Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Forumspellen algemeen => Topic gestart door: FrankLapidus op 13-05-2020, 20:45:36

Titel: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 13-05-2020, 20:45:36
Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld

Gelieve niet te posten in dit topic, zodat het verhaal overzichtelijk blijft. Stemmen, speculeren en discussiren kan in het andere topic!

Proloog

26 november 2018
De zon ging langzaam onder op de ijskoude en vooral natte maandagmiddag. Vanuit zijn badkamerraam keek hij neer op het droevige gezicht van een donkere, verlaten straat. Zijn kasteel is de enige woning in deze wijk: alle andere huizen zijn verlaten. Kwam het doordat hij, met zijn rijkdom, de wijk had laten verloederen? Zelfs zijn eigen huis lag er bij alsof het al jaren onbewoond was. Ineens bespringt hem de gedachte dat hij helemaal geen eten meer in huis heeft. Hij zal snel boodschappen moeten doen voordat het donker wordt.

Eerder deze week besloot hij om een sneeuwpop te maken. Hij had al weken geen daglicht gezien en toen hij naar buiten liep werd hij dan ook zowat verblind, zowel door de zon als door het grote pak sneeuw wat zijn landgoed wit kleurde. In zijn achtertuin bevond zich een grote schuur, waar al meer dan een jaar geen mens meer was geweest. Sanmol opende de deur en werd onmiddelijk getroffen door het vele stof en drie grote spinnenwebben. De schuur was leeg, op een grote gevulde vuilniszak na. De stank zorgde ervoor dat hij over moest geven - het braaksel kleurde de vloer geel. Hij had het lijk nooit begraven, verbrand of ergens gedumpt. Hoewel hij de persoon die zijn leven zuur heeft gemaakt, Ycaris, anderhalfjaar geleden heeft vermoord, kon hij het niet aan om het lijk ergens te dumpen. Hij liep de schuur uit en sloot de deur onmiddelijk: hij besloot er nooit meer naar binnen te stappen.

En nu, nu loopt Sanmol op zijn gemak naar de PLUS. In het kleine dorp Xuilemveld, waar hij al sinds zijn geboorte woont, wonen nog slechts zo'n 2000 mensen. Dat er nog een supermarkt is, is dan ook een wonder. Terwijl hij door de schemerige straat loopt, valt zijn oog op een poster die vastgeplakt zit aan een lantaarnpaal. Hij gelooft zijn ogen niet: op de poster staat dat het wereldberoemde zangduo Lucy & D*N binnenkort naar Xuilemveld komt. "Daar moet ik bij zijn", fluistert hij in zichzelf.

De bedrijfsleidster van de PLUS, Daisy, wil de winkel net sluiten als Sanmol aan komt lopen. "H! Daisy! Zou ik alsjeblieft nog even n klein boodschapje mogen doen?" Daisy zucht. "Sanmol, je weet dat ik naar huis wil, en toch kom je elke week precies als de winkel gaat sluiten. Kom nou eens een keer op tijd!" Sanmol voelt zich schuldig, maar Daisy ziet dat en zegt: "Ok, ik weet dat je het zwaar hebt, zeker na alles wat er gebeurd is vorige maand... dus ga maar even naar binnen. Ik wacht bij de kassa."
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 13-05-2020, 20:46:10
Vijf minuten later rekent hij wat producten af bij Daisy. "22,50 alsjeblieft", zegt ze. Sanmol betaalt contant en wenst Daisy nog een fijne dag. "Bedankt dat ik nog boodschappen mocht doen!" Daisy knikt. "Geen dank." Voordat Sanmol de winkel uit loopt, ziet hij nog een poster van D*N en Lucy aan de muur hangen. "Weet jij waarom zij naar ons dorpje komen? Wat komen ze hier doen?", vraagt hij aan Daisy. "Ik heb gehoord dat ze een optreden komen geven op de verjaardag van de burgemeester. Er worden honderd inwoners uit het dorp uitgenodigd!" Sanmol kijkt Daisy met grote ogen aan. "Oh, ik hoop zo dat ik wordt uitgenodigd! Fijne avond nog, Daisy." Hij loopt naar de uitgang en begint te zuchten: de schuifdeuren gaan niet open. "O, trouwens, ik heb nog een boodschap voor je.", hoort hij van achter. Sanmol draait zich om en kijkt verbaasd. Daisy pakt haar pistool onder de kassa vandaan en zegt: "Met de groeten van Mrchipie." Ze richt op Sanmol en schiet hem recht door zijn hart.

Nadat ze het lichaam van Sanmol heeft verstopt voelt ze dat ze erg moe is. 'Nu snel naar bed, morgen is de belangrijke dag!' Daisy verlaat de PLUS en fietst richting huis.

Wordt vervolgd: eind juni/begin juli 2020 op RealityNet

------------

De forumsoap keert terug! Na zes fantastische jaren door Daisy voel ik me vereerd dat ik het stokje over mag nemen. Ik ga er proberen iets leuks, spannends en moois van te maken en heb al wat ideen in gedachten, maar jullie bepalen voor een groot gedeelte hoe deze soap er uit zal gaan zien! Na elke aflevering kunnen jullie kiezen uit een aantal mogelijke scenario's die bepalen hoe het verhaal verder gaat. Daarnaast krijgen jullie natuurlijk allemaal een leuke rol. Het verhaal wordt geplaatst in dit topic, en discussiren, stemmen en speculeren kan in het andere topic.

Na dit proloog kunnen er al een aantal vragen gesteld worden: waarom heeft Sanmol Ycaris vermoord? Waarom schiet Daisy Sanmol neer? En wat heeft mrchipie hier mee te maken? Wanneer komen Lucy en D*N naar Xuilemveld en hoe gaan zij hun optreden beleven? Gaat het lijk van Ycaris ooit gevonden worden? En het lijk van Sanmol?

Maar de vraag van deze keer is... waar heeft Daisy het over? Wat is er zo belangrijk aan de volgende dag?
A: Daisy organiseert een surprise party voor haar beste vriendin, tevens assistente
B: Daisy heeft een date met haar 'crush'
C: De manager van Lucy en D*N komt naar Xuilemveld om de 100 gasten voor het feest uit te nodigen
D: Er zal een andere celebrity in Xuilemveld arriveren

Gelieve niet te posten in dit topic, zodat het verhaal overzichtelijk blijft. Stemmen, speculeren en discussiren kan in het andere topic!
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 26-06-2020, 19:32:35
Aflevering 1
27 november 2018
'Nog een paar weekjes en dan hebben we vakantie', zegt directrice MaikeMeisje tegen biologieleraar Nieky terwijl ze de school in lopen. 'Gelukkig wel', zucht Nieky, 'Ik ben kapot door al dat gedoe met die drie jongens die de school bijna in de fik hadden gestoken.' MaikeMeisje glimlacht. 'Ach, het was een kwajongensstreek, niks geks aan op die leeftijd.' Terwijl ze de trap op lopen komen ze stagiair Lama1997 tegen. 'Nieky, moet ik straks les geven of is morgen pas mijn eerste les?' Nieky was duidelijk vergeten dat zijn stagiair vandaag les zou gaan geven: er verschijnt een frons op zijn voorhoofd. 'Eh... ehm, nee, geef jij maar les vandaag', zegt Nieky. Lama1997 knikt en vertrekt terug naar het biologielokaal. 'Ik was helemaal vergeten dat ik die stagiair had. Sinds wanneer is hij terug? Hij was toch met vakantie?', vraagt hij aan MaikeMeisje. 'Ja, naar zijn ouders in Moskou. Gelukkig voor jou is hij weer terug, hoef je minder te doen! Ik zie je in de pauze.' MaikeMeisje vertrekt richting haar kantoor en Nieky loopt zuchtend richting zijn lokaal, waar Lama1997 al zenuwachtig rond aan het lopen is.

'Daisy! Daisy!' Starlight rent paniekerig door de supermarkt, op zoek naar haar baas. Ze vindt haar bij de fruit- en groenteafdeling. 'Wat is er nou weer?', vraagt Daisy gerriteerd. 'Die drie vakkenvullers zijn weer eens te laat, ze zijn nog steeds niet op komen dagen! Over een half uur gaat de winkel al open en vele schappen zijn nog steeds leeg!' Daisy rolt met haar ogen. 'Kunnen die gasten nou nooit eens op tijd komen?!' Uit het niets horen Daisy en haar assistente Starlight de zijdeur open gaan. Vermoljoen, Jacco's en B&W komen op hun gemak binnen wandelen. 'Hh, dat werd tijd! Waar bleven jullie nou?', vraagt Starlight. De drie moeten lachen. 'Vermoljoen probeerde een kunstje met zijn fiets en viel er toen van af. Zijn hele knie lag open, dus we hebben ergens aangebeld voor hulp en dat duurde nogal lang', verklaart B&W. Daisy is nog steeds gerriteerd. 'In een half uur gaan we open, snel aan het werk!' De drie jongens kijken elkaar aan. 'Ehm, over een halfuurtje begint onze biologieles, dus we kunnen nog maar een kwartiertje aan het werk...', biecht Jacco's schuldig op. Daisy slaat met haar vuist op de tomaten, die daardoor haar groen-witte PLUS uniform deels rood kleuren. Ze zit helemaal onder de tomatensap en zowel de vakkenvullers als Starlight kunnen hun lach niet inhouden. Daisy stampt woedend weg richting het magazijn en roept haar werknemers na: 'Aan het werk, stelletje amateurs!'

Een halfuur later begint de allereerste les van Lama1997. 'Gaat u ons vandaag les geven?', vraagt Vermoljoen verbaasd. 'Ja, gaan jullie zitten?' Jacco's lacht en fluistert naar de andere twee: 'Die stagiair kan cht geen orde houden, dit wordt n grote chaos!' Het ziet er naar uit dat Jacco's gelijk gaat krijgen, want al na vijf minuten is de hele klas zijn concentratie kwijt. 'Kunnen jullie allemaal even stil zijn?', vraagt Lama zachtjes, in een poging om de klas stil te houden. B&W begint overdreven te gapen. 'Wat een saaie les zeg! Ik val bijna in slaap.' Ook Vermoljoen doet net alsof hij in slaap gaat vallen. De hele klas begint te lachen en Lama1997 raakt lichtelijk in paniek. Nieky gebaart vanuit achterin de klas dat Lama strenger op moet treden. 'Iedereen is nu stil of jullie mogen je gaan melden bij MaikeMeisje!', schreeuwt Lama. De rust in het lokaal is wedergekeerd en Nieky knikt tevreden. Hij kan zich mentaal rustig voorbereiden op zijn date vanavond.

'Starlight, ik ben zo ontzettend zenuwachtig voor vanavond! Ik heb een date met Nieky, die biologieleraar.' Starlight kijkt met open mond naar Daisy. 'Wat? Die knappe leraar? Hoe heb je hem leren kennen?!' Daisy kijkt trots naar Starlight. 'Via Tinder! We waren direct een match, en vanavond eten we in het restaurant hier om de hoek.'
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 26-06-2020, 19:33:11
8 uur later

'Zo, het werk zit erop. Fijn dat jullie toch nog even konden komen na school!' Daisy loopt samen met Vermoljoen, B&W en Jacco's de supermarkt uit. Ze zwaaien naar Starlight, die Daisy's taken vanavond even over zal nemen. 'Nou jongens, ik heb nogal haast.' B&W kijkt verbaasd. 'Waar moet u naar toe dan?' Daisy begint te blozen. 'Ik heb een date jongens! Met mijn crush, met de knapste man uit het dorp. We kenden elkaars naam, maar nu kan het meer dan dat worden. Nou, nu moet ik echt gaan. Tot donderdag!' Ze loopt richting haar auto en scheurt naar huis. De drie vrienden lopen naar hun fiets, maar Starlight rent ze achterna. 'Jongens!', schreeuwt ze, 'kunnen jullie dit even bij het vuilnis zetten?' Ze heeft twee grote gevulde vuilniszakken in haar handen. 'Tuurlijk', zegt Jacco's, terwijl hij beide vuilniszakken aanpakt. Als ze met zijn drieen naar de vuilnisbakken lopen, ziet Vermoljoen een vuilniszak nst de vuilnisbakken liggen. 'H, wat vreemd!', zegt hij. 'Laten we die ook in de vuilnisbak tillen'. B&W en Vermoljoen tillen de vuilniszak op, maar Vermoljoens witte broek wordt al snel rood door de druipende vloeistof vanuit de vuilniszak. Ditmaal is het geen tomatensap.

Ondertussen
'Nou, ging prima toch? Je mag nog iets strenger zijn hoor. Verder ging alles goed.' Nieky kijkt tevreden naar Lama1997. MaikeMeisje loopt toevallig langs. 'Fijn om te horen dat het goed ging! Zeg Nieky, heb jij niet een date zo?' Lama1997 kijkt Nieky verbaasd aan. 'Date? Dat heb je me helemaal niet verteld!' Nieky lacht. 'Ik ben nogal nerveus. Maargoed, ik moet er snel vandoor nu, anders kom ik te laat. Tot morgen!'

Een half uur loopt Daisy restaurant Tapas Tapas in. Ober Bjornn brengt haar al snel naar haar tafel. 'Hier zit u, lekker romantisch bij het raam. Zo kijkt u mooi uit op de winkelstraat.' Daisy glimlacht. 'Bedankt, zou ik misschien al een glas water kunnen krijgen?' Bjornn knikt. 'Komt eraan. Ondertussen rijden er allerlei politieauto's door de straat, maar Daisy heeft geen flauw idee dat hun bestemming de PLUS is. Ze kijkt even uit het raam en Bjornn zet haar glas neer. 'Het is leuk om je in het echt te ontmoeten', hoort ze ineens van achter. Ze schrikt en verstijft. 'Ehm, ja, hetzelfde.' Nieky en Daisy geven elkaar een kus op de wang en laten hun bestelling opnemen door Bjornn. 'Allebei een biefstukje? Komt eraan!' Hij loopt richting de keuken. 'Ben jij ook zo nerveus?', vraagt Nieky om het ijs te breken. Daisy zucht. 'Pfff, wat een opluchting. Ik heb al de hele dag buikpijn!' Daarna hebben de twee hebben de leukste gesprekken over allerlei koetjes en kalfjes.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 26-06-2020, 19:33:49
Ondertussen staan Vermoljoen, B&W en Jacco's bij de vuilniszak waar bloed uit komt druipen. De politie is net gearriveerd en is al druk bezig met onderzoek naar het lichaam. Echter is er nog iemand anders gearriveerd. 'Goedeavond jongens, ik ben detective Hulpdakdekker. Ik hoorde dat er hier een lijk gevonden is?' Jacco's knikt. 'Ja, wij vonden het lijk nadat we de vuilniszak optilden.' Inmiddels komt Starlight naar buiten gerend. 'Jongens, wat is hier aan de hand? Ik hoorde allemaal sirenes!' Ze schrikt als ze hulpdakdekker ziet. 'Schat, wat doe jij hier?' B&W kijkt verbaasd naar Starlight. 'Ken jij hem?' 'Ja, dat is mijn vriend.' Hulpdakdekker legt aan Starlight uit wat precies de situatie is. Dan ziet Vermoljoen ineens een deel van het gezicht van de persoon in de vuilniszak. 'Kijk! Ze hebben het lijk deels uit de zak gehaald. Is dat... is dat niet die vrouw die al maanden vermist wordt?' Starlight schrikt. 'Ja, dat is Ycaris...'

Bjornn heeft net de borden met biefstukjes uit de keuken aangepakt als hij een gil hoort. Het komt van het tafeltje van Daisy en Nieky. Als hij zijn hoofd om de hoek steekt, ziet hij dat Daisy en Nieky elkaar met open mond aanstaren...

Dat was aflevering 1, een extra lange opening! We blijven weer met heel wat vragen zitten. Worden Nieky en Daisy een stel? Wat zal de politie nog meer vinden bij het lijk van Ycaris? En zal Sanmol ook snel gevonden worden, ookal weet niemand dat hij neergeschoten is? Wat zullen Vermoljoen, B&W en Jacco's allemaal nog meer ontdekken? Of zal detective Hulpdakdekker juist degene zijn die de mysteries in Xuilemveld op kan lossen?

Maar de vraag van deze keer is...
Wat gebeurt er op de date van Nieky en Daisy, net nadat het zo gezellig was?
A: Daisy gooit per ongeluk haar glas water over Nieky's broek
B: Nieky niest nogal hard in het gezicht van Daisy
C: Nieky wordt gestoken door een wesp
D: Daisy en Nieky komen er achter dat ze vroeger bij elkaar in de klas hebben gezeten

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m zondagavond 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 2 verschijnen.

Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 28-06-2020, 20:03:19
Aflevering 2
Ondertussen boven Amsterdam
"Fasten your seatbelts, get ready for arrival at Schiphol Airport." Lucy kijkt D*N bang aan. "Ik ben altijd bang voor de landing, straks gaat er iets mis!" Al op de luchthaven in Los Angeles twijfelde Lucy of ze wel in het vliegtuig wilde stappen, want ze werd ineens ontzettend misselijk. De vliegangst nam het bijna over, maar gelukkig wist D*N haar te kalmeren. Nu landen ze bijna in Nederland: het land waar het wereldberoemde zangduo geboren en getogen is. "Het komt goed", zegt D*N tegen Lucy. "Ik vind het vooral weer raar om terug te zijn. Ik ben al vijf jaar niet in Nederland geweest." Lucy knikt. "Dat begrijp ik, ik herken het helemaal. We hebben zelfs al jaren geen tijd gehad om Wie is de Mol te kijken, terwijl we dat vroeger altijd deden." Manager Fabiann, die bij het raampje zit, grijpt in. "We zijn niet in Nederland om 'Wie is de Mol?' te kijken. Het is geen vakantie!" Lucy kijkt vragend naar haar manager. "Hoezo? We hebben pas over twee weken een optreden, en dan gaan we gelijk weer terug naar Los Angeles om een nieuw album op te nemen, toch?" Fabiann zucht. "Heb je enig idee voor wie jullie op gaan treden? De burgemeester van Xuilemveld! Die man heeft macht in het hele land, in heel Europa zelfs! Hij heeft overal wel mensen zitten die voor hem werken. Ondanks zijn baan als burgemeester van een simpel dorpje, wordt hij gezien als n van de meest belangrijke mensen in Europa..."

Niet alleen Lucy, D*N en hun manager vliegen richting Xuilemveld. Zeer voorzichtig zijn de voorzitter van hun fanclub, Brent, en zijn rechterhand Chardo, hun idolen gevolgd richting het vliegveld. Ook zij wonen al jaren in Los Angeles, maar komen oorspronkelijk uit Amsterdam. Er was nog even lichtelijke paniek bij Chardo toen ze het drietal uit het oog leken te hebben verloren, maar gelukkig kwam hij Fabiann tegen op het toilet. Het was een wonder dat Fabiann hem niet herkende, omdat Brent & Chardo zowat elk optreden van Lucy en D*N bijwonen: ze zijn de grootste fans, en misschien zelfs wel een beetje geobsedeerd. Nu zitten ze een paar rijen achter ze in het vliegtuig. "Ik snap nog steeds niet wat ze in Nederland gaan doen. We moeten ze niet uit het oog verliezen, want ik ken dit land totaal niet meer.", zegt Chardo. Brent lacht. "Er zijn vast wel fans in Nederland te vinden die ze naar ons kunnen leiden, komt goed."
Uit het niets ziet Brent dat Fabian, D*N en Lucy het vliegtuig verlaten. "Oh nee h, die hebben natuurlijk voorrang omdat ze wereldberoemd zijn!" Verschillende passagiers beginnen al met elkaar te fluisteren. "Zeg... zijn dat niet...?" vraagt een oudere man aan de twee fans. "Ja, dat klopt. En wij willen ze graag ontmoeten, dus aan de kant!" Chardo duwt de oude man van zijn stoel af en sleurt Brent mee richting de uitgang van het vliegtuig. Meerdere passagiers roepen de twee jonge mannen na vanwege de manier waarop ze de oudere man behandelen. Mede daardoor worden de twee tegengehouden. "Hier blijven! Jullie mogen het vliegtuig nog niet verlaten, dat is slechts toegestaan voor de VIPS!" Steward chocomol trekt de twee terug naar hun zitplaatsen. "Misschien zijn wij ook wel VIPS!", roept Chardo. Niemand reageert, en chocomol helpt samen met een aantal passagiers de oude man terug in zijn stoel.

"Er zal vast allemaal pers klaar staan op het vliegveld, dus bereid je voor", zegt Fabiann als hij Lucy en D*N uit het vliegtuig begeleidt. "Dat zijn we wel gewend. Wat is het plan voor de rest van de avond?" D*N kijkt Fabiann vragend aan. "Er is geen hotel in Xuilemveld, maar gelukkig heb ik een zolder afgehuurd voor de komende twee weken bij een man uit het dorp. Ik heb gehoord dat hij erg muzikaal is." Lucy zucht. "Geen hotel? Dat wordt twee weken op water en brood leven dus. Hoe gaan we dat nou weer overleven?" Het drietal loopt richting de aankomsthal op Schiphol, waar inderdaad al allemaal pers klaar staat. RTL Boulevard komt direct op Lucy af rennen, terwijl SBS Shownieuws naar D*N schreeuwt of hij zin heeft om mee te doen aan "Thank You For The Music" van Kim-Lian van der Meij. "Nee, bedankt", zegt D*N, terwijl hij met zijn ogen rolt. Lucy praat met alle journalisten en Fabiann sleurt de twee hoofdschuddend mee. "Wat had ik nou gezegd! Niet tegen de pers praten! Daar is onze taxi, stap in." Taxichauffeur de_witte opent de autodeur. "Goedenavond, ik zal u naar Xuilemveld brengen."

Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 28-06-2020, 20:03:53

Inmiddels mag ook de rest van de reizigers het vliegtuig verlaten, maar Chardo en Brent krijgen eerst nog een preek van Chocomol. "Als dit ooit nog eens gebeurt, schakel ik de politie in!" Brent lacht terwijl hij richting de uitgang loopt. "Jou zien we toch nooit meer!" Chardo volgt zijn partner in crime en laat zijn plastic bekertje, dat nog half gevuld is met koffie, met opzet vallen in het gangpad. "Bye!" Chocomol zucht. "Misschien wordt het tijd dat ik met pensioen ga. Er luistert niemand meer naar me..."

Na dertig minuten bevinden ook Chardo en Brent zich in een taxi naar Xuilemveld. "Gelukkig was die Aran Bade van RTL Boulevard zo aardig om te zeggen waar D*N en Lucy naar toe gingen. Echter vraag ik me wel af wat ze in zo'n klein dorp moeten", zegt Brent. Chardo knikt. "Ik ben ook benieuwd, ja. Ik hoop wel dat er iets te doen is in dat dorp." Brent grinnikt. "Als er niets te doen is, zorgen wij daar wel voor, toch?"

De_witte laadt de koffers uit de auto. "Ik zal jullie niet langer laten wachten in de koude regen, als het goed is is dit het huis waar jullie moeten zijn." Lucy kijkt D*N gerriteerd aan. "Niet te geloven dat we twee weken lang op de zolder van een dirigent slapen." Fabiann staat op uitbarsten. "Nooit eens tevreden", fluistert hij naar de_witte, die op zijn beurt knipoogt naar Fabiann. "Bedankt", zegt de manager nadat hij de laatste koffers heeft aangepakt. "Geen dank, ik woon zelf ook in Xuilemveld. Een fijne avond nog." De_witte stapt weer in zijn auto. Fabiann draait zich om en ziet dat D*N en Lucy al naar binnen zijn gelopen. "Wacht op mij!", zegt hij.

LdHMolletje schrikt wakker. "Buh... huh..." Hij kijkt verschrikt om zich heen en ziet Ldewijk naast zijn bed staan. "Ldewijk! Kan je me voortaan normaal wakker maken in plaats van zo'n vreselijke wekker te gebruiken?" Ldewijk zucht. "Sorry, LdHMolletje. De gasten zijn er." Ldewijk loopt n van de vele slaapkamers uit. LdHMolletje vraagt zich af wij hij bedoelt met de gasten, maar realiseert zich dan dat Lucy, D*N en hun manager Fabiann zouden blijven overnachten voor een tijdje. Hij trekt snel zijn nette pak aan en doet zijn haar. Tijd om de gasten te ontvangen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 28-06-2020, 20:04:38
"En... wie ben jij dan precies?", vraagt Lucy op neerbuigende toon aan Ldewijk. "Ik ben Ldewijk, assistent van LdHMolletje en overigens ook violist. LdHMolletje is de dirigent van het orkest uit het dorp." Fabiann knikt. "Ja, dat hadden we al begrepen. Hij woont nogal... ruim." Hij kijkt omhoog, en ziet dat de moderne witte wenteltrap tot zo hoog reikt dat het einde niet te zien is. "Ik woon hier overigens ook, als u zich dat afvroeg.", voegt Ldewijk toe aan zijn verhaal. Lucy lacht. "Dat vroeg ik me niet af." Op dat moment komt LdHMolletje vanaf de tweede verdieping naar beneden lopen, met aan zijn rechterzijde Focus. "Welkom, welkom, welkom mijn beste gasten! Ik voel me vereerd dat ik jullie mag ontvangen hier.", zegt LdHMolletje. "Deze mooie vrouw naast me is Focus, klarinettistte in mijn orkest en n van mijn twee assistenten. De ander hebben jullie net leren kennen, nietwaar?" LdHMolletje en Focus bereiken de begane grond. D*N kijkt met open mond naar Lucy. "Lucy, kan het kloppen dat..." Lucy knikt. "Ik had het ook al gezien."

Dat was aflevering 2, weer een extra lange aflevering! We blijven weer met heel wat vragen zitten. Zullen Brent en Chardo voor ophef gaan zorgen in Xuilemveld? Zullen Lucy en D*N van hun tijd in het dorp genieten, of zullen ze het liefst zo snel mogelijk weer vertrekken? En wie is nou die burgemeester? Zal Fabiann alles in goede banen kunnen leiden? Wat zullen LdHMolletje, Focus en Ldewijk voor rol gaan spelen in het leven van de "celebrities"?

Maar... de vraag van deze keer is...
Waarom zijn Lucy en D*N zo verbaasd?
A: Focus lijkt exact op Ariana Grande
B: Er staat een cameraploeg achter het raam
C: LdHMolletje heeft zijn pantoffels nog aan
D: LdHMolletje heeft een levensgevaarlijke slang in zijn handen

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m woensdagavond 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 3 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 1-07-2020, 20:05:08
Aflevering 3
D*N en Lucy kijken elkaar nog steeds met open mond aan. "Is er iets mis, beste gasten?", vraagt Ldewijk. "We zijn blijkbaar gevolgd door een cameraploeg", zegt D*N, terwijl hij zuchtend naar het grote raam wijst. Fabiann wordt zichtbaar gerriteerd. "Echt, kunnen we niet gewoon n keer met rust gelaten worden?!" Hij wil al naar buiten lopen om de cameraploeg aan te pakken, maar Focus dringt aan dat zij het doet. "Laat mij maar gaan. U zult nat worden." Ze pakt een paraplu en loopt naar buiten. Ondertussen verwelkomt LdHMolletje de gasten. "U zult hier prettig kunnen verblijven, daar zorgen wij voor." Lucy kijkt hem argwanend aan. "Dat mag ik hopen." Twee minuten later keert Focus terug. "Ze zijn weg. Ik heb gedreigd om de politie te bellen." D*N kijkt Focus vragend aan. "Cameraploegen gaan nooit weg. Ik weet zeker dat we ze vroeg of laat nog tegen gaan komen."

