Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Weerwolvenspel => Topic gestart door: Vermoljoen op 24-06-2020, 22:28:26

Titel: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Vermoljoen op 24-06-2020, 22:28:26
(https://www.mupload.nl/img/rzzu9lmsrjd.png)

Doordat de hele groep niet wou meewerken aan het filmpje van Vermoljoen voor Compuart en hem zo te overtuigen om te stoppen met het dwarsbomen van de hackers, koos Vermoljoen voor een duidelijk signaal naar de groep: er mocht weer iemand de kelder in. Focus gaf als nieuw Aanspreekpunt de groep de opdracht om weer te stemmen op een nieuw slachtoffer. De groep had dit duidelijk niet zien aankomen, maar diezelfde groep koos ervoor om er meteen aan te beginnen, zonder overleg. Was dit wel een slim plan?

Focus, die een stuk rustiger was dan haar voorganger, haalde haar laptop erbij en keek tevreden naar de stemmen. Iedereen had gestemd! Daarna zag ze dat de stemmen erg gespreid waren: er werd maar liefst op 11 verschillende personen gestemd! De spanning in de groep nam toe en daarom besloot Focus snel de stemmen in detail voor te lezen:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Het was Ricardo die naar de kelder moest. HappyDutchman en Swifty werden deze keer de personen die hem mochten begeleiden. De deur werd opengedaan, Ricardo werd in de kelder geduwd… en vroeg iets: “Kan je Daisy ook even naar de kelder brengen?”

HappyDutchman en Swifty begrepen er niks van. Waarom moesten ze Daisy ook gaan halen? Ze gingen naar het bureau van Vermoljoen. Hij was eerst kwaad, want hij wilde niet meer lastig worden gevallen door de groep, want daar was Focus voor. Maar toen hij het verhaal hoorde, was hij heel blij, want de reden was heel logisch: Ricardo is de administrator en Vermoljoen hoopte zo op nog een extra forumlid dat naar de kelder mocht gaan.

Na het gesprek met Vermoljoen gingen HappyDutchman en Swifty terug naar de woonkamer. “Daisy, ik neem je mee naar de kelder,” zei Swifty. De groep begreep er niks van. Waarom moest Daisy plots weg? Ze besloot zonder moeilijk te doen te luisteren naar Swifty. Samen met HappyDutchman nam Swifty haar mee naar de kelder.

Eenmaal aangekomen bij de kelder, had Daisy het door. “Huh? Wat doe jij hier?” zei TimvDons. Na het gesprek met Vermoljoen en de verbazing van TimvDons hadden ook HappyDutchman en Swifty het door: TimvDons was niet voor niets zo verbaasd, Daisy was namelijk een hacker!

Vermoljoen was gefrustreerd. Heel gefrustreerd. Het liefst had hij dat de hackers nu zo snel mogelijk een manier vonden om ongemerkt een manier te vinden om 2 forumleden te hacken en zo naar de kelder te brengen, want dat hadden ze namelijk nog te goed nadat TimvDons naar de kelder moest gaan. Na eventjes nadenken kwamen ze al snel op het ideale idee en begonnen ze met het uitwerken. RealityNet is dan nog niet gehackt, maar daarom kunnen ze niet via RealityNet ervoor zorgen dat ze 2 spelers kunnen elimineren....
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Vermoljoen op 24-06-2020, 22:32:36
De volgende ochtend werd iedereen wakker met een nieuwe PM die via een ander account door de hackers werd verstuurd. Iedereen las het vreemde berichtje. Het was zo vreemd, dat de meesten dit berichtje negeerden, maar twee personen kregen bij dit bericht een link en daar klikten ze ook allebei op.

D*N was daar één van. Doordat hij de link die hij ontving had geopend, belandde er een virus op zijn laptop. Dit virus zou ervoor zorgen dat alle informatie en alle bestanden die op zijn laptop stonden, zouden worden verzonden naar de hackers. Op deze manier hoopten ze iets te kunnen vinden om hem te chanteren en zo naar de kelder te brengen.

Zonder dat iemand het merkte, nam Vermoljoen hem even apart. “Dennis, Dennis, Dennis toch,” zei Vermoljoen. Hij had geen flauw benul van wat er gaande was. “Kijk eens wat ik heb gevonden,” ging Vermoljoen verder. “NEE! HOE KOM JE AAN MIJN NAAKTFOTO?!” reageerde Dennis met een boze stem, gelukkig hoorden de anderen het niet. “Tja, misschien in ‘t vervolg eens even 2 keer nadenken voor je zomaar op een link klikt van een persoon die je niet kent?” zei Vermoljoen om Dennis mee uit te lachen. “Ik wil deze afschuwelijke naaktfoto voor mezelf houden, maar dan kom jij nu onmiddellijk met mij mee naar de kelder!” deed Vermoljoen als voorstel. D*N kon niet anders dan akkoord gaan en ging zo flink als hij kon met hem mee. Er zal veel liefde in de groep verdwijnen, want D*N is Cupido!

De volgende was belg. Bij hem was het moeilijker om iets te vinden, maar na lang zoeken werd er toch iets gevonden! Vermoljoen deed hetzelfde als bij Dennis en nam hem zo mee naar de kelder, waar ze intussen al met 8 waren. Belg is een forumlid.

Compuart en Test geraakte bij Nieky thuis maar niet verder, totdat ze opeens een bericht van een mysterieuze persoon ontvingen. Het was Vermoljoen via een vals account. Na het brengen van D*N en belg naar de kelder, was hij er namelijk toch in geslaagd om een filmpje te maken en te versturen naar Compuart. Voor het eerst kon Vermoljoen blij zijn met de groep, want ze werkten goed mee.

Onmiddellijk begonnen ze met het onderzoeken van dit filmpje. De vele laptops vielen meteen op en daarom verspreidden ze een oproep. Als er iemand een groep met veel laptops of iets verdachts rond een laptop had gezien, dan moest die persoon meteen contact opnemen.

Al snel kregen ze een telefoontje. Hautoa had namelijk verdachte dingen bij een containerpark gezien: “Ik heb nu al 3 dagen op rij een persoon gezien met verschillende laptops die hij daar achterlaat. Hij keek iedere keer de hele tijd rond zich. Voor mij was het duidelijk: hij mocht niet betrapt worden. Vandaag heb ik dezelfde persoon nog niet teruggezien, maar na jullie oproep dacht ik dat dit jullie misschien wel kon helpen? Veel succes!” Compuart bedankte Hautoa uitvoerig en in zijn donkerblauwe Mercedes vertrok hij samen met Test meteen naar het containerpark.

