Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Reality-series => De Pelgrimscode 2011 => Topic gestart door: Dolfie op 27-10-2011, 23:32:00

Titel: Mirjam Sterk
Bericht door: Dolfie op 27-10-2011, 23:32:00
(http://www.eo.nl/blogs/pelgrimscode2011/files/2011/10/Mirjam-Sterk-pelgrimscode-142x142.jpg)

Mirjam Sterk (38) groeide op als domineesdochter in Zeist. Ze volgde het Christelijk Gymnasium in Veenendaal, ging daarna theologie studeren in Utrecht en deed de kerkelijke opleiding van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na haar opleiding begon Mirjam als godsdienstdocent in het middelbaar onderwijs en werkte ook parttime bij de IKON als redacteur.

Na een tijdje werkzaam geweest te zijn in het onderwijs raakte Mirjam betrokken bij de politiek door van 2000 tot 2002 te gaan werken voor CDA-wethouder Van der Tak van Rotterdam. Daarna schopte Mirjam het tot lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Inmiddels is ze bezig aan haar tweede termijn en is ze vice-fractievoorzitter van het CDA.

Mirjam Sterk woont in Houten met haar man en drie kinderen. Naast haar politieke werk is ze onder meer vrijwilliger bij kerkdiensten in een TBS-instelling, bestuurslid van haar koor Be Sharp! en staat ze zo nu en dan op de kansel als voorganger bij de Protestantse Kerk Nederland.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: NextGP op 12-11-2011, 11:09:40
Ik vond haar één van de leukse kandidaten!  ::ok::
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Addie op 12-11-2011, 11:47:20
Ze is wel sterk (slecht woordgrap), maar vind haar wel een beetje kleurloos.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: clld op 25-11-2011, 11:06:39
Ik was voor de serie begon erg benieuwd naar Mirjam, en ze heeft me bovengemiddeld verrast. Wat me opvalt is dat ze eigenlijk geen zwakke punten heeft: Ze is sociaal en ligt goed in de groep, ze is intelligent en heeft veel (voor de Pelgrimscode relevante) kennis, ze is sportief èn heeft een goeie winnaarsmentaliteit.

Het zou niet onlogisch zijn dat als Mirjam de finale haalt, dat ze topfavoriet is voor de eindzege.

Het wordt in de komende afleveringen dus interessant wat de rest gaat doen. We hebben Winston (mijn persoonlijke favoriet) al horen zeggen dat hij het gevaarlijk vindt dat Mirjam nu al twee hulpmiddelen heeft voor in Jeruzalem. Ik verwacht dan ook wel dat er op een gegeven moment gepoogd zal worden Mirjam te elimineren voordat ze de finale kan bereiken.

In weze is haar rol vergelijkbaar met die van Reinier vorig jaar. Hij wist ook erg veel, en zou de gedoodverfde winnaar zijn geweest als hij de finale had mogen spelen. (Hij had zo naar Bethesda gelopen en zeker weten meteen voor het getal 7 hebben gekozen.) Maar John, Dirk, Geert en Melody hebben hem de laatste paar afleveringen steevast tegengewerkt. Ik weet alleen niet of dit nou bewust gedaan is. Reinier lag ook al wat minder lekker in de groep, had ik het idee. Maar bij Mirjam is dit juist niet het geval... Spannend dus!
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Supernova op 25-11-2011, 11:37:30
Theologe dus betere kans sws imho althans vanuit e.o. perspectief bezien.  ;D

Moest sws erg lachen om het feit dat ze wel op de 'stad van David' kwam maar niet begreep dat de '6 rechte lijnen en 8 driehoeken' sloegen op de Davidsster..  ::rofl:: Dat leek me toch echt een weggever..
Ongelooflijk..  ::)

