Realitynet - Realitynet.org

Off topic => De Huiskamer => Topic gestart door: JOX op 16-04-2002, 10:23:28

Titel: 'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: JOX op 16-04-2002, 10:23:28
Het forum van de mol
Uitgegroeid tot een massaal over een weer van posts lijkt het forum dit jaar aan zijn eigen succes ten onder te gaan. De lol snap ik wel, je kijkt enkele seizoenen naar je favoriete programma en ineens blijken twee jongens uit Enschede jouw programma op internet te hebben gezet. Op je pc-tje zoek je hun site op. Verrek, das nog eens handig, overzichtjes, verslagjes, nieuwsbrief, chatten met medemollers? Leuk zeg!
Maar dan het forum. Je kunt eindelijk je passie delen met gelijkgestemde fanaten, een ideetje hier een gokje daar. En ’s avonds rond de klok van 8 iedere avond de chat op. Na een paar dagen worden het zowaar je vrienden. Een hecht clubje ontstaat. Bij de eerste bijeenkomst is het groepje overzichtelijk. He Comp, en daar is Malc. Goh, had ik me toch anders voorgesteld. En Ket en Wilm, Bertha531, tja die ken ik wel.
Maar toen was daar het forum 2002, en al snel de eerste molgoden.
Hoeveel post heb je daar voor nodig eigenlijk? Er wordt in de bar champagne ontkurkt als er weer eentje bijgekomen is. Bij iedere post weer een stapje hoger op de molladder. Is dat als je kunt er meepraten over de meest onzinnige onderwerpen: de natte haren van Angela? Daar kan iedereen wel god mee worden. Dat laat weinig ruimte voor de newbies, als die al een poging waagt om een nieuw berichtje te starten op het 2002 forum wordt dit genadeloos naar de huiskamer verbannen, off-topic is het modewoord geworden imho.
Ik las ergens dat iemand zich afvroeg of de klad erin was gekomen dat er in deel 3 geen reacties meer waren gekomen. Deel 3?
Volgend seizoen worden misschien de belgische en de nederlandse mol tegelijkertijd uitgezonden. Dat belooft wat! En by the way, de newbie is even verslaafd als de god. Bewijzen heb je daar niet voor nodig.

Hieronder kun je reageren.
ciao







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Tijgertje op 16-04-2002, 10:34:44
Ik ben het er wel mee eens. Ik ben sinds vorige week geen newbie meer maar dat wil niets zeggen. Ik heb gewoon minder tijd om achter de computer te zitten dan anderen. Maar ik volg WIDM ook vanaf de 1e X. Net zo molfreak als ieder ander dus...







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: vlaming op 16-04-2002, 11:03:35
hey JOX

je moet maar eens kijken bij topic Wanneer ben je eigenlijk MOL GOD ? (http://www.kyrandia.nl/cgi-bin/yabbse/index.php?board=2;action=display;threadid=818) (pagina 2) dan zul je zien hoeveel belang de goden hechten aan het aantal posts naast hun naam!!!

ik heb in alle geval mijn best gedaan om interessante berichtjes te posten op 't hoofdforum en het heeft me nooit geinteresseerd hoeveel posten ik had, ik werd toevallig mol-god, gosh toen wist ik nog niet dat het bestond....

we maken het graag gezellig in de bar en we feesten graag, is daar iets mis mee  ???

ciao!
vlaming







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: aggie op 16-04-2002, 11:34:42
Prima Jox. :)
Maar we nemen vooral onszelf in de maling met die posts.
En idd, het is zeker gezellig in de bar ;)
Trouwens, de meesten die veel gepost hebben zijn met hele zinnige zaken gekomen (vlaming, doris, han13, blackmollie, imka..etc...)
Ik heb ook in de topic hoe word ik molgod mijn ideeen gegeven.







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Jayne op 16-04-2002, 11:58:47
Al ben ik zelf sinds vorige week ook 'mol-god', wil ik toch even kwijt dat w.m.b. ook de kwaliteit telt en niet de kwantiteit.

Ach, die titels zijn op zich wel grappig en ik moest ook wel lachen toen ik de titel 'mol-god' voor het eerst zag verschijnen (bij Vlaming ;) ), maar het kan ook een nadeel hebben. Namelijk dat mensen die al langer op het forum komen en veel posts achter hun naam hebben, vervelend gaan reageren op 'newbies'. Of dat mensen gaan proberen hun posting-aantal op te schroeven door constant onzinnige berichten te plaatsen. Ik kom al heel lang op een ander forum (Fok! dus, net als sommige anderen hier) en daar is om die redenen ooit besloten het aantal posts bij de naam maar niet meer te tonen bij de berichten.
Ik geloof niet dat dat hier nodig is, maar het is wel iets om in de gaten te houden.