Daar troffen ze vele laptops aan en zonder dat iemand het merkte, namen ze de laptops mee en begonnen ze bij Nieky thuis de laptops te onderzoeken. Niet veel later ging Vermoljoen zelf ook naar het containerpark om daar de laptops van belg en D*N te dumpen. Hij zag dat opeens alle laptops weg waren. Hij polste voorzichtig bij het personeel of ze de elektronica hadden weggebracht naar een andere plek, maar dat was niet het geval.

Ook bij de hackers viel het tegen, want daar raakten ze nog steeds niet vooruit. Alweer was Vermoljoen zwaar gefrustreerd. Dit was voor Vermoljoen genoeg om alweer iemand de kelder in te sturen. De boodschap voor Focus was duidelijk: voor donderdag 25 juni om 20:00:00 wil hij weer iemand in de kelder.

Deelnemerslijst:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Deadline: donderdag 25 juni om 20:00:00
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 24-06-2020, 22:34:21
Lekker Ricardo!  ::bravo::
Wel jammer dat je er uit ligt.

Nu hopen dat ik er zelf nog in zit...
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: mrchipie op 24-06-2020, 22:35:42
Ehm  ::oink:: Wat een slachtveld in de eerste paar dagen ::rofl:: Maar go Ricardo!!!!!! ::bravo::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 24-06-2020, 22:36:03
Indien er personen uit het spel liggen waar op gestemd is, kunnen we dan de personen die op doden gestemd hebben, uitsluiten? Aangezien de hackers geen risico gaan nemen door op iemand te stemmen die ze vermoorden.

Oké nvm dat is dus niet gebeurd  ::rofl::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 22:39:11
Hmmm en ik maar denken dat Ricardo de ziener was  ::hypocriet::
Dat wilde hij natuurlijk de hackers laten geloven. Waarschijnlijk had hij al een vermoeden naar Daisy en zo kon hij bovendien de echte ziener beschermen.

Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: JaccoS op 24-06-2020, 22:40:04
Sorry voor mijn stem Ricardo.  :-[  Maar je bent een held!  ::bravo:: Wat gebeurt er eigenlijk bij gelijkspel?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 24-06-2020, 22:40:36
Sorry voor mijn stem Ricardo.  :-[  Maar je bent een held!  ::bravo:: Wat gebeurt er eigenlijk bij gelijkspel?

Focus beslist dan.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 22:40:51
Sorry voor mijn stem Ricardo.  :-[  Maar je bent een held!  ::bravo:: Wat gebeurt er eigenlijk bij gelijkspel?

bij gelijkspel beslist het aanspreekpunt
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: JaccoS op 24-06-2020, 22:41:18
Oh ja.  ::schaam::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 22:42:18
Wat denken we? Hebben de hackers alle vijf op een verschillende persoon gestemd of hebben ze 2-2-1 of 3-2 gestemd?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Vermoljoen op 24-06-2020, 22:42:24
Dan beslist idd het Aanspreekpunt, in dit geval Focus.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 24-06-2020, 22:42:56
We weten dat er 1 hacker en 1 niet-hacker op Ricardo hebben gestemd. Ik vermoed dat er minstens nog 1 hacker dat zal gedaan hebben als ze echt dachten dat Ricardo de ziener was.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 24-06-2020, 22:43:12
Mooi gedaan Ricardo! Dankzij jou nog maar vier hackers te gaan.

Ik ben wel benieuwd waarom Robbieazerty zijn lynchstem op mij heeft uitgebracht. De voorgaande dagen heb je meermaals gezegd dat je het eens was met mijn berichten, dus dit komt een beetje uit de lucht vallen voor mij. Wat heb ik gedaan waardoor je die draai van 180 graden hebt gemaakt?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 24-06-2020, 22:43:48
Mooi gedaan Ricardo! Dankzij jou nog maar vier hackers te gaan.

Ik ben wel benieuwd waarom Robbieazerty zijn lynchstem op mij heeft uitgebracht. De voorgaande dagen heb je meermaals gezegd dat je het eens was met mijn berichten, dus dit komt een beetje uit de lucht vallen voor mij. Wat heb ik gedaan waardoor je die draai van 180 graden hebt gemaakt?

Hoi Lödewijk en waar komt jouw stem vandaan? Is er een motivering?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 22:46:50
Vraag aan de spelleiding: heeft Ricardo de stemming mogen zien voor hij een keuze maakte?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Swifty op 24-06-2020, 22:47:10
Wat goed Ricardo! ::bravo:: Ben benieuwd hoe je dat wist, maar dat horen we natuurlijk pas na het spel :P Super gespeeld in ieder geval!

Tim stemde op dag 1 voor Brent als aanspreekpunt, en Daisy stemde voor Focus.
Op dag 2 stemden ze allebei met de groep mee op Kitty, dat was logisch.
Op dag 3 stemde Daisy met de groep mee op Tim, en Tim stemde op Lodewijck.
Vandaag stemde Daisy op Ricardo, net als Jacco, Frank D*N en Miek. Zou daar nog minstens 1 andere hacker tussen zitten? Hun stemgedrag ook nog analyseren?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 24-06-2020, 22:47:16
(https://i.ibb.co/XD1p2xp/Aantekening-2020-06-24-224540.jpg)

Wat een administratie opeens.

(klein foutje nog, miek moest afgelopen ronde ook paars zijn)
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 22:51:32
Even voor het overzicht: nog 21 spelers. Nog 4 hackers
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Swifty op 24-06-2020, 22:52:17
Frank heeft altijd met de meerderheid meegestemd. Miek niet bij de burgemeesterstemming, bij de lynches wel. Jacco stemde bij de eerste lynch afwijkend.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 24-06-2020, 22:52:28
Hoi Lödewijk en waar komt jouw stem vandaan? Is er een motivering?
Terechte vraag! En ik heb daar wel degelijk een goede motivering voor. Ten eerste was jij één van de weinige mensen die fel tegen het stemmen op TimvDons was, die later een hacker bleek te zijn. Ten tweede vond ik het apart dat je er zo stellig over was om mrchipie eruit te stemmen, terwijl hij niet eerder genoemd werd als verdachte. Ik weet niet hoe die knul bij vorige edities speelde, dus misschien dat hij inderdaad opvallend anders speelt, maar ik vroeg me af waarom je zo de focus op hem wilde leggen.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Vermoljoen op 24-06-2020, 22:53:55
Vraag aan de spelleiding: heeft Ricardo de stemming mogen zien voor hij een keuze maakte?
Ja
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: mrchipie op 24-06-2020, 22:54:36
Robbie heeft wel aandacht geschonken aan de nudes van Dennis, dus als hij dan ook gelyncht wordt is wel apart.

Voor de rest, jongens denk dat sanmol geen hacker is. Hij is gewoon mij van vorig potje ::rofl::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 22:55:40
Ah, dus Ricardo ging er ook vanuit dat hij getarget was door de hackers, en heeft een van de mensen die op hem gestemd hebben meegenomen en niet Lodewijk, waar hij zelf op stemde.

