Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Forumspellen algemeen => Topic gestart door: wouterv op 10-04-2020, 21:36:32

Titel: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 10-04-2020, 21:36:32
(https://www.mupload.nl/img/qjgpptnrfaaq.564376.jpg)

Dag allemaal,

Bij deze stel ik jullie voor aan de RN-versie van 1 jaar gratis

1 jaar gratis is een quiz op de Belgische tv waarbij algemene kennis en vooral mensenkennis centraal staan.  De winnaar van het programma krijgt daar ook het brutojaarloon van de meest verdienende deelnemer. Dit gaan we hier niet kunnen regelen, maar je krijgt wel voor zeker één jaar de titel van winnaar.

Hoe werkt dit spel?

Het spel wordt in max. 8 afleveringen (afhankelijk van het aantal deelnemers) gespeeld. Elke aflevering bestaat uit 5 rondes.

De eerste 3 rondes verlopen enigszins gelijk: De 3 deelnemers die de laagste punten hebben komen vooraan te staan. Zij moeten als enige de vraag beantwoorden.  De andere deelnemers moeten inschatten wie zij denken dat de vraag juist gaat beantwoorden.  Vervolgens post ik de antwoordmogelijkheden en kunnen de spelers die vooraan staan de vraag beantwoorden. Het enige verschil tussen de rondes is dat bij ronde 1 er 4 mogelijkheden zullen zijn, bij ronde 2 3 en bij ronde 3 2. Er zijn telkens 5 vragen per ronde

Elk goed antwoord levert 100 punten op maar die zijn te verdelen onder de speler die goed beantwoord en de spelers die op die persoon gestemd hebben.
bvb: als er 4 spelers denken dat speler A de vraag juist zou beantwoorden, en dit gebeurt zullen er 20 punten (4 + beantwoorder= 5 100/5=20) verdeeld worden onder die spelers. Als er tegelijk maar 1 persoon op speler B stemt krijgt die persoon + speler B 50 punten bij een goed antwoord. Dus denk goed na of je kiest voor iemand waarvan je zeker bent dat die het weet of neem je een risico maar krijg je een kans op meer punten.

Na 3 rondes blijven enkel de 3 laagst geklasseerde spelers over. De andere zijn sowieso door naar de volgende aflevering. Zij nemen het op in een vuurproef. Daarin zijn er 4 thema's met telkens 3 vragen (eenvoudige vraag voor 2 punten, gemiddelde vraag voor 4 punten en moeilijke vraag voor 6 punten).
De bedoeling is om als eerste 8 punten te halen. De hoogst geklasseerde  van die 3 mag als eerste een vraag kiezen, dan degene die als 2de is geëindigd van die 3 en dan degene die als laatste geëindigd is.

Heeft een speler zijn vraag juist? Dan krijgt die de volledige punten voor die vraag. Heeft hij het fout? Dan moet hij de vraag doorgeven aan een van de andere 2 spelers. Heeft die het wel juist? Dan krijgt die nog de helft van de punten. Heeft die het fout? Dan krijgt de speler die doorgegeven heeft de helft van de punten. Zo spelen we door tot iemand 8 punten heeft. Deze is ook door naar de volgende aflevering.

Tot slot nemen de 2 spelers die overblijven het tegen elkaar op in een cijferduel. Er komen 5 schatvragen waarbij er telkens naar een getal gevraagd wordt. De 2 spelers beantwoorden de vragen individueel. Na die 5 vragen kijken we wie daar het beste heeft ingeschat. Degene die als eerste 3 punten haalt, wint en gaat door. De verliezer van dit duel ligt er definitief uit.

Klassement
Bij aflevering 1 loot ik onder alle deelnemers een klassement. De 3 die onderaan eindigen zijn degene die als eerste moeten antwoorden. Na elke vraag wordt het klassement geüpdatet en kunnen dus de personen vooraan wijzigen.  Dit wordt herhaald tot de laatste vraag van ronde 3. Dan zijn de 3 die onderaan staan degene die overblijven én de rest is door.

Elke aflevering wordt het klassement op 0 gezet, maar het aantal behaalde punten blijft van belang want bij een gelijk aantal punten wordt er gekeken naar de al reeds behaalde punten in eerdere afleveringen. Wie al het meeste punten behaalt heeft, eindigt dan altijd boven de andere. (enkel bij aflevering 1 wordt er bij een gelijk aantal punten naar de loting gekeken).

Kortgezegd: elke aflevering biedt een nieuwe kans, én het kan zomaar zijn dat je je in een aflevering net weet te redden, maar daarna wel de volgende wint. Net zoals het zomaar kan dat je 3 afleveringen wint en aflevering 4 eruit gaat.

