Auteur Topic: EK-nieuwtjes  (gelezen 19757 keer)

Offline Kukai

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
EK-nieuwtjes
« Gepost op: 3-06-2004, 18:32:48 »
bron: Tagesanzeiger

Bondscoach Holland kaalgeschoren
Na een verloren weddenschap met een speler van de selectie van het Nederlands elftal heeft bondscoach Dick Advocaat zich kaal laten scheren. "Ik had echt gedacht dat ik een grotere had dan hem" stamelde de zwaar aangeslagen bondscoach. De BMW van Clarence Seedorf bleek echter net drie centimeter langer.
“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.”

Offline Robin

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #1 Gepost op: 3-06-2004, 21:39:11 »
HILVERSUM - Ruim eenderde van alle mannen zet hoe dan ook de televisie aan als hun echtgenote haar verjaardag viert op dezelfde dag dat het Nederlands elftal speelt. Dat blijkt uit een enquête van Intomart in opdracht van het KRO televisieprogramma Wat zou jij doen?.

Het programma vroeg de mannen wat ze zouden doen als hun vrouw jarig is op een dag dat Oranje speelt: 37 procent antwoordde dat hij sowieso voetbal kijkt. Of het verjaardagsfeest wordt verschoven óf het bezoek moet meekijken.

Een op de zes mannen slaat een romantisch avondje af en kiest voor een avond bier en voetbal, als zijn vrouw hem voor de keuze stelt. Een op de tien mannen gaat blijkens het onderzoek zelfs zover dat hij zijn aanstaande huwelijksdag zou verschuiven als het Nederlands elftal op hetzelfde moment moet aantreden.

Intomart ondervroeg vierhonderd mannen die al dan niet belangstelling voor voetbal hebben. De resultaten worden zondag gepresenteerd.

bron: www.nu.nl


en dan vooral dat dikgedrukte stukje :o :o :o

Augurken zijn net krokodillen!!!

Offline Anzjie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • "Vroegah" was ik Blackmollie
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #2 Gepost op: 3-06-2004, 23:42:14 »
Hier ben ik de "voetbalgek"
Maar zover zou ik niet gaan hoor!!

Als ik kan kijken doe ik het wel...Zo waren we tijdens het WK van 1990 in Griekenland op vakantie.

In ons hotel was een tv in de binnenbar, en daar hebben we toen samen met de Duitsers gekeken naar Nederland_Duitsland ( die wedstrijd waarbij Rudi Vuller spuugde naar Frank Rijkaard).

Wij maffe Nederlanders hadden die hele bar volgehangen met Oranje dingetjes ::rofl::.

En de duitsers maar lachen...Alles zat door elkaar heen en we hebben me daar een feest gehad met die duitsers.
Na enkele biertjes kon ik vloeiend Duits, en die Duitsers vonden het "shade dat der Rudi gas gespoegt"

Volgende dag hadden we ein prosit feest  8)
Ik zoek niet meer naar vogelpoep in het grote fabeltjesbos

Offline Castor_en_Pollux

  • Forumlid
  • 1 die 2 is
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #3 Gepost op: 4-06-2004, 00:14:32 »
Vreemd die enquete, voetballers blijven graag oefenen
(behalve op penalties).


ZAGREB (ANP/RTR) - Van de Kroatische bondscoach mogen zijn spelers tijdens het EK voetbal vrijen zoveel ze willen. ,,Seks is natuurlijk niet verboden'', aldus Otto Baric donderdag in de Kroatische krant Jutarnji List. De 70-jarige Baric geeft zijn spelers in Portugal iedere dag na de wedstrijd vrij, zodat ze tijd kunnen doorbrengen met hun vrouwen of vriendinnen. Veel coaches zijn van mening dat seks voor de wedstrijd en tijdens belangrijke toernooien een negatieve invloed heeft op het spel van voetballers. Ook zouden vrouwen in het trainingkamp de internationals alleen maar afleiden. Kroatië is voor het EK ingedeeld in groep B, met Zwitserland, Frankrijk en Engeland. Het elftal is op trainingkamp in de Kroatische bergen en zet de voorbereiding volgende week voort in Slovenië.


Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #4 Gepost op: 4-06-2004, 11:34:50 »
Sneijder in top-10 van jongste spelers op het EK

Wesley Sneijder staat op de achtste plaats in de top-10 van jongste spelers op het Europees Kampioenschap, over een kleine twee weken in Portugal. De Ajacied, geboren op 9/6/1984 blijft Fernando Torres en Vladimir Bystrov voor in de top tien. Op de derde plaats staat de PSV'er Johan Vonlanthen, die als een van de laatste werd toegevoegd aan de selectie van de Zwitsers. De Rus Igor Akinfejev is 18 jaar en twee maanden de jongste speler van het toernooi.

Top tien jongste spelers op Euro 2004:
speler
 land
 geboortedatum
 
1. Igor Akinfeev
 Rusland
 08-04-86
 
2. Valeri Bojinov
 Bulgarije
 15-02-86
 
3. Johan Vonlanthen
 Zwitserland
 01-02-86
 
4. Wayne Rooney
 Engeland
 24-10-85
 
5. Lukas Podolski
 Tsjechië
 04-06-85
 
6. Cristiano Ronaldo
 Portugal
 05-02-85
 
7. Bastian Schweinsteiger
 Duitsland
 01-08-84
 
8. Wesley Sneijder
 Nederland
 09-06-84
 
9. Fernando Torres
 Spanje
 20-03-84
 
10. Vladimir Bystrov
 Rusland
 31-01-84
 
bron: voetbalzone.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #5 Gepost op: 6-06-2004, 12:44:39 »
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #6 Gepost op: 6-06-2004, 12:48:47 »
EK-deelnemers op schot  5-06-'04   
         
Engeland vertrekt met een 6-1 zege op IJsland op zak naar het EK in Portugal. In Manchester, waar de laatste oefenwedstrijd gespeeld werd, scoorde teenager Wayne Roony tweemaal voor de Britse formatie. De 18-jarige voetballer,  vorig jaar de jongste speler ooit die in het Engelse ploeg debuteerde, heeft nu al vijf keer gescoord in zijn twaalf interlands.

Bondscoach Sven-Goran Eriksson had de ruit op het middenveld, die Engeland afgelopen dinsdag niet langs Japan (1-1) had weten te brengen, ingeruild voor een viermansmiddenlinie. Die strijdwijze betaalde zich binnen een half uur uit via doelpunten van Frank Lampard en Rooney, die ook nog de 3-0 op het scorebord bracht voordat Heidar Helguson tegenscoorde. Na de rust, die Eriksson benutte om negen verse krachten in te brengen, maakte Wayne Bridge en tweemaal Darius Vassell het Engelse sextet vol.

Denemarken-Kroatië
Ook Kroatië, een van Engelands opponenten in EK-groep B, heeft een goed gevoel overgehouden aan de laatste test: in Kopenhagen werd Denemarken met 2-1 geklopt. Na een energiek begin aan beide kanten zakte het spel van de thuisploeg al vlot naar een bedenkelijk niveau. De Kroaten wisten wel raad met de ruimte die de vermoeid ogende Denen boden. Tomo Sokota en Ivica Olic wisten het overwicht al voor rust tot uiting te brengen.

Na rust kwam er door de komst van onder meer Ebbe Sand en AZ-spits Kenneth Perez weer meer schwung in de Deense formatie van bondscoach Morten Olsen. Dat leidde tot diverse kansen voor Denemarken, dat echter maar één keer wist toe te slaan: Sand was in de 56ste minuut de maker van de 1-2.

Zweden-Polen
Tijdens het oefenduel tussen Zweden en Polen waren alle ogen gericht op Henrik Larsson. De 32-jarige spits, die eerder een punt leek te hebben gezet achter zijn internationale carrière, stelde zijn fans niet teleur. De oud-Feyenoorder tekende voor de openingstreffer tijdens de 3-1 overwinning op de Polen.

Larsson draaide het nationale team de rug toe na het WK van 2002. Ondanks een eenmalige rentree een jaar geleden tijdens het EK-kwalificatieduel met Hongarije, leek de aanvaller niet van zins ooit nog te spelen voor zijn land op een groot toernooi. In april bleek tot opluchting van de Zweden dat de topschutter op zijn woorden terug zou komen.