Verder.. Vrije solide maar behoorlijk saaie kandidate tot nog toe imho.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Loezel op 26-11-2011, 00:39:38
Ze begon met het tekenen van een davidster, dus die link had ze wel degelijk gelegd.  ::ok:: Ze doet het goed trouwens met die aanwijzingen.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Lukie4 op 26-11-2011, 09:45:18
Nee, daar begon ze niet mee. Daar kwam ze pas later op :D Maar blijft een sterke outsider. Ik zie de relatie met Reinier ook wel. Er is toch wel een soort van groepje ontstaan met Winston en Robin en cystine
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Joost2 op 26-11-2011, 10:12:07
Toch wel een van de leukere kandidaten idd. Maar ik wist niet dat ze theologie heeft gestudeerd. Dan zou je, met het terugblikken op de afleveringen, toch meer van haar verwacht hebben. Zeker met de vraag waar dan een nieuwe aanwijzing voor in het finalespel te vinden valt. Aangezien de afgelopen en komende aflevering veel weg hebben van WIDM 9, vind ik haar aardig overeenkomen met Viviënne v/d Assem  ::love::

Nu ben ik pas sinds vorige week begonnen te kijken naar de Pelgrimscode. Dus geen idee of ze al een keer de sleutel gehad heeft. Maar op basis van de afgelopen twee afleveringen zie ik haar wel ver komen. Het zou mij niet verbazen haar in de finale terug te zien straks in Jeruzalem :)
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Lukie4 op 1-12-2011, 23:00:57
ze heeft geen sleutel gehad tot nu toe.

En weer (tot nu toe altijd ) in het winnende team.  Knap hoor!
Hmmmm even goed nadenken. Niet alleen knap, nu ook slim door Mo te kiezen!
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: clld op 1-12-2011, 23:52:11
Mijn gevoel is na aflevering 4 des te meer versterkt: Als Mirjam de finale weet te bereiken, is ze topfavoriet voor de eindzege.

Vanaf aflevering 1 merk je echter al dat deze groep best hecht is. Ze zijn allemaal best gemoedelijk met elkaar, wat je terugziet in de gezellige momenten aan het eind van de dag. En in deze aflevering werd dat gevoel ook letterlijk uitgesproken. Zal het er desondanks van komen dat er een pact gevormd wordt tegen Mirjam..? Ik twijfel. (Wat natuurlijk iet wil zeggen dat ze dus zomaar door zal lopen naar de finale. Of dat ze deze 100% zeker wint.)
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Pierre1830 op 2-12-2011, 00:27:10
Mijn gevoel is na aflevering 4 des te meer versterkt: Als Mirjam de finale weet te bereiken, is ze topfavoriet voor de eindzege.
Voor mij haalt Mirjam voorzeker de finale, ik heb echter nog geen idee wie haar tegenstander wordt.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Dolfie op 5-12-2011, 17:53:55
Mirjam doet haar naam eer aan. Sterke en slimme deelnemer ::ok::
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: clld op 9-12-2011, 09:41:55
En ze heeft blijkbaar ook het nodige geluk... Hoewel ik Mirjam sympathiek vind en ze m'n op-één-na-favoriet is, vind ik het ook wel weer een beetje te makkelijk worden. De winst komt haar wel heel makkelijk aanwaaien zonder dat ze tot het uiterste moet gaan.

Ik vind het leuk aan dit spel dat de verschillende kandidaten hun eigen kennis (of het nou theologie, arabische taal, woestijn-survival, of wat dan ook is) kunnen gebruiken, maar voor Mirjam is het vaak wel erg "easy peazy", haha. :) Gelukkig beginnen de medekandidaten (iig Winston) dit eindelijk door te krijgen, en lijkt er toch eindelijk ook gemeen spel gespeeld te gaan worden...

Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. :) Benieuwd hoe het afloopt. Ik zou Mirjam graag als winnares zien, maar alleen als ze er echt voor heeft moeten knokken.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Joost2 op 9-12-2011, 17:18:26
Tja, hoge bomen vangen veel wind, het komt haar nogal aanwaaien en ze heeft Vrouwe Fortuna aan haar zijde. Allemaal waar  ::rofl:: Maar toch, ze speelt het spel ook gewoon slim. Met haar kennis van theologie/het christelijk geloof kom je ver in de pelgrimscode. Als ze dan ook nog eens regelmatig in het winnende team (vijf keer op rij) zit kan ze daar mooi uit putten. En zie daar haar mooie collectie aan hulpmiddelen voor in de finale.

