Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
290 gasten en 5 vaste bezoekers (D*N, Niuno, Silvermaiden, Robbieazerty, Lucy)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
9 September
Tweestrijd Online
Pagina's: 1 [2] 3 4 5 ... 11
  Print  
Auteur Topic: Forum Zomersoap v2 - seizoen 2.0: het verhaal  (gelezen 36986 keer)
Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #20 Gepost op: 26.07.2013, 21:08:53 »

Aflevering 10:

Hulpdakdekker springt bovenop Molcrazy, draait het ijzerdraad om zijn nek en houdt de pen er tegenaan. "En nu wil ik antwoorden!" Jann laat van schrik zijn koffie vallen. Mollenvanger22: "Wat doe je Hulpdakdekker?" Hulpdakdekker: "Ik wil weg hier!" NextGP: "Dat snappen we, maar dit is niet de manier. Hier, neem nog een sigaret." Die opmerking valt verkeert bij Hulpdakdekker en hij trekt het ijzerdraad nog strakker aan. Molcrazy begint te snakken naar adem. Jann: "Oké, rustig Hulpdakdekker. We zullen het je uitleggen, maar dan moet je eerst Molcrazy laten gaan." Hulpdakdekker: "Ik wil garantie dat jullie me niet weer opsluiten!" Jann pakt de sleutel van de cel. Jann: "Ik vernietig deze sleutel nu." Jann buigt de sleutel, gaat er op staan en het ding breekt spontaan in tweeën." Hulpdakdekker calmeert langzaam. Hij realiseert dat hij met tegenwerken niets opschiet. Hij laat het ijzerdraad los. Molcrazy kan weer ademhalen, maar moet er even bij gaan liggen. Hulpdakdekker: "Maar blijf op afstand, want ik heb nog een scherp wapen." Jann: "Laat ons even bijkomen, dan leggen we je zo uit wat er gaande is."

In Mijdrecht is het tijd voor een raadsvergadering. Lukie4: "Welkom raadsleden. Vandaag vergaderen wij over de toekomst van de middelbare school van Mijdrecht. Waar moet de nieuwe school gebouwd worden? Ik geef het woord aan de wethouder voor Volkshuisvesting en Mileu, Elise." Elise: "Bedankt Lukie4. Uit milieu onderzoek is gebleken dat het beter is niet extra grond aan te tasten dus mijn verzoek is de school op dezelfde plaats te herbouwen." En wat vind de wedhouder van Bewonerszaken ervan?" Cynneke: "Bewoners van Mijdrecht vinden de huidige locatie practisch, dus wat ons betreft blijft de school waar hij is." Lukie4: "Dat is helder. Er zijn echter ook nog standpunten voor verplaatsing. Een jaar geleden is er onder mijn voorganger al vergaderd over verplatsing van de school, wegens vondst van aardgas onder school. Afbreken van de school was toen geen optie, maar nu ligt de situatie uit. De woordvoerder van het constructie bedrijf is nog onderweg, dus we gaan zo verder met de vergadering."

Starlight en AaPje16 zitten bij Starlight thuis TV te kijken. Er hangt een ijzige stilte. Dan beslut Starlight het ijs te breken. Starlight: "Ik zag dat je gisteren bij Silvermaiden thuis was." AaPje16 slikt. Die zag ze niet aankomen. AaPje16: "Ehm ... hoe weet je dat?" Starlight: "Ik ben je gevolgd. Waar ging het gesprek over." AaPje16: "Nou ehm ... ik wilde weten hoe het met haar ging. Ik maakte me ongerust." Starlight: "Lieg niet AaPje16. Ik ken je langer dan vandaag. Vertel me hoe het zit en wel nu!" AaPje16 gaat overstag. "Nou oké. Silvermaiden heeft me vertelt wat er op de tape recorder staat." Starlight: "Nou vertel me maar." AaPje16 vertelt het verhaal. Starlight schrikt. "Echt?!" AaPje16: "Ja." Starlight: "Weet je zeker dat het waar is?" AaPje16: "Waarom zou Silvermaiden liegen? Als ze ons echt een hak wou zetten, was ze nooit teruggekomen." Starlight: "Dat is waar. Pfff ... ik moet dit even laten bezinken." Starlight besluit een drankje uit de keuken te gaan halen. Wat ze niet ziet is dat haar broertje HIDM het hele gesprek heeft afgeluisterd. En hij weet nu net zoveel als de dames. Hij belt Bjorrn en Mijdrechtse Mol op om een afspraak te maken voor de volgende dag.

Molcrazy is inmiddels weer bij adem gekomen. Hulpdakdekker heeft nog steeds de tot soort mes omgevormde pen in zijn handen om de heren op afstand te houden. Molcrazy: "Oké, Hulpdakdekker, je wilt weten waarom wij jou hier vasthouden." Hulpdakdekker: "Ja!" Molcrazy: "Oké, ik pak nu mijn jas en ga er iets uithalen. Ook de andere heren pakken iets uit hun broekzak. Molcrazy toont als eerste. Molcrazy: "Zoals ik al eerder zij, zijn wij hier om jou het helpen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je er bent ingeluisd. En wij hebben daar goede aanwijzingen voor." Molcrazy laat zijn legitimatie zijn. "Wij zijn geen slechteriken zoals je misschien denk. Maar wij werken alle 4 voor Interpol." Hulpdakdekker kan niet geloven wat hij zojuist hoort. Heeft Interpol hem ontvoerd?
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #21 Gepost op: 26.07.2013, 21:10:16 »

Iemand die wel echt vast zit, is Nieky. Samen met 10-tallen anderen zit hij vast op het politie bureau van Mijdrecht. Dan is Nieky aan de beurt voor het afnemen van vingerafdrukken en fouillering. Test: "Heb jij nog wapens bij je?" Nieky: "Nee, ik was onderweg naar een vriend, ik heb helemaal niks met die protest actie te maken!" Maar Test fouilleert toch. Hij vindt niks. Nieky moet op de foto en zijn vingerafdrukken worden afgenomen. Test: "In deze cel blijf je zitten totdat je naar Utrecht gebracht wordt. Iedereen moet daar een nacht verblijven en morgenochtend mag je weer gaan. Tenzij we in de tussentijd iets vinden." Nieky: "Je zal niks vinden, want ik ben onschuldig!"

De gemeenteraadsvergadering kan eindelijk verder gaan, nu de gast van het constructie bedrijf is gearriveerd. Robbie: "Sorry dames en heren, maar ik stond in de file vanuit Antwerpen. Mijn naam is Robbie van Azerty Constructions. Mijn bedrijf is gespecialiseerd in aardgas winning. Wij zijn betrokken bij aardgas winning in de Noordzee en diverse Scandinavische landen. Nu op dit unieke punt aardgas is gevonden, wil ik alleen maar aangeven wat dit voor grote kans voor Mijdrecht is. De stad wordt hiermee op de kaart gezet. Daarnaast levert het heel veel geld op." Lise: "Als wethouder van Economische Zaken kan ik dat beamen. De gemeentekas kan wel wat extra geld opbrengen. En Cynneke, ben jij niet voor extra banen? Dit is geweldig voor de werkgelegenheid." Cynneke: "Dat is wel een goed punt. Maar de tevredenheid van bewoners is ook belangrijk." Robbie: "Hier, ons onderzoeksrapport."

De avond valt. Go_Ahead en Molière staan nog altijd bij Mollenvanger22 voor de deur geparkeerd. Lucy-3a is inmiddels wel een paar keer buiten geweest, maar alleen om even met de buren te praten, de vissen in de vijver te voeren en het vuilnis weg te gooien. Molière: "We zitten een beetje onze tijd te verdoen. Wat nou als één van ons blijft en de ander gaat thuis wat slaap inhalen?" Go_Ahead: "Goed plan. Zal ik blijven?: Molière: "Is goe..." Dan gaat Molière's telefoon. "Hallo? Wat zegt u? Ja ik kom meteen!" Go_Ahead: "Wat is er?" Molière: "Een doorbraak! Ik moet direct naar het politie bureau. Blijf jij maar hier." Go_Ahead stapt uit en Molière scheurt met piepende banden richting het bureau.

Het loopt richting de nacht als het tijd is voor een besluit in de gemeenteraadsvergadering. Lukie4: "We gaan stemmen. Wie is er voor aardgaswinning en verplaatsing van de school? Steek nu jullie handen op?" Een meerderheid stemt voor. Elise: "Dit is niet goed voor de natuur!  Lukie4: "Helaas, maar de meerheid stemt voor. Robbie, kan jij over twee dagen terugkeren om de plan verder uit te werken?" Robbie: "Zeker."

Dag 6:

Molière komt aan bij het politie bureau van Mijdrecht. Hij loopt de verhoor ruimte in en daar zit ... Nieky. Molière: "Zo. Ik heb begrepen dat jij bent gearresteerd bij de ontruiming van het plein. Je vinger afdrukken zijn in het systeem gezet en kwamen terug als een match. Jij bent degene die de foto's van Hulpdakdekker aan de TV zender hebt gegeven. Ik kom direct ter zake. Hoe kom jij hieraan?"

[ wordt vervolgd ]

"Waarom bemoeit Interpol zich met het mysterie van Mijdrecht? Wat staat er nu op die tape recorder? En wat gaan HIDM en zijn maatjes met die info doen? Kan Go_Ahead in zijn eentje het huis van Mollenvanger22 bewaken? Maar de vraag van vandaag is, wat antwoord Nieky op de vraag van Molière?

A Nieky biecht op dat hij de foto's heeft afgeleverd en vertelt het over de foto van Schulz en Hulpdakdekker
B Nieky verzint een smoes om een deal te sluiten en geeft iemand anders de schuld.
C Nieky ontkent alles en zegt dat hij er wordt ingeluisd.
D Nieky besluit te zwijgen en vraagt om een advocaat

Discussieer over deze aflevering in dit topic en stem mee voor het vervolg!"

Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #22 Gepost op: 28.07.2013, 18:46:26 »

Aflevering 11:

Nieky: "Waar heb je het over?" Molière slaat met zijn vuist op tafel. "Ik ben niet achterlijk. De foto's die op het nieuws verschenen zijn natuurlijk. Jouw vingerafdrukken zaten erop. Je gaat me nu vertellen hoe je aan deze foto's bent gekomen. Heb je ze zelf genomen?" Nieky denkt even na. Nieky: "Nou ... ehm ... nee. Ik heb ze niet zelf genomen, maar ik heb ze gevonden bij iemand thuis. Ik wil je best vertellen wie, maar dat doe ik alleen als je me na dit gesprek vrij laat. Molière: "Die beslissing is niet aan mij, maar aan de hoofdcommissaris. Ik ga kijken of ik hem uit bed kan bellen. Blijf wachten." Nieky: "Ik kan nergens heen, dus wees niet bang."

