Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Online spellen => Zap! => Topic gestart door: Robbieazerty op 22-03-2021, 22:47:12

Titel: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 22-03-2021, 22:47:12
(https://i.ibb.co/2qbtrSq/reface-1614868368517-111.gif)

Hopelijk morgen meer over deze opdracht. Iets met kaarten en zelfde kleur verzamelen om invloed bij karakters van Game of Thrones uit te voeren en zo punten te verdienen.
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Robbieazerty op 23-03-2021, 14:26:59
Hou jullie vast! Er komen weer veel regels aan. Je wint ook niet zomaar de troon! ;)

Dit spel speelt zich af op volgende kaart:
(https://i.ibb.co/LYDVGh6/map-westeros-gq-10apr19-elliot-bryne-b.jpg) (https://i.ibb.co/LYDVGh6/map-westeros-gq-10apr19-elliot-bryne-b.jpg)
Door erop te klikken zie je de grote versie.

Je ziet er 12 locaties. Elke locatie ziet er zo uit als hieronder met uitleg erbij wat alles betekent:
(https://i.ibb.co/7t9Jn21/Capture.jpg)

Vanavond meer uitleg.
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Robbieazerty op 23-03-2021, 21:16:38
Jullie gaan dus strijden om de macht. En dat doe je door invloed uit te oefenen op de verschillende personages van Game of Thrones die het voor het zeggen hebben in die streek.

In de vorige post zie je een kaart van het koninkrijk. Het is verdeeld over vier regio's (zwart, geel, rood en groen) en per regio zijn er enkele locaties:
Zwart: Winterfell, The Wall & Castle Black
Geel: King's Landing, Casterly Rock, Iron Islands & The Twins
Rood: Dragonstone & The Eyrie
Groen: Highgarden, The Citadel & Sunspear


Per locatie zie je 2 karakters die macht hebben over die locatie.
Dit is een voorbeeld van een locatie:
(https://i.ibb.co/7t9Jn21/Capture.jpg)
Hier kan je Cersei (boven) en/of Sansa (onder) beïnvloeden.
Het symbool linksonder het personage geeft aan hoeveel kaarten je van die kleur (in dit voorbeeld geel) moet inleveren om vriendjes te worden met dat karakter. Bij Cersei moet je dus 5 gele kaarten inleveren. Bij Sansa 3. De kleur van de kaarten die je moet inleveren staat in de banner in het midden.
Het symbool rechtsonder bij het personage geeft aan hoeveel macht zij hebben in die regio.

Je moet dus kaarten verzamelen om ze vervolgens in te leveren. Dan word je vriendjes met dat personage en krijg jij macht door hen te beïnvloeden. Er zijn heel veel manieren om punten te verdienen, die ik later uit leg.

Hoe wordt het gespeeld?
Er is een stapel kaarten met daarin:
- 26 gele kaarten
- 21 rode kaarten
- 17 groene kaarten
- 22 zwarte kaarten

Als je aan de beurt bent, voer je de volgende acties uit:
- Trek kaarten
- Speel kaarten

Trek kaarten - Verplichte Actie!
Er liggen telkens drie kleurkaarten open op tafel en er is de gedekte trekstapel. Daarnaast is er ook een stapel Intrige-kaarten.
Als je kaarten trekt mag je:
- 3 kleurkaarten pakken (je kiest zelf welke kaarten. Bvb je pakt de 3 open kaarten zodat je weet wat je pakt. Of je pakt 1 open en 2 gedekte, etc... je mag zelf beslissen welke combinatie van kaarten je pakt), of...
- 1 kleurkaart en 1 Intrige-kaart trekken. (Idem met de kleurkaart, je mag een open of gedekte kaart pakken. De Intrige-kaarten zijn allemaal gedekt)

LET OP! In de eerste beurten is het aantal kaarten dat jullie mogen trekken verschillend om het voordeel van de startspeler ietsje tegen te gaan en het wat eerlijker te maken.
De speelvolgorde die Swifty heeft doorgegeven is als volgt, met daarachter het aantal kaarten dat je mag trekken in je eerste beurt:
1. D*N -> 1 kaart
2. Daisy -> 1 kaart
3. Swifty -> 2 kaarten
4. De_witte -> 2 kaarten

Maar daarna mag iedereen er dus 3 pakken.

Handlimiet
Je mag op het einde van je beurt maximum 12 kleurkaarten en 4 Intrige-kaarten hebben. Overschot moet je afleggen. Tijdens je beurt mag je er wel meer hebben, maar op het einde van je beurt moet je dus afleggen als je er te veel hebt.

Speel kaarten - Optionele Actie
Deze actie is niet verplicht.
Je mag kleurkaarten afleggen om een vrij personage te claimen. Leg daarvoor het aantal kleurkaarten als aangegeven in het symbool bij dat personage en in de kleur van die locatie af. Je claimt hiermee dat personage.

Als je een personage wil claimen dat al geclaimd werd, heb je Intrige-kaarten nodig om je tegenstander daar weg te werken. Daarvoor moet je ook het juiste aantal kleurkaarten in de juiste kleur spelen (zoals hierboven) én een Intrige-kaart in de kleur van de locatie. (op elke Intrige-kaart staan overigens 2 kleuren).
Als je dit doet verspreid je leugens over de andere speler, waardoor het personage die speler niet meer vertrouwt en in de kerker gegooid wordt. Jij bent nu de nieuwe vertrouwenspersoon van het personage.

Als je in de kerker zit, heb je dus geen invloed meer.

Jokers
Je mag 3 kleurkaarten naar keuze gebruiken als 1 kleurkaart naar jouw keuze. Bvb 2 gele en 1 groene kaart kan je inleveren als zijnde 1 zwarte kaart. (Dus 3 voor 1)
Bij de Intrige-kaarten geldt 2 voor 1.

Na deze twee acties is de volgende aan de beurt. Het spel is gedaan als de kaarten op zijn. Dan worden de punten geteld. En zoals gezegd zijn er veel verschillende manieren om punten te winnen. Die leg ik uit in de volgende post.
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Robbieazerty op 23-03-2021, 21:34:18
Bonuspunten!
Er zijn verschillende manieren om bonuspunten te verdienen.
Locatiebonus
Als je de eerste speler bent die in een bepaalde locatie een personage claimt, krijg je de punten die links in de zeshoek vermeld staan. In het Casterly Rock voorbeeld hierboven dus 4 punten.

Regio bonus
Telkens je een personage claimt, leg ik een van jouw tokens op dat personage.
Als je in élke locatie van een regio minstens één token hebt liggen, win je de regiobonus.
Ook als je token in de kerker zit (doordat iemand je heeft weggespeeld met een Intrige-kaart) gelft het nog als aanwezig token in die regio.
De regiobonus staan in de schildjes. Degene die als eerste een regiobonus speelt krijgt de hoogste punten. De tweede krijgt de andere punten. Per regio kan er dus slechts 2 keer een regiobonus behaald worden. Bvb bij de zwarte regio:
(https://i.ibb.co/xJ5msPp/Schild.jpg)
Degene die als eerste in elke locatie van de zwarte regio een token heeft wint 8 punten. De tweede 5.

Personage bonus
Ik weet niet of dit zal lukken omdat wij maar één ronde spelen (het echte spel is 3 ronden) maar moest je er toch in slagen om elk van de 7 personages een keer geclaimed te hebben, krijgt de eerste die dat doet 16 punten. De volgende 12 en de derde 8.


