Auteur Topic: Wat is de CSC 2?  (gelezen 5307 keer)

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Wat is de CSC 2?
« Gepost op: 28-09-2004, 14:03:29 »
De Compuart Survivor Competition (kortweg 'CSC') is een spel gebaseerd op de formule van 'Survivor' (in Nederland en België beter bekend als 'Expeditie Robinson') die van start gaat op 29 oktober. 20 kandidaten in 4 teams strijden om de titel 'CSC-winnaar'. Elke week zal er 1 kandidaat afvallen totdat er uiteindelijk 3 finalisten overblijven: De winnaar van de fysieke test, de winnaar van de sociale test en de winnaar van Duivelseiland. Uit deze 3 'Survivors' wordt uiteindelijk gekozen door de 7 andere kandidaten die ook de samensmelting hebben gehaald. 

De voorbereiding

Vanaf 1 oktober kan iedereen zich weer opgeven voor CSC. We hopen ook dit jaar weer met 20 kandidaten van start te kunnen. Zodra er zich 20 kandidaten hebben aangemeld, stopt de inschrijving. Op 22 oktober zullen de teams worden ingedeelt. Er zijn 4 teams van 5 teamgenoten. Zodra de teams bekend zijn gemaakt, kiest elk team zijn eigen leider. Op 29 oktober gaan we dan echt van start.

De eerste fase

4 teams met elk 5 teamgenoten beginnen de strijd. De 4 teams strijden in het begin voornamelijk tegen elkaar. Als een team verliest moet het team naar de eilandraad toe om iemand weg te stemmen. Een leider heeft hierin een bevoorrechte positie. Hij of zij kan alleen UNANIEM worden weggestemd. Na 2 stemrondes worden de kampen opnieuw ingedeelt. De leiders hebben hierin een belangrijke rol, want zij gaan hun eigen team kiezen. Dit gaat zo door totdat er nog 14 kandidaten overzijn, dan zullen er 2 teams van 7 worden gevormd. Als er nog 11 kandidaten over zijn, volgt er een dubbele stemming. Elk team is dan verplicht om 1 Survivor weg te stemmen. Als het ware worden de laatste rotte appels uit de teams ‘verwijderd’. Als er nog 9 kandidaten over zijn, worden de laatste 2 kampen samengevoegd samen met de winnaar van het Mangrove-spel.

De tweede fase

Als de allerlaatste samensmelting plaats heeft gevonden, is er geen sprake meer van 'teams', maar strijdt een ieder voor zichzelf. Er zijn 3 kansen om in de finale te halen. 
1. In de aflevering voor de finale zijn er nog 4 kandidaten over, 2 ervan kunnen maar de finale halen. Degene die van de laatste 4 het hoogst scoort in de populariteitspoll bereikt sowieso de finale. Hij/zij wint de zogenaamde 'fysieke proef'
2. Een andere kans om de finale te halen is het spelen van de 'sociale proef'. De 3 andere kandidaten krijgen elk 10 vragen die gaan over hun voormalig teamgenoten, wie het beste scoort komt in de finale.
3. Een derde mogelijkheid om de finale te halen is 'Duivelseiland'. Elke kandidaat die na de samensmelting eruit wordt gestemd komt terecht op Duivelseiland. Duivelseiland is een week zijn/haar eigendom, totdat er opnieuw iemand wordt uitgestemd. Dan volgt er een duel om 'Duivelseiland'. Uiteindelijk wordt degene die de meeste duels heeft gewonnen naar de finale gebracht. Het gaat er dus NIET om wie er als laatste zit, maar om wie er het langste zit. Iemand die als een van de eersten afvalt na de samensmelting heeft dus meer kans dan iemand die pas als een van de laatsten afvalt.

Finale

Uiteindelijk strijden er dan 3 Survivors tegen elkaar in de finale:
1. De meest populaire Survivor, gekozen door het publiek
2. De Survivor die de sociale proef heeft gewonnen
3. De Survivor die het langst heeft volgehouden op 'Chriz Rock' het Duivelseiland
De 7 Survivors die wel de laatste samensmelting hebben gehaald, maar niet de finale krijgen een stem in ‘De Raad der CSC’. De Survivor met de meeste stemmen wint uiteindelijk: De CSC!

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Wat is de CSC 2?
« Reactie #1 Gepost op: 28-09-2004, 14:04:30 »
De leider

Elk team staat voor het begin van de competitie voor een moeilijke keuze. Er moet een leider worden gekozen. Elk teamlid heeft hierin een stem. Wie van jouw 4 mede-kandidaten is volgens jou een geschikte leider. Geen gemakkelijke vraag, want de positie van de leider is niet zomaar een positie. Een leider kan namelijk alleen unaniem worden weggestemd door een team, er moet tegelijkertijd een andere leider naar voren worden gedragen. Zodra er 18 kandidaten over zijn, volgt er al gelijk een belangrijke beslissing. De leider die het minst goed zijn team heeft geleid raakt zijn leiderschap kwijt. De andere 3 leiders mogen een nieuw team kiezen. Dit proces herhaalt zich als er nog 14 kandidaten over zijn. Zodra de laatste samensmelting is geweest, verliezen de leiders hun leiderschap.