Dat doet mij vermoeden dat er inderdaad nog minstens een hacker op Ricardo stemde
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 24-06-2020, 22:55:52
Terechte vraag! En ik heb daar wel degelijk een goede motivering voor. Ten eerste was jij één van de weinige mensen die fel tegen het stemmen op TimvDons was, die later een hacker bleek te zijn. Ten tweede vond ik het apart dat je er zo stellig over was om mrchipie eruit te stemmen, terwijl hij niet eerder genoemd werd als verdachte. Ik weet niet hoe die knul bij vorige edities speelde, dus misschien dat hij inderdaad opvallend anders speelt, maar ik vroeg me af waarom je zo de focus op hem wilde leggen.

Oke, heldere uitleg!

Ik was niet echt akkoord met het stemmen voor Tim op dag 2 en men vroeg dus voor alternatieven. Daarom had ik maar even uiteengezet dat Chipie het spel op een volledig andere manier speelde dan het spel in januari.

Voor nu vind ik vooral de personen die op Ricardo hebben gestemd interessant. Er kan natuurlijk een afspraak zijn binnen de hackers dat ze alle 5 op iemand anders stemden. Maar met 2 hackers down hebben we wel al wat aanknopingspunten.

Sanmol pleit ik voor nu ook vrij.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Vermoljoen op 24-06-2020, 22:58:28
Ah, dus Ricardo ging er ook vanuit dat hij getarget was door de hackers, en heeft een van de mensen die op hem gestemd hebben meegenomen en niet Lodewijk, waar hij zelf op stemde.

Dat doet mij vermoeden dat er inderdaad nog minstens een hacker op Ricardo stemde
Oh wacht: als je met stemming bedoelt dat hij de stemmen in detail kreeg te zien, dat is uiteraard niet zo! Hij kreeg te horen dat hij de meeste stemmen kreeg en dat de hackers voor belg en D*N gingen.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 24-06-2020, 22:59:16
Ik kan niet wachten op de nieuwe letter.
Hopelijk was de M van gisteren niet van het nieuwe woord dat naar Daisy zou leiden en kunnen we gewoon door met het woord. Al kan die M ook nog van KLM zijn indien Micheal zijn woorden moet afmaken. Dus vandaag blindstaren op letters gaat hem niet worden.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Lucy op 24-06-2020, 23:02:24
Ik neem toch aan dat Michael wel aan een woord begonnen zou zijn dat niet met een M begon als hij een nieuw woord mocht beginnen .....

De M lijkt me gewoon nog van KLM. Hij kon er anders toch vergif op innemen dat we niet zouden weten of de M bij het oude of het nieuwe woord hoorde?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: JaccoS op 24-06-2020, 23:03:55
Eens met Lucy. ::jaja:: En zo als Vermoljoen zei moest Michael het wat moeilijker maken, dus woord afmaken lijkt mij het meest logisch.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 23:04:59
Misschien had Michael het wel zo uitgedacht dat hij met KLM zou beginnen en dan de volgende hint M.1 en dan 1.2 en dan 2.3
Waarbij dus de eindletter van de ene hint tevens de beginletter van de nieuwe hint is
Oh wacht: als je met stemming bedoelt dat hij de stemmen in detail kreeg te zien, dat is uiteraard niet zo! Hij kreeg te horen dat hij de meeste stemmen kreeg en dat de hackers voor belg en D*N gingen.

Ja dat vroeg ik juist omdat het zo opvallend was dat Ricardo nog geswitched was
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 24-06-2020, 23:06:06
Ik neem toch aan dat Michael wel aan een woord begonnen zou zijn dat niet met een M begon als hij een nieuw woord mocht beginnen .....

De M lijkt me gewoon nog van KLM. Hij kon er anders toch vergif op innemen dat we niet zouden weten of de M bij het oude of het nieuwe woord hoorde?

Ik ga er ook vanuit. Hopelijk komt er nu een letter dat onmogelijk is na een M, dan weten we het zeker.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Sanmol op 24-06-2020, 23:19:31
Me nadat ik die vier stemmen las. (https://youtu.be/DmPrkRPLesY?t=648) - maar lekker gedaan Ricardo: het bloemetje is verwelkt  ::vergroot::.  Ik ben benieuwd wat de volgende letter van Michael gaat zijn.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 24-06-2020, 23:23:19
Wie waren gisteren eigenlijk onze hoofdverdachten? Misschien goed om te kijken naar welk van deze personen opvallend weinig is gestemd? Als hacker stem je niet zo snel op een medehacker die regelmatig als verdachte is genoemd lijkt me als het zo onzeker is.


Er moet toch ook sowieso nog een hacker zitten bij de ricardo-stemmers?
Dus Jacco, Frank of Miek.
(oh sorry, dat heeft Swifty ook al 2 keer gezegd... oeps.)
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: DRenziboy op 24-06-2020, 23:28:37
Wat een slachting  ::joehoe:: ::rofl::
Gaat wel hard zo, nog maar 4 te gaan.

We komen nu op het punt aan waarop mijn mensenkennis en inschatting ervan soms tekort gaat schieten. Zo'n onregelmatige stemming geeft vaak wel meer inzicht.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: HappyDutchman op 24-06-2020, 23:31:55
Goed bezig Ricardo ::ok::
Ben benieuwd hoe je dit wist.

Wat mij opviel is dat Brtdm 3 stemmen heeft gekregen. Heb ik iets gemist? Of is hier niet echt een reden voor?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 24-06-2020, 23:34:12
Na een heerlijke dag op het strand, ondanks ongelofelijk verbrand te zijn en bijna oververhit te raken, ben ik enerzijds erg blij dat Daisy (die schijnbaar altijd leuke rollen krijgt in Weerwolven  ::vergroot:: eerst ziener en nu hacker) meegenomen is naar de kelder door Ricardo, en anderzijds verdrietig dat we onze cupido (ik mag hopen dat je een gay couple gecreeërd hebt, Dennis!), onze administrator Ricardo (hoewel ik op je stemde - die stem op jezelf vind ik nog steeds verdacht) en ons altijd slimme forumlid belg te moeten missen.