Finale

Bij de laatste 5 wordt de finale gespeeld. Daarin wordt het klassement opnieuw op 0 gezet maar deze keer komen alle spelers even vaak vooraan te staan, zo heeft iedereen gelijke kansen. Bij een gelijk aantal punten telt wel nog altijd de regel van de eerder behaalde punten. Na ronde 3 vallen de 2 laagst geklasseerde spelers af.

Dan spelen de 3 overgebleven spelers de vuurproef. Er worden 2 vuurproeven gespeeld en 2 die als eerste 8 punten halen gaan door. Die nemen het in een ultiem cijferduel tegen elkaar op. De winnaar daarvan wint het gehele spel.





 
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 10-04-2020, 21:36:48
Hoe doen we dit concreet?

Dit spel moet live gespeeld worden. Ik trek hiervoor 3 avonden in de week uit en dit zal ongeveer 1u à 1,5u duren.

Het spel wordt in de chat gespeeld. Bij de eerste 3 rondes geef ik een tip waarover de vraag gaat. Daarna kunnen de spelers die moeten inschatten posten wie zij denken dat het antwoord weet. Je kan zo vaak veranderen als je wil. Na 1 minuut zeg ik STOP. Wordt er na mijn stop veranderd (Ik ga uit van de chat die ik te zien krijg) krijgt die speler sowieso 0 punten.
Daarna post ik de vraag met antwoordmogelijkheden en krijgen de spelers 1 minuut om te antwoorden.
Ik verwerk dan alle antwoorden en punten én daarna maak ik bekend wie op wie gestemd heeft én hoeveel punten er verdiend zijn. Dan komt het nieuwe klassement, mogelijk nieuwe beantwoorders én een nieuwe vraag.

De vuurproef wordt gespeeld door de 3 laagst geklasseerde spelers.Een speler kiest een thema met vraag (er zal altijd een hintje bijstaan over welke richting de vraag gaat gaan). Ik stel de vraag en de speler heeft dan 1 minuut om een antwoord te geven. Daarna kan hij eventueel doorgeven en heeft die speler ook  1 minuut

Daarna spelen de twee laagst geklasseerden het cijferduel. Ik open een persoonlijk gesprek met die spelers en zal dan de eerste schatvraag stellen, dan hebben ze 1 minuut om mij een antwoord te geven. We gaan door tot alle 5 vragen geweest zijn én dan maak ik in het topic de resultaten bekend.

Na een aflevering geef ik een overzicht in het topic (afvaller, 3 laagst geklasseerde spelers en wie vooraan staat bij de volgende aflevering)
regels
Er zijn natuurlijke enkele regels
- NIET opzoeken
-Gelieve tijdens het spel zo min mogelijk te posten hierin, zo wordt de leesbaarheid goed behouden. Buiten het spel is dit geen probleem.
- Als ik bij het vuurproef (de enige dat er niet met A,B,C of D moet geantwoord worden) vraag naar een naam is de achternaam voldoende tenzij anders gevraagd. Als er toch een voornaam gegeven wordt én die is fout, wordt het antwoord fout gerekend.
- Bij de vuurproef worden spelfouten of typfouten bij een antwoord gevalideerd als ik goed genoeg weet wat er bedoeld wordt. (vb. bij een vraag naar een dier weet ik natuurlijk dat als iemand krap schrijft er krab bedoeld wordt) tenzij ik dit anders vermeld natuurlijk.
- Bij de verdeling van de punten moet ik soms afronden. Bij een kommagetal onder de .49 rond ik naar beneden af en vanaf .50 naar boven (vb. 33,33 wordt 33 en 12.5 wordt 13)
- Deze quiz behandelt elk thema: RN, Sport, geschiedenis, aarderijkskunde, koken,... Er is een grote verscheidenheid aan vragen.

Wanneer gaat deze quiz door? Moet ik actief zijn?
Deze quiz wordt live gespeeld en er moet dus enkel actief geweest worden gedurende die momenten. IK had hiervoor volgende momenten geselecteerd:

27/04 om 20u30
29/04 om 20u30
01/05 om 20u30
04/05 om 20u30
06/05 om 20u30
08/05 om 20u30
11/05 om 20u30
13/05 om 20u30.

Moest je je inschrijven, maar niet zeker zijn van een datum: geen probleem. Geef dit op tijd door en we zoeken dan samen naar een ander moment met de groep.

