Auteur Topic: [Survivor] Achter de schermen  (gelezen 347 keer)

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
[Survivor] Achter de schermen
« Gepost op: 22-12-2021, 23:18:06 »


Welkom bij de 'Behind the Scenes' van Survivor 2021!

We beginnen met alles wat jullie willen weten over idols en andere voordelen:

Idols

Voor velen dit seizoen was een frustrerende jacht naar idols onderdeel van het spel. We hadden expres niets gezegd over hoe ze dit seizoen verstopt zouden worden, want dat ging weer anders zijn dan voorgaande. Voor de kandidaten die het niet weten: bij een vorig seizoen lagen de idols achter een forummer verstopt. Je mocht dan om de zoveel uur een gok doen. De clues zouden hints geven naar welke forummer. Dat werd dus begin dit seizoen ook nog eens geprobeerd, maar had geen enkele zin.

Nee, de idols hadden dit keer ook een ander doel: activiteit veroorzaken in verschillende topics. In eerdere Survivors waren de kamptopics, biechthutten et cetera heel erg actief, maar in de laatste jaren is dit heel erg afgenomen. Door de idoljacht hieraan te verbinden was er hoop om weer een beetje activiteit terug te krijgen. Hoe ging dit precies in zijn werk?

Idol 1
Deze idol was te vinden op het dak van de biechthut. Als je een clue had, kon je de idol vinden door een bericht te plaatsen in de biechthut. Als er twaalf uur lang niemand binnenkwam, vond je de idol. Dit waren de clues:

Aflevering 1: In het visnet en de portie vissen was een clue te vinden voor de eerste die deze items in het kamptopic gebruikte:

Citaat
Count your eggs before they hatch, the next clue will be your match.

Aflevering 2: Op het potje paprikapoeder was een clue gegraveerd. Iedereen die deze aanraakte, kreeg dus de clue:

Citaat
See the whole game from birds eye, the next clue will fall down from the sky.

Aflevering 3: Het individuele voordeel voor degene die de vlag van het andere kamp zou vinden, was een idol clue:

Citaat
Forgiveness is asked for when lied, look up to the sky and you know where treasure will hide.

Vanaf dat punt is de race begonnen. Juma en Jungmoon vinden de clue op het paprikapotje, en Drenziboy en SpacyColours de clue op de vlag. Toen ze in de biechthut kwamen, kregen ze de volgende clue:

Citaat
12hours pass with not a single soul in here, the idol will fall out the birds nest out of fear.

Uiteindelijk lukt het Drenziboy om de eerste idol van het seizoen te vinden.

Idol 2
In aflevering 4 werd de tweede idol verstopt. Deze was te vinden in de Moose Bar van Survivor 2016. Dit waren de clues:


Aflevering 4: Bij de luxeproef wonnen de kampen een BBQ-feest inclusief radio. Iedereen die de radio gebruikte, hoorde een liedje. Dat liedje was een clue naar de idol.

Lied 1: Idol van BTS, geeft aan dat er idol clues gegeven gaan worden.
Lied 2: Letter to the past van Brandi, geeft aan dat je in het verleden moet kijken.
Lied 3: O Canada, geeft aan dat het in het seizoen van 2016 was, dat zich in Canada afspeelde.
Lied 4: The Moose Song, geeft aan dat het in de Moose Bar is.

Aflevering 5: De reward is o.a. een tarp. Als je deze tarp uitrolde, zou er een clue uitvallen:

Citaat
Sip a drink in the past & an idol will make your game last.

De liedjesclue is uiteindelijk door meerdere kandidaten op verschillende momenten gevonden. Jennifer was de eerste die de idol tevoorschijn toverde. Anderen zagen slechts een lege plek waar de idol gelegen had.

Idol 3
De derde idol was verstopt in de putten van de verschillende kampen. Deze kon wel maar één keer gevonden worden. Dit waren de clues:

Aflevering 6: De rewards waren kippen en een mandje eieren. Bij de eieren ging het erom dat de laatste die een ei uit het mandje zou pakken, een clue zou krijgen. Dit was slechts één keer mogelijk. Bij de kippen ging het erom dat je er twee dagen contact mee moest maken (zoals we heel vaak zien in Survivor) om een clue te krijgen. Dit kon driemaal gedaan worden voordat de clues op waren. Niemand kwam echter ook maar in de buurt dus er werd geen clue gevonden deze week.