Uiteraard zou ze lang niet zo'n grote collectie aan hulpmiddelen hebben gehad als ze niet in het winnende team had gezeten. Maar toch.. ze draagt daar zelf ook haar steentje bij. Bij menig opdracht kan ze haar kennis in elk geval goed inzetten en dat heeft voor de groep waar zij in zit gewoon voordelen. Het mag dus Mirjam nogal gemakkelijk afgaan, maar hoewel deels dat mazzel is, is dat deels ook gewoon te danken aan de Pelgrimscode slim spelen! Ik zou het in elk geval jammer vinden mocht Mirjam net met de finale in het zicht het spel moeten verlaten. Ze is toch wel mijn favoriet deze serie  :)
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Pjotr1992 op 9-12-2011, 18:51:50
Ze is zeker weten ook 1 van mijn favorieten. Ze speelt het inderdaad slim. Als jij Hebreeuws kan lezen,moet je dat ook gewoon gaan doen en dan moet je niet een berg gaan beklimmen en een ander die het veel minder goed kan dat klusje maar gaan laten oplossen. Dus naast mazzel is het ook gewoon slim. Daarbij vinden de mede kandidaten het vast ook niet erg dat zij zulke dingen niet hoeven te doen.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Test op 10-12-2011, 13:27:10
Ze is inderdaad slim (ook in het spel), maar vind haar ook wel een beetje saai eigenlijk. ::)
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Kitsune op 11-12-2011, 16:09:20
Ze komt (bij mij) een beetje over als een nerd. Dat vind ik eigenlijk wel leuk aan haar. Ik denk dat ze lichamelijk niet zo sterk is als bijv. Winston. Dat lijkt me logisch en ik heb geen flauw idee of dat er iets toe doet. Het is namelijk me eerste seizoen Pelgrimscode en heb geen idee of er nog zwaardere lichamelijke opdrachten in voorkomen.

Iets zegt me dat ze 2de zal worden  ::jaja::.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: clld op 16-12-2011, 00:23:39
Je zag Nelli echt opleven toen Mirjam even op haar in ging praten "voor het slapen gaan". Voor het eerst sinds een aantal afleveringen dat we Nelli oprecht hebben zien lachen.

Mocht het daadwerkelijk invloed hebben gehad, dan is dit slim gespeeld van Mirjam; want nu is er een sterkere tegenstander uit. (Maar waarschijnlijk deed Mirjam het niet bewust maar gewoon uit medemenselijkheid tegenover Nelli. ;) )
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: hulpdakdekker op 16-12-2011, 00:32:39
Denk inderdaad ook niet dat ze het zo zou willen spelen - maar zou wel enorm doortrapt zijn  ::rofl::
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Supernova op 19-12-2011, 13:17:21
Tja.. Afgaande op de edit hebben we hier te maken met de winnares, most likely.
Hoewel de edit soms bijzonder voorspelbaar, soms dramatisch (slecht) - of eigenlijk beide is mi, dus mja we shall see.
Niks mis mee op zich maar ze is zo ontieglijk saai saai saai.. ::)

Politici moeten droge kost brengen in hun dagelijks leven zeker..
Maakt ze niet per se interessant om naar te kijken..  ::)
Ik hoef echt geen gemier of gezooi of mensen die elkaar backstabben, da's het andere uiterste..
Maar een politica die wel erg CDA's erin staat (i.e. Christelijk politiek & ideologie), en niks maar dan ook niks persoonlijks van zichzelf laat zien (gezien edit)..
Net een soort marionet, een robot.  ::)

Niet bepaald interessant om naar te kijken hoeveel ze ook weten mag van de bijbel etc. Van mij mag ze eruit vanwege enorme saaiheid en eentonigheid, maar ik vermoed dat het niet zal gebeuren, tenzij er een behoorlijke proef komt die eens niet gebaseerd is op de bijbel of kennis ervan oid.  ::)

Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Pierre1830 op 20-12-2011, 22:03:12
@Supernova

Omdat het een PELGRIMScode is, is de kans dat de vragen en opdrachten de maken hebben met de bijbel natuurlijk vrij logisch.  ::vergroot::
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Dolfie op 20-12-2011, 22:09:53
Ik ben het ook absoluut niet eens met Supernova dat Mirjam saai zou zijn...
Interessante vrouw, en slim bezig. Ik waardeer het eigenlijk heel erg dat iemand uit de politiek (actief wel te verstaan) meedoet aan een programma zoals dit.

