Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Online spellen => Mol online 2020 => Topic gestart door: Meezter op 22-02-2020, 10:57:28

Titel: [MO20] MolTalk
Bericht door: Meezter op 22-02-2020, 10:57:28
(https://wieisdemol.avrotros.nl/fileadmin/_processed_/5/3/csm_moltalk5_2020_nieuws_850f3048c0.jpg)

Nog 4 dagen totdat het seizoen begint, het perfecte moment om alvast vooruit te kijken naar het aankomende seizoen van dit geweldige spel! Vier dagen voordat het begint kan ik alvast iets aankondigen, namelijk...

DE MOLTALK PRESENTATOREN
Dit seizoen is de keuze gevallen op...
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Je zou ons beiden natuurlijk kunnen kennen uit het vorige seizoen!
Namens SpacyColours kan ik zeggen dat we er enorm veel zin in hebben!

Voordat we beginnen, een mededeling:
Post NIET in dit topic, dit is alleen bedoeld voor (afgevallen) kandidaten, presentatoren en andere gasten in de show.
Titel: Re: Mol Online 2020 - MolTalk
Bericht door: Meezter op 22-02-2020, 11:10:43
OPROEP

Voor het aankomende seizoen van MolTalk zoeken wij naar het volgende:

Gast
Voor elke uitzending zoeken wij gasten! Wil jij te gast zijn in MolTalk? Geef je dan nu op bij SpacyColours & Meezter. Wij zullen daarna nog contact opnemen voor de specifieke uitzending!

Je meest memorabele momenten uit de vorige seizoenen
Mol Online bestaat al vrij lang, wij zijn het archief in gegaan en zullen deze aankomende dagen memorabele momenten posten. Dit kunnen wij niet alleen! Weet jij nog goed hoe spannend het was tijdens een executie, hoe grappig een opdracht was of heb je een andere anekdote?
Stuur SpacyColours & Meezter een bericht hierover met een leuke omschrijving en mogelijk beland je in de uitzending!

Tweets!
Heb jij tijdens de uitzending iets wat je enorm graag wilt delen? Dit kan van alles zijn! Hints (of die onzinnige hints), opmerkingen, overzichten, etc. Stuur dit ook naar ons toe! Misschien beland het wel in de uitzending!

OPROEP
Titel: Re: Mol Online 2020 - MolTalk
Bericht door: Meezter op 22-02-2020, 11:24:47
Hierbij is MolTalk Uitzending 0 - De Kick-off begonnen!

En deze eerste uitzending hebben wij te gast:
De enige echte presentator van dit seizoen! D*N

Een hele goedemorgen D*N, of moet ik D'N zeggen?
Na een aantal seizoenen van Mollen-R Art  ;) neem jij het stokje over, hoe zijn de spanningen om deze grote taak over te nemen?
Titel: Re: Mol Online 2020 - MolTalk
Bericht door: D*N op 22-02-2020, 11:33:30
Ha Meezter, fijn om te gast te zijn in de kick-off ::bravo::. Je mag nog steeds D*N zeggen want ik krijg het nu per ongeluk niet terug naar die naam ::rofl::.

De spanningen, ja die zijn best groot. Het is misschien wel het grootste spel wat ik ooit heb georganiseerd. Mollenvanger deed die dit met hulp van LdHmolletje en later ook Timvdons en Lama1997, maar ik heb het echt in m'n eentje gemaakt. Ik hoop dat alle opdrachten goed werken en iedereen het naar z'n zin heeft de komende 10 weken ;).
Titel: Re: Mol Online 2020 - MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 22-02-2020, 17:00:35
Hoihoi! ::zwaai:: Ja, superleuk dat ik dit seizoen samen met Meezter Moltalk mag presenteren! ::bravo:: We gaan ons best doen om er een superleuke show van te maken!

Je zou ons beiden natuurlijk kunnen kennen uit het vorige seizoen!
Ja, ze moeten wel een heel goed geheugen hebben om mijn *ahum* korte deelname nog voor de geest te halen... ::hypocriet:: Maar sowieso zullen we de komende dagen ieders geheugen weer wat opfrissen, en nieuwe kijkers kennis laten maken met eerdere edities. :)

Ik ben echt heel benieuwd naar wat dit seizoen gaat brengen. Om te beginnen al, in welk land gaat het zich afspelen? Er zijn al wat clues gedropt... Mexico? Vaticaanstad? Appelscha?

Kun je er al íets over kwijt, D*N?  ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 22-02-2020, 17:39:02
Ik ben echt heel benieuwd naar wat dit seizoen gaat brengen. Om te beginnen al, in welk land gaat het zich afspelen? Er zijn al wat clues gedropt... Mexico? Vaticaanstad? Appelscha?

Kun je er al íets over kwijt, D*N?  ;D
Dit seizoen gaat op veel vlakken anders zijn dan de voorgaande drie seizoenen, maar ik doe zeker wel een paar tradities houden hoor ;D. Eén van die tradities is dat er in de eerste aflevering altijd een opdracht zit waarbij de kandidaten erachter moeten komen naar welk land ze zullen gaan. Dus we gaan dat nog zien in de eerste aflevering ;).
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 22-02-2020, 17:52:07
Oeh... nog even afwachten dus! En de kandidaten, wie zullen dat toch gaan worden? We weten nog maar BAR weinig... ::tandpastasmiley::

Tijd om alvast even in het verleden te duiken. Hoe enthousiast waren de mensen in de voorbereiding op het eerste seizoen van WidMO?

Spanning voor de selectie...

(https://media.giphy.com/media/l0HU3n5bb7oxxZLfq/giphy.gif)

Als je aan WidMO mee wilt doen, zorg dan dat je schone nagels hebt. Want geheid dat je ze allemaal af gaat bijten. En die spanning begint al vóór het spel.

Je hebt je ingeschreven, en dan is het afwachten. Op dat ene bericht waarin staat dat jij bent uitgekozen om mee te doen. Je examenuitslag is er niets bij. Sommigen worden letterlijk gek van de spanning. Dat is iets van alle tijden.

We gaan even terug naar het allereerste seizoen, uit het jaar - hou je vast - 2003. Dit baanbrekende nieuwe concept leverde natuurlijk enorm veel inschrijvingen op: 65 maar liefst! Dat de toenmalige crew (waaronder iemand genaamd D**N... familie van?) even tijd nodig had om hier een selectie van slechts 9 deelnemers uit te maken, is logisch. Maar niet iedereen kon dit lange wachten aan.

Toen werd aangekondigd dat de kandidaten een week later bekend zouden worden gemaakt, werd de spanning Groeneman even te veel.

Kunnen jullie wel al de namen geven van de deelnemers of zijn die ook zo geheim ??
harstikke geheim :-X

volgende week vrijdag mensen :)
Wat is dit nu weer voor gedoe !!!
Wil trouwens iedereen die wel kandidaat is ff reagereen dan hoop ik het toch nog te weten te komen voor vrijdag

Helaas, Groeneman moest de hele week wachten... totdat ineens, een dag voor de deadline...

Nou Groeneman, zal ik je dan een klein beetje uit je lijden verlossen door een tipje van de sluier op te lichten voor D-Day (morgen).....
Ik ben wel kandidaat  ;D

De mol! ::oink:: In hoogsteigen persoon! Hoe vet is dat! Natuurlijk was iedereen hiervan onder de indruk, op Silver_Wing na.

mmmmm :-\ handig hoor...de moderators kunnen waarschijnlijk nou aan het ip adres wel zien wie het is

Afijn, de spanning werd alleen maar groter en groter. Groeneman werd er naar eigen zeggen hyperactief van. TBM deed daar nog een schepje bovenop.

wat heet! mijn ouders hebben het sint annabos hospitaal al zes keer geraadpleegd. . .

En het werd nog erger...

ikzweet momenteel op plekken waarvan ik niet wist dat ik ze uberhaupt had; ik ben echt bloed, bloedzenuwachtig

Gelukkig heeft iedereen uiteindelijk het lange wachten overleefd.

Nu wij nog! Want wie zullen toch de kandidaten worden van dit seizoen? Nog een paar dagen geduld... :-X

(https://media.giphy.com/media/qRf6ZcgWOkRos/giphy.gif)



D*N (of D'N... nou ja, het verschil is in het forumlettertype toch nauwelijks te zien ;D), wat is eigenlijk jouw favoriete moment van Wie is de Mol Online?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 22-02-2020, 18:01:15
Oeh dat is wel een heel diep onderzoek als we teruggaan naar 2003 ::rofl::.

D*N (of D'N... nou ja, het verschil is in het forumlettertype toch nauwelijks te zien ;D), wat is eigenlijk jouw favoriete moment van Wie is de Mol Online?
Nouja ik heb natuurlijk meegedaan in 2017, dus daar heb ik natuurlijk wat bias voor. Ik denk dat mijn favoriete moment nog steeds de mandjesopdracht blijft uit dat seizoen. De groep kwam toen echt los en werd op scherp gesteld. De mol werd gelijk buitenspel gezet de eerste ronde, Lama die halverwege het spel in onze pmgroep gooit "zullen we eerst D*N wegstemmen?" ::rofl::, Mollenmania en Starlight die gingen vechten, Specht die gewoon Specht is ;D. En natuurlijk won ik uiteindelijk het spel en een vrijstelling. Een opdracht waarbij veel gebeurde en die je zeker niet kan vergeten.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 22-02-2020, 18:27:16
Dat soort opdrachten, waarin iedereen op scherp wordt gezet, zijn inderdaad altijd leuk. ::tandpastasmiley::

Je bent zelf een keer de mol geweest in real life, bij het Wie is de Mol weekend. Wat zijn eigenlijk de grootste verschillen tussen online Wie is de Mol en real life Wie is de Mol? Wat zijn de voor/nadelen van online? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 22-02-2020, 18:40:59
Je bent zelf een keer de mol geweest in real life, bij het Wie is de Mol weekend. Wat zijn eigenlijk de grootste verschillen tussen online Wie is de Mol en real life Wie is de Mol? Wat zijn de voor/nadelen van online? :)
Als het gaat om mol zijn, dat ben ik online ook een keer geweest.

De mol zijn online heeft het voordeel dat mensen je gezicht niet zien en daardoor minder goed kunnen inschatten of je liegt of niet. Je kan online ook nog makkelijker een persona of een bepaald beeld van jezelf neerzetten zonder dat je dit heel goed moet acteren. Het nadeel is dat je minder sneaky te werk kan gaan gezien een groot deel van de opdracht op het forum gespeeld worden, bijna al je molacties zullen dus in het openbaar zijn. Daarnaast hebben de kandidaten ook alle tijd van de wereld om alles te analyseren.

Maar in beide gevallen vond ik het leuk om de mol te zijn hoor ;D.

Ik heb overigens ook beide vormen al eens georganiseerd. Verschillen daarbij zijn natuurlijk vooral de mogelijkheden die je hebt qua opdrachten. Handelingen zijn in het echt makkelijker dan online (loop deze route, eet dit op, tikspel). Online moet je dan bijvoorbeeld weer een speelveld maken en zeggen je mag eens per x minuten x aantal stappen lopen. Bij online kan je wel weer je fantasie helemaal de loop laten gaan uiteraard ;).
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 22-02-2020, 19:05:13
Ah, op dit forum of ergens anders? Ik kan die seizoenen niet terugvinden namelijk. :P
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 22-02-2020, 19:09:11
Ah, op dit forum of ergens anders? Ik kan die seizoenen niet terugvinden namelijk. :P
Op een ander forum, daar komt deze vorm van Wie is de Mol Online vandaan. Op dit forum hadden we The Virtual Mole van Daisy en Molcrazy waarbij hun een verhaal schreven over de opdrachten en je daaruit moest opmaken wie de mol was (je deed dus zelf geen opdrachten spelen). Op dat andere forum hebben we 4 seizoenen gespeeld. Eerste georganiseerd door Addie (bekend hier van het opstarten van het songfestival  ::bravo::), daarna door Addie & Roflmonster, derde seizoen door mij en Nieky en in het vierde seizoen namen Mollenvanger & LdHmolletje het over ;).

Het tweede seizoen was ik de mol, alleen Nieky had mij door toen ;D.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 22-02-2020, 19:18:59
Kijk aan! Je hebt genoeg ervaring dus, dat komt helemaal goed dit seizoen. :)

In het jaar dat Meezter en ik meededen maakte je altijd van die geniale samenvattingen van de afleveringen. ;D Helaas werken die plaatjes niet meer, heb je ze nog ergens? En kunnen we ze dit jaar weer verwachten? :P
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 22-02-2020, 19:56:01
In het jaar dat Meezter en ik meededen maakte je altijd van die geniale samenvattingen van de afleveringen. ;D Helaas werken die plaatjes niet meer, heb je ze nog ergens? En kunnen we ze dit jaar weer verwachten? :P
Oei ja daar vraag je me wat. Ik zal ze gelijk hier even allemaal herstellen want ik heb ze nog wel. Dit jaar zou ik ze niet verwachten. Ik heb natuurlijk genoeg te doen met het leiden van het spel dus ik vrees dat ik daar geen tijd voor ga hebben.

(https://i.ibb.co/5YswMBS/widmo2018-Aflevering1.png) (https://ibb.co/yhg7fWZ)
(https://i.ibb.co/3cf3BPs/widmo2018-Aflevering2.png) (https://ibb.co/cQbBDsv)
(https://i.ibb.co/MRSgmZf/widmo2018-Aflevering3.png) (https://ibb.co/YtQNxPX)
(https://i.ibb.co/hB2L8Bj/widmo2018-Aflevering4.png) (https://ibb.co/9bycYbL)
(https://i.ibb.co/NsMQjQH/widmo2018-Aflevering5.png) (https://ibb.co/drR121z)


Gelijk ook maar die van 2017? ;D Nu ik toch bezig ben.

(https://i.ibb.co/cXVj86t/aflevering1.png) (https://imgbb.com/)
(https://i.ibb.co/PMjSZD8/aflevering2.png) (https://imgbb.com/)
(https://i.ibb.co/BBXcsFq/aflevering3.png) (https://imgbb.com/)
(https://i.ibb.co/vsZ8k7J/aflevering4.png) (https://imgbb.com/)
(https://i.ibb.co/fdqn0XR/aflevering6.png) (https://imgbb.com/)


Pareltjes ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 23-02-2020, 01:28:56
Geweldig! ::tandpastasmiley:: Logisch dat je er dit keer misschien geen tijd voor gaat hebben, maar het is al leuk om al de ouden weer even te bekijken. :)

Dat was weer een ouderwets spannende executietwist in Wie is de Mol? vanavond. Maar in de afgelopen jaren zijn er in WidMO ook regelmatig executie-twists geweest. Enkele hoogtepunten:

- In 2015 was er een opdracht waarbij de groep moest aangeven in welke volgorde de schermen moesten worden getoond. Per groen scherm zou er 10 euro uit de pot gaan. In totaal waren er 11 deelnemers, dus kon er maximaal 100 euro uit de pot gaan. En ja hoor, de allerlaatste persoon in de rij kreeg het rode scherm...

- In 2017 deed MV een Kareltje. Op het moment dat hij het eerste scherm van de executie wilde tonen klapte hij zijn laptop dicht en zei: "Dit kan ook anders...". Hij gaf de kandidaten een deal. De executie zou door kunnen gaan, en dan zouden twee mensen het spel moeten verlaten. Óf de executie kon worden stop gezet, dan zouden er in de volgende aflevering vier mensen afvallen, en bovendien ging er een behoorlijk bedrag mee uit de pot. Dit leverde een enorme discussie op binnen de groep. Uiteindelijk werd er besloten om de executie toch door te laten gaan, wat einde spel betekende voor Daisy en Ycaris. Die overigens allebei hebben gestemd om de executie te stoppen, maar tevergeefs dus.

- In datzelfde jaar was er een rode vrijstelling in het spel. Deze werd ingezet door Swifty:.

Citaat
"Na lang nadenken heb ik besloten mijn rode vrijstelling in te zetten. Ik weet zeker dat er deze ronde 2 afvallen, en of dat de komende afleveringen ook nog zo is weet ik niet, ik heb geen antwoord gekregen van de spelleiders hierover.

Ik heb lang getwijfeld over op wie ik de rode vrijstelling zou inzetten. Een post in de bar gaf vanavond de doorslag. Juul is blijkbaar erg gestresst, niet zeker van haar zaak, dus:

Ik zet de rode vrijstelling in op Juul

Wat hield die rode vrijstelling precies in? MV legt uit:

Swifty, omdat jij je rode vrijstelling inzet, gaat er geen geld uit de pot. Als Juul inderdaad afvalt, heb jij een vrijstelling voor aflevering 3 te pakken, je moet dan ook zelf deze executie nog overleven. Is Juul niet de afvaller, dan krijgt Juul zelf gratis een vrijstelling en jij een minjoker. Blijkt Juul de mol te zijn, krijg je zonder dat je het weet zelfs 2 minjokers om je oren.

Goed, Juul laten we eens kijken...

J-U-U-L-X-1
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Uiteraard kreeg Swifty een groen scherm, want zij was dat jaar de mol. ::tandpastasmiley::

De rode vrijstelling zou nog later in het seizoen nog eens worden gebruikt door iemand - tegen een prijs, want hoe later in het spel de rode vrijstelling werd ingezet, hoe meer geld uit de pot dit zou kosten.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 23-02-2020, 01:29:24
- In 2018 deed MV opnieuw een Kareltje. Gedurende het spel kon een finalevrijstelling worden verdiend (die geldt in aflevering 9), wanneer een bepaald woord geraden werd. Er konden sleutelwoorden worden verdiend om dit woord mee te raden. Al vrij snel had HIDM het juist geraden en kreeg hij de vrijstelling in handen. Al had hij die, als mol, uiteraard helemaal niet nodig. ;D

- In datzelfde jaar was er nóg een gedenkwaardige executie. Ik heb het dan natuurlijk over de spectaculaire exit van mijn gewaardeerde Moltalk-collega Meezter.

Executie aflevering 5 - Fairbanks bij het vliegtuigje
(http://alaskatravelgram.com/wp-content/uploads/2008/07/n8127q.jpg)

Stoelverdeling executie 5
Rij 1: 1. Molino 2. Meezter 3. Kaaasje 4. Convans
Rij 2:    5. HIDM 6. Nvy 7. Franklapidus 8. Lan

Kandidaten,

We zijn nu precies op de helft van de reis en gaan het koude Alaska verlaten voor het warme Colombia. Het wordt een lange reis, maar eerst nemen we dit kleine vliegtuigje dat ons terugbrengt naar Juneau. Jullie hebben ijsgrotten ontdekt, in het ijs gedoken, de stad ontdekt, de kerstman geholpen en de sfeer in de groep zien dalen naar het nulpunt. Maar nu gaan naar een heel andere omgeving. Één van jullie gaat dat helaas niet meemaken. Één van jullie zal Colombia zien op televisie. Of toch niet? Jullie kunnen allemaal met ons mee naar Colombia, stap maar in het vliegtuigje...

*MV-Art staat op, neemt de laptop mee en stapt in het vliegtuig*

En ja, ook in deze executie zat nog een twist. FrankLapidus had namelijk een executiekaart op zak. Daarmee had hij de macht om tijdens de test STOP te roepen op een gewenst moment tijdens de executie. Frank besloot echter dat er iemand naar huis moest, en prompt werd Meezter met parachute en al het vliegtuig uitgegooid. Hij kon nog net horen wat de crew hem toeschreeuwde:

Citaat
::megafoon:: DAAAAAAG MEEEZTER, JE WAS EEN FIJNE KANDIDAAT, DE CREW WACHT JE BENEDEN OP. BEDANKT VOOR JE DEELNAME EN EEN GOEDE VLUCHT NAAR BENEDEN!! ::hug::



Terug naar jou, D*N. Je hebt dus al heel wat mol-seizoenen beleefd. Is het niet een hele uitdaging om dan weer met creatieve opdrachten en nieuwe ideeën te komen? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Meezter op 23-02-2020, 10:57:51
En ja, ook in deze executie zat nog een twist. FrankLapidus had namelijk een executiekaart op zak. Daarmee had hij de macht om tijdens de test STOP te roepen op een gewenst moment tijdens de executie. Frank besloot echter dat er iemand naar huis moest, en prompt werd Meezter met parachute en al het vliegtuig uitgegooid. Hij kon nog net horen wat de crew hem toeschreeuwde:

Dit weet ik nog heel goed, zeker een manier om van mijn hoogtevrees af te komen  ::rofl::

Wel opvallend hoe al deze nieuwe items in het spel kwamen door de jaren heen, kunnen we dit ook verwachten bij jou, D*N, of ga je meer traditioneel?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 23-02-2020, 12:08:13
Ja ik was wel fan van de Meezter executie ;D.

Terug naar jou, D*N. Je hebt dus al heel wat mol-seizoenen beleefd. Is het niet een hele uitdaging om dan weer met creatieve opdrachten en nieuwe ideeën te komen? :)
Dat valt zeker niet mee. Zeker op een forum heb je gewoon een limiet aan wat er mogelijk is. Soms moet je dan ook kunnen zeggen, we nemen een bestaand concept en doen er eigen twist doorheen waardoor het weer vernieuwend wordt. Maar ik heb ook zeker nog genoeg opdrachten kunnen bedenken die helemaal nieuw en shiny zijn, en daar ben ik best trots op ::jaja::.

Wel opvallend hoe al deze nieuwe items in het spel kwamen door de jaren heen, kunnen we dit ook verwachten bij jou, D*N, of ga je meer traditioneel?
Ik geloof dat wanneer je teveel items in het spel gooit, het meer een soort van carnavalsspelletje wordt en de items zoveel invloed kunnen hebben op het spel dat de zoektocht naar de mol er bijna ondergeschikt aan raakt. Ik ben dus zeker meer van het traditionele.

Ik heb wel een, naar mijn idee, interessante twist met de jokers. Elke aflevering is er één joker te winnen door degene te zijn die het meeste geld binnen haalt. Hierdoor krijgt het virtuele geld toch een waarde en komt er een extra dimensie in voor de kandidaten die ook in het echte spel zit. Ga ik voor geld (aka de joker) of ga ik mezelf verdacht maken (ook meer kans in de test).

Ik denk zelf dat het het spel erg kan verrijken, maar ik ben benieuwd aan het einde of deze twist goed of minder goed gaat vallen ;).
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 23-02-2020, 19:20:33
Oeh, dat is wel goed bedacht! Want inderdaad, een nadeel aan forumspellen is dat het vaak natuurlijk om denkbeeldig geld gaat, maar nu hebben de kandidaten er daadwerkelijk belang bij om hun best te gaan doen in de opdrachten. Ben heel benieuwd hoe dat uitpakt! ;D

Waar heb je bij het selecteren van de kandidaten vooral op gelet?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 23-02-2020, 19:43:22
Waar heb je bij het selecteren van de kandidaten vooral op gelet?
Ah kijk hier kan ik heel wat interessante dingen over zeggen. Ik heb dus sowieso gekeken naar de motivaties van de kandidaten, gekeken naar een gebalanceerde groep en over het algemeen of de persoon iets unieks zou toevoegen aan de groep. De eerste paar vragen gingen dus vooral om de gebalanceerde groep. Je wilt wat achtergrond mensen hebben, een paar dominante leiders die met elkaar gaan botsen ;D en personen die de groep bij elkaar houden. Uiteindelijk kwam dit best goed uit en kon ik met de beste motivaties al een redelijk gevarieerde groep samenstellen.

Voor de mensen die niet door de selectie kwamen heb ik ook tips waarom de meesten het niet zijn geworden:
1. Bij de eerste vragen werden soms meerdere opties ingevuld (zowel op de voorgrond als achtergrond etc.). Als je dit teveel doet en er geen toelichting bij geeft dan weet ik nog niet wat voor persoon ik heb en krijg ik moeilijk een beeld van je.
2. Deze fout zat ook tussen mensen die de selectie wel hebben gehaald maar was zeker een minpuntje: Lees de spelregels! Ik kreeg nog best vaak een tactiek als "Ik ga altijd jokers en vrijstellingen kiezen boven geld". Terwijl er in de spelregels al heel duidelijk staat dat de jokers dit seizoen worden verdiend door juist geld te verdienen.
3. En de belangrijkste: Plaats je even in de schoenen van degene die de inschrijvingen krijgt. Er waren veel motivaties die bestonden uit: Ik ben fanatiek, ik ben een groot fan van het programma, ik breng veel gezelligheid. Het ding is, dat dit in vrijwel alle 20 inschrijvingen terug komt. Je kan het wel benoemen, maar waarom moet ik voor jou kiezen over iemand die precies hetzelfde zegt?  ;D Er zaten best goede inschrijvingen nog tussen die alleen op basis van dit het niet hebben gehaald, ze waren niet onderscheidend genoeg.

Nu heb ik het de hosts voor een volgend seizoen nog moeilijker gemaakt ::regenboog::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 23-02-2020, 19:47:24
Nu heb ik het de hosts voor een volgend seizoen nog moeilijker gemaakt ::regenboog::
Hey thanks he  ::rofl:: :P
Titel: Re: Mol Online 2020 - MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 23-02-2020, 22:49:19
OPROEP

Voor het aankomende seizoen van MolTalk zoeken wij naar het volgende:

Gast
Voor elke uitzending zoeken wij gasten! Wil jij te gast zijn in MolTalk? Geef je dan nu op bij SpacyColours & Meezter. Wij zullen daarna nog contact opnemen voor de specifieke uitzending!

Je meest memorabele momenten uit de vorige seizoenen
Mol Online bestaat al vrij lang, wij zijn het archief in gegaan en zullen deze aankomende dagen memorabele momenten posten. Dit kunnen wij niet alleen! Weet jij nog goed hoe spannend het was tijdens een executie, hoe grappig een opdracht was of heb je een andere anekdote?
Stuur SpacyColours & Meezter een bericht hierover met een leuke omschrijving en mogelijk beland je in de uitzending!

Tweets!
Heb jij tijdens de uitzending iets wat je enorm graag wilt delen? Dit kan van alles zijn! Hints (of die onzinnige hints), opmerkingen, overzichten, etc. Stuur dit ook naar ons toe! Misschien beland het wel in de uitzending!

OPROEP
Nog even een herhaling van deze oproep. Overigens, mocht je nog een prangende vraag hebben voor één van onze gasten, stuur ze vooral op! ;)

D*N, jij gaf aan dat dit seizoen op veel vlakken anders gaat zijn dan de vorige drie. De joker-twist is daar natuurlijk al een goed voorbeeld van. Zijn er nog meer dingen anders dan anders waar je al iets over kwijt kunt? ::tandpastasmiley::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 23-02-2020, 23:15:20
D*N, jij gaf aan dat dit seizoen op veel vlakken anders gaat zijn dan de vorige drie. De joker-twist is daar natuurlijk al een goed voorbeeld van. Zijn er nog meer dingen anders dan anders waar je al iets over kwijt kunt? ::tandpastasmiley::

Mensen die mijn eerdere spellen hebben gezien/meegemaakt weten dat ik best wel een thema persoon ben ;D. Ik heb nu vaak ook wel één of meerdere thema's lopen door de afleveringen, de ene iets duidelijker dan de andere. Het is wel minder afgebakend dan in bijvoorbeeld Survivor. Maar als ik nu naar de opdrachten kijk dan is het toch nog aardig gelukt.

Daarnaast dus inderdaad de joker-twist en bijgaand het gegeven dat ik veel minder met items ga strooien. En niet te vergeten hoe het nu al anders is door de vernieuwde inschrijving, kandidaten die nog niet bekend zijn etc. ;).
Titel: Re: Mol Online 2020 - MolTalk
Bericht door: Meezter op 24-02-2020, 10:34:58
Nog even een herhaling van deze oproep. Overigens, mocht je nog een prangende vraag hebben voor één van onze gasten, stuur ze vooral op! ;)

En we hebben direct een lijstje binnen! Vermoljoen vraagt aan D*N:

Mijn vragen voor D*N:
Hoelang ben je bezig geweest om de opdrachten en het spel te maken?
Zijn er dingen geweest die je eerst wou doen, maar waarvan later bleek dat het toch niet kon doorgaan?
Hoe heb je het land gekozen?

Daarnaast krijgen wij als presentatoren de volgende vragen:

Mijn vraag voor Meezter:
Je hebt in het vorige seizoen gezegd dat je je excel-bestand wel online wou zetten, maar dat heb je nooit gedaan. Waarom heb je dit uiteindelijk niet gedaan?

Mijn vraag voor SpacyColours:
Waarom heb je ervoor gekozen om Moltalk-presentator te worden?

Om direct antwoord te geven op mijn vraag, ik denk dat ik het gewoonweg vergeten ben, ik lag er vrij snel uit en heb het daarna ook niet meer bijgehouden omdat al snel duidelijk was wie de mol was van dat seizoen (door afvallertesten te vergelijken). Uiteindelijk stopte ik met excel en begon ik met powerpoint te werken, ik kan deze niet delen via de bijlage optie hier, dus hier is een linkje naar dropbox (https://www.dropbox.com/s/2rga7vvg2oism41/FTM%20Grafieken.pptx?dl=0)  :\'( 

Als je goed kijkt zie je dat ik alles met HIDM deed en dat dus ook mijn ondergang werd. HIDM zelf had een volledig Word document van elke opdracht met elke variabele die mogelijk in de test gevraagd kon worden, en dat allemaal om mij op het verkeerde pad te brengen.  ::rofl:: Daaruit maakte ik weer overzichten voor de test zodat je alles heel simpel kon opzoeken en had je direct duidelijk hoeveel vragen je had ingezet op wie. Een goed systeem, de cijfers vertelden me dus ook HIDM te verdenken maar ik hield 'm toch steeds buiten de berekeningen ::schaam::

Hartelijk bedankt voor je vragen, Vermoljoen!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 24-02-2020, 18:37:42
Citaat
Hoelang ben je bezig geweest om de opdrachten en het spel te maken?
Ha ha ha ja veel tijd ;D. Ik heb vorig seizoen (2018) meegekeken (en hier en daar geholpen) achter de schermen en toen sprong het vlammetje wel even aan om zelf toch weer eens een wie is de mol online te organiseren. Dus in die periode heb ik toen een gros van de opdrachten bedacht. Vervolgens heb ik die elke keer op momenten dat ik zin en tijd had bijgeschaafd, vervangen, nieuwe bij bedacht, uitgewerkt etc. De laatste weken ben ik er natuurlijk wel echt nog iets meer mee bezig maar bijna alles was eind 2019 wel af ::jaja::. Uiteraard ben ik zo iemand die niet stil kan blijven zitten en dan alsnog weer dingen gaat verbeteren, maarja het komt goed in ieder geval.

Citaat
Zijn er dingen geweest die je eerst wou doen, maar waarvan later bleek dat het toch niet kon doorgaan?
Ik heb nog wel wat opdrachten omgegooid en veranderd maar dat was meestal eigenlijk omdat ik de opdracht toch niet leuk genoeg vond, of ik een leukere opdracht had. Niet perse omdat iets niet zou lukken. Met testen heb ik nog wel nagedacht over of ik het echte testscherm tevoorschijn kan krijgen bij het invullen, maar dat is mij ook dan weer net te technisch en had niet genoeg tijd om dat helemaal nog uit te zoeken.

Citaat
Hoe heb je het land gekozen?
Gezien er nog een opdracht komt hierover laat ik dit nog even in het midden. Ik ga de kandidaten geen clues geven ;) ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 24-02-2020, 22:33:11
Mensen die mijn eerdere spellen hebben gezien/meegemaakt weten dat ik best wel een thema persoon ben ;D. Ik heb nu vaak ook wel één of meerdere thema's lopen door de afleveringen, de ene iets duidelijker dan de andere. Het is wel minder afgebakend dan in bijvoorbeeld Survivor. Maar als ik nu naar de opdrachten kijk dan is het toch nog aardig gelukt.
Ben benieuwd naar het thema! ;D

Mijn vraag voor SpacyColours:
Waarom heb je ervoor gekozen om Moltalk-presentator te worden?
Ik werd midden in de nacht ineens van mijn bed gelicht en met een mes op mijn keel werd ik gedwongen een contract te ondertekenen. :o ::tandpastasmiley::

Nee, het liefst wilde ik meedoen als kandidaat, maar helaas ben ik niet geselecteerd (al hoop ik natuurlijk stiekem dat ik alsnog word geďntroduceerd als kandidaat X ::hypocriet::). Maar als Moltalk-presentator ben ik toch een beetje onderdeel van het spel, dus dat leek me superleuk en ik ben vereerd om dit te mogen doen, samen met Meezter natuurlijk! ::bravo::

Wij gaan in elk geval ons uiterste best doen om het een zo leuk mogelijke toevoeging van het spel te laten zijn, en inbreng van de kijker helpt ons hier enorm bij, dus dank daarvoor, Vermoljoen! :)



Verborgen aanwijzingen

Tijd om weer even terug te blikken. WidM is natuurlijk WidM niet zonder hints, en uiteraard vinden we die ook in de online versie terug. Wat waren nou de leukste hints van de afgelopen jaren? Een kleine greep uit een grote collectie:

2015:

- Afleveringstitels zijn een populaire verstopplek voor aanwijzingen. Zo ook in MO2015. Naast het feit dat enkele titels naar de mol Lukie verwezen, kon je met elke 5e letter van de afleveringstitels uiteindelijk "LUKIE IS DE MOL" maken.
- Er zat in dat jaar ook een afvallershint. Bij elke executie werd er één naam van een kandidaat NIET dikgedrukt. Deze mensen kon je dus wegstrepen en op die manier op het goede spoor komen. De hint werd gevonden door Starlight in aflevering 6. ::ok::
- In aflevering 10 werd het getal pi geplaatst, met flink wat decimalen. In deze getallenreeks klopten er echter een aantal cijfers niet. Als je de foute cijfers vond en omzette in de bijbehorende letter in het alfabet, kreeg je de naam van Lukie. Deze hint werd gevonden door HDD. ::vergroot::

2017:

- Soms komt het voor dat de spelleiders onbedoeld een hint plaatsen. MV plaatste een foto van het molboekje van Cecile uit WidM16. Daarin stonden onder anderen de woorden "Vrouw" en "Schildpad". De mol van dat jaar, Swifty, had tijdens het spel een schildpad als haar profielfoto. Toen MV dit opmerkte schrok hij zich, naar eigen zeggen, de tandjes. ::tandpastasmiley::
- Datzelfde schildpad werd ook in echte hints gebruikt. Als je opeenvolgend de eerste 12 letters van de introteksten pakte, kwam daaruit de zin: schildpadmol.
- In een afleveringstitel genaamd "Keiharde optelsom" zat een anagram verborgen. Met die letters kun je namelijk ook maken: "De mol is apotheker".

