Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Weerwolvenspel => Topic gestart door: Convans op 21-01-2020, 19:54:58

Titel: [CL] Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 21-01-2020, 19:54:58
(https://www.mupload.nl/img/yy9q1ddda7.png)


11 september 2001
 
Totale chaos. Deze dag staat waarschijnlijk in heel veel mensen hun geheugen gegrift. De wereld stond een paar uur volledig stil, een van de grootste terroristische aanslagen vond plaats. Het o zo machtige Verenigde Staten leek heel even een machteloze natie. In deze context schetsen we het verhaal van Convans en Mitchkox.
 
Convans is in augustus 2001 net 23 geworden en heeft een diploma als business analyst op zak. Zijn grote talent was zeer snel zaken kunnen observeren en verwerken en op een goed georganiseerde manier plannen tot uitvoering laten komen. Mitchkox wordt in oktober 2001 23 jaar en ook hij is net afgestudeerd. Als wiskundige wordt hij geprezen voor zijn analytisch inzicht. Het kraken van codes en schaken zijn eigenlijk zijn enige 2 hobby's.
 
De aanslag op de WTC torens lijkt een ver-van-hun-bed-show, maar waar anderen vooral de gruwel van deze daden benadrukken, tonen Convans en Mitchkox weinig emoties. Ze zijn zelfs enthousiast over het feit hoe 'makkelijk' een van de grootste overheden van de wereld compleet belachelijk gemaakt kan worden.
 
 
21 maart 2009
 
Jaren gaan voorbij en Convans en Mitchkox leiden een prachtig leven. Ze trekken naar Duitsland en richten daar hun eigen bedrijfje op in 2003. Ze bundelen hun krachten en ontwikkelen een programma die de beurs enigszins voorspelt. Mitchkox houdt zich bezig met de technische kant en Convans zorgt dat het bedrijf succesvol wordt.
 
Tot die 21ste maart 2009. De zaken gaan al jaren goed, maar dan stort hun wereld in. De beurs crasht volledig en hun bedrijf haalt de lente van 2009 niet. Hebben ze teveel risico genomen? Beiden zijn er heilig van overtuigd dat ze geflikt zijn door alles en iedereen. De hele bankenwereld was zodanig corrupt dat het systeem ooit moest barsten. Convans en Mitchkox waren wel slim, maar jammer genoeg ook naďef. Ze vertrouwden de verkeerde mensen en hadden het geloof in de overkoepelende overheid.
 
Op deze dag knapte er iets in het hoofd van Convans. Hij kon niemand meer vertrouwen en richtte zijn woede tegenover alles en iedereen. Hij had werkelijk alles verloren en had zelfs geen onderdak meer. Ook Mitchkox was bijna volledig gepluimd. Gelukkig huurde hij nog een klein appartementje in Frankfurt. Hij stelde voor dat zijn goede makker Convans daar een tijdje zou verblijven.
 
En zo geschiedde. Convans beďnvloedde Mitchkox met zijn grote woede en revanchegevoelens. Convans was zo kwaad dat hij terug wilde vechten voor al het onrecht dat hem is aangedaan. Toen dacht hij terug aan de aanslag op de WTC torens. Hij wilde ook een overheid belachelijk maken en zich wreken. Heel de wereld moest erover praten! Hij nam de krant en zag dat er plannen waren om de ECB te bouwen in Frankfurt (De Europese Centrale Bank). 'Waarom overvallen we niet de ECB en stelen we enkele miljoenen van Europa?', vroeg hij aan Mitchkox. Mitchkox dacht dat hij aan het lachen was, maar in de weken volgend op dit absurde idee, werden effectieve plannen gemaakt en ook Mitchkox begon te geloven dat dit mogelijk was.

(https://www.mupload.nl/img/c2ypr8sm.png)



Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 21-01-2020, 19:55:18
22 maart 2009 - 27 december 2019
 
Meer dan 10 jaar. Zoveel geduld hadden ze om hun plan tot in de kleinste details waterdicht te maken. Het doel was simpel, de ECB overvallen en honderden miljoenen euro's stelen. Het motief? Pure wraak op alles en iedereen. Ze voelden zich in de steek gelaten en ze wilden in de geschiedenisboeken terechtkomen. Hadden ze daar veel voor over? Ja, het doel heiligt de middelen. Er konden slachtoffers vallen.
 
Convans en Mitchkox waren zodanig geobsedeerd dat ze zich inwerkten in het bedrijf die instond voor de bouw van het nagelnieuwe gebouw. Mitchkox werkte als projectingenieur en Convans stond in voor de financiering en budgetplanning. Beiden waren perfect op de hoogte over dit gebouw. Bij de opening op 18 maart 2015 hadden ze zodanig veel kennis over hoe het gebouw in elkaar zat dat ze zich eigenlijk al klaar voelden om de bank te overvallen, maar wie gaat de bank overvallen?

Zelf moesten ze natuurlijk van buitenaf alles in goede banen leiden dus de volgende stap in het plan was om de perfecte overvallers te vinden. Die zoektocht ging toch moeilijker dan gedacht, de meeste professionele overvallers waren criminelen en dat soort personen wilde Convans zeker niet in zijn team hebben.

De oplossing kwam er bij toeval. Convans was een grote fan van Wie is de mol en dat bracht hem tot nadenken. Andere molloten staan bekend om hun inzicht en gedrevenheid. Dit zijn belangrijke eigenschappen voor het overvallen van een bank. Convans deelde regelmatig zijn inzichten op het wiesidemol.com forum en zo werd de oplossing gevonden. Waarom laten we deze forummers niet onze overvallers zijn? Mitchkox was nog niet helemaal overtuigd,  maar na verloop van tijd meldde hij zich ook op het forum. Het doel? Personen in de gaten houden op zoek naar de ideale overvallers.

Convans was hier meer dan 4 jaar mee bezig. Mitchkox een kleine 2 jaar. Uiteindelijk eind 2019 hadden ze hun lijstje klaar, maar dat lijstje bleek veel groter dan gedacht. Dat bracht hen op ideeën…

We laten op het moment van de overval alle potentiële overvallers in de bank aanwezig zijn en laten de gegijzelden ook nog een kans om met het geld ervandoor te gaan.

Het plan was simpel. Op 21 januari 2019 om 8:30 gaat de ECB open. Op die dinsdag is er net een vergadering gepland in Straatsburg waar alle belangrijke leden bij moeten zijn. Dit wil zeggen dat de bank onderbemand is. Toevallig was er op die dag ook een betoging gepland in Frankfurt, de bevoegde beveiligingsdiensten werden vooral daar ingezet. Dit was het ideale moment om te zorgen dat het ECB in lockdown ging.

