Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Online spellen => PoV 2004 => Topic gestart door: Blondine van de Helpdesk op 20-04-2004, 18:42:33

Titel: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 20-04-2004, 18:42:33
Hallo ??
Halloooho ??
Iemand thuis ?
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Lola op 20-04-2004, 18:58:56
Hihihi...hallo....is er iets??? ::trots::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Lola op 20-04-2004, 19:16:17
Nou zeg ut maar....welke aanwijzingen heb je voor me???
Wel graag duidelijke antwoorden en niet dat ik nog eens moet gaan puzzelen..hahah ;D
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Grace op 20-04-2004, 19:17:07
 ::)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 20-04-2004, 19:21:43
Of er iets is ?
Het zal nog niet zijn ! Ik moet hier 6 weken komen invallen voor de vaste resjespioniste, en ik ben al sinds vanmorgen op zoek naar de grote baas en niemand weet waar die ergens naar toe is ! Dat kan toch niet ! En nu ligt mijn mooie kapsel al helemaal in de war van die stomme airconditioning,heb ik een vlek op mijn schoon,splinternieuw Diorreke en is mijne mascara helemaal uitgelopen. Zie mij hier nu staan, dat kan nu toch niet meer hé !
Ik zou er bijna bij gaan bleiten van misère, snik,snik...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Lola op 20-04-2004, 19:23:38
Rustig..rustig....ga even zitten..hier een glaasje water..en kom even tot jezelf. :-\\

Wat brengt jou hier en waarom moet je hier invallen????
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 20-04-2004, 19:33:43
Awel, ik moest van het interimbureau vanaf vandaag naar hier komen om de vaste resjespioniste te vervangen die zwanger is.
En dat moest zo'n 6 weken gaan duren.
Och, ik had al veel beter kunnen blijven bij de NMBS waar ik vroeger werkte. Het was daar altijd maar hetzelfde,altijd weer kaartjes knippen, maar daar moest ik tenminste niet hele dagen zoeken naar de stationschef,daar wist ik tenminste dat hij lag te slapen in zijn buroke...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Lola op 20-04-2004, 19:37:59
Oke duidelijk......maar misschien kan je na die 6 weken gewoon weer terug naar je oude baan...toch???

Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 20-04-2004, 19:50:06
Och, was daar maar waar. Ik werkte daar wel graag bij den NMBS, maar opeens kreeg ik daar te horen dat ik niet meer aan het loket mocht zitten om de kaartjes te knippen, maar dat ik in de kelder de verloren voorwerpen moest gaan sorteren.Omdat ik te oud was. Jaja, ge hebt mij goed verstaan, ik was te oud ! Ge ziet mij hier nu toch zitten, zeg nu zelf, zo oud zie ik er nu toch nog niet uit ? Misschien een rimpeltje hier of daar, en misschien een heel klein beetje cellulose, maar dat valt toch niet op ? En dat ziet ge van hier hé, dat ik mij laat doen door zo nen omhooggevallen stukske stationschef, dat zal wel zijn. Met alle Portugezen, maar niet met ons Mireilleke, als ze dat maar vergeten !
Ik heb gezegd dat hij zijn verloren voorwerpen mocht steken op een plaats waar dat ze ze nooit meer zouden terugvinden, en ik ben naar Suzanne van Interlabor gegaan. Zo'n vriendelijk dutske, kent gij die soms ook ?
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: alathea op 20-04-2004, 19:58:24
ik vind jou er in ieder geval nog niet zo oud uit zien  ::jaja::


moet nog wel ff wennen geloof ik
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 20-04-2004, 20:11:38
Bedankt zenne, Madam Poeh, dat doe mij nu iets sé,zo een beetje warmte en vergetelheid, ik krijg al weer de tranen in mijn ogen.Hebde gij soms een poederdooske in Uwe saccoche, die ik eens mag bezigen om mijne voorgevel een beetje bij te plamuren ?

Maar enfin, ge moest eens weten wat ze daar bij die verloren voorwerpen in Antwerpen allemaal bijeenkrijgen, ge kunt U dat zo zot niet voorstellen of ze hebben het daar !
Het strafste dat ze ooit hebben gevonden was een schilderij dat miljoenen waard was, van den ene of den andere Franse kladschilder die graag van die grote wilde poezen schilderde...
Amai,toen was het paniek zeg !
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 20-04-2004, 20:29:28
als u op station antwerpen centraal werkte dan heb u zeker wel veel last gehad van die jare lange verbouwing daar
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 20-04-2004, 20:43:22
Och Jeroen, schatje, ge moest eens weten wat een miserie dat we daar al mee gehad hebben...Het begon al met het leegmaken van de kelder der verloren voorwerpen. Moesten we allemaal gaan helpen, want de werkmannen alleen gingen dat nooit op tijd klaar krijgen.
Stond daar toch wel 20 cm water in die kelder zeker! Moesten we via planken die ze op stenen hadden gelegd al die rekken leegmaken. Ikke, met mijn naaldhakskes, over zo van die schotse en scheve planken, ziet ge mij daar al bezig ?...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 20-04-2004, 20:47:14
ja dat lijntje aanleggen heb heel wat rare dingen tot gevolg
iets voorbij het station richting nederland bv worden gebouwen 30 meter opgeschoven om over een paar jaar weer terug gezet teworden

antwerpen heb nu een station dat ijs en ijs koud is
alleen in de premetro op diamant vind je nog wat warmte
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 20-04-2004, 23:56:21
Ah, Diamant, daar kom ik graag hé, Jeroentje. Ik zal U daar eens iets over vertellen sé. Ik was een keertje in London, kom ik daar toch wel nummer 7 van de film tegen zeker. Ikke daar direct naar toe met mijnen diepste décolleté en mijne schoonste glimlach en ik vraag hem heel vriendelijk in mijn beste Engels :       
" James,sweetart, can I have a handdrawing, please ? "
Kwestie van het ijs een beetje te breken hé, zo'n openerke.
Ik wilde immers geen handtekening, ik wou heel zijn hand !
Weet ge wat die clown met een groot air antwoordt ? "James Bont and diamonds are the girls best friends"
Diamants, direct akkoord, James ook, als hij niet te veel zaagt eens dat we getrouwd zijn, maar bont,ha nee hé,zo niet hé.
Al die lieve,soms al wel eens een beetje dulle konijntjes of zeehondjes die dood moeten voor zo een bontfrakske voor die bekakte madammekes met een bontjas, daar doet ons Mireilleke niet aan mee, vergeet dat maar.
Ik heb dan ook tegen de James gezegd :" You can keep your handdrawing, I dont wont it animeer " en heb hem laten staan waar hij stond !
Geef mij dan nog maar liever die Franse kladschilder met zijn verloren schilderij dan diene dierenbeul van ne James Bont numero 7...

En daarbij, als ik dan nog mag kiezen, dan heb ik nog liever een stukske goud...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 21-04-2004, 08:45:01
Diene kladschilder dacht waarlijk dat ie Christus was, Mireille meiske. Maar toen Mel Gibson het bedrog inzag heeft ie hem maar vlug van het kruis gehaald. De man werd er van schrik kortademig van en toen de Mel hem probeerde te kalmeren door hem wat ademhalingstechnieken bij te brengen, sloeg hij helemaal in een knoop. Hij had de schietgrage producer dan ook totaal verkeerd geinterpreteerd in zijn woorden: "Be careful with that axe Eugene". Teveel psychedelische roze rock gesnoven wellicht in zijn jonge creatieve jaren.

Iig, ze hadden een hele fles WC-eend van een ander merk nodig om hem terug bij zijn positieven te krijgen, maar zelfs dan nog was er niemand die hem echt herkende of wat hij daar eik aan dat kruis kwam doen. Ze hebben er dan maar zijn ome Arie bij gehaald voor meer tekst en uitleg...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 21-04-2004, 11:38:20
Helaba Knuddeke, gij zijt ook een klein slimmerikske hé, gij hebt geen 2 woorden nodig hé, se kapoentje...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 22-04-2004, 00:23:56
Allez vooruit, mijnen eersten dag zit er op, en ik moet zeggen, het valt hier nogal goed mee. Buiten een opgewonden Westvlaming die in zijn koeterwaals iets brabbelde over Promolidioten of zoiets die de oplossing zijn en wat gestoef over dat hij op het juiste spoor zat in zijn zoektocht naar een verloren Goudschat is het hier vandaag heel rustig geweest. Het is te hopen dat dat zo blijft. Enfin ik heb tegen die Westvlaamse meneer gezegd dat hij hier niet op het Centraal Station was en dat ik hem niet kon zeggen welk het juiste spoor is als hij mij niet zei waar hij naartoe wou. En zijne verloren Goudschat, daar heb ik hem heel goed mee geholpen. Ik heb hem van naaldje tot draadje uitgelegd hoe hij moest gaan naar de kelder van de verloren voorwerpen en dat hij het daar maar eens moest vragen, ze zouden hem zijne Goudschat wel heel rap teruggeven. Ik heb hem ook gezegd dat hij moest zeggen dat hij gestuurd was van Mireille Maaske van den Helpdesk, dan zou het wat beter vooruitgaan. Maar tegen den tijd dat ik heel mijnen uitleg gedaan had was die gast al terug vertrokken. En 't was nog zo ne nette, ik kreeg al veel goesting om hem te vragen of hij met mij geen Hasselts koffieke wou gaan drinken, maar hij was al vertrokken met de westenwind. Hij ging waarschijnlijk liever kijken op den TV naar de meiden van De Wit dan met een klassedame als ik een koffieke te gaan drinken.
Awel, dat hij de Peking Express pakt en afstapt in Siberië in putteke winter,voila !
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 22-04-2004, 08:25:53
Een Hasseltse koffie valt me nogal zwaar Mireille, vooral omdat die meiden van De Wit me naar donkere oorden vol onderaardse krochten gevuld met gevaarlijke gassen hebben gevoerd waar ik liever was weg gebleven.
Maar wat dacht ge van een sprankelend glaasje Blanquette de Limoux, dat loopt er bij U ook wel binnen dacht ik zo? Alhoewel, dat voert ons dan weer naar hogere oorden en voor ge 't weet hangt ge dan met uw Diorreke in de Waddenzee. Ik hou het dan liever ook wat meer neutraal. Een Oranjeboompje mss, het oudste bier van Nederland; dat past een beetje in heel deze context...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 22-04-2004, 12:24:51
Déne schilder waar ge daar van spreekt, heeft dé ooit eens ni wa opgeblazen frakskes voor snobs onder zijnen naam uitgebracht ?
Kon een vraag van Pieken Paultje zijn !!!
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 22-04-2004, 21:14:47
Helaas Paterke, dat zou een té groot anachronisme zijn in de anale geschiedenis van dit opgezet spel. Alhoewel Baziel zich blijkbaar ook niet schuwt om roekeloos door de tijd te zoeven...

Maar soit, die met zijn frakskes heeft samen met die kladschilder een grote invloed uitgeoefend op die andere die van de honger zijn eigen oor afgebeten heeft; dus daar heb je wel een punt. Mss moeten we idd maar eens wat meer aardappelen gaan eten de volgende dagen...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 23-04-2004, 01:45:33
Awel sé, Mijnheer Knudde ( Ja, ik moet van de grote baas van 't spel, mijnheer Baziel, vanaf nu iedereen aanspreken met madam of mijnheer want hij heeft naar 't schijnt reclamaties gekregen dat ik al direct veel te familiair deed met de klanten en dat is slecht voor het lumbago van zijn spelleke zei 'em. Maar, tussen ons gezegd en gezwegen, ik ga mij daar toch lekker niks van aantrekken zenne, dan kent diene mijnheer Baziel ons Mireilleke nog niet goed ! )Soit, mijnheer Knudde, ik zie dat gij ne man van de wereld zijt,gij weet hoe ge een echte dame moet behandelen en een glaaske Blanquette de Limoux gaat er altijd in bij mij, zo een godendrank !
Ik hoop alleen maar dat ge dat bier dat zijne versheidsdatum al lang vergeten is toch niet aan mij gaat uitschenken hé. Of denkt gij soms van " Het oudste bier voor de oudste doos van 't stad ??" Awel merci als dat zo zou zijn, ge zakt serieus in mijn achting dan zenne.