2018:

- Mol HIDM heeft tijdens elke opdracht minstens 1 keer deze emoticon gebruikt:  ::ok:: Een verwijzing naar de duimdruk van de mol.
- In één opdracht werd telkens deze layout gebruikt:

1. Hadewychisdemol [3-0-0 = 3]
2. Convans [0.2.1 = ]
3. Kaaasje [0.1.1 = 2]
4. Lan [0.0.2 = 1]

Bij iedereen staan puntjes, maar bij HIDM staan twee streepjes. Dit is morse code voor de letter M.
- In de stoelverdeling bij de executies zat dat jaar ook een hint. Met de getallen uit de eerste vier executies kreeg je de geboortedatum van de mol, en met de latere cijfers kon je, als je ze naar letters vertaalde, ook het woord MOL krijgen.



@D*N: Wat vind jij eigenlijk van verborgen aanwijzingen? Wanneer is een hint volgens jou geslaagd? Zitten er dit jaar weer hints in het spel? En zo ja, hoe moeilijk is het om goede hints te bedenken?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 24-02-2020, 22:55:50
@D*N: Wat vind jij eigenlijk van verborgen aanwijzingen? Wanneer is een hint volgens jou geslaagd? Zitten er dit jaar weer hints in het spel? En zo ja, hoe moeilijk is het om goede hints te bedenken?

Ik vind verborgen aanwijzingen leuk maar ook wel eng ;D. Zelf ben ik ook meer een speurder op basis van gedrag dan dat ik heel veel op zoek ga naar hints. Maar ja ook dit jaar zullen er weer hints in zitten! Een hint is geslaagd als kandidaten achteraf denken "Hoe heb ik dat kunnen missen?!" of dat een hint zo ingenieus bedacht is dat je denkt "wow".

En ja voor mij is het best lastig om hints te bedenken. Juist ook omdat ik dus niet zo'n persoon ben die veel daarmee bezig is met wie is de mol. Maar ze horen er bij dus ik ga m'n best doen wat leuke te bedenken ::jaja::.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 25-02-2020, 23:56:10
Het is bijna zover! Namens Meezter en mij, bedankt voor het interview en heel veel succes en plezier met het nieuwe molseizoen! ::bravo::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 27-02-2020, 01:01:20
Bedankt nog! ::bravo::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 8-03-2020, 11:24:59
Dames en heren, welkom bij...

MOLTALK! KRAAMPJE NUMMER... ummm nou ja.

Wat een eerste aflevering! Een enorme chaos op het marktplein. Spanningen binnen de groep. Superleuke opdrachten! Dat belooft al wat voor dit seizoen.

Onze gast van vandaag. In seizoen 18 trotseerde hij Alaska, kon hij nog net een aflevering meepikken in Colombia, maar moest toen naar huis. In deze aflevering keerde hij terug als frietverkoper. Dames en heren, FrankLapidus! ::cheerleader::

En ja... we hebben natuurlijk nog iemand. De persoon die hier natuurlijk liever niet had willen zitten. Hij ging van kraampje naar kraampje, en werd in de peilingen het meest verdacht van iedereen! Maar nu is hij de eerste afvaller... TimvDons!

Tim! Een rood scherm krijgen in de eerste executie... hoe zuur is dat!? Had je het verwacht? ::hug::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 8-03-2020, 13:53:30
Bedankt dat ik aanwezig mag zijn. Helaas veel te vroeg, maar daar verander ik nu niks meer aan.

Een rood scherm krijgen is zuur, zeker als je als eerste afvalt. De eerste test is altijd een soort van loterij maar ik had er niet direct een slecht gevoel over. Ik heb gespreid maar waarschijnlijk niet voldoende of juist? De dag van het maken van de test liep al rommelig. Ik had het mooi ingepland om 's ochtends mijn oma op te halen uit het Ziekenhuis, daarna nog wat te leren voor de test voordat ik 's avonds weg moest. Dat liep dus niet helemaal goed waardoor dit wellicht gevolgen gehad heeft voor de test, maar uiteindelijk zal dat niet doorslaggevend zijn geweest.

In het begin had ik nog niet direct het gevoel dat ik zou afvallen. Echter toen ik vanmorgen Dennis zijn intro las voor aflevering 2, begonnen de twijfels te komen ::jaja::

Ik weet in ieder geval hoe kandidaten zich voelen die als eerste afvallen ::jaja::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 8-03-2020, 15:08:32
Ik weet in ieder geval hoe kandidaten zich voelen die als eerste afvallen ::jaja::
Ik besef me plotseling dat de rollen nu precies zijn omgekeerd, de vorige keer was ik de eerste afvaller en was jij degene die me de vragen stelde in Moltalk. ::rofl::

Je werd dus het meest verdacht van iedereen. Heb je bewust geprobeerd jezelf verdacht te maken?

--

En ook alvast een vraag voor Frank. In de vorige aflevering speelde je een rol als frietverkoper, en nu ben je één van de Indiase dam-experts. Wat vind je ervan dat de kijkers dit seizoen zo betrokken worden bij de spellen?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 8-03-2020, 15:33:17
Beste wel ironisch ja ::rofl::

Ik ben inderdaad veel verdacht, maar ik heb me niet altijd bewust verdacht proberen te maken. Als we kijken naar de Food Market opdracht, dan heb ik onbedoeld gemold. De eerste som ontdekte ik pas bij vraag twee dat ik de vorige verkeerd gedaan had terwijl dat plusje ipv een minnetje bij vraag drie ook onbedoeld was. Het zorgt wel voor verdenkingen, maar later had ik meer het vermoeden dat is te veel gemold had om nog echt verdacht te worden.

Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 8-03-2020, 16:23:34
Had je wel door dat de Actieve Kijkers er puur voor de afleiding waren? ::hypocriet::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 8-03-2020, 16:33:33
Had je wel door dat de Actieve Kijkers er puur voor de afleiding waren? ::hypocriet::

Zeker en daar heb ik dapper gebruik van gemaakt. In het begin had ik wellicht nog wel het vermoeden dat er wellicht een joker te vinden was of iets dergelijk, maar dat idee heb ik best wel snel laten waren. Maar als je toch op de rest staat te wachten, bijvoorbeeld om de som op te lossen, waarom niet even bij andere kramen op bezoek?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 8-03-2020, 16:38:26
Het was erg fijn om wat klandizie te hebben, dus dank daarvoor! ::bravo::

Was je nog bewust bezig met het binnenhalen van geld, zodat je een joker zou krijgen?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 8-03-2020, 16:49:39
Het was erg fijn om wat klandizie te hebben, dus dank daarvoor! ::bravo::

Was je nog bewust bezig met het binnenhalen van geld, zodat je een joker zou krijgen?

In het begin wel, zeker toen ik Chardo goed raadde, maar mijn leugen geraden werd en andere veel geld binnenhaalde op de markt heb ik dat plan moeten laten varen.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 8-03-2020, 17:53:33
In het begin wel, zeker toen ik Chardo goed raadde, maar mijn leugen geraden werd en andere veel geld binnenhaalde op de markt heb ik dat plan moeten laten varen.
Jammer! Zo'n joker is in deze fase van het spel natuurlijk heel veel waard.

In de afgelopen paar edities zat je natuurlijk zelf in de organisatie. Hoe voelde het om nu zelf mee te doen als kandidaat?

--

@Meezter: Zijn er tijdens de eerste aflevering nog tweets binnengekomen? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 8-03-2020, 18:00:35
Zeker, daarom deed ik ook mijn best om het te bemachtigen. Een extra antwoord goed kan voldoende zijn.

Het stond op mijn lijstje om een keer mee te doen. Na tweemaal zelf het spel te hebben georganiseerd, wilde ik graag eens meedoen. Blijkbaar hadden LdH en MV hetzelfde idee. Kandidaat zijn is toch anders, op een positieve manier natuurlijk.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Meezter op 8-03-2020, 18:00:53
@Meezter: Zijn er tijdens de eerste aflevering nog tweets binnengekomen? :)

Jazeker! We hebben tweets binnengekregen van Gupp, ook een bekende verkoper van de markt!

Citaat
Lucy en Sanmol zijn een beetje Married at First Sight meets Temptation Island. Je weet dat het misgaat, de vraag is alleen: wanneer? Spoiler: very snel... #MolOnline

Citaat
Applaus voor de snelle service van de barvrouw! ::cheerleader:: #MolOnline
::bravo:: ::bravo:: ::bravo::

Citaat
Wanneer gaan er fouten gemaakt worden met het scherm, SpacyColours en Meezter? #MolTalk #MolOnline
Hopelijk nooit ;)

Citaat
Het seizoen is amper begonnen en iedereen wordt door D*N al verplicht om te liegen. Smullen! ::bravo:: #MolOnline

Citaat
Wanneer komt de chat met D*N eigenlijk, of ben ik nog te vroeg? #MolOnline
Je bent nog zeker net op tijd hoor  ::rofl:: Nog zeker een aantal weken om je vragen voor te bereiden  ::ok::

Citaat
Ben blij dat de kandidaten, wanneer de camera's uitstaan, van de regisseur even een duidelijke uitleg krijgen want ik voel me weer eens dom. ::hypocriet:: #MolOnline

Nu MolTalk weer van start is kan je tweets inzenden die direct de uitzending in komen! Tweet bij het bekende adres met #MolOnline!

@Tim, wat vond je van deze groepsdynamiek? Waar het (in de ogen van de kijkers) vooral erg choatisch en soms heftig aan toegaat?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 8-03-2020, 18:07:58
Ja, wat zal ik zeggen over de groep. In ieder geval heel anders en diverser dan de kandidatengroepen die in eerdere seizoenen zijn samengesteld. Het heeft zijn positieve kanten en minder positieve kanten. Persoonlijk vind ik de mix goed, hoewel ik sommige opmerkingen wat te ver vond gaan.

Een chaotische groep is zeker een mooie beschrijving, en daar hielp de vierde opdracht ook erg bij mee.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 8-03-2020, 19:15:01
Bedankt voor de tweets, Gupp! Blijf ze insturen! ::ok:: Ook prangende vragen voor onze gasten zijn altijd welkom! ::jaja::

Ja, wat zal ik zeggen over de groep. In ieder geval heel anders en diverser dan de kandidatengroepen die in eerdere seizoenen zijn samengesteld. Het heeft zijn positieve kanten en minder positieve kanten. Persoonlijk vind ik de mix goed, hoewel ik sommige opmerkingen wat te ver vond gaan.

Een chaotische groep is zeker een mooie beschrijving, en daar hielp de vierde opdracht ook erg bij mee.
Zeer begrijpelijk. D*N omschrijft de groep zelfs als pitbulls. Never a dull moment in ieder geval. ::tandpastasmiley::

Wat vind je van India als locatie? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 8-03-2020, 19:18:56
Een mooie locatie, zeker voor een spel als WIDM. Ik denk D*N genoeg inspiratie heeft gekregen voor leuke en diverse opdracht. Zo'n land zorgt toch voor wat extra dan reguliere landen in mijn optiek.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 9-03-2020, 09:43:03
Sorry ik zie dit nu pas  ::rofl::

Leuk dat ik te gast mag zijn!  ::ok:: en ik vind het ontzettend leuk dat er veel mensen betrokken worden bij de opdrachten. Hoewel de kraamopdracht misschien iets te chaotisch was  ::rofl::

En erg jammer dat Tim uit het spel ligt!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 9-03-2020, 10:05:57
Iets te chaotisch is wellicht nog iets te licht uitgedrukt. Op een gegeven moment postte HIDM wel 5 - 10 keer hetzelfde bericht met de Kruidvat logo's. En ik maar kijken of er niet wellicht een hint in verstopt zat, want je weet maar nooit en wie doet dit nou midden in de nacht ::rofl::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 9-03-2020, 18:48:54
Leuk dat ik te gast mag zijn!  ::ok:: en ik vind het ontzettend leuk dat er veel mensen betrokken worden bij de opdrachten. Hoewel de kraamopdracht misschien iets te chaotisch was  ::rofl::
Wat vind jij van de kandidatengroep dit seizoen? :)

Iets te chaotisch is wellicht nog iets te licht uitgedrukt. Op een gegeven moment postte HIDM wel 5 - 10 keer hetzelfde bericht met de Kruidvat logo's. En ik maar kijken of er niet wellicht een hint in verstopt zat, want je weet maar nooit en wie doet dit nou midden in de nacht ::rofl::
::rofl:: ::rofl:: Wie weet? ::vergroot::

Wat was je absolute hoogtepunt van... nou ja, aflevering 1? ::hypocriet::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 9-03-2020, 18:56:35
Heb je even, er is zoveel te kiezen als hoogtepunt ::rofl::

Ik denk echter dat het hoogtepunt was dat ik geselecteerd werd. Er waren twintig inschrijvingen, terwijl maar twaalf personen deel mochten nemen aan het spel. En dan hoor je bij de twaalf kandidaten. ::jaja::

Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 9-03-2020, 19:14:08
Ik vind de kandidatengroep fantastisch, echt allerlei verschillende mensen bij elkaar gezet. De ietwat warrige LdH, de aanvallende Sanmol, de Benjamin van de groep Vermoljoen, het Pokemon-trio en alle anderen. Perfecte mix! Echt super  ::bravo::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 9-03-2020, 21:25:31
Frank, had jij je eigenlijk ingeschreven voor dit seizoen?

En Tim, zou je, als je een volgende keer weer zou meedoen als kandidaat, dingen anders doen?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 9-03-2020, 21:31:44
Dat denk ik wel. Ik weet niet of ik nog een keer mee zal/mag doen en/of ik wellicht weer terugkeer in mijn oude rol als presentator/organisator?

Echter denk ik, als ik in de toekomst nog eens meedoe, het ook afhangt of ik de mol of kandidaat ben. Beide rollen vergen hun eigen voorbereiding. Daarnaast denk ik dat ik toch meer contact moet zoeken met overige kandidaten. Dit seizoen heb ik, wellicht expres, wellicht onbedoeld, niet enorm veel contact gehad heb met andere kandidaten. Dan kan wellicht mede de valkuil geweest zijn ::jaja::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 9-03-2020, 22:35:03
Ja, ik heb me ingeschreven maar ik wist toch al wel dat ik niet zou worden uitgekozen (heb natuurlijk de vorige editie al meegespeeld), dus dat was meer van voor als er te weinig man was dan kan ik altijd nog meedoen :P

Achteraf ook maar beter want ik heb binnenkort examens  ;D


Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 9-03-2020, 22:39:39
Ik heb dus hetzelfde met mijn master thesis, dus in die zin komt het wel uit. Hoewel ik dat natuurlijk gewoon had kunnen combineren met dit spel.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 10-03-2020, 18:33:39
Dat denk ik wel. Ik weet niet of ik nog een keer mee zal/mag doen en/of ik wellicht weer terugkeer in mijn oude rol als presentator/organisator?
De tijd zal het leren! ::hypocriet::

Wat voor een soort opdracht(en) hopen jullie nog langs te zien komen dit seizoen?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 10-03-2020, 20:43:00
Opdrachten zoals een soort weerwolven/wie is de mol in wie is de mol/waarin iemand niet te vertrouwen is   ;D

Die zijn altijd favoriet bij mij en daar kan ik meestal wel veel uit op maken ::jaja::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 10-03-2020, 21:58:23
Ikzelf ben altijd fan van trivia opdrachten, weerwolfopdrachten en Meet the Mol opdrachten ::bravo::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 11-03-2020, 17:57:05
Daar hoop ik ook op! ::bravo::

Dan gaan we er nu even tussenuit voor de reclame!



Fladder vliegensvlug naar de grote vogelshow bij de Avifauna! Vliegtickets boek je razendsnel, op Miek's tickets.nl!

(https://www.zoommoment.com/gallery/albums/Zoo/Avifauna/DSC_12853_Avifauna18_vogelshowc.jpg)



Jann voor elke soort kan! Een waterkan? Een toekan? Zelfs de gehele Balkan! Alles kan bij Jann!

(https://www.tafelgoud.nl/media/catalog/product/cache/1/image/1000x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/k/r/kruege_3_1_.jpg)



Laatste uitverkoop Kruidvat! Wij moeten helaas onze deuren sluiten wegens een veel te dure reclamecampagne. Nu alles met 80% korting! Op = echt op!

(https://static.pepper.com/live_nl/threads/thread_full_screen/default/103417_1.jpg)



------> Zijn er nog vragen uit het publiek voor Frank en Tim? Stuur ze naar ons op! <------

(https://icon-icons.com/icons2/1812/PNG/256/4213413-email-envelope-gmail-google-latter-mail-message_115415.png)            (https://icon-icons.com/icons2/1812/PNG/256/4213413-email-envelope-gmail-google-latter-mail-message_115415.png)           (https://icon-icons.com/icons2/1812/PNG/256/4213413-email-envelope-gmail-google-latter-mail-message_115415.png)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 11-03-2020, 17:59:05
Mag ik ook vragen stelen aan Frank en visa versa? ???
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 11-03-2020, 17:59:34
Mag ik ook vragen stelen aan Frank en visa versa? ???
Jazeker! ::jaja::

Stelen niet, maar wel stellen. ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 11-03-2020, 18:02:37
Jazeker! ::jaja::

Stelen niet, maar wel stellen. ;D

Stomme autocorrectie ::)

Ik zou Frank willen vragen wie hij voorafgaande aan de test van aflevering als mol zag. (Of mag ik dit niet vragen D*N? Omdat dit het spel beďnvloeden? )
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 11-03-2020, 18:04:46
Nee dat is waarvoor we een kijkerspm hebben.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 11-03-2020, 18:12:57
We kunnen wel vragen: Frank, is Tim voor jou verdacht geweest?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 11-03-2020, 18:14:47
Nee dat is waarvoor we een kijkerspm hebben.

Duidelijk. Jammer dat ik daar geen onderdeel van kan zijn :(
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 11-03-2020, 20:02:42
 ;D

Ik vond Tim zeker verdacht! Hij stond wel in mijn top 3 verdachten en dat was ook mede vanwege de markt.

En wat een top reclames!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 11-03-2020, 20:12:02
Omdat ik foute antwoorden gaf, omdat ik vooral bezig was met de andere kramen of beide  ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 11-03-2020, 22:20:25
De combinatie van die twee  ::jaja::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 11-03-2020, 22:22:22
Dat dacht ik al ;D

Verbaasde ook erg dat ik de meeste stemmen had in de pol voordat die hele opdracht begon. In de eerste twee opdrachten had ik niet echt molgedrag gehad. Of wel soms?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 12-03-2020, 19:16:46
Hier in de Moltalk studio hebben we geen last van het Corona-virus, we hebben namelijk een goede anti-virussoftware!

(https://i.ebayimg.com/00/s/MTAyNFg3MTY=/z/rLsAAOSwXKdeQy3h/$_84.JPG)

Dus we hebben hier een gezellig publiek om ons heen. Heeft iemand nog een vraag? Ja, jij daar! Die jongen met die hamburgers!

Ik heb een vraag voor Tim:
Had je een molboekje? En hoe ging je er mee om?

Een vraag voor Frank:
Hoe ben jij in je seizoen te werk gegaan, hoe ging jij op zoek naar de mol?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 12-03-2020, 19:21:07
Ik had geen molboekje, maar een molschrift. Daar heb ik regelmatig dingen opgeschreven zoals wie in welke groep zat, wie welke vraag goed/fout beantwoorden, dingen die mij opvielen en ga zo maar door. Daarnaast heb ik wel eens gehad dat ik, bijvoorbeeld tijdens het fietsen of in de trein dingen aan het bedenken was en toen snel een papiertje en een pen zocht om het op te schrijven.

Leuke vraag Jacco's ::bravo::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 12-03-2020, 19:54:59
Erg leuke vraag Jacco's!

Ook ik had een molschrift waarin ik echt vrijwel alles op schreef. Maar de grote tip: follow the money! Op een bepaald moment heb ik de mol van dat seizoen nog geconfronteerd met het feit dat hij bijna onderaan stond in mijn follow-the-money overzicht, maar helaas had ik een bondje met hem en wist hij mij van dat idee af te brengen  ::)

Dus: follow the money! Het werkt echt.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 12-03-2020, 19:58:06
Dat moment kan ik nog herinneren inderdaad, en vooral toen de mol ons daarover vertelde  ::hug::

Ikzelf had ook nog naar het geld gekeken, maar in zo'n eerste aflevering is het lastig om al echte conclusies te kunnen trekken ::jaja::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 12-03-2020, 20:00:16
Ja in aflevering 1 kan je er niks mee  ::ohno:: dan is het vooral kijken naar verdachte acties.

Wat vind/vond jij eigenlijk leuker Tim om te doen? Presentator of kandidaat?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 12-03-2020, 20:17:53
Leuke vraag ::jaja::

Elke rol heeft zijn eigen voordelen. Het leuke aan presentator zijn is dat je veel voorkennis hebt en dus weet wie er (nep)molt, of kandidaten dichtbij zitten of juist heel ver ergens vanaf zitten. Daarnaast is het ook heel leuk om de verdenkingen van de kandidaten te zien.

Als kandidaat zit je juist in het onbekende. Je hebt geen zekerheid of je de volgende aflevering haalt, je weet niet wat er gaat gebeuren, wie te vertrouwen is. Noem maar op

Wat ik wel weet, is dat ik in de toekomst best nog wel een de mol zou willen organiseren. ::jaja::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 12-03-2020, 22:41:18
Even een leuk nummertje opzetten...

http://www.youtube.com/watch?v=2_7jHXNdC_w

Nou, inmiddels kunnen we ook aan Tim de vraag stellen: Tim, is Frank voor jou verdacht geweest? (bij de Damopdracht). ::tandpastasmiley::

En Frank, wist jij dat er überhaupt een mol in jullie groep zat, en dat het Hautoa was?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 12-03-2020, 22:45:24
Hé, dat is een bekend nummer

Om direct antwoord te geven op jouw vraag. Eerlijk gezegd heb ik de Dam-opdracht niet erg gevolgd. Ik ben als de hele week druk bezig met schoolzaken, dus ik kon niet 123 iemand aanstippen als de kandidatenmol.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 12-03-2020, 23:09:42
Nee en nee  ;D

Ik was vrij zeker dat Nieky de mol was...
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 12-03-2020, 23:40:08
Teruglezend zou ik dat ook geconcludeerd hebben denk ik ::rofl::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 13-03-2020, 15:31:20
Nog een laatste vraag voor jullie allebei.

Tim, zijn er verschillen in de manier waarop D*N het spel organiseert en hoe jij het organiseert, en zo ja, welke? En zijn er bepaalde dingen die je misschien inspireren om in een volgend seizoen te gebruiken als organisator?

En Frank: Waarom is Lodewijk Backer je favoriete kandidaat? ::hypocriet::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: FrankLapidus op 13-03-2020, 17:24:23
Haha, nou vooral vanwege de berichten na een opdracht waarin hij zijn emoties uit, en ook vooral vanwege de manier waarop hij dat doet. Heerlijk!  ::bravo::

Sanmol en Lucy wil ik ook nog even benoemen, want die twee zorgen gewoon voor reuring en daar hou ik van.  ::love::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 13-03-2020, 17:27:53
Er zijn zeker verschillen. Iedereen doet het natuurlijk op zijn eigen manier.
Daarnaast heb ik altijd samengewerkt met MV, LdH en later ook Lama, terwijl D*N het in zijn eentje doet.

Wel ben ik voorstander om actieve kijkers, zoals nu al gebeurd vaker te betrekken. In onze seizoen kwam dat bijna niet voor, maar het zorgt wel voor exta activiteit en binding met de volgens van het spel.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 14-03-2020, 18:46:16
Bedankt voor jullie bezoek Frank en Tim! ::zwaai:: Dan gaan we meteen door naar onze volgende gasten...

Als eerste, winnaar van vorige editie, lingerieverkoper, en bijzonder spraakzame tafelheer: Lan! ::confettie:: ::cheerleader:: ::boogie::

En ja. Hij hield het slechtst twee afleveringen vol, maar hij zal voor altijd herinnerd worden als één van de hoofdrolspelers van dit seizoen. De persoon van wie we allemaal stiekem heel erg zijn gaan houden. Een dikke knuffel en een hartelijk applaus voor onze dramakoningin; Sanmol! ::hug::

Sanmol... Wat doe je ons aan!? Hoe moet dit seizoen nou verder zonder jou!? :\'(
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 14-03-2020, 19:01:17
Herinnering dat inhoudelijke informatie over de mol niet besproken mag worden ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 14-03-2020, 19:36:34
Ik wist niet af van je ziekte, wat ontzettend vervelend. Uiteraard meer dan begrijpelijk dat dit je enorm bezighoudt. Kan zo'n forumspel je, ondanks alles, toch enigszins afleiding bieden?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 14-03-2020, 23:20:17
Komt goed. We moeten elkaar op het forum maar extra veel steunen en virtueel knuffelen. ::hug::

Dan wil ik toch even terug naar het spel. Je zegt dat je minder leuke ervaringen in het spel geresulteerd hebben in een drastische wending. Kun/wil je daar iets meer over vertellen?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 15-03-2020, 01:22:39
Interessante tactiek! Misschien heeft het wel effect gehad, want volgens mij werd je wel redelijk verdacht. Maar het lijkt me ook wel heel lastig om je voortdurend zo op te moeten stellen, vooral als je zelf normaal helemaal niet zo bent. Als je er nu op terugkijkt, had je het dan liever anders gedaan?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 15-03-2020, 12:08:07
http://www.youtube.com/watch?v=OM2bA9NnUxU

Citaat
Well act the fool, maar we hebben genoeg molstreken van jou gezien deze opdracht. Je denkt dat je heel wat bent, maar je komt jezelf nog wel tegen als eerste afvaller  ::ok::



Citaat
Je bedoelt mijn achterkant of voorkant  ::rofl::. Wat heb je liever?



Citaat
Ja, een beetje stom van Brent dit wisten we al..



Citaat
Je hebt een ego groter dan Tokyo, je liegt alles bij elkaar, schuift het vervolgens naar anderen toe en dan ook nog de grote madame uithangen. De action wil een schadevergoeding zo goedkoop is jouw persoonlijkheid. Oh, en doe dat tweede gezicht even af, want we hebben het nu wel door hoe je eigenlijk bent...



Citaat
Je denkt alleen maar aan jezelf en dat is het probleem met jou.



Citaat
Dit is weer een manier waar jij probeert enorm veel tijd te rekken, en chaos te creëren. En het is daar nu klaar mee.



Citaat
Stop die bij mij van achteren in ::bloos::.



Citaat
Bij deze: als ik het geld win gaan we samen een pedicure doen, want die nagels kunnen echt niet. Zijn net zo afgeknipt als jouw persoonlijkheid  ::rofl::.



Citaat
Oh, maar Robbie ik wist niet dat jij zo knap was ::baby::. Opeens weet ik niet meer wie Brent ook alweer was ;p.



Citaat
Sis ze hebben niks. Ga eerst naar het kraampje toe waar serieus geld ligt, en dan naar degenen die je niet zeker weet. Wat een fucking gedoe met jou echt.




Citaat
Ja, gooi het maar over die boeg bitch. Heb het helemaal gehad met jou doe eens nou een keer iets  ::rofl::.




Citaat
Zeg Lan ben jij toevallig nog single? ..




Citaat
I'm sorry, maar je hebt tot nu toe geen reet uitgevoerd. Je kon makkelijk naar jouw eigen plaats gaan, maar je besloot langs elke spammer te gaan en zo de hele opdracht chaotisch te laten lopen.



Citaat
Wat zijn jullie allemaal bloedirritant! Jeroen & Tim, doe eens een keer wat correct zo slepen jullie alleen maar kraampjes weg die ons nog geld kunnen opleveren. Chardo, jij doet geen fuck deze hele opdracht met jouw passieve gedrag. Lodewijk, als jij nog een keer wat gaat uitvoeren naast niks doen. Wou jij niet zo graag bij dit team zitten? Lucy & Robbie, eet nog eens wat daar zijn jullie vooral zóó goed in. Michael, waar de fuck ben jij? Ldh, blijf lekker op Malta wil je. MV, irritant. Brent & Robin, de enigen die nog eens wat doen in dit hele spel..



Citaat
Gupp kun je bek even houden word er niet goed van.



Citaat
Close your mouth. Why you gagging?  ::vergroot::. Eet nog maar eens wat van die ketchup op dat brűtje.



Citaat
Lucy en ik gaan zo HIDM toch een pak rammel geven.



Citaat
Ja, dikke doei hier heb ik zo geen zin in. Chardo doet geen fuck, en ik denk niet dat wie de andere details gaan krijgen voor donderdag. Ik geef het op ::joehoe::



Citaat
Jullie denken echt dat je die serieus kan kopen? Delusional. Ga eens echt je werk doen zwijn.



Citaat
Ik dacht Vermoljoen een anagram was voor Jeroen mol V. Jammer gaat die theorie ook weer weg.



Citaat
Slaap lekker mol. Genoeg geklopt vandaag. Jullie moeten echt beter je best doen om geld te verdienen kechelinasjh.



Citaat
Ik ben een postzegel lik me  ::tandpastasmiley::.



Citaat
Kunnen we dit diner aflassen door Corona heb het nu wel gehad  ::zwaai::.



Citaat
DAN DOEN ZE HET MAAR ZONDER NEPMOL!



... zeer memorabele uitspraken inderdaad! ;D

Anyway, wat voor soort spellen organiseer je zoal?

En Lan, wat vind jij van het seizoen tot dusver? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 15-03-2020, 12:31:26
Spacy, ik weet niet wat ik irritanter vind, die anti stigma spam of de opmaak van Sanmols quotes  ::rofl::

*rent weer weg uit de uitzending*
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 15-03-2020, 13:26:58
Spacy, ik weet niet wat ik irritanter vind, die anti stigma spam of de opmaak van Sanmols quotes  ::rofl::

*rent weer weg uit de uitzending*
Tsk, het hele esthetische effect gaat aan jou verloren; de infiniteit van de dynamiek vertegenwoordigt natuurlijk de onsterfelijkheid die een excentriekeling als Sanmol toebehoort. ::hand:: Het symboliseert juist de trivialiteit van de verwondering. Beschouw het als een Panegyricus aan de dramatiek!

http://www.youtube.com/watch?v=1h0VVqz3wRw

Maar vooruit, ik zal het wat leesbaarder maken. Nou, klaar?

(https://2.bp.blogspot.com/_a91PPgAUcns/SGO8wyZ9xXI/AAAAAAAAAGY/P32eMpLX__I/s320/Mevrouw+het+Campinghoofd0001.jpg)

::megafoon:: Wegwezen maar!

@Sanmol: Klinkt gaaf! :D Leuk dat je er ervaring mee hebt. Ik ben erg benieuwd naar je idee, hopelijk zien we het een keer verschijnen! :) D*N verdient inderdaad ook een pluim, hij organiseert het tot nu toe allemaal prima. ::jaja::

Als ik zo door je berichten van tijdens het spel heen spit, kan ik me er toch wel enigszins in vinden dat niet iedereen je uitspraken even goed kon appreciëren. Hoewel ik zelf stiekem al vermoedens had dat je een soort 'attitude' gebruikte (omdat de vorige mol HidM deze tactiek ook toepaste), kan ik me heel goed voorstellen dat sommigen zich persoonlijk aangevallen voelden, en je ging soms ook wel over het randje. Dat andere deelnemers hier op hun beurt heftig op reageerden, zou ik dus niet opvatten als een persoonlijke aanval. Maar daar wil ik me verder niet mee bemoeien. Wat wel interessant is, je zei nog dat je van één deelnemer in het bijzonder extra bent gaan houden. Dus...

http://www.youtube.com/watch?v=GlpDf6XX_j0

::love:: ::love:: ::love:: What's going on, hmmm?  ::blond:: ::brunette:: ::blond:: ::kissass:: Of mogen we dat (nog) niet weten? ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lan op 15-03-2020, 15:29:56
Misschien dat ik het me niet helemaal meer goed herinner, maar ten opzichte van ons seizoen zijn de mensen wel heel fel op elkaar terwijl wij tenminste nog iets van harmonie hadden (behalve Frank  ::love::). Ik weet niet waar mijn voorkeur als speler naar uit zou gaan, maar als kijker vind ik dit leuker. Voor mij was Sanmol dus ook wel een van de favorieten waarvan ik had gehoopt dat die nog wel even mee had mogen doen. Ik moet wel zeggen dat het door de chaos en de aard van de opdrachten het voor mij ook wel een stuk lastiger is om de mol te vinden.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 17-03-2020, 20:09:52
Spannend hoor Sanmol! ::hyper:: Je creëert nu wel een dusdanige hype dat we verwachten dat je tegen die tijd minstens met diegene verloofd bent! ;D

Misschien dat ik het me niet helemaal meer goed herinner, maar ten opzichte van ons seizoen zijn de mensen wel heel fel op elkaar terwijl wij tenminste nog iets van harmonie hadden (behalve Frank  ::love::).
Dat klopt. Maar wij hadden wel HidM natuurlijk. ::jaja::

Onze trouwe kijker Jacco's heeft een aantal vragen voor Sanmol:

Welke opdracht vond je het allerleukst?

Had je je rode scherm verwacht?

Weet je nu wie de mol is? (Zonder namen te noemen  ;D)

En Lan, dit zijn zulke goede vragen dat ik ze ook gewoon aan jou ga stellen. :) Welke opdracht vond je het allerleukst? Had je verwacht dat Sanmol eruit zou gaan? En denk je al te weten wie de mol is (zonder namen te noemen), of heb je nog echt geen flauw idee?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lan op 18-03-2020, 17:30:28
Om zelf te doen de marktopdracht, maar ik weet niet of ik als kandidaat die mening ook zou hebben  ::rofl:: Ik vind dat D*N sowieso een goede combinatie van opdrachten heeft. Ze zijn creatief maar wel "WIDM", en mensen hebben voldoende ruimte om wel of niet hun best te doen. Ik denk dat mijn favoriet Spaghetti Bluesky is. Meteen vanaf het begin laten zien welke kandidaten makkelijk kunnen liegen, en wie niet (of doet alsof).

Ik had niet verwacht dat Sanmol eruit zou gaan. De eerste afleveringen zijn altijd een beetje een loterij, maar ik had de verwachting dat mensen Sanmol toch wel deels mee zouden nemen in hun testen en Sanmol leek me ook wel het type om te spreiden.

En nee, ik heb nog geen mol. Een aantal spelers zou ik niet meenemen in mijn test, maar ik heb nog niemand die er voor mij uitspringt. Ik ben geen enorme fan van Follow the money, ik probeer te kijken naar wie zichzelf een rol heeft aangemeten, en dat zie je meestal pas nadat je kandidaten wat langer hebt kunnen observeren.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 19-03-2020, 14:53:01
Misschien kun je de naam alvast naar D*N opsturen, Sanmol, dan kunnen we achteraf bepalen of je het čcht al wist. ;D

Wat voor opdrachten hopen jullie nog op in het seizoen? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lan op 20-03-2020, 18:25:07
Ik vind een opdracht met bakjes en iets pakken altijd wel leuk om het spel een beetje op scherp te zetten, maar dan hopelijk met een leuk twistje.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 21-03-2020, 23:39:12
We beginnen weer fris en fruitig met een nieuwe aflevering! ::cheerleader::

Onze speciale gast, ze verkocht positieve vibes op de markt, en die kunnen we in deze tijden goed gebruiken, hier is Focus!