De gekozen overvallers werden gebriefd over het hele plan. Die dinsdag om 9:00 moesten zij aanwezig zijn in het gebouw. Wat zij niet wisten is dat ook alle andere potentiële overvallers met een list in het bankgebouw werden gelokt. De uitleg die de overvallers kregen was ook schaars. Ze hadden zich waarschijnlijk wel wat anders voorgesteld na zo'n lange voorbereiding van Convans en Mitchkox.

Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 21-01-2020, 19:55:55
21 januari 2020

Om 7:00 volgde nog een korte briefing. De overvallers zouden allemaal in het gebouw aanwezig zijn om 9:00. Hoe en waarom werd hen allen persoonlijk meegedeeld. Ook de andere 28 potentiële overvallers maakten zich klaar om richting de ECB te trekken.

Even voor 9:00 was er niets merkbaar in de ECB. Het leek een normale dag te worden. Er was weinig volk in het gebouw. Een loodgieter herstelde de toiletten, veel van het personeel was nog niet aangekomen, een stagiair begon aan zijn eerste dag, …

Tot er plots een luide knal te horen was net voor de ingang. De weinige security aanwezig stormde richting ingang op dat zelfde moment klonken 2 schoten van aan de grote zaal bij de ingang. 3 medewerkers zaten helemaal onder het bloed. Nog geen seconde later ging het ECB in lockdown. Metalen platen zetten alle ramen en deuren af en uit een luidspreker klonk eerst een muziekje:

http://www.youtube.com/watch?v=ZSznpyG9CHY

Daarna sprak een luide mannenstem: ‘34 personen zitten hier opgesloten, 3 medewerkers werden jammer genoeg vermoord. De lichamen moeten zo snel mogelijk naar de koelcel verplaatst worden. Jullie zijn hier niet toevallig. Ieder van jullie werd zorgvuldig geselecteerd. Als jullie alle instructies gedetailleerd volgen, kunnen jullie hier levend uitgeraken met heel veel geld. Onder jullie zitten 6 overvallers, zij wisten al veel langer dat dit ging gebeuren, maar geen paniek ook zij wisten niet dat de rest van jullie niet per toeval hier is terechtgekomen.

Jullie hebben allen kwaliteiten in huis om een bank te overvallen. Straks doen jullie allemaal een oranje pak aan. Waag het niet om iemand fysiek aan te vallen of je wordt meteen geliquideerd. Bij binnenkomst werden jullie allemaal gefouilleerd, zo werd een soort van chip ingeplant. Wij kunnen jullie op elk ogenblik gif toedienen. Wanneer de chip er gewelddadig uitgehaald wordt, spat hij open en ga je ook binnen de 25 seconden dood.

Iedereen krijgt dus een oranje pak, een masker en een geweer. Enkel de overvallers zullen een echt geweer hebben, maar de geweren zijn onmogelijk te onderscheiden. Voor jullie aan het werk gaan moet er een leider van de groep gekozen worden. Deze persoon heeft de eindbeslissing wanneer er een persoon door de groep gelyncht wordt en er zich een gelijke stand voordoet. Deze persoon mag zich plaatsvervangend bankdirecteur noemen. Cupido duidt ook een koppel aan. De andere rollen treden pas in werking vanaf dag 1! De overvallers laten iedereen dus nog in leven vannacht!

Wie wil bankdirecteur ad interim worden? Barst los!  ::bravo::

Stemmen kan tot woensdag 22 januari 2020 20:00! Graag jullie stem naar Mitchkox en Convans sturen! Je mag je stem ook wijzigen tot morgenavond 20:00!

Deelnemerslijst:
1. Kaaasje
2. belg
3. FrankLapidus
4. Molduck
5. D*N
6. MV
7. Miek1999
8. Swifty
9. Vermoljoen
10. LdH
11. Lucy
12. Bjorrn
13. Jann
14. SpacyColours
15. TimvDons
16. Jacco
17. B&W
18. Nieky
19. SanderFMC
20. Daisy
21. Tim579
22. Dikke Controleur
23. Robbieazerty
24. MoleBuster
25. Linus
26. Lama1997
27. L Lawliet
28. Focus
29. mrchipie
30. Brtdm
31. Hautoa
32. Mollenmania
33. de_witte
34. ennasil
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 21-01-2020, 19:57:26
Geen paniek, niet elke dag zal zo'n lang verhaal worden, maar er moest toch een inleiding komen nu  ::rofl::

Laat de discussie maar beginnen!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 21-01-2020, 20:10:11
Dit is heel origineel en tof bedacht! Mijn complimenten!
Bij deze stel ik me kandidaat, ik ga hier niet teveel zagen, dus stem maar gewoon op mij ::tandpastasmiley::
Als ik toch en reden zou moeten geven: ik ben nog niet zolang actief aan het meeschrijven op dit forum, dus ik ben heel neutraal in het maken van eindbeslissingen, als ik die zou moeten maken.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Kaaasje op 21-01-2020, 20:15:34
Wow staan we hier met zn allen. Sta ik in mijn oranje pak naar al die anderen in oranje pakken te kijken... Wat was het druk in de bank. Waar moet ik beginnen? Wie ziet er betrouwbaar uit voor plaatsvervangend bankdirecteur? Hey iemand stelt zich al kandidaat.. Maar wat moet ik daar eigenlijk mee. Ik heb nog geen idee. Eerst maar eens wat meer over mensen te weten komen. Zijn er nog meer geďnteresseerden?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 20:18:11
Kijk, superleuk idee om 34 molloten in te zetten voor een bankoverval, maar jullie zorgen toch wel dat er hier een tv aanwezig is, zodat we zaterdag gewoon kunnen blijven kijken? #prioriteiten.

Maargoed, een bankdirecteur dus. Aangezien we nog helemaal niets weten, kunnen we volgens mij net zo goed volledig willekeurig gaan stemmen. En natuurlijk wil iedereen meer macht, overvaller of gegijzelde. Maar waarschijnlijk zul je daar vroeg of laat een prijs voor moeten betalen.

Het enige wat mij wel grappig lijkt is als de Dikke Controleur Bankdirecteur wordt, gewoon voor het plaatje.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: JaccoS op 21-01-2020, 20:20:58
Is het niet een idee om gewoon te loten om een bankdirecteur te kiezen. Dat gaat dan helemaal random. Ik heb via naamloten.nl geloot en daar kwam
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
uit. Als iemand anders wil loten vind ik dat ook goed, of als jullie een ander idee hebben  ::ok::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 20:31:02
Ik vind loten best een goed idee. Maar dan moet ook iedereen stemmen op degene die het vaakst geloot wordt.

Momenteel zijn er 6 mensen die meer weten dan de rest. Als iedereen gewoon willekeurig een stem uitbrengt is de kans het grootste dat een overvaller Bankdirecteur wordt. Dus mocht het zover komen dat we iemand zullen moeten elimineren, dan wordt dat waarschijnlijk de Bankdirecteur.