Einde spel punten!
Zoals gezegd is het spel gedaan wanneer de kaarten op zijn. Dan worden ook de volgende punten nog geteld:
Invloed
Ik tel per regio op hoeveel invloed je er uitoefent (dus de symbolen rechtsonder bij elk personage). Enkel tokens die op een personage liggen tellen mee, niet degene die in de kerker zit. Degene met de meeste invloed krijgt de meeste punten voor die regio. Degene met de tweede meeste krijgt het lagere aantal punten van die regio. Bij een gelijkspel gaan de punten naar degene die het personage heeft geclaimd waar de meeste kaarten voor nodig waren om het te claimen.
De punten voor de invloed per regio zijn:
GEEL: 10 & 4
ROOD: 8 & 3
GROEN: 7 en 4
ZWART: 6 & 5

Personages
Telkens je een personage claimt, hou ik dat bij. Op het einde van het spel bekijk ik per personage wie ze hoe vaak geclaimd hebben. Degene die een personage het meest geclaimd heeft, krijgt de punten dat dat personage waard is. Als er twee spelers evenveel geclaimd hebben, worden de punten in 2 gedeeld. Als er met meer dan 2 personen een gelijkspel is voor een personage, krijgt niemand de punten.

Dit zijn de personages met links het aantal kaarten dat ervoor gespeeld moet worden en rechts de punten die ze waard zijn.
(https://i.ibb.co/4KpfP2m/1Brienne.jpg)
Brienne

(https://i.ibb.co/tq8Sjf9/2Arya.jpg)
Arya

(https://i.ibb.co/ckMsvR5/3Sansa.jpg)
Sansa

(https://i.ibb.co/WxNYqhs/4Jaime.jpg)
Jaime

(https://i.ibb.co/b2KyRtb/5Cersei.jpg)
Cersei

(https://i.ibb.co/pRsPqcw/6-Daenarys.jpg)
Daenarys

(https://i.ibb.co/tpKQ2sv/8Jon.jpg)
Jon


Alle punten (bonus en eindpunten) worden allemaal opgeteld.
Degene met de meeste punten wint 6 punten.
Degene met de 2e meeste punten wint 3 punten.
Degene met de 3e meeste punten wint 1 punt.
Degene met de minste punten wint 0 punten.
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Robbieazerty op 23-03-2021, 21:46:18
Ik heb alle locaties ook apart in een afbeelding. Als jullie het makkelijker vinden dat ik die hier allemaal post (zijn wel groot) dan let me know. Ik ga proberen op de kaart bij te houden wie welk personage geclaimd heeft etc.

Laat het allemaal lekker bezinken en/of leer spelenderwijs het spel.
Als je de uitleg in een video wil bekijken, hier is Rodney:
http://www.youtube.com/watch?v=maVEflmq3V0


D*N is dus als eerste aan de beurt en mag 1 kaart pakken.
Dit zijn de openliggende kleurkaarten:
- 1 groene kaart
- 1 groene kaart
- 1 rode kaart

Je mag dus kiezen of je 1 van die kaarten pakt. Of een gedekte kleurkaart. Of een gedekte Intrige-kaart. (Maar Intrige-kaarten heb je dus enkel nodig om iemand die al een personage geclaimd heeft weg te jagen zodat jij die kan claimen. Aangezien we in het begin van het spel zijn en er nog geen enkel personage geclaimd is, heeft het dus nog niet veel nut om een Intrige-kaart te pakken. ;) )


Succes allemaal en bij vragen: let me know. Het is vast weer veel en overdonderend, dus ik zal het nog eens proberen kort uit te leggen:
- Verzamel kaarten van eenzelfde kleur
- Lever ze in om een personage te claimen (zie aantal en kleur in de locaties) - Let op dat je bij kleurkaarten 3 kaarten kan gebruiken voor eender welke kleur en bij Intrige-kaarten 2 voor eender welke

Dat is het basically. En dan kan je dus punten winnen door allerlei manieren:
- als eerste een personage in een locatie claimen
- als eerste of tweede in alle locaties van een regio een personage geclaimd hebben
- als eerste, tweede of derde alle 7 personages een keer geclaimd hebben
- op het einde van het spel de meeste invloed hebben per regio (symbool rechtsonder bij elk personage)
- op het einde van het spel bepaalde personages meer geclaimd hebben dan je medespelers
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Swifty op 24-03-2021, 11:53:47
We beginnen dus met 0 kaarten op handen begrijp ik?
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Robbieazerty op 24-03-2021, 12:02:44
Klopt, die rapen jullie in je eerste beurt op. D*N raapt er dus eentje. Dan Daisy 1, Dan Swifty 2, dan de_witte 2 en vanaf dan neemt iedereen er elke beurt 3.
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: de_witte op 24-03-2021, 19:28:37
en een intrige kan allen in plaats van 2 kaarten?
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Robbieazerty op 24-03-2021, 19:52:20
en een intrige kan allen in plaats van 2 kaarten?
Nee Intrige kaarten worden enkel gebruikt om een personage te claimen dat iemand anders al geclaimed heeft. Zo stuur je die andere speler weg en heb jij de invloed van het personage.



Dat van die 2 kaarten ging enkel over als je ze gebruikt als joker.
Stel je wil perse Jaime claimen in een groene locatie, maar iemand anders heeft die al geclaimd. Je hebt sowieso 4 groene kaarten nodig om Jaime te claimen, maar omdat er al iemand hem geclaimed heeft, heb je bovendien ook een groene Intrige kaart nodig.

Als je die niet hebt, maar je hebt wel een gele en een rode Intrige, mag je die 2 inleveren instead. 2 Intrige kaarten gelden dus als eender welke kleur Intrige.

En bij kleurkaarten gelden 3 kleuren dus als eender welke kleur. In m'n Jaime-voorbeeld hierboven heb je bvb 4 groene kaarten nodig. Maar hè helaas je hebt maar 3 groene, 2 zwarte en 1 rode. Je mag die 2 zwarte en 1 rode (dus om het even welke 3 kaarten) inleveren als 1 groene en dan heb je samen met je andere 3 groene dus in totaal 4 groene (je bent alleen 6 kaarten kwijt ipv 4).
(eigenlijk zoals bij Wingspan waar je 2 voedsel mag inzetten als eender welk voedsel)

Je mag dat omwisselen wel enkel doen als je het ook meteen gebruikt om een personage te claimen. Dus niet even 3 kaarten inwisselen voor een andere kleur en dan passen.
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: de_witte op 24-03-2021, 19:58:09
Ow... ik bedoelde eigenlijk bij het kaarten pakken  ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Robbieazerty op 24-03-2021, 20:03:09
Als je een Intrige kaart wil pakken, dan mag je daarbij enkel nog maar één kleurkaart pakken.  ::jaja::

Trek kaarten - Verplichte Actie!
Er liggen telkens drie kleurkaarten open op tafel en er is de gedekte trekstapel. Daarnaast is er ook een stapel Intrige-kaarten.
Als je kaarten trekt mag je:
- 3 kleurkaarten pakken (je kiest zelf welke kaarten. Bvb je pakt de 3 open kaarten zodat je weet wat je pakt. Of je pakt 1 open en 2 gedekte, etc... je mag zelf beslissen welke combinatie van kaarten je pakt), of...
- 1 kleurkaart en 1 Intrige-kaart trekken. (Idem met de kleurkaart, je mag een open of gedekte kaart pakken. De Intrige-kaarten zijn allemaal gedekt)

Dus óf 3 kleurkaarten óf 1 kleur & 1 Intrige.