Larsson, die onlangs zijn laatste wedstrijd voor Celtic speelde, vormde tijdens zijn comeback een koppel met Zlatan Ibrahimovic. In tegenstelling tot zijn partner wist de Ajacied niet te overtuigen. Andreas Jakobsen en voormalig Heerenveen-spits Marcus Allback deden het beter. Beiden vonden het net achter keeper Jerzy Dudek. De late tegentreffer van Damian Gorawski was enkel van belang voor de statistieken.

Portugal-Litouwen
Portugal gaf precies een week voor het openingsduel met Griekenland het publiek een voorproefje van het evenement in eigen land. De ploeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari draaide warm met een 4-1 zege op Litouwen.

Fernando Couto opende de score binnen vier minuten, waarna Pedro Pauleta tien minuten later voor het hoogtepunt van de wedstrijd tekende. De aanvaller van Paris Saint-Germain controleerde vakkundig een diepe bal van zijn keeper en scoorde vervolgens met een lob over 30 meter. Na een tegentreffer van Donatas Vencevicius wisten Nuno Gomes en Helder Postiga de marge in de laatste tien minuten te vergroten. 

bron: nossport
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #7 Gepost op: 6-06-2004, 12:50:14 »
Internationals nu al geschorst op EK  4-06-'04   
       
Geselecteerd voor het EK en toch de eerste wedstrijd van je land van de tribune moeten toekijken. Het overkomt Thomas Gravesen (Denemarken), Ricardo Cabanas (Zwitserland) en Igor Tudor (Kroatië). Het drietal is geschorst vanwege een rode kaart die zij opliepen in de kwalificatieronde.

In tegenstelling tot gele kaarten, die na de kwalificaties worden kwijtgescholden, blijven rode kaarten actief. Gravesen, die met twee keer geel in de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina mocht inrukken, zal daardoor het duel tegen Italië langs de zijlijn moeten staan.

Tudor, die in de play-off tegen Slovenië werd weggestuurd, alsmede Cabanas, die twee wedstrijden aan de broek kreeg na zijn rode prent tegen Rusland, zullen het duel tussen hun vaderlanden Zwitserland en Kroatië aan zich voorbij zien gaan.
 
bron: nossport
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #8 Gepost op: 6-06-2004, 18:29:52 »
Goalie Van der Sar op gelijke hoogte met Winter

Edwin van der Sar speelde in de verloren oefeninterland tegen Ierland (0-1) zijn 84ste interland voor Oranje en kwam daarmee op gelijke hoogte met oud-Ajacied Aron Winter. Recordinternational Frank de Boer staat met zijn 110 interlands nog altijd bovenaan de lijst. Omdat Marc Overmars niet in actie kwam tegen de Ieren blijft hij steken op 83 interlands.

Bondscoach Dick Advocaat zat tegen Ierland voor de 50ste keer op de bank. De 56-jarige oefenmeester nadert Rinus Michels op drie wedstrijden, die met 53 duels als bondscoach nog altijd recordhouder is.

bron: voetbalzone.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #9 Gepost op: 6-06-2004, 18:30:32 »
Blessures van Seedorf en Robben vallen mee
(De Telegraaf)

De blessure van Clarence Seedorf blijkt mee te vallen, zo meldt De Telegraaf zondag in haar editie. De middenvelder van AC Milan verliet zaterdagavond geblesseerd het veld en gevreesd werd voor een hamstringblessure, die hem wel eens het EK kon kosten.

Maar de gemaakte MRI-scan liet echter geen ernstige beschadigingen zien. Maandag wordt er voor de zekerheid een tweede scan gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid kan Seedorf gewoon spelen op het Europees Kampioenschap.

