Auteur Topic: Spelreglement  (gelezen 2782 keer)

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Spelreglement
« Gepost op: 14-08-2014, 16:09:28 »
Spelreglement Survivor 3; Heroes vs Villains

Welkom bij Survivor 2014! Lees hier de spelregels en het spelverloop.

Reglement 1.1 Selectie
Om inactieve spelers te voorkomen word er voor het spel begint een selectie ronde gespeeld. Tijdens deze ronde word getest of actief bent en krijgt de spelleiding inzicht in je persoonlijkheid. Dit is nodig om de kampen in te delen. Wanneer je niet door de selectie komt, doe je niet mee aan Survivor 3; Heroes vs Villains en word dit spel ook niet meegenomen in de RN ranking.
Reglement 1.2 Beginfase
De Heroes (helden) die bekend staan om hun eerlijkheid, integriteit en hun sterke krachten in proeven strijden tegen de Villains (schurken), die bekend staan om hun tactiek om te liegen, bedriegen en egoïsme als grootste eigenschap hebben. De twee kampen strijden tegen elkaar in immuniteitsproeven. Het kamp dat verliest moet iemand uit hun kamp weg stemmen bij de eilandraad terwijl het andere kamp veilig zit.
Reglement 1.3 De Samensmelting
Ongeveer halverwege het spel worden de twee kampen samengevoegd, de samensmelting. Natuurlijk is er dit jaar net als voorgaande jaren eerst een twist voordat de samensmelting echt begonnen is. Vanaf het moment dat de kampen zijn samengesmolten zijn er geen kampen meer en word de strijd individueel. Er is maar één iemand die immuniteit kan winnen en iedereen gaat naar de eilandraad.
Reglement 1.4 De halve finale en finale
Wanneer er nog slechts een paar kandidaten over zijn zal de halve finale van start gaan. Om de finale te bereiken moet je één van de proeven winnen. Degene die de finale halen krijgen de kans om zich te verantwoorden tegenover de jury. De jury bepaald uiteindelijk wie Survivor 3; Heroes vs Villains wint.

Reglement 2.1 Immuniteitsproef
Voor de samensmelting spelen de kandidaten voor immuniteit voor hun kamp. Het gehele kamp is veilig wanneer je immuniteit wint. Na de samensmelting word het individueel en zal slechts één persoon immuniteit winnen. Bij de proeven gelden de regels die bij de proef zijn gegeven. Wanneer je word betrapt op vals spelen dan staan daar sancties op. Je word in ieder geval gediskwalificeerd voor de desbetreffende proef en de spelleiding gaat in overleg over de gehele deelname aan het spel (Hangt af van hoe ernstig het is). Bij twijfel aan de regels beslist de spelleiding.
Wanneer er een ongelijk aantal spelers is in de teamfase dan moet het team iemand kiezen die niet meespeelt. Je mag niet twee keer dezelfde persoon kiezen in opeenvolgende proeven.
Reglement 2.2 Luxeproef
Naast immuniteitsproeven zijn er luxeproeven. Deze zijn altijd individueel behalve als er anders vermeld word. In de teamfase wint de persoon een dilemma. Comfort en een voordeel voor het hele team in de volgende immuniteitsproef of afzien op een eiland waar je de kans hebt om de hidden immunity idol te vinden. Daarnaast moet de persoon iemand uitkiezen van het andere team die meegaat en dezelfde keuze krijgt. Na de samensmelting krijg je hetzelfde dilemma alleen is het voordeel nu individueel. Ook hier geldt dat de spelleiding beslist bij onduidelijkheid.
Reglement 2.3 Andere proeven
Natuurlijk zijn er proeven die niet voldoen aan de bovenstaande twee mogelijkheden. Dit kunnen bijvoorbeeld proeven zijn voor de samensmelting en in de halve finale.
Reglement 2.4 Thema’s
Net als in de vorige seizoenen staat elke week in een bepaald thema. Beide proeven zullen vallen in dit thema. Zoals de altijd gevreesde muziekweek, beide proeven zullen dan gaan over muziek.
Reglement 2.5 Deelname immuniteitsproeven
Vorig jaar werd deze regel ingevoerd om meelifters te voorkomen. Je moet elke immuniteitsproef meedoen, we gaan ervanuit dat je actief deelneemt wanneer je je opgeeft voor dit spel. Doe je dit niet, dan krijg je een zwarte stem voor de volgende eilandraad.