Het is 9 uur 's ochtends als HIDM en Mijdrechtse Mol bij Bjorrn voor de deur staan. Bjorrn: "Nou HIDM, vertel, wat was er zo dringend." HIDM: "Weten jullie nog van de tape recorder?" Mijdrechtse Mol: "Natuurlijk! Wat is ermee? Is ie terecht?" HIDM: "Dat niet, maar ik weet nu wel wat erop staat!" Bjornn: "En hoe kom je aan deze informatie?" HIDM: "Ik heb een gesprek tussen mijn zus en AaPje16 afgeluisterd, die de informatie weer van ene Silvermaiden gekregen hebben, een kennis van AaPje16." Mijdrechtse Mol: "Je maakt ons nieuwsgierig, vertel!" HIDM: "Laten we even binnen gaan zitten met een glaasje cola, dan zal ik het verhaal verder vertellen."

Nieky wordt om dezelfde tijd langzaam wakker. Molière is niet teruggekomen. Hij rekt zich eens uit. Hij heeft beroerd geslapen. Hij is maar op de vloer gaan legen, maar dat heeft zijn rug geen goed gedaan. Dan komt Molière eraan. Molière: "En goed geslapen?" Nieky: "Wat denk jezelf. Hoe staat het met mijn deal?" Molière: "Goed gekeurd, kom maar op met de info." Nieky: "Ik wil het zwart op wit hebben!" Molière laat een papiertje zien. Nieky leest het zin voor zin rustig door. Nieky: "Oké, ik vertel wat je wilt weten. Ik was bij mijn buurman op bezoek en toen vond ik deze foto's." Molière: "En wie is jouw buurman?" Nieky: "Dhr. Hillo." Molière: "Oké, dan gaan we samen jouw buurman een bezoekje brengen. Kom maar mee."

Swifty maakt zich klaar om terug te gaan naar de rechtbank. Vandaag is het alles of niets. De rechtbank beslist vandaag of de zaak van de staat tegen Hulpdak D. wordt voortgezet. Ze overlegt met haar baas Ibung. Ibung: "Wat denk je ervan?" Swifty: "Ik denk nog steeds dat we een goede zaak hebben. We weten meer over Persoon X, we hebben het bewijs dat Hulpdak D. brand heeft gesticht al gepresteerd, dus als we vandaag een duidelijke link hier tussen kunnen presenteren, dan moet  de zaak zeker een vervolg krijgen. Trouwens Ibung, wat weet jij van de opvolger van Dolfie in deze zaak, rechter Mloesje?" Ibung: "Ik ken haar nog niet zo goed. Ze zit er nog niet zo lang. Maar zolang ze maar objectief is, moet dat goed komen. Ik heb vertrouwen in je Swifty!" Swifty: "Bedankt!"

Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #23 Gepost op: 28.07.2013, 18:46:54 »

Hulpdakdekker is wakker geworden in de cel. Het verschil met de dag van gisteren is dat zijn celdeur niet meer op slot is. NextGP: "Goedemorgen Hulpdakdekker, goed geslapen?" Hulpdakdekker: "Ja, nu ik weet waarom ik hier ben wel ja." NextGP: "Vandaag is een belangrijke dag, vanmiddag wordt besloten of het proces tegen jou doorgaat." Hulpdakdekker: "Wat denken jullie?" Jann en Mollenvanger22 voegen zich bij het gesprek. Jann: "Ik heb goede hoop. De rechter, Dolfie, is in ieder geval vervangen. Ik heb haar wat informatie toegespeeld over jouw advocate, waardoor ze niet meer objectief is. Normaal gesproken komt de zaak nu stil te liggen, maar zeker weten doe je het nooit." Mollenvanger22: "En enkele foto's van ons hebben het nieuws gehaald. Helaas heeft één van de belangrijkste foto's die wij hoopten dat het nieuws haalde, dat nooit gehaald. Een foto van jou en Schulz" Hulpdakdekker: "Wat voor foto's? Ik en Schulz. Waar heb je het over?" Jann: "De dag van de brand waren wij in de buurt van de school. Wij denken te weten wat er gebeurd is." Mollenvanger22: "Ik heb die dag foto's genomen van de school." Dan komt Molcrazy binnen wandelen. In zijn handen heeft hij ... een tape recorder! Molcrazy: "En we hebben een belangrijk gesprek op genomen." Hulpdakdekker: "Wat!" Molcrazy: "Ik zal het je laten horen." Molcrazy zet de tape recorder aan.

<flashback>
Hulpdakdekker: "Wat zeg je?" Vrouwenstem: "Ik wil je een aanbieding doen. Kom voor ons werken. Getuig tegen de mensen die wij onderzoeken en we zorgen ervoor dat je met een nieuwe identiteit ergens anders kunt beginnen." Hulpdakker: "Wwww ... aaroom ... zou ik opnieuw willllen beginnen." Vrouwenstem: "Dat weet je heel goed. Jij kan onze kroon getuige zijn in de zaak rondom ... Hulpdakdekker." *KNAL BOEM* Vrouwenstem: "Hulpdakdekker, sta op. He, jij, wat doe je laat me ...". *KNAL BOEM*
</flashback>


Hulpdakdekker: "Ik kan me dit hele gesprek niet herrineren!" Jann: "We vermoeden dat je ergens die dag vergiftigd bent. Vandaar dat je ineens wegviel. Weet je nog wat je die ochtend hebt gedaan?" Hulpdakdekker: "Nee, die hele dag is één groot zwart gat in mijn geheugen." Dus jullie denken dat degenen die mij vergiftigd heeft, de brand heeft gesticht en Persoon X heeft vermoord? Trouwens, was dat Persoon X op de tape?" Jann: "Dat klopt ja." Hulpdakdekker: "Wie is Persoon X dan?" Molcrazy: "Voor ons een belangrijk iemand."

Molière en Nieky zijn op weg naar Hillo. Moliere besluit Go_Ahead eens te bellen hoe het staat met zijn surveillance bij Mollenvanger22 en Lucy-3a. Maar de telefoon wordt niet opgenomen...

[ wordt vervolgd ]

"Kan Swifty het einde van de rechtzaak tegen Hulpdak D. voor komen? Wat gaan HIDM, Bjorrn en Mijdrechtse Mol doen nu ze weten wat er op de tape recorder staat? Krijgt Hulpdakdekker zijn geheugen nog terug? En waarom volgende Interpol hem? En krijgen we nu snel te weten wie Persoon X is? Maar de vraag van vandaag is, waarom neemt Go_Ahead zijn telefoon niet op?

A Hij was het zat en is naar huis gegaan.
B  Er is niks aan de hand, maar door zijn val in de vijver is zijn telefoon ermee opgehouden, maar dat heeft hij niet door.
C Hij is gesnapt door Lucy-3a die nu bij hem in de auto zit en uitleg wil.
D Hij is in slaap gevallen.

Discussieer over deze aflevering in dit topic en stem mee voor het vervolg!"
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #24 Gepost op: 30.07.2013, 20:05:06 »

Aflevering 12:

Molière blijft Go_Ahead bellen, maar hij neemt niet op. Nieky: "Alles goed?" Moliere: "We moeten even een omweg maken." Nieky: "Waarom?" Molière: "Mijn partner neemt z'n telefoon niet op, en ik wil even checken of alles in orde is." Nieky: "En ik moet mee?" Molière denkt na. Hij wil, als hij naar Hillo gaat, Nieky er voor de zekerheid bijhouden Molière: "In principe ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar wil je niet een keer met gillende sirens over de snelweg rijden?" Nieky: "Ja gaaf!" Molière: "Nou blijf maar zitten dan." Molière geeft gas, op weg naar Go_Ahead.

LdHmolletje: "Goedemiddag kijkers en welkom bij het journaal van één uur. Vanmiddag een crusiale middag in de zaak van de staat tegen Hulpdak D. Voor het laatste nieuws gaan we over naar onze correspondent ter plaatse, D*N. D*N: "Dankjewel LdHmolletje. De rechtszaak kan elk moment verder gaan. En met een nieuwe rechter. Mevr. Dolfie is vervangen door Mevr. Mloesje. Het is voor ons totaal onduidelijk waarom dit is gebeurd, maar volgens bronnen binnen de rechtbank, was Mevr. Dolfie niet meer onbevooroordeeld. Mevr. Mloesje zal dadelijk een de belissing nemen of de zaak tegen Hulpdak D. dus verder gaat. En ik hoor in mijn oortje dat de rechter is gearriveerd, dus we gaan nu live over naar de rechtszaal."

Mloesje: "Dames, heren welkom. Ik neem vandaag de rechtszaak over tegen Dhr. Hulpdak D. U kunt nu nog voor het laatst bezwaar maken." Swifty: "Geen bezwaar." Grasisgroen: "Ook geen bezwaar." Mloesje: "Uitstekend. Swifty, enkele dagen geleden is er in de media informatie gelekt over de zaak Hulpdak D., is er al bekend hoe dat is gekomen?" Swifty: "De politie heeft enkele aanwijzingen, maar die worden op dit moment nog onderzocht. Wij als OM zijn van mening dat dit niet van invloed mag zijn op de zaak. Zoals in het door ons gepresenteerde dossier en de getuigenis van Dhr. Duncton is gebleken dat er een verband bestaat tussen Hulpdak D. en de brand. Er is dus voldoende bewijs om Dhr. Hulpdak D. als verdachte aan te merken." Mloesje: "Hartelijk dank. Raadsvrouw Grasisgroen. Wat is uw verweer?" Grasisgroen: "Ik heb maar één verweer. Ik wil graag een getuige oproepen." Swifty: "Protest namens het OM, wij hebben ook geen getuigen opgeroepen." Grasisgroen: "Maar in u presentatie zojuist haalt u wel een getuigenis aan. Dus hebben wij als verdediging ook recht op een getuigenis." Mloesje: "Ik moet raadsvrouw Grasisgroen gelijk geven, u heeft de deur open gezet Swifty. Grasisgroen, wie is uw getuige?" Grasisgroen: "Ik wil graag Dolfie als getuige oproepen." En toen viel er een flinke stilte in de rechtszaal. Waar komt dit ineens vandaan?