Enne Mijnheer Pastoor, ik weet dat tegenwoordig de kerken meer leeg als vol zitten en dat ge daardoor niet zo goed als vroeger meer op de hoogte zijt van de nieuwste modellekes en grillekes van den auto coutuur, maar die mislukte Michelinmannekes waar dat gij het nog over hebt, da's toch al geleden van in den tijd toen mijn Tante Nonneke nog vree met de Simon, diene vervende flierefluiter uit de Kempen.En dat is toch al efkens,want mijn Tante Nonneke is van de maand 87 geworden. Het is trouwens zijn schuld dat ze in 't klooster van de Maagd Maria Magdalena is gegaan, want het was een pront maske, ze mocht zeker gezien worden.
Allez enfin, het weze U vergeven van die Michelinfrakskes en 't is goed voor ene keer maar komt daar nu niet meer mee af, want als de jeugd van tegenwoordig U er nog over bezig hoort kan 't goed zijn dat ze U van colère aan 't kruis nagelen voor een uurke of twee.
En dat zou ik nu toch echt niet op mijn geweten willen hebben...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 24-04-2004, 20:17:59
Amai zeg, diene mijnheer Baziel is ook gene gemakkelijke zeg.
Eerst moet ik tegen iedereen mijnheer en madam zeggen, en nu komt ém al weer met iets nieuws af.
Het is ook altijd iets. Als dat zo verder gaat, dan stap ik naar ons Suzanneke en dan vraag ik of ze mij geen ander jobke kan geven. Hostess in 't Koninklijk Paleis, of in 't Oud Parlement of zo, dat zou nog iets voor mij zijn. Enfin, soit, weet ge wat mijnheer Baziel mij nu weer wil laten doen ?
Raadseltjes vertellen, en de uitkomsten een beetje opstoken.En dat in schoon en Algemeen Nederlands.
Allez, ziede mij nu al bezig in 't schoon Nederlands ? Zo spreken met de zachte G ?
"Dach mijnheer, hoe chaat het met U ? Hebt U fandaach die chore klerelijer fan een mijnheer Basjiel al chesproken ? Oh, neen ? Nou, dan souw ik dat maar hardstikke snel effe chaan doen, want anders licht ie alweer foor Pampus foor je de kans chehad heb om hem iets te zeche.
Zech hem anders maar chelijk dat hij sijn raadseltjes ken houen, dat etterbakkie,  ik sal de mensen wel chewoon af en toe eens een beetje helpen met een tippie van de sluier op te lichten.
Doei maar weer,lieverd, dach honneponnie, tot siens maar weer "

Wat peinst die wel ,die mijnheer Baziel ? Dat hij nog in de 17 de eeuw leeft ? Toen kon dat nog, maar die tijd is al lang voorbij...
Allez denk ik toch, want mijn memoires beginnen het wat af te laten weten.
Ik vertelde jullie toch van dat oud lief van mijn Tante Nonneke ?
Die heette niet Simon, die heette Samuel. Niet dat dat zo belangrijk zal zijn peins ik, maar ja, bij die mijnheer Baziel weet ge maar nooit...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 24-04-2004, 23:17:04
Ség...Mireille Maaske. Holt veur mij ne keer ne kaffe. Of nee, liever da wijntje da ge nog open hebt staan.

En zeg me eens wat je weet van die molen... is dat een grondzeiler of is dat een ander type ? Wie heeft daar eigenlijk mee te maken ? Staat dat in uw spoorboekske ?

Groetjes en hopelijk vind je het tussen de rommel van gevonden voorwerpen.
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 25-04-2004, 18:15:56
Xandragon, lieveke, hebben ze U thuis nooit geleerd dat ge altijd met twee woorden moet spreken, zeker tegen een dame met de stijl en allure van mij...
Dus : Mireilleke, holt mij eens een kaffe, ALSTUBLIEFT !

Dank U wel , en vergeet dat nu niet meer hé.
Wat betreft Uw vraagske achter de molens, awel, ik zou niet weten over welke molen dat gij het hebt. Ik ken maar één soort molens, en dat zijn paardemolens, zo van die soort waar dat ge zat van wordt en waar ge ,als ge rap genoeg zijt, een flochke kunt trekken, en dan moogt ge nog eens gratis proberen.
Misschien moet gij ook maar eens proberen om de floche te trekken ?...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 25-04-2004, 18:20:55
pff ik denk dat ik dat ik maar eens wat extra woorden vlaams moet leren
heb geen idee wat "floche te trekken" moet betekenen
zal het me vriendin eens vragen waneer ze weer online komt
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 25-04-2004, 18:45:53
Awel sé Jeroen, speciaal voor U zal ik dat nu eens uitleggen sé.
Kende gij zo niet de paardemolens van op de kermis van in den tijd toen ge nog een Jeroentje waart?
Daar was dan altijd zo een madam en die liet een bal met een floche aan langs de kinderen zwieren, en als ge die kon pakken, dan mocht ge gratis nog een ritje maken.
Die floche was zo een een stuk zwabber, in verschillende kleurtjes geverfd dat ie goed opviel.
Voila sé Jeroen, nu weet gij alles over flochkes...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 25-04-2004, 19:06:15
bedankt Mireille,

ja ken de draaimolens wel
maar dat met een zwaber op een stok heb ik hier nog nooit gezien of gehoord
ze geven hier niet snel een gratis rit weg
zijn ze tezuinig voor :P
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 25-04-2004, 19:28:22
Da's graag gedaan hoor, mijnheer Jeroen.Jaja, 't is terug mijnheer, want ik kreeg daarnet weer naar mijn voeten van mijnheer Baziel om dat ik het weer vergeten was van mijnheer te zeggen,dus is het nu weer officieel hé.
Maar dat begint serieus mijn poezelige voetjes uit te hangen, maar ik moet mij aan de regels houden, want volgens mijnheer Baziel staat dat allemaal in mijn contract.
Hij heeft gezegd : leest de grote letterkes van Uw contract maar eens goed, daar staat ongeveer alles in wat dat Gij moet, niet moet en niet moogt doen.

"En als ge dat goed doet zult ge het wel snappen " waren zijn laatste woorden



Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 25-04-2004, 19:58:32
hmm en als wij jou toesteming geven mevrouw Mireille
om je en jij tezeggen en geen meneer meer is het dan wel goed ???

ben juist blij dat me vriendin niet meer meneert en u't
maar ja da krijgt ge als ge met een belg neemt
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 26-04-2004, 17:37:34
Ja zeg, Jeroentje, schatje, daar hebt ge nu toch wel zelf voor gekozen hé,daar kan ik nu niks aan doen hé.
Belgische meisjes en dames als ikzelf zijn beleefd grootgebracht hoor.
En dan zeker de meisjes van Ekeren en Mariaburg, da's nog een klasse apart hé, da's de elite van Antwerpen.
Naar school bij de Dames, de absolute top in België qua opleiding in etiquette,elegantie en lifestyle, en dan verder naar de beste en oudste universiteiten in binnen-en buitenland, die meisjes zijn echt de neusjes van de zalmen.

Als je er dan zo ééntje aan de haak slaat moet je daar wel wat voor over hebben, Jeroentje...
Titel: Mariaburg
Bericht door: Cervantes op 26-04-2004, 19:39:07
Beste Blonde,

Ik moet je gelijk geven... mijn vrouw is van Mariaburg en is onovertreffelijk qua stijl en klasse...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 26-04-2004, 19:53:35
Help...........
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Lola op 26-04-2004, 22:55:10
Pfffff....ik kan het soms ook niet echt helemaal volgen hoor dat Belgisch ..geen flauw benul waar het allemaal over gaat.....
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 27-04-2004, 00:59:01
Goed dat je het zegt, Lola, want dat mag niet he. Want hoe gaan wij, dames van de wereld, nog alle societynieuwtjes kunnen uitwisselen als we elkaar niet verstaan ?

Misschien moet ik maar eens in Grote letters gaan typen, zou dat beter gaan ?

Of misschien heeft mijnheer Baziel toch wel gelijk en daarom zal ik vanaf nu al mijn uitlatingen, speciaal voor Lola en Jeroen, van ondertitels gaan voorzien.

Want 1 ding is wel zeker : Ik heb de grote lettertjes van mijn contract eens nagelezen en ik moet doen wat mijnheer Baziel  ( de smerige tiran, maar dat terzijde ) want anders gaat hij mij afdanken ( Lola&Jeroen : bij het vuilnis zetten, ontslaan) en kan ik mijn carrière ( L&J: voorspoedig arbeidspromotietraject)wel vergeten.
En dan kan ik gaan doppen ( L&J : WW )of erger nog, dan kom ik aan de OCMW ( L&J: bijstand ) Stel je voor, dan kan ik mij geen Diorreke of Chanelleke meer permitteren, dat zou een nationale ramp zijn !
Dus ga ik in het vervolg ( L&J : de toekomst )maar op bevel raadseltjes vertellen en oplossingen van raadseltjes en verhalen verraden, juist gelijk mijnheer Baziel dat wilt...

En dan doet die mijnheer Baziel precies of allez, ik heb hier nog gene klop uitgevoerd ( L&J : geen ene moer uitgevoerd, deftig aan de baard getrokken, ferm de luierik uitgehangen )
Awel merci, dan krijgt ge ook nog stank voor dank ( L&J : onwelriekende aromatische gassen krijgen in plaats van een bedankje )
En hij moest eens weten hoeveel ik hier al heb verraden, en welke belangrijke zaken ik hier tot nu al vernoemd heb.
Hij viel gegarandeerd achterover van 't verschieten... ( L&J: schrikken beletselteken )
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 27-04-2004, 09:12:32
Awel Madam,

ik ben nogal op de hoogte van contractjes en zo.

Kunde mij zo eens een kopieke bezorgen van uw contract zo dat ik mij eens kan verdiepen in de kleine letterkes ervan, want da lezen de mensen meestal ni .
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 27-04-2004, 13:16:10
Ah ja, maar natuurlijk, mijnheer Pastoor Karel, maar ik versta Uw vraag eigenlijk niet zo goed.
Ge hebt die kopietjes toch al ? Nu ja, nog niet allemaal, maar binnen een paar weekskes zijn ze helemaal compleet en dan hebt ge wat ge nodig hebt.
En het zijn de grote letterkes die belangrijk zijn volgens mijnheer Baziel, niet de kleine, daar lezen ze toch allemaal over weg zonder te zien wat er staat...

Mijnheer Baziel zegt dat als hij in een verhaal ergens halverwege zou schrijven dat de schat verborgen ligt op het Schildersplein in Verversstad onder het standbeeld voor de beroemde schilder/inwoner dat ze het dan nog niet zouden weten...

Maar ja, niks aan te doen hé ?
Wat baten kaars, bril,tips,verhalen en Mireille Maaske die alles komt verraden als de goudzoeker niet zien wil ?...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 28-04-2004, 21:30:30
Dag Mireille Maeske,

Sorry van mijn onbeleefdheid van mijn vorige post. Hopelijk kunt ge het mij vergeven...

Om echter met de deur in huis te vallen :
Als ik uw contractje lees, lijkt het loon wel op een uitgesteld inkomen voor juni dit jaar...voor iemand anders ;-)

Een vraagje :
Waar staat in dat contractje een tip naar het vinden van de manier van contacteren met je baas als er zich problemen voordoen op je werk ? Of staat het op een helppagina in je spoorboekje ?

En een tweede vraagje lieve blondine :
Hoewel Mijnheer Baziel het in zijn verhalen over treinen, hoogovens en zwaar industriëel materiaal heeft, is er eigenlijk niet beter te zoeken naar een oase van rust (en natuur) in al dat geweld ?

Mocht ik dit niet in de juiste topic schrijven, kan je dan alstublieft deze vragen door Mijnheer Baziel laten lezen ?

Bedankt. Je gaat het nog ver schoppen, Mireille. Keep up the good work !
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 28-04-2004, 22:41:00
Het is Mireille Maaske, beste Xandragon,lieveke, ik ben geen familie van dat straatjesvolk van dat brouwershuis,da 's ver beneden mijne stand hoor.