En onze afvaller deze week... wederom ging er een schok door de zaal. Onze rode troetelduivel, Brent, ligt uit het spel!

Brent... had je dit zien aankomen?

En Focus, stond Brent op jouw verdachtenlijstje?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Brent op 22-03-2020, 00:31:24
(https://media.giphy.com/media/3o7btV5GAWaGkwjTrO/giphy.gif)

Heej, eindelijk weer bij mijn besties Tim en Sanmol! Ja, ik lig inderdaad helaas uit het spel. Of ik het had zien aankomen? Je maakt als kandidaat de test altijd met een bang hartje en dan wacht je de schermen ook maar af met een bang hartje. Die onzekerheid zorgt ervoor dat het altijd wat bekijken is wat er gebeuren zal en dat je, als je dan een rood scherm hebt, het dan ook meestal wel hebt verwacht.

Je kan in deze fase van het spel quasi nooit met 100% zekerheid weten wie de mol is of mensen volledig gaan uitsluiten, dus het is altijd een gokje wagen. Ik had sowieso een paar mensen als niet-mol beschouwd, maar ik probeerde iedereen wel mee te nemen in ieder geval. De verkeerde keuzes maken kan uiteraard grote gevolgen hebben, zo blijkt.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Meezter op 22-03-2020, 09:42:18
Brent! Helaas :\'(

Je moet nu de rest van het poketrio achter laten, hoe denk je dat ze het gaan doen? En heb je nog voordelen gehad van het (beter) kennen van je medepoketriogenoten (woord van het jaar?)?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Brent op 22-03-2020, 12:15:24
Brent! Helaas :\'(

Je moet nu de rest van het poketrio achter laten, hoe denk je dat ze het gaan doen? En heb je nog voordelen gehad van het (beter) kennen van je medepoketriogenoten (woord van het jaar?)?
Ik denk dat ze het enorm goed gaan doen, zeker na mijn vertrek. Ik ben er van overtuigd dat ze allebei wel wisten dat ik niet de mol was, maar er is toch altijd dat vleugje onzekerheid. Het zou me ook niet verbazen mochten ze me steeds een klein beetje meegenomen hebben voor de zekerheid.

Voor hun kwam mijn vertrek dan ook aan als een grote schok. In alle online WidM-spellen die ik al heb gespeeld ben ik steeds in de finale geraakt, maar deze keer was het me helaas niet gegund. De lieve berichtjes en posts die ik van hun nadien kreeg en zag waren volgens mij ook volledig oprecht en dat doet me heel veel deugd. Uiteraard ook van de andere leden, maar Lodewijk en Chardo hebben een speciaal plekje in mijn hart betreffende dit spel. Ik ga hen dan ook ontzettend missen en het is fijn te weten dat zij mij ook in het spel zullen missen. Onze band was al enorm sterk, want we kennen elkaar al zo'n 8 jaar en samen met Focus kunnen we het ontzettend goed met elkaar vinden.

Ze kunnen uiteraard niet allebei de mol zijn. Als nu iemand mijn plaats in de finale mag innemen, dan zou ik hen dat énorm gunnen.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 23-03-2020, 01:07:53
Dat komt wel goed met die Pokéboys. "Gotta catch them all" of "Gotta catch the mole" - het is maar een subtiel verschil. ;D

Jammer dat je net te laat was voor de inschrijving, Focus! Welke opdracht die tot nu toe is langs gekomen leek jou het leukst om aan mee te doen? :)

En Brent, wat mij opviel was dat jij het spel heel scherp speelde, en iedereen direct leek te confronteren met eventueel mollengedrag. Deed je dit bewust? En heb je zelf ook geprobeerd om verdacht over te komen?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Brent op 23-03-2020, 10:02:36
Dat komt wel goed met die Pokéboys. "Gotta catch them all" of "Gotta catch the mole" - het is maar een subtiel verschil. ;D

En Brent, wat mij opviel was dat jij het spel heel scherp speelde, en iedereen direct leek te confronteren met eventueel mollengedrag. Deed je dit bewust? En heb je zelf ook geprobeerd om verdacht over te komen?
Een leuk weetje is dat de elke favoriete Pokémon van ons drie met een A begint én elk een andere kleur heeft van die teams van Pokémon Go! Ik gebruik dan ook nu graag even deze primetime om te zeggen dat Altaria de leukste Pokémon ooit is en altijd beter zal zijn dan Arcanine en Ampharos.

In spelletjes ben ik altijd enorm fanatiek. Ik stel graag alles en iedereen even scherp om het spel zo heftig en zo spannend mogelijk te maken, dat is gewoon mijn speelstijl en ik denk niet dat ik daar ooit van ga afwijken. Het op dermate manier handelen gebeurt wel altijd gevoelsmatig en op eigen intuďtie, niet vaak vanuit een bepaalde tactiek of vanuit bepaalde inzichten. We kunnen dus stellen dat het half bewust, half niet-bewust naar voren werd gebracht. Daardoor word ik vaak neergezet als een slechterik, maar ik bedoel het eigenlijk heel goed. Ik erger me mateloos aan bepaalde spelers die enorm weinig toevoegen aan het spel, zowel inhoudelijk als daarbuiten. Zeker als die spelers dan gaan klagen dat de sfeer niet goed zit. In mijn ogen snappen die spelers het spel dan niet, of ze hebben niet door dat ze zo grijs en saai zijn als bijvoorbeeld Liesbeth Staats. Ze doen zelf niets om de sfeer naar eigen zeggen te verbeteren en helaas kent dit spel ook een paar zulke spelers. Lees je dit als deelnemer en voel je je aangesproken, ja? Doe er dan wat aan x

Ik heb niet bewust geprobeerd om mezelf verdacht te maken. Meestal gebeurt dat een beetje vanzelf bij mij. Als ik dingen fout deed, dan gebeurde dat oprecht per ongeluk of ik snapte niet heel goed wat ik moest gaan doen.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Meezter op 25-03-2020, 11:33:07
Er zijn weer vragen van Jacco's  ::bravo:: Bedankt voor het inzenden!

Brent
Citaat
Als je de tijd terug kon spoelen, wat zou je anders doen?

Citaat
Had je een molboekje?

Focus
Citaat
Van welke opdracht baal je dat je hem zelf niet kan doen?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 25-03-2020, 13:32:41
Maar nu eerst... geef hem een warm applaus! We hebben een speciaal gastoptreden vannnnnn..........

MC MEGA MOLEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!


(https://www.mariowiki.com/images/thumb/9/9c/Mega_Mole.png/1200px-Mega_Mole.png)

Yo Yo Yo Yo
Ik ben MC Mega Mole, straight from the underground
Ze zullen me nooit vinden want ik heb hier geen account
Ik spit die vette sound, tijdens deze lockdown
Er is geen mens op straat, maar de mol is back in town!

Wie is de mol online? Dat is wederom de vraag
Ja, als ik het zou weten dan vertelde ik het graag
Helaas weet ik van niets, dus voor mij is het ook gissen
Maar met mijn dope lyrics moet je het uit kunnen vissen

Tim moest als eerst naar huis, dat was voor hem dus niet zo mooi
Misschien komt hij, net als zijn naamgenoot, terug in een kooi
In aflevering twee hield ook Sanmol het voor gezien
Hij riep nog net "Dan doen ze het maar zonder drama queen!"

Na aflevering drie moest Brent dit toffe spel verlaten
Had deze slimmerik dan toch de mol niet in de gaten?
Is Chardo dan de mol? Hij zou het zomaar kunnen zijn
Hij lijkt zijn best te doen, of is dat allemaal maar schijn?

Misschien is het wel Robbie, hij had eerst een wollen vacht
Maar bleek een wolf in schaapskleren, draagt hij dan nu een mollenpak?
Of is het dan toch Robin, onze boy from the Hood?
Haalt hij vossenstreken uit of bedoelt ie alles goed?

Of is Lucy het misschien, de enige vrouw in het spel?
Let goed op haar, die chick staat haar mannetje wel.
En die mysterieuze Michael, het lijkt een grijze muis
Maar hou hem in de smiezen, misschien is er iets niet pluis

En Vermoljoen, dat is één van de jongste in de groep
Hij lijkt misschien onschuldig, maar hou hem onder de loep
En MollenvangR-Art? Hij lijkt zuiver op de graat, hoor
Maar pas op: misschien is dit jaar de mol de presentator

En dan die Lodewijk, hij heeft altijd de grootste lol
Of zit hij de boel te fucken, man? Is hij misschien de mol?
Was dat het? Oh nee, LdH nog! Onze Daddy-o!
Dropt af en toe een actie en zegt dan weer 'Tally-Ho!'

Je merkt het wel, ik ben er zelf ook nog lang niet uit
De mol kan iedereen nog zijn, ik neem nog geen besluit
Dat was het dan voor nu, ik duik weer gauw terug in m'n hol
Peace out, van jullie boy, MC the Mega Mole. 8)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Brent op 25-03-2020, 16:27:41
(https://i.imgur.com/iyFgfyl.gif)

Zeer leuke vragen Jacco's, dat wordt zeker geapprecieerd! En wat een fantastisch intermezzo van onze enige echte MC the Mega Mole! Ik ben volledig aan het shaken, dansen en swingen!

Ik had inderdaad een molboekje. Nouja, geen fysiek boekje maar een excel-bestand waar ik alles keurig bijhield. Een molboekje in 2020 is echt iets voor digibeten, terwijl ik een digitale wizard ben en zoveel mogelijk op die manier alles probeer bij te houden. Ik vind dat persoonlijk wat overzichtelijker en gemakkelijker, maar ik snap dat de deelnemers van de derde leeftijd hier minder goed mee om kunnen gaan. Het is dus logisch dat zij een echt molboekje hebben, maar ikzelf heb het niet gehad.

Als ik de tijd kon terugspoelen, dan had ik mezelf wellicht verdachter proberen te maken. Ik heb dit eigenlijk op geen enkel moment actief geprobeerd, maar misschien was dat toch slim geweest. Ook had ik misschien wat socialer kunnen zijn naar kandidaten die ik niet goed kende. Ik kreeg van aardig wat mensen de vraag of ze mijn lijstje konden krijgen in ruil voor hun lijstje, maar ik hield de boot steeds een beetje af. Ik denk een auto-mechanisme ter bescherming van mijn persoonlijke integriteit. Als er geen bondje in zat, dan deed ik zeker extra moeilijk. Uiteindelijk heeft dat weinig uitgemaakt.

Uiteraard had ik de test wellicht anders aangepakt dan dat ik nu had gedaan. Ik mag daar niet te veel over zeggen, want voor Widmonline begon moesten we van D*N een contract ondertekenen ter zwijgplicht tot het spel klaar is. Als we dat contract vroegtijdig zouden verbreken, dan zou onze ergste nachtmerrie uitkomen. In mijn geval bijvoorbeeld zou ik in een kleine gevangeniskooi gestopt worden samen met Stine Jensen die heel de tijd naar me staart en constant "ik ga de waarheid liegen" zit te herhalen. Op de achtergrond wordt dan 24/7 muziek van Lana del Rey door de stereo gepompt en op de muren worden alle taalfouten van Sanmol en D*N die ze hebben gemaakt tijdens dit spel geprojecteerd. Pure horror!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 25-03-2020, 16:34:31
(https://i.imgur.com/iyFgfyl.gif)
Sexy ::love::

Je hebt zelf ook wel eens WidM online georganiseerd. Is er veel verschil of juist veel overeenkomsten met jouw versie en deze van D*N?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Brent op 25-03-2020, 17:04:09
Je hebt zelf ook wel eens WidM online georganiseerd. Is er veel verschil of juist veel overeenkomsten met jouw versie en deze van D*N?
Ja, klopt, tweemaal zelfs! Eén keer in 2012 en een keer in 2017. Ik krijg nog steeds kippenveld wanneer ik die introducties opnieuw bekijk. Die muziek, die kandidaten, die spanning en sensatie. Het begint plots weer te kriebelen om het hele spel te organiseren, eigenlijk! Er deden tijdens de editie van 2017 zelfs drie kandidaten mee die lid zijn van dit forum! Twee daarvan doen mee aan deze editie van Widmonline én zitten nog steeds in het spel. Ik ben dol op de omkadering en het uitwerken van opdrachten. Het forum waar ik dit op organiseerde was vrij knus, dus er was geen grote kijkers-PM of een hele MolTalk, het waren eigenlijk de tien kandidaten en ik.

Als organisator was ik vergelijkbaar met Gilles van De Mol. Ik stond wel boven de kandidaten, maar ik was eigenlijk best zacht en gemoedelijk. Ik wou bereikbaar zijn voor hen mochten ze met iets zitten. Ik had een hele goede vibe met de mol toen en ik vond dat die persoon het echt fantastisch heeft gedaan, uiteindelijk zaten maar 2 mensen (de finalisten) vol op de Mol en ik vond dat een puike prestatie. Ik vond het altijd belangrijk dat elke opdracht ook écht opdrachten waren en in het topic gespeeld moesten worden. Dat maakt het voor iedereen leuk om na te lezen. Elke aflevering waren er twee opdrachten, maar deze werden niet synchroon met elkaar gespeeld. Gewoon op volgorde, want dat vond ik al ingewikkeld en stressy genoeg. Eigenlijk was het een hele fijne groep knusse mensen die aan mijn editie meededen, en daar ben ik hen nog altijd dankbaar voor. Het grootste verschil is denk ik dat in mijn edities wel best veel jokers en vrijstellingen aanwezig waren. Ik vind dat dat de groep zo scherp stelt en echt de competitiviteit in het spel brengt. Maar het idee van D*N om ervoor te zorgen dat de persoon die het meeste inbrengt er eentje krijgt werkt ook uitstekend. Ik vrees alleen dat dat tenietgedaan wordt als de groep kleiner wordt en het aantal verdachten slinkt.

http://www.youtube.com/watch?v=-tXzXQqphPs
PS: Chardo verloor bovenstaande editie bye
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 25-03-2020, 17:33:54
Leuke leader! ::bravo:: Nieuw-Zeeland? :P

Als organisator was ik vergelijkbaar met Gilles van De Mol. Ik stond wel boven de kandidaten, maar ik was eigenlijk best zacht en gemoedelijk. Ik wou bereikbaar zijn voor hen mochten ze met iets zitten.
Toch fijn om te merken dat je ook een zachte kant hebt! :)

Eigenlijk was het een hele fijne groep knusse mensen die aan mijn editie meededen, en daar ben ik hen nog altijd dankbaar voor.
Wat vond je van de samenstelling van kandidaten van deze editie? Je liet al een beetje doorschemeren dat sommigen wat meer toevoeging zouden mogen hebben. ;)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Brent op 26-03-2020, 23:47:52
Leuke leader! ::bravo:: Nieuw-Zeeland? :P
Toch fijn om te merken dat je ook een zachte kant hebt! :)
Wat vond je van de samenstelling van kandidaten van deze editie? Je liet al een beetje doorschemeren dat sommigen wat meer toevoeging zouden mogen hebben. ;)
Nou dankjewel! Het was inderdaad een zeer mooie reis naar Nieuw-Zeeland en later naar Zuid-Afrika. Ik ben eigenlijk enorm zacht, lief en empathisch hoor, maar je moet eerst die bitchy opmerkingen een beetje gewend worden en dan zal je het zien!

Ik had er volgens mij problemen mee dat ik aanvankelijk niemand kende en zelf totaal nieuw was in de groep. Het is dan altijd een beetje aanvoelen en het feit dat ik niet goed wist wat ik kon verwachten zal daar een grote rol in hebben gespeeld. Als je me hebt zien spelen in de vorige Weerwolven van Wakkerdam, dan zal je gemerkt hebben dat ik wel wat dingen post, maar dat daar weinig inhoud in zit. Dat doe ik voornamelijk om alles en iedereen een beetje aan te voelen. Pas daarna ga ik serieuzer posten en ook echt inhoudelijke dingen gaan posten, wat ik ook gedaan heb. Als ik de mensen al wat beter ken, dan kan ik die fase meteen overslaan en weet ik waar ik me aan kan verwachten.

Ik ga niet onder stoelen of banken steken dat ik een hekel heb aan inactieve mensen. Ik vind dat niet keurig naar de organisatie toe, omdat die veel werk in een dergelijk spel stopt en de inactiviteit van iemand maakt het spel allesbehalve leuker. Het is natuurlijk hoe je het bekijkt, want wat voor jou inactief is zal voor mij niet inactief zijn of vice versa. Daarmee wil ik niet zeggen dat iemand elke vijf minuten moet posten, zeker niet. Maar af en toe wat gesprekjes voor of achter de schermen kan nooit kwaad. Het mag geen saaie boel worden, en daar vreesde ik eerlijk wel een beetje voor met de kandidaten. Achteraf bekeken valt het allemaal best mee.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 28-03-2020, 16:19:37
Heel erg bedankt voor jullie komst, Brent en Focus! ::bravo::



Door naar onze volgende gasten!

Als eerste, hij was de verliezend finalist van WidM 2017. Dit jaar verkocht hij klokken op de markt in India. Welkom, WouterV!. ::bravo::

En er ging wederom een schok door de zaal. Dááááár gaaaaat ze. Een favoriete kandidaat van velen (en één van mijn hoofdverdachten :() moest het spel verlaten. Nou ja, dan doen ze het maar zonder vrouw. Hier is Lucy! ::hug::

Lucy, kwam het rode scherm als een verrassing?

En Wouter, wat vind je van het seizoen tot nu toe?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lucy op 28-03-2020, 16:31:18
Ik had het rode scherm zeker niet verwacht nee, ik was ervan overtuigd dat er in ieder geval mensen minder goed zaten dan ik! Maar ik zei in mijn inschrijving al dat ik niet goed ben in dit spel ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: wouterv op 28-03-2020, 16:47:28
Heel erg bedankt voor jullie komst, Brent en Focus! ::bravo::



En Wouter, wat vind je van het seizoen tot nu toe?

Ik moet zeggen: het is een heftig seizoen. De groep bestaat uit veel kleurrijke persoonlijkheden die echt het spel levendig houden, waardoor het zeer tof is om steeds bij te lezen.

De opdrachten zijn stuk voor stuk geweldig (chapeau Dennis)

Kortom, het is gewoon zeer goed
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Meezter op 30-03-2020, 08:25:53
Ik had het rode scherm zeker niet verwacht nee, ik was ervan overtuigd dat er in ieder geval mensen minder goed zaten dan ik! Maar ik zei in mijn inschrijving al dat ik niet goed ben in dit spel ;D

Je zegt zelf niet goed te zijn in dit spel, vind je dan dat je toch ver bent geraakt of zat er meer potentie in, volgens jou?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lucy op 30-03-2020, 09:28:36
Nou ja om dit nou ver te noemen ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 30-03-2020, 23:50:54
Nou ja om dit nou ver te noemen ;D
Maar waar ligt het dan precies aan, waarom ben je er volgens jezelf zo slecht in? ::hypocriet:: ;)

@WouterV: Wat is je favoriete opdracht tot nu toe? :D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: wouterv op 31-03-2020, 00:14:15
Ik ben een fan van escaperooms, dus dat is sowieso een favoriet van mij.

Daarnaast vind ik de slangenmand ook wel leuk, zeker met de beloningentwist
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lucy op 31-03-2020, 08:54:34
Ik ben gewoon slecht in de Mol vinden, ik kies altijd de verkeerde haha
Vorige keer was ik bijvoorbeeld overtuigd dat Wouter hier de Mol was!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: wouterv op 31-03-2020, 08:56:15
Ik ben gewoon slecht in de Mol vinden, ik kies altijd de verkeerde haha
Vorige keer was ik bijvoorbeeld overtuigd dat Wouter hier de Mol was!

 ::hypocriet::

Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 31-03-2020, 22:04:27
En wouter, heb jij dan op jouw beurt Lucy verdacht dit seizoen? :P

En Lucy, heb je je zelf geprobeerd verdacht te maken?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lucy op 31-03-2020, 22:05:00
Moet je dat echt nog vragen? ::nieuwsgierig::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: wouterv op 31-03-2020, 22:24:49
En wouter, heb jij dan op jouw beurt Lucy verdacht dit seizoen? :P


Geen moment, Lucy was hetzelfde als ze was in ons seizoen: zeer fanatiek, alleen maar voor het geld gaan en de mol het moeilijk maken.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 31-03-2020, 23:53:15
Haha, bij mij was je juist verdacht vanwege dat fanatieke gedrag. ::tandpastasmiley::

Wat vond je van de kandidatengroep, Lucy?

En wouterv, als je dit seizoen vergelijkt met het seizoen waarin jij meedeed, zijn er dan veel dingen anders?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lucy op 1-04-2020, 00:01:17
Maar Spacy ik heb ruim 2500 euro verdiend ::rofl::

Ik vind het grootste deel van de groep superleuk! Het is een leuke cast en we hadden (en ze hebben) een hele fijne en leuke dynamiek. Ik mis mijn bondgenootje(s) nu al ::love::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: wouterv op 1-04-2020, 00:08:00

En wouterv, als je dit seizoen vergelijkt met het seizoen waarin jij meedeed, zijn er dan veel dingen anders?

Deze groep is heel heftig. In het seizoen waar ik de finale haalde, waren er ook soms spanningen zeker als er voordelen betrokken waren maar deze gingen snel over. Soms heb ik de indruk dat die spanningen langer blijven hangen.

Daarnaast zat ik rond deze tijd al even all-in op de mol, terwijl ik nu nog echt geen idee heb.(maar hier doe ik verder geen uitspraak meer over)

Maar de opdrachten zijn van een even hoog niveau, de presentatie is zeker even goed en de kandidatengroep is naast heftig zeker even leuk :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 1-04-2020, 00:09:28
En toen vond Wouterv dat ie wel genoeg gezegd had want hij gooide het topic op slot ::rofl:: ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: wouterv op 1-04-2020, 00:14:39
En toen vond Wouterv dat ie wel genoeg gezegd had want hij gooide het topic op slot ::rofl:: ;D

Wouterv toonde weer zijn onhandigheid, want hij had niet door dat die dat gedaan had. ::schaam::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 3-04-2020, 18:02:42
Hmmm, ik zou jou ook bijna gaan verdenken, wouter! ::vergroot::

Wat was voor jou het hoogtepunt, Lucy?

En wouterv, heb jij nog tips voor de kandidaten om ver in het spel te geraken?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lucy op 3-04-2020, 19:51:01
Mijn hoogtepunt, hmmmm
Ik denk dat wat ik het meeste meeneem uit dit spel de contacten met ‘nieuwe’ vrienden zijn, telt dat als hoogtepunt? De discord is ook wel een hoogtepunt ;D

En qua opdrachten vond ik de waar gaan we heen en de escape room opdracht heel erg leuk om te spelen ::love::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 3-04-2020, 20:23:35
Mijn hoogtepunt, hmmmm
Ik denk dat wat ik het meeste meeneem uit dit spel de contacten met ‘nieuwe’ vrienden zijn, telt dat als hoogtepunt? De discord is ook wel een hoogtepunt ;D
Absoluut, zeker fijn als je er nog wat leuks aan overhoudt!

Als je alle kandidaten zou moeten indelen in afdelingen van Zweinstein, wie zou dan op welke afdeling terechtkomen? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lucy op 3-04-2020, 20:31:36
::rofl:: omggg

Gryffindor: Chardo, Vermoljoen
Slytherin: Brent, Sanmol
Hufflepuff: Lucy, Tim, LdH, Robin, Robbie
Ravenclaw: Lodewijk, Michael, MV
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: wouterv op 3-04-2020, 22:18:47
Hmmm, ik zou jou ook bijna gaan verdenken, wouter! ::vergroot::

En wouterv, heb jij nog tips voor de kandidaten om ver in het spel te geraken?

Nogmaals sorry.

Enkele tips die mij geholpen hebben in mijn seizoen:
- Bij de eerste testen van het seizoen probeer zo goed mogelijk te spreiden, ook al duurt het lang.
  Ik spreidde toen zeker 10 vragen op elk van mijn verdachten. De kans dat je met 10 punten bij de
  eerste tests eruit gaat op tijd is zeer klein. Naarmate de serie verder verloopt, en je bent 100% zeker
  mag je niet twijfelen om all-in te gaan. In mijn eerste seizoen bleef ik maar spreiden en ben ik pas   
  all-in gegaan omdat ik mijn rode scherm kon overleven.

- Wees niet te eerlijk tegen iedereen. Niemand moet 100% zeker weten op wie je zit. Ik bleef herhalen
  tegen iedereen dat ik nog bij de laatste 5 aan het spreiden was terwijl ik toen al weken vol op de mol
  zat.  Ik wou daarmee anderen verwarren en ervoor zorgen dat ze ook gingen spreiden of de test trager
  zouden invullen omdat ze dachten dat ik ook al aan het spreiden was.

- Probeer toch als mogelijke mol op de radar te blijven. Mijn eerste seizoen met mol Lukie4  was ik
   uberfanatiek maar wel snel afgeschreven als mol.  Het seizoen erna besloot ik minder fanatiek te zijn
   en soms te nepmollen (en soms was het echt onhandigheid). Zolang andere jou niet kunnen
   afschrijven en jij hen wel heb je een voordeel.

Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 5-04-2020, 13:36:37
Bedankt Lucy en Wouter voor jullie bijdrages! ::bravo::

Wij gaan door met de volgende aflevering!



Als eerste te gast, de afvaller van de finale van vorig seizoen, nam het stokje even van D*N over om Vermoljoen te pesten: Convans! ::bravo::

En opnieuw een afvaller die haast niemand zag aankomen. Gelukkig ging hij er wel in stijl uit met een executie die anders was dan normaal. Hier is MollenvangR-Art!  ::hug::

MV, kwam dit als een verrassing? En denk je dat de opdracht in de tempel medeverantwoordelijk is geweest voor je vertrek?

En Convans, hoe beleef jij dit seizoen tot nu toe? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 5-04-2020, 13:43:55

En opnieuw een afvaller die haast niemand zag aankomen. Gelukkig ging hij er wel in stijl uit met een executie die anders was dan normaal. Hier is MollenvangR-Art!  ::hug::

MV, kwam dit als een verrassing? En denk je dat de opdracht in de tempel medeverantwoordelijk is geweest voor je vertrek?
Hoi allemaal,

Nee mijn exit kwam totaal niet als een verrassing om eerlijk te zijn. Misschien komt het ook omdat ik het spel ingestapt ben met een instelling van lang leve de lol en we zien wel hoe ver we komen (en elke eliminatieronde kan de laatste zijn).

Ik denk niet dat die opdracht daar voor verantwoordelijk is geweest. En als het wel zo is, vind ik het ook niet erg. Ik denk dat veel anderen mijn exit erger /schokkender vinden dan ikzelf. Ik voelde na mijn rode scherm alleen maar dankbaarheid voor het plezier dat ik heb gehad. Dat ik een keer niet alle opdrachten hoefde te regelen en ze gewoon zelf kon spelen. Ik vertrok uit het spel met een glimlach. Ja oke, het is jammer dat ik niet verder mag, maar tegelijkertijd is dat ook het risico van als je niet de mol wilt zijn en als deelnemer het spel in stapt  ::jaja::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Convans op 5-04-2020, 17:15:19
Hey!

Sorry had het topic nog niet bekeken  ::schaam::

Ik beleef het met ups en downs merk ik. Sommige opdrachten lijk ik heel erg aandachtig te volgen en anderen dan weer helemaal niet. Ik herinner me die opdracht op de markt. Daar heb ik het even opgegeven en was mijn interesse even weg  ::rofl::

Maar over het algemeen vind ik de groep wel leuk. Beetje stoken hier en daar, altijd wel leuk. Alleen jammer dat Sanmol het spel zo vroeg moest verlaten.. Ging nog erg leuk worden! Ik voel ook weer die spanningen van de executies bij de kandidaten. Toch het beste moment van iedere aflevering hé?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 5-04-2020, 17:19:42
@MV: Wie ben jij en wat heb jij met de echte MV gedaan? ::rofl::

Nee, fijn dat je die instelling hebt! Dat zal de pijn dan misschien verzachten. Maar... je hebt nog een joker op zak! :o Waarom heb je die niet ingezet? Dan was je blijkbaar toch heel zeker van je zaak, of niet?

@Convans: Als jij een kraampje op die markt had gehad, wat voor kraampje zou dat dan zijn? ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Convans op 5-04-2020, 17:21:44

@Convans: Als jij een kraampje op die markt had gehad, wat voor kraampje zou dat dan zijn? ;D

Eerlijk? Ik ben echt blij dat ik daar niets moest verkopen. Ik haat marktkramers  ::rofl::
Dus dat was echt niets voor mij geweest! Zeker die irritante HiDM, hij bleef maar spammen
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 5-04-2020, 17:50:32
@MV: Wie ben jij en wat heb jij met de echte MV gedaan? ::rofl::

Nee, fijn dat je die instelling hebt! Dat zal de pijn dan misschien verzachten. Maar... je hebt nog een joker op zak! :o Waarom heb je die niet ingezet? Dan was je blijkbaar toch heel zeker van je zaak, of niet?

@Convans: Als jij een kraampje op die markt had gehad, wat voor kraampje zou dat dan zijn? ;D
Hahaha, hoezo wat heb je met de echte MV gedaan?  ::rofl::

Ik voel oprecht totaal geen pijn. Het is natuurlijk jammer dat ik niet verder kan spelen (zeker in tijden als deze), want het spel zelf is hartstikke leuk, maar meer dan jammer dat ik eruit lig is het ook niet. Dat komt misschien ook omdat ik om 17.50 uur op de dag dat de aanmelddeadline stond, heb besloten me aan te melden. In eerste instantie had ik helemaal niet de intentie mee te doen. Maar ergens kon ik het ook niet laten. In een paar minuten heb ik mijn aanmelding geschreven en deze een paar seconden voor de deadline ingeleverd. Ik had zoiets van nou ja we zien wel of ik erbij zit. En als dat niet zo was, had ik dat ook niet erg gevonden. Ik was dus ook verrast dat ik bij de 12 zat.

Natuurlijk als je aan een spel meedoet, ga je voor de winst. Ik heb ook een fysiek molboekje gehad waarin ik alles tot in detail opschreef. Maar voorop stond voor mij plezier. En plezier heb ik gehad. Daar had ik ook mijn strategie naar  ::jaja:: En eenmaal op de helft moet je meer risico nemen. Het hoe en wat rondom die joker en of ik wel/niet zeker ben van mijn zaak ga ik niet te veel over uitweiden omdat ik actieve spelers die dit lezen misschien beďnvloed kunnen worden door mijn woorden. En hey, go out with bang zeggen ze toch? Dus hoe tof is het dat ik bij deze executie met een twist en ook nog eens met een joker op zak uit het spel lig? :) :P
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Convans op 5-04-2020, 18:04:41
Nu ik hier toch in de studio zit, mag ik toch ook even wat vragen aan de afgevallen kandidaat zeker?

Als ex-presentator werd je waarschijnlijk heel erg in de gaten gehouden door je medekandidaten, dacht je dit ook? En was je hierop voorbereid?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 5-04-2020, 18:17:36
Nu ik hier toch in de studio zit, mag ik toch ook even wat vragen aan de afgevallen kandidaat zeker?

Als ex-presentator werd je waarschijnlijk heel erg in de gaten gehouden door je medekandidaten, dacht je dit ook? En was je hierop voorbereid?
Leuke vraag Convans. Of ze dat zouden doen en om die reden, weet ik niet. Dat ze het zouden gaan doen, was ik op voorbereid. Sterker nog, dat was mijn tactiek. Als voormalig presentator ken ik het spel natuurlijk als geen ander, dus heb ik geprobeerd daar gebruik van te maken.

Het had heel tof geweest van presentator naar mol, maar ik wilde het niet zijn. Temeer omdat ik al eens in ver verleden op een ander forum succesvol mol ben geweest. En ik het gezien mijn bekendheid op dit forum al snel verdacht zou maken en echt niet beter zou doen.

Wat ik wel heb gedaan is mezelf bewust in de kijker spelen bij de anderen. Door naar de opdrachten te kijken en te bekijken: waar zou de mol mollen? Op sommige van die plekken een over de top molactie maken. Ik heb het spel gespeeld alsof ik de mol zou zijn. In elke opdracht ergens wel een kleine of grote sabotage te stoppen en zodoende toch verdacht te worden. Zodat men zou gaan denken: 'dat kan toch geen toeval meer zijn?' Maar door die sabotage acties probeerde ik ook tegelijkertijd een val voor de mol op te zetten om te kijken wie er met me mee zou gaan in mijn fouten.

Dus voor al mijn medespelers kijkers die zich aan me geërgerd hebben wil ik zeggen; sorry  ::hug:: het was allemaal onderdeel van mijn tactiek. Verdeel en heers. Verdelen deed ik, heersen niet  ::rofl:: maar ondertussen heb ik heel veel plezier gehad door al die acties (en ook achter de schermen in contact met anderen) en dat was voor mij het aller aller aller belangrijkste en dat neemt niemand me meer af! :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Convans op 7-04-2020, 22:56:04
De presentatoren slapen even denk ik, gelukkig ben ik nog wakker  ::rofl::

MV, maar vond je je tactiek dan ook niet veel te opzichtig? Ik had echt het gevoel... Komop MV is veel slimmer dan dit, als hij ooit de mol zou zijn, dan speelde hij gewoon een subtiele versie van zichzelf. Nu ging je echt soms irritante fouten maken zodat ik het gevoel had dat iedereen je wel afgeschreven had.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 7-04-2020, 23:33:44
Haha, excuus. ::sorry:: Tussen al het Quizzen, Ranken, Dixitten, Weerwolven, Big Brotheren en nog 1001 andere dingen door, kom ik hier bijna niet meer aan toe. ::schaam::

Maar goed dat jij het gesprek ondertussen gaande houdt! ::tandpastasmiley::

Hahaha, hoezo wat heb je met de echte MV gedaan?  ::rofl::
Haha, om één of andere reden had ik het beeld in me hoofd dat jij met niets minder genoegen neemt dan winst, maar blij dat het niet zo is, en dat je met een goed gevoel het spel kunt verlaten, alhoewel het zeker jammer is. :P

Ik dacht zelfs, als er één persoon "ja" zegt om de mol te zijn, ben jij het wel, dus het verbaast me dat je daar niet voor bent gegaan. Aan de andere kant ook logisch, juist inderdaad omdat men het van jou zou verwachten om de mol te willen zijn. ::jaja::

Ook onze trouwe kijker Jacco's dacht "als zij geen vragen stellen, dan ik maar!" waarvoor dank! ;D

Hij vraagt:

Had je verwacht dat je tot aflevering 5 zou komen?