En dat ze een grote kanshebber is voor de overwinning, tsja, dat had ik van Mo eigenlijk ook wel gedacht. Zijn kennis van het arabisch is ook niet gering en heeft hem daar ook genoeg voordeel opgeleverd.

Nelli heeft ook een heleboel bijbelkennis, net zo goed een kanshebber voor de finale....

Maar we zullen zien wat de laatste afleveringen gaan opleveren.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Bodejos op 21-12-2011, 19:20:29
Als alle factoren bij 1 persoon zitten, (aanwijzingen, bijbelkennis, en het geluk dat je in het winnende team zit), is de kans groot dat je zomaar deze editie wint.

Maar dan is er nog de factor ''zenuwen''. Geluk en wijsheid kunnen je in de finale hebben gebracht, maar als de finale gespeeld wordt, moet je ook nog maar eens je zenuwen onder controle weten te houden. Dat hebben we vorig jaar wel gezien met de eerste editie.

Wanneer Miriam haar kalmte kan bewaren, zie ik haar deze editie wel winnen. Anders wordt het Nelli.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: clld op 22-12-2011, 08:54:14
Tja.. Afgaande op de edit hebben we hier te maken met de winnares, most likely.
Hoewel de edit soms bijzonder voorspelbaar, soms dramatisch (slecht) - of eigenlijk beide is mi, dus mja we shall see.
Niks mis mee op zich maar ze is zo ontieglijk saai saai saai.. ::)

Ik begrijp wat je bedoelt... Hoewel ik Mirjam zeker niet "saai saai saai" (haha) vind, is ze inderdaad wel een beetje politiek correct. En dat resulteert vaak in veilige, beschouwende verhalen, ("Ik leerde toen dat de afwas doen universeel is in alle culturen!" Meid, je meent het...), maar ik begrijp het wel. Een politiek imago is zo fragiel, zeker in zo'n spel waar je zelf geen controle over hebt...

Wat dat betreft ben ik het ook wel met Dolfie eens, respect dat iemand met een actieve politieke carriere meedoet. Overigens ben ik het er dan weer niet mee eens dat Nelli veel bijbelkennis zou hebben. :) Daar heb ik eerlijkgezegd nog niets van gemerkt. (Goh, ja, ze weet het bijbelboek Jozua op te zoeken toen ze in Bethlehem waren; maar dat kan iedereen die weet hoe een inhoudsopgave werkt, haha.)
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Nîcky op 23-12-2011, 00:43:35
Hoop zo dat ze wint vind haar vanaf het begin al erg slim en heeft heel veel informatie!
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Pierre1830 op 23-12-2011, 00:48:12
Winston heeft nu net zo veel informatie als Mirjam.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Test op 23-12-2011, 11:33:14
Hoorde ik haar opscheppen over dat ze helemaal op eigen kracht in de finale zat? (Integenstelling tot mensen die de sleutel haddeb) Was ze even vergeten dat ze opdrachten samen met anderen heeft gedaan en ook dankzij hen in de finale zit.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Lukie4 op 23-12-2011, 14:43:44
Tja, dat klopt zeker Test.
Toch heeft ze vaak die tweede opdracht voor de winnaarsgroep wel op eigen houtje gewonnen.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Test op 23-12-2011, 14:50:11
Toch heeft ze vaak die tweede opdracht voor de winnaarsgroep wel op eigen houtje gewonnen.

Tuurlijk, ze heeft veel kennis en ze heeft goed gepresteerd. Maar vond dat een beetje... niet zo leuk van haar.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Dolfie op 23-12-2011, 15:06:38
Ach ja, iedereen flapt er wel eens iets uit, waarvan je achteraf denkt...... hmmm had ik beter anders kunnen formuleren.
Ik kan het haar niet kwalijk nemen. Ze heeft het niet alleen qua kennis, maar ook zeker qua instelling en mentaliteit tot de finale geschopt.

