Auteur Topic: Survivor: The Ultimate Challenge  (gelezen 4627 keer)

Offline Molcrazy

  • Aanspreekpunt Actieve Leden
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Winnaar CSC II
Survivor: The Ultimate Challenge
« Gepost op: 11-08-2005, 23:43:56 »
Wat is Survivor: The Ultimate Challenge?

Survivor is het ultieme spel als je houdt van avontuur, spanning en competitie. Bij aanvang van het spel wordt je in een team gedropt. Samen met je team zal je opdrachten tot een goed einde moeten brengen. Hoe meer opdrachten je tot een goed einde brengt, hoe groter de kans dat je in het spel blijft. Verlies je een opdracht, dan moet jouw team naar de eilandraad. Op een eilandraad brengen alle leden van een team een stem uit op iemand anders van hun team: de persoon die in hun ogen de survivaltocht moet verlaten. Je moet dus zowel goed in je team liggen als individueel tactisch slimme zetten doen. Denk jij dat je het in je hebt om The Ultimate Challenge aan te gaan? Schrijf je dan als de bliksem in!

TUC bestaat uit 2 fases: in de eerste fase worden 24 Survivors in 4 teams onderverdeeld. Elke week vallen er 2 Survivors af. Val je af, dan niet getreurd, want voor de afvallers geldt een herkansing in de Grot. De Grot is echter niet de gemakkelijkste weg richting de tweede fase, het is zwaar en hard werken. Uiteindelijk zullen 10 Survivors de 2e fase ingaan.

 
De eerste fase
De eerste 24 Survivors worden verdeeld over 4 eilanden:
het eiland Infernius dat het element Vuur regeert. Dit eiland heeft een warm en vochtig klimaat. In het midden van het eiland staat een grote vulkaan, volgens sommigen is hij nog altijd actief …
het eiland Aquagonië dat het element Water regeert. Dit eiland heeft een fris en vochtig klimaat. Als de zee woelig wordt, blijf je liever uit de buurt …
het eiland Holy Isle dat het element Lucht regeert. Dit eiland heeft een fris en droog klimaat. Regelmatig brengt Cycloon Chriz een bezoekje …
het eiland Terra dat het element Aarde regeert. Dit eiland heeft een warm en droog klimaat. Je kan best een vaste ondergrond onder je voeten hebben …

Elke week zullen er 2 Survivors afvallen: ze worden dan verplaatst naar Obscura, een donkere grot die zich precies tussen de 4 eilanden bevindt. Iedereen leeft in het donker en het eten is schaars. En naarmate het spel vordert komen er steeds meer Survivors in De Grot, waardoor de strijd nog harder en heviger wordt. Als er nog 8 eilandSurvivors over zijn, zullen de 2 populairste Obscurabewoners bij hen gevoegd worden om de 2e fase te spelen. De nrs 3 en 4 van Obscura hebben echter ook nog een kans: zij worden namelijk verplaatst naar Grim, een geheimzinnig eiland op 2 km van de andere eilanden. Wat zich daar afspeelt, is al jaren niet meer bekend aan gewone stervelingen. Het enige dat bekend is, is dat daar de laatste kans ligt om de finale te bereiken.


 

De tweede fase
In de tweede fase zijn er nog 10 Survivors over. Slechts 2 van hen kunnen er rechtstreeks naar de finale. Als er nog 4 kandidaten over zijn, zijn er 2 manieren om de finale te halen.
1. Allereerst wordt de sociale proef gespeeld. De laatste 4 kandidaten krijgen 20 vragen over het spel dat gespeeld is. Degene die dit het beste doet, wordt de eerste finalist. Bij een gelijke stand wordt er gekeken naar degene die de vragen als eerste heeft ingestuurd. Snelheid telt dus wel degelijk mee!
2. Vervolgens volgt er een laatste executie. Degene die de sociale proef heeft gewonnen, stemt wel mee, maar er kan niet op deze persoon gestemd worden. Degene die dan de meeste stemmen krijgt, valt af en krijgt geen herkansing meer.
3. Dan zijn er nog 2 Survivors over. Zij strijden in de fysieke proef om de 2e finaleplaats. Degene die over het gehele spel de meeste stemmen heeft gekregen in de populariteitspoll, wint de fysieke proef en is de tweede finalist.