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Han13 op 16-04-2002, 12:08:20
Ik ben 't geheel eens met vlaming en Aggie. 't is mij helemaal niet te doen om 't aantal posts dat ik achter m'n naam heb staan. Ik probeer op 't hoofdforum gewoon nuttige bijdragen aan de discussies te geven en hier in de huiskamer is 't vooral gezellig. Ik vraag me af wat daar op tegen is. 't aantal posts hier in de huiskamer worden toevallig ook meegeteld bij 't totaal aantal posts, dat zou wat mij betrefd niet eens hoeven.

En ik heb 't al zo vaak gezegd en ik doe 't nog maar 'ns. 't maakt helemaal geen biet uit of je newbie, vaste bezoeker, expert, professor of god bent. Iedereen kan 'n zinnige bijdrage aan 'n discussie leveren en iedereen is welkom in de huiskamer en daarmee natuurlijk in de bar. En iemand die niet mol-god is kan wel degelijk WIDM-verslaafd zijn. Iemand die 't houdt bij de afleveringen op tv en dus nooit op 'n forum komt, kan toch ook WIDM-verslaafd zijn?








Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: vlaming op 16-04-2002, 12:14:51
als het zoveel irritatie opwekt dan mogen voor mijn part het aantal posts/sterren hier ook verborgen worden, ik zal zeker niet minder/meer gaan posten als dat gebeurd.....zal alleen de feestjes missen in De Molshoop ;)

ciao!
vlaming







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Anzjie op 16-04-2002, 12:21:01
Ik ben het helemaal met Han eens, ik heb de meeste post in de huiskamer gedaan, gewoon omdat ik soms niet serieus genoeg ben voor het hoofdforum. En een newbie mag gerust een topic openen, maar lees eerst voordat je een topic opent .
Soms heb ik het idee dat hun eerste post gelijk een nieuw topic is  en dat vind ik storend, dit vind ik overigens bij iedereen die onzinnig een topic opent..!!
Maar wat mij betreft mogen ze de status gerust weglaten, ik hecht er geen waarde aan :)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 16-04-2002, 12:22:39
Waarde hechten aan het aantal posts.. nee, dat doe ik ook niet.. maar het is wel leuk voor jezelf om te kijken hoeveel je al gepost hebt. Toch?







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Natje op 16-04-2002, 12:25:00
Ik ben al heel erg lang een newbie. Ik heb eigenlijk vaak niks zinnigs te melden omdat het door anderen al gepost is en het lijkt me onzin om dingen twee keer te melden alleen omdat je dan wat hoger in de ladder komt te staan. Verder ben ik wel echt een fan, ik kijk WIDM met een hele club, we komen elke week samen en wisselen info uit.
Ik voel me wel soms een beetje bezwaard om wat te posten, iedereen kent hier elkaar goed en er wordt niet vaak gereageerd op een berichtje van een newbie als ik. Alsof je op een verjaardag komt en je kent niemand, misschien verandert dat wel als je professor of mol-god wordt.
Ik zit er niet mee, ik vind het leuk om alleen al die info te lezen en geniet van de mol-goden op het forum, maar natuurlijk ook van alle andere leden.

Groetjes van Natje







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Anzjie op 16-04-2002, 12:34:30
Best natje
Ik denk niet dat het er aan ligt omdat je newbie bent...Ik was ook ooit newbie...Gewoon lekker door blijven posten en af en toe even iets onzinnigs in de bar komen melden  :D
Ik zie vaak niet eens of het een newbie is of een prof of een god....







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Natje op 16-04-2002, 12:40:58
Yes, mijn eerste reactie  ;)

Thanx blackmollie, dat geeft de burger weer moed.







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Master3L op 16-04-2002, 12:44:55
Ik ben het eens met JOX wat betreft haar opmerking dat het forum dreigt ten onder te gaan aan zijn eigen succes. Ik (en velen met mij) moeten alle zeilen bijzetten om alle posts te kunnen lezen. Je zal immers maar net DE hint of DE opmerking niet gelezen hebben...  :(

Maar daarna haak ik af bij haar verhaal. Ik vind de gebruikte hierarchie wel leuk: je leert elkaar bovendien inschatten op 'zinnigheid'; Het voorbeeld hiervoor is uiteraard Vlaming: meeste posts en dankzij de zinnigheid ervan heeft hij enorme autoriteit opgebouwd op mollengebied....

Tevens ben ik het niet eens met haar opmerking dat newbies niet serieus genomen zou worden: zeer regelmatig reageren de molgoden op posts van newbies. Alleen... omdat newbies newbies zijn, hebben ze vaak een heel klein gedeelte van het forum gelezen.... dus noemen ze dingen die of allang genoemd zijn of allang uitentreure behandeld zijn! Tevens wordt de 'belangrijkheid' van hun eerste posts door newbies wellicht (schromelijk) overschat.