And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: Spelreglement
« Reactie #1 Gepost op: 14-08-2014, 16:10:09 »
Reglement 3.1 Heroes vs Villains
De eerste twist van dit seizoen is dat de kampen voor het eerst worden ingedeeld door de spelleiding. Dit gebeurt op basis van speelwijze. De heroes (helden) zijn loyaal, eerlijk en sterk in proeven. De villains (schurken) zijn goed in liegen en bedriegen en gebruiken tactiek om eilandraden te overleven. De teams worden in aflevering 1 bekend gemaakt en daarbij word de reden gegeven waarom je in het team bent geplaatst. Natuurlijk kan je dit spel heel anders spelen.
Reglement 3.2 Hidden immunity idols
De tweede twist is dat er verschillende hidden immunity idols in het spel verborgen zitten. Je kan deze bemachtigen door een luxeproef te winnen en te kiezen om naar Penguin Island te gaan. Hier krijg je de eerste clue. Deze clue leidt je weer naar een andere clue. Na een bepaald aantal clue’s zal je de idol vinden. Een idol kan één persoon immuniteit geven wanneer deze word ingezet. Hij kan alleen ingezet worden voordat de stemmen bekend gemaakt worden. Wanneer hij word ingezet dan tellen alle stemmen die zijn uitgebracht op de persoon die hem ingezet heeft niet mee en gaat de persoon met het op één na hoogste aantal stemmen naar huis. Je mag de idol ook inzetten voor iemand of aan iemand anders geven.
Reglement 3.3 Andere twists
Natuurlijk zijn er nog andere twists. We gaan niet alles verklappen. Wees er op voorbereid dat alles kan gebeuren en laat je vooral niet gek maken.

Reglement 4.1 De eilandraad
Wanneer je de immuniteitsproef verliest in de teamfase dan gaat je team naar de eilandraad. Daar krijgt iedereen één negatieve stem om iemand uit het team weg te stemmen. Degene met de meeste stemmen moet naar huis. Bij een gelijke stand word er eerst gekeken naar vorige eilandraden. Wanneer dit ook gelijk is dan word er een tie-breaker gespeeld. De hidden immunity idol moet ingezet worden nadat de stemmen binnen zijn en voordat de stemmen bekend worden gemaakt. Nieuw dit seizoen is dat er vragen zijn bij de eilandraad die mogen worden beantwoord in de tijd dat er word gestemd.
Reglement 4.2 Stemmen
Wanneer je team de proef verlies moet je naar de eilandraad om iemand uit je eigen team weg te stemmen. Je krijgt vrijwel altijd 48 uur de tijd om te stemmen (Behalve als anders aangegeven of geregeld). Je mag niet stemmen op iemand die immuniteit heeft en je kan niet op jezelf stemmen. Je stem moet binnen zijn voor de deadline. Wanneer je niet op tijd stemt verandert je stem in een stem op jezelf. Eenmaal gestemd=gestemd. Je kan je stem niet veranderen. De enige uitzondering hierop is dat je de hidden immunity idol nog wel kan inzetten tot aan de deadline.
Reglement 4.3 De Jury
Net zoals voorgaande jaren is er een jury aan het einde die bepaald wie er wint. De jury zijn meestal de afgevallen kandidaten die de samensmelting hebben gehaald. Er wordt aangegeven wanneer de jury fase begint.
Reglement 4.4 Uit het spel
Wanneer je uit het spel bent, dan lig je uit het spel. Je mag dus geen contact meer hebben met de mensen nog in het spel over spelgerelateerde dingen. Alleen wanneer je er beiden uit ligt mag je met elkaar contact hebben over het spel.

Reglement 5.1 Het verhaal
Dit jaar zal het verhaal helemaal anders in elkaar zitten en niet zoveel met het spel te maken hebben. We volgen de avonturen van de bemanning van de Pindakaasboot. Een soort spin off dus. Het spel zal alleen eilandraden weergeven.
Reglement 5.2 Filmpjes
Daarnaast zullen er filmpjes worden geplaatst wanneer er iets belangrijks gebeurd in het spel.

Reglement 6.1 onduidelijkheden
Bij onduidelijkheden over opdrachten of twists kan er worden gepm’ed naar D*N of Nieky. Graag niet direct op het forum een revolutie beginnen tegen de spelleiding . Ook protesten kunnen gemeld worden via de pm. In overleg zal de spelleiding dan de beste optie bedenken en de uiteindelijke beslissing maken.
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human