Molière komt aan bij Go_Ahead zijn auto. Molière: "Nieky, blijf zitten." Nieky: "Ok. " Molière loopt naar de auto van Go_Ahead, doet de deur open en gaat naast 'm op de passagiersstoel zitten. Molière: "Zo, en waarom nam jij de telefoon niet op." Go_Ahead zwijgt. Molière draait zich om ... en ziet Lucy-3a op de achterbank zitten. Lucy-3a: "Zo en nu wil ik weten wat jullie hier nog steeds doen." Go_Ahead: "Ik zeg niks!" Lucy-3a: "Ik heb recht om te weten waarom jullie het huis van mijn broer in de gaten houden!" Molière: "Ik zal het u vertellen. Het busje van uw broer is gebruikt bij een misdrijf." Lucy-3a: "Maar die is gestolen, daar heeft ie aangifte voor gedaan." Molière: "Klopt. Maar het busje is ook gespot bij iemand die mogelijk betrokken is bij het misdrijf, enkele dagen vóór de diefstal." Lucy-3a: "Dat moet een misverstand zijn." Go_Ahead: "Wat weet u van uw broer?" Lucy-3a:"Hij is een reisagent. Hij moet wel eens naar het buitenland voor zaken." Molière:"Weet u waar hij nu is?" Lucy-3a: "Volgens mij in Zuid-Frankrijk, nabij Lyon. Daar moet hij vaker heen." Molière: "We denken dat we in jullie woning misschien een aanwijzing kunnen vinden over deze zaak. Kunnen we echt niet binnen kijken." Lucy-3a: "Hoewel ik denk dat jullie het beste voor hebben met mijn broer, kan ik niet zomaar toestaan dat vreemden door zijn spullen gaan. Dus jullie zullen toch echt een huiszoekingsbevel moeten hebben. Zolang jullie die niet hebben, komen jullie er niet in!" Molière: "Ok. Dan keren wij morgen terug met een huiszoekingsbevel. Gaat u alstublieft nergens heen." Lucy-3a: "Dat doe ik zeker niet, ik moet op de slangen van Mollenvanger22 passen." Lucy-3a stapt uit. Molière volgt haar. Hij loopt naar zijn auto, want hij moet nog op bezoek bij Hillo. Als hij wegrijdt merkt hij pas dat de auto een stuk leger is dan op de weg naar Mollenvanger22 toe. Nieky is nergens te bekennen...
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #25 Gepost op: 30.07.2013, 20:05:19 »

Dolfie neemt plaats in het getuigenbankje. Grasisgroen: "Welkom Dolfie. Vertelt u ons waarom u hier bent." Dolfie: "Ik heb informatie ontvangen over u, Grasisgroen." Grasisgroen: "En welke informatie is dat?" Dolfie: "Ik heb foto's ontvangen waarin u wordt betaalt door twee onbekende mannen." Grasisgroen: "En waarom hebben zij mij betaald?" Dolfie: "Om de zaak Hulpdakdekker aan te nemen." Grasisgroen: "En wat was volgens u het doel?" Dolfie: "Dat is niet helemaal duidelijk." Grasisgroen: "Rechtbank. Het is duidelijk dat mijn rol als advocaat van Dhr. Hulpdak D. ter discussie staat. Dhr. Hulpdak D. zal zelf moeten aangeven of ik hem nog verder kan verdedigen. Maar aangezien hij hier niet is, kan hij dat niet mededelen. Daarom ben ik van mening dat de zaak stilgelegd moet worden, tot Dhr. Hulpdak D. zich kan uitspreken of hij een nieuwe advocaat wil of niet." Mloesje: "Slim gespeeld raadsvrouw, slim gespeeld. Helaas moet ik u weer gelijk geven. Deze rechtszaak kan geen vervolg krijgen, zonder de duidelijkheid van uw rol als advocaat. De rechtszaak is bij deze stilgelegd, tot Dhr. Hulpdak D. boven water is." Een schokgolf gaat door de zaal. De publieke tribune is van slag. Dit had niemand zien aankomen.

Bakkertje zit verbijsterd voor de TV. Ook zij is geschokt door het nieuws. Dan gaat de voordeurbel. Ze doet open en Nieky vlucht naar binnen. Bakkertje: "Heb je het al gehoord?" Nieky: "Wat?" Bakkertje: "De rechtszaak is stilgelegd." Nieky: "Nou dat is van latere zorg. De politie weet dat wij de foto's naar de pers hebben gelekt." Bakkertje: "Wat hoe?" Nieky: "Ze hebben mijn vingerafdrukken op de foto's gevonden. Die van jou moeten er ook op staan. Maar ik heb ze op een dwaalspoor gebracht." Bakkertje: "Hoe dan?" Nieky: "Ik heb ze gezegd dat ik de foto's van Hillo heb." Bakkertje:"Oei, je begeeft je op glad ijs Nieky. Dat gaat ie je niet in dank afnemen." Nieky: "Ik moest iets zeggen. Anders lieten ze me niet gaan." Bakkertje: "Dit gaat niet goed aflopen."

De avond valt in Mijdrecht. Bjorrn, Mijdrechtse Mol en HIDM zijn op speurtocht door de stad. Na een lange zoektocht hebben ze eindelijk gevonden wat ze zochten: het huis van Silvermaiden. HIDM belt aan. Er doet niemand open. Mijdrechtse Mol: "Ze is vast niet thuis." Bjorrn kijkt naar binnen. Het is aarde donker. Mijdrechtse Mol: "Laten we naar huis gaan, morgen nog een keer proberen." HIDM: "Nee, ik wil meer weten over die tape recorder." Hij haalt een paar paperclips uit zijn broekzak en begint te prikken in het slot. Bjorrn: "Ben je helemaal gek geworden?! Inbreken?!" HIDM: "Sssttt. Straks hoort iemand ons nog. Kijk, ik heb het slot open!" De nieuwsgierigheid wint het van het verstand en Bjorrn en Mijdrechtse Mol volgen HIDM naar binnen. Als ze in de gang staan horen ze gestommel in de woonkamer. Mijdrechtse Mol: "Er komt iemand aan!"

[ wordt vervolgd ]

"Wat voor gevolgen heeft de slimme zet van Grasisgroen in de rechtbank? Zitten Bakkertje en Nieky flink in de penarie? Wat is de volgende zet van Go_Ahead en Molière? Maar de vraag van vandaag is, wie komt eraan?

A Starlight (omdat ze haar broertje gevolgd is)
B Silvermaiden (omdat het haar huis is)
C Jann (omdat zijn zus daar woont)
D D*N (de media is immers overal)

Discussieer over deze aflevering in dit topic en stem mee voor het vervolg!"
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #26 Gepost op: 1.08.2013, 22:11:29 »

Aflevering 13:

Het is al te laat, ze kunnen zich nergens verstoppen. D*N: "Hallo?" Bjorrn: "Ehm, hallo. Wie bent u?" Mijdrechtse Mol: "Dat is die jongen van het nieuws!" D*N: "Ik ben inderdaad van het nieuws ja, en wie zijn jullie?" HIDM: "Nou ehm, wij zijn ... gewoon inwoners van Mijdrecht." D*N: "Dat zal best. Maar ik ben altijd op zoek naar het laatste nieuws. En jonge mannen die inbreken is zeker nieuws." HIDM: "Niets is wat het lijkt!" D*N: "Dat zal best, maar jullie zijn op heterdaad betrapt!" Mijdrechtse Mol: "Alsjeblieft, bel niet de politie!" D*N: "En waarom zou ik dat niet doen?" Bjorrn: "We hebben informatie!" D*N: "Wat voor informatie?" HIDM: "Houd je mond Bjorrn!" Bjorrn: "Nee, niks. We hebben informatie over het Mysterie van Mijdrecht." D*N: "En jullie denken dat ik dat geloof?" HIDM: "Hij liegt." Bjorrn: "Nee ik lieg niet." Mijdrechtse Mol: "HIDM, dit is de enige kans om er zonder straf uit te komen." HIDM: "Nou oké dan. D*N, het is echt waar." D*N: "Nou, kom maar op met die info."

Dag 7:

Een zonnige dag breekt aan. En dat lijkt het in Mijdrecht het zeker te worden. Op het gemeentehuis heeft een hele delegatie mensen zich verzameld om een aardgaswinning contract te ondertekenen. Er zijn nog steeds tegenstanders. Elise: "Ik blijf erbij dat dit niet goed is voor het milieu en de inwoners." Lukie4: "De gemeenteraad heeft gekozen voor werkgelegenheid en hoge inkomsten, dus helaas pindakaas Elise. A, daar is Dhr. Robbie van Azerty Constructions." Robbie: "Ik ben blij dat we dit contract hebben kunnen sluiten. Ik zal zelf eerst tekenen." Robbie zet een krabbel en burgemeester Lukie4 volgt. Lukie4: "Op een vruchtbare samenwerking." Robbie: "Zeker. Morgen zullen we al beginnen met het schoonmaken van de oude schoolplaats. Daar is nog genoeg werk te verrichten." Elise: "Waar is de vertegenwoordiging van de school eigenlijk in dit verhaal?" Lukie4:"Hoe bedoel je?" Elise: "Het schoolhoofd, Dhr. Schulz?" Lukie4: "Ehm ... ik heb geen idee waar hij is."

Nieuwe dag, nieuwe kansen voor Molière en Go_Ahead. Nog steeds wachtende op het huiszoekingsbevel gaan ze op bezoek bij Hillo. De man van wie zij denken dat hij de foto's heeft verspreid. Ze bellen aan. Hillo doet open. Hillo: "Hallo, wie zijn jullie?" Molière: "Mijn naam is Molière en dit is mijn partner Go_Ahead. Wij willen graag praten met u over de foto's." Hillo: "Foto's?" Go_Ahead: "Ja, de foto's ja. U bent in het bezit geweest van belangrijke foto's." Hillo zucht: "Ik wist het wel." Go_Ahead: "Hoe bedoelt u?" Hillo: "Schulz. Ik wist het wel. Wacht even." Hillo loopt naar binnen en even later komt hij terug met een foto. Go_Ahead: "Wat is dit?" Hillo: "Ik was tot 6 maanden geleden financieel adviseur op de middelbare school van Mijdrecht. Tot ik er achter kwam dat bankrekeningen van de school zo goed als leeg waren. Ik was er vrij zeker van dat het door Schulz kwam, maar ik had geen bewijs. Daarom heb ik enkele foto's gemaakt van de school's financiële documenten. Voor het geval dat. Vlak daarna werd ik ontslagen. Jullie hebben dus eindelijk iets gevonden?" Go_Ahead en Molière kijken elkaar aan. Go_Ahead: "Wij kunnen deze foto's goed gebruiken. Mogen wij ze meenemen?" Hillo: "Graag. Die arme kinderen van Mijdrecht. Hun school kwijt en de directeur die een financieel wanbeleid voert. Ze verdienen beter. Succes met jullie onderzoek!" Go_Ahead en Molière lopen weg. Molière: "Nieky heeft dus gelogen." Go_Ahead: "Dat verbaast me niks. Maar dit is veel beter. Hier kunnen we echt iets mee."

Terwijl in het gemeentehuis de champagne kurken knallen, is Lukie4 er stiekem tussenuit geglipt. Hij is terug naar huis gegaan. Schulz: "Wat doe je hier? Is het niet goed gegaan?" Lukie4: "Het is perfect gegaan, de deal is getekend." Schulz: "Wat doe je hier dan?" Lukie4: "Schulz, je afwezigheid begint op te vallen. Mensen beginnen je te missen." Schulz: "Daar was ik al bang voor. Maar jij zij dat jij hiervoor een idee had. Dus, hoe ga je me hieruit halen?" Lukie4: "Pardon? Jij rende zomaar weg toen jou een foto werd getoond. Dan had je daar beter over moeten nadenken. Je hebt dit zelf veroorzaakt!" Schulz: "Ik moest van jou hier blijven!" Lukie4: "Ik wist niks beters. Ik had de hoop dat je zelf wel met iets zou komen. Nou weet je wat, blijf nog even hier, vanavond krijgen wij ons geld, kan jij weer verder met je school, kan ik weer verder met mijn leven, weg uit deze rotstad." Schulz schut zijn hoofd, maar besluit toch maar te blijven. Hij heeft geen alternatief.
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #27 Gepost op: 1.08.2013, 22:11:40 »

Ook het interpol team is klaar voor de volgende stappen. Terwijl Hulpdakdekker relaxed voor de TV, hij verblijft nu in dezelfde recreatie ruimte als de agenten, plannen de agenten hun vervolg stappen. NextGP: "Hulpdakdekker is voorlopig vrij man." Jann: "We kunnen hem nog niet terugsturen, want hij wordt direct gearresteerd." Mollenvanger22: "Wat stel je voor Molcrazy?" Molcrazy: "Ik stel voor om vol de aanval in te zetten op ons main target. Mollenvanger22, waar heb jij die foto's uit het casino gelaten?" Mollenvanger22: "Veilig thuis opgeborgen." Molcrazy: "Haal ze maar op, we gaan ze nodig hebben." Dan komt Hulpdakdekker aangelopen. NextGP: "Wat is er?" Hulpdakdekker: "Er is iets op TV dat jullie moeten zien..."