Bjornn komt geshockeerd de keuken uit gerend, terwijl het hele restaurant naar Daisy en Nieky kijkt. "Wat is er aan de hand?!", vraagt Bjornn. Hij krijgt bijval van zijn collega-ober wouterv. "Is alles naar wens hier?" Daisy knikt. "Eh... eh, ja.. ja." Nieky schudt zijn hoofd. "We komen er net achter dat we op de middelbare school bij elkaar in de klas hebben gezeten. Ik was het totaal vergeten, Daisy." Wouterv zucht. "Kan het niet wat stiller dan? Zo shockerend is dat toch niet?" Bjornn en wouterv lopen hoofdschuddend terug naar de keuken. "Ik begin je me langzaam weer te herinneren. Zaten we niet in dezelfde klas bij Engels?", vraagt Nieky. Daisy knikt. "Ja, ik herinner het me ook weer. Het is al zo'n 20 jaar geleden, dus zo gek is het ook weer niet dat we het waren vergeten." Nieky lacht. "We hadden dan ook een heel raar leerjaar, weet je nog? Al die bijzondere types..." Daisy knikt. "Ja, maar jij viel ook altijd wel op hoor. Ik vond je toen al bloedknap!" Nieky bloost, maar ineens begint er iets te dalen. "Eerlijk gezegd herinner ik me jou ook nog wel. Jij had toch altijd ruzie met die ene vriendin van je?" Er klinkt gezucht. "Ik had gehoopt dat iedereen dat was vergeten", zegt Daisy. "Laten we het over iets anders hebben."

Ondertussen staan de drie scholieren, Hulpdakdekker, en Starlight nog bij het lijk van Ycaris, op een paar minuten lopen van het restaurant. Starlight is ontroostbaar. "Ycaris dood, hoe kan dat?" Hulpdakdekker probeert haar te troosten, maar dat is een lastige klus. "Rustig Starlight, we kunnen er niets aan veranderen. Ze was al maanden vermist en nu is dat in ieder geval opgelost", zegt hij. Vermoljoen is nieuwsgierig naar Ycaris. "Wie was zij dan?", vraagt hij. B&W denkt haar te kennen. "Was ze niet een vriendin van Daisy?" Hulpdakdekker knikt. "Ja, een goede vriendin van Daisy. Ze had haar eigen kledingwinkel hier in het dorp." Jacco's kijkt verbaasd. "En ze is maanden vermist geweest? Het dorp is zo klein, hoezo heeft niemand iets gezien?" Starlight is langzaam gestopt met huilen. "Niemand weet het, het is zo raar. Ze was altijd zo aardig als ze langs kwam in mijn kantoor om Daisy te spreken."
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 1-07-2020, 20:06:03
Fabiann opent de deur naar zijn kamer. "Jeetje, wat is het her mooi zeg", zegt hij tegen Ldewijk. "Bedankt. Focus heeft deze kamer schoongemaakt. Ik zal het aan haar doorgeven. Een fijne nacht, meneer Fabiann." Ldewijk doet de deur dicht en laat Fabiann, die verbaasd om zich heen kijkt, alleen. Hij checkt de badkamer die grenst aan zijn slaapkamer en ziet dat die ook spik en span is. "Het is hier net een hotel", fluistert hij. Als hij terug loopt naar slaapkamer hoort hij dat het slot van zijn slaapkamerdeur dicht wordt gedraaid. Fabiann loopt snel naar de deur en probeert die tevergeefs open te trekken. Na een paar minuten gaat hij op het hemelbed liggen en valt hij als een blok in slaap, terwijl D*N en Lucy het moeten doen met twee matrassen op de zolder van het gigantische huis.

De volgende ochtend arriveert Daisy al vroeg op haar werk. Ze heeft een leuke avond gehad, maar het is een stuk later geworden dan verwacht. Als ze de deuren van haar supermarkt opent en naar binnen loopt, ziet ze dat Starlight al druk aan het werk is. "Starlight? Wat doe jij hier zo vroeg?", vraagt ze verbaasd. Starlight komt nog half in shock op Daisy af rennen. "Heb je het niet gehoord?! Ik heb geen oog dicht gedaan vannacht! Ze hebben Ycaris gevonden, in een vuilniszak! In n van de containers naast de winkel!" Daisy kan niet geloven wat Starlight haar net heeft verteld. "Wat?!" Net op dat moment komen rechercheurs Convans en Niuno de supermarkt binnen lopen. "We zijn nog gesloten!", roept Daisy woedend. "Recherche. Wij zijn hier vanwege het lijk dat gisteren is gevonden naast uw winkel", verklaart Convans. Niuno vult hem aan. "Wij zouden u graag een paar vragen stellen."

Nadat ze ontbeten hebben, heeft Fabiann D*N en Lucy meegenomen naar de sportschool om de hoek van het pand van LdHMolletje. "D*N, Lucy, dit is SpacyColours." SpacyColours geeft D*N en Lucy een hand. "Hij zal jullie de komende twee weken goed voorbereiden voor het optreden." Lucy kijkt verbaasd. "Sinds wanneer hebben wij nou weer voorbereiding nodig? We treden al jaren op!" Fabiann zucht. "Weet je nog voor wie je gaat optreden?" SpacyColours lacht. "Wees niet bang, we gaan gewoon wat sporten soms." D*N en Lucy kijken elkaar geschrokken aan. "Sporten? Fabiann, please, doe ons dit niet aan!" SpacyColours stelt voor om gelijk te beginnen. "Kies allebei maar een loopband, gaan we eens kijken hoe goed jullie conditie-" Net voordat hij zijn zin af wilde maken, greep de televisie bovenin de sportzaal zijn aandacht, en dan net name de tekst onderin het beeld.

We blijven weer met veel vragen achter! Waar had Nieky het nou precies over? Is de cameraploeg echt weg? Waarom werd de slaapkamerdeur van Fabiann op slot gedraaid? En wie deed dat? Wat kan Daisy vertellen aan rechercheurs Convans & Niuno? Hoe lang zal het nog goed blijven gaan tussen D*N, Lucy en Fabiann? Zal SpacyColours voor wat vrede kunnen zorgen?

Maar de vraag van vandaag is... wat staat er onderin het beeld dat SpacyColours zo laat schrikken?
A: "Genodigden ontvangen vandaag uitnodiging voor feest burgemeester"
B: "Vingerafdrukken gevonden op moord-vuilniszak"
C: "Nog een lijk gevonden in Xuilemveld"
D: "Vogel poept op handtas Sylvie Meis"

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m vrijdagavond 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 4 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 3-07-2020, 20:02:49
Aflevering 4
"Lees ik dat nou goed?" SpacyColours staart met open mond naar het televisiescherm. "Nog een lijk gevonden?" D*N schrikt. "Hoezo ng een lijk?" Er valt een stilte, maar Fabiann zucht. "Volgen jullie twee het nieuws berhaupt wel eens? Gisterenavond is er een lijk opgedoken in het dorp. En nu dus blijkbaar nog n." Lucy schudt haar hoofd. "Nee, nee hoor. Nee, ik blijf niet nog langer in dit dorp." SpacyColours begint te panikeren. "SSST! Ze gaan zo zeggen van wie het lijk is! Kijk, luister..."

Terwijl LdHMolletje bezig is met zijn ochtendritueel, twee uur mediteren, maken Ldewijk en Focus de slaapkamers schoon. "Ik vind onze gasten erg... opvallend", zegt Ldewijk. "Ze gedragen zich alsof ze... wereldberoemd zijn." Focus lacht. "Misschien zijn ze dat wel, wie weet. Wat zouden ze voor hun geld doen?" Ldewijk is druk bezig met het opmaken van het bed en vindt een stapel visitekaartjes op het nachtkastje. "Wacht, ik heb iets. Een visitekaartje." Hij leest voor wat er op staat: "Manager van diverse artiesten en influencers. Mijn naam is Fabiann." Onderin staan een telefoonnummer en e-mailadres. "Meen je dat? Dan zijn ze dus echt beroemd! Dit met LdHMolletje weten.", zegt Focus. Ldewijk waarschuwt haar. "We kunnen Dhr. LdHMolletje nu niet storen. Hij is druk bezig met zijn meditatiesessie." Focus zucht diep.

"Dus... waar zullen we beginnen?", vraagt Niuno aan zijn collega Convans. "Bij het feit dat de vuilniszak in een container van deze supermarkt lag. Hoezo is dat?", vraagt hij aan Daisy en Starlight. Starlight is zelf nog steeds in shock van gisterenavond. "Wij zijn onschuldig!" Niuno schudt zijn hoofd. "Dat was niet de vraag." Hij richt zijn ogen op Daisy. "Ik zou het niet weten.", zegt ze. Convans begint ongeduldig te worden. "Natuurlijk niet." Terwijl Daisy een slok water neemt, begint Starlight het op te nemen voor Daisy. "Ycaris was een hartstikke goede vriendin van haar! En ook van mij trouwens! We zouden haar nooit iets aandoen." Niuno knikt. "Dat weten we. We zijn al een jaar bezig met deze zaak, al sinds ze plotseling verdween." Dan gaat zijn telefoon. Hij neemt op. "Met Niuno. Wat? Oke, we komen." Starlight kijkt verbaasd. "Wat is er?!" Niuno grijpt zijn sleutels en loopt de winkel uit. "Convans, meekomen!"
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 3-07-2020, 20:04:32

"LdHMolletje? Mag ik je even storen?" Focus ziet dat hij zijn yogamat eindelijk oprolt. "Natuurlijk. Wat is er aan de hand?" Focus baalt dat Ldewijk haar niet bij wilde staan. Hij vond dat ze nog te druk waren met schoonmaken, maar Focus wilde het zo snel mogelijk vertellen. "Die Fabiann is de manager van die andere twee! Ze zijn een beroemd zangduo!" LdHMolletje grinnikt. "Was dat het?" Hij loopt met zijn yogamat uit de grote hal, richting de slaapkamer. Focus volgt hem. "Hoezo? Vind je het niet shockerend?" LdHMolletje schudt zijn hoofd. "Dit wist ik al lang, lieve Focus. Ik wil trouwens een nieuwe yogamat." Focus wordt onrustig. "Heb je er dan geen seconde over nagedacht waarom ze in Xuilemveld zijn?! Die gaan natuurlijk optreden op het feest van de burgemeester!" LdHMolletje fronst en begint zich te realiseren wat Focus net heeft gezegd. "Dat... dat kan niet. Dat horen wij te doen!" Focus lijkt opgelucht. "Hh, precies! Dat is wat ik je wilde zeggen!" Ze kijkt hoe LdHMolletje weer terug loopt naar de hal en zijn mat uitrolt. "Ik moet opnieuw mediteren!", schreeuwt hij.

"Zijn we op het juiste adres?", vraagt Convans aan Niuno. Hij stopt de auto. "Ja, hier woont de huishoudster. Miek1999 is haar naam." De twee agenten stappen uit en kloppen op de zijdeur van het kasteel. "Miek1999, open de deur! We weten dat je hier nu alleen woont. Een dorpsbewoner heeft je gespot." Er komt geen reactie. "Open de deur!", schreeuwt Convans nogmaals. Nadat het nog eens tien seconden stil blijft, trapt hij de deur van het kasteel van Sanmol in. Beide heren pakken hun wapen en lopen er mee naar binnen. "Miek1999, waar je ook bent, je wordt verdacht van de moord op Sanmol en Ycaris!"

Ergens in een kleine kamer bovenin het kasteel zit Miek1999 verstopt. Ze is als de dood voor de twee politieagenten, maar nog banger om de waarheid te moeten vertellen. Terwijl Niuno en Convans dichterbij komen, denkt Miek terug aan het laatste gesprek tussen Ycaris en Sanmol.

"Geef me het! Ycaris, het is van mij!" Ycaris schudt angstig haar hoofd. "Luister, Sanmol, ik heb het gevonden. Zoals afgesproken. Het is van mij." Sanmol begint boos te worden. "Nee, het is van mij! Ik hoor het te hebben!" Ycaris loopt langzaam achteruit, richting de zijdeur van het kasteel. "Ik ga nu naar mijn auto, ok? Ik zie je snel, Sanmol." Sanmol doet een stap in haar richting. "HET IS VAN MI-"

Op dat moment wordt Sanmol neergeslagen. Miek1999 krijgt vanuit een klein raampje vanaf de bovenverdieping alles mee...


Miek1999 begint te huilen, omdat ze haar baas mist. Sanmol en zij waren niet alleen bewoner en huishoudster, maar inmiddels ook goede vrienden.

"Pssst, Niuno, ik hoor iemand snikken", hoort Miek Convans zeggen. Ze sluipt zo snel mogelijk in een hoekje en zoekt naar mogelijkheden om te voorkomen dat ze wordt opgepakt. Ineens krijgt ze een ingeving...

Dingen worden langzaam duidelijk... maar toch zijn er nog een aantal vragen. Zal er een strijd ontstaan tussen team LdHMolletje en team Fabiann? Geloven Niuno & Convans Daisy en Starlight, en spreken zij de waarheid over hun verleden met Ycaris? Door wie werd Sanmol neergeslagen in de flashback? Waar hadden Sanmol en Ycaris het berhaupt over? En hoe vaak gaat LdHMolletje nog mediteren?

Maar de vraag van vandaag is... wat gaat Miek1999 doen?
A: Ze blokkeert de deur met zware spullen
B: Ze begint tegen de agenten te praten
C: Ze verstopt zich in een kist
D: Ze doet alsof ze dood is

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m maandagavond 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 5 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 6-07-2020, 20:21:59
Aflevering 5
Ondertussen, op andere plekken in Xuilemveld
MaikeMeisje stapt van haar fiets af en zet hem op slot. De sleutel stopt ze in haar jaszak. "Tijd om mijn haar weer eens te verven", zegt ze terwijl ze de deur van kapsalon Hairduck opent. "Hee, MaikeMeisje!" Eigenaresse Molduck is blij verrast. "Het is alweer een tijdje geleden he?" MaikeMeisje knikt. "Ja, dat kun je wel zeggen ja." Ze neemt plaats in de stoel en zucht diep. Tussen het harde werken door is ze stiekem even naar de kapsalon gefietst. Ze had een pauze nodig. "Het is de laatste tijd hard werken op school. Er komen steeds meer leerlingen bij en er is een tekort aan personeel." Molduck knikt. "Hier hetzelfde. Het is dat ik Hautoa heb.' Ze knipoogt naar haar beste medewerker die iemand anders aan het knippen is. 'Anders had ik het niet meer aangekund. Het lijkt wel alsof er tegenwoordig geen kappers meer te vinden zijn."

"Jongens achterin, graag even stil!" Stagiair Lama1997 probeert voor de zoveelste keer orde te scheppen, maar het gaat maar moeizaam. Vooral Vermoljoen is vandaag nogal aanwezig. Hij zit al de hele les te praten en spelletjes te spelen op zijn telefoon, vooral Arcade Games vindt hij leuk. "Vermoljoen, laatste waarschuwing! Telefoon weg of naar de concirge!" Vermoljoen negeert het dreigement van Lama1997 en speelt gewoon verder, niet beseffende dat hij nu echt te ver is gegaan. Lama1997 kijkt naar Nieky, die vanuit achterin de klas de les beoordeelt, en ziet dat Nieky hem een knikje geeft als teken van goedkeuring. "Genoeg! Vermoljoen, ga je maar melden bij de concirge!" Vermoljoen had dit niet verwacht en staat geshockeerd op. Hij loopt het lokaal uit en de hele klas wordt stil. De rust is wedergekeerd.

"Ik weet niet of je het al gehoord had, maar d'r is nog een lijk gevonden, Molduck!", zegt Hautoa. MaikeMeisje kijkt Molduck met open mond in de spiegel aan. "Wist jij dit al wel?", vraagt Molduck aan MaikeMeisje. "Nee, natuurlijk niet! Waarom denk je dat ik zo verbaasd ben?" Hautoa gaat met haar hand door haar roodgeverfde haren, terwijl de klant in de stoel voor haar ongeduldig heen en weer beweegt, maar ook aandachtig meeluistert. "Wil je weten wie het is?", vraagt Hautoa aan haar medekapster, die direct ja knikt. "Sanmol. Vers van de pers!" MaikeMeisje slaat haar hand voor haar mond en Molduck schrikt zich een hoedje. "Meid, dit meen je niet! Ycaris n Sanmol? Hadden die twee niet ruzie?" Terwijl Hautoa knikt, kijkt MaikeMeisje de twee vragend aan. "Ruzie?" Er klinkt gelach. "Wist je dat niet? Nouja, wij als kapsters krijgen hier natuurlijk ook alles te horen h. Goed, Molduck en ik zullen het voor een klein deel naspelen", zegt Hautoa.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 6-07-2020, 20:23:32
"Sanmol, je mag best mee, maar het wordt gevaarlijk. Heel gevaarlijk", zei Ycaris.
"Gevaarlijk, hoezo?"
"Daar kan ik geen uitspraken over doen. Dat weet je."
Sanmol zuchtte. "Mens, hoezo ben je de laatste tijd zo mysterieus?"
"Omdat ik een opdracht heb gekregen. De belangrijkste ooit."
"Vertel!"
"Dat kan niet."
Sanmol werd kwaad en pakte een appel uit zijn boodschappentas, die hij op Ycaris gooide. "Doe gewoon normaal!" Toen liep hij weg.


"En daarna dwong Sanmol haar het aan hem te geven. Toen werd hij neergeslagen en verdween Ycaris van de aardbodem! Toen Sanmol weer bij bewustzijn kwam, was ze plots weg. Dat was ze wel vaker trouwens, dan dook ze na een tijdje ineens weer op.", verklaart Molduck. "Het staat weer prachtig Maike! Dat is dan vijfentwintig euro."

Vermoljoen klopt op de deur van het hok van de concirge. De deur wordt al snel geopend. "Goededag jongen, wat is er?", vraagt Ricardo. "Ik ben er uit gestuurd." Ricardo zucht. "Alweer? Door wie?" "Door die nieuwe stagiair van bio, niet te geloven h? Wat een sukkel." Er klinkt gelach vanaf Ricardo's kant. "Goed, ga de aula maar schoonmaken. Hier heb je een bezem, en stoffer en blik." Vermoljoen merkt dat hij moe is, maar weet dat er niets anders op zit dan doen wat de concirge zegt. Vijf minuten later is de les officieel voorbij, maar Ricardo zegt dat Vermoljoen door moet gaan met vegen. "Ik zie in je rooster dat je een tussenuur hebt, dus je hebt genoeg tijd." Op dat moment komt MaikeMeisje gehaast de school binnen lopen. "Wat zit je haar leuk", zegt Ricardo. "Dankje. Ricardo, heb je het al gehoord? Sanmol is dood. Nog een lijk!" Ricardo schrikt. "Sanmol?!" Vanaf een afstandje luistert Vermoljoen ze af. Hij wil alle details horen.

"Bedankt voor het knippen. Een fijne dag nog." Hautoa zegt haar klant gedag en hij loopt de kapsalon uit. "Wat een vreemde vent!", zegt ze lachend tegen Molduck. "Ik heb hem hier nog nooit eerder gezien."

De klant loopt de winkel uit en noteert wat dingen in zijn telefoon. Hij is opgelucht dat hij op precies het juiste moment is gekomen. Dan wordt hij ineens gebeld. Hij begint het gesprek. "Goededag, waarvoor belt u? U spreekt met ..."


Drie nieuwe personages! En een hoop vragen. Zullen Molduck en Hautoa nog meer informatie te horen krijgen over de moorden? Weet Lama1997 zijn nieuwe positie als strenge stagiair te behouden, of valt hij terug in zijn oude rol als slappe hap? Wat gaat Vermoljoen doen met wat hij hoort in het gesprek tussen Ricardo en MaikeMeisje?

Maar de echte vraag van vandaag is natuurlijk... wie is de geheimzinnige klant?
A: Brent
B: De_witte
C: Hulpdakdekker
D: Een nieuw personage

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m woensdagmiddag 17:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 6 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 8-07-2020, 17:03:11
Aflevering 6
Miek1999 kijkt wanhopig om haar heen, maar krijgt ineens een ingeving. Ze begint tegen de agenten te praten. "Help, help, help! Ik krijg een hartaanval!" Convans kijkt Niuno bezorgd aan. "Snel, we moeten haar helpen." Niuno knikt. Samen proberen ze deur in te trappen. Ondertussen begint de kist in de hoek van de kamer te openen. "Help, ik heb een hartaanval!", herhaalt ze. "We komen eraan, hou vol! Convans, bel 112!", commandeert Niuno. Terwijl Convans zijn telefoon pakt, heeft Niuno de deur al bijna ingetrapt. "Gaat het nog goed met je, Miek1999?" Miek besluit net te doen alsof ze dood is. Dat past precies in haar plan. Ze geeft dan ook geen reactie. "Miek1999?", vraagt Niuno nogmaals. Hij kijkt Convans bang aan. "Ambulance is onderweg", zegt hij tegen Niuno. Samen geven ze nog een laatste duw en eindelijk gaat de deur open. Ze treffen een kleine kamer aan met veel spullen daarin, maar zonder Miek1999. "Waar is ze?!", schreeuwt Convans. "Shit, ze is ons te slim afgeweest. Ze is vast uit dat raam geklommen." Niuno loopt naar het raam en kijkt er door heen. Convans volgt hem. "Ik zie buiten niemand hoor." Ze horen niet dat er inmiddels achter hun rug een kist wordt geopend. Miek1999 sluipt langzaam naar de twee agenten toe, met in haar handen een honkbalknuppel. Ze is nog net op tijd, want terwijl Convans zich omdraait, slaat ze hem op zijn hoofd. Hij valt op de grond. Niuno schrikt, maar is niet snel genoeg: ook hij wordt neergeslagen door Miek1999. Ze vlucht naar beneden: ze moet hier zo snel mogelijk weg.

"U spreekt met PutyourHANSup!", zegt de man die net kapsalon Hairduck uit is gestapt. "Oh, burgemeester, wat fijn dat u belt. Ik ben inderdaad degene die de versiering verzorgt voor uw feest, ja, dat klopt. Of ik overmorgen even langs kan komen? Tuurlijk. Tot dan." Hij hangt op en loopt richting zijn auto.

Ambulancemedewerker GerritDeBloempot kijkt verbaasd. "Waarom doet er niemand open?", vraagt hij aan zijn collega. Ook die snapt er niks van. Op dat moment horen ze de zijdeur van het kasteel open gaan. "Hallo, mevrouw, is alles ok? Er is gebeld voor een ambulance." Ze kijkt GerritDeBloempot vragend aan. "Alles goed, vast verkeerd adres!" Miek loopt snel richting de straat. "Zeg, is dat niet die huishoudster van die dode man?", vraagt GerritDeBloempot aan zijn collega. Hij ziet dat Miek angstig kijkt en weg loopt. "Er is hier iets mis. Ik bel een vriend van me."
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 8-07-2020, 17:03:41
Hulpdakdekker is blij dat GerritDeBloempot hem heeft gebeld. Eindelijk wordt hij niet in de weg gezeten door de politie en kan hij zelf een zaak oplossen. Hem is verteld dat Miek1999 in de richting van kapsalon Hairduck liep, dus hij zit daar nu in zijn auto te wachten. Uit het niets ziet hij Starlight de kapsalon verlaten. "Dat is waar ook'", denkt hij. "Ze had vandaag een afspraak." Starlight herkent zijn auto niet, maar zodra hij het raampje open draait en haar roept, komt ze direct op hem af lopen. "Wat doe jij hier?" Hulpdakdekker heeft geen tijd om antwoord te geven, want hij ziet Miek1999 een steegje in sluipen. Hij stapt uit en rent op haar af. "Miek1999! Hier blijven!" Hij rent haar achterna en weet haar bij haar arm te grijpen. "Ik ben geen politie, maar ik heb er wel kennissen. Vertel me alles over de moord op Ycaris en Sanmol!" Miek1999 begint te huilen. "Laat me met rust! Ik weet niks!" Hulpdakdekker gelooft haar niet. "Vertel het me! Nu!" Miek1999 blijft ontkennen. "Goed, dan bel ik de politie!", zegt hulpdakdekker als dreigement. Helaas voor allebei heeft Molduck de politie al gebeld. Hautoa, Starlight, en zijzelf staan vanaf een afstandje te kijken. "Zij heeft vast Sanmol gedood! Het is haar huishoudster!", zegt Hautoa. De politie komt aanrijden. Convans en Niuno stappen uit, allebei met nog net geen hersenschudding. "Het spel is over", zeggen ze tegen Miek1999. Ze nemen haar mee in een busje en laten hulpdakdekker teleurgesteld achter. Hij heeft weer geen nieuwe informatie.

"Het is dat de ambulancemedewerkers argwaan kregen, anders hadden ze ons nooit gevonden en zaten we voor altijd opgesloten in dat kamertje!", zegt Convans tegen Miek1999. "Je gaat de gevangenis in, dat begrijp je zelf ook wel, mag ik hopen?" Miek1999 knikt. "Je wordt verdacht op de moord van Ycaris en Sanmol en bent schuldig aan mishandeling van twee politieagenten." Ze schrikt van de woorden van Niuno. "Ik heb ze niet vermoord! Echt niet!" Convans lacht. "Tuurlijk niet. We gaan je zo naar de gevangenis brengen. Bereid je maar vast voor op een lastige tijd."

Twintig minuten later arriveert het busje met daarin Miek1999 bij de gevangenis. Gevangenisdirecteur Gupp staat ze buiten al op te wachten. "Hoi Convans en Niuno, jullie hebben er weer n voor me, zie ik?" Hij lacht geniepig. Convans lacht terug. "Jazeker. Twee moorden gepleegd en twee agenten mishandeld. Miek1999, een simpele huishoudster!" Miek wordt het busje uit begeleid door Niuno. Gupp stelt zich voor. "Dag Miek1999, mijn naam is Gupp. Welkom in onze vrouwengevangenis. Je zal je hier vast vermaken." Hij vraagt aan een bewaker of hij haar mee wil nemen. "Bodejos, begeleid jij Miek naar haar cel?" Bodejos knikt en neemt Miek mee, terwijl Convans, Niuno en Gupp nog napraten over wat er vandaag allemaal is gebeurd.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 8-07-2020, 17:05:01
"Maak je maar geen zorgen hoor, het komt wel goed", zegt Bodejos tegen een emotionele Miek. "Je hebt een hartstikke fijne celgenote. Ze zit hier vanwege diefstal en illegale handel. Motoren." Bodejos opent de celdeur. "Swifty, dit is je nieuwe celgenote, Miek1999." Swifty staat op van haar bed en geeft Miek een hand. "Dag, ik ben Swifty." "Miek." "Nou Miek, welkom. We zullen het nog een tijdje met elkaar uit moeten houden, vrees ik." Als Bodejos weg loopt, verandert de gezichtsuitdrukking van Swifty. "Luister goed naar wat ik zeg. Je gaat het volgende voor me doen. Je ....."