Chapeau ::ok::
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Lukie4 op 23-12-2011, 17:19:45
Tuurlijk, ze heeft veel kennis en ze heeft goed gepresteerd. Maar vond dat een beetje... niet zo leuk van haar.
eens ::ok::
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: clld op 23-12-2011, 23:48:38
Ik weet niet; ik had nou niet de indruk dat Mirjam met haar opmerking bedoelde dat ze alle opdrachten en spellen in d'r eentje had gedaan of gewonnen zonder hulp van d'r team. Ze is juist steeds een goeie teamspeler geweest, (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nelli, met alle respect, die vanaf aflevering 1 zich een beetje isoleerde).

Het ging er in dat stukje naar mijn idee duidelijk om dat ze de finale had bereikt zonder hulp van de sleutel of het anderszins worden gematst door een ander. Als je ziet wat voor 'n anticlimax het voor Winston was om zo de finale te halen, heeft ze daar gewoon gelijk in.

Anyways: Geweldig! Mirjam en Winston zijn al heel lang m'n favorieten voor in de finale. :) Ik hoopte voor het begin van het seizoen al dat Winston zou winnen, maar ben het Mirjam ook steeds meer gaan gunnen... Zeker na deze voor haar spannende aflevering!
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Nîcky op 27-12-2011, 22:20:00
Haar achternaam zegt het al Sterk haha ik vind er vanaf het begin al erg slim en vanaf afl 3 wist ik het zeker zij wint het programma gewoon maar, Winston is een gevaarlijke tegenstander geworden de afgelopen weken maar beide even finalist waardig!!!!
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Bubbles op 29-12-2011, 20:45:59
Ondanks dat ik haar een beetje kleurloos vind, verdient ze de overwinning wel dubbel en dik wat mij betreft! Ze heeft het spel heel goed gespeeld, en heeft haar kennis goed gebruikt!

Zoals Bodejos al aangaf is er wel de factor "zenuwen" Da's het enige denk ik die haar nog parten kan gaan spelen. (Zoals Winston vorige aflevering ook al aangaf).

Al denk ik wel dat ze ze gewoon de baas gaat kunnen en zal winnen. :P :)
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Dolfie op 29-12-2011, 21:39:46
Ik weet niet hoe lang deze reis geduurd heeft, maar het viel me wel op dat Mirjam een mager gezichtje over heeft gehouden aan deze pelgrimstocht. :(
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Lukie4 op 29-12-2011, 21:40:32
goede doel in Ghana...

en weer "eigen kracht"
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Bodejos op 29-12-2011, 22:20:26
Sterk gespeeld, Sterk........
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Conejo op 29-12-2011, 22:20:30
Hartelijk gefeliciteerd Mirjam!  ::bravo::
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Bodejos op 29-12-2011, 22:21:44
En leuk, die muziek van de Da Vincicode eronder.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Dolfie op 29-12-2011, 22:21:59
Gefeliciteerd Mirjam ::bravo::

Winston is een stalker rijker ;)
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Bodejos op 29-12-2011, 22:25:08
Ik weet niet hoe lang deze reis geduurd heeft, maar het viel me wel op dat Mirjam een mager gezichtje over heeft gehouden aan deze pelgrimstocht. :(
Volgens mij minder dan 40 jaar.

In elk geval sprak ik op 3 september tijdens de Mediadagen in Hilversum met Bert van Leeuwen , die toen net terug was uit Israel. Volgens mij zijn ze ongeveer net zo lang onderweg geweest als het team van Wie is de Mol.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: vveerraak op 29-12-2011, 22:25:36
Mooi werk Mirjam! ::cheerleader::
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Pjotr1992 op 29-12-2011, 22:36:35
Volgens mij minder dan 40 jaar.

In elk geval sprak ik op 3 september tijdens de Mediadagen in Hilversum met Bert van Leeuwen , die toen net terug was uit Israel. Volgens mij zijn ze ongeveer net zo lang onderweg geweest als het team van Wie is de Mol.