En, ik snap dat ik er nu enorm verdacht uit zie. Want ik stemde altijd met de meerderheid, zoals Swifty al aangaf, en ik weet niet of het al was opgevallen, maar ik keek net even in het overzicht van Brtdm naar wat Daisy stemde en ik stemde - op de burgemeesterstemming na - altijd hetzelfde als haar  ;D

Dat eerste argument vind ik zelf niet gelijk sterk, omdat ik in het vorige potje weerwolven ook vrijwel altijd met de meerderheid mee stemde, en toen was ik de dokter/heks :P en daarnaast stem ik altijd met de meerderheid ja, maar ben ik wel vaak degene, in zowel het vorige spel als in dit spel, die, zoals Aurynn zo mooi zei, extra olie op het vuur gooit. Ik volg de menigte vaak niet, ik creeër het meestal, ookal heb ik op één keer na tot nu toe altijd fout gezeten. Dus luister maar niet meer naar mij  ::ohno::

Dat ik hetzelfde als Daisy stemde verbaast mij ook en is denk ik puur toeval, maar wat me wel op valt in haar posts is dat ze zich altijd vrij laat aansloot bij de ideeën van mij en anderen om een bepaald persoon te targetten.Typisch wolfsgedrag, dus ik denk dat we ons daar vooral op moeten gaan focussen. We hebben nu de touwtjes in handen, we kunnen nu echt zorgen dat we gaan winnen heb ik het idee.

Morgenochtend lees ik even alles rustig bij uit het topic van dag 3 - dat heb ik nog niet gedaan, heb alleen nog dag 4 gelezen - en update ik het overzicht dat ik aan het begin van die dag heb gemaakt.  ::ok::

Welterusten allemaal!
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 24-06-2020, 23:37:30
We moeten nu ook bedenken of we nog een rondje onze stemmen voor onszelf houden, of dat we toch weer gaan discussiëren.

Voordeel van deze tactiek is dat de stemmingen meer verdeeld zijn.
Nadeel is dat we ook zomaar de ziener eruit kunnen stemmen en deze zijn informatie niet duidelijk kan delen.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 23:40:49
Discussiëren of niet... Daar ga ik even een nachtje over slapen  ::hypocriet::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: michael90 op 24-06-2020, 23:41:34
D
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 24-06-2020, 23:42:03
Nieuw woord dus.  ::bravo::

(of zit er hier iemand aan de MDMA?)
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 23:42:39
MD of D dus... ik denk dat we nog even beide opties moeten open houden
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Sanmol op 24-06-2020, 23:46:56
MD of D dus... ik denk dat we nog even beide opties moeten open houden

Ik wil niet die persoon zijn, maar er beginnen in het Nederlands geen woorden met ''md''  ::rofl::. Ik neem aan dat de D de nieuwe letter is, want ook wel logisch is eigenlijk.

Edit: Volgens BRTDM zit iemand aan de drugs  ::rofl::.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 24-06-2020, 23:48:26
MDMA?  ::hypocriet::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Sanmol op 24-06-2020, 23:48:52
MDMA?  ::hypocriet::

Dit moest ik ook even googlen - het zijn drugs  ::rofl::.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 24-06-2020, 23:49:28
Komen we toch weer bij Spacy uit.  :P
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 24-06-2020, 23:49:28
KLM is ook geen woord maar een afkorting
Welke afkortingen er precies met MD beginnen weet ik ook nog niet helemaal.

Het zou inderdaad wel logisch zijn dat de D het begin is van de nieuwe clue, maar MD kunnen we niet uitsluiten.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Robbieazerty op 24-06-2020, 23:55:24
Goed gedaan Ricardo! Wow veel speciale rollen allemaal die er in het begin uitvliegen  ::oink::

Ik ben wel benieuwd waarom Robbieazerty zijn lynchstem op mij heeft uitgebracht. De voorgaande dagen heb je meermaals gezegd dat je het eens was met mijn berichten, dus dit komt een beetje uit de lucht vallen voor mij. Wat heb ik gedaan waardoor je die draai van 180 graden hebt gemaakt?
Ja snap ik dat het onverwacht was, omdat ik er niets over had gepost.

Ik dacht het volgende al langer maar toen iemand hier hetzelfde postte (weet even niet meer wie en zit op m’n telefoon, te veel gedoe om op te zoeken) dacht ik van zie je wel, ik ben niet de enige.

Ik vond het namelijk best opvallend dat eerst Chardo en vervolgens Brent door de hackers werden geband. Er werd gepost dat het dan waarschijnlijk niet Focus of jij of Auryn zouden zijn, want jullie zouden hen er niet uitstemmen want vriendjes enzo. Focus zou dat dénk ik inderdaad niet doen, al ken ik haar niet zo goed. En Aurynn ken ik al helemaal niet. Maar van jou zou ik er zeker niet verbaasd over zijn. Jij bent naar mijn mening sowieso een practical joker die dat juist wél zou doen en daarenboven het ook uit strategisch oogpunt zou doen, want jij kan geen hacker zijn want zou zogezegd nooit Chardo en Brent er meteen uitgooien. Maar in een spel zou je dat volgens mij dus juist wel doen.

Dat was alles, niet dat ik nu 100% op jou zit, maar we moeten stemmen en dat was de enige aanleiding die ik echt had.
Goed gedaan Ricardo!
Mijn stem gaat voorlopig naar robbie
Mag ik vragen waarom?  :)
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 25-06-2020, 00:46:45
Oké, ik heb getwijfeld om dit te posten omdat ik mezelf hier misschien mee aan de galg praat, maar alles voor het team! Ik heb een hint ontdekt. Iedere dag zit er subtiel een kleur verstopt in de tekst. Het was me al bij dag 2 opgevallen, maar dag 3 en dag 4 zorgden voor de bevestiging. Dit is natuurlijk te linken aan SpacyColours. Hacker alert!



Dag 1:
Citaat
Hij zat in een lichtgrijze zetel en hield zich stil zodat hij niet opviel.

Dag 2:
Citaat
FrankLapidus deed de krakende bruine deur open waarna Mrchipie hem de kelder in duwde.

Dag 3:
Citaat
deed één van de hackers iets in het glas rode wijn van Brent.

Dag 4:
Citaat
Compuart bedankte Hautoa uitvoerig en in zijn donkerblauwe Mercedes vertrok hij samen met Test meteen naar het containerpark.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 25-06-2020, 01:00:36
Dat kan toch geen toeval zijn? En als het Spacy niet is, dan is het de witte wel.

Lekker gewerkt Convans!
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Sanmol op 25-06-2020, 01:12:26
Oké, ik heb getwijfeld om dit te posten omdat ik mezelf hier misschien mee aan de galg praat, maar alles voor het team! Ik heb een hint ontdekt. Iedere dag zit er subtiel een kleur verstopt in de tekst. Het was me al bij dag 2 opgevallen, maar dag 3 en dag 4 zorgden voor de bevestiging. Dit is natuurlijk te linken aan SpacyColours. Hacker alert!



Dag 1:
Dag 2:
Dag 3:
Dag 4:

Die vind ik eerlik gezegd echt te sterk om niet waar te zijn  ::vergroot::. Come through Nancy Drew.

Dat kan toch geen toeval zijn? En als het Spacy niet is, dan is het de witte wel.

Lekker gewerkt Convans!

Ja, maar de witte is alleen één kleur colours is meerdere  ::rofl::, dus SpacyColours makes more sense vind ik.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 25-06-2020, 01:15:52
Nee, absoluut Spacy eerst.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Sanmol op 25-06-2020, 01:25:29
Nee, absoluut Spacy eerst.