Aflevering 7: Beide reward mandjes bevatten een eenmalige clue:

Citaat
Water is leven, maar een idol doet zweven.

Deze idol is door niemand gevonden.

Idol 4
De vierde idol zat verstopt in een snoeppot die te koop was tijdens de veiling in aflevering 9. SpacyColours wist deze te verdienen, ondanks dat Brtdm wist dat deze hierin zou zitten door zijn winst op het vlot. Spacycolours kreeg dus de clue:

Citaat
Gefeliciteerd, de idol ligt binnen handbereik namelijk op de Eilandraad. In het spreekgestoelte waar D*N of Lucy staat zal je de idol kunnen zien. Pak deze openbaar tijdens de eilandraad als je hem toe wilt eigenen.

SpacyColours liet Molfreak Arno de idol voor hem pakken, die vervolgens weer aan Jennifer gegeven wordt. En zo kwam deze idol bij Jennifer terecht.

Idol 5
Een nieuwe idol werd ondertussen verstopt. In de samensmelting konden de idols gevonden worden door meerdere opdrachten in het openbaar uit te voeren. De eerste werd gewonnen door B&W in aflevering 10 die de volgende clues achtereen kreeg:

Citaat
Voer tien verschillende survival acties uit in het kamp topic. Je volgende clue wacht daarna bij de waterput.

Citaat
Zorg dat vijf kampgenoten reageren op een vraag die jij hebt gesteld in het kamp topic. Je volgende clue vind je bij de rode boom.

Citaat
Post drie openbare biechten in de biechthut. De idol zal je daarna vinden bij jullie hut. Aanwezig zijn in de hut is genoeg om de idol te pakken.

B&W was erg voorzichtig om niet te opvallend te zijn. Mede dankzij het lange wachten kwam er een tweede idol met opdracht clues in het spel, die zo alle aandacht van zijn opdrachten afhield. B&W slaagde in alle opdrachten en won zo deze idol.

Idol 6
De tweede opdracht-idol kwam in aflevering 11 het spel gezien de voorgaande idols snel uit het spel lagen. Stien, Jennifer en Wouterv kregen de clue te zien. Het werd al snel een strijd tussen Stien en Jennifer. Dit waren de clues:

Citaat
Zorg dat tien kijkers een support bericht plaatsen in de Survivor bar. Je volgende clue ligt dan klaar.

Citaat
Voer drie dagen achter elkaar minstens drie survival acties uit in het kamp topic. Je volgende clue ligt klaar in de hut.

Citaat
Zorg dat je tijdens een proef het volgende gezegde gebruikt: Mijn waterlelies zijn nog op voordat ik in dit spel flop!

De idol was zo ontworpen dat hij niet gelijk dezelfde aflevering nog gepakt kon worden (blijf bezig met die idols!). Door de eilandraad te overleven kon Stien deze idol pakken doordat ze een voorsprong in dag had gemaakt door al voor middernacht klaar te zijn met de eerste opdracht. Dat was de laatste idol in het spel.

Overige voordelen

Daarnaast waren er nog enkele andere voordelen in het spel. De eerste is redelijk geheim gebleven voor heel veel spelers tot het gespeeld werd: het legacy advantage. Drie spelers hadden invloed kunnen hebben op het krijgen hiervan. De winnaars van de selectieproeven mochten een schaduw kiezen waaronder teruggekeerde schaduwen Noortje en Rik. Spacycolours, Brent en Brtdm kozen allemaal voor iemand anders en dus werd het lot random. Noortje ging naar Tobia en Rik naar B&W. In aflevering 2 kregen beiden de kans om het legacy advantage te bemachtigen. Ze wisten alleen dat iemand anders deze opdracht ook zou krijgen en dat ze het beter dan die persoon moesten doen. Daarnaast moesten ze een bepaald aantal goede antwoorden geven om überhaupt het advantage te kunnen winnen. Het kon dus ook niet in het spel komen. Dit was de opdracht:



