Auteur Topic: [MO21] Spelregels Wie is de mol online 2021  (gelezen 253 keer)

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021
[MO21] Spelregels Wie is de mol online 2021
« Gepost op: 1-03-2021, 00:57:28 »
Spelreglement Widmonline 2021

1. Het spel
In Wie is de mol online gaan 12 kandidaten op avontuur door Roemenië. Zij voeren opdrachten uit om geld te verdienen voor de pot. In elke aflevering spelen zij ongeveer drie opdrachten. Onder de 12 kandidaten bevindt zich één persoon met een dubbele agenda: de mol. De mol probeert ervoor te zorgen dat de opdrachten mislukken. Aan het einde van elke aflevering maken de kandidaten de test. In de test krijgen zij 2o vragen over de identiteit en het gedrag van de mol. Degene die het minste weet over de mol, krijgt een een rood scherm en moet het spel verlaten. In de finale krijgen de kandidaten 40 vragen over de mol gedurende het hele spel. Wie in de finale de meeste vragen goed heeft, mag zich de winnaar noemen van het spel.

2. De Mol
De mol is zoals gezegd de persoon die gaat proberen de opdrachten te saboteren. De mol heeft als doel de stand van de pot zo laag mogelijk te houden en niet of door zo min mogelijk kandidaten in de groep ontdekt te worden. De mol zal nooit een rood scherm krijgen en mag zich zichzelf onder geen beding bekend maken aan iemand. Voorafgaand aan het spel krijgt de mol waar nodig informatie/voorkennis over de opdrachten die komen gaan om zo een strategie te bepalen. In het spel hebben we een aantal hints verstopt die verwijzen naar de identiteit van de mol.

3. Opdrachten
Er worden ongeveer drie opdrachten gespeeld per aflevering waar iedereen invloed op kan uitoefenen. Het meespelen bij de opdrachten is verplicht. Wanneer je zonder goede reden niet meedoet aan een opdracht verdien je een minjoker (één antwoord fout bij de eerstvolgende test) voor inactiviteit. Mocht je afwezig zijn in een periode geef dit dan door aan de spelleiding. Een actief spel vinden wij belangrijk. De opdrachten komen meestal op zaterdagavond online en lopen in de meeste gevallen tot woensdag of donderdagavond.

3.1 Weekopdracht
In dit jubileumseizoen zullen we eenmalig twee formats uit eerdere seizoenen aanhalen: de weekopdracht en de actieopdracht.

De weekopdracht staat los van het spel, in die zin dat mol en kandidaten geen invloed hebben op het spelverloop. De weekopdracht is een individuele opdracht waarin de kandidaten tegen elkaar strijden. De 3 winnaars van de weekopdracht worden beloond met 1 joker + 100 euro, 2 jokermunten + 50 euro en 1 jokermunt + 25 euro. Verdere uitleg volgt tegen de tijd dat de weekopdracht gespeeld gaat worden.

3.2 Actieopdracht
Ook de actieopdracht komt ter ere van dit vijfde seizoen eenmalig terug. De actieopdracht maakt gewoon onderdeel uit van het spel. In het topic van de actieopdracht staat een formulier dat je moet invullen. Hierin wordt bijvoorbeeld gevraagd welke actie je onderneemt in deze opdracht en of je wel of niet gaat mollen. Het invullen van het actieformulier is verplicht.

4. Test en executie
De test bestaat uit 20 vragen over de identiteit en het gedrag van de mol. Hierbij zullen ook vragen worden gesteld uit de inschrijfformulieren die jullie hebben ingevuld. De kandidaat die het minste weet over de mol krijgt bij de executie een rood scherm en verlaat het spel. Bij een gelijke stand telt mee wie het snelste was bij het maken van de test. Wanneer je het spel verlaat mag je geen contact meer hebben met kandidaten die nog in het spel zitten over het spel! De finaletest bevat 40 vragen over alle afleveringen in het hele spel en bepaalt de winnaar van Wie is de mol online 2021!

5. Twists en turns
Niets is wat het lijkt en iets is wat het niet lijkt in dit spel. Tijdens het spel komen jullie een aantal twists en turns tegen die alles weer op zijn kop zal zetten. Blijf dus altijd scherp en vergeet niet: Als dat wat zeker is, niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker...?
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021
Re: [MO21] Spelregels Wie is de mol online 2021
« Reactie #1 Gepost op: 1-03-2021, 00:57:37 »
6. Voorwerpen
Uiteraard zijn er tijdens het spel ook diverse troeven te verdienen die je kunnen helpen om verder te geraken in het spel. De troeven zijn te verdienen tot en met de aflevering waarin 5 kandidaten zitten. Vanaf het moment dat jullie met 4 zijn, is er voor de eerlijkheid niks meer te verdienen.

Mocht je afvallen met voorwerpen op zak, mag je deze NIET doorgeven.  Het is ook mogelijk om deals te maken met je medekandidaat (voorwerp weggeven voor informatie, maar als je dit doet, stuur dan ALTIJD de pm’s met deze persoon naar SpacyColours en MollenvangeR, dan kunnen zij de administratie goed bijhouden.

Edit: per 1 april 2021: we hebben besloten dat je alleen jokermunten mag doorgeven als je afvalt.