De 3e finalist komt van Grim. Elke week vindt er een uithoudingsproef plaats. De 2 kandidaten die dit het langste volhouden gaan verder en worden aangevuld met de kandidaten die afvielen op het hoofdeiland. Degene die het langst op Grim verblijft, wordt de 3e finalist. Bij een gelijke stand wordt er gekeken naar het aantal populariteitsstemmen dat de kandidaten hebben gehad. Degene met de meeste stemmen wordt dan de 3e finalist.

Het leiderschap
In de eerste fase heeft elk team een leider. Het leiderschap heeft zo zijn voordelen. Een leider kan alleen UNANIEM worden weggestemd door zijn teamgenoten bij de eilandraad. Verder heeft hij of zij controle over de uitvoering van de weekopdrachten. Echter heeft elk voordeel ook een nadeel. Een leider die teveel macht naar zich toe trekt kan onpopulair worden. Dit kan in de 2e fase, als er geen leiders meer zijn, tegen de voormalige leiders werken. Mocht een team besluiten de leider weg te stemmen, dan moeten ze onderling ook uitmaken wie de nieuwe leider wordt.
2024: wie is de Mol?

Offline Molcrazy

  • Aanspreekpunt Actieve Leden
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Winnaar CSC II
Re: Survivor: The Ultimate Challenge
« Reactie #1 Gepost op: 11-08-2005, 23:45:17 »
Populariteit
De populariteit van de eilandbewoners wordt gemeten aan de hand van de populariteitspoll. Elke week mag iedereen 2 stemmen uitbrengen voor deze poll. Dus niet alleen de deelnemers, ook de kijkers kunnen stemmen. Populaire deelnemers zullen harde werkers zijn en geliefd bij hun teamgenoten. Minder populaire mensen zullen chagerijnige en luie eilandbewoners zijn. Maar populair zijn kan nadelig worden. Zwakke deelnemers kunnen complotten smeden om sterke deelnemers eruit te werken tijdens een eilandraad. Een goede tactiek is dus erg belangrijk.

De populariteitspoll is ook belangrijk voor de 2e fase van het spel. Uiteindelijk zal degene die het hoogst staat van de laatste 2 overgebleven kandidaten de fysieke proef winnen en het daarbij behorende ticket voor de finale.




Speciale stemmen
Dit zijn stemmen die je in kunt zetten tijdens de eilandraad. Deze stemmen zijn op de volgende manieren te winnen.

1. Elke week krijgen alle teams een opdracht. Het team dat deze opdracht als beste uitvoert, krijgt een prijs. Teams die niet meedoen aan de opdracht krijgen 5 strafstemmen voor de populariteitspoll.
2. Ook is er elke week een indivuele opdracht. Deelname hieraan is niet verplicht. De 3 beste inzendingen van Survivors winnen een prijs.

De volgende prijzen vallen er te verdienen.
* Witte stem – Deze stem maakt één tegenstem op jou onschadelijk
* Zwarte stem – Deze stem laat jouw stem dubbel tellen
* Geluksvogelstem – Mocht jij gelijk komen met een ander, zorgt deze stem ervoor dat de andere kandidaat afvalt en jij niet
* Blokkeringsstem – Blokkeer de stem van 1 teamgenoot naar keuze
* Meesterstem – Bij een gelijke stand, valt degene waarop jij gestemd hebt, af.
Let op, stemmen worden niet automatisch ingezet, je moet zelf bepalen wanneer je een stem wilt gebruiken. Dit geldt niet voor de laatste eilandraad van de eerste ronde: dan worden namelijk alle stemmen automatisch ingezet, aangezien ze na de eerste ronde vervallen.

De eilandraad
Elke week spelen er twee teams tegen elkaar een duel. Welke twee teams tegen elkaar spelen, wordt aan het eind van de vorige aflevering aangegeven. De verliezers van de duels gaan naar de eilandraad. De uitslag van de duels wordt bepaald aan de hand van de uitslag van de populariteitspoll. Omdat het om 2 duels gaat, hoeft het niet te betekenen dat de 2 minst populaire teams naar de eilandraad moeten.