Een heftige aflevering voor Miek! Met een aantal nieuwe personages en een cameo van GerritDeBloempot. Zal Hulpdakdekker de moorden nog verder gaan onderzoeken? Of heeft Miek de moorden wl gepleegd? Hoe zal Gupp haar gaan behandelen? Kan Bodejos een rots in de branding zijn? Of haar celgenote?

Maar de vraag van vandaag is... wat moet Miek voor Swifty gaan doen?
A: Drugs halen in een andere cel
B: Een wapen van Bodejos stelen
C: Op de alarmknop drukken
D: Een tunnel graven

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m zaterdagavond 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 7 verschijnen.

Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 11-07-2020, 22:20:17
Aflevering 7
"Je gaat een gat in die muur graven, daar", zegt Swifty terwijl ze naar het bed van Miek wijst. "Naast deze cel zit de ruimte waar de bewakers de gevangenis verlaten. Een tunnel naar daar, we slaan een bewaker neer, en we zijn weg hier." Miek1999 begint zenuwachtig te worden. "Eh... ik weet niet... eh, nou..." Swifty begint nogal dominant te lachen. "Je weet dat het hier geen fijne tijd gaat worden als je niet naar mij luistert, toch?" Miek1999 knikt. Swifty geeft haar een mini-schepje. "Deze is zeldzaam hier binnen. Verlies hem niet! En nu, aan het werk. Ondertussen ga ik een boek lezen. Ik sta op de uitkijk. Succes meid!" Miek1999 schuift haar bed opzij en begint cement uit de muur te graven. Het gaat langzaam, maar Swifty klaagt niet: zij geniet van haar avondje rust.

Ondertussen is in het mooiste en grootste huis van Xuilemveld de eettafel netjes gedekt. Focus en Ldewijk zijn bezig met het serveren van het eten. "Lieve assistent en assistente, kom er zo ook bij zitten. We gaan gezellig samen eten, met iedereen dus.", zegt LdHMolletje. Ldewijk knikt. "Dat is goed, dhr. LdHMolletje." Lucy, D*N, en Fabiann schuiven aan aan tafel, alle drie netjes gekleed. "Wat een prachtige rode galajurk, mevrouw Lucy", zegt LdHMolletje. "U lijkt net een operazangeres." Lucy kijkt hem aan alsof hij gek is. "Ik heb liever dat je gewoon Lucy zegt. En je weet dat ik zangeres ben? Opera zing ik dan net weer niet." LdHMolletje lacht. "Ja, daarvan ben ik zeker op de hoogte." Ldewijk en Focus zetten een aantal flessen dure wijn en een aantal mooie glazen kannen water op tafel. Ook zij gaan nu zitten. "Daarover gesproken, meneer Fabiann, wat doet u eigenlijk in dit dorp? Gaat u hier optreden?" Fabiann knikt. "Mijn twee pupillen gaan hier optreden, ja. Op het feest van de burgemeester." LdHMolletje kijkt hem strak aan. "Goh, wat leuk."

De klok slaat 9. De lantaarnpalen verlichten de straten, maar toch is het erg donker. SpacyColours sluit de deur van zijn sportschool en draait de deur op slot. Na een lange dag is het eindelijk tijd om naar huis te gaan. Terwijl hij naar zijn auto loopt, ziet hij dat er twee vreemde mannen uit een donkerblauwe Mercedes stappen. Hij kijkt ze argwanend aan en loopt rustig door naar zijn auto. Uit het niets begint n van de twee mannen hem te roepen. "Bent u SpacyColours?", hoort hij. Hij loopt door. "Hallo, SpacyColours?" Misschien zijn het nieuwe klanten die ewn afspraak willen maken, denkt hij. Als hij bij zijn auto is besluit hij om te draaien. "Ja, dat ben ik." Hij staat nu op zo'n twintig meter afstand van de mannen. "Ik zal me even voorstellen", zegt n van de twee mannen. "Mijn naam is Brent." Hij loopt op SpacyColours af. "Als het goed is bent u de personal trainer van D*N en Lucy?" Ook Chardo komt nu naar SpacyColours toe lopen. "Wij zijn goede vrienden van ze. Zou u ons kunnen bellen wanneer ze hier weer zijn?" SpacyColours opent snel de deur van zijn auto en stapt in. Hij doet de alles op slot en start de auto. "H! Negeer ons niet!", roept Chardo. "Ze vinden het vast leuk om ons weer te zien!" SpacyColours vertrouwt ze niet en rijdt weg. "Geen zorgen Chardo, nog genoeg mogelijkheden", zegt Brent.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 11-07-2020, 22:22:55
Focus, LdH, Ldewijk, Lucy, D*N, Fabiann
"Goed, het is tijd om te gaan slapen", zegt Lucy. "Ik ben kapot." D*N kijkt haar aan en knikt. "Ik ook, die wijn kickt wel in, ik heb het bloedheet." LdHMolletje knipoogt naar Ldewijk, die een klein glimlachje op zijn gezicht heeft. "Ja, ik ga ook slapen." Focus kijkt hem vragend aan. "Maar we moeten de tafel nog afruimen?" LdHMolletje lacht. "Dat doen jullie morgen maar. Het is al laat." Focus kijkt hem dankbaar aan. "Fijn, dan ga ik ook slapen. Welterusten allemaal." D*N, Lucy, Focus en Ldewijk staan alle vier op. Alleen Fabiann en LdHMolletje zitten nog aan tafel. "Dus, optreden bij de burgemeester, wat een eer!", zegt LdHMolletje, die in tegenstelling tot Fabiann geen druppel heeft gedronken. "Ja, zeker. Wie is die vent eigenlijk?" Hij schenkt nog wat wijn in. "Vent? Je kent hem toch wel?" Fabiann denkt even na en weet dat ineens weer wie hij bedoelt. "Ohjaaaaa, tuurlijk! Die man met macht, macht, en macht." LdHMolletje glimlacht. "Ach, er zijn in dit dorp wel meer mensen met macht. Een fijne nacht, Fabiann." Hij staat op en loopt de eetkamer uit.

DE VOLGENDE DAG

"Wat fijn dat je tijd had om even te lunchen", zegt Daisy tegen Nieky. "Tuurlijk. Onze eerste date was zo gezellig, dat ik het aanbod voor een tweede niet af kon slaan." Daisy glundert helemaal. "Hoe gaat het op werk?", vraagt Nieky. Terwijl wouterv het eten brengt, begint Daisy begint te zuchten. "Het is zwaar de laatste dagen. Er zijn twee lijken in onze containers gevonden." Nieky kijkt bezorgd. "Die lijken zijn..." Daisy knikt. "Ja, Sanmol en Ycaris. Toevallig dacht ik laatst nog aan een gesprek tussen ze in onze winkel van een tijd geleden."

"Ik vertrek morgen", zegt Ycaris tegen Sanmol. "Morgen al? Pas je wel goed op?" Ycaris lacht. "Ja-haaa! Wat kan er nou gebeuren?" Sanmol schudt zijn hoofd. "Zo veel! Er kan van alles gebeuren!" Daisy luistert vanaf een afstandje mee. Ze hoort alles en begint te bellen. "Hoi, mrchipie, ze vertrekt morgen. Is onze reiziger er ook klaar voor? Als ik het zo voor, wordt het een lange tocht, ben ik bang. Ok. Ik spreek je snel."

Het is rustig in de aula. Er zitten slechts drie leerlingen."Jongens, er is iets groots aan de hand. Ik hoorde een gesprek tussen concirge Ricardo en MaikeMeisje. Die twee lijken? Allebei moord. Er is een huishoudster opgepakt, maar Ricardo en Maike denken dat er meer aan de hand is", zegt Vermoljoen tegen B&W en Jacco's. "Wat dan?", vraagt B&W. "Iets met allebei de slachtoffers. Vroeger hadden ze ruzie, ofzoiets." Jacco's kijkt verbaasd. "Maar... Ycaris en Sanmol waren toch goede vrienden?" Ineens horen de drie een stem. "Dat klopt. Maar het is niet aan jullie om dat uit te zoeken."

Een interessante aflevering... wat gaan Brent en Chardo nog meer proberen? Zal Miek betrapt worden? Gaat het LdHMolletje lukken om "zijn" plek te veroveren op het feest van de burgemeester? Zal Nieky ooit doorhebben dat hij aan het daten is met de moordenaar van Sanmol? Wat voor rol heeft mrchipie nou in de zaak Sanmol/Ycaris?

En de vraag van vandaag is... door wie is het drietal afgeluisterd?
A: Ricardo
B: MaikeMeisje
C: Lama1997
D: Hulpdakdekker


In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m dinsdagavond 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 8 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 14-07-2020, 20:02:51
Aflevering 8
Ondertussen, in Xuilemveld-noord
PutyourHANSup! belt aan. Hij is onder de indruk van de rijkdom dat het huis uitstraalt. De voortuin heeft een grote fontein en een groot standbeeld van de burgemeester. Het lijkt er sterk op dat de burgemeester iemand is met veel macht, om het nog zachtjes uit te drukken. Maargoed, PutyourHANSup! is op een speciale missie. De deur gaat open. "Wie bent u?", vraagt de man in de deuropening. "Mijn naam is PutyourHANSup! Ik zou langs komen voor de versiering van uw feest, meneer de burgemeester." De burgemeester herinnert zich ineens het telefoongesprek. "Dat is waar ook. Kom verder. Noem me trouwens maar Mr. Chipie"

Miek1999 ligt op haar bed een boek te lezen. Haar celgenote Swifty heeft kantinedienst. Uit het niets verschijnt Bodejos ineens voor haar celdeur. "Miek1999, meekomen." Hij grijpt Miek bij haar arm en vertelt haar dat de directeur haar wil spreken. "Kennismaking", zegt Bodejos. Een groot aantal gevangenen kijkt Miek aan, terwijl ze samen met Bodejos richting het kantoor van de directeur gaat. Ze hoort gefluister en begrijpt dat meer dames deze kennismaking hebben moeten ondergaan.

Eenmaal aangekomen bij het kantoor opent Bodejos de deur voor haar en loopt weer weg. Gupp zit al te wachten in zijn stoel. "Ach, Miek1999!" Hij staat op en geeft Miek een hand. "Nogmaals hartstikke welkom in deze gevangenis. Hoe bevalt het tot nu toe?" Gupp doet de deur dicht. Hij pakt twee champagneglazen en opent een fles. "Tot nu toe wel ok", zegt Miek. "Wel ok? Moet ik me zorgen maken?" Miek schudt haar hoofd. "Nee hoor." Gupp schenkt de glazen bijna helemaal vol en toost samen met Miek. "Op een mooie tijd hier!" Als ze wat gepraat hebben over koetjes en kalfjes, voelt Miek zich een stuk meer op haar gemak. "Zo, tijd voor jou om terug naar je cel te gaan", zegt Gupp. Terwijl ze wachten op Bodejos, geeft Gupp nog een aantal laatste tips. "Werk altijd mee. Wees aardig tegen de andere vrouwen. Maak geen ruzie." Bodejos opent de deur en neemt Miek mee. "Oh, en doe alles wat de directeur je zegt te doen.", zegt hij ten slotte. Miek verlaat Gupp's kantoor. Gupp kijkt met een brede glimlach naar buiten.

"Goed, vooral veel witte versiering dus", zegt PutyourHANSup! "Ja. Ballonnen, slingers, tafelkleden: alles." Mrchipie is helemaal vrolijk door het gesprek met PutyourHANSup! Alles is geregeld en hij is klaar voor het feest. "Goed, dan kom ik op de dag zelf naar uw huis toe. We versieren alles en zorgen dat alles op tijd klaar is voor het feest. Hoe laat komen de gasten?" "Rond 17.00." PutyourHANSup! knikt. "Komt voor elkaar. Fijne dag nog, meneer de burgemeester." Als Hans het huis verlaten heeft, belt mrchipie Daisy. "Daisy, hoi, heb je tijd om morgen samen met mij de uitnodigingen te versturen?"
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 14-07-2020, 20:03:33
"Vertel me eens meer over die Sanmol en Ycaris! Ik ken ze helemaal niet." Miek1999 kijkt verbaasd naar haar celgenote. "Je kent ze niet?!" Swifty schudt haar hoofd. "Nee. Ik zit hier al een aantal jaar h." Miek1999 denkt diep na en begint dan te vertellen over de twee dode Xuilemvelders.

"Sanmol was rijk, erg rijk zelfs. Hij woonde in een kasteel, met mij als huishoudster. We waren goede vrienden. Hij hielp mensen waar nodig, maar jaloezie speelde ook een grote rol in zijn leven. Geld was belangrijk voor hem. Hij wilde niets liever dan dat. Toen Ycaris, zijn allerbeste vriendin, hem dan ook vertelde over haar zoektocht naar een grote schat, wilde hij stiekem mee. Maar hij vond het te gevaarlijk, dus liet haar gaan. Ycaris keerde na een aantal maanden terug en zei het gevonden te hebben. Wat er verder gebeurde... tja..."

"Klinkt interessant", zegt Swifty. "Maar een schat? Dat komt alleen voor in sprookjes en verhalen!" Miek1999 lacht. "Tja, ik heb het met mijn eigen ogen gezien. Het was echt een schat."

"We hebben het helemaal verprutst." Hoofdredacteur MollenvangR-Art klinkt boos. "Helemaal verpest!" Fotograaf Michael90 schrikt. "Hoezo? Geen goede foto?" "Prachtige foto. Prachtig, michael. Maar we hebben geen nieuws! Dat mens is opgepakt, maar het is al wereldwijk bekend. Die huishoudster is al oud nieuws." Michael is het eens met zijn baas. "Ja, we waren veel te laat. We hadden een foto van haar moeten hebben terwijl ze opgepakt werd, niet eentje waarop ze de gevangenis betreedt." Er klinkt gezucht. "Hopen dat er nog een moord wordt gepleegd." Michael90 schrikt van wat zijn baas zegt. MollenvangR-Art ziet het. "Er gebeurt eindelijk iets, Michael! Come on!"

Swifty zit haar boek te lezen. Met een half oog, want ze zit ook op de uitkijk voor de bewaarders. Achter haar is Miek1999 druk bezig met het verder graven van de tunnel. Het gaat langzaam, maar vast en zeker moet het gaan lukken. Ze hoeven slechts n muurtje door en dan zijn ze vrij. Swifty fantaseert over haar vrijheid: roadtrippen op een motor, heerlijk genieten op het strand met een cocktail, 's avonds eten in een chique restaurant. Het goede leven! Helaas wordt haar dagdroom verstoord door Bodejos die haar laat schrikken. "Celcheck", zegt hij tegen Swifty. Ze schrikt. "Ehm, wat? Waarom?" "Orders van de directeur." Swifty schrikt. Ze zijn verraden. "Nee, nee, ik voel me heel ziek. Bodejos, echt. Doodziek." Bodejos wil bijna weglopen, maar dan komt Gupp aanlopen. "Geen sprake van. Aan de kant!" Hij duwt Swifty opzij en schrikt.

Drie nieuwe personages deze aflevering! Mrchipie is dus burgemeester, maar is hij wel te vertrouwen? Is PutyourHANSup de juiste persoon om de versiering van het feest te regelen? Of heeft hij andere intenties? Is Miek geschrokken van Gupp, of vertrouwt ze hem? Gaan Michael90 en MollenvangR-Art nog wereldnieuws kunnen brengen? En wat is er nou precies gebeurd in het verleden met Sanmol en Ycaris?"

Maar natuurlijk is de vraag van vandaag...

Wat ziet Gupp?
A: Miek die de tunnel graaft
B: Miek met een wapen
C: Miek die bewusteloos op de grond ligt
D: Miek die rustig ligt te lezen

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m donderdagavond 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 9 verschijnen.
[/quote]
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 16-07-2020, 20:18:51
Aflevering 9
Gupp ziet een bewusteloze Miek1999 op de grond liggen. "Snel! Breng haar naar de ziekenboeg", zegt hij tegen Bodejos. Bodejos en een andere bewaarder nemen haar mee en laten Swifty en Gupp in shock achter. "Wat is er gebeurd?!", vraagt Gupp woedend aan Swifty. "Ik weet het oprecht niet!" Gupp slaat met zijn vuist tegen de muur. "Ik weet wat jij van plan bent. Ik krijg je nog wel, Swifty!" Hij keert terug naar zijn kantoor en laat een verbaasde Swifty achter. Wanneer het kan zal ze Miek gaan bezoeken, is wat door haar hoofd spookt.

Vermoljoen, Jacco's en B&W kijken hulpdakdekker verbaasd aan. "Wat doet u hier?", vraagt Jacco's. "Jullie tegenhouden. Stop met het bemoeien met deze zaak! Het is gevaarlijk." B&W moet lachen. "U bent helemaal naar de andere kant van het dorp gekomen om ons te waarschuwen?" Hulpdakdekker schudt zijn hoofd. "Oh, nee, ik kom ook voorlichting geven over mijn vak. Beroepenvoorlichting is vandaag, hebben jullie dat ook niet?" B&W schudt zijn hoofd. "Nee, wij hebben dat vorig jaar al gehad." "Ah, ok. Nou, onthoud wat ik gezegd heb. Bemoei je er niet meer mee, laat het los." Ineens staat Ricardo achter hulpdakdekker. "Waar gaat dit over?", vraagt hij. "Oh. Hallo. Bent u de concirge?" Ricardo knikt. "Ik ben hier voor de beroepenvoorlichting. En ik ken deze jongens goed, sinds vorige week. Het is dat ik ze toevallig hoorde praten." Ricardo kijkt hem argwanend aan. "Waar doelt u op?" Hulpdakdekker laat zijn identiteitsbewijs zien. "Mijn naam is detective hulpdakdekker. Ik doe onderzoek naar de twee moorden, en deze drie jongens zijn maar al wat te nieuwsgierig. Vorige week ontmoette ik ze toen ze het lijk hebben ontdekt. Nou, ik ga naar mijn lokaal, volgens mij is het boven. Tot ziens!" Hulpdakdekker loopt weg en laat de drie jongens verbouwereerd achter. "Ik hoorde jou en MaikeMeisje gisteren praten", zegt Vermoljoen. Ricardo zucht. "Ah. Dat verklaart een hoop. Kom alle drie maar even mee naar hok vanmiddag na school."

In restaurant Tapas Tapas is het gezellig. "Wilt u nog iets te drinken?", vraagt ober Bjornn. Daisy en Nieky bestellen allebei nog een glas wijn. "Eigenlijk heel dom dat ik nu alcohol drink, want ik moet zo weer lesgeven", zegt Nieky. Daisy moet lachen. "Ach, dit kan echt wel joh, twee wijntjes! Trouwens, had je niet een stagiaire?" Nieky knikt. "Ja, hij heet Lama1997. Hij doet het goed hoor, gewoon nog een beetje slapjes af en toe." "Hm, interessant hoor, een stagiair. Ik heb een assistente, Starlight, die doet het perfect." Ober wouterv komt de drankjes brengen. "Alstublieft. Daisy, ik kom vanavond nog ff boodschappen bij je doen! Is het druk op de vrijdagavond?" Ze knikt. "Ja, meestal wel. En Starlight is ook nog eens vrij." Wouterv loopt terug naar de keuken. "Wist je dat Starlight een relatie heeft met een privdetective? Kwam ik vorige week pas achter", zegt Nieky. "Ja, ik ken hem al een tijdje. Hij heeft nog weinig zaken op zijn naam staan hoor, dus het stelt weinig voor." Na een kwartiertje rekenen ze af en vertrekken ze weer. Daisy naar de PLUS, Nieky naar school.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 16-07-2020, 20:19:48
D*N, Lucy, en SpacyColours stappen uit de auto. Ze lopen richting kapsalon Hairduck. "Waarom komt Fabiann eigenlijk niet met ons mee? Ben jij nu onze priv-chauffeur geworden?", vraagt Lucy. SpacyColours kijkt haar gerriteerd aan. "Nee, die manager van jullie belde me om te laten weten dat hij met een kater op bed ligt. Te veel wijn gedronken hoorde ik?" Lucy knikt. "Ja, dankzij die vreemde LdHMolletje." Als ze de deur openen, zien ze twee kapsters achter de balie staan. Allebei de kapsters schrikken zich rot. "Jij... jij bent! Lucy!*, roept Hautoa. "En dat is D*N!", fluistert Molduck. "Ik sta gewoon voor je hoor", zegt D*N tegen Molduck. "Deze twee willen graag een knipbeurt, zodat ze over precies zeven dagen op het hoogtepunt zijn van hun kapsel.", zegt SpacyColours. Hautoa kijkt hem vreemd aan. "Ritueel", zegt D*N. "Nee, daarom ben ik niet verbaasd. Is SpacyColours jullie manager?" Lucy schudt haar hoofd en zucht. "Lang verhaal, kan ik alsjeblieft geknipt worden?" Hautoa neemt Lucy gelijk mee naar een stoel en Molduck doet hetzelfde bij D*N. "Wat leuk dat jullie hier komen zeg, wij komen ook leuk naar het feest", zegt Molduck. "Ja, we mogen het haar van de burgemeester en de presentator van het feest knippen", zegt Hautoa. SpacyColours kijkt haar geshockeerd aan. "Presentator? Wie?"

"Weet je wat Molduck van de week tegen me zei?" Starlight staat spaghetti te maken. Hulpdakdekker zit aan de keukentafel met allerlei papieren. "Hm? Wat zei ze?" "Dat er morgen een celebrity naar Xuilemveld komt!" Hulpdakdekker kijkt haar verbaasd aan. "Huh? Nog meer celebrities? Bedoelt ze niet dat duo uit LA?" Starlight schudt haar hoofd. "Nee, ze had het echt over een andere celebrity. Volgens mij heeft de mrchipie een presentator uit Amerika geregeld voor zijn grote feest. Ik ben benieuwd wanneer de uitnodigingen verstuurd gaan worden, trouwens." Hulpdakdekker focust zich weer op zijn papieren en lacht. "Ik ben bang dat we niet uitgenodigd zullen worden. We behoren tot de plebs in dit dorp, Starlight." Ze zucht. "Dat weet ik. Trouwens, die hele Sanmol-Ycaris zaak is al opgelost! Laat het nou eens los." Ze begint het eten op te scheppen. Hulpdakdekker ruimt zijn papieren op. "Ik weet het, maar... er klopt iets niet. Het is te makkelijk. En waarom zou zijn huishoudster Sanmol vermoord hebben? Miek1999 leek onschuldig." Starlight gaat zitten. "Tja, je kan moeilijk aan iemand zien dat ie een moord heeft gepleegd."

MaikeMeisje, Ricardo en Lama1997 staan de dag te bespreken in Ricardo's hok als Vermoljoen, Jacco's en B&W binnenkomen. "Wat doen zij hier?", vraagt Lama1997 gelijk. "Rustig, ik weet dat we niet uw favoriete leerlingen zijn, maar concirge Ricardo heeft ons gevraagd hierheen te komen", verklaart Jacco's. Ricardo knikt en doet de deur dicht. "Dat klopt. Maike, we moeten de drie jongens, en Lama nu dus ook, vertellen over wat we weten. Vermoljoen heeft al te veel gehoord." MaikeMeisje kijkt Ricardo boos aan. "Nee, het zijn kinderen! Dat kan niet!" Ricardo knikt instemmend. "Je hebt gelijk, maar Vermoljoen heeft al gehoord wat wij gisteren zeiden. We hebben geen andere keuze." Lama1997 snapt er niks van. "Waar gt dit over?" MaikeMeisje zucht. "Ok dan. Weet je wat? Ik ben doodop, laten we morgen afspreken, ookal is het dan weekend. Waar zullen we elkaar ontmoeten? In de school kan niet, die is dicht." Iedereen kijkt elkaar aan en niemand lijkt een plan te hebben. Dan weet B&W ineens iets. "Ik weet het! Laten we afspreken ..."

Zo te zien gaat het in ieder geval goed tussen Daisy en Nieky. Hoe zal het zijn collega's vergaan met de drie jongeren? Hoe is Miek bewusteloos geraakt? Gaan ze Hulpdakdekker nog tegenkomen? Of zal Starlight hem bevelen te stoppen met deze zaak? En wie is die celebrity waar ze het over had?

Maar... waar gaan de zes morgen afspreken?
A: In restaurant Tapas Tapas
B: In het magazijn van de PLUS
C: Op het landgoed van Sanmol
D: Op de parkeerplaats van de sportschool

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m zondagavond 20:00 om te stemmen. Dan zal een extra lange en speciale aflevering, aflevering 10, verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 19-07-2020, 20:02:25
Aflevering 10
n week voor het feest
"Hadden we geen stewardess mee kunnen nemen?", vraagt Robbieazerty. "Ik heb honger." Zijn gestresste piloot begint zich te ergeren. "Er zit eten in mijn rugzak, pak het maar. En laat nog wat over voor mij alsjeblieft." Robbieazerty opent de rugzak van TimvDons en pakt een chocoladereep. "Ik had een steward geregeld, maar die heeft vorige week ineens ontslag genomen. Uit het niets verdwenen!", legt TimvDons uit. "Ben je een beetje klaar voor dat feest?", vraagt hij. Robbieazerty lacht. "Ik snap nog steeds niet waarom we helemaal naar zo'n klein dorpje moeten vliegen voor zo'n feestje van een simpele burgemeester." TimvDons kijkt hem boos aan. "Dat kan je niet zeggen, Robbie! Die man heeft overal macht." Robbieazerty heeft de halve chocoladereep al op en zucht. "Pff, waarom moet ik dat feest nou weer presenteren. De voorbereidingen voor het volgende seizoen van Zap! dat binnenkort begint zijn veel belangrijker." Hij doet zijn slaapmasker op. "Tijd voor een dutje. Het wordt nog een lange vlucht." TimvDons zucht ook. "Ja, ga jij maar slapen." Ondertussen begint hij zich af te vragen of de heftige turbulentie die hij voelt, wel echt aan het weer ligt...

Vermoljoen, Jacco's en B&W pakken hun rugzak. "Jullie hebben hard gewerkt jongens, en zo vroeg ook. Knap hoor!", zegt Starlight tegen ze. "De PLUS is blij met jullie." B&W zucht van vermoeidheid. "Ach, we zijn het wel gewend." Starlight pakt een kar met producten en loopt er mee richting de winkel. "Nou, fijn weekend nog h jongens." Als ze in de winkel is wordt ze aangesproken door een klant. "Ik heb hier gisteren mijn ID verloren, kan het zijn dat die gevonden is?" Starlight knikt. "Ja mevrouw, we hebben inderdaad een ID gevonden. Ik zal hem even voor u halen." Eenmaal terug in het magazijn pakt ze het identiteitsbewijs van de klant. Ze hoort de drie jongens praten over iets wat haar interesse wekt. "Dus... het landgoed van Sanmol, waar ligt dat precies?", hoort ze Jacco's vragen. "In Xuilemveld-West", zegt B&W. "Laten we gaan." De drie jongens lopen het magazijn uit. Starlight lacht naar ze, maar zodra ze vertrokken zijn, pakt ze haar telefoon. "Dit moet hulpdakdekker weten!"