Ik heb er niks op tegen dat ge eens iets vraagt aan mij, integendeel, maar waarom moet dat altijd gaan over dat stom spelletje van Mijnheer Baziel?
Waarom vraagt er nooit eens iemand wat ik allemaal al beleefd heb in mijn voorbije leven ?
Of waarom nodigt niemand mij nooit eens uit om eens samen een stapje in de wereld te zetten ? Eerst eens lekker astronomisch eten met een Hasselts koffieke en een stukje Brabantse kriekenvlaai als toetje om daarna de beentjes eens door de dansbak te zwieren op kleurige muziek van Barry White, Pink, Deep Purple,Black Sabbath om te eindigen met een Night in White Satin aan boord van een Yellow submarine...

En aangaande die contactadvertentie die ge bij ons wilt plaatsen kan ik alleen maar zeggen hetgeen ik al tegen anderen gezegd heb : Ons contacteren is deel van het spel, los dat deel op, en dat kan perfect, en je komt linea recta bij ons terecht...

En ik heb het jullie al eens verteld hoe het moet, maar blijkbaar denken jullie dat dat domme blondje met haar onnozel getater over Chanellekes,naaldhakskes en die dictator van een Baziel jullie toch niks meer kan bijbrengen...

Awel,kom dan eens naar het feestje op 13 juni en dan gaan jullie nog efkens verschieten denk ik...


Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 2-05-2004, 22:01:09
Wil de blondine van de helpdesk mij alstublieft eens op het juiste spoor zetten welk perron ik moet gebruiken om de locatie toe te zenden ? Mijn meeldoos staat wagenwijd open zodat alle wagons hier kunnen toekomen die moeten toekomen...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 3-05-2004, 00:31:48
Xandragon, lieveke, ge gaat nu toch niet willen dat ik U in Uw meelbuske ga komen vertellen wat ge moet doen om mij een berichtje te sturen ? Hebben ze U dan nooit uitgelegd hoe emeel marcheert ? Da's niet zo moeilijk,hoor, en als ge dat echt wilt wil ik U zelfs eens een privé-lesje komen geven, maar dan moet ge wel zorgen voor een Internetpriseke ( L&J : stopcontact )dat ik daar mijne pasgestreken opvouwcomputer kan aanhangen.
En ik heb het toch al gezegd : het staat ergens zwart op wit te staan, ge moet het maar aflezen.
En het is zelfs niet moeilijk, ge moet gewoon goed luisteren naar wat ik U allemaal vertel...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 3-05-2004, 15:35:10
Ge moogt Tinkerbell zeggen hoor... Kwestie van het informeel te houden.

En dat het "ergens" staat dat wist ik al. Het is meer in de richting van :"het staat op het forum" of "het staat in de verhalen" of "het staat in de uitleg" of "je moet met de letters combineren", dat ik wou weten.

Hopelijk wil je me wel helpen, tenslotte ben je toch van de "help"desk, hé.
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 3-05-2004, 16:05:42
Kunt ge en passant eens vragen aan uwen baas Mireille of dat die laatste lettertjes wel correct zijn; want ik weet daar geen soep van te maken, zenne...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 3-05-2004, 19:08:47
Awel Tinkerdragon, ge hebt overschot van gelijk, ik ben van de helpdesk GEWEEST ! Maar dat was in den tijd toen ik nog bij de NMBS zat en de reservaties voor de Thalys en den Amsterdammer mocht doen, en nog niet in een onderwatergelopen krocht van een kruipkelder de verloren voorwerpen moest sorteren !
Ik moet zeggen, sindsdien heb ik een knakske gekregen, is mijn motivatie niet meer wat ze geweest is...
Maar soit, ik zal nog eens over mijn goed hart strijken, met mijn spiksplinternieuwe stoomstrijker van Rowenta van 79 euro in de Macro en jullie uit de geplette aardappelen halen.
Maar vandaag gaat dat niet meer, want ik heb daarstraks te horen gekregen dat mijn Tante Nonneke van 87 heel slecht is en ze heeft mij gevraagd om haar testament te komen schrijven.
Dat kan ik natuurlijk niet weigeren, en omdat ik nog voorzitster ben geweest van de Vooruitziende Vrouwen,afdeling Wippelgem heb ik een tijdje geleden al iets in die zin op papier gezet. Niet dat het veel werk was, want een Tante Nonneke, daar valt niet veel te rapen, dat geld gaat allemaal naar dat klooster van de Promolidioten.
Maar toch, alles moet correct uit de voeten gedaan worden want anders hangt binnen de kortste keren de administratie van de erfrechten aan Uwe velo.

Maar als dat achter de rug is, ga ik jullie echt waar helpen.

En voor mijne kleine hartendief, de Knudde doe ik toch nog rap een specialleke sé.
Ik heb het al wel een paar keer gezegd, maar ik zal het nog eens vertellen.
Als ge puzzelt met letters moet ge er sommige weglaten, niet min of niet meer.
Alleen bij de weekraadsels moet ge dat niet doen, daar hebt ge ze allemaal nodig. En die van deze week zijn even juist als die van de vorige weken...

Zegt nu nog eens dat ik jullie niet help...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 3-05-2004, 21:13:25
O ja, daar schieten we een heel eind mee op... ::)

Maar ja, wat baten kaars en bril als alles klaar en duidelijk is, nietwaar?  8)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 4-05-2004, 20:15:29
Knuddeke, jongske toch, ik zie dat ge serieus in de problemen zit.
 Awel, ik zal U eens direct helpen sé, dat gaat hier niet te lang duren.
Maar dan moet ge wel een beetje positief denken hé, niet zo mismoedig zitten kniezen.
Pakt een voorbeeld aan mij. Ik ben gisteren bij mijn Tante Nonneke van 87 haar testament gaan uit de voeten doen, 25 bladzijden tekst, met de hand geschreven. En dan moest ik nog de hele adressenlijst opstellen voor als het zo ver ging zijn.
En zie, ik ben nog altijd niet depri geworden, want ik kijk steeds vooruit.

Maar soms, lieve Knudde, kan het wel eens heel interessant zijn om ook eens achterom te kijken...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 4-05-2004, 21:31:57
Heb ik net gedaan Mireille maaske, heb ik net gedaan  ;)

Een cursus Russisch ging mss ook wel geholpen hebben, alleen was mijn grootste probleem dat ik het testament van mijn grootmoeder in de afvalemmer gekieperd had terwijl mijn derde hulplijn al was opgebruikt. Dus ik had er niet meteen zicht op waar mijn grootmoeder naar toe wou met haar koeterwaals.

Maar allé, we zijn back in biezieness en we gaan ook eens ons kunsten in het fohlood gaan vertonen zie!
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 5-05-2004, 21:46:09
Pffft, ik ben het daar afgetrapt op den chat Mireilleke; uwen baas geeft toch geen antwoord op mijn belangrijkste vraag. Allé, 't is te zeggen: hij heeft al ne keer negatief geantwoord maar vanavond begon ie zodanig rond de pot te draaien dat ik er misselijk van werd. Hij weet zelfs zelf nie meer in welke stad we moeten zijn, stel U voor  ::)

Ik ga mij nu voor den telesevie gaan zetten zie en naar den voetbal kijken. Daar zie ik tenminste wat er gebeurt  8)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 5-05-2004, 22:40:53
En hoe was't op den tsjat??? Ik geraak daar niet binnen en blijkbaar heeft de Knudde er ook genoeg van.
Seg Blonde stoot wanneer gade gij eens een tipke van de sluier opheffen en iets concreter zijn over dan adreske voor te gokken.

Ik weet het hier allemaal al maar moet just nog tegen jullie zeggen da ge da schatteke kunt gaan begraven , want de dees is weg naar ginder.
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 6-05-2004, 02:05:33
Awel Knudde, lieveke ,ge hebt volkomen gelijk ! Ik heb het ook al gezegd dat mijnheer Baziel een echte tiran is, een barbaar zonder manieren,een hooligan van het zuiverste water!
We zouden er gewoon niet meer moeten tegen klappen tot hij zich tegen ons allemaal verontschuldigd heeft en mij een flinke opslag heeft gegeven !
Wat is't, doet ge mee?
Ik zou er onze goudschat voor geven om zijne kop te zien als hij dat hoort!
Maar ja, da's ook weer waar, ik heb niks te zeggen over de goudschat...
Of toch wel ? Ik heb in elk geval al goed mijn best gedaan om jullie te helpen, maar met wisselend succes,en dat is ontmoedigend.
Maar ja, het leven van een alleenstaande, werkende, geëmancipeerde klassevrouw is zwaar, heel zwaar. Tijdens het winkelen alle aankopen zelf dragen, zelf mijn naaldhakjes moeten uittrekken,dag in dag uit de kuisvrouw controleren, ge kunt U dat niet voorstellen wat een inspanning dat kost.
Of zoals mijn Tante Nonneke van 87 altijd zei : " Onbemind en onbegrepen is de vrouw die staat op haar strepen"
Een wijze vrouw, mijn Tante Nonneke van 87,alleen heb ik nooit begrepen waarom ze is ingetreden in het klooster van die maffe Promoliaten. Maar soit, iedereen vergist zich wel eens in het leven.
En zo gaan we bijna naadloos van mijn Tante Nonneke van 87 naar mijnheer pastoor Karel.

Beste mijnheer pastoor Karel, ik ben heel blij voor U dat ge zo onnoemelijk slim zijt dat ge dat raadselgedoe van mijnheer Baziel nu al opgelost hebt, maar ik zou toch maar oppassen met mijnheer Baziel, daarmee weet ge maar nooit...

Maar blijkbaar hebt ge nog problemen dus ik zal het nog eens heel superdeluxe duidelijk uitleggen, maar dat is de laatste keer,want ik ben geen kopieermachien hoor !
Je kan ons bereiken op 2 manieren :

1. Via de grote letterkes van de contractjes die we jullie elke week toesturen via Tinternet. Daarvan hebt ge er momenteel nog te weinig, maar volgende week rond dezen tijd gaat ge er te veel hebben. Welke letterkes er te veel zijn heb ik hier al gezegd, maar dat moet ge zelf maar uitzoeken. Ge moet alles maar eens bekijken wat ik in verband daar mee al verteld heb. Heel simpel, gewoon zeer goed lezen wat er staat, niet min of niet meer...

2. Via een andere manier. Die manier probeer ik hier al weken uit de doeken te doen, maar zonder succes.
Dat merkte ik vanmorgen nog bij het binnenkomen toen ik met één snelle oogopslag zag dat er weer niemand mijn onthulling gelezen had. Tant pis, het zij zo, ik kan jullie niet dwingen hé...
Maar vergeet niet dat er nog andere kapers op de kust zijn, en die laten de verse kabeljauw niet van hun brood halen.
Zelfs niet door een blonde meermin als ik.
Enfin, dit gebazel over een blonde meermin brengt vermoedelijk ook geen aarde aan de zeedijk, die zullen jullie wel kunnen missen...

Onthou echter goed de slogan van mijnheer Baziel :
Niets is wat het lijkt...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 6-05-2004, 08:23:18
D'er zit dus nog veel meer tussen de regels dan we er al uitgepeuterd hebben. Blijft dan natuurlijk nog de stelling van het kaf en het koren.

Soit, een nachtje slapen heeft een heldere hemel opgebracht tussen twee depressies door. Zowel Sabientje als Baziel hebben daarvoor gezorgd, Mireilleke. Ik denk dan ook dat die twee samen iets hebben; een gebied van hoge bloeddruk of zo.

Enfin, vanmorgen nog een verhaaltje gehoord over uwen schonen baas:
Baziel ging voor een goed doel leeggoed inzamelen.
Aan een dame met een zuur gezicht die de deur 
openmaakte vroeg Baziel “Madam ejje lege
bierflaschen? ’t Is voer een goe doel.”
“Meneer” antwoordde de vrouw verontwaardigd
“Zie ik er soms uit als iemand die bier drinkt?”
“Sorry madam” replikeert Baziel “Maggen’k ton 
misschien je lege azienflessen meedoen?”

Onberekenbaar, die Baziel... 8)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 6-05-2004, 08:34:13
O ja, Mireilleke, mijn lodder oog heeft opgemerkt dat Cervantes daags na foppertjesdag zich weer gaan bekeren is.
Is dit toeval of heeft ie ook een jobke op uwen afdeling?