Inschrijven

Lijkt dit je wat? Stuur een PM  tegen ten laatste 24/04 22u naar wouterv (https://www.realitynet.org/forum/?action=pm;sa=send;f=inbox;pmsg=355505;u=23320) met daarin

-Forumnaam
-Studies
- Werk
- Waar je alles over weet
- Waar je amper iets over weet
- Een quizvraag die je zelf opstelt. Dit mag gaan over eender wat zolang het antwoord controleerbaar is én kan geweten zijn door iedereen. Dit moet een vraag zijn voor ronde 1,2 of 3 en je moet zelf ook de andere mogelijkheden bedenken. (dit mag NIET gecommuniceerd worden naar anderen toe)

Op 26/04 maak ik de kandidaten bekend aan de hand van die PM (enkel de quizvraag behoud ik voor mezelf, dat merken jullie later wel). Zo heeft iedereen een beeld van de andere spelers én kan er dus een goede inschatting gemaakt worden in de eerste rondes.

Ik heb plaats voor 12  spelers. Bij een hoger aantal aanmeldingen loot ik.

Als er nog vragen zijn, aarzel ze niet om te stellen. Hopelijk doe je mee :)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Molcrazy op 10-04-2020, 21:54:47
 ::bravo:: ::cheerleader:: ::confettie::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: MollenvangR op 10-04-2020, 22:03:10
Leuk Wouter  ::ok::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 10-04-2020, 22:22:25
ben geen belg, Maar ik zag dit staan in de vrt app toen ik het ging downloaden om vlaamse tv te kijken en dacht oh dit lijkt me wel een leuke quiz en toen ging ik het kijken vond ik het een erg leuk format! ::bravo::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Robbieazerty op 10-04-2020, 23:21:18
Leuk!  ::ok::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Vermoljoen op 10-04-2020, 23:22:16
Tof!  ::ok:: ::ok::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: michael90 op 10-04-2020, 23:29:00
Ik heb me ook ingeschreven :)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Brent op 11-04-2020, 12:04:42
Ik heb me ook ingeschreven ::love::

Het is maar een suggestie, maar kunnen de eerste drie rondes ook niet in de chat gespeeld worden? 1 jaar gratis is ook gebaseerd op de dynamiek dat je van de anderen ziet waar ze staan, dat is een zeer belangrijk spelelement. Wisselen van plaats voor de tijd op is, is dan altijd mogelijk. Dan zou ik bijvoorbeeld dit stramien aanhouden per vraag:

En zo elke keer opnieuw. Dat lijkt me in mijn ogen dynamischer en sneller dan dat via het forum te regelen, aangezien het spel zelf ook vrij dynamisch is. Zoals ik al zei is het maar een suggestie, je kan zelf kijken wat je ermee doet!
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: de_witte op 11-04-2020, 12:09:57
Ik heb me ook ingeschreven ::love::

Het is maar een suggestie, maar kunnen de eerste drie rondes ook niet in de chat gespeeld worden? 1 jaar gratis is ook gebaseerd op de dynamiek dat je van de anderen ziet waar ze staan, dat is een zeer belangrijk spelelement. Wisselen van plaats voor de tijd op is, is dan altijd mogelijk. Dan zou ik bijvoorbeeld dit stramien aanhouden per vraag:

  • Je onthult een tipje van de sluier van de vraag zodat er niet op voorhand opgezocht kan worden, maar waarbij er wel genoeg informatie voor de achterban is om een overwogen keuze te maken
  • De achterban krijgt X-aantal seconden om de naam of kleur van degene waar ze achter willen staan in de chat te roepen. Wisselen kan altijd, maar als jij "STOP" roept en daarna wisselt toch nog iemand, dan speelt hij of zij niet mee voor die vraag.
  • Er mag niet meer gereageerd worden nadat jij "STOP" hebt geroepen, zodat jij het overzicht kan behouden. Jij stelt de vraag en geeft de mogelijke antwoorden. De deelnemers vooraan sturen jou in een privéchat de antwoorden toe.
En zo elke keer opnieuw. Dat lijkt me in mijn ogen dynamischer en sneller dan dat via het forum te regelen, aangezien het spel zelf ook vrij dynamisch is. Zoals ik al zei is het maar een suggestie, je kan zelf kijken wat je ermee doet!

ik zou dan zeggen: als er gewisseld wordt nadat er STOP is geroepen sta je nog in je oorspronkelijke vak
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Brent op 11-04-2020, 12:14:36
ik zou dan zeggen: als er gewisseld wordt nadat er STOP is geroepen sta je nog in je oorspronkelijke vak
Misschien moet je het programma eens kijken ::trots:: Dat is net het risico én het dynamische aan dit hele spel!
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Robbieazerty op 11-04-2020, 12:20:09
Misschien moet je het programma eens kijken ::trots:: Dat is net het risico én het dynamische aan dit hele spel!
Haha wou ik ook net posten.  ::jaja::

In het programma lig je er dan ook onverbiddelijk uit voor die vraag en mag je aan de kant gaan zitten sowieso zonder punten. :)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Molcrazy op 11-04-2020, 12:50:51
  • De achterban krijgt X-aantal seconden om de naam of kleur van degene waar ze achter willen staan in de chat te roepen. Wisselen kan altijd, maar als jij "STOP" roept en daarna wisselt toch nog iemand, dan speelt hij of zij niet mee voor die vraag.