Als we willekeurig, maar wel massaal op dezelfde stemmen is de kans kleiner dat de Bankdirecteur een overvaller is en is de kans groter dat deze langer overleefd. Het enige punt is, wie bepaald deze willekeurige persoon?

Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: JaccoS op 21-01-2020, 20:36:30
Het enige punt is, wie bepaald deze willekeurige persoon?
Als we de persoon, die gaat loten om deze willekeurige persoon te bepalen, een screenshot laten sturen met bewijs dat de persoon die hij/zij hier neerzet, ook echt de persoon is die hij/zij heeft geloot, kun je niet valsspelen (tenzij je heel lang doet om een screenshot te sturen, maar dat valt op)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Swifty op 21-01-2020, 20:37:33
Wat een verhaal, waar zijn we in beland! :o geniaal die Convans en Mitchcox! ::bravo::

Iedereen ziet er even schuldig of onschuldig uit in zijn/haar oranje pakkie. Geen idee wie we als directeur moeten benoemen. Wat mij betreft wel iemand die het ook wil zijn. Nog meer gegadigden naast Vermoljoen?

Edit: goed punt BRTDM. Loten geeft een betere kans op een neutrale directeur inderdaad ::ok::


Degene die loot kan evt ook een filmpje maken van de loting? Met getuigen via beeldbellen of zo?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 20:39:58
Het enige wat ik hier wil bereiken is dat we geen enkele reden hebben om de Bankdirecteur te verdenken. En dat kan alleen als deze volledig willekeurig gekozen wordt. Dan is de kans 28/34 dat dit een gegijzelde is.

Een idee: het aantal mensen dat om 23:30 vanavond online is gedeeld door 10 is het nummer van de persoon op wie we massaal gaan stemmen. Daar heeft niemand hier invloed op en kan niemand nu weten.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: MollenvangR op 21-01-2020, 20:41:00
Geen paniek, niet elke dag zal zo'n lang verhaal worden, maar er moest toch een inleiding komen nu  ::rofl::

Laat de discussie maar beginnen!
Leuk geschreven, er kwam na seizoen 4 ook een seizoen 5 en 6 van la Casa toch?  ::vergroot:: misschien kunnen ze jullie vragen voor de scripts :P

Om even in de sfeer te komen nog even deze:

http://www.youtube.com/watch?v=spCdFMnQ1Fk

Het enige wat mij wel grappig lijkt is als de Dikke Controleur Bankdirecteur wordt, gewoon voor het plaatje.
::rofl:: ::rofl::

Ik kan me er op zich wel in vinden om te loten hoor, tenzij er echt iemand is die zegt ik wil graag bankdirecteur worden?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: JaccoS op 21-01-2020, 20:41:44
Een idee: het aantal mensen dat om 23:30 vanavond online is gedeeld door 10 is het nummer van de persoon op wie we massaal gaan stemmen. Daar heeft niemand hier invloed op en kan niemand nu weten.
::ok::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: B&W op 21-01-2020, 20:42:21
Ik weet niet of ik loten wel zo’n goed idee vind. Als iedereen zelf kiest wie hij of zij als leider/burgemeester wil, dan kan je aan de stemmen al iets proberen af te leiden. Door met iedereen voor een bepaalde speler te stemmen, valt dat weg. Het blijft sowieso gissen aan het begin, maar we kunnen sneller aan de gang met het speuren als we gewoon even kijken hoe het loopt en het niet af laten hangen van kansberekening.

Btw, tof intro, goed geschreven! ::respect:: ::bravo::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: JaccoS op 21-01-2020, 20:43:44
Maar als de 6 overvallers op dezelfde stemmen heb je voor 1 persoon al 6 stemmen, en als de rest willekeurig stemt is de kans klein dat die 6 stemmen worden ingehaald.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 20:45:45
"Geen fysiek geweld"

(https://media1.tenor.com/images/7dc61f714dc3f1763604e4a67b249ad8/tenor.gif?itemid=5960190)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 20:46:56
Wij kunnen niet zien wie op wie stemt. Als iedereen individueel kiest is er weinig zekerheid. En daar houden we niet van, dus elimineren we vroeg of laat de Bankdirecteur. En dan blijft er weinig te herleiden.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: B&W op 21-01-2020, 20:47:27
Als we dan meteen weten wie de zes overvallers zijn dan zou ik de overvaller als leider zeker voor lief nemen ;)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 21-01-2020, 20:48:04
Wij kunnen niet zien wie op wie stemt. Als iedereen individueel kiest is er weinig zekerheid. En daar houden we niet van, dus elimineren we vroeg of laat de Bankdirecteur. En dan blijft er weinig te herleiden.

Hier wil ik wel even op reageren! De stemming wordt iedere dag bekend gemaakt hoor  ;)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 20:50:04
In dat geval ga ik weer even nadenken of mijn tactiek dan nog zin heeft.

In dat geval: is er iemand die zichzelf misschien wil opofferen? Dan kunnen we de bankdirecteur direct elimineren. Is het een overvaller, mooizo. Is het een gegijzelde, dat is dan vervelend, maar dan is de volgende wel willekeurig gekozen.

Ohnee, dan hebben we nog weinig informatie..
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 20:56:39
De bankdirecteur mag als ie uitgeschakeld wordt zelf een opvolger aanwijzen dus dat werkt ook niet :P
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: ennasil op 21-01-2020, 20:56:54
Ik vind het een prima idee om te loten!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 20:57:17
De bankdirecteur mag als ie uitgeschakeld wordt zelf een opvolger aanwijzen dus dat werkt ook niet :P

Daarom juist wel, een gegijzelde weet namelijk niks.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 21:00:17
Daarom juist wel, een gegijzelde weet namelijk niks.
Maar dan kan iedereen nu toch ook gewoon random stemmen? 28 van de stemmers weten nu ook niets, vrijwel net zo random.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 21-01-2020, 21:02:03
Het loten is geen slecht idee, maar het zou stom zijn om op een overvaller te stemmen.
Ik denk dat ik zelf iemand ga kiezen op basis van wat er nu allemaal wordt gezegd. Gewoon iemand random kiezen die misschien nog niks heeft gezegd, heeft denk ik ook geen zin.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 21:05:53
Ja als we informatie willen halen uit de stemmen, kan random stemmen wel. Maarja, die overvallers zijn ook niet dom. En we blijven met een onzekerheid over.
Vandaar mijn voorstel om er zeker van te zijn dat de Directeur volledig willekeurig is. Ik weet zeker dat we anders vroeg of laat de Directeur gaan elimineren, in de hoop iets meer te weten te komen. En uiteindelijk schieten we daar waarschijnlijk niks mee op.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 21-01-2020, 21:06:19
Mwah ik ben niet zo'n fan van loten. En opzich hebben we nog wel even om te beslissen  ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: belg op 21-01-2020, 21:09:23
We kunnen ook 5 mensen loten en vervolgens stemmen op een van die 5.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 21:09:58
Tot zover mijn plan om dit spel lekker onopvallend vanaf de zijlijn te bekijken..   ::trots:: ::pinokkio::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 21-01-2020, 21:10:08
Natuurlijk is het wel zo dat als we random stemmen en de overvallers allemaal op dezelfde stemmen die een overvaller is, de kans inderdaad groter is dat het een overvaller zal zijn. Dus de bankdirecteur is dan zeer waarschijnlijk een overvaller.
Misschien is het loten juist wel een goed idee. Ik ga er nog eens even over nadenken.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 21-01-2020, 21:12:00
We kunnen ook 5 mensen loten en vervolgens stemmen op een van die 5.

