Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Themaforums => Voetbal EK 2004 Portugal => Topic gestart door: Kukai op 3-06-2004, 18:32:48

Titel: EK-nieuwtjes
Bericht door: Kukai op 3-06-2004, 18:32:48
bron: Tagesanzeiger

Bondscoach Holland kaalgeschoren
Na een verloren weddenschap met een speler van de selectie van het Nederlands elftal heeft bondscoach Dick Advocaat zich kaal laten scheren. "Ik had echt gedacht dat ik een grotere had dan hem" stamelde de zwaar aangeslagen bondscoach. De BMW van Clarence Seedorf bleek echter net drie centimeter langer.
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Robin op 3-06-2004, 21:39:11
HILVERSUM - Ruim eenderde van alle mannen zet hoe dan ook de televisie aan als hun echtgenote haar verjaardag viert op dezelfde dag dat het Nederlands elftal speelt. Dat blijkt uit een enquête van Intomart in opdracht van het KRO televisieprogramma Wat zou jij doen?.

Het programma vroeg de mannen wat ze zouden doen als hun vrouw jarig is op een dag dat Oranje speelt: 37 procent antwoordde dat hij sowieso voetbal kijkt. Of het verjaardagsfeest wordt verschoven óf het bezoek moet meekijken.

Een op de zes mannen slaat een romantisch avondje af en kiest voor een avond bier en voetbal, als zijn vrouw hem voor de keuze stelt. Een op de tien mannen gaat blijkens het onderzoek zelfs zover dat hij zijn aanstaande huwelijksdag zou verschuiven als het Nederlands elftal op hetzelfde moment moet aantreden.

Intomart ondervroeg vierhonderd mannen die al dan niet belangstelling voor voetbal hebben. De resultaten worden zondag gepresenteerd.

bron: www.nu.nl


en dan vooral dat dikgedrukte stukje :o :o :o

Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Anzjie op 3-06-2004, 23:42:14
Hier ben ik de "voetbalgek"
Maar zover zou ik niet gaan hoor!!

Als ik kan kijken doe ik het wel...Zo waren we tijdens het WK van 1990 in Griekenland op vakantie.

In ons hotel was een tv in de binnenbar, en daar hebben we toen samen met de Duitsers gekeken naar Nederland_Duitsland ( die wedstrijd waarbij Rudi Vuller spuugde naar Frank Rijkaard).

Wij maffe Nederlanders hadden die hele bar volgehangen met Oranje dingetjes ::rofl::.

En de duitsers maar lachen...Alles zat door elkaar heen en we hebben me daar een feest gehad met die duitsers.
Na enkele biertjes kon ik vloeiend Duits, en die Duitsers vonden het "shade dat der Rudi gas gespoegt"

Volgende dag hadden we ein prosit feest  8)
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Castor_en_Pollux op 4-06-2004, 00:14:32
Vreemd die enquete, voetballers blijven graag oefenen
(behalve op penalties).


ZAGREB (ANP/RTR) - Van de Kroatische bondscoach mogen zijn spelers tijdens het EK voetbal vrijen zoveel ze willen. ,,Seks is natuurlijk niet verboden'', aldus Otto Baric donderdag in de Kroatische krant Jutarnji List. De 70-jarige Baric geeft zijn spelers in Portugal iedere dag na de wedstrijd vrij, zodat ze tijd kunnen doorbrengen met hun vrouwen of vriendinnen. Veel coaches zijn van mening dat seks voor de wedstrijd en tijdens belangrijke toernooien een negatieve invloed heeft op het spel van voetballers. Ook zouden vrouwen in het trainingkamp de internationals alleen maar afleiden. Kroatië is voor het EK ingedeeld in groep B, met Zwitserland, Frankrijk en Engeland. Het elftal is op trainingkamp in de Kroatische bergen en zet de voorbereiding volgende week voort in Slovenië.

(http://www.vt-party.de/tor.jpg)
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 4-06-2004, 11:34:50
Sneijder in top-10 van jongste spelers op het EK

Wesley Sneijder staat op de achtste plaats in de top-10 van jongste spelers op het Europees Kampioenschap, over een kleine twee weken in Portugal. De Ajacied, geboren op 9/6/1984 blijft Fernando Torres en Vladimir Bystrov voor in de top tien. Op de derde plaats staat de PSV'er Johan Vonlanthen, die als een van de laatste werd toegevoegd aan de selectie van de Zwitsers. De Rus Igor Akinfejev is 18 jaar en twee maanden de jongste speler van het toernooi.

Top tien jongste spelers op Euro 2004:
speler
 land
 geboortedatum
 
1. Igor Akinfeev
 Rusland
 08-04-86
 
2. Valeri Bojinov
 Bulgarije
 15-02-86
 
3. Johan Vonlanthen
 Zwitserland
 01-02-86
 
4. Wayne Rooney
 Engeland
 24-10-85
 
5. Lukas Podolski
 Tsjechië
 04-06-85
 
6. Cristiano Ronaldo
 Portugal
 05-02-85
 
7. Bastian Schweinsteiger
 Duitsland
 01-08-84
 
8. Wesley Sneijder
 Nederland
 09-06-84
 
9. Fernando Torres
 Spanje
 20-03-84
 
10. Vladimir Bystrov
 Rusland
 31-01-84
 
bron: voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 6-06-2004, 12:44:39
zie ook http://www.rtl.nl/videotext/rtl4/pag188/02
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 6-06-2004, 12:48:47
EK-deelnemers op schot  5-06-'04   
         
Engeland vertrekt met een 6-1 zege op IJsland op zak naar het EK in Portugal. In Manchester, waar de laatste oefenwedstrijd gespeeld werd, scoorde teenager Wayne Roony tweemaal voor de Britse formatie. De 18-jarige voetballer,  vorig jaar de jongste speler ooit die in het Engelse ploeg debuteerde, heeft nu al vijf keer gescoord in zijn twaalf interlands.

Bondscoach Sven-Goran Eriksson had de ruit op het middenveld, die Engeland afgelopen dinsdag niet langs Japan (1-1) had weten te brengen, ingeruild voor een viermansmiddenlinie. Die strijdwijze betaalde zich binnen een half uur uit via doelpunten van Frank Lampard en Rooney, die ook nog de 3-0 op het scorebord bracht voordat Heidar Helguson tegenscoorde. Na de rust, die Eriksson benutte om negen verse krachten in te brengen, maakte Wayne Bridge en tweemaal Darius Vassell het Engelse sextet vol.

Denemarken-Kroatië
Ook Kroatië, een van Engelands opponenten in EK-groep B, heeft een goed gevoel overgehouden aan de laatste test: in Kopenhagen werd Denemarken met 2-1 geklopt. Na een energiek begin aan beide kanten zakte het spel van de thuisploeg al vlot naar een bedenkelijk niveau. De Kroaten wisten wel raad met de ruimte die de vermoeid ogende Denen boden. Tomo Sokota en Ivica Olic wisten het overwicht al voor rust tot uiting te brengen.

Na rust kwam er door de komst van onder meer Ebbe Sand en AZ-spits Kenneth Perez weer meer schwung in de Deense formatie van bondscoach Morten Olsen. Dat leidde tot diverse kansen voor Denemarken, dat echter maar één keer wist toe te slaan: Sand was in de 56ste minuut de maker van de 1-2.

Zweden-Polen
Tijdens het oefenduel tussen Zweden en Polen waren alle ogen gericht op Henrik Larsson. De 32-jarige spits, die eerder een punt leek te hebben gezet achter zijn internationale carrière, stelde zijn fans niet teleur. De oud-Feyenoorder tekende voor de openingstreffer tijdens de 3-1 overwinning op de Polen.

Larsson draaide het nationale team de rug toe na het WK van 2002. Ondanks een eenmalige rentree een jaar geleden tijdens het EK-kwalificatieduel met Hongarije, leek de aanvaller niet van zins ooit nog te spelen voor zijn land op een groot toernooi. In april bleek tot opluchting van de Zweden dat de topschutter op zijn woorden terug zou komen.

Larsson, die onlangs zijn laatste wedstrijd voor Celtic speelde, vormde tijdens zijn comeback een koppel met Zlatan Ibrahimovic. In tegenstelling tot zijn partner wist de Ajacied niet te overtuigen. Andreas Jakobsen en voormalig Heerenveen-spits Marcus Allback deden het beter. Beiden vonden het net achter keeper Jerzy Dudek. De late tegentreffer van Damian Gorawski was enkel van belang voor de statistieken.

Portugal-Litouwen
Portugal gaf precies een week voor het openingsduel met Griekenland het publiek een voorproefje van het evenement in eigen land. De ploeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari draaide warm met een 4-1 zege op Litouwen.

Fernando Couto opende de score binnen vier minuten, waarna Pedro Pauleta tien minuten later voor het hoogtepunt van de wedstrijd tekende. De aanvaller van Paris Saint-Germain controleerde vakkundig een diepe bal van zijn keeper en scoorde vervolgens met een lob over 30 meter. Na een tegentreffer van Donatas Vencevicius wisten Nuno Gomes en Helder Postiga de marge in de laatste tien minuten te vergroten. 

bron: nossport
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 6-06-2004, 12:50:14
Internationals nu al geschorst op EK  4-06-'04   
       
Geselecteerd voor het EK en toch de eerste wedstrijd van je land van de tribune moeten toekijken. Het overkomt Thomas Gravesen (Denemarken), Ricardo Cabanas (Zwitserland) en Igor Tudor (Kroatië). Het drietal is geschorst vanwege een rode kaart die zij opliepen in de kwalificatieronde.

In tegenstelling tot gele kaarten, die na de kwalificaties worden kwijtgescholden, blijven rode kaarten actief. Gravesen, die met twee keer geel in de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina mocht inrukken, zal daardoor het duel tegen Italië langs de zijlijn moeten staan.

