Auteur Topic: kool pages (msn)-virus, wie heeft er een remedie?  (gelezen 9558 keer)

Offline Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Geen woorden voor.
Re: kool pages (msn)-virus, wie heeft er een remedie?
« Reactie #20 Gepost op: 2-03-2007, 16:03:48 »
Natuurlijk kan ik niet zien welke regel(s) er niet in mijn register thuishoren. Daarin heeft iedereen gelijk die me hijack aanraadt.

Echter: die had ik na de eerste keer laten draaien. De worm ZOU weg zijn.

Citaat
Stond ie je met taart en bloemen op te wachten
Nee, ik stelde een vraag aan iemand in msn, en daar kwam geen antwoord op. Ik ging ervan uit dat die persoon het druk had met andere zaken, dus ik besteedde er geen aandacht aan.

Toen was ik me er niet van bewust die link de oorzaak was. Zoals gezegd, ik startte msn opnieuw  op, ging een gesprek aan met diezelfde persoon, en zag toen die link staan. Met een reactie erin van die persoon.

Een gesprek met diezelfde persoon via windows messenger verliep vervolgens probleemloos.

Wat ik aan wil geven: ik sla geen goedbedoelde raad in de wind, heb de vorige keer ook maatregelen genomen, waarvan ik dacht dat die afdoende waren. (Mijn systeem wer ''veilig'' verklaard).

Ik baal er echter van, dat je zelfs van  Norton Internet Security 2007, waar ik toch een behoorlijk bedrag voor op tafel heb gelegd, niet 100 procent op aan kunt. Ik bedoel: als ik me helemaal niet had beveiligd, geen firewall had, dus helemaal niets gedaan had om mijn computer te beveiligen, tja: dan roep ik het onheil over mezelf af. Ik ga dus van het andere uit: om mijn eigen computer (en die van anderen) te beschermen, installeer ik Norton. Ik ben er kennelijk ten onrechte vanuit gegaan dat Norton deed wat het moest doen.

Wat ik dus wilde weten: wanneer ik dus andermaal hijack draai: wat kan ik daarbuiten nog doen om die troep niet NOG een keer binnen te krijgen? Nog meer dichtspijkeren van mijn computer zou ongeveer betekenen dat ik helemaal het internet niet meer op kan komen.

Mocht iemand de indruk hebben dat ik jullie raad in de wind sla: nee dat is niet zo. Ik vind het zelfs vervelender voor mijn gesprekspartners op msn dan voor mijzelf.


Tot die tijd: zet me maar rustig op ''geblokkeerd'', in dit geval kan ik dat wel begrijpen. Als jullie DAN die link binnen krijgen, istie tenminste niet van mij afkomstig.



« Laatst bewerkt op: 2-03-2007, 16:07:34 door Bodejos »

Offline Test

  • Realitynet.nl Administrator
  • *****
  • Geslacht: Man
Re: kool pages (msn)-virus, wie heeft er een remedie?
« Reactie #21 Gepost op: 2-03-2007, 18:52:28 »
Natuurlijk kan ik niet zien welke regel(s) er niet in mijn register thuishoren. Daarin heeft iedereen gelijk die me hijack aanraadt.

Echter: die had ik na de eerste keer laten draaien. De worm ZOU weg zijn.

Het gaat erom dat je een rapportje laat maken door HijackThis en dat laat zien op dat forum. Dan kunnen mensen die er verstand van hebben, kijken of er nog rare dingen draaien op je pc. Soms krijgt HijackThis ook niet alles meteen weg en zal bv je dingen handmatig moeten verwijderen of aanpassen. Aangezien het een vrij complex programma is, is het verstandig er iemand met ervaring naar te laten kijken.

En geen enkele virusscanner/anti-spyware prorgamma etc. is 100% betrouwbaar. Elke dag verschijnen er nieuwe virussen/spyware etc. en daar hobbelen die programma's achteraan. Dan kan natuurlijk ook niet anders. Ze kunnen er pas iets aan doen op het moment dat het geconstateerd is en daarna een remedie voor gevonden is. Daarbij verschillen de verschillende programma is effecitiviteit van herkennen en verwijderen van al die rotzooi.

Kijk anders eens op http://www.hijackthis.nl/ Daar is ook een forum bij waar je waarschijnlijk hetzelfde kan doen als De nieuwe Mol voorstelde.
Geniet nooit met mate...

Offline Bodejos

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Geen woorden voor.
Re: kool pages (msn)-virus, wie heeft er een remedie?
« Reactie #22 Gepost op: 2-03-2007, 20:49:51 »
Dank je test.

Weet jij overigens of er maar 1 versie is van Hijack? Ik heb er een op mijn computer staan, en volgens de beheerder van de site waar ik dit toen vroeg, zou het dus echt weg zijn. Kennelijk niet.

Ik ben gewoon heel erg teleurgesteld dat het weer terug is, want ik wil uiteraard niemand van mijn msn-contacten trakteren op dit virus. Nu ik zo eens rond heb gekeken op google, blijk ik dus echt niet de enige te zijn die juist te kampen heeft met deze worm. Maakt het allemaal niet minder vervelend uiteraard.

Het gekke is: ik heb er dus ruim 2 weken helemaal geen last van gehad, dus ik ging af op het oordeel van die beheerder. Kennelijk is de worm dan toch hardnekkiger dan aanvankelijk aangenomen.

Zoals eerder aangegeven: naast het feit dat ik het niet leuk vind voor mijn msn-contacten, heb ik er gewoon problemen mee dat mensen zomaar suggereerden (dat is dus niet hier op RN gebeurd!!), dat ik pornosites zou bezoeken, en dat het daardoor kwam. Dat laatste is dus absoluut niet het geval.

Wat ik overigens niet begrijp, is dat windows messenger er geen last van lijkt te hebben.