Ook Arjen Robben had na de wedstrijd tegen Ierland wat last van een kleine blessure. De aanvaller greep na de wedstrijd weer naar zijn hamstring, die hij na de winterstop al tweemaal scheurde. Gelukkig lag de oorzaak van de pijn niet bij de hamstring, maar vlak boven zijn knie. Robben is gemasseerd en heeft nergens last meer van.
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Anzjie

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • "Vroegah" was ik Blackmollie
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #10 Gepost op: 7-06-2004, 00:40:39 »
Die advocaaat hè..Die heb gewoon een taKKetieK..
Die Her Völler liep een kwartier voordat de de dutchies uitgespeeld waren weg..De kwijl zat in zun snor en hij dacht die dutsies maken we mooi in..Maar die maffe advocaat is niet helemaal maf...Neuh die gaat nu de hele opstelling veranderen..Het zal me hongaarse worst wezen maarre takkketiek gaat werken ::pinokkio::
Ik zoek niet meer naar vogelpoep in het grote fabeltjesbos

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #11 Gepost op: 7-06-2004, 19:39:38 »
Alleen EK-selectie Letten ouder dan Oranje

7/6/2004  18:20

Nederland heeft de op een na oudste ploeg op het EK. Het verschil van de gemiddelde leeftijd van de oudste en de jongste selectie is drieënhalf jaar.
Het EK is voor een aantal Oranje-internationals het laatste kans op een hoofdprijs op een landentoernooi. Na Portugal zwaaien Jaap Stam en Frank de Boer in ieder geval af. Beide verdedigers hebben hun bijdrage geleverd aan het opkrikken van de gemiddelde leeftijd. Met zijn 34 jaar (29 november 1969) is Pierre van Hooijdonk de oudste in de Nederlandse selectie. Wesley Sneijder helpt als Oranje-benjamin het gemiddelde het meest omlaag.

Nederland deelt de tweede plaats met Griekenland, dat eveneens een gemiddelde leeftijd van 28,3 jaar heeft. Letland heeft de oudste ploeg. Bondscoach Aleksandrs Starkovs heeft een selectie samengesteld die gemiddeld bijna 29 jaar oud telt (28,91). Opvallend is dat zijn jongste speler (Maris Verpakovskis, foto) al ruim in de twintig is.

Bij alle andere landen is de jongste speler geboren in de jaren tachtig, Verpakovskis in 1979. Igor Akinfeev is de jongste EK-deelnemer. De Russische keeper vierde op 8 april zijn achttiende verjaardag. Daarmee troeft hij de Zwitserse PSV'er Johan Vonlanthen twee maanden af.

Spanje heeft de jongste ploeg. Met 25,48 jaar ligt de gemiddelde leeftijd van de Spanjaarden ruim drieënhalf jaar boven die van Letland.


  Land gemid. oudste jongste
1. Letland 28,91 Zemlinksi Verpakovskis
  (21-12-1969) (15-10-1979)
2. Nederland 28,30 Van Hooijdonk Sneijder
  (29-11-1969) (09-06-1984)
- Griekenland 28,30 Nikopolidis Papadopoulos
  (14-01-1971) (20-09-1981)
4. Frankrijk 28,26 Desailly Pedretti
  (07-09-1968) (12-11-1980)
5. Italië 27,96 Peruzzi Cassano
  (16-02-1970) (12-07-1982)
6. Bulgarije 27,61 Borimirov Bojinov
  (15-01-1970) (15-02-1986)
7. Zweden 27,30 Mjällby Källström
  (09-02-1971) (24-08-1982)
- Kroatië 27,30 Bjelica Srna
  (20-08-1971) (01-05-1982)
9. Zwitserland 27,22 Stiel Vonlanthen
  (03-03-1968) (01-02-1986)
10. Duitsland 27,04 Kahn Podolski
  (15-06-1969) (04-06-1985)
11. Tsjechië 26,83 Poborsky Cech
  (30-03-1972) (20-05-1982)
- Portugal 26,83 Couto Cristiano Ronaldo
  (02-08-1969) (05-02-1985)
13. Denemarken 26,78 Henriksen Kahlenberg
  (27-08-1969) (20-03-1983)
14. Rusland 25,70 Mostovoi Akinfeev
  (22-08-1968) (08-04-1986)
15. Engeland 25,61 James Rooney
  (01-08-1970) (24-10-1985)
16. Spanje 25,48 Cañizares Fernando Torres
  (18-12-1969) (20-03-1084)


bron: vi.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #12 Gepost op: 7-06-2004, 19:40:41 »
'Saai wordt het in ieder geval niet in Portugal'