LdHmolletje: "Welkom bij deze extra uitzending in verband met breaking news over het Mysterie van Mijdrecht. Kom er maar in D*N!" D*N: "Dankejewel LdHmolletje. Breaking nieuws inderdaad. Mij is gisteren informatie ter oren gekomen die de zaak op zijn kop zet. Er schijnt ergens een tape te zijn, waarop Hulpdakdekker met een vrouwelijke agente, die hem een aanbod doet voor hen te komen werken. Alleen, niemand weet wie die agente is. Zou dat Persoon X kunnen zijn? En zo ja, voor welke organisatie werkte ze dan? Volgens mijn bronnen lijkt het niet op de gewone politie. Kortom, er zijn meer vragen dan antwoorden.

De nieuwsuitzending is ook in huize Starlight binnen gedrongen. AaPje16: "Zie je dat?" Starlight: "Hoe weet hij dat, heb jij je mond voorbij gepraat?" Starlight: "Nee, jij dan?" AaPje16: "Ik ben dit huis gisteren niet uit geweest!" Dan komt HIDM binnen. Starlight: "Broertje?" HIDM: "Ja?" Starlight: "Heb jij net het nieuws gekeken?" HIDM: "Ja, bizar he." Starlight: "Ik zie aan je gezicht dat je meer weet. Zeg op, heb jij AaPje16 en mij afgeluisterd?"

[ wordt vervolgd ]

"Hoe lang zit Schulz nog veilig bij Lukie4 thuis nu hij door meerdere partijen gezocht wordt? Wat denken Molière en Go_Ahead met de foto's van Hillo te kunnen? Wat staat er op de casino foto's van Mollenvanger22? Gaat speurneus D*N op zoek naar meer informatie? Maar de vraag van vandaag is ... wat antwoord HIDM?

A HIDM ontkent in alle toonaarden en zegt niet te weten waarover ze het hebben
B HIDM vertelt alles over wat de avond ervoor is gebeurd
C HIDM zegt dat hij Silvermaiden is gaan opzoeken en dat zij het aan D*N verteld heeft
D HIDM zegt de info doorgespeeld te hebben aan Bjorrn en Mijdrechtse Mol en legt de schuld bij hen

Discussieer over deze aflevering in dit topic en stem mee voor het vervolg!"

Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #28 Gepost op: 2.08.2013, 21:43:51 »

Aflevering 14:

Starlight: "Nou vertel op!" HIDM: "Ehm, nou oké ik heb jullie verhaal over de tape recorder gehoord. En ja, dat moest ik wel aan Mijdrechtse Mol en Bjorrn vertellen. Ik denk dat zij het aan D*N verteld hebben." AaPje16: "En waarom zouden zij dat doen?" HIDM: "Dat is mij ook een raadsel. Maar ik was het in ieder geval niet. Waarom zou ik dat doen?" Starlight en AaPje16 overleggen. Starlight: "Oke ik geloof je. Voor nu. Want als ik in de gaten krijg dat jij erbij hoort dan ..." HIDM: "Nee echt niet!" AaPje16: "Waar zijn Bjorrn en Mijdrechtse Mol?" HIDM: "Naar het strand vanmiddag, dus die zijn niet thuis." Starlight: "Dan morgenochtend maar eens bij ze langs."

Bij Interpol hebben ze vol verbazing naar het nieuws gekeken. Die was niet gepland. NextGP: "En nu?" Jann:"Ik hoop niet dat Molcrazy stomme dingen gaan doen. Ze hebben zolang samengewerkt en haar dood heeft hem hard geraakt. Wij zijn bezig met een onderzoek, maar hij zint volgens mij gewoon op wraak." NextGP: "En volgens mij is het ook helemaal niet zeker dat we de grote vis al hebben. Waar komt namelijk steeds al dat geld vandaan dat ie heeft?" Jann: "Precies. Ik moet trouwens even weg, houd jij Molcrazy en Hulpdakdekker in de gaten? Ik wil niet dat er rare dingen gebeuren." NextGP: "Doe ik."

Ook op het politie bureau hebben ze het nieuws gezien. Het heeft het onderzoek volledig op zijn kop gezet. Het hele bureau werkt alleen maar aan deze zaak. Go_Ahead deelt instructies uit. "Ok, dit is wat we nu weten. We weten dat er brand gesticht is in de school van Mijdrecht. We weten dat Hulpdak D. op een foto staat met een jerrycan en zijn kleding sporen van benzine bevatten. We weten echter nu ook dat een instantie Hulpdak D. heeft benaderd heeft om voor hen te komen werken. Maar we hebben ook bewijzen dat de school directeur Dhr. Schulz wellicht een financieel motief had om de school in brand te steken. Maar Dhr. Schulz is spoorloos op moment. Tristan, Fabiann, ik wil dat jullie samen de financiën van de school in kaart brengen. Is het echt zo slecht als Dhr. Hillo beweert? Molière leidt de zoektocht naar Schulz zelf. Ik ga naar de rechtbank om daar het huiszoekingsbevel voor Mollenvanger22's huis op te halen, zodat we daar morgen eens kunnen kijken. Nog vragen?" Fabiann: "Nee!" Tristan: "Helder!"

D*N leidt ondertussen zijn eigen onderzoek. Welke instantie zou er geïnteresseerd in zijn om een klusjesman van een school binnen te halen als een soort informant? De politie niet, dan was dat al langer bekend. Het moet groter zijn. Misschien de AIVD? Er is geen buitenland connectie te vinden. Maar wie dan wel? D*N deelt zijn informatie met LdHmolletje en de heren brainstormen er op los. LdHmolletje:"Hoe kwamen die jochies aan die info?" D*N: "Ze hadden een tape recorder gevonden bij de school. Lijkt mij iets of iemand die school in de gaten hield, al voor de brand." LdHmolletje: "Maar waarom?" D*N: "Geen idee." LdHmolletje: "Nee ik bedoel, waarom waren ze aan het inbreken bij dat specifieke huis?" D*N: "Goed punt!" Via Google komen ze achter de naam van de bewoonster: Silvermaiden. D*N: "Zij moet hier iets mee te maken hebben."
« Laatste verandering: 2.08.2013, 22:54:59 door Daisy » Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #29 Gepost op: 2.08.2013, 21:44:27 »

Ondertussen is een ander bekend TV personage terug op tv. MaikeMeisje: "Welkom bij een extra uitzending van Opsporing Verzocht. In verband met de zaak in Mijdrecht wil de politie graag een extra oproep doen. Dhr. Molière, welkom terug, ik geef u nu het woord." Molière: "Bedankt. Wij willen graag iedereen oproepen uit te kijken naar Dhr. Schulz. Dhr. Schulz is de baas van de school in Mijdrecht, maar is al enkele dagen niet meer in het openbaar gezien. Wij willen heel graag met hem spreken. Dus weet u waar Dhr. Schulz is of heeft u hem misschien vandaag of gisteren gezien, neem dan contact op met ons via onderstaand nummer." MaikeMeisje: "Hier volgt een foto van Dhr. Schulz."

Maar Schulz wil niet gevonden worden. Het is al avond als hij samen met Lukie4 diens huis verlaat. Samen rijden ze naar een verlaten industrie terrein. Ze kijken eens goed om zich heen. Er is niemand te zien. Dan komt er een andere auto aan gereden. Een in het volledig zwart geklede man stapt uit en geeft beide heren een dikke envelop. Beide heren lijken tevreden, als de andere auto weg rijdt. *KLIK KLIK* Zo klinkt het geluid van Mollenvanger22's foto toestel, als hij foto's neemt van de geheime meeting. Dit is de informatie die hij nodig had. Hij twijfelt wat te doen. Moet hij de auto volgen of niet. Mollenvanger22 twijfelt ernstig. De laatste keer dat hij foto's van een geheime meeting nam, ging het vreselijk fout. Toen kwam collega interpol agente Daisy om het leven. Hij liet haar even alleen en alles wat ze toen terugvonden was een verkoold lijk. Uiteindelijk besluit hij de auto te laten en Schulz en Lukie4 te volgen. Maar die gaan terug naar het huis van laatsgenoemde, waar de rest van de avond geen activiteit meer plaatsvindt. Mollenvanger22 besluit dan maar naar huis te gaan. Een nachtje slapen in zijn eigen bed is ook wel eens fijn.

Bakkertje staat op het punt om naar bed te gaan als de telefoon gaat. Bakkertje: "Hallo?" Nieky: "Ja met mij. Heb je opsporing verzocht gekeken?" Bakkertje: "Ja, ik schrok me rot. Schulz ... wat zouden ze met hem willen." Nieky: "Ik weet het niet. Ik weet alleen dat wij nog een foto van hem hebben." Bakkertje: "Ja, inderdaad. Wat doen we daarmee?"

[ wordt vervolgd ]

"Is de zaak van interpol er ééntje van internationaal belang of puur vanwege wraak? Is de politie eindelijk op het juiste spoor beland? Heeft Mollenvanger22 de juiste beslissing genomen? En wat hebben Lukie4 en Schulz ontvangen en van wie kregen ze het? Maar de vraag van vandaag is, wat doen Bakkertje en Nieky met de foto van Schulz?

A Ze besluiten de foto te verbranden
B Bakkertje gaat hem inleveren bij de politie
C Nieky levert hem weer anoniem af bij de TV zender van D*N en LdHmolletje
D Ze gaan proberen contact te leggen met Grasisgroen voor advies

Discussieer over deze aflevering in dit topic en stem mee voor het vervolg!"

Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #30 Gepost op: 4.08.2013, 22:13:52 »

Aflevering 15:

Nieky: "Dat is een goede vraag." Bakkertje: "Moeten we er niet gewoon mee naar de politie gaan? Als ze er achter komen, hebben we echt een probleem." Nieky: "Dat hebben we sowieso al. We hebben de foto's gelekt, maar deze achter gehouden. Misschien moeten we advies vragen aan iemand die wat van het rechtssysteem weet." Bakkertje: "Ken jij iemand persoonlijk?" Nieky: "Nee, maar misschien kunnen we Grasisgroen vragen. Ze weet duidelijk alle hoeken en gaten van de wet, dat hebben we in de rechtszaak gezien. Laten we haar morgen eens opbellen." Bakkertje: "Goed idee."