Ik voel me ook weer zo'n domme millenial dat ik natuurlijk die kleuren weer niet zag  ::rofl::. Echt goed gevonden van Convans.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: SpacyColours op 25-06-2020, 01:46:33
Ik wilde net zeggen dat ik in de tekstjes inmiddels ongeveer honderdduizend hints naar Molduck zag staan, kom jij ineens met dit. ::) Gaan we weer dezelfde fout maken als de vorige keer en ons baseren op toevalligheden? Als het al een hint is, dan zou die naar de_witte leiden, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ik ben in elk geval een onschuldig forumlid en ik zou het heel lullig vinden als ik nu al het spel uit moet vanwege puur toeval...
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 25-06-2020, 01:52:58
Maar geef dan één goede reden waarom deze objecten anders onnodig voorzien worden van een kleur.

Die lichtgrijze zetel was me destijds wel opgevallen dat het zo gedetailleerd omschreven is. Maar lichtgrijs is niet echt een kleur te noemen, dus heb daar niet aan gedacht. Alle andere dingen zijn me geen moment opgevallen.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Sanmol op 25-06-2020, 02:03:43
Ik wilde net zeggen dat ik in de tekstjes inmiddels ongeveer honderdduizend hints naar Molduck zag staan, kom jij ineens met dit. ::) Gaan we weer dezelfde fout maken als de vorige keer en ons baseren op toevalligheden? Als het al een hint is, dan zou die naar de_witte leiden, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ik ben in elk geval een onschuldig forumlid en ik zou het heel lullig vinden als ik nu al het spel uit moet vanwege puur toeval...

Sure Jan ::zwaai::. Het feit dat je nog probeert dit naar de_witte te schuiven zegt mij genoeg, trouwens niet de eerste keer dat jij voor de_witte komt.

Ik haal even deze quote's van jou van dag 2 aan:

^dit vind ik verdacht, want normaal ben jij helemaal niet zo dom. Sterker nog, we hebben in WidMO gezien dat je hoogbegaafd bent, omdat je alles van te voren al wist. Dus dat je nu doet alsof je de regels niet gelezen hebt is wolfs. ::vergroot::

En de_witte is natuurlijk per definitie verdacht omdat hij veel te vaak gebruik maakt van de "::hypocriet::"-emoticon.

Oh en ook nog dit:

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het zo makkelijk gaat zijn. Als het echt klopt dat het woord "KLM" wordt, dan hebben we nu al aan 2 letters genoeg om te weten dat Tim een wolf is, en met een beetje creativiteit kan je dat voor elk lid wel bedenken. Dan zou die rol van michael imo zwaar overpowered zijn en kunnen we net zo goed Galgje gaan spelen.

Maar ja, het is het enige aanknopingspunt die we tot nu toe hebben, dus ik stem toch maar op Tim. Al heb ik een voorgevoel dat we hem er weer voor niets uit gaan stemmen. ::sorry::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: SpacyColours op 25-06-2020, 02:24:14
Maar geef dan één goede reden waarom deze objecten anders onnodig voorzien worden van een kleur.
Worldbuilding? Meer kan ik ook niet bedenken.

@Sanmol: zoals altijd vat je me weer volledig verkeerd op. Ik zeg juist dat ik het onwaarschijnlijk vind dat de hint naar de_witte leidt, en dat van die ::hypocriet::-smilies was natuurlijk niet serieus bedoeld.

Nog even over Molduck; Focus had al een aantal mogelijke hints naar haar genoemd:

Citaat
teddybeertje

Het was een schattig kindje van 7 jaar dat opendeed

haar ouders thuis waren

Haar moeder kwam al snel

zei de moeder die de deur opendeed

De mysterieuze moeder
MOLDUCK
Daar wilde ik deze nog aan toevoegen:

Citaat
Molduck kon haar tranen niet bedwingen. Swifty gaf haar gelijk een knuffel.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Swifty op 25-06-2020, 07:57:23
Convans! ::bravo:: Dat kan niet missen lijkt me
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Miek1999 op 25-06-2020, 08:04:03
Lijkt me duidelijk inderdaad  ::jaja::
Goed gezien Convans!
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Robbieazerty op 25-06-2020, 08:19:59
Ha, inderdaad!  ::ok:: Zo'n dingen ontgaan mij dus compleet, maar dit lijkt toch vrij duidelijk.


Spacy, leuke poging, maar wat wil je met die extra toevoeging dan toevoegen? Ik begrijp niet helemaal waarom dat zinnetje haar verdacht zou maken. Die andere wel, dat vond ik toen ook al wel goed bedacht van Focus.
Maar die kleuren zijn echt veel sterker.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: JaccoS op 25-06-2020, 08:58:18
Convans!  ::bravo::

Ik wilde net zeggen dat ik in de tekstjes inmiddels ongeveer honderdduizend hints naar Molduck zag staan, kom jij ineens met dit. ::) Gaan we weer dezelfde fout maken als de vorige keer en ons baseren op toevalligheden? Als het al een hint is, dan zou die naar de_witte leiden, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ik ben in elk geval een onschuldig forumlid en ik zou het heel lullig vinden als ik nu al het spel uit moet vanwege puur toeval...
Sorry maar dit klinkt heel ongeloofwaardig.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Ester.vdw op 25-06-2020, 09:20:07
Ja, nou het lijkt me duidelijk op wie we gaan stemmen. Spacycolours krijgt ook mijn stem.
Met de hints zitten we dan wel weer lastig omdat het dan nog best zou kunnen dat er MDMA gespelt wordt.... als het woord dan afgemaakt zou moeten worden zou het echt zonde zijn van de dagen....
Als de m niet meetelde kan de hint natuurlijk nog wel werken, maar als het de bedoeling was naar spacy te verwijzen kan het ook dat Brent morgen opnieuw moeten beginnen en weten we dus niet of de d wel of niet meedoet...
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 25-06-2020, 09:22:00
Convans  ::oink:: ::bravo::

Lijkt me dan duidelijk toch voor vanavond?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: HappyDutchman op 25-06-2020, 09:23:49
Goed bezig Convans!