Conclusie: ik ben er dus voor om de huidige rangen te blijven handhaven inclusief de vermelding van aantal posts!








Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: aggie op 16-04-2002, 12:48:08

Yes, mijn eerste reactie  ;)

Thanx blackmollie, dat geeft de burger weer moed.

Ik snap precies wat je bedoelt, Natje.

Als ik een post van vlaming of Han13 of zo zie kijk ik meestal meteen wat er staat. Dit heeft trouwens meer te maken met de kwaliteit van de voorgaande posts van die persoon. Er is een aantal die onder de 100 posts zit die ik altijd met interesse volg. Anderen met meer dan 300 posts vind ik weer minder interessant, omdat ze eigenlijk nooit wat nieuws vertellen (ik noem geen namen ;)).
Ergo: kwaliteit boven kwantiteit. Maar iemand als jij, met behoorlijk weinig posts, ken ik dus niet zo goed...Misschien helpt het om een post wat steviger aan te zetten en een reactie te vragen, zoals: 'wat vinden jullie ervan?'.
Of posten op een rustig moment..... :)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: vlaming op 16-04-2002, 12:48:22
hey die natje
ik ben het volledig eens met wat blackmollie hier hoven schreef! gewoon doen, hoewel het mij bij ook maar langzaam gegroeid is zulle, in't begin(een paar seizoenen geleden dan wel ;)) poste ik ook maar weinig, omdat ik dacht er niet bij te horen omdat ik vlaming ben ;)
groetjes van vlaming







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Jayne op 16-04-2002, 13:04:00
Misschien offtopic (waarvoor excuses :P ), maar naar aanleiding van bovenstaande post van Vlaming wil ik toch even zeggen dat ik het hartstikke leuk vind dat Vlaanderen en Nederland elkaar gevonden hebben op dit forum!

 :-* voor alle Vlaamse mollenvangers, newbie, expert, professor of god (gelukkig toch weer ontopic  :D )!







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Robbieazerty op 16-04-2002, 14:00:27
Nou, dan ook maar even mijn gedacht (dan heb ik weer een extra post op weg naar mijn mol-godendom hahaha):

Maakt mij op zich niet veel uit of je nu newbie of God bent, maar heb wel ondervonden dat sommigen per se molgod willen zijn en dan zomaar veel gaan posten. voorbeeld die topic waar de chat werd verder gezet... die ging eigenlijk over niets (vandaar mijn post erbij 'Mijn moeder maakt de beste spaghettisaus ter wereld') Maar het was misschien voor sommigen wel leuk en grappig, dus maakt ook niks uit.
Ik heb dus ook wel gezien (zoals JOX zegt) dat er topics die door newbies gepost zijn, gesloten worden. Bijvoorbeeld: een newbie postte over iets wat hij/zij in aflevering 9 gezien had en dat werd onverbiddellijk gesloten wegens "daar gaan we in de topic 'Aflevering 9' over praten" terwijl dezelfde dag door een bijna-molgod ook een topic werd geopend met weer iets anders dat ie in aflevering 9 had gezien en dat mocht wel blijven bestaan. Toen kon ik me wel voorstellen dat de newbie zich redelijk 'klote' voelde. Want zo lijkt het natuurlijk wel dat de bekendere mensen van het forum worden voorgetrokken. (of is dat ook zo?, weet ik niet)

Ennieweej dat het forum ten onder gaat aan zijn eigen succes vind ik nou niet per se, maar dat komt misschien omdat ik niet alle berichten lees. De meeste wel, maar die me niet interesseren dus niet.

Zo, ik ben benieuwd hoeveel posts ik nu achter mijn naam heb  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D (grapje)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: aggie op 16-04-2002, 14:05:33

Maakt mij op zich niet veel uit of je nu newbie of God bent, maar heb wel ondervonden dat sommigen per se molgod willen zijn en dan zomaar veel gaan posten. voorbeeld die topic waar de chat werd verder gezet... die ging eigenlijk over niets (vandaar mijn post erbij 'Mijn moeder maakt de beste spaghettisaus ter wereld') Maar het was misschien voor sommigen wel leuk en grappig, dus maakt ook niks uit.
Ik heb dus ook wel gezien (zoals JOX zegt) dat er topics die door newbies gepost zijn, gesloten worden.


Ben het helemaal met je eens over dat chat-topic. Dat ging echt wel ver.... :-X
En over het openen van posts door newbies: ik heb ook de indruk dat topics van newbies sneller gesloten worden en dat de reden ervoor vaak wat mistig is. Of dat een topic naar de huiskamer gaat, terwijl de grappige momenten wel op het hoofdforum blijven.
Maar ik vind het wel erg goed dat het aantal topics in de hand wordt gehouden, omdat dan het forum pas echt ten onder zou gaan het het eigen succes...