Ja zoiets zou ik ook wel fijn vinden  ::ok:: dan heb je een mix van loten en stemmen
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: MollenvangR op 21-01-2020, 21:13:29
Voor jullie aan het werk gaan moet er een leider van de groep gekozen worden.

Wie wil bankdirecteur ad interim worden? Barst los!  ::bravo::

Tot zover mijn plan om dit spel lekker onopvallend vanaf de zijlijn te bekijken..   ::trots:: ::pinokkio::
::rofl:: Je neemt qua ideeën in ieder geval al aardig het voortouw binnen de groep. Als ik zo de omschrijving lees, is het dan niks voor jou om Bankdirecteur zijn Brtdm haha? :P
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Kaaasje op 21-01-2020, 21:13:54
Ja maar we zien wie op wie heeft gestemd. Dus die overvallers gaan echt niet met z'n allen op dezelfde overvaller stemmen... (of juist wel omdat we dat niet verwachten.)

Wel denk ik dat als we een aantal doden hebben (overvallers, gegijzelden) we meer info hebben als we niet random stemmen dan als we dat wel doen.

Ik ben dan ook nog wel benieuwd.  Wie wil er überhaupt directeur zijn? (naast vermoljoen)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 21:15:52
Het probleem met loten is dat we geen zekerheid hebben of dit echt de gelootte namen zijn. Loten of gewoon een naam invullen komt op hetzelfde neer. En de overvallers lezen ook mee, dus die moeten wel lef hebben om nu nog op een andere overvaller te stemmen.

Maar ik weet vrijwel zeker dat we in de volgende ronde hierdoor patronen denken te zien die er niet zijn. De theoretische kans blijft groter dat een overvaller wint.

En daarom heb ik liever de zekerheid van de absolute willekeur. We kunnen daarna wel zien of iedereen ook zo heeft gestemd of niet.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 21-01-2020, 21:16:32
Er wordt gezegd dat de stemming bekend wordt gemaakt: is dat dan x stemt op y en a stemt op b of is dat dan y had zoveel stemmen in totaal en b had er zoveel in totaal?
Want dat is wel een groot verschil als we er informatie willen uithalen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 21-01-2020, 21:17:53
Er wordt gezegd dat de stemming bekend wordt gemaakt: is dat dan x stemt op y en a stemt op b of is dat dan y had zoveel stemmen in totaal en b had er zoveel in totaal?
Want dat is wel een groot verschil als we er informatie willen uithalen.

Ik post eerst een overzicht van wie hoeveel stemmen kreeg en daarna volgt de deelnemerslijst met naast de naam van de deelnemer ook de naam waarop diegene gestemd heeft  ;)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 21:18:50
::rofl:: Je neemt qua ideeën in ieder geval al aardig het voortouw binnen de groep. Als ik zo de omschrijving lees, is het dan niks voor jou om Bankdirecteur zijn Brtdm haha? :P

Nou.. in mijn voorspelling wordt ik dan erg snel gedood door de groep.
Aan de andere kant.. gezien dit voortouw, ben ik ook een makkelijk prooi voor overvallers.

Dusja, wat maakt het ook uit. (Nog steeds liever willekeur)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 21-01-2020, 21:19:20
Ik post eerst een overzicht van wie hoeveel stemmen kreeg en daarna volgt de deelnemerslijst met naast de naam van de deelnemer ook de naam waarop diegene gestemd heeft  ;)
Ok. Dat wilt dus zeggen dat de overvallers waarschijnlijk niet met z’n allen op dezelfde gaan stemmen. Ze kunnen natuurlijk wel opsplitsen in groepen zodat het minder opvalt.

EDIT: ze kunnen bijvoorbeeld zeggen:
3 op persoon A
2 op persoon B
En 1 op persoon C
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: JaccoS op 21-01-2020, 21:20:49
Als iemand op het goede spoor van de overvallers zit, en die persoon word er uit gestemd, kunnen we zien wie er op hem heeft gestemd. Daar zullen dan waarschijnlijk overvallers tussen zitten.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 21-01-2020, 21:24:28
Een idee: het aantal mensen dat om 23:30 vanavond online is gedeeld door 10 is het nummer van de persoon op wie we massaal gaan stemmen. Daar heeft niemand hier invloed op en kan niemand nu weten.
Dit vind ik een prima plan.

EDIT: Nee, trouwens helemaal niet. Dan wordt het waarschijnlijk nummer 32?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 21:26:18
Dit vind ik een prima plan.

We kunnen in ieder geval kijken welke naam bovenkomt drijven als 'absolute willekeurige' en dan later nog beslissen of we dit doorvoeren.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 21-01-2020, 21:28:12
Ik heb eens goed nagedacht: ik ben bereid om mee te stappen in het loting-plan.
Dan kunnen we er voor zorgen dat de  kans dat een overvaller het wordt, verkleinen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: belg op 21-01-2020, 21:28:57
Het aantal gedeeld door 10 is niet zo willekeurig. Je kan beter (het aantal modulo 34) + 1 doen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 21:30:29
Ok. Dat wilt dus zeggen dat de overvallers waarschijnlijk niet met z’n allen op dezelfde gaan stemmen. Ze kunnen natuurlijk wel opsplitsen in groepen zodat het minder opvalt.

EDIT: ze kunnen bijvoorbeeld zeggen:
3 op persoon A
2 op persoon B
En 1 op persoon C
Ja breng ze lekker op ideeën!

(http://www.reactiongifs.com/r/xk.gif)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Nieky op 21-01-2020, 21:33:56
Nu al een waterval aan berichten. Dat krijg ik nooit bijgehouden  ::rofl::

Loten is prima
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 21-01-2020, 21:34:55
Ja breng ze lekker op ideeën!

(http://www.reactiongifs.com/r/xk.gif)
Ik heb dit gedeeld met de hoop dat ze dit niet doen, want dan hebben we ze achteraf als de stemmen worden bekendgemaakt, door en dat risico zullen ze nu nog niet willen nemen.
Als de eerste directeur een overvaller is, zal de directeur heel het spel een overvaller blijven.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 21:35:12
Het aantal gedeeld door 10 is niet zo willekeurig. Je kan beter (het aantal modulo 34) + 1 doen.