Ik wilde net zeggen dat ik in de tekstjes inmiddels ongeveer honderdduizend hints naar Molduck zag staan, kom jij ineens met dit. ::) Gaan we weer dezelfde fout maken als de vorige keer en ons baseren op toevalligheden? Als het al een hint is, dan zou die naar de_witte leiden, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ik ben in elk geval een onschuldig forumlid en ik zou het heel lullig vinden als ik nu al het spel uit moet vanwege puur toeval...
Ik krijg hier dus echt precies hetzelfde gevoel bij als bij het betoog van Tim; dat het namelijk een laatste redmiddel is aangezien er eigenlijk wordt gezegd: ik kan het niet bewijzen, maar ik ben gewoon een forumlid. Vertrouw me maar op mn blauwe ogen.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 25-06-2020, 09:36:54
Mooi gevonden Convans! De lynch van vanavond lijkt me duidelijk.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 25-06-2020, 09:41:39
Dag 1
* belg zegt de manier waarop Ricardo speelt te herkennen van hoe hij het zelf speelde als wolf
* Molduck blijft het vreemd vinden dat Robbie op haar heeft gestemd voor burgemeester, ondanks zijn verklaring

Dag 2
* Convans vindt Mrchipie verdacht vanwege zijn minder actieve houding dan in het vorige weerwolvenspel, en vindt hem anders overkomen
* Aurynn vindt dat FrankLapidus (vanwege telkens extra olie op het vuur gooien), Brtdm (gutfeeling) en de_witte (ze kent heel ander gedrag van hem) zich verdacht gedragen
* Mitchkox vindt dat Sanmol erg makkelijk met alles mee gaat
* SpacyColours vindt Sanmol verdacht omdat hij zichzelf hier dom noemt en bij WIDMO hoogbegaafd was
* Focus komt met een mogelijke hint naar Molduck uit het tekstje van dag 2

Dag 3
* mrchipie vindt Ester verdacht omdat ze eerst op Tim wilde gaan en toen op hem ging
* Bijna iedereen die in Sanmol's overzicht voorkomt vindt dat er niks van klopt
* Mitchkox zegt FrankLapidus nooit te vertrouwen  :P
* Mitchkox zegt Sanmol niet te vertrouwen
* Brtdm verdenkt Aurynn (zei in het begin veel, maar weinig inhoudelijks), chipie (afwijkend gedrag), en Lariekoek (doet vaag)
* Sanmol verdenkt Lariekoek en Mieke1999
* Miek1999 zegt Sanmol, Ricardo en Lödewijk te verdenken
* FrankLapidus zegt Ricardo te verdenken
* Jacco zegt Ricardo te verdenken
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 25-06-2020, 10:01:31
Als Spacy een hacker is, is Sanmol trouwens ook wel te vertrouwen.

Spacy gaat niet op Sanmol stemmen als de stemming zo nipt is.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 25-06-2020, 10:10:35
Ah, ja inderdaad! Goeie  ::ok::

Dan was dat overzicht dus echt gewoon heel slecht gemaakt :-X

Lucy, Mitchkox en Lariekoek stemmen net als SpacyColours wel op Sanmol. Het zou me niks verbazen als daar nog een hacker tussen zit dan?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 25-06-2020, 10:17:09
Ik hoop maar dat Convans gelijk heeft en Spacy echt een hacker is
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Lucy op 25-06-2020, 10:26:33
Zijn jullie net zo overtuigd als toen Bjorn en ik wel een koppeltje moesten zijn omdat we samen een toilet in doken in het verhaal? ::zwaai::

Ik zeg niet dat Spacy geen hacker kan zijn, maar we hebben duidelijk gemerkt vorige keer dat hints erg triviaal zijn. Kleuren zijn toch ook gewoon een manier om, jawel, kleur aan een verhaal te geven? :P

Ik heb geen idee of ie een hacker is of niet, maar om nou te zeggen ‘ja je hebt geen bewijs dus we moeten je op je blauwe ogen geloven’ is natuurlijk ook onzin. Niemand heeft bewijs, en ik weet uit ervaring dat je echt niets anders meer kunt zeggen als je van zo’n hint beschuldigd wordt. Schuldig of onschuldig.

Neemt niet weg dat Spacy nog altijd een hacker kan zijn, en als ie t is gaan jullie mij morgen vast wegstemmen, maar ik ben gewoon erg tegen dit soort hints.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 25-06-2020, 10:35:35
Ik geloof niet echt in Lucy als hacker, hoewel die mogelijkheid er natuurlijk nog steeds is, maar:

Is Lucy misschien haar - sinds 3 dagen - grote liefde SpacyColours aan het verdedigen? Zou me niks verbazen heeft D*N ze gekoppeld  ::vergroot::

Maar ik zit altijd fout dus luister maar niet naar mij  ::ohno:: ::schaam::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 25-06-2020, 10:38:35
Het gaat hier om een hint van de spelleiding: In het vorige spel hebben die inderdaad niet geleid naar de juiste personen.
Wat kan er allemaal aan de hand zijn:

1. De hackers gebruiken de "hint" om onschuldige personen onder de bus te gooien
2. Een onschuldig persoon heeft in zijn enthousiasme een "hint" gevonden die niet blijkt te kloppen. De hackers maken hier dankbaar gebruik van door mee te springen
3. De hint klopt
4. Eigenlijk is het geen hint maar de persoon die met de "hint" komt heeft een andere reden om iemand te verdenken


Nu er al twee hackers weg zijn geloof ik niet zo in optie 1.
Ik ben bang dat het optie 2 gaat zijn
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 25-06-2020, 10:42:16
Waarom ik denk dat het een hint is?

Ik heb het zelf georganiseerd een paar maand geleden en ik dacht even, hoe kan Vermoljoen hints verwerken in het verhaal? En hoe zou ik aan hints gedacht hebben? Toen kwam ik snel aan opvallende woorden en die donkerblauwe Mercedes was er zo eentje.

Kleuren in het verhaal steken is dan wel een goede hint. Je kan het meestal onopvallend doen zoals bij rode wijn.

Ik vind het gewoon niet gebruikelijk om donkerblauwe Mercedes te gebruiken. Dat moet met een bedoeling zijn. Maar 100% zekerheid hebben we natuurlijk niet.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Lucy op 25-06-2020, 10:45:39
We hebben het wel over een jongen van 16 hier hè, wat weet die nou van Mercedessen ;D

@Frank, Spacy en ik gaan al wel verder terug dan 3 dagen hoor ::love::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 25-06-2020, 10:47:03
Ik geloof niet echt in Lucy als hacker, hoewel die mogelijkheid er natuurlijk nog steeds is, maar:

Is Lucy misschien haar - sinds 3 dagen - grote liefde SpacyColours aan het verdedigen? Zou me niks verbazen heeft D*N ze gekoppeld  ::vergroot::

Maar ik zit altijd fout dus luister maar niet naar mij  ::ohno:: ::schaam::

Ik zou eerder van D*N verwachten dat hij twee mensen koppelt die elkaar totaal niet mogen.

Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 25-06-2020, 10:50:03
Ik zou eerder van D*N verwachten dat hij twee mensen koppelt die elkaar totaal niet mogen.
True, ik keek net in de lijst en dacht toen ook aan Sanmol en Lucy maar Lucy stemde gisteren op hem terwijl het kantje boord was, dus dat zal het niet zijn.