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Kenner op 16-04-2002, 14:13:43

Ben het helemaal met je eens over dat chat-topic. Dat ging echt wel ver.... :-X
En over het openen van posts door newbies: ik heb ook de indruk dat topics van newbies sneller gesloten worden en dat de reden ervoor vaak wat mistig is. Of dat een topic naar de huiskamer gaat, terwijl de grappige momenten wel op het hoofdforum blijven.
Maar ik vind het wel erg goed dat het aantal topics in de hand wordt gehouden, omdat dan het forum pas echt ten onder zou gaan het het eigen succes...


Hmm ja,  het chattopic , waarvan iedereen beweerd dat het was om Doris en mijn posts op te krikken. iets wat dus niet het geval is. Doris en ik zaten en middag op het forum en niemand reageerde , maar al die kleine berichtjes van ons wekten nogal wat irritatie op , vandaar dat doris besloot er een apart topic voor te openen , gewoon als leuke manier van converseren , totaal niet om het aantal posts op te krikken. ( kan me herinneren dat we het allebei niet erg zouden vinden als onze posts daar niet meegeteld zouden worden)

Over de status van molgod : wat mij betreft had er daar ''bokworst'' gestaan. Newbies hebben vaak interessantere dingen te melden dan molgoden is mijn ervaring hier. De newbies maken al het gezwats van ons molgoden weer lekker afwisselend , ik roep hierbij aan alle newbies op meer te gaan posten  ;D

MvG , Kennz







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Anzjie op 16-04-2002, 14:17:34
LOL "bokworst" :D
Maar het is je alweer vergeven hoor kenzz, je doet het nu best aardig ;)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: vlaming op 16-04-2002, 14:22:24

gewoon als leuke manier van converseren


zo'n conversaties voer je beter via de email of één of andere messenger imho, niet dat ik er mij aan gestoord heb zelle

Citaat
voor alle Vlaamse mollenvangers, newbie, expert, professor of god (gelukkig toch weer ontopic   )!


bedankt Jayne! :)

ciaooo
vlaming







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: juultjuh op 16-04-2002, 14:36:31

zo'n conversaties voer je beter via de email of één of andere messenger imho, niet dat ik er mij aan gestoord heb zellebedankt Jayne! :)

ciaooo
vlaming


wat bedoel je nou toch steeds met zelle ???

groetjes een blondte julia







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: vlaming op 16-04-2002, 14:39:44

wat bedoel je nou toch steeds met zelle ???

groetjes een blondte julia


sorry julia, jij bent niet blont hoor...dat is een vlaams woordje dat ik tegen beter weten in blijf gebruiken....

zelle = zenne = zulle =>>> hoor

bv. nee zulle! = nee hoor !

i hope this helps.......

groetjes van vlaming







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: juultjuh op 16-04-2002, 14:43:04
duidelijke uitleg voor een ech wel blonde moi.
gewoon blijven gebruiken, vin het wel leuk, dialect  ;)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Han13 op 16-04-2002, 14:43:23

Maar het is je alweer vergeven hoor kenzz, je doet het nu best aardig ;)


Zekers, Kennie heeft nu geleerd dat dit forum anders is als de chat!  :)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me ook wel 'n beetje geirriteerd heb, maar niet om 't chattopic. Ik vond 't alleen vervelend dat op 'n gegeven moment alle topics hier in de huiskamer vol kwamen te staan met van die korte postjes die niet echt meer over 't onderwerp van 't topic gingen. Ik vond 't wel fijn dat jullie daar toen 'n apart topic voor gemaakt hadden.  :)

Maar nog effe on topic: ik hoop dat JOX en alle andere forummers nu weten dat we echt niet zo veel posten om mol-god te worden en dat ook wij geen belang hechten aan 't aantal postjes achter onze eigen of iemand anders z'n naam. Iedereen zal hier gerespecteerd worden (tenminste door de meeste forummers) en iedereen is welkom om zijn/haar mening of bijdrage te leveren aan discussies. En iedereen is natuurlijk welkom in de 'Molshoop' waar 't altijd heel gezellie is! Ik zou zeggen: kom allemaal 'ns 'n keertje langs en ik weet zeker dat 't dan heel gezellig wordt!  :)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Tijgertje op 16-04-2002, 16:07:33
Fijn dat jullie allemaal toch niet 'anti newbie' zijn, maar gewoon gezellig aan het "mollen" zijn. Ik zal zeker even een keer de molshoop een bezoekje brengen.