En Convans, zijn er veel verschillen met het jaar waarin jij meedeed en dit jaar? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Convans op 8-04-2020, 12:51:18


En Convans, zijn er veel verschillen met het jaar waarin jij meedeed en dit jaar? :)

Ja, ik merk dat het iets fanatieker gespeeld wordt. In mijn jaar had je vooral Frank, Hidm en ik die het nogal fanatiek speelden, de rest was eerder rustig. Hier is het echt een hectische groep die ook erg veel online is. Misschien hebben de Corona-maatregelen er ook wel mee te maken, maar ze zijn ook erg prikkelbaar  :P

Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 8-04-2020, 13:04:03
MV, maar vond je je tactiek dan ook niet veel te opzichtig?
Nou ja weet je wat het is, als ik echt de mol zou zijn, zou ik het ook echt iets subtieler spelen. Maar ik had zoiets van omdat ik het niet ben, kan ik het uitvergroten. En dat uitvergroten zou er dan misschien toe leiden dat mensen me zouden afschrijven, maar dat ook weer niet kunnen doen. Onder het mom van: 'hij zal toch niet zoveel overduidelijk en irritante fouten maken is hij het dan toch nee dat kan niet...of toch wel?' Ik kan in ieder geval geen under the radar mol spelen. Daarvoor ben ik te bekend. En verdacht ben ik volgens mij sowieso wel, wat ik ook zeg of doe (was bij weerwolven ook al toen).

Haha, om één of andere reden had ik het beeld in me hoofd dat jij met niets minder genoegen neemt dan winst, maar blij dat het niet zo is, en dat je met een goed gevoel het spel kunt verlaten, alhoewel het zeker jammer is. :P

Ik dacht zelfs, als er één persoon "ja" zegt om de mol te zijn, ben jij het wel, dus het verbaast me dat je daar niet voor bent gegaan. Aan de andere kant ook logisch, juist inderdaad omdat men het van jou zou verwachten om de mol te willen zijn. ::jaja::

Nou ja dat klopt ook wel, ik ga ook 9 van de 10 keer vol voor de winst. Zelfs in het potje Dixit hoop ik jou te kunnen verslaan. En om die winst te halen heb ik ook echt elke aflevering alles tot in detail opgeschreven in mijn boekje (hoevaak zag iemand een scherm, hoeveel damzetten deed iedereen, bij welke executies zag iedereen een scherm, hoeveel keer gaf iemand een antwoord bij de slangenmand, hoeveel vragen kreeg diegene etc. etc.). Dat wel, maar ik schreef me in eerste instantie echt met het idee van we gaan lol maken.

Meteen inhakend op de vraag van Jacco: 'Had je verwacht tot aflevering 5 te komen'

Nee, ik had totaal geen verwachtingen vooraf. Het enige dat ik niet wilde was eruit in aflevering 1. Dan zou ik mijn naam geen eer aandoen (doe ik nu ook niet, maar dat is mijn eigen schuld  ::rofl::). Ik denk dat ik bij die test overigena heel veel geluk heb gehad dat ik er nog in zat. Dat was ook echt een wake-up call voor mij.

Maar als je dan verder komt, en zeker zoals ik tot de helft van de reis, ja dan wil je ergens ook winnen natuurlijk. Maar dat was voor mij niet de hoofdmoot. Gewoon een leuk spelletje spelen en daarmee zo ver mogelijk komen was veel belangrijker voor mij. Misschien dat ik er daarom ook uit lig. Ik had waarschijnlijk nog iets verder kunnen komen. Maar het hoe en waarom kan ik nu niet op ingaan...
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 8-04-2020, 23:08:21
Ja, ik merk dat het iets fanatieker gespeeld wordt. In mijn jaar had je vooral Frank, Hidm en ik die het nogal fanatiek speelden, de rest was eerder rustig. Hier is het echt een hectische groep die ook erg veel online is. Misschien hebben de Corona-maatregelen er ook wel mee te maken, maar ze zijn ook erg prikkelbaar  :P
India is ook een heel druk land, dus misschien speelt dat ook een rol. ::hypocriet::

Nou ja dat klopt ook wel, ik ga ook 9 van de 10 keer vol voor de winst. Zelfs in het potje Dixit hoop ik jou te kunnen verslaan. En om die winst te halen heb ik ook echt elke aflevering alles tot in detail opgeschreven in mijn boekje (hoevaak zag iemand een scherm, hoeveel damzetten deed iedereen, bij welke executies zag iedereen een scherm, hoeveel keer gaf iemand een antwoord bij de slangenmand, hoeveel vragen kreeg diegene etc. etc.). Dat wel, maar ik schreef me in eerste instantie echt met het idee van we gaan lol maken.
In Dixit is het je in elk geval gelukt om eerste te worden! In de poulefase dan. ;)

Ik wil na afloop wel je molboekje zien als dat mag! Dat geldt overigens ook voor de andere deelnemers. :) Dat is blijkbaar een ding, ik heb daar zelf als kandidaat nooit over nagedacht zelfs. (en ja, ik weet hoe het afliep ::))

Hield jij in ons jaar een molboekje bij, Convans? :)

En er zijn ook weer wat vragen binnengekomen van Kaaasje, waarvoor superveel dank! ::bravo::

@Convans,  welke opdracht had jij ook wel willen spelen?

@mollenvanger, hoe neem je deze ervaring weer mee naar een nieuw seizoen dat je zelf organiseert? Zijn er dingen waarvan je dacht, had ik dat zelf maar bedacht? Of dingen/inspiratie die je meeneemt?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Convans op 9-04-2020, 00:27:13
Nee, ik had geen molboekje. Ik had ook al snel 3 verdachten.
Ik hield wel erg goed bij hoeveel vragen ik op wie had ingevuld. Zo was ik de aflevering dat Nys-fan eruitging all-in op Nys-fan gegaan. Toen had ik maar 3 vragen op Lan ingevuld en toch dacht ik dat Nys-fan slechter deed, erg naďef. Toen had ik eig Hidm moeten ontmaskeren, maar ik nam hem enkel mee om nog te blijven spreiden de afleveringen daaropvolgend  ::rofl::

Maar een boekje, nee. In het echt zou ik dat wel doen, maar online is alle info er nog, dus die kon je snel terugvinden.

En een opdracht die ik zeker ook wilde doen was de variant van weerwolven en die quiz met die slangenmandjes!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 9-04-2020, 14:25:49
Citaat
Mollenvanger, hoe neem je deze ervaring weer mee naar een nieuw seizoen dat je zelf organiseert? Zijn er dingen waarvan je dacht, had ik dat zelf maar bedacht? Of dingen/inspiratie die je meeneemt?
Leuke vraag Kaaasje.

Ik neem niet zozeer dingen mee naar het nieuwe seizoen, want ik wil niet Dennis zijn werk kopiëren. Maar ik moet zeggen dat ik wel echt een aantal keer al in het topic, maar ook Dennis via app heb gecomplimenteerd om de spellen die hij bedacht heeft.

Naast kandidaat kijk ik ook heel erg als maker van 3 seizoenen (en 4 inclusief dat andere forum) naar hoe iemand anders, Dennis in dit geval, het spel neerzet. Wat ik heel leuk vind om te zien is dat zowel de versie van mij als die van Dennis in stijl verschillen. Bij deze versie heb ik het gevoel alsof alles wat meer gericht is op de spellen zelf. Begrijpelijk voor de spelers, kijkers. Maar ook uiteindelijk voldoende gelaagdheid bevat, wat Wie is de Mol? nodig heeft. Wat ik bovendien erg leuk vind is dat Dennis heel erg werkt met thematiek. De fruitaflevering (3) de koeien aflevering (4) en ook oog houdt voor de cultuur van het land.

Ik vind het vooral voor mijn series erg leuk echt specifiek helemaal te verdiepen in het land en dan rond een bepaalde bijzondere bekende of onbekendere locatie in het land een opdracht te bouwen. Daarmee wil ik niet zeggen dat Dennis dat niet heeft gedaan met India ;) :P Daarnaast ook een route te bedenken hoe we door het land of landen van bestemming gaan reizen en de kijkers/spelers ook echt iets te vertellen over waar we zijn. Ik voel me dan ook altijd een beetje Rick Mcoullough als ik research doe naar een land. Daarnaast probeer ik altijd wat meer in te zetten op het rauwere element van (veel?) mindfucks, groepen enorm op scherp te zetten en wat ingewikkeldere opdrachten te bedenken die iets meer dat oude Wie is de mol/De mol sfeertje op te roepen. Maar wat ik dus erg leerzaam vind aan deze versie is dat dat ook op een heel andere manier kan. 

Er zijn meerdere opdrachten die ik graag had willen bedenken, maar ook met veel plezier (daar issie weer ;D) gespeeld heb. De bagageopdracht zat met al zijn deelspellen heel goed in elkaar. Enige dat ik daar iets minder aan vond was dat mijn groep, de proevers op bepaald moment een beetje werkloos waren. Sorry Dennis, dit is de enige lichte kritische noot die ik ga geven in dit bericht. De Escape Room opdracht had ik graag bedacht. Die zat ook heerlijk in elkaar. Je moet niet gek opkijken als er straks op een hele bijzondere locatie toch een escape room in de volgende serie zit hoor ;) En wat ik geweldig vond was de marktkraampjes opdracht. Ik dacht dat de bingoopdracht in 2018 chaos was, dit was chaos XXXXXL  ::rofl:: maar zo'n opdracht zal ik niet zo snel meer erin stoppen.

Zoals ik zei, ik ga geen dingen van Dennis kopiëren, maar wat ik wel echt meeneem uit deze editie is de simpelheid van dingen en dat daar de kracht ook in zit. En simpelheid bedoel ik positief uiteraard. Een voorbeeld van simpel: je neemt een hele zooi kennisvragen, een paar onbekende prijzen, tijdsdruk, slangengif (en dan bedoel een plaatje, maar dit klinkt grappig ;D) en de twist dat je je prijs nog kwijt kunt raken en de opdracht staat. Of bijvoorbeeld de fruitmand opdracht. Leuk die vruchten vangen, maar ja aan het einde zijn er nog letters verscholen en ga maar puzzelen ermee. En als derde voorbeeld de damopdracht. Ga maar potje dammen... o ja er is ook een mol bij de tegenstander. Begrijpelijk voor de kijker en toch gelaagd (widm waardig niveau) en uitdagend genoeg voor de spelers.

Kortom, het is gewoon erg leuk om te zien dat hetzelfde spel (Wie is de mol) nog steeds even goed werkt met een andere maker en een iets andere stijl. Ook al is het in een ander jasje gestoken, de kracht van het format verliest het zeker niet. En ik heb van Dennis begrepen dat hij alweer inspiratie heeft voor 34 nieuwe opdrachten, dus keep up the good work  ::ok::

Sorry dat ik steeds zulke lange antwoorden typ trouwens ;D ::sorry:: maar ja, je bent niet elke dag te gast in Moltalk (en ik wil ook niet de Inge Ipenburg worden van deze show).

In Dixit is het je in elk geval gelukt om eerste te worden! In de poulefase dan. ;)

Maar die finale rock ik ook gewoon even natuurlijk  ::hypocriet:: (daar is de fanatiekeling in mij weer hoor :P)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Convans op 9-04-2020, 20:38:38
En hoe vind je de groepsgeest in vergelijking met andere edities? Jij kan dit nu ook wel beoordelen denk ik. Ik had het gevoel dat het er hard aan toeging, maar blijkbaar wordt er achter de schermen wel veel gedeeld en ontstaan er ware vriendschappen!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 9-04-2020, 23:22:01
En hoe vind je de groepsgeest in vergelijking met andere edities? Jij kan dit nu ook wel beoordelen denk ik. Ik had het gevoel dat het er hard aan toeging, maar blijkbaar wordt er achter de schermen wel veel gedeeld en ontstaan er ware vriendschappen!
Pfoee, dat vind ik lastig om t zeggen. Alle groepen die wij samengesteld hebben als hosts waren weer anders. Deze groep waar ik in zat is op bepaalde momenten heel scherp tegen elkaar geweest en ook bloedfanatiek, maar op andere momenten volgens mij ook weer heel hecht en vriendelijk. De groep bevat een mix van heel verschillende karakters waarvan je zegt you love it or you hate it. En dat kan wel eens botsen ja. Ik kan me voorstellen dat de kijkers dat ook wel gezien hebben, maar zonder wrijving geen glans he?

Ikzelf zit daar altijd een beetje tussenin omdat ik graag iedereen te vriend wil houden (typische appel geloof ik). Maar ik was meer zo van af en toe even scherp uit de hoek komen kan ook voldoende zijn. En ik kan me voorstellen dat mensen zich ook aan mij geďrriteerd hebben hoor. Ik heb ook niet met iedereen contact gehad tijdens het spel, een aantal 'sparringspartners', maar ik denk wel te weten waar je op doelt qua vriendschappen en achter de schermen. Ikzelf ben ik de week voordat ik eruit vloog de Discord gejoind van RN en daar hebben een aantal deelnemers en ook andere forummers voor zover ik heb begrepen elkaar ook gewoon beter leren kennen door te praten in de diverse topics en het doen van spelletjes. Dat helpt natuurlijk ook enorm voor verbinding tussen mensen en dat vind ik wel een mooi iets om te zien ook :) 
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 9-04-2020, 23:47:56
Maar een boekje, nee. In het echt zou ik dat wel doen, maar online is alle info er nog, dus die kon je snel terugvinden.
Ja, dat dacht ik ook. ::rofl:: Heb je nog tips voor de overgebleven deelnemers? :)

Sorry dat ik steeds zulke lange antwoorden typ trouwens ;D ::sorry:: maar ja, je bent niet elke dag te gast in Moltalk (en ik wil ook niet de Inge Ipenburg worden van deze show).
Maar die finale rock ik ook gewoon even natuurlijk  ::hypocriet:: (daar is de fanatiekeling in mij weer hoor :P)
Mooi niet! >:(

Je hebt, naast je joker, natuurlijk nog een mooi souvenir overgehouden aan je reis. Sandy!

(https://i.ibb.co/R2zH3bY/sandy.png)

Lukte dat een beetje met de terugreis en zo? ;D En hoe is het nu met haar?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 9-04-2020, 23:53:20
Ja, dat dacht ik ook. ::rofl:: Heb je nog tips voor de overgebleven deelnemers? :)
Mooi niet! >:(

Je hebt, naast je joker, natuurlijk nog een mooi souvenir overgehouden aan je reis. Sandy!

(https://i.ibb.co/R2zH3bY/sandy.png)

Lukte dat een beetje met de terugreis en zo? ;D En hoe is het nu met haar?
Oh dat is grappig, want het werkt net als bij school. Door aantekeningen te maken tijdens college, onthoud je dingen beter. Fysieke boekje heeft daar echt bij geholpen. Het werkt voor mij niet als je tegen de klok nog van alles moet gaan opzoeken in topic.

Ja Sandy is in goede handen, hoewel ik dacht dat ze stiekem mee gereisd was naar Nederland (https://www.omroepwest.nl/nieuws/4029155/Slang-kruipt-in-muur-van-Daphnes-huis-Afwachten-tot-hij-eruit-komt)...

De reis naar Nederland verloopt ondanks alles goed hoor. Ben alweer even thuis. Uitblazen van het mooie avontuur :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 9-04-2020, 23:58:36
Ach ja, dat is ook zo. Dan heb je haar uiteindelijk niet heel lang bij je gehad. ::rofl::

Wat was jouw hoogtepunt van het spel? Favoriete moment of opdracht?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 10-04-2020, 00:18:43
Ach ja, dat is ook zo. Dan heb je haar uiteindelijk niet heel lang bij je gehad. ::rofl::

Wat was jouw hoogtepunt van het spel? Favoriete moment of opdracht?
Nee helaas niet :( maar ik ga haar sowieso bij de reünie weer zien  ::ok:: Ik heb sowieso met dieren wat deze serie. Ik heb allemaal koeien geaaid, ik heb misschien wel gespard met de mol, ik kreeg een slang cadeau en in mijn box van aflevering 2 zat een enorme spin en nadat ik 3 tomaten tegen mijn hoofd kreeg, moest ik de vliegen van me af slaan.

Pff, daar vraag je me wat. Er zijn heel veel spellen en momenten die ik heel leuk vond.

- Het moment waarop ik hoorde dat ik mee mocht op reis, helemaal gezien de korte tijd waarin ik mijn inschrijving gemaakt had.
- De marktopdracht vond ik geweldig om te spelen en daar lekker een beetje te klooien (jammer dat die vrijstellingen nep waren :( )
- Taj Mahal Diner vond ik erg leuk om te spelen en net te doen alsof ik de opdracht niet goed gelezen had
- Sowieso de hele koeienaflevering vond ik erg leuk
- Alle momenten waarop ik met iedereen aan het sparren was, formulieren verzamelde en eigenlijk niemand durfde te vertrouwen met wie ik sparde. Maar wel gewoon het praten over het spel en het sparren zelf/de interactie met de anderen vond ik erg leuk. :)
- Dat deze reis me inspiratie heeft gegeven voor een ander soort spel... ;)
- Dat ik Sandy heb leren kennen  ::love::

Maar er is gek genoeg 1 ding wat er voor mij echt bovenuit steekt toch. En dat zal gek klinken, maar dat is mijn exit. De manier waarop. Die mysterieuze derde opdracht te mogen spelen, mijn joker nog op zak, die oranje schermen. Het was gewoon het passende eind voor de manier waarop ik gespeeld heb :)

Ik vond het gewoon fantastisch om een keer zelf de touwtjes niet in handen te hebben,niks te weten en ik hoop eigenlijk zelfs dat de mol mij flink gefopt heeft.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Convans op 10-04-2020, 00:49:50
Ja, dat dacht ik ook. ::rofl:: Heb je nog tips voor de overgebleven deelnemers? :)


Altijd gefocust blijven. Niet te snel in tunnelvisie gaan, want je kan helemaal fout zitten en toch nog doorgaan. En niet te veel focussen op de tijd van de test. Dat had ik enkele weken gedaan en naar het einde toe was dat mijn enige bekommernis, die test echt in een recordtijd invullen. Helaas dacht Kaaasje daar ook zo ver en hebben we er een episch duel van gemaakt  ::schaam::

De kandidaten die nu nog in het spel zitten, hebben de eerste schifting overleefd, dus ik ga er vanuit dat ze altijd wel deels de mol hebben meegenomen in hun tests. Ik hou er wel van om elke test te analyseren en zien hoeveel vragen je op wie hebt ingevuld. Dat kan een handige tip zijn, eventueel ook voor jouw bondgenoot als je elkaar vertrouwt natuurlijk ;)

En verder MollenvangR ligt uit het spel, de kans om het spel te winnen ligt helemaal open! Ik denk dat er velen op hem getipt hadden.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 11-04-2020, 22:19:03
Heel erg bedankt voor jullie bezoek! ::bravo:: Op naar de volgende aflevering!



*wachttijd*



Welkom bij alweer een nieuwe aflevering van Moltalk! ::bravo::

Vandaag te gast: niemand minder dan voormalig host en spuugbakjesverkoper: Lama1997! ::cheerleader::

En we hebben ook weer een afvaller. Hij begon als een onbekende maar is inmiddels onlosmakelijk verbonden met dit seizoen. Hij haalde veel geld op maar zal hier helaas geen cent van terugzien. Geef een applaus voor michael90! ::hug::

michael90: de eerste vraag... je hebt nog jokers op zak!??? ::oink:: Waarom heb je ze niet ingezet?

En Lama, hoe is het om dit seizoen te beleven vanaf de kijkersstoel?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: michael90 op 11-04-2020, 23:24:15
michael90: de eerste vraag... je hebt nog jokers op zak!??? ::oink:: Waarom heb je ze niet ingezet?

Hallo iedereen!

Allereerst bedankt dat ik hier in Moltalk te gast mag zijn. Ik heb het heel tof gevonden om mee te maken, maar aan al het moois komt een einde. Zo halverwege het spel vond ik het wel nodig om meer risico te nemen en dat is me helaas fataal geworden. Om het trauma nog wat te vergroten zetten jullie me ook nog eens bij Lama aan tafel. Hij volgt me dus blijkbaar zelfs tot in de studio van Moltalk terwijl de opdracht met de rijstzakken toch al geruime tijd is afgelopen ::rofl::

Dan nu over de jokers... Ik had inderdaad voor het begin van de test nog 3 jokers op zak. Eentje daarvan is bij een andere kandidaat beland en de andere 2 jokers neem ik mee naar huis als een mooi aandenken aan dit prachtige avontuur. Ik heb al eens gezegd dat ik het spel het liefst zonder jokers en vrijstellingen speel, omdat je op die manier de meeste informatie uit een test kan halen. Sommigen twijfelden misschien aan deze bewering, maar het is dus echt hoe ik erover denk. De vorige aflevering won ik een vrijstelling en toen ik hoorde van Dennis dat deze automatisch zou worden ingezet bij de test was ik dan ook behoorlijk teleurgesteld. Ook al had dat misschien betekend dat ik een aflevering eerder uit het spel zou liggen ::schaam::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lama1997 op 11-04-2020, 23:42:54
Hoi allemaal  ::zwaai::

Ik vind het erg leuk om het vanaf de kijkersstoel te volgen. Ik heb zelf in 2017 meegedaan en in 2018 werkte ik mee met de organisatie dus het is nu weer de eerste keer dat ik helemaal blanco aan de zijlijn sta. Als ik het zo zie kriebelt het toch wel weer om eraan deel te nemen, want het is een fantastisch spel om te spelen  ::bravo::

De ene aflevering volg ik wat fanatieker dan de andere, maar over het algemeen volg ik het op de voet. Leuk ook om zo kennis te maken met nieuwe namen  ::ok::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 12-04-2020, 12:25:42
Hallo iedereen!

Allereerst bedankt dat ik hier in Moltalk te gast mag zijn. Ik heb het heel tof gevonden om mee te maken, maar aan al het moois komt een einde. Zo halverwege het spel vond ik het wel nodig om meer risico te nemen en dat is me helaas fataal geworden. Om het trauma nog wat te vergroten zetten jullie me ook nog eens bij Lama aan tafel. Hij volgt me dus blijkbaar zelfs tot in de studio van Moltalk terwijl de opdracht met de rijstzakken toch al geruime tijd is afgelopen ::rofl::

Dan nu over de jokers... Ik had inderdaad voor het begin van de test nog 3 jokers op zak. Eentje daarvan is bij een andere kandidaat beland en de andere 2 jokers neem ik mee naar huis als een mooi aandenken aan dit prachtige avontuur. Ik heb al eens gezegd dat ik het spel het liefst zonder jokers en vrijstellingen speel, omdat je op die manier de meeste informatie uit een test kan halen. Sommigen twijfelden misschien aan deze bewering, maar het is dus echt hoe ik erover denk. De vorige aflevering won ik een vrijstelling en toen ik hoorde van Dennis dat deze automatisch zou worden ingezet bij de test was ik dan ook behoorlijk teleurgesteld. Ook al had dat misschien betekend dat ik een aflevering eerder uit het spel zou liggen ::schaam::
Interessant. Stel dat je had mogen kiezen om de vrijstelling te laten inzetten voor jezelf, of voor iemand anders, had je dan dat laatste gedaan? ;)

@Lama: Als je de opdrachten kijkt, kijk je er dan stiekem naar vanuit het oog van een organisator? Als in, dat je denkt "ah, hoe zou dit bedacht zijn, hoe zou dit in elkaar zijn gezet"? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: michael90 op 12-04-2020, 12:43:43
Interessant. Stel dat je had mogen kiezen om de vrijstelling te laten inzetten voor jezelf, of voor iemand anders, had je dan dat laatste gedaan? ;)

Die keuze lijkt me niet zo lastig, Spacy. Het liefste heb ik gewoon dat iedereen onder gelijke condities aan de test begint (dus zonder jokers/vrijstellingen). Iemand een vrijstelling gunnen en daarmee jezelf op achterstand zetten is wel het laatste wat je wil ::rofl:: Ik had liever de optie gehad om hem gewoon helemaal niet in te zetten en ook deze mooi mee naar huis te nemen zonder dat iemand er wat aan had. Ik was in zekere zin ook blij dat Lucy uit het spel ging zodat ik zelf een grotere kans had om de winstjokers te bemachtigen  :-[ 
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lama1997 op 12-04-2020, 16:09:28
Interessant. Stel dat je had mogen kiezen om de vrijstelling te laten inzetten voor jezelf, of voor iemand anders, had je dan dat laatste gedaan? ;)

@Lama: Als je de opdrachten kijkt, kijk je er dan stiekem naar vanuit het oog van een organisator? Als in, dat je denkt "ah, hoe zou dit bedacht zijn, hoe zou dit in elkaar zijn gezet"? :)
Ja ik kijk vaak wel waar dat addertje onder het gras zit. Je weet namelijk dat die er bij veel spellen in zitten. Je probeert namelijk een gelaagd spel in elkaar te zetten. Ik vind het leuk om te zien wat Dennis allemaal bedacht heeft  ::bravo:: Ik geniet gewoon van alle ideeën en het spel  ::ok::
Tot nu toe vind ik het heel leuk in elkaar zitten!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 13-04-2020, 15:39:16
@michael: Nice! Ben je bewust bezig geweest met zo veel mogelijk geld ophalen? :P

@Lama: Mee eens. :D Welke spellen/ideeën/twists etc. vond je tot nu toe het best? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lama1997 op 13-04-2020, 19:34:34
Ik ben echt fan van escaperooms, dus ik die vond ik in aflevering 4 heel erg leuk!  ::bravo::
En Michael stalken in de rijstvelden vond ik leuk  ::hypocriet::

Verder houd ik wel van twists bij executies. Dus toen er oranje schermen verschenen, was ik heel blij verrast. Leuk bedacht dat deze personen ontvoerd werden  ::ok::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: michael90 op 13-04-2020, 19:36:41
@michael: Nice! Ben je bewust bezig geweest met zo veel mogelijk geld ophalen? :P

Eigenlijk wel. Als je probeert zo veel mogelijk geld binnen te halen dan krijgt de Mol het namelijk lastig. Hij moet zorgen dat de pot laag blijft en de enige manier om dat dan te doen is door uit z'n hok te komen en ons tegen te werken. Daarom vond ik het ook wel jammer dat veel deelnemers voor de tactiek van nepmollen kozen. Dan hoeft de Mol in principe een stuk minder te doen om dat te doen slagen. Verder maakte ik met die tactiek ook de meeste kans op de winstjokers en kon ik er soms voor zorgen dat de rest in ieder geval geen voordeel op mij kreeg bij de test. Daarnaast weet ik als oud-organisator van verschillende spellen dat het ook voor de organisator zelf het leukste is als mensen echt actief hun best doen om de door jou bedachte opdrachten te doen slagen. Ik neem aan dat Dennis deze mening deelt, maar ik kan het mis hebben ::hypocriet::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 14-04-2020, 22:27:51
Ik ben echt fan van escaperooms, dus ik die vond ik in aflevering 4 heel erg leuk!  ::bravo::
En Michael stalken in de rijstvelden vond ik leuk  ::hypocriet::

Verder houd ik wel van twists bij executies. Dus toen er oranje schermen verschenen, was ik heel blij verrast. Leuk bedacht dat deze personen ontvoerd werden  ::ok::
Yep, het gaat lastig worden om dit seizoen te overtreffen! ;)

Wiens exit kwam voor jou tot nu toe als de grootste verrassing? :)

Eigenlijk wel. Als je probeert zo veel mogelijk geld binnen te halen dan krijgt de Mol het namelijk lastig. Hij moet zorgen dat de pot laag blijft en de enige manier om dat dan te doen is door uit z'n hok te komen en ons tegen te werken. Daarom vond ik het ook wel jammer dat veel deelnemers voor de tactiek van nepmollen kozen. Dan hoeft de Mol in principe een stuk minder te doen om dat te doen slagen. Verder maakte ik met die tactiek ook de meeste kans op de winstjokers en kon ik er soms voor zorgen dat de rest in ieder geval geen voordeel op mij kreeg bij de test. Daarnaast weet ik als oud-organisator van verschillende spellen dat het ook voor de organisator zelf het leukste is als mensen echt actief hun best doen om de door jou bedachte opdrachten te doen slagen. Ik neem aan dat Dennis deze mening deelt, maar ik kan het mis hebben ::hypocriet::
Even een sidestep; welke spellen heb je zoal georganiseerd? :D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: michael90 op 15-04-2020, 00:04:30
Even een sidestep; welke spellen heb je zoal georganiseerd? :D
WIDM (verschillende keren), Ik Hou van Holland, Expeditie Robinson, Peking Express, The Amazing Race, weerwolvenspellen en ook nog een jaarlijks terugkerende kerstquiz waarbij de algemene kennis werd getest. Misschien ben ik er nog een paar vergeten, maar ik kan er wel echt van genieten om spellen te bedenken en misschien ligt daar ook wel meer mijn kracht dan meedoen. Het enige probleem is dat ik vroeger echt zeeën van tijd had en tegenwoordig wel een stuk minder. Het organiseren van een groot spel kost namelijk echt enorm veel uren aan voorbereidingstijd plus dan ook nog de tijd die in het spel zelf gaat zitten.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lama1997 op 15-04-2020, 08:05:45
Ik denk dat ik de exit van Mollenvanger wel verrassend vond. Ik verdacht hem niet als mol maar zag hem wel naar de finale gaan. Misschien ook omdat ik in mijn achterhoofd heb dat hij het spel natuurlijk door en door kent. Maar ook omdat hij best veel aan het nepmollen was. Ik dacht: Oh, die weet wie de mol is en wilt niet dat andere mensen dat ook weten  ::rofl::
Dus die executie zag ik niet aankomen  ::ohno::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 15-04-2020, 15:09:01
WIDM (verschillende keren), Ik Hou van Holland, Expeditie Robinson, Peking Express, The Amazing Race, weerwolvenspellen en ook nog een jaarlijks terugkerende kerstquiz waarbij de algemene kennis werd getest. Misschien ben ik er nog een paar vergeten, maar ik kan er wel echt van genieten om spellen te bedenken en misschien ligt daar ook wel meer mijn kracht dan meedoen. Het enige probleem is dat ik vroeger echt zeeën van tijd had en tegenwoordig wel een stuk minder. Het organiseren van een groot spel kost namelijk echt enorm veel uren aan voorbereidingstijd plus dan ook nog de tijd die in het spel zelf gaat zitten.
Wat tof! :) Je hebt er dus al veel ervaring mee. Wat vind je van Dennis als organisator? ;D En is dit de eerste keer dat je zelf meedoet?

Ik denk dat ik de exit van Mollenvanger wel verrassend vond. Ik verdacht hem niet als mol maar zag hem wel naar de finale gaan. Misschien ook omdat ik in mijn achterhoofd heb dat hij het spel natuurlijk door en door kent. Maar ook omdat hij best veel aan het nepmollen was. Ik dacht: Oh, die weet wie de mol is en wilt niet dat andere mensen dat ook weten  ::rofl::
Dus die executie zag ik niet aankomen  ::ohno::
Dat had ik dus ook. :P

Als ik naar de Wie is de Mol?-poll kijk, zijn de meningen redelijk verdeeld. Lama, zonder te zeggen wie je verdenkt, zit jij al vol in een tunnel of twijfel je ook nog heel erg over wie het kan zijn?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lama1997 op 15-04-2020, 16:30:45

Dat had ik dus ook. :P

Als ik naar de Wie is de Mol?-poll kijk, zijn de meningen redelijk verdeeld. Lama, zonder te zeggen wie je verdenkt, zit jij al vol in een tunnel of twijfel je ook nog heel erg over wie het kan zijn?
Ik zit vanaf aflevering 1 al vol in een tunnel. Dus ik ben heel benieuwd of ik het bij het juiste eind heb  ::bravo::
En jij? ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: michael90 op 15-04-2020, 17:35:07
Wat tof! :) Je hebt er dus al veel ervaring mee. Wat vind je van Dennis als organisator? ;D En is dit de eerste keer dat je zelf meedoet?

Dennis doet het uitstekend en dat heb ik hem ook al gezegd. Kleine foutjes sluipen er altijd wel in, maar het is dan ook enorm lastig om alles in je eentje te moeten leiden en regelen. Van mij krijgt Dennis een dikke pluim ::bravo::

Je merkt wel dat iedereen het qua organisatie en regels toch altijd net anders doet en dat maakt het ook juist leuk. Zo zie je bijvoorbeeld bij Dennis veel opdrachten waar opzoeken niet mag, waar ik juist voor een opzet zou kiezen waarbij bij de meeste opdrachten niks op te zoeken valt (is bij Dennis ook wel een behoorlijk deel). De rest van de opdrachten laat ik de deelnemers juist wel het internet gebruiken om tot de oplossing te komen (wat vaak dan nog behoorlijk pittig is).

Het was inderdaad mijn eerste deelname aan een WIDM-spel en ik heb vrijwel van alle opdrachten enorm genoten. Heb wel ooit eens eerder aan Expeditie Robinson meegedaan en ook nog eens gewonnen. Helaas zat dat er deze keer niet in, maar dat mag de pret niet drukken :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 18-04-2020, 01:07:07
Ik zit vanaf aflevering 1 al vol in een tunnel. Dus ik ben heel benieuwd of ik het bij het juiste eind heb  ::bravo::
En jij? ;D
Oeh, spannend! :D Ik heb echt geen idee... mijn hoofdverdachte van het begin zit er nog wel in, maar ben steeds meer gaan twijfelen. Ik ben heel erg benieuwd!

Dennis doet het uitstekend en dat heb ik hem ook al gezegd. Kleine foutjes sluipen er altijd wel in, maar het is dan ook enorm lastig om alles in je eentje te moeten leiden en regelen. Van mij krijgt Dennis een dikke pluim ::bravo::

Je merkt wel dat iedereen het qua organisatie en regels toch altijd net anders doet en dat maakt het ook juist leuk. Zo zie je bijvoorbeeld bij Dennis veel opdrachten waar opzoeken niet mag, waar ik juist voor een opzet zou kiezen waarbij bij de meeste opdrachten niks op te zoeken valt (is bij Dennis ook wel een behoorlijk deel). De rest van de opdrachten laat ik de deelnemers juist wel het internet gebruiken om tot de oplossing te komen (wat vaak dan nog behoorlijk pittig is).

Het was inderdaad mijn eerste deelname aan een WIDM-spel en ik heb vrijwel van alle opdrachten enorm genoten. Heb wel ooit eens eerder aan Expeditie Robinson meegedaan en ook nog eens gewonnen. Helaas zat dat er deze keer niet in, maar dat mag de pret niet drukken :)
Gaaf! Ik hoor al een hoop mensen met ervaring wat betreft het organiseren van online WidM en andere spellen, dus de creativiteit zal voorlopig nog niet uitgeput raken. ;)

Lama, tot slot; in 2017 schopte je het tot aflevering 9. Nu zijn de kandidaten in het huidige WidMO ook al aardig ver geraakt inmiddels, maar toch, heb je nog tips voor ze? :)

En Michael, nog even een vraag waar veel kijkers nieuwsgierig naar zijn: met welke WidM-kandidaat vergelijk je jezelf? ::hypocriet::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lama1997 op 18-04-2020, 09:03:34
Ja, speel met "verdeel en heers".