Ben ik het wel mee eens. (Ik snap modulo alleen niet helemaal)

Het aantal gasten en dan steeds 34 er vanaf halen totdat we uitkomen bij een getal onder 34? En dan plus 1?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 21-01-2020, 21:36:04
Perfect. Ik doe mee met het plan.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 21:43:33
Ik heb dit gedeeld met de hoop dat ze dit niet doen,

Ja, maar door dit te zeggen kunnen ze het dus wel doen.
Maar nu ik dit gezegd heb weer niet, dus wel, dus niet.
Oftewel totale verwarring. Dus dan doen ze het niet, dus wel.
Conclusie: Leonie is toch de mol.  ???
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 21-01-2020, 21:44:55
Dan hebben we ze door en stemmen we ze weg, toch?
Straks lig ik er als eerste uit :(
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 21-01-2020, 21:52:13
Wat gebeurt er bij een gelijke stand bij deze stemming?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 21-01-2020, 21:53:25
Wat gebeurt er bij een gelijke stand bij deze stemming?

Dan wint de persoon die snelst een stem kreeg  ;)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 21-01-2020, 21:55:49
Ah, ik wou zeggen: laten we allemaal op onszelf stemmen (of op degene na je in de inschrijflijst) en dan hopelijk de spelleiders laten loten, maar dat is dus ook geen goed plan. ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 21:59:24
Nooit de film 'Circle' gezien? Dat werkt dus sowieso niet.

Maar ik heb een onderliggend plan met 'de absolute willeurige', maar die kan ik nu nog niet uitleggen. Anders beďnvloed dat het idee.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Daisy op 21-01-2020, 22:06:16
Oef wat een lap tekst

Ah, ik wou zeggen: laten we allemaal op onszelf stemmen (of op degene na je in de inschrijflijst) en dan hopelijk de spelleiders laten loten, maar dat is dus ook geen goed plan. ::tandpastasmiley::

Nee, alsof iedereen zich daaraan houdt, met 10 personen niet, laat staan met 34.

Doe dan maar random (loten dus)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 21-01-2020, 22:13:32
Nee, alsof iedereen zich daaraan houdt, met 10 personen niet, laat staan met 34.
Ik zou niet zo gauw weten wie er belang bij heeft om zich daar niet aan te houden, maar oké.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Swifty op 21-01-2020, 22:13:36
We hebben echt helemaal niets waar we iets op kunnen baseren, loten lijkt mij daarom een goede oplossing.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 22:14:45
Of gewoon oldschool iedereen die wil een speech laten doen en stemmen op degene die je het meest vertrouwd?  ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Daisy op 21-01-2020, 22:16:23
Ik zou niet zo gauw weten wie er belang bij heeft om zich daar niet aan te houden, maar oké.

Wellicht niemand, maar er zitten altijd stokers tussen, ik ken er een paar langer dan vandaag :P

Of gewoon oldschool iedereen die wil een speech laten doen en stemmen op degene die je het meest vertrouwd?  ;D

Nou dan valt er alvast één af :P
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: B&W op 21-01-2020, 22:21:00
Nooit de film 'Circle' gezien? Dat werkt dus sowieso niet.
Die film heb ik afgelopen kerstvakantie nog gezien, en het deed mij er ook aan denken :D

Het loten vind ik toch geen probleem. Ik heb er even over nagedacht en ik denk dat de persoon die burgemeester wordt pas echt invloed krijgt als hij/zij een heel aantal rondes doorkomt. Zo vaak zal een gelijke stand ook niet voorkomen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 22:28:23
Het maakt opzich ook niet heel veel uit of de directeur overvaller of gegijzelde is. Ik denk zelfs dat de overvallers de focus van directeur zijn nu nog niet willen hebben. Maar ze hebben wel het meeste invloed. Deze invloed zal je overigens niet terugzien, zo slim zijn ze wel. Dus ik wil voorkomen dat we nu een tactiek verzinnen waarbij we denken informatie te kunnen achterhalen, terwijl dat in de praktijk niet zo zal zijn.

Ik begin liever volledig blanco.
Om 23:30 zal ik in ieder geval een screenshot maken van het aantal gasten op dit forum. Vervolgens haal ik steeds 34 af van dat getal totdat het onder de 34 belandt. Hier tel ik 1 bij op. Dit getal komt overeen met iemand uit de deelnemerslijst. Dit zal dan 'de absolute willekeurige' zijn. Niemand heeft hier invloed op.

Dan is het ieder voor zich of hij hierop wil stemmen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 21-01-2020, 22:35:36
@Brtdm Huh oké dus jij beslist nu met ongeveer 5 anderen dat we dit gaan doen?  ???

De helft heeft nog niet gereageerd en we hebben nog bijna een dag, waarom hebben we zo veel haast?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 22:37:34
Nee, het is ieder voor zich of hij vervolgens op deze persoon wil stemmen. Daar kunnen we later ook nog over discussiëren. Maar dan hebben we alvast iemand, waarvan we kunnen aantonen dat dit 100% willekeurig is.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 21-01-2020, 22:38:07
Die film heb ik afgelopen kerstvakantie nog gezien, en het deed mij er ook aan denken :D

Het loten vind ik toch geen probleem. Ik heb er even over nagedacht en ik denk dat de persoon die burgemeester wordt pas echt invloed krijgt als hij/zij een heel aantal rondes doorkomt. Zo vaak zal een gelijke stand ook niet voorkomen.
Ik dacht nog: we kunnen de bankdirecteur nog meer invloed ontnemen door af te spreken dat bij een gelijke stand, de uitgekozen personen een spel Steen Papier Schaar Des Doods (https://rpsls.net/#zqpxm) o.i.d. te laten spelen. De verliezer moet dan door de bankdirecteur als slachtoffer worden gekozen. Dat kan werken tot aan de laatste rondes, dan kan de bankdirecteur gaan revolten.

Kijk, we moeten niet van het hele spel één grote loterij gaan maken, maar waarom zouden wij ons lot in het handen laten leggen van de bankdirecteur, als wij tevens de macht hebben om die bankdirecteur te laten we doen wat wij van hem eisen?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 21-01-2020, 22:40:41
Nee, het is ieder voor zich of hij vervolgens op deze persoon wil stemmen. Daar kunnen we later ook nog over discussiëren. Maar dan hebben we alvast iemand, waarvan we kunnen aantonen dat dit 100% willekeurig is.