Maar nogmaals: ik zie niet in waarom je in het begin al Intrige kaarten zou nemen, want die heb je niet nodig als het personage dat jij wil nog niet door een ander geclaimed is. Dus als je Intrige pakt, kan je minder kleurkaarten pakken en het zijn net die kleurkaarten die je in het begin nodig hebt.
Misschien heb jezelfs géén Intrige nodig in het hele spel. In het echt komen die ook pas veel later (2e of 3e ronde) te pas. Of helemaal op eht einde van de eerste ronde. Maar ja, het ligt nu wel wat anders omdat er punten aan vast hangen voor Zap.
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 09:16:58
D*N is dus als eerste aan de beurt en mag 1 kaart pakken.
Dit zijn de openliggende kleurkaarten:
- 1 groene kaart
- 1 groene kaart
- 1 rode kaart
We zijn intussen anderhalve dag verder, dus ik vrees dat er stilletjes aan wel begonnen moet worden. Ik ga dan ook een tijdslimiet instellen van voorlopig 12 uur. (klok staat stil tussen middernacht en 6u 's morgens)

D*N, je hebt dus tot 21:15 om één kaart te kiezen.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 25-03-2021, 14:50:25
Sorry ik snap er nog helemaal niets van ::rofl::, bij het filmpje ben ik ook ergens halverwege play cards alles weer kwijt
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 14:58:04
Weet je welk deel je niet snapt? Of dat ook niet?

Het spel zelf is:
1. Verzamel kaarten.
2. Lever kaarten in om iemand te claimen en zo punten te verdienen.

En welke kaarten moet je inleveren om iemand te claimen? Nou, neem dit voorbeeld:
(https://i.ibb.co/7t9Jn21/Capture.jpg)
Welke kaarten zijn hier nodig? Dit is een gele locatie (zie gele banner in het midden). Dus je moet hier gele kaarten inleveren.
Hoeveel kaarten moet ik inleveren? Dat staat links bij de foto van elke persoon. 5 voor Cersei (de bovenste) of 3 voor Sansa (de onderste). -> En voordat iemand het gaat vragen: NEE je mag ze niet allebei tegelijk claimen. Je mag één personage per beurt claimen)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 25-03-2021, 15:01:59
En wat is er met de invloed en de kerker?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 15:11:42
En hoe scoor je punten?
1. Als je de allereerste speler bent die een personage in een locatie claimt, krijg je de punten die in die zeshoek staat. Bij het bovenste voorbeeld dus 4.
2. Als je als eerste in alle locaties van een bepaalde kleur iemand geclaimed hebt, krijg je daar ook punten voor. Als tweede ook, maar dan krijg je minder punten dan degene die dat als eerste deed.
3. Als je als eerste alle 7 verschillende personages geclaimed hebt, krijg je punten. Als tweede ook, maar minder. Als derde ook, maar nog minder.
4. Einde spel: per regio (gekleurd gebeid (geel, rood, groen of zwart)) wordt alle invloed opgeteld. In bovenstaan voorbeeld heb je met Cersei 2 invloed en met Sansa 1. Degene met de meeste invloed in een regio wint punten. Tweede ook, maar minder.
5. Einde spel: ik kijk hoe vaak je welke personages geclaimed hebt. Als jij bepaalde personages het meest geclaimed hebt, krijg je daar ook punten voor.

En wat is er met de invloed en de kerker?
Oeps ik was bovenstaande al aan het typen toen je dit postte. De invloed is dus op het einde van het spel, ik heb het even in vetgedrukt gezet. Nummertje 4 hierboven.

De kerker: als jij bvb Cersei geclaimed hebt, dan kunnen andere spelers die alleen nog maar claimen als ze én ook 5 gele kaarten hebben én een gele intrige kaart. De Intrige kaarten zijn dus nodig om iemand die al door een andere is geclaimed weg te spelen.
Stel jij claimt dus Cersei. Daisy speelt 5 gele kaarten en een gele Intrige. Daarmee stoot ze jouw pion weg van Cersei en komt je pion in de kerker terecht. Dat doet eigenlijk geen kwaad, het geeft gewoon aan dat je de invloed van Cersei niet meer hebt, maar dat je ze wel ooit geclaimed gehad hebt. Dat wordt dus enkel gebruikt voor nummer 2 hierboven. Als je pion in de kerker staat geeft het aan dat je daar wel eens iemand geclaimed hebt.
Er zijn 4 gele locaties. Stel dat jij op 3 ervan je pion bij een personage hebt staan omdat je die geclaimd hebt en bij een vierde hád je iemand geclaimed maar werd je er door een Intrige kaart af gespeeld en ligt je pion in de kerker. Dan win je alsnog punten voor nummer 2 omdat je als eerste in elke locatie iemand geclaimed gehad hebt. Zelfs al ligt je pion in de kerker, je had daar al wel eens iemand geclaimed voordat ie in de kerker terecht kwam.


Mja dat kerker ding is een beetje apart. Het doet eigenlijk niks speciaals en geeft enkel weer dat je er geweest bent, maar geen invloed meer hebt op die locatie en is dus enkel voor puntje 2 hierboven.

Naarmate jullie gaan spelen zet ik jullie pionnen (waarvan er 40 ofzo in het spel zitten per speler) op de map en wordt het misschien duidelijker.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 25-03-2021, 15:16:43
Oké dan pak ik nu de rode kaart. Moet ik dan verder nog iets doen? Of kan ik dan nog iets?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 16:16:03
Oké dan pak ik nu de rode kaart. Moet ik dan verder nog iets doen? Of kan ik dan nog iets?
Omdat dit je allereerste beurt is mag je nu verder niets.

Maar al je beurten hierna mag je na het trekken van kaarten beslissen of je een personage wil claimen. Moest je in je volgende beurt bvb toevallig 3 rode kaarten pakken, dan heb je er 4 in totaal en zou je al een personage van 4 rode kaarten kunnen claimen (weet even niet vanbuiten of die er is). Of je kan beslissen om te sparen voor een personage dat meer punten waard is.

Maar in het begin wil je denk ik gewoon zo snel mogelijk een aantal personages claimen zodat je de punten van die locatie kan pakken (als iemand eenmaal een personage heeft geclaimed zijn die punten op die locatie weg).


Daisy mag dus 1 kaart kiezen uit. Dit zijn de openliggende kleurkaarten:
- 1 groene kaart
- 1 groene kaart
- 1 groene kaart

Dus ofwel een groene, of een blinde van de stapel.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 25-03-2021, 17:52:19
Doe er maar eentje van de blinde stapel ::jaja::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 25-03-2021, 18:36:16
Ik wil graag van de open groene kaarten de linker 2
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 19:01:17
Dan heeft de_witte keuze uit:
ROOD
ZWART
GROEN
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 25-03-2021, 19:07:02
laat ik om te beginnen eens blind een kaart trekken  ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 25-03-2021, 20:08:04
en vervolgens nog een keer blind een kaart trekken  ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 25-03-2021, 20:18:09
Ik pak dan de rode kaart en twee blind van de stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 20:32:29
Dan heeft iedereen zijn eerste beurt gehad en de beginkaarten gepakt.
Vanaf nu mag je als je aan de beurt bent dus:
- Ofwel 3 kleurkaarten pakken
- Ofwel 1 Intrigekaart en 1 kleurkaart (maar Intrige heb je voorlopig niet nodig lijkt me. Maar feel free)

En daarna mag je nog binnen je beurt kaarten inleveren om een personage te claimen. Post er dus bij of je dat wil doen of niet, zodat degene na jou weet of die al met zijn/haar beurt verder mag.