Tudor, die in de play-off tegen Slovenië werd weggestuurd, alsmede Cabanas, die twee wedstrijden aan de broek kreeg na zijn rode prent tegen Rusland, zullen het duel tussen hun vaderlanden Zwitserland en Kroatië aan zich voorbij zien gaan.
 
bron: nossport
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 6-06-2004, 18:29:52
Goalie Van der Sar op gelijke hoogte met Winter

Edwin van der Sar speelde in de verloren oefeninterland tegen Ierland (0-1) zijn 84ste interland voor Oranje en kwam daarmee op gelijke hoogte met oud-Ajacied Aron Winter. Recordinternational Frank de Boer staat met zijn 110 interlands nog altijd bovenaan de lijst. Omdat Marc Overmars niet in actie kwam tegen de Ieren blijft hij steken op 83 interlands.

Bondscoach Dick Advocaat zat tegen Ierland voor de 50ste keer op de bank. De 56-jarige oefenmeester nadert Rinus Michels op drie wedstrijden, die met 53 duels als bondscoach nog altijd recordhouder is.

bron: voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 6-06-2004, 18:30:32
Blessures van Seedorf en Robben vallen mee
(De Telegraaf)

De blessure van Clarence Seedorf blijkt mee te vallen, zo meldt De Telegraaf zondag in haar editie. De middenvelder van AC Milan verliet zaterdagavond geblesseerd het veld en gevreesd werd voor een hamstringblessure, die hem wel eens het EK kon kosten.

Maar de gemaakte MRI-scan liet echter geen ernstige beschadigingen zien. Maandag wordt er voor de zekerheid een tweede scan gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid kan Seedorf gewoon spelen op het Europees Kampioenschap.

Ook Arjen Robben had na de wedstrijd tegen Ierland wat last van een kleine blessure. De aanvaller greep na de wedstrijd weer naar zijn hamstring, die hij na de winterstop al tweemaal scheurde. Gelukkig lag de oorzaak van de pijn niet bij de hamstring, maar vlak boven zijn knie. Robben is gemasseerd en heeft nergens last meer van.
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Anzjie op 7-06-2004, 00:40:39
Die advocaaat hè..Die heb gewoon een taKKetieK..
Die Her Völler liep een kwartier voordat de de dutchies uitgespeeld waren weg..De kwijl zat in zun snor en hij dacht die dutsies maken we mooi in..Maar die maffe advocaat is niet helemaal maf...Neuh die gaat nu de hele opstelling veranderen..Het zal me hongaarse worst wezen maarre takkketiek gaat werken ::pinokkio::
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 7-06-2004, 19:39:38
Alleen EK-selectie Letten ouder dan Oranje

7/6/2004  18:20

Nederland heeft de op een na oudste ploeg op het EK. Het verschil van de gemiddelde leeftijd van de oudste en de jongste selectie is drieënhalf jaar.
Het EK is voor een aantal Oranje-internationals het laatste kans op een hoofdprijs op een landentoernooi. Na Portugal zwaaien Jaap Stam en Frank de Boer in ieder geval af. Beide verdedigers hebben hun bijdrage geleverd aan het opkrikken van de gemiddelde leeftijd. Met zijn 34 jaar (29 november 1969) is Pierre van Hooijdonk de oudste in de Nederlandse selectie. Wesley Sneijder helpt als Oranje-benjamin het gemiddelde het meest omlaag.

Nederland deelt de tweede plaats met Griekenland, dat eveneens een gemiddelde leeftijd van 28,3 jaar heeft. Letland heeft de oudste ploeg. Bondscoach Aleksandrs Starkovs heeft een selectie samengesteld die gemiddeld bijna 29 jaar oud telt (28,91). Opvallend is dat zijn jongste speler (Maris Verpakovskis, foto) al ruim in de twintig is.

Bij alle andere landen is de jongste speler geboren in de jaren tachtig, Verpakovskis in 1979. Igor Akinfeev is de jongste EK-deelnemer. De Russische keeper vierde op 8 april zijn achttiende verjaardag. Daarmee troeft hij de Zwitserse PSV'er Johan Vonlanthen twee maanden af.

Spanje heeft de jongste ploeg. Met 25,48 jaar ligt de gemiddelde leeftijd van de Spanjaarden ruim drieënhalf jaar boven die van Letland.


  Land gemid. oudste jongste
1. Letland 28,91 Zemlinksi Verpakovskis
  (21-12-1969) (15-10-1979)
2. Nederland 28,30 Van Hooijdonk Sneijder
  (29-11-1969) (09-06-1984)
- Griekenland 28,30 Nikopolidis Papadopoulos
  (14-01-1971) (20-09-1981)
4. Frankrijk 28,26 Desailly Pedretti
  (07-09-1968) (12-11-1980)
5. Italië 27,96 Peruzzi Cassano
  (16-02-1970) (12-07-1982)
6. Bulgarije 27,61 Borimirov Bojinov
  (15-01-1970) (15-02-1986)
7. Zweden 27,30 Mjällby Källström
  (09-02-1971) (24-08-1982)
- Kroatië 27,30 Bjelica Srna
  (20-08-1971) (01-05-1982)
9. Zwitserland 27,22 Stiel Vonlanthen
  (03-03-1968) (01-02-1986)
10. Duitsland 27,04 Kahn Podolski
  (15-06-1969) (04-06-1985)
11. Tsjechië 26,83 Poborsky Cech
  (30-03-1972) (20-05-1982)
- Portugal 26,83 Couto Cristiano Ronaldo
  (02-08-1969) (05-02-1985)
13. Denemarken 26,78 Henriksen Kahlenberg
  (27-08-1969) (20-03-1983)
14. Rusland 25,70 Mostovoi Akinfeev
  (22-08-1968) (08-04-1986)
15. Engeland 25,61 James Rooney
  (01-08-1970) (24-10-1985)
16. Spanje 25,48 Cañizares Fernando Torres
  (18-12-1969) (20-03-1084)


bron: vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 7-06-2004, 19:40:41
'Saai wordt het in ieder geval niet in Portugal'

7/6/2004  12:27

De Nederlandse media spreken zonder uitzondering van een meelijwekkende avond vol zelfkastijding voor Oranje, na de 0-1 tegen Ierland. Dat het roer om moet is duidelijk, maar of dat zal helpen? Met de ruit ligt namelijk ook het Nederlands elftal aan diggelen. Oranje heeft nog slechts één zekerheid: 'Saai wordt het in Portugal in ieder geval niet.'
Het AD zegt te hopen dat meer internationals in het gesprek van dinsdag hun hart laten spreken zoals spits Ruud van Nistelrooy dat na afloop van de interland deed. De krant concludeert dat de spelersgroep na de blamerende oefencampagne verdeeld is over de speelwijze. Wat moet Oranje doen? Afwachten of domineren? De spelers uit de Ajax-school willen de Duitsers overrompelen, de internationaal-georiënteerden als Stam, Van Nistelrooy en Cocu pleiten juist voor meer bedachtzaamheid.


In een begeleidende beschouwing meent dezelfde krant dat de zeperd tegen de Ieren zo slecht nog niet uitkomt. 'De Ieren moesten er uiteindelijk aan te pas komen om het Nederlands elftal te behoeden voor een fatale EK-start. Aan de vooravond van het vertrek naar Portugal legden ze, zoals de Belgen dat al eerder deden, genadeloos bloot dat het huidige Oranje niet in een ruit kan spelen.' Kortom, meent de krant: 'Cocktail van vernederingen duwt Oranje in enig juiste spoor naar Porto.'

De Telegraaf meent dat het nog te vroeg is om af te rekenen met Advocaat. 'Het is en blijft voorbereiding.' Dat het roer omgaat en daarbij voor 4-3-3 wordt gekozen, 'daar is op zich niets mis mee. Maar dat houdt wél in dat er drie échte middenvelders gekozen moeten worden, waarvan de middelste in principe in de punt naar achteren start en niet naar voren, omdat je anders alsnog met een schaduwspits speelt en er weer twee middenvelders overblijven.'

De Volkskrant heeft er een hard hoofd in. 'Oranje ten prooi aan opperste verwarring, in alle geledingen', kopt de krant al en spreekt in de onderkop van een 'meelijwekkende interland'. En: 'Mogelijk werkt het louterend, de tweede thuisnederlaag op rij en vooral het pijnlijke samenzijn van de spelers in de middencirkel van de Arena. Wie na een martelgang wordt verplicht in het openbaar naar Simply the Best te luisteren en ook nog eens Frans Bauer op z'n dak krijgt, loopt niet zo snel meer naast z'n schoenen.'

Maar, gaat de krant nog even verder: 'Zelfs dat staat niet vast, met deze spelersgroep. Oranje heeft slechts één zekerheid te bieden: saai zal het de komende weken niet worden in Portugal.'

Met kennelijk genoegen constateren de GPD Bladen dat de ruit aan diggelen ligt. 'En met de ruit het hele Nederlands elftal', aldus de dagbladencombinatie. 'Een week voor de start van het Europees Kampioenschap in Portugal kan bondscoach Dick Advocaat opnieuw beginnen. Hij moet de scherven bijeen vegen en hopen dat hij van een enorme puinzooi in recordtijd nog iets kan opbouwen.'

bron: vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 10-06-2004, 16:16:06
'Persoonlijke' wedstrijdballen voor EK in Portugal

Op het komende EK-voetbal in Portugal zullen alle wedstrijden hun persoonlijke wedstrijdbal krijgen, zo maakte de UEFA vandaag bekend. Elke wedstrijd zullen er ballen bedrukt worden met geografische coördinaten van de locatie van de middenstip van het veld waarop de wedstrijd gespeeld zal worden.

