Startpagina   Help Inloggen Registreren  
ga naar Realitynet.org  
Info Center
Niet ingelogd
Naam:

Wachtwoord:

Blijf ingelogd: 
Registreren

Wachtwoord vergeten?

Waarom registreren?
Realitynet.nl
Ga naar

Ga naar ExpeditieRobinson.Net

Ga naar WieIsDeMol.Com

Ga naar PekingExpress.org

Ga naar RealityWorld.org

Ga naar de voertbaltoto

Nu op de chat
Realitynet
Nu online
198 gasten en 7 vaste bezoekers (Nigel, D*N, FrankLapidus, belg, Gupp, AaPje16, Lukie4)
Activiteitenagenda
Nu bezig
Forum Zomersoap
Nu bezig
Tour de France pool
Schrijf je nu in!
RN GameNight: 30 Seconds!
1 Augustus
RN Songfestival: Inschrijvingen open!
9 September
Tweestrijd Online
Pagina's: [1] 2
  Print  
Auteur Topic: Pretparken en dierentuinen  (gelezen 9750 keer)
Nieky
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt off topic
Offline Offline

Geslacht: Man

Wielergek

« Gepost op: 18.05.2016, 22:21:26 »

Voor als je een vraag/ervaring of leuk verslag hebt van een pretpark of dierentuinbezoek Cheesy
Gelogd

You'll never walk alone
TimvDons
Offline Offline

Geslacht: Man

It's a plane

« Antwoord #1 Gepost op: 18.05.2016, 22:25:42 »

De laatste keer dat ik in een pretpark of Dierentuin ben geweest kan ik mij niet eens meer herinneren. Hilarisch
Gelogd

Niets is wat het lijkt en iets is wat het niet lijkt! WIDMO 2018 & Moltalk Online are back!
Nieky
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt off topic
Offline Offline

Geslacht: Man

Wielergek

« Antwoord #2 Gepost op: 18.05.2016, 22:39:46 »

Ik was dus 2 weken geleden in Europa-Park.
Op Disney na het grootste park van Europa, maar wel meer attracties dan Disney geloof ik.
En als je van pretparken houd echt een aanrader!!!
13 achtbanen waarvan een paar stevige. En je moet meer dan 1 dag gaan anders red je het niet, hier even een verslagje van mijn 2 dagen.

Dag 1
Pretpark om 9 uur al open, werd 25 graden. Dag na Hemelvaart. Topdrukte dus, dat merkten we 's ochtends bij de kassa al maar dat drukte de pret (nog) niet.
Meteen doorgelopen in het park, kwamen we onderweg door Zwitserland (ze hebben elk land echt heel mooi nagebouwd). Daar de Bob ingegaan, leuk baantje! Toen naar achteren doorgelopen naar Blue fire, dat is denk ik wel de beste achtbaan waar ik ooit in heb gezeten CheesyDaarna was het overal topdrukte (dik een uur wachten), dus nog de boomstambaan ingegaan, lekker nat geworden en daarna weer terug naar Zwitserland voor Matterhorn-achtbaan, zat een leuk liftje in. Binnenachtbaan Eurosat nog gedaan (ruw ding maar wel lekker hard) en toen naar de Silverstar want M kon er niet langer meer onderuit.Na de rit was ik doof en zij dr stem kwijt. Toen naar de waterachtbaan Poseidon gegaan, die ligt in Griekenland en dat is heel mooi nagebouwd.Russische achtbaan mocht ik niet in (te lang), en achterin het park nog lekker nat geworden in de Fjord rafting en in de houten achtbaan Wodan geweest. Die was ook super.
Dag 2

Stukken rustiger en alles kunnen doen waar we vorige dag nog niet aan toe waren gekomen. Waaronder paar mooie fata morgana/droomvlucht achtige attracties en wat rustigere achtbanen. Wat het park vooral leuk maakt zijn de mooi vormgegeven landen (je krijgt soms echt het gevoel dat je in een bepaald Europees land bent o.a. doordat ieder land zijn eigen specialiteiten aan eten heeft). Ook blijft het park langer open als het druk is, wat voor ons erg fijn was. En rijden er per achtbaan wel 3 of 4 karretjes, wat zorgt voor zo kort mogelijke wachttijden. En wat ik ook fijn vond was dat de meeste achtbanen wat langer duren dan bv in de Efteling. De Baron is een prachtige achtbaan, maar echt te kort