Oh intussen heeft D*N gepost. Je mag dus nadat ik gestuurd heb welke kaarten je hebt nog laten weten of je een personage wil claimen en zo ja wie.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 25-03-2021, 22:10:41
Ik claim nog geen personage
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 25-03-2021, 22:13:58
Dan wil ik eerst even weten wat er op tafel ligt voordat ik in actie schiet. ;)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 22:19:59
GEEL
ZWART
GROEN
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 25-03-2021, 22:20:24
Doe eerst die zwarte maar.
Wat ligt er dan?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 22:24:53
Doe eerst die zwarte maar.
Wat ligt er dan?
Oh ja ze worden niet aangevuld, dat gebeurt pas op het einde van je beurt. Dat heb ik volgens mij er niet bij verteld.

Dus er ligt nog een gele en een groene.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 25-03-2021, 22:25:27
Oh gelukkig, ik dacht net van shit dan heb ik dat verkeerd gedaan net ::rofl::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 25-03-2021, 22:26:00
Oh ja ze worden niet aangevuld, dat gebeurt pas op het einde van je beurt. Dat heb ik volgens mij er niet bij verteld.

Dus er ligt nog een gele en een groene.

Ah ok, prima, dan nog 2 van de blinde stapel graag. ::ok::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 25-03-2021, 22:26:12
ha ja dat dacht ik ook even ;D
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 22:34:09
Dan denk i kdat Daisy geen personage claimt, anders het ze  het gepost?

Dan ligt er nu (voorlopig dan maar even in spoilers)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 25-03-2021, 22:35:05
Ik pas, Swifty is aan de beurt
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 25-03-2021, 22:35:48
ik pak die 2 groenen en 1 van de blinde stapel

en ik ga nog geen karakter claimen
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 25-03-2021, 22:36:48
Dan denk i kdat Daisy geen personage claimt, anders het ze  het gepost?

Dan ligt er nu (voorlopig dan maar even in spoilers)
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Had ik moeten claimen voordat ik de blinde kaarten kreeg? In dit geval wilde ik ook niet hoor, maar het ging nu ineens heel snel ;D
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 25-03-2021, 22:38:41
lijkt me toch dat je eerst je kaarten mag bekijken  ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 22:41:17
Sorry ik had niet naar het tijdstip van posten gekeken en er inderdaad ook niet bij stil gestaan dat ik nét de blinde kaart had gestuurd.

Ja je mag eerst je kaarten bekijken en dan beslissen of je wil claimen. Dus Swifty mag dat ook nog als je wil?

Ik wacht nog wel even.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 25-03-2021, 22:47:17
Het verandert voor mij niets. Ook als Daisy wel een personage claimt ga ik er geen claimen
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 25-03-2021, 22:50:00
Ik claim ook niks hoor, ik had gepast. ;)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 25-03-2021, 22:52:28
Oh wacht, nog snel nieuwe kaarten voor i kga slapen:
GEEL, GROEN, GROEN (yep hetzelfde)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 25-03-2021, 23:34:43
Oh wacht, nog snel nieuwe kaarten voor i kga slapen:
GEEL, GROEN, GROEN (yep hetzelfde)

ligt dat er nu voor mij? of voor Swifty?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 25-03-2021, 23:35:49
Voor jou, Swifty heeft al kaarten gepakt als ik het goed zie ;D
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 26-03-2021, 07:59:05
Voor de_witte inderdaad, want Swifty was al geweest.  ::jaja::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 26-03-2021, 08:09:10
Mag je meerdere locaties claimen in 1 beurt?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 26-03-2021, 08:36:34
Nee één per keer. Dat heb ik ergens getypt, maar ik krijg het zelf ook niet terug gevonden.  ;D
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 26-03-2021, 08:46:50
Dan begin ik met blind 1 gewone kaart te trekken
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 26-03-2021, 09:35:41
goed... Ik pak de twee groene kaarten die open liggen en geef die in Highgarden aan Arya
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 26-03-2021, 10:14:30
(https://i.ibb.co/vcJmYFF/Map1.jpg) (https://i.ibb.co/vcJmYFF/Map1.jpg)

Dan heb je Arya geclaimed en krijg jij de 4 punten van Highgarden.
D*N: 0
Daisy: 0
Swifty: 0
de_witte: 4

En je hebt een keer Arya geclaimed:
(https://i.ibb.co/2jsQyng/personages1.png)
Dat wordt dus ook bijgehouden voor de volgende redenen:
- Als je als eerste elk personage een keer geclaimed hebt, krijg je 16 punten. Als je dat als 2e doet 12 punten en als derde 8 punten.
- Op het einde van het spel wordt per personage bekeken wie hen het meest geclaimed heeft. Die persoon krijgt de punten die er op staan. Dus momenteel zou de_witte Arya krijgen en daarmee 6 punten.

D*N is weer en de open kaarten zijn:
GEEL
ZWART
GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 26-03-2021, 10:24:22
Ik pak twee geel en 1 kaart van de stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 26-03-2021, 12:33:23
Ik claim queen Cersei in Casterly Rock ::blond::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 26-03-2021, 13:17:32
(https://i.ibb.co/T44qtgL/Map2.jpg)
(https://i.ibb.co/DLjgb0W/personages2.png)

Daarmee heb je de 4 punten van Casterly Rock te pakken.
D*N: 4
Daisy: 0
Swifty: 0
de_witte: 4

Daisy is en de open kaarten zijn:
GEEL
ZWART
GEEL

(ja, weer hetzelfde)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 26-03-2021, 13:28:40
Ik wil graag die zwarte en 2 van de blinde stapel.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 26-03-2021, 14:14:55
Ik speel 4 zwarte kaarten en claim Jamie Lannister op The Wall ::jaja::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 26-03-2021, 14:35:17
Ik zou Jaime ook any time op the wall claimen.  ::jaja::

(https://i.ibb.co/cDWF2tX/Map3.jpg)
(https://i.ibb.co/bP882wf/personages3.png)
The Wall was 5 punten waard!

D*N: 4
Daisy: 5
Swifty: 0
de_witte: 4

Dan is Swifty en er liggen 3 GELE kaarten.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 26-03-2021, 17:48:04
Ik pak die drie open gele kaarten.

En ik claim de bovenste man op de locatie Sunspear. Ik ken de karakters niet maar ik denk dat het degene is die Daisy ook geclaimd heeft, dus Jamie Lannister? Daar leg ik 4 groene kaarten voor neer.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 26-03-2021, 17:50:40
Je kan Jamie niet claimen, want die heb ik al. Tenminste, als ik de regels goed begrepen heb. Want Jamie is niet vrij, en je kan alleen vrije personages claimen.