Fabiann stapt uit zijn slaapkamer. Hij is weer helemaal fris en fruitig nadat hij een dagje rust heeft genomen. Die wijn van LdHMolletje kickte nogal in, dus gelukkig kon SpacyColours het allemaal een dagje van hem overnemen. Als hij de grote hal in loopt ziet hij een briefje op de luxueuze glazen tafel liggen. "Wij zijn een dagje weg", staat er op. Hij bedenkt zich dat hij misschien meer moet bonden met Lucy en D*N. Het drietal heeft niet echt een sterke en goede band. LdHMolletje, Focus, en Ldewijk zijn aan het oefenen met het orkest, dus Fabiann is helemaal alleen. Hij besluit een stukje te gaan wandelen.

Het huis van LdHMolletje ligt in Xuilemveld-Oost, dus Fabiann besluit richting het westelijke deel van het dorp te lopen. Daardoor moet hij een stukje door het bos lopen, waar hij een vreemd figuur treft. "Wie is dat nou weer?", vraagt Fabiann aan zichzelf. Hij ziet een jongeman met een backpack. Hij ziet er vermoeid en hongerig uit. "Kunt u mij vertellen waar ik hier iets kan eten?", vraagt de vreemde jongeman aan Fabiann, die moet lachen. "We zijn hier in een bos", zegt hij, "maar er is een restaurant hier iets verderop. Vijf minuutjes rechtdoor wandelen en je bent er."
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 19-07-2020, 20:03:07
MaikeMeisje, Lama1997, en Ricardo bevinden zich al op het landgoed van Sanmol. "Fijn dat we mee konden rijden, Maike", zegt Ricardo. Lama1997 knikt. "Heel fijn inderdaad! Waar blijven die drie jongens trouwens? Ze zijn laat. Maarja, dat is opzich niets nieuws." MaikeMeisje wijst naar het bos. "Ik zie daar drie figuren lopen die verdacht veel lijken op onze drie voorbeeldleerlingen", zegt ze. "We zijn er hoor!", roept Vermoljoen. "Dat zien we." Lama1997 rolt met zijn ogen. Het zijn duidelijk niet zijn favoriete leerlingen. "Goed, wat doen we hier precies?", vraagt Lama1997. "Ik snap er nog steeds helemaal niks van." Ricardo wil het uit leggen, maar in plaats daarvan neemt Jacco's het woord. "Sanmol en Ycaris zijn dood, de huishoudster is opgepakt, maar MaikeMeisje en Ricardo denken dat dat er meer aan de hand is." Ricardo zucht overdreven. "Meneertje de betweter, dat is niet helemaal waar. Wij hebben geen kennis van de zaak, maar we kenden Ycaris. Zij kon goed opschieten met zowel Miek als Sanmol." MaikeMeisje geeft Ricardo een tik. "Hij is 13, rustig aan. Wat Ricardo zegt klopt. Tuurlijk kan Miek het gedaan hebben, het ligt zelfs voor de hand. Misschien t veel voor de hand. Omdat jullie drie en Lama1997 nu weten over onze vermoedens, konden we niet anders dan jullie meenemen." B&W steekt zijn vinger op. "Uhm, het was mijn plan om hier af te spreken." MaikeMeisje knikt. "Ja, klopt, en dat komt eigenlijk best goed uit. Laten we kijken of we wat aanwijzingen kunnen vinden hier." Vermoljoen kijkt haar vragend aan. "Het kasteel is toch afgesloten?!" MaikeMeisje moet lachen. "Hahaha. Maar de tuin en de schuur niet."

"Fijn dat je me gebeld hebt, Starlight", zegt HDD tegen zijn vriendin. "Ik vond dat je dit moest weten. Er is dus blijkbaar toch meer aan de hand. Ik heb gelijk Daisy gebeld om de winkel over te nemen, zodat ik met je mee kon." Starlight start de auto. "Laten we dan maar naar het kasteel gaan", zegt ze. "Die jongens weten ook niet van ophouden h, terwijl ik ze gisteren nog heb gewaarschuwd! Dit is mjn zaak, mijn kans om het op te lossen." Starlight probeert hem te kalmeren. "Drijf niet door h. Misschien is die huishoudster wel gewoon echt de moordenaar van Sanmol en Ycaris." Hulpdakdekker pakt zijn notitieboekje uit zijn tas. "Dat weet ik niet. En trouwens, waarom zouden die drie anders naar het landgoed van Sanmol gaan? Ze moetrn iets op het spoor zijn. Drie tienerjongens die mij voor zijn, hoe is het mogelijk?" Als ze de hoek om rijden, zien ze een bekend figuur restaurant Tapas Tapas binnen wandelen. "Wie is dat eigenlijk?", vraagt Starlight. "Ik zag hem van de week ook al in het dorp, maar ik ken hem helemaal niet." Hulpdakdekker spitst zijn ogen. "Ja, nu je het zegt, ik heb hem ook al vaker rond zien lopen door het dorp."

Vijf minuten nadat Starlight en Hulpdakdekker langs Tapas Tapas reden, arriveert Brtdm bij het restaurant. Gelukkig was die man in het bos zo aardig om te vertellen dat dit restaurant dichtbij zat, want hij sterft zowat van de honger. Hij opent de deur en ziet twee obers en iemand die al aan een tafeltje zit. "Goedemiddag, wilt u iets eten of drinken?", vraagt Bjornn. Brtdm knikt. "Graag. Ik ben een backpacker en overnacht vannacht in dit dorp. Doe maar een tosti en een glas water!" "Komt eraan." Ondertussen kijkt hij naar de man tegenover hem, die een gesprek voert met de andere ober. "PutyourHANSup! is dus uw naam?", vraagt wouterv aan de man. "Ja, klopt. Ik woon hier nog niet lang, en oh, ik doe de versiering voor het feest van de burgemeester." Brtdm heef toch niks te doen en luistert rustig naar het gesprek tussen de ober en de klant...

MaikeMeisje, Lama1997, en Ricardo staan in de schuur. "Wat stinkt het hier", zegt Ricardo. "Alsof er hier jaren een lijk heeft gelegen." Hij bedoelt het als een grap, maar MaikeMeisje en Lama1997 kijken elkaar gelijk aan. "Dat zou heel goed kunnen. Laten we de rest van de schuur onderzoeken.", zegt Lama1997. Op dat moment komen Vermoljoen, Jacco's, en B&W binnen wandelen. "Niks gevonden in de tuin. Puur gras en steentjes.", zegt Jacco's. "Goed, help ons hier dan maar." MaikeMeisje vertelt de drie jongens wat ze kunnen doen. De schuur is vrijwel helemaal leeg. Er liggen alleen een paar oude planken, maar door het gebrek aan licht is dat slecht te zien. "We hebben iets van een zaklamp nodig", zegt Ricardo. Vermoljoen pakt direct zijn telefoon en zet de zaklamp-modus aan. "Geregeld", zegt hij. Hij schijnt rond met zijn telefoon. Op de paar planken na ziet het zestal niks. "Pff. Dit is raar.", zegt MaikeMeisje. "Ik geloof haast niet dat er niks te vinden is." "Dus jullie hebben niks gevonden?", horen ze van achter.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 19-07-2020, 20:03:44
"Wie was die vreemde man nou?", vraagt PutyourHANSup! aan Bjornn en wouterv. "Oh, een backpacker", zegt Bjornn, "maar jij bent ook een vreemde vogel hoor." PutyourHANSup! kijkt de ober verbaasd aan. "Hoezo?" Wouterv staat zijn collega bij. "Niemand in dit dorp weet iets van jou, en toch duik je zo nu en dan op." PutyourHANSup! schrikt en probeert het weg te lachen. "Ach, ook ik ben slechts een simpele man die gewoon zijn werk doet. Mag ik de rekening?" Hij rekent af, en net als hij het caf wil verlaten, schrikken de twee obers en PutyourHANSup! zich rot...

De zes draaien zich om. Hulpdakdekker en Starlight staan in de deuropening van de schuur. "Surprise", zegt hulpdakdekker. Starlight kijkt schuldig naar de drie jongens. "Sorry, ik kon niet anders..." Hulpdakdekker neemt het woord. "Ik heb jullie gezegd om je niet te bemoeien met deze zaak, omdat het te gevaarlijk is! Daarnaast is het mjn zaak!" MaikeMeisje stapt naar voren. "Jij bepaalt niet wat wj doen! Deze vier zijn met Ricardo en mij mee gegaan." Ricardo zucht. "Pff, het is warm in deze schuur. Kunnen we alsjeblieft naar buiten?" Bekvechtend lopen MaikeMeisje en Hulpdakdekker voorop, met Starlight, Vermoljoen, Jacco's, B&W, Ricardo, en Lama1997 achter zich aan. Ze lopen richting het grasveld aan de voorkant van het kasteel, bij de gracht. "Het is jammer dat we niks gevonden hebben", zegt B&W tegen zijn vrienden. Jacco's knikt. "Ja. Ik denk dat de echte geheimen achter de deuren van het kasteel liggen." Starlight knikt. "Ik denk dat je gelijk hebt." MaikeMeisje en Hulpdakdekker stoppen met lopen, maar blijven discussiren. Vermoljoen grijpt in. "Alsjeblieft, stop allebei! Deze zaak gaat om Ycaris en Sanmol, niet om jullie." Het is ineens stil, de poging van Vermoljoen heeft gewerkt. "Hij heeft gelijk", zegt MaikeMeisje.

Op dat moment komt er een voorbijganger het terrein op lopen. "Uhm, hoi", zegt Fabiann. "Is hier een evenement gaande ofzo?" Starlight schrikt. "Ben jij niet...?" Fabiann knikt. "Ja, ik ben de manager van Lucy en D*N. Bijzonder h?" Hulpdakdekker doet een stap naar voren. "Fijn voor jou, maar wij doen onderzoek naar een moord. Wegwezen!" Starlight pakt hem vast. "Doe even rustig, die man maakt gewoon een wandeling." Lama1997 begint te wijzen. "Daar komt nog iemand aan." Fabiann draait zich om, en lacht. "H, die ken ik! Die heb ik een uur geleden de weg gewezen naar Tapas Tapas." Brtdm zwaait naar Fabiann. "Hoi, jou ken ik. Is dit kasteel toevallig een overnachtingsplek?" Iedereen moet lachen, behalve hulpdakdekker. "Dit is een crime scene, ik vraag je vriendelijk om te vertrek-"

Hulpdakdekker kon zijn zin niet af maken. Het groene grasveld was nog lastig te zien door de zwarte rook die het hele landgoed onzichtbaar maakte. Het geluid van de explosie was hoorbaar in het hele dorp, en zwarte rookwolken waren ineens overal zichtbaar.

Robbieazerty en TimvDons dalen langzaam neer op het landgoed, kijkend naar het brandende vliegtuig waar ze net nog in zaten... een zakentripje veranderde al snel in een thriller.

Doordat ze het verst van het vliegtuig ligt, lijkt MaikeMeisje de enige te zijn die nog het n en ander kan zien, ondanks de rookwolken, maar door het geluid van het vuur en de explosies kan ze het geschreeuw niet horen. Als ze ziet wie er vlak naast haar op de grond ligt te bloeden en om hulp probeert te roepen, staat ze met veel moeite op en rent ze naar diegene toe...

Brtdm, Fabiann, MaikeMeisje, Lama1997, Ricardo, Vermoljoen, B&W, Jacco's, Hulpdakdekker, en Starlight werden letterlijk en figuurlijk weggeblazen door de aankomst van Robbieazerty en TimvDons, die blijkbaar net op tijd hun vliegtuig ontvlucht zijn.

De enige vraag die vandaag echt van toepassing is...
Wie ziet MaikeMeisje schreeuwen?
A: Ricardo
B: B&W
C: Jacco's
D: Vermoljoen

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m dinsdag 20:00 om te stemmen. Dan zal er weer een vrij lange aflevering verschijnen: aflevering 11, waarin we het vervolg gaan zien op de vliegtuigramp...
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 21-07-2020, 20:08:50

Aflevering 11
MaikeMeisje probeert op te staan, maar het gaat lastig. Ze ziet bijna niks door de rook en is duizelig door de knallen. Het enige wat ze ziet is ... die om hulp probeert te schreeuwen. In plaats van naar hem toe te lopen, kiest ze ervoor om te kruipen. "Rustig... het komt... goed", zegt ze hoestend. Ze ziet dat Vermoljoen een stuk glas in zijn been heeft. "Door de explosie sprong het glas zo uit de ramen van het kasteel", zegt hij tegen MaikeMeisje. Ze pakt zijn hand vast. "Ik ga... 112 bellen." Dan wijst Vermoljoen naar de weg. Er komen twee politiewagens en drie ambulances aan rijden. De ambulancemedewerkers dragen allemaal een masker en beginnen op iedereen af te rennen. MaikeMeisje en Vermoljoen zien dat Fabiann en Brtdm door een ambulancemedewerker elleboog aan elleboog mee worden genomen naar de ambulances, maar gelukkig lijken ze allebei in orde. Hetzelfde geldt voor hulpdakdekker en Lama199, die aan de andere kant van het vliegtuig stonden. "Ze zijn ok", zegt Vermoljoen tegen MaikeMeisje. "En jij ook." Dan komt er eindelijk een ambulancemedewerker naar het tweetal toe. "Hij kan niet lopen", zegt ze tegen hem. De ambulancemedewerker knikt. "Lukt het om hem te dragen?", vraagt hij aan MaikeMeisje. "Ik denk het wel." MaikeMeisje staat langzaam op, want ze is nog steeds duizelig. Langzaam maar zeker draagt ze samen met de ambulancemedewerker Vermoljoen naar een ambulance.

PutyourHANSup!, wouterv, en Bjornn kijken angstig naar de rookwolk die het dorp grijs kleurt. "Wat is er allemaal aan de hand de afgelopen week?", vraagt wouterv. "Twee lijken, nu n of andere explosie..." Bjornn schudt zijn hoofd. "Ik hoop dat die politie snel de zaak van Ycaris en Sanmol oplost." Er verschijnt een frons op het gezicht van PutyourHANSup! "Die zaak is toch al opgelost?", vraagt hij aan Bjornn. "Die huishoudster is opgepakt." Bjornn en wouterv kijken elkaar aan. "Miek1999 een moordenaar? Nee, absoluut niet.", zegt Bjornn. Wouterv staat hem bij. "Ze kwam hier wel eens wat eten. Zowel met Sanmol als met Ycaris. Geloof me, zij heeft ze niet vermoord." PutyourHANSup! begint te glimlachen. "Dat is interessant. Bedankt. Een fijne dag nog, heren." Hij opent de deur en loopt het restaurant uit. Wouterv en Bjornn blijven in verwarring achter.

Niuno en Convans staan Brtdm te ondervragen. Vanaf een afstandje lachen MaikeMeisje en Lama1997 het weg. "Waarschijnlijk dezelfde vragen die ze aan ons gesteld hebben", zegt Lama1997. MaikeMeisje grijnst. "Wilden ze ook jouw nummer hebben dan?" De ambulancemedewerker geeft ze een seintje. "Jullie zijn allebei in orde. De volgende twee mogen komen." B&W en Fabiann stappen de ambulance in. "Dus... jij bent een beroemdheid?", vraagt B&W. Fabiann lacht. "Nee jongen, ik begeleid twee beroemdheden. Ik ben zelf niet echt fan van alle aandacht." De ambulancemedewerker begint ze te checken. "Alles ziet er normaal uit", zegt hij na vijf minuten. Roep de volgende twee maar. B&W vraagt nog even snel een handtekening aan Fabiann, maar helaas voor hem gaat dat feest niet door. "Nogmaals, ik ben niet bekend." Dan stappen Brtdm en Jacco's de ambulance in. "Wie ben jij nou precies?", vraagt Jacco's aan Brtdm. "Mijn naam is Brtdm. Ik zou mezelf omschrijven als reiziger.", antwoordt hij. En wie ben jij?" Net op het moment dat Jacco's antwoord wil geven, ziet Brtdm dat twee andere vreemdelingen ruzie maken met de politie. "Wie zijn dat eigenlijk?"

Convans en Niuno proberen Robbieazerty te kalmeren, maar dat gaat niet echt goed. "Weet je wel wie ik bn?! De burgemeester gaat niet blij zijn om te horen dat je mij hebt opgepakt, vriend." Hij kijkt Convans boos aan. "Ja, ik heb het tegen jou ja!" Niuno probeert op hem in te praten. "We pakken jullie niet op, we ondervragen jullie alleen." Convans doet het op zijn manier. "Vind je het gek als je net met je vliegtuig bent neergestort?" Robbieazerty staat op het punt te ontploffen, maar TimvDons houdt hem tegen. "Goed. We gaan mee. Maar dan vertrekken we n! We hebben meer te doen." De vier mannen stappen in de auto en rijden weg.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 21-07-2020, 20:09:20
"Nu ken ik je nog steeds niet", zegt Brtdm. "Maar dat komt nog wel." Hij stapt uit de ambulance, gevolgd door Jacco's. Ze worden, zonder dat ze het doorhebben, gefotografeerd door een man die ze vanuit de bosjes loopt te bespioneren. "Dit gaat MV top vinden. Alle mensen die ook maar iets te maken hebben met de ramp staan op de foto!" Als hulpdakdekker en Ricardo de ambulance in gaan, ziet Michael90 dat hulpdakdekker moedeloos naar de grond kijkt. "Het komt goed", zegt Ricardo. "Geloof me." Hulpdakdekker knikt. "Dat weet ik ook wel, maar, Starlight..." "Wat is er precies met haar gebeurd?", vraagt Ricardo aan hem. "Er is een stuk van het puin op haar hoofd gekomen tijdens de explosie. Zo hard, dat ze gelijk bewusteloos was. Ze is net met spoed meegenomen door een ambulance." Ricardo steunt hulpdakdekker met wat lieve woorden.

Inmiddels heeft iedereen het landgoed van Sanmol weer verlaten en is de zon al onder. Alleen de drie scholieren, hun leraar, directrice MaikeMeisje en detective hulpdakdekker staan er nog. "Zullen we morgen langs bij Vermoljoen? Het zag er naar uit dat het alleen een grote wond was.", zegt Lama1997. MaikeMeisje knikt. "Goed idee." B&W en Jacco's stappen op hun fietsen. "Ik ben kapot", zegt Jacco's. B&W knikt instemmend. "Jullie hebben het goed gedaan vandaag, jongens. Zoiets meemaken is heftig... vooral op jullie leeftijd. Jullie zijn toppers.", zegt Lama1997 tegen zijn leerlingen. Hij kijkt MaikeMeisje en Ricardo aan. "Zullen wij ook gaan?" MaikeMeisje knikt en kijkt naar hulpdakdekker, die er vermoeid uit ziet. "Wil je met ons mee rijden?" Hij schudt zijn hoofd. "Nee, dankjewel, ik rij zelf wel. Ik ga nog even naar het ziekenhuis. Kijken of er nieuws is." De andere vijf geven geen antwoord. "Misschien is het een goed idee om voortaan samen te werken", zegt hulpdakdekker. "Misschien zat ik fout."

Terwijl wouterv bierglazen af staat te wassen, maakt Bjornn de tafels schoon. Er staat een leuk muziekje op, namelijk "Leef" van Andr Hazes Jr. Het is vooral bedoeld om de vreemde sfeer wat luchtiger te maken. Beide heren zijn sprakeloos van wat er aan de hand is in het dorp. Vijf minuten geleden lazen ze op Xuilemnieuws.nl dat er een vliegtuig neer was gestort. Er zouden twee gewonden zijn, waarvan n in kritieke toestand. "Vreselijk", zegt Bjornn ineens. "Ik geloof het nog steeds niet. Dan gaat de deur open. "Nu al terug?", vraagt wouterv. Brtdm komt binnen lopen, samen met Fabiann. "Ja. We hebben een sterk drankje nodig", zegt Brtdm. "Dat begrijp ik Dit dorp lijkt wel vervloekt deze week", zegt wouterv. Hij pakt een fles sterke drank en schenkt het in twee glazen. "Alsjeblieft. Hebben jullie het al meegekregen, van die vliegtuigcrash?" Fabiann grinnikt. "We waren erbij, lieve ober. Het is een wonder dat we hier nu zitten." Bjornn en wouterv kijken elkaar aan en pakken een stoel. Ze gaan bij de twee heren aan tafel zitten. "Vertel alles", zegt Bjornn.

"MV, dit met je zien. Kijk wie er op deze foto staat." Michael90 houdt de foto omhoog. "H! Dat is die manager van Lucy en D*N", zegt MollenvangR-Art. "Wat deed hij daar?" Michael90 wrijft over zijn kin. "Zo te zien was hij n van de slachtoffers. Hij zit in een ambulance." MollenvangR-Art knikt. "Ja. Maar nogmaals: wat deed hij daar?" "Ik kreeg mee dat hij aan het wandelen was." MollenvangR-Art schudt zijn hoofd. "Dat is natuurlijk grote onzin, Michael. Dit gaan we tot op de bodem uitzoeken."
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 21-07-2020, 20:10:03
De deur wordt geopend. Een man met een lange witte jas staat in de deuropening. "Bent u meneer hulpdakdekker?", vraagt hij. Hulpdakdekker staat op en knikt. "Goed. Ik ben Mitchkox, arts. Uw vriendin is in kritieke toestand. Op dit moment ligt ze in een coma." Hulpdakdekker slaat zijn hand voor zijn mond. "Maar... nee, dat.. dat kan niet!" Mitchkox legt zijn hand op hulpdakdekker's schouder. "Ik weet dat dit even schrikken is, maar het is berhaupt een wonder dat ze het tot nu toe heeft overleefd. U mag haar zo vaak bezoeken als u wil." Hij stapt opzij, zodat hulpdakdekker de kamer in kan lopen. Mitchkox ziet dat hulpdakdekker emotioneel wordt en laat hem even alleen. "Oh, Starlight toch... wat moet ik zonder jou?"

Niuno en Convans beginnen de ondervraging. "Goed, TimvDons en Robbieazerty, dat zijn uw namen toch?" Allebei knikken ze. "Kunt u ons vertellen wat er precies gebeurt is? Waardoor is dat vliegtuig neergestort?" Robbieazerty kijot naar TimvDons. "Hij is de piloot", zegt hij. TimvDons zucht lichtelijk gerriteerd. "Al de hele vliegreis hadden we last van turbulentie. Eerst dacht ik dat het door het slechte weer kwam, maar na een tijdje werd me duidelijk dat het geen turbulentie was. Ik weet nog steeds niet wat het dan wel was, maar het was al een oud roestvliegtuigje. Ik besloot wat risico te nemen, omdat ik dacht dat we het wel zouden halen tot Xuilemveld. Ik had gelijk, maar we haalden het net niet tot de landingsbaan." Convans kijkt hem indringend aan. "Heeft Xuilemveld een landingsbaan dan?" Robbieazerty geeft antwoord. "Heb je gezien in wat voor mini vliegtuig we vlogen? Hij praat over een kleine landingsbaan, niet over een vliegveld la Schiphol!" Niuno fluistert in Convans zijn oor dat Robbieazerty gelijk heeft. "Er is inderdaad een landingsbaan voor kleinere vliegtuigen in Xuilemveld", zegt hij. "Aan de rand van het dorp, in Oost." Convans knikt. "Goed. Dan denk ik dat we de meeste antwoorden wel hebben. U mag gaan."

De_witte stopt voor de stoep. Er komt iemand uit een gebouw lopen. "U had een taxi gebeld?", vraagt de_witte als hij het raampje open draait. "Ja. Naar het huis van de burgemeester graag."

Dat was weer een lange aflevering!
Hebben Brtdm en Fabiann een goede vriend in elkaar gevonden? Zal arts Mitchkox goed of slecht nieuws brengen over Starlight en Vermoljoen? Wat gaan MollenvangR-Art en Michael90 doen met de foto? Gaat hulpdakdekker echt samenwerken met de scholieren en hun leraren? Waar gaat PutyourHANSup! nog meer opduiken?

Wat we nou echt willen weten... wie wil er naar het huis van de burgemeester?
A: Daisy
B: LdHMolletje
C: Fabiann
D: Een nieuw personage

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m vrijdag 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 12 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 23-07-2020, 20:02:37
Aflevering 12
"Dat klopt. Het huis van de burgemeester.", zegt Daisy terwijl ze in de taxi stapt. "Ik moet nog het n en ander met hem doornemen." De taxi rijdt weg. "Voor zijn feest zeker?", vraagt de_witte. Daisy zucht. "Nee, niet alles draait om dat feest. Er zijn belangrijkere zaken." Na vijf minuten rijden ze langs het ziekenhuis. Daisy ziet hulpdakdekker uit het gebouw lopen. "H, wat doet die hier zo laat?" De_witte kijkt uit het raam en ziet hem ook. "Hm, goede vraag. Zou het iets te maken hebben met die vliegtuigcrash? Hij en zijn vriendin waren er ook." Daisy schrikt. "Wat?! Starlight? Zij is mijn assistente! Pfff, ook dat nog. Hopen dat ze morgen gewoon op werk verschijnt."
Als ze eenmaal aankomen bij het huis van de burgemeester, geeft Daisy de_witte een grote fooi. "Oh, dankjewel, fijne avond nog h.", zegt de_witte. Daisy zwaait en loopt de voortuin in, waar mrchipie haar al op staat te wachten. "Dag Daisy." Ze geven elkaar drie zoenen. "Ik ben klaar met dit alles", zegt Daisy. "Wat als er bewijs op duikt dat Miek het niet gedaan heeft?" Mrchipie lacht en probeert haar te kalmeren. "Laten we rustig naar binnen gaan en een drankje drinken.", zegt hij.

"Luister, ze gaan echt geen bewijs vinden. Ze hebben die vuilniszakken al lang onderzocht en niks gevonden. Calm down.", zegt mrchipie. Daisy schenkt wat rum in. "Toch moeten we bij elkaar komen. Wij vijven." Ze drinkt het glas in n keer leeg. "Kom kom, is dat nou echt nodig?", vraagt mrchipie. "Bij elkaar komen? Alle vijf?" Daisy knikt. "Ja. Je weet zelf wel waarom. Laten we overmorgen afspreken, ok?" Mrchipie zucht en knikt. "Vooruit dan maar. Wil je trouwens iets voor me doen? Al deze enveloppen in de postbus hier om de hoek doen. Ze worden morgen rondgebracht. Kom daarna maar terug, je kan gerust blijven slapen." Daisy schenkt nog een glas vlog en drinkt het leeg. Ze schudt haar hoofd. "Ik ben je assistent niet." Toch doet ze drie minuten later de brieven in de postbus. Alles voor de man die de macht heeft in het dorp.