Het nadeel hiervan is wel dat je situaties krijgt waarbij iemand zichzelf nog voor STOP ziet 'staan' in de chat en de quizmaster die persoon na STOP ziet. Dit is in de chatroom een bekend 'probleem' en zal sowieso tot discussies leiden :-\\

Dit neemt niet weg dat het spelen in de chatroom inderdaad dynamischer en sneller zou zijn ::jaja::

In het programma lig je er dan ook onverbiddelijk uit voor die vraag en mag je aan de kant gaan zitten sowieso zonder punten. :)

 ::jaja::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Brent op 11-04-2020, 12:54:42
Het nadeel hiervan is wel dat je situaties krijgt waarbij iemand zichzelf nog voor STOP ziet 'staan' in de chat en de quizmaster die persoon na STOP ziet. Dit is in de chatroom een bekend 'probleem' en zal sowieso tot discussies leiden :-\\
Klopt, ik had hier ook al aan gedacht. Ik zou dan zeggen dat de chat van Wouter telt en hij als organisator altijd gelijk heeft. Dat is dan maar het risico om nog te wisselen of laat een keuze te maken!
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 11-04-2020, 13:13:21
Dat is indd een spannend element in de show misschien handig om indd te doen.
moet alleen nog effe een leuke vraag bedenken en ik schrijf me ook in ::ok::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Molcrazy op 11-04-2020, 13:16:30
Klopt, ik had hier ook al aan gedacht. Ik zou dan zeggen dat de chat van Wouter telt en hij als organisator altijd gelijk heeft. Dat is dan maar het risico om nog te wisselen of laat een keuze te maken!

Dat kan je inderdaad doen. In principe heb je ook tijd genoeg denk ik als je meteen je keuze maakt op het moment dat de tijd loopt.

Maar goed, eerst maar eens zien wat de spelleider er zelf van vindt ;)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: B&W op 11-04-2020, 17:02:57
Mij gaat het niet lukken om zo vaak zo lang online te zijn in de avonden. Ik had wel graag meegedaan, want het spelconcept vind ik wel echt heel tof, en ik ga wel kijken of ik ergens afleveringen ervan kan vinden! :D
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 11-04-2020, 22:35:48
Ik heb nu pas tijd gehad om dit bij te lezen. Ik vind Brents voorstel eigenlijk zeer goed. Ik vond niet direct een manier hoe ik het dynamische van het veranderen bij de inschatting in het spel kreeg maar Brents idee is eigenlijk wel zeer goed. Zo kan het ook sneller gaan bij het antwoorden.

Zo wordt het veranderen zichtbaar voor iedereen én kan iedereen ook zien wat de anderen doen (wat in het programma ook zo is). Ik pas het direct ook aan bij de regels :)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: de_witte op 12-04-2020, 18:22:38
Misschien moet je het programma eens kijken ::trots:: Dat is net het risico én het dynamische aan dit hele spel!

Het programma is al ruim 10 jaar niet meer op tv toch?

Of zit het ondertussen bij de commerciëlen?
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Convans op 12-04-2020, 18:24:18
Het programma is al ruim 10 jaar niet meer op tv toch?

Of zit het ondertussen bij de commerciëlen?

Er was net nog een nieuw seizoen op één.

Ik kan onmogelijk zeggen of ik deze data kan, helaas.
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: de_witte op 12-04-2020, 18:26:07
ow, dat nieuwe seizoen heb ik helemaal gemist dan.... Verklaart denk ik dan ook dat de Vuurproef en het duel anders zijn dan ik gewend ben ::hypocriet::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Brent op 12-04-2020, 18:28:13
Ook vroeger was Herman Van Molle (ik mis die man) onverbiddelijk als je na het verlopen van de tijd niet duidelijk in een vak stond ::joehoe::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 20-04-2020, 19:50:35
Hoeveel inschrijvingen heb je intussen ontvangen?
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 20-04-2020, 21:55:49
Hoeveel inschrijvingen heb je intussen ontvangen?