Sprak Nellie vorige week niet over 3 weken? Dus iets langer denk ik.. Aangezien toen de finale nog gespeeld moest worden.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Bodejos op 29-12-2011, 22:37:42
Ik zeg ook: ongeveer net zo lang als WIDM, dus het kan best 3 weken zijn geweest.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Bubbles op 29-12-2011, 23:01:31
Verdiende winnares! ::jaja:: (Vind ik persoonlijk toch :P)
Dacht ff dat haar zenuwen en haar te snel willen zijn haar toch de zege zouden gaan kosten doordat ze die vaas stomweg stuk gooide...
Gelukkig voor haar keek Winston daarna niet naar dat bord, want anders had ze de overwinning wel mogen vergeten denk ik.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: LdHmolletje op 30-12-2011, 12:27:07
Gezien de hele serie is zij de terechte winnares. Al had zij wel alle geluk dat Winston dat bord niet doorhad.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Nieky op 30-12-2011, 12:47:53
Ik vond het een beetje flauw dat ze Winston zomaar mocht achtervolgen....
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Bodejos op 30-12-2011, 13:34:09
Zo heeft iedereen weleens ergens geluk mee gehad, en ook weleens pech. Je kan nooit inschatten welke invloed die gebeurtenissen op het ''totaalplaatje'' hebben gehad.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: clld op 30-12-2011, 13:50:56
Ik vond het eerlijk gezegd wel slim dat Mirjam Winston volgde. Volgens mij is daar niets "illegaals" aan. Winston had haar trouwens makkelijk kunnen afschudden; gewoon een beetje rondrennen in die wirwar van straatjes in Jeruzalem, en je bent die (op dat moment) radeloze Mirjam zo kwijt.

Sowieso is Winston veel te soft geweest dit seizoen, met name tegen Mirjam. Zoals voorspeld had hij (middels een complot o.i.d.) Mirjam er voor de finale uit moeten werken, want 1 op 1 zouden zijn kansen flink dalen. Daarna kiest hij er voor om Mirjam één locatie in Jeruzalem te geven, in ruil voor een hulpmiddel dat veel minder waard was. En dan nu weer het achtervolgen... Had haar naar de totaal verkeerde richting geleid en je hebt al met één been gewonnen , zou ik zeggen.

Kreeg overigens ook wel de indruk dat Winston het wel leuk vond om er een "fair game" van te maken; met gelijk aantal locaties en attributen enzo. Maar dan sta je dus met 1-0 achter tegenover de slimme theologe Mirjam.

Overigens is dit alles geen "kritiek" op Winston hoor. Ik vond het juist leuk zoals het gelopen is. Maar als hij ècht had willen winnen, heeft hij daarvoor zelf een aantal goede tactische kansen voor laten liggen. Gelukkig is hij een heel erg sportieve verliezer, echt respect daarvoor.

Scheelt ook, trouwens, dat de groepsleden elkaar allemaal graag mochten. (Zie hun gezellige avondje samen gisteren waarover ik schreef in het Media-topic.) Dat zal ook wel hebben meegespeeld dat het niet hard tegen hard werd gespeeld.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Kitsune op 30-12-2011, 14:32:32
Zou haar een leuke speelster gevonden hebben als ze meedeed met 'Wie is de Mol?'. Wil wel meer van haar zien, al is de kans natuurlijk heel klein aangezien ze niet zó bekend is. Leuker dan Frits Hufnagel anyway..  ;).
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Supernova op 31-12-2011, 10:37:05
Tijdje niet geweest want geen tijd om te kijken, maar nu even de finale gekeken dan tenminste.  ;D

Ik begrijp wat je bedoelt... Hoewel ik Mirjam zeker niet "saai saai saai" (haha) vind, is ze inderdaad wel een beetje politiek correct. En dat resulteert vaak in veilige, beschouwende verhalen, ("Ik leerde toen dat de afwas doen universeel is in alle culturen!" Meid, je meent het...), maar ik begrijp het wel. Een politiek imago is zo fragiel, zeker in zo'n spel waar je zelf geen controle over hebt...

