Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Forumspellen algemeen => Topic gestart door: Lucy op 11-04-2020, 19:22:08

Titel: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 11-04-2020, 19:22:08
(https://cf.geekdo-images.com/itemrep/img/xh9SUVK07XNeE3qCdF4bkg8TdCI=/fit-in/246x300/pic4853794.jpg)

Letter Jam: A Cooperative Word Game

In Letter Jam strijden de spelers met elkaar om zoveel mogelijk aardbeien te scoren. Hoe? Door elkaars letters juist te raden en zoveel mogelijk woorden te spellen! Bij genoeg deelnemers kunnen we twee teams tegen elkaar laten strijden.

De spelregels
In Letter Jam heeft iedere speler elke ronde een letter die iedereen behalve hijzelf kan zien. Het doel is om woorden te vormen met de letters die je wél kunt zien. In dit topic kunnen de spelers overleggen over wie het beste woord kan vormen. De speler met het beste woord stuurt mij in PM welk woord hij wil vormen en met welke letters en ik zal in dit topic aangeven welke letter op welke positie in het woord staat. Een voorbeeld volgt later. De andere spelers kunnen nu proberen te raden welke letter voor hen verborgen is, als deze letter tenminste in het woord gebruikt is. Als een speler denkt te weten wat zijn letter is, kan hij in het topic plaatsen dat hij het weet (niet wat hij denkt!) en dan krijgt hij een nieuwe verborgen letter. Probeer al je verborgen letters te raden voor het aantal rondes voorbij is!

Voor we beginnen
De eerste stap van dit spel is het creëren van een vijfletterwoord voor een van je medespelers. Alle spelers sturen mij via PM een willekeurig NEDERLANDS vijfletterwoord. De letters van ieder woord worden door elkaar gehusseld en vormen de verborgen letters van de volgende speler in het rijtje.

Voorbeeld: ik kies het woord 'PAARD'. De verborgen letters van de volgende speler zijn dan op willekeurige volgorde 'R' 'A' 'D' 'P' en 'A'.

Vervolgens ziet iedere speler de eerste verborgen letter van elke andere speler, plus eventuele open letters bij minder dan 6 spelers. Je krijgt via PM te horen welke letters je ziet. In bovenstaand voorbeeld zien dus alle spelers behalve degene met de genoemde letters in ieder geval de letter 'R'.
Bovendien zien alle spelers ook de joker (*). Deze kan ook gebruikt worden om een woord te vormen, maar je mag niet zeggen voor welke letter je hem gebruikt.

Op tafel zal ook een bepaald aantal tokens liggen. Iedere keer als iemand een woord maakt van de letters die hij ziet, krijgt die speler een token. Bij je eerste woord is dat een rood token, daarna groen. Er is echter niet een onbeperkt aantal tokens. Dit is afhankelijk van het aantal spelers.

Voorbeeld: Er zijn 4 spelers. Dat betekent dat er aanvankelijk 6 groene en 4 rode tokens beschikbaar zijn. Als alle vier de rode tokens weg zijn, en dus iedere speler ten minste één keer een woord gemaakt heeft, komt er een extra groene token beschikbaar.

Het is dus belangrijk dat niet één speler de hele tijd de woorden maakt.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 11-04-2020, 19:22:32
Een ronde
Elke ronde begint met het bespreken van wie het beste Nederlandse woord kan vormen met de letters die hij ziet. Je mag een letter meerdere keren gebruiken. Bij het bespreken van de woorden die je kunt maken, moet je je aan bepaalde regels houden.

Wat je wél mag zeggen:
- Hoeveel letters je woord heeft
- Van hoeveel spelers je de verborgen letter in je woord gebruikt, maar niet van welke spelers
- Hoeveel open letters (als die er zijn) je woord gebruikt, maar niet welke
- Hoeveel bonusletters (meer hierover volgt) je woord gebruikt, maar niet welke

Voorbeeld: "Ik kan een woord van 7 letters maken dat de verborgen letters van alle andere spelers gebruikt en 1 open letter. Het gebruikt de joker niet."

Als jullie besloten hebben wie deze ronde het woord mag maken, krijgt die speler een token (eerste woord rood, daarna groen). Hij stuurt mij via PM zijn woord en ik laat in dit topic weten welke letters gebruikt worden.

Voorbeeld: Een speler ziet de letters 'R' (speler 1), 'O' (speler 2), 'E' (speler 3), 'N' (speler 4) en 'P' (speler 5). Hij stuurt mij het woord 'ROEPEN'. Ik plaats dan in het topic het volgende:

1. Speler 1
2. Speler 2
3. Speler 3
4. Speler 5
5. Speler 3
6. Speler 4

Speler 4 weet dan nu bijvoorbeeld dat 'ROEPE*' een bestaand woord moet worden met zijn verborgen letter op de plaats van het sterretje, en kan bedenken dat zijn letter misschien een 'N' is, of een 'R'.


Het kan handig zijn om voor jezelf de woorden die gemaakt worden op te schrijven, voor zover je de letters weet. In de eerste ronde weet je misschien nog niet welke letter jouw verborgen letter is, maar als jouw letter in de volgende ronde nog eens gebruikt wordt, kun je met beide woorden misschien wel jouw letter deduceren.

Na elke ronde bepaalt iedere speler of hij bij zijn huidige verborgen letter blijft, of verder gaat naar de volgende. Houd hierbij in gedachte dat er niet meer rondes zijn dan het aantal tokens, maar ook dat je niet terug kunt naar een letter als je eenmaal verdergegaan bent. Je keuze plaats je in dit topic. Als iedereen besloten is, begint een nieuwe ronde. Als er open letters zijn, worden die iedere ronde ververst, maar alleen als ze gebruikt zijn in het woord. Het gebruiken van open letters is verstandig, omdat dit een extra groen token kan opleveren! Deze wordt vrijgespeeld als een bepaald aantal open letters is gebruikt, afhankelijk van het aantal spelers.

Bonusletters
Als alles goed gaat, komt er een moment waarop een speler zijn laatste verborgen letter denkt te weten. Hij kan dan bonusletters gaan raden. Hij krijgt een willekeurige nieuwe verborgen letter die gebruikt kan worden in de woorden. Als hij denkt te weten welke letter zijn bonusletter is, mag hij dat in dit topic dikgedrukt plaatsen. Als het goed is, komt de letter in het midden te liggen en kan deze de rest van het spel gebruikt worden in de woorden. Als het fout is, verdwijnt de letter. De speler krijgt een nieuwe verborgen bonusletter.

Let op: als een bonusletter die in het midden ligt in een woord gebruikt wordt, verdwijnt deze. Ze zijn echter ook nuttig aan het eind van het spel om hoger te scoren, dus verkwist ze niet allemaal aan het maken van woorden tijdens de rondes!

Einde van het spel
Als alle tokens op zijn, eindigt het spel. Alle spelers hebben nu als het goed is een idee van welke verborgen letters ze hebben. Hiermee moeten ze nu een vijfletterwoord zien te vormen. De joker en de bonusletters mogen ook gebruikt worden in plaats van een van je verborgen letters, maar ze kunnen elk slechts door één speler gebruikt worden. Hierover moet dus in het topic overlegd worden! Je mag de joker en de bonusletter ook gebruiken om een woord van meer dan vijf letters te vormen, maar dit gebeurt meestal alleen als niemand ze nodig heeft om een vijfletterwoord te maken. Je besluit hoe je jouw woord vormt door in het topic dikgedrukt te plaatsen welke verborgen letter je op welke plaats in je woord zet, en of je de joker of een bonusletter gebruikt. Bijvoorbeeld '42513' of '425*D' waarbij 'D' een bonusletter is.

Voorbeeld: Een speler denkt dat zijn verborgen letters 'RADPM' zijn, maar hier kan hij geen vijfletterwoord mee maken. Hij is vooral onzeker over de 'M' dus hij wil in plaats van die verborgen letter graag de joker gebruiken. Hij plaatst dan '42*13' in het topic. Er blijkt nu 'PA*RD' te staan, en dit is een correct vijfletterwoord, en dus goed. Het doet er niet toe of 'PAARD' wel of niet het woord was dat in het begin van het spel door zijn medespeler bedacht is.

Scores
Het team krijgt punten voor de aan het eind van het spel correct gespelde vijfletterwoorden:
- 15 punten per vijfletterwoord
- +1 punt voor elke extra letter in een woord
Een correct gespeld zesletterwoord levert dus in totaal 16 punten op. Hoe meer punten jullie scoren, hoe meer aardbeien! Kunnen jullie aan de maximale score van vijf aardbeien geraken...?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 11-04-2020, 19:22:46
Ik hoor het graag als er nog vragen zijn. We spelen het spel dus in het NEDERLANDS.
Het spel kan met 6 personen gespeeld worden, maar bij meer spelers kunnen we dus twee teams tegen elkaar laten strijden! Schrijf je in voor zondag 20:00 uur door je naam toe te voegen aan onderstaand lijstje:

1.
2.
3.
4.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 11-04-2020, 19:27:30
Aardbeien! ::love::

1. Spacy
2.
3.
4.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 11-04-2020, 20:22:51
Ik wil het wel eens proberen!

1. Spacy
2. MC
3.
4.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Brtdm op 11-04-2020, 20:29:46
Ik ga het nog even een paar keer doorlezen voordat ik me officieel inschrijf, maar het klinkt wel leuk.  ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Vermoljoen op 11-04-2020, 21:56:06
Ik ga het ook nog eens op mijn gemak doorlezen!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 11-04-2020, 22:12:00
same ::rofl::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 11-04-2020, 22:21:39
Ik heb het nog niet gelezen maar een spel over letters moet leuk zijn. ::hypocriet:: ::regenboog::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 12-04-2020, 00:24:09
Ik heb het nog niet gelezen maar een spel over letters moet leuk zijn. ::hypocriet:: ::regenboog::
::jaja::

Ik wil het wel eens proberen!
:D

1. Spacy
2. MC
3. putyourHANSup
4.

Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 12-04-2020, 09:43:03
1. Spacy
2. MC
3. putyourHANSup
4. Duncton

Ik ben benieuwd. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 12-04-2020, 09:59:09
Ik wil ook wel meedoen :)

1. Spacy
2. MC
3. putyourHANSup
4. Duncton
5. Kaaasje
6.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 12-04-2020, 10:47:54
1. Spacy
2. MC
3. putyourHANSup
4. Duncton
5. Kaaasje
6. michael90
7.

Tuurlijk doe ik mee ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Robbieazerty op 12-04-2020, 15:25:08
Ik kijk even toe. :)

(nog in widm en met Welcome to bezig, wordt mss wat te veel)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 12-04-2020, 16:30:06
1. Spacy
2. MC
3. putyourHANSup
4. Duncton
5. Kaaasje
6. michael90
7. Jann
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 12-04-2020, 20:21:40
1. Spacy
2. MC
3. putyourHANSup
4. Duncton
5. Kaaasje
6. michael90
7. Jann
8. B&W
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 12-04-2020, 22:01:25
Dit is een mooi aantal ::bravo::
Spelen we 4 tegen 4. Kijken wie de meeste aardbeien kan verzamelen.
Ik zal straks het spel starten als ik mijn laptop heb!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 12-04-2020, 22:57:41
Might be tomorrow.
Als iemand nog mee wil doen kan nog hoor!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 12-04-2020, 23:02:38
Leuk! Ik heb er zin in :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molduck op 12-04-2020, 23:38:06
Ik kijk alleen mee
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 01:20:15
Toch maar even starten vast voor de vroege vogels morgen ;)

Team 1 / Spel 1
1. Spacy
2. MC
3. putyourHANSup
4. Duncton

Team 2 / Spel 2
1. Kaaasje
2. michael90
3. Jann
4. B&W
5. mrchipie

Ik zal proberen elke keer erbij te zeggen om wel spel met welke deelnemers het gaat, maar probeer zelf ook te onthouden met wie je speelt!

Bij een spel met 4 spelers zijn er 2 open letters.

Er zijn 4 rode tokens en 6 groene tokens vanaf het begin. Als alle rode tokens gebruikt zijn (en iedere speler dus minstens een keer een woord gegeven heeft) komt er 1 extra groene token bij. Daarnaast kun je 2 groene tokens vrijspelen door de open letters te gebruiken. De eerste open letter moet zes keer vervangen worden voor een groen token en de tweede open letter zeven keer. Ze worden vervangen als ze gebruikt zijn in een woord.

Alle spelers (beide spellen) mogen mij nu een vijfletterwoord sturen. Deze letters worden door mij gehusseld en aan de volgende speler gegeven. Dus speler 1 naar speler 2, etc, en speler 4 weer naar 1. Zodra iedereen van een spel zijn letters heeft, post ik de open letters en stuur ik iedereen welke letters ze verder kunnen zien. Dan mag het bespreken voor de eerste ronde beginnen!

Ik wil voorlopig niet met deadlines werken, maar probeer te zorgen dat we in ieder geval iedere dag een stapje verder komen door iedere dag even online te komen en te doen wat op dat moment nodig is ;)

Veel plezier ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 13-04-2020, 01:28:09
1. Spacy
2. MC
3. putyourHANSup
4. Duncton
5. Kaaasje
6. michael90
7. Jann
8. B&W
9. mrchipie ::tandpastasmiley::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 02:00:52
Net op tijd, chip. Heb je toegevoegd.