Maar waarom nu al iemand random kiezen? Hoezo dit hele random-plan nu al doorvoeren? We zijn 2,5 uur bezig en de helft heeft zijn zegje nog niet kunnen doen, misschien is er iemand met een beter plan?  ???
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Daisy op 21-01-2020, 22:42:26
Maar waarom nu al iemand random kiezen? Hoezo dit hele random-plan nu al doorvoeren? We zijn 2,5 uur bezig en de helft heeft zijn zegje nog niet kunnen doen, misschien is er iemand met een beter plan?  ???

Ik stem op jou. Is dat een plan? ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 22:43:12
Ik heb alvast gestemd op onze Smash kampioen
en whoosh, weg is de Focus ::joehoe::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 22:45:04
Het maakt weinig uit of ik nu met een random naam kom of morgen. Willekeurig is willekeurig.

En bovendien weten degenen die alleen morgenochtend tijd hebben dan ook op wie ze kunnen stemmen als ze voor plan 'absolute willekeurige' gaan.

Als mensen liever iets anders doen, dan mag dat natuurlijk.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 21-01-2020, 22:48:33
Hierom speel ik graag spelletjes met jullie, als ik met andere mensen weerwolven speel is het meestal zo van "Nou, wie wil burgemeester zijn? Jij? Iedereen mee eens?" "Sure." "Mij best."

Hier wordt er tenminste eerst een uitgebreid debat gevoerd. ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 22:49:57
Oh, ik zit normaal ook altijd wel 3 uur te debatteren over wie er burgemeester mag worden..  :P
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 21-01-2020, 22:55:07
Ik stem op jou. Is dat een plan? ;D

Liever niet  ::rofl::

En bovendien weten degenen die alleen morgenochtend tijd hebben dan ook op wie ze kunnen stemmen als ze voor plan 'absolute willekeurige' gaan.
Hm ik vind het nog steeds oneerlijk voor de personen die er niet zijn, maar fine ik zal stoppen met zeuren  ;D go for it, denk alleen niet dat de mensen die morgen pas online komen het heel chill vinden als je al een naam op gooit, en zeker niet als het één van hun namen is.  :-*
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: TimvDons op 21-01-2020, 22:55:35
We zijn begonnen en al vier pagina's verder ::) Was ook wel te verwachten met 34 man.

Ik hoef niet perse burgemeester te worden.  ::jaja::

Edit: bankdirecteur  :-X
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 21-01-2020, 22:59:09
Niemand gaat voor mij bepalen op wie ik stem, dat kies ik lekker zelf! Maar jullie moeten wel op mij stemmen, trouwens want ik ben de beste bankdirecteur van het kabouterdorp
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 23:02:30
Liever niet  ::rofl::

Ik stem ook wel voor Frank ::ok::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 21-01-2020, 23:05:35
Niemand gaat voor mij bepalen op wie ik stem, dat kies ik lekker zelf! Maar jullie moeten wel op mij stemmen, trouwens want ik ben de beste bankdirecteur van het kabouterdorp

Jij bent nu al mijn favoriet, wat een fantastische pf in combinatie met die tekst  ::bravo::

Ik stem ook wel voor Frank ::ok::
Ik wil helemaal geen directeur zijn  ::ohno:: dus oprecht liever niet  :P
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 23:08:27
Ik heb gehoord van een trouwe bron dat je alle pizza's uit de diepvries had gestolen van een vegan studentenhuisgenootje! Zo slecht kan alleen een overvaller zijn
Op pizza's zit kaas, wat niet vegan is. Conclusie: vegan huisgenootje verdiende het ::jaja::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 21-01-2020, 23:09:10
Ik beloof dat ik als toekomstige bankdirectrice even goed met het geld om zal gaan als Anne-Marie in WidM

(https://julianish.files.wordpress.com/2012/08/68vzl.gif%3Fw%3D580)

Ik heb gehoord van een trouwe bron dat je alle pizza's uit de diepvries had gestolen van een vegan studentenhuisgenootje! Zo slecht kan alleen een overvaller zijn
Gadver, ik ga toch geen beschimmelde vegan pizza stelen!!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 23:24:50
Vegetarische kaas schat
Nog erger, zou strafbaar moeten worden ::jaja::


 :-* :-*
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Lama1997 op 21-01-2020, 23:25:37
Hallo menschen!

Zo, We zijn begonnen. Helaas veel later thuis dan verwacht. Morgen weer aan der arbeit, dus ik zal morgen alles bijlezen en inhoudelijk reageren. Zin an! ::bravo::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 23:31:10
295, zal zo gaan rekenen.

(En ik zit in een andere tijdzone, dus vandaar 2:30. En ja, das laat)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Mollenmania op 21-01-2020, 23:31:26
Dit vind ik een prima plan.

EDIT: Nee, trouwens helemaal niet. Dan wordt het waarschijnlijk nummer 32?

Waarom zou dat wsl 32 worden? Dan zouden er 320 mensen online zijn? En wat is er mis met nummer 32? :P

Frank, waarom wil je geen directeur worden?

Random stemmen doe ik niet en iedereen die dit wel een goed plan vindt vind ik nu al verdacht  ::joehoe::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 23:33:17
295- (8x34)+1 = 24

Willekeurig kom ik uit op Molebuster.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 23:33:43
295, zal zo gaan rekenen.

(En ik zit in een andere tijdzone, dus vandaar 2:30. En ja, das laat)
Waarom ga je alleen van de gasten uit dan? Tellen wij vaste bezoekers niet mee? ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 21-01-2020, 23:36:05
Om dat ik dit eerder zo heb aangekondigt. (Scheelt mij weer rekenen en maakt voor de willekeurigheid niks uit)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 21-01-2020, 23:37:47
Random stemmen doe ik niet en iedereen die dit wel een goed plan vindt vind ik nu al verdacht  ::joehoe::

Ik ben zo blij dat jij meedoet MM  ::love::

En ik wil geen directeur zijn want too much pressure en er worden nu al ideeën opgegooid door mensen over verplicht op iemand moeten stemmen als burgemeester etc. etc. Dus vandaar  ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 21-01-2020, 23:42:25
Als nieuwe bankdirecteur zorg ik voor zowel pizza's mét kaas als pizza's zonder kaas zodat alle normale mensen en ook de vegans tevreden zijn

::bravo::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: TimvDons op 21-01-2020, 23:42:39
Alleen vanwege het feit dat Frank zich verzet om directeur te worden zou ik al op hem willen stemmen >:D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 23:46:34
zodat alle normale mensen en ook de vegans tevreden zijn