5. Dat is helaas niet genoeg om aan het spel te beginnen.

Dus wil je meedoen, niet twijfelen en schrijf je in tegen vrijdag 20u.

(Moest het zo zijn dat we niet genoeg inschrijvingen hebben, ga ik zien of ik dit niet in een paar losstaande quizavonden ga gieten. Zo is er toch een leuk spel, is het voorbereidingswerk niet voor niets geweest én kunnen er mensen al dan niet kiezen of ze willen meedoen) :)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 20-04-2020, 22:19:57
je kan anders desnoods de inschrijving langer doen
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 20-04-2020, 22:21:19
je kan anders desnoods de inschrijving langer doen

Ik zal zien, wat de komende dagen oplevert :)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Convans op 20-04-2020, 23:26:53
Vaste avonden is moeilijk he..
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 20-04-2020, 23:59:27
Vaste avonden is moeilijk he..

Dat snap ik hoor  ;)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Swifty op 21-04-2020, 16:17:58
Dit klinkt echt ontzettend tof! En 's avonds kan ik vrijwel altijd, calamiteiten voorbehouden. Mijn inschrijving komt eraan :D Alleen nog even bedenken waar ik alles en waar ik niets van weet...
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Lucy op 22-04-2020, 13:28:52
Ik vind het lastig want ik ben heel bang dat ik zo’n vrijdagavond toch plots niet ga kunnen maar zou wel graag meedoen  :-\\
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: michael90 op 22-04-2020, 14:06:57
Ik vind het lastig want ik ben heel bang dat ik zo’n vrijdagavond toch plots niet ga kunnen maar zou wel graag meedoen  :-\\
Je doet maar gewoon mee ::bravo::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: D*N op 22-04-2020, 17:00:47
Ik heb al teveel ::sorry::, maar leuk concept!
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 22-04-2020, 17:12:51
als je nou het huis een keer uit was kon je meedoen ;)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 22-04-2020, 17:25:07
Ik vind het lastig want ik ben heel bang dat ik zo’n vrijdagavond toch plots niet ga kunnen maar zou wel graag meedoen  :-\\

Die data zijn maar voorstellen, ik heb er bij gezegd dat als iemannd nog in het spel zit, maar een dag niet kan dat dat wel geregeld kan worden.  ;)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: B&W op 24-04-2020, 12:01:57
Ik heb de hele laatste serie net afgekeken, wat een leuke quiz en wat een leuke kandidaten ::bravo::

Ik hoop dat het jullie ook lukt om met een goed aantal van start te gaan! ::joehoe::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 24-04-2020, 22:06:01
En heb je genoeg aanmeldingen wouter?
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 24-04-2020, 23:09:18
En heb je genoeg aanmeldingen wouter?
  Er zijn 7 aanmeldingen. Dit is dus genoeg :).

Er zullen in totaal 4 afleveringen gespeeld worden gespreid over 2 weken (2 per week dus :)).

Dat betekent dus dat ipv met 5 de finale met 4 zal gespeeld worden. (zo kan het iets langer gespeeld worden)

Dit weekend post ik verdere info maar aan de spelers hou maandag om 20u30 al vrij voor  de eerste aflevering
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 24-04-2020, 23:11:52
gelukkig ik kan niet wachten ::bravo::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 26-04-2020, 17:40:55
Mag ik jullie voorstellen aan de deelnemers?


-Forumnaam: michael90
-Studies: BSc Bedrijfseconomie en MSc Accountancy
- Werk: Financieel medewerker
- Waar je alles over weet: Sport (voornamelijk voetbal)
- Waar je amper iets over weet: RN :-[




Forumnaam: Brent
Studies: Master Stedenbouw & Ruimtelijke Planning
Werk: Stedenbouwkundige
Waar je alles over weet: Aardrijkskunde, ontspanning en Eurovision Song Contest
Waar je amper iets over weet: Sport, literatuur en films




-Forumnaam

Molcrazy

-Studies

Germaanse Talen (dit is mijn eerste studie, is dat voldoende?)

- Werk

Leerkracht Duits en Engels

- Waar je alles over weet

Goh, euhm, 'taal'?