Fabiann trekt zijn badjas aan. Hij heeft geslapen als een roosje, al komt dat ook wel door de vele drankjes die hij nog heeft gedronken met Brtdm, Bjornn en wouterv. Nu is het tijd voor ontbijt. Als hij de deur van zijn kamer wil openen, merkt hij dat die op slot zit. "Hallo!" Hij klopt op de deur. "HALLO!" Na drie minuten lang roepen wordt de deur eindelijk geopend. "Goedemorgen, meneer Fabiann. Ik hoop dat u een goede nachtrust heeft gehad." Het is Ldewijk. "Nouja, jawel, maar waarom zat die deur op slot? Dat gebeurde laatst ook al!" Ldewijk knikt. "Dat klopt. Dhr. LdHMolletje heeft liever niet dat er 's nachts mensen door het huis spoken." "En als er brand is?" Voor het eerst ziet Fabiann Ldewijk lachen. "Dan bevrijd ik u uiteraard, meneer Fabiann." Op dat moment schrikt Ldewijk. "Er beweegt iets in uw bed. Er ligt daar iemand!" Fabiann draait zich om. "Klopt, dat is Brtdm. Een nieuwe vriend van me, zonder slaapplek. Hij slaapt voorlopig bij mij." Focus loopt langs en hoort wat Fabiann zegt. "Wil hij geen eigen bed?" Er klinkt gelach. Brtdm is wakker geworden en heeft het gehoord. "Nee hoor, ik heb hier prima geslapen", zegt hij terwijl hij Fabiann een knipoog geeft.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 23-07-2020, 20:03:09
Op de vroege zondagmorgen lopen MaikeMeisje, Lama1997, en Ricardo door de gangen van het ziekenhuis. "Gelukkig gaat alles goed met Vermoljoen", zegt Lama1997. "Een flinke wond, maar die heelt wel weer." Ricardo knikt. "Ja. Het wordt een tijdje op krukken lopen voor hem, maar meer is er niet aan de hand. En zijn vrienden Jacco's en B&W leken ook flink opgelucht." MaikeMeisje haar telefoon gaat. "Oh, jongens, deze moet ik even nemen. Ga maar vast naar de auto." Terwijl MaikeMeisje een andere gang in slaat, lopen Ricardo en Lama1997 de trap af. Een verdieping lager komen ze hulpdakdekker tegen, die nogal verdrietig lijkt. "Hey, hulpdakdekker. Gaat alles een beetje goed na gisteren?", vraagt Ricardo. Hulpdakdekker kijkt op. "Oh, hoi, jullie zijn het. Of het goed gaat?" Er valt een korte stilte. "Nou?", vraagt Ricardo. Hulpdakdekker schudt zijn hoofd. "Mijn vriendin ligt in coma. Wat denk je zelf?" Lama1997 en Ricardo kijken elkaar geschrokken aan. "Sorry, dat wisten we niet.", zegt Lama1997. "Wat erg." Hulpdakdekker staat op en kijkt het tweetal aan. "Weetje, ik geef de hoop niet op. Er is een kleine kans dat ze het overleeft, volgens dokter Mitchkox. Een erg aardige man." MaikeMeisje sluit zich weer bij Ricardo en Lama1997 aan. "Sorry, daar ben ik weer. Hoi Hulpdakdekker." Hulpdakdekker vervolgt zijn praatje. "Ik wil dit mysterie oplossen, voor Starlight! Zij is slachtoffer geworden van dit onderzoek. En die arme jongen, Vermoljoen, ook." Lama1997 probeert hem te stoppen. "Hulpdakdekker, het lijkt me geen goed plan. We zijn veel te ver gegaan." Hulpdakdekker schudt zijn hoofd. "Morgen, 8 uur 's avonds. Op het landgoed van Sanmol. Zie jullie dan. Neem die twee jongens mee." Hij loopt richting de kamer waar Starlight in coma wordt gehouden. "Gaan we dit echt doen?", vraagt Lama1997. MaikeMeisje zucht. "Laten we nog n keer gaan. Misschien hebben we iets over het hoofd gezien. Maar nu eerst weekend, voor hoe lang dat nog duurt..."

"Doe maar eens een andere coupe, verras me!" Daisy kijkt Hautoa aan in de spiegel. "Leuk, daar hou ik van", zegt Hautoa. "Creativiteit op de zondagmorgen." Gelukkig voor Daisy was er nog een plekje vrij in kapsalon Hairduck. "Lekker geslapen?", vraagt Hautoa aan haar. "Nee, ik sliep op een hard matras. De burgemeester had me nodig, wat een afgrijselijke vent is het toch ook." Hautoa lacht. "Kom kom, die man doet het hartstikke goed hier in het dorp!" "Dat bedoelde ik ook niet. Sorry, dat zijn zaken die jij... of nouja, misschien begrijp je ze wel. Ik kan er niks over zeggen." Daisy wil het liefst dat al het gedoe voorbij is. Ze is doodop en heeft het gehad. "Over een weekje is er weer rust in de tent, als dat feest voorbij is." Vanachter de balie begint Molduck zich er in te mengen. "Ah, dus daar ging het over! Hij had je nodig voor dat feest." Daisy schudt haar hoofd. "Ander onderwerp alsjeblieft." Helaas begint Hautoa over een onderwerp wat alsnog niet echt fijn is voor Daisy. "Erg h, van die vliegtuigcrash gisteren?" Er klinkt een hevige zucht. "Pffff, hou op. Starlight ligt in een coma door die crash." Hautoa en Molduck kijken elkaar geschrokken aan. "Starlight als in Starlight jou assistente? Die was hier een paar dagen terug nog!" Daisy knikt. "Ja, die. En dus heb ik het weer hartstikke druk."

Als Daisy aan het afrekenen is, komen Convans en Niuno binnen wandelen. "Goedemorgen dames." Molduck verwelkomt ze. "Dag heren. Convans, loop jij maar vast met mij mee naar de wasbak. Hautoa komt zo bij je, Niuno." Daisy schrikt. Ook nog politie, dat kan ze er echt niet bij hebben. Ze rekent snel af en loopt de kapsalon uit. "Bedankt weer h, ik ben helemaal blij met m'n hanenkam!" "H, Niuno, dat was toch die ene van laatst?", vraagt Convans aan zijn collega. "Ja, die van de PLUS." Molduck begint gelijk door te vragen, terwijl Hautoa alles in zich opneemt. "Wat was er dan?", vraagt Molduck. "Oh, we dachten dat zij iets te maken had met die moorden, want die vuilniszakken lagen bij de PLUS, maarja, toen pakten we die Miek op!", vertelt Niuno trots.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 23-07-2020, 20:03:44
LdHMolletje kijkt Brtdm met grote ogen aan. "Dus... u bent mijn vierde gast?" Brtdm knikt. "Correct." Terwijl LdHMolletje Brtdm verder ondervraagt, denkt Fabiann na over hoe hij zijn laatste vrije dag door gaat brengen. Vanaf morgen zal hij D*N en Lucy weer klaar moeten stomen voor het feest dat over zes dagen plaats zal vinden. Ldewijk zet het de schaal met croissantjes op tafel en schuift dan zelf ook aan. "Eet smakelijk allemaal", zegt hij, als teken voor LdHMolletje dat hij moet stoppen met het stellen van zo veel vragen. Als iedereen begint met eten, komt Focus hysterisch aanrennen. "Dhr. LdHMolletje, er is post! Voor u, Ldewijk, mij, Fabiann, D*N, en Lucy. Van de burgemeester!" LdHMolletje grijpt naar zijn brief en opent hem. Hij leest de tekst hardop voor.

"Beste Xuilemvelder,

Via deze brief wil ik je laten weten dat je uit bent genodigd voor mijn verjaardagsfeest zaterdag aanstaande. U bent welkom vanaf 17:00. Het is toegestaan om n introduc mee te nemen.

Tot dan,

Mrchipie

Fabiann leest zijn brief. "In die van mij staat iets anders. Ik ben welkom vanaf 16.00, om nog het n en ander door de te nemen voor het optreden van Lucy en D*N." LdHMolletje kijkt Focus gepanikeerd aan. Ldewijk is benieuwd wat zijn dirigent gaat zeggen, en vreest voor het ergste.

Wat bedoelt Daisy met "de vijf"? En gaat ze het redden zonder Starlight? Wat speelt er tussen Fabiann en Brtdm? Is het plan van hulpdakdekker om met z'n allen terug te keren naar het landgoed van Sanmol wel zo'n goed idee? Gaan Hautoa en Molduck misschien een belangrijke factor worden in de zaak Ycaris/Sanmol?

De belangrijkste vraag van vandaag is... hoe reageert LdHMolletje?
A: "Ik ga n die rotvent bellen!
B: Hij zegt niets en loopt naar boven
C: "M'n huis uit!"
D: "Iemand een croissantje?"

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m zaterdag 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 13 verschijnen.

Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 25-07-2020, 20:08:41
Aflevering 13
LdHMolletje kijkt Fabiann aan. Hij zegt niks. Na vijf seconden begint hij over een ander onderwerp. "Iemand een croissantje?" Brtdm reageert gelijk. "Heerlijk! Doe mij er maar n." LdHMolletje geeft een croissantje aan Brtdm en pakt er zelf ook een. Fabiann ziet aan LdHMolletje dat er iets mis is, maar besluit het te laten rusten. Hij kan de spanning voelen, net als Ldewijk. Die vervolgt het gesprek. "Ik heb wel zin in dat feest. Ja. Leuk, een feestje." Fabiann lacht en knikt. "Partyyyy!" Brtdm zit er stilletjes bij. Voor hem geen uitnodiging, wat ook niet zo gek is als backpacker."

Mrchipie opent de voordeur. "Eindelijk, wat fijn dat jullie er zijn!" Robbieazerty en TimvDons kijken hem vermoeid aan. "Hoi, mrchipie.", zegt TimvDons. "Wat zien jullie er moe uit.", zegt de burgemeester. Robbieazerty zucht met het laatste beetje energie dat hij nog over heeft. "Vind je het gek? We hebben de hele nacht door het dorp gelopen, want we konden je huis niet vinden. Een adres is wel eens handig de volgende keer, vind je ook niet?" Mrchipie lacht vriendelijk. "Ach, wat vervelend om te horen. Ga maar snel naar jullie slaapkamers. Ze liggen aan de zuidelijke kant van het huis." TimvDons kijkt verbaasd. "Heb ik daar een kompas voor nodig?" Mrchipie schudt zijn hoofd. "Nee, je vindt het wel." Als zijn gasten in hun slaapkamer zijn, schenkt hij een glas wodka in voor zichzelf. "Een presentator en een piloot in mijn huis, mijn hemel waar ben ik aan begonnen?"

"Een fijne dag nog!" Kaaasje groet haar klant en zegt dat de volgende in de rij mag komen. "Oh, hoi Bjornn! Kom je ook een stukje kaas kopen?", vraagt de eigenaresse van de kaasspeciaalzaak. "Ja, old amsterdam graag! Heerlijk op een toastje." Bjornn en Kaaasje praten wat een komen uiteindelijk op het onderwerp Ycaris. "Pff, hoe lang is het wel niet geleden dat ze hier in de winkel is geweest?", vraagt Kaaasje. "Ik kan niet geloven dat ze dood is." Bjornn krijgt tranen in zijn ogen. "Hetzelfde hier. Ze was een vaste gast in Tapas Tapas." Kaaasje denkt terug aan een jaar geleden. "Ik weet ook nog dat ze hier een keer langs kwam, misschien wel n van de laatste keren dat ik haar gesproken heb..."

Ik weet nog dat ze vermoeid binnen kwam lopen. Met een rood hoofd. "Hoi Kaaasje, ik heb haast, zou je me misschien snel een stukje Franse kaas kunnen geven?" , zei Ycaris. Ik vroeg haar waarom ze zo'n haast had. Ze gaf vaag antwoord. "Ik heb een lange reis voor de boeg, en ik moet zo vertrekken. Wil graag een stukje kaas mee voor onderweg." Ze wilde me ook niet vertellen waar ze precies heen ging, ze zei verder alleen dat het een "lange en vermoeiende tocht zou worden." Ze wist niet waar het haar heen zou leiden. Ik heb haar later nog wel eens gezien, dus ik neem aan dat ze wel terug is gekeerd van die reis.

Bjornn herinnert zich iets soortgelijks. "Sanmol heb ik ooit ook zoiets horen zeggen..."

"Dus... we gaan weer terug naar dat kasteel?", vraagt Vermoljoen. B&W en Jacco's zijn bij hem op bezoek. "Jij gaat helemaal nergens heen", zegt Jacco's. "Je moet goed uitrusten." B&W knikt. "Dat je weer naar huis mag betekent niet dat je alles weer zomaar kan doen." Terwijl Vermoljoen verdrietig naar zijn vrienden kijkt, komt dokter Mitchkox binnenwandelen. "Je vrienden hebben gelijk. Wat je ook van plan was, het gaat niet door. Je zult op krukken moeten lopen voor de komende tijd, en vooral rust nemen." Jacco's kijkt trots naar de dokter. "Zie je wel! Meneer, hoe gaat het trouwens met Starlight?" Mitchkox zucht. "Sorry jongens, nog steeds geen nieuws. We vermoeden dat ze nog wel even in coma zal blijven." B&W en Jacco's kijken elkaar aan. "Daar zal Daisy niet blij mee zijn. Ze verliest haar assistente en een vakkenvuller.", zegt B&W terwijl hij naar Vermoljoen wijst. "Hoezo?!", reageert Vermoljoen. "Ik kan toch nog wel gewoon werken?" Mitchkox schudt zijn hoofd. "Luister nou maar naar je vrienden. Neem rust!" Terwijl B&W en Jacco's Vermoljoen zijn spullen pakken, neemt Mitchkox afscheid van zijn patint. Vermoljoen mag naar huis.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 25-07-2020, 20:09:25
Bjornn vertelt aan Kaaasje hoe Sanmol in restaurant Tapas Tapas zat te lunchen.

Sanmol zat een tosti te eten en was ondertussen aan het bellen met Ycaris. Volgens mij was zij toen al terug van haar reis. Sanmol klonk gerriteerd, maar ook opgelucht. "Ycaris, kan ik je vandaag dan misschien zien? Of ben je te moe?", zoiets vroeg Sanmol. "Nee, het kan wel bij mij. In het kasteel. Wat zeg je nou? Heb je het gevonden?" Sanmol klonk helemaal verbaasd dat Ycaris datgeen waar ze het door de telefoon over had, had gevonden. Ik weet nog steeds niet wat het precies was. Sanmol at hun tosti op, dronk hun glas water leeg, en verliet het restaurant. Vooral hun humeur vond ik vreemd. Zowel boos en onrustig als opgelucht. Sanmol leek een beetje in de war die dag.

Kaaasje zucht. "Dat ze allebei dood zijn... pff, wat heftig zeg." Ze geeft het stukje Old Amsterdam kaas aan Bjornn. "Op mijn kosten. Omdat jij het bent." Bjornn bedankt haar en verlaat de winkel na tien minuten. Kaaasje ziet een boze en ongeduldige rij mensen staan. Ze was even vergeten dat ze aan het werk was.

Mrchipie, Robbieazerty, en TimvDons zitten aan tafel. "Eet smakelijk", zegt mrchipie. Zijn twee gasten knikken. "Heeft u al een beetje zin in uw verjaardagsfeest?", vraagt TimvDons. Mrchipie knikt. "Zeker. En al helemaal met zo'n goede presentator als Robbieazerty." Robbieazerty probeert zijn slechte humeur te verbergen en glimlacht. "Trouwens, morgenavond komen hier vier belangrijke mensen langs. Ik ehm, ik neem het feest dan even met ze door.", zegt mrchipie. "Het is beter als jullie ons dan even niet storen, dus ik vraag jullie vriendelijk om morgenavond boven te blijven. Ik zorg dat jullie niet zullen uithongeren." Robbieazerty kijkt TimvDons aan, die zijn hoofd schudt. "Niet doen", zegt TimvDons in zichzelf. Robbieazerty weet zichzelf in te houden en eet rustig zijn salade verder op. Van binnen is hij nog gerriteerder. Dit huis voelt als een gevangenis: als hij eruit loopt, ziet hij alleen maar mensen die een handtekening willen, en binnen in het huis valt er niks te beleven...

Ergens anders in het dorp is een ander diner gaande. Nieky is bij Daisy thuis, waar het tweetal - alweer - aan het eten is. "Wat heb je een heerlijke lasagne gekookt", zegt Nieky. "Fijn om te horen dat je ervan geniet. Ik ga even naar het toilet", zegt Daisy. Ze loopt naar de gang van haar appartement en doet de deur dicht. Nieky eet rustig verder. Hij kijkt ondertussen een beetje rond. Daisy heeft een strak en rustig appartement. Dan, ineens, vallen zijn ogen op de bijna lege boodschappentas. "Waarom heeft Daisy dit...?", vraagt hij zichzelf.

Deze aflevering zagen we weer een nieuw personage, namelijk eigenaresse van de kaasspeciaalzaak, Kaaasje. Weet zij misschien meer over de mysteries? Zal de spanning bij LdHMolletje in huis tot een hoogtepunt gaan leiden? Gaat Vermoljoen zich aan de richtlijnen van zijn tijdelijke, nieuwe, saaie leven houden? En gaan Robbieazerty en TimvDons het volhouden in het huis van Mrchipie? Of gaan ze voor onrust zorgen? Maar... gaat de derde date tot wantrouwen leiden? Want...

Wat ziet Nieky?
A: Een pistool
B: Een uitnodigingskaart van de burgemeester
C: Een trouwring
D: Een vliegticket

In dit dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m dinsdag 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 14 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 28-07-2020, 20:14:09
Aflevering 14
"Gaan we nou nog iets doen met die foto van Fabiann of niet?" Michael90 kijkt MollenvangR-Art vragend aan. "Rustig aan Michael, geef het wat tijd. Het komt vanzelf een keer van pas." Michael90 schudt zijn hoofd en loopt naar zijn bureau. Het ligt vol met foto's, post-its, en krantenartikelen. "We hadden als eerste het artikel over de vliegtuigcrash", hoort hij MollenvangR-Art zeggen. "Eindelijk hadden we als eerste het grote nieuws." Maar Michael90 is niet tevreden. "We moeten een echte scoop hebben! Iets waar men van schrikt, bijzonder nieuws, een spektakel!" MollenvangR-Art verliest zijn geduld en slaat met zijn vuist op zijn bureau. "Michael, nee! Dat Fabiann daarbij aanwezig was, en die andere vreemde vogel, een backpacker, houden we nog even geheim! Klaar! Het is nog niet het juiste moment." Michael90 trekt zijn stoel naar achter en gaat zitten. "Prima baas", zucht hij.

Nieky kan niet geloven wat hij ziet. Hij pakt de trouwring uit de tas en legt hem op tafel. Daisy komt net terug van het toilet als ze ziet wat Nieky heeft gevonden. "Wat doe je?!", vraagt ze. Nieky schrikt. "H, wat doe jj, is hier de vraag! Ben jij stiekem getrouwd ofzo?" Daisy lacht. "Natuurlijk niet, wat denk je wel niet van me!" Nieky kijkt haar boos aan. "Leg dan uit wat dit betekent! Leg het uit!" Hij neemt een slok water. Ondertussen gaat Daisy zitten en pakt ze de ring van tafel. Ze legt hem op de vensterbank achter haar. "Deze ring... die heb ik voor jou gekocht." Nieky fronst. "Het is een trouwring. Daar koop je er twee van." Daisy knikt. "Dat klopt, maar ik mocht hem mee naar huis als testring. Echt waar! Als ik hem goed zou vinden zou ik de ander ook kopen." Het blijft stil. "Hoe weet ik dat je niet liegt?", vraagt Nieky na een tijdje. "Niet", antwoordt Daisy. "Maargoed, nu is de hele verrassing sowieso al weg." Ze zucht en ziet dat Nieky aan andere dingen begint te denken. "Wie vraagt er dan ook iemand ten huwelijk na drie dates? En meestal doet de man dat toch juist bij de vrouw?" Daisy moet lachen. "Het was bedoeld voor over een paar maanden ofzo, doe niet zo gek. En ik ben er voor dat vrouw ook wel eens het initiatief mag nemen. Weg met die typische man-vrouw rollen! Dat je het weet." Ze geeft Nieky een knipoog. Allebei beginnen ze te lachen. Het lijkt er op dat Daisy het vertrouwen van Nieky heeft terug gewonnen. Ze pakt nog n keer de ring en kijkt er opgelucht naar. Aan de binnenkant staan zes mooie letters: "Sanmol"

Swifty schrikt wakker. Er staat ene vreemd figuur in de deuropening van haar cel. Pas na zo'n tien seconden herkent ze diegene. "Miek1999! Waar was je nou al die tijd?" Miek1999 grinnikt. "In de ziekenboeg. Ze hebben er heerlijk eten!" Swifty kijkt verbaasd. "H? Je was toch gewoon flauwgevallen, waarom moest je dan drie dagen in de ziekenboeg blijven?" Ze doet naar nachtlampje aan. Zo kan ze Miek1999 tenminste goed zien. "Nee", zegt haar celgenote, "ik was helemaal niet flauwgevallen. Ik deed gewoon alsof." Miek1999 gaat in bed liggen. "Wat?! Dat is het beste idee ooit!" Swifty is helemaal vrolijk. "Dankzij jou zijn we niet gepakt en heb ik rustig verder kunnen graven. We komen steeds dichterbij de vrijheid!" Ze hoort gegaap. "Ik ben kapot. Ze hebben allemaal testjes met me gedaan om te kijken wat er nou aan de hand was. Doodvermoeiend!" Swifty knikt en doet haar lampje weer uit. "Dat zal wel. Nou, welterusten." De stilte is wedergekeerd in de gevangenis. Niet wetende dat Bodejos nog in de hal stond, vallen Swifty en Miek rustig in slaap...
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 28-07-2020, 20:14:55
De volgende dag

De celdeur wordt geopend, maar beide dames slapen nog. Gupp loopt de cel in en glimlacht. "Wat een rust", zegt hij. Alle twee slapen Swifty en Miek1999 door. Bodejos staat achter Gupp en weet al wat zijn baas van plan is. Gupp opent zijn mond en begint keihard te schreeuwen. "WAKKER WORDEEEEEEEEEEEEEN!" Miek1999 en Swifty schrikken wakker en zitten rechtop in bed. "Hallo", zegt Gupp kalmpjes. "Een goedemorgen. Ik kwam even checken hoe het met mijn zonnestraaltje Miek1999 gaat." Swifty kijkt Miek1999 argwanend aan. "Hoe bedoelt u?", vraagt Miek. Gupp glimlacht opnieuw. "Na al die testjes zal je wel moe zijn. Nietwaar?" "Daarom sliep ze", zegt Swifty. "Sliep." Bodejos begint te grinniken, maar Gupp kan het niet waarderen. "Jos, wegwezen, ga wat nuttigs doen!" Bodejos loopt weg en laat de twee gevangenen achter met Gupp. "Ik hoop dat je niet opnieuw flauw zult vallen, Miek, want dan zal ik er persoonlijk voor zorgen dat je een andere celgenote krijgt. Ik vraag me af of deze dame een goede invloed op je heeft.", zegt Gupp terwijl hij naar Swifty kijkt. Zowel Swifty als Miek zegt niks. "Ik hou jullie in de gaten." Gupp loopt de cel uit en slaat de deur keihard dicht.

SpacyColours, Fabiann, D*N, Lucy,
MollenvangR-Art parkeert zijn auto op de parkeerplaats van de sportschool. Eindelijk heeft hij weer eens tijd gevonden om te gaan sporten, nog even voor het werk. Op dat moment ziet zij een auto aan komen rijden. De zwarte BMW parkeert vlak naast hem. Tot zijn grote verbazing herkent hij Fabiann. Geschrokken appt hij michael90. "Fabiann hier bij mijn sportschool. Ik zit erop, geen hulp nodig." Hij ziet dat Fabiann de auto uitstapt en dat de deur van de sportschool open gaat. MollenvangR-Art is in de war: hij herkent zijn personal trainer SpacyColours, en ook herkent hij Lucy en D*N, die achter de trainer aanlopen. Hij maakt een paar foto's en luistert het gesprek af. "Daar ben ik dan", zegt Fabiann. Hij zwaait naar het drietal. Terwijl SpacyColours glimlacht, proberen D*N en Lucy hun ergernis te verbloemen. Toch kan D*N het niet laten om een cynische opmerking te maken. "Terug van je vakantie?" Fabiann lacht eerst, maar ziet dan dat het geen grap is. "Ho, ik had gewoon wat tijd voor mezelf nodig. Ik was gewoon in het dorp." Hij kijkt naar SpacyColours. "Bedankt dat je ze een paar dagen onder je hoede kon nemen." SpacyColours lacht. "Geen probleem. Trouwens, er zijn twee fans van D*N en Lucy in het dorp. Een aantal dagen terug spraken ze me 's avonds aan, hier op de parkeerplaats." Lucy begint te zuchten. "Hou op hoor, als ik ergens geen zin in heb!"

Na drie minuten ziet MollenvangR-Art dat Fabiann met D*N en Lucy naar de witte BMW loopt. "Nou, we gaan zeker weer terug naar het paleis van die LdHMolletje?", vraagt D*N. Fabiann knikt. "Maar de spanning is er om te snijden. Hij is volgens mij niet echt meer heel dol op mij." Lucy kijkt verbaasd. "Wat dan? Doet die man geen yoga meer?" MollenvangR-Art kijkt tevreden. Hij kent nu het verblijf van het bekende duo en hun manager. Hij stapt zijn auto uit en loopt trots de sportschool in. Daar ziet hij SpacyColours. Hij valt gelijk met de deur in huis en vraagt wat hij verder wil weten.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 28-07-2020, 20:15:26
Mrchipie opent de voordeur. "Goedeavond, Daisy. Je bent de eerste." Daisy lijkt chagrijnig. "Fijn, dan kan ik nog even wat drinken. Ugh, ik had veel liever voor de TV gezeten nu!" Ze stapt het huis in en hoort de deur achter haar dicht gaan. "Doe je jas maar uit. Ik hang hem uiteraard op.", zegt mrchipie. Daisy trekt haar jas uit en geeft hem aan mrchipie. Ze loopt de woonkamer in en pakt een groot wijnglas dat ze half inschenkt. "Nummer drie kan niet komen", zegt mrchipie. "Belde net af." Daisy kijkt hem boos aan. "Wat?! Nummer drie kan niet komen, hoezo? Ik ben er toch ook gewoon?" Mrchipie haalt zijn schouders op. "Wees gerust. Nummer vier en vijf komen wel." De deurbel gaat. "Ah, daar zul je ze net hebben", zegt mrchipie. Hij loopt naar de hal en opent de voordeur. "Goedeavond dames. Geef me jullie jassen maar, ik hang ze uiteraard op." Daisy drinkt ondertussen uit haar wijnglas. Ze staart uit het raam. De straat is helemaal donker, maar de voortuin van mrchipie staat vol met verlichting. Daisy verheugt zich op kerst. Dan heeft ze eindelijk even rust. "Hallo Daisy", hoort ze achter zich. Ze draait zich om. "Dag Moni, dag grasisgroen."

Drie totaal verschillende verhaallijnen, maar toch alle drie spannend. Gaan MollenvangR-Art en Michael90 vrede krijgen over de foto van Fabiann en Brtdm, of gaat dit oplopen tot veel spanning onderling? Wat gaat MollenvangR-Art met alle nieuwe informatie doen? Gaat Nieky Daisy's leugen blijven geloven? Of is er toch wantrouwen gekweekt? Gaat dictator Gupp het plan van Miek1999 en Swifty dwarsbomen? En wat gaat Bodejos doen met de dingen die hij gehoord heeft? Nieuwe personages Moni en grasisgroen behoren dus ook tot "de vijf". Wie zou nummer "drie" zijn? En ten slotte...