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Pino op 16-04-2002, 18:20:31

Fijn dat jullie allemaal toch niet 'anti newbie' zijn, maar gewoon gezellig aan het "mollen" zijn. Ik zal zeker even een keer de molshoop een bezoekje brengen.


JA, DOEN!! Wij raken ook wel een beetje uitgekeken op al die goden!!! ;)








Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 16-04-2002, 20:43:29

JA, DOEN!! Wij raken ook wel een beetje uitgekeken op al die goden!!! ;)



Maar gelukkig hebben ze ons (profs ;)) nog  :D







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: imka op 16-04-2002, 22:29:47

naar aanleiding van bovenstaande post van Vlaming wil ik toch even zeggen dat ik het hartstikke leuk vind dat Vlaanderen en Nederland elkaar gevonden hebben op dit forum!

:-* voor alle Vlaamse mollenvangers, newbie, expert, professor of god (gelukkig toch weer ontopic  :D )!


dank je wel Jayne ! en ja, een gezellige Nederland-Vlaanderen derby !

Iedereen heeft het al gezegd (sorry, heb wat lees-achterstand), aantal posts is eigenlijk totaal niet belangrijk. En die feestjes ? Gewoon gezellig ! En het gebeurt wel vaker dat we in de bar elkaar feliciteren voor een bep. aantal berichten, en dat de persoon in kwestie het zelfs niet in de gaten had, dat hij/zij d'er weer x aantal bij had.







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Pino op 16-04-2002, 23:11:58
Nou, ik weet het wel hoor, ik sta nu op 450 en nog wat en ik ga voor de molgod status vóór zaterdag. Ik wil op Goddelijke wijze mijn intrede doen op de MFB!!!
Waarom toch iedereen nét voor een promotie van mij dat iedereen gaat roepen dat die stippeltjes niet belangrijk zijn....
*theatrale zucht*


 ;)Pino







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: rozefantje op 16-04-2002, 23:42:14

JA, DOEN!! Wij raken ook wel een beetje uitgekeken op al die goden!!! ;)



Nou, je bent zelf anders ook al aardig op weg  :D
Maar het gaat vooral om de kwaliteit van de berichten he, en niet zozeer om de kwantiteit, hoewel er behoorlijk wat goden zijn die zinnige hints uitpluizen (en Vlaming die voor de hardwerkende klasse op maandag Schiffers.fm online zet).
Dus newbie of niet, als je iets te melden hebt, roep het dan vooral, ik kan me voorstellen dat je niet alle berichten bij kan lezen voor je iets post.
En volgens mij word ik met dit bericht toch nog op de valreep professor.


sandra








Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: ambijans op 17-04-2002, 01:02:55

Yes, mijn eerste reactie  ;)

Thanx blackmollie, dat geeft de burger weer moed.

Dan is hier meteen de tweede reactie, I guess! Met dit bericht word ik zogenaamd Molgod, maar dat was niet mijn ultieme doelstelling. Ik post in beide forums, maar heb net als Blackmollie wel eens de neiging om met serieus bedoelde opmerking wel eens de spot te drijven (niet om vervelend te zijn, maar wel omdat bep. bijdrages vaak erg vergezocht zijn en niets bijdragen aan het geheel). Ik wil dan iets leuks (in mijn ogen dan  ;)) zeggen om alles een beetje te relativeren, wordt al eens kwalijk genomen door andere mensen maar goed... dat is nu eenmaal de consequentie!
Er zijn mensen die in ALLES een aanwijzing zien! Vaak denk ik dan: waar halen ze het vandaan!  :P
Mijn goede raad: laat je niet intimideren door iemands status, maar post gewoon waar je zin in hebt (liefst in juiste forum), er bestaan (bijna) geen zinloze bijdrages moet je maar denken!

Greetz

ambijans







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: ambijans op 17-04-2002, 01:05:30

ik ben het volledig eens met wat blackmollie hier hoven schreef! gewoon doen, hoewel het mij bij ook maar langzaam gegroeid is zulle, in't begin(een paar seizoenen geleden dan wel ;)) poste ik ook maar weinig, omdat ik dacht er niet bij te horen omdat ik vlaming ben ;)

Dat eeuwige minderwaardigheidsgevoel van Vlamingen hè!  ;)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Jayne op 17-04-2002, 11:56:57

Dat eeuwige minderwaardigheidsgevoel van Vlamingen hè!  ;)
Ja, waar komt dat toch eigenlijk vandaan? (serieuze vraag)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Master3L op 17-04-2002, 12:18:36
En wat betekent nou in vredesnaam h衦nbsp? Zit ik al weken op te puzzelen, wil het toch graag voor de MFB opgelost hebben...  ???