We zetten de belangrijkste troeven nog even op een rijtje:

6.1 Jokers
Een joker maakt één antwoord bij de test één fout antwoord goed. Jokers zijn in te zetten tot en met de aflevering voor de finale.

6.2 Jokermunten [NIEUW]
Nieuw dit seizoen zijn de jokermunten. Jokermunten zijn an sich waardeloos, tot je er 5 van bij elkaar verzameld hebt. Zodra je 5 verschillende jokermunten verzameld hebt, zijn deze één joker waard. Jokermunten kunnen niet ongedaan gemaakt worden door een zwarte vrijstelling, aangezien je ze niet kunt inzetten. Pas als ze ingewisseld zijn tot een joker en die wordt ingezet bij de test, dan kan dit wel.

6.3 Vrijstelling
Als je een vrijstelling hebt, kun je deze bij het maken van de test inzetten. In principe brengt de vrijstelling je naar de volgende aflevering, tenzij de zwarte vrijstelling het ongedaan maakt.

6.4 Minjokers
Een minjoker kun je inzetten op een persoon naar keuze. Deze persoon krijgt dan één vraag extra fout op de test.

6.5 Tijdsvoordelen
In het spel kun je ook tijdsvoordelen tegenkomen. Deze zetten je testtijd op het aantal minuten dat eraan verbonden is. Indien je je tijdsvoordeel inzet, zou dit je kunnen redden bij een gelijke stand.
 
6.6 Zwarte Vrijstelling
Als de zwarte vrijstelling wordt ingezet bij de test, worden de volgende voordelen teniet gedaan: ingezette jokers, vrijstellingen, minjokers en tijdsvoordelen.

7. Selectie
De selectie bestaat uit verschillende fasen: 1. anonieme inschrijving 2. de uitgebreide inschrijflijst voor de 12 gekozen kandidaten. Zie voor een uitgebreide uitleg m.b.t de selectie dit topic!

8. Kijkerspm, Afvallerspm en Moltalk

8.1 Kijkerspm
Mensen die mee willen speuren naar de mol, maar die niet deelnemen aan het spel, kunnen vragen of ze toegevoegd kunnen worden aan de “Kijkerspm”. In de kijkerspm delen kijkers van het spel hun gedachten en verdenkingen. Deze kijkerspm zal worden beheerd door een nog aan te wijzen persoon. Aanmelden voor de kijkerspm kan door een berichtje naar te sturen naar SpacyColours en MollenvangeR

8.2 Afvallerspm
Mensen die afvallen zullen terecht komen in de “Afvallerspm”. Hier kunnen ze napraten over het spel en bijvoorbeeld informatie vergelijken. Deze twee groepen zijn apart omdat afvallers natuurlijk veel meer informatie hebben en mensen kunnen uitsluiten wat niet leuk is voor anderen. Ook de afvallerspm zal worden beheerd door een nog aan te wijzen persoon.

8.3 Moltalk
Daarnaast gaan we mogelijk ook weer Moltalk maken. Hier wordt met de afvaller teruggeblikt op het spel, maar hij of zag mag GEEN informatie delen over op wie hij of zij de test heeft ingezet. Ook andere informatie die de actieve kandidaten zou kunnen helpen, mag niet worden gedeeld.
« Laatst bewerkt op: 1-04-2021, 14:10:28 door MollenvangR »
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!

Offline MollenvangR

 • Winnaar ER-pool 2012
 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • Vrienden, in dit spel is niks zeker #widmo2021
Re: [MO21] Spelregels Wie is de mol online 2021
« Reactie #2 Gepost op: 1-03-2021, 01:16:02 »
9. Ranking, Titel en Hall of Fame
Dit uitslag van spel telt mee voor de RN Ranking. De winnaar neemt de titel over van Chardo en draagt deze tot de volgende winnaar in 2022 is gekroond. Wel blijft jouw titel altijd zichtbaar in de Hall of Fame.

10. Eerlijkheid, overtredingen, klachten en onduidelijkheden
Dit is een spel waarbij plezier voorop staat en een fijne beleving van het spel erg belangrijk is. Uiteraard vinden we het belangrijk dat dit spel eerlijk, fijn en positief wordt gespeeld. Vandaar hier nog een paar handvatten:

- Mocht je ergens mee zitten dat gerelateerd is aan het spel, dan kan je altijd contact opnemen met SpacyColours, MollenvangeR of toeziend AL Starlight.

- Eerlijkheid staat voorop in dit spel. Mollenvanger en SpacyColours organiseren dit spel, maar voor de transparantie zal Actief Lid Starlight erop toezien dat alles goed verloopt. Eventueel zal nog een tweede AL meekijken om transparantie te verhogen.

- Wanneer je uit het spel ligt, mag je uiteraard geen informatie over het spel meer delen met mensen die nog wel in het spel zitten.

- Het delen van testvragen met andere kandidaten (kandidaat 1 maakt de test eerder en stuurt vragen door naar kandidaat 2) is ten strengste verboden!

- De forumregels gelden uiteraard ook in dit spel. Het niet volgen hiervan kan leiden tot diskwalificatie.

- Bij onduidelijkheden bepaalt de spelleiding, eventueel in overleg met de toeziend AL Starlight, over de situatie.
Als dat wat zeker is, zelfs niet meer zeker is, wat is er dan nog zeker? #Widmo2021, vanaf donderdag 1 april op Realitynet! Schrijf je nu in!