Wat vraagt MollenvangR-Art aan SpacyColours?
A: Hoe heten die twee fans die je kwamen bezoeken?
B: Nog enige roddels over Lucy en D*N?
C: Wist jij al dat Fabiann bij de vliegtuigcrash was?
D: Weet jij iets over de spanning tussen Fabiann en LdHMolletje?

In dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m vrijdag 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 15 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 31-07-2020, 20:03:19
Aflevering 15
Mrchipie komt ook de ruime woonkamer binnen. "Goed, neem plaats aan de tafel. Zoals jullie zien heb ik gekozen voor heerlijke hapjes." Daisy kijkt Moni en grasisgroen aan. "Wat een feest, he meiden?" Ze lachen alle drie, maar mrchipie blijft bloedserieus. Als ze allemaal plaats nemen aan tafel, neemt grasisgroen het woord. "Nummer drie kon er dus helaas niet bij zijn, maar met vier van de vijf komen we er ook wel." Daisy knikt. "Goed. We zijn hier om een oplossing te vinden voor de zaak Sanmol en Ycaris. Huishoudster Miek1999 zit nu vast, maar het zal niet lang duren voordat ik waarschijnlijk als verdachte zal worden aangewezen." Mrchipie fronst. "Hoezo?" "Het is wel heel toevallig dat allebei de lijken bij de PLUS gevonden zijn, en daarnaast heb ik de ring van Sanmol in mijn bezit. Die viel toen ik het lijk in een vuilniszak verstopte." Daisy ziet dat mrchipie zijn hoofd schudt. "Daisy... daisy... werk de volgende keer nauwkeuriger!" Daisy wordt gerriteerd. "Hun ring zat hartstikke los, die viel gewoon van hun vinger! Maargoed, als iemand die ring vindt, dan hebben we wel een probleem." Het wordt even stil en dan doet Moni een voorstel. "Misschien is het goed als we bij het begin beginnen. Even alles op een rijtje zetten." Grasisgroen is het met haar eens. "Dan denk ik dat mrchipie zal moeten beginnen met vertellen."

Mrchipie loopt de winkel in. "Goedemiddag Kaaasje, ik kom graag een lekker stukje Franse kaas halen." Hij lacht naar de altijd vriendelijke Kaaasje. "Wat een eer, de burgemeester!" Mrchipie moet lachen. "Ik ben hier toch al veel vaker geweest?", vraagt hij aan haar. "Klopt, maar het is al wel een tijd geleden." Terwijl Kaaasje een stukje kaas snijdt, komen er twee andere mensen binnen. Ze gaan achter mrchipie in de rij staan. "Y, ik vind dit geen goed idee! Wanneer ben je van plan te vertrekken?", vraagt Sanmol. Ycaris zucht heel erg diep. "Zondag over een week, denk ik. Dan gaat er een vliegtuig naar Egrbadio." Sanmol snapt er niks meer van. "Naar waar?!" "Egrbadio. Dat is de plek waar ik heen moet om de schat te vinden." Mrchipie grijnst. Het plan is dus gelukt. Ycaris gaat op onderzoek uit, en dan gaan nummer vier en vijf er snel met de schatt vandoor. "Bedankt Kaaasje.", zegt hij nadat de kaasspecialiste hem een stukje Franse Kaas overhandigd heeft. Hij knikt naar Ycaris en Sanmol en loopt naar zijn auto, waar hij Moni belt. "Zondag over een week. Save the date."

"Een fijne reis gewenst." Steward chocomol opent de deur van het vliegtuig en helpt de passagiers naar buiten te stappen. Moni en grasisgroen lopen voorop. "Het vliegtuig zat maar halfvol", zegt grasisgroen. "Opvallend dat het zo rustig is." Moni moet lachen. "Vind je het gek! Wie gaat er dan ook naar Egrbadio? Het is hier net een woestijn!" Als ze het vliegveld binnen stappen lopen ze naar de kofferband. Ze houden Ycaris, die recht tegenover hun staat, nauwlettend in de gaten. "Gelukkig herkent ze ons niet.", zegt Moni opgelucht. Grasisgroen had dat al wel verwacht. "Neejoh, kleine kans dat ze ons ooit in het dorp heeft zien rondlopen. Als nummer n, twee, of vijf was gegaan, had ze diegene direct herkent!" Na een halfuur komen de koffers eindelijk langs. "We zijn de enige vlucht vandaag, hoezo duurde het zo lang?!", hoort Moni Ycaris aan een medewerker van het vliegveld vragen. "Wat een zeikerd", zegt grasisgroen tegen Moni. Ze lachen. Zodra ze hun koffers zien, pakken ze ze en volgen ze Ycaris, die toevallig ook net haar koffer heeft gepakt. Het is vijf minuten lopen naar de hal waar de reisleider op de groep te wachten staat. Als hij alle twintig koppen heeft geteld en dus ziet dat de groep compleet is, stelt hij zich voor. "Hallo allemaal, mag ik even jullie aandacht? Mijn naam is Molcrazy, en ik ben jullie reisleider voor de komende week. Met de grote bus die buiten staat ga ik jullie de komende week alle hotspots van Egrbadio laten zien." Grasisgroen en Moni zijn in een melige bui en moeten weer lachen. "Dan ben je snel klaar", fluistert Moni naar grasisgroen. Ycaris staat vlak naast ze, hoort de twee dames praten, en lacht met ze mee. "Echt h? Wie zijn jullie? Mijn naam is Ycaris." Ze steekt haar hand uit en ook Moni en grasisgroen stellen zichzelf voor. "Gezellig, in ieder geval twee leuke reisgenoten!", concludeert Ycaris. Dan heeft het drietal door dat ze allang de bus in moeten. "Dames, komen jullie ook?", vraagt Molcrazy."
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 31-07-2020, 20:04:11
Destijds was nummer twee, Daisy, alvast wat informatie aan het verzamelen in Xuilemveld. Ze besloot een stukje kaas te gaan kopen bij Kaaasje. "Dag Kaaasje, doe mij maar een stukje heksenkaas", zegt Daisy. Het is rustig in de winkel. "Dag Daisy, komt eraan. Vind jij het ook zo leeg? Het lijkt wel alsof iedereen op vakantie is!" Daisy haakt daar gelijk op in, want ze wil meer te weten komen over wie er allemaal over de vakantie van Ycaris weten. Nummer n, mrchipie, had de persoon met wie Ycaris in de kaasspeciaalzaak was, namelijk niet herkend. "Hoe bedoel je? Wie is er dan op vakantie?" Kaaasje zucht. "Ja, die Ycaris, die kunstenares van hier om de hoek. Ze is erg aardig hoor, maar dat mens gaat gewoon ff op wereldreis! Naar Egrbadio, een eiland vlakbij Afrika!" Daisy knikt. "Ik ken het. Gaat ze alleen, of met iemand samen?" Kaaasje fronst. "Weet ik veel. Ja, ik denk misschien met die Sanmol. Haar beste vriend. Waren hier ook samen in de winkel laatst." Kaaasje geeft een stuk heksenkaas aan Daisy, die afrekent en de winkel verlaat. "Ik ben in ieder geval niet op vakantie", roept ze nog even snel naar Kaaasje. "Maar ik heb wel het antwoord op mijn vraag."

"Wat een heerlijke hapjes heb je gemaakt, mrchipie!", zegt grasisgroen. Daisy en Moni knikken. "Bedankt, maar we moeten door! We zijn nog lang niet bij het einde", zegt Mrchipie. Hij kijkt even uit het grote raam. Zijn verlichte tuin ligt er prachtig bij op deze donkere avond. De fontein maakt de sfeervolle voortuin helemaal compleet. Hij gaat weer zitten, niet wetende dat er iemand achter zijn fontein verborgen zit. PutyourHANSup zit er niet zomaar, maar is op een missie: weten wie er op bezoek is bij mrchipie. Hij wil stiekem een foto te maken, maar heeft wel zijn flits nodig. Toch waagt hij het erop. Hij drukt het knopje van zijn camera in en rent snel de tuin uit. "Was dat nou een flits?", vraagt Moni. Mrchipie lacht haar uit. "Je beeldt je dingen in, ik zag helemaal niets! Goed, waar waren we gebleven?"

Molcrazy komt de trap af lopen. Tot zijn grote verbazing ziet hij dat de hele ontbijtzaal al vol zit met zijn groep. Hij gaat aan een tafeltje zitten. "Hebben jullie een beetje goed geslapen? Vandaag begint onze reis echt!" Grasisgroen schudt haar hoofd. "Mijn kamergenoot snurkt." Ze geeft Moni een bitchy blik. "Mijn kamergenoot ook", zucht Moni, als reactie op grasisgroen. Molcrazy en Ycaris moeten lachen. "Jij wel een beetje goed geslapen?", vraagt hij aan haar. "Ja hoor." Moni smeert nog een boterham. "Dus, waar gaan we vandaag precies heen?", vraagt ze. Molcrazy slikt zijn eten door en vertelt de hele planning. "Eerst naar het verlaten dorpje Boriazitu, dan naar het enige museum van het eiland, en ten slotte naar de kust. Het strand ligt naast ons hotel. Er komt geen hond op dit eiland, maar in dat gedeelte al helemaal niet." Ycaris wordt helemaal enthousiast. "Ik heb er echt zin in!" Grasisgroen reageert heel anders. "Wanneer gaan we naar de runes?" Molcrazy eet rustig door. "Over drie dagen, dus op de een na laatste dag van onze reis." Het blijft stil vanaf dan. Ycaris begint lang te denken aan wat er in de brief stond. De schat zou in de runes liggen, dat stond er duidelijk in. Had ze Sanmol nou maar om advies gevraagd, die had altijd wel een oplossing. Ycaris mist de gesprekken met Sanmol nu al, en dan vooral hun goede advies voor haar. "Ik ga even naar het toilet", zegt Ycaris. Ze staat op en loopt de hal in, maar gaat naar haar kamer, en niet naar het toilet. Ze pakt de brief uit haar rugzak. Het is een lap tekst, maar het gedeelte over de runes leest ze nog snel even door. n zin valt haar ineens op.


Wie zijn Moni en grasisgroen nou eigenlijk precies? Door wie is Ycaris op deze missie gestuurd? Waarom wil "de vijf" zo graag die schat hebben? Staat de informatie die Daisy van Kaaasje heeft gekregen in verband met de moord die zij op Sanmol heeft gepleegd? En waarom wil PutyourHANSup! weten van wie mrchipie bezoek kreeg?

Wat we echt willen weten... wat valt Ycaris ineens op aan haar brief?
A: "De runes zal je 's avonds moeten betreden, want overdag is het er vol met toeristen."
B: "Je zal moeten zoeken, want de schat ligt verstopt ergens diep in de runes."
C: "De runes zijn gevaarlijker dan je denkt, dus wees op je hoede."
D: "Voor de poort naar de runes is een sleutel nodig, dus zorg dat je die in handen krijgt."

In dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m zondag 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 16 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 2-08-2020, 21:35:21
Aflevering 16
De zin intrigeert haar. "Voor de poort naar de runes is een sleutel nodig, dus zorg dat je die in handen krijgt.", leest ze hardop. Een sleutel, wie zou die hebben? Ze kan maar aan n persoon denken. "Ycaris, we wachten op je! Kom je?", roept Molcrazy vanaf de gang.

Die avond zitten Moni, grasisgroen, Molcrazy, en Ycaris met elkaar aan een tafeltje te eten. "Wat was dat verlaten dorp indrukwekkend zeg", zegt Ycaris. Molcrazy knikt. "Ja, elke keer als ik er kom krijg ik weer kippenvel." Moni neemt een hap van haar hamburger. "Eens hoor, maar ik kijk toch echt het meeste uit naar de verlaten runes. Zo gaaf lijkt me dat!" Ze knipoogt naar grasisgroen. Ycaris ziet het en krijgt argwaan. Ze vraagt zich af of de twee iets weten van de schat, omdat ze het constant over de runes hebben. Voor nu laat ze het rusten. "Ja, die zijn zeer bijzonder", antwoordt Molcrazy. "Maar eerst nog heel veel andere hotspots!" Hij staat op om nog wat eten te pakken. Ondertussen praten de drie dames over allerlei zaken, maar de schat komt niet ter sprake. Alle drie dezelfde missie, maar toch staan Moni en grasisgroen lijnrecht tegenover Ycaris.

Een aantal dagen later is het zover. De groep is aangekomen bij het hotel naast de belangrijke plek voor Moni, grasisgroen, en Ycaris. De volgende dag zullen ze de runes gaan betreden. Ycaris heeft reisleider Molcrazy de hele week in de gaten gehouden, en ze heeft inderdaad een sleutel gespot: aan zijn rugzak zit een sleutelbos met daaraan vele sleutels, waarvan n een stuk groter dan de anderen.

"Dat was weer heerlijk. Ik ga even naar het toilet." Molcrazy ruimt zijn bord op en loopt naar het toilet aan het einde van de gang. De afgelopen week heeft Ycaris eigenlijk alleen met Moni en grasisgroen contact gehad, en niet met de andere 17 reizigers, en dus waagt ze de gok: ze neemt haar twee nieuwe vriendinnen in vertrouwen. "Zeg, zijn jullie in voor een avontuurtje?", vraagt ze. Moni en grasisgroen kijken elkaar aan en knikken. "Wat dachten jullie er van als we vanavond alvast de runes gaan bezoeken? Lekker rustig met z'n drietjes. Morgen zal het vast weer allemaal snel moeten." Grasisgroen glimlacht geniepig. Het plan van Moni en haarzelf is gelukt: Ycaris vertrouwt hen. "Daar zijn wij zeker voor in." Ycaris zucht opgelucht. "Mooizo! Ze kijkt achter zich en ziet dat Molcrazy nog niet terug is gekeerd. Ze pakt snel zijn rugzak, die vlak naast haar staat, en haalt de opvallend grote sleutel van de sleutelbos af. "Deze hebben we nodig. Goed, ik zie jullie vanavond. 23.00 hier beneden."
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 2-08-2020, 21:36:25
Diezelfde avond lopen de drie dames richting de runes, die tegenover het hotel liggen. "Goh, ze hebben hier een heel trappenhuis naar beneden gebouwd", zegt grasisgroen als ze naar beneden kijkt. Moni schudt haar hoofd. "Slechts een paar meters diep hoor, de andere honderd meter bereik je niet met de trappen." Ze komen aan bij de poort. Ycaris steekt de sleutel in het slot en merkt dat ze de juiste sleutel heeft gekozen. "Gelukkig, ik was al bang dat ik misschien de verkeerde sleutel had gestolen." Ze opent de poort en loopt naar binnen. Zowel Moni als grasisgroen heeft een zaklamp in handen, waardoor ze alles helder kunnen zien. Ycaris begint gelijk te zoeken waar ze heen moet. In haar brief stond een hele routebeschrijving, namelijk rechts, links, nog eens links... en daarom neemt ze het initiatief. "Kom, volg mij." Moni en grasisgroen doen dat en kijken elkaar lachend aan. "Ze loopt zo de muizenval in", fluistert grasisgroen naar Moni.

Molcrazy doet de TV uit en is van plan te gaan slapen. Zoals elke avond checkt hij eerst of alle sleutels nog aan zijn sleutelbos zitten, want anders heeft hij een groot probleem en kan hij de reis niet voortzetten. Meteen valt hem iets op: de grote witte sleutel is verdwenen. Hij zoekt in de hotelkamer, zelfs in de eetzaal, maar vind niks. Dan snapt hij wat er aan de hand is. Hij trekt zijn schoenen aan en pakt een zaklamp.

"Hier moet het ergens zijn", fluistert Ycaris."Huh? Zei je iets?", vraagt Moni. "Oh, nee hoor." Ycaris loopt zoekend rond en heeft inmiddels ook haar eigen zaklamp aangezet. "Zoek je iets ofzo?", vraagt grasisgroen. Ze kijkt Moni aan en meteen snappen ze dat "de schat" hier ergens moet liggen. "Nee hoor, het is hier gewoon mooi", zegt Ycaris, ookal liggen er alleen maar rotsblokken en stenen. Ze horen een kleine waterval stromen. Daardoor worden andere geluiden iets gedempt, zo ook de aankomst van Molcrazy.

Precies op het moment dat Ycaris tussen een aantal rotsblokken een camouflerend klein kistje ziet liggen, van precies dezelfde kleur, horen ze een boze stem. "Wat heeft dit te betekenen? Zijn jullie gek geworden?! Het is hier levensgevaarlijk!" Molcrazy komt hijgend aangerend en hij houdt zich vast aan de railing. Grasisgroen en Moni draaien zich om, maar Ycaris negeert het geschreeuw. Ze probeert het kistje los te rukken."Ach man, overdrijf niet zo, we wilden gewoon even op avontuur", zucht Moni. Ycaris krijgt het kistje los en pakt het. "Op avontuur? Hier?!", vraagt Molcrazy boos. Terwijl hij dat zegt, draait grasisgroen zich om. Ze ziet dat Ycaris een kistje in haar handen heeft. "MONI! ZE HEEFT HET!", schreeuwt grasisgroen. Zowel Molcrazy als Ycaris kijken het tweetal verbaasd aan, maar dan beseft Ycaris zich dat ze niet de enige is met een missie.

Dan gaan de dingen razendsnel. Grasisgroen rent op Ycaris af, maar Molcrazy begint de boel te saboteren. "Pas op Ycaris!", schreeuwt hij. Hij steekt zijn been uit, waardoor grasisgroen struikelt en op de harde stenen valt. Moni staat perplex en is is in dubio, en weet niet of ze grasisgroen moet helpen opstaan of op Ycaris af moet rennen, wat Ycaris tijd geeft om weg te rennen. Ze rent richting Moni en Molcrazy, en als ze hun bijna voorbij is, komt grasisgroen overeind om haar achterna te rennen. Molcrazy blokkeert de weg echter en zorgt dat alleen Ycaris weg kan rennen. Hij houdt grasisgroen tegen en duwt haar nogmaals op de grond. Bloedend probeert grasisgroen nogmaals overeind te komen, en ditmaal heeft Moni al ingegrepen wat betreft Molcrazy. Ze duwt hem met zijn rug tegen de railing. "Laat ons erdoor!" grasisgroen komt overeind en rent Ycaris, die al een stuk verderop is, achterna, en laat Moni en Molcrazy achter. Lang duurt het echter niet voordat Moni ook uit de runes weet te ontsnappen. Ze duwt Molcrazy zo hard, dat de railing door breekt: Molcrazy valt door het ontstane gat heen, tientallen meters naar beneden, het grote gat van de runes in. Hij zwaait met zijn armen maar beseft dat er geen weg meer terug is. Schreeuwend valt hij naar beneden, zijn einde naderend.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 2-08-2020, 21:37:09
Als Ycaris bij de poort aankomt, hoort ze een schreeuw vanuit de runes, namelijk die van Molcrazy. Het lijkt alsof er geen einde aan de schreeuw komt, maar op een gegeven moment stopt het. Ze begrijpt gelijk wat er gebeurd is. Huilend en bang rent ze richting de poort. Ze hoort voetstappen achter zich, iemand rent achter haar aan. "Kom op Y, je kan dit", zegt ze tegen zichzelf. Als ze door de poort heen is gerend draait ze de sleutel opnieuw in het slot. Net op dat moment komt ook grasisgroen, die een flinke inhaalslag heeft gemaakt, bij de poort aan. "LAAT ME ERUIT!", schreeuwt ze naar Ycaris. Ycaris reageert niet en rent richting het hotel, maar beseft zich dat ze daar niet veilig is - Moni en grasisgroen zullen niet stoppen tot ze dat kistje hebben. Ze rent naar de kamer van Molcrazy, pakt zijn rugzak, en rent direct terug naar buiten, waar ze ziet dat ook Moni inmiddels bij de poort aan is gekomen. "Dit zal je duur komen te staan", roept ze naar Ycaris. "Die schat is van ons." Ycaris rukt de sleutelbos van Molcrazy zijn rugzak en opent met n van de sleutels de bus. Ze wist gelijk welke ze nodig had. Met een andere sleutel zet ze de motor van de bus aan. Ze rijdt zo snel als ze kan weg, de snelweg van Egrbadio op. Terug naar huis.

"Mijn hemel, arme man! Dat hebben jullie nooit verteld.", zegt Daisy. "Arme man? Wij werden de volgende ochtend pas vrijgelaten door iemand van het hotel, we hebben de hele nacht op stenen geslapen!", zegt Moni verontwaardigd. Mrchipie staat op en schenkt bij iedereen nog wat wijn in. "We zijn bijna klaar", zegt hij. "Alleen het laatste stuk van het verhaal nog. Ik zal het vertellen."

"Nummer vijf zat toevallig in Tapas Tapas een hapje te eten toen Sanmol binnen kwam. Sanmol was aan het bellen met Ycaris en ging zetten. Sanmol bestelde wat te eten en te drinken en voerde ondertussen een heftig gesprek. Nummer vijf heeft het me allemaal naverteld. Sanmol zei iets over dat Ycaris maar op hen moest wachten, over dat Sanmol zo snel mogelijk naar Ycaris toe zou komen, ze zouden afspreken in Sanmol hun kasteel. Ober Bjornn heeft ook alles gehoord, maargoed, die zal dat al wel weer vergeten zijn. Dankzij nummer vijf wisten we waar Ycaris op dat moment was."

"En wat er toen gebeurde weten we allemaal, toch? Twee lijken in een halfjaar. Niemand zal ooit te weten komen wie wie heeft vermoord", zegt mrchipie. Daisy schudt haar hoofd. "Dat is voor jou lekker makkelijk praten. Jij hebt Sanmol niet neer hoeven schieten." Mrchipie lacht hardop. "Maar je hebt hen toch nog wel de groeten van mij gedaan? En daarnaast, je hebt Ycaris niet vermoord. Dat heeft Miek1999 gedaan." Iedereen moet lachen. "Wat moet dat arme mens wel niet denken", zegt Moni. "Die zit gewoon vast voor niets! En ze kan haar onschuld niet bewijzen." Grasisgroen zorgt voor orde aan tafel. "Maar wat is het plan nu? Dat is waarom we hier zijn." Moni kijkt haar partner in crime zuchtend aan. "Die schat vinden natuurlijk! Ycaris heeft hem ergens in Xuilemveld verstopt, dat kan niet anders!" Iedereen is het met haar eens, maar uiteraard heeft mrchipie het plan al uitgestippeld. "Moni en grasisgroen gaan op zoek in Xuilemveld, en Daisy, ikzelf, en nummer vijf opereren onopvallend aan de oppervlakte. En vergeet niet de twee handlangers die we nog hebben. Die zijn erg waardevol." Grasisgroen knikt. "Eens. Zonder hen hadden Moni en ik nooit kunnen ontsnappen uit Egrbadio." Maar Moni wordt ongeduldig. "Dus, nummer n, waar beginnen grasisgroen en ik?" Mrchipie verrast ze en geeft het gesprek een wending. "Eerst gaan jullie iets anders doen. Er is een man in het dorp die ver gaat om alles op te lossen, heel ver zelfs. Nummer vier en vijf, jullie gaan eerst zorgen dat hij verdwijnt. Neem n van de twee handlangers mee, kies zelf maar wie. Doe het zaterdag, op de dag van het feest." Grasisgroen en Moni hebben er gelijk zin in. "Waar moeten we zijn om die man te vinden?", vraagt Moni. Hoewel mrchipie het woord wil nemen, weet Daisy het antwoord ook al. "Je kan hulpdakdekker vinden..."

Veel vragen opgelost, en arme Molcrazy, een noodlottig ongeval. Toch zijn er nog een aantal vragen: wie heeft Ycaris op missie gestuurd? En wie heeft haar uiteindelijk vermoord? Wat zal er met hulpdakdekker gaan gebeuren?

Dat laatste zullen we snel weten, want... waar zullen Moni en grasisgroen actie ondernemen tegen hulpdakdekker?

A: In het ziekenhuis
B: Op het landgoed van Sanmol
C: Op het feest zelf

In dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m woensdag 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 17 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 5-08-2020, 20:44:04
Aflevering 17
"Ik zou zeggen, ga zaterdag naar het ziekenhuis. Grote kans dat je hem daar treft.", concludeert Daisy. En daarmee eindigt de vergadering van het viertal.

MollenvangR-Art confronteert SpacyColours met de foto van Fabiann. "Wist jij wel dat hij bij het vliegtuigongeluk aanwezig was? Geen mens weet wat hij daar deed!" Als SpacyColours naar de foto kijkt, herkent hij inderdaad Fabiann in de ambulance. "Wat gek. Dat wist ik niet. Maar het is een aardige jongen hoor!" SpacyColours loopt richting de oefenzaal. MollenvangR-Art volgt hem. "Ja? Wat weet je allemaal over hem?" Zijn bidon zet MollenvangR-Art op de grond. "Pak een matje en leg je handdoek erop, je gaat buikspieroefeningen doen." SpacyColours grinnikt, hij houdt ervan om zijn klanten zware oefeningen te laten doen. MollenvangR-Art doet wat hij zegt, maar vraagt wel gewoon verder. "Vertel nou meer over hem!" Zijn personal trainer zucht. "Goed dan. Hij is hartstikke aardig, geen kwaad woord over te zeggen. Maar ik merk dat hij moe is en rust nodig heeft. Die twee, Lucy en D*N, ze zijn ook niet makkelijk." Terwijl MollenvangR-Art Russian twists doet, gaat hij hijgend verder met zijn ondervraging. "Hoezo moe?" "Nou, het is niet makkelijk om alles te regelen voor zo'n bekend duo. Onderdak, eten, drinken, personal trainer, kapper, en ga zo maar door. En dan ook nog overal mee naar toe moeten. Gelukkig slaapt hij luxe. Heerlijk in het grote pand van LdHMolletje in zo'n grote kamer slapen, wat lijkt dat me fijn." MollenvangR-Art weet voor nu genoeg. "Dankjewel."

Twee dagen later
"Echt, waar blijft die taxi?" Chardo en Brent staan zuchtend te wachten op een stoepje in de middle of nowhere. "Taxichauffeurs zijn altijd te laat. De simpelste baan op aarde en toch weten ze altijd wel iets fout te doen!", klaagt Brent. Terwijl Chardo met een tandenstoker tussen zijn tanden bezig is, kijkt Brent in zijn telefoon of zijn haar wel goed zit. "Waarom doe je je haar? We gaan naar de kapper!", zegt Chardo. "Als ik daar binnen kom moet ik er toch ook gewoon goed uitzien?" Dan komt er een zwarte auto aan rijden. "Hh!" Brent en Chardo stappen in en zeggen dat ze naar kapsalon Hairduck willen. De_witte knikt. "Dat is wel een stukje rijden." Chardo fronst. "Dat weten we heus wel hoor, we zijn geen arme sloebers zoals jij!" De_witte grinnikt. "Je moest eens weten", zegt hij. Brent en Chardo zijn ondertussen al druk verder aan het praten. "Waar is dat feest eigenlijk, en hoezo zijn we niet uitgenodigd?", vraagt Chardo aan Brent. "Ja, geen idee. We moeten er wel heen hoor!" Maar dan begint de_witte zich met het gesprek te bemoeien. "Dat feestje van de burgemeester zaterdag? Tja, daar wil iedereen wel heen. Het is in zijn achtertuin." Brent en Chardo kijken elkaar aan en lachen. "En waar is dat dan precies?", vraagt Brent aan de_witte. Even twijfelt de_witte of hij wel de waarheid moet spreken, maar toch doet hij dat. "In Xuilemveld-Noord. Het mooiste en grootste huis van het dorp. Een villa."

