Auteur Topic: Spelreglement  (gelezen 4192 keer)

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Spelreglement
« Gepost op: 4-01-2016, 20:10:02 »
 Het  spelreglement

1.1 Aantal deelnemers
Het spel start met 12 deelnemers. Indien je mee wilt doen, stuur dan het aanmeldingsformulier per PM naar Robbieazerty én Daisy. Alle deelnemers kunnen punten verdienen voor de RN Ranking.

1.2 De voorrondes
Bij genoeg aanmeldingen starten we in het weekend van 23/24 januari met de voorrondes. Elke week spelen de deelnemers 2 proeven in het door de spelleiding bepaalde thema. De opzet van de proeven is als volgt.

1.2a De Rankingproef
De rankingproef wordt gespeeld om, de naam zegt het al, zogenaamde ranking punten. Hoe hoger je eindigt, hoe meer punten je krijgt. Dit levert voordelen op in het spel. (Zie ook punt 2.1) Deze proef is héél belangrijk, want:
* De Gladiator die de Rankingproef wint, kan die ronde niet geëlimineerd worden.
* De Gladiator die laatste wordt in de Rankingproef, zal altijd het duel moeten spelen.
Meer uitleg hierover bij punt 1.2c.


1.2b De voordelenproef
Tegelijkertijd wordt er een voordelen proef gespeeld; de naam zegt het al, er kunnen voordeeltjes voor het spel verdiend worden. Dit kunnen punten voor de Gladiatoren Ranking zijn, maar ook geld (zie punt 2.2) of andere voordeeltjes die je kunnen helpen om verder te komen.


1.2c De Arena
De ronde eindigt met een duel tussen twee Gladiatoren in de Arena. Hierin wil je niet terecht komen, want in de Arena maak je kans om geëlimineerd te worden uit het spel. De nummer laatst uit de Immuniteitsproef is de eerste Gladiator in de Arena, hij of zij kiest een willekeurige tegenstander, die op dat moment bij de laatste 2 of 3 in de Gladiatoren Ranking staat (mits deze niet de Rankingproef gewonnen heeft). Uit hoeveel tegenstanders de betreffende Gladiator kan kiezen, zal de spelleiding per duel aangeven. De verliezer van het duel moet het spel verlaten. Er zijn geen achterdeurtjes, verlies = definitieve exit.

De proeven en duels worden net zolang gespeeld, totdat het deelnemersveld is gehalveerd, tot 6 Gladiatoren.

1.3 Kwartfinales / Halve finales en finale.
Als er nog 6 gladiatoren over zijn volgen de kwartfinales. Deze bestaat wederom uit twee proeven, waarin twee Gladiatoren zich rechtstreeks voor de halve finales plaatsen. In twee Arena duels worden vervolgens de andere halve finalisten bepaald.

In de halve finale worden er wederom twee proeven gespeeld, waarvan de beste Gladiator zich direct plaatst voor de finale. De overige 3 spelen een Arena duel  voor de tweede finaleplek.

Uiteindelijk volgt een ultiem finale duel in de Arena tussen de twee laatste Gladiatoren. Degene die dan wint, mag zich de Gladiator van Realitynet noemen!

Uiteraard zitten er enkele verrassingselementen in het spel, maar wat die zijn en wanneer die zich voordoen, verklappen we natuurlijk niet.


2.1 Gladiatoren Ranking
Het resultaat van de Immuniteitsproeven (en eventuele bonuspunten uit de voordelen proef) resulteert in een Gladiatoren Ranking. Het levert stevige voordelen op om goed in deze ranking te staan. In ieder geval maak je minder kans om in de Arena terecht te komen. Kandidaten die wekelijks goed presteren, lopen zo het minste risico in de Arena terecht te komen.

Hoog staan in deze Ranking zal gedurende het gehele spel voordelen hebben, wat nog meer naast bovenstaande zal gedurende het spel duidelijk worden.


2.2 De Bank
In dit topic wordt bijgehouden hoeveel geld de Gladiatoren hebben. Geld kan worden uitgegeven (zie punt 2.3), maar ook worden opgespaard.


2.3 De markt
Op de markt kan het geld besteed worden, wat gedurende het spel wordt verdiend.
Wat en tegen welke waarde, is te lezen in het desbetreffende topic.


2.4 De jury
Mocht je zoiets hebben van, leuk spel, maar het kost me teveel tijd, kan je je ook aanmelden voor de geheel vrijblijvende jury van Gladiator.  Interesse? Stuur een PM naar Robbieazerty én Daisy met als onderwerp ‘Ik wil in de Gladiator jury’ en we plaatsen je erin!


Voor vragen en/of opmerkingen, neemt gerust contact op met de spelleiding!

« Laatst bewerkt op: 4-01-2016, 22:25:40 door Daisy »

Offline Swifty

  • Winnaar pool ER 2009 en 2015
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Spelreglement
« Reactie #1 Gepost op: 7-03-2016, 22:42:04 »
Vervallen de rankingpunten met de kwartfinale, en de halve finale? Of is de rechtstreekse plaatsing van de volgende ronde nog afhankelijk van de ranking?
Keep calm and eat chocolates!

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Spelreglement
« Reactie #2 Gepost op: 8-03-2016, 06:56:53 »
You shall see ;)