Auteur Topic: Wat is de 'CSC'?  (gelezen 2619 keer)

Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Wat is de 'CSC'?
« Gepost op: 29-10-2003, 19:50:25 »
De Compuart Survivor Competition (kortweg 'CSC') is een spel gebaseerd op de formule van 'Survivor' (in Nederland en België beter bekend als 'Expeditie Robinson'). 20 kandidaten in 4 teams strijden om de titel 'CSC-winnaar'. Elke week zal er 1 kandidaat afvallen totdat er uiteindelijk 3 finalisten overblijven: De winnaar van de fysieke test, de winnaar van de sociale test en de winnaar van Duivelseiland. Uit deze 3 'Survivors' wordt uiteindelijk gekozen door de 7 andere kandidaten die ook de samensmelting hebben gehaald. 

De eerste fase

4 teams met elk 5 teamgenoten beginnen de strijd. De 4 teams strijden in het begin voornamelijk tegen elkaar. Als een team verliest moet het team naar de eilandraad toe om iemand weg te stemmen. Na 2 stemrondes zal er een eerste opslitsing komen, het team dat de minste leden overheeft of (indien gelijkspel) het team dat de minste stemmen heeft gekregen, zal worden opgesplitst over de 3 andere teams (3 teams met 6 personen). Dit gaat zo door totdat er nog 14 kandidaten overzijn, dan zullen er 2 teams van 7 worden gevormd. Als er nog 10 kandidaten over zijn, worden de laatste 2 kampen samengevoegd.

De tweede fase

Als de allerlaatste samensmelting plaats heeft gevonden, is er geen sprake meer van 'teams', maar strijdt een ieder voor zichzelf. Er zijn 3 kansen om in de finale te halen. 
1. In de aflevering voor de finale zijn er nog 4 kandidaten over, 2 ervan kunnen maar de finale halen. Degene die van de laatste 4 het hoogst scoort in de populariteitspoll bereikt sowieso de finale. Hij/zij wint de zogenaamde 'fysieke proef'
2. Een andere kans om de finale te halen is het spelen van de 'sociale proef'. De 3 andere kandidaten krijgen elk 10 vragen die gaan over hun voormalig teamgenoten, wie het beste scoort komt in de finale.
3. Een derde mogelijkheid om de finale te halen is 'Duivelseiland'. Elke kandidaat die na de samensmelting eruit wordt gestemd komt terecht op Duivelseiland. Duivelseiland is een week zijn/haar eigendom, totdat er opnieuw iemand wordt uitgestemd. Dan volgt er een duel om 'Duivelseiland'. Uiteindelijk wordt degene die de meeste duels heeft gewonnen naar de finale gebracht. Het gaat er dus NIET om wie er als laatste zit, maar om wie er het langste zit. Iemand die als een van de eersten afvalt na de samensmelting heeft dus meer kans dan iemand die pas als een van de laatsten afvalt.

De leider wordt gekozen

Elk team staat voor een moeilijke keuze. Er moet een leider worden gekozen. Elk teamlid heeft hierin een stem. Wie van jouw 4 mede-kandidaten is volgens jou een geschikte leider. Geen gemakkelijke vraag, want de positie van de leider is niet zomaar een positie. Een leider heeft namelijk immuniteit. Dat betekent dat er bij een 'eilandraad' niet op hem gestemd kan worden. Een leider moet iemand zijn waarop een team kan bouwen. Is de leider te vertrouwen, zal hij geen complotten smeden met mede-eilandbewoners? Zal hij het goed doen voor zijn team in battles en op het eiland? Vergeet niet, er komt een moment dat een leider zijn immuniteit verliest en dat er vanaf dat moment kan worden afgerekend met de voormalig leider. Dat is nog niet alles, nadat er 4 executies zijn geweest, strijden de 4 leiders tegen elkaar. Alle eilandbewoners die er dan nog zijn, mogen bepalen welke leider er weg moet. Hierin zijn alle stemmen vrij. Een eilandbewoner kan zijn eigen leider wegstemmen of een andere leider wegstemmen. Een team kan zich bundelen en een complot vormen om een leider van een ander team weg te stemmen en er kunnen zelfs verbonden worden gesloten met andere teams. 2 of zelfs 3 teams kunnen zich bundelen tegenover een ander team en proberen hun leider weg te stemmen. 

(Inmiddels zijn de 4 leiders gekozen, ze worden bekend gemaakt in de eerste aflevering)


Offline Ongewensd Persoon

  • Forumlid
  • at the turn of the tide
Re:Wat is de 'CSC'?
« Reactie #1 Gepost op: 29-10-2003, 19:51:06 »
Populariteit

Je populariteit bepaalt je positie op het eiland. Iemands populariteit wordt afgemeten in de populariteitspoll. Iemand die erg populair is, zal een goede eilandbewoner zijn, sociaal, hardwerkend en een echte 'Survivor', maar als je niet populair bent verander je al snel in een chagrijnige, nukkige, luie eilandbewoner die iedereen afbekt, niets doet voor zijn team en een confrontatie niet uit de weg gaat. Je zou zelfs willen dat je meer als Nolleke was. Maar elke medaille heeft zijn keerzijde. Iemand die erg populair is, is een geduchte concurrent voor een ieder en de eilandbewoners met winnaarsmentaliteit zullen niet bang zijn om hun tegenstander weg te stemmen of de 'zwakkere eilandbewoners' kunnen een complot smeden om jou van het eiland af te sturen. Het is dus erg belangrijk om een goede tactiek te kiezen.

Complotten smeden

Een manier om de weg naar victorie te vinden is 'complotten smeden'. Een methode die wordt aangemoedigd, maar ook een zeer riskante methode. Veranderingen kunnen ten alle tijde plaats vinden. Teamswitches, teamopdelingen in andere teams. Een groep dat een complot heeft gesmeden kan al snel uit elkaar vallen. Degene die begint met een complot smeden, moet goed uitkijken zodra iemand anders geen complot smeden, maar wel van jou dan weet dat je een complot wilt smeden, is hij een tegenstander die jouw 'complot' zal vrezen en kan proberen jou van het eiland af te stemmen. Daarbij loert er nog een geducht tegenstander op de vloer. Op het eiland is niemand zeker van zijn zaak en niemand is te vertrouwen. Vroeg of laat kan er verraad optreden en kunnen je verbond-genoten zich tegen je keren.

De afvaller

Aan het einde van elke aflevering leggen de 4 teams een proef tegen elkaar af. Blauw, Rood, Groen en Geel vechten tegen elkaar, behalve een prijs voor de winnaar, moet de verliezer (de nr.4) naar de eilandraad toe. In deze eilandraad wordt iemand weggestemd. Wie dat wordt, bepaalt het team zelf. Elk teamlid moet een lijstje opstellen met de nummers 1 tot en met 5.