Dan moet je mij eerst met zo'n intrige kaart wegspelen, maar volgens mij heeft nog niemand zo'n kaart.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 26-03-2021, 18:07:41
De groene Jamie is wel vrij toch? (nou ja nu na de actie van Swifty niet meer natuurlijk)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 26-03-2021, 18:22:27
Ah, de dames vechten om Jamie  ;D
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 26-03-2021, 18:36:23
De groene Jaime is nog vrij ja, dus die kan gewoon geclaimed worden.  ::jaja::
(laat ons zeggen dat je zijn invloed in die locatie claimt ofzo en niet de persoon zelf)

(https://i.ibb.co/FgHw40w/Map4.jpg)
(https://i.ibb.co/drFTz8s/personages4.png)
Sunspear was 2 punten waard.
D*N: 4
Daisy: 5
Swifty: 2
de_witte: 4

Dan is de_witte en dit ligt:
ROOD GROEN ROOD
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 26-03-2021, 19:03:46
Ik pak 2 rode en 1 groene kaart

Vervolgens geef ik 1 groene kaart aan Brienne in the Citadel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 26-03-2021, 19:14:23
De groene Jaime is nog vrij ja, dus die kan gewoon geclaimed worden.  ::jaja::
(laat ons zeggen dat je zijn invloed in die locatie claimt ofzo en niet de persoon zelf)

Ah, ik had in het begin gelezen dat je maar 1x een persoon kon claimen, maar gezien de bonus aan het eind is het wel logisch dat het per regio is. ;D

Nou Swifty, ik deel voorlopig Jamie met liefde met je hoor ... met de nadruk op voorlopig :P
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 26-03-2021, 20:09:46
(https://i.ibb.co/tsF4yBZ/Map5.jpg)
(https://i.ibb.co/V2wGn6n/personages5.png)
The Citadel was 3 punten waard.
D*N: 4
Daisy: 5
Swifty: 2
de_witte: 7

Dan liggen er voor D*N:
ZWART, ZWART, GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 26-03-2021, 20:21:32
Ik zie even niet hoe De_witte dan aan 10 punten komt ineens? Hij had 4 en krijgt er 3 bij?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 26-03-2021, 21:03:26
Hij heeft toch ook geen 10?  ::hypocriet::


Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 26-03-2021, 21:17:57
Geeft niets, ik ben allang blij dat ik het toch wel snapte ;D


Topspelleider met fantastische grafics in dit spel ::bravo::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 26-03-2021, 23:21:08
Ik pak geel en twee van de stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 26-03-2021, 23:30:50
Ik claim nog geen personage
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 27-03-2021, 00:01:00
Mocht Robbie kans zien nog de kaarten aan te vullen? Anders ga ik naar bed. ::slaap::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 27-03-2021, 00:20:15
Zwart zwart zwart
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 27-03-2021, 00:21:53
Zwart zwart zwart

Die neem ik alle 3 dan maar :D

En ik claim Sansa op the Wall ::jaja::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 27-03-2021, 00:29:21
Ok, die doe ik morgen ofzo wel updaten.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 27-03-2021, 01:37:00
Die neem ik alle 3 dan maar :D

En ik claim Sansa op the Wall ::jaja::
Daar krijg je nu geen punten voor, aangezien de punten van The Wall al weg waren toen je Jaime daar claimde.

(https://i.ibb.co/mq995n7/Map6.jpg)
(https://i.ibb.co/TBjJWcS/personages6.png)
D*N: 4
Daisy: 5
Swifty: 2
de_witte: 7

Swifty is:
GEEL GROEN ZWART
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 27-03-2021, 06:10:12
Ik pak de gele kaart en twee blinde kaarten
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 27-03-2021, 12:01:31
Kaarten ontvangen inmiddels. Ik leg een groene kaart neer en claim de andere persoon op Sunspear ook.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 27-03-2021, 12:20:36
Brienne ::jaja::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 27-03-2021, 13:55:56
(https://i.ibb.co/QNvWsQ5/Map7.jpg)
(https://i.ibb.co/4SqhYtM/personages7.png)
Dat is momentel geen punten ,want die van Sunspear had je al.
D*N: 4
Daisy: 5
Swifty: 2
de_witte: 7

de_witte is:
GROEN
GROEN
ZWART
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 27-03-2021, 16:24:18
Om te beginnen pak ik een kaart van de dichte stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 27-03-2021, 16:45:40
Ik wil nog wel een kaart van de blinde stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 27-03-2021, 17:59:39
Ook mijn derde kaart wil ik wel van de blinde stapel ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 27-03-2021, 18:51:38
Nu ik 3 kaarten heb ontvangen reis ik naar de Iron Islands om twee gele kaarten aan Arya te geven
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 27-03-2021, 19:06:58
(https://i.ibb.co/hmNn4bR/Map8.jpg)
(https://i.ibb.co/6ND45ns/personages8.png)
Daar krijg je dan 3 punten voor
D*N: 4
Daisy: 5
Swifty: 2
de_witte: 10

Er ligt voor D*N nog steeds:
GROEN
GROEN
ZWART
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 27-03-2021, 19:08:36
Ik pak drie van de stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 27-03-2021, 23:03:14
Ik claim Brienne in Castle Black
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 27-03-2021, 23:18:15
(https://i.ibb.co/RPGSpJX/Map9.jpg)
(https://i.ibb.co/t4BpPbh/personages9.png)
Daar krijg je dan 1 punt voor
D*N: 5
Daisy: 5
Swifty: 2
de_witte: 10

Er ligt voor Daisy nog steeds:
GROEN
GROEN
ZWART
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 27-03-2021, 23:39:20
Ik begin met een kaart vd gedekte stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 28-03-2021, 11:25:43
Doe er nog maar 2 van de gedekte stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 28-03-2021, 12:20:52
Ik speel een gele kaart en claim Brienne op de Twins

Nu hebben we allemaal een Brienne ::bravo::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 28-03-2021, 12:49:27
(https://i.ibb.co/zxSvtXv/Map10.jpg)
(https://i.ibb.co/VV2RH6t/personages10.png)
Daar krijg je dan 1 punt voor
D*N: 5
Daisy: 6
Swifty: 2
de_witte: 10

Er ligt voor Swifty nog steeds:
GROEN
GROEN
ZWART
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 28-03-2021, 13:32:28
Drie blinde kaarten graag
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 28-03-2021, 13:51:20
Ik leg zes gele kaarten neer om Daenerys te claimen op King’s Landing
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 28-03-2021, 15:11:11
(https://i.ibb.co/xSLMnnw/Map11.jpg)
(https://i.ibb.co/HdLbGPH/personages11.png)
Daar krijg je dan 5 punten voor
D*N: 5
Daisy: 6
Swifty: 7
de_witte: 10

Er ligt voor de_witte nog steeds:
GROEN
GROEN
ZWART
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 28-03-2021, 15:23:37
Ik begin wel met er blind een te pakken
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 28-03-2021, 16:04:16
nog een blinde graag!
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 28-03-2021, 18:01:09
En ook de derde graag blind ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 28-03-2021, 21:14:51
Ik lever 4 rode kaarten en 3 andere kaarten in bij Cersei in Dragonstone

@Robbie: moet ik hier vertellen welke 3 andere kaarten ik inlever of in pm?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 28-03-2021, 21:55:30
Ik lever 4 rode kaarten en 3 andere kaarten in bij Cersei in Dragonstone

@Robbie: moet ik hier vertellen welke 3 andere kaarten ik inlever of in pm?
Dat mag je hier vertellen want in het echt ziet iedereen dat ook.  ::jaja::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 28-03-2021, 21:57:04
Ze zijn alledrie zwart ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 28-03-2021, 22:08:50
(https://i.ibb.co/6P19NQQ/Map12.jpg)
(https://i.ibb.co/BCYHYsg/personages12.png)
Dragonstone is 8 punten erbij!
D*N: 5
Daisy: 6
Swifty: 7
de_witte: 18