Antwoorden:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zoals misschien bekend is, was Noortje helaas niet zo actief. Rik wist echter genoeg goede antwoorden te geven en won het legacy advantage:

Citaat
Legacy Advantage:

Dit advantage kan je inzetten tijdens de samensmeltingsfase. Wanneer je hem inzet zullen alle stemmen die op jou gezet zijn vervallen en verkrijg je immuniteit voor deze ronde. Je voordeel zit wel vast aan Rik, je mag deze niet doorgeven aan een andere Survivor. Nu alleen nog deze ronde halen dus!

In de laatste aflevering voor de kampwissel, moest elk kamp een leider aanwijzen. De leiders van de kampen die de luxeproef wonnen, mochten vervolgens gedeeltelijk kiezen bij wie ze in het nieuwe kamp zouden komen. De leiders van Ardhi en Maji waren Stien en Nieky. Aarde won met een groter verschil, dus mocht Stien twee spelers kiezen voor in haar kamp en Nieky één. Stien koos Nieky en Brtdm en Nieky koos B&W.

Ook waren er natuurlijk voordelen te winnen bij de visveiling. Nieky verdiende hier een extra stem, die hij regelmatig heen en weer stuurde tussen Okwonko en Nieky. Wouterv verdiende informatie over de volgende immuniteitsproef. Deze informatie bestond uit het eerder mogen inzien van de creatieve opdracht, zodat hij meer tijd had om iets leuks te verzinnen. Tot slot verdiende Brtdm het recht om één stem van iemand achteraf te bekijken.

Aangezien er vanaf aflevering 12 voldoende idols en idol clues vergeven waren, kwamen er ook andere voordelen kijken bij sommige luxeproeven. Naast het terugkerende voordeel voor immuniteitsproeven, won SpacyColours zo in aflevering 12 het recht om op de eerstvolgende Eilandraad iemands stem te stelen. Hij stal Nieky’s stem, waardoor SpacyColours twee keer mocht stemmen en Nieky niet.
« Laatst bewerkt op: 22-12-2021, 23:46:48 door Lucy »
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
Re: [Survivor] Achter de schermen
« Reactie #1 Gepost op: 22-12-2021, 23:30:19 »
Daarnaast zijn jullie wellicht benieuwd naar de verdeling van de schaduwaccounts, voor zover deze nog niet bekend was. Dit waren onze schaduwen:

Christina

Vrouw - 22 jaar
Gevoelige Latina die ongemakkelijk is rond mannen

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Charlotte

Vrouw - 35 jaar
Maakt wiskunde een sexy vak

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Dylan

Man - 32 jaar
Food is life, geen snack is veilig

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Charlie

Non-binair - 18 jaar
Artistieke uiting in elke vorm is belangrijk voor hen

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Jungmoon

Vrouw - 28 jaar
Felle van origine Aziatische meid

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Denzel

Man - 22 jaar
Lock up your mothers and daughters, player Denzel in da house

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Gijs

Man - 24 jaar
Is hier niet om vrienden te maken, is stiekem homo

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Jennifer

Vrouw - 28 jaar
Does not give a single fuck about you

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Okwonko

Man - 65 jaar
Wijsheid komt met de jaren, voelt zich een soort stamhoofd

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Erica

Vrouw - 48 jaar
Heeft haar wollen sokken en kennis over de verschillende grassoorten paraat

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Stien

Vrouw - 48 jaar
Heeft. In. Het. Leger. Gezeten.

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Rik

Man - 60 jaar
Mopperkont die over ALLES iets aan te merken heeft, het leven is bijzonder zwaar voor hem. Heeft 8 jaar geleden meegedaan aan Survivor 2: Double Trouble. Is sindsdien niet veel vrolijker geworden maar is wel ouder geworden en heeft dus wat meer pijntjes waar hij maar al te graag over klaagt.