Vertrouw op een bondgenoot, waar je alles eerlijk en open mee deelt, Maar houd ook de andere kandidaten dichtbij. Vertel ook af en toe de waarheid tegen je schijnbondje, maar zorg ervoor dat dat geen informatie is waar ze veel aan hebben. Ze kunnen dan wel zeggen: "Ah, je sprak de waarheid, dus ik kan je vertrouwen". Dan kom je met een volgende leugen gemakkelijker weg en kun je wellicht mensen uit het spel werken. Iets wat in het late stadium, met de finale in zicht, wel belangrijk is  :)

Dat bracht mij in ieder geval heel ver, aangezien ik ook wist dat vrij veel mensen toentertijd al snel op de goede mol zaten. Die informatie had ik, omdat ik met iedereen praatte. Ik moet wel zeggen dat ik toen zo veel lijntjes had uitstaan dat ik op een gegeven moment fouten maakte  ::rofl:: Bij de mandjesopdracht plaatste ik in de verkeerde pm groep om stiekem Dennis te droppen. Bleek Dennis in die groepspm te zitten   ::rofl:: ::schaam::

Wellicht een ingewikkeld verhaal, maar voor mij werkte het wel. Op die manier heb je de meeste informatie denk ik ::ok::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 18-04-2020, 19:36:00
Dat bracht mij in ieder geval heel ver, aangezien ik ook wist dat vrij veel mensen toentertijd al snel op de goede mol zaten. Die informatie had ik, omdat ik met iedereen praatte. Ik moet wel zeggen dat ik toen zo veel lijntjes had uitstaan dat ik op een gegeven moment fouten maakte  ::rofl:: Bij de mandjesopdracht plaatste ik in de verkeerde pm groep om stiekem Dennis te droppen. Bleek Dennis in die groepspm te zitten   ::rofl:: ::schaam::
Oei, dat is inderdaad niet handig! ::rofl:: Maar verder; hele goeie tips!

Michael en Lama, zeer bedankt voor jullie aanwezigheid! Michael, jij mag mijn laatste vraag nog beantwoorden als je wilt. ;)



Moltalk is natuurlijk leuk voor jong en oud, en dus proberen we iedereen tevreden te houden. ::tandpastasmiley:: Vandaag hebben wij als gast, souvernirverkoper en ongetwijfeld toekomstig deelnemer van Wie is de Mol Online: B&W! ::bravo::

Helaas waren de goeie tips van Lama niet voldoende om zijn mede-ex-WidMO-organisator in het spel te houden. De man die vaak zoveel puntjes achter zijn berichten zet, moet nu dan een punt achter zijn deelname zetten. We hebben het natuurlijk over LdHMolletje! ::hug::

LdH, de helft van mensen had voorspeld dat jij af zou vallen. Nu zeggen ze dat al langer, maar blijkbaar hadden ze er niet zo veel vertrouwen in. Hoe was dat voor jou? Had jij verwacht verder te komen, of er eerder uit te gaan? :)

B&W, wat vind jij van het seizoen tot dusver? :) En had je zelf mee willen doen?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: LdHmolletje op 18-04-2020, 19:58:07
Als eerste: dank jullie wel voor de uitnodiging voor Moltalk!

Mijn eerste doel was: het overleven van de eerste aflevering. Dat is toch de aflevering waarin niemand eruit wil vliegen. Daarna was het winst voor mij. Net als MV ben ik erin gestapt om lekker het spelletje te spelen en vervolgens te zien waar het schip zou gaan stranden. Op die manier heb ik zeker meer genoten van het spel dan ik zou hebben gedaan indien ik volledig voor de winst zou zijn gegaan. Ik wist iedere aflevering dat het de laatste kon zijn, en kon zo iedere keer weer genieten van een volgende aflevering. Helaas is dat nu voorbij. Maar ach, het was mooi zo!

Ik heb er ook bewust voor gekozen om niet de mol te willen zijn. Ik ben het in andere online spellen al meermaals geweest, en wilde nu niet die druk hebben. Want het zijn van een online mol kan echt vermoeiend zijn. Je moet constant oppassen niet iets verkeerds te doen of zeggen. Daarom heb ik al meteen gezegd dat ik lekker kandidaat wilde zijn!

Dat men mij iedere aflevering als afvaller had keek ik eerlijk gezegd niet van op. Blijkbaar heeft men een bepaald beeld van mij. Maar het heeft mij juist gemotiveerd om gewoon mijn best te doen in de zoektocht naar de mol. Eerlijk gezegd had ik geen idee van hoever ik zou willen komen. Ik was al blij verrast dat ik was uitgekozen door D*N, zeker gezien ik in de eerste aflevering meerdere dagen zou missen. En ook omdat ik zelf niet 100% overtuigd was van mijn inschrijving.
Natuurlijk, ik had ook graag willen winnen, maar ik wist al dat dat zeer moeilijk zou worden met zulke sterke kandidaten, en een sterke mol. Zoals gezegd: mijn enige echte doel was niet de eerste afvaller te zijn (zeker niet gezien de dagen die ik die eerste aflevering miste vanwege mijn vakantie op Malta) Gelukkig ook zijn de 3 vorige presentatoren van WIDMO niet na elkaar afgevallen, waar ik wel even voor vreesde na de eerste executie van Tim. Maar hoe dan ook: ik ben tevreden!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: B&W op 18-04-2020, 23:34:58
B&W, wat vind jij van het seizoen tot dusver? :) En had je zelf mee willen doen?[/center]
Leuk dat ik mocht komen! ::joehoe::

Ik vind het zeker weten een topseizoen. Er zitten een hele hoop gelaagde opdrachten tussen waarvan je toch denkt: die opdracht had ik willen bedenken :P. Een favoriet van mij is Bestemming Restaurant uit aflevering 1. Knap dat je een opdracht kan verzinnen waar iedereen verschillende taken heeft die zo goed samenkomen. Tof ::bravo::

Ik heb er wel even over nagedacht of ik mee zou doen, maar dat was niet verstandig. Ik zou met school 5 dagen weg zijn in de periode dat het spel bezig was. Die reis gaat niet door, maar toen wist ik dat nog niet.
Ik had het wel heel leuk gevonden om onderdeel te kunnen zijn van het spel, maar zoals je al zei: misschien een toekomstige deelnemer :D.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 19-04-2020, 21:04:20
@LdH: Fijn dat je tevreden bent, je mag ook best trots zijn op hoe ver je gekomen bent. :) Je wilde dus niet de mol zijn, maar heb je wel geprobeerd om jezelf verdacht te maken?

@B&W: Zou zeker leuk zijn! :) Heb je al enig idee wie de mol zou kunnen zijn (zonder namen te noemen uiteraard)?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: LdHmolletje op 20-04-2020, 12:30:20
Bewust verdacht maken eigenlijk pas de laatste 2 afleveringen... Toen het eigenlijk al te laat was. Verder niet echt. Hooguit een keertje bewust wat trager zijn met een antwoord e.d. Misschien had ik toch in het begin ook al af en toe echt bewust wat moeten gaan doen...
Maar ja, ik had al bij mezelf gedacht dat men vast iemand die het grootste deel van aflevering 1 niet online kon zijn niet de mol kon zijn...
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 20-04-2020, 15:30:28
Was je dan wel bezig met zoveel mogelijk geld te verdienen om die felbegeerde jokers te bemachtigen? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: LdHmolletje op 20-04-2020, 16:55:54
Daar was ik zeker mee bezig. Maar het liep alleen zelden zoals ik wilde... Zoals bijvoorbeeld afgelopen week bij het sneeuwbalgooien. Precies op de momenten dat ik online was werden er net foto's gepost van degenen die we dus net niet moesten hebben. Enkel die Russische winnares had ik kunnen gokken... Of dat iemand anders net op het verkeerde moment een actie deed of zo. Maar eerlijk gezegd: het was leuk, indien ik een joker had gehad, maar ik vond het zeker niet heel belangrijk. Zoals ik al eerder zei: het plezier stond bij mij gewoon voorop! Eigenlijk lijkt het me trouwens wel eens leuk om een heel spel te doen zonder jokers of dat soort dingen!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: B&W op 20-04-2020, 19:10:22
@B&W: Zou zeker leuk zijn! :) Heb je al enig idee wie de mol zou kunnen zijn (zonder namen te noemen uiteraard)?
Ik heb wel een vermoeden, maar ik zou er geen geld op inzetten :P. Het is toch anders dan in het programma, omdat de mol niet bezig hoeft te zijn met zijn pokerface. ;)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 20-04-2020, 23:10:05
Daar was ik zeker mee bezig. Maar het liep alleen zelden zoals ik wilde... Zoals bijvoorbeeld afgelopen week bij het sneeuwbalgooien. Precies op de momenten dat ik online was werden er net foto's gepost van degenen die we dus net niet moesten hebben. Enkel die Russische winnares had ik kunnen gokken... Of dat iemand anders net op het verkeerde moment een actie deed of zo. Maar eerlijk gezegd: het was leuk, indien ik een joker had gehad, maar ik vond het zeker niet heel belangrijk. Zoals ik al eerder zei: het plezier stond bij mij gewoon voorop! Eigenlijk lijkt het me trouwens wel eens leuk om een heel spel te doen zonder jokers of dat soort dingen!
Oeh, gewoon een puur vanilla mol-seizoen! Interessant... heb je, met je organisatorenbloed, nog meer frisse inspiratie opgedaan uit deze editie? :)

Ik heb wel een vermoeden, maar ik zou er geen geld op inzetten :P. Het is toch anders dan in het programma, omdat de mol niet bezig hoeft te zijn met zijn pokerface. ;)
Dat vind ik dus ook altijd zo lastig! Heb je LdH ooit verdacht? ::hypocriet::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: LdHmolletje op 21-04-2020, 08:34:04
Ik heb zeker ideeën opgedaan dit seizoen, mocht ik in de toekomst nog eens een seizoen zou gaan mee-organiseren. Maar sowieso is dat niet voor het eerstvolgende seizoen.  Maar eigenlijk geldt dat voor veel dingen in het dagelijks leven, dat je daar inspiratie uit kan opdoen voor opdrachten, of delen van opdrachten. Ook de tv-series van WIDM zijn daarvoor uitermate geschikt (al moet je wel goed nadenken of een opdracht die op tv perfect is online ook goed kan gaan), maar ook bij andere series kan je inspiratie opdoen. Of zelfs bij dingen die je op straat in je dagelijkse omgeving ziet.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: B&W op 21-04-2020, 21:33:33
Dat vind ik dus ook altijd zo lastig! Heb je LdH ooit verdacht? ::hypocriet::
LdH is bij mij nooit één van mijn verdachten geweest. Daarbij speelde zijn vakantie naar Malta ook wel een rol: je wil als mol echt iets neerzetten en als je er niet bij kan zijn aan het begin kies je er toch eerder voor om de hoofdrol aan iemand anders over te laten :).
Hoewel het natuurlijk ook een leuke twist kan zijn: er was nog geen mol ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 23-04-2020, 00:28:26
Ik heb zeker ideeën opgedaan dit seizoen, mocht ik in de toekomst nog eens een seizoen zou gaan mee-organiseren. Maar sowieso is dat niet voor het eerstvolgende seizoen.  Maar eigenlijk geldt dat voor veel dingen in het dagelijks leven, dat je daar inspiratie uit kan opdoen voor opdrachten, of delen van opdrachten. Ook de tv-series van WIDM zijn daarvoor uitermate geschikt (al moet je wel goed nadenken of een opdracht die op tv perfect is online ook goed kan gaan), maar ook bij andere series kan je inspiratie opdoen. Of zelfs bij dingen die je op straat in je dagelijkse omgeving ziet.
Yep, inspiratie zit in alles!

LdH is bij mij nooit één van mijn verdachten geweest. Daarbij speelde zijn vakantie naar Malta ook wel een rol: je wil als mol echt iets neerzetten en als je er niet bij kan zijn aan het begin kies je er toch eerder voor om de hoofdrol aan iemand anders over te laten :).
Hoewel het natuurlijk ook een leuke twist kan zijn: er was nog geen mol ;D
Dat is waar, als hij de mol was, dan was hij wel naar Molta gegaan.

 ;D

 :D

 :)

 :-\\

 :(

 :-[

Oké, laat maar, ik heb het geprobeerd, maar ik besef me dat geen enkele woordgrap ooit qua genialiteit nog in de buurt kan komen bij "Hindi Verbindi". Dat is gewoon onverslaanbaar. Chapeau, Dennis! ::ok::

Goed, LdH en B&W (al die afkortingen!), wat vinden jullie van de kandidatengroep dit jaar? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: LdHmolletje op 25-04-2020, 09:21:30
De deelnemersgroep was absoluut een interessante. Van alles wat zat er wel tussen. Jonkies, wat ouderen, rustige spelers, veel te overactieve en overfanatieke spelers, spelers die vooral voor het spel zelf deelnamen, spelers die vooral voor alles eromheen deelnamen, spelers die het constant beter leken te weten, 3 oud-presentatoren, spelers die elkaar al kenden... Ik heb het in ieder geval een mooie groep gevonden! Enige jammere: slechts 1 vrouwelijke deelnemer. Hopelijk komt dat in de toekomst nog eens meer in evenwicht!

Dat is waar, als hij de mol was, dan was hij wel naar Molta gegaan.
Ik had zelfs Molta al eens in een post gebruikt!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 25-04-2020, 19:23:02
Ik had zelfs Molta al eens in een post gebruikt!
Oei, pijnlijk! ::schaam:: Gauw door met de volgende aflevering van Molta...lk.

Hartelijk dank voor jullie komst, LdH en B&W! ::bravo::



In deze aflevering; als eerste, de verliezend finalist van MO 2018, dit jaar tevens op de markt verkoopster van... nou ja... éénmaal raden. Hier is Kaaasje! ::bravo::

En er is natuurlijk ook weer een afvaller. Hij heeft het ver geschopt, maar helaas niet ver genoeg. Zat hij op het goede spoor of heeft hij zijn loep op de verkeerde gericht? Hij zal nog even op het antwoord moeten wachten. Hier is Vermoljoen! ::vergroot:: ::hug::

Tja, Vermoljoen. Je hebt het best ver geschopt, ik vind dat zeker een prestatie! ::jaja:: Met welk gevoel zit je hier nu?

En Kaaasje, hoe is het om nu weer een seizoen vanaf de zijlijn te bekijken, na vorige keer tot aan het eind te hebben meegedaan? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 25-04-2020, 19:30:34
Aan de ene kant ben ik om te beginnen Dennis heel dankbaar dat ik mocht meedoen. Hopelijk heb ik hem en de kijkers niet teleurgesteld, want ik kon soms wel heel serieus met dit spel bezig zijn  ::rofl::
Ik had een duidelijk doel en dat was de finale behalen, dat is helaas niet gelukt, maar toch ben ik heel tevreden over mijn prestatie in dit spel. Aflevering 8 van de 10 is niet slecht, maar daar zit dan het toch wel triestige gevoel, want ik had heel graag de finale willen spelen en het liefst van al dit spel winnen. Ook ben ik nu een beetje verward: zit ik nu op de goede Mol, maar heb ik de test te traag of niet goed genoeg ingevuld of zat ik helemaal verkeerd? Op dat antwoord zal ik nog even moeten wachten.

Ik wil de andere kandidaten enorm bedanken, want het was geweldig!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Kaaasje op 25-04-2020, 20:03:59
Dank dat ik hier te gast ben ::bravo::

Super leuk om dit seizoen van de zijlijn mee te maken maar zo anders dan toen ik zelf mee deed. Gelukkig ook maar.  Ik heb geen Excel om dingen in bij te houden, ik lees niet alles meerdere keren en gek genoeg ben ik eigenlijk amper bezig met wie de mol is. Ik kijk wel meermaals per dag naar de opdrachten maar vind het ook wel fijn dat ik er niks mee moet. Zo bleef ik zelfs steeds de posts lezen in die opdracht waarin Frank en Lama de kandidaten opjoegen terwijl ik eigenlijk géén idee heb van wie waar staat en wat er nu gebeurd. En gek genoeg blijf je toch steeds checken of er nieuwe posts zijn.

Afgelopen aflevering was de bar-opdracht en daar heb ik in mijn seizoen zo'n goede herinneringen aan. Ik verloor mezelf echt in zo'n opdracht. Binnen zo'n opdracht was ik dan niet meer bezig met de mol maar met het naar me zin hebben. Ik had eigenlijk nog wel meer willen kopen maar de opdracht was voorbij voor ik het echt door had.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 25-04-2020, 20:30:15
@Vermoljoen; je hebt ons zeker niet teleurgesteld, ik heb in elk geval kunnen genieten van je fanatisme! ::bravo::

Met wat voor tactiek speelde jij het spel? Hoorde die fanatisme daarbij? En volgens Lodewijk was je erg wantrouwend, klopt dat?

Ik kijk wel meermaals per dag naar de opdrachten maar vind het ook wel fijn dat ik er niks mee moet. Zo bleef ik zelfs steeds de posts lezen in die opdracht waarin Frank en Lama de kandidaten opjoegen terwijl ik eigenlijk géén idee heb van wie waar staat en wat er nu gebeurd. En gek genoeg blijf je toch steeds checken of er nieuwe posts zijn.
Heel herkenbaar. ::rofl:: Het kost best wat tijd en toewijding om alles goed te kunnen volgen. :P

Ik herinner me inderdaad dat jij ook heel erg fanatiek was. ;) En het was toen een zeer gezellig feest in de TinTinDeoBar! Wat was er toen ook alweer allemaal te doen in jullie bar? ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 25-04-2020, 20:45:48
Wat Lodewijk zegt, dat klopt wel. Dit is WIDM, een spel van leugen en bedrog. Dus dan is het toch logisch dat je niemand kan vertrouwen ;)

Ik wou in het begin eerst observeren en af en toe ‘kwaad’ zijn op beslissingen van andere kandidaten. Ook goed gebruik maken van mijn ‘onbekendheid’ op het forum, want veel wisten de kandidaten niet over mij. Ik wou zeker ook proberen af en toe de leiding te nemen en dat niet goed genoeg te doen, maar dat heb ik uiteindelijk niet veel gedaan. Ik heb me heel vaak ingehouden om iets te zeggen, want het mocht niet te fel opvallen dat ik een kandidaat ben, maar ik mocht ook niet te verdacht worden. Ik wou eerst reacties van anderen afwachten om daar op in te spelen. Ik denk dat ik er wel redelijk ben in geslaagd om de balans tussen te verdacht en totaal niet verdacht te vinden en me zo op te stellen zodat ik verdacht werd, want het was heel mooi als kandidaten vragen op mij zouden invullen.
Het belangrijkste was dat ik me goed inleefde in wat een Mol zou doen, dit kan ik dan zelf ook doen of ik kan kijken wie het meeste in de buurt komt.  :)

Ik heb heel veel genoteerd in excel en heb ook vooral mijn afstreep-tactiek gebruikt: welke dingen zijn zo kandidaats dat een Mol dit niet zou doen? Ook vind ik Follow The Money belangrijk, aar dat is uiteraard niet allesbepalend, maar de kandidaten die het meest verdienen kunnen het zo goed als zeker niet zijn. Dus ook daar was er weer een afstreep-theorie.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 25-04-2020, 20:51:49
Kijk eens aan, je hebt je speelwijze dus goed doordacht en ik denk dat je mede daardoor toch ver gekomen bent. :)

Ook goed gebruik maken van mijn ‘onbekendheid’ op het forum, want veel wisten de kandidaten niet over mij.
Toen ik meedeed kende ik ook niemand, en ik weet nog dat ik dat best lastig vond. Ervaarde jij dit ook als een nadeel?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 25-04-2020, 20:55:39
Eigenlijk heb ik er niet veel last van gehad. Er werden al snel vragenlijsten uitgewisseld waardoor het geen na- of voordeel meer was. Al is het natuurlijk wel anders als iedereen je kent.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Kaaasje op 25-04-2020, 21:33:47
Ik herinner me inderdaad dat jij ook heel erg fanatiek was. ;) En het was toen een zeer gezellig feest in de TinTinDeoBar! Wat was er toen ook alweer allemaal te doen in jullie bar? ;D
Ons idee was, de mol is tof, daar wil je onderdeel van zijn. Niet alleen door een drankje te doen maar juist door de spellen. Dus waren er regelmatig spellen die linkte aan de gebeurtenissen en opdrachten die wij al hadden gedaan. Zo was er een raad het liedje van emoticons omdat we een opdracht hadden waarin we alleen met 4 emoticons mochten praten.

En daarnaast waren er natuurlijk ook hapjes drankjes en muziek.

Daarom vind ik het ook zo mooi hoe D*N de kijkers weet te betrekken en meedoen in de mol. Zo word het niet alleen een spel van de kandidaten. En het is vaak niet alleen voor de show maar heeft zeker ook een functie, zoals de chaos bij de markt.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 25-04-2020, 21:42:48
@Vermoljoen: Gelukkig :)

@Kaaasje: Dat was ontzettend tof gedaan inderdaad. Maar de kandidaten hebben dit jaar ook hun creatieve kant laten zien, de ene bar met de Pokérap, en de andere bar met de persoonlijke muziekkoppelaars. ::bravo::

Wat vonden jullie de leukste opdracht tot nu toe? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 25-04-2020, 22:01:43
Het is een opdracht die nu al enkele keren is vermeld, maar 'Bestemming Restaurant' gaf mij echt het gevoel: wow, ik zit hier echt in WIDMO. Er waren verschillende onderdelen om de opdracht te doen slagen en we hebben de Mol meteen in het begin een hak kunnen zetten, dus dat was wel heel mooi :)
Heel aflevering 5 vond ik ook heel tof, ondanks dat ik er bij 2 opdrachten al snel uitlag: Robbie moest puzzels oplossen waardoor wij de anderen kluizen konden openen, er was een soort kistjesopdracht die heel tof in elkaar zat én er was een eliminatietwist! Ook de manier waarin we werden geďntroduceerd vond ik heel tof, dat gaf een beetje het mysterieuze van WIDM. De bar-opdracht was ook heel tof, alleen hoopte ik als manager nog iets extra te krijgen. Eigenlijk was echt alles buiten de Food Market tof  ;D
Ook de opdrachten cookies verbergen en game error vind ik nu al tof! Maar daar mag ik denk ik nog niks over zeggen...

Ik heb Dennis heel vaak in privé gezegd hoe tof ik de opdrachten vind en ook langs deze weg wil hem nog eens enorm bedanken voor het organiseren en het bedenken van de opdrachten!  ::bravo::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Kaaasje op 25-04-2020, 23:25:12
@Kaaasje: Dat was ontzettend tof gedaan inderdaad. Maar de kandidaten hebben dit jaar ook hun creatieve kant laten zien, de ene bar met de Pokérap, en de andere bar met de persoonlijke muziekkoppelaars. ::bravo::
Zeker! Leuke manieren om het publiek te betrekken door iets uit te zoeken over je publiek of zelf een performance neer te zetten ::bravo::
Mooi ook hoe iedereen zo zijn eigen invulling geeft aan een dergelijke opdracht.

Er zijn heel veel toffe opdrachten, zoals ook de bar. Zo vind ik de escape room met koeien leuk bedacht en uitgevoerd. Slangenmand vond ik een mooie door ook de psychologische twist van wissel ik van mandje of niet? En dat voor eigen belang gaan niet ten koste van de pot hoeft te gaan. En ook iets als spaghetti bluesky. Al raakte ik toen nog de draad kwijt wat ik zelf dacht welke waar was en welke nu uiteindelijk waar was. (zelf niet goed terug gelezen.)

Mooi hoe er meestal een balans is tussen onmogelijk en te simpel vind ik erg knap.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 27-04-2020, 12:19:08
De akward stilte begint een beetje te lang te duren  ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Kaaasje op 27-04-2020, 21:04:23
Als gast kan ik vast ook vragen stellen  ::tandpastasmiley::

Vermoljoen, wilde jij de mol zijn?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 27-04-2020, 21:16:20
Dan zullen we lekker vragen aan elkaar stellen hahaha

Ik heb aangegeven de Mol te willen zijn. Natuurlijk heb ik ook nog school door de dag, dus ik vermoedde wel dat ik het niet zou worden, maar nu door deze lockdown had ik wel perfect de Mol kunnen zijn  ::rofl::  Ik heb trouwens lang getwijfeld over het opgeven als Mol, maar uiteindelijk heb ik het gewoon gedaan :)

Heb jij je in jouw jaar kandidaat als Mol gesteld?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 28-04-2020, 14:53:17
Sorry, ik moest een paar dagen ondergedoken zitten om spoilers voor De Mol te omzeilen. ::schaam:: Maar ik ben er weer! ;D

En gelukkig krijgen we altijd hulp van onze meest trouwe kijker, Jacco's, die altijd wel wat vragen klaar heeft staan, dus brand los! ::bravo::

Vermoljoen:

Als je terug in de tijd zou mogen gaan en één ding mag veranderen, wat zou dat dan zijn?

Weet je nu wie de Mol is? (Zonder namen te noemen natuurlijk.)

Wat was in dit spel voor jou de grootste shock?

Kaaasje:

Hoe heb jij in je eigen seizoen geprobeerd de mol te ontmaskeren?

Heb je één van de afvallers verdacht?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 28-04-2020, 22:47:57
Als je terug in de tijd zou mogen gaan en één ding mag veranderen, wat zou dat dan zijn?
Mmm lastige vraag... Ik ben heel blij met hoe ik het spel heb gespeeld en het heeft me ook ver gebracht. Ik denk dat dat zou zijn naar een tijd die nog niet zo lang is geleden. De periode tussen het voorbereiden en het maken van de test. Er is iets dat ik verder had moeten onderzoeken, want ik heb daar te snel opgegeven wat eigenlijk totaal tegen mijn gang van zaken is. Misschien ben ik daardoor afgevallen, het zou kunnen.

Weet je nu wie de Mol is? (Zonder namen te noemen natuurlijk.)
Ja. Ik blijf bij de persoon die ik al die tijd heb verdacht. Ik zei meteen nadat ik afviel dat ik heel verward was, maar eigenlijk was die verwarring nergens voor nodig. Dat is één persoon die al een lange tijd één van mijn potentiële Mollen is. Hij is niet meteen hoofdverdachte worden, maar na enkele afleveringen werd hij het wel en toch heb ik nog heel veel getwijfeld. Dat gaan jullie zeker merken in mijn biechten!  ::rofl::

Wat was in dit spel voor jou de grootste shock?
Dit klinkt heel saai, maar het is wel zo: het moment toen ik van Dennis kreeg te horen (lezen :stuck_out_tongue: ) dat ik mocht deelnemen. Ik had dat nooit verwacht en ik had er gelijk heel veel zin in. Ook dat gaan jullie merken in mijn biechten.  ::rofl::
Ook de opdracht Bestemming Restaurant was voor mij een shock, want doen had ik, zoals ik al zei, echt het gevoel "WAUW, ik doe gewoon mee aan WIDMO!". En een shock in negatieve zin was er toen ik in 2 opdrachten in één aflevering uitlag, wat ik nog steeds zo spijtig vind  ::schaam::


Bedankt voor je vragen, Jacco!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 28-04-2020, 23:47:18
Mmm lastige vraag... Ik ben heel blij met hoe ik het spel heb gespeeld en het heeft me ook ver gebracht. Ik denk dat dat zou zijn naar een tijd die nog niet zo lang is geleden. De periode tussen het voorbereiden en het maken van de test. Er is iets dat ik verder had moeten onderzoeken, want ik heb daar te snel opgegeven wat eigenlijk totaal tegen mijn gang van zaken is. Misschien ben ik daardoor afgevallen, het zou kunnen.
(https://www.realitynet.org/CustomAvatars/avatar_30757_1585835267.jpeg)

Ik ben benieuwd of gaat blijken of je op de juiste mol zit, het duurt nu in elk geval niet lang meer!

Vond je het een leuke groep? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Kaaasje op 29-04-2020, 07:34:32
Ik heb aangegeven de Mol te willen zijn. Natuurlijk heb ik ook nog school door de dag, dus ik vermoedde wel dat ik het niet zou worden, maar nu door deze lockdown had ik wel perfect de Mol kunnen zijn  ::rofl::  Ik heb trouwens lang getwijfeld over het opgeven als Mol, maar uiteindelijk heb ik het gewoon gedaan :)
En wat was je techniek dan geweest als mol? Herken je dat in diegene die jij nu als mol ziet? (zonder te veel te verraden...)

Ik had er zelf voor gekozen uiteindelijk niet als mol op te geven. Ik wilde het spel als kandidaat spelen. Ik heb ook lang getwijfeld en had mijn strategie daardoor wel al deels opgeschreven. Ik heb begrepen dat ze me daardoor wel overwogen hebben  ;D


De rest van antwoorden komt later.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 29-04-2020, 12:32:07
Vond je het een leuke groep? :)
Het was zeker een toffe groep! Er waren veel verschillende karakters dat vooral in het begin voor ophef zorgde  ::rofl::  Iedereen had iets dat zichzelf speciaal maakte. Helaas was er wel maar één vrouw in de groep, dus hopelijk komen er in de komende seizoenen meer vrouwen in het spel (niet dat het veel uitmaakt, maar dat is toch altijd een makkelijkere vraag in de test  ;D )

En wat was je techniek dan geweest als mol? Herken je dat in diegene die jij nu als mol ziet? (zonder te veel te verraden...)
Ik weet nog dat ik hier lang over had nagedacht. Het is net zoals het inschrijven als kandidaat: je zegt dit en dat, maar uiteindelijk gaat het helemaal anders  ;D 

Ik vond het bij de inschrijving moeilijk om een tactiek te bepalen als je eigenlijk nog niet weet wat de opdrachten zijn. Vooral veel verwarring doen zaaien en een beetje op de achtergrond blijven is handig als Mol, maar ik zou vooral heel dicht bij mezelf blijven en af en toe op de voorgrond staan (en het dan net niet goed genoeg doen). Ik denk dat het voor mij vooral belangrijk was dat ik mezelf goed op voorhand kon voorbereiden en over iedere situatie goed zou nadenken. Liegen kan ik heel goed, maar via een site is dat ook al helemaal niet moeilijk  :)
Ik denk dat ik wel dé verassing zou kunnen zijn. Ik ben de jongste van de groep, ik ben nog geen 18 jaar, wie maakt zo iemand Mol? Ook zou ik mezelf echt voordoen als een domme kandidaat die niks snapt en daardoor af en toe verkeerde dingen doet. Eigenlijk is me dit als kandidaat overgekomen, maar hoer erg dat ook klinkt, het was bijna nooit bewust  ::schaam::

Of ik het herken in mijn Mol is toch een vraag die ik ga laten passeren. Ik wil niet het spel verpesten door te veel informatie weg te geven ;)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 29-04-2020, 19:07:31
Ik denk inderdaad dat je best een verrassende keuze zou zijn, maar dat je het zeker zou kunnen! :)

Wat vond je van India als locatie? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 29-04-2020, 19:12:12
Ik vond het mooi dat er toch enkele opdrachten waren die in combinatie stonden met de locatie. Dit geeft zeker een toevoeging en maakt een opdracht toffer. India als locatie was zeker geen slechte keuze. het was een land waar ik eigenlijk nog niet zo heel veel over wist, dus ik heb toch het één en het ander 'gezien' van India. Ik denk dat je zeker niet mag onderschatten hoe moeilijk het kan zijn om al die locaties uit te moeten zoeken. Daar kruipt denk ik héél veel werk in.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Kaaasje op 29-04-2020, 20:56:25
Leuk vragen van kijkers ::bravo::
(Sorry voor mijn traagheid, iets met werk ;))

Hoe heb jij in je eigen seizoen geprobeerd de mol te ontmaskeren?
Ik hield vanalles bij, dus dat was een manier om te kijken wat er gebeurde. Ik noteerde vanalles en noteerde daarbij ook in een overzicht of ik er onmolse of molse dingen in zag. Ik keek daarbij ook naar wat de invloed van de mol zou zijn (ook in relatie tot de andere kandidaten binnen de (deel)opdracht.) Dat overzicht (in excel) samen gaf al een beeld. Daarbij probeerde ik ook nog te kijken naar wat gaat per ongelijk fout/goed of kun je niet nepmollen. Er was bv. een opdracht waar we moesten inschatten wat de mol had gekozen. Hierbij had een kandidaat best wat geld verdiend, wat hij had kunnen voorkomen als mol maar niet als nepmollende kandidaat (omdat je dan de echte antwoorden niet weet.)  Daarnaast kon ik me bij sommige mensen door sommige acties gewoon echt niet voorstellen dat ze de mol waren; daar zag ik dan wel nepmolacties is. Uiteraard had ik ook een follow the money overzicht waarmee ik ook een aantal kandidaten kon afstrepen.

Met bondjes wisselde ik het een en ander uit. Of dat nou echt helpt, of het misschien wel tegen werkte, weet ik niet, maar leuk was het sowieso.

Verder probeerde ik ook het een en ander af te leiden uit de testen, maar dat was achteraf gezien een slecht plan.  ;D Na elke test ging ik na hoeveel antwoorden ik op wie had ingevuld om daar zo mogelijk iets uit te halen. Mede hierdoor heb ik de uiteindelijke mol ook wel deels geschrapt. Ik kon me namelijk niet voorstellen dat ik er dan nog in zou zitten. (Achteraf gezien had volgens mij alleen de joker mij gered? Ik weet het niet meer precies maar het was in ieder geval nipt.) Daarbij had de afvaller die specifieke test mij ook verteld dat hij o.a. had gespreid op de mol.. En ik had eigenlijk wel het idee dat hij daarin eerlijk was. (Hij zei na afloop dat hij in ieder geval niet bewust had gelogen daarover.)

Maar de reden waarom ik zo ver ben gekomen is niet omdat ik zo'n ster was in de mol ontmaskeren  ::rofl:: Ik zat in de finale nog op de foute mol. Overigens heb ik tijdens de finale nog wel getwijfeld om toch voor HIDM te gaan, mijn alarmbellen gingen rinkelen om verschillende redenen, maar ik dacht ja wie switcht er nou nog in de finale, ik sta hier nu al. Na de test voelde ik wel dat ik verloren had, maar ja toen had ik de test al gemaakt. (Nu denk ik, eigenlijk komt het nog wel eens voor dat mensen pas in de finale op de goede mol zitten in de seizoenen op TV. En er waren ook wat mogelijkheden dat ik de echte mol beter had kunnen uittesten in de finale, of meer iets zeggen tegen 'mijn' mol om de echte mol eruit te spelen.  Maar goed dat is achteraf praten en heb ik niet gedaan.)