Daisy begint de vergadering. "Welkom allemaal, vandaag zijn we hier bijeen gekomen om de laatste puntjes op de i te zetten voor het feest. Ik als organisator zal deze vergadering leiden." De andere vijf leden en ondernemers, Kaaasje, Bjornn, Wouterv, Molduck en Hautoa, luisteren aandachtig naar haar. "Dames van kapsalon Hairduck, hoe staat het ervoor met het kapsel?" Molduck en Hautoa beginnen keihard te lachen. "Nou, nog niet echt ready, want mrchipie wilde zaterdag pas geknipt worden. Op de dag zelf", verklaart Hautoa. Molduck knikt. "Ik snap dus sowieso ook niet wat wij hier doen." Daisy zucht diep. "En ik heb al genoeg hoofdpijn. Kaaasje, zijn alle hapjes al geregeld?" Kaaasje kijkt Daisy trots aan. "Ja! Nootjes, gezonde snacks, frituursnacks, en uiteraard kaas en worst." Daisy steekt haar duim op. "Kijk, iemand op wie ik kan rekenen. Geldt dat ook voor de mannen van Tapas Tapas?" Bjornn en wouterv nemen allebei niet het woord. "Goed, ik weet genoeg. Zorg dat de drankjes en het buffet in orde zijn zaterdag. Weet iemand trouwens waar die vent van de versiering is?" Bjornn schudt zijn hoofd. "Nee, PutyourHANSup! bedoel je? Die was laatst nog bij Tapas Tapas." Daisy laat zich met haar hoofd op tafel vallen. "Pfffffffff, nou, ten eerste wist ik niet eens dat dat zijn naam was, en ten tweede boeit dat me verder niks." Ze staat op en loopt het PLUS-magazijn uit. "Ik ga aan het werk. Koop iets of verlaat de supermarkt, zie jullie zaterdagochtend bij de voorbereidingen." Molduck probeert haar irritatie te verbergen. "Dat mens ook altijd, voor niks naar de PLUS gekomen! Hautoa, we gaan, we hebben zo twee klanten."
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 5-08-2020, 20:44:54
Hulpdakdekker doet de boodschappen in boodschappentas nadat hij heeft afgerekend bij de kassa. Op dat moment komt Daisy uit het magazijn lopen. "Hallo hulpdakdekker, hoe gaat het na omstandigheden?", vraagt ze vriendelijk. Hulpdakdekker glimlacht. "Ik voel me al een stuk beter. Met Starlight gaat het nog precies hetzelfde, nog steeds in een coma. Het kan nog jaren duren, zegt dokter Mitchkox." Daisy zucht. "Pff, wat zielig voor dat kind zeg." "Maar red jij het wel zonder assistente?", vraagt hulpdakdekker aan Daisy. Daisy knikt. "Ja hoor, ik red het opzich wel. Zeg, zie ik je zaterdag op het feest?" Hulpdakdekker schudt zijn hoofd. "Ik was dat hele feest alweer vergeten, maar ik heb wel een uitnodiging gehad. Ik denk dat ik bij Starlight langs ga." Daisy legt haar hand op zijn schouder. "Snap ik." Ze loopt lachend de winkel in: ze heeft Moni en grasisgroen naar de juiste plek gestuurd. Ze checkt hoe het bij de broodafdeling gaat en ziet dat hulpdakdekker de winkel uitloopt. Hij fluistert nog iets in zichzelf. "Maar misschien is wat afleiding toch wel beter."

"Hoi, wij willen graag naar de gevangenis", zegt Convans. De_witte herkent hem en Niuno. "Hebben jullie je politieautootje niet meer ofzo?" De twee heren stappen in en de_witte rijdt weg. "Die is vanmiddag even naar de garage, er was iets mis met de ruitenwissers ofzo", antwoordt Niuno. "Ah, vervelend."

Na een tijdje beginnen de twee agenten een gesprek over een interessante zaak. "Zeg, weet je, Niuno?" Niuno kijkt Convans fronsend aan. "Wat?" Convans twijfelt of hij moet zeggen wat hij denkt. "Nou, ik zat dus nog even naar die foto's van die lijken te kijken he, je weet wel. Die Ycaris en Sanmol." Niuno knikt. "Nou, die Sanmol heeft dus om hun ringvinger een wit rondje zitten. Net alsof er een ring heeft gezeten." "Wat impliceer jij?", vraagt zijn collega gerriteerd. "Nee, het zal vast niks zijn... het viel me gewoon op."

Als hij de twee politieagenten heeft afgezet bij de gevangenis, opent hij zijn telefoon. Hij belt hulpdakdekker, die direct opneemt. "Raad eens wie ik net in de auto had. Die twee agenten. Ja, die jou altijd tegenwerken ja. Nu komt het. Ze zeiden iets over Sanmol en een ring die miste. n van de twee denkt dat er meer aan de hand is. Ik wilde het je toch even laten weten, daar ben ik natuurlijk je undercoverdetective voor." Hij lacht en hoort een zucht van opluchting aan de andere kant van de lijn. Eindelijk heeft hulpdakdekker weer een aanknooppunt.

Brent en Chardo zijn bijna klaar bij kapsalon Hairduck. Molduck begint Chardo te vertellen over het feest. "Nou, zaterdag is het zover h" Chardo kijkt haar aan alsof ze gek is. "Mens, waar heb je het over?" "Het feest natuurlijk!", schreeuwt Molduck zowat. Hautoa moet lachen. "Die is nu al zenuwachtig. We mogen de burgemeester knippen en zijn dus zelf ook uitgenodigd voor de rest van de avond." Brent kijkt Chardo aan en begint slinks te lachen. "Zeg, dames, gewoon een vraagje... nemen jullie ook aanhang mee?" Molduck geeft direct antwoord zonder dat Hautoa iets kan zeggen.

We komen steeds dichter bij het feest. Hoe ver zal MollenvangR-Art gaan om nog dichter bij Fabiann te komen? Gaan Brent en Chardo op het feest geraken? Zullen de zes ondernemers het feest in goede banen gaan leiden? Gaat undercoverdetective de_witte zijn mede-detective hulpdakdekker nog verder kunnen helpen bij het onderzoek op deze manier? En zal hulpdakdekker naar het ziekenhuis of naar het feest gaan? Wat we nu echt willen weten is...

Wat zegt Molduck?
A: "Nee, ik ben happy single, maar Hautoa wil vast wel graag iemand meenemen!"
B: "Ja, ik heb laatst al een date geregeld!"
C: "Willen jullie soms mee? Graag!"
D: "Ga toch weg, sukkel!"

In dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m vrijdag 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 18 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 7-08-2020, 20:37:24
Aflevering 18
"Hautoa zoekt nog een date, ik ga lekker in m'n eentje!" Hautoa kijkt Molduck boos aan en schudt haar hoofd. "Goh, wat leuk, zeg, zou ik misschien mee mogen?", vraagt Brent aan Hautoa. Chardo wordt woest. "En ik dan?! Vuile verrader!" Hij staat op en loopt de kapsalon uit. "Je bent nog helemaal niet klaar!", roept Molduck naar hem. "Ik ben klaar, met jllie!" Molduck rent met schaar en al achter hem aan. Ondertussen kijkt Brent Hautoa afwachtend aan. "Eh.. ehm, ja, prima hoor. Kom maar. Maar het is geen date ofzo hoor, gewoon als kennissen." Brent lacht. "Prima."

Molduck heeft de rest van Chardo's knipbeurt buiten afgemaakt. "Die rot Brent ook altijd", fluistert hij. Molduck geeft hem een schouderklopje. "Trek het je niet aan." Een paar minuten daarna is Brent klaar. Hij loopt naar buiten en sleurt Chardo zowat mee. "Hij is net klaar", zegt Molduck. "Dus nu kan hij wl weg." Chardo praat uit frustatie op een norse toon. "Moeten we niet betalen?!", vraagt hij aan Brent. "Dat heb ik toch al voor ons gedaan, schatje", zegt hij plagend. Molduck zwaait het tweetal uit als ze weglopen en een taxi bellen. "Tot morgen he!", roept ze naar Brent, die met een chagrijnige Chardo naast zich de_witte begint te bellen. "Kom ons maar weer halen!"

Lama1997, Ricardo, en MaikeMeisje arriveren op het landgoed van Sanmol. "Moest dit nou echt in onze lunchpauze?", vraagt Lama1997 gerriteerd. MaikeMeisje stopt de auto. "Ja! Kijk, dasr staan Jacco's en B&W al op ons te wachten." Ze stappen alle drie uit de auto. "Hoe hebben jullie zo snel gefietst?", vraagt Lama1997 verbaasd. De twee jongens moeten lachen. "We hebben niet gefietst. Hij heeft ons opgehaald." B&W wijst naar Hulpdakdekker, die nonchalant naar Lama1997 en zijn twee collega's zwaait. "Ja, ik dacht: laat ik die jongens eens een plezier doen. Nou, zullen we maar naar binnen gaan?" De andere vijf lopen achter hulpdakdekker aan. "We zouden trouwens toch gisteren op onderzoek gaan? Waarom vandaag pas?", vraagt Jacco's aan MaikeMeisje. Zij haalt haar schouder op. "Hij heeft de leiding, vraag het aan hem." Hulpdakdekker draait zich om en komt met de grote onthulling. "Omdat we geen idee hadden waar we naar moesten zoeken. En nu wel." Allemaal klimmen ze het kasteel in, door het grote raam waar geen glas meer te bekennen is. "Dat is er vast uitgesprongen tijdens de explosie", zegt Ricardo. "Ze hebben alles netjes opgeruimd hier. Alleen het vliegtuig ligt er nog." Als ze allemaal binnen zijn, vertelt hulpdakdekker dat ze naar een ring moeten zoeken. "Als we niks vinden, is er iets mis."

"Wat heerlijk dat die LdHMolletje en zijn twee slaafjes aan het repeteren zijn", zegt Lucy. Ze zit samen met Fabiann, D*N, en SpacyColours aan de eettafel. "Zeker weten dat ze het niet erg vinden dat ik hier lunch?", vraagt de sportinstructeur aan het drietal. "Tuurlijk niet. Je hebt zo veel voor mij gedaan, knap hoor, dat je het met ze hebt uitgehouden", grapt Fabiann. Lucy en D*N kunnen de grap niet echt waarderen, maar laten het zitten, want ineens vragen ze zich af wie de vreemde man die de eetkamer binnen komt lopen is. "Dat is Brtdm, een vriend van mij. Hij slaapt hier al een paar dagen. LdHMolletje vond het ok." D*N begint te glimlachen. "Een vriend? Gewoon "een" vriend?" Fabiann knikt. "Ja hoor." Hij lacht naar Brtdm, die aanschuift en mee begint te lunchen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 7-08-2020, 20:38:25
Robbieazerty en TimvDons lopen wat rond in het dorp. Ze zijn op zoek naar een kledingwinkel waar ze een pak kunnen kopen, maar hebben al van diverse mensen te horen gekregen dat er weinig chique winkels te vinden zijn in het dorp. Robbieazerty besluit het nog n keer te proberen. Hij tikt iemand op de rug. "Hai? Hai. Ja, waar heb je hier een winkel waar je nette pakken kan kopen?", vraagt hij. "Uhm, eerlijk gezegd... dat weet ik niet zo n twee drie", antwoordt Michael90. Hij was net wat interviews met dorpelingen aan het afnemen over het aankomende feest van mrchipie dat morgenavond plaats zal vinden. "Pff, ze hebben hier dus cht niks", zegt Robbieazerty tegen TimvDons. "Had je anders verwacht dan?", vraagt zijn piloot en assistent. Een paar meter verderop is MollenvangR-Art net een meneer aan het interviewen, als hij ziet dat Michael90 met beroemdheid Robbieazerty aan het praten is. Hij rent weg van de man en slaat zijn arm om Michael heen. "Goedemiddag, ik ben MollenvangR-Art van het Xuilemveld's Weekblad. Tijd voor een interview?" Robbieazerty schudt zijn hoofd. "Please, daar doe ik niet aan. Zeker niet voor zo'n suf krantje. Tim, we gaan!" MollenvangR-Art blijft lachen en groet hem zelfs nog. "Tot morgenavond!", roept hij. Als ze weg zijn, wordt hij woedend. "MICHAEL! WEET JE WEL WIE DAT WAREN?!" Michael90 fronst. "Nee?"

Fabiann, D*N, Lucy, Brtdm, SpacyColours, MV, Michael90
"Ik ga ervandoor", zegt SpacyColours. Hij staat op en trekt zijn jas aan. "Nogmaals dank voor de zalige lunch! Ik zie jullie op het feest morgen, zet hem op h." Hij zwaait naar iedereen en geeft Lucy nog even snel een knipoog. Fabiann ziet het en maakt er gebruik van. "Gewoon een vriend", zegt hij heel zachtjes. Lucy rolt met haar ogen en neemt nog een slok water.

"Michael, je hebt het net verpest bij die Robbieazerty, bij deze twee ga je het niet verpesten!", commandeert MollenvangR-Art. "We zijn hier voor hun, en net voor Fabiann. Onthoud dat. Dat is slechts onze geheime missie." Ze staan voor de voordeur van het grote huis, dat meters hoog is, van LdHMolletje. Dan gaat de deur open. "MollenvangR-Art? Wat doe jij hier?" SpacyColours staat in de deuropening. Als MollenvangR-Art antwoord wil geven, doet Michael iets waar hij niet op had gerekend. SpacyColours wordt opzij geduwt en Michael90 rent naar binnen. "MICHAEL! HIER BLIJVEN!", schreeuwt MollenvangR-Art. "Ik ben je hond niet!"

Een half uur later staan de zes weer buiten het kasteel. "Nou, niemand iets gevonden h?", vraagt hulpdakdekker. "Dat zegt genoeg. Miek1999 is onschuldig!" De andere vijf beginnen zich af te vragen hoe hij dat weet. "Hoezo?!", vraagt Lama1997. Ricardo voegt zich bij hem. "Ja, leg uit!" Helaas voor hun schudt hulpdakdekker zijn hoofd. "Nee, ik ga eerst weer even zelf op onderzoek. We zien elkaar na het weekend, ok?" Hij loopt richting zijn auto en rijdt weg. "Shit, over vijf minuten beginnen de lessen weer! Kom, we gaan snel!" MaikeMeisje klimt in haar auto. Ook Ricardo en Lama1997 stappen in. "En wij dan?!", vraagt Jacco's. "Wij reden met hulpdakdekker mee!" MaikeMeisje start de auto en opent haar raampje. "Instappen! Nu!"

Net op tijd komen ze aan op school: de bel gaat als ze naar binnen lopen. "Nou, hoeft u in ieder geval geen te laat briefje te halen", grapt B&W naar MaikeMeisje. Allemaal moeten ze lachen. Ze stappen de grote hal in en trekken hun jas uit bij de kapstokken. "Nou, snel naar jullie les", zegt Ricardo. Net op het moment dat iedereen zijn eigen kant op wil gaan, horen ze een zeer bekende stem. "Waar komen jullie vandaan?", vraagt Nieky. Iedereen kijkt elkaar aan, en MaikeMeisje besluit het initiatief te nemen. "Zal ik het woord maar nemen?"


Aflevering 18 is alweer voorbij! In hoeverre kan Chardo Brent het vergeven? Bloeit er nou iets op tussen Lucy en SpacyColours? En wat is er nou precies al een tijdje gaande tussen Fabiann en Brtdm? Gaan Robbieazerty en TimvDons nog meer overlast beleven in het dorp? Is Hulpdakdekker iets op het spoor? Wat gaat Michael binnen in het huis van LdHMolletje zien? Zal hij celebs D*N en Lucy gaan fotograferen, of gaat hij toch iets met de info over Fabiann doen? Kan MollenvangR-Art de boel nog in goede banen leiden, of is het al te laat?

Deze keer is de vraag... wat gaat MaikeMeisje zeggen?
A: De waarheid, dus dat ze op het landgoed van Sanmol waren met hulpdakdekker
B: Dat ze op bezoek waren bij Starlight
C: Dat ze op bezoek waren bij Vermoljoen
D: Dat ze celebrities in het dorp aan het stalken waren

In dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m zondag 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 19 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 9-08-2020, 20:04:02
Aflevering 19
MaikeMeisje begint hard na te denken. "Eh, ja, klinkt stom, maar we waren die Robbieazerty aan het stalken in het dorp. Die presentator uit Amerika! En toen zagen we dat zangduo ook nog, dus die zijn we ook achtervolgd. Allemaal voor een foto, maar niet gelukt! Helaas!" Ze loopt snel weg richting haar kamer. De rest loopt ook richting hun lokaal of hok. Nieky blijft verbaasd achter. "Wat vreemd, dat is niks voor MaikeMeisje."

"H! Doe normaal!", roept SpacyColours naar Michael90, die al naar binnen is gerend. MollenvangR-Art zucht en rent hem achterna. "Tja, jij hebt ons verteld waar Fabiann, D*N en Lucy verbleven. En nu gaat Michael zoeken naar iets wat er niet is", roept hij naar een verbouwereerde SpacyColours. De sportschooleigenaar schudt zijn hoofd en stapt in zijn auto. "Ik heb klanten die wachten", zegt hij tegen zichzelf. In het midden van de hal staat Michael90 stil. Hij ziet wel zes gangen en vraagt zich af welke hij in moet lopen, maar dan hoort hij mensen praten vanuit een kamer gelegen aan de meest linkse gang. Hij vervolgt zijn zoektocht en rent die kant op, maar MollenvangR-Art zit hem op de hielen. "Michael, doe dit niet! Je verpest alles!" Michael rent zo hard als hij kan en kijkt bij elke deuropening naar binnen. Pas bij de laatste deuropening weet hij gelijk dat de stemmen uit die kamer komen. Hij ziet Lucy, D*N, Fabiann, en nog een man zitten. Hij herkent hem van de foto die hij stiekem heeft genomen bij de ambulance. D*N is de eerste die Michael90 in de deuropening ziet staan. "Wie is die engerd?!", schreeuwt hij. Lucy begint te gillen. "Een inbreker!" Fabiann en Brtdm proberen de boel rustig te houden. "Aan zijn camera te zien, is dat gewoon iemand van de pers.", zegt Brtdm nuchter.

"We zijn er bijna. Nog een klein stukje, maar dat doen we morgen wel.", zegt Swifty. Miek1999 gaat vermoeid op bed liggen. "Ik ben kapot van al dat graven. Wanneer ontsnappen we, wat is je plan?" Swifty checkt of ze niet afgeluisterd worden en gaat dan voorzichtig op haar bed zitten. "Goed. Morgen ontsnappen we. Dan is het halve dorp, of nouja, dan zijn veel mensen in ieder geval, op het feest van de burgemeester. Het gat leidt naar de ruimte waar de bewakers zich omkleden en hun pasjes en belangrijke spullen bewaren. Zodra er n binnenkomt, slaan we hem neer, pakken we een pasje, en ontsnappen we." Miek1999 knikt. "Klinkt goed." Dan schrikken de twee gevangenen even: Bodejos staat in de deuropening. Eerst zegt hij even niets, maar dan komt hij tot de orde van de dag. "Miek1999, directeur Gupp wil je spreken."

Gupp staat al in de deuropening als Miek1999 aankomt bij zijn kantoor. "Kom binnen!", zegt hij enthousiast. Miek1999 is wat terughoudend. "Waarom wil u mij spreken?" Toch gaat ze het kantoor in. Gupp volgt haar en doet de deur dicht. "Hoe gaat het met je? Bevalt je cel, bevalt je celgenote?" Miek1999 knikt. "Ja hoor." "Fijn om te horen." Gupp gaat achter zijn bureau zitten. "Swifty is, tja, een pittige tante." Ineens begrijpt Miek1999 wat de directeur van plan is. "Je kan me niet tegen haar keren. Inmiddels is ze een goede vriendin van me geworden." Gupp lacht neerbuigend. "Dat zeiden al haar celgenoten. En uiteindelijk wilden ze allemaal weer weg. Ach, je komt er vanzelf nog wel achter. Laten we het over iets leuks hebben. Wil je wat drinken?"

"Hoe gaat het met haar?", vraagt hulpdakdekker aan dokter Mitchkox. Hij houdt Starlight vast bij haar hand. "Zelfde situatie, geen veranderingen nog. Als er nieuws is laat ik het je uiteraard weten." Mitchkox loopt de kamer uit en doet de deur dicht. Hulpdakdekker blijft stil voor een tijdje. Dan doet hij zijn verhaal. "Ik ben iets op het spoor, Starlight... tenminste, dat denk ik. Er mist een ring om Sanmol hun vinger, en de ring ligt ook niet in het kasteel. Ik zat fout! Miek1999 kan niet de dader zijn!"

Een halfuur later wil hij weer weg gaan. Hij heeft Starlight's hand nog steeds vast, en als hij los wil laten, voelt hij een knijpje. Heel kort, heel zacht. "Starlight! Hoor je me? Starlight?" Maar er komt geen reactie meer. Hulpdakdekker verlaat het ziekenhuis in een staat van ongeloof en verwarring. "Ik weet zeker dat ze alles heeft gehoord", zegt hij tegen zichzelf.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 9-08-2020, 20:04:38
"Ga weg, dit is privacyschending!", roept Lucy. Michael90 staat stamelend in de deuropening. Hij dacht dat hij als een soort stoere fotograaf zijn entree zou maken, maar nu hij de celebs in het echt ziet, weet hij niet wat hij moet doen. Hij tilt zijn camera op en maakt een foto. Lucy en D*N staan er gerriteerd op, Fabiann kijkt diep denkend in de camera, en Brtdm eet verder rustig. "Wat is jouw naam?", vraagt hij aan Brtdm, die zijn broodje neerlegt."Brtdm, hoezo?" "Ik zag jou, en hem", hij wijst naar Fabiann, "bij de vliegtuigcrash." D*N slaat met zijn vuist op tafel. "WAT?! Fabiann! Vertel je ons dat niet? Ben je ok?" Fabiann knikt. "Zo bijzonder was het niet. Ik was gewoon aan het wandelen, meer niet. En toen gebeurde het ineens." MollenvangR-Art komt net aanrennen en heeft het gehoord. "Michael, argh! Ik zei het toch! Nu we de waarheid weten, kunnen we er geen verhaal meer over verzinnen. Hij was gewoon aan het wandelen!" Lucy schudt haar hoofd. "Ik snap er helemaal niks meer van, wie is dt dan weer?" Brtdm begint te lachen. "Sorry voor het ongemak, wij gaan weer. Tot morgen op het feest." MollenvangR-Art trekt Michael90 mee. "Dommerik! Nu hebben we niks meer, we hadden gewoon een verhaaltje kunnen verzinnen over Fabiann, en nu is het enige dat we kunnen melden dat hij aan het wandelen was. Mijn hemel!" MollenvangR-Art rolt met zijn ogen. Hij verlaat samen met Michael90 weer het huis van LdHMolletje.

Hulpdakdekker zit in de taxi van het ziekenhuis naar huis, samen met zowel chauffeur als zijn undercoverdetective de_witte. "Dankjewel voor die tip over die ring. Het lijkt erop dat ik iets op het spoor ben." De_witte knikt tevreden. "Mooizo. Ik hou mijn oren en ogen open. Wanneer ga je verder met het onderzoek?" Hulpdakdekker pakt zijn agenda uit zijn tas en slaat hem open. "Eh, morgen heb ik dat feest, dus dan sowieso niet. Zondag even een dagje rust en weer naar Starlight. Maandag dan, denk ik!""Goed, als je iets nodig hebt, bel me. Ik ben dit weekend vrij, je bent mijn laatste rit." Als de taxi arriveert bij het huis van Starlight en hulpdakdekker, stapt hulpdakdekker uit en zegt hij de_witte gedag. "We zijn een topteam!", zegt hij. "Het wordt al donker. Ik ga snel naar binnen. Ik spreek je."

Het licht brandt nog in het appartementje van PutyourHANSup!, die aan de keukentafel het n en ander zit voor te bereiden voor de grote dag morgen. Alle versiering, die hij zelf heeft gemaakt, is eindelijk af en klaar om opgehangen te worden. "Morgen is het dan zover", zegt hij. Hij pakt de koffer die naast hem staat en opent hem. Het wapen pakt hij er uit. "Dan gaan we feest vieren."

Mitchkox kijkt verbaasd als hij iemand op de stoel in de gang ziet zitten. Het is al half twaalf 's avonds. "Hallo, wat doet u hier?", vraagt hij. "Ik zou graag even bij Starlight op bezoek komen. n persoon maximaal toch? Er wilden er meer mee, maar ik ben de uitverkorene." Mitchkox zucht. "Eigenlijk mag dat zo laat niet meer, maargoed... een kwartiertje dan." De onverwachte gast knikt. "Is goed hoor. Morgen overdag kom ik toch nog een keer, dus een kwartiertje is prima."

Nog twee afleveringen te gaan! Gaat Nieky de leugen van MaikeMeisje echt geloven? Heeft Michael90 het nu helemaal verpest? Wat gaan hij en zijn baas MollenvangR-Art nu doen om wereldnieuws te krijgen? Gaat het Miek1999 en Swifty lukken om te ontsnappen? Of heeft Gupp Miek1999 toch om weten te praten in het vertrouwen van Swifty? En wat is PutyourHANSup! in vredesnaam van plan?!

Wat we net als Mitchkox willen weten...
Wie brengt er een bezoek aan Starlight?
A: Grasisgroen
B: Moni
C: Vermoljoen
D: Lama1997

In dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m dinsdag 20:00 om te stemmen. Dan zal aflevering 20 verschijnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 11-08-2020, 20:44:35
Aflevering 20
Mitchkox geeft grasisgroen toestemming om de kamer van Starlight binnen te gaan. Grasisgroen opent de deur en doet hem weer dicht zodra ze binnen is. "Ach arme meid toch, ze ligt in een coma!" Grasisgroen begint keihard te lachen. "Dat had Daisy niet verteld. Maargoed, die hulpdakdekker zal morgen wel langs komen. Ik zal Moni bellen..."

De nacht valt in Xuilemveld, maar het wordt een kort nachtje voor sommige inwoners: de volgende ochtend is al een groot deel van de organisatieploeg vroeg bij het huis van burgemeester mrchipie. Vandaag is het zover: zijn verjaardagsfeest zal eindelijk plaats gaan vinden!