Maar dit zou me oprecht niks verbazen hoor, Spacy en Lucy.

Overigens geloof ik nog steeds wel in de kleurenhint  ::jaja::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Miek1999 op 25-06-2020, 11:04:02
* Miek1999 zegt Sanmol, Ricardo en Lödewijk te verdenken

Als toevoeging, ik zei ook de mensen te verdenken die gisteren niet gestemd hadden, dat waren Molduck, Lucy en Larikoek.

Met deze redenering:

- Iedereen die niet heeft gestemd: van hackers verwacht je niet dat ze niet stemmen, maar bij 1 of 2 keer niet stemmen kom je nog niet in de problemen. Makkelijke manier om ervoor te zorgen dat de aandacht niet teveel op jou terecht komt.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: MitchK op 25-06-2020, 11:28:04
Ik verdenk inderdaad Sanmol, maar heb ik daar harde bewijzen voor? Nee... Ik vind gewoon dat Sanmol makkelijk met alles meegaat en de schuld op de verkeerde mensen schuift.

Ik ga stemmen op SpacyColours. Omdat ik de hint van Convans ook vindt slaan op De_witte of SpacyColours. De eerste keer vond ik die hint naar Tim niet heel sterk, maar hier zie ik wel een hint in. Sanmol blijft op mijn lijst, maar als SpacyColours een hacker is dan verliest Sanmol verdenkingen van mij zoals Convans al zegt.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Compuart op 25-06-2020, 12:53:11
Ik heb het zelf georganiseerd een paar maand geleden en ik dacht even, hoe kan Vermoljoen hints verwerken in het verhaal? En hoe zou ik aan hints gedacht hebben? Toen kwam ik snel aan opvallende woorden en die donkerblauwe Mercedes was er zo eentje.
Hoezo? Hij is toch ook donkerblauw?  ::tandpastasmiley::

(https://www.realitynet.org/images/forum/compuart_merc.png)
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 25-06-2020, 12:59:26
Hoezo? Hij is toch ook donkerblauw?  ::tandpastasmiley::

(https://www.realitynet.org/images/forum/compuart_merc.png)

moeten we nu iemand in Stuttgart gaan zoeken?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Aurynn op 25-06-2020, 14:04:31
Ik ben er zelf nog niet uit wat ik ga stemmen.Het feit dat Vermoljoen er vaak meer dan twee uur over doet om een verhaaltje te typen lijkt me ook omdat hij gewoon graag in alle geuren en, jawel, kleuren, alles beschrijft. Het zou een goede hint kunnen zijn hoor, maar dan zou je nooit meer een kleur kunnen gebruiken, terwijl juist het omschrijven van dingen een verhaal levendig maakt (de grote neus, de scheve toren, de bruine deur).

Aan de andere kant zijn het wel net dingen die iets té specifiek zijn waar je normaal misschien niet een kleur bij zet. Of het dan Spacy is? Ik vind zijn gedrag op dit moment niet echt verdacht, maar ik kan ook gewoon blind zijn hoor. de_witte vond ik op dag 2 al verdacht en aangezien dit ook een kleur is (zijn signature zegt letterlijk: Wit is ook een kleur) denk ik dat ik vanavond op hem ga stemmen. Zijn gedrag blijf ik verdacht vinden, wilt graag mensen naar voren schuiven, gedraagt zich anders (een beetje gespannen??) dus ik zou zelf liever op de_witte gaan.

Man, wat is dit moeilijk  ::rofl:: Gewoon zoveel kans om perongeluk een forumlid aan te wijzen.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: mrchipie op 25-06-2020, 15:02:19
Duidelijker kan het indd niet zijn, ik ga ook op Spacy, en als hij een hackeer blijkt verdenk ik Lucy

En Sanmol lijkt me nu indd save, alleen denk dat het hem duur komt te staan volgende keer

En vind Jacco eigenlijk best stil in tegenstelling van vorig potje
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: JaccoS op 25-06-2020, 15:20:47
 ::jaja:: heb je gelijk in. Ik heb eigenlijk niet zo veel nuttigs toe te voegen.  :-X En veel posten zonder nuttige inhoud kost je de kop.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Lucy op 25-06-2020, 16:18:45
Duidelijker kan het indd niet zijn, ik ga ook op Spacy, en als hij een hackeer blijkt verdenk ik Lucy

Like I said ::)

Kijk, het is niet dat Spacy het niet kan zijn, maar het is toch superstom om mensen te gaan wegstemmen op basis van ALLEEN een hint? Daar waren we het vorige keer ook over eens, dat dat stom was...

Wat Lodewijck zegt, vind ik dan weer veel logischer. De witte is verdacht door zijn gedrag, en de hint zou de verdenking kunnen versterken. Een hint zou nooit de basis van een verdenking moeten zijn imo.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 25-06-2020, 16:25:41
Lucy er is wel een groot verschil in bepaalde hints he...

Hoe Tim weg werd gestemd het vorig spel was erg vreemd, want naast een T was de 2de letter een O. Daar werd volledig aan voorbijgegaan toen. Nu is er weinig interpretatie toch? Ofwel is het louter toeval, maar 4x een kleur gebruiken, is echt al erg veel toeval.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: mrchipie op 25-06-2020, 16:26:45
Lucy, Tim hebben we ook weggestemd om een hint en was hacker geloof ik ;)
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: DRenziboy op 25-06-2020, 16:41:32
maar 4x een kleur gebruiken, is echt al erg veel toeval.
Ronduit verdacht (https://www.youtube.com/watch?v=M9hBADpTbsQ)

Maar het kan ook bijna niet anders want Vermoljoen, gebruikt de kleuren letterlijk om de ruimte te kleuren
Ruimte = space , Kleur = colour.

Ik hoop de laatste nay-sayers om te halen zo.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Lucy op 25-06-2020, 16:44:48
Die hint klopte niet chipie, wel de dingen goed onthouden als je ze als argumenten wil gebruiken.

Hoezo is 4x een kleur gebruiken zo extreem toevallig? Het is niet alsof het dezelfde kleuren zijn? Mensen gebruiken gewoon kleuren in het beschrijven van dingen, check een willekeurige bladzijde van een boek en ik denk dat je ook wel een kleur zal vinden.

Maar dat is ook besides the point. Ik vind het stom om iemand weg te stemmen puur op basis van een hint. Kunnen jullie dan ook dingen van Spacy citeren die verdacht kunnen zijn?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 25-06-2020, 16:52:56
Maar Lucy, wat wil je anders doen dan? de_witte stemmen? Die komt in mijn ogen met alleen maar goede opmerkingen en dingen  ???

Ik blijf bij Spacy  ::joehoe::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 25-06-2020, 16:56:06
Maar dat is ook besides the point. Ik vind het stom om iemand weg te stemmen puur op basis van een hint. Kunnen jullie dan ook dingen van Spacy citeren die verdacht kunnen zijn?