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Jayne op 17-04-2002, 12:48:18
Ik vrees dat dat alleen betekent dat er iets misgaat als iemand speciale tekens wil typen. :P







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Pino op 17-04-2002, 13:47:37

En wat betekent nou in vredesnaam h衦nbsp? Zit ik al weken op te puzzelen, wil het toch graag voor de MFB opgelost hebben...  ???


Blij dat jij het vraagt Master3L, ik durfde niet  :-[







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Robbieazerty op 17-04-2002, 14:05:52

Ja, waar komt dat toch eigenlijk vandaan? (serieuze vraag)


Ik heb daar voor school eens een onderzoek over gedaan. De meeste Belgen zijn helemaal niet patriotistisch (wat een 'klote' woord om te typen) dit komt omdat België door verschillende nationaliteiten 'invaded' is geweest (kan niet meer op het NL woord van invaded komen... :( ) zoals bijvoorbeeld door Oostenrijkers, Duitsers, Spanjaarden, Habsburgers. Zoveel dat we verschillende invloeden hebben meegekregen en we onze identiteit moeilijk in één vakje kunnen plaatsen.
Dan is er ook nog het feit dat er 3 verschillende talen gesproken worden in België.
En ook nog dat België niet echt een identiteit heeft. Bij NEderland denkt men aan molens, klompen en tulpen. Bij Frankrijk wijn en brood, enzovoorts... Omdat België zoveel verschillen heeft (plat in het noorden, heuvelachtig in het zuiden bijvoorbeeld) is het moeilijk daar één stempel op te plakken. Velen weten niet eens waar België ligt of kennen het bestaan er niet van. (in alle andere continenten en zelfs in Europa zelf (de oostbloklanden kennen België vaak ook niet))
Het enige waar we misschien voor bekend kunnen staan zijn spruiten (Brussel Sprouts) maar wie is daar nu trots op, op die vieze dingen? En Jean-Claude Vandamme (al helemaal iets om je voor te schamen). België heeft de lekkere frietjes uitgevonden, maar heel de wereld noemt ze FRENCH Fries. Waar we vaak nog wel bekend voor staan is de Belgian Chocolate.

Ennieweej dat is de 'geleerde' uitleg, weet niet of er veel van waar is....

terug on topic.... euh... iets over molgod heh? Oh ja, gefeliciteerd met je godendom Ambijans!







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 17-04-2002, 14:11:22

Ik heb daar voor school eens een onderzoek over gedaan. De meeste Belgen zijn helemaal niet patriotistisch (wat een 'klote' woord om te typen) dit komt omdat België ¤oor verschillende nationaliteiten 'invaded' is geweest (kan niet meer op het NL woord van invaded komen... :( ) zoals bijvoorbeeld door Oostenrijkers, Duitsers, Spanjaarden, Habsburgers. Zoveel dat we verschillende invloeden hebben meegekregen en we onze identiteit moeilijk in é©® vakje kunnen plaatsen.
Dan is er ook nog het feit dat er 3 verschillende talen gesproken worden in Belgi뮊En ook nog dat Belgi렮iet echt een identiteit heeft. Bij NEderland denkt men aan molens, klompen en tulpen. Bij Frankrijk wijn en brood, enzovoorts... Omdat Belgi렺oveel verschillen heeft (plat in het noorden, heuvelachtig in het zuiden bijvoorbeeld) is het moeilijk daar 驮 stempel op te plakken. Velen weten niet eens waar Belgi렬igt of kennen het bestaan er niet van. (in alle andere continenten en zelfs in Europa zelf (de oostbloklanden kennen Belgi렶aak ook niet))
Het enige waar we misschien voor bekend kunnen staan zijn spruiten (Brussel Sprouts) maar wie is daar nu trots op, op die vieze dingen? En Jean-Claude Vandamme (al helemaal iets om je voor te schamen). België ¨eeft de lekkere frietjes uitgevonden, maar heel de wereld noemt ze FRENCH Fries. Waar we vaak nog wel bekend voor staan is de Belgian Chocolate.

Ennieweej dat is de 'geleerde' uitleg, weet niet of er veel van waar is....

terug on topic.... euh... iets over molgod heh? Oh ja, gefeliciteerd met je godendom Ambijans!


Bij Belgie denk ik nou niet meteen aan spruiten, wel aan friet  ;D







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: vlaming op 17-04-2002, 14:12:21
maar het ging toch over vlamingen? volgens mij is er een groot verschil tussen walen & vlamingen, en kun je dat niet veralgemenen naar belgen. wie voelt zich nog belg als er de rode duivels niet spelen?

maar wij, vlamingen, hebben toch onze frieten, ons bier, onze chocolade en DE MOL!!!!

ambijans is molgod?
niet eens gemerkt! gefeliciteerd zelle!!! :-*

groeten
vlaming







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Robbieazerty op 17-04-2002, 14:13:15

Bij Belgie denk ik nou niet meteen aan spruiten, wel aan friet  ;D


That's the spirit!! En ik als Belg zijnde pak wel altijd Hollandse mayo...