Voor 5 personen:
Er is nu maar 1 open letter. Als deze zes keer is verwisseld, komt een extra groen token vrij.
Verder zijn er 5 rode en 5 groene tokens aan het begin en komt er 1 extra groen token vrij als alle rode tokens op zijn.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 09:42:57
Ik heb al een woord van
Spacy
Michael
Kaaasje
B&W

::bravo::

Als Jann en Chipie een woord geven kan ik spel 2 starten!

Als MC, Hans en Duncton een woord geven kan ik spel 1 starten!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 13-04-2020, 10:11:21
Pen en papier in de aanslag. ::joehoe::


Nog een vraagje over de joker, Lucy: mag die gedurende het spel altijd gebruikt worden en pas op het einde van het spel maar door een speler? Of verdwijnt die, net als de bonusletters, van het bord op het moment dat hij gebruikt is?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 10:53:41
De joker mag gedurende het spel altijd gebruikt worden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 13:08:02
Alleen nog Jann, mrchipie en Molcrazy ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 16:31:03
Team 1 / Spel 1
Spacy, MC, Hans, Duncton

Open letters:
1. J
2. N

Momenteel beschikbare tokens: 4 rood, 6 groen

Jullie hebben per pm te horen gekregen welke overige letters je kunt zien. Jullie mogen nu bespreken wie het eerste woord gaat maken. Houd hierbij rekening met de regels voor het bespreken! Zie openingspost.

Team 2 / Spel 2
Kaaasje, Michael, Jann, B&W, Chipie

Open letter:
1. M

Momenteel beschikbare tokens: 5 rood, 5 groen

Jullie hebben per pm te horen gekregen welke overige letters je kunt zien. Jullie mogen nu bespreken wie het eerste woord gaat maken. Houd hierbij rekening met de regels voor het bespreken! Zie openingspost.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 13-04-2020, 16:38:30
Team 1

Ik vrees dat het eerste woord voor iemand van jullie wordt heren.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 13-04-2020, 16:48:17
Team 2:
Ik kan met de verborgen letters die ik toegestuurd heb gekregen + de open letter een woord maken (5 letters dus in totaal)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 13-04-2020, 16:59:44
Team 1

Ik vrees dat het eerste woord voor iemand van jullie wordt heren.
Team 1

Niet van mij in elk geval. :P
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 13-04-2020, 17:13:01
Team 2
Ik heb niet echt de goede letters
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 13-04-2020, 17:15:41
Jij zit toch in team 2?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 17:19:16
Hahaha ja
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 13-04-2020, 17:20:57
raakte beetje in de war van 2 potjes door elkaar ::rofl::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 13-04-2020, 17:28:14
Team 2:
Ik kan met de verborgen letters die ik toegestuurd heb gekregen + de open letter een woord maken (5 letters dus in totaal)

Ik kan niks maken, dus ik zou zeggen sla je slag
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 13-04-2020, 17:39:12
Ik kan niks maken, dus ik zou zeggen sla je slag
Done!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 13-04-2020, 17:48:11
Team 1
Het beste wat ik heb is een vierletterwoord met beide open letters, een joker en een letter van één speler.

Mijn hoop is op Hans gevestigd. ::hypocriet::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 13-04-2020, 18:28:51
Team 2
Fijn dat jij een woord kan maken Michael ::ok::
Ik had geloof ik geen mogelijkheid om alle letters te gebruiken

Vergeet trouwens niet dat je letters meerdere keren kan gebruiken in je woord, kan handig zijn.

@Lucy, zou het nu mogelijk zijn om een joker te gebruiken? Het is niet van toepassing op dit moment hoor, maar dat vroeg ik me nog af.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 18:36:46
Je kan nu de joker gebruiken. Je mag ook de joker meerdere keren per woord gebruiken maar het is wel alle keren dezelfde letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 18:48:02
Team 2

Michael legt het volgende:

1. M (open)
2. Verborgen letter Chipie
3. Verborgen letter B&W
4. Verborgen letter Kaaasje
5. Verborgen letter Jann

Jullie mogen nu voor jezelf besluiten of je je huidige verborgen letter (zo goed als) zeker weet en naar de volgende wil of dat je deze nog een ronde wil houden. Plaats dat dikgedrukt in het topic (maar zeg niets over welke letter je denkt te hebben!).
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 13-04-2020, 19:43:39
Team 1
Het beste wat ik heb is een vierletterwoord met beide open letters, een joker en een letter van één speler.

Mijn hoop is op Hans gevestigd. ::hypocriet::
Ik kan niet echt iets maken van wat ik zie, dus ik denk dat we voor jouw optie moeten gaan, Duncton!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 13-04-2020, 20:12:05
Ik kan eigenlijk maar een woord bedenken dat het zou kunnen zijn... Maar toch ben ik op een of andere manier niet overtuigd dat dit de letter is.  ::rofl::

Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 13-04-2020, 20:49:25
Ik kan niet echt iets maken van wat ik zie, dus ik denk dat we voor jouw optie moeten gaan, Duncton!

 ::ok:: Ga ik die versturen.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 13-04-2020, 20:50:30
Ik kan er ook maar één woord bij bedenken, dus ik durf voor mijn volgende letter te gaan!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 13-04-2020, 21:40:30
Het duurde even, maar ik denk dat ik mijn letter weet :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 13-04-2020, 21:55:28
ben ik nu de enige die mn letter niet weet ::rofl::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 22:01:50
Vergeet niet dik te drukken of je de letter weet en dus doorgaat of niet
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 22:06:53
Team 1

Duncton maakt het volgende woord:

1. J (open letter)
2. Joker
3. N (open letter)
4. Verborgen letter Spacy

@Spacy graag even dikdrukken of je deze letter wil houden of door wil naar de volgende!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 13-04-2020, 22:12:35
Team 2

Ik heb even aan Lucy gevraagd of ik een kleine tip mocht delen en het volgende mocht ik wel zeggen: dat ik geprobeerd heb een woord te kiezen waarbij bij iedereen maar 1 logische letter zou passen binnen het woord :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 13-04-2020, 22:50:06
Aangezien dit woord meteen in mijn hoofd kwam, ga ik voor een nieuwe letter. bij deze dikgedrukt ik denk dat ik mijn letter weet en wil een nieuwe letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 13-04-2020, 23:02:21
Ik wil ook een nieuwe letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 13-04-2020, 23:07:36
Oh chips, ik was nu al helemaal de joker vergeten bij het zoeken naar een te vormen woord ::schaam::

Naja, wake up call, zullen we maar zeggen
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 23:08:12
Als Spacy dikgedrukt heeft, kan Team 1 door naar woord 2

Als mrchipie dikgedrukt heeft, kan Team 2 door naar woord 2

Michael en Duncton hebben nu 1 rood token.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 13-04-2020, 23:15:18
Oh chips, ik was nu al helemaal de joker vergeten bij het zoeken naar een te vormen woord ::schaam::

Naja, wake up call, zullen we maar zeggen

Jah, ik wist ook niet dat we die al hadden. Dus de letter die nu door de joker vertegenwoordigd wordt, is ook dezelfde letter tijdens de volgende woorden?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-04-2020, 23:18:39
Nee de joker kan elke ronde opnieuw gebruikt worden! Alleen als je hem meerdere keren in 1 woord gebruikt is het dezelfde letter. 
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 13-04-2020, 23:21:35
Nee de joker kan elke ronde opnieuw gebruikt worden! Alleen als je hem meerdere keren in 1 woord gebruikt is het dezelfde letter.

Aah, ok ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 14-04-2020, 15:19:46
Ik denk dat ik mijn letter weet
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 14-04-2020, 15:55:41
Amazing. Ik stuur nu alle leden van team 2 de nieuwe verborgen letters die ze zien.

De nieuwe open letter is: A
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 14-04-2020, 15:56:34
Ik denk dat ik mijn letter weet
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 14-04-2020, 15:59:57
Ok ik stuur iedereen van team 1 behalve Spacy de nieuwe verborgen letter van Spacy.

Nieuwe open letters:
1. F
2. O
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 14-04-2020, 16:00:52
Team 2

Dit keer laat ik het graag aan één van jullie over om een woord te vormen
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 14-04-2020, 16:17:21
Team 1

Ik kan met twee van jullie letters en twee open letters een vierletterwoord maken.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 14-04-2020, 16:22:18
Team 2
Ik kan er niet zo veel van breien.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 14-04-2020, 16:27:43
Vergeet allemaal ook niet dat je letters meerdere keren kan gebruiken ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 14-04-2020, 17:24:13
Team 1

Ik heb een vijfletterwoord met de letters van alle drie mijn medekandidaten en 1 open letter, zonder joker! :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 14-04-2020, 17:34:39
Team 1

Klinkt goed. ::ok::.

Ik kan een 7-letterwoord maken met alle verborgen letters, een open letter en (minder mooi) de joker. Bovendien heb ik hier al een rood token liggen, dus mijn voorkeur gaat tot nu toe uit naar Hans. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 14-04-2020, 17:50:52
Ik kan een letter met al jullie letters en een joker maken
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 14-04-2020, 18:07:00
doen die andere verborgen letters nog mee of zijn die nu uit het spel?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 14-04-2020, 18:27:56
Die andere verborgen letters moet je onthouden (opschrijven) en gebruik je aan het eind om een woord te vormen
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 14-04-2020, 18:40:07
Ik kan een letter met al jullie letters en een joker maken
Klinkt voorlopig als het beste voorstel.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 14-04-2020, 19:04:03
Team 1

Ik heb een vijfletterwoord met de letters van alle drie mijn medekandidaten en 1 open letter, zonder joker! :D
Ik heb ook nog een zesletterwoord, met ook drie verborgen letters, 1 open letter en geen joker. Ik kan dus nog kiezen wat voor jullie het best te raden is :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 14-04-2020, 19:58:53
Ik kan een letter met al jullie letters en een joker maken
ik ook (5 letters) Maar denken nog even door of het nog beter kan door letters dubbel te gebruiken.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 14-04-2020, 20:05:23
Sowieso ook nog een 7 letter woord met joker en de open letter en al jullie letters.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 14-04-2020, 22:25:55
Dan ga ik mee met Kaasje
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 14-04-2020, 22:57:18
Dan PM ik mijn woord naar Lucy :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 14-04-2020, 23:36:08
Team 2

Kaaasje legt het volgende woord:

1. Joker
2. A (open letter)
3. Michael
4. Michael
5. Mrchipie
6. Jann
7. B&W

Michael, Jann, chipie en B&W: ik hoor graag weer dikgedrukt of jullie doorgaan of deze letter nog eens houden!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 14-04-2020, 23:51:36
Ik ga naar de volgende letter

Al ben ik niet 100% overtuigd
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 15-04-2020, 09:35:54
Team 1

We wachten nog even op MC, maar als hij geen woord kan maken, zal ik dan 1 van m'n woorden maken?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 15-04-2020, 09:58:08
Voor mij graag ook mijn volgende letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 15-04-2020, 12:33:36
Team 1

We wachten nog even op MC, maar als hij geen woord kan maken, zal ik dan 1 van m'n woorden maken?
Prima! ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 15-04-2020, 13:15:46
Check!

Kom er maar in, Molcrazy ::hyper::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 15-04-2020, 13:52:50
Doe maar Hans ::jaja:: ik ben het nog wat aan het uitvissen jongens, is toch ingewikkelder dan gedacht ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 15-04-2020, 15:30:07
Team 1

Hans legt het volgende woord:

1. Verborgen letter MC
2. O
3. Verborgen letter Spacy
4. Verborgen letter Duncton
5. O
6. Verborgen letter Spacy

Spacy, Duncton en MC graag dikdrukken of je je letter wil houden of door wil naar de volgende!

Team 2

B&W & Chipie moeten nog dikdrukken of ze hun letter willen houden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 15-04-2020, 15:34:16
Ik wil een nieuwe letter!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 15-04-2020, 16:27:50
ik hou  mijn letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 15-04-2020, 16:57:12
Volgende letter graag. ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 15-04-2020, 17:50:14
ik hou  mijn letter
  :o

Ik had gedacht dat iig jij hem wel zou weten... maar misschien zie jij nog woorden die ik niet had bedacht :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 15-04-2020, 17:58:46
Ik wil mijn letter nog een rondje houden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 15-04-2020, 19:06:46
Ok dan ga ik de nieuwe letters van Jann en Michael versturen. Jullie mogen dan weer een woord proberen te maken.

Michael en Kaaasje hebben een rood token
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 15-04-2020, 19:26:20
Is er ook een nieuwe open letter?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 15-04-2020, 19:27:45
Ik kan wel eer woord maken nu maar ik weet mijn eigen letter nog niet
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 15-04-2020, 21:17:16
Het is misschien al gevraagd, maar kan je een joker ook voor meerdere plaatsen in een woord gebruiken, als het maar dezelfde letter is? Zoals p**rd voor paard?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 15-04-2020, 21:57:48
Is er ook een nieuwe open letter?

Goed punt.

Nieuwe open letter: V

Het is misschien al gevraagd, maar kan je een joker ook voor meerdere plaatsen in een woord gebruiken, als het maar dezelfde letter is? Zoals p**rd voor paard?