Er ligt voor D*N nog steeds:
GROEN
GROEN
ZWART

En omdat iedereen even veel beurten gehad heeft, zal ik ook een update geven van het aantal kaarten dat nog in de gedekte stapel zit: 29
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 28-03-2021, 23:03:39
Ik wil drie kaarten van de stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 29-03-2021, 09:28:33
Ik claim geen personage
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 29-03-2021, 09:47:02
Ik wil graag die 2 groene, en 1 kaart vd blinde stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 29-03-2021, 10:12:17
Ik leg 4 rode kaarten neer voor Jamie op The Eyrie
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 29-03-2021, 10:34:46
(https://i.ibb.co/wzHyhL9/Map13.jpg) (https://i.ibb.co/wzHyhL9/Map13.jpg)
(https://i.ibb.co/RT15t72/personages13.png)
Dat is 4 punten waard!
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 7
de_witte: 18

Voor Swifty ligt er:
GEEL
ROOD
ZWART
(http://3.bp.blogspot.com/-Emt_wbrGFrc/UxTfD3J1wQI/AAAAAAAAtRE/SErmF9VJrtk/s1600/belgio-bandiera.gif)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 29-03-2021, 13:09:11
;D

Voor mij de zwarte graag en twee van de stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 29-03-2021, 19:39:14
Ik ga niemand claimen
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 29-03-2021, 19:58:57
Dan ligt er voor de_witte geel rood geel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 29-03-2021, 20:07:44
doe dan maar een blinde
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 29-03-2021, 21:08:07
Ik ga eens kijken hoe een intrigekaart eruitziet  ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 29-03-2021, 21:27:03
Dan ligt er voor de_witte geel rood geel
Als je Intrige pakt mag je daarnaast maar 1 kleurlozer pakken en die heeft de_witte al gepakt. D*N is dus aan de beurt en bovenstaande kaarten liggen er nog steeds.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 29-03-2021, 21:28:16
Als je Intrige pakt mag je daarnaast maar 1 kleurlozer pakken en die heeft de_witte al gepakt. D*N is dus aan de beurt en bovenstaande kaarten liggen er nog steeds.

Ik mag toch nog steeds iets claimen?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 29-03-2021, 21:48:34
Ja klopt. D*N is nog niet aan de beurt
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 29-03-2021, 22:18:17
Ik claim deze beurt niks
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 29-03-2021, 22:33:13
pestkop :P
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 30-03-2021, 10:48:30
I knew it  ::)

Dan is D*N nu wel aan de beurt. :)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 30-03-2021, 12:58:21
Welke kaarten liggen er? ???

Oh ik kijk niet goed, ik dacht dat Swifty de laatste was.

Ik pak dan alle kaarten die er liggen en claim Dany op de Iron Islands
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 30-03-2021, 13:38:24
Oh, ja het stond ook niet erg duidelijk gepost zie ik. De ene keer zet ik alles op een aparte regel in hoofdletters en de andere keer in kleine letters in één zin. Ik zal het vanaf nu altijd op dezelfde manier doen zodat het makkelijker is terug te vinden.

(https://i.ibb.co/WH3pLDw/Map14.jpg)
(https://i.ibb.co/9r7TsMG/personages14.png)
De punten van die locatie waren al ingenomen, dus voorlopig geen punten erbij:
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 7
de_witte: 18

Voor Daisy ligt er:
ZWART
ROOD
ZWART
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 30-03-2021, 13:43:11
Ik ben ook gewoon blind hoor, daar niet van  ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 30-03-2021, 17:42:59
Ik wil graag twee zwarte en 1 vd blinde stapel
(Hoe weinig kaarten zijn er dan nog?)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 30-03-2021, 18:50:09
Dan zijn er nog 14 op de stapel en deze 3 open voor Swifty:
GROEN
ROOD
GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 30-03-2021, 19:01:55
Ik ben voorbarig
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 30-03-2021, 19:03:48
Niet zo snel... Daisy is nog aan de beurt toch? ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 30-03-2021, 19:04:54
Jaja had t net door ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 30-03-2021, 19:06:07
Nu mag je wel, ik claim niks ;D
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 30-03-2021, 19:13:01
;D

Ik wil graag eerst een blinde kaart :D
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 30-03-2021, 20:07:02
doe me nog maar 2 blinde kaarten
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 30-03-2021, 21:40:24
Ik leg 2 groen 2 geel en 1 rood neer om Sansa in Highgarden te claimen
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 30-03-2021, 23:04:39
(https://i.ibb.co/tcCR684/Map15.jpg)
(https://i.ibb.co/cgtSW2v/personages15.png)
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 7
de_witte: 18

Dan is het aan de_witte:
GROEN
ROOD
GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 30-03-2021, 23:09:13
Volgens mij ga ik niet zo best

(https://media2.giphy.com/media/O7F4GlKaC2uLm/200.gif)

Verkeerde strategie gekozen
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 30-03-2021, 23:18:12
Mag ik een blinde kaart? ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 30-03-2021, 23:39:50
mag ik dan ook een intrigekaart?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 31-03-2021, 09:38:53
Dan is D*N en ligt er nog steeds:
GROEN
ROOD
GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: monkeysuncle op 31-03-2021, 09:56:56
Moet de_witte niet weer eerst zeggen of hij claimt of niet?  ;)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 31-03-2021, 13:07:34
Het zal vanavond worden...
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 31-03-2021, 15:12:45
Oh ja sorry. Somehow sla ik het iedere keer over als iemand Intrige pakt blijkbaar  ???

de_witte is dus nog. Sorry D*N!
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 31-03-2021, 16:03:41
Oh geen probleem, ik was toch nog afwezig ;D
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 31-03-2021, 20:19:20
Ik geef 1 gele kaart en een geel/rode intrigekaart aan Brienne in The Twins
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 31-03-2021, 20:35:39
You're a dead man >:(
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 31-03-2021, 20:43:18
Robbie, je schrijft dat het spel gedaan is als de kaarten op zijn. Daarmee bedoel je dat ze echt allemaal gepakt zijn, dus voor de laatste speler liggen er misschien maar 1 of 2 nog open en geen enkele gedekt? Of is het klaar als je niet meer 3 kaarten open op tafel kunt leggen?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 31-03-2021, 20:51:20
You're a dead man >:(

Het is niet alsof het jou punten kost ofzo...  ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 31-03-2021, 20:52:26
Het is niet alsof het jou punten kost ofzo...  ::hypocriet::

Maar het levert jou wel extra punten op :P

En ik wil gewoon Brienne houden

Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 31-03-2021, 21:47:40
D*N dit ligt er nog:


Dan is D*N en ligt er nog steeds:
GROEN
ROOD
GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 31-03-2021, 21:52:05
Ik wil rood en eentje van de stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 31-03-2021, 23:43:22
Sorry voor laat antwoord, ik was met de twee mensen waar ik wel nog leuk mee mag vieren (mijn ouders) aan de BBQ. En de wijn.  :) Dus als ik vanavond een fout maak ligt het daar aan!

(https://i.ibb.co/GQxxT8r/Map16.jpg)
(https://i.ibb.co/SBqSp3x/personages16.png)
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 7
de_witte: 18

D*N, ik stuur je kaarten!
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 1-04-2021, 01:01:41
Ik leg al mijn kaarten op tafel, 7 rood, 2 zwart, 1 groen en claim de enige echte Jon Snow op Dragonstone

(https://media.tenor.com/images/144d861025909b092db8023fb0cd232f/tenor.gif)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 1-04-2021, 07:02:23
:o :o :o

Lekker zeg!