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 17-04-2002, 14:14:44

maar het ging toch over vlamingen? volgens mij is er een groot verschil tussen walen & vlamingen, en kun je dat niet veralgemenen naar belgen. wie voelt zich nog belg als er de rode duivels niet spelen?


Wat zijn de rode duivels??

maar wij, vlamingen, hebben toch onze frieten, ons bier, onze chocolade en DE MOL!!!!

ambijans is molgod?
niet eens gemerkt! gefeliciteerd zelle!!! :-*

groeten
vlaming


Vlaming geeft ambijans n kus?  ::) Ah ja, tis maar waar je van houdt he  :D ;)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Doris op 17-04-2002, 14:16:51
ja, et is maar waar je van houdt  :)... nou ambijans, gefeliciteerd hoor... een kusje van doortje  :-*







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Pino op 17-04-2002, 14:21:57

Wat zijn de rode duivels??

Daan is er één van..... ;D







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 17-04-2002, 14:22:22
Ook n  :-* van mij dan maar.. :)
Al verwacht ik em natuurlijk wel terug als ik ook mol-god ben :)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Tijgertje op 17-04-2002, 14:24:14

Wat zijn de rode duivels??


Zelfs ik als anti-voetbalfan weet wie de rode duivels zijn  ::)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: aggie op 17-04-2002, 14:26:11

maar het ging toch over vlamingen? volgens mij is er een groot verschil tussen walen & vlamingen, en kun je dat niet veralgemenen naar belgen. wie voelt zich nog belg als er de rode duivels niet spelen?

maar wij, vlamingen, hebben toch onze frieten, ons bier, onze chocolade en DE MOL!!!!

ambijans is molgod?
niet eens gemerkt! gefeliciteerd zelle!!! :-*

groeten
vlaming


En vergeet niet: de Museeuw en HET WK voetbal ;)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 17-04-2002, 14:26:58

Zelfs ik als anti-voetbalfan weet wie de rode duivels zijn  ::)

Vertel :)

K ken alleen et rode leger maar dat had met de Sovjet Unie  tijden het bewind van Stalin te maken  ::)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Tijgertje op 17-04-2002, 14:33:37

Vertel :)

K ken alleen et rode leger maar dat had met de Sovjet Unie  tijden het bewind van Stalin te maken  ::)


Het zijn een paar belgen die proberen te voetballen. Nee, geintje, zij gaan wel naar het WK....







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Robbieazerty op 17-04-2002, 14:37:39
Inderdaad Tijgertje ik wou net zeggen, de Rode Duivels zijn die sjotters (voetballers) die wél naar het WK gaan. En die de oranje smurfen al vaak ingemaakt hebben.

En ja Vlaming je hebt gelijk ivm de opmerking over de Vlamingen. Ik had het eigenlijk over de Belgen in't algemeen. Maar moet je dan voorstellen hoe de Walen zich voelen. Buiten hun rooie haan hebben ze eigenlijk niet veel, of zie ik dat weer verkeerd?







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 17-04-2002, 14:41:42

Inderdaad Tijgertje ik wou net zeggen, de Rode Duivels zijn die sjotters (voetballers) die w鬠naar het WK gaan. En die de oranje smurfen al vaak ingemaakt hebben.


Heej heej, wij spelen ook goei hoor!! (meestal dan :()



En ja Vlaming je hebt gelijk ivm de opmerking over de Vlamingen. Ik had het eigenlijk over de Belgen in't algemeen. Maar moet je dan voorstellen hoe de Walen zich voelen. Buiten hun rooie haan hebben ze eigenlijk niet veel, of zie ik dat weer verkeerd?


Sorry maarrem.. wat zijn Walen?? En wat is n rooie haan??







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Robbieazerty op 17-04-2002, 14:48:03
Walen zijn de mensen die in Wallonië wonen (Wallonië is in hzuiden van België en Vlaanderen in het Noorden dus) en de rode haan is hun vlag (coq rouge) terwijl Vlaanderen de Vlaamse Leeuw heeft







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: dmdecalonne op 17-04-2002, 14:56:25
Om maar weer een beetje on-topic te komen en deze topic niet verder te laten ontaarden in een hoe-word-ik-zo-snel-mogelijk-molgod-of-nog-meer-god-topic wil ik ff zeggen dat ik het wel een beetje eens ben met Jox, al is het wel zo dat veel mensen idd wel serieus posten, dat zeker.