Ik denk dat ik idd wat onaardig geweest ben met de typologie 'saai'  ::schaam::
For the record, ik bedoelde ook niet zozeer dat ik haar als persoon zo saai vond maar hoe ze overkwam zowel door idd 'voorzichtig' gedrag en uitspraken als door hoe de edit haar over liet komen.  :)
Klopt wel, het is inderdaad wel een moedige zet, en je wilt jezelf niet op een bepaalde manier neerzetten - niet dat daar veel kans op is bij de EO denk ik maar toch.  ;D
Ik denk dat het vooral de edit was die vanaf het begin duidelijk maakte dat ze een verdiend winnares was maar dat was ze sws wel door haar intelligentie en doorzettingsvermogen - bijbelkennis is en was in dit geval uiteraard een pre maar dat zal een bepaalde eo-achterban misschien meer waarderen dan de 'gewone' kijker.  ;)

Anyway, hoe dan ook (in het kader van de mix Engels/Nederlands  ;D ) terecht gewonnen inderdaad. Gefeliciteerd, Mirjam.  ::ok::
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Test op 31-12-2011, 10:57:16
en weer "eigen kracht"

 ::rofl:: Ja daar begon ze weer lekker mee deze aflevering...

Maar vind haar wel de terechte winnares. ::ok:: Maar het was nog wel spannend in de finale. Allebei de kandidaten hadden zo hun zwakke momenten in de finale.
Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Joost2 op 5-01-2012, 13:06:20
Verdiend gewonnen, door op het laatst gewoon wel even een blik te werpen op het bord  ::bravo::

Ik kende haar slechts van naam doordat ze in de politiek zit. Verder had ik niet echt een beeld bij haar. Maar dat is met de Pelgrimscode wel anders geworden! :) Grappig om te zien hoe kandidaten om gaan met een adrenaline-shot ten tijde van het finale-spel. Waar de een vergeet op een bord te kijken, gooit de ander pardoes een code voor een cryptex aan diggelen op Griekse stijl  ::rofl:: Ik snap wel waarom ze het deed, als ik verder ook niks zou zien in die ruimte behalve dat vaasje van keramiek, zou ik hem ook op de grond kapot gooien.

Immers, het was een dichte vaas, dus dan zal er wel iets in zitten. Welnu, als je in alle haast en adrenaline de hamer over het hoofd ziet, tja, dan grijp je naar andere manieren om  achter de inhoud van de vaas te komen niet?  ::hug:: En slim gespeeld door Winston zo op het laatst te achtervolgen ondanks dat je niet wist waar je heen moest. Ze heeft handig gebruik gemaakt van haar kennis, maar de finale liet ook zien dat hoe sterk Mirjam ook mag overkomen, Mirjam ook zo haar 'zwakke' punten heeft. Door in enthousiasme bijv. met het nummer, de gehele tekst uit te schrijven. En naderhand er achter komen dat er een fout in geslopen is. Kleine dingetjes die Winston de kans gaven weer terug te komen in de race.

Maar dat maakt Mirjam tot een leuke kandidaat. Ze heeft zeker haar sterke punten, ze heeft slim het spel gespeeld en wist meerdere malen vanuit achterstand terug te komen. Bedoel.. in de aflevering voor de finale, met die kennisquiz had het weinig gescheeld of Mirjam zat niet in de finale! Dus al met al: prima werk, Sterk.  ::vergroot::

Titel: Re: Mirjam Sterk
Bericht door: Bodejos op 13-03-2012, 15:59:36
Hierbij de mail die Mirjam stuurde aan iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar overwinning in de Pelgrimscode-2:

Citaat
Lange tijd was ik van plan iedereen met een persoonlijk mail te bedanken voor de felicitatie. Maar het is al weer ruim twee maanden geleden dat de Pelgrimscode is uitgezonden en ik moet toegeven dat het me niet gaat lukken. Daarom toch deze wat algemenere maar niet minder gemeende bedankmail. Ik ben er onder de indruk van alle lieve en hartelijke reacties. Voor mij was het een ervaring om nooit te vergeten. Zulke prachtige locaties en landschappen, zoveel hartelijke en vriendelijke mensen. Daarnaast was het ook zo'n bijzondere kans om weer over mezelf te leren. Ik had het niet willen missen al was drie weken wel lang om van huis weg te zijn. Gelukkig kon ook het thuisfront zien wat ik daar nu precies in die 'woestijn' heb gedaan. Nogmaals hartelijk dank en excuses voor deze wat onpersoonlijke manier om dat te doen!

 

Hartelijke groet,

Mirjam