Ja!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 15-04-2020, 22:53:10
Ik hou mijn letter ook nog ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 15-04-2020, 22:57:46
Ik kan een woord van acht letters maken met al jullie letters en een joker
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 15-04-2020, 23:06:37
Ik stuur team 1 de nieuwe letters van Spacy en Duncton

Nieuwe open letter:
2. F

Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 15-04-2020, 23:31:20
Ik kan een woord van acht letters maken met al jullie letters en een joker
Ik stem voor deze optie dan
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 16-04-2020, 00:39:16
Team 1
Ik zie niet direct een goed woord en misschien beter als een van de twee die nog niet zijn geweest een woord maakt.
Ik heb eventueel een drieletterwoord met twee verborgen letters en een open letter.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 16-04-2020, 07:43:04
Ik kan een woord van acht letters maken met al jullie letters en een joker
Van mij mag jij ook Jann.  Zie zelf zo niks beters dan dat en ook fijn als iemand anders gaat. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 16-04-2020, 11:34:37
Stom jongens, zat nog met een oude letter bezig, dus kan alleen maar korte woorden maken, waar niet ieders letters in zitten. Dus als niemand toch een knaller heeft, doe ik dat.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 16-04-2020, 12:04:17
Team 1
Ik zie niet direct een goed woord en misschien beter als een van de twee die nog niet zijn geweest een woord maakt.
Ik heb eventueel een drieletterwoord met twee verborgen letters en een open letter.

Ik heb volgens mij een vijfletterwoord met jullie verborgen letters, de open letter en een joker.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 16-04-2020, 17:00:40
Klinkt voorlopig goed, MC.

Ik kom zo op het eerste gezicht ook niet verder dan een 3-letterwoord (2 verborgen, 1 open).

Misschien nog even afwachten wat Spacy kan. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 16-04-2020, 17:56:57
Stom jongens, zat nog met een oude letter bezig, dus kan alleen maar korte woorden maken, waar niet ieders letters in zitten. Dus als niemand toch een knaller heeft, doe ik dat.

Ik kan een achtletterwoord met drie van jullie letters, de open letter en een joker. Ik zal hem maar opsturen naar Lucy en hopen dat ze het woord accepteert.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 16-04-2020, 20:48:35
Misschien nog even afwachten wat Spacy kan. :)

Ok, wachten we dat even af ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 16-04-2020, 21:36:23
Team 1

Ik kan een 6-letterwoord maken met twee van jullie letters, twee open letters en een joker. Zal ik daarvoor gaan? :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 16-04-2020, 22:10:42
Ik kan een achtletterwoord met drie van jullie letters, de open letter en een joker. Ik zal hem maar opsturen naar Lucy en hopen dat ze het woord accepteert.
Had je hem gestuurd?

En is het wel een woord die wij kunnen raden :P

Ik kan er nog niet veel beters van maken...
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 16-04-2020, 22:15:41
Team 1

Ik kan een 6-letterwoord maken met twee van jullie letters, twee open letters en een joker. Zal ik daarvoor gaan? :)

Is 1 letter meer dan ik. Doe maar zou ik zeggen Hans en Duncton?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 16-04-2020, 23:01:39
Wat mij betreft prima. ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 17-04-2020, 08:11:18
Had je hem gestuurd?

En is het wel een woord die wij kunnen raden :P

Ik kan er nog niet veel beters van maken...

Ja, maar nog niets van Lucy gehoord. En ik vertrouw in jullie woordraadkunst ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 17-04-2020, 08:49:39
Team 2

Jann legt:

1. Kaaasje
2. Mrchipie
3. Kaasje
4. Joker
5. V
6. Kaaasje
7. Joker
8. B&W

Kaaasje, chipie en B&W mogen weer dikdrukken!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 17-04-2020, 10:53:01
Wat mij betreft prima. ::ok::
Yes, eens. Ga ervoor, Spacy!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 17-04-2020, 11:28:50
Ik heb iets bedacht wat zou passen maar geen idee of het een woord is. Ik puzzel nog even verder voor ik zeg of ik mijn letter houd of niet.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 17-04-2020, 12:03:35
Nieuwe letter voor mij graag ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 17-04-2020, 18:07:35
Team 1

Spacy legt:

F
Duncton
Hans
F
Duncton
Joker

Duncton en Hans dikdrukken!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 17-04-2020, 20:08:07
Volgende letter graag. ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 17-04-2020, 20:41:28
Voor mij ook de volgende letter!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 17-04-2020, 21:24:16
Team 1

De nieuwe letters van Hans en Duncton worden verstuurd.
De nieuwe open letters:
1. W
2. A

Beide open letters moeten nog 4 keer gebruikt worden om de groene tokens vrij te spelen.
Er liggen momenteel 6 groene tokens en 1 rode op tafel. Als MC ook een woord gemaakt heeft, komt er 1 extra groen token bij.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 17-04-2020, 22:53:31
Team 1

Ik kan een vierletterwoord leggen met al jullie letters en één open letter :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 17-04-2020, 23:38:39
Team 1

Ik kan een zesletterwoord leggen met jullie letters, een open letter en jokers.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 18-04-2020, 00:52:33
Team 1

Ik kan een zesletterwoord leggen met jullie letters, een open letter en jokers.
Klinkt goed!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 18-04-2020, 07:38:44
Ik wil een nieuwe letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 18-04-2020, 09:10:23
Team 2 wacht alleen nog op mrchipie.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 18-04-2020, 09:59:49
Klinkt goed!

Ja, doe jij deze maar, MC. ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 18-04-2020, 12:57:05
Team 1

Ik had een foutje gemaakt en heb mijn woord moeten aanpassen maar het komt goed denk ik ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 18-04-2020, 13:59:34
ik hou mijn letter ::rofl:: echt moet je de letters husselen ofzo want kan er echt niks van maken
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 18-04-2020, 17:49:35
Team 1

Ik had een foutje gemaakt en heb mijn woord moeten aanpassen maar het komt goed denk ik ::jaja::
::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 18-04-2020, 19:39:00
ik hou mijn letter ::rofl:: echt moet je de letters husselen ofzo want kan er echt niks van maken

De letters van het woord dat gemaakt wordt door je teamgenoten niet, nee.
Je eigen verborgen letters moet je uiteindelijk wel husselen om tot een woord te komen.

Team 1

Molcrazy legt:

1 letter Hans
2 letter Spacy
3 letter Hans
4 open letter A
5 letter Duncton
6 joker

Hans Spacy Duncton graag dikdrukken!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 18-04-2020, 19:42:49
Ik wil graag een nieuwe letter!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 18-04-2020, 19:48:20
(Team 1 heeft de extra groene token vrijgespeeld door allevier een woord te leggen)

Team 2 heeft nieuwe letters gekregen. De nieuwe open letter is de A
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 18-04-2020, 20:34:10
Doe mij ook maar een nieuwe letter!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 18-04-2020, 21:15:33
Ik ben nog niet helemaal zeker, dus ik hou mijn letter nog even.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 18-04-2020, 21:33:17
Ik kan een woord van 6 letters leggen met al jullie letters.

Jann, Michael en ik hebben al 1 woord gelegd.
Chipie & B&W nog niet.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 18-04-2020, 21:44:25
TEAM 2

Ik weet nog maar 1 letter van mijn uiteindelijke woord, dus ik heb liever dat iemand anders een woord legt
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 19-04-2020, 09:53:23
Team 1

De nieuwe letters van Spacy en Hans worden verstuurd. Jullie nieuwe open letter is U. De eerste open letter is nog steeds W.

Voor het overzicht:
Spacy is bezig met letter 4
MC is bezig met letter 1
Hans is bezig met letter 3
Duncton is bezig met letter 3

Jullie hebben 7 groene tokens.

Choose wisely ;)

Team 2

Voor het overzicht:
Kaaasje is bezig met letter 3
Michael is bezig met letter 2
Jann is bezig met letter 3
B&W is bezig met letter 3
Mrchipie is bezig met letter 2

B&W en Chipie hebben nog geen rood token. Er zijn momenteel 5 groene tokens beschikbaar. Jullie open letter is de A. Als deze nog 3 keer verwisseld wordt, krijgen jullie een extra groen token.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 19-04-2020, 10:43:44
Duncton is toch al verder dan letter 1?

Ik heb een woord van zes letters, waarbij ik drie verborgen letters, 1 open letter en de joker gebruik!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 19-04-2020, 11:20:48
Ik ben bezig met letter 3. ::jaja::

Zou ik de letters van Hans en Spacy nog mogen ontvangen, Lucy? ::joehoe::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 19-04-2020, 11:21:23
Ik kan een woord van 6 letters leggen met al jullie letters.

Jann, Michael en ik hebben al 1 woord gelegd.
Chipie & B&W nog niet.
Ik kan ook een woord van 6 letters leggen met al jullie letters + open letter (vanwege vrijsprelen extra groene token)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 19-04-2020, 12:40:09
Ik wilde nog even wachten op een reactie van B&W, aangezien die nog geen woord heeft gelegd, maar anders wil ik wel met jouw woord meegaan, Kaasje.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 19-04-2020, 12:56:39
Ik kan ook een woord van 6 letters leggen met al jullie letters + open letter (vanwege vrijsprelen extra groene token)
B&W of jij kan inderdaad nu het beste even een woord leggen zodat wij wat van onze achterstand kunnen inhalen
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 19-04-2020, 13:00:48
Team 1

De nieuwe letters van Spacy en Hans worden verstuurd. Jullie nieuwe open letter is U. De eerste open letter is nog steeds W.

Voor het overzicht:
Spacy is bezig met letter 4
MC is bezig met letter 1
Hans is bezig met letter 3
Duncton is bezig met letter 1

Jullie hebben 7 groene tokens.

Choose wisely ;)

Team en Lucy, maakt het uit aan de hoeveelste letter je bezig bent? En het is dus de bedoeling dat alle tokens gewoon op zijn?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 19-04-2020, 13:10:11
Het is de bedoeling dat je alle vijf je letters raadt voor de tokens op zijn.

@Duncton ja sorry had het per ongeluk naar Jann gestuurd
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 19-04-2020, 14:18:07
Okeej, dank ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 19-04-2020, 15:20:59
 ::ok::

Ik heb een woord van zes letters, waarbij ik drie verborgen letters, 1 open letter en de joker gebruik!

Ik heb niet iets beters dan dit.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 19-04-2020, 18:06:14
Team 1

Ik kan er ook zo snel niets beters van maken.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 19-04-2020, 18:22:47
Ik zou een vijfletterwoord kunnen maken met al jullie letters en een joker, maar dan is het dus de afweging of we Kaaasje een woord laten maken met een open letter, of mij een woord laten maken zodat we meer gelijklopen.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 19-04-2020, 19:01:29
MC, zie jij nog een woord, of zal ik gaan dan?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 19-04-2020, 19:32:47
Ik zou een vijfletterwoord kunnen maken met al jullie letters en een joker, maar dan is het dus de afweging of we Kaaasje een woord laten maken met een open letter, of mij een woord laten maken zodat we meer gelijklopen.
Hoe schat jij de kansen dat iedereen op basis van jouw woord zn letter kan raden? (ook gezien de joker)

Ik denk dat met mijn woord iedereen zn letter wel zou moeten kunnen vinden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 19-04-2020, 20:09:01
MC, zie jij nog een woord, of zal ik gaan dan?

Moeten we er ook rekening mee houden dat MC nog de meeste letters te raden heeft? Wat dat betreft zou mijn voorkeur voor nu dan naar jou gaan (tenzij hij echt iets veel beters heeft).

Of loopt dat allemaal wel los? Hebben jullie het eigenlijk vaker gespeeld? :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 19-04-2020, 20:18:13
Ahja, das waar! Jup, misschien wel slim om sowieso MC even wat letters te laten raden ::jaja::

Ik heb het spel 1x in real life met Lucy en Robbie gespeeld en toen vond ik het zo leuk, dat ik het vroeg voor m'n verjaardag  ::love::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 19-04-2020, 20:24:19
Ik heb het nog niet eerder gedaan, maar ik denk ook dat het slim is om hans even eerst te laten gaan, tenzij MC nu ineens een absurd lang woord kan leggen of zo. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 19-04-2020, 20:41:20
 ::ok:: Nog maar even afwachten of MC iets geweldigs heeft dan.

Ik heb het spel 1x in real life met Lucy en Robbie gespeeld en toen vond ik het zo leuk, dat ik het vroeg voor m'n verjaardag  ::love::

Nice. Ik was ook al dankzij Robbie een verjaardagswens rijker (Welcome to...). ;D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 19-04-2020, 23:35:56
Team 1

Doe maar Hans ::jaja::

Dit is de eerste keer dat ik het spel speel :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 20-04-2020, 10:01:34
Team 2
Dan denk ik dat Kaaasje beter het woord kan leggen, omdat ik sowieso al 1 persoon heb die meerdere opties over zal houden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 20-04-2020, 11:20:41
Team 1

Hans legt:

1. Duncton
2. U
3. Molcrazy
4. U
5. Joker
6. Spacy

Duncton, Mc en Spacy graag dikdrukken!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 20-04-2020, 11:37:15
Volgende letter graag. ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 20-04-2020, 15:18:55
Volgende letter graag. ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 20-04-2020, 17:19:19
Ik wil een nieuwe letter maar moet ik dan eerst naar jou sturen welke letter ik denk te hebben?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 20-04-2020, 17:27:13
Team 2
Dan denk ik dat Kaaasje beter het woord kan leggen, omdat ik sowieso al 1 persoon heb die meerdere opties over zal houden.
Dan leg ik mijn woord. Hopelijk hebben jij of chipie dan volgende ronde wel een goede mogelijkheid voor een woord...
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 20-04-2020, 19:39:46
Ik wil een nieuwe letter maar moet ik dan eerst naar jou sturen welke letter ik denk te hebben?