Dag 8:

Het is vroeg als Starlight en AaPje16 op pad gaan. Ze zijn op weg naar Bjorrn, op zoek naar antwoorden. AaPje16: "Denk je dat HIDM de waarheid gesproken heeft?" Starlight: "Nee, maar laat hem maar even zweten. Bjorrn kan wellicht meer vertellen." Ze bellen aan. Bjorrn: "Hé Starlight, hallo AapJe16. Wat komen jullie doen?" We willen even met je praten. Al snel begint Bjorrn te praten. Bjorrn: "We hadden geen keuze." Starlight: "Hoezo." Bjorrn: "Nou ehm ... HIDM besloot bij Silvermaiden in te breken en we werden betrapt door D*N." Starlight: "Inbreken?! Wat dachten jullie wel niet?!" Bjorrn: "Voor dat we iets konden doen, stonden we al binnen. Gelukkig was het D*N die ons betrapte. We zijn weggegaan, hebben ons verhaal gedaan en D*N zou geen aangifte doen. Het was een geschenk uit de hemel, want ik wil geen strafblad." Starlight en AaPje16 lopen geschokt naar buiten. AaPje16: "Waar is je broertje mee bezig." Starlight: "Geen idee. Maar laten we eens bij Silvermaiden langs gaan, eens kijken of ze wat van de inbraak heeft gemerkt."

Molière en Go_Ahead arriveren hernieuwd bij Mollenvanger22. Ze bellen aan. Lucy-3a doet open. Lucy-3a: "Go_Ahead! Molière, daar zijn jullie weer!" Go_Ahead: "Klopt, en dit keer met een huiszoekingsbevel." Lucy-3a: "Kom verder. Mijn broer is net thuis, hij slaapt . Ik zal hem even halen." Molière: "Niet nodig. We gaan zelf wel naar boven." Molière en Go_Ahead lopen de trap op, terwijl de overige agenten de begane grond doorzoeken. Dan horen ze gestommel boven. Als de slaapkamer inlopen zien ze nog net enkele enveloppen uit het raam de vijver in verdwijnen. Go_Ahead: "U staat onder arrest!" Mollenvanger22 doet zijn handen omhoog. "Ik wil een advocaat." Molière rent naar beneden om te redden wat er te redden valt uit de vijver.

Die ochtend is Bakkertje op bezoek bij Nieky. Ze hebben de contact gegevens van Grasisgroen gevonden. Ze bellen haar op. Grasisgroen: "Grasisgroen Advocaten Groep goedemorgen?" Bakkertje: "Goedemorgen, u spreekt met Bakkertje uit Mijdrecht." Grasisgroen: "Dag mevrouw Bakkertje, wat een verrassing! Hoe kan ik u helpen." Bakkertje: "Een vriend en ik zouden graag wat advies willen." Grasisgroen: "Om wat voor advies gaat het?" Bakkertje: "Wij hebben mogelijk informatie over iets, maar het kan tegen ons werken." Grasisgroen: "En u wilt advies wat hiermee te doen?" Bakkertje: "Precies." Grasisgroen: "Zonder directe informatie, kan ik niet veel betekenen." Bakkertje: "We kunnen dit niet over de telefoon vertellen." Grasisgroen: "Dat moeten jullie bij mij langs komen. Ik heb vanmiddag om 15.00 uur nog wel plek." Bakkertje: "We zullen er zijn." Grasisgroen: "Tot straks dan!"
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #31 Gepost op: 4.08.2013, 22:14:19 »

Iemand die ook wel advies kan gebruiken is Mollenvanger22. Hij zit vast op het politie bureau. De agenten op het bureau weten niet wie hij is. Go_Ahead en Molière willen hem interviewen. Go_Ahead: "Wat heb je in de vijver gegooid?" Molière pakt het nog directer aan. "Heb jij Hulpdak D. ontvoerd?" Maar Mollenvanger22 zwijgt. Go_Ahead en Molière willen snel door met het interview, als de advocaat van Mollenvanger22 binnen loopt. Go_Ahead: "Wie bent u?" Jann: "Ik ben Dhr. Jann en de advocaat van Dhr. Mollenvanger22. Ik eis dat u mijn client direct vrijlaat." Go_Ahead: "Uw client heeft openlijk bewijs vernietigd, wij hebben genoeg redenen om hem vast te houden." Jann haalt een papiertje uit zijn koffer. Jann: "Hier. Lees, ik denk dat ik mijn cliënt kan meenemen?" Molière leest de brief. "Ok, hij kan gaan, maar hij dient beschikbaar te blijven voor verder onderzoek." Mollenvanger22 en Jann lopen het politie bureau uit. Mollenvanger22: "Jann, dankjewel. Wat stond erin de brief?" Jann: "Dat je werd gezocht door de AIVD en dat je direct mee moest komen." Mollenvanger22: "O de standaard noodbrief. Dat ze dat geloven..." Jann: "Heb je al het bewijs vernietigd?" Mollenvanger22: "Zoveel mogelijk. De foto's van gisteren zitten nog in het terrarium, ik hoop dat ze het niet vinden."

D*N en LdHmolletje zijn op weg naar Silvermaidens huis. Als ze arriveren, zien ze dat de voordeur open staat. LdHmolletje: "Alweer een inbreker?" D*N: "Pssttt ... laten  we binnen kijken." D*N en LdHmolletje sluipen naar binnen. In de woonkamer treffen ze twee vrouwen aan. D*N: "Wie zijn jullie?" "Ik ben Starlight en dit is AaPje16. Ik geloof dat jij gisteren een deal hebt gesloten met mijn broertje HIDM?" D*N: "Dat klopt ja." Starlight: "Ok. Ik ben blij met deze deal. Maar degene die u moet hebben ben ik. En AaPje16. WIj zijn bevriend met Silvermaiden. Jullie zoeken haar waarschijnlijk?" D*N: "Klopt." Starlight: "Kijk, we hebben een reisschema gevonden. Ze vliegt morgenochtend naar Curacao, dus als we haar willen vinden, zullen we naar Schiphol moeten." D*N: "We?" Starlight: "Ja we ja. Wij hebben deze info gevonden. Dus wij verdienen de credits?" D*N: "Jullie hebben ingebroken?" Starlight: "Dat is jouw woord tegen het mijne. Kijk. Wij hebben handschoenen aan, jullie niet. Dus jullie vingerafdrukken staan op de voordeur. Dus wij gaan me, of je het wilt of niet." D*N en LdHmolletje hebben geen keuze.

Terwijl Jann en Mollenvanger22 op weg zijn naar Molcrazy en NextGP, zit Hulpdakdekker rustig wat TV te kijken. Molcrazy werkt wat op zijn laptop, terwijl NextGP de lunch klaarmaakt. Dan loopt Molcrazy even weg voor een sanitaire stop. De laptop staat opengeklapt. Hulpdakdekker kan zijn nieuwsgierigheid niet bewaren en kijkt wat er op staat. Hij schrikt zich rot.

[ wordt vervolgd ]

"Wat kan Grasisgroen voor Bakkertje en Nieky betekenen? Is de politie weer terug bij af? Hoe sterk is de alliantie D*N/Starlight na een stroeve start? Maar de vraag vandaag is ... wat ziet Hulpdakdekker op de laptop?

A Foto's van Hulpdakdekkers huis, wat betekent Interpol hem al langer bespioneerde.
B Foto's van de gelddrop van de avond er voor, met duidelijk Lukie4 en Schulz in beeld
C Foto's van het casino die Mollenvanger22 eerder maakte van een onbekend persoon
D Een gehackte video feed van het Utrecht politie station en de rechtbank

Discussieer over deze aflevering in dit topic en stem mee voor het vervolg!"


« Laatste verandering: 4.08.2013, 22:44:54 door Daisy » Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #32 Gepost op: 6.08.2013, 21:08:01 »

Aflevering 16:

Hulpdakdekker kijkt geschokt naar het beeldscherm. Schulz en Lukie4 met in hun handen een grote envelop. Dat kan alleen maar geld zijn. Hij krabt eens achter zijn oren. Dan komt Molcrazy eraan. Hulpdakdekker springt terug op de bank, Molcrazy heeft niets in de gaten als hij terug keert. Molcrazy: "Tijd om te gaan." Hulpdakdekker: "Waarheen?" Molcrazy: "Dat zie je vanzelf. Over niet al te lange tijd ben jij een vrij man." Hulpdakdekker: "Dat zou mooi zijn."

Molière en Go_Ahead wachten gespannen bij het lab. Het lab probeert de papieren die door Mollenvanger22 in de vijver te zijn gegooid. Go_Ahead ijsbeert heen en weer. "Die stomme vijver weer." Dan is er nieuws. Een envelop wordt aan Molière overhandigt. Go_Ahead: "Maak open!" Molière haalt enkele foto's uit de envelop. Het enige wat ze zien is een vage lange man in een casino. Go_Ahead: "Wat moeten we hier nu weer mee?" Molière: "Geen idee. Laten we terug gaan naar het bureau om dit uit te zoeken."

Lukie4 en Schulz zijn hun spullen aan het pakken. Schulz wacht ongeduldig op Lukie4. "Schiet op, ik moet nog langs mijn huis mijn paspoort ophalen." Lukie4: "Jaja rustig, ik ben net online een potje poker aan het winnen." Schulz: "Wat nou, straks heb je tijd zat om het te spelen. We moeten weg." Uiteindelijk is Lukie4 klaar. "Ok, we gaan langs je huis, maar ik parkeer een paar straten verderop. Ik wacht maximaal een half uur op je, en als je niet terug kom rijd ik alleen richting Schiphol." Schulz: "Deal."

Mollenvanger22 is ondertussen met Jann bij zijn eigen huis aangekomen. Ze staan om de hoek geparkeerd, wetend dat de politie het huis mogelijk in de gaten houdt. Mollenvanger22 heeft geprobeerd zijn zus Lucy-3a te bellen, maar die wil hem niet spreken. Jann neemt polshoogte bij het huis. Er is niemand te zien. Mollenvanger22 en Jann lopen richting de slaapkamer. Het terrarium is onaangeraakt. Mollenvanger22: "Hé slangetjes, ik ben er weer." Hij tilt een slang op." Mollenvanger22: "Houd even vast." Met trillende handen houdt Jann de slang vast. Onder in het terrarium zit een geheime ruimte. Met een sleutel maakt Mollenvanger22 het slot open en hij haalt er een envelop met foto's uit. De foto's van Schulz en Lukie4 met de onbekende man. Dan gaat Jann's telefoon. Jann: "Hallo? Ja Molcrazy we hebben de foto's. Ja we komen er zo snel mogelijk aan." Mollenvanger22: "Gaan we?" Jann: "Ja, de baas, NextGP en Hulpdakdekker zijn er al bijna."

Bakkertje en Nieky zijn bij Grasisgroen aangekomen. Grasisgroen: "Welkom, wat kan ik voor jullie doen?" Bakkertje haalt de foto uit haar tas en legt deze op het bureau van Grasisgroen. "Hierom. Deze hoort bij de foto's die in de media verschenen. Wij hebben deze ontvangen, maar we wilden Schulz buiten de media houden, omdat we eerst zijn kant van het verhaal wilden horen. Maar hij ging er vandoor en nu is de politie naar hem op zoek. Maar als wij hier nu mee aankomen, is dit ook niet goed voor ons." Grasisgroen: "Ik snap jullie dilemma. Maar jullie moeten hiermee naar de politie. Dit is bewijst dat mijn cliënt erin geluisd wordt. Ik wil jullie wel bijstaan. Morgen gaan we naar de politie."