 Zwaai
Gelogd

You'll never walk alone
grasisgroen
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #3 Gepost op: 18.05.2016, 22:52:54 »

Vroeger was ik ondanks m'n hoogtevrees met je mee gegaan  Volmondig Ja maar nu stap ik daar voor geen goud meer in. Laatste keer een paar jaar geleden in een minipretpark (city of fun) in een achtbaan geweest waarvan ik dacht dat ie wel meeviel...niet dus! Ik wist niet meer of ik voor of achteruit ging en daarbij nog van die lichtflitsen waarvan je bijna een epileptische aanval krijgt  Zeker niet!  Klink ik al oud?  Grin
Gelogd

...maar soms even niet
Fabiann
winnaar WIDM-pool 2008
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #4 Gepost op: 18.05.2016, 23:00:14 »

Leuk Niek! Cheesy

Toevallig was ik een maand geleden weer eens in Walibi Holland.
Alle achtbanen gehad, ook de nieuwste: Lost Gravity.
Vooral die was erg gaaf en verrassend comfortabel!

Van het weekend gaan we naar Avonturenpark Hellendoorn, is dat wat? Of is dat inderdaad meer iets voor kleine kinderen? Grin
Gelogd
Stormpie
Offline Offline

« Antwoord #5 Gepost op: 18.05.2016, 23:09:00 »

Super!!
ik ben stapel op pretparken èn achtbanen Cheesy En ik ben een enorme Disneyfan!!
Wat ik aan bv Disney zo leuk vind is dat alles in thema is. Toen ik daar voor het eerst kwam was dat echt een wow ervaring! Inmiddels hebben veel pretparken een thema, maar die eerste keer Disney zal ik nooit vergeten Smiley
Ook achtbanen vind ik heerlijk!! Lekker over de kop Grin
Ik weet nog dat we met mijn ma in Disney waren en dat ook mijn ma (bijna 80 jr toen) in de achtbaan ging. Ik heb het niet van een vreemde Tandpasta Smiley
Gelogd

er was eens......
Pjotr1992
Offline Offline

Geslacht: Man

« Antwoord #6 Gepost op: 18.05.2016, 23:48:14 »

Mij doe je echt geen plezier met een park als Disney. Ik ben ooit als kleuter enorm geschrokken door zo'n pretparkfiguur en sindsdien heb ik daar een soort van fobie voor opgebouwd, ook al weet ik met mijn hoofd drommels goed dat er doodnormale mensen in zitten ik vind het totaal niet fijn..

Een park als Walibi gaat dan weer wel, gezien ze daar alleen maar aan het begin staan.
Gelogd
D*N
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt spellenforum, Winnaar Expeditie Robinson pool 2014
Online Online

Geslacht: Man

Get Free

« Antwoord #7 Gepost op: 19.05.2016, 01:25:14 »

Ik hou ervan Love.

Qua pretparken ga ik het vaakst naar Walibi, dat is naar mijn mening het beste pretpark van Nederland. Vaak minstens eens per jaar. Goliath, de Express, Boomstam en wildwaterbaan zijn favorieten. Maar ook de splash battle (mijn moeder vindt dit ook geweldig, maar dan voornamelijk om aan de zijkant te staan en andere mensen nat te spuiten Grin ). en de excalibur (het bankje dat duizend keer over de kop gaat) vind ik erg leuk.

Slagharen en Hellendoorn ben ik als kind vaak heen geweest. Zijn leuke parken, maar voor mijn leeftijd nu een beetje saai. Er zijn ook volgens mij niet echt veel nieuwe attracties, dus als je vaak naar pretparken gaat dan raak je na een tijdje wel uitgekeken op deze parken. Toen ze mijn lievelingsattractie in Hellendoorn hadden gesloopt vond ik het ook al niet meer leuk (de centrifuge, waarin je tegen de rand staat en als een centrifuge wordt rondgedraaid), nooit meer geweest daarna.