Bovendien zullen de wedstrijdballen de namen van de teams, de datum van de wedstrijd en de naam van het stadion bevatten. Per wedstrijd worden er door producent Adidas twintig van zulke ballen geleverd. In totaal zullen er 2.370 Roteiro's speciaal voor het toernooi geproduceerd worden.

voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 10-06-2004, 16:16:42
Zidane over EK: 'Wij zijn er helemaal klaar voor'

Zinedine Zidane beleefde een teleurstellend seizoen met Real Madrid, mede daarom is de balvirtuoos er op gebrand om de Europese titel deze zomer te prolongeren. Volgens de visie van Zidane is Arsenal aanvaller Thierry Henry de man die daar voor moet gaan zorgen.

“Gelukkig hebben wij Henry”, aldus Zidane. “Hij heeft een goed seizoen achter de rug en hopelijk kan hij die positieve lijn doortrekken in Portugal. We zijn de regerend kampioenen en zullen de titel ten koste van alles verdedigen. We hebben verreweg de beste selectie, daarom zullen ploegen er ook op gebrand zijn van ons te winnen. Laat ze maar komen, wij zijn er klaar voor”.

voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 10-06-2004, 16:17:19
Trapattoni ziet Duitsland sneuvelen in groepsfase
   

Giovanni Trapattoni zegt in Gazetta dello Sport dat Duitsland niet verder komt dan de groepsfase. "Ze hebben nogal wat problemen", meent de veel besproken oefenmeester van het Italiaanse nationale elftal. In de groep denkt Trapattoni dat Nederland als eerste eindigt, terwijl hij Tsjechië tweede ziet worden.

"Nederland heeft de technologie en fantasie en Tsjechië domineerde de afgelopen jaren in Europa", is de onderbouwing van Trapattoni.

Trapattoni ziet Italië als eerste eindigen in haar poule, en ontmoet dan de nummer twee uit de poule van Oranje. "Een overwinning in de kwartfinale betekent dat je waarschijnlijk in de finale belandt."

"Ons elftal kan zeer ver komen. Ik heb in ieder geval een flinke koffer met kleren meegenomen, omdat ik hoop lang in Portugal te blijven", zegt hij over zijn eigen elftal. "Alleen wij hebben Totti en die zal het verschil kunnen maken."

voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 10-06-2004, 16:17:56
Stam is er gerust op: 'Heitinga waardige opvolger' 

In het tijdschrift Revu heeft Jaap Stam aangegeven dat hij vertrouwen heeft in de toekomst van Oranje, vooral in defensief opzicht. De AC Milan-verdediger stopt na Euro 2004 met interlandvoetbal, en dus verliest het Nederlands Elftal één van 's werelds beste verdedigers. De Opvolger van de Kampenaar staat al klaar.

"Op het moment heb je twee jonge jongens die er met kop en schouder boven uitsteken, dat zijn Johnny Heitinga en Wilfred Bouma." Vooral over de Ajacied is hij positief. "Zo jong en toch al zo ver. Dat is erg knap. Hij heeft de potentie om de beste verdediger van de wereld te worden. Hij is een waardige opvolger."

PSV'er Bouma zal waarschijnlijk naast Heitinga komen te spelen. "De kritiek die hij de laatste tijd over zich heen kreeg, was niet terecht. Iedereen maakt wel eens fouten, zeker als je zo weinig interlands achter je naam hebt staan", zegt Stam. De verdediger gaf aan dat hij ook in Bouma erg veel vertrouwen heeft.

voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 10-06-2004, 20:07:00
UEFA laat penalty's eerste ronde beslissen

10/6/2004  18:58

Direct na de laatste duels in de eerste groepsfase van het EK in Portugal volgt mogelijk een beslissende penaltyserie. De Europese voetbalbond (UEFA) heeft besloten op die manier de plaatsing voor de kwartfinale te regelen.
De in Nederland zo gevreesde loterij vindt alleen plaats als twee ploegen die elkaar treffen qua punten, onderling resultaat, doelsaldo en gemaakte doelpunten precies gelijk zijn geëindigd. Strafschoppen moeten in dat geval bepalen wie als nummer twee van de poule doorgaat naar de kwartfinale.

Oranje heeft slechte herinneringen aan strafschoppenreeksen. Op het EK in 1996 bleek Frankrijk beter van elf meter. Twee jaar later schakelde Brazilië het Nederlands elftal uit op het WK en weer twee jaar later troefde Italië Oranje af vanaf de stip tijdens EURO 2000.

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 11-06-2004, 09:43:22
Van Nistelrooy is de eerste keus tegen Duitsers
   
Ondanks dat een groot deel van Nederland het vertrouwen in Ruud van Nistelrooy (en Patrick Kluivert) heeft opgezegd en om Roy Makaay of Pierre van Hooijdonk schreeuwt, kiest Dick Advocaat tegen Duitsland toch voor Van Nistelrooy. Dit zei de bondscoach donderdag tegen het Nederlandse persbureau ANP.

"Er kan natuurlijk nog veel gebeuren, maar Ruud is voorlopig mijn eerste keus in de aanval", zegt de keuzeheer. "Ik denk dat Van Nistelrooy de beste aanvaller voor Oranje is. De kans is dus groot dat hij tegen de Duitsers begint."

Van Nistelrooy is blij met het vertrouwen van Advocaat. "Natuurlijk is dit lekker", verklaarde de topscorer van Manchester United. "Ik heb altijd goede hoop gehad dat ik samen met Kluivert kon spelen. Ik geloofde daar wel in. Samen presteerden we echter bijna nooit goed. Mede daarom gaan we met buitenspelers en slechts één centrale aanvaller spelen. Het is voor mij lekker als ik die spits dan ben."

In het Nederlands Elftal heeft hij echter niet altijd zoveel kunnen overtuigen. "Toch denk ik dat Ruud de ideale diepe spits is", zegt Advocaat die onder andere wees op zijn goede optreden tegen Schotland (6-0, hattrick Van Nistelrooy). "Hij heeft dat dit seizoen ook bij Manchester United weer bewezen."

"Ik ben er klaar voor. Bij Manchester United word ik ook vaak door vleugelspitsen gevoed. Dinsdag tegen Duitsland moet ik het maar eens laten zien", zei Van Nistelrooy. Kluivert is dus niet meer de eerste keus, iets wat hij sinds het EK van 1996 wel was. Advocaat: "Of ik dat aan Kluivert heb uitgelegd? Waarom zou ik."

Advocaat maakt zich zorgen over Van der Vaart

Dick Advocaat heeft verklaard dat hij zich ernstige zorgen maakt over de fysieke gesteldheid van Rafael van der Vaart, want de bondscoach had de Ajax-aanvoerder woensdag en donderdag graag bij de trainingspartijtjes gezien. De Haagse oefenmeester hoopt dat Van der Vaart vrijdag weer mee kan trainen.

"Na zo'n zware ochtendtraining had ik hem graag ook 's avonds op het veld willen zien staan", zei Advocaat donderdag tegen het ANP. "Rafael vond het echter beter om geen risico te nemen. Dat is begrijpelijk wanneer je niet helemaal fit bent. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat hij problemen heeft. Hij is dit seizoen al vaker geblesseerd geweest. We moeten maar even afwachten."

Over het herstel van Seedorf was Advocaat redelijk positief. "Hij heeft bijna nergens last meer van. We moeten maar even afwachten, het is nog te vroeg om conclusies te trekken." Het is dus nog altijd mogelijk dat hij tegen de Duitsers inzetbaar is. De medische staf verwachtte eerder dat hij het duel moest missen.

voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 12-06-2004, 09:58:50
Alle geteste Oranje-internationals negatief

11/6/2004  23:46

De vier spelers van het Nederlands elftal die vorige week werden onderworpen aan de vliegende dopingcontrole zijn allen negatief bevonden. Bij geen van de vier niet bij naam genoemde spelers werden verboden middelen aangetroffen.

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 12-06-2004, 10:58:29
'Figo vindt Deco maar een nep-Portugees'

11/6/2004  17:20

Luis Figo heeft een dag voor de start van het EK het sluimerende conflict met Deco weer actueel gemaakt. De Portugese vedette van Real Madrid liet in een interview met El Pais weten dat hij Deco een Braziliaan blijft vinden, ook al speelt hij voor Portugal.
'Ik denk niet dat de mensen blij zijn als ik Spanjaard word en voor Spanje ga spelen', legde Figo uit in de Spaanse kwaliteitskrant. 'Zoiets verstoort het groepsgevoel en daar ben ik het niet mee eens. Als je in China bent geboren dan moet je nu eenmaal voor China spelen', meent Figo.

De 31-jarige dribbelaar ontkent overigens overhoop te liggen met de rijzende ster van FC Porto. 'Ik heb niets tegen mensen die voor een andere nationale ploeg gaan spelen maar het is wel een oppervlakkige keuze. Het lijkt erop dat je ergens misbruik van maakt. Dat is mijn persoonlijke mening en die ga ik niet herzien omdat hij bij mij in de ploeg zit.'

Deco lijkt niet erg onder de indruk van de woorden van zijn collega. 'Ik heb er geen spijt van dat ik voor Portugal uitkom. Ik ben hier altijd goed behandeld en het is een genoegen om hier te spelen. Ik ben in Brazilië geboren en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nu helemaal Portugees ben en geen Braziliaan meer. Maar ik hou van Portugal en speel dolgraag voor de nationale ploeg.'

Deco is sinds maart 2003 Portugees international. Slechts een week nadat hij zijn nieuwe pasoort bemachtigde, riep Luis Felipe Scolari, de Braziliaanse bondscoach van de Portugezen, hem op. Tegen Brazilië maakte hij de cirkel rond door de winnende te maken en uit te groeien tot Portugals troetelkind.