Lukie4 zit op Schulz te wachten. Hij kijkt op zijn horloge. Hij staat op het punt weg te gaan. Dan komt Schulz aangerend. Hij sprint de auto in en Lukie4 scheurt weg. Lukie4: "Waar bleef je nou?" Schulz: "Ik moest zorgen dat ik niet gespot werd." Lukie4: "Wees blij dat ik er nog stond. Ik ben blij als ik morgen van je verlost ben." Schulz: "En ik van jou." Terwijl Lukie4 over de snelweg rijdt, kijkt Schulz op de achterbank. Een koffer, een ticket en een zak vol cash geld en met Lukie4 in de auto, op weg naar een nieuw leven.
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #33 Gepost op: 6.08.2013, 21:08:52 »

De dag loopt op zijn einde in Mijdrecht. De meeste mensen naar huis om daar te eten en verder de avond door te brengen. Maar sommige mensen moeten eerst nog langs de supermarkt. Maar in de supermarkt van Mijdrecht is er onrust. Iemand wilde een pak melk afrekeken, maar toen de cassiere het briefgeld scande, gingen de alarmbellen af! De beveiliging wordt erbij gehaald. Compuart: "Jongeman, dit geld staat op de zwarte lijst. Hoe komt u hieraan?" Timvdons: "Zwarte lijst? Ik weet van niks!" Compuart: "Daar geloof ik niks van. Ik heb de politie gebeld, ze zijn inmiddels onderweg." Timvdons zit flink in de problemen.

Maar de politie heeft wel iets beters te doen. Ze hebben een anoniem telefoontje gekregen dat er iemand heeft geprobeerd in te breken in het huis van de burgemeester! Molière en Go_Ahead worden erop af gestuurd om de Mijdrechtse politie te ondersteunen. Als ze binnen komen ligt het hele huis overhoop. Go_Ahead: "Wat is hier gebeurd?" Molière: "Geen idee." Ze bladeren door wat papieren. Go_Ahead is de eerste verdieping opgelopen. Terwijl Molière een kijkje in de keuken neemt komt er een schreeuw van boven. "Molière, kom snel!" Molière snelt naar boven. Go_Ahead: "Dit geloof je niet. Schulz heeft hier geslapen." Molière: "Wat?" Go_Ahead: "Kijk, hij heeft hier een kopie van zijn reisschema laten liggen. Hij heeft voor morgen een ticket geboekt naar Toronto." Molière: "Dan zorgen wij dat wij daar morgen ook zijn!"

Maar zij zijn niet de enige die wat gevonden hebben. Ongeveer een uur eerder waren ook de mannen van interpol in het huis van Lukie4. Maar zij vonden niet wat ze zochten ... Lukie4 zelf. Jann: "Gelukkig was hij zo stom om zijn internet geschiedenis niet te wissen. Voor morgen heeft hij een ticket naar Los Angeles. We moeten zorgen dat we bij de gate staan." Molcrazy: "Laten we een hotel bij de luchthaven nemen." De mannen rijden richting Schiphol als ze onderweg stoppen voor een kopje koffie. Hulpdakdekker: "Ik ga even naar een toilet." Maar na 5 minuten is hij nog niet terug. Mollenvanger22 en NextGP gaan een kijkje nemen. Maar Hulpdakdekker is nergens te vinden ...

Dag 9:

Ergens op een tropisch eiland gaat een telefoon. "Hallo? Wat fijn om jou te horen, hoe is het met je? Goed [ ... ] Dus je denkt dat het nog lukt? Mooi. Ik hoor morgen van je. Neem nog een peuk!" De man hangt op en neemt nog een slokje van zijn cocktail."

Het is middenin de nacht als timvdons nog steeds in de cel zit. Molière en Go_Ahead hebben het druk, dus doen Tristan en Fabiann het verhoor. Tristan: "Hoe kom je aan het geld." Timvdons: "Jullie geloven me toch niet." Fabiann: "Waarom zouden we niet?" Timvdons: "Het klinkt echt ongeloofwaardig." Tristan: "Dat bepalen wij wel. Vertel op!"

[ wordt vervolgd ]

"Hoe gaat Grasisgroen Bakkertje en Nieky bijstaan? Geraken Lukie4 en Schulz het land uit? Of zijn de politie en/of interpol hen te slim af? Maar kunnen laatstgenoemden Hulpdakdekker nog vinden? En wie is nu weer de mysterieuze persoon op het tropische eiland? Maar de vraag van vandaag is ... wat gaat timvdons Fabiann en Tristan vertellen?

A De waarheid
B Timvdons bedenkt zich en besluit zijn mond te houden
C Hij zegt dat hij het geld gevonden heeft
D Hij besluit dat hij alleen wil praten met Molière en/of Go_Ahead

Discussieer over deze aflevering in dit topic en stem mee voor het vervolg!"

« Laatste verandering: 6.08.2013, 21:23:27 door Daisy » Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #34 Gepost op: 8.08.2013, 22:36:28 »

Aflevering 17:

Timvdons: "Nou vooruit dan. Ik heb het geld gekregen van Lukie4." Fabiann: "Lukie4? Als in ... burgemeester Lukie4?" Timvdons: "Snap je nu waarom ik zei, jullie geloven me toch niet?" Tristan en Fabiann lopen de verhoorkamer uit. Wat moeten ze hier nu weer mee.

Het is middenin de nacht en de zoektocht naar Hulpdakdekker gaat verder. NextGP: "We hebben geen idee waar we moeten beginnen. En we moeten op tijd op Schiphol zijn." Jann:"Laten we ons opsplitsen. Mollenvanger22 en ik blijven zoeken en NextGP en Molcrazy gaan naar Schiphol." Molcrazy: "Goed plan!" Jann tikt NextGP aan: "Laat hem geen rare dingen doen." NextGP: "Ik zal opletten.

De zon gaat op. Het leven op Schiphol start op. De vakantiecharters zijn vertrokken. D*N, Starlight en AaPje16 zijn er niet voor een vakantie. Ze zoeken Silvermaiden. Het vliegtuig naar Curacao vertrekt over een uur, maar Silvermaiden is nergens te vinden. Dankzij zijn contacten zijn D*N en de dames achter de douane beland en staan ze bij de gate te wachten. D*N: "Ze moet nu elk moment komen, want de gate gaat zo sluiten." Dan komen er nog een paar mensen aanrennen ... maar Silvermaiden zit er niet tussen. D*N trekt de stoute schoenen aan en loopt naar de gate. "Hallo, ik ben op zoek naar Mevr. Silvermaiden, klopt het dat op ze deze vlucht zit?" De stewardess zoekt door de computer. "Sorry, maar Mevr. Silvermaiden heeft haar schema gewijzigd en is reeds gisteren vertrokken. Het spijt me." D*N, Starlight en AaPje16 staan voor niets op Schiphol.

Wie ook op Schiphol zijn, zijn Lukie4 en Schulz. Ze hebben inmiddels afscheid van elkaar genomen. Schulz wil naar Toronto reizen en Lukie4 wacht op het toestel naar Los Angeles. Helaas is het toestel van Schulz enkele uren vertraagd wegens een technisch defect, en besluit hij in de bar wat te gaan drinken. Lukie4 hangt in het casino rond, wachtend op vertrek van zijn vlucht.

Bakkertje, Nieky en Grasisgroen arriveren bij de politie in Utrecht. Fabiann: "Goedemorgen. Helaas zitten we wat krap in de tijd, dus we kunnen pas om 12.00 uur beginnen. Is dat prima?" Grasisgroen: "Prima." Tristan probeert Molière te bellen. Fabiann: "Neemt ie nog steeds niet op?" Tristan: "Nee."

Molière en Go_Ahead hebben iets anders aan hun hoofd; ze zijn op zoek naar Schulz. Ze zoeken bij de gate, waar een groep mensen zuchtend op hun vertraagde vlucht wacht. Het toestel lijkt nog lang niet te vertrekken. Molière laat foto's zien. Een man heeft Schulz richting de bar zien lopen. Go_Ahead loopt naar de bar en laat de foto zien. "Ja, deze meneer was net nog hier. Hij heeft net nog een biertje besteld." Maar het glas staat nog vol op de bar. En naast de barkkruk staan een sporttas. Go_Ahead opent de tas en vindt daarin de kleren en het paspoort van Schulz. Go_Ahead roept Molière erbij. Molière. "Hij kan niet ver zijn!" Go_Ahead en Molière zetten de achtervolging in, maar waarheen?
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #35 Gepost op: 8.08.2013, 22:38:02 »

Ze rennen door de vertrekhal. Go_Ahead wordt pardoes omver gereden door een bagagekarretje. Go_Ahead: "Auw, kijk uit!" Molière loopt een stukje terug en loopt pardoes NextGP omver. Molière: "Sorry!" NextGP: "Geeft niets." Molcrazy: "Hier is de gate." NextGP: "Ik zie hem nergens." Molcrazy: "Dan weet ik wel waar hij is." NextGP: "O ja?" Molcrazy: "Holland Casino zit vlakbij. Daar kwamen we hem voor het eerst tegen. Dus ik gok dat hij daar zit." NextGP: "Nou erop af dan!"

Molière en Go_Ahead weten niet waar ze het moeten zoeken. Go_Ahead hinkt een beetje: "We hebben echt overal gezocht?" Molière pakt zijn telefoon eens. Molière: "Crap, 20 gemiste oproepen. Van Tristan." Molière belt 'm op. Tristan: "Godzijdank, jullie zijn niet te bereiken." Molière: "Ja Schulz vinden is niet de makkelijkste taak. Wat is er aan de hand?" Tristan: "We hebben een jongeman hier, die beweert dat Lukie4 ... juist ja, die Lukie4, hem 250 euro betaalt heeft om het huis van Nieky met graffiti onder te spuiten. Waarom zou hij dat doen?" Molière: "Hebben wij het over die Nieky die de foto's aan de pers gegegeven heeft?" Tristan: "Ja." Go_Ahead schreeuwt: "Nou, dan moeten we Nieky nog maar eens interviewen." Tristan: "Nou dat gaat wel lukken, want hij is hier, samen met Bakkertje en hun advocaat, Grasisgroen!" Go_Ahead: "Die hebben vast iets te verbergen. Ik kom terug naar het bureau, Molière blijf jij Schulz zoeken." Molière: "Goed plan."

Maar Schulz vinden gaat lastig worden. Schulz zit in een auto. Weg van Schiphol. Maar waarheen? En hij zit er niet alleen in. Hulpdakdekker: "Waar is het geld?" Schulz: "Ik weet niet waar je het over hebt." Hulpdakdekker: "Lieg niet. Je hebt geld gekregen van een onbekend persoon, samen met Lukie4. En je gaat me dat geld nu geven. Hij zet het wapenpen tegen de nek van Schulz. Zo komt het nog eens van pas. "En nu rijden."

Molière's telefoon gaat. "Hallo? Fabiann: "Ja Molière. We hebben een aanwijzing. Lukie4 wil ook het land verlaten, hij heeft een enkele reis naar Los Angeles gekocht. De vlucht kan elk moment vertrekken. Volgens zijn creditcard gegevens zit hij in het casino." Molière holt naar het casino. Maar in het casino is hij niet te vinden. En ook het vliegtuig vertrekt zonder Lukie4. Waar is hij toch gebleven? Molière zit met zijn handen in het haar. Wat gaat er toch mis. Als hij het vliegveld wil verlaten spot hij ineens een paar mensen die hij eerder heeft gezien. "Starlight? AaPje16? Wat doen jullie hier? En wat doet D*N bij jullie?"