De eilandraad werkt als volgt. Alle kandidaten hebben 1 week de tijd om hun stem uit te brengen. Omdat van tevoren natuurlijk niet bekend is wie de duels gaan winnen, moeten alle teams een stem uitbrengen. Elke deelnemers stuurt naar Daisy én Molcrazy een PM, met daarin de naam van de Survivor die hij/zij het liefst uit zijn/haar team ziet vertrekken + een reservestem, mocht het uitdraaien op een gelijke stand. Daarnaast moet hij/zij deze stem ook activeren in een daarvoor speciaal bestemd topic. Alleen als je activeert, is je stem ook daadwerkelijk geldig. Je activeert door in het topic te melden op wie je hebt gestemd + een eventuele motivatie. Het is aan de kandidaat zelf om te bepalen of zijn mededeling in het activatietopic de waarheid is, of gelogen. Je kunt zo je tegenstanders op het verkeerde been zetten. Als je niet stemt en/of niet activeert, stem je automatisch op jezelf. De 2 afvallers verdwijnen niet direct uit het spel. Zij verhuizen naar Obscura voor een laatste kans.

Obscura
Ook bij Obscura hoort een populariteitspoll. Elke week kan iedereen 2 stemmen uitbrengen op deze poll. De Oscuriaan die aan het eind van de week het populairst is, wint een prijs. Hij of zij kan kiezen uit de volgende twee opties.
1. Het verkrijgen van 10 extra punten voor de tussenstand.
2. Het uitdelen van 10 strafpunten aan een Obscuriaan naar keuze.

Voor Obscura geldt ook een lijstjessysteem: bovenaan zet je degene die je het liefst zo hoog mogelijk ziet eindigen (dat zal je waarschijnlijk zelf zijn) en onderaan degene die je het liefst ziet verdwijnen. De punten lopen door, dus het is belangrijk om elke week goed te scoren. Stem je niet, vervallen alle punten die je die week hebt behaald. Elke week wordt ook de tussenstand bekend gemaakt. Overigens, als degene die de populariteitspoll wint niet stemt, vervalt zijn prijs en gaat deze automatisch naar de nr 2. Bij het insturen van je weeklijstje moet je ook meesturen welke prijs je zou willen, mocht je winnen, en als je voor optie 2 kiest, welke deelnemer je 10 strafpunten wilt geven. Deelnemers die van de andere eilanden komen, krijgen automatisch de punten van de deelnemer die op dat moment de meeste punten heeft.
2024: wie is de Mol?

Offline Molcrazy

  • Aanspreekpunt Actieve Leden
  • Actief Lid
  • *****
  • Geslacht: Man
  • Winnaar CSC II
Re: Survivor: The Ultimate Challenge
« Reactie #2 Gepost op: 11-08-2005, 23:45:52 »
De eilandraad II
In de tweede fase zal je elke week naar de eilandraad moeten aangezien er nog maar 1 team over is.
Ook in de 2e fase valt er weer immuniteit te winnen. Dit wint degene die die week de meeste stemmen gekregen heeft in de populariteitspoll. Er zit echter nog een voordeel aan het winnen van die poll. Die bepaalt namelijk de eerste afvaller. Degene waarop de populairste van die week stemt, valt onherroepelijk af. Daarna gaat de eilandraad door met de overige kandidaten. Degene die dan de meeste stemmen krijgt, valt ook af. De stem van de reeds afgevallen kandidaat telt nog wel mee. De twee afgevallen kandidaten gaan naar Grim, waar ze een laatste kans krijgen om de finale te halen.


Grim
Elke week strijden 4 kandidaten in een uithoudingsproef op Grim. Ook hier wordt er een poll gehouden. Iedereen mag 2 stemmen uitbrengen op 2 van de 4 kandidaten. De twee populairste kandidaten gaan door, de andere 2 vallen weg. Vervolgens komen de twee kandidaten die op de vorige eilandraad zijn afgevallen erbij. De kandidaat die het langst op Grim verblijft, wordt de 3e finalist.

 
En vergeet niet: Niets is wat het lijkt … en niets lijkt wat het is.
2024: wie is de Mol?

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Survivor: The Ultimate Challenge
« Reactie #3 Gepost op: 26-11-2005, 16:58:50 »
De 2e fase is aangebroken en dat betekend … nieuwe en aangepaste regels! Hier volgt een kort overzicht van hoe het spel in de 2e fase wordt gespeeld.

Populariteitspoll
De populariteit van de eilandbewoners wordt nog steeds gemeten aan de hand van de populariteitspoll. Elke week mag iedereen 2 stemmen uitbrengen voor deze poll. Dus niet alleen de deelnemers, ook de kijkers kunnen stemmen. Populaire deelnemers zullen harde werkers zijn en geliefd bij hun teamgenoten. Minder populaire mensen zullen chagerijnige en luie eilandbewoners zijn. Maar populair zijn kan nadelig worden. Zwakke deelnemers kunnen complotten smeden om sterke deelnemers eruit te werken tijdens een eilandraad. Een goede tactiek is dus erg belangrijk.