Dat hoeft niet! Zelf onthouden ;)
Ik zal team 1 de nieuwe letters sturen.

Team 2

Kaaasje legt:

1. B&W
2. Michael
3. Jann
4. Jann
5. chippie
6. Open letter A
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 20-04-2020, 19:45:21
Team 1

Jullie hebben nieuwe letters.
De nieuwe open letter is de G. Er ligt ook nog een W.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 20-04-2020, 20:26:34
Ik wil een volgende letter!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 20-04-2020, 21:02:06
Ik ga ook voor een nieuwe letter  ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 20-04-2020, 21:02:53
Team 1

Jullie hebben nieuwe letters.
De nieuwe open letter is de G. Er ligt ook nog een W.
Hoeveel kaarten liggen er nog onder de G? En hoeveel onder de W? :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 20-04-2020, 21:14:07
4 onder de W en 2 onder de G
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 20-04-2020, 21:28:58
Ho, wacht, wat? Onder? Zijn die op een gegeven moment op dan? :o

Hoe dan ook,

Team 1

Ik kan een 6- of 7-letterwoord leggen. Beide met alle verborgen letters, een open letter en de joker.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 20-04-2020, 21:55:58
Ik wil ook een nieuwe letter :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 20-04-2020, 21:58:40
Ho, wacht, wat? Onder? Zijn die op een gegeven moment op dan? :o

Hoe dan ook,

Team 1

Ik kan een 6- of 7-letterwoord leggen. Beide met alle verborgen letters, een open letter en de joker.

Hahaha nee maar als ze ‘op’ zijn speel je een extra groen token vrij. Er komen dan wel nieuwe letters, maar die komen uit een ‘ander potje’.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 20-04-2020, 22:22:12
Ah, ok. Dat scheelt. ;D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 20-04-2020, 22:46:05
Team 1

Ik kan een 6- of 7-letterwoord leggen. Beide met alle verborgen letters, een open letter en de joker.

Is goed voor mij ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 20-04-2020, 23:15:23
4 onder de W en 2 onder de G
Thanks!

Team 1

Ik kan een 6- of 7-letterwoord leggen. Beide met alle verborgen letters, een open letter en de joker.
Ga ervoor!

Het lijkt mij dan handig als we in al onze woorden zoveel mogelijk de W en de volgende letters uit die stapel proberen te gebruiken, want daar hebben we nog even te gaan voordat we een nieuwe token vrijspelen. Bij de stapel van de G kunnen we het iets rustiger aan doen (maar die moeten we ook niet vergeten natuurlijk).
 ::joehoe::


Edit: ik heb evt. ook nog een zesletterwoord, met alle verborgen letters en een open letter, geen joker.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 20-04-2020, 23:20:56
http://www.youtube.com/watch?v=XxzbJAgL30w
::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 20-04-2020, 23:32:11
 ::rofl::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 21-04-2020, 17:13:19
 ;D

Het lijkt mij dan handig als we in al onze woorden zoveel mogelijk de W en de volgende letters uit die stapel proberen te gebruiken, want daar hebben we nog even te gaan voordat we een nieuwe token vrijspelen. Bij de stapel van de G kunnen we het iets rustiger aan doen (maar die moeten we ook niet vergeten natuurlijk).
 ::joehoe::

 ::ok::

En ik heb mijn woord maar verstuurd, want jij moet ook niet al te ver achterop raken. ::hypocriet::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 21-04-2020, 20:13:49
Duncton legt:

1. Hans
2. W
3. Joker
4. Joker
5. Hans
6. Molcrazy
7. Spacy
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 21-04-2020, 20:29:32
Ik denk dat ik mijn letter weet maar wil hem voor de zekerheid nog een beurt houden
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 22-04-2020, 11:41:38
Ik weet mijn laatste verborgen letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 22-04-2020, 12:22:33
Ik weet mijn laatste verborgen letter

Jouw volgende letter wordt dus een bonus letter. Na elke ronde mag je in het topic dikdrukken welke letter je denkt dat het is. Als je het goed hebt, wordt het een extra open letter voor je team.

Let op!
Bonus letters verdwijnen na gebruik, maar ze kunnen aan het eind van het spel ook nuttig zijn en punten opleveren. Denk dus goed na of je een bonusletter in een woord wil gebruiken!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 22-04-2020, 17:34:24
Mrchipie stapt uit dit spel.

Team 2 krijgt de letter van Chipie als open letter: de I (i). Deze is door Kaaasje gebruikt in haar woord dus komt er een nieuwe. Onder de I liggen 5 letters.

Jullie hebben nu 1 rood token en 5 groene. Als het laatste rode token door B&W gebruikt wordt, komt er nog 1 groen token bij.

Jann Michael en B&W krijgen een nieuwe letter. Nieuwe open letters:

1. P (nog 2 keer wisselen voor token)
2. D (nog 4 keer wisselen voor token)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: mrchipie op 22-04-2020, 18:00:50
Lucy zullen we dit effe prive uitpraten asjeblieft.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 22-04-2020, 19:32:01
Team 2: ik kan een woord leggen van 7 letters, waar alle 3 jullie letters in voorkomen, de 2 open letters en een joker. Als ik het woord leg hebben we ook meteen een extra token dus dat lijkt me een goede optie ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 22-04-2020, 19:46:59
Ja perfect!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 22-04-2020, 19:59:27
Team 2: ik kan een woord leggen van 7 letters, waar alle 3 jullie letters in voorkomen, de 2 open letters en een joker. Als ik het woord leg hebben we ook meteen een extra token dus dat lijkt me een goede optie ::ok::
Mijn stem heb je
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 22-04-2020, 20:26:07
Ik zeg ook doen B&W!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 22-04-2020, 20:38:48
B&W legt:

1. P
2. Kaaasje
3. Kaaasje
4. Jann
5. D
6. Joker
7. Michael
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 22-04-2020, 20:44:07
Ik ga mijn letter houden, want ik zie al zeker twee letters die op mijn plaats passen
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 22-04-2020, 21:07:39
Ik waag voor een nieuwe letter te gaan
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 22-04-2020, 21:34:00
Ik wil graag een volgende letter!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 22-04-2020, 21:47:12
Team 1
Spacy's bonusletter en Hans' volgende letter worden verstuurd.
De nieuwe open letter is de Z. Sorry :-X
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 22-04-2020, 22:05:41
Ik ga voor een nieuwe letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 23-04-2020, 16:21:36
Vergeet team 1 geen overleg te plegen?

Team 2
Kaaasje en Jann krijgen een nieuwe letter.
Nieuwe open letters:

1. V
2. J
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 23-04-2020, 16:29:20
Team 1

Ik kan eventueel wel wat woorden leggen, maar niet echt iets waar ik meteen dolenthousiast van word. Jullie?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 23-04-2020, 16:44:05
Team 1

Ik heb vrij weinig. Eventueel een 5-letterwoord met 2 verborgen letters en 1 open letter, maar ik heb zelf eerst moeten opzoeken of dat woord wel bestond. :-\\

Ik puzzel zo nog even verder.

-edit- Nog een 5-letterwoord gevonden met 2 verborgen letters, 2 open letters en de joker.

Plus een heel mooi 9-letterwoord waarvoor ik net een joker te kort kom. :\'(
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 23-04-2020, 18:53:18
Team 1

Ik kan een 5-letterwoord maken met al jullie letters en 2 open letters.

En een 6-letterwoord met 2 van jullie letters, 2 open letters en een joker.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 23-04-2020, 19:38:53
Team 1

Ik kan een 5-letterwoord maken met al jullie letters en 2 open letters.

En een 6-letterwoord met 2 van jullie letters, 2 open letters en een joker.

De eerste doen jongens? Is misschien het interessantste?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 23-04-2020, 19:48:18
Team 2

Ik zie bij mezelf weinig opties om een woord te vormen
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 23-04-2020, 20:50:04
De eerste doen jongens? Is misschien het interessantste?

Vind ik ook goed klinken. ::jaja::

Maar wat mij betreft mag Spacy beslissen welke van de twee voor ons het best te raden is. ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 23-04-2020, 21:07:21
Het 5-letterwoord heeft dan mijn voorkeur, maar ik wacht nog even of Hans iets beters heeft.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 23-04-2020, 21:34:48
Team 2

Ik zie bij mezelf weinig opties om een woord te vormen
ik heb ook niet echt iets waar ik enthousiast van word..

Tot nu toe, woord van 5 letters met 2 van jullie letters, een open letter en joker... maar daar raden jullie je letters wss niet mee.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 24-04-2020, 09:30:15
Het 5-letterwoord heeft dan mijn voorkeur, maar ik wacht nog even of Hans iets beters heeft.
Doe maar!

Sorry, ik was even twee dagen wat drukker, nu heb ik weer meer tijd om hier regelmatig het topic te checken :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 24-04-2020, 12:29:03
ik heb ook niet echt iets waar ik enthousiast van word..

Tot nu toe, woord van 5 letters met 2 van jullie letters, een open letter en joker... maar daar raden jullie je letters wss niet mee.

Ik kan ook weinig verzinnen dat jullie zal helpen vrees ik. Ik kan een achtletterwoord maken met jullie letters en een open letter, maar wel met op drie plekken een joker...
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 24-04-2020, 12:49:04
(Vergeet niet dat de joker in hetzelfde woord maar voor 1 letter kan staan)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 24-04-2020, 12:57:56
Doe maar!

Sorry, ik was even twee dagen wat drukker, nu heb ik weer meer tijd om hier regelmatig het topic te checken :)
Heb het gestuurd. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 24-04-2020, 16:40:18
(Vergeet niet dat de joker in hetzelfde woord maar voor 1 letter kan staan)

Was ik me van bewust ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 24-04-2020, 16:47:00
Spacy legt:

Hans
MC
Z
Duncton
G
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 24-04-2020, 19:01:35
Volgens mij heb ik maar een optie, dus volgende letter graag. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 24-04-2020, 19:23:51
Ik hoop maar dat B&W een woord kan leggen dan, want ik kan werkelijk waar niks bedenken met de letters die ik tot mijn beschikking heb (zelfs niet inclusief joker)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 24-04-2020, 19:26:05
Het kan ook helpen om een woord te maken met beide open letters om zo in ieder geval die te vernieuwen ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 24-04-2020, 20:04:59
Ik kan ook weinig verzinnen dat jullie zal helpen vrees ik. Ik kan een achtletterwoord maken met jullie letters en een open letter, maar wel met op drie plekken een joker...
Van mij mag dit ook. Of inderdaad als iemand iets weet met beide open letters.

En misschien kan michael het wel achterhalen in combinatie met het vorige woord?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 24-04-2020, 20:21:53
Van mij mag dit ook. Of inderdaad als iemand iets weet met beide open letters.

En misschien kan michael het wel achterhalen in combinatie met het vorige woord?
Ik twijfel maar tussen 2 letters, dus voor mij moet het wel lukken met vrijwel ieder woord dat gelegd wordt
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 25-04-2020, 00:04:23
Ik ook een nieuwe letter aub
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 25-04-2020, 11:29:11
Ik heb een woord naar Lucy gestuurd
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 25-04-2020, 12:13:04
Jann legt:

1. Kaaasje
2. Joker
3. Michael
4. B&W
5. Joker
6. Kaaasje
7. J
8. Joker
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 25-04-2020, 12:23:18
Nieuwe letter voor mij graag
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 25-04-2020, 14:28:21
Ik ben niet helemaal zeker, maar ik ga risico nemen en wil graag de volgende letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 25-04-2020, 19:48:19
Ik kan maar één woord bedenken, wellicht mis ik iets maar doe mij maar een nieuwe letter graag 
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 25-04-2020, 21:49:05
Team 1 nieuwe open letters:
A
O

Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 25-04-2020, 23:34:34
Team 1
Ik heb een vijfletterwoord met al jullie letters en de twee open letters!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 25-04-2020, 23:50:24
Team 1

Ik heb een zesletterwoord met jullie letters, de twee open letters en een joker :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 26-04-2020, 09:31:40
Team 1
Ik heb een vijfletterwoord met al jullie letters en de twee open letters!

Same. ;D

Voor het overzicht: Spacy klaar, Hans en ik bezig met de 5e letter, MC bezig met zijn 3e letter. Ik denk nog 4 tokens (rondes) op tafel? Maar als we de O wegspelen, komt er een token bij.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 26-04-2020, 09:41:36
Klopt Duncton!
Jullie hebben nog 4 groene tokens. Als jullie de O nu gebruiken komt er een extra bij. Als jullie de A nu gebruiken en zijn vervanger volgende keer komt er nog een extra bij.

Voor team 2:
Kaaasje, Michael en B&W bezig met letter 4
Jann bezig met letter 5
Nog 5 groene tokens, als de V gebruikt wordt komt er 1 bij en de J moet nog 3 keer wisselen.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 26-04-2020, 10:14:23
Thanks, Duncton en Lucy, voor het overzicht!

Dan is het dus vooral zaak om MC letters te doen raden, maar Duncton en ik moeten ook nog 1 keer iets raden.

Even afwachten of Spacy een woord heeft :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 26-04-2020, 17:59:40
Ik heb eigenlijk best wel goede letters, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar frustrerender als je dan niet op een perfect woord kan komen. ;D Al denk ik dat ik wel iets heb.