Enneuh, terwijl we nu toch bezig zijn: dat vlekje op die landkaart, heeft dat soms iets te maken met leeftijd en drank?

Ik heb trouwens gevonden waarom mijnheer Baziel zoveel miserie heeft met kapotte achterwielen. Ge moet hem eens zeggen dat ze vroeger bij die eerste fietsen, om te voorkomen dat die buishoedmannen hun jas met lange slippers in hun wiel zouden draaien, het groot wiel vooraan hadden en een klein wiel achteraan. En NIET andersom dus! Ge kunt het vergelijken als zoudt gij een buitenmaatje voor uwen beha nemen en daarmee dan op de promenade zoudt gaan flaneren. Daar zouden ook vodden van komen!
Baaidewee: de mensen waar meneer Baziel dat groot wiel heeft achtergelaten hebben gevraagd wat ze ermee moeten aanvangen want ze weten er daar echt geen raad mee...


Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 6-05-2004, 12:09:30
Awel Knudde, ik heb dat ook opgemerkt dat diene Cervantes zich nog rap gaan bekeren is.
Maar ik zou begot niet weten wat die zijn bedoeling daar mee geweest is. Misschien is hij op sterven na dood en wou hij in vrede heengaan ?
Of misschien heeft hij een heel zondig boek geschreven en wou hij een paar aflaatjes bekomen door zich nog rap, rap te bekeren ?
Maar één ding weet ik zeker, hij heeft niks te maken met ons winkeltje.
Ge kunt nu van mijnheer Baziel zeggen wat ge wilt, maar de mens heeft goeie smaak in verband met zijn personeel, dat moet ge hem nageven.
Zie maar naar mij, zo'n slimme bjoetie als ik, zo vind ge er geen 2 in de Lage Landen.
En dan zou Mijnheer Baziel diene Cervantes in dienst genomen hebben, denkt gij ?
Absoluut niet, daar leg ik mijne kop voor op de blok ( maar dan wel s'morgens heel vroeg, als mijne permanent nog niet gezet is ).
Hebt gij namelijk gezien wat voor een lelijke mens die Cervantes is ? Een mislukte Jezus,waar je zus nog niet wil mee uitgaan.
Veronderstel dat die hier achter de comptoir gaat komen zitten, dat zou toch geen zicht zijn ?
De mensen gaan denken dat het hier een macho hardrockcafé is geworden, in plaats van een deftige schattenjachtbureau.
Neenee, die verrijzenis van Cervantes is toeval,daar hebben wij niks mee te maken...

Maar anderzijds moet ik toegeven dat dat plekske op de landkaart afkomstig is van mij. Of beter ,van mijn Tante Nonneke van 87 want die heeft op het communiefeestje van het dochtertje van mijn zus al haar pistachecrème à la glace gemorst op mijn landkaartje waar ik juist mijnen uitleg aan op het doen was. En ze had nog genen druppel alcohol gedronken, dus daar kon het niet aan liggen, alleen wat plat water, SPA blauw zoals ze zo mooi zeggen bij onze Noorderburen.
Maar ja, op hare leeftijd, kan dat al eens gebeuren hé, dan moet ge daar een beetje rekening mee houden,nietwaar ?...   
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 6-05-2004, 13:23:01
Inderdeed Mireille, in ons familie is er nog geen eentje zo oud geworden en ik kijk daar dan ook vol bewondering van op. Zo ontsproten in de loopgrachten van WOI, om bij geboorte dan de wapenstilstand te mogen meemaken, dat moet een hele belevenis geweest zijn. Alleen weet ik nog altijd nie goed waar ik haar nu mijn blijken van appreciatie kan bezorgen.
Uw tante ketst zo danig vlug van hot naar her in het rusthuis dat ik haar maar niet te pakken krijg...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 7-05-2004, 06:57:39
Citaat
2. Via een andere manier. Die manier probeer ik hier al weken uit de doeken te doen, maar zonder succes.
Dat merkte ik vanmorgen nog bij het binnenkomen toen ik met één snelle oogopslag zag dat er weer niemand mijn onthulling gelezen had.

Mireille, als ik u alstublieft mag vragen, die kelder van die verloren voorwerpen, ligt die in Peking ?

En ivm uw quote : Hebt gij die onthulling misschien onder een pseudoniem (andere naam) gedaan ?

Groetjes,
Tink
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 7-05-2004, 13:18:55
Maar Xandragon alias Tinkerbell, jongske toch, waar haalt ge het in Uw knap koppeke dat ik de verloren voorwerpen van de Sinese Spoorwegen zou gaan sorteren zijn ? Ik ben nog nooit in Sina geweest en ik ben ook niet van plan van daar ooit naar toe te gaan. Weet gij wel goed wat ze daar allemaal eten ??
Gebraden hond,aarrgh ! Of gefrituurde hanekoppen, bweikes !
Mijn poezelige maag begint al te keren. En hebt gij al eens goed gezien hoe dat Tsjing TsjangsPleintje van de Wereldse Vrede er bij ligt ? Dat zijn daar allemaal van die klein klinkerkes, als ik daar twee stappen zet dan zitten mijn naaldhakskes vast tussen de voegen ! En het zijn er net nieuwe, van Gucci nog wel ! Ge peinst nu toch niet dat ik dat goed geld dat ik daar aan gespendeerd heb zomaar ga weggooien op een speelpleintje van een paar miljoen Pekinezen ? Niks van, Peking, vergeet het ! Volgens mij hebt gij een beetje te veel VT4 gekeken, naar de Peking Express van die knappe Reinier. Dat is tenminste ne kerel naar mijn hart ! Veel beter dan diene beschilderde, onbeschofte brulaap van een Elias ! Of die halfzachte Hans die niet meer weet van welke parochie hij nu eigenlijk is...

Maar soit, daar ging het hier niet over, ge wou ander dinges weten, wel ik zal ze U zeggen : Luister eens hier Xandragonneke, ik ben verantwoordelijk voor al hetgeen ik hier zeg, en dat doe ik dan ook, maar als er andere mensen, oud of jong, wit of zwart, katholiek of protestant, familie of vreemde daar ergens anders ook uitspraken over doen, dan kan ik dat niet voorkomen hé, we leven in een vrij land, waar er, ondanks dat er een paar dikke leugenaars dat ontkennen, toch nog altijd een vrije meningsuiting bestaat.
En als die daar iets zeggen over Pompen of Verzuipen, sé, en gij hoort ze dat zeggen, dan moet ge dat maar proberen uit te zoeken of dat waar is wat die daar zeggen, zou ik zo zeggen om maar iets te zeggen... 
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 7-05-2004, 14:49:51
Mannekes, mannekes, gij zijt toch wel echte kapoenen hé, ik zal jullie eens fameus aan jullie oren moeten trekken, want wat heb ik gehoord van mijnheer Baziel ? !!
Dat er iemand tussen zit die VALS probeert te spelen ! Haha ! Maar diene platte zijn verf heeft niet gepakt, zoals wij natuurlijk al lang wisten, want we hadden dat voorzien !
En we hebben het nog zo gezegd, probeer het niet want het gaat niet lukken ! Maar toch niet kunnen laten hé ?

Zoals ge allemaal hebt gelezen in de spelregels staat daar in dat wij, de organisatoren dus, het recht hebben om ,als wij mensen betrappen die proberen VALS te spelen, die met een flinke trap onder hun kont er uit te gooien.
Nu zijn wij nog niet van de kwaadsten, dus we gaan hem of haar er niet uit gooien, maar als hij of zij een gooi wil doen naar de goudschat zal hij of zij met een flinke handicap moeten starten.
Voila, zo is dat.

Denkt er dus allemaal goed aan, wie VALS speelt wordt gegarandeerd betrapt en moet dan maar op de blaren zitten.

Want er zijn er nog die Duits verstaan hoor...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 7-05-2004, 15:17:34
Ge maakt mij toch wel curieus zene... Wat had die mens dan toch uitgespookt ? Hoe kunt ge nu vals spelen met dit spel ?
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 7-05-2004, 16:48:40
87 25 527
25 87 725
257 87 25

Joost mag het weten .

Maar is dat ook zo ????
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 7-05-2004, 17:50:05
Awel Tinkerbell alias Xandragon, weet gij dat echt niet ?
Dan zal ik, om U een plezier te doen eens haarfijn uitleggen wat die kapoen allemaal heeft uitgevreten om te proberen van ons een poot uit te draaien.

Er heeft dus iemand een emailleke gestuurd naar den Harald, een goeie vriend van Testje. En dat is die knappe kerel die hier aan alle knoppekes draait en alle lichten doet branden.
Nu is die Harald heel toevallig ook de eigenaar van het stukske grond op Tinternet waar dat wij ons websiteke op hebben gebouwd.
En weet ge wat die slimme plezante nu gedaan heeft ? Hij heeft,in schoon Duits dan nog wel, aan den Harald gevraagd welke emailadressen waar ge contactadvertenties naar toe kunt sturen er aan het subdomein goudschat.nkiteam.de zijn toegewezen. Slim hé ?
Maar spijtig genoeg is den Harald een stroeve Duits die gerust gelaten wil worden in zijne privé, daarom dat wij in de spelregels duidelijk verteld hebben dat ge de websitebeheerders gerust moet laten. Omdat anders den Harald wel eens langs zou kunnen komen met zijne bulldozer om ons buroke plat te leggen. En wuift dan maar dag naar de goudschat, want dan is het game over, maar wel ene van het definitieve soort.
Den Harald heeft dus die brave Test eens flink ingepeperd dat het gedaan moest zijn met hem te spammen. En diene Test,ocharme, die wist van niks en viel uit de lucht. Gelijk die helicopter van het 7uur nieuws op de VRT, maar dat terzijde.
Maar we hebben nu wel een probleem, want die slimme plezante heeft een ander emailadres gebruikt dan hetgeen hij gebruikte om zich bij ons te registreren. Waardoor we dus niet weten wie het is. Het enige dat we weten is dat het een film-en muziekliefhebber moet zijn, want dat ander emailadres begon met dvd,dus dat zal dan wel zo zijn denk ik.

Maar ik weet 1 ding zeker : Als we het te weten komen wie het is dan zal het er gaan stuiven, dat beloof ik op het vals gebit van mijn Tante Nonneke van 87 ! Hij zal niet weten waar hij aan begonnen is ! 25 bladzijden straf,doorlopende tekst, met als onderwerp : " Waarom ben ik in Godsnaam zo dom geweest van te denken dat ik Mireilleke (en ook nog een beetje mijnheer Baziel,allez vooruit) te slim af ging kunnen zijn ?"
En daarna ook nog eens 492 toeren lopen,zonder stoppen, rond ons subdomein, en dat ligt er serieus modderig bij, het staat weeral half onder water.

Hij gaat dat nooit meer doen, geloof me vrij, Tinkerbelleke, hij gaat dat zijn hele leven onthouden !

Tussen ( ) spreekt gij soms goed Duits ?
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 7-05-2004, 19:10:15
Ikzelf spreek nie zo goed duits, laat staan schrijven. Ik denk in ieder geval dat die persoon die je juist "uitgekafferd" hebt, er nu al enorm veel spijt van heeft en terug naar zijn film en muziekhobby zal grijpen. Allé, da zou ik toch doen...
Hij/zij heeft het inderdaad wel te slim willen spelen   ::niet-ok::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 7-05-2004, 20:14:15
Waar gaat da naar toe !!!
En wij brave zielen maar proberen om op een eerlijke manier aan da adreske te geraken .

Ik zien er toch nog steeds geen graten in , zenne.

87 25 492 wa is da allemaal .

Het zal wel aan mij liggen zekers.