Het is inmiddels lunchtijd. Maar Molcrazy heeft geen honger. Voor hem staan een stoel en daarop zit Lukie4 ... vastgebonden. NextGP kijkt van een afstandje toe. Lukie4: "Waarom ben ik hier?" Molcrazy :"Dat weet je maar al te goed?" Lukie4: "Ik heb echt geen idee." Molcrazy wordt boos: "Lieg niet!" Lukie4: "Echt, waar heb je het over man, ik heb niets misdaan?" Molcrazy wordt nog bozer. NextGP ziet het gebeuren, maar doet niets ... voorlopig. Molcrazy: "Lieg niet. We weten over je gokverslaving. En we weten dat je zwart geld ontvangt. We volgen je al een half jaar. En we hadden de zaak bijna rond en opeens wordt één van onze agenten vermoord. Één en één is twee. Jij hebt haar vermoord. Jij hebt Daisy vermoord!" Lukie4's ogen rollen bijna uit zijn hoofd. "Wat?! Was Persoon X een agent?!" Molcrazy: "En niet zomaar één: een interpol agent. Iemand met wie ik jarenlang heb samengewerkt en geen vlieg kwaad deed. Dit verdiende ze niet!" Lukie4: "Serieus. Denk je dat ik Persoon X vermoord heb? Ik was niet eens in Mijdrecht op het tijdstip van de moord." Molcrazy: "Lieg niet!" Lukie4: "Ik lieg niet. Goed, ik waag graag een gokje en dat is een dure hobby, maar moord? Dat nooit!" Molcrazy verliest nu echt zijn geduld. Hij pakt een pistool uit zijn achterzak. NextGP: "Molcrazy, doe dat nou niet!" Maar Molcrazy luistert niet. Hij richt het pistool op Lukie4 en ...


[ wordt vervolgd ]

"Wat is Hulpdakdekker met Schulz van plan? Welke informatie kan Go_Ahead uit Nieky krijgen? Slaan Molière, Starlight en AaPje16 de handen ineen of blijven ze tegenover elkaar staan? En kan de pers misschien helpen? Maar de vraag van vandaag is ... wat doet Molcrazy?"

A Molcrazy schiet Lukie4 neer
B Molcrazy schiet in de lucht
C Molcrazy schiet en raakt Lukie4, maar het blijke losse flodders
D Molcrazy schiet, mist, maar raakt NextGP

Discussieer over deze aflevering in dit topic en stem mee voor het vervolg!"

Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #36 Gepost op: 9.08.2013, 22:23:00 »

Aflevering 18:

NextGP ziet het gebeuren als een slow motion in een film. De kogel verlaat het pistool van Molcrazy en vliegt recht op Lukie4 af. In een split second stuift NextGP op Lukie4 af en duwt m met stoel en al omver. De kogel raakt 'm echter nog net in de schouder. "Auwwww!" Lukie4 schreeuwt het uit van de pijn, terwijl hij nog geboeid en al op de grond ligt. NextGP's aandacht gaat echter eerst uit naar Molcrazy. "Geef dat pistool aan mij." Molcrazy: "Nee, hij zal moeten boeten voor z'n daden." NextGP: "Geef me het pistool." Molcrazy twijfelt, twijfelt: "Nee. Ik kan het niet." Molcrazy wil het wapen weer richten. In een reflex slaat NextGP het wapen uit de handen van Molcrazy. Het valt op de grond. Als Molcrazy het wil oprapen, krijgt hij een schop van NextGP; Molcrazy valt knock-out op de grond.

Go_Ahead keert terug op het bureau. Go_Ahead: "Grasisgroen, Bakkertje, Nieky. Welkom. Ga zitten. Nieky, ik heb goed nieuws voor je. We hebben degene die je huis met grafiti heeft ondergespoten opgepakt." Bakkertje en Nieky kijken elkaar aan. Hoe weet de politie dit? Nieky: "Ehm bedankt." Go_Ahead: "Wil je een aanklacht indienen?" Nieky: "Ehm nee, de schade viel wel mee, ik heb alles al opgeruimd." Go_Ahead: "Ok, dan nu de echte reden dat jij en Bakkertje hier zijn." Grasisgroen fluistert iets in de oor van Bakkertje. Bakkertje: "Wij willen graag alles vertellen, maar we willen het interview wel op tape hebben en schriftelijk een akkoord dat wij niet vervolgd zullen worden voor het achterhouden van informatie. Go_Ahead: "Als jullie kunnen bewijzen dat jullie niets met de brand en moord te maken hebben, hebben jullie een deal." Nieky: "Dat hebben we zeker niet." Grasisgroen: "Als we de papieren hebben, praten mijn cliënten verder."

Molière: "Wat doen jullie hier op Schiphol?" Starlight: "Nou gewoon, vliegtuigen spotten." Molière: "En daarom nemen jullie D*N, de media correspondent mee?" D*N: "Wij zijn op zoek naar nieuws. Wij hadden informatie dat hier iemand zou zijn die meer weet over het Mysterie van Mijdrecht. En het feit dat één van de hoofdagenten van de zaak hier is, bevestigd ons vermoeden dat we goed zitten. Wij gaan nergens heen." Molière: "Ik ga geen info met jullie delen. Ik ben een agent, dat is tegen mijn beroep in." AaPje16: "Wij gaan jou ook niet helpen. Jij hebt mij en AaPje16 zomaar in de cel gezet, terwijl we niks kwaads deden." Molière: "Nou dat deden jullie wel. Dan ga ik maar." D*N: "Wat als ik nou meer info heb, die interessant is voor het onderzoek?" Molière draait zich om: "En dat is?" D*N: "Ik ken hier iemand op Schiphol die ons vast kan helpen." Molière: "Ik luister."

NextGP heeft de schouder van Lukie4 ingetapet. Molcrazy ligt nog steeds knock-out op de grond. Lukie4: "Dank je. Maar ik moet echt naar het ziekenhuis, ik verga van de pijn." NextGP: "Jij gaat nergens heen." Lukie4: "Kom nou. Straks bloed ik nog dood." NextGP: "Niks ervan. Je zegt dat niks met de moord te maken hebt. Bewijs het maar. Alle sporen van het zwarte geld wijzen richting Mijdrecht. En jij bent onze link." Lukie4: "Jongen, ik mag je graag, maar waarom zou ik een moord plegen? Ik heb genoeg geld om gelukkig mee te zijn. Een moord zou dat allemaal weggooien. Ik wil best wat van dat geld aan jou geven." Dan trekt NextGP het pistool van Molcrazy. NextGP: "Liegen is tot daar aan toe, maar omkoping? Je gaat me nu vertellen hoe het schiet, anders zit er zo ook in je andere schouder een gat." Lukie4 ziet in dat hij er niet onderuit kan. Lukie4: "Ok, ok. Ik heb de moord niet gepleegd, dat zweer ik, maar ik denk wel te weten wie het gedaan heeft. Ik vertel het, maar dan wil ik daarna naar het ziekenhuis en een telefoontje plegen." NextGP: "Deal." Lukie4: "Ok. Het zit zo..."
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #37 Gepost op: 9.08.2013, 22:23:38 »

D*N: "Pac. Dank je dat je ons wilt helpen." Pac: "Voor jou altijd D*N." Molière: "Ok. Ik begrijp dat jij overzicht hebt van alle bewakingscamera's op Schiphol?" Pac: "Klopt. Waar willen jullie kijken?" Molière: "Het casino." Pac zoekt de beelden van het casino op. Langzaam spoelt hij de beelden op. Molière: "Stop. Daar, dat is Lukie4. En nu langzaam doorspoelen." Pac spoelt de beelden door. D*N: "Kijk, die twee mannen daar, die zijn verdacht." Plots verdwijnt Lukie4 uit beeld. En nergens zijn ze verder te vinden. Molière neemt een screenshot van de verdachte mannen en stuurt het via ze telefoon op naar het bureau. Molière: "En dan nu de bar." Pac zoekt de beelden van de bar op. Molière: "Nee ... dat meen je niet ... Hulpdakdekker?!" Pac zoemt in. D*N: "Ja dat is hem!" Molière: "Hier is iets goed mis." Terwijl Pac doorspoelt op zoekt naar meer beelden van Hulpdakdekker en Schulz, roept AaPje16 ineens: "Stop!" Molière: "Wat is er?" AaPje16: "Daar! Dat is Jann! De broer van Silvermaiden?" Molière: "Wie is Silvermaiden?" Starlight: "Niks." AaPje16: "Degene die wij de tape recorder gegeven hebben." Molière: "Wat zeg je? Nee, dat is voor latere zorg, zoom in, er loopt nog iemand naast hem." Als Pac inzoomt, herkent Molière Jann direct. En ook degene die naast hem loopt: Mollenvanger22.

De avond valt. Mollenvanger22 en Jann hebben een aanwijzing gevonden in de zoektocht naar Schulz. Hij houdt een oude moestuin nabij Hilversum en ze denken dat hij mogelijk daar zit. Mollenvanger22 schijnt met een zaklantaarn op het tuinhuisje. De deur zit op slot. Jann breekt het slot op. Jann: "OMG..."

Lukie4 is die avond door NextGP bij het lokale ziekenhuis gedropt. Tristan en Fabiann komen met hem praten. Lukie4: "Agenten, wat doen jullie hier?" Tristan: "Indien er iemand wordt binnen gebracht met een schotwond, wordt de politie altijd gebeld. En daarnaast, jullie kunnen me niets maken." Tristan: "Hoezo niet?" Lukie4: "Ik heb een deal gesloten. Met iemand die jullie allemaal overruled. Ah, daar zal je haar hebben." Swifty: "Goedenavond. Ik ben hier namens het OM en Lukie4 is mijn kroongetuige. Wilt u alstublieft nu weggaan?" Tristan en Fabiann druipen af.

NextGP is onderweg naar Hilversum, waar Mollenvanger22 en Jann op zoek zijn naar Schulz. Dan hoort hij gestommel in de kofferbak. NextGP stopt langs de kant van de weg. NextGP doet de kofferbak open. NextGP: "Molcrazy, ik doe dit voor je eigen bestwil." Molcrazy: "Waar is Lukie4?" NextGP: "Naar het ziekenhuis, waar hij dankzij jou nu ligt." Molcrazy: "Maar hij heeft Daisy vermoord!" NextGP:"Nee. Hij heeft Daisy niet vermoord. Hij heeft me alles verteld. Het hele verhaal past nu als een puzzel in elkaar. Als je belooft rustig te doen, vertel ik je alles." Molcrazy gehoorzaamd en gaat naast NextGP in de auto zitten.

Dag 10:

Het is middenin de nacht in Nederland als er ergens op een tropisch eiland een telefoon gaat. "Hallo?" "Ja hallo. Je hebt het geld dus?" Een andere mannenstem geeft antwoord: "Ja, ik heb eindelijk het geld. Alle sporen zijn uitgewist. Binnenkort zijn jij en ik rijk en hebben we het geld wat Schulz van jou stal: 300.000 euro." "Mooi. Ik hoop dat Mijdrecht nooit meer hetzelfde is. Mijn oude stad. Ik ben blij dat ik daar weg ben." Hulpdakdekker: "Tot snel Trialk." Trialk: "Tot snel Hulpdakdekker."