Even voor de duidelijkheid: het maakt in principe niet uit hoeveel letters we gebruiken toch? Ik kan bijvoorbeeld makkelijk een 9-letterwoord leggen met joker, maar dat maakt het niet per se makkelijker voor jullie om je letter te raden.

En nog een vraag: moet het per se één woord zijn, of ook meerdere losse woorden die samen iets betekenen?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 26-04-2020, 18:48:27
1 woord, en maakt niet uit hoe lang!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 26-04-2020, 19:16:13
Oké, ik heb een woord ingestuurd (8 letters, al jullie letters, beide open letters en een joker), ik hoop dat jullie er wat mee kunnen!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 26-04-2020, 19:47:51

Voor team 2:
Kaaasje, Michael en B&W bezig met letter 4
Jann bezig met letter 5
Nog 5 groene tokens, als de V gebruikt wordt komt er 1 bij en de J moet nog 3 keer wisselen.

Michael en ik gaan nu naar letter 5 toch nu we hebben gezegd een nieuwe letter te willen?

Alleen B&W moet nog zeggen of hij nieuwe letter wil of niet. Dan kunnen we volgens mij weer verder :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 26-04-2020, 19:50:11
Michael en ik gaan nu naar letter 5 toch nu we hebben gezegd een nieuwe letter te willen?

Alleen B&W moet nog zeggen of hij nieuwe letter wil of niet. Dan kunnen we volgens mij weer verder :)
Nee, ik heb er nog maar 3 die ik denk te weten
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 26-04-2020, 20:28:31
Oké, ik heb een woord ingestuurd (8 letters, al jullie letters, beide open letters en een joker), ik hoop dat jullie er wat mee kunnen!

 ::ok:: Wij wachten in spanning af.

Even voor de duidelijkheid: het maakt in principe niet uit hoeveel letters we gebruiken toch? Ik kan bijvoorbeeld makkelijk een 9-letterwoord leggen met joker, maar dat maakt het niet per se makkelijker voor jullie om je letter te raden.

Mijn criteria zijn inmiddels:
1. Voor alle spelers goed te raden.
2. Zoveel mogelijk (verborgen en open) letters wegspelen.

Lengte van het woord vind ik van ondergeschikt belang. Joker kan verwarrend zijn, maar kan er ook voor zorgen dat het woord beter te raden is, dus neutraal.

Misschien kan Hans er nog wat nuttigs over zeggen. Die heeft het immers vaker gespeeld. ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 26-04-2020, 20:35:26
Sorry dat ik nu pas weer reageer :(

Ik wil door naar de volgende letter.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 26-04-2020, 21:00:00
Michael en ik gaan nu naar letter 5 toch nu we hebben gezegd een nieuwe letter te willen?

Alleen B&W moet nog zeggen of hij nieuwe letter wil of niet. Dan kunnen we volgens mij weer verder :)

Jij zit inderdaad nu bij letter 5!
Michael is bij 4 en B&W nu ook bij 5.

Jullie krijgen nieuwe letters. De nieuwe open letter: N
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 26-04-2020, 21:02:50
Team 1:

Spacy legt

Open A
Duncton
Hans
Molcrazy
Joker
Open O
Open O
Duncton
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 26-04-2020, 21:42:29
Volgende letter. ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 26-04-2020, 22:40:35
Jij zit inderdaad nu bij letter 5!
Michael is bij 4 en B&W nu ook bij 5.

Jullie krijgen nieuwe letters. De nieuwe open letter: N
Ik dacht dat we de V en de J hadden als open letters of haal ik nu iets door elkaar?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 26-04-2020, 22:45:55
Team 1

Team, ik heb een vraag: wat is het beste? Volgens mij weet ik mijn letter maar niet helemaal zeker. Wacht ik best nog een ronde of verliezen we daarmee tijd/tokens en pak ik best een nieuwe letter?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 26-04-2020, 23:28:42
Ik dacht dat we de V en de J hadden als open letters of haal ik nu iets door elkaar?

Ja en de J is gebruikt dus nu heb je de V en de N?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 26-04-2020, 23:30:23
Volgende letter. ::jaja::

Jij was al bij je laatste dus dan ga je door naar bonusletter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 27-04-2020, 08:29:23
Ik kan sowieso een woord maken van 8, 9 of 10 letters met al jullie letters en de twee open letters en een joker.

Maar wil ook nog even puzzelen of het niet beter kan. (want zo zijn er nog wel meerdere opties voor letters.)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 27-04-2020, 10:03:24
Volgende letter graag! :D

Team 1

Team, ik heb een vraag: wat is het beste? Volgens mij weet ik mijn letter maar niet helemaal zeker. Wacht ik best nog een ronde of verliezen we daarmee tijd/tokens en pak ik best een nieuwe letter?
We hebben, als we de letter na de A gebruiken, vanaf nu nog vijf rondes te gaan. Je moet nog drie letters raden (inclusief de letter waar je nu mee bezig bent). Kijk even wat voor jou het beste uitkomt, ook met het oog op je nog te raden letters!

Mijn criteria zijn inmiddels:
1. Voor alle spelers goed te raden.
2. Zoveel mogelijk (verborgen en open) letters wegspelen.

Lengte van het woord vind ik van ondergeschikt belang. Joker kan verwarrend zijn, maar kan er ook voor zorgen dat het woord beter te raden is, dus neutraal.

Misschien kan Hans er nog wat nuttigs over zeggen. Die heeft het immers vaker gespeeld. ;)
Exact dit! Niets aan toe te voegen.  ::ok::



Volgens mij heb ik nu al mijn vijf letters, maar kan ik er nog niet direct een woord mee maken. Ik ga nog eens goed puzzelen met alle woorden die al gelegd zijn en mocht ik er echt niet uitkomen, dan kan het handig zijn om bonusletters te verdienen, dus ook voor Spacy, Duncton en mij blijft het belangrijk om onze letters te raden, want die letters kunnen we later ook gebruiken als vervanging van / aanvulling op onze eigen letters. ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 27-04-2020, 10:09:33
Team 1

Team, ik heb een vraag: wat is het beste? Volgens mij weet ik mijn letter maar niet helemaal zeker. Wacht ik best nog een ronde of verliezen we daarmee tijd/tokens en pak ik best een nieuwe letter?

Er liggen na deze ronde weer 4 tokens (rondes) op tafel. De laatste token spelen we waarschijnlijk ook wel vrij (als we de letter die nu in plaats van de A komt gebruiken). Dan spelen we in totaal nog 5 rondes.

Als je je letter laat liggen, moet je in die 5 rondes nog 3 letters raden. Dat betekent dat je nog 2x je letter mag laten liggen, óf een woord mag vormen, óf dat wij een woord mogen vormen waarin jouw letter niet voorkomt. Als je nu naar je volgende letter gaat, hoef je er nog maar 2 te raden. Dat geeft wel wat meer speling.

Je kunt een beetje gokken als je maar een paar opties hebt. Misschien weet je je volgende twee letters wel direct en kan je de letter die je nu hebt achteraf beredeneren (op het moment dat je je eigen woord bij elkaar gaat puzzelen). Maar die keuze is aan jou.

Bedenk daarbij ook dat we elkaar willen helpen en dat Spacy het jou waarschijnlijk zo makkelijk mogelijk heeft gemaakt. ;)

-edit- of wat Hans in het kort zegt dus. ;D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 27-04-2020, 10:24:41
Ik kan ook meerdere woorden vormen, met en zonder joker, waarbij de meerderheid niet meteen gaat raden welke letter het zal zijn.

Kaaasje kan misschien beter een woord leggen dan ik, aangezien zij wel beide open letters kan gebruiken en ik tot nu toe er maar één.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 27-04-2020, 12:15:59
Okee, ik ga voor een nieuwe letter dan ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 27-04-2020, 13:58:37
Nieuwe open letters team 1:
1. E
2. J
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 27-04-2020, 15:12:53
Ik kan enkele woorden vormen, maar niet de beste, denk ik. Wat jullie?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 27-04-2020, 15:42:45
Ik heb eventueel een 7-letterwoord met alle verborgen letters, een open letter en de joker. Maar dat is wel een beetje een puzzelstukje.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 27-04-2020, 20:08:08
Ik kan er niet heel veel van maken :-\\ jij mag van mij Dunction als de rest het goed vindt.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 27-04-2020, 20:59:07
Van mij mag je ook, Duncton ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 27-04-2020, 21:57:28
Team 2
Jann, zie jij nog iets goeds? Of zal ik dan gaan met risico dat jullie de letters niet kunnen raden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 27-04-2020, 22:02:11
Ik zie wel een zesletterwoord met al jullie letters en de twee open letters
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 28-04-2020, 14:45:21
Ik heb eventueel een 7-letterwoord met alle verborgen letters, een open letter en de joker. Maar dat is wel een beetje een puzzelstukje.
Doe maar, ik kan zo gauw niet met iets heel goeds komen.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 28-04-2020, 16:29:42
Verstuurd. Succes. ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 28-04-2020, 16:46:55
Duncton legt:

Joker
E
Molcrazy
Spacy
Molcrazy
Joker
Hans

Hans en Spacy mogen een gok doen voor hun letter. Molcrazy mag dikdrukken of hij deze wil houden of niet.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 28-04-2020, 18:27:28
Ik denk dat ik mijn letter weet.

Moet ik hier zeggen wat ik denk dat het is?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 28-04-2020, 18:46:33
Yes
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 28-04-2020, 18:58:23
Ik hou mijn letter nog
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 28-04-2020, 19:28:40
Ik denk dat ik een G heb!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 28-04-2020, 21:37:41
Dat is goed! Team 1 heeft nu de bonusletter G liggen.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 28-04-2020, 21:50:15
Ik zie wel een zesletterwoord met al jullie letters en de twee open letters
Doen we die of een woord van mij?

Bij mijn woord denk ik dat waarschijnlijk 2, maar mogelijk ook 3 van jullie je letter kunnen raden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 28-04-2020, 22:41:22
Dat is goed! Team 1 heeft nu de bonusletter G liggen.
::feest::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 28-04-2020, 22:42:47
Aha :D dus nu kunnen we die bonusletter één keer gebruiken samen met de open letters en de verborgen letters, toch?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 28-04-2020, 22:47:55
We kunnen die nu inderdaad gebruiken als iemand van ons weer een hint vormt voor een of meerdere medespelers, maar dan verdwijnt die G ook weer direct.

We kunnen 'm ook laten liggen tot het eind van het spel. Als iemand van ons onzeker is over zijn letters, kan hij bijvoorbeeld een van z'n letters vervangen door die G (in de hoop daar dan wel een woord mee te kunnen vormen). Je kan ook je vijf geraden letters aanvullen met de bonusletter, om een woord van meer dan vijf letters te maken en op die manier meer punten/aardbeien te verdienen.

Zoiets, toch Luus?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 28-04-2020, 23:37:34
Ik denk dat ik een G heb!
Ik ook. :P
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 28-04-2020, 23:50:54
Klopt ook!
Dus nu zijn er 2 G’s ;D
Ik stuur de nieuwe letters zo op.

En ja Hans klopt helemaal!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 29-04-2020, 00:15:17
Klopt ook!
Dus nu zijn er 2 G’s ;D
Ik stuur de nieuwe letters zo op.

En ja Hans klopt helemaal!
::ok:: :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 29-04-2020, 09:19:58
Oh ja letters ;D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 29-04-2020, 09:23:51
Jullie nieuwe open letter is de Z. Er ligt dus een Z en een J, en de bonus letters G en G liggen ook op tafel.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 29-04-2020, 09:56:48
Hoeveel tokens nog, Lucy? Nu vier weer?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 29-04-2020, 10:14:32
Yes
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 29-04-2020, 11:24:31
 ::ok::

Team 1

Mijn beste optie is waarschijnlijk een 4-letterwoord met 2 verborgen letters en 2 open letters.

Ik kan langere woorden leggen, maar dan ga ik de joker en/of een bonusletter nodig hebben.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 29-04-2020, 12:35:22
Doen we die of een woord van mij?

Bij mijn woord denk ik dat waarschijnlijk 2, maar mogelijk ook 3 van jullie je letter kunnen raden.

Laten we die van jou maar doen, om een knoop door te hakken ::jaja:: Ik moet tenslotte ook nog twee van mijn letters raden, als ik het goed heb
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 29-04-2020, 13:26:02
Team 1

Ik kan een zesletterwoord leggen met 3 verborgen letters (van twee van jullie) en drie jokers.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 29-04-2020, 14:16:19
Laten we die van jou maar doen, om een knoop door te hakken ::jaja:: Ik moet tenslotte ook nog twee van mijn letters raden, als ik het goed heb
Aah ik dacht dat jij ook bij letter 5 was?

Maar is goed hoor. Ik moet nog even nadenken wat ik nu als beste woord had bedacht want er zijn veel opties XD
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 29-04-2020, 14:58:41
Ik heb een zevenletterwoord met de drie verborgen letters en twee open letters, dus geen joker en geen bonusletters :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 29-04-2020, 15:13:44
Klinkt goed, Hans. ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 29-04-2020, 15:34:49
Aah ik dacht dat jij ook bij letter 5 was?