NMKI ILK

Doei
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 8-05-2004, 00:03:00
ip nummers van pov vergelijken met het ip nummer waarvandaan de email is verstuurt
als die niet in een internetcafe is verstuurt is de kans groot dat je ontdekt wie het gedaan heb

Citaat
rond ons subdomein, en dat ligt er serieus modderig bij, het staat weeral half onder water.

pompen of verzuipen dus  ;D
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 8-05-2004, 12:51:34
Oeioei Jeroentje, nu klapt ge Pekinees hoor, daar begrijp ik niks van.
En om nu van alle Internetcaféekes het adres te gaan opzoeken in de Gouden Gids, daar ga ik mij nu ook weer niet mee bezighouden,hoor.
Maar Testje, die weet daar alles van, die is daar mee bezig, en dat is een topspeurder en een echte pitbull, die laat niet los tot hij het gevonden heeft.
Neenee, dat komt wel goed, we vinden die snoodaard wel...

Tussen haakjes, ik heb goed nieuws van mijn Tante Nonneke van 87, ze is er weer helemaal bovenop. Zo goed zelfs dat ze het testament van 25 bladzijden dat ik vorige week voor haar heb geschreven al helemaal heeft gelezen. En maar goed dat ze niet gestorven is,want ze was niet akkoord met wat er stond.
Ze wou namelijk een speciale donatie doen van 492 euro aan Zuster Portasia, dat is naar het schijnt de potdove concierge van het klooster der Promoliaten,ge weet wel waar ze destijds is ingetreden na dat liefdesdrama.
Die 492 euro moet dienen om voor die Zuster Portasia een deftig hoorapparaat te kopen, want zoals ge weet, die zusters in die kloosters ,die zijn geen 25 meer hé...

Allez enfin, nu kan ik opnieuw beginnen schrijven aan het Testament van mijn Tante Nonneke van 87, maar gelukkig moet ik alleen bladzijde 25 wat aanpassen, dat van die 492 euro voor Zuster Portasia er bij in zetten en dan terug laten aftekenen door mijn Tante Nonneke van 87.
Jaja, zo blijft een mens bezig hé...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 8-05-2004, 18:24:28
Seg Blondie,

hetgeen ik mij afvraag,

die 87 jaar met 25 bladzijden van 492 euro : zijn die van blijvende aard of mag ik die schrappen ???

Met zwoele groeten

Uw hitsige abt
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 8-05-2004, 19:51:41
Allez toe, mijnheer pastoor Karel, zo vrijpostig !
Wat gaan Uw parochianen daar van denken als ze U zo bezig horen ?
Nu moet ik zeggen dat ik wel geflatteerd ben van al Uw complimentjes, ik bloos er zelfs een beetje van.
Maar ge beseft toch wel dat dat platonisch moet blijven, want ik ga niks beginnen met U, als ik niet met U kan trouwen hé, ha neen !

Maar om het nu eens over Uw cijferkes te hebben.
Die 87 kunt ge vergeten, want mijn Tante Nonneke verjaart morgen en dan wordt ze er 88, dus dat probleem is al opgelost.

Maar die 25 en 492 zou ik toch maar scherp in het oog houden, want daar is iets mee volgens mij.
Waarom zou mijn Tante Nonneke daar anders altijd over beginnen ?...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 8-05-2004, 20:29:07
Mevrouw de blondine (ex-Helpdesk),

Als medewerkster van PoV weet u misschien uit eerste hand van Mijnheer Baziel wat er met die cijfers moet gebeuren...

Heeft het soms te maken met één of ander boek ?
Heeft het soms te maken met een ip-adres ?
Heeft het soms te maken met een strijkijzer van 79 euro ?
Heeft het soms te maken met een omzetting naar letters ?
Heeft het soms te maken met een forumbericht ?
...

Ik wou hier eerst 492 vragen stellen, dan was ik al van plan er maar 25 te stellen maar nu zijn het er maar 5. Misschien maar goed ook.

Groetjes,

Tinkerbelleke
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 8-05-2004, 23:15:53
lijkt mij dat er nog wat cijfers missen en dat het een telefoon nummer wordt
een mobiel nummer in belgie bv die van mobistar beginnen met +3249 want die heb ik zelf ook

Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 9-05-2004, 11:00:01
Mijnheer Baziel heeft mij opgedragen van deze week een beetje openhartiger te zijn tegen jullie. Ik noem dat liever loslippig,en als er nu 1 ding is dat ik heel goed kan, dan is dat wel loslippig zijn,haha !
Dus ik ga er hier al eens direct een lap op geven sé :

Ik zal al eens direct beginnen met het laatste berichtje van Xandragonneke.
Wat een geluk dat ge er geen 492 regeltjes hebt gezet, want dat zou veel werk voor niks geweest. Want van die 5 die ge er nu hebt neergezet is er ééntje juist ! Voila sé, nu moet ge toch wel op het juiste spoor zitten !

En ook voor Jeroentje heb ik een verhelderend moment klaarliggen.
Ge weet Jeroentje, lieveke, dat ik absoluut geen kaas heb gegeten van al die moderne technodingen. Geef mij een GSM en binnen het half uur is dat ding ontregeld, ben ik het kwijt of heb ik het van colère tegen de muur gesmeten omdat iedereen die ik niet wil spreken mij nu opeens begint op te bellen.

Dus daarom, voor eens en altijd : je zoekt geentelefoonnummer, noch één van den Belgacom ( waar ik tussen haakjes ook nog bij de Helpdesk heb gewerkt )noch van zo'n mobiel hebbedingetje dat altijd op de verkeerde moment begint lawaai te maken.

Zeg nu zelf, nu ben ik toch al wel echt loslippig geweest hé ?
Mijn Tante Nonneke van 88 zou fier op mij zijn als ze mij zo zou bezig zien...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 10-05-2004, 15:14:55
Hallo,

Heeft er al iemand de url voor tip 6 ? Lijkt me onbegonnen werk...

Beste Blondine,

Kan jij een tip van de sluier heffen ivm die url ?

Groetjes,

X alias T
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Test op 10-05-2004, 18:09:37
De gevonden letters lijken misschien heel erg door elkaar te staan, maar is dat wel zo? Misschien moet je de boel eens opdelen in 2 groepen en als een ritsluiting in elkaar voegen...

Helpt dat? ???
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 10-05-2004, 19:30:40
Dat werkt niet  ::ohno:: Heb ik al geprobeerd...
Ik had alle vragen juist. Dat kan je nagaan. Klopt het dat ik twee keer st moest noteren ?
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Test op 10-05-2004, 20:41:10
Dat werkt niet  ::ohno:: Heb ik al geprobeerd...

Misschien heb je niet de juiste groepen gemaakt dan. ::) Maak eens op een logische manier 2 groepen... en voeg die dan als een ritsluiting in elkaar. Dat werktt echt hoor. ::jaja::

Ik had alle vragen juist. Dat kan je nagaan. Klopt het dat ik twee keer st moest noteren ?

Ja, dat klopt helemaal... ::ok::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 10-05-2004, 20:49:35
Same here  :(

Vooraleer mijn tanden nog eens in de opgaves te zetten en dat laatste kortverhaaltje  ;)  bij te lezen, heb ik alweer veel te veel van mijn schone tijd in de laatste url gestopt. Kan Test mss zeggen of we het al dan niet in de 'o.com' moeten gaan zoeken?

Of dat er deze keer ook iets bestaat als achterom kijken, of eerste straat rechts en dan de derde links of zo?
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Test op 10-05-2004, 21:25:39
Same here  :(

Vooraleer mijn tanden nog eens in de opgaves te zetten en dat laatste kortverhaaltje  ;)  bij te lezen, heb ik alweer veel te veel van mijn schone tijd in de laatste url gestopt. Kan Test mss zeggen of we het al dan niet in de 'o.com' moeten gaan zoeken?

Zou het zeker hierin zoeken... ::jaja::

Of dat er deze keer ook iets bestaat als achterom kijken, of eerste straat rechts en dan de derde links of zo?

Geen idee wat je hiermee bedoelt. Maar misschien vind je 162738495 wel een leuk nummertje?  ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 10-05-2004, 21:42:22
Aha! Dat noem ik nog eens de koe bij de horens vatten zie!  ;)

Maar 'zondvloed' ware wel iets duidelijker geweest uiteraard...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 10-05-2004, 23:10:42
Knudde, schatje, ge gaat nu toch zelfs die laatste druppel uit het onderste van de kan willen hé ?
Daarbij, als zondvloed een tip had kunnen zijn, dan hadden we daar wel zondvloed gezet hoor !
Maar nu staat daar dus een andere vloed, dus zult ge het daar mee moeten doen.

En eigenlijk ziin jullie wel straffe gasten. Mijnen allerliefste vriend Test ( het is zo'n schatje, ge moest eens weten... ) die geeft hier 2 keer een tippeke weg en iedereen weet direct de oplossing, en ik lig hier al wekenlang het vuur uit mijn schoenen te lopen voor jullie en mijne beste poeier te verschieten en niemand die reageert.
Begrijpe wie kan...
Want ja, dat is echt wel straf,daar ben ik nu echt van van mijn melk, 162738495 hebben ze allemaal direct door, en als ik wekenlang lig te leuren met het Testament van Tante Nonneke van 88,het klooster der Promoliaten, 25 bladzijden en getal 492 dan doen ze allemaal of hunne neus bloedt...
Het zal zeker weer zijn omdat het een vrouw is, die machos peinzen natuurlijk dat alleen mannen goeie tips kunnen geven.

Of zou het dan toch waar zijn dat mannen maar 1 tip tegelijk kunnen onthouden ?
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 11-05-2004, 09:17:58
Ik heb onderts een poging ondernomen om een postduif te lanceren, mijn liefste Mireille Maaske.
Alleen had mijn lanceringsinstallatie daar wat opmerkingen bij van technische aard. Laat ge nen post-it achter voor 't geval dat mijn schonen duif al dan niet aangekomen is?

Blijft natuurlijk de vraag: waarom moesten wij dan met die grote letters zitten puzzelen?

Soit, de vloed is mij inmiddels duidelijk geworden en ik ben momenteel dan ook stilletjes aan het roeien in de hoop Ed en Willem Bever eens te mogen ontmoeten. Mss weten zij nog iets te vertellen...

Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 12-05-2004, 01:08:11
Helaas, driewerf helaas ! Door een onoplettendheid van Mijnheer Baziel en een stommiteit van de programmakes van mijnheer Gates ( waarom kunnen die nu eens niet overeenkomen ? )zijn de grote letterkes van hoofdstuk 10 achterwege gebleven.
En wie kan het vuile werk weer gaan doen en de excuses gaan aanbieden en de rommel opkuisen ? Ge moogt één keer raden maar als ge iets anders antwoordt dan "Mireille" dan zit ge er fameus naast.
Ikke dus hé, ik heb het weer al aan mijn pas GeVeete been.

Maar allez, die fout van mijnheer Baziel, dat raakt mijn koude kleren niet, daar ga ik mij niet voor verontschuldigen, al staat hij op zijne kop te dansen van colère.

Maar ik moest dus wel de grote letterkes doorgeven aan jullie allemaal en dat zal ik wel doen.
De ontbrekende grote letterkes zijn :

E-E-E-D-O-R-T-T-T

En om het ongemak te compenseren dat door dit foutje van mijnheer Baziel ontstaan is mag ik hier nog enkel extra tips geven :
1. De grote letterkes die ge niet nodig hebt zijn de letters van een meisje met een staart, maar dan zonder zee.
2. Het adres dat jullie zoeken bestaat uit 32 letters
3. Leestekens moeten geschreven weergegeven worden, in de taal waaruit ze ontstaan zijn.
4. Tante Nonneke kan je ergens ontmoeten op de site van Realitynet, en zij vertelt al wekenlang hoe de vork aan de steel zit.25 en 492 zijn daar heel belangrijk bij.

Voila sé, en nu verwacht ik toch wel een aantal berichtjes, anders doen jullie toch echt jullie best niet hoor ...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 12-05-2004, 11:52:09
Dat Tante Nonneke hier veel aanwezig was, is iedereen duidelijk. Waar ze dan vertoeft echter niet want als je gaat kijken naar haar laatste berichten, dateren die allemaal van vorig jaar en dan gaan ze nog over de mol. (één uitzondering van dit jaar maar zoals ik zei: ook over de mol).

Ik kan hier maar één conclusie uit trekken : de Blondine is Tante Nonneke ??? (en dus eigenlijk 88 jaar???)