Efteling is leuk, alleen zo ver weg haha. Mooie aan de Efteling is de extra sfeer die Walibi niet heeft. Zoals de attractie De droomvlucht (volgens mij was dat de naam). Bobslee, Python, Condor en de vliegende hollander zijn ook favorieten.

Toverland, leuk maar je moet wel met leuke mensen heen gaan, want dit park heeft eigenlijk maar 4 echt leuke attracties. De bobslee, een achtbaan waarop je op een motor zit, een houten achtbaan genaamd Troy! (super irritant liedje inbegrepen) en een boomstam. De boomstam is wel heftiger dan de meeste andere. Volgens mij is deze het hoogste en gaat ie achteruit ook nog van best hoog.

Oranjestad, super leuk park voor kinderen. Ben ik ook erg vaak heen geweest. Vooral ook leuk hoe goed ze de ruimte hebben gebruikt. Zeppelins die je zelf kan besturen aan het plafond etc. Echt een park waar je als kind het idee hebt dat je allerlei nieuwe dingen ontdekt. Nu een beetje te oud voor Grin.

Moviepark Germany, zeker goed vermaakt. Het Nickelodeon thema was leuk (ik was nog iets jonger), nu zou het waarschijnlijk wat minder zijn. Maar de achtbanen hadden goede thema's en DORA!

Disneyland Parijs, I LOVE IT. Disneyland heeft gewoon iets magisch, de karakters die rondlopen, de shows (ik heb the lion king musical daar ook gezien), Space Mountain, Big Thunder Mountain, het iconisch kasteel van doornroosje, it's a small world!, de parade's, leuke dingen die je kan kopen etc etc. Ik ben er twee keer geweest en naast het leuke park daar ook gewoon veel grappige momenten meegemaakt. Ik wou bijv. niet in de rock 'n roll achtbaan, dus ik ging in mijn eentje in het restaurant er tegenover zitten. Ik was gewoon rustig in mijn nieuwe Disneymuziekboek aan het bladeren, maar toen mijn ouders en zusje terugkwamen kwamen ze erachter dat het restaurant gesloten was. Ik zat daar gewoon terwijl het personeel aan het schoonmaken was, niemand had het door Hilarisch. Na kloppen op de deur merkte ik ze uiteindelijk op.  Ander moment is dat ik of all places, heb gekotst in de rij van it's a small world (ik was nogal wagenziek), ik wordt af en toe er nog steeds aan herinnert Droevig.

Ik wil graag een keer naar Disneyland in Amerika Volmondig Ja, Europapark klinkt ook goed!
Gelogd

Sometimes it feels like I've got a war in my mind. I want to get off, but I keep riding the ride
D*N
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt spellenforum, Winnaar Expeditie Robinson pool 2014
Online Online

Geslacht: Man

Get Free

« Antwoord #8 Gepost op: 19.05.2016, 01:25:28 »

(bericht te lang Roll Eyes )

Dierenparken:

Ik hou van dierenparken, ik had altijd een abonnement op Dierenpark Emmen, dit was de grote dierentuin die het dichtstbij was. Maar als ik anderen moeten geloven is het ook één van de leukste dierenparken van Nederland. Ik ben er zo vaak geweest dat ik alles wist. Zo ging ik in de kassen ook altijd op zoek naar de dieren die zich niet zo snel laten zien. Ben ook een keer met school achter de schermen geweest (als begeleider). Het was ook erg leuk omdat ik eerstejaars moest begeleiden, maar ik ook echt als hun gids kon werken haha. Maar ze zijn nu verhuisd. Ik ben benieuwd hoe het nieuwe dierenpark eruit ziet en ben toch wel een beetje verdrietig dat het andere dierenpark dicht is, vooral uit nostalgie. Het is nu ook alleen zo duur....