- Waar je amper iets over weet

Muziek, dat is altijd mijn slechtste ronde op quizzen ^^


Forumnaam: Ricardo
Studies: HAVO en PABO eerstejaars
Werk: Schoonmaakbedrijf(Bijbaan)
Waar je alles over weet: Aardrijkskunde
Waar je amper iets over weet: Wiskunde


Forumnaam: mrchipie
Studie: VMBO Kader-tl als keuzevak opleiding deed ik d&p vormgeving
Werk:Niet echt een vast werk maar doe acteerklussen so
Waar weet je alles van: Films en tv, harry potter musicals, pretparken, videogames,topografie,muziek en Disney
Waar weet je amper iets van: sport geschiedenis,koken

-Forumnaam: Swifty
-Studies: Farmacie
- Werk: apotheker
- Waar je alles over weet: geneesmiddelen (mocht je een bredere categorie willen zoals vergelijkbaar met Trivial Pursuit, doe dan maar 'wetenschap')
- Waar je amper iets over weet: voetbal

- Forumnaam: Lucy
- Studie: BA Media & Cultuur, volgend jaar MA Vertaalwetenschap
- Werk:Projectassistent
- Waar weet je alles van:Harry Potter
- Waar weet je amper iets van:Sport

Met deze 7 zullen we morgen starten om 20u30 in de chat. Tot dan ;)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Vermoljoen op 26-04-2020, 17:54:52
Veel succes gewenst! Ik neem aan dat kijkers zijn toegelaten?
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: michael90 op 26-04-2020, 18:13:44
Wouter, doe maar lekker veel vragen over sport ::hypocriet::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 26-04-2020, 18:44:59
 Heb er zin in ::bravo::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Ricardo op 26-04-2020, 22:33:56
Ik heb er ook zin in. ::jaja::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Molcrazy op 26-04-2020, 22:46:50
Ben benieuwd :)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Brent op 26-04-2020, 22:50:20
Ik ben hélemaal klaar om als eerste af te vallen!
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 27-04-2020, 17:45:20
Veel succes gewenst! Ik neem aan dat kijkers zijn toegelaten?

 ::jaja::

De vragen voor de eerste aflevering zijn nog eens gecontroleerd. De loting voor wie er vooraan start is gebeurd. Kortom, ik ben klaar om om 20u30 te starten. Spelers en kijkers, ik zie jullie dan.
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 27-04-2020, 17:56:39
ik heb er ook zin in ::bravo:: wouter wat is de volgende dag woensdag of vrijdag?
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 27-04-2020, 19:12:55
ik heb er ook zin in ::bravo:: wouter wat is de volgende dag woensdag of vrijdag?

Normaal gezien had ik deze volgorde in mijn hoofd

vanavond van 7 naar 6 deelnemers

woensdag 29/04 van 6 naar 5 deelnemers

Maandag 4 mei van 5 naar 4 deelnemers

woensdag 3 mei: Finale.

Maar de dagen staan niet persé vast, moest het zo zijn dat 1 avond voor iemand niet mogelijk blijkt, kunnen wel wat schuiven
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 27-04-2020, 23:15:22
7 kandidaten begonnen aan het spel met 1 doel: niet bij de laatste 3 eindigen.
Er werd veranderd van gedachte qua kandidaat die het juist zou hebben. De scores liepen gelijk op maar na 15 vragen waren 4 personen zeker van de volgende ronde.

Brent won de avond met 514 punten, Ricardo haalde 482 punten, Lucy behaalde 466 net zoals Swifty. Hiermee hielden ze zichzelf veilig en moesten Michael90 met 465 punten,  MC met 414 punten en MrChipie met 382 punten de vuurproef beginnen.

Michael90 kende weinig moeite in de vuurproef en won deze met 8 punten door een moeilijke en een gemakkelijke vraag te scoren, MC en MrChipie eindigden met 3 punten.

In het cijferduel ging het gelijk op. beide spelers waren vaak enorm close met de antwoorden maar er kon er maar 1 winnen. MC won dit duel met 4-1 en mag zo op het nippertje mee naar volgende aflevering. MrChipie is helaas de eerste afvaller.

Woensdag zijn we er weer en zullen we met 6 kandidaten spelen. Een ding is zeker: Swifty, Michael90 en MC zullen beginnen met antwoorden. Brent, Ricardo en Lucy beginnen met inschatten.

Ik weet dat het wat langer geduurd heeft, maar het was voor mij ook wat zoeken om de stand enzo tegelijk te managen. Normaal gezien zou dat woensdag vlotter gaan. Indien het toch uitloopt, zal ik zoals vandaag vragen wat de 3 laatste spelers willen, indien nodig doen we de vuurproef en cijferduel de dag erna.

Ik vond het alvast een fijne avond, ik hoop de spelers en kijkers ook.
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 27-04-2020, 23:17:07
Het was leuk en het is niet anders, Succes verder iedereen ::bravo::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Molcrazy op 28-04-2020, 00:15:13
Was zeker geslaagd ::jaja::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: hulpdakdekker op 28-04-2020, 13:07:11
Was gezellig :)

Ik weet dat het wat langer geduurd heeft, maar het was voor mij ook wat zoeken om de stand enzo tegelijk te managen. Normaal gezien zou dat woensdag vlotter gaan.