No offense, my dear.
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 12-05-2004, 16:57:21
Net bij meneer Baziel op de koffie geweest. Fijne meneer; hij was één en al oor. Mijn punten voor orde en vlijt zijn al binnen; nu nog die voor efficientie weten te bekomen.

Na afloop was mij plots de BR23 05 1516 duidelijk. Jammer dat mijn weekend al ingevuld is...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 12-05-2004, 18:22:17
Tja, ik zal dan al in Frankrijk zitten...

Ik heb dus geen kans meer tenzij BR 1505 of BR 1605 ook nog mogelijk is.
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Lola op 12-05-2004, 21:17:08
Pfffffffff......en daar laat ik het bij..... ::ohno::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Lola op 12-05-2004, 21:27:13
Ik had dus 2 vragen fout dus mis ik een antaal letters...ik heb gepuzzeld tot storm???....vloed???
Zit ik in de richting of slaat dit helemaal nergens op? ???
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 12-05-2004, 21:30:29
Je hebt een pm aangekregen, lola
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Lola op 12-05-2004, 21:46:32
Nogmaals thanx......ook voor jou een biertje op het zinderende feest ::ok::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 12-05-2004, 22:56:05
De nada, senorita.
(we zijn er toch om elkaar te helpen)

 Mi gusta un vino rojo.
(liever wijn dan bier, dan heb ik meer pl...)

Adios
(groetjes)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 13-05-2004, 08:42:11
Bij alle zwarte gaten !!!
Ik ben gisteren ten bos getrokken met spade en truweel maar ik vrees dat ik Baziel voor was.
Seg Blondie, moet ik echt een spervuur ondergaan of mag ik op eigen "HOUTJE" ;) de schat tot mij nemen.

Ben geen Abt van veel tralala

Diepzinnige zoenen van uw grootste aanBIDder
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 13-05-2004, 14:55:35
Allez, mijnheer pastoor Karel, gij se charmeur, houdt op, want anders sta ik voor mijn eigen niet meer in, en dan gebeuren er rare dingen.

En ik heb het U nog zo gezegd, voor dat ge Uw schop bovenhaalt en gaat graven moet ge eerst eens langskomen op ons contactadres dat ge via mijn intelligente tips hebt opgespoord. Wij gaan dan met U eens een diepzinnig gesprekske voeren over de zin en vooral de onzin van ergens tot St.Juttemis te gaan graven waar niks te vinden is.
En als gij dat gesprekske overleeft, dan wacht er U een mooie PoV toekomst, en zoniet hebt ge nog altijd 2 kansen om het eens opnieuw te proberen.
Maar voor alle duidelijkheid, als ge niet eerst langs ons gepasseerd zijt, gaat ge de schat nooit vinden...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 13-05-2004, 16:27:06
Dag Mireille,

Mijn beleefdheid gebied me te zeggen dat ge er weer stralend uitziet vandaag. Niet dat ik u zo wil vlijen om meer tips te bekomen hoor. Maar het zou toch niet slecht zijn. En het is niet eens ongemeend. Heb je een nieuw kapsel of zo ?

Die gouden tip waar uw Tante zo minimalistisch over spreekt, staat die op de website van de heer Baziel (foto of verhaal) of moeten we het eender met Google (internet) zien te vinden ?

Mogen we de heer Baziel met aandrang vragen zijn chatuurtje samen met Test zo vroeg mogelijk te doen ? (bijvoorbeeld vanavond ?) Morgen gaat voor mij namelijk niet zo goed (tenzij rond 24u (hahaha). Ofwel stel ik hier vanavond mijn vragen en dan lees ik het in het chatverslag. Maar vorige verslag is er pas gisteren opgezet en dat vind ik toch wel laat (no offense beste Test). Niets is wat het lijkt maar Tijd is voor mij wel van essentieel belang !

Doe Tante Nonneke de groeten voor mij als je wil en geef ze nog 3 bezen voor haar 88e verjaardag.
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 13-05-2004, 17:16:08
Die gouden tip waar uw Tante zo minimalistisch over spreekt, staat die op de website van de heer Baziel (foto of verhaal) of moeten we het eender met Google (internet) zien te vinden ?

Beste Parochiaan,

alles is wat het lijkt, als ge maar genoeg nadenkt !!!!

De uilen zijn niet wat ze lijken .

Pater Noster Imperium Doges fatera
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 13-05-2004, 18:25:47
Zie,zie, mijnheer pastoor Karel begint het al goed te leren, hij krijgt al dezelfde streken...

En Xandragon is ook goed bezig, zo'n beleefde jongen dat dat op die paar weken tijd geworden is...
En als beloning ga ik hem dan ook iets wijzer maken.
Als ge over alles goed nadenkt, beste Xandragon, gaat ge zien dat er, zoals steeds bij mijnheer Baziel, iets is dat niet is wat het lijkt.
En waar zou je nu logischerwijze als eerste moeten gaan zoeken als je tips naar een Gouden Tip wilt vinden ? Ga daar eens kijken, en ge zult ze misschien wel vinden.
Als ge goed nadenkt, natuurlijk...   
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 13-05-2004, 22:54:06
Jawel, mevrouw met de welige gekleurde haardos van zomerzonneschijn en gouden regen. Een beleefdheidscursus, dat ben ik gaan volgen, dankuwel en alstublieft.

Maar enigszins kan je het een beetje als boetedoening voor de nodige zonden bekijken, terwijl het misschien volledig uit zijn context is getrokken maar soit. Dat is misschien meer iets voor Paterke Charel zijn "line of work".

Uw spoorboekske moogt ge intussen definitief in de kast laten liggen van de verloren voorwerpen. Die uren van die treinen zijn toch niet meer van tel. Het is maar goed dat je daar uit die vochtige regionen weg bent om ons vanuit die droge plaats achter uw versgestreken opvouwrekenmachien toe te spreken met de loslippigheid van een snolletje in het café van achter den hoek. Niet kwaad bedoelt, maar nu zijn jullie de zilveren klepel van weleer wel aan de kat aan het binden.

Is het te vinden object eigenlijk een identiek surrogaat zoals het bij mijnheer Baziel zijn vorige spelletje uit vervlogen tijden ging ?

Je ziet, ik ben echt in de historie gedoken om ALLES te weten te komen. En dat geeft me toch een goed gevoel, een gevoel van macht bijna. Het blijft natuurlijk de vraag wie er hier nog die kennis heeft en hoe snel ik zal moeten zijn om als eerste aan de (juiste) bel te trekken.

Enfin, trek dit weekend uw chanelleke aan want ik ben van plan op audiëntie te komen daar het mijn enige kans zal zijn. Ik hoop dat jij of mijnheer Baziel er tijd voor kan vinden voor mijn opdringerigheid.

Groetjes,

Tinker(belleke)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 14-05-2004, 08:21:53
Als ik gestorven ben
zal ik in de tuin van dit museum
boven het warrig bladerengedruis
een merel net zo helder zingen
op het zo'n late voorjaarsdag.

 En ik, ik zal er niet meer zijn
om door dit zingen te vergeten
dat ik moestmettertijd.

Maar aan de andere kant zal ik
- je weet maar nooit -
veel langer leven dan die vogel.
En als ik toch onder de zoden lig
dan zal mijn zoon nog eens
 een merel net zo horen klinken
op net zo'n late voorjaarsdag.
En zal weten wie ik was
en ach, een vogel weet van niks

Maar aan de andere kant alweer:
als merels aan hun vaders konden denken,
wellicht dat ze dan krasten als een raaf.

Kan allemaal goed zijn maar is dit relevant, my dear Blondie

Uw piekerende Pater
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 14-05-2004, 08:51:34
Wel, wel, interessante plaatjes levert dit op Paterke.
Ik had eik nooit aan de buitenkant gedacht...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 14-05-2004, 09:26:29
Is ons Paterke buiten zijn zinnen getreden om op de wijze van een orakel hier iets zinvol te komen fulmineren of zijn dit slechts woorden van waanzinnigheid die door de nabijheid van goud wel eens naar boven komen als je te lang in de zon gestaan hebt met die zeef?

"Fools gold" is al wat je daar mee kan verkrijgen, mijnheer de pastoor. Maar misschien ben je daar ook wel gelukkig(er) mee ? Je bijt er in ieder geval je tanden niet op stuk zoals wij hier wel eens plegen te doen om onze bevindingen te kunnen toetsen.

Na één keer heb ik mijn lesje wel geleerd en ben ik zoals die merel van jou wel iets uitgebreider beginnen fluiten (naar de meisjes zoals de Blondine en Tante Nonneke  ::trots:: )

Blijft die existentiële vraag : Heb je eigenlijk al een idee waar de schat ligt, monseigneur Karel ? Of kom je ons gewoon opvrolijken met uw Blijde Boodschap...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 14-05-2004, 09:41:19

Blijft die existentiële vraag : Heb je eigenlijk al een idee waar de schat ligt, monseigneur Karel ? Of kom je ons gewoon opvrolijken met uw Blijde Boodschap...
Citaat


Oh heidene, oh ketter,

zo een taal aanslagen tegen Uw herder, uw redder in nood.

Bezint eer ge begint !!

Wat bedoeld was als steun voor enkele onder jullie (mijn schapen) wordt hier blijkbaar tot hellenis verdoemd.

Op de dag des oordeels zal alles duidelijk worden en velen zullen de Ware leren kennen.

Snuister dus maar verder in Uw stoffige Kelders en archieven, ikzelf neem een snuif frisse lucht als ik mij triomfsgewijs naar Het Gouden Kalf begeef.

Voila, zelfs teveel gezegd.

Goudzoeker, gij zijt niet waardig dat gij tot mij komt maar spreek en ik zal gezond worden!!!
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 14-05-2004, 18:37:22
Goede God, Goede God, die ommekeer van mijnheer pastoor Karel begint hier al op een half mirakel van de Mariagrot van Ramsdonk te gelijken !
Doe zo verder, mijnheer pastoor, doe zo verder !
Nog efkens en dan verstaat er van U ook geen kat nog iets, net als bij mij.
Mijn hartje begint er al sneller van te kloppen...
Nu moet ik alleen nog een berichtje van hem krijgen, dan kan ik hem eens uitnodigen voor een intieme tête à tête ...

En ik krijg de indruk dat dat spelleke van mijnheer Baziel wel een waar slagveld aan het aanrichten in bij de deelnemers.
 
Heilige Paterkes die veranderen in vurige aanbidders,kapoenen met weinig manieren die transformeren naar superbeleefde heren van de wereld en purperen ridders die al hun werk vergeten en op een onbewoond eiland gouden tips gaan zoeken,dat kan toch al tellen.

Als dat allemaal nog maar goed komt...

Ik ben wel eens heel curieus wat die mijnheer Baziel daar op dat afterfeestje allemaal gaat moeten horen, ik zou niet graag niet zijn schoenen staan.
Ten eerste omdat hij rondloopt met van die overzetbootjes maatje 45 en ikke met naaldhakjes van Gucci maatje 38 en ten tweede om dat hij waarschijnlijk serieus de wind van van voren gaat krijgen !
Maar dat laatste is zijn eigen schuld, hij had maar beter naar mij moeten luisteren...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 15-05-2004, 10:50:48
Zeg schoon blondje, ik ben gisterenavond helaas niet meer kunnen langs komen voor een glaasje Blanquette maar heeft uwen baas soms niet gezegd of er een postduif is toegekomen met mijn oprechte complimenten?

Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 15-05-2004, 14:14:38
Knudde, lieveke, pas maar op, want als ik U zo bezig zie begint ge serieus onder mijnheer pastoor Karel zijn duiven te schieten,hoor.
Pas maar op dat hij U niet veroordeeld tot 25 Onze Vaders en 492 Weesgegroeten, of erger nog, U in den eerste den beste kerkban slaat of U excommuniceert naar Maastricht of erger nog, Enschede! Ge weet toch wel wat dat betekent hé ? Dat ge nooit meer Uw Plechtige Communie gaat mogen doen en dat ge Uw gratis missaal dat ge in den tijd gekregen hebt zult moeten teruggeven. Vertaald of niet...

Maar mijnheer Baziel heeft mij verteld dat hij Uw aangetekend briefke heeft gekregen en dat hij er op de aangewezen plaats ging op reageren...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 15-05-2004, 21:31:27
Mireille Maaske, met uw verblindende schoonheid, gehuld in een diorreke en met uw maatje 38...