Met FC Porto maakte Deco na de UEFA Cup-winst in 2003 ook furore in de Champions League. De kleine strateeg geldt als het creatieve brein van de succesformatie en maakte in de finale tegen AS Monaco het tweede doelpunt op karakteristieke wijze: rechts kijken, links schieten.

De roep om een basisplaats in de ploeg van Scolari wordt dan ook steeds groter. Maar Felipão lijkt vooralsnog in de openingswedstrijd van het EK tegen Griekenland voor de meer ervaren Rui Costa te kiezen. En toevalligerwijs is de spelmaker van AC Milan Figo's grote vriend.


Ook zou er een rel zijn tussen Casillas (Spanje) en Buffon (Italië).

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 13-06-2004, 10:34:04
Cristiano Ronaldo een na jongste scorer

12/6/2004  21:29

Cristiano Ronaldo is de op een na jongste speler die ooit scoorde op een Europees kampioenschap. De Portugese aanvaller tekende in het verloren duel met Griekenland voor de eindstand: 2-1.
In de laatste minuut van blessuretijd kopte Cristiano Ronaldo binnen uit een hoekschop van Luis Figo. Met zijn negentien jaar, vier maanden en zeven dagen is hij echter net te oud om de recordboeken in te gaan.

De jongste doelpuntmaker is Dragan Stojkovic. Tijdens het EK van 1984 scoorde de Joegoslaaf in de wedstrijd tegen Frankrijk. Hij benutte een strafschop, waarmee hij voor de 3-2 eindstand zorgde. Stojkovic was destijds negentien jaar, drie maanden en zestien dagen oud.

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 13-06-2004, 10:35:42
Jubileumgoals

12/6/2004  20:16

goals                   score   uitslag
1ste   Milan Galic   06/7/60   Frankrijk - Joegoslavië   0-1   4-5
50e   Zdenek Nehoda   16/6/76   Tsjechoslo. - Nederland   2-1 n.v.   3-1
100e   Alain Giresse   16/6/84   Frankrijk - België   2-0   5-0
150e   Marco van Basten   15/6/88   Nederland - Engeland   3-1   3-1
200e   Kim Vilfort   26/6/92   Denemarken - Duitsland   2-0   2-0
250e   Jan Suchoparek   19/6/96   Rusland - Tsjechië   0-1   3-3
300e   Zlatko Zahovic   18/6/00   Slovenië - Spanje   1-2   1-1
350e   Giorgos Karagounis   12/2/04   Portugal - Griekenland   0-1   1-2

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 13-06-2004, 10:36:11
Vierde afvaller bij nationale elftal van Zwitserland

De Zwitsers blijven pech hebben in Portugal. De nationale ploeg heeft zaterdag al de vierde afvaller moeten laten terugkeren naar Zwitserland. Deze keer is het derde doelman Fabrice Borer. Hij brak zijn rechterarm.

Zaterdag tijdens een schietoefening in het stadion van Leiria kwam de goalie hard ten val en schreeuwde het uit van de pijn. Een vervanger is er al. Bondscoach Jakob Kuhn riep Sébastien Roth van FC Servette op.

Marco Streller, Léonard Thurre en Johann Lonfat vielen eerder al af.

voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 14-06-2004, 16:00:27
Bouma heeft last van een achillespeesblessure

Wilfred Bouma kreeg tijdens de Oranje-training van zondagavond last van achillespees en haalde het einde van de training niet. De PSV-verdediger moest uit voorzorg de oefensessie van bondscoach Dick Advocaat missen.

Of het duel met Duitsland in gevaar komt, is nog onduidelijk. De Helmonder heeft concurrentie van Johnny Heitinga en Philip Cocu. De eerstgenoemde kan ook rechtsback spelen en de laatstgenoemde verdedigende middenvelder.


Nuno Gomes: 'Portugal is nog niet verslagen'

Griekenland dompelde heel Portugal in rouw door hun nationale selectie te verslaan. De Portugese spelers voelen zich toch nog niet verslagen.

Op een persconferentie zei Nuno Gomes: "We zijn bezweken onder de inmense druk tegen Griekenland, maar dit zal tegen Rusland zeker niet het geval zijn. We staan met de rug tegen de muur, dus we moeten gewoon winnen."

"We weten wat we moeten doen en we gaan er werkelijk alles aan doen om te winnen. We voelen ons verbonden met elkaar en we geloven in elkaar", aldus Gomes.

Rusland is de volgende opponent van het gastland, mocht men verliezen dan is het sprookje voor de Brazilianen van Europa al voorbij.

Matchwinner Zidane is Barthez enorm dankbaar

De Franse aanvoerder Zinadine Zidane is vol lof over Fabien Barthez na het stoppen van de penalty genomen door David Beckham. In een waar spectakel ging Frankrijk geheel tegen de verwachting in er in blessuretijd met de volle winst vandoor. "Hij (Barthez) bleef ondanks de 0-1 geloven in ons kunnen."

"We hadden de touwtjes niet in handen, maar uiteindelijk was het resultaat positief. We leden, maar konden de wedstrijd in ons voordeel beslissen. We speelden een slechte wedstrijd en dat we alsnog wonnen kwam voor mij als een verrassing. Wedstrijden als deze zullen de fans nooit vergeten."

"Engeland maakte het ons enorm lastig en in de rust sprak ik de spelers toe om de moed er in te houden", aldus de winnende trainer Santini. "We begonnen goed aan de tweede helft, maar de save van Barthez was alles bepalend."

Silvestre: 'Barthez wist de hoek Beckham zou kiezen'

Gisteravond kon David Beckham ruim een kwartier voor tijd de wedstrijd tegen Frankrijk beslissen. Bij een 1-0 stand in het voordeel van Engeland mocht de aanvoerder aanleggen vanaf elf meter, maar keeper Fabien Barthez redde op schitterende wijze. "Fabien had voor de wedstrijd diverse strafschoppen van Beckham bekeken, dus wist welke hoek hij zou pakken", sprak Mikael Silvestre na afloop tegenover de BBC.

"Het was een geweldige redding van Fabien. Hij heeft ons in de wedstrijd gehouden." Silvestre zei ook na afloop dat hij van geluk mocht spreken dat hij slechts geel kreeg toen hij de doorgebroken Wayne Rooney onderuit haalde. "Het verbaasde mij dat ik alleen maar geel kreeg. Hij had mij ook met rood van het veld kunnen sturen."

voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 14-06-2004, 17:09:25
Nederland-Duitsland met te grote Duitse doelen

14/6/2004  16:59

Bild-reporter Hans-Jürgen Schäfer heeft een scoop. De doelen in Estádio Dragão, waar Nederland en Duitsland dinsdag hun eerste wedstrijd op het EK afwerken, blijken beide niet de reglementaire grootte van 2,44 meter hoog en 7,32 meter breed te hebben.
De linkerdoelpaal van het doel voor de zuid-tribune blijkt volgens Schäfers meting met een geijkt meetlint maar liefst één centimeter te hoog. En erger nog: beide goals zijn 7,35 meter breed, een verschil van drie centimeter. Als klap op de vuurpijl blijkt een Duits bedrijf uit Rheinland-Pfalz de fabrikant te zijn van de doelen in Oporto.

Portugal zou het eerste slachtoffer geweest kunnen zijn van de Duitse niet-Gründlichkeit. Het gastland ging in de openingswedstrijden tegen Griekenland verrassend met 2-1 onderuit. De Griekse goals zaten in de uiterste hoek, maar of drie centimeter minder een zege in de weg had gestaan, valt te betwijfelen.

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 19-06-2004, 10:50:56
Geschorste spelers tijdens EURO 2004

18/6/2004  10:00

 De volgende spelers zijn geschorst tijdens EURO 2004
 

speler   vergrijp   schorsing   mist
Giorgos Karagounis (Gri)   2x geel   1 duel   Rusland
Carlos Marchena (Spa)   2x geel   1 duel   Portugal
Alexei Smertin (Rus)   2x geel   1 duel   Griekenland
Sergei Ovchinikov (Rus)   rood   1 duel   Griekenland
Francesco Totti (Ita)   onsportief gedrag   3 duels   Zweden, Bulgarije, kwartfinale
Bernt Haas (Zwi, foto)   geelrood   1 duel   Frankrijk
Rosen Kirilov   2x geel   1 duel   Italië
Gennaro Gattuso   2x geel   1 duel   Bulgarije
Fabio Cannavaro   2x geel   1 duel   Bulgarije
Tobias Linderoth   2x geel   1 duel   Denemarken

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 19-06-2004, 10:51:59
Ingewikkelde regels bij gelijk puntenaantal op EK

In de groep van Italië, Zweden, Denemarken en Bulgarije is het nog ongemeen spannend, maar als Nederland morgen de punten deelt met Tsjechië kan het ook in die groep gaan aankomen op onderlinge resultaten. De UEFA heeft voor Euro 2004 namelijk verschillende nieuwe regels opgesteld bij gelijke puntenaantallen.

Voetbalzone.nl wil de bezoekers op de hoogte stellen en hieronder volgt dan ook een overzicht. Als voorbeeld de groep van Italië. De kans is namelijk groot dat Zweden en Denemarken het in de laatste groepswedstrijd op een akkoordje gooien en dan moeten de Italianen wel heel veel scoren tegen Bulgarije.

Voor Zweden en Denemarken is het gunstig als beide ploegen met grote cijfers gelijkspelen. Dan zouden ze elkaar expres moeten laten scoren en de wedstrijd bijvoorbeeld in 3-3 laten eindigen.