Volgens mij ga ik niet zo best

(https://media2.giphy.com/media/O7F4GlKaC2uLm/200.gif)

Verkeerde strategie gekozen


Dramaqueen :P

Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 1-04-2021, 08:23:07
Pfff ....

ik wacht nog even totdat ik weet wat er op tafel ligt.  ::ohno::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 1-04-2021, 08:57:39
had D*N geen derde kaart moeten trekken?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 1-04-2021, 10:06:36
had D*N geen derde kaart moeten trekken?
Jawel, maar omdat ie 1 open kaart nam had ik uit automatisme 2 blinde kaarten gestuurd. Dus die heeft ie al gehad. Hopelijk was je dat sowieso al wel van plan D*N?

Ik lig momenteel op de bank met een slapende kat bovenop me, dus ga straks pas updaten.  :)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 1-04-2021, 10:50:28
(https://i.ibb.co/xzcL4Cn/Map17.jpg)
(https://i.ibb.co/k51b85c/personages17.png)
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 7
de_witte: 18

Daisy is en er ligt opnieuw:
GROEN
ROOD
GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 1-04-2021, 11:24:09
had D*N geen derde kaart moeten trekken?
Jawel, maar omdat ie 1 open kaart nam had ik uit automatisme 2 blinde kaarten gestuurd. Dus die heeft ie al gehad. Hopelijk was je dat sowieso al wel van plan D*N?

Ja ik kreeg de tweede blinde kaart er gelijk al bij, maar dat was niet erg want dat ging ik sowieso wel doen op zoek naar die laatste rode ::ok::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 1-04-2021, 11:49:15
Ik begin met 1 kaart vd blinde stapel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 1-04-2021, 12:29:28
Oh I’m nog terug te komen op een vraag die ik volgens mij nog niet beantwoord had:

Hey spel is gedaan als de trekstapel op is. Maar iedereen mag wel evenveel beurten spelen, dus we maken de ronde wel uit. Er komen alleen geen nieuwe kaarten bij.

Er liggen er nog 5 op de stapel en 3 open (dit is nadat ik Daisy haar blinde kaart heb gestuurd)
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 1-04-2021, 12:54:02
Pfff ik ben echt zo ....

Doe maar een intrige kaart
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 1-04-2021, 13:21:27
Robbie, had je toevallig nog een antwoord op deze vraag?


Robbie, je schrijft dat het spel gedaan is als de kaarten op zijn. Daarmee bedoel je dat ze echt allemaal gepakt zijn, dus voor de laatste speler liggen er misschien maar 1 of 2 nog open en geen enkele gedekt? Of is het klaar als je niet meer 3 kaarten open op tafel kunt leggen?


En daarbij nog een vraag: als het spel doorgaat tot er nog maar 1 gekleurde kaart over is mag je nog wel een intrigekaart bij pakken?

En als je geen gekleurde kaarten meer kunt pakken (omdat het op is gegaan bij de speler voor je) mag je dan nog wel een intrigekaart pakken?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 1-04-2021, 14:18:05
Ik kan maar 1 nuttig ding doen dus ...
Ik speel 3 groene kaarten + mijn net verkregen geel/groene intrige kaart, en ik claim Sansa op Highgarden
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 1-04-2021, 14:20:35
Het is gedaan als de stapel leeg is. Dat kan zijn als iemand de laatste blinde kaart trekt. Of als ik de open kaarten weer aanvul en de stapel dan op is.
Intrige kan je dan nog steeds pakken in je beurt.  ::jaja::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 1-04-2021, 14:21:33
Ik kan maar 1 nuttig ding doen dus ...
Ik speel 3 groene kaarten + mijn net verkregen geel/groene intrige kaart, en ik claim Sansa op Highgarden

Die ga ik straks updaten. Intussen is Swifty en ligt er nog:

GROEN
ROOD
GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 1-04-2021, 16:08:53
(https://i.ibb.co/bFnPr4w/Map18.jpg)
(https://i.ibb.co/vxjdRWP/personages18.png)
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 7
de_witte: 18


Voor Swifty ligt er nog:
GROEN
ROOD
GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 1-04-2021, 18:07:28
Het ziet er beroerd uit voor mij. Ik ga eerst even eten en dan alles op een rijtje zetten.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 1-04-2021, 19:29:02
Ik begin met een intrigekaart
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 1-04-2021, 21:08:34
Ik pak de gele kaart van tafel en leg mijn intrigekaart erbij om Brienne te claimen in The Twins
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 1-04-2021, 22:32:50
klopt het dat er nu nog 2 kaarten op de stapel liggen?
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 1-04-2021, 22:37:29
Nee nog vier volgens mij want na

Oh I’m nog terug te komen op een vraag die ik volgens mij nog niet beantwoord had:

Hey spel is gedaan als de trekstapel op is. Maar iedereen mag wel evenveel beurten spelen, dus we maken de ronde wel uit. Er komen alleen geen nieuwe kaarten bij.

Er liggen er nog 5 op de stapel en 3 open (dit is nadat ik Daisy haar blinde kaart heb gestuurd)

Heb alleen ik er nog maar 1 gepakt. Daisy nam een intrigekaart.
Ik heb wel een open kaart gepakt dus je moet nog wel even wachten tot je weet welke kaart daarvoor in de plaats is gekomen.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 1-04-2021, 22:38:58
Er moeten ook weer kaarten aangevuld worden op tafel, die komen ook vd stapel dus ik denk idd nog twee
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 1-04-2021, 22:39:30
Nee er hoeft er maar 1 aangevuld te worden. Dus die vijf op de stapel worden er vier.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 1-04-2021, 23:06:23
O wacht ja klopt  ::jaja::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 1-04-2021, 23:11:42
Dan komt er dus sowieso nog een ronde? ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 1-04-2021, 23:13:10
Ja, dus ipv te rekken kan je ook gewoon wat kiezen, dan zijn we morgen klaar. ::jaja::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 1-04-2021, 23:16:16
Dat zou ik graag doen zodra ik weet wat er op tafel ligt ::hypocriet::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 1-04-2021, 23:36:20
(https://i.ibb.co/nBP4bc5/Map19.jpg)
(https://i.ibb.co/prLsZgQ/personages19.png)
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 7
de_witte: 18

Ik heb inderdaad vijf op de stapel en die worden er vier en nu liggen er:
GROEN
ROOD
GEEL
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 1-04-2021, 23:40:39
Laat ik dan eerst eens blind een kaart trekken
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 1-04-2021, 23:46:29
nog eentje blind graag
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 1-04-2021, 23:59:11
Ik pak de groene kaart en geef die samen met een groen/zwarte intrigekaart aan Brienne in Sunspear
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 2-04-2021, 09:53:37
(https://i.ibb.co/vjVqWSS/Map20.jpg)
(https://i.ibb.co/T8FnqPL/personages20.png)
Daarmee heeft de_witte als eerste in alle groene locaties een personage geclaimed, waardoor hij de 6 punten krijgt.
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 7
de_witte: 24

D*N is aan de beurt. Er ligt:
ROOD
ROOD
GEEL


En nog 1 kaart op de trekstapel (en nog allemaal intrigekaarten natuurlijk). Dus dit wordt de laatste ronde!
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 2-04-2021, 10:20:42
Ik ben heel benieuwd naar die laatste blinde kaart ::nieuwsgierig::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 2-04-2021, 17:33:26
Ik wil een intrigekaart ::ok::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: D*N op 2-04-2021, 20:06:00
Ik speel een groene kaart en een geel/groen intrige kaart, daarmee claim ik brienne in The Citadel  :-*
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 2-04-2021, 20:14:40
Geef mij dan maar die gele die nog op tafel ligt, en een intrige kaart.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 2-04-2021, 22:32:38
(https://i.ibb.co/4jjpnkf/Map21.jpg)
(https://i.ibb.co/qC7d4G6/personages21.png)
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 7
de_witte: 24

Er ligt:
ROOD
ROOD

We kijken even wat Daisy doet.
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Daisy op 2-04-2021, 22:37:52
* Daisy moet huilen van ellende want dit is echt dé intrigite kaart die ik niet wilde hebben. :(

Ach ja, dan speel ik nog maar 2 zwarte kaarten en voeg ik voor de leuk Arya Stark op Castle Black nog even aan mijn collectie toe. Waarom? Gewoon.

