Auteur Topic: [MO20] Spelreglement Widmonline 2020  (gelezen 507 keer)

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
[MO20] Spelreglement Widmonline 2020
« Gepost op: 23-01-2020, 01:05:27 »
Spelreglement Widmonline 2020

Spelverloop
12 kandidaten gaan op avontuur in het buitenland. Ze spelen elke aflevering gemiddeld drie opdrachten om geld te verdienen voor de pot. Maar er is n iemand die de opdrachten saboteert, de mol. Aan het einde van de aflevering krijgen de kandidaten een test waarbij wordt getoetst hoeveel ze weten over deze mol. De persoon die het minste weet verlaat het spel. Degene die in de finale het meeste weet wint het spel en daarbij de verdiende pot.


De Mol
De mol wordt gekozen op basis van een sollicitatieprocedure. Deze persoon zal proberen subtiel de opdrachten te verstoren. De twee doelen van de mol zijn weinig geld in de pot krijgen en niet ontdekt worden. De mol verlaat het spel nooit en krijgt nooit een rood scherm. De mol mag zichzelf nooit bekend maken aan iemand en heeft bij opdrachten waar dit handig is beschikking over voorkennis. Er zullen tijdens het spel een aantal hints in het spel worden gestopt over de mol, dus kijk goed om je heen!


Opdrachten
Er worden drie opdrachten gespeeld per aflevering waar iedereen invloed op kan uitoefenen. Het meespelen van de opdrachten is verplicht. Wanneer je zonder goede reden niet meedoet aan een opdracht verdien je een minjoker voor inactiviteit. Mocht je afwezig zijn in een periode geef dit dan door aan de spelleiding. Een actief spel is belangrijk. De opdrachten komen meestal zaterdagavond online en lopen tot donderdag.


Test en executie
Een test bestaat uit 20 vragen over de identiteit van de mol. Hierbij zullen ook vragen worden gesteld uit de inschrijfformulieren die jullie hebben ingevuld. De kandidaat die het minste weet over de mol krijgt bij de executie een rood scherm en verlaat het spel. Bij een gelijke stand telt de tijd van de test. Wanneer je het spel verlaat mag je geen contact meer hebben met kandidaten die nog in het spel zitten over het spel!


Voorwerpen en Twists
Dit seizoen zijn er weer verschillende voorwerpen te verkrijgen zoals de vrijstelling en de joker. Als je een vrijstelling hebt dan hoef je de test niet te maken en ga je automatisch door naar de volgende aflevering. Een joker maakt, wanneer die wordt ingezet, n fout antwoord in de test in een goed antwoord. Dit seizoen kunnen jokers verdient worden door geld in de pot te brengen. Elke aflevering krijgt de kandidaat die het meeste geld in de pot heeft gebracht een joker. De regels hiervoor zijn:
- De persoon die het meeste geld in de pot doet in desbetreffende aflevering krijgt een joker. Deze krijgt de persoon in het geheim. Het is aan de persoon zelf om dit wel of niet te delen.
- Bij veel opdrachten zal staan hoe er wordt geteld wordt. Het gaat ook alleen om geld dat in de pot wordt gebracht. Geld dat bewust niet in de pot wordt gebracht wordt hier niet vanaf getrokken.
- Deze twist geldt alleen voor de eerste 8 afleveringen.
Uiteraard is niets is wat het lijkt, dus wat van twists en turns er nog meer zullen zijn moeten jullie zelf ondervinden!

« Laatst bewerkt op: 22-02-2020, 14:16:17 door D'N »
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
Re: Spelreglement Widmonline 2020
« Reactie #1 Gepost op: 23-01-2020, 01:05:35 »
Selectie
De selectie bestaat uit verschillende fasen. In de eerste fase is het inschrijven. Dit is een korte inschrijflijst die focust op hoe je het spel speelt en wat je motivatie is. Uit deze inschrijvingen wordt anoniem elke kandidaat geselecteerd. De kandidaten van vorig seizoen worden apart aangeleverd om iedereen evenveel kans te geven om mee te doen aan dit spel. Zij maken iets minder kans om geselecteerd te worden maar dat kan uiteraard wel. Daarnaast wordt in deze anonieme fase al een voorkeur keuze gemaakt voor de mol.