Wat telt het zwaarst bij gelijke punten aantallen?
1. Onderlinge resultaten
Er van uitgaande dat drie ploegen vijf punten hebben gehaald, wordt er naar de onderlinge resultaten gekeken. Won ploeg A van ploeg B in het onderlinge duel maar is het puntenaantal gelijk, dan is ploeg A dus in het voordeel.

2. Gelijke spelen bij ongelinge duels
Echter, het kan ook zo zijn dan drie ploegen in de onderlinge duels gelijkspeelden. Dan wordt er gekeken naar het doelpuntenaantal bij deze wedstrijden. Eindigde A tegen B in 2-2, A tegen C in 2-2 en B tegen C in 1-1, dan is opnieuw ploeg A in het voordeel.

3. Gelijke spelen met het zelfde aantal doelpunten
Om het nog ingewikkelder te maken, komen er penalty's als de onderlingen duels tussen A, B en C precies gelijk zijn geëindigd (bijvoorbeeld allen in 0-0). Twee van deze drie teams moeten elkaar dan treffen. Dat betekent dat deze twee ploegen strafschoppen gaan nemen.

4. Tegentanders treffen elkaar niet op laatste speeldag
Is het echter zo dat twee teams die in alles gelijk zijn geëindigd elkaar in het laatste groepsduel elkaar niet treffen, dan wordt waarschijnlijk geloot. Er gaan echter ook geruchten dat het gaat om hoe hoog een land staat op de FIFA-ranking. De UEFA geeft op dit punt geen duidelijkheid. De kans is zeer klein dat dit zal voorkomen.

voetbalzone.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 19-06-2004, 10:53:21
'Makaay, Sneijder, De Boer en Robben effectiefst'

Oranje maakt een grote kans op winst op de Tsjechen als Roy Makaay, Frank de Boer, Wesley Sneijder en Arjen Robben in de basiself beginnen. Dit is niet de mening van een voetbalkenner maar dit blijkt uit onderzoek van Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Team Support Systems (TSS), dat de effectiviteit van de spelers onderzoekt.

Op dit moment is van die vier spelers geen een zeker van een basisplaats. Makaay heeft maar liefst drie spitsen voor zich, Bouma kreeg tegen Duitsland de voorkeur boven De Boer, Sneijder krijgt ondanks zijn goede spel geen basisplaats en bondscoach Dick Advocaat is niet overtuigd van de fitheid van Robben.

Onder andere het geven van goede passes, 1 op 1-duels winnen en het scoren van doelpunten telt zwaar mee met beoordeling van de spelers. Tijdens elke wedstrijd van het Nederlands Elftal wordt de score van elke speler bijgehouden. Tijdens de wedstrijd tegen de Duitsers kreeg Oranje een 5.87, terwijl Duitsland een 5.45 kreeg.

Tijdens de wedstrijd met Duitsland was Rafael van der Vaart de beste speler. Hij kreeg een 6.75. Boudewijn Zenden was met een 4.98 de slechtste speler. Ook Ruud van Nistelrooy deed het met een 5.01 heel erg slecht. Invallers Sneijder, Overmars en Van Hooijdonk deden het allen veel beter dan hun voorgangers.

Advocaat: 'Onze vriend Robben moet nog werken'

Bondscoach Dick Advocaat start voorlopig niet met Arjen Robben in de basis. Dat werd donderdag tijdens de persconferentie duidelijk. Hij zette vraagtekens bij de fitheid van de Chelsea-aankoop.

''Onze vriend Robben moet nog werken. Ik weet dat hij woensdag heeft gezegd dat hij er volledig klaar voor is. Dat zei hij vorige week ook en wij vinden dat hij de scherpte nog niet heeft. Wij zien hem elke dag met de trainingen.''

De technische staf vindt dat de andere spelers zich tijdens de trainingen in de duels met Arjen Robben inhouden. Zij willen daarom eerst zien hoe de Bedumer zich staande houdt als er voor de volle honderd procent weerstand wordt geboden.

voetbalzone.nl

Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 19-06-2004, 11:31:48
'Het groot nationaal Oranje-ABC'

19/6/2004  11:27

A     Advocaat, Dick. Bondscoach. Ook: Angsthazenvoetbal. En: Aanpassen (aan de tegenstander). Verder: Algarve. Tijdelijke thuisbasis. Mooie golfcourts ook.
B     Barcelona. Hofleverancier van Oranje. Ook: Ballack, Michael. Dé Duitse kwelgeest van de afgelopen week.
C     Cruijff, Johan. Alleswetend orakel. Wil Oranje (terecht) naar de volksaard zien spelen. Ook: Clarence (Seedorf). Nationale pispaal, maar heeft dezer dagen een harde dobber aan Advocaat.
D     Doemscenario. Treedt in werking indien Oranje gelijkspeelt tegen de Tsjechen en Duitsland wint van Letland.
E     Eef (Brouwers). Hield vroeger Beatrix uit de wind, bedenkt nu gelikte oneliners voor de spelers.
F     Favoriet. Als Oranje meedoet, schijnt het favoriet te zijn. Verder: Franje. Kleefde vroeger nog wel 'ns aan het spel van Oranje. Ook: Fat lady. Pas als zij zingt is het écht voorbij.
G     Graatje (Hindriks). Bekendste Oranje-fan. Zie ook Indiaan.
H     Hup Holland Hup. Enige voetballied dat het carnavaleske Oranje-legioen (voor de helft) uit het hoofd kent. En: Hoop. Doet leven. Voorts: Hollandse school. Typisch Nederlandse voetbalstijl, onbekend bij Advocaat.
I     Indiaan. Meest Irritante Oranje-fan van allemaal. Zie ook: Graatje.
J     Japie (Stam). Oranje's enige verdediger. Skinhead, maar komt er evenals Jorien van den Herik mee weg. Ook: Jan (Mulder). Zakkenvullende B-acteur uit Villa BvD (sic Dick Advocaat).
K     Kluivert, Patrick. Voormalig Oranje-spits. 27 jaar, topscorer aller tijden, maar heeft beste tijd al gehad. Ook: Kritiek. De internationals zijn hier niet van gediend. Verder: Klote. Oranje's spel tegen België, Ierland en Duitsland in één woord.
L     Linkspoten. Onontbeerlijk in een elftal, maar Oranje heeft er teveel. Ook: Legioen. Houdt van voetbal maar vooral van carnaval, verstiert consequent het volkslied van de opponent en kent maar één half voetballied uitwendig (zie ook: Hup Holland Hup).
M     Mannschaft. Nationale erfvijand en dat is ook goed zo.
N     Nederlands elftal. Synoniem voor Oranje. Ook: Nedved, Pavel. Sterspeler van de komende tegenstander Tsjechië.
O     Oranje. Huiskleur van de EK-organisatie.
P     Pi-Air (van Hooijdonk). Nationale knuffelbeer en ideale pinchhitter. Ook: Poortmans. Bijnaam van recordinternational Frank de Boer - tegenwoordig rechts op de bank. Verder: Pitbull. Bijnaam van Edje Davids, aka de Piraña. En: Penalty. Wordt door Oranje zó goed beheerst dat er niet meer op geoefend hoeft te worden.
Q     Querpass. Goed Duits voor breedtepass. Wordt door iedere international tot in de perfectie beheerst.
R     Robb'n, Arjen. Neêrlands hoop. Verder: Ruit. Aan diggelen gevallen in de voorbereiding, scherven brachten (nog) geen geluk. Ook: Roteiro. Door Adidas vervaardigde EK-bal. Wordt door velen omschreven als baksteen.
S     Sar, Edwin van der. Keeper. Degelijk maar saai. Verder: Seska Republika. Verworden tot angstgegner van Oranje. En verdomd, vanavond spelen we tegen ze. Ook: Sylvie (Meis). Lekker ding, bekendste spelersvrouw van dit moment.
T     Torphantom, aka Roy Makaay. Enige Oranje-spits die écht in vorm is. Verder: Tante Käthe. Bijnaam van de Duitse Teamchef Rudi Völler, bleek de afgelopen week opvallend symphatisch.
U     Uitschakeling. Lijkt nabij. Edoch, zie: Robb'n, Torphantom, Hoop en Fat lady.
V     Van the Man aka Ruud van Nistelrooy. Redder tegen de Mannschaft. Verder: Vier-drie-drie. Hét systeem van Oranje, naar de volksaard. Mét vleugels dus.
W     Willem de Zwijger. Willem van Hanegem aka De Kromme. Assistent. Doet ook z'n jongste bijnaam weer alle eer aan. Verder: WK'74. Referentiekader van alle Oranje-elftallen. Ook: Wilhelmus. Volkslied. Wordt door maar weinig internationals beheerst. Nou en?
X     X-pass. Crosspass (Engels). Zie ook: Querpass.
Y     Y-grek. Eeuwige discussie. Maar Cruijff en Van Hooijdonk schrijven we zónder, en Van Nistelrooy mét.
Z     Zenden, Boudewijn. Aanfluiting tegen de Duitsers. Verder: Zestien miljoen bondscoaches. Schromelijk overdreven metafoor, al hebben ze bijna alle zestien miljoen meer moed dan Advocaat. Voorts: Zeister visie. Anti-pool van Hollandse school. Zou verboden moeten worden.


Geert Jan Darwinkel
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Ongewensd Persoon op 26-06-2004, 17:08:31
Ik hoor net dat het meisje van DubbelFriss eigenlijk een Zweedse is  :o De schande


(Ze woont nu wel in NL)
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 27-06-2004, 11:35:18
Blessures voor Nuno Gomes en Andrade

26/6/2004  17:58

Nuno Gomes en Jorge Andrade zijn niet ongeschonden uit de strijd gekomen. De twee Portugezen hebben een enkelblessure overgehouden aan de kwartfinale tegen Engeland.
De aanvaller en verdediger hebben rust voorgeschreven gekregen en hebben daarom de training moeten laten schieten. De medische staf heeft goede hoop dat Nuno Gomes en Andrade woensdag in de halve finale inzetbaar zijn.