De populariteitspoll is ook belangrijk voor de eindfase van het spel. Uiteindelijk zal degene die het hoogst staat van de laatste 2 overgebleven kandidaten de fysieke proef winnen en het daarbij behorende ticket voor de finale.

Vanaf nu geldt. De winnaar van deze poll wint immuniteit voor de eilandraad én mag een survivor naar keuze wegstemmen (hier later meer over).

Eilandraad
Vanaf nu gaat iedereen naar de eilandraad. Vanaf nu kan je op iedereen stemmen.

In de tweede fase is nieuw dat de winnaar van de populariteitspoll niet alleen immuniteit wint, maar ook nog eens de eerste afvaller bepaalt! Eerst wordt in de aflevering zijn keuze bekend gemaakt, en daarna wordt er gekeken naar de stemmen die voor de eilandraad zijn uitgebracht.

Vanaf nu geldt er dat je twee rezervestemmen moet uitbrengen. Het volgende kan namelijk gebeuren:
Jan moet stemmen en stemt op Piet en rezerve Klaas. Maar die week wint Piet immuniteit en besluit Klaas weg te stemmen. In dit geval zijn allebei Jans’ optie niet meer mogelijk.
Daarom breng je vanaf nu 2 rezervestemmen uit.

Het aantal stemmen dat je uitbrengt op je eerste keuze geldt ook voor je rezervstemmen. Stel, je wilt 4 stemmen inzetten op Jan, maar Jan wint immuniteit, zet je automatisch 4 stemmen op je rezervestem Klaas in.

Vanaf nu geldt elke week dat je EERST moet STEMMEN en DAN pas activeren. Zet in het activatietopic de naam neer op wie je gestemd hebt + eventueel een reden. Je mag ook neerzetten dat je niet gestemd hebt.

Stem en activeer je niet, verlies je eventuele immuniteit, je al die week behaalde stemmen in de populariteitspoll en stem je automatisch op jezelf! Dit geldt ook voor alleen activeren. Stem je wel, maar activeer je niet, kijken wij naar het aantal stemmen wat je hebt ingezet. Zet je 4 stemmen in en heb je niet geactiveerd, stem je dus 4x op jezelf! Voor de optie, ik stem niet geldt dat je dan automatisch 1 stem opjezelf krijgt.

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: Survivor: The Ultimate Challenge
« Reactie #4 Gepost op: 26-11-2005, 16:59:33 »
Bijzondere stemmen

Ook in de tweede fase zijn er weer bijzondere stemmen.
In deze fase van het spel zijn de volgende stemmen te winnen:
- Geluksvogelstem: Mocht jij gelijk komen met een ander, zorgt deze stem ervoor dat de andere kandidaat afvalt en jij niet.
- Immuniteitsstem: Win immuniteit bij de volgende eilandraad! Deze stem wordt als enige direct ingezet bij de volgende eilandraad.
- Immuniteitsblokkeringgstem: Blokkeer de immuniteit van een tegenspeler met behulp van deze stem.
- Meesterstem: Bij een gelijke stand, valt degene waarop jij gestemd hebt, af.
- Roofstem: Roof één van de stemmen van een medespeler op de eilandraad kan inzetten en voeg die aan je eigen totaal toe.
- Witte stem: Deze stem maakt één tegenstem op jou onschadelijk
- Zwarte stem: Deze stem laat jouw stem dubbel tellen.
Je moet, behalve bij de immuniteitsstem, zelf aangeven wanneer je je stem wilt inzetten. Bij de laatste eilandraad van de tweede fase worden echter je stemmen automatisch ingezet.

Grim
Elke week strijden 4 kandidaten in een uithoudingsproef op Grim. Ook hier wordt er een poll gehouden. Iedereen mag 2 stemmen uitbrengen op 2 van de 4 kandidaten. De twee populairste kandidaten gaan door, de andere 2 vallen weg. Vervolgens komen de twee kandidaten die op de vorige eilandraad zijn afgevallen erbij. De kandidaat die het langst op Grim verblijft, wordt de 3e finalist.

Mochten er meerdere personen zijn die even lang op Grim hebben gezeten, wordt er gekeken naar het aantal stemmen wat zij hebben verzameld. Degene met de meeste stemmen gaat dan naar de finale.

Hopenlijk is alles nu duidelijk, vragen? We hebben ons eigen vragentopic! :)

Succes! ::bravo::