Heb je één van de afvallers verdacht?
Nou dat is dus het gekke. Ik heb niet echt verdachten en ook niet echt niet-verdachten. Ik volg de spellen meer dan dat ik bezig ben met de mol ontmaskeren. Gek eigenlijk. Maar daardoor heb ik ook nog niet echt iemand zien vertrekken waarvan ik dacht daar gaat mijn mol.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 29-04-2020, 21:02:01
Ik heb ook letterlijk alles bijgehouden in excel. Follow The Money vond ik ook heel belangrijk, dus dat had ik ook bijgehouden. Die overzichten die ik iedere keer in excel heb gemaakt waren wel altijd heel handig om de test makkelijk en snel in te kunnen vullen.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 1-05-2020, 00:33:51
Goeie tips! ;D De finale halen zonder op de goede mol te zitten is een kunst op zich hoor, Kaaasje, dat doen niet veel mensen je na! ::hypocriet::

Wat vonden jullie van de opdrachten deze aflevering? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 1-05-2020, 00:46:31
Ik vond het zoeken naar de cookies wel grappig en leuk bedacht! Zeker als je beseft hoeveel berichten er zijn geplaatst, want uiteindelijk hebben de kandidaten al 9 weken lang bij iedere opdracht heel veel berichten geplaatst. Als je al die berichten helemaal in detail moet bekijken, dan ben je heel lang bezig! Uiteindelijk wil je er alles aandoen dat anderen geen voordeel in de test hebben, dus daarom zou ik de cookie van mijn Mol als laatst hebben gezocht en die die van mijn grootste concurrent als eerste. Toen ik deze opdracht las, moest ik ook gelijk aan deze  (https://www.youtube.com/watch?v=tE50ZxxNh1g&feature=youtu.be&t=1499)opdracht uit het zeventiende seizoen denken  ::rofl::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Kaaasje op 1-05-2020, 20:30:11
Jaa koekjes opdracht was leuk ::bravo:: Simpel maar toch super!
(Ik wilde zelf nog even gaan zoeken maar niet gedaan.)

Ik dacht ook eerst wat moet ik met dat verhaal waar is de opdracht maar de kandidaten waren scherp.  ::ok::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 1-05-2020, 20:33:29
Wie heeft mijn 10 cookies gevonden? Ik heb het niet te moeilijk gemaakt ;)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 2-05-2020, 19:08:37
Ik zeg nog even dat ik het fijn vond om te gast te mogen zijn ;)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 2-05-2020, 19:20:57
Dat was inderdaad een geniale opdracht. :D

Jullie ook onwijs bedankt voor jullie komst, Vermoljoen en Kaaasje! ::bravo::



Ja, dan komen we alweer bij de laatste reguliere aflevering van Moltalk. En dat verdient een speciale gast, namelijk onze meest trouwe kijker, en jarige Job: Jacco's! ::bravo:: Van harte gefelciteerd! ::bravo::

Helaas is het niet voor iedereen feest. Ze zeggen wel eens dat afvallen vlak voor de finale net zo erg is als als eerste afvallen. Nu durf ik dat te betwijfelen, maar toch, een dikke knuffel voor... Lodewijk Backer! ::hug::

Lodewijk, wat is dit nou!? Je bent een week te vroeg! >:( Ik had je nog helemaal niet nu al willen zien! Hoe kon dit gebeuren? :(

En Jacco's, het seizoen is bijna voorbij, wat vond je ervan? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: JaccoS op 2-05-2020, 20:12:25
Wat leuk dat ik te gast mag zijn  :D
En Lodewijk  :(
Heel jammer dat je naar huis moet, je was oprecht een geweldige kandidaat.

En Jacco's, het seizoen is bijna voorbij, wat vond je ervan? :)
Geen origineel antwoord, maar ik vond het heel erg leuk  ::bravo::
De kandidaten waren top! Rustige kandidaten, drukke kandidaten, fanatieke kandidaten etc.
En de opdrachten zitten ook heel goed in elkaar. Veel variatie, en de simpelste opdrachten hadden weer een twist waardoor ze heel interessant waren.
Well done D*N  ::ok::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 2-05-2020, 21:55:02
Ja, dan komen we alweer bij de laatste reguliere aflevering van Moltalk. En dat verdient een speciale gast, namelijk onze meest trouwe kijker, en jarige Job: Jacco's! ::bravo:: Van harte gefelciteerd! ::bravo::
Gefeliciteerd, Jacco's! In eerste instantie schrok ik toen ik je naam las, want je hebt me wel eens opgejaagd in dit spel. Ik heb nog steeds nachtmerries over de_witte die zich aan mij vergrijpt.
Wat leuk dat ik te gast mag zijn  :D
En Lodewijk  :(
Heel jammer dat je naar huis moet, je was oprecht een geweldige kandidaat.
Dankjewel ::love::

Helaas is het niet voor iedereen feest. Ze zeggen wel eens dat afvallen vlak voor de finale net zo erg is als als eerste afvallen. Nu durf ik dat te betwijfelen, maar toch, een dikke knuffel voor... Lodewijk Backer! ::hug::

Lodewijk, wat is dit nou!? Je bent een week te vroeg! >:( Ik had je nog helemaal niet nu al willen zien! Hoe kon dit gebeuren? :(
Ja, helaas, helaas. Ik had het ook anders willen zien. Maar ik vind het fijn om te lezen dat je mij in de finale had willen zien. Het is vrij lastig voor mij om nu een verklaring te geven, want ik wil natuurlijk niet te veel verklappen op dit moment. Ik was vrij zeker over mijn test, in de zin dat ik het idee had de Mol in het vizier te hebben en heb de test dus op hem (normaal kan dit een verspreking zijn, maar er zitten al weken alleen mannelijke deelnemers in het spel) ingezet. Ik moet bekennen dat ik de eerste minuten na 19:00 uur wel zo achter mijn laptop zat (https://www.youtube.com/watch?v=AAaX7eALAEo). Het duurde een paar minuten voordat D*N met de executie begon en na Chardo's en robindtc's groene schermen, werd ik wel nerveus (of misschien dacht ik al te weten dat ik er sowieso uit zou liggen). En toen volgde de beslissende post met een groen scherm voor RobbieazuRty en een vuurrood scherm voor mij. Erg jammer, maar ik had er wel zo goed als meteen vrede mee.

Ik ben blij dat ik zo ver in het spel ben gekomen, de leuke opdrachten heb mogen doen en veel heb kunnen praten en discussiëren met de kandidaten. Soms was ik wel een beetje bang dat mensen mij niet zouden mogen, omdat mijn/onze (ook van Brent en Chardo) humor niet altijd meteen begrepen werd en ik soms wel wat geďrriteerde opmerkingen over ons las/hoorde. Maar als ik nu de lieve berichten van jullie allemaal op mijn afscheid lees, merk ik dat het wel meeviel :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 3-05-2020, 15:09:40
@Jacco's: wat is jouw top 3 leukste opdrachten dit seizoen? ;D

@Lodewijk Backer:

Ja, het moet voor jou een hele Rollercoaster zijn geweest! Je was natuurlijk net nieuw op dit forum toen je begon. Is er gedurende die tijd veel veranderd?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: JaccoS op 3-05-2020, 18:42:39
@Jacco's: wat is jouw top 3 leukste opdrachten dit seizoen? ;D
1. Cookies verbergen
Dit is mijn favoriet, de kandidaten doen allemaal hun best omdat het om een persoonlijk voordeel gaat, en ook de mol moet goed zijn best doen om de cookie zo goed mogelijk te verstoppen, zodat er niets wordt verdient. Ik ging zelf ook een keer zoeken, en ik moest soms echt lachen om teksten die kandidaten hadden neergezet om ons in de war te brengen.
2. Tijdslot
Natuurlijk leuk omdat ik zelf mee mocht doen, maar het was denk ik voor de kandidaten echt spannend! De kandidaten zaten in spanning te refreshen in de hoop dat ze werden beschermd en niet werden gevangen door De_witte of mij.
3. Tomatenslag
Dit was ook een spannende opdracht, waarin veel kandidaten gefrustreerd werden. Speel je voor het geld, of je joker? Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde opdracht!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 3-05-2020, 19:36:06
@Lodewijk Backer:

Ja, het moet voor jou een hele Rollercoaster zijn geweest! Je was natuurlijk net nieuw op dit forum toen je begon. Is er gedurende die tijd veel veranderd?

Zeker! Toen ik me inschreef voor dit spel kende ik naast Brent en Chardo helemaal niemand. Nu heb ik met bijna elke deelnemer en een aantal actieve kijkers meerdere keren buiten het forum gesproken op Discord. Met sommige (waaronder de host van MolTalk) heb ik ook een aantal keer gebeld, wat de mensen echt een stuk 'concreter' maakt. In het begin, als je niemand kent, is het best lastig om leden uit elkaar te houden. Ik weet nog dat ik aan de start van het spel echt de deelnemerslijst uit mijn hoofd moest leren, want anders vergat ik gewoon namen/mensen. Dat is nu wel anders.

Ook is het leuk dat de kijkers op twee manieren zo betrokken waren bij het spel. In het eerste geval had D*N een aantal opdrachten waarin de kijkers konden shinen en in het tweede geval toonden de kijkers zelf ook interesse in het spel door te posten in het BAR-topic. Dat verhoogde voor mij echt het plezier in het spel, omdat niet enkel de kandidaten en organisator meededen in het WidMO-verhaal.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 3-05-2020, 22:11:37
Ja, dat de kijkers dit seizoen ook mee konden doen was erg tof! ;D Dat verzacht toch ook een beetje de pijn van het niet kunnen meedoen. Had je oorspronkelijk wel mee willen doen, Jacco's?

En Lodewijk, ik denk dat het andersom ook geldt. De eerste weken dacht ik ook van "hey, wie is die snuiter", maar ik heb je inmiddels leren kennen als zijnde een zeer leuk persoon, en ik denk dat je met jouw iconische tongue-in-cheek humor heel veel smaak hebt gebracht aan het seizoen. ::bravo::

Wat ga je het meest missen van het spel?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: JaccoS op 4-05-2020, 13:19:45
Ja, dat de kijkers dit seizoen ook mee konden doen was erg tof! ;D Dat verzacht toch ook een beetje de pijn van het niet kunnen meedoen. Had je oorspronkelijk wel mee willen doen, Jacco's?
Ik heb me wel ingeschreven, maar met de intentie dat ik er vrede mee zou hebben mocht ik niet meedoen. Omdat ik nieuw ben op het forum kan ik dan eerst kijken hoe het allemaal een beetje werkt, zodat ik in een latere editie wel mee kan doen.

Toen ik een berichtje kreeg van D*N met de boodschap dat ik niet mee mocht doen, heb ik me wel meteen opgeven om jager te zijn, en dat was heel leuk om te doen!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 4-05-2020, 20:46:33
En Lodewijk, ik denk dat het andersom ook geldt. De eerste weken dacht ik ook van "hey, wie is die snuiter", maar ik heb je inmiddels leren kennen als zijnde een zeer leuk persoon, en ik denk dat je met jouw iconische tongue-in-cheek humor heel veel smaak hebt gebracht aan het seizoen. ::bravo::

Wat ga je het meest missen van het spel?
Dat is erg fijn om te horen, SpacyColours! Bedankt voor je complimenten. Je bent nu al mijn favoriete host van MolTalk ooit (en ik reken Arjen Lubach, Kees Tol, Viviënne van den Assem, Patrick Martens, Rik van de Westelaken, Margriet van der Linden, Chris Zegers, Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen allemaal mee).

Hetgeen ik het meest ga missen aan het spel is de interactie met de andere kandidaten. Daarmee bedoel ik de interactie zowel tijdens als buiten de opdrachten. Ik vond het altijd leuk als we een opdracht hadden waarbij we beslissingen moesten maken en dat (bijna) iedereen zijn zegje kwam doen. Daar kwamen dan weer discussies uit voort en daardoor zag je de verschillende speelstijlen van de kandidaten. Maar het gedeelte buiten de opdrachten vond ik nog wel het leukst. De berichten in BAR weinig en die op Discord. In het eerste geval waren het vooral 'informele' en leuke berichten waardoor je de persoonlijkheid van de kandidaten wat beter leerde kennen. In het tweede geval (op Discord) was het voornamelijk speculeren over wie de Mol kon zijn en of je informatie kon uitwisselen. Ik heb leuke herinneringen aan mijn gesprekken met Brent, Lucy, MollenvangR-Art, michael90, Vermoljoen en Chardo. Vooral in deze gesprekken leerde ik de speelstijlen en tactieken van de bovengenoemde mensen kennen.


Ik heb me wel ingeschreven, maar met de intentie dat ik er vrede mee zou hebben mocht ik niet meedoen. Omdat ik nieuw ben op het forum kan ik dan eerst kijken hoe het allemaal een beetje werkt, zodat ik in een latere editie wel mee kan doen.
En ben je van plan om volgende editie mee te doen of hebben wij je afgeschrikt? ;)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 4-05-2020, 23:20:16
Dat is erg fijn om te horen, SpacyColours! Bedankt voor je complimenten. Je bent nu al mijn favoriete host van MolTalk ooit (en ik reken Arjen Lubach, Kees Tol, Viviënne van den Assem, Patrick Martens, Rik van de Westelaken, Margriet van der Linden, Chris Zegers, Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen allemaal mee).
Zo, die kan ik in m'n zak steken! ::trots::

Hoe zou je jouw eigen speelstijl omschrijven? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 5-05-2020, 23:37:58
Hoe zou je jouw eigen speelstijl omschrijven? :)
Tsja, dat is een heel goede vraag. Het liefst zou ik zeggen dat ik heel tactisch en doortastend speelde, maar eerlijk gezegd rommelde ik vaak maar wat aan. In het begin van het spel (zeg aflevering 1 en 2) deed ik echt wel mijn best in opdrachten, maar ik heb vaak dat het dan alsnog fout gaat omdat er iets is waar ik geen rekening mee heb gehouden of omdat ik simpelweg te laat ben om te reageren. Ik werd erg verleid door die winstjoker die D*N had geďntroduceerd en wilde daarom bij individuele opdrachten geld binnenhalen. Een goede zet van hem, trouwens, want anders loop ik als kandidaat voornamelijk (niet te opzichtig) te nepmollen. Nu wilde ik voor de pot gaan. Bij groepsopdrachten kon ik dan alsnog een beetje mollen. Het nadeel is alleen dat je als kandidaat niet weet hoe een opdracht precies in elkaar zit, dus gericht mollen is lastig. Je weet bij het maken van een rollenverdeling niet wat een goede groep/rol is, dus waar moet je jezelf dan zetten? Ook bij het kiezen van enveloppen, wat moet je kiezen? Omdat Lucy zo extreem veel geld binnenhaalde, heb ik uiteindelijk de hoop op een winstjoker maar opgegeven en ben ik wat meer in mijn oude gedrag vervallen. In mijn biechten weid ik hier veel meer over uit, dus ik wil nu niet te veel gaan spoilen.

Maar ik wil wel even noemen dat ik niet een compleet naďef ongeleid projectiel ben, want ik heb wel wat dingen uitgehaald om te peilen hoe anderen zouden reageren of handelen. Als voorbeeld noem ik de Food Market. Volgens mij mag dat wel, want ik heb het over een andere afgevallen kandidaat. Ik zat toen met MollenvangR-Art in een groepje en wilde hem uittesten. Daar heb ik hem op het eind de mogelijkheid gegeven het geld te verzilveren omdat ik zei dat ik weg moest (dat was niet gelogen, want ik moest ook weg, maar ik had zelf ook het geld voor die tijd kunnen verzilveren). Het was maar zo'n 300 of 400 euro, maar hij heeft toen inderdaad dat geld verzilverd. Daardoor zakte hij op mijn verdachtenlijstje (hoewel hij later weer flink steeg).
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 6-05-2020, 00:40:05
Ik ben al zeer benieuwd naar je biechten! ::bravo::

Het feit dat je relatief nieuw was/bent op het forum, ervaarde je dit als een handicap in dit spel? Los van het feit dat je de namen uit je hoofd moest leren natuurlijk. Of kon je er ook juist voordeel uit halen? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: JaccoS op 6-05-2020, 09:16:29
En ben je van plan om volgende editie mee te doen of hebben wij je afgeschrikt? ;)
Jullie hebben mij niet afgeschrikt hoor, ik vond het heel leuk om te volgen, en ik ga me volgende editie zeker inschrijven  ::hyper::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 6-05-2020, 23:58:33
Het feit dat je relatief nieuw was/bent op het forum, ervaarde je dit als een handicap in dit spel? Los van het feit dat je de namen uit je hoofd moest leren natuurlijk. Of kon je er ook juist voordeel uit halen? :)
In eerste instantie ervoer ik het wel als een handicap, omdat ik dacht dat de andere kandidaten elkaar allemaal al kenden. Later kwam ik erachter dat ik niet de enige was die net nieuw was op het forum. Dat feit maakte mijn positie wel een stuk voordeliger, voornamelijk omdat ik Chardo en Brent al goed kende, terwijl de overige kandidaten ons drie nog niet goed kenden. Daarom vormden wij vrijwel meteen (er waren wat opstartproblemen) een triobondje en hebben we het één en ander uitgewisseld. Ik moet bekennen dat het onderlinge wantrouwen best groot was, maar dat ligt ook wel voor de hand in zo'n spel.

Mag ik ook een vraag stellen aan de host van MolTalk? Wat vind jij van deze editie? Wat waren voor jou hoogtepunten? Nog een paar dagen en dan zal het alweer ten einde zijn :\'(
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 7-05-2020, 02:30:41
Ik stel hier de vragen, Laure! >:(

Geintje, ik vind het erg leuk dat je het vraagt! ::love::

Dit klinkt misschien gek, maar toen deze Mol Online werd aangekondigd was ik daar in eerste instantie niet zo blij mee. ::rofl:: Zoals inmiddels misschien wel bekend is, werk ik, samen met wat andere forummers, achter de schermen ook al een tijdje aan een editie van Mol Online. Dus ik dacht "shit, dan zul je zien dat D*N exact hetzelfde land heeft, exact dezelfde ideeën, exact dezelfde twists en dan kan al ons werk in de prullenbak." Maar al snel bleek die angst ongegrond. Dit seizoen begon gelijk al met allerlei toffe elementen waar ik zelf nooit op was gekomen. Onder anderen de toevoeging van de winstjoker, de begrijpelijke en toch gelaagde opzet van de opdrachten (door MV eerder al aangehaald), maar het meest misschien nog wel de invloed van / interactie met de kijker.

Dat laatste zorgde echt dat het een tof seizoen voor iedereen werd, en vormde ook de hoogtepunten voor mij als kijker. De marktopdracht was natuurlijk geweldig, en ik vond het onwijs leuk om daadwerkelijk die Anti-Stigma koekjes te bakken en te voorzien van anti-stigma spreuken. Later heb ik die koekjes met wat vrienden opgepeuzeld en er erg om kunnen lachen. ;D En uiteraard de Pokérap van jou en Chardo! ::bravo:: Helaas leverde die jullie net de winst niet op, maar hij gaat wel de geschiedenisboeken in.

En het feit dat ik Moltalk mocht presenteren, wat een ontzettende eer is waar ik D*N enorm dankbaar voor ben! ::bravo:: Ik kijk daar wel een beetje met gemengde gevoelens op terug, moet ik eerlijk toegeven. Ik merkte al snel dat het gewoonweg enorm veel tijd kost om het spel goed te volgen, waardoor ik vaak niet goed voorbereid was en het daardoor lastig was om originele vragen te bedenken. Hier heb ik ook best wel eens kritiek op gehad, en terecht. Desalniettemin heb ik het met heel erg veel plezier gedaan, vooral ook het maken van kleine extraatjes, zoals natuurlijk die rap van MC Mega Mole! 8)

Tot slot: er waren deze editie veel nieuwe gezichten en het was onwijs leuk om die beter leren kennen. :) En ik wil nu alvast mijn complimenten geven aan de mol. Chardo, Robbie of Robin - wie van jullie het ook is, je hebt het uitstekend gedaan! Ik heb in elk geval heel lang in het duister getast, en ik word nou wel echt heel benieuwd naar het uiteindelijke antwoord. ;D

Lodewijk, jij hebt volgens mij al wel vaker aan Wie is de Mol-spellen meegedaan. Wat maakte deze voor jou uniek?

En Jacco's; waar hoop jij het meeste op in de volgende editie waarin jij (hopelijk) meedoet? ::hypocriet::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: JaccoS op 7-05-2020, 20:20:06
En Jacco's; waar hoop jij het meeste op in de volgende editie waarin jij (hopelijk) meedoet? ::hypocriet::
Als ik meedoe lijken mij de opdrachten voor jokers, vrijstellingen etc. het leukst. Iedereen doet dan z'n best, nep-mollen heeft geen zin en zo'n opdracht lijkt me ontzettend spannend!

En de executie, dat klinkt misschien heel raar, maar dat is toch het leukste stukje uit de aflevering  ;D

Maar ik moet natuurlijk eerst nog de inschrijvingen overleven  ;)

En ik heb ook een vraag voor Lodewijk, wat voor jouw de grootste verassing in het spel?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 8-05-2020, 00:55:23
Dit klinkt misschien gek, maar toen deze Mol Online werd aangekondigd was ik daar in eerste instantie niet zo blij mee. ::rofl:: Zoals inmiddels misschien wel bekend is, werk ik, samen met wat andere forummers, achter de schermen ook al een tijdje aan een editie van Mol Online. Dus ik dacht "shit, dan zul je zien dat D*N exact hetzelfde land heeft, exact dezelfde ideeën, exact dezelfde twists en dan kan al ons werk in de prullenbak." Maar al snel bleek die angst ongegrond. Dit seizoen begon gelijk al met allerlei toffe elementen waar ik zelf nooit op was gekomen. Onder anderen de toevoeging van de winstjoker, de begrijpelijke en toch gelaagde opzet van de opdrachten (door MV eerder al aangehaald), maar het meest misschien nog wel de invloed van / interactie met de kijker.
Nu ben ik wel benieuwd hoe anders jullie editie gaat zijn! Maar hopelijk wachten jullie nog even met het openen van de inschrijvingen, want ik heb wel even nood aan een welverdiende rust na deze intense editie. Ik word soms nog 's nachts gillend wakker na een nachtmerrie waarin Chardo constant zijn niet-te-weerleggen theorieën naar mij schreeuwt (met consumptie).

Dat laatste zorgde echt dat het een tof seizoen voor iedereen werd, en vormde ook de hoogtepunten voor mij als kijker. De marktopdracht was natuurlijk geweldig, en ik vond het onwijs leuk om daadwerkelijk die Anti-Stigma koekjes te bakken en te voorzien van anti-stigma spreuken. Later heb ik die koekjes met wat vrienden opgepeuzeld en er erg om kunnen lachen. ;D En uiteraard de Pokérap van jou en Chardo! ::bravo:: Helaas leverde die jullie net de winst niet op, maar hij gaat wel de geschiedenisboeken in.
Nu je het zegt, ja! Ik weet wel dat iemand die koekjes aan het posten was, maar ik wist op dat moment niet dat jij dat was. Toen waren alle Actieve Kijkers nog een blur voor me. Zitten die vrienden van jou trouwens ook op RealityNet? Laat me raden, Michmol en Tunnelgraver?
Ja, ik kijk echt met mooie herinneringen terug op die PokéRap. Focus en Brent waren er ook bij aanwezig toen we die rap gingen opnemen en het was echt geweldig. Ik ben blij dat we het uiteindelijk gedaan hebben ook al hadden we de gevraagde 300 euro niet behaald. Ook jammer dat we op het laatste moment net niet het meeste geld hadden binnengehaald, maar achteraf gezien maakte dat niet zoveel uit.

En het feit dat ik Moltalk mocht presenteren, wat een ontzettende eer is waar ik D*N enorm dankbaar voor ben! ::bravo:: Ik kijk daar wel een beetje met gemengde gevoelens op terug, moet ik eerlijk toegeven. Ik merkte al snel dat het gewoonweg enorm veel tijd kost om het spel goed te volgen, waardoor ik vaak niet goed voorbereid was en het daardoor lastig was om originele vragen te bedenken. Hier heb ik ook best wel eens kritiek op gehad, en terecht. Desalniettemin heb ik het met heel erg veel plezier gedaan, vooral ook het maken van kleine extraatjes, zoals natuurlijk die rap van MC Mega Mole! 8)
Volgens mij heb ik ook wel eens suggesties gedaan voor vragen die je kon stellen, maar dat waren meestal niet heel realistische suggesties, want ik wilde altijd weten wie de afvaller de leukste en minst leuke kandidaat vond en ik snap dat je zulke vragen niet wilde stellen. Toch vind ik MolTalk echt een leuke toevoeging die wat mij betreft een extra dimensie aan het spel geeft. Zoals ik al zei vind ik het een voordeel dat ik voor de finale afviel, omdat ik dan een week aan MolTalk-shine-time heb. Dat zegt volgens mij al genoeg. En je hebt het overall gewoon goed gedaan met die prachtige rap als hoogtepunt!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 8-05-2020, 00:58:34
Lodewijk, jij hebt volgens mij al wel vaker aan Wie is de Mol-spellen meegedaan. Wat maakte deze voor jou uniek?
Klopt, ik denk dat ik nu aan vier forumedities heb meegedaan en één Facebookeditie. Ik heb ook twee forumedities georganiseerd, maar dat was echt in een ver verleden. Ik denk dat de eerste forumeditie waar ik aan meedeed zo'n 12 jaar terug was en die heb ik toen gewonnen (Brent, Chardo en Focus bestonden toen nog niet). Daarna heb ik twee edities zelf georganiseerd op dat, jawel, Pokémonforum. Weer een aantal jaar later heb ik meegedaan met Brent zijn editie op een ander forum (wederom Pokémonforum) en daarin was ik verliezend finalist. Wederom wat jaren later heb ik weer meegedaan aan een editie georganiseerd door Brent (op weer een ander forum) en viel toen voor de finale af. Focus was toen de Mol en ik was echt blind. Ik had dat totaal niet door, terwijl ik tijdens het spel ook nog eens 'in het echte leven' met haar en Brent had afgesproken. Volgens mij een jaar later heb ik toen meegedaan aan een editie georganiseerd door Chardo op hetzelfde forum en heb toen gewonnen van Brent in de finale. Deze twee knullen die jullie alleen als kandidaten kennen zijn ook zeer goede organisators! Uiteindelijk (vorig jaar) heb ik meegedaan met een editie op Facebook georganiseerd door Aurynn (zo heet hij in Discord en volgens mij heeft hij ook een account op dit forum) en ben ik wederom met Brent in de finale gekomen en heb ik met één vraag verschil van hem gewonnen.

Dat is mijn hele Molgeschiedenis en ik ben precies nul keer de Mol geweest :\'(



En ik heb ook een vraag voor Lodewijk, wat voor jouw de grootste verassing in het spel?
Het klinkt misschien onaardig, maar de grootste verrassing voor mij was dat de opdrachten zo goed in elkaar zaten en dat alles zo gestroomlijnd verliep (daardoor was er ook niet echt met D*N in discussie te gaan, maar dat terzijde). Hiermee bedoel ik niet dat ik dat niet verwacht had van D*N of dat de opdrachten bij vorige edities waar ik aan meedeed niet goed waren, maar het kwam als verrassing omdat ik nog vrijwel niets en niemand van die forum kende, dus ik eigenlijk geen verwachtingen had.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 8-05-2020, 01:57:55
Als ik meedoe lijken mij de opdrachten voor jokers, vrijstellingen etc. het leukst. Iedereen doet dan z'n best, nep-mollen heeft geen zin en zo'n opdracht lijkt me ontzettend spannend!
Die zullen er ongetwijfeld in gaan zitten! :)

Heb jij één van de afvallers verdacht? En denk je dat je nu zeker bent van jouw mol? ;)

Nu je het zegt, ja! Ik weet wel dat iemand die koekjes aan het posten was, maar ik wist op dat moment niet dat jij dat was. Toen waren alle Actieve Kijkers nog een blur voor me. Zitten die vrienden van jou trouwens ook op RealityNet? Laat me raden, Michmol en Tunnelgraver?
Nee, ik kende toen ook nog bijna niemand hier buiten het forum om. Eigenlijk ben ik nog iets vergeten te noemen als een hoogtepunt van dit seizoen: het idee van Brent om een Discord-server op te zetten. Dat bleek al snel niet alleen een extra platform te bieden voor dit spel, maar ook een plek voor forummers om elkaar beter te leren kennen, dus daar ben ik hem erg dankbaar voor. ::bravo::

Nee; van Tunnelgraver weet ik alleen dat hij een Stine Jensen-avatar heeft, en Michmol alleen dat de oom van zijn overbuurman's goudvis bij WidM heeft gewerkt, en diegene kon bevestigen dat Roeland Fernhout de mol was. Ik geloofde hem, totdat hij plotseling een Baron-avatar nam.

Volgens mij heb ik ook wel eens suggesties gedaan voor vragen die je kon stellen, maar dat waren meestal niet heel realistische suggesties, want ik wilde altijd weten wie de afvaller de leukste en minst leuke kandidaat vond en ik snap dat je zulke vragen niet wilde stellen. Toch vind ik MolTalk echt een leuke toevoeging die wat mij betreft een extra dimensie aan het spel geeft. Zoals ik al zei vind ik het een voordeel dat ik voor de finale afviel, omdat ik dan een week aan MolTalk-shine-time heb. Dat zegt volgens mij al genoeg. En je hebt het overall gewoon goed gedaan met die prachtige rap als hoogtepunt!
Dat is fijn om te horen! ::trots::

Nou, vooruit dan maar. Wie vond je de leukste kandidaat, en wie de minst leuke?

Ik vroeg Lucy destijds om iedereen te sorteren in Hogwarts Houses - misschien kun jij alle deelnemers vergelijken met een Pokémon? Dan hebben we dat stereotype ook maar meteen weer gehad. ::hypocriet::

http://www.youtube.com/watch?v=vDNzyytIw24

(https://twilio-cms-prod.s3.amazonaws.com/original_images/pokedelg.gif)

(https://challengepost-s3-challengepost.netdna-ssl.com/photos/production/software_thumbnail_photos/000/680/746/datas/medium.gif)

Dat is mijn hele Molgeschiedenis
Wauw! :o Dat is niet helemaal waar ik om vroeg, maar met zo'n track record snap ik dat je dat wel even kwijt wilde.

En nu wederom erg ver in het spel gekomen. Nu ben ik wel heel erg benieuwd wat jouw geheim is? Hoe kom je aan die goede resultaten steeds?

En dan is er ook nog een vraag van michael90, waarvoor dank! ::bravo::

Ik wil graag weten welke opdracht hij het minst leuk vond en waarom?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: JaccoS op 8-05-2020, 10:01:49
Heb jij één van de afvallers verdacht? En denk je dat je nu zeker bent van jouw mol? ;)
Ik zit eigenlijk vanaf aflevering 0 in een tunnel, en die kandidaat zit er nog steeds in  ::trots::
Ik zou het natuurlijk leuk vinden als hij de mol blijkt te zijn, ik kan me ook niet voorstellen dat iemand anders het is, maar als het toch iemand anders is, is het wel zo'n Jan Versteegh momentje, wat natuurlijk heel leuk is!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 8-05-2020, 14:18:28
Nou, vooruit dan maar. Wie vond je de leukste kandidaat, en wie de minst leuke?
Oei, daar had ik niet op gerekend. Ik wil het namelijk graag goed hebben met iedereen, dus ik vind het erg lastig om deze vraag te beantwoorden. Mensen verwachten waarschijnlijk dat ik Chardo of Brent als leukste kandidaat ga noemen, maar dat doe ik bewust niet want ik ken ze al zo goed. Vermoljoen is één van mijn favorieten. Ik heb meerdere keren om die jongen moeten lachen zonder dat hij dat zelf zo bedoelde. Ook als er een kandidaat was van wie ik het gegund had om in de finale te komen, dan was hij het. Als minst leuke kandidaat moet ik helaas LdHmolletje noemen. Het kan ook meespelen dat ik hem nooit buiten het forum heb gesproken, dus misschien is hij wel een toffe peer, maar in het spel hadden we volgens mij niet zo'n klik. Wat natuurlijk ook aan mij ligt. We waren echter wel eenmalig een dream team toen we beide opgesloten zaten in die martelkooi tijdens het politieverhoor.

Ik vroeg Lucy destijds om iedereen te sorteren in Hogwarts Houses - misschien kun jij alle deelnemers vergelijken met een Pokémon? Dan hebben we dat stereotype ook maar meteen weer gehad. ::hypocriet::
Oh jezus, dat is wel even een stukje lastiger dan kandidaten indelen in 4 categorieën. Nu zijn er minstens 896 categorieën om uit te kiezen. Maar goed, ik geef het een kans:

(https://cdn.bulbagarden.net/upload/7/7b/Spr_6x_443_m.png)
TimvDons is overduidelijk Gible. Deze Dragon/Ground-Pokémon evolueert in Gabite en daarna in Garchomp, wiens hoofd er een beetje als een vliegtuig uitziet. Ik had natuurlijk Garchomp kunnen kiezen bij TimvDons, maar omdat hij de eerste afvaller was, vond ik een basis-Pokémon wel toepasselijk voor hem.

(https://cdn.bulbagarden.net/upload/a/ad/Spr_6x_124.png)
Sanmol is zonder twijfel Jynx. Deze voluptueuze dame is een perfecte representatie van Sanmol. Het feit dat deze Pokémon gespecialiseerd is in mond-aanvallen, zegt ook genoeg. Daarnaast is Jynx zowel Ice als Psychic, wat Sanmols rol in het spel ook verklaart. Hij kon ijzig koud zijn door andere kandidaten te beledigen, maar hij had ook psychische krachten, omdat niemand hem zomaar zou vergeten.

(https://cdn.bulbagarden.net/upload/1/1c/Spr_7s_052A.png)
Brent is Alolan Meowth. Deze Dark Pokémon omschrijft exact wie Brent is. Alolan Meowth begeeft zich voornamelijk in Elite-kringen en zijn Dark-type vat Brents motto 'valsspelen is ook spelen' goed samen. En ik vind uit het spel stappen omdat je al weet wie de Mol is en het daarom niet meer leuk is ook perfect bij de uitstraling van Alolan Meowth passen!

(https://cdn.bulbagarden.net/upload/a/ae/Spr_7s_663.png)
Lucy is de rechtschapen Talonflame. Deze Fire/Flying Pokémon past perfect bij haar. Als Lucy ziet dat iemand onrecht wordt aangedaan, dan komt haar vurige persoonlijkheid naar boven en zal ze haar tegenstander de ogen uitpikken met haar vlijmscherpe snavel.