Ik wil niet stoken tussen jou en Focus hé (echt niet ::pinokkio::), maar noem je vegans nu geen normale mensen?  ::vergroot::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 21-01-2020, 23:47:45
Ik wil niet stoken tussen jou en Focus hé (echt niet ::pinokkio::), maar noem je vegans nu geen normale mensen?  ::vergroot::
Ik?! Dat zou ik nooit over mijn lippen durven krijgen, maar je hebt gelijk (ze eet enkel sla en uien trouwens, vet raar)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 21-01-2020, 23:51:49
Ik overwoog nog even om op je te stemmen Linus gezien je iemand bent met een visie. Maar ik weet niet of ik iemand met zulke onbetrouwbare oren wel kan vertrouwen ::pinokkio::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 21-01-2020, 23:53:00
Ik overwoog nog even om op je te stemmen Linus gezien je iemand bent met een visie. Maar ik weet niet of ik iemand met zulke onbetrouwbare oren wel kan vertrouwen ::pinokkio::
Een stem op iemand anders dan ik is een verloren stem!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 00:13:28
ik ben net wakker geworden van een slaapje omdat ik ziek ben, dus hier ben ik!  ik denk dat wat jullie doen niet echt werkt. laten we gewoon iemand kiezen die het ook wil
voor de rest zou ik hem ook wel willen zijn hoor ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 22-01-2020, 00:34:38
Zo, Mollenmania. Dus jij vindt het verdacht dat sommige mensen random stemmen, hmm? Nou, ik vind het verdacht dat een aantal mensen nu plotseling gaan roepen van: "Puh, dat maak ik zelf wel uit!" Natuurlijk, natuurlijk, we leven in een vrij land... BEHALVE DAN DAT WE WORDEN GEGIJZELD IN EEN BANK!!! Ik weet niet hoe het me jou zit, maar ik wil hier weg! Ik wil mijn vrienden en familie weer zien, ik heb nog een heel leven te leiden!!! Oké???

*probeert de dramatiek er een beetje in te brengen en de lijn te volgen waar Kaaasje mee begon*
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 00:40:59
wel mee eens, laten we anders gewoon  Brtdm de directeur maken die is nu toch al soortvan de leider door ook dat stem ding van haar te doen

mensen mee eens?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Chardo op 22-01-2020, 00:50:39
Wisten jullie dat Linus moderator is geweest op een Pokémon forum? En dat zijn favoriete Pokémon Bisharp is, omdat die de Belgische vlag representeert? Misschien dat die informatie jullie stem wat kan beďnvloeden. In ieder geval weet ik al op wie ik ga stemmen! 

(https://i.pinimg.com/originals/c2/14/14/c2141441c766b1b045717ec8605408ab.jpg)
Kleine image zodat jullie niet over mijn bericht heen lezen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 22-01-2020, 01:59:52
Als hij het nummer "Als het bijna kerst is" van Kerst Met Linus ergens online weet te vinden, dan heeft hij mijn stem. Dat geldt voor iedereen trouwens. ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 02:01:33
whahahaha, jongens we zitten gegijzeld en er zijn verraders in ons midden en we denken aan pokemon en kerst met linus ::rofl::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 07:33:33
Wisten jullie dat Linus moderator is geweest op een Pokémon forum? En dat zijn favoriete Pokémon Bisharp is, omdat die de Belgische vlag representeert? Misschien dat die informatie jullie stem wat kan beďnvloeden. In ieder geval weet ik al op wie ik ga stemmen! 

(https://i.pinimg.com/originals/c2/14/14/c2141441c766b1b045717ec8605408ab.jpg)
Kleine image zodat jullie niet over mijn bericht heen lezen.
Echt ik HAAT jou, mijn hele leven wordt hier gewoon op straat gegooid! Wisten jullie trouwens dat L. Lawliet een Amiibocollectie heeft van maar liefst 130 stuks en dat zijn favoriete Pokémon Corsola is om intieme redenen?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 22-01-2020, 07:38:11
Misschien is het beter om te zeggen dat we random loten tussen de mensen die zich kandidaat hebben gesteld rond 15u?
Het zou ook een beetje stop zijn op het iemand te laten worden die het niet wil...
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: B&W op 22-01-2020, 07:59:37
We dwalen af, zouden we niet wat meer moeten Focussen?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Robbieazerty op 22-01-2020, 08:10:43
Misschien is het beter om te zeggen dat we random loten tussen de mensen die zich kandidaat hebben gesteld rond 15u?
Het zou ook een beetje stop zijn op het iemand te laten worden die het niet wil...
Dat zou heel stop zijn!

Dus deze zeggen dat ze willen:
Vermoljoen
Linus
mrchipie


Volgens mij is dat alles?
Ik wil niet, ik kom nu pas voor het eerst hier kijken en loop al 6 pagina's achter, dus ik ga vast geen goede snel reagerende directeur zijn...

Daarnaast vind ik brtdm nog een goede optie: al veel online geweest en inhoudelijk proberend een oplossing te zoeken.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 08:14:34
Ik vind dat gewoon iedereen zelf moet beslissen wat die uiteindelijk stemt.
En als iemand mee wil gaan in mijn idee om gezamenlijk op één willekeurige te stemmen, zodat de potentiële invloed van de overvallers vervalt, dan mag dat. Het is ook nooit de bedoeling geweest dat íedereen dit plan zou volgen.
Ga je liever loten, prima.
Stem je liever op iemand die zich verkiesbaar heeft gesteld, ook goed.
Maak je liever volledig je eigen beslissing, ik houd je niet tegen.
En stem je liever bewust op iemand die absoluut geen directeur wil worden, helemaal top.

Ben ik nog opties vergeten?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: belg op 22-01-2020, 08:46:24
Ben ik het wel mee eens. (Ik snap modulo alleen niet helemaal)

Het aantal gasten en dan steeds 34 er vanaf halen totdat we uitkomen bij een getal onder 34? En dan plus 1?
::ok::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: LdHmolletje op 22-01-2020, 09:06:45
Jeetje, nu al 6 blz ver... Maar goed, wie moet er directeur worden. Ik hoef het in ieder geval niet te worden. Net als Robbie zal ook ik niet zo snel kunnen reageren.

Ik zal in ieder geval mijn stem gaan geven aan iemand van wie ik denk dat die het kan zijn. Of het zo iemand wordt, of iemand die zich aangeboden heeft weet ik nog niet, dat beslis ik rond 11 uur wel... Zo heb ik ieder online spel dat ik ooit heb gespeeld gedaan, en doe ik dus nu ook.