"Waar blijft die vent nou weer? 6 uur in zijn voortuin was de afspraak!" Daisy staat samen met PutyourHANSup! en Kaaasje in de voortuin van mrchipie. Het is nog donker buiten. "Straks bederven de hapjes nog!", klaagt Kaaasje. "En de drankjes, en het diner!" Daisy, Kaaasje en PutyourHANSup! draaien zich om. Ze zien dat obers Bjorrn en wouterv aan zijn komen lopen. "Ah, daar zijn ze hoor", zucht Kaaasje. "Jullie zijn te laat, net als de burgemeester zelf trouwens." Bjorrn wijst naar de deur. "Volgens mij komt hij er net aan." En inderdaad, mrchipie opent de voordeur. "Ah, mijn geweldige organisatieteam is er al, en we zijn compleet zo te zien! Loop maar door de hal naar de achtertuin." n voor n lopen ze naar binnen, de lange gang door. Als ze in de achtertuin zijn aangekomen zegt mrchipie tegen Kaaasje, wouterv, en Bjorrn dat ze het eten en drinken in de vele koelkasten in de grote schuur mogen zetten. Na een aantal minuten, als het drietal klaar is met het vullen van de koelkasten, komen ze terug de achtertuin in lopen. "Ga allemaal even zitten"n zegt Daisy. "Zoals jullie weten heeft mrchipie mij de leiding gegeven, en zal ik vandaag alles in goede banen proberen te leiden." Mrchipie knikt. "Kaaasje, jij helpt PutyourHANSup, zo heet je toch?" Ze kijkt PutyourHANSup vragend aan. Hij knikt. "Goed. Jij helpt hem met versieren, Kaaasje. Bjorrn en wouterv helpen mij met het klaarzetten van alle tafels en stoelen." Dan komen Robbieazerty en TimvDons aanlopen. "Ah, kijk eens aan, onze celeb en zijn piloot en tevens manager! Applaus!", roept mrchipie. Iedereen applaudisseert. "Zij gaan zich voorbereiden voor vanavond. Over elf uur begint het feest! Hup hup, aan het werk allemaal!" Mrchipie staat op en loopt zijn huis weer in, terwijl de rest buiten alles klaar begint te zetten.

Swifty en Miek1999 liggen nog rustig wakker te worden op bed. "Vandaag is de grote dag", zegt Swifty terwijl ze zich uitrekt. "Eindelijk vrijheid!" Miek1999 knikt, en Swifty merkt dat ze zenuwachtig is. "Het komt wel goed. Je ziet hier onterecht, dit is je enige optie om hier uit te komen!" "Je hebt ook gelijk", zegt Miek1999. "We gaan ontsnappen!" Dan klopt Bodejos op hun celdeur. "Dames, ontbijt staat klaar in de ontbijtzaal."

Mrchipie tikt Daisy op haar schouder. Ze draait gerriteerd om. "Wat? Zie je niet dat ik bezig ben?" Mrchipie pakt haar hand en sleurt haar mee. "Spoedoverleg 2 met de rest van het team!" "Oh, zijn ze er eindelijk?", vraagt Daisy. Mrchipie knikt. "Het is pas zeven uur, en ik had ze ook gevraagd rond die tijd te komen." MollenvangR-Art Michael90, Hautoa en Molduck lopen de achtertuin in. Molduck geeft Daisy gelijk een knuffel. "Heeee, Daisy! Alles goed?" Ook Hautoa omhelst haar. "Ja hoor, met jullie?" Michael90 neemt een fotootje en MollenvangR-Art staat er wat verloren bij. "Uhm, waarom moesten we 10 uur voor aanvang van het feest komen?", vraagt hij. Daisy en mrchipie kijken elkaar gerriteerd aan. "Het is de bedoeling dat je een verslag maakt van zowel de voorbereidigen als van het feest, zodat de plebs alles mee krijgt!", commandeert Daisy. "En ik vind dat gewoon leuk", voegt mrchipie toe. "Kapsters, jullie komen met mij mee." Hautoa en Molduck volgen mrchipie en laten MollenvangR-Art en Michael90 samen met Daisy achter. "Genoeg te doen dus!", zegt zij tegen het duo van de krant. Ze loopt terug naar de tafel die ze bezig was te dekken. Michael90 maakt er, uiteraard, een foto van.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 11-08-2020, 20:44:59
LdHMolletje, Focus en Ldewijk zitten al aan het ontbijt als D*N, Lucy, Fabiann en Brtdm de eetzaal binnen wandelen. "Goedemorgen allemaal, klaar voor het optreden?", vraagt Lucy aan haar huisgenoten. LdHMolletje kijkt haar neerbuigend aan. "ns optreden bedoel je?" Lucy geeft geen antwoord op zijn vraag, en begint snel te ontbijten. "We moeten al bijna weg", zegt ze, "maar gelukkig is de visagie daar aanwezig." Fabiann knikt. "Ja, allemaal geregeld voor jullie." Focus en Ldewijk zijn opvallend stil, zo stil zelfs dat Brtdm ze indringend aan begint te kijken. Hij ziet dat ze iets van plan zijn.

"Wie is dt?!", vraagt mrchipie aan Molduck. "Oh, dat is Hautoa"s date." Hautoa knikt. "Klopt. Ik heb geen behoefte aan een date, maargoed... je weet hoe Molduck is." Mrchipie begint hard te lachen. "Ja, dat weet ik inderdaad maar al te goed. Maar Molduck, deze jongen... past toch helemaal niet bij Hautoa?" Brent hoorde dat. "Hoezo niet?!", vraagt hij verontwaardigd. "Iets met andere persoonlijkheden, dat merk ik nu al", antwoordt de burgemeester. Brent zwaait naar Hautoa. "Hoi! Leuk je weer te zien!" De kapster zwaait terug. "Hai." Molduck kijkt in de spiegel naar het kapsel van mrchipie. "Hautoa, jij maakt het af! Ik neem een koffiepauze." Hautoa geeft haar een knipoog. "Sorry, ehm.., Brent. Ik ben even druk, ga anders maar koffie drinken met Molduck. Brent knikt. "Is goed." Hij volgt Molduck, die net het huis in is gelopen. "Even rust", zucht Hautoa naar een lachende mrchipie.

Molduck en Brent staan een kopje koffie te drinken in de gigantische keuken van mrchipie. "Zo mooi is het hier", zegt Molduck. Brent mompelt wat. "Huh, wat zei je?", vraagt de kapster aan hem. "Oh, niks. Zeg, weer jij hoe laat Lucy en D*N komen? Ik zou graag met ze op de foto gaan voor Chardo, hij is zo'n fan van ze!" Molduck haalt haar schouders op. "Geen idee, maar de foto wil ik best maken." Ondertussen praat ze verder over hoe hard iedereen buiten aan het werk is. Brent interesseert het niks. Hij verliest langzaam zijn geduld...

De klok slaat twaalf. "De pauze van de bewaarders is n voorbij! Over vijf minuten komen ze ons halen voor lunch. We hebben dus vijf minuten om te gaan. Nu!" Swifty duwt Miek1999 als het ware naar de grond. Zij moet voorop, en Swifty volgt haar. Het is krap, maar Miek1999 weet door het gat te kruipen. Swifty ook, maar dat gaat al een stuk lastiger, dus Miek trekt haar er doorheen. Ze zijn in de ruimte waar alle persoonlijke spullen van de bewaarders liggen. "Nog 4 minuten! Als het goed is komt er hier zo n pauze houden, want er moest n iemand de gevangenen in de gaten houden terwijk de rest pauze hield." Miek1999 knikt. "We slaan diegene neer en pakken zijn pasje, toch?" Swifty lacht. "Ja. En dan zijn we vrij."

Met twee verschillende luxe auto's zijn het team van Fabiann en het team van LdHMolletje nt aangekomen bij het huis van burgemeester mrchipie. Daisy opent de voordeur. "LdHMolletje, Focus, Ldewijk, wat fijn jullie te zien. De rest van het orkest komt vanavond pas?" Focus knikt. "Ja, we hebben al genoeg gerepeteerd." Daisy laat ze naar binnen. Ze ontvangt D*N, Lucy, Fabiann, en Brtdm met open armen, alsof ze groot fan van ze is. "Wat een eer om jullie allemaal in het echt te zien, zo live is het toch anders!" Brtdm begint te lachen. "Ja, herken je me van TV?", vraagt hij, waardoor Fabiann, Lucy, en D*N hun lach ook niet in kunnen houden. Dan horen ze een bekende stem. "Tijd voor een laatste workout", grapt SpacyColours. Hij rent op het viertal af en loopt mee achter Daisy aan naar binnen.
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 11-08-2020, 20:45:44
Mrchipie ontvangt de dirigent en de andere twee orkestleden in de achtertuin, en net als Daisy doet hij alsof Lucy en D*N een soort machtige goden zijn. "Welkom, wat voel k me vereerd zeg! Zullen we even repeteren zo? Het podium is al opgebouwd door de barmannen van restaurant Tapas Tapas, en ook door Daisy." Fabiann knikt. "Lijkt me een goed plan. Hup, het podium op jullie twee!" Zodra Lucy en D*N op het podium staan, start de muziek en beginnen ze n van hun grote hits te zingen. LdHMolletje zit ze vanuit een luie stoel met minachting uit te lachen. "Wij gaan vanavond de show stelen", zegt hij tegen Focus en Ldewijk.

de_witte zet de twee dames af bij het ziekenhuis. "Hier heb je nog wat fooi", zegt Moni terwijl ze een euromuntje naar het hoofd van de_witte gooit. Grasisgroen en Moni stappen lachend uit en lopen het ziekenhuis in. "Tijd voor wat actie", zegt gasisgroen tegen haar partner in crime. Als ze bij de kamer van Starlight zijn aangekomen, op n van de bovenste verdiepingen, zien ze dat het er rustig is. "Gelukkig, er is niemand in de kamer", fluistert Moni als ze de deur open doet. Ze trekt grasisgroen mee naar binnen en samen verstoppen ze zich achter de deur. "Als hulpdakdekker komt, wat volgens Daisy zo is, slaan we hem neer, goed?" Moni heeft een honkbalknuppel in haar handen. Grasisgroen knikt. "Goed plan!"

Pas na een kwartier horen ze voetstappen. "Hij komt!", fluistert grasisgroen. En inderdaad, de deur gaat open... maar hulpdakdekker komt niet naar binnen lopen. Met zijn lange witte jas aan neemt Mitchkox een kijkje hoe het met Starlight gaat, maar Moni heeft geen idee hoe hulpdakdekker eruit ziet, en slaat Mitchkox dan ook op het hoofd met de honkbalknuppel. Hij valt neer. "SUFFERD! DAT WAS DE DOKTER!", schreeuwt grasisgroen. Moni slaat snel de deur dicht. "Shit! Sleep hem hierheen, we wachten tot hij wel cht komt."

Brent en Molduck komen de keuken uit gelopen en horen muziek. "Wat is dat joh?", vraagt Molduck. Maar Brent weet genoeg. Hij rent de tuin in, op het podium af, en begint te schreeuwen. "OMG! IK BEN JULLIE GROOTSTE FAN, I DON'T BELIEVE THIS!" Lucy en D*N zingen rustig door en negeren hem. "Heel goed", zegt Fabiann. Maar dan grijpt SpacyColours in. "Ehm, Fabiann, dat is n van die gekke fans die mij destijds lastig heeft gevallen." Als Fabiann wil ingrijpen en Brent weg wil slepen, is het al te laat. Brent is het podium opgesprongen en heeft precies dat gedaan waar hij al bang voor was.

Nog n aflevering te gaan! Wat gaat er gebeuren in het ziekenhuis? Loopt het goed af voor Mitchkox? Gaat hulpdakdekker slachtoffer worden van grasisgroen en Moni? Lukt het Swifty en Miek1999 om uit de laatste kamer te ontsnappen? Gaat het feest een groot succes worden, of gaat er nog iets gebeuren daar? En gaat LdHMolletje echt de show stelen met zijn orkest?

Een iets minder serieuze cliffhanger vandaag...
Wat heeft Brent gedaan?
A: Per ongeluk op Lucy haar voet gaan staan, waardoor ze heel boos wordt
B: D*N zijn haar aangeraakt, die vervolgens helemaal doordraait omdat hij daar niet tegen kan
C: Een microfoon afgepakt en mee gaan zingen alsof hij er zo tussen zou passen
D: Een hele lelijke onderkin-foto met ze gemaakt, genomen door Molduck

In dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt t/m vrijdag 19:30 om te stemmen. Dan zal aflevering 21, de cliffhanger en seizoensfinale verschijnen!
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 14-08-2020, 19:31:44
Aflevering 21
Fabiann begint het al warm te krijgen. "Oh nee h", zegt hij. Het is al te laat. Brent danst het hele podium rond en raakt daarbij ook het kapsel van D*N, wat net perfect zat. Hij gaat er met zijn hand doorheen en gelijk laat D*N zijn microfoon vallen. "WAT DOE JE?!", gilt hij. Brent schrikt. Hautoa rent op het podium af en sleurt Brent mee naar binnen. "Binnen blijven tot het feest begint!" Ze rent terug naar D*N. "Kom, we gaan je haar opnieuw doen." D*N kan niet meer stoppen met schreeuwen. "WIE WAS DIE GEK?!" Lucy kijkt hem verbaasd aan. "Herkende je hem niet? Dat was onze grootste fan, die uit Amerika!" SpacyColours zucht. "Ik heb je nog gewaarschuwd, Fabiann." Fabiann knikt. "Ik weet het." Ondertussen bekijkt mrchipie alles vanaf een afstandje. "Mijn hemel, wat een drama. Ik heb het bloedheet en het is slechts 5 graden!"

Mrchipie probeert te kalmeren door even te overleggen met de mensen die hij belangrijk vindt: Daisy, LdHMolletje, Fabiann, en TimvDons. "Daisy, open de vergadering!", zegt hij officieel. Daisy fronst. "De vergadering?!" Ze zucht. "Nouja, de drie leiders van het entertainment van vanavond, hoe staat het ervoor?" "Heb je dat net niet gezien?", vraagt Fabiann. LdHMolletje grijpt zijn kans. "Gelukkig is mijn orkest er nog om op te treden! Komt helemaal goed." Er valt een stilte. Iedereen is moe, ze zitten al zes uur in de achtertuin van mrchipie. Niemand lijkt echt zin te hebben in het feest. "En hoe staat het met onze presentator Robbieazerty?", vraagt Daisy. "Die heeft er wel zin in hoor", zegt zijn piloot en manager TimvDons. "Fijn, tenminste nog iemand die er zin in heeft.", zegt mrchipie. Hij loopt gerriteerd zijn huis in en sleept Hautoa mee. "M'n haar zit vreselijk!"

Swifty en Miek1999 wachten. "Nog 2 minuten, dan komen ze ons halen voor de lunch. Hoezo komt er niemand?!", vraagt Swifty. Precies op dat moment gaat de deur open. Bodejos komt binnen lopen, en ziet Swifty met de honkbalknuppel staan. Ze komt op hem af, maar dan zegt Bodejos iets wat haar tegenhoudt. "Ontsnap, nu, snel!" Miek1999 en Swifty kijken elkaar verbaasd aan, en Swifty laat haar honkbalknuppel zakken. "Ik vertrouw het niet. Wat is dit?", vraagt Miek1999. "Een truc?" Bodejos schudt zijn hoofd. "Nee, jullie mogen weg." Maar dan begint hij te glimlachen. "Op n voorwaarde." Swifty gaat met haar honkbalknuppel klaar staan. "Wat is je voorwaarde?"

Een paar uur na zijn uitbarsting is mrchipie klaar voor zijn feest. De klok slaat 5 uur, tijd voor de gasten om te komen. Daisy staat als organisator natuurlijk bij de voordeur om iedereen te verwelkomen. Al n minuut na vijf arriveren de eerste gasten, waaronder haar eigen date: Nieky stapt samen met MaikeMeisje uit de auto. "Wees maar niet bang hoor, ik heb 'm niet van je gestolen", zegt ze tegen Daisy, die begint te lachen. "Ik reed alleen mee." Nieky geeft Daisy een kus. "Leuk je weer te zien", zegt hij. Ze knikt. "Hetzelfde." Daisy wijst ze de weg en loopt dan terug naar de voordeur, waar inmiddels de volgende gast is aangekomen. "Hey, Daisy! Ik ben toch maar gekomen." Daisy schrikt zich een hoedje. Ze had niet verwacht dat hulpdakdekker zou komen, in tegendeel zelfs: ze heeft Moni en grasisgroen gezegd om met hem af te rekenen in het ziekenhuis. Meteen begrijpt ze dat het foute boel is. Ze groet hulpdakdekker en stuurt hem zo snel mogelijk door naar de achtertuin. Dan belt ze grasisgroen.

"Hoe bedoel je hij komt niet?! We zitten hier al vijf uur, met een gewonde dokter! Pfff, aan jou hebben we ook niks Daisy!" Grasisgroen hangt op. "Ander plan. We moeten hier weg, mt die vent", zegt ze over Mitchkox, de dokter die net wakker is geworden. "Wie zijn jullie?", vraagt hij. Hij voelt aan zijn hoofd en merkt dat hij een grote wond heeft. "Ik ben je grootste nachtmerrie. Boe.", zegt Moni. Mitchkox schrikt daadwerkelijk. "Ik bel n van de handlangers. Nummer vijf is op het feest, daar hebben we niks aan.", zegt grasisgroen. Moni houdt haar tegen. "n van de handlangers is ook op het feest, dus we zullen die ander wel moeten bellen.", verklaart ze. Grasisgroen knikt. "Ja, we hebben je nodig", zegt ze door de telefoon.

Op het feest zijn de gasten inmiddels allemaal aan hun tafel gaan zitten. Er staan ongeveer twintig tafels in de tuin, maar aan de voorste vier zitten de belangrijkste gasten. Aan tafel 1 zit onder andere Kaaasje. "Hebben jullie mijn heerlijke brie al geproefd?", vraagt ze. Molduck en MaikeMeisje knikken. Net op dat moment schuiven ook Hautoa en haar date Brent aan. "Je houdt je stil!", zegt Hautoa tegen hem. Aan de tafel naast hun zitten barmannen Bjorrn en wouterv. "Proost!", zegt die laatste. Hij heft het glas champagne. Ondertussen wil hulpdakdekker zijn telefoon checken, maar dan ziet hij dat hij geen bereik heeft in de achtertuin. "Doe je ook gezellig met proosten?", vraagt hoofdredacteur MollenvangR-Art. Hulpdakdekker knikt. "Op onze burgemeester!"
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 14-08-2020, 19:32:09
Achter hun zitten ng belangrijkere mensen: Fabiann en zijn introduc Brtdm zijn aan het praten over goede voeding en oefeningen voor buikspieren met trainer SpacyColours. Daarnaast zit TimvDons stilletjes te wachten tot Robbieazerty weer aan komt schuiven. "Waar blijft hij?", zegt hij in zichzelf. En dan is er nog een lege stoel: LdHMolletje is zijn orkest aan het klaarstomen backstage. Aan de tafel daarnaast zitten Daisy en Nieky klef te doen, terwijl mrchipie PutyourHANSup complimenteert over de versiering. "Wat heb je dat mooi gedaan!" PutyourHANSup knikt. "Geen dank." Ondertussen is hij zenuwachtiger dan ooit...

Lama1997 stapt in de taxi bij de_witte. "Hoi, ik wil naar het ziekenhuis. Zo snel mogelijk." De_witte knikt. "Komt voor elkaar." Het is vijf minuten rijden van Lama1997 zijn appartementje naar het ziekenhuis. Waar Lama1997 geen rekening mee houdt, is dat de taxichauffeur in dienst is van hulpdakdekker. Helaas voor hem krijgt de_witte dan ook alles mee van het gesprek tussen grasisgroen en hemzelf. "Hoe kan je nou iemand neerslaan? En welke kamer zit je? 625?" De_witte schrikt. 625, daar ligt Starlight, denkt hij in zichzelf. Zodra hij Lama1997 af heeft gezet bij het ziekenhuis, spreekt hij de voicemail van hulpdakdekker in. "Er is iets mis. Bel me zo snel mogelijk terug." Dan pakt hij zijn pistool uit zijn rugzak en stapt hij uit de taxi.

Maar hulpdakdekker bevindt zich nog nietsvermoedend op het feest, waar op dat moment de persfoto's gemaakt worden. Michael90 heeft zijn camera in zijn handen en roept "smile!", maar niet iedereen doet dat. Lucy en D*N staan samen met Robbieazerty en LdHMolletje voor het orkest. "Zijn wij nog te zien?", vraagt Focus. Niemand geeft antwoord. De enige die chagrijnig kijkt is D*N. "Mijn haar is helemaal verpest door dat rotjong, hoe heet hij ookal weer?" Lucy denkt diep na over de naam van hun grootste fan. "Was het niet Chardo? Of is dat die ander?" Michael90 neemt zo veel foto's dat Ldewijk er duizelig van wordt. "Stop! Die flits is irritant, zo is het wel genoeg!", klaagt hij. Michael90 doet zijn fotocamera weg en knikt. "Tijd voor de show!"

Een paar uur daarvoor was een ander feestje gaande, namelijk in de gevangenis. "Mijn voorwaarde?", vraagt Bodejos lachend. "Ik eis dat jullie mij elke week 5000 euro cash brengen in een mooi envelopje. Tot aan mijn dood." Miek1999 begint al gelijk te zuchten en wil het liefst terugkeren, maar Swifty gaat akkoord. "Deal." Haar celgenote fronst. "Wat?!" "Ach, 5000 euro is niks", zegt Swifty. "En ik heb wel wat contacten en ideeetjes. We gaan." Bodejos opent met zijn pasje de deur naar de centrale gang en loopt met ze mee tot aan een nooduitgang. "Hier hangen geen camera's. Ga, nu!" Swifty opent de deur en pakt Miek1999 haar hand. "Vrijheid!" Samen stappen ze de frisse lucht in, terwijl Bodejos binnen lachend achterblijft. Miek1999 en Swifty vluchten zo snel als ze kan naar het bos vlakbij de gevangenis. Ondertussen heeft Swifty alweer volgend idee. "Ik weet een plekje om naar toe te gaan. Mijn oude celgenoten, ik bel ze zo wel even."

Mitchkox, Moni, en grasisgroen bevinden zich nog steeds in de kamer van Starlight. Ze wachten op Lama1997. "Hij is beter in meestertje spelen dan in handlanger zijn, pfff wat duurt dit lang", klaagt Moni. Op dat moment gilt grasisgroen het uit. "ZE IS WAKKER! DAT MENS IS WAKKER!" En inderdaad, Starlight haar hand beweegt en haar ogen zijn geopend. "Oh mijn hemel, wat doen we nu?!" Grasisgroen is helemaal in paniek, maar Moni heeft al een oplossing. "We nemen haar ook mee." Mitchkox schrikt. "Je kan niet zomaar patinten ontvoeren!" "Dokters wel?", vraagt Moni. Na nog een paar minuten wachten gaat eindelijk de deur open. Lama1997 komt binnen. "Hh, wat duurde dt lang!", hoort hij Moni klagen. "Wat is het plan?", vraagt hij. Grasisgroen legt het uit. "We nemen deze dokter mee, en haar ook, ze is net wakker." Starlight heeft nog geen woord gezegd en ligt met haar ogen open naar het plafond te staren. "Goed, laten we ga-" Net als Lama1997 Starlight uit het bed tilt, komt de_witte binnen met zijn pistool. "Laat haar gaan, nu!" Helaas voor hem staat grasisgroen onopvallend achter hem. Ze slaat hem met de honkbalknuppel waar al bloed aan zit. Ook de_witte valt neer.

Als ze in de taxi zitten, vraagt Mitchkox waar ze heen gaan. "Dat zeggen we niet", zegt Moni, die achter het stuur zit. Ze kijkt naar de achterbank. "Zijn zij een beetje ok?" Lama1997 en grasisgroen knikken. "Ja." Naast hun ligt een bewusteloze de_witte en een vermoeide Starlight.
Moni haar telefoon gaat. Ze neemt op. "Ach, Swifty, wat leuk! Ben je eindelijk vrij?" Grasisgroen begint te glimlachen. "Zeg hoi van mij!" Maar Moni luistert aandachtig naar Swifty. "Ja, goed, ik kom je direct halen. Ik zit nu in de auto. Tot zo."
Titel: Re: Forumsoap: De erfenis van Xuilemveld - Het verhaal
Bericht door: FrankLapidus op 14-08-2020, 19:32:36
LdHMolletje staat al klaar met zijn stokje. "n, twee, drie!" Het orkest begint te spelen en LdHMolletje focust zich op zijn muzikanten. Hij staat met zijn rug naar het publiek en heeft dan ook niet door dat ondertussen PutyourHANSup van zijn tafel op is gestaan. "Wat doet hij?", vraagt Daisy aan mrchipie. "Geen idee! Meneer van de versiering, ga zitten!" Maar dat doet PutyourHANSup niet: hij stapt in plaats daarvan het podium op. D*N en Lucy beginnen al te lachen. "Let op", zegt D*N. PutyourHANSup! tikt LdHMolletje op de schouder, die woest wordt. "Wat doe je, vreemde vogel?! Zie je niet dat we bezig zijn met ons concert?!" PutyourHANSup begint breed te lachen. "Ik wil graag even de aandacht." Bjorrn en wouterv kijken elkaar verbaasd aan. "Dat is die vreemde vent die bij ons in het restaurant kwam laatst", zegt Bjorrn. "Ik heb een cadeautje voor de burgemeester", zegt PutyourHANSup. Mrchipie kijkt gerriteerd. "Had dat niet kunnen wachten?", fluistert hij naar Daisy. Ze haalt haar schouders op. Dan pakt hij zijn cadeautje uit zijn binnenjaszak: een pistool. Er klinken angstige geluiden vanuit het publiek, en de mensen die helemaal achteraan aan tafeltje 20 zitten rennen naar binnen. Vooraan kijken mensen elkaar bang aan, waaronder Brtdm en Fabiann. "Ik ben bang", zegt Fabiann. "Ik ook", zegt Brtdm. Dan klinken er meerdere schoten. "Deze zijn voor mijn dode broer: Sanmol."


...


Ondertussen zijn er voetstappen te horen in het westelijk deel van het dorp. Twee vreemde figuren lopen het dorp binnen en laten het bord met de tekst 'Welkom in Xuilemveld' achter zich. Ze zien er moe uit, wat ook niet gek is, want ze zijn te voet gekomen vanaf het vliegveld. "We zijn er, toch?", vraagt Duncton. Zijn reisgenoot knikt. "Ja. Hier wonen de twee gekken die mij in het ravijn hebben geduwt." Molcrazy glimlacht. "En nu ben ik hier, voor revenge."


Dat was het dan... seizoen 1 van 'De Erfenis van Xuilemveld'... we blijven met veel vragen achter, waaronder:
- Gaan Swifty en Miek1999 zich houden aan de afspraak met Bodejos?
- Hoe gaat het aflopen met Mitchkox, Starlight, en de_witte, die alle drie gekidnapt zijn door Moni, grasisgroen, en handlanger Lama1997?
- Wie is nummer vijf, en wie is de andere handlanger?
- Wie is Duncton, en hoe kan Molcrazy nog leven?
- Op wie schiet PutyourHANSup!?

In dit (https://www.realitynet.org/forum/spellen/algemeen/?topic=69572.0) topic kun je stemmen, reageren, speculeren en discussiren! Je hebt ongeveer een jaar de tijd om te stemmen, haha. Er komt namelijk een tweede seizoen! De poll is deze keer niet bepalend, gewoon puur voor de speculatie! Ik bepaal dus zelf wat de uitslag wordt voor aflevering 1 van seizoen 2...

Tot volgend jaar ;)