En daarmee zit mijn Zap avontuur erop! ::bravo::
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 2-04-2021, 22:40:44
ik pak een rode kaart ::) en een intrigekaart


en dan ga ik ongetwijfeld met Daisy meehuilen want dit hele spel is het lot ons minder allebei goed gezind :P
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 2-04-2021, 22:41:49
kan ik dan alvast doorgeven dat ik ook een rode kaart en een intrigekaart pak? ::hypocriet::

Veel anders kan ik toch niet
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Swifty op 2-04-2021, 22:55:34
En ja, alweer niet de gewenste intrigekaart... ik ga weer even alles op een rijtje zetten


Edit: alles opgeteld, er is geen enkele manier waarop ik ook maar in de buurt kom van evt derde worden in dit spel.

Waarom doet Robbie me dan ook geen enkele keer een 2 extra zwarte kaarten of een zwarte intrigekaart geven ::)


ik leg 3 zwarte kaarten neer en de groen/rode intrigekaart, en ik claim Brienne in The Citadel
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: de_witte op 2-04-2021, 23:35:39
Ik geef twee zwarte kaarten en een zwart/groene intrigekaart aan Arya in Castle Black
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 3-04-2021, 10:14:49
(https://i.ibb.co/G0y00GK/THE-END-MAP.jpg)
(https://i.ibb.co/yNfj62Z/THE-END-PERSONAGES.png)
Swifty claimt daarmee als tweede in elke locatie van het groene gebied een personage en wint de 4 punten.
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 11
de_witte: 24

En dan gaan we puntjes tellen!
Titel: Re: GoT - Macht (+++) (D*N-Daisy-Swifty-de_witte)
Bericht door: Robbieazerty op 3-04-2021, 10:47:15
De locatiebonuspunten en regiobonuspunten zijn verdeeld. De personagebonuspunten (nice woord voor Scrabble) waarbij je punten kreeg door elk personage minstens één keer te claimen zijn door niemand gehaald. Maar dat was te verwachten, aangezien dit spel normaal in 3 ronden/tijdperken afspeelt.

En daarbij was dit dus de tussenstand:
D*N: 5
Daisy: 10
Swifty: 11
de_witte: 24

Tijd voor de einde spel punten:
Invloed
Ik tel per regio op hoeveel invloed je er uitoefent. Enkel tokens op personages tellen mee. Degene met de meeste invloed krijgt de meeste punten voor die regio. De tweede krijgt het lagere aantal punten. Bij een gelijkspel gaan de punten naar degene die het personage heeft geclaimd waar de meeste kaarten voor nodig waren.

GEEL - 10 & 4 punten
D*N: 4 invloed (Cersei 2 & Daenarys 2)
Daisy: 0 invloed
Swifty: 3 invloed (Brienne 1 en Daenarys 2)
de_witte: 1 invloed (Arya)

D*N krijgt voor de gele regio dus 10 punten en Swifty 4.

D*N: 15
Daisy: 10
Swifty: 15
de_witte: 24

ROOD - 8 & 3 punten
D*N: 4 invloed (Jon)
Daisy: 1 invloed (Jaime)
Swifty: 0 invloed
de_witte: 3 invloed (Cersei)

D*N krijgt voor de rode regio 8 punten en de_witte 3.

D*N: 23
Daisy: 10
Swifty: 15
de_witte: 27

GROEN - 7 & 4 punten
D*N: 0 invloed
Daisy: 2 invloed (Sansa)
Swifty: 3 invloed (Brienne 1 en Jaime 2)
de_witte: 2 invloed (Brienne 1 en Arya 1)

Swifty krijgt voor de groene regio 7 punten. Daisy en de_witte hebben gelijkspel, maar Daisy heeft het machtigste personage geclaimed (waar meer kaarten voor nodig waren om ze te claimen) dus gaan de 4 punten naar Daisy.

D*N: 23
Daisy: 14
Swifty: 22
de_witte: 27

ZWART - 6 & 5 punten
D*N: 1 invloed (Brienne)
Daisy: 3 invloed (Sansa 1 en Jaime 2)
Swifty: 0 invloed
de_witte: 2 invloed (Arya)

Daisy krijgt voor de zwarte regio 6 punten en de_witte 5.

D*N: 23
Daisy: 20
Swifty: 22
de_witte: 32

Voorlopig staat de_witte dus aan kop, maar we hebben ook nog de punten van de personages...
Titel: Re: GoT - Macht (+++)
Bericht door: Robbieazerty op 3-04-2021, 10:53:03
(https://i.ibb.co/yNfj62Z/THE-END-PERSONAGES.png)
Per personage wordft gekeken wie het het meest geclaimd heeft. Die speler krijgt de punten rechtsonder afgebeeld. Bij gelijkspel tussen 2 personen wordt het eerlijk verdeeld. Bij gelijkspel met 3 of meer, krijgt niemand iets.

We gaan van laag naar hoog.
Brienne - 4 punten
D*N: 2 keer
Daisy: 1 keer
Swifty: 3 keer
de_witte: 3 keer

De 4 punten worden verdeeld over Swifty en de_witte.
D*N: 23
Daisy: 20
Swifty: 24
de_witte: 34

Arya - 6 punten
D*N: 0 keer
Daisy: 1 keer
Swifty: 0 keer
de_witte: 3 keer

De 6 punten gaan naar de_witte
D*N: 23
Daisy: 20
Swifty: 24
de_witte: 40

Sansa - 8 punten
D*N: 0 keer
Daisy: 2 keer
Swifty: 1 keer
de_witte: 0 keer

De 8 punten gaan naar Daisy.
D*N: 23
Daisy: 28
Swifty: 24
de_witte: 40

Jaime - 10 punten
D*N: 0 keer
Daisy: 2 keer
Swifty: 1 keer
de_witte: 0 keer

De 10 punten gaan naar Daisy.
D*N: 23
Daisy: 38
Swifty: 24
de_witte: 40

Cersei - 12 punten
D*N: 1 keer
Daisy: 0 keer
Swifty: 0 keer
de_witte: 1 keer

12 punten worden verdeeld over D*N en de_witte.
D*N: 29
Daisy: 38
Swifty: 24
de_witte: 46

Daenarys - 14 punten
D*N: 1 keer
Daisy: 0 keer
Swifty: 1 keer
de_witte: 0 keer

D*N en Swifty krijgen elk 7 punten.
D*N: 36
Daisy: 38
Swifty: 31
de_witte: 46

Jon - 16 punten
D*N: 1 keer
Daisy: 0 keer
Swifty: 0 keer
de_witte: 0 keer

16 punten zijn voor D*N.
D*N: 52
Daisy: 38
Swifty: 31
de_witte: 46


Daarmee zijn de Zap punten dus als volgt:
D*N: 6
de_witte: 3
Daisy: 1
Swifty: 0