Maar wil je dan mensen eruit stemmen op basis van vaag gedrag? Volgens mij zijn de meeste mensen met vaag gedrag gewoon burgers.

Spacy stond bij mij in het rijtje 'zou heel goed kunnen, maar niet te bewijzen'. Kijkend naar vorig jaar vorige editie stonden de meeste wolven ook in dit rijtje.
Het meest opmerkelijke is dat hij Tim in het spel wilde houden.
En daarbij dat hij zelf pas met een verdachte aankomt op het moment dat hij in de spotlights staat.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 25-06-2020, 17:09:39
Ik ben eigenlijk wel zeker van mijn stuk. Op dag 1 komt nog 2x het woord 'zetel' in de tekst voor, maar dan staat er geen lichtgrijs bij. Als je echt in to kleuren bent, ga je ze toch ook meer gebruiken dan precies 1x per tekst?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Robbieazerty op 25-06-2020, 17:19:55
Lucy, Tim hebben we ook weggestemd om een hint en was hacker geloof ik ;)
Maar dat was een hint van Michael die aan onze kant staat en ons effectief probeert te helpen. Nu zijn het kleuren in een verhaal.

Ik vind het nog steeds sterk gevonden en ga mijn stem daar ook richting uitbrengen, maar wou het verschil tussen die hints even aanduiden.

Plus weet ik niet wie anders. Ik heb mijn Uitleg aan Lodewijk gegeven waarom ik hem gestemd heb maar daar geen reactie op gehoord, dus hij zit nog in mijn achterhoofd.
En ik ben nog steeds benieuwd waarom Focus al meteen postte dat ze op mij gaat stemmen. Met welke reden? Dan kan ik tenminste nog mijn kant daarvan vertellen want ik zie niet in wat ik verkeerd gedaan heb buiten meer gepost dan andere mensen. En hoe meer je post, hoe meer mensen iets in je uitleg gaan zoeken uiteraard.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Vermoljoen op 25-06-2020, 17:21:44
Nog 6 stemmen!
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Aurynn op 25-06-2020, 18:38:18
@Lucy je bedoelt wat ik zei, niet Lödewijck  ::tandpastasmiley::

@FrankLapidus, ja, ik snap dat de_witte voor jou vertrouwd is als hij een medehacker is  ::rofl::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 25-06-2020, 18:42:54
als ik de reacties hier allemaal zo lees en dan zeker het felle verdedigen van Lucy als het over Spacy gaat begin ik toch te denken dat Dennis daar iets mee te maken heeft (lees: ze heeft gekoppeld)

Alleen: dat ze wellicht gekoppeld zijn zegt nog niet veel over het goed/fout zijn.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Brtdm op 25-06-2020, 19:12:29
Hopelijk zijn ze beide hackers én gekoppeld.  ;D
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Lucy op 25-06-2020, 19:18:41
Jullie denken altijd dat ik gekoppeld ben
Ik ben wel leuk maar zoveel mannen vallen er nou ook weer niet op me hoor ::hypocriet::

Also @Aurynn omggg sorry ik keek niet goed ::oink::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 25-06-2020, 19:38:38
Naaaaa Aurynn wat heb jij tegen mij  :P
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Convans op 25-06-2020, 19:39:39
Lariekoek vind ik trouwens ook erg verdacht  ::vergroot::
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: de_witte op 25-06-2020, 20:00:16
Ik heb vandaag de discussie een beetje afgewacht. Wat me opvalt is dat niemand met andere verdachten lijkt te komen, behalve een klein groepje dat mijn naam noemt.

Dit zijn dan weer precies dezelfde personen, aangevuld met één ander, als de personen die mij ook al noemden op dag 2. Dus in zoverre niks geks.
Wel werd er toen ook al over een mogelijke kleurenhint (toen nog eventueel afkomstig van Michael) gesproken.
Mocht de kleurenhint van de spelleiding daadwerkelijk kloppen dan zagen de hackers die natuurlijk op dat moment al aankomen. Behalve Spacy en mijzelf zie ik niemand die aangeduid kan worden met een kleurenhint, dus dan is het vanuit de hackers bezien ergens wel logisch om door mij als andere optie naar voren te schuiven mogelijk een dag te winnen.

Een opvallende rol is hier weggelegd voor MitchKox die, nadat Aurynn aangeeft mij niet te vertrouwen, ineens aangeeft mij ook niet te vertrouwen en dat ook al eerder gemeld te hebben. Iets wat helemaal niet klopt aangezien Mitchkox mijn naam in het spel niet eerder genoemd heeft en ook in reacties op mij niet heeft gezegd mij niet te vertrouwen.
Hij kan het natuurlijk al wel gedacht hebben, maar had het zeker nog niet gezegd.
Als derde springt Spacy mee.

Zelf ben ik niet overtuigd, maar aangezien er maar twee verdachten zijn vandaag lijkt het me wel duidelijk op wie ik stem.
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Aurynn op 25-06-2020, 20:45:04
Naaaaa Aurynn wat heb jij tegen mij  :P
Tegen jou persoonlijk? Helemaal niets en vind je super grappig. Tegen jou in het spel? Tsja ik heb het niet zo op hackers  ::rofl:: Maar goed, je mag best nog even blijven hoor, we hebben wel lol, nietwaar?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: SpacyColours op 25-06-2020, 20:49:32
Het was leuk. ::joehoe:: Gelukkig zal het in de KijkersPM inmiddels ook wel gezellig zijn. :)

Bedankt voor het mij verdedigen, Lucy. ::love::

(en nee, Lucy en ik zijn geen koppel ::hypocriet::)
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: FrankLapidus op 25-06-2020, 21:18:28
Interessante analyse, de_witte  ::jaja::

Tegen jou persoonlijk? Helemaal niets en vind je super grappig. Tegen jou in het spel? Tsja ik heb het niet zo op hackers  ::rofl:: Maar goed, je mag best nog even blijven hoor, we hebben wel lol, nietwaar?
Hahaha nou, ik vind jou iig ook super grappig dus dat is fijn  ::jaja:: enneh, ik heb 't ook niet zo op hackers  ::ohno:: vraag me overigens wel af waarom je me dan zo verdenkt?
Titel: Re: [RH] Dag 4 - Het containerpark
Bericht door: Aurynn op 25-06-2020, 21:24:13
Interessante analyse, de_witte  ::jaja::
Hahaha nou, ik vind jou iig ook super grappig dus dat is fijn  ::jaja:: enneh, ik heb 't ook niet zo op hackers  ::ohno:: vraag me overigens wel af waarom je me dan zo verdenkt?

Ongetwijfeld onhandig, en super verkeerd, gevoel  ::rofl:: Vooral aan het begin had je typische berichten die ik wel des wolfs vond. Laatste dagen wel minder.