In de tweede fase zijn de gekozen kandidaten bekend bij de organisatie en kan de uitgebreide inschrijflijst ingevuld worden. Ook wordt de mol nu gekozen, mogelijk na nog wat extra vragen.


Kijkerspm, Afvallerspm, Moltalk
Mensen die mee willen speuren naar de mol die niet deelnemen kunnen vragen of ze toegevoegd kunnen worden aan de Kijkerspm bij D*N. Hier delen kijkers van het spel hun gedachten en verdenkingen. Mensen die afvallen zullen terecht komen in de Afvallerspm. Hier kunnen ze napraten over het spel en bijvoorbeeld informatie vergelijken. Deze twee groepen zijn apart omdat afvallers natuurlijk veel meer informatie hebben en mensen kunnen uitsluiten wat niet leuk is voor anderen. Daarnaast is er mogelijk een Moltalk versie. Hierbij mag de afvaller geen informatie vertellen over op wie hij of zij eruit is gegaan of informatie die belangrijk is voor de kandidaten nog in het spel onthullen.


Ranking, Titel en Hall of Fame
Dit spel telt mee voor de RN Ranking. De winnaar neemt de titel over van Lan en draagt deze tot de volgende winnaar is gekroond. Wel blijft jouw titel altijd zichtbaar in de Hall of Fame.


Eerlijkheid, Overtredingen, Klachten, Onduidelijkheden
Dit is een spel waarbij plezier voorop staat en een fijne beleving van het spel erg belangrijk is. Uiteraard vinden we het belangrijk dat dit spel eerlijk, fijn en positief wordt gespeeld. Vandaar hier nog een paar handvatten:
- Mocht je ergens mee zitten spelgerelateerd dan kan je altijd contact opnemen met D*N of toeziende AL Wouterv en Starlight.
- Eerlijkheid staat voorop in dit spel. D*N is het Actief lid dat dit spel organiseert maar er zal daarnaast nog een tweede (en mogelijk derde) Actief Lid meekijken voor transparantie.
- Wanneer je uit het spel ligt dan mag je uiteraard geen informatie over het spel meer delen met mensen die nog in het spel zitten.
- Het delen van testvragen met andere kandidaten (kandidaat 1 maakt de test eerder en stuurt vragen door naar kandidaat 2) is verboden
- De forumregels gelden uiteraard ook in dit spel. Het niet volgen hiervan kan leiden tot diskwalificatie.
- Bij onduidelijkheden bepaald de spelleiding.
« Laatst bewerkt op: 26-02-2020, 13:56:47 door D*N »
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline Vermoljoen

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Mijn vergrootglas werkt al jaren niet meer...
Re: [MO20] Spelreglement Widmonline 2020
« Reactie #2 Gepost op: 27-02-2020, 11:51:19 »
Als er meerdere kandidaten evenveel geld hebben binnengebracht en dat het hoogste bedrag is, krijgen ze dan allemaal een joker?
Volg het nu: The Big Puzzle! / Achtste afvaller WIDMO 2020

Offline D*N

 • Aanspreekpunt Spellenforum en Reality World, Winnaar ER Pool 2014
 • Global Moderator
 • *****
 • Geslacht: Man
 • I'm the bad guy, dh
Re: [MO20] Spelreglement Widmonline 2020
« Reactie #3 Gepost op: 27-02-2020, 12:28:51 »
Dan wordt er geloot tussen die mensen, er is maar 1 joker
And if there is a God they'll know why it's so hard, to be human

Offline Vermoljoen

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Mijn vergrootglas werkt al jaren niet meer...
Re: [MO20] Spelreglement Widmonline 2020
« Reactie #4 Gepost op: 27-02-2020, 12:44:33 »
 ::ok::
Volg het nu: The Big Puzzle! / Achtste afvaller WIDMO 2020