Portugal moet het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van Nederland-Zweden.


vi.nl

Bied dit hoop voor Nederland?!
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: LC op 27-06-2004, 22:07:56
Niet helemaal, Andrade heeft in een persconferentie gemeld dat het met zijn blesure wel weer goed zit
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 28-06-2004, 16:33:53
Nederland-Portugal in handen Anders Frisk

28/6/2004  12:32

Ondanks, en dankzij, de uitschakeling heeft Zweden toch een rol in de eerste halve finale van het EK. De UEFA heeft Anders Frisk aangesteld voor de ontmoeting tussen Nederland en Portugal.
Frisk stond op de kandidatenlijst van de UEFA, maar moest gezien zijn nationaliteit afwachten wat 'zijn' Zweden tegen Nederland zou doen. Met de uitschakeling kon het licht op groen voor de Zweedse arbiter, die Oranje dit toernooi tegen Duitsland heeft gefloten. Nederlands tegenstander Portugal kreeg tegen Spanje te maken met Frisk.

Pierluigi Collina fluit de andere halve finale tussen Tsjechië en Griekenland. Voor de Italiaan is het zijn laatste optreden op een groot toernooi, omdat hij vanwege zijn leeftijd over twee jaar niet meer in aanmerking komt voor een uitverkiezing.

De finale staat onder leiding van Markus Merk. De Duitser kreeg vier jaar geleden de verantwoordelijkheid voor de halve eindstrijd (Nederland-Italië).

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 28-06-2004, 16:34:29
'Terreur van het eigenbelang ten einde'

28/6/2004  10:02

Het spel tegen Zweden was dan niet best, het Oranje van die kwartfinale was een toonbeeld van een ongekende saamhorigheid. De Nederlandse media spreken over 'Oranje één grote familie', maar ook over 'gemengde gevoelens'.
De Volkskrant zag tegen Zweden een nieuw Oranje. 'Het Nederlands elftal is het Nederlands elftal niet meer, zo bleek zaterdag in de Algarve waar Nederland korte metten maakte met zijn reputatie.' Natuurlijk refereerde Paul Onkenhout aan het afrekenen met het strafschoppenvirus, maar vooral ook aan de gegroeide saamhorigheid. 'Op het elftal is nog steeds van alles aan te merken, technisch en tactisch, maar aan de terreur van het eigenbelang is een einde gekomen.'

'Het Nederlands elftal waant zich niet meer onoverwinnelijk en profiteert daar nu ten volle van, als collectief dat heeft geleerd hoe waardevol bescheidenheid kan zijn. En zelfkritiek', schrijft Onkenhout, die ongeacht het resultaat van woensdag concludeert dat 'de ploeg zichzelf heeft overtroffen'.

'Oranje één grote familie'. Voor het Algemeen Dagblad was het ongebruikelijke familietafereel, waarbij de kinderen van de Oranje-internationals op het veld deelden in de feestvreugde, een beeld van de 'complete verbroedering'. 'Het had te maken met de makkelijke bereikbaarheid van het veld. Maar veel meer was het het gevolg van de totale verbroedering die er in en om oranje is ontstaan', schrijft het AD. 'Het paste bij het beeld dat het Nederlands elftal op een zenuwslopende avond in Algarve presenteerde, een steeds hechtere eenheid die verder reikt dat het elftal alleen.'

'De zwakte van weleer ontluikt in Portugal plotseling tot de kracht van het Nederlands elftal', schrijft Chris van Nijnatten in het commentaar in dezelfde krant. 'Het praathuis van weleer is getransformeerd tot een aantrekkelijke mobiele eenheid, die op termijn ook weer attractief en aanvallend kan gaan spelen.'

Volgens Trouw is de positie van Advocaat gewijzigd. 'Zoet waren de overwinningen van Van der Sar en Heitinga en Robben, de doelman en de twee jongelingen die Oranje ongedacht zelfverzekerd van een traumatiserende last van het verleden hebben verlost, maar de zoetste overwinning boekte zaterdagavond in Faro de bondscoach. Voor Dick Advocaat nam het nu al gedenkwaardige EK een even verheugende als interessante wending', schrijft Henk Hoijtink, die Advocaat toedicht 'zijn belegen team de noodzakelijke verfrissing toe te hebben gediend'.

'Gemengde gevoelens na succes', De Telegraaf plaatst flinke kanttekeningen bij het bereiken van de halve finale. Natuurlijk is de halve finale reden voor een feestje, maar 'de uitvoering van het Nederlands elftal stemt tot diep nadenken' schrijft Jaap de Groot. 'De vijf puntgave strafschoppen en de bevrijdende redding van Edwin van der Sar voorkwamen een storm van kritiek. Omdat niemand met een uitschakeling op zo'n manier vrede had kunnen hebben.'

Volgens De Groot ontsnapte Advocaat door de zege aan 'een tweede volkswoede', die door de wissel van Davids kon zijn gevoed. 'Puur voetballend bekeken deed Oranje tegen de matige Zweden zelfs stappen terug. Het was omdat de in topvorm verkerende aanvallers Arjen Robben en Ruud van Nistelrooy op basis van hun individuele acties veel verbloemden, want vanuit het collectief werd het duo nauwelijks in stelling gebracht.

'Toch ging de analyse van Advocaat na Nederland-Zweden hieraan voorbij. Veel wat anderen slecht vonden (de te angstige defensie en de tactisch ongedisciplineerde Seedorf), vond de bondscoach juist goed. Waarbij de '"slachtoffers' van deze situatie (de vleugelaanvallers en Edgar Davids) werden bekritiseerd en zelfs gewisseld', aldus De Groot in De Telegraaf. Als Advocaat zijn mening niet herziet moet gevreesd worden voor een harde nederlaag. 'In dat geval rest slechts de herinnering aan die gedenkwaardige strafschoppenreeks.'


vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 28-06-2004, 16:35:14
Tsjechië nu favoriet bij bookmakers

27/6/2004  23:11

Het optreden van Tsjechië tot dusverre op het EK (vier overwinningen) heeft die ploeg bij de Engelse bookmaker William Hill nu in de favorietenrol gedrukt. Eén ingelegde pond is goed voor een uitbetaling van 2,37 ponden.
De Tsjechen zijn bij de bookies overigens behoorlijk gestegen: aan het begin van het toernooi kende het land nog een bescheiden quotering van 1:15.

Gastland Portugal en Nederland, die elkaar aanstaande woensdag in Lissabon treffen, volgen op gepaste afstand. Een Portugese kent een quote van 1:3,2. Een overwinning van Oranje levert 3,5 ponden per 1 pond inleg op.

Volgens de bookmakers is het met de Griekse verrassing nu wel gedaan. Griekenland krijgt van William Hill een quotering van van 1:11.

Volgens het bookmakerskantoor zijn Portugal en Nederland overigens bijzonder aan elkaar gewaagd. Een Portugese zege op Oranje wordt ingeschaald op 1:2,37. Een overwinning van Nederland in Lissabon staat op 1:2,7.

   De kanshebbers volgens de bookmakers
 
  Land   Quotering   
1.   Tsjechië   2,37   
2.   Portugal   3,2   
3.   Nederland   3,5   
4.   Griekenland   11   
 

vi.nl

Nederland, geen favoriet, maar je weet maar nooit
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 28-06-2004, 16:36:24
SportBild: 'Makaay had rode kaart moeten krijgen' (voetbalzone.nl)

Roy Makaay had het einde van Nederland-Zweden nooit mogen halen, zeggen de Zweedse kranten na het verlies na penalty's. De kranten namen het artikel in de Duitse roddelkrant SportBild over, waarin dit bericht werd gemeld.

Makaay zou vlak voor het begin van de eerste verlenging naar het toilet zijn geweest. Dit zou hij vergeten te melden zijn aan de Slowaakse scheidsrechter Lubos Michel. Daarom had Makaay geel moeten hebben. Omdat de Nederlander later wél geel kreeg voor een overtreding, had hij dan dus rood moeten krijgen. Het lijkt echter meer op een slappe smoes voor de nederlaag.

Makaay had bij die rode kaart dan ook nooit de vijfde penalty de belangrijke vijfde strafschop kunnen nemen. De Zweden hadden bij een misser van Makaay immers zegegevierd en door naar de halve eindstrijd gegaan.

Overigens valt er aan de juistheid van de beweringen van de Zweedse en Duitse kranten te twijfelen. Mocht Makaay geel hebben gehad, dan zou hij zich wel ingehouden hebben en geen overtreding hebben gemaakt in de verlenging.
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 29-06-2004, 14:41:45
Oranje-youngsters: 'Liever geen Figo!'

29/6/2004  10:04

Als het aan de jonkies in de selectie van het Nederlands elftal ligt, dan woensdagavond in Lissabon toch maar liever een Portugal zonder Luis Figo.
De youngsters van Oranje - Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Wilfred Bouma en Johnny Heitinga - kregen maandag op de persconferentie van Oranje gezamenlijk de vraag voorgelegd of ze liever tegen een Portugal mét of zonder Luis Figo zouden willen spelen. De vedette van weleer is immers duidelijk op zijn retour.

Na een lange stilte nam Rafael van der Vaart uiteindelijk het woord. 'Dan toch maar liever geen Figo. Je zult net zien dat hij juist tegen ons nog eens zijn oude niveau haalt en de pannen van het dak speelt', sprak de Ajacied.

Dick Advocaat was overigens precies dezelfde mening toegedaan. De bondscoach ziet het liefst Simão op de plek van de 'oude vos' (31). 'Figo blijft immers een onberekenbare speler. Hij kan in misschien zijn laatste interland de wedstrijd zo maar beslissen', aldus de bondscoach.