(https://cdn.bulbagarden.net/upload/1/17/Spr_7s_026A.png)
MollenvangR-Art vind ik goed passen bij Alolan Raichu. Dit komt voornamelijk omdat ik hem een tijdje als hoofdverdachte had. Ik vond hem sluw spelen en soms dacht ik dat hij kandidaat was, om later weer te denken dat hij toch de Mol was. Dat vind ik bij het Electric-type passen. Dit zijn doorgaans snelle Pokémon die zich makkelijk verplaatsen van de ene plek naar de andere plek. De Alola-versie van Raichu is een zwevende surfer, wat ik ook goed te relateren vind aan MollenvangR-Art. Hij surfte zich een weg door dit spel door soms te Mollen en soms weer als kandidaat te spelen.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 8-05-2020, 14:18:36
(https://cdn.bulbagarden.net/upload/a/a8/Spr_7s_475.png)
Michael90 zie ik als Gallade wat voornamelijk door zijn typing komt. Deze Pokémon is Psychic/Fighting en dat is michael90 in een notendop! Ik heb meerdere keren dealtjes met hem proberen te sluiten, maar dat ging allemaal erg moeizaam omdat hij allerlei berekeningen had waarom hij niet met mij in zee moest gaan. Dat verklaart zijn Psychic-type, omdat hij analytisch in het spel leek te staan. Zijn Fighting-type is omdat hij wat mij betreft niet altijd de juiste beslissing nam (de juiste beslissing is natuurlijk doen wat ik wil), maar vocht voor zijn eigen gelijk. Dit wordt gereflecteerd in het feit dat hij zijn jokers niet inzette.

(https://cdn.bulbagarden.net/upload/9/91/Spr_6x_234.png)
LdHmolletje doet me denken aan Stantler, omdat deze Pokémon vooral heel normaal is. Wat mij betreft heeft hij niet een opvallende persoonlijkheid, wat natuurlijk niet per se slecht hoeft te zijn. Een te opvallende persoonlijkheid is ook niet goed. Ook kijkt Stantler een beetje nors, wat me een beetje doet denken aan de passief-agressieve posts die LdHmolletje soms heeft. Maar! Stantler zijn ook de Pokémon-equivalenten van de rendieren van de kerstman, dus dat betekent dat ik LdHmolletje ook link met het verspreiden van vreugde en cadeautjes. Dat is toch een mooi compliment.

(https://cdn.bulbagarden.net/upload/2/20/Spr_6x_172.png)
Vermoljoen past perfect bij Pichu. Allereerst door zijn jeugdigheid. Vermoljoen is veruit de jongste kandidaat van de groep. Ten tweede berokkent Pichu zichzelf schade als hij een (elektrische) aanval doet. Dit is Vermoljoen ook ten voeten uit, omdat hij zichzelf niet één, maar twee keer in de voet schoot toen hij ervoor zorgde dat hij bij twee opdrachten aan het begin al uit het spel lag.


Ik zal mezelf niet linken aan een Pokémon, want dat is niet aan mij. Ook zal ik Chardo, robindtc en Robbieazerty ook nog niet linken aan een Pokémon, omdat ik in mijn uitleg dan zal zeggen wie ik verdenk van het zijn van de Mol, en dat is natuurlijk ten strengste verboden. Hun spirit Pokémon zal volgen na de ontknoping!





Wauw! :o Dat is niet helemaal waar ik om vroeg, maar met zo'n track record snap ik dat je dat wel even kwijt wilde.

En nu wederom erg ver in het spel gekomen. Nu ben ik wel heel erg benieuwd wat jouw geheim is? Hoe kom je aan die goede resultaten steeds?
Haha, dat klopt. Het antwoord dat ik gegeven heb was eigenlijk een inleidend verhaal op het echte antwoord. Deze editie is uniek voor mij door de betrokkenheid van de niet-kandidaten (de Actieve Kijkers). In alle andere edities waar ik aan heb meegedaan, waren alleen de kandidaten en organisator bij het spel betrokken. De editie hier is veel grootser opgezet omdat er veel meer mensen meedoen.


Op de vraag welke opdracht ik het minst leuk vond, schiet als eerste de Food Market mij te binnen, maar ik denk dat ik dat niet als antwoord ga geven. De opdracht zat gewoon goed in elkaar en het was de bedoeling dat het een irritante opdracht was. Ik denk dat ik de dam-opdracht het minst leuk vond, wat voornamelijk komt omdat ik dammen zelf niet leuk vind. Het was wel een leuke twist dat we tegen de Actieve Kijkers speelden en dat daar ook een Mol onder aanwezig was.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 8-05-2020, 15:17:54
Als voorbeeld noem ik de Food Market. Volgens mij mag dat wel, want ik heb het over een andere afgevallen kandidaat. Ik zat toen met MollenvangR-Art in een groepje en wilde hem uittesten. Daar heb ik hem op het eind de mogelijkheid gegeven het geld te verzilveren omdat ik zei dat ik weg moest (dat was niet gelogen, want ik moest ook weg, maar ik had zelf ook het geld voor die tijd kunnen verzilveren). Het was maar zo'n 300 of 400 euro, maar hij heeft toen inderdaad dat geld verzilverd. Daardoor zakte hij op mijn verdachtenlijstje (hoewel hij later weer flink steeg).
*MV breekt even in*

Dat is grappig, want juist door die passieve houding wilde ik jou ook uittesten. Kijken wat je zou doen bij bepaalde vragen. MV hoopte dat het geld weer verloren zou gaan aan een vrijstelling  ::) en dus verdacht worden.

*MV rent weer weg*
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 9-05-2020, 13:46:19
Zeer bedankt voor deze spot-on vergelijkingen, Lodewijk Dexter! ::bravo:: Ik kijk nu al uit naar je weerzien met LdH (https://youtu.be/Jkf98_elfy0?t=379) zometeen. ::ok::

Jacco's, jij bedankt voor al je vragen dit seizoen en natuurlijk voor je komst! ::bravo::

Vanavond weten we het, wie is toch die mol? Was het de immer sarcastische Chardo? De ietwat mysterieuze Robin? Of zijn we er toch weer ingetrapt, en was het de onberekenbare Robbie?

Vanavond wordt eindelijk het geheim onthuld... ::hyper::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: JaccoS op 9-05-2020, 14:03:10
Jacco's, jij bedankt voor al je vragen dit seizoen en natuurlijk voor je komst! ::bravo::
Graag gedaan, en veel plezier bij de ontknoping Lodewijk  ::bravo::
En ook Spacy succes vanavond  ::joehoe::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 9-05-2020, 14:11:01
Dank je wel! :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 9-05-2020, 14:25:29
Zeer bedankt voor deze spot-on vergelijkingen, Lodewijk Dexter! ::bravo:: Ik kijk nu al uit naar je weerzien met LdH (https://youtu.be/Jkf98_elfy0?t=379) zometeen. ::ok::
Haha, zo erg is het hopelijk niet hoor! Ik zie nu dat ik in mijn vorige post weer vergeten ben een vraag van je te beantwoorden, maar dat laat ik voor nu zo, want ik heb wel genoeg in de spotlight gestaan (en ik beantwoord die vraag in mijn eerste of tweede biecht).

Ik heb zin in de ontknoping en ben benieuwd wat we, naast de rollen van de finalisten, nog allemaal te horen krijgen. Veel plezier en succes aan iedereen! En jij ook succes vanavond, SpacyColours! Het was leuk om deze week je gast te mogen zijn.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 9-05-2020, 15:14:35
Haha, zo erg is het hopelijk niet hoor! Ik zie nu dat ik in mijn vorige post weer vergeten ben een vraag van je te beantwoorden, maar dat laat ik voor nu zo, want ik heb wel genoeg in de spotlight gestaan (en ik beantwoord die vraag in mijn eerste of tweede biecht).
Gelukkig!

Oeh, ik ben erg benieuwd! ;D Ik weet in elk geval wel wie ik als bondje wil als wij ooit samen aan een Wie is de Mol-spel meedoen! (en dan zul je uiteraard zien dat jij die keer de mol bent ::))
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 10-05-2020, 13:16:42
Hallooooo... SpacyColours. (https://youtu.be/Jkf98_elfy0?t=374) Worden de Mol, winnaar en verliezer ook nog geďnterviewd of kon ik achteraf maar beter eerder afvallen om zo aan bod te komen in MolTalk?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 10-05-2020, 13:43:44
Zeker, wat mij betreft wel! Er zijn nog meer dan genoeg vragen voor jullie drietjes! ::bravo::

Vergeef me wel als ik per ongeluk een vraag stel die jullie al in een biecht uitgebreid beantwoord hebben of zo, dat is nogal wat informatie om te verwerken in één nacht. ::hypocriet::

Chardo! Als ik je biechten zo een beetje doorblader, dan wek je de indruk dat je tijdens het spel een beetje de publieke opinie tegen je had. Hoe voelt het, vanuit dat perspectief, om nu als winnaar uit de bus te komen?

Robbie! Op welk moment was jij echt zeker van jouw mol?

Robin! Is dit de eerste keer dat je de mol speelt in dit spel? En had je van te voren al een hele strategie uitgedacht van hoe jij als mol wilde spelen, of had je zoiets van, laat maar komen, ik zie wel hoe het loopt? :)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 10-05-2020, 14:43:34
Vergeef me wel als ik per ongeluk een vraag stel die jullie al in een biecht uitgebreid beantwoord hebben of zo, dat is nogal wat informatie om te verwerken in één nacht. ::hypocriet::

Niet erg, want ik weet ook niet meer precies (zelfs nadat ik het gisteren nog heb gelezen) wat ik in mijn biechten heb verteld. En als het misschien onduidelijk was, kan ik het nu beter verwoorden.

Chardo! Als ik je biechten zo een beetje doorblader, dan wek je de indruk dat je tijdens het spel een beetje de publieke opinie tegen je had. Hoe voelt het, vanuit dat perspectief, om nu als winnaar uit de bus te komen?

In eerste instantie vond ik het al knap lastig dat iedereen Brent, Lodewijk en mij als een soort eenheid zag. Weet je, dat Pokémon-imago, daar kan ik prima tegen. Ik heb dat zelf ook aangezet, dus als het de fout van iemand is, is dat die van mij wel. En toch wil ik wel mijn individualiteit kunnen tonen. Want hoewel wij drie dat gemeen hebben, hebben we ook tal van verschillende interesses. Neem Brent en zijn liefde voor song contests, Lodewijk die zichzelf duidelijk wist te onderscheiden middels zijn ingesproken biechten, en ja, ik probeer dan vaak bijvoorbeeld WidM-momentjes in mijn berichten te gebruiken. En daarnaast heb ik ook zat andere interesses. Kortom, we probeerden ons echt te differentiëren, maar dat is volgens mij niet altijd aangekomen. Ik hoop dat deze uitslag voor wat verandering daarin zorgt.

Over populariteit kan ik eigenlijk moeilijk klagen. Robbie, Tim en MV zullen ongetwijfeld, omdat ze bekender zijn, meer favoriet zijn geweest bij de kijkers. Maar dat sterkte mij wel. Want ik zag dat Robbie bijvoorbeeld vaak als winnaar werd gezien. Dan krijg je als 'underdog' wel extra pit om jezelf te bewijzen. Ik ga niet beweren dat dat me fanatieker heeft gemaakt, want ik ben van mezelf echt waar in spellen als deze ME-GA fanatiek (lang niet ieder spel hoor, ik kan prima casual bordspellen spelen).

Ik hoop dat dit spel ervoor heeft gezorgd dat men ons (Brent, Lodewijk en ik) beter is gaan kennen en ons meer als individu gaat benaderen/zien.



"It's not how you are alike, it's how you are not."


Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 10-05-2020, 17:21:56
Ik was pas echt zeker van de mol toen Vermoljoen af viel. Hoewel ik al wel meer richting Robin zat omdat ik Vermoljoen early on al afgeschreven had omdat hij mij kwam vragen ivm de eerste vragenlijst en dat het antwoord in mijn lijst er niet tussen stond; een mol zou zo gedetailleerd niet kijken. Maar later toch beginnen twijfelen van hmm wat als dat allemaal set up was ofzo? Dus hem weer mee in m’n achterhoofd gehouden. Maar toen ie weg was, was het helemaal duidelijk. De andere guys waren ook veel te fanatiek geld aan het verdienen om de mol te zijn.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 10-05-2020, 17:28:40
Hebben jullie jezelf geprobeerd verdacht te maken?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 10-05-2020, 19:58:28
Dit was met opzet:

-Bij Bestemmingrestaurant heb ik minder openbaar gemaakt dan dat ik wist. Ik had wel wat landen weten te raden door die luidspreker.
-Bij de Food Market heb ik Sanmol lekker alles laten doen en amper lopen tegenstribbelen opdat hij vroegtijdig wilde verzilveren.
-Bij De Box heb ik in eerste instantie verkeerde cijfers doorgegeven en daarna nooit meer iets over gezegd. Ook omdat ik nooit wat van LdH hoorde en wist dat het toch wel fout zou lopen.
-Bij Tomatenslag heb ik op Vermoljoen en zijn 3.000 gegooid. Met als excuus dat ik niet wilde dat hij de joker zou krijgen.
-Bij Vallend Fruit heb ik een keer volgens mij een fruitstuk niet gevangen, terwijl ik wel online was op dat moment.
-Bij Weer Koeien heb ik gespeeld voor één joker en mezelf dus niet expres af laten gaan.
-Bij Koescape heb ik vooral gekeken en niet echt veel commando's doorgegeven.
-Bij Tijdslot ben ik vlak voor Michael gaan rennen, waardoor hij zijn post moest aanpassen naar beschermen.
-Bij Ganges zei ik dat een krokodil een amfibie was, waardoor iedereen compleet in de war was.
-Bij Schilders heb ik een 6 veranderd in een 8 (of andersom).
-Bij Hindi Verbindi heb ik expres een aantal kwartetten verkeerd geraden. Maar ik was daar ook hulpmol.

Voor de rest, alles wat verder fout ging of leek te gaan was niet expres bedoeld. En gelukkig heb ik ook genoeg kandidatenacties uitgevoerd. Wie is de Kandidaat?, Spaghetti Bluesky, Tah Mahal Diner, Smeekbedens, Puzzel Zeshoek, Sneeuwbalgevecht, Bollywood Dance, Cookies Verbergen, Action en Game Over.

Ik heb echt wel geprobeerd samen met Lucy om anderen op het verkeerde been te zetten, maar je wilt als winnaar niet als een mollende kandidaat over de finish gaan waarbij je eigenlijk die pot ethisch gezien niet hebt verdiend. Dus vanaf ronde 7/8 heb ik me meer geprofileerd als kandidaat. Ook omdat ik dacht dat iedereen die dan nog mij zou verdenken, toch niet meer uit die tunnel zou stappen, want zo werken verdenkingen nou eenmaal. En in ronde 9 ben ik vol voor de pot gegaan.


Dus als ik een tip mag geven, zorg dat je als kandidaat niet alleen maar nepmolt. Ik weet dat ieders geweten anders werkt, maar zorg niet dat je onderaan bungelt in FTM. Dat staat gewoon niet zo chic als je uiteindelijk wint. 

En de tweede tip. Als je al wilt nepmollen, ga-niet-extra-dingen-openbaar-vragen-aan-de-organisator! De Mol gedijt bij chaos en onduidelijkheid. Ja, hij kan ook dingen vragen, maar je kan er ook in doordraven (Robbie). Extra vragen stellen zorgt echt voor strepen door je naam.

Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 11-05-2020, 10:37:43
En de tweede tip. Als je al wilt nepmollen, ga-niet-extra-dingen-openbaar-vragen-aan-de-organisator! De Mol gedijt bij chaos en onduidelijkheid. Ja, hij kan ook dingen vragen, maar je kan er ook in doordraven (Robbie). Extra vragen stellen zorgt echt voor strepen door je naam.
Maar ik deed dat vooral op een moment dat ik al dacht dat niemand me nog zou verdenken. En omdat ik op dat moment de opdrachten ook goed wou doen, zoals je zei om uiteindelijk toch geld binnen proberen te brengen, ookal was het nepgeld.  :)

Dingen die ik expres gedaan heb:
- Food Market: ik had een nephint in mijn "drink een glas water filmpje" verstopt (mollogo in achtergrond op het einde)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
- Bestemmingsrestaurant: toen was het nog echt druk op het werk, dus het was wat overweldigend en heb niet heel veel kunnen doen. Uiteindelijk stond er overal dat de proevers India moesten proberen, heb ik gedaan en was goed, en dan heb ik dat "You're Welcome" filmpje gepost alsof ik daar heel de opdracht had gered (terwijl ik niet bijster veel had gedaan). Ik hoopte door dat zo dik in de verf te zetten dat mensen zouden denken van 'jaja, het was al lang duidelijk dat je India moest doen, je zet het nu dik aan om als held over te komen, terwijl je eigenlijk de mol bent.' Dat filmpje heb ik later nog eens 1 of 2 keer gebruikt voor dezelfde reden.
- Damn It!: die foute zet waarbij we 2 damstukken verloren (al was dit ook mede doordat ik toen net  in m'n "iedereen haat me" bui zat en zoiets had van screw you all! ::schaam::)
- Weerkoeien: me bekend gemaakt als spaarkoe. Dacht dat het deels wel zou helpen om te definen wie slagers waren, want op mij moesten ze dus niet stemmen, maar wist tevens ook dat ik vrij snel afgemaakt zou worden en dat mogelijk verdacht zou zijn dat ik me dan zo snel geuit had.
- Tijdslot: Aanvankelijk nog wat obscure hints gegeven om te kijken wat reacties zouden zijn (want ja ik had van begin af aan al gewoon vingers kunnen posten). En ja ik kreeg de reactie die ik wou, MV die bij de ene WIDM groepsfoto correct zei 'Oh die is van seizoen 17, dus zal wel 17 zijn.' en bij de andere WIDM foto 'Oh een foto met 10 mensen, zal wel 10 zijn dan.' Ik werd toen helemaal overtuigd van MV als mol. :)
- Smeekbedens: Sleutel niet gebruikt en proberen anderen te overtuigen dat ook niet te doen.
- Rijstvelden: Hier kreeg ik een joker als ik me als hulpmol liet pakken en heb dat dan ook heel obvious na mijn derde zet ofzo gedaan. Ook omdat ik dacht van ja als ik me toch gaat laten pakken, ga ik niet eerst nog dagenlang coördinaten posten, hoor!

En algemeen met heel weinig mensen contact om geslotener en dus hopelijk mysterieuzer over te komen. Zo van 'Hmm die is niet erg op zoek naar info, zal het wel niet nodig hebben omdat ie de Mol is.'

Er zijn nog wel dingen dat ik on the spot zelf expres iets gezegd heb, maar kan me zo meteen niets specifieks bedenken.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 11-05-2020, 11:02:14
Maar Robbie, jij was wel degene die de Bagage opdracht deed slagen, waardoor we 3.000 euro verdienden aan het begin. Vermoljoen, jij en ik zaten in een sleutelpositie tot het mislukken van de opdracht. Heb je je daarmee niet meteen té onverdacht gemaakt? (al hield ik nog rekening met ergens geld uit de pot zou gaan en dat je dan vertrouwen wekte bij ons)

Dat logo is me nooit opgevallen bij het water drinken trouwens :P

Jammer dat ik er die aflevering van de kluizen uitvloog, anders had je waarschijnlijk de finale niet gered (denk ik).
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 11-05-2020, 11:10:54
Ik dacht juist het tegenovergestelde: als de Mol bij de proevers zit (wat ik niet meteen verwachtte), dan gaat die gewoon zo snel mogelijk proberen de namen te koppelen aan de juiste landen, want uiteindelijk lukt dat toch ooit, maar nu ik erover nadenk, had ik misschien toch beter wat vertraagd, ondanks dat ik wel meerdere keren bewust namen bij landen zette waarvan we al wisten dat het fout was ::rofl::  Ik heb achteraf gezien minder gemold dan ik voor het spel in gedachten had. Ik heb wel heel veel achtergehouden en soms wat chaos gecreëerd of wat vertraagt, maar daarnaast heb ik me enkel heel dom gedragen als iemand die opdrachten niet snapte, maar bij de kluizen en de slangenmand was dat totaal niet bewust. Maar ik heb denk ik wel vaak gedaan alsof ik iets niet helemaal snapte en daardoor hoopte ik dat ik verdacht zou worden. Ik was wel wat 'bang' dat ik door aflevering 5, meteen uit twee opdrachten liggen, niet meer verdacht zou zijn, want dan ben je als Mol een hele aflevering afwezig en heb je geen invloed.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: MollenvangR op 11-05-2020, 11:30:27
Ik was wel wat 'bang' dat ik door aflevering 5, meteen uit twee opdrachten liggen, niet meer verdacht zou zijn, want dan ben je als Mol een hele aflevering afwezig en heb je geen invloed.
Nou ja, maar jij deed het op een dusdanige manier dat het verdacht kon lijken:

- Slangenmand: gewoon de vrijstelling krijgen, verder maakte het op zich niet uit wat de mol krijgt (behalve die versnipperaar die was interessant), maar door daar niet ver te komen verdien je niet veel met de vragen. (50 euro?)

- Kluizen: je stemde in met GO en dan word je door een 'dommige' opmerking gepakt. Wat gebeurt er daardoor? Geen overleg, geen plan, niemand durfde meer wat te zeggen. Wat mij de mogelijkheid gaf een val te spannen voor de mol en mezelf verdacht te maken :P
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 11-05-2020, 11:31:07
Maar Robbie, jij was wel degene die de Bagage opdracht deed slagen, waardoor we 3.000 euro verdienden aan het begin. Vermoljoen, jij en ik zaten in een sleutelpositie tot het mislukken van de opdracht. Heb je je daarmee niet meteen té onverdacht gemaakt? (al hield ik nog rekening met ergens geld uit de pot zou gaan en dat je dan vertrouwen wekte bij ons)
Maar er stond letterlijk gepost dat we als proevers India moesten proberen, dus ik dacht oké let's do it en toen het juist was heb ik dat extra aangedikt. Het kan me inderdaad onverdacht maken, maar het is het niets is wat het lijkt spel, dus je kan het altijd omdraaien. Lucy en Chardo vonden me in ieder geval niet té onverdacht blijkbaar. ;)

Citaat
Dat logo is me nooit opgevallen bij het water drinken trouwens :P
Wou het ook niet obvious doen, meer iets grappigs om achteraf te vertellen en als toch iemand het zag en het verdacht vond, altijd meegenomen. Zelf ben ik toch niet van de hints. Ik wil De Mol op acties vinden. En dus niet op hints en eigenlijk ook niet door het uitwisselen van testresultaten, want dat is nu grotendeels ook wel de reden waardoor veel mensen afgestreept konden worden.

Citaat
Jammer dat ik er die aflevering van de kluizen uitvloog, anders had je waarschijnlijk de finale niet gered (denk ik).
Ik denk het ook. Had al veel geluk dat ik er überhaupt nog in zat (zie gelijkspel met Brent)!
Ik heb jou daar ook expres de extra tijd gegeven zo van hij is toch de Mol en anders valt ie maar af. Wat dus ook gebeurde. Ik zou bijna sorry zeggen maar ach jij had mij ook extra tijd gegeven.  ::hypocriet::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: LdHmolletje op 11-05-2020, 11:34:42
Ik was wel wat 'bang' dat ik door aflevering 5, meteen uit twee opdrachten liggen, niet meer verdacht zou zijn, want dan ben je als Mol een hele aflevering afwezig en heb je geen invloed.
Ik verdacht jou juist door deze 2 acties nog meer dan ik eerder deed... Dit waren juist de perfecte molacties in opdrachten waar de mol juist niet veel invloed nodig had.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 11-05-2020, 12:32:48
Ik heb er zelf wel altijd bewust voor gezorgd dat ik ergens onderaan zou staan in Follow The Money.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: D*N op 11-05-2020, 12:38:52
Wat een gasten opeens bij Moltalk, waar komen die allemaal opeens vandaan? :o
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 11-05-2020, 12:42:38
::megafoon:: CHARDO EN ROBBIE! WAT VONDEN JULLIE DE BESTE MOLACTIE(S) VAN ROBIN?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Vermoljoen op 11-05-2020, 12:44:53
Ik vond het wel grappig hoe hij door de linkerbox tegen mij was aan het praten  ::rofl::

*rent de studio uit*
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 11-05-2020, 14:55:23
::megafoon:: CHARDO EN ROBBIE! WAT VONDEN JULLIE DE BESTE MOLACTIE(S) VAN ROBIN?
Het mensen door laten lullen in de Taj Mahal opdracht. Dat was super irritant voor onze groep die maar na een bepaald persoon mochten posten, waardoor we bijna nooit konden posten en dus ook niet onze opdracht duidelijk konden maken.

Bij Koescape vond ik het aanvankelijk ontzettend lame dat die afstandsbediening in Robin's broekzak zat. Ik had zoiets van ja alsof iemand er aan zou denken om te posten "Ik voel in m'n broekzak." hoe kon ie dat nou weten?! Maar achteraf zie je dan dat het letterlijk in z'n pm stond dat hij die afstandbediening had. :)

En de beste vond ik het opblijven om op het hele uur te posten om te vragen hoe lang het naar Vermillion Lake was. Hierdoor kwam ie als goede kandidaat over want "wauw kijk hem eens even z'n best doen", maar het was eigenlijk ter afleiding om ons naar de verkeerde plaats te leiden en volgens mij heeft niemand het nog echt in vraag gesteld.


Oh en nu ik het daar over heb, herinner ik me ook dat ik daar ook expres iets gedaan had. Er was twijfel waar we nog naartoe zouden fietsen en niemand nam echt een besluit. Dus toen Vermoljoen voorzichtig vroeg of we naar Vermillion Lake moesten fietsen heb ik volmondig JA geantwoord en het meteen vet gedrukt. Ik dacht als het goed is, fijn. Als het fout is, ben ik verdacht omdat ik zo hard mee ging in Vermoljoen's foute beslissing.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 11-05-2020, 15:04:07
ZEG, JULLIE HEBBEN JE KANSEN GEHAD, HE! DAN HADDEN JULLIE MAAR NIET EERDER AF MOETEN VALLEN!

Opnieuw, ik vind dat Robin echt leuke acties had en ook leuke biechten daarbij heeft gemaakt. Ik wilde echt dit soort biechten (https://youtu.be/ENoQ9y8UE8U?t=1351) zien van de Mol en dat is wel min of meer werkelijkheid geworden. Dankje Robin.  ::hug::

En daarbij vind ik het ook erg leuk dat het me vier rondes kostte om de Mol te vinden, ondanks dat ik wat van zijn acties wel zag en heb benoemd. Dat maakt je eigen reis leuker. Het staat heel slim als je de Mol vanaf het begin af aan doorhebt gehad, maar dan is de rest van de editie zo eentonig. En ik gun het de Mol ook dat hij de eerste vier rondes zo makkelijk en leuk heeft kunnen saboteren.

De beste molactie?
Op het gebied van geld kan je het niet stellen, maar ik vind het wel enorm gedurfd. Namelijk zijn watermeloen vangt in Vallend Fruit. Ik vind het echt slim dat hij dat heeft bedacht zoals hij het heeft gedaan. Later bedacht ik me dat hij waarschijnlijk zo'n fake nepmol was als Patrick Stoof, maar dat was gelukkig niet zo. Heel knap gedaan.

Ook de Taj Mahal. Het lekker laten doorpraten en inzien dat Lucy en MollenvangR toch veel fouten maakten (ik niet trouwens!).

En ook Koe Vermist. Dat is wel een goed psychologisch spelletje dat hij daar heeft gespeeld. Ik had dat wel door (uiteindelijk), maar het vergde wat opofferingsgezindheid door stipt te zijn. Helemaal leuk als hij door een molactie dan geprezen wordt door de groep.

Ik weet dat Jan Versteegh zijn favoriete Mol was en dat in mijn optiek, zijn beste actie de snoekduik naar het mingeld was in aflevering 8, waardoor hij een geweldige kandidaat leek, maar in werkelijkheid de boel aan het besodemieteren was. Deze actie van Robin was wel zijn Jan Versteegh momentje. Chapeau.


Dus kies er maar een. Ik denk dat Koe Vermist, omdat dat de grootste impact had.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 11-05-2020, 17:08:01
Dat zijn veren die Robin in zijn hoed mag steken! ::ok::

Jullie hebben het spel allebei erg goed gespeeld. Hebben jullie nog tips voor eerste afvallers als ik om een volgende keer als kandidaat wel de finale kan halen? ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 11-05-2020, 21:16:33
Jullie hebben het spel allebei erg goed gespeeld. Hebben jullie nog tips voor eerste afvallers als ik om een volgende keer als kandidaat wel de finale kan halen? ;D

1. Vergeet die testtijden aan het begin. Focus je op goed en tactisch spreiden. Er is geen schaamte in een testtijd van een uur waarmee je een ronde doorkomt.
2. Je leeft per ronde, dus zet een joker in als je die hebt. Tenzij je zeker weet dat iemand helemaal fout zit. En ga zeker niet zo'n malle moraalridder uithangen die in ronde 6 moet vertrekken. Daar win je ook niet mee.
3. Zet niet meer in op een kandidaat dan nodig is. In ronde 1 is 5 tot 8 antwoorden echt wel voldoende als je daarmee genoeg kan spreiden.
4. Neem initiatief in de eerste ronde. Pak een bondje, voor ze bezet zijn. Je hebt contacten nodig!
5. Tast ook zeker af buiten het forum om. Chats helpen veel beter in het ontmaskeren dan privé berichten waarin makkelijk een aantal uur overheen kan gaan. 
5. Wees snel met de informatielijstjes, liefst al in ronde 1 zo veel mogelijk vergaren en neem geen genoegen met nee.
7. Houd aantekeningen en schema's bij vanaf het begin. Van uitstel komt afstel en in de laatste ronde heb je alle informatie nodig, dus als je wilt winnen moet je meteen beginnen.
8. Wees je bewust van je concurrentie. Om een voorbeeld te noemen, ik wist dat Lodewijk langzamer was in de tests. En ik wist dat Robbie minder connecties had in het spel.
9. Weersta de verleidingen en blijf rationeel denken. Dat klinkt als een open deur, maar het heeft wel een hoop kandidaten (bijna) genekt dit seizoen.
10. En deze klinkt cliché, maar heb plezier in het spel. Plezier motiveert je om fanatiek te zijn. Het is allemaal echt maar een spelletje. Vat opmerkingen niet te persoonlijk op. Meestal zijn ze juist erop gericht om anderen uit evenwicht te halen, waardoor je dus irrationeel gaat handelen.

Vat het alsjeblieft niet op als arrogantie trouwens. Er bestaat geen winstformule en ik ben nu niet plotseling de verlichte speler of de mastermind. Desalniettemin, denk ik wel dat je hiermee in ieder geval door ronde 1 kunt komen.
 ::hypocriet::
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 12-05-2020, 09:00:09
Grappig, sommige van mijn tips spreken die van Chardo tegen en toch stond ik ook naast hem in de finale, wat er waarschijnlijk op duidt dat er niet één zekere manier van spelen is. En ook dat je af en toe gewoon geluk moet hebben in mijn geval. :)

1. Vergeet die testtijden aan het begin. Focus je op goed en tactisch spreiden. Er is geen schaamte in een testtijd van een uur waarmee je een ronde doorkomt.
Ik wou hier komen zeggen dat je in het begin juist wel heel snel moet zijn. Dit heb ik uit ondervinding van online mol spellen die ik zelf georganiseerd heb en daarbij merkte dat in het begin vaak een gelijkspel voort komt. Al heeft dat grotendeels ook tem aken met dat het toen maar 10 vragen waren op de test natuurlijk.
Je kan inderdaad je tijd nemen om zo optimaal mogelijk te spreiden. Maar als iedereen optimaal spreidt is er weer meer kans op gelijkspel en gaat de tijd dus weer doorslaggevend zijn.
Maar wel spreiden dus en niet te vroeg all in gaan! Dat heeft me bijna de kop gekost in aflevering 3.  ;D

Citaat
2. Je leeft per ronde, dus zet een joker in als je die hebt. Tenzij je zeker weet dat iemand helemaal fout zit. En ga zeker niet zo'n malle moraalridder uithangen die in ronde 6 moet vertrekken. Daar win je ook niet mee.
Helemaal mee eens! Ik heb mijn jokers ook meteen ingezet. Kijk naar MV die met een joker op zak er uit lag. Blijkt dat LDH even veel vragen juist had als hem en hij er dus in gebleven zou zijn als ie zijn joker had ingezet.
En idem met Michael. Had die niet 2 jokers toen ie er uit vloog? Of meer? Nouja aan de testtijden te zien, zouden de 2 jokers hem gered hebben, want dan zou hij gelijkspel gehad hebben met LDH, maar hij was sneller en dan zou wederom LDH er uit liggen.

Citaat
4. Neem initiatief in de eerste ronde. Pak een bondje, voor ze bezet zijn. Je hebt contacten nodig!
Ik zag aanvankelijk het nut niet in van bondjes in WIDM. Ik heb ook alleen maar echt contact gehad met Lucy. Ben wel deels gaan in zien wat voor nut een bondje heeft, maar dan enkel qua testantwoorden delen. Dat heb ik allemaal eerlijk gedaan, behalve bij de laatste testantwoorden die ik met haar heb gedeeld. En toen begon ik dus weer te denken aan wat heb je aan een bondje als je de info die je krijgt alsnog in twijfel moet trekken omdat de andere kan liegen?
En ik ben het levende bewijs dat je ver kan raken zonder bondje (want die van mij was én nep blijkbaar en lag er meteen uit :) )

(en ja, ik begin Chardo's gevoel te snappen dat dit arrogant aanvoelt als je dit allemaal zo typt, maar is dus niet zo bedoeld. Feit is gewoon dat we allebei in de finale zaten.)

Citaat
5. Tast ook zeker af buiten het forum om. Chats helpen veel beter in het ontmaskeren dan privé berichten waarin makkelijk een aantal uur overheen kan gaan.
Ook hier heb ik zelf niet veel mee gedaan. Ik vond de discord chat vooral leuk om toch mensen wat beter te leren kennen, al was het maar bvbv met spelen van Jackbox, buiten WIDMO om. Maar dat was gewoon leuk, niet strategisch. Het enige strategische voordeel dat het mij opleverde was dat ik in het Ganesha filmpje verschillende stemmen kon plaatsen.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 12-05-2020, 09:00:56
5. Wees snel met de informatielijstjes, liefst al in ronde 1 zo veel mogelijk vergaren en neem geen genoegen met nee.
7. Houd aantekeningen en schema's bij vanaf het begin. Van uitstel komt afstel en in de laatste ronde heb je alle informatie nodig, dus als je wilt winnen moet je meteen beginnen.
8. Wees je bewust van je concurrentie. Om een voorbeeld te noemen, ik wist dat Lodewijk langzamer was in de tests. En ik wist dat Robbie minder connecties had in het spel.
Allemaal eens! Het laatste puntje was ik niet zo goed in vanwege mijn weinig contact, maar ik voelde uiteraard wel aan dat Lodewijk en Chardo een bondje hebben (I mean, dat voelde zelfs mensen aan die nog nooit op RN geweest zijn) en ik er dus bij cookie zoeken er sowieso alleen voor stond.

Trouwens: ik heb in tegenstelling tot wat ik in Chardo's biecht las wel degelijk gezocht. Elk bericht van Robin geopend en gequote om de code van het bericht te zien, maar niets gevonden. Vervolgens hetzelfde met Chardo's berichten gaan doen. Daar vond ik uiteindelijk een afbeelding van een of andere pixie of misschien is het wel pokémon, I don't know, die tot 1 pixel hoogte en breedte herleid was. En toen dacht ik oké als ie dat in een quote steekt, ga ik het niet eens zien als ik zijn bericht quote. Toen heb ik het opgegeven, omdat ik niet wist dat dat mocht en dacht dat hij op dezelfde manier verstopt moest zijn zoals ie was gepost in het topic. :)
Anyway, dat was de vraag niet. Laat ik dan als tip zeggen: geef nooit op! Maar je moet er wel tijd voor hebben natuurlijk.