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Grace

Vrouw - 46 jaar
Gezellig doen als socialite is haar werk, is rich as fuck

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Juma

Man - 37 jaar
Dansen is zijn passie en zijn leven

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Arnoud

Man - 52 jaar
Heeft last van waanbeelden, zeer chaotisch en wantrouwend

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Noortje

Vrouw - 24 jaar
Liefhebber van de kleur roze, maar een nog grotere liefhebber van ONE DIRECTION AAH! Heeft 8 jaar geleden meegedaan aan Survivor 2: Double Trouble. Sindsdien is One Direction uit elkaar gegaan waardoor haar hart gebroken werd. Ze hoopt nog steeds op een reünie maar volgt de jongens nog steeds op de voet, voornamelijk haar favoriet Harry Styles. Ze is nog steeds haar ditzy zelf ook al is ze ondertussen volwassen. Ze woont niet meer bij haar ouders nu, maar met haar poes Hairy (vernoemd naar, je kan het niet bedenken, Harry Styles).

Gespeeld door:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline Lucy

  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
  • Life is like theatre <3
Re: [Survivor] Achter de schermen
« Reactie #2 Gepost op: 22-12-2021, 23:58:57 »
Tot slot zijn hier nog al jullie stemmen ::bravo::

Ik heb tbv de esthetiek de zwarte stemmen weggelaten. Waar die van belang waren, zijn ze wel meegeteld in de rij 'Stemming'.




Raad eens hoeveel ik van je hou? Helemaal tot aan de maan en terug!

Offline D*N

  • Aanspreekpunt Spellenforum & Bestemming X, Winnaar ER Pool 2014
  • Global Moderator
  • *****
  • Geslacht: Man
  • I'm the bad guy, dúh
Re: [Survivor] Achter de schermen
« Reactie #3 Gepost op: 23-12-2021, 15:03:50 »
Edgic Chart


(Klik om te vergroten)

Voor de echte Survivor fans die Survivor edgic kennen. Iets wat vaak bijgehouden wordt om te kijken welke edit spelers krijgen in een spel en om potentiële winnaars op te zoeken. Nu werkt dat natuurlijk iets anders wanneer je geen gemaakte edit hebt en het niet vooraf opgenomen is. In deze online variant is het dus gebaseerd op alles wat nu openbaar staat (biechten, behind the scenes, alles op het forum).

Maar wat betekent alles eigenlijk?

Als eerste heb je de rol:

INV = Invisible, je bent niet of nauwelijks in beeld, speelt geen enkele rol in de aflevering of bent inactief.
UTR = Under the Radar, zoals de naam al zegt ben je op de achtergrond. Je bent er, maar hebt geen belangrijke verhaallijn.
MOR = Middle of the Road, kan je zien als een bijrol. Je speelt een duidelijke rol, maar vaak in support voor een andere kandidaat (de hoofdrollen).
CP = Complex Personality, de hoofdrol van het verhaal. We krijgen veel van je te zien zowel qua strategie als persoon en zien duidelijk hoe keuzes die gemaakt worden tot stand komen.
OTT = Over the Top, is ook vaak een groot personage maar dan zonder de complexiteit. Bijvoorbeeld als iemand OTT positief neergezet wordt dan is alles wat die persoon die geweldig en fantastisch een echte hero, andersom bij de negatieve variant kan deze persoon vergeleken worden met de duivel door medespelers. Overigens is dat dus alleen perceptie en betekent dit niet dat de persoon echt zo is.

Vervolgens kan er een toon bij je rol komen. Heel vaak is dit niet zo, maar af en toe is het wel toegepast:
P = Positief, je komt positief naar voren uit biechten en reacties van andere mensen.
M = Mixed, je komt zowel positief als negatief naar voren uit biechten en reacties van andere mensen.
N = Negatief, je komt negatief naar voren uit biechten en reacties van andere mensen.

En vervolgens komt er een nummer bij. Die geeft aan hoe zichtbaar je was in de aflevering. Waarbij 1 niet zichtbaar is en 5 heel zichtbaar.

Op basis van de edgic chart en informatie komen er dan een aantal contenders uit die het meeste kans maken om te winnen. Zeker met iets wat niet geëdit is, kan je daar vrij weinig mee, maar toch is het leuk om bij te houden ;D
And if there is a God they'll know why it's so hard,to be human