Maar toch: dingen als de Molshoop en de soap zijn wel leuk (erg leuk en gezellig), maar niet echt echt iets waaraan je je mol-status aan zou moeten kunnen ontleden (wat nu wel gebeurt). Eigenlijk zouden dus berichtjes in de huiskamer niet mee moeten tellen bij het aantal berichtjes, maar goed, ik ben maar een expert, en nog lang geen god, dus wie zal er naar mij luisteren en op mij reageren? ;)

greetz







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 17-04-2002, 14:57:17
Ow.. ja.. ik snap et.. denk ik  :D

Maar.. Oranje boven!!(http://www.compuart.nl/YaBBImages/thumbup.gif)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: JOX op 17-04-2002, 15:15:19

Om maar weer een beetje on-topic te komen en deze topic niet verder te laten ontaarden in een hoe-word-ik-zo-snel-mogelijk-molgod-of-nog-meer-god-topic wil ik ff zeggen dat ik het wel een beetje eens ben met Jox, al is het wel zo dat veel mensen idd wel serieus posten, dat zeker.

Eigenlijk zouden dus berichtjes in de huiskamer niet mee moeten tellen bij het aantal berichtjes, maar goed, ik ben maar een expert, en nog lang geen god, dus wie zal er naar mij luisteren en op mij reageren? ;)

greetz


Allemaal bedankt voor jullie reacties.  ;) en vooral als serieuze laatste, de hierboven geciteerde dmdecallone, zodat het niet weer verzandt in onzin (pardon my french and no offence). En je idee over het niet toekennen van berichtjes die in de huiskamer gepost worden steun ik natuurlijk geheel, zoals al bleek uit mijn eerste bericht. We zullen zien volgend jaar.
Wat mij betreft kan ie nu op slot.

ciao







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 17-04-2002, 15:17:49

Allemaal bedankt voor jullie reacties.  ;) en vooral als serieuze laatste, de hierboven geciteerde dmdecallone, zodat het niet weer verzandt in onzin (pardon my french and no offence). En je idee over het niet toekennen van berichtjes die in de huiskamer gepost worden steun ik natuurlijk geheel, zoals al bleek uit mijn eerste bericht. We zullen zien volgend jaar.
Wat mij betreft kan ie nu op slot.

ciao


Als je der zo'n last van hebt JOX, dan lees je et toch gewoon niet meer







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Jayne op 17-04-2002, 15:27:23
Laat ik dan, voordat 'ie op slot gaat, nog even zeggen dat ik DOL ben op spruitjes!  :P








Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 17-04-2002, 15:29:31

Laat ik dan, voordat 'ie op slot gaat, nog even zeggen dat ik DOL ben op spruitjes!  :P



*bweuh*
Jij liever dan ik :) Weet je wat, als je vaanvond ff langs komt in de bar, zorg ik dat er spruitjes zijn  8)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Jayne op 17-04-2002, 15:35:43
Nou.... het zou me goed uitkomen als er vanavond iemand voor me kookt, Lautjuh!  8)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Lautjuh op 17-04-2002, 15:42:35
Dan kook k vanavond spruitjes :)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: vlaming op 17-04-2002, 16:04:14

En vergeet niet: de Museeuw en HET WK voetbal ;)


hmm, Museeuw is 'n echte Flandrien/Vlaming....het BelgiË gevoel is echt iets dat alleen ff komt opzetten tijdens het WK, en hmmm misschien ook tijdens Eurosong (BTW KYEO for Sergio! ;D)

ciao!
vlaming







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Jayne op 17-04-2002, 17:22:39
Oh ja, Sergio!
Geen idee hoe dat nummer klinkt. Is 't wat?

Ik weet alleen dat Ben Crabbe het er constant over heeft in Blokken! :D







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: vlaming op 17-04-2002, 17:29:53

Oh ja, Sergio!
Geen idee hoe dat nummer klinkt. Is 't wat?


het is niet slecht zulle, it ROCKS! moest sergio nu nog kunnen zingen  ;)

http://www.tv1.be/eurosong2002/luisteren.htm

btw, the Ladies die zingen op de achtergrond komen uit NDL

Citaat

Ik weet alleen dat Ben Crabbe het er constant over heeft in Blokken! :D


wist niet dat dé Ben ook fans had in NDL  ;)

ciao!
vlaming







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Jayne op 17-04-2002, 17:40:52


wist niet dat dé Ben ook fans had in NDL  ;)
Ik ben al jaren een hele grote fan van DE Ben, Vlaming! :D ;)

Helaas ben ik vanavond te laat thuis om te kijken. En ook geen video ingesteld... (http://www.compuart.nl/YaBBImages/cry.gif)







Titel: Re:'molgod, hoe verzin je het! :-)
Bericht door: Malcolm op 17-04-2002, 19:49:52
De rest van de forum lezers zullen blij zijn met jullie "spruitjes-berichten".   ::)

slotje...