7/6/2004  12:27

De Nederlandse media spreken zonder uitzondering van een meelijwekkende avond vol zelfkastijding voor Oranje, na de 0-1 tegen Ierland. Dat het roer om moet is duidelijk, maar of dat zal helpen? Met de ruit ligt namelijk ook het Nederlands elftal aan diggelen. Oranje heeft nog slechts één zekerheid: 'Saai wordt het in Portugal in ieder geval niet.'
Het AD zegt te hopen dat meer internationals in het gesprek van dinsdag hun hart laten spreken zoals spits Ruud van Nistelrooy dat na afloop van de interland deed. De krant concludeert dat de spelersgroep na de blamerende oefencampagne verdeeld is over de speelwijze. Wat moet Oranje doen? Afwachten of domineren? De spelers uit de Ajax-school willen de Duitsers overrompelen, de internationaal-georiënteerden als Stam, Van Nistelrooy en Cocu pleiten juist voor meer bedachtzaamheid.


In een begeleidende beschouwing meent dezelfde krant dat de zeperd tegen de Ieren zo slecht nog niet uitkomt. 'De Ieren moesten er uiteindelijk aan te pas komen om het Nederlands elftal te behoeden voor een fatale EK-start. Aan de vooravond van het vertrek naar Portugal legden ze, zoals de Belgen dat al eerder deden, genadeloos bloot dat het huidige Oranje niet in een ruit kan spelen.' Kortom, meent de krant: 'Cocktail van vernederingen duwt Oranje in enig juiste spoor naar Porto.'

De Telegraaf meent dat het nog te vroeg is om af te rekenen met Advocaat. 'Het is en blijft voorbereiding.' Dat het roer omgaat en daarbij voor 4-3-3 wordt gekozen, 'daar is op zich niets mis mee. Maar dat houdt wél in dat er drie échte middenvelders gekozen moeten worden, waarvan de middelste in principe in de punt naar achteren start en niet naar voren, omdat je anders alsnog met een schaduwspits speelt en er weer twee middenvelders overblijven.'

De Volkskrant heeft er een hard hoofd in. 'Oranje ten prooi aan opperste verwarring, in alle geledingen', kopt de krant al en spreekt in de onderkop van een 'meelijwekkende interland'. En: 'Mogelijk werkt het louterend, de tweede thuisnederlaag op rij en vooral het pijnlijke samenzijn van de spelers in de middencirkel van de Arena. Wie na een martelgang wordt verplicht in het openbaar naar Simply the Best te luisteren en ook nog eens Frans Bauer op z'n dak krijgt, loopt niet zo snel meer naast z'n schoenen.'

Maar, gaat de krant nog even verder: 'Zelfs dat staat niet vast, met deze spelersgroep. Oranje heeft slechts één zekerheid te bieden: saai zal het de komende weken niet worden in Portugal.'

Met kennelijk genoegen constateren de GPD Bladen dat de ruit aan diggelen ligt. 'En met de ruit het hele Nederlands elftal', aldus de dagbladencombinatie. 'Een week voor de start van het Europees Kampioenschap in Portugal kan bondscoach Dick Advocaat opnieuw beginnen. Hij moet de scherven bijeen vegen en hopen dat hij van een enorme puinzooi in recordtijd nog iets kan opbouwen.'

bron: vi.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #13 Gepost op: 10-06-2004, 16:16:06 »
'Persoonlijke' wedstrijdballen voor EK in Portugal

Op het komende EK-voetbal in Portugal zullen alle wedstrijden hun persoonlijke wedstrijdbal krijgen, zo maakte de UEFA vandaag bekend. Elke wedstrijd zullen er ballen bedrukt worden met geografische coördinaten van de locatie van de middenstip van het veld waarop de wedstrijd gespeeld zal worden.