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 29-06-2004, 14:42:30
Oranje tegen Portugal opnieuw in het wit

29/6/2004  8 :21

Het Nederlands elftal zal, zoals zaterdag in de kwartfinale tegen Zweden, ook in de halve finale tegen Portugal in het wit spelen.
Omdat Portugal (los van het feit dat het het gastland is) volgens het speelschema 'thuis' speelt, heeft de Europese voetbalbond besloten dat zij in het vertrouwde thuistenue mogen opdraven: rood shirt, groene broek, rode kousen

 'Nederland en Portugal houden van de bal'

28/6/2004  22:18

De halve finale tussen Nederland en Portugal is er eentje waar de strijd om de bal centraal zal staan. De statistici van de UEFA becijferden namelijk dat Oranje en het gastland de twee ploegen zijn die het meeste van de bal houden.
In de voorgaande vier duels hadden Nederland en Portugal gemiddeld 58 procent balbezit. Geen ander land kan op zo'n overwicht bogen.

Tsjechië en Griekenland, die in de andere halve finale bepalen wie er naar de eindstrijd gaat, gaan van een heel andere tactiek uit. De Tsjechen hebben gemiddeld 49 procent balbezit, de op de Duitse leest geschoolde Grieken slechts 42 procent en nemen daarmee en veertiende plaats in.

Balbezit zorgt uiteindelijk ook voor veel hoekschoppen, zo blijkt uit de cijfers. In dat klassement is Portugal koploper. De ploeg van Luiz Felipe Scolari mocht er al 40 nemen, dus tien per wedstrijd. Dick Advocaats mannen kregen er in totaal acht minder en staan tweede.

 Statistieken tot aan de halve finale van het EK
 



Balbezit   Hoekschoppen   
1.   Nederland 58% 1.   Portugal 40
      Portugal 58% 2.   Nederland 32
9.   Tsjechië 49% 3.   Tsjechië 28
14. Griekenland 42% 11. Griekenland 16

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 29-06-2004, 14:43:03
Nedved dreigt en laat ploeggenoten wachten

28/6/2004  20:56

Pavel Nedved heeft het op zijn geweten dat de Tsjechen pas laat de slaap konden vatten na de gewonnen kwartfinale tegen Denemarken. De aanvoerder van Tsjechië moest naar de dopingcontrole en stond niet toe dat zijn ploeggenoten alvast het vliegtuig pakten.
'Hij zei: Als jullie weggaan, speel ik niet mee in de halve finale', liet Tomáas Galásek weten voor de camera's van SBS 6. 'Het was geen geintje, hij was serieus. We hebben toen overlegd met de trainer en besloten te wachten. Hij is wel de aanvoerder.' Met als gevolg een late vlucht en een korte nacht.

Tsjechië komt donderdag weer in actie. In Porto strijdt de ploeg van bondscoach Karel Brückner met Griekenland om een plaats in de finale van het EK 2004 in Portugal.

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 29-06-2004, 18:36:12
Scolari: 'Frisk, pas op voor Hollandse trucjes'

29/6/2004  17:31

De oorlog lijkt begonnen. Na alle aardige woorden van wederzijds respect die de laatste dagen vielen te noteren uit Portugese en Nederlandse monden, vond Luiz Felipe Scolari het nodig om te waarschuwen. 'Scheidsrechter Frisk, pas op voor de Hollandse trucjes.'
De Portugese bondscoach Scolari staat bekend als succescoach, maar de 55-jarige is ook omstreden omdat het zijn filosofie is dat resultaat voor alles gaat. Op allerlei manieren is het geoorloofd te winnen: via ruw spel, provocatie, defensief vechtvoetbal, zelfs via tijdtrekken van ballenjongens. Het was dan ook niet geheel onverwacht, dat de Braziliaan zich dinsdag richtte tot scheidsrechter Anders Frisk.

'De scheidsrechter moet voorzichtig zijn, om de Nederlanders geen voordeel te geven. Rechtsback Reiziger tilt altijd een voet van de grond als hij ingooit, terwijl Ruud van Nistelrooy vaak buitenspel staat bij vrije trappen en daardoor voordeel heeft', somt Scolari enkele Hollandse trucjes op. 'We hebben hun spel geanalyseerd, dus we zijn op de hoogte van dit soort details.'

Scolari richtte zich de laatste dagen ook met een waarschuwende vinger naar het Portugese volk, dat naar zijn mening iets te eurforisch is na het bereiken van de halve finale. 'We zullen al het mogelijk doen om de finale te bereiken, maar een hoop mensen lijken te vergeten dat we een zeer goede tegenstander hebben. We hebben de halve finales bereikt, en dat was mijn doel, toen ik deze baan accepteerde. Maar we hebben nog niets gewonnen, en we zullen dat ook niet doen, als we de finale niet bereiken.'

Van een favorietenrol wil hij al helemaal niet weten. 'Als ik de statistieken bekijk dan is er niet veel verschil tussen beide landen op het gebied van balbezit, schoten op doel en overtredingen. Dus ik zou niet weten waarom wij de favoriet zijn.'

Over zijn tactiek wilde Scolari weinig kwijt. 'Ons doel is het om het leven van onze tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken, en zij zullen waarschijnlijk hetzelfde doen. Ik zou wel graag willen dat we cool aan een wedstrijd beginnen. We kregen tegen Griekenland en Engeland heel snel doelpunten tegen, waardoor we van begin af aan achter de feiten aan liepen, net als tegen Spanje. In deze wedstrijd zou ik graag ons spel willen opbouwen.'

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 29-06-2004, 18:37:33
'Van Nistelrooy in basis, Robben op de bank'

29/6/2004  12:58

In het favoriete elftal van Kaiser Franz Beckenbauer is één basisplaats ingeruimd voor een Nederlander: Ruud van Nistelrooy. Arjen Robben moet genoegen nemen met een plaatsje op de bank. Wel staan er twee Duitsers in zijn ploeg: Michael Ballack op het middenveld en Philipp Lahm als linksback. 'Ik kijk natuurlijk een beetje vanuit Duits perspectief, en Ballack en Lahm hadden wel de minste schuld aan de uitschakeling.'
Beckenbauer's favoriete elftal in Bild kent een 4-2-4-opstelling. 'Veel te aanvallend natuurlijk voor een realistische wedstrijd, maar de spitsen domineren nu eenmaal dit EK', verdedigt der Kaiser zijn offensieve strijdplan. Dat gaat uiteraard ten koste van het middenveld: 'Normaal gesproken horen ook Karel Poborsky en Fredrik Ljungberg in mijn EK-ploeg te staan.'

De favoriete EK-selectie van Franz Beckenbauer
Doel: Ricardo (Portugal).
Verdediging: Thomas Helveg (Denemarken), Troianos Dellas (Griekenland), Sol Campbell (Engeland), Philipp Lahm (Duitsland).
Middenveld: Pavel Nedved (Tsjechië), Michael Ballack (Duitsland)
Aanval: Milan Baros (Tsjechië), Ruud van Nistelrooy (Nederland), Wayne Rooney (Engeland), Henrik Larsson (Zweden).

Reservebank:
Doel: Cech (Tsjechië), verdediging: Ferreira (Portugal), Kapsis (Griekenland), Laursen (Denemarken), Zambrotta (Italië), middenveld: Poborsky (Tsjechië), Lampard (Engeland), Ljungberg (Zweden), aanval: Robben (Nederland), Ronaldo (Portugal).


vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 29-06-2004, 18:39:38
UEFA: 'Geel van Nedved blijft staan'

29/6/2004  17:57

De UEFA reageerde snel op het verzoek van de Tsjechen om de gele kaart van Pavel Nedved nog eens te bestuderen. Met een kort maar krachtig 'nee' kreeg Tsjechië niet zijn zin.
Heel zakelijk wees de UEFA naar het reglement. Volgens artikel 44, paragraaf 3 en 4 is het niet mogelijk om op deze manier een gele kaart opnieuw onder de loep te nemen. De Tsjechische bond was op de hoogte van deze regels, maar hoopte dat de UEFA-bobo's een uitzondering wilden maken.

Nedved kreeg in de 61ste minuut van de kwartfinale tegen Denemarken een gele kaart, omdat hij Jesper Grønkjær zou hebben gehaakt. Na bestudering van de televisiebeelden werd niet echt duidelijk dat de Tsjechische aanvoerder de Deen had geraakt. Ogenschijnlijk was scheidsrechter Valentin Ivanov in het theater van Grønkljær getrapt, die zich liet vallen en vervolgens verontwaardigd verhaal ging halen bij Nedved en ook nog aan diens haren trok.

Nedved vreest eenzelfde scenario als vorig seizoen, toen hij in de halve finale van de Champions League tegen een gele kaart aanliep. Hierdoor moest hij toekijken tijdens de finale waarin zijn Juventus verloor van AC Milan. 'Maar ik zal mijn speelstijl niet veranderen en ik ben ook niet van plan om mijn been terug te trekken', keek Nedved vooruit naar de halve finale tegen de Grieken.

