, 19:35:42
Overigens heb ik sowieso al het hele weekend de neiging om Lawliet eruit te stemmen, maar dat heeft weer andere redenen.


(https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/308/298/21e.gif)
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 19:41:42
Maakt weinig uit of je wel of niet online was toen, je staat niet op het screenshot. Robbie wilde hiermee aangeven dat de wolven juist wel in dit screenshot te vinden waren (unaniem stemmen). Ongetwijfeld zullen er wel een aantal wolven tussenstaan, maar vast niet allemaal.
Ik had even na dat screenshot iedereens profiel gecheckt, en iedereen was recentelijk online geweest, alleen Sander was volgens mij vlak voor het bericht van Daisy voor het laatst online geweest. En Vermoljoen was in die screen plotseling in rook opgegaan, en zijn smoes was dat hij op het WidM forum zat, maar dan blijf je volgens mij toch gewoon nog in die lijst staan?

Los van alles denk ik helemaal niet dat wolven unaniem moeten stemmen. Dat is bij het echte wolven ook niet zo. En daarom vind ik Sander er nóg extra verdachter uit naar voren komen, omdat we bij hem als enige konden zeggen: "hey, jij was offline op dat moment!"

EDIT: Ik weet trouwens niet of dat in het echte wolven ook zo is. Meestal als ik het speel, is er één wolf die random iemand aanwijst, nog een wolf die iemand aanwijst, en uiteindelijk zitten de twee met toenemende mate enthousiast naar hun slachtoffer te wijzen, en degene die uiteindelijk het enthousiastst wijst, krijgt uiteindelijk de rest van de stemmers op zijn hand.
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SpacyColours op 2-02-2020, 20:26:50
Ik hoop eigenlijk dat ik er zo uit wordt gegooid door de wolven, want dan zat ik waarschijnlijk op het goede spoor.

In dat geval kan ik alleen maar zeggen, kijk nog eens goed naar m'n schema want daar staat alle info die we nodig hebben, en we zullen naar de volgende stemming nog meer info krijgen.

Hier nog een schema op basis waarvan ik mijn 4 meest verdachte wolven heb gebaseerd (per persoon met wie diegene het niet oneens is geweest in het spel. Tussen haakjes bij twijfel. En daarna gereduceerd op basis van de mensen die het niet oneens waren met Robbie)

Kaaasje, belg, MV, Miek, Vermoljoen, Jann, B&W, Sander, DC, Linus, L Lawliet, Brtdm, Hautoa, Robbie

1. Kaaasje - belg, (MV), B&W, Sander, DC, Linus, L Lawliet, Hautoa, (Miek)
2. belg - Kaaasje, (MV), Miek, Vermoljoen, B&W, (Sander), DC, (Linus), L Lawliet, Hautoa
6. MV - (Kaaasje), (belg), Vermoljoen, B&W, Sander, Linus, Robbie
7. Miek1999 - belg, Vermoljoen, Jann, B&W, Sander, DC, Linus, L Lawliet, Brtdm, Hautoa
9. Vermoljoen - belg, MV, Miek, Jann, B&W, ¿¿¿Sander???, DC, ¿¿¿Linus??? L Lawliet, Hautoa, Robbie
13. Jann - (belg), Miek, Vermoljoen, B&W, Sander, DC, Linus, L Lawliet, Brtdm, Hautoa, Robbie
17. B&W - Kaaasje, belg, MV, Miek, Vermoljoen, Jann, Sander, Linus, Hautoa, Robbie
19. SanderFMC - Kaaasje, (belg), MV, Miek, (Vermoljoen), Jann, B&W, DC, Linus, L Lawliet, Brtdm, Hautoa, Robbie
22. Dikke Controleur - Kaaasje, belg, Miek, Vermoljoen, Jann, Sander, Linus, L Lawliet
25. Linus - Kaaasje, (belg), MV, Miek, ¿¿¿Vermoljoen???, Jann, B&W, Sander, DC, L Lawliet, Hautoa
27. L Lawliet - Kaaasje, belg, Miek, Vermoljoen, Jann, Sander, DC, Linus, Brtdm, Hautoa, Robbie
30. Brtdm - Miek, Jann, Sander, L Lawliet, Hautoa
31. Hautoa - Kaaasje, belg, Miek, Vermoljoen, Jann, B&W, Sander, Linus, L Lawliet, Brtdm
Robbie: (MV), Vermoljoen, Jann, B&W, Sander, L Lawliet

(MV) - xxx Jann xxx xxx Lawliet xxx
Vermoljoen
Jann - xxx MV xxx
B&W -  xxx Lawliet xxx
Sander - (Vermoljoen)
Lawliet - xxx MV xxx xxx B&W xxx
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: SanderFMC op 2-02-2020, 20:29:01
Vermoljoen stond eerder al op mijn lijstje en nu ik zie dat hij ook meermaals genoemd wordt door anderen gaat mijn stem hier weer naar. De mogelijke hint plus ook wat verdacht gedrag
Titel: Re: Dag 9: Tunnelvisie
Bericht door: de_witte op 2-02-2020, 20:30:21
chips