Bovendien zullen de wedstrijdballen de namen van de teams, de datum van de wedstrijd en de naam van het stadion bevatten. Per wedstrijd worden er door producent Adidas twintig van zulke ballen geleverd. In totaal zullen er 2.370 Roteiro's speciaal voor het toernooi geproduceerd worden.

voetbalzone.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #14 Gepost op: 10-06-2004, 16:16:42 »
Zidane over EK: 'Wij zijn er helemaal klaar voor'

Zinedine Zidane beleefde een teleurstellend seizoen met Real Madrid, mede daarom is de balvirtuoos er op gebrand om de Europese titel deze zomer te prolongeren. Volgens de visie van Zidane is Arsenal aanvaller Thierry Henry de man die daar voor moet gaan zorgen.

“Gelukkig hebben wij Henry”, aldus Zidane. “Hij heeft een goed seizoen achter de rug en hopelijk kan hij die positieve lijn doortrekken in Portugal. We zijn de regerend kampioenen en zullen de titel ten koste van alles verdedigen. We hebben verreweg de beste selectie, daarom zullen ploegen er ook op gebrand zijn van ons te winnen. Laat ze maar komen, wij zijn er klaar voor”.

voetbalzone.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #15 Gepost op: 10-06-2004, 16:17:19 »
Trapattoni ziet Duitsland sneuvelen in groepsfase
   

Giovanni Trapattoni zegt in Gazetta dello Sport dat Duitsland niet verder komt dan de groepsfase. "Ze hebben nogal wat problemen", meent de veel besproken oefenmeester van het Italiaanse nationale elftal. In de groep denkt Trapattoni dat Nederland als eerste eindigt, terwijl hij Tsjechië tweede ziet worden.

"Nederland heeft de technologie en fantasie en Tsjechië domineerde de afgelopen jaren in Europa", is de onderbouwing van Trapattoni.

Trapattoni ziet Italië als eerste eindigen in haar poule, en ontmoet dan de nummer twee uit de poule van Oranje. "Een overwinning in de kwartfinale betekent dat je waarschijnlijk in de finale belandt."

"Ons elftal kan zeer ver komen. Ik heb in ieder geval een flinke koffer met kleren meegenomen, omdat ik hoop lang in Portugal te blijven", zegt hij over zijn eigen elftal. "Alleen wij hebben Totti en die zal het verschil kunnen maken."

voetbalzone.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #16 Gepost op: 10-06-2004, 16:17:56 »
Stam is er gerust op: 'Heitinga waardige opvolger' 

In het tijdschrift Revu heeft Jaap Stam aangegeven dat hij vertrouwen heeft in de toekomst van Oranje, vooral in defensief opzicht. De AC Milan-verdediger stopt na Euro 2004 met interlandvoetbal, en dus verliest het Nederlands Elftal één van 's werelds beste verdedigers. De Opvolger van de Kampenaar staat al klaar.

"Op het moment heb je twee jonge jongens die er met kop en schouder boven uitsteken, dat zijn Johnny Heitinga en Wilfred Bouma." Vooral over de Ajacied is hij positief. "Zo jong en toch al zo ver. Dat is erg knap. Hij heeft de potentie om de beste verdediger van de wereld te worden. Hij is een waardige opvolger."

PSV'er Bouma zal waarschijnlijk naast Heitinga komen te spelen. "De kritiek die hij de laatste tijd over zich heen kreeg, was niet terecht. Iedereen maakt wel eens fouten, zeker als je zo weinig interlands achter je naam hebt staan", zegt Stam. De verdediger gaf aan dat hij ook in Bouma erg veel vertrouwen heeft.

voetbalzone.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #17 Gepost op: 10-06-2004, 20:07:00 »
UEFA laat penalty's eerste ronde beslissen

10/6/2004  18:58

Direct na de laatste duels in de eerste groepsfase van het EK in Portugal volgt mogelijk een beslissende penaltyserie. De Europese voetbalbond (UEFA) heeft besloten op die manier de plaatsing voor de kwartfinale te regelen.
De in Nederland zo gevreesde loterij vindt alleen plaats als twee ploegen die elkaar treffen qua punten, onderling resultaat, doelsaldo en gemaakte doelpunten precies gelijk zijn geëindigd. Strafschoppen moeten in dat geval bepalen wie als nummer twee van de poule doorgaat naar de kwartfinale.