Populariteit

Je populariteit bepaalt je positie op het eiland. Iemands populariteit wordt afgemeten in de populariteitspoll. Iemand die erg populair is, zal een goede eilandbewoner zijn, sociaal, hardwerkend en een echte 'Survivor', maar als je niet populair bent verander je al snel in een chagrijnige, nukkige, luie eilandbewoner die iedereen afbekt, niets doet voor zijn team en een confrontatie niet uit de weg gaat. Je zou zelfs willen dat je meer als Nolleke was. Maar elke medaille heeft zijn keerzijde. Iemand die erg populair is, is een geduchte concurrent voor een ieder en de eilandbewoners met winnaarsmentaliteit zullen niet bang zijn om hun tegenstander weg te stemmen of de 'zwakkere eilandbewoners' kunnen een complot smeden om jou van het eiland af te sturen. Het is dus erg belangrijk om een goede tactiek te kiezen.

Complotten smeden

Een manier om de weg naar victorie te vinden is 'complotten smeden'. Een methode die wordt aangemoedigd, maar ook een zeer riskante methode. Veranderingen kunnen ten alle tijde plaats vinden. Teamswitches, teamopdelingen in andere teams. Een groep dat een complot heeft gesmeden kan al snel uit elkaar vallen. Degene die begint met een complot smeden, moet goed uitkijken zodra iemand anders geen complot smeden, maar wel van jou dan weet dat je een complot wilt smeden, is hij een tegenstander die jouw 'complot' zal vrezen en kan proberen jou van het eiland af te stemmen. Daarbij loert er nog een geducht tegenstander op de vloer. Op het eiland is niemand zeker van zijn zaak en niemand is te vertrouwen. Vroeg of laat kan er verraad optreden en kunnen je verbond-genoten zich tegen je keren.

De Eilandraad

Na elke aflevering moeten ALLE teams naar de eilandraad. Iedereen uit elk team moet op iemand stemmen uit zijn eigen team. Elke Survivor stuurt mij een pm met daarin de naam van de persoon die hij het liefst uit zijn team ziet vertrekken + een reservestem voor het geval het uitdraait op een gelijkstand. LET OP! Er komt een speciaal EilandRaad-topic waarin elke Survivor zijn stem moet bekend maken, echter hij mag ook liegen over zijn stem. Het is makkelijker uit te leggen met een voorbeeld. Stel dat Jan, Piet en Klaas samen spelen en Jan post zijn stem in het speciale EilandRaad-topic. Jan heeft mij gepmd dat hij Piet weg wil stemmen, hij is eerlijk en post:

‘Mijn stem gaat uit naar PIET, omdat ik Piets inzet niet echt kan waarderen.’

,maar Jan kan er ook voor kiezen om te liegen in het desbetreffende topic. Jan heeft mij gepmd dat hij Piet weg wil hebben, maar wil verwarring stichten en hij zegt dat hij Klaas weggestemd heeft en post:

‘Ik heb gestemd op Klaas, omdat hij lui is.’

Pas nadat iemand zijn stem bekend heeft gemaakt in het EilandRaad-topic wordt zijn echte stem (die hij gepmd heeft) geactiveerd. Iedereen die niet stemt of zijn stem niet activeert stemt automatisch op zichzelf.

Aan het begin van elke aflevering leggen de 4 teams een proef tegen elkaar af. Het team dat deze proef verliest, zal de Survivor verliezen die ze in de EilandRaad hebben genomineerd.

Extra proeven

Wekelijks worden er extra proeven gespeeld, deze prijzen zijn vergelijkbaar met de voedselproeven van vorig jaar. Een team kan hiermee extra prijzen meewinnen zoals een zwarte stem, een wraakstem, een meesterstem een geluksvogelsstem. De leider van het team beslist welk teamlid de extra prijs krijgt toegewezen.

-Een zwarte stem: Hierdoor wordt je stem dubbel geteld
-Een wraakstem: Stel dat Jan en Klaas op Piet stemmen en Piet heeft zijn wraakstem ingezet, dan krijgt Piet 0 stemmen tegen en Jan en Klaas elk 1 stem tegen.
-Een meesterstem: Mocht de stemming gelijk eindigen, dan besluit degene die de meesterstem heeft ingezet wie er door gaat.
-Een geluksvogelstem: Mocht de stemming gelijk eindigen, dan gaat degene die de geluksvogelstem heeft ingezet door.