Zou je voor mij eens een hintje kunnen geven of ik de letters en cijfers van weektip 3 (lss444 en 364esr) moet omzetten om te vinden wat het betekent ?

Mercikes hé. Er zit misschien wel een percentje van de schat aan vast ?!?! (slijm, slijm, slijm)  ::jaja::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 15-05-2004, 22:25:56
Vergis ik mij of voelt menig Parochiaan de heilige hete adem van ondergetekende, Pater Karel, in de ongewijde nek ???

Ik ervaar menig paniekgewoel onder de Gouddelvers onder U.
Maar spaart Uw Gepeins en Gezoek, deze gezalfde zal de Gouden Tip openbaren tussen pot en pint.

Maar weet dat Het gezochte gele glanzende ding zal prijken op mijn Fluwelen bruine pij.

Ge zijt gewaarschuwd, verenig Uw duistere krachten of geef de pijp aan St Maarten en begeef u op gladder ijs.

Tussen vierde en vijfde couplet wordt de toonaard gezet !!!

Uw Messias (Karel voor de vrienden)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 16-05-2004, 21:47:52
Alle chance dat ik een heiden ben dan... Ik wil geen goudzuchtige pastoor als messias (en dus ook geen godsdienst die mijn geld of goud afpakt) ;-)

Dus Paterke... hou u op de achtergrond want uw katholicisme is verplicht sober te leven. Ik zal wel het goud verpatsen en verbrassen en het lijden dat erbij hoort in de hel verdragen.

Trouwens... Is iedereen plots gaan graven dat hier zo weinig mensen nog aanwezig zijn en posten ?

Beste Mireille,
Ik weet dat het zondag is, maar uw werk gaat toch 7/7 en 24/24 door ? Die letters en cijfers ... daar zou ik graag wat hulp bij hebben. Ik geraak er niet wijs uit  :\'(
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 16-05-2004, 22:17:41
Maar brave Tinkerbell,

het wordt dringend tijd dat je er "Think"erbell van maakt.

Zou je niet beter de lessen laten vieren alvorens er bruggen worden opgeblazen op de voorlaatste dag van het jaar waarin men vanalles probeert in het Frans.

Zoek maar in het oneindige maar op het einde van de rit zul je tot de conclusie komen : "Gij zijt de Almachtige, de enige , de echte. Vader vergeef mijn zonden want ik werpe de laatste steen in het labyrinth der gegouden".

Mattheus 4.11.23

Dopen en niet wanhopen, mijn Zoon
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 17-05-2004, 14:50:01
Kijk eens aan Tinkerbelleke, denk eens goed na over al wat ge nu al weet.
Ergens zijn er een paar missing links die ge zelf moet aanvullen. Daar kan ik U niet bij helpen, dat moet ge zelf doen.

De enige tip die ik je nog kan geven is de volgende:
Ken je dat oude spelletje dat we vroeger speelden toen het buiten pijpenstelen regende ?

Mijn Tante Nonneke gaat op reis en ze neemt mee : een valies, regenlaarzen, een landkaart,geld,zonnecrème enz, enz...

Wat zou jij meenemen als jij op reis zou gaan ?...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 17-05-2004, 19:02:18
Beste Mireille,

Met alle beste wil van de wereld... Wil je aan mijnheer Baziel eens vragen wat er gebeurt als de schat niet gevonden wordt ? Ik bedoel maar... niemand hier kan nog tijd vrijmaken om die schat te gaan ophalen, laat staan om eerst nog te ontrafelen wat die LSS 444 TT 364 ESR wil zeggen. Ik ga op reis en ik neem mee : geen goudschat. Klinkt fatalistisch maar ik ben absoluut moegetergd in mijn hoofd en kan me er niet meer toe bewegen om nog te zoeken op die ene avond dat me nog rest. Morgen is de enige dag dat ik nog tijd heb... Dan bereid ik me voor op een zalige vakantie, want daar ben ik echt aan toe na 2 jaar geen buitenlandse reis te maken...
Begrijp me goed, lieve deerne, ik ben niet depressief of zo. Integendeel zelfs.

En dan bedoel ik niet dat je nu zomaar moet zeggen waar de schat ligt, er mag nog een klein raadsel aan zijn... maar niet zo'n onzinnige letter/cijfercombinatie waar we geen (voor ons) duidelijke aanwijzing hebben hoe we dat moeten omvormen tot coördinaten. Want daar komt héél dit fantastisch in mekaar gestoken spel op neer... op die tip uit week 3, toen we zelfs nog niet wisten dat we naar Dordrecht moesten zoeken.

Zelfs Paterke Karel weet alles en niks. Met z'n onzinnige dubbelzinnigheid doet hij me sterk aan iemand denken...  ::vergroot::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 17-05-2004, 19:27:16
Citaat van: Xandragon Zelfs Paterke Karel weet alles en niks. Met z'n onzinnige dubbelzinnigheid doet hij me sterk aan iemand denken...  ::vergroot::
[quote

Natuurlijk mijn lieve Tink doe ik u aan iemand denken !!!

ge zijt Katholiek opgevoed veronderstel ik en daarmee herkent ge mij als de enige echte Messias.
Vertrek maar met een gerust gemoed op verlof want Het Gouden Kalf is reeds op weg naar mijn persoonlijk Altaar.
Alwaar dit op 13 juni zal verorberd worden tussen menig Trappist en Hostie-snack.

Dus ga maar mijn zoon en leef in vrede.

Het ga U goed mijn schaap

Uw herder
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 17-05-2004, 20:57:22
Knudde krabt even in het haar van zijn tandenborstel en duikt zijn valies in. Het is er donker, aartsdonker. Gelukkig veel spiegels binnenin die hem twee seconden helder doen denken. Maar dan weer turen in het duister, de dood om het hoekje loerend. Het pad zou lichtend moeten zijn, een routewijzer naar de tuin van Eden. Doch een volgende stelling dient zich al aan: is het nu Bieschbos of Biesbosch? Of makkelijkheidshalve Bieschbosch? De letterzetter raakt er blijkbaar zelf niet meer uit.
Soit, het was een mooie dag vandaag; de rust straalde zo van de kerktoren. Eronder hebben Knudde en Tink besloten om samen te sterven. Daar hebben ze blijkbaar toch 60% kans toe. Onberekenbaar toch.
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 17-05-2004, 21:53:31
De enige tip die ik je nog kan geven is de volgende:
Ken je dat oude spelletje dat we vroeger speelden toen het buiten pijpenstelen regende ?

Allez Blondie,

Het is hier precies als "de kip" :Legt er nog wat meer "Gouden eieren" onder !!!

Laat de mannen eens wat zoeken en ploerten.

Op de zevende dag schiep God een Rustdag en zei : Karelke, de buit is binnen, "Alea ecta est"

En alles werd Peis en Vree

Uw dienaar, Pateros Karolus
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 17-05-2004, 22:39:02
Paterke,

Ik zei het toch al... ik ben niet meer ontvankelijk voor gepuzzel. Dat rijmt niet meer met mijn ongeordende brein. Enkel als iemand me nu duidelijk zegt wat ik moet doen (en dan bedoel ik écht duidelijk, dan pas kan ik sleutelen...
Zelfs de gesprekjes van deze avond op msn met een onbekende hebben me niet geholpen. Radeloos... loop ik hier door de voorstraat, zonder doel, zonder goud, zonder ... (is da geen lieke ?)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 18-05-2004, 10:32:39
jeroen kijkt nog eens goed of de schat die hij tijdens dort in stoom vond nog in de tuin ligt en draait zich dan nog eens lekker om
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 18-05-2004, 11:06:54
Jongens, jongens, het ziet er naar uit dat jullie mijn hulp weer goed kunnen gebruiken want die tip 3 ligt blijkbaar weer zwaar op jullie maag.
Awel sé, ik zal jullie daar eens een beetje bij helpen, maar ge moet er zelf ook wat moeite voor doen.

Die LSS444 364ESR heeft niks te maken met coördinaten, ik zou begot nog niet weten hoe ik daar zou moeten aan beginnen. Zie je mij al rondhossen door een wildernis met een rugzak vol coördinaten op mijne rug ? En dat met mijn schoonste Diorreke en mijn naaldhaklaarsjes van Lagerfeld aan,want als eerst de Gouden Tip en daarna de Goudschat wordt gezocht wil ik er bij zijn hé! En dan moet ge toch zorgen dat ge er een beetje convenabel van achter komt, anders liggen ze achter uw gat te roddelen, zo van " Hebt ge die Mireille gezien ? Hoe is die nu weer aangestoten, ze heeft precies een patattenzak aan. En die schoenen, het zijn precies legerbottines die nog door het leger van Napoleon zijn gedragen"

Neenee, daar ga ik niet mee beginnen, zo zot krijgt mijnheer Baziel mij niet hoor !

Die LSS444 364ESR heeft veel meer te maken met reizen, en dan specifiek hetgeen dat ge daar voor nodig hebt, en dan nog bij voorkeur op een veilige wijze zou ik durven zeggen.

Want veiligheid is toch belangrijk, vandaag de dag, denk ik zo, want ge kunt er tegenwoordig zelfs voor stemmen, al is het dan bij een paar onbetrouwbare sujetten waar ik niet mee getrouwd zou willen zijn. En dat wil al wat zeggen hé ?

Dus denk nu eens na, en gooi alles samen op een hoop, roert eens goed en haal er dan de sleutel uit...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Xandragon op 18-05-2004, 12:32:58
Dus denk nu eens na, en gooi alles samen op een hoop, roert eens goed en haal er dan de sleutel uit...

Sorry hoor, ik ga toch nog een vervelende vraag stellen... ::schaam::
Wat is "alles" ? De url's ? De zinnen van de weektips ? De figuren uit de verhalen ? Of de drie samen ?

Wat is er veilig om mee op reis te nemen dat met een 3 begint ? Of een 6 als het wat zou uitmaken ? Zwijg dan maar ineens van die 4-en.

Alsof ik die voorbije weken (het lijken wel jaren) nog niets anders gedaan heb dan goed nadenken, pfff...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 18-05-2004, 12:58:33
"Alles is alles", Xandragonneke,lieveke, ik heb het nog al gezegd, ge zoekt te ver, de sleutel ligt vlak voor Uwe neus maar ge ziet hem niet...
Gooi alles, dat is dus echt alles wat ge tot nu gevonden hebt over PoV, en vooral al wat ge ons al verteld hebt tijdens het kruisverhoor op een hoop, samen met de nieuwe gegevens uit week 7 en als dat dan combineert met mijnen uitleg over veilig reizen moet ge er komen.

Maar dat veilig reizen moet je letterlijk bekijken zoals ik het zeg.

Ik zal het voor ene keer eens superduidelijk zeggen :
Denk gewoon eens als volgt en denk niet aan PoV:
1. Ik vertrek vrijdagavond op reis
2. Wat neem ik mee ?
3. Wat doe ik zoal allemaal om veilig te reizen, en dan bedoel ik daar niet zozeer verkeerstechnisch veilig mee maar qua antidiefstalbeveiliging ?
Duidelijker kan ik het nu echt niet meer zeggen hoor, alles staat er op, je hoeft enkel te kijken en te combineren...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 19-05-2004, 10:30:13
Zeg schoon blondje, ik ben gisterenavond nog een vraagske vergeten te stellen aan uwen baas. Wilt ge bij hem eens informeren of diene barbier die die gasten van de meiden van De Wit aan de galg heeft gepraat en die nu zijn eigen webstek heeft, of dat die mij iets meer zou kunnen vertellen over het hoe en waar, wanneer ik zijn zaak eens met een bezoekske zou vereren om mijn scheiding op zijn juiste plaats te leggen?

En terwijl ge toch bezig zijt, vraag ook eens of ik april 1944 en maart 1964 in mijn agenda met rood moet omcirkelen? Hé? Hé?

Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 19-05-2004, 23:55:41
Knudde,schatje, mijnheer Baziel zit hier echt met zijn handen in zijn weelderige haardos, hoor.
Weet ge wat hij tegen mij zegt ?
" Ze zitten er met hun neus bovenop,maar ze zien het niet..."
En ook nog : "Als ze moesten weten hoe dicht ze bij een geslaagde gokpoging zitten, ze gokten er allemaal direct op los..."
Maar DQ en MAdR hebben afgedaan, die dienden enkel tot het vinden van die schone stede aan de Oude Maas en de Nieuwe Merwede.
En de blaadjes van de kalenders van 1944 en 1964 moogt ge gerust verscheuren, die gaan U geen stap verder brengen.
De juiste datums die schuilgaan achter LSS444 en 364ESR echter wel, die zorgen voor een mooie PoV toekomst...

En ik kan alleen maar herhalen wat hier nog al gezegd is, zoek naar iets dat je gebruikt als je tegen diefstal beveiligd op reis wil gaan.Denk daarbij niet aan PoV, denk gewoon na over wat je doet als je op reis gaat.
Als je dat vindt heb je alles wat je nodig hebt...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 20-05-2004, 10:05:02
Moet ik dan op reis met de wagen of met het vliegtuig? Of maakt dat geen verschil uit?
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 20-05-2004, 12:21:16
Dat maakt geen ene of zelfs geen halve moer uit,Knudde.
Zelfs als je zou kiezen voor een knalgele onderzeeër of een pimpelpaarse ULM of zou gaan overnachten in een Fins ijshotel of in een gher in de Mongoolse steppen,één zaak heb je normaal gezien altijd bij je, en die ga je normaliter toch proberen van die wat veilig te houden.
Dan komt het er op aan om even te bedenken wat je dan doet...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 20-05-2004, 12:24:03
het enige dat ik altijd bij me heb zijn sleutels gsm en portomonee

de rest is afhankelijk van waar ik heen ga hoe lang en hoe ik er heen ga
meestal dus per fiets of per trein en voor dat 3 rivieren punt nog wel minder

Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 20-05-2004, 14:08:18
Hmm, ik heb die dus normaal gezien praktisch nooit bij me, maar het brengt me nu wel op een idee...

Allé, idee-tje...

En staat de gouden tip los van de LSS444etc of wijzen ze allebei in dezelfde richting?

Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 21-05-2004, 10:57:09
Lieve Knudde, sluit het ene het andere uit ?
Sta mij toe te zeggen dat je ze allebei absoluut nodig hebt om de schat te vinden...
Maar het is een beetje zoals met leren lopen.
Hoe doe je dat ?
Inderdaad, stap voor stap...

Je neemt het ene ergens mee naartoe, daar vind je iets anders, en die 2 dingen samen zorgen er voor dat de juiste deuren voor je opengaan...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 21-05-2004, 11:05:42
lieve Mireille mogen tijdens het opgraven van de schat er ook toeschouwers zijn ???

heb wel weer zin in een dagje dordrecht dat zet ik weer me tentje neer op de camping in de stadspolders of die op het eiland er vlak bij
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 21-05-2004, 11:13:08
Hmm, ik denk dat ik het doorheb Mireilleke. Ik ruik het goud; nu alleen nog de gepaste sleutel vinden om het geheim te ontsluieren. Ik stuur U alvast een duif...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 21-05-2004, 12:01:03
Natuurlijk mag dat Jeroen, iedereen is welkom bij Pompen of Verzuipen.
Maar één ding moet wel duidelijk zijn : Het gaat niet zijn wat jij denkt dat het gaat zijn.
Als jij verwacht dat we daar immens diepe putten gaan graven en met gigantische schatkisten gaan hossen door de bossen, dan ben je verkeerd hoor.
Je kent mij nu toch wel hé, ik heb een uitgesproken voorkeur voor een verfijnde manier van schattenzoeken hoor !

Maar ik laat je wel weten wat er te gebeuren staat van zodra alles geregeld is om echt op schattenjacht te gaan, zodat je op de juiste tijd op de juiste plaats bent om alles van op de eerste rij te volgen...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: jeroen234 op 21-05-2004, 12:35:07
ik zal me  spionen in dordrecht al vast naar je laten uitkijken :-)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 24-05-2004, 22:12:47
Beste Blondine,

na mijn eerste Kruistocht naar de Heilige Stad heb ik mij verzekerd van de nakende Overwinning.

Nu resten mij nog enkel de volgende vragen:

- heb ik nog tijd om mij te onderwerpen aan het Orakel van Basilicum Arsenicum ???

- komt er nog een chatsessie waarin ik mijn Schapen die nog niet bekeerd zijn een Heilige Hand kan helpen ???

Het ga U goed mijn Blonde Heiligheid en moge onze paden zich dra kruisen.

Ik bedenk U met 4 Weesgegroeten en 8 Onze Vaders

Uw Pater

Kareltje ::bravo::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blurt op 24-05-2004, 22:58:47
Geachte medespelers (Knudde, Tink, Paterke, e.a. en ook de Blondine natuurlijk,

in deze cruciale faze van het spel ben ik er natuurlijk in geslaagd de weekopdracht te verknoeien.

Kan er please iemand mij op weg zetten want ik mis namelijk de letters van de 2 laatste vragen.

Please, please, please
 :-\\
Blurt
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 25-05-2004, 08:24:29
Goh, als je tante Dora ontmoet hebt, kun je de rest eik zo invullen Blurt. Alhoewel..., jij komt uit het noorden zeker? Dan kan het idd een probleempje zijn. Maar zelfs dat doet er niet toe momenteel beste Blurt want de bewuste site is momenteel in staking en weet de pagina in het boek der 492 wijsheden niet te vinden.

Knudde heeft inmiddels de technische dienst verwittigd...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 25-05-2004, 21:40:21
Maar mijn schaapje Blurt toch,
ben jij een nieuwe ketter onder mijn kudde???

Waarom nog al die moeite, zweet bloed en tranen ???

Onze Lievenheer heeft al lang beslist wie Zijn Verkozene zal zijn en zonder blozen durf ik U te vertellen dat Uw Herder zal blinken in de Gouden Gloed.


Snuffel maar verder in Uw tante Dora's,

alle hulp komt te laat voor hen die niet tijdig bekeerd zijn !!!!!


Pater

"Gouden Karolus"
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blurt op 25-05-2004, 22:15:54
Excuseer mijnen braven Pater,

maar deze soort reacties kan ik missen als kiespijn.

Ik tracht zoals alle anderen  een goed eind aan dit alles te brengen en heb geen nood aan uw preken?

Op 1 vlak kan ik u volgen en dat is i.v.m. de volgende chatsessie (ziet ge het zelf nimmer zitten ofwa )

Uw zogezegd schaap (zeg maar Ram)

Blurt ::oink::
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 27-05-2004, 21:33:52
Hoe zit da hier met alle Heilige Helden ???
Zijn er nog kandidaten of mag ik het Gouden Kalf tot mij nemen...

Bezint eer ge begint Parochianen of de dag  des oordeels zal niet komen !!!


Pateros Karolus
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 28-05-2004, 15:48:59
De kandidaten nemen maandag de ochtendstond als ontbijt Paterke, vooraleer aan te schuiven voor het laatste avondmaal.

Tiens, heeft U mijn boterbriefje niet tussen uw gewijde hosties gevonden?
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 29-05-2004, 00:04:43
Goh,liefste meneer pastoor Kareltje, nu hebt ge mij toch serieus ontgoocheld hoor ! Nu had ik mij speciaal helemaal opgemaakt voor jouw komst naar het chatuurtje ! Mijn mooiste Diorreke, splinternieuwe naaldhakjes en mijn namaakpelsen bontjas, alles lag klaar ! Ik had zelfs al een flinke laag plamuur opgedaan om den beginnende ouden dag te camoufleren en een flinke scheut Chanel numero 444 achter mijn linkeroor en Chanel numero 364 achter mijn rechteroor gespoten.
Soit, ik was er helemaal klaar voor, ik wachtte ongeduldig op het moment soeppreime !

En wat doet gij ? Ge laat mij gewoon stikken, zelfs nog geen berichtje op mijne laatstenieuwe Nokia 3310 met supersonische beltonen kan er van af...

En ik ook maar denken dat gij U al lang had aangemeld als winnaar bij mijnheer Baziel. En wat krijg ik vandaag te horen ? Niks daarvan, Paterke Karel is in geen velden of wegen te bespeuren geweest, niet bij mijnheer Baziel, niet bij mijn Tante Nonneke van 88 en ook niet bij mij !

En nu is het te laat, de plaatskes voor de grote finale zijn volzet, het treintje is vertrokken, en gij staat op het verkeerde station met een ticketje voor de verkeerde trein op weg naar de verkeerde bestemming...

En dan zoudt ge willen dat ik alles laat vallen om met U iets te beginnen ? Vergeet het maar vierkant, met alle Sinezen van Tokijo maar niet met ons Mireilleke...


Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Paterke Karel op 29-05-2004, 08:31:41
Maar mijn Goddelijke Blonde Verschijning !!

Weet dat ge spreekt met uw herder, hij die geen toelating van bovenaf nodig heeft om alles tot een goed einde te brengen.
En weet maar dat ik zal verschijnen in de Heilige Stad om te nemen wat mij al van het begin toebehoort: De Gouden Graal.

Zie U op de Dag des Oordeels

Paterke (uw Paterke nog steeds)
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Blondine van de Helpdesk op 1-06-2004, 16:53:07
Allez zeg, het is zo ver...

Vanmorgen kwam Mijnheer Baziel binnen met zo'n arrogant grijnslachje op dat verwaande smoelwerk en ik wist al dadelijk dat er een niet nader te omschrijven substantie aan de knikker was.
En ja hoor, twee kopjes zwarte Max Havelaarkoffie zonder later was het zo laat. Ik mocht eens in zijn kantoor komen,want hij had me iets belangrijks te melden.

En jullie moeten niet raden wat die melding ging zijn zeker ?
Awel, ik ook niet, ik had het al begrepen en zag de bui al hangen.
Ik heb hem dan ook geen kans gegeven om mij te ontslaan, ik ben binnengestapt in zijn kantoor en heb hem vlakaf gezegd dat hij het niet waard was dat ik voor hem werkte en dat hij de boom in kon en dat hij mij maar mijn C4 moest geven, want dat ik het kotsbeu was van voor hem te werken.

"Zo gezegd, zo gedaan" moet Baziel gedacht hebben want hij haalde ogenblikkelijk een enveloppe boven die hij me overhandigde met de gevleugelde woorden : " Zoals ge wel zult beseffen heb ik U niet meer nodig.Hier is Uwe C4.Ik heb Suzanne van Interlabor al gebeld, ge kunt er morgen al naartoe, ze heeft een jobke bij Living Tomorrow voor U. Dat zal beter voor U zijn. Salut, de kost, de wind van achter en tot nooit meer..."

En dat doet hij mij aan, den onbeleefde boer ! Ik, die net zo gesteld ben op een mooi en waardig afscheid, ik wordt buitengezet met evenveel waardigheid als de vuilniszak van elke week !

Dat vergeef ik hem nooit, nooit of te nimmer !

Hij gaat mij hier niet meer zien, ik zet hier geen voet meer over de vloer !
En dat vind ik heel spijtig, want de gasten die ik hier heb ontmoet waren één voor één toffe mensen, zelfs Paterke Karel kon ik zeer waarderen.
En dat alles gaat nu verdwijnen, en daar wordt ik zo een beetje sentimenteel van...


Allez, salut allemaal en misschien tot ooit nog eens...
Titel: Re: Wat is dat hier voor een ramp ,zeg ??
Bericht door: Knudde op 1-06-2004, 17:09:28
Allez, salut allemaal en misschien tot ooit nog eens...

Wie weet Mireilleke, wie weet...
Want in het leven is niets wat het lijkt, dus succes met uw carrière in de living tomorrow - ik hoop toch tenminste dat ze U eerst in het salon ontvangen - en mss lopen we elkaar nog wel eens tegen het lijf via het één of het ander kanaal, verscholen ts het riet, ons afvragend wat er nu weer door het struikgewas zal ruisen...

Iig: uw aanwezigheid gaat nooit onopgemerkt voorbij!

(http://members.lycos.nl/neutebeut/smilies/februari/bloemetje.gif)