Burgers Zoo, tja ik heb hier gewerkt haha. (Restaurant, geen aanrader, veel te duur voornamelijk Hilarisch). Het dierenpark zit wel erg goed in elkaar, vooral het aquarium is erg indrukwekkend. Het is zo opgebouwd dat je begint bij de kust en steeds dieper de zee in duikt, tot op het moment dat je zelfs vissen over je heen hebt zwemmen. Je vermaakt je zeker hier Smiley.

Aquazoo Leeuwarden, één keertje geweest omdat ik ergens iets had gewonnen korting ofso Idunno anymore. Hoogtepunt was denk ik de kangoeroe's waarbij je gewoon door het hok kon lopen. Niet erg grote dierentuin, dus wel combineren met het bezichtigen van Leeuwarden de stad.

Insectenwereld Leek, ja dat is misschien niet echt een dierentuin, iets te klein. Maar dit was opvallend leuk. Vooral omdat het met een rondleiding was. Je leerde erg veel over verschillende insecten, ik heb een slang om mijn nek gehad, we mochten zelf dieren vooeren etc. Het was heel erg gericht op de ervaring.

Ik ben ooit een keer in Beekse Bergen geweest maar kan ik me niet meer herinneren.

Ik wil nog een keer naar Rhenen en Avifauna Volmondig Ja.
Gelogd

Sometimes it feels like I've got a war in my mind. I want to get off, but I keep riding the ride
Hadewychisdemol
Offline Offline

Geslacht: Man

Winnaar Het geheim van Gizeh 2013 & TAR 2015

« Antwoord #9 Gepost op: 19.05.2016, 05:12:14 »

Ik vinnut ook leuk allemaal
Gelogd
grasisgroen
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #10 Gepost op: 19.05.2016, 10:08:37 »

Dierentuinen vind ik leuker, maar ook wel zielig  Droevig Artis ben ik veel geweest (blijft bijzonder zo middenin de stad) en Emmen, daar is het allemaal veel ruimer opgezet en met een grote vlindertuin  Duimen omhoog! Dolfinarium hoef ik echt NOOIT meer naartoe, zo zielig! Aflevering van Rambam gezien? Naar Antwerpen, dat staat nog op de lijst  Smiley

Gelogd

...maar soms even niet
Nieky
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt off topic
Offline Offline

Geslacht: Man

Wielergek

« Antwoord #11 Gepost op: 19.05.2016, 10:09:23 »

Antwerpen zijn ook mini-hokjes
Gelogd

You'll never walk alone
Lucy
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

Life is like theatre <3

« Antwoord #12 Gepost op: 19.05.2016, 12:28:03 »

De aflevering van Rambam over het Dolfinarium is onzin, ik ken een aantal mensen die er werken en het is echt niet waar dat de dieren zo slecht behandeld worden. Vriendinnetje van mij was er heeeeel boos over.

In other news, ik ga binnenkort weer naar de Efteling hyperdepieper...
Walibi is ook leuk, ben ik alleen niet zo vaak geweest want duur en zo haha. Dat geld overigens ook voor de rest van de pretparken Tongue
Gelogd

Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan... en terug!
AaPje16
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
▐ ●▼■

« Antwoord #13 Gepost op: 19.05.2016, 13:33:31 »

De aflevering van Rambam over het Dolfinarium is onzin, ik ken een aantal mensen die er werken en het is echt niet waar dat de dieren zo slecht behandeld worden. Vriendinnetje van mij was er heeeeel boos over.