Delegeren naar de kandidaten zelf?

Als je aangeeft welke antwoorders het goed hebben, dan weten ze zelf wel door hoeveel mensen het moet worden gedeeld (en dus of ze er 100, 50, 33 of 25p bijkrijgen), waarna ze zelf hun nieuwe scoren wel kunnen plaatsen. Aangezien die direct in de chat staan, zie je ook meteen wie vooraan staat.
En iedereen houdt vast de scores van de anderen ook met een half oog in de gaten, dus denk dat 't vrij betrouwbaar is.
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Brent op 28-04-2020, 15:42:51
Je kan misschien de vragen voorbereiden in een Word documentje zodat je ze simpelweg kan plakken wanneer de volgende vraag gesteld moet worden

;D
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 28-04-2020, 22:55:26
Je kan misschien de vragen voorbereiden in een Word documentje zodat je ze simpelweg kan plakken wanneer de volgende vraag gesteld moet worden

;D

Wel, ze zijn voorbereid in word maar helemaal niet aan gedacht. Dat ga ik dus doen.

De vragen zijn trouwens af voor aflevering 2. Ik zie spelers en kijkers morgen om 20u30 in de chat terug.

 ::tandpastasmiley::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: mrchipie op 28-04-2020, 23:14:02
En de afvaller ::)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 28-04-2020, 23:19:37
En de afvaller ::)

Die is als kijker sowieso welkom ;)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Ricardo op 29-04-2020, 19:37:47
Het is al bijna weer tijd. ::jaja::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Molcrazy op 29-04-2020, 20:07:44
Jongens, ik doe mijn best, ben misschien een beetje later.
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 29-04-2020, 22:31:27
Deze aflevering ging direct met een knaller van start. Swifty pakte onmiddellijk 100 punten en ging zo weg van de 3 laatste plaatsen.

Er werd tactisch gespeeld en er was weinig ruimte voor fouten. Uiteindelijk wisten Swifty met 683 punten, Michael90 met 600 en Brent met 532 punten zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Bij de vuurproef haalde Lucy het al snel met 9 punten. Ze veroordeelde Ricardo en Molcrazy tot het cijferduel.

In dit duel haalde Ricardo het met 3-1 van MC (want één vraag gaven ze allebei hetzelfde antwoord op). Hiermee is MC helaas de tweede afvaller.

Maandag om 20u30 zijn we er weer voor de halve finale met Swifty en Michael die starten als inschatters en Brent, Ricardo en Lucy die starten met antwoorden.
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Lucy op 4-05-2020, 09:08:21
Het zou kunnen dat ik vanavond iets later ga zijn
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 4-05-2020, 16:44:20
Het zou kunnen dat ik vanavond iets later ga zijn

Geen probleem, we zien je wel online komen.

Aan de rest (spelers/kijkers): om 20u30 starten we terug met de halve finale
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Ricardo op 4-05-2020, 17:01:51
Kijken of ik het cijferduel kan ontlopen deze keer.
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 4-05-2020, 22:33:37
Deze aflevering verliep heel spannend. Brent, Ricardo, Swifty en Lucy lagen nooit meer dan 100p van elkaar af. Michael90 stond na 10 vragen ver achter.

Maar toen kwam er een eindsprint van Michael en hierdoor wist hij nog evenveel punten als Lucy te halen. Aangezien Michael in totaal al meer punten had gehaald dan Lucy ging hij uiteindelijk met Brent naar de finale.

Lucy, Swifty en Ricardo vochten het dan uit in het cijferduel. Lucy wist haar eerste vraag niet maar gaf deze door aan Swifty die het ook niet wist. Ricardo scoorde de volledige punten op de moeilijke wielervraag en Swifty wist haar vraag ook niet, maar gaf deze door aan Lucy die hiermee nog eens 3 punten scoorde.
Dankzij een gemakkelijke coctailvraag haalde Lucy weer de winst in de vuurproef. Zij werd dus de derde finalist.

Ricardo en Swifty vochten het uit in het cijferduel en Ricardo haalde het met 4-1 en is dus de laatste finalist.

De finale gaat als volgt gaan: Brent en Michael zullen starten met inschatten én Ricardo en Lucy gaan als eerste antwoorden. Er zijn deze keer maar 2 personen die zullen antwoorden en 2 die inschatten. Maar deze keer verwisselt het per beurt wie vooraan komt te staan .  Ricardo en Lucy zullen 8x vooraanstaan,  Brent en Michael 7x.