Oranje heeft slechte herinneringen aan strafschoppenreeksen. Op het EK in 1996 bleek Frankrijk beter van elf meter. Twee jaar later schakelde Brazilië het Nederlands elftal uit op het WK en weer twee jaar later troefde Italië Oranje af vanaf de stip tijdens EURO 2000.

vi.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #18 Gepost op: 11-06-2004, 09:43:22 »
Van Nistelrooy is de eerste keus tegen Duitsers
   
Ondanks dat een groot deel van Nederland het vertrouwen in Ruud van Nistelrooy (en Patrick Kluivert) heeft opgezegd en om Roy Makaay of Pierre van Hooijdonk schreeuwt, kiest Dick Advocaat tegen Duitsland toch voor Van Nistelrooy. Dit zei de bondscoach donderdag tegen het Nederlandse persbureau ANP.

"Er kan natuurlijk nog veel gebeuren, maar Ruud is voorlopig mijn eerste keus in de aanval", zegt de keuzeheer. "Ik denk dat Van Nistelrooy de beste aanvaller voor Oranje is. De kans is dus groot dat hij tegen de Duitsers begint."

Van Nistelrooy is blij met het vertrouwen van Advocaat. "Natuurlijk is dit lekker", verklaarde de topscorer van Manchester United. "Ik heb altijd goede hoop gehad dat ik samen met Kluivert kon spelen. Ik geloofde daar wel in. Samen presteerden we echter bijna nooit goed. Mede daarom gaan we met buitenspelers en slechts één centrale aanvaller spelen. Het is voor mij lekker als ik die spits dan ben."

In het Nederlands Elftal heeft hij echter niet altijd zoveel kunnen overtuigen. "Toch denk ik dat Ruud de ideale diepe spits is", zegt Advocaat die onder andere wees op zijn goede optreden tegen Schotland (6-0, hattrick Van Nistelrooy). "Hij heeft dat dit seizoen ook bij Manchester United weer bewezen."

"Ik ben er klaar voor. Bij Manchester United word ik ook vaak door vleugelspitsen gevoed. Dinsdag tegen Duitsland moet ik het maar eens laten zien", zei Van Nistelrooy. Kluivert is dus niet meer de eerste keus, iets wat hij sinds het EK van 1996 wel was. Advocaat: "Of ik dat aan Kluivert heb uitgelegd? Waarom zou ik."

Advocaat maakt zich zorgen over Van der Vaart

Dick Advocaat heeft verklaard dat hij zich ernstige zorgen maakt over de fysieke gesteldheid van Rafael van der Vaart, want de bondscoach had de Ajax-aanvoerder woensdag en donderdag graag bij de trainingspartijtjes gezien. De Haagse oefenmeester hoopt dat Van der Vaart vrijdag weer mee kan trainen.

"Na zo'n zware ochtendtraining had ik hem graag ook 's avonds op het veld willen zien staan", zei Advocaat donderdag tegen het ANP. "Rafael vond het echter beter om geen risico te nemen. Dat is begrijpelijk wanneer je niet helemaal fit bent. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat hij problemen heeft. Hij is dit seizoen al vaker geblesseerd geweest. We moeten maar even afwachten."

Over het herstel van Seedorf was Advocaat redelijk positief. "Hij heeft bijna nergens last meer van. We moeten maar even afwachten, het is nog te vroeg om conclusies te trekken." Het is dus nog altijd mogelijk dat hij tegen de Duitsers inzetbaar is. De medische staf verwachtte eerder dat hij het duel moest missen.

voetbalzone.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!

Offline Nostradamus

  • Forumlid
  • Geslacht: Man
  • Never say more than is necessary
Re: EK-nieuwtjes
« Reactie #19 Gepost op: 12-06-2004, 09:58:50 »
Alle geteste Oranje-internationals negatief

11/6/2004  23:46

De vier spelers van het Nederlands elftal die vorige week werden onderworpen aan de vliegende dopingcontrole zijn allen negatief bevonden. Bij geen van de vier niet bij naam genoemde spelers werden verboden middelen aangetroffen.

vi.nl
Never interrupt your opponent while he is making a mistake.. You're now making one!