Heb je de aflevering ook gezien? Of alleen gehoord wat ze lieten zien?
Gelogd

I won't worry my life away. I choose to be happy!
D*N
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt spellenforum, Winnaar Expeditie Robinson pool 2014
Online Online

Geslacht: Man

Get Free

« Antwoord #14 Gepost op: 19.05.2016, 16:27:53 »

Ohja Dolfinarium ben ik ook geweest met een soort van schoolreisje. Toen moesten we op een bepaalde tijd ergens zijn en zaten we vast in de lift  Grin Hilarisch
Gelogd

Sometimes it feels like I've got a war in my mind. I want to get off, but I keep riding the ride
-ELISE-
Actief Lid
*****
Aanspreekpunt Wie is de Mol
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

« Antwoord #15 Gepost op: 19.05.2016, 23:32:34 »

Dierentuinen vind ik leuker, maar ook wel zielig  Droevig Artis ben ik veel geweest (blijft bijzonder zo middenin de stad) en Emmen, daar is het allemaal veel ruimer opgezet en met een grote vlindertuin  Duimen omhoog! Dolfinarium hoef ik echt NOOIT meer naartoe, zo zielig! Aflevering van Rambam gezien? Naar Antwerpen, dat staat nog op de lijst  SmileyGa naar Arnhem, of beekse bergen, of rotterdam.. Over die dierentuinen ben ik behoorlijk te spreken. Nieuwe emmen ben ik benieuwd naar. Artis en het oude emmen, en ook Antwerpen volgens niet echt meer de standaard.
Gelogd

Life is an adventure. Just see the opportunities and go!
MaikeMeisje
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

met een hart van chocolade

« Antwoord #16 Gepost op: 19.05.2016, 23:36:26 »

Artis is ook hard aan het vernieuwen, voor zo ver mogelijk. Uitbreiden zit er niet meer in, midden in de stad.


Pretparken vind ik leuk, maar ik durf lang niet overal in, ik wil bijvoorbeeld niet over de kop. Daarom vind ik de Efteling leuk, daar gaat het niet alleen om zo hard en hoog mogelijk.
Gelogd

vergeet nooit dat jij uniek bent........net als iedereen
Lucy
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

Life is like theatre <3

« Antwoord #17 Gepost op: 20.05.2016, 00:13:19 »

Heb je de aflevering ook gezien? Of alleen gehoord wat ze lieten zien?

Ik heb hem niet gezien, maar als je wil kan ik wel eens vragen hoe het ook alweer zat. Je ziet in zo'n programma hoe dan ook een vertekend beeld.
Gelogd

Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan... en terug!
Koemba
Offline Offline

Geslacht: Vrouw

MOLLOOT!

« Antwoord #18 Gepost op: 20.05.2016, 12:11:44 »

Toverland, leuk maar je moet wel met leuke mensen heen gaan, want dit park heeft eigenlijk maar 4 echt leuke attracties. De bobslee, een achtbaan waarop je op een motor zit, een houten achtbaan genaamd Troy! (super irritant liedje inbegrepen) en een boomstam. De boomstam is wel heftiger dan de meeste andere. Volgens mij is deze het hoogste en gaat ie achteruit ook nog van best hoog.

Ik heb 5 jaar op Toverland gewerkt Tongue Het ligt 10 minuten fietsen bij mij vandaan Smiley
Deze zomer gaan ze beginnen met een uitbreiding en er komt misschien een mega coaser hyperdepieper... (net zo iets als de Silver Star in Europapark) Dus dan wordt het langzaam al wat minder voor kleine kinderen en ze willen ook beginnen met de bouw van een hotel Shocked Dus interessant om in de gaten te houden Cheesy
Gelogd
Maxwest
Offline Offline


« Antwoord #19 Gepost op: 20.05.2016, 13:08:01 »

Ik ben een keer in mijn examenjaar bij Toverland geweest voor een lezing. Toen was alleen de zaal open, en mochten we met zn allen (man of 30 van 16-18 jaar) in de treintjesachtbaan, dat was genieten  Zwaai

Toen hadden ze het ook al over een soort van nieuw park, met themagebieden en -hotels. Zo zou er een gebied komen dat helemaal lijkt op Rio de Janeiro, het zag er op de tekeningen in ieder geval erg leuk uit!
Gelogd
Pagina's: [1] 2
  Print  
 
Ga naar:  

ISIS-CMS Content Management System by Compuart © 2003-2005
Powered by SMF 1.1 RC3 - CVS 20060827 | SMF © 2001-2006, Lewis Media
Pagina opgebouwd in 0.273 seconden met 18 queries.