[ wordt vervolgd ]

"Wat heeft Lukie4 aan NextGP verteld? Wanneer komen Molière en Go_Ahead erachter dat ze achter Interpol agenten aanzitten? Wat voor deal hebben Swifty en Lukie4 gesloten? En wie heeft nou toch de moord op Daisy gepleegd? Schulz? Toch Hulpdakdekker? Of misschien Trialk, de ex-burgemeester van Mijdrecht die plotseling verdween? Of toch iemand anders? Vandaag geen stemming, maar een poll. Namelijk: wie heeft mij vermoord?

A Hulpdakdekker
B Schulz
C Trialk
D Iemand anders, namelijk ...

De meerderheid wordt niet automatisch de moordenaar, maar ik wil graag weten wie jullie verdenken.

Discussieer over deze aflevering in dit topic!"
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #38 Gepost op: 10.08.2013, 20:37:27 »

Aflevering 19:

Mollenvanger22 en Jann zien Schulz vastgebonden in een hoekje van zijn tuinhuisje zitten. Hij zit onder het bloed. Jann maakt voorzichtig het tape om zijn mond los. Schulz: "Gelukkig. Maar wie zijn jullie?" Mollenvanger22: "Interpol. Wat is er gebeurd?" Schulz: "Hulpdakdekker heeft mij ontvoerd. Er brak een gevecht uit en ik heb een gestoken met een heggenschaar. Het bloed is van hem. Auw voorzichtig." Mollenvanger22 en Jann trekken Schulz omhoog. Hij heeft een paar bulten en schrammen, maar verder is Schulz er redelijk ongedeerd vanaf gekomen. Schulz: "Wat doen jullie hier?" Mollenvanger22: "We volgen jou al een tijdje. Wat heeft Hulpdakdekker allemaal gedaan." Schulz: "Ik ben er klaar mee. Ik geef op. Arresteer me maar." Jann en Mollenvanger22 kijken elkaar aan. Hebben ze zojuist de moordenaar gevonden? Mollenvanger22 doet handboeien bij Schulz om. Dan komen NextGP en Molcrazy. Jann: "We hebben hem." NextGP: "Goed zo. We nemen hem mee en dan gaan we de moordenaar van Daisy arresteren." Jann:"Hoezo? Schulz heeft het gedaan." Schulz: "Wat? Ik heb geen moord gepleegd! Ik beken dat ik geld van de school heb verduisterd samen met oud-burgemeester Trialk en hem vervolgens heb bedonderd, maar ik heb geen moord gepleegd. Dat zou ik niet kunnen!" NextGP: "Ik geloof je. We weten wie de moordenaar is. En we gaan die straks en public arresteren."

De zon komt langzaam op in de provincie Utrecht. Diverse inwoners zitten aan het ontbijt of zijn onderweg naar hun werk. Maar de politie is nog altijd aan het werk. Ze hebben de puzzelstukjes rondom het Mysterie van Mijdrecht voor zich liggen, maar ze passen nog niet in elkaar. Go_Ahead: "We weten dus dat Hulpdak D. leeft en Schulz heeft ontvoerd. Schulz heeft de school in Mijdrecht financieel belazerd. We weten dat Schulz bij burgemeester Lukie4 heeft gelogeerd in de periode dat hij vermist werd. En we weten dat Lukie4 timvdons betaalde om Nieky af te schrikken, die foto's van de dag van de brand had gelekt." Molière: "We zien iets over het hoofd. Maar wat." Go_Ahead: "Misschien dat we een paar uurtjes slaap nodig hebben." Swifty: "Dat denk ik niet heren." Molière: "Mevrouw Swifty, hoe kunnen we u helpen?" Swifty: "Ik heb hier een arrestatiebevel en ik wil dat jullie die uitvoeren." Go_Ahead: "Voor wie?" Swifty: "De moordenaar van persoon X." Molière leest het arrestatie bevel. Hij kan niet geloven welke naam erop staat. Molière: "Weet je het zeker?" Swifty: "Ja. Ik heb een belangrijke getuige en dat staat op deze tape. Maar die laat ik jullie pas zien als als we de dader gepakt hebben." Go_Ahead: "Nou, waar wachten we nog op, let's go!"

Bjorrn, Mijdrechtse Mol en HIDM zijn ook al vroeg op. Ze zijn op weg naar hun oude schoolplein. Die wordt vandaag schoongeveegd, want over enkele weken beginnen de eerste boringen naar aardgas. De jongens gaan als vrijwilligers meehelpen. Als ze op het schoolplein aankomen, zie ze een aantal bekende gezichten. D*N: "A jongens, goedemorgen." HIDM: "Wat doe jij hier?" D*N: "Dit is toch een historisch moment, dat moet vastgelegd worden op camera voor het nieuws. Vieffan, staat de camera al klaar?" Vieffan: "Ja!" Vieffan test de camera en zoemt even flink in op KD., die ook komt helpen. KD.:"Sta ik er mooi op!" Vieffan: "Kan niet beter!" Ook Bakkertje en Nieky zijn aanwezig. Ze zijn doodmoe na een dag lang verhoor op het politie bureau, maar ze laten niets merken. Bakkertje: "Het wordt een historische dag." D*N: "Wilt u geïnterviewd worden?" Bakkertje: "Nee bedankt." Dan gaat het officieel beginnen. Robbie is er ook, aangezien zijn bedrijf het contract voor het aardgas heeft binnengesleept. Robbie: "Welkom allemaal. Ik weet dat het voor iedereen een emotionele dag wordt, deze school is voor velen van jullie een belangrijke plek geweest. En hoewel deze school helaas een tijdje geleden is verdwenen door een schokkende brand, is vandaag toch echt de laatste dag, die we hopelijk samen een goede dag voor Mijdrecht gaan maken. Laten we van start gaan!" Iedereen gaat aan de slag met het opruimen van de rommel. Terwijl de ene na de andere auto met troep wegrijd, wordt Robbie op zijn schouder getikt. "Bent u Dhr. Robbie van Azerty constructions?" Robbie: "Dat klopt." "Wilt u meekomen?" Robbie: "Waarom?" "Uw auto is opengebroken." Robbie loopt mee.
Gelogd

Daisy
Global Moderator
*****
Winnaar WIDM-pool junior 2014
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #39 Gepost op: 10.08.2013, 20:38:09 »

Dan komen er opeens politie auto's met sirenes om de hoek gescheurd. Iedereen schrikt. D*N: "Blijf filmen Vieffan!" Vieffan zoemt in de politie. Go_Ahead: "Stop, blijf staan!" Molière: "Kijk daar. Jann! en Mollenvanger22! Handen omhoog!" Molcrazy komt aangelopen. Molière: "Blijf staan. Kom niet verder in de buurt meneer, want dit zijn gevaarlijke criminelen." Molcrazy: "Ik ga voorzichtig iets uit mijn binnenzak halen." Molcrazy haalt zijn identificatie uit zijn binnenzak en laat het zien. Molcrazy: "Ik ben van interpol. En Mollenvanger22 en Jann horen bij mij." Go_Ahead en Molière zijn verbouwereerd. Maar al snel zijn ze weer bij de les. Go_Ahead: "Ok heren. Prima, interpol. Maar laat onze verdachte graag los. Wij willen hem graag arresteren." Molcrazy: "Jullie weten dus dat hij de moord gepleegd heeft?" Go_Ahead: "Ja en daarom nemen we hem nu mee. Robbie A., u staat onder arrest vanwege de moord op Persoon X. U heeft het recht om te zwijgen, alles wat u zegt, kan tegen u gebruikt worden." Molcrazy: "Dan heb ik nog wat voor jullie. Wij hebben Schulz. Die zoeken jullie ook geloof ik." Molière: "Zeker." Molcrazy: "Wij willen Schulz aan jullie overdragen, als wij bij het interview van Robbie mogen zijn?" Molière: "En waarom zou je dat willen?" Molcrazy: "Aangezien Persoon X één van ons was. Een interpol agente." Go_Ahead: "Dat lijkt me geen probleem." Enkele minuten later rijden politie auto's met sirenes en al weg. Met Schulz en Robbie in handboeien. En interpol er achteraan. Ze laten de pers en de inwoners van Mijdrecht totaal verbouwereerd achter. D*N: "Heb je alles op beeld Vieffan?" Vieffan: "Tot op de laatste seconde."

Enkele uren later zit Robbie in de verhoorruimte. Molière, Go_Ahead, Molcrazy, NextGP, Mollenvanger22 en Jann kijken vanaf buiten toe. Swifty begint het verhoor. Swifty: "Meneer Robbie, u weet waarom u hier bent?" Robbie: "Ja." Swifty: "U weet dat u recht heeft op een advocaat?" Robbie: "Ja. Ik heb geen advocaat nodig?" Swifty: "Weet u dat zeker?" Robbie: "Ja." Swifty: "Ok. Ik wil u nog een keer duidelijk maken, dat u onder arrest staat vanwege moord en brandstichting." Robbie: "Ik heb niks misdaan, dus ik heb geen advocaat nodig." Swifty: "Ok. Dan laat ik u nu een tape zien. Ik heb gister avond iemand gesproken die u heel goed kent."

<flasback>
Swifty: "Dhr. Lukie4, waarom interview ik u?" Lukie4: "Ik wil graag een bekentenis afleggen." Swifty: "Waarin?" Lukie4: "Het ontvangen van crimineel geld." Swifty: "Hoe komt dat?" Lukie4: "Ik heb al sinds enkele jaren een enorme gok verslaving. Ik was toen al burgemeester, alleen toen van een andere stad. Ik stond flink in het rood, toen ik op een dag Robbie A. tegen kwam. Hij kon mij helpen met mijn financiele problemen, als ik wat klusjes voor hem zou doen. En dat hield met name bepaalde beslissingen in de gemeenteraad er doorheen drukken, in het voordeel van zijn bedrijf." Swifty: "Hoe kwam u in Mijdrecht terecht?" Lukie4: "Ongeveer 6 maanden voor de brand bleek dat er onder de school in Mijdrecht flink wat aardgas zag. Robbie A. zag zijn kans schoon, aangezien hij een bedrijf in aardgas winning heeft. Hij kwam er al snel achter dat Schulz en Trialk, de ex-burgemeester van Mijdrecht, de boel financieel aan het belazeren waren. Robbie besloot Schulz te chanteren. Schulz moest Trialk er van overtuigen dat de school afgebroken moest worden, zodat er naar aardgas kon worden geboord. Maar de gemeenteraad stemde toch tegen. Op de dag van de brand hebben ze een ontmoeting op de school gehad ."
</flashback>


Robbie: "Ok, ik ben daar geweest. En wat dan nog? Hulpdak D. en Schulz waren er ook. Waarom zitten zij hier niet?" Swifty: "Het verhaal is nog niet klaar."
Gelogd

Pagina's: 1 [2] 3 4 5 ... 11
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.411 seconden met 21 queries.