Maar is goed hoor. Ik moet nog even nadenken wat ik nu als beste woord had bedacht want er zijn veel opties XD

Oh stom ja, klopt, ik heb inderdaad gewoon vier letters staan op mijn Letter Jam-document in de RN-lade van mijn archiefkast. Dus ja, dan wil ik ook wel een woord leggen hoor. Kan er een van 8 letters maken met jullie letters en een joker. En dat is volgens mij eentje waarmee jullie allemaal wel je letter kunnen raden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 29-04-2020, 16:33:57
Ik heb een zevenletterwoord met de drie verborgen letters en twee open letters, dus geen joker en geen bonusletters :)

Jep ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 29-04-2020, 20:31:07
Oh stom ja, klopt, ik heb inderdaad gewoon vier letters staan op mijn Letter Jam-document in de RN-lade van mijn archiefkast. Dus ja, dan wil ik ook wel een woord leggen hoor. Kan er een van 8 letters maken met jullie letters en een joker. En dat is volgens mij eentje waarmee jullie allemaal wel je letter kunnen raden.
Doe dan maar die van jou. Ik dacht dat ik het woord had waarmee jullie allemaal je letter konden raden maar heb inmiddels nog een woord bedacht dat zou passen met een andere letter voor een iemand. Dus als jij al iets hebt, stuur maar door. (Anders had ik nog even door gepuzzeld.)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 29-04-2020, 22:14:50
Jann legt:

Kaaasje
Michael
B&W
V
Michael
Joker
Michael
N
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 29-04-2020, 22:32:09
Ik wacht nog even op reactie van Spacy :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 30-04-2020, 00:37:28
Go ahead! :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 30-04-2020, 12:49:40
Ik kan al minimaal 2 letters bedenken die passen maar een vind ik een minder logische keuze en daar kan ik ook geen 5letter woord mee maken met rest van mijn letters (er dus vanuit gaande dat de andere goed zijn) en met de ander krijg ik wel een logisch 5 letter woord.

Wat is wijsheid?  Wat vinden jullie?  Voor zeker gaan en mn letter houden? We hebben immers nog wat rondes maar bonusletters kunnen ook nuttig zijn.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 30-04-2020, 13:10:30
Ik kan al minimaal 2 letters bedenken die passen maar een vind ik een minder logische keuze en daar kan ik ook geen 5letter woord mee maken met rest van mijn letters (er dus vanuit gaande dat de andere goed zijn) en met de ander krijg ik wel een logisch 5 letter woord.

Wat is wijsheid?  Wat vinden jullie?  Voor zeker gaan en mn letter houden? We hebben immers nog wat rondes maar bonusletters kunnen ook nuttig zijn.
Ik zou die gok wel durven nemen dan

Ik ga voor een nieuwe letter trouwens
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 30-04-2020, 13:15:56
Hans legt:

Duncton
MC
J
Z
MC
J
Spacy
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 30-04-2020, 16:27:13
B! :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 30-04-2020, 16:36:48
N! :D

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 30-04-2020, 16:43:57
 ::rofl::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 30-04-2020, 18:25:16
Allebei goed!

De B en de N worden als bonusletters toegevoegd. MC mag nog aangeven of hij door wil naar zijn laatste letter. Er zijn nog maximaal 3 rondes te gaan.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 1-05-2020, 00:03:28
Ik hou mijn letter nog
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 1-05-2020, 11:25:11
Ik ben klaar met deze letter ::ok::

Ben nu klaar en kan er logisch 5-letterwoord mee maken :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 1-05-2020, 12:54:10
Team 1:

Spacy en Duncton krijgen een nieuwe bonusletter. Jullie nieuwe open letters zijn de O en de B
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 1-05-2020, 13:55:17
Ik leg het woord BONGO BONG (gewoon alleen met open letters en bonusletters). ::hypocriet::

http://www.youtube.com/watch?v=cfLIlP-GAmg
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 1-05-2020, 14:20:21
Team 1

Ik heb een vierletterwoord met jullie letters of een vijfletterwoord met de open letters en twee van jullie letters.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 1-05-2020, 18:08:56
Ik heb wel wat opties, maar nog niet iets echt goeds (gebruik van joker of bonusletter).

MC, vijfletterwoord klinkt goed. Maar je mag alleen als je belooft in de hierop volgende (laatste) twee beurten je laatste twee letters te raden. ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 1-05-2020, 20:26:13
Ik zou die gok wel durven nemen dan

Ik ga voor een nieuwe letter trouwens
Okay met gebrek aan andere input neem ik de gok ook wel XD

ik ga voor een nieuwe (bonus) letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 1-05-2020, 21:26:39
Top dan krijgen jullie ook je letters.
Nieuwe open letters: F en P.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 2-05-2020, 00:27:18
Ik heb wel wat opties, maar nog niet iets echt goeds (gebruik van joker of bonusletter).

MC, vijfletterwoord klinkt goed. Maar je mag alleen als je belooft in de hierop volgende (laatste) twee beurten je laatste twee letters te raden. ;)

Mja, maar iemand anders mag ook hoor, ik moet idd nog twee letters raden ...
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 2-05-2020, 13:37:17
Ik zie ook nog niet direct iets zonder een joker of bonusletter te gebruiken.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 2-05-2020, 18:32:33
Ik ook niet. :(
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 2-05-2020, 19:14:01
Ga ik dan voor een vijfletterwoord met open letters en twee van jullie letters?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 2-05-2020, 19:25:26
Ik vind het goed. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 2-05-2020, 19:51:47
Top dan krijgen jullie ook je letters.
Nieuwe open letters: F en P.
Ik heb nog niks goeds bedacht, jullie?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 2-05-2020, 20:22:13
Ja, ga ervoor, MC. ::joehoe::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 2-05-2020, 22:29:45
MC legt:

B
Spacy
O
O
Hans
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 2-05-2020, 22:35:50
Ik heb nog niks goeds bedacht, jullie?
Niet met al jullie letters ::ohno::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 2-05-2020, 22:51:09
Ik heb nog geen goede optie bedacht, ondanks dat ik graag een woord wil leggen nu ik mijn woord af heb
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 2-05-2020, 23:25:26
Ik zie twee goeie opties, maar ik ga natuurlijk voor een D!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 2-05-2020, 23:34:35
::ohno::

De M wordt weggegooid!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 2-05-2020, 23:53:42
Helaas pindakaas :(
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 3-05-2020, 15:02:38
Dan gok ik dat ik de R heb?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 3-05-2020, 15:45:06
Zou ik ook hebben gedaan als ik jou was Spacy  ;D

Team 2

Ik ben bang dat we dan toch voor iets niet zo goed moeten gaan...

@Lucy, ben even kwijt hoeveel letters liggen nog onder de open letters?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 3-05-2020, 17:22:38
Dat is goed Spacy! De R komt bij de bonusletters.
Jullie krijgen nieuwe letters. De nieuwe open letters zijn W en F.

Team 2, jullie hebben nog 1 letter onder de P. Dus als je de P gebruikt krijg je een extra token.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 3-05-2020, 17:46:03
Oké team, zaak is nu dus vooral dat bij elke hint de letter van MC gebruikt wordt.

Ik kan niet zo snel een mooi woord maken zonder een joker of bonusletter(s)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 3-05-2020, 18:06:58
Dus ik zoek ff niet naar woorden dan, juist?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 3-05-2020, 18:22:29
Ik kan wel een geschikt woord maken. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 3-05-2020, 19:54:03
Ga je gang, Spacy. ::ok::

Ik kan ook alleen maar hele mooie woorden maken met de joker en bonusletter(s). ::hypocriet::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 3-05-2020, 22:00:18
Diegene die ik in gedachte heeft gebruikt wel 3 bonusletters, is dat erg? :-X
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 3-05-2020, 22:05:12
Oei, is dat dan wel zo handig?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 3-05-2020, 23:01:23
Hmmm, mag Hans even wat nuttigs over zeggen. Volgens mij kunnen we de bonusletters op het eind gebruiken om langere woorden te maken, waardoor we meer punten scoren. Als we ze nu gebruiken om een woord te maken, zijn ze weg.

Ik heb nog wel een 4-letterwoord met 1 verborgen letter en beide open letters achter de hand ::hypocriet::. Anders moet ik ook de joker en bonusletter(s) gaan gebruiken.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 4-05-2020, 09:36:47
Team 2,

Ik kan een 6 letter woord met al jullie letters, een open letter en joker maken. Ook 6 letter woord met joker zonder open letter.
Niet super mooie woorden maar we kunnen het doen?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 4-05-2020, 09:40:08
Yes, dan kan ik m'n laatste lettertje fixen
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 4-05-2020, 11:41:29
Hmmm, mag Hans even wat nuttigs over zeggen. Volgens mij kunnen we de bonusletters op het eind gebruiken om langere woorden te maken, waardoor we meer punten scoren. Als we ze nu gebruiken om een woord te maken, zijn ze weg.

Ik heb nog wel een 4-letterwoord met 1 verborgen letter en beide open letters achter de hand ::hypocriet::. Anders moet ik ook de joker en bonusletter(s) gaan gebruiken.
Ik ben ook geen genie verder hoor :) tis helemaal wat je zegt, Duncton. De bonusletters kunnen we op het eind gebruiken als aanvulling op onze geraden letters, om zo een woord van langer dan vijf letters te maken, en dat levert meer punten op ::jaja:: Daarnaast kunnen de bonusletters handig zijn als je niet helemaal zeker bent over je vijf geraden letters. Als je bv. niet zeker bent over jouw letter 1, maar je kunt met jouw letters 2, 3, 4, 5 en bijvoorbeeld de bonusletter G wel een vijfletterwoord maken, dan is dat ook goed.

Ik zou hier dus eerder voor de optie van Duncton gaan om geen bonusletters te gebruiken ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 4-05-2020, 12:39:48
Ik ben ook geen genie verder hoor :)

Nee, maar je hebt het wel vaker gespeeld. ;D

Nadeel van mijn optie is dat we er niet zoveel letters mee vrijspelen. Ik zou zeggen dat een G (hebben we er 2 van) of de B (lastiger in te passen) nog wel gespeeld kunnen worden, als dat helpt om meer letters vrij te spelen. N en R lijken me handiger om te laten liggen.

Maar dan kan ik er nog weinig mee. Jullie nog nieuwe ideeën? Anders wil ik dat 4-letterwoord wel doen.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 4-05-2020, 12:52:26
Ik ben ook voor bonusletters bijhouden. Van mij mag je Duncton want ik moet nog twee letters raden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 4-05-2020, 13:41:25
Nee, maar je hebt het wel vaker gespeeld. ;D

Nadeel van mijn optie is dat we er niet zoveel letters mee vrijspelen. Ik zou zeggen dat een G (hebben we er 2 van) of de B (lastiger in te passen) nog wel gespeeld kunnen worden, als dat helpt om meer letters vrij te spelen. N en R lijken me handiger om te laten liggen.

Maar dan kan ik er nog weinig mee. Jullie nog nieuwe ideeën? Anders wil ik dat 4-letterwoord wel doen.
Hmm, ben het wel met je eens qua bonusletters. Ik kan een zesletterwoord maken met al jullie verborgen letters, 1 open letter en 1 bonusletter (ik weet niet of ik mag zeggen welke bonusletter, Lucy?). Dat doen dan?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 4-05-2020, 13:41:57
Je mag niet zeggen welke bonusletter, nee
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 4-05-2020, 13:42:33
 ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 4-05-2020, 13:45:06
Klinkt goed wat mij betreft. ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 4-05-2020, 13:49:37
http://www.youtube.com/watch?v=2sZlsaUuW7k
::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 4-05-2020, 15:00:15
 ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 4-05-2020, 17:34:02
Team 2,

Ik kan een 6 letter woord met al jullie letters, een open letter en joker maken. Ook 6 letter woord met joker zonder open letter.
Niet super mooie woorden maar we kunnen het doen?
Doe maar. Heb ik misschien ook m'n laatste letter binnen
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 4-05-2020, 22:06:02
Hans legt:

Spacy
Spacy
Duncton
W
MC
G (bonus)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 4-05-2020, 22:22:07
Dan zal ik wel de E hebben. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 5-05-2020, 00:08:30
Ik wil een nieuwe letter graag
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 5-05-2020, 01:15:53
De E is goed!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 5-05-2020, 08:26:23
De U. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 5-05-2020, 10:54:46
Dat is goed! Jullie kunnen nog 1 keer een woord leggen. Kies wijs!

De nieuwe open letter is: V.
De andere nieuwe letters worden verstuurd.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 5-05-2020, 10:58:10
Kaaasje legt:

Jann
B&W
Michael
P
B&W
Joker
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 5-05-2020, 11:17:02
 :D

Kunnen jullie een laatste woord maken met de nieuwe letters? Ik nog niet direct.

En ook: kunnen jullie al een woord vormen van minimaal vijf letters met je eigen geraden letters en evt. een of meerdere bonusletters?

Ik ga er later vandaag eens even mee puzzelen :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 5-05-2020, 11:42:51
Hmm, ik kan niet direct een woord vormen maar lijkt me ook niet handig omdat ik mijn vijfde letter nog moet raden, toch?

Ik hoop die te raden en dan te kunnen gaan puzzelen :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 5-05-2020, 12:36:30
En ook: kunnen jullie al een woord vormen van minimaal vijf letters met je eigen geraden letters en evt. een of meerdere bonusletters?

Ik kan een vijfletterwoord maken ::jaja::. Veel verder dan dat kom ik nog niet. Moet je trouwens al je eigen geraden letters gebruiken?