Citaat
10. En deze klinkt cliché, maar heb plezier in het spel. Plezier motiveert je om fanatiek te zijn. Het is allemaal echt maar een spelletje. Vat opmerkingen niet te persoonlijk op. Meestal zijn ze juist erop gericht om anderen uit evenwicht te halen, waardoor je dus irrationeel gaat handelen.
Haha, ja hier moet ik ook mee akkoord gaan, vooral omdat ik deze gouden raad in het begin zelf niet heb opgevolgd. Ik hou zelf ook wel van drama in spelletjes, maar dan meer van het type mes in rug planten bij stemspelletjes of Kill the Kings! Ik was niet voorbereid op 'ruzie en persoonlijke opmerkingen om reactie uit te lokken' drama. Dus inderdaad: vat het niet te persoonlijk op!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 12-05-2020, 15:45:51
Ja volgens mij had ik een img van Stella uit Winx Club, wat ik altijd met Brent keek, daar geplaatst als afleiding ofzo. Zodat je het op zou geven uit overmacht. En ik wist ook wel dat jij wist dat ik niet de Mol was, dus mijn cookie had niet de grootste noodzaak gevonden te worden. Met de kennis van nu had ik toch liever mijn eigen cookie ook willen openbaren, dan was mijn pot ook boven de 30.000 uitgekomen.  :-\\

Maar ja, je wint wat, je verliest wat.

Met welke WidM-kandidaat ik mezelf vergelijk hoorde ik SpacyColours vragen? Je moet je microfoon even aanzetten, anders hoort de rest je niet.

Wat Focus in het reunietopic plaatste is al wel vrij accuraat hoor. Sommige stemmetjes zeggen dat ik op Emilio Guzman lijk. Ik zie dat zelf niet echt, maar het zal dan wel. Emilio was wel een hele leuke kandidaat, dus als ik daarmee word vergeleken vind ik dat helemaal prima.

Victoria vind ik mezelf wel wat minder hoor. Maar ik kan me wel vinden in de kritische noten van Aaf en de koudbloedighied van Art, maar eigenlijk hoop ik dat iedereen mij ziet als een vrolijke, sociale Niels Littooij.

Als winnaar zie ik mezelf wel een beetje als Buddy. Eerst compleet fout zitten. Maar gelukkig toch alles hebben opgeschreven, goed gebruik maken van je bondjes en dan winnen op hoop dat ik toch meer kennis en snelheid had dan mijn tegenstanders. Bovendien zeggen sommigen dat ik op mijn 25ste ook nog door kan gaan voor 15, dus dat hebben we ook gemeen. En ik verlies me ook soms een beetje in mijn fanatisme.

Brent noemt daarnaast ook vaak een Sofie van den Enk, omdat ik zelf vind dat zij een hele goede en verdiende winnares was, vanwege dit (https://youtu.be/Bvbv6rEItjE?t=1232) soort acties die ik mezelf ook wel zie doen. Dus dat. Misschien nog een beetje Vivienne zoals ik mezelf op het eind wilde profileren.

En wie was de rest?
O, ook goeie vraag! Leuk!

TimvDons
vind ik wel een Ewout Genemans. Best rare acties al meteen gedaan in de eerste ronde. Vrij verdacht. Ik kan natuurlijk ook Evi Hanssen noemen, maar die ging twee keer full-on suicide mode. Dat vind ik iets te lage grepen voor Tim.

Van Sanmol
snap ik dat men meteen aan Nikkie de Jager denkt. Ik vind hem toch meer een Victoria. Maar Victoria viel toch niet als tweede kandidaat af? Jawel! Want Roeland was de Mol, dus hij was geen kandidaat!

Ons Brentje
kan ook meerdere kandidaten geweest zijn. Menno Brentveld klinkt toepasselijk. Zelf zou hij Georgina Verbaan of Daphne Bunskoek prefereren, maar ik vind hem wel een Bella Hay. En niet omdat ik haar verdacht, maar omdat hij af en toe zo gezellig fel (https://youtu.be/JA16h9osAlE?t=1507) kon uithalen.

Lucy
is Sigrid ten Napel. Ze was enorm fanatiek en verdrietig om haar vertrek, ook al liet ze dat niet in haar sterk aanwezige persoonlijkheid merken. En er is nog een derde overeenkomst, die mag ze zelf uitleggen als ze dat wilt.

MollenvangR-Art
is Sebastiaan Labrie. Nepmol ten top. Erg aanwezig. Ook wel jammer dat hij het spel moest verlaten. Ik zie MV ook wel de pot verstoppen als hij de penningmeester was geweest.

Michael90
is gewoon William Spaaij. Hij mag zelf denken dat hij Nathan Rutjes is hoor, maar nee. William ging ook met jokers naar huis, werd in het begin wel verdacht, maar later niet meer. Genoeg bewijs.

LdHmolletje
is natuurlijk Sinan Can. Minst actief (sorry). Ik zie LdH ook niet rennen als het moet. Twee kandidaten, gescheiden bij de geboorte.

Dan hebben we een beetje een probleem met twee kandidaten te veel, waardoor ik ze niet helemaal correct kan relateren aan een kandidaat die op hun positie afviel. Maar gelukkig zijn er nog twee kandidaten die voor de finale afvielen, zoals Sinan, waarmee ik wel veel overeenkomsten zie.

Vermoljoen
vind ik wel een Dennis Storm. Zo iemand waarvan je echt kon zien (achteraf) dat hij het spel wel goed snapte. De jongste van de groep, niet te vergeten. Onwijs fanatiek. Iemand waarvan je zou kunnen denken dat hij het spel kan gaan winnen, maar dan toch iets te vroegtijdig strandt.

En Lodewijk
is natuuuuuurlijk Patrick Martens. Jokers stelen, topito's graaien in tassen, met een zaklamp in de nacht voor de presentator gaan staan. En iemand die wel aanwezig is in de groep en wat gespeelde hysterie in de groep kan aanwakkeren.

Robbie
vind ik het meest een Jochem van Gelder. Vooral omdat hij eigenlijk al bijna veel eerder was afgevallen. Hij zat natuurlijk verder wel goed hoor, daar niet van.

En Mol Robin.
Ik denk eigenlijk vooral een Thomas Cammaert. Omdat hij aan het begin door menig kandidaat buiten beschouwing is gelaten. Ja, Robin is er gewoon bij, dat is gewoon een kandidaat (https://youtu.be/jcnJdTWC3y4?t=1608). En ja, als je dan tunnelvisie al hebt op een andere kandidaat, het zij Lodewijk, Robbie, Chardo of Vermoljoen, dan mis je toch die signalen.



Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lucy op 12-05-2020, 15:50:03
::rofl:: ::rofl:: ::rofl::

:-X
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Brent op 12-05-2020, 15:51:50
(Ik noem jou Sofie van den Enk omdat zij ook zo’n irritante winnares was)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 12-05-2020, 15:55:06
Lucy is Sigrid ten Napel.
;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 12-05-2020, 15:57:15
(Ik noem jou Sofie van den Enk omdat zij ook zo’n irritante winnares was)

Maar dat is JOUW mening. Sofie was heel slim in het spel!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 13-05-2020, 14:52:03
Chardo, ik heb je tien geboden meteen boven m'n bed gehangen, met de aantekeningen van Robbie erbij. Nu studeer ik ze elke dag zodat ik ooit misschien ook nog wel eens de finale van een molspel kan halen! :D Thanks! ::bravo::

Ik ben blij dat je mijn geniale vraag verstaan hebt en al volledig beantwoord hebt, ondanks de afleiding van oud-kandidaten die door het beeld lopen! Ik vind de meeste van jouw vergelijkingen spot-on.

Zo, en dan mag nu Robbie iedere kandidaat gaan vergelijken met een bordspel. Succes! ;D

Het is jammer dat onze mol alweer ondergronds is gedoken, ik had nog wel wat brandende vragen voor hem.

Maar voor jullie heb ik ook nog genoeg te vragen!

Wat vonden jullie van de winstjokers? En de rol van de actieve kijkers?
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robindtc op 13-05-2020, 17:28:40
Sorry, zit midden in mijn tentamens  :-X

Maar ik ben er hoor, ben alleen misschien wat later met het antwoorden van de vragen ;)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robindtc op 13-05-2020, 17:42:07
En de beste vond ik het opblijven om op het hele uur te posten om te vragen hoe lang het naar Vermillion Lake was. Hierdoor kwam ie als goede kandidaat over want "wauw kijk hem eens even z'n best doen", maar het was eigenlijk ter afleiding om ons naar de verkeerde plaats te leiden en volgens mij heeft niemand het nog echt in vraag gesteld.

Bijna gezweet bij deze opdracht  ::schaam::

Ik was er al eerder aan begonnen in de nacht maar die eerste keer mislukte, dus ik gaf al bijna de moed op dat het zou lukken. En toen mijn site extreem lang aan het laden was toen ik voor de derde keer op verzenden drukte (om 04:00 uur!) dacht ik echt dat ik nog een uur moet wachten. Ik had ook echt helemaal niks te doen in die nacht dus ik heb drie uur lang lopen zeggen in mezelf "Dit moet lukken... dit moet lukken.... dit moet lukken"  ::rofl::

En ik was heel benieuwd naar jullie reacties de volgende dag omdat ik bang voor commentaar was, maar thank god was iedereen positief  ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: michael90 op 13-05-2020, 17:46:06
Jij was er steeds in de nacht dus zo opvallend was het niet ::)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robindtc op 13-05-2020, 17:51:40
Jij was er steeds in de nacht dus zo opvallend was het niet ::)
Dat was het niet nee, maar het kiezen voor Vermoljoen terwijl op mijn naam al eens gepost was wel

Vooral aangezien achteraf bleek dat de mijne goed was en die van Vermoljoen natuurlijk fout
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 13-05-2020, 18:49:31
Maar voor jullie heb ik ook nog genoeg te vragen!

Wat vonden jullie van de winstjokers? En de rol van de actieve kijkers?

Ik vond het heel slim van D*N om de waarde van jokers zo hoog te maken, door de schaarste ervan. Uit mijn hoofd had alleen Weer Koeien drie jokers als beloning en kon je ze verder alleen vergaren door inderdaad het meeste geld te verdienen of door als hulpmol te worden uitgeloot.

Mensen onderschatten echt die jokers trouwens. Zeker aan het begin is een joker, temeer je goed spreidt, bijna een vrijstelling. En die hadden zelfs MollenvangR en Michael kunnen helpen aan een groen scherm in plaats van het rood dat ze toen kregen. Ik moet hierbij ook wel vermelden een beetje hypocriet te zijn, want ik heb mijn twee jokers van aflevering 4 ook niet meteen ingezet. Eigenlijk kun je ze beter vroeg inzetten dan laat, want tegen het einde aan weet je wellicht wel wie de Mol is. Als je het nog niet zeker weet, zet die joker in, en als je nog sterk spreidt, zet 'm zeker in.

Tegelijkertijd is een verdenking aan het begin handiger dan een joker. Dus of je die joker aan het begin moet verdienen is een afweging. Ik vond de kans met een grote groep te klein om me daar op te richten. Vooral met Lucy en Michael in het spel. En die ene joker die ik wel heb gewonnen, dat was puur door het geluk dat ik twee keer in het winnende team zat. Hoewel ik in aflevering 7 wel gelijk stond met Robbie en ook gericht was die joker te winnen, maar hij won de loting toen.

Lang verhaal kort, ik vind het een heel goed geďmplementeerd spelelement.

--------------

Die actieve kijkers, dat was ook erg goed bedacht. Ik dacht eigenlijk dat het altijd zo gespeeld werd hier, omdat er zat forummers zijn die mee willen doen, maar dat zal dan niet zo zijn.

Het maakt dat er veel meer mogelijk is voor opdrachten. Die marktkraamopdracht, als kandidaat heb ik er een hekel aan, maar vanuit organisatorisch oogpunt vind ik het briljant. Het voelde als een bom die plots afging. Ik was deze manier van spelen zeker niet gewend. Ook opdrachten als Rijstvelden, Tijdslot, Damn It en Bollywood Dance waren niet mogelijk geweest zonder de kijkers. En los van de mogelijkheden die het creëert, is het voor zo'n kijker ook veel leuker om interactie met het spel te hebben in plaats van passief aan de zijlijn te staan. Bovendien is de eerste afvaller trouwens nog even teruggekomen voor een spelletje, een schrale troost voor Tim.

Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 13-05-2020, 23:27:34
Zo, en dan mag nu Robbie iedere kandidaat gaan vergelijken met een bordspel. Succes! ;D
Challenge accepted!  ;D
Al kan ik hier natuurlijk neerzetten wat ik wil, want de meesten gaan die spellen toch niet kennen.  ::hypocriet::

Moet er wel eens over nadenken. De enige die meteen te binnen springt is ook meteen heel voor de hand liggend:

Timvdons is...
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Oh en Samol is uiteraard:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

De rest komt nog!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: TimvDons op 13-05-2020, 23:28:47
Waarom zag ik deze aankomen ::)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: michael90 op 13-05-2020, 23:52:38
Ben benieuwd naar de rest. Voorlopig goede keuzes ;D
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: LdHmolletje op 14-05-2020, 19:09:56
Inderdaad. Ik ben ook heel benieuwd naar welk spel ik ben!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 15-05-2020, 15:35:09

Ik zal mezelf niet linken aan een Pokémon, want dat is niet aan mij. Ook zal ik Chardo, robindtc en Robbieazerty ook nog niet linken aan een Pokémon, omdat ik in mijn uitleg dan zal zeggen wie ik verdenk van het zijn van de Mol, en dat is natuurlijk ten strengste verboden. Hun spirit Pokémon zal volgen na de ontknoping!


Ik wacht hier trouwens nog steeds op! En op zijn beurt, zal ik hem dan ook maar een Pokémon toekennen.

(https://cdn.bulbagarden.net/upload/8/86/Spr_7s_199.png)

Lodewijk Backer is niemand minder dan Slowking. Kenmerkend om zijn trage maar intelligente karakter. Lodewijk is echt niet zo langzaam in zijn dagelijks bestaan hoor, maar die testtijden blijven een icoon onder zijn naam. Bovendien was Lodewijk de enige kandidaat die zijn biechten heeft ingesproken. En laat Slowking nou net ook een van de weinige Pokémon zijn die de mensentaal kan spreken.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 16-05-2020, 14:13:52
En Lodewijk
is natuuuuuurlijk Patrick Martens. Jokers stelen, topito's graaien in tassen, met een zaklamp in de nacht voor de presentator gaan staan. En iemand die wel aanwezig is in de groep en wat gespeelde hysterie in de groep kan aanwakkeren.
Het kon ook niet anders! Ik kan me nog goed herinneren dat er een opdracht was in aflevering 1 of 2 en Dennis samen met Patrick iets met vlaggen moest gaan gebaren naar Georgina en dat Patrick er helemaal niets van snapte, terwijl Dennis er als Mol lekker in mee ging. Zo zie ik mezelf ook vaak in dit soort spellen, soms doe ik echt oliedomme dingen waarvan ik mezelf achteraf afvraag wat ik aan het doen was.


Ik wacht hier trouwens nog steeds op! En op zijn beurt, zal ik hem dan ook maar een Pokémon toekennen.

(https://cdn.bulbagarden.net/upload/8/86/Spr_7s_199.png)

Lodewijk Backer is niemand minder dan Slowking. Kenmerkend om zijn trage maar intelligente karakter. Lodewijk is echt niet zo langzaam in zijn dagelijks bestaan hoor, maar die testtijden blijven een icoon onder zijn naam. Bovendien was Lodewijk de enige kandidaat die zijn biechten heeft ingesproken. En laat Slowking nou net ook een van de weinige Pokémon zijn die de mensentaal kan spreken.
Je hebt gelijk! Ik was het helemaal vergeten. Eerst kwam er stoom uit mijn oren toen ik zag dat je me met Slowking vergelijkt, maar de uitleg maakt alles goed.



(https://cdn.bulbagarden.net/upload/3/37/Spr_6x_614.png)(https://cdn.bulbagarden.net/upload/1/10/Spr_6x_613.png)
Robbieazerty doet me echt aan Beartic denken met nog persoonlijkheidskenmerken van zijn pre-evolutie Cubchoo. De uitleg die hierbij volgt zal jullie versteld doen staan. Allerleerst de Ice-typing: Robbieazerty heeft aangegeven niet veel bondjes aan te willen gaan in het spel, omdat hij daar het nut niet zo van in zag (correct me if I'm wrong), wat ik wel een beetje ijzig vind overkomen. Natuurlijk staan Ice-types ook bekend om hun koele karakter, wat verklaart waarom Robbieazerty de Mol ontmaskerd heeft en finalist is geworden. Op dat gebied laat hij zich leiden door de feiten en niet door zijn emoties. Dat brengt mij ook tot de toevoeging van Cubchoo. Dit ijsbeertje heeft een grote snottebel aan zijn neus, waardoor hij er wat verlegen en gevoelig uitziet. Robbieazerty heeft aangegeven in het begin van het spel zich niet op zijn gemak te voelen en het bewijs daarvan is te zien in zijn fittie met Brent (https://www.realitynet.org/forum/?topic=69101.msg2269977#msg2269977) toen Brent hem (redelijk onterecht) aansprak op zijn coronabericht. Echter is Robbieazerty daarna geëvolueerd in een krachtige Beartic met een machtige baard, die wij wekelijks kunnen aanschouwen in een nieuwe aflevering van zijn hoe-eet-ik-appelmoes-serie op YouTube.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 16-05-2020, 14:14:01
(https://cdn.bulbagarden.net/upload/e/ea/Spr_6x_150.png)
Voor Chardo wilde ik sowieso een Psychic-type, omdat hij extreem goed en diep nadacht over dit spel. Hij hield rekening met alle mogelijke scenario's en probeerde actief het spel naar zijn hand te zetten door andere kandidaten bepaalde dingen te vertellen of juist niet te vertellen. Eerst wilde ik een Fire/Psychic-Pokémon kiezen, omdat Chardo bekend staat om zijn vurige karakter, maar dat valt eigenlijk wel mee. Zo'n heethoofd is hij nou ook weer niet, want het wordt vooral door ons uitvergroot dat hij dat is. Dus Fire was out (en ik kies sowieso niet Arcanine, zijn favoriete Pokémon na Delcatty, want daar lijkt hij totaal niet op!). En toen viel mijn oog op Mewtwo. Natuurlijk Mewtwo! Eén van zijn mains in Smash Ultimate, hij deelt zijn verjaardag met Mewtwo, Mewtwo is door mensen gemaakt (net als Chardo) en Mewtwo kan nogal koud en berekenend overkomen. Verder was Mewtwo veruit de sterkste Pokémon van de eerste generatie games en nog steeds is het een sterke Pokémon. Dit relateert goed aan het feit dat Chardo de terechte winnaar van deze WidMO-editie is geworden. Echter staat Mewtwo erom bekend alles alleen te willen doen en dat komt niet overeen met Chardo. Chardo heeft zich heel sociaal opgesteld in dit spel en dat heeft hem zeker geholpen om de winst te behalen (hiermee wil ik niet zeggen dat het door mij komt, maar ik bedoel het feit dat hij informatie deelt en ontvangen heeft). En daarnaast is hij natuurlijk veel aardiger dan die koude Mewtwo.



(https://cdn.bulbagarden.net/upload/b/b6/Spr_6x_134.png)
Voor robindtc ligt het voor de hand om een Mol-Pokémon te kiezen zoals Drilbur of Excadrill (Diglett en Dugtrio lijken echt niet op mollen), dus dat doe ik bewust niet. Ik heb namelijk voor Vaporeon gekozen. Dit lijkt misschien een onverwachte keuze en ik zie mensen al woest een reactie typen, maar alles zal duidelijk worden nadat jullie de verklaring gelezen hebben. Vaporeon staat erom bekend dat hij zich in water onzichtbaar kan maken, wat perfect overeen komt met robindtc's rol als Mol. Vooral aan het begin van het spel waande hij zich onzichtbaar tussen de rest van de kandidaten, omdat niemand hem doorhad (alleen Vermoljoen, maar was dat echt een duidelijke overtuiging?). Later in het spel toen het duidelijker werd dat meerdere mensen hem als hoofdverdachte hadden, werd robindtc iets te enthousiast met zijn waterige onzichtbaarheidsmantel. Hij heeft namelijk in de laatste afleveringen niet heel veel meer van zichzelf laten zien. Dit had natuurlijk een persoonlijke reden en daar spreek ik hem zeker niet op aan, maar op twee manieren onzichtbaar zijn past wel goed in het Vaporeon-verhaal.
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Brent op 16-05-2020, 14:36:20
Robbieazerty heeft aangegeven in het begin van het spel zich niet op zijn gemak te voelen en het bewijs daarvan is te zien in zijn fittie met Brent (https://www.realitynet.org/forum/?topic=69101.msg2269977#msg2269977) toen Brent hem (redelijk onterecht) aansprak op zijn coronabericht
De manier waarop ik hem aansprak was misschien niet de meest ethische manier, maar het was zeker volledig terecht om het aan te kaarten. Zeker als je kijkt naar hoe ons leven nog steeds in de ban van het virus is.

Dat je je eigen mening er twee maanden na datum nog tussen moet spuien, dat vind ik wel weer jammer. Iets met oude koeien en een gracht, maar jij bent een trage Slowking dus dat vergeef ik je wel!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 16-05-2020, 15:14:55
De manier waarop ik hem aansprak was misschien niet de meest ethische manier, maar het was zeker volledig terecht om het aan te kaarten. Zeker als je kijkt naar hoe ons leven nog steeds in de ban van het virus is.

Dat je je eigen mening er twee maanden na datum nog tussen moet spuien, dat vind ik wel weer jammer. Iets met oude koeien en een gracht, maar jij bent een trage Slowking dus dat vergeef ik je wel!
Als een echte gentleman leek het me een goed idee om me er niet mee te bemoeien toen jullie twee heethoofden aan het uitvechten waren wie er gelijk had. Ik dacht dat er nu genoeg tijd over was gegaan en het geen gevoelig onderwerp meer was zodat ik er iets over mocht zeggen, want ik was duidelijk het morele kompas deze editie!
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Brent op 16-05-2020, 15:17:11
(https://www.tegelspreuken.nl/i-spreuken/xl/spreken-is-zilver-zwijgen-is-goud-spreuk.png)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 16-05-2020, 15:41:24
Ja maar je weet toch dat ik zo ben! En toen ik dat wilde doen hoorde ik de stem van de man in de blauwe badjas in mijn hoofd en heb ik gewacht (https://youtu.be/-leRfYjz1dA?t=266)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: SpacyColours op 16-05-2020, 16:42:37
(https://em.wattpad.com/46bcd8cb96757e273fb908312fdcb3352e3fbbe6/68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f7862736945306a4a42676e5357673d3d2d3639303739303835362e3135383030333237393735386661636333383638353334383034302e676966?s=fit&w=720&h=720)

Laten we inderdaad geen oude koeien uit de sloot halen!

Ik vind het al geniaal dat Robbie daadwerkelijk bordspel-vergelijkingen is gaan doen en ben heel erg benieuwd naar de rest van de lijst! ;D

Robin: Zijn er dingen die je onderschat hebt aan het mol zijn? Is mol zijn nou iets moeilijks? Is het spannend? Heb je nog tips voor toekomstige mollen?

Chardo: Even een bruggetje want er staat alweer een nieuwe editie voor de deur (voor wie het nog niet gelezen heeft, check de bar!). Dit keer ga jij Moltalk presenteren! ::bravo:: Hoe ga jij dat aanpakken? :)

En wat vond je van de Moltalk in deze editie? Heeft het iets toegevoegd aan het spel? En hoe deed ik het als presentator? ::hypocriet:: ::hypocriet:: ::hypocriet:: (feedback van anderen is ook welkom ;D)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 16-05-2020, 17:09:01
Zo keek D*N toen hij 's werelds sterkste WidMO kandidaat had gemaakt uit het DNA van Jon van Eerd, Emilio Guzman en Buddy Vedder.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

En zo verwoestte ik toen zijn lab, zodat er geen tweede kandidaat gemaakt kon worden.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Dit is Lucy die mij in aflevering 1 leerde hoe WidMO hier werd gespeeld.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo weerhield ik Sanmol van het verkrijgen van mijn lijstje.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo stond ik bij de executies van TimvDons en Sanmol.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo reageerde ik op de kijkers die dachten dat ik dit spel niet zou kunnen winnen.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo (https://youtu.be/PwLxyQ1c-k8?t=418) nam ik afscheid van mijn bondje met Brent en niet veel later Lucy.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo kwam Lodewijk Backer daarna op mij af met zijn deal om een bondje te vormen (voor het echie).
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo heb ik MollenvangR-Art beďnvloed alles op Lodewijk Backer in te zetten.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo las ik de gedachten van Robindtc in ons persoonlijke gesprekje van een half uur lang.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo speelde ik de valse hint naar Michael90 (via Vermoljoen) over.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo maakte ik mezelf klaar voor de volgende ronde, nadat LdHmolletje eruit lag.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo zorgde ik dat Vermoljoen een vraag fout beantwoordde bij de achtste test.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo gaf ik antwoord op de vragen in test 9.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo dacht ik terug aan Lodewijk Backer en de fijne momenten met hem in het spel.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo maakte ik me klaar voor de strijd tegen Robbieazerty.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zo probeerde ik cool over te komen op mijn overwinning.
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Chardo op 16-05-2020, 18:42:05
Chardo: Even een bruggetje want er staat alweer een nieuwe editie voor de deur (voor wie het nog niet gelezen heeft, check de bar!). Dit keer ga jij Moltalk presenteren! ::bravo:: Hoe ga jij dat aanpakken? :)

En wat vond je van de Moltalk in deze editie? Heeft het iets toegevoegd aan het spel? En hoe deed ik het als presentator? ::hypocriet:: ::hypocriet:: ::hypocriet:: (feedback van anderen is ook welkom ;D)


Toen ik hoorde over deze nieuwe Discord-editie was mijn eerste ingeving om jou op te volgen als MT-Host. Ik ambieer jouw presentatiestijl en benijd je gevatte en inhoudsvolle berichten. Dat houdt me ook actief rondom deze community. Ik was een beetje bang dat mijn activiteit langzaam weg zou zakken na vorige week, want ik heb niet zoveel met de rest van dit forum, terwijl ik dankzij WidMO wel een paar goede en leuke mensen heb leren kennen.  :) ::joehoe::

Dus deze editie kwam wel als geroepen. Al wist ik bij meet af aan dat ik geen kandidaat zou spelen en deze editie. Na tien weken het spel intensief gespeeld te hebben, ben ik ook wel toe aan een beetje backseat watching. Ik denk, maar dat moet je zelf maar bevestigen, dat de rol van MolTalk host daar perfect binnenvalt. Want je hoeft de Mol niet op te sporen, maar bent wel gediend om de opdrachten en wat al niet te volgen zodat je effectief vragen kunt stellen op hetgeen dat voorgevallen is.

Ik ben niet van plan om jou of dit topic te overtreffen, want dat lukt me sowieso niet.  ::love::
Ook wil ik jouw stijl niet overnemen, dat lijkt me respectloos. Het is ook een wat directere vorm van Q&A, dus ik ben zeer benieuwd hoe dat uit gaat pakken en dat moeten we nog een beetje uitdenken met z'n drieën.

En wat mijn stijl dan is? Widm-momentjes her en der oprakelen, dat is best wel mijn ding, dus ieder die deelneemt bereid je maar vast voor op de vraag met welke kandidaat je jezelf het meest vergelijkt. Ik ben zeer benieuwd naar de Daniëls, Aafen en Jochems deze editie.
Ook ben ik vanuit mijn positie benieuwd of mijn tips iemand naar de overwinning zullen helpen of juist het tegendeel bewijzen.
::vergroot::

En ik draai de tafelposities maar meteen om. In plaats van wat ik anders zou doen is de prangende vraag die bij mij nu op de lippen ligt of je nog wat pro-tips hebt voor een groentje als ik?
 ::hypocriet:: ::love::


Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 16-05-2020, 19:29:41
(https://cdn.bulbagarden.net/upload/3/37/Spr_6x_614.png)(https://cdn.bulbagarden.net/upload/1/10/Spr_6x_613.png)
Robbieazerty doet me echt aan Beartic denken met nog persoonlijkheidskenmerken van zijn pre-evolutie Cubchoo. De uitleg die hierbij volgt zal jullie versteld doen staan. Allerleerst de Ice-typing: Robbieazerty heeft aangegeven niet veel bondjes aan te willen gaan in het spel, omdat hij daar het nut niet zo van in zag (correct me if I'm wrong), wat ik wel een beetje ijzig vind overkomen. Natuurlijk staan Ice-types ook bekend om hun koele karakter, wat verklaart waarom Robbieazerty de Mol ontmaskerd heeft en finalist is geworden. Op dat gebied laat hij zich leiden door de feiten en niet door zijn emoties. Dat brengt mij ook tot de toevoeging van Cubchoo. Dit ijsbeertje heeft een grote snottebel aan zijn neus, waardoor hij er wat verlegen en gevoelig uitziet. Robbieazerty heeft aangegeven in het begin van het spel zich niet op zijn gemak te voelen en het bewijs daarvan is te zien in zijn fittie met Brent (https://www.realitynet.org/forum/?topic=69101.msg2269977#msg2269977) toen Brent hem (redelijk onterecht) aansprak op zijn coronabericht. Echter is Robbieazerty daarna geëvolueerd in een krachtige Beartic met een machtige baard, die wij wekelijks kunnen aanschouwen in een nieuwe aflevering van zijn hoe-eet-ik-appelmoes-serie op YouTube.
Treffend, kan er helemaal in mee gaan.  ::jaja:: (en ja iedereen maakte grapjes daarover toen en sommigen, waaronder ik, gaan met dingen om door humor. Maar je moet daar wel mee opletten bij wie je het doet dus best niet op een openbaar forum I guess ;) )
No way dat mijn bordspelvergelijkingen (waar ik nog steeds veel moeite mee heb eigenlijk, haha, iets té enthousiast gereageerd) zo treffend zullen zijn. Maar goed die hebben ook minder karaktertrekken dan een pokemon. :)

Ik zal toch maar eens iets verzinnen en de bordspelvergelijking afmaken:
Brent
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Lucy
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

MV
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robbieazerty op 16-05-2020, 20:07:53
Michael90
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

LdHmolletje
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Vermoljoen
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Lodewijk
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Robbie
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Chardo
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Robin
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [MO20] MolTalk
Bericht door: Robindtc op 16-05-2020, 20:24:22
Hahaha leuke keuzes allemaal  ;D


Robin: Zijn er dingen die je onderschat hebt aan het mol zijn? Is mol zijn nou iets moeilijks? Is het spannend? Heb je nog tips voor toekomstige mollen?

Om eigenlijk de eerste twee vragen in één te beantwoorden: Ik heb vooral onderschat hoe moeilijk het zou zijn. Ik dacht bij het mol zijn vooral aan de leuke kant, lekker opdrachten saboteren terwijl mensen op zoek naar jouw identiteit zijn. Ik vond vooral de gesprekken of beschuldigingen lastig. Ik dacht bijvoorbeeld echt "oh jee....." toen Chardo nog voor de test met me wilde praten omdat ik wist dat hij op het goede spoor zat. Hoewel ik sowieso niet zo van discord ben (groepchats  ::ohno::), was dat ook de reden dat ik niet meer actief was op Discord (vooral Vermoljoen die me het daar lastig maakte)

Verder vond ik het bij sommige opdrachten moeilijk om in te schatten in welke mate ik nou moest gaan mollen. Dit had ik vooral in het begin (afl 1-2) en de laatste paar afleveringen. Ik weet nog dat ik het hier met HIDM over had tijdens het spel en hij terecht zei dat de kandidaten 11 kandidaten in de gaten moeten houden; niet alles wat ik doe valt bij ze op. Ik dacht namelijk vaak "Oh, nu gaan ze me echt verdenken"  :P


Spannend? Enorm  ::rofl::
Ik vertelde al dat ik best perfectionistisch ben dus ik vond eigenlijk elke reactie op mijn acties spannend om te lezen. Als ik weer eens te laat wakker werd vluchtte ik naar mijn iPad om alles door te lezen, daarom geniet ik nu nog steeds van het feit dat ik 's ochtends rustig wakker kan worden!

Ik zat dus behoorlijk in het spel. Ik maakte ook de afspraak met mezelf om op vrijdag niks aan het spel te doen, vandaar dat ik op zaterdag altijd de test maakte. Die testperiodes waren vreselijk trouwens, ik heb in het begin echt die Google Drive pagina met de testuitslagen 100 keer lopen refreshen omdat ik zag dat iemand de test aan het maken was.


Tips
1. Heel handig vaak, maar ga ook eens een opdracht in zonder voorkennis. Ik had bijna alles wel denk ik, maar ik las niet altijd de opdrachten even goed door van te voren zodat ik niet hoefde te spelen dat ik de opdracht niet begreep
2. Wat bij mij werkte is het voorspellen van de reacties van je mede kandidaten op een (mol)actie. Ga niet zomaar een watermeloen pakken als "oeps foutje" (dat was plan A  ;D) maar verzin iets wat ze eventueel kunnen geloven.

3. Wees niet te veel op de achtergrond, maar ook niet op de voorgrond. Zoek een goede balans. Ik kon die balans in aflevering 1 naar mijn mening niet zo vinden (te veel aanwezig) en later zoals we allemaal weten ook niet meer in die laatste afleveringen (te weinig aanwezig). In het midden van het spel had ik een aardig goede balans, mede door het feit dat ik ook super lang met het spel bezig was terwijl ik uitgelogd was op de site.
4. Vooral heel veel fun hebben  ::tandpastasmiley:: In het spel was dat bij mij niet zo heel zichtbaar, maar in mijn biechten al iets meer. Ondanks de spanningen heb ik achter mijn scherm zoveel gelachen om jullie acties, mijn molacties, fouten van anderen, als de opdracht mislukt, als iemand iets doms zegt etc. maar niet te veel dat je te hard van stapel gaat

Vooral van de bovenste 2 kan ik zelf nog heel veel leren, en tot slot ->
5. Doe of zeg goede dingen die er niet toe doen. In de eerste afleveringen kreeg ik vaak de sleutelpositie, mede om het feit dat ik weer eens een overzichtje maakte of iets slims zei over de marktverkopers. Helpt de groep helemaal niet om geld te verdienen, maar je wordt wel gezien als goede kandidaat.

Of juist andersom (tip van HIDM die ik kreeg): maak is fouten die er niet toe doen, wat eigenlijk ook weer totaal onverdacht is!