Dat uitgerekend Nedved zich voordoet als slachtofffer van een schwalbe mag hypocriet genoemd worden. De dynamische middenvelder was er met een vrijwillige valpartij tegen Oranje ook verantwoordelijk voor dat John Heitinga eerder dit toernooi een geelrode kaart kreeg aangesmeerd.

vi.nl

PORTUGAL-NEDERLAND: 11,5 MILJOEN
--------------------------------------------------------------------------------
 
De laatste EK stuiptrekking:
Portugal - Nederland is de op één na best bekeken voetbalwedstrijd ooit. In totaal 11,5 miljoen Nederlanders hebben woensdagavond op z'n minst een gedeelte van de door Oranje verloren halve finale op Nederland 2 gezien.
De best bekeken wedstrijd ooit is het duel tussen Nederland en Brazilië in de halve finale van het Wereldkampioenschap in Frankrijk in 1998. In deze wedstrijd zagen 11,7 miljoen Nederlanders Oranje verliezen na een strafschoppenserie.
De meeste Nederlanders, 8,7 miljoen, bekeken de wedstrijd tegen Portugal woensdag in eigen huis. Nog eens 1,9 miljoen mensen zagen de verrichtingen van het Nederlands elftal bij buren, kennissen of familie. Het café was voor 700.000 oranjefans de ideale kijklocatie, terwijl 200.000 Nederlanders de wedstrijd elders, zoals op het werk, bekeken.
De NOS beschouwt het EK-Voetbal 2004 als uiterst succesvol, want alle vijf de gespeelde wedstrijden van het Nederlands elftal zijn in de toptien van meest bekeken voetbalwedstrijden ooit beland (ANP).
 

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF 
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Anzjie op 30-06-2004, 00:09:12
SportBild: 'Makaay had rode kaart moeten krijgen' (voetbalzone.nl)

Roy Makaay had het einde van Nederland-Zweden nooit mogen halen, zeggen de Zweedse kranten na het verlies na penalty's. De kranten namen het artikel in de Duitse roddelkrant SportBild over, waarin dit bericht werd gemeld.

Makaay zou vlak voor het begin van de eerste verlenging naar het toilet zijn geweest. Dit zou hij vergeten te melden zijn aan de Slowaakse scheidsrechter Lubos Michel. Daarom had Makaay geel moeten hebben. Omdat de Nederlander later wél geel kreeg voor een overtreding, had hij dan dus rood moeten krijgen. Het lijkt echter meer op een slappe smoes voor de nederlaag.

Makaay had bij die rode kaart dan ook nooit de vijfde penalty de belangrijke vijfde strafschop kunnen nemen. De Zweden hadden bij een misser van Makaay immers zegegevierd en door naar de halve eindstrijd gegaan.

Overigens valt er aan de juistheid van de beweringen van de Zweedse en Duitse kranten te twijfelen. Mocht Makaay geel hebben gehad, dan zou hij zich wel ingehouden hebben en geen overtreding hebben gemaakt in de verlenging.


PIPI SKANDAAL Schreef de bild ::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Anzjie op 30-06-2004, 00:11:43
Bild 'eist' diskwalificatie Oranje

Uitgegeven: 28 juni 2004 13:27
Laatst gewijzigd: 29 juni 2004 15:44

LISSABON - De Duitse boulevardkrant Bild denkt bij het Europees kampioenschap voetbal in Portugal een grote zaak op het spoor te zijn. In de maandageditie eist het sensatieblad diskwalificatie van het Nederlands elftal wegens onreglementair handelen van Roy Makaay. Bild spreekt in vette letters van een 'Pipi-Skandal'

De spits van Bayern München zou zonder toestemming van de arbitrage een plaspauze hebben ingelast. Volgens Bild ging Makaay in de fout na de normale speeltijd in de kwartfinale zaterdag tegen Zweden, die Oranje uiteindelijk via strafschoppen won, mede dankzij een rake trap van Makaay.

De topscorer van Bayern kwam in de 87e minuut in het veld. Vlak voor het begin van de eerste verlenging dook hij volgens Bild snel de catacomben in om naar het toilet te gaan. Hij was weer op tijd terug om de aftrap mee te maken. Makaay kreeg in de 116e minuut de gele kaart voor een overtreding op een Zweedse tegenstander.

Volgens Bild had de spits op dat moment uit het veld gestuurd moeten worden. Want, zo voerde de krant een Duitse spelregelkenner op, een speler die zonder toestemming van de arbitrage het veld verlaat om naar te catacomben te gaan, dient met de gele kaart bestraft te worden. Na zijn 'terechte' rode kaart had Makaay geen strafschop meer voor Oranje kunnen benutten.

Zowel in het Nederlandse als Zweedse kamp is nog niet op de opmerkelijke 'onthulling' van Bild gereageerd.

Bron: nu.nl

Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 3-07-2004, 13:16:32
Sneijder snapt Advocaat niet en hoopt op Koeman
(voetbalzone.nl)

Wesley Sneijder zegt in een interview met Het Parool dat hij samen met zijn maatje Rafael van der Vaart een slecht gevoel heeft over het Europees Kampioenschap. De Ajacieden schoten Oranje naar Portugal, maar op het EK kreeg Clarence Seedorf zonder een aanwijsbare reden de voorkeur boven Sneijder.

Dick Advocaat koos zoals hij in zijn loopbaan bijna altijd deed voor ervaring. Seedorf kwam daardoor in de basis na het 1-1 gelijkspel tegen Duitsland. De rest van het toernooi speelde de AC Milan-middenvelder echter zeer matig, maar hij bleef in de basis. Als argument gebruikte Advocaat zijn kwaliteiten als leider.

"Ik zie dat het elftal iets mist en die schakel wil ik zijn. Word wakker, dacht ik", zegt Sneijder. "Ik heb geen fijn EK gehad. Over vijf jaar zal ik zeggen dat het positief was om mee te maken, maar nu overheerst de teleurstelling. De coach maakte een keuze, die voor mij moeilijk te verkroppen is. Ik ben echt ontevreden."

"Van de befaamde wedstrijd tegen Schotland tot twee dagen voor de wedstrijd tegen Duitsland was ik dé man. Ineens tel je niet meer mee. Dat geeft een dubbel rotgevoel. Ik ben niet boos, wel erg teleurgesteld. Omdat ik niet weet waarom de bondscoach me op een helftje tegen Duitsland na niet meer nodig had."

"Ik heb vaak overwogen het aan te kaarten, maar op een toernooi is dat toch moeilijk. Misschien moet ik me nu een beetje inhouden, ja. Het valt niet mee. Maar ik ga niet uithalen. De sfeer in de groep was enorm, echt fantastisch. Dat kan ik niet verstoren", zegt Sneijder. "Vooral tegen Portugal heb ik mij zitten opvreten."

"Je ziet dat het elftal iets mist en die schakel wil je zijn. Word wakker, dacht ik. Goh, ik heb me op de bank echt moeten inhouden. Als we bij rust met vijf-nul hadden achter gestaan, had niemand iets kunnen zeggen. Ik houd me niet bezig met een nieuwe bondscoach, maar ik zou graag Ronald Koeman zien komen."

Van der Vaart had verwacht dat hij nog wel een kans zou krijgen. "Ik had de eerste wedstrijd matig gespeeld, maar dat ik daarna geen basisplek meer kreeg... Ik was de 10, tot dat die positie opeens helemaal was verdwenen. Tja, als een positie niet meer bestaat, hoe kan je dan terugvechten?"

De Ajax-aanvoerder gooide er tot slot nog maar een negatief punt over Advocaat tegenaan. "We hebben dit EK maar één wedstrijd gewonnen. Eén wedstrijd. Dat is wel een beetje jammer." Van der Vaart hoopt op een nieuwe lichting die Oranje meer succes kan brengen op het WK 2006 in Duitsland.
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 4-07-2004, 12:14:48
Rui Costa: 'Na dit toernooi stop ik als international' (voetbalzone.nl)

Manuel Rui Costa neemt na de finale van EURO 2004 afscheid van het nationale elftal van Portugal. "Ik zal deels verdrietig zijn, maar ik ben toch vooral tevreden met de bijdrage die ik heb geleverd", aldus de inmiddels 32-jarige Portugees.

Rui Costa debuteerde in 1993 tegen het elftal van Zwitserland. Hij kwam 93 maal in actie voor de Portugesen, waarin hij 26 keer het net wist te vinden.

De laatste tijd is Rui Costa niet zeker van een basisplaats in het elftal, dit komt mede door de nieuwe spelmaker Deco.
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 4-07-2004, 12:17:07
Beckenbauer: 'Hiddink of Wenger bondscoach'

3/7/2004  17:24

Duitsland maakt haast met het aantrekken van een nieuwe bondscoach. Ottmar Hitzfeld wil niet en dus moet de blik verruimd worden. Kaiser Franz Beckenbauer opteert voor een buitenlandse bundestrainer als opvolger van Rudi Völler.
'En wie daar dan geschikt voor zou zijn? Arsène Wenger en Guus Hiddink. Dat zijn twee grote trainers en ze spreken beiden Duits', aldus de voorzitter van Bayern München en van het Duitse organisatiecomité voor het WK 2006.

Wenger is niet alleen bij Duitsland in beeld. Ook Frankrijk ziet in de coach van Arsenal de ideale man om de nationale ploeg weer op het niveau te brengen waar het hoort.

PSV-coach Hiddink geldt eveneens als een succestrainer. Met Oranje deed hij het goed op het WK in 1998 en met Zuid-Korea stuntte hij op het WK 2002.

vi.nl
Titel: Re: EK-nieuwtjes
Bericht door: Nostradamus op 5-07-2004, 18:37:41
JIMMY JUMP IN EK FINALE
--------------------------------------------------------------------------------
 
Wie was die man die gisteren tijdens de EK Finale Griekenland - Portugal voor het oog van tientallen miljoenen kijkers (in Nederland 5,3 miljoen)het veld insprong. Vervolgens een Barcelona vlag richting Figo gooide. En tenslotte een doelpunt met zichzelf maakte door vol in het net van het Portugese doel te springen ? Het was Jimmy Jump !

Jimmy maakt er een sport van om tijdens grote evenementen in beeld te komen. Zo was hij ook al eens te zien tjdens de formule 1.

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst door TVF