-edit- Ik neem trouwens aan dat je je eigen letters en de bonusletters op het eind van het spel niet dubbel mag gebruiken?



Voor deze ronde heb ik nog niet direct iets.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 5-05-2020, 13:20:07
Ik kan een vijfletterwoord maken ::jaja::. Veel verder dan dat kom ik nog niet. Moet je trouwens al je eigen geraden letters gebruiken?
Hoeft niet per se. Je mag ook een of meerdere van je eigen geraden letters ruilen met een bonusletter.


Citaat
Ik neem trouwens aan dat je je eigen letters en de bonusletters op het eind van het spel niet dubbel mag gebruiken?
Klopt!
Dat geldt ook voor de joker, als ik het goed heb, die mag 1 iemand voor 1 letter 1x gebruiken.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 5-05-2020, 13:42:12
Team 2
Ik heb geen idee wat mijn letter is.
Ik neem mijn letter mee
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 5-05-2020, 14:03:37
Jammer Michael ik had hoop voor jou XD

Maar we hebben nog wat rondes om hem te raden :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 5-05-2020, 14:49:53
Ja, ik zie helaas ook meerdere opties voor mijn letters in je woord, Kaasje. En puzzelen met mijn al geraden letters schiet ook niet op. Begin me daardoor af te vragen of ik het de vorige keren wel goed had. :o PANIEK

Edit: oh wacht, kan er nu toch wel een woord uithalen. Maar is wel een obscuur woord hoor. Heeft het andere team dit voor ons bedacht? Ik was namelijk in de veronderstelling dat we binnen het team woorden voor elkaar moesten bedenken. (Sorry, misschien had ik de regels toch twee keer moeten lezen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 5-05-2020, 15:01:54
Daar had ik al op gerekend Jann. Zoals ik zei het was niet echt een mooi woord.

Woorden zijn binnen het team want ik weet wie mijn woord heeft. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 5-05-2020, 18:08:04
Voordat ik iets fout doe: moet ik nu in dit topic posten welke letter ik denk te hebben?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 5-05-2020, 19:08:19
Als je bij de bonusletters bent wel ja
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 5-05-2020, 19:14:14
En ook: kunnen jullie al een woord vormen van minimaal vijf letters met je eigen geraden letters en evt. een of meerdere bonusletters?
Ik wist sowieso meteen al wel vrij zeker wat mijn oorspronkelijke woord moest zijn. Ik wacht nog even af of er nog bonusletters bijkomen, als die gunstig uitpakken kan ik er best wel een lang woord mee maken, of misschien als ik aanspraak kan maken op de Joker. Maar dat zien we dan wel. :)

Voor deze ronde heb ik eventueel wel een 6-letterwoord met behulp van 1 bonusletter.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 5-05-2020, 19:30:28
 ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 5-05-2020, 20:14:39
Klinkt goed ::ok::. Gebruik je dan al onze letters?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 5-05-2020, 20:17:18
::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 5-05-2020, 20:42:25
Ik heb de letter E
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 5-05-2020, 20:44:04
::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 5-05-2020, 23:51:11
Top Spacy! Van mij mag je ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 6-05-2020, 08:14:17
Spacy legt

Hans
Molcrazy
Duncton
Duncton
Molcrazy
Bonus N
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 6-05-2020, 11:13:39
Nieuwe letter graag ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 6-05-2020, 12:03:45
Ik gok dat ik een D heb!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 6-05-2020, 13:05:24
De P?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 6-05-2020, 13:30:20
Hans had een M, maar Duncton heeft het goed! ::ok::

Jullie hebben dus de volgende bonusletters:

G B R E U P

Je moet nu met je eigen geraden letters en eventueel deze bonusletters en de joker een woord van minstens 5 letters gaan maken. Je eigen letters gebruik je als getallen, dus je eerste geraden letter is 1 etc.

Plaats hier dikgedrukt je woord, bijvoorbeeld: 34P5E1. Als je de joker gebruikt zet je een * op de plaats waar je de joker wil en zet je eronder welke letter de joker voorstelt.

Elke bonusletter en de joker is 1 kaart, dus kan door het team slechts 1 keer gebruikt worden! Overleg dus goed wie welke bonusletter gebruikt ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 6-05-2020, 13:51:00
@Jann, ik zou denk ik je letter houden als ik jou was. Hopelijk kun je hem dan nog wel raden.
Waren er nog letters waar je over twijfelde?

We hebben nog wat rondes en hebben in ieder geval één bonusletter als backup en voor 6 letterwoorden :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 6-05-2020, 14:20:52
Ik hou mijn letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 6-05-2020, 14:28:24
Ik kan een 6-letterwoord maken met de G, E, B, U, R en P. :)


Serieuze opties:
6-letterwoord met de joker;
6-letterwoord met de joker en de G (2 opties zelfs);
6-letterwoord met de joker en de U;
7-letterwoord met de E en de P.

Maar ik puzzel zo nog even verder. ::tandpastasmiley::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 6-05-2020, 15:19:59
Met mijn letters kan ik in ieder geval een vijfletterwoord raden ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 7-05-2020, 01:29:14
7-letterwoord met de E en de P.
Klinkt goed!

Ik kan een 8-letterwoord maken met bonus E, bonus R en een Joker.

En een 7-letter woord met bonus R en een joker

En anders gewoon mijn eigen 5-letterwoord.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 7-05-2020, 10:20:19
Ik vind het goed als jullie de bonusletters gebruiken. Mijn eigen letters lijken moeilijk combineerbaar met onze bonusletters.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 7-05-2020, 11:16:23
Ik zit een beetje in de penarie, guys. Ik heb vijf letters, maar ik kan er niet een mooi woord van maken. Ik heb al m'n hints al twee keer overlopen en bij vier van de vijf ben ik toch wel vrij zeker dat ik de juiste letter heb, over één letter twijfel ik, maar heb ik ook slechts twee opties, voor zover ik zie. En met beide opties kan ik met m'n vier andere letters geen vijfletterwoord maken.

Dusss nu ben ik niet zeker over welke letter ik fout zou hebben. Als ik de letter waar ik nog twee opties voor zie vervang door onze bonusletter G, dan kan ik in ieder geval een mooi woord van vijf letters vormen. Maar dan moeten m'n andere vier geraden letters wel goed zijn natuurlijk. ;)

Maar misschien zie ik wel iets heel doms over het hoofd. Ik zal voor een derde keer nog eens al m'n hints overlopen haha en wat puzzelen met m'n geraden letters.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 7-05-2020, 11:23:38
Van mij mag je andere letters gebruiken ::jaja:: ik ga voor mijn eigen vijfletterwoord gaan in eerste instantie want kan onze letters er niet goed aan plakken meen ik.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 7-05-2020, 16:39:54
Ok, dus wat kan:

Duncton: P, E (7-letterwoord)
Spacy: R, Joker (7-letterwoord)
Hans: G (5-letterwoord)
MC: - (5-letterwoord)

Houden we nog over de B en de U. Ik zie zelf geen kans om die ook nog in te passen. Jullie? Of houden we het zo?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 7-05-2020, 17:23:44
Ik kan daar ook niet echt wat mee. Als we letters dubbel mochten gebruiken, daarentegen, had ik er wel een heel mooi woord van 13 letters mee neer kunnen leggen. :P

Maar wat mij betreft houden we het zo. :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 7-05-2020, 19:19:20
Bij ons valt het een beetje stil :-[
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 7-05-2020, 20:37:20
Bij ons valt het een beetje stil :-[
Volgens mij moet Lucy ons nieuwe letters sturen?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 7-05-2020, 21:49:59
Ah sorry ik had het antwoord van Jann gemist. Alleen B&W heeft dus een nieuwe letter, deze stuur ik jullie op!

Open letters:
1. Nog steeds F
2. Ook een F :-X

Jullie hebben nu dus ook de bonusletter E.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 7-05-2020, 22:15:58
Hoe zit dat met twee dezelfde open letters? Als ik een woord maak met twee keer de F erin, wordt dat zeker nog steeds gezien als gebruik van één bonusletter?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 7-05-2020, 23:51:55
Je mag zelf kiezen welke je gebruikt, dus als je 2x de F gebruikt, kun je kiezen of je 2x dezelfde pakt of allebei
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 8-05-2020, 07:25:40
Ik kom niet verder dan een drieletter woord met twee van jullie letters en een joker... 
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 8-05-2020, 14:07:58
Ik een vijfletterwoord met jullie drie letters en een joker.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 8-05-2020, 19:49:40
Zou Hans nog steeds aan het puzzelen zijn?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 8-05-2020, 20:21:52
Ik een vijfletterwoord met jullie drie letters en een joker.
Ik denk dat dat de beste optie is, ik kan er geen beter woord van maken
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 9-05-2020, 09:22:06
Doe dat dan maar Jann  ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 9-05-2020, 11:13:09
Krijgen we onze letters weggespeeld team 1 of blijven we met de B en de U zitten?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 9-05-2020, 12:34:26
(Je hoeft niet alle bonusletters te gebruiken hoor ;) )
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 9-05-2020, 12:43:59
Zou Hans nog steeds aan het puzzelen zijn?
Dagenlang! ;D

Heb nog eens alles doorgenomen, maar ik kom er helaas echt niet uit  :(
Ik ga gewoon een poging wagen met die bonusletter G en dan hopen dat het goed komt! Het lijkt me te riskant als ik nog meerdere bonusletters in m'n woord ga proberen te verwerken.

Als jullie de B en de U niet kunnen gebruiken, tant pis, dan houden we het gewoon op dit voorstel! ::ok::

Ok, dus wat kan:

Duncton: P, E (7-letterwoord)
Spacy: R, Joker (7-letterwoord)
Hans: G (5-letterwoord)
MC: - (5-letterwoord)

Houden we nog over de B en de U. Ik zie zelf geen kans om die ook nog in te passen. Jullie? Of houden we het zo?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 9-05-2020, 13:57:56
 ::ok::

Hier leggen toch? De grootste uitdaging wordt nu om de cijfers in de juiste volgorde te plaatsen... Maar volgens mij (check check dubbelcheck) moet dit 'm worden:

P31254E


 ::hyper::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 9-05-2020, 14:05:59
That makes....

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 9-05-2020, 14:08:20
4523R*1
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 9-05-2020, 14:15:46
That makes...

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 9-05-2020, 14:34:23
Ik durf niet ::rofl::

Allez, daar gaan we dan.

G5213
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 9-05-2020, 17:03:05
That makes....

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 9-05-2020, 17:10:37
:-X
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 9-05-2020, 17:24:15
 ::bravo::

That makes...

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Toepasselijk. ;D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 9-05-2020, 17:30:39
Inderdaad ;D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 9-05-2020, 17:41:19
::hyper:: ::feest::

Nu MC nog! :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 9-05-2020, 19:44:02
Brrr, ik leg:

32145
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 9-05-2020, 20:24:26
That makes....

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Nu is het wachten tot team 2 klaar is voor de uitslag!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 9-05-2020, 20:25:21
Goed gespeeld team! ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 9-05-2020, 21:06:02
 ::bravo::

We mogen nu al wel praten over al onze hints he, Lucy? :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 9-05-2020, 21:48:19
Jeej! ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 9-05-2020, 22:07:36
Ja hoor mag!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 9-05-2020, 22:22:43
Oké, top!
Ik ben dus vooral benieuwd naar de letter die ik niet gebruikt heb.

_ A Z I G

Ik twijfelde tussen een B en een W (haha, B&W dus ;D ). Maar met m'n andere letters E, R, S, T kon ik daar geen woord van vijf letters mee vormen. Wat was daar de juiste letter? En wat was mijn eigenlijke woord? Wie heeft eigenlijk voor wie een woord gemaakt?

Mijn letters zijn blijkbaar bij Duncton terechtgekomen :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 9-05-2020, 22:25:58
K ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 9-05-2020, 22:49:24
Mijn letters zijn blijkbaar bij Duncton terechtgekomen :)

 ::jaja:: Radio, toch? Spacy had mijn woord, zag ik. :)

Ik was inderdaad al een beetje bang dat je die gok precies op het verkeerde moment nam. ;D

Verder is mij eigenlijk alles wel duidelijk. Alleen die RURAAL van MC heb ik iets te ver doorgedacht... Zaten mooie vondsten bij. ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 9-05-2020, 23:04:18
Amai, en ik hou nog wel zo van kaas!

Twijfelde je nog aan RURALE misschien? Want ik ging alle woorden waarin mijn letters zaten en de reacties daarop helemaal analyseren, op zoek naar mijn denkfout ::rofl::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 9-05-2020, 23:42:45
Goed gespeeld team ::ok::

Ik weet niet meer welk woord ik had bedacht en wie dat had ???
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 10-05-2020, 00:03:20
Ik had "Geluk", en ik had hem eigenlijk wel zonder problemen door. :) Hoewel de G in principe ook nog een andere letter had kunnen zijn, maar daar twijfelde ik niet over.

En ik had inderdaad het woord "Magie" bedacht. ::ok::

@hans: Kleurig... kazig... volgens mij kwam al mijn inspiratie van deelnemersnamen. :P
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 10-05-2020, 10:03:06
Oh ja, die G had je nog wel op het verkeerde spoor kunnen zetten :o. Maar goed dat dat geen R kon zijn.