Na de 3 rondes zal degene met de laagste score afvallen. De 3 anderen spelen tegen elkaar de vuurproef. Wanneer iemand die gewonnen heeft, nemen de 2 anderen het nog eens op in een vuurproef.
Degene die die wint, neemt met de andere winnaar op in een laatste cijferduel. Wie dat wint is de winnaar van 1 jaar gratis.

We zien elkaar woensdag om 20u30 terug
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: de_witte op 5-05-2020, 09:10:25
maar, maar, maar..... woensdag is de eerste aflevering van de Duitse mol... ::hypocriet::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 6-05-2020, 17:43:33
De vragen zijn klaar,

Finalisten/Kijkers: we zien elkaar om 20u30 in de chat ;)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Brent op 6-05-2020, 17:50:29
Worden onze eigen vragen ook gebruikt?!?!
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 6-05-2020, 17:57:28
Worden onze eigen vragen ook gebruikt?!?!

Die worden enkel gebruikt in de aflevering nadat je afgevallen zou zijn.

Vanavond wordt dus  Swifty's vraag gebruikt
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Ricardo op 6-05-2020, 17:58:10
Tot Straks  ::joehoe:: ::zwaai::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: wouterv op 6-05-2020, 22:32:18
De finale was zeer spannend en alle kandidaten kregen alle kansen.

Bij de 14de vraag maakte Ricardo een tactische zet en ging samen bij Michael bij Lucy staan. Michael probeerde nog te veranderen maar was te laat en kon geen punten meer verdienen bij die vraag. Hij haalde nog 100 punten bij de volgende vraag maar dit was niet genoeg om bij de beste 3 te komen.

Vuurproef 1 ging zoals gewoonlijk gemakkelijk voor Lucy. Zij scoorde een moeilijke vraag terwijl Brent en Ricardo slechts scoorden door de moeilijke vraag van elkaar te beantwoorden.  Na een makkelijke vraag haalde lucy als eerste 8 punten en ging zo door naar het cijferduel.

Brent en Ricardo gingen nek aan nek in de 2de vuurproef. Ricardo scoorde weer een moeilijke vraag van Brent maar maakte dan een tactische (of rekenfout) en wou een gemakkelijke vraag. Die wist hij maar dat was nog niet voldoende om te winnen. Brent kreeg nog 3 punten maar door een gemiddelde vraag te scoren wist Ricardo zich als 2de te plaatsen voor het cijferduel. Brent werd knap 3de en is de speler die het minst de vragen moest beantwoorden (dus degene die bijna altijd aan de top van het klassement stond)

Ricardo die nog geen cijferduel verloor nam het op tegen Lucy die geen enkele vuurproef verloor. Het was heel spannend maar Lucy wist de vuurproef met 4-1 te winnen en is de eerste winnares van het spel.

Eindklassement:
1) Lucy
2) Ricardo
3) Brent
4) Michael90
5) Swifty
6) Molcrazy
7) MrChipie

Bedankt kandidaten, bedankt kijkers en bedankt de_witte/Swifty om te scores bij te houden. Ik vond het zelf telkens een leuke avond en mogelijk tot een nieuwe editie. ;)

Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Molcrazy op 6-05-2020, 23:10:03
Bedankt voor de organisatie wouter ::ok:: vond het zelf ook leuk ::jaja::

edit: proficiat met de winst Lucy :)
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Ricardo op 6-05-2020, 23:19:07
Bedankt Wouter voor de organisatie ::ok::. Lucy, nogmaals gefeliciteerd!
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Lucy op 7-05-2020, 00:26:28
Bedaaaaankt ::bravo::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Convans op 7-05-2020, 00:31:42
Gefeliciteerd Lucy!
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: hulpdakdekker op 7-05-2020, 10:00:20
Goed georganiseerd Wouter ::ok::

En congrats Luus! ::bravo::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: Brent op 7-05-2020, 10:11:44
Brent werd knap 3de en is de speler die het minst de vragen moest beantwoorden (dus degene die bijna altijd aan de top van het klassement stond)
Oh, dat vind ik wel leuk! Zeker bij de eerste en derde keer dat we speelden moest ik bijna nooit antwoorden, en dat vond ik toen erg jammer want ik wist heel veel antwoorden! Gisteren ging dat wel iets minder

::regenboog::
Titel: Re: 1 jaar gratis
Bericht door: michael90 op 7-05-2020, 13:00:01
Nogmaals gefeliciteerd Lucy en bedankt Wouter ::feest::