Deze stemmen mogen ingezet worden in de eerste fase van het spel.Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Wat is de CSC 2?
« Reactie #2 Gepost op: 28-09-2004, 14:04:45 »
Het Mangrove-Spel

De ultieme overwinnaar van de Mangrove krijgt een herkansing en krijgt als een beloning een plekje bij de laatste 10. Het Mangrove-spel is een spel op zich waarin de afvallers tegen elkaar strijden. Zodra iemand de expeditie moet verlaten komt hij/zij terecht in de Mangrove.  Vanwege het grote aantal dat begint in de Mangrove, is er besloten om van het Mangrove een apart kamp te maken. Alleen hier gelden andere regels. Ook de Mangrovers moeten elke week stemmen, maar zij doen dit nog op de oude manier via lijstjes. (Bovenaan zet je degene die moet blijven en onderaan degene die je graag weg wil hebben.) Degene die bovenaan staat krijgt dan ook de meeste punten en degene die onderaan staat de minste punten. (Logischerwijs zet je jezelf bovenaan). Elke week vertrekt er iemand uit de Mangrove, maar er komt dus ook elke week iemand bij. De punten van de vorige week worden gewoon de week erop doorgeteld. De nieuwkomer in de Mangrove krijgt net zoveel punten als degene die de meeste punten heeft in de Mangrove. Uiteindelijk krijgt degene met de meeste punten het welverdiende plekje bij de laatste 10. De Mangrovers krijgen een apart Stemactiveringstopic.


Duivelseiland

Jaja, ook de CSC heeft zijn eigen Duivelseiland. In de tweede fase vertrekt elke week de afvaller automatisch naar 'Chriz Rock' het duivelseiland. 'Chriz Rock' is een alternatieve manier om de finale te bereiken. Degene die het het langst volhoudt op Chriz Rock wint daarmee een finaleplaats in de CSC. Hoe houd je dit zolang mogelijk vol? Dit kun je doen door zoveel mogelijk 'duels' te winnen. Elke week strijdt degene die op 'Chriz Rock' zit een 'Duel' tegen de volgende afvaller. Dit duel wordt gespeeld door een aparte populariteitsmeter waarin het aantal stemmen in deze populariteitsmeter bepaalt wie het duel wint. Let op! Degene die het LANGST blijft zitten op Chriz Rock wint een finaleplaats en dus niet zoals in Expeditie Robinson, degene die als laatste overblijft. De Survivors op Chriz Rock staan los van de rest van de expeditie. Ze hebben geen recht om te stemmen in de eilandraden of recht op winnen van een voedselprijs.

Conclusie

Dat is nogal wat! Ik kan snappen (vooral als je vorig jaar de CSC niet hebt gevolgd) dat het een warboel lijkt, maar wees gerust tijdens het spelen van het spel wordt het vanzelf hopelijk duidelijk. Als je nog vragen aan me hebt, dan kan je die stellen in de strandtent! Ook als je (oprecht) wilt laten weten wat je er van vindt, zou ik het ook graag willen horen.  :)

« Laatst bewerkt op: 7-10-2004, 11:48:31 door De Baron »

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Wat is de CSC 2?
« Reactie #3 Gepost op: 9-12-2004, 12:25:19 »
Vanaf 10 december 2004 worden de regels aangescherpt voor mensen die geen stem uitbrengen. Voor straf worden er 5 populariteitsstemmen van de desbetreffende persoon (in die week) afgetrokken. Heeft iemand in een week minder dan 5 populariteitsstemmen, dan word het tekort aan stemmen bij het weektotaal van het team afgetrokken. Oftewel het team is er nog meer bij gebaat dat alle teamgenoten hun stem uitbrengen.
« Laatst bewerkt op: 10-12-2004, 11:52:57 door De Baron »

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re: Wat is de CSC 2?
« Reactie #4 Gepost op: 31-12-2004, 19:18:20 »
In de 2de fase krijgen de kandidaten individuele opdrachten waarbij nieuwe stemmen gewonnen kunnen worden. De nieuwe stemmen zijn:

Zwarte stemmen: Net als in de eerste fase van het spel betekent een zwarte stem nog steeds hetzelfde. Jouw stem telt dubbel op de eilandraad.
Witte stemmen: Een witte stem zorgt ervoor dat 1 stem op jou ongedaan wordt gemaakt.
Onthoudingsstem: Een onthoudingstem zorgt ervoor dat je niet hoeft te stemmen, je stemt niet automatisch op jezelf.
Immuniteitblokkeringsstem: De immuniteit van de weekwinnaar wordt afgenomen. (Zet deze zsm in, zodat ik de andere kandidaten op de hoogte kan brengen.)
Blokkeringsstem: Met een blokkeringsstem kun je ervoor zorgen dat een andere kandidaat geen stem kan uitbrengen.