Twijfelde je nog aan RURALE misschien? Want ik ging alle woorden waarin mijn letters zaten en de reacties daarop helemaal analyseren, op zoek naar mijn denkfout ::rofl::

MC gebruikte voor beide A's mijn letter en een open letter. Ik dacht in eerste instantie gewoon dat het RURAAL was. Maar waarom dan niet twee keer mijn letter gebruikt voor de A? Dus toen dacht ik inderdaad dat het ook RURALE zou kunnen zijn. Maar als mijn letter een L was, had hij ook (zonder joker) RURAAL kunnen leggen. Waarom dat dan niet gedaan? Dus toen snapte ik het niet meer en was ik bang dat ik iets over het hoofd zag. ;D

Achteraf gezien was het wel slim van MC om zowel mijn letter als een open letter weg te spelen, maar dat had ik op dat moment nog niet door. ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 10-05-2020, 10:09:57
Hahaha, jaa! Wat een gedachtekronkels brengt dit spel op gang he.

Wat vinden jullie van de spelopzet?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 10-05-2020, 10:16:24
@Team 2 volgens mij wacht ik nog op een woord van jullie?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 10-05-2020, 11:37:45
Wat vinden jullie van de spelopzet?

Ik vond het wel leuk ::jaja:: al moest ik er in het begin wel ff inkomen met verborgen letters, open letters, bonusletters, jokers, ... ???
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 10-05-2020, 12:55:57
Ahahaha ja in het echt is het wat simpeler xD
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 10-05-2020, 12:59:56
Ik vond het echt een tof spel! Lijkt me zeer leuk om een keer in het echt te spelen. ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 10-05-2020, 13:41:32
Ja, was leuk :D! Maar puzzelen met taal ben ik sowieso altijd wel voor in.

Ik denk dat het 'live' misschien nog wat uitdagender is, omdat je dan minder tijd hebt om opties af te wegen. Ik kon nu bij elk woord kijken hoe dat er voor jullie uit kwam te zien en of er dan nog wat anders van viel te maken. Misschien zou je het online met een of twee tokens minder kunnen spelen? Aan de andere kant: voor ons als beginnelingen was dit eigenlijk wel prima zo. ;D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 10-05-2020, 15:51:15
We hebben het wel goed gedaan als team, toch? ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 10-05-2020, 16:06:26
@Team 2 volgens mij wacht ik nog op een woord van jullie?
Geloof dat Jann een woord zou insturen toch? :-[
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 10-05-2020, 16:09:17
Yes! Hij legt:

Joker
B&W
Kaaasje
Kaaasje
Michael
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 10-05-2020, 16:11:34
Ja, was leuk :D! Maar puzzelen met taal ben ik sowieso altijd wel voor in.

Ik denk dat het 'live' misschien nog wat uitdagender is, omdat je dan minder tijd hebt om opties af te wegen. Ik kon nu bij elk woord kijken hoe dat er voor jullie uit kwam te zien en of er dan nog wat anders van viel te maken. Misschien zou je het online met een of twee tokens minder kunnen spelen? Aan de andere kant: voor ons als beginnelingen was dit eigenlijk wel prima zo. ;D
Same ::regenboog::

En ja klopt, er zijn wel paar nuanceverschillen met het fysieke spel. Ik kon nu ook alle hints nog eens rustig afgaan, dat kan normaal ook, want bij elke hint waarin jouw letter gebruikt wordt, schrijf je op een speciaal formuliertje wat je ziet, zodat je daar later nog op terug kunt grijpen.

We hebben het wel goed gedaan als team, toch? ::jaja::
Zeker 8)

Ik vond het echt een tof spel! Lijkt me zeer leuk om een keer in het echt te spelen. ::bravo::
Kom naar spelletjesdag :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 10-05-2020, 19:44:45
Yes! Hij legt:

Joker
B&W
Kaaasje
Kaaasje
Michael
Ik houd mijn letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 10-05-2020, 21:14:01
Yes! Hij legt:

Joker
B&W
Kaaasje
Kaaasje
Michael
Het zal wel een klinker zijn en ik zie zo een woord met een e en niet zo snel met andere klinkers. Ik ga voor een e.

B&W, misschien beetje laat maar je had toch een gok kunnen doen voor een van de opties? Er gaat niks verloren als je het fout hebt en dan kunnen we misschien weer makkelijker woorden maken met nieuwe letters (aangezien het nu niet zo soepel ging).
Maar goed misschien weet je nu makkelijker je letter bij het volgende woord? :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 10-05-2020, 21:19:08
Ik snap wat je zegt, alleen waren er te veel opties voor mijn letter. Ik had dan wel heel veel geluk nodig ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 10-05-2020, 21:42:03
Geef mij maar een nieuwe ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 10-05-2020, 21:52:43
@B&W je moet sowieso gokken, je krijgt hoe dan ook een nieuwe letter

@Kaaasje dat is juist!

Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 10-05-2020, 21:56:33
Ik snap wat je zegt, alleen waren er te veel opties voor mijn letter. Ik had dan wel heel veel geluk nodig ;)
Ja snap ik ook wel. Misschien helpt het idee dat ik mij letter goed heb geraden (en Michael zijn letter ook denkt te weten) :P

Ik wens je veel geluk, want je moet blijkbaar toch raden.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 12-05-2020, 09:22:18
B&W?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 12-05-2020, 18:25:48
Sorry.
Ik gok op de letter L
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 12-05-2020, 18:35:40
Nope het was een W ;)
Michael, B&W en Kaaasje krijgen een nieuwe letter
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 13-05-2020, 13:26:40
Een van jullie een suggestie? Lijkt me wel goed als iig Jann zijn letter kan raden. De rest is bonus.

We hebben ook nog twee open v's als ik het goed heb.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-05-2020, 14:30:48
Twee x F ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 13-05-2020, 16:10:44
Oh ja oeps. Ik was al verkeerd aan t puzzelen  :-[
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 13-05-2020, 19:14:48
Ik kan helemaal niks met de huidige letters ::ohno::
Als het echt moet max. een woord van 4
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 13-05-2020, 20:30:44
En een bonusletter E, die hebben we ook.

We hebben echt slechte letters :-\\

Hoeveel beurten zijn er nog?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 13-05-2020, 23:22:52
Jullie hebben 2 E's.
En nog 4 tokens
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 14-05-2020, 21:00:47
Ik kan helemaal niks met de huidige letters ::ohno::
Als het echt moet max. een woord van 4
Doe dit dan maar?

Voordeel is dat of we nou onze letter raden of niet als een van onze (Michael b&w of ik) letters word gebruikt, krijgen we sowieso nieuwe.  Dus ik heb hoop op beter :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 17-05-2020, 01:40:29
Zullen we het even afmaken jongens? ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 17-05-2020, 11:51:32
Nou ik heb een woord van 6 en 5 letters ingestuurd. Lucy moet maar even oordelen of dat eerste woord wel kan.

Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 17-05-2020, 13:48:06
Michael legt

Jann
E
Joker
E
Kaaasje
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 17-05-2020, 15:00:42
Ik kan best wat letters bedenken die passen maar als het een relatief makkelijke letter om te gebruiken zou zijn zoals een r, n of l hadden we vast een beter woord kunnen vormen, of in ieder geval waar de letter meermaals terugkwam en daardoor makkelijker te raden zou zijn.

Daarom ga ik voor een andere letter. Ik denk dat ik een m heb
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 17-05-2020, 15:50:50
Nope F
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 18-05-2020, 10:46:18
Jann?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 19-05-2020, 16:56:22
Heb ik een K?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 19-05-2020, 20:01:52
Hé? Jij moet toch je vijfde letter nog raden? Als je die weet, is het spel gedaan. Dan moet je dikdrukken dat je verder gaat
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 19-05-2020, 23:50:28
Oh sorry, dan ga ik verder
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 20-05-2020, 00:21:25
Dan mogen jullie nu net als team 1 je woorden gaan raden! Jullie hebben beschikking over 2 E’s en een joker, die alledrie 1 keer gebruikt kunnen worden. Zie mijn post eerder in dit topic naar team 1 voor verdere uitleg over hoe je je woord hier moet plaatsen (met cijfers, dus ;) )

Succes!
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 20-05-2020, 09:26:54
Ik kan niet zo veel met die joker en E’s erbij denk ik. Dus het zal bij een vijfletterwoord blijven. Kunnen jullie er wel wat mee?
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 20-05-2020, 18:14:40
Misschien begrijp ik het spel dan verkeerd maar kunnen we nu dan niet meer door gaan voor extra letters? Want dan had Jann toch nog beter zijn letter kunnen houden?

Najaa volgens mij duurt het spel toch al te lang gezien de snelheid van onze reacties :P

Met een joker kan ik een 6 letter woord maken.
Met joker en e kan ik een 7 letter woord maken maar ik twijfel of het een goedgekeurd woord is.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 20-05-2020, 18:15:47
Je krijgt extra punten voor de tokens die jullie niet gebruikt hebben ;)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 20-05-2020, 18:21:32
Aah ja vandaar. Dat klinkt dan wel weer logischer :D
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 20-05-2020, 20:19:39
Ik denk dat ik ‘gewoon’ mijn 5-letterwoord leg, want ik ben best zeker dat het klopt en ik heb geen woord gevonden waar een van de extra E’s in kan.

Citaat van: Kaaasje link=topic=69245.msg2303798#msg2303798
Met joker en e kan ik een 7 letter woord maken maar ik twijfel of het een goedgekeurd woord is.
Kan je het woord misschien naar Lucy PM’en of ze kan beoordelen of het een goed woord is? Dat zou fijn zijn ::ok::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 20-05-2020, 23:27:52
Nog even doorgepuzzeld en ik heb ook een 8 letterwoord met al mijn letters de twee e's en de joker bedacht.

Oh en ik kan natuurlijk ook gewoon mijn 5 letter woord maken als iemand de e of joker nodig heeft of ook wil gebuiken :)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 21-05-2020, 12:19:20
Goed bezig, Kaasje. Even wachten op Michael, maar anders een prima plan dit. Ik vind het wel echt spannend hoor, of mijn woord goed is.
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 21-05-2020, 12:32:35
Ik kijk hier vanavond even naar
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 21-05-2020, 17:47:55
Goed bezig, Kaasje. Even wachten op Michael, maar anders een prima plan dit. Ik vind het wel echt spannend hoor, of mijn woord goed is.

Is inderdaad een spannend moment ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 21-05-2020, 23:45:17
Nog even doorgepuzzeld en ik heb ook een 8 letterwoord met al mijn letters de twee e's en de joker bedacht.

Oh en ik kan natuurlijk ook gewoon mijn 5 letter woord maken als iemand de e of joker nodig heeft of ook wil gebuiken :)
Gebruik jij ze maar dan!

Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 21-05-2020, 23:46:49
Ik ga zelf dan voor deze optie: 52143
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 22-05-2020, 07:07:29
That makes....


Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 22-05-2020, 12:08:41
Pff vind het toch best spannend.

Maar laat ik er maar voor gaan.

2E4531E*
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 22-05-2020, 13:28:53
Pff vind het toch best spannend.

Maar laat ik er maar voor gaan.

2E4531E*

That makes...

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 22-05-2020, 13:36:35
Ik denk echt dat het fout is, maar goed, ook weer leuk voor de kijkers

52314
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 22-05-2020, 14:31:59
That makes...

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: hulpdakdekker op 22-05-2020, 14:49:59
That makes...

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

http://www.youtube.com/watch?v=LuHpLH43Ke4
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 22-05-2020, 16:07:01
HDD :P
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 22-05-2020, 16:47:24
Dat is het Turkse woord voor "brief" toch? :-X
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 22-05-2020, 16:58:51
xD
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 22-05-2020, 17:29:52
Lekker bezig Jann ::rofl::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: B&W op 22-05-2020, 20:11:27
21543
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 23-05-2020, 12:03:28
That makes....

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Lucy op 23-05-2020, 12:14:32
De Uitslag!

Team 1 heeft 4 juiste woorden, maar team 2 heeft nog 3 tokens over én Kaaasje heeft een achtletterwoord gelegd. Het is dus enorm spannend, maar wie wint de ultieme Letter Jam Battle?

Team 1 heeft een totaal van
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Team 2 heeft een totaal van
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Gefeliciteerd en bedankt voor het spelen!

Punten breakdown:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: michael90 op 23-05-2020, 12:51:56
Helaas, maar vond het wel een leuk spel. Gefeliciteerd team 1 :)
En jij bedankt voor het organiseren Lucy ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Jann op 23-05-2020, 13:47:46
Ik dacht dat ik kefir had :(
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Molcrazy op 23-05-2020, 14:33:29
Bedankt Lucy, was leuk! ::bravo::

Goed gedaan team 1 ::ok::

Ook goed gepuzzeld team 2 ::jaja::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: SpacyColours op 23-05-2020, 15:22:11
Goed gedaan, team! ::bravo::

Ik vond het een erg leuk spel, bedankt voor de organisatie, Lucy! ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Kaaasje op 23-05-2020, 15:39:14
Gefeliciteerd team 1 en dank voor het organiseren Lucy en spelen team 2 ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: Duncton op 23-05-2020, 17:58:51
 ::bravo:: Was nog spannend.

Leuk spel. Bedankt voor het organiseren, Lucy. ::bravo::
Titel: Re: [Lockdown spel] Letter Jam
Bericht door: putyourHANSup! op 23-05-2020, 19:19:38
Oeh, ligt heel dicht bij elkaar! :o

Was leuk, jongens! Bedankt allemaal, Lucy in het bijzonder voor het overzicht  ::bravo::