Overigens, waarom zou als je via loting random gaat stemmen de kans veel kleiner zijn dat er een overvaller directeur wordt, dan op andere manieren? De kans blijft toch altijd 6/34 dat er een overvaller gekozen wordt? (ja, ik had een gruwelijke hekel aan wiskunde en dat soort vakken..., dus vergeef me mijn vraag) Ik bedoel: als iedereen op dezelfde stemt is de kans 6/34, maar als iedereen op degene stemt die hij wil, is de kans toch ook gewoon 6/34 dat er een overvaller directeur wordt?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Miek1999 op 22-01-2020, 09:26:21
Ik heb zelf ook geen enorme ambities om directeur te zijn.
Misschien is het een idee om mensen tot 15:00 de tijd te geven om hun zegje te doen, dan een lijstje te maken van mogelijke directeuren, en vervolgens kiest ieder voor zich op wie hij stemt?  :)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Robbieazerty op 22-01-2020, 09:32:53
Overigens, waarom zou als je via loting random gaat stemmen de kans veel kleiner zijn dat er een overvaller directeur wordt, dan op andere manieren? De kans blijft toch altijd 6/34 dat er een overvaller gekozen wordt? (ja, ik had een gruwelijke hekel aan wiskunde en dat soort vakken..., dus vergeef me mijn vraag) Ik bedoel: als iedereen op dezelfde stemt is de kans 6/34, maar als iedereen op degene stemt die hij wil, is de kans toch ook gewoon 6/34 dat er een overvaller directeur wordt?
De redenering erachter is dat de overvallers elkaar kennen en dus mogelijk kunnen afspreken om iemand van hen af te vaardigen. Dat zijn dan al zeker 5 stemmen op dezelfde persoon (niet 6 want de 6e overvaller kan niet op zichzelf stemmen), terwijl de rest van de stemmen dan misschien te verspreid is om meer dan 5 stemmen bij elkaar te krijgen.

Dus op die manier is de kans groter dat het een overvaller wordt. Aan de andere kant worden de stemmen dan bekend gemaakt, zien we meteen welke 5 op de directeur gestemd hebben en dan kunnen we één voor één de overvallers en als laatste de directeur eruit stemmen.  ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 09:40:50
Volgens mij hebben we inmiddels al wel genoeg verwarring gezaaid en chaos gecreëerd dat de overvallers op ong. 4 verschillende personen gaan spreiden.
Doen ze dat niet, dan komen we daar wel achter.  ::jaja::
Dus het maakt al niet zo gek veel meer uit op wie je stemt.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 09:46:18
De redenering erachter is dat de overvallers elkaar kennen en dus mogelijk kunnen afspreken om iemand van hen af te vaardigen. Dat zijn dan al zeker 5 stemmen op dezelfde persoon (niet 6 want de 6e overvaller kan niet op zichzelf stemmen), terwijl de rest van de stemmen dan misschien te verspreid is om meer dan 5 stemmen bij elkaar te krijgen.

Dus op die manier is de kans groter dat het een overvaller wordt. Aan de andere kant worden de stemmen dan bekend gemaakt, zien we meteen welke 5 op de directeur gestemd hebben en dan kunnen we één voor één de overvallers en als laatste de directeur eruit stemmen.  ;D

als dit gebeurd trek ik me terug ::rofl::

maar moeten we onze stem versturen via pm voor wie we de directeur wordt? of voor wie we dood willen hebben?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 22-01-2020, 09:49:22
als dit gebeurd trek ik me terug ::rofl::

maar moeten we onze stem versturen via pm voor wie we de directeur wordt? of voor wie we dood willen hebben?

Er gaat deze dag niemand dood. Ik heb enkel een stem per PM nodig wie je als bankdirecteur wil!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: de_witte op 22-01-2020, 09:56:09
Oh no.... meteen 6 paginas.

Zo'n eerste stemming is toch redelijk random....immers, we weten nog niks van elkaar. Zoveel maakt het trouwens nou ook weer niet uit wie er in dit stadium van het spel de leider is.

Ik ga straks eens nadenken hoe ik ga bepalen op wie ik ga stemmen
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 10:04:10
iedereen gaat toch stemmen op wie die wil, maar denk wel dat mensen moeten aangeven of ze directeur willen worden ja of nee anders wordt zometeen iemand die het niet wilt zijn directeur.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: LdHmolletje op 22-01-2020, 10:08:50
Het is sowieso het handigst om op iemand te stemmen die het wil worden. Ik neem aan dat die in ieder geval de tijd hebben om vaak online te komen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 22-01-2020, 10:11:02
Eens  ::jaja::

Het is sowieso het handigst om op iemand te stemmen die het wil worden. Ik neem aan dat die in ieder geval de tijd hebben om vaak online te komen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 10:18:41
indd, ik persoonlijk ben nu ziek en heb bijna geen school/werk nu dus dat is wel handig
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: JaccoS op 22-01-2020, 10:24:31
Zet je naam hierbij als je bankredacteur wil worden. Dan is het lekker overzichtelijk  ::ok::

1.
2.
3.
4.
5.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 10:27:47
Zet je naam hierbij als je bankredacteur wil worden. Dan is het lekker overzichtelijk  ::ok::

1. mrchipie
2.
3.
4.
5.

dan ben ik bij deze de eerste :)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: LdHmolletje op 22-01-2020, 10:36:10
Zet je naam hierbij als je bankredacteur wil worden. Dan is het lekker overzichtelijk  ::ok::

1. mrchipie
2. vermoljoen
3. linus
4.
5.

Die 2 hadden al eerder aangegeven directeur te worden...
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 10:50:41
Ik vind het een totale inbreuk op mijn persoonlijke integriteit dat mijn naam ZONDER hoofdletter geschreven wordt!

Ik eis hierdoor volledig terecht dat ik bankdirecteur mag worden en dat iedereen op mij stemt
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 10:52:38
Linus er zijn meer meer mensen dan alleen jij die het willen zijn! dus doe even normaal en rustig danku
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: LdHmolletje op 22-01-2020, 10:54:21
Mijn stem zal in ieder geval niet naar Linus gaan... Als je nu al met eisen komt...
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 22-01-2020, 10:58:27
(https://media.gifs.nl/popcorn-gifs-VAZEyU.gif)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 11:37:20
Jullie lopen je ongeluk in!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: TimvDons op 22-01-2020, 11:51:44
Jullie lopen je ongeluk in!

Wat positiviteit mag ook hoor!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 11:54:01
denk dat we het eerste slachtoffer al hebben gevonden ::rofl::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 11:56:16
denk dat we het eerste slachtoffer al hebben gevonden ::rofl::
Dit is echt een wolvenopmerking omg
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 11:57:10
bedoelde het als grapje ::bravo::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 12:14:22
Ontkenning is de eerste fase, wolf!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 12:15:51
je mag niet  je rol vertellen he lieve schat
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Lucy op 22-01-2020, 12:34:00
Ik stem ook op Frank :D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 22-01-2020, 12:37:04
Ja daaaaagh, ik zeg al tien keer dat ik het niet wil zijn en dan gaat iedereen op mij stemmen?  ???

Ik zeg we gaan voor Linus, dat lijkt me leuk.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 12:47:12
Ja daaaaagh, ik zeg al tien keer dat ik het niet wil zijn en dan gaat iedereen op mij stemmen?  ???

Ik zeg we gaan voor Linus, dat lijkt me leuk.
Je bent nu al mijn favoriete deelnemer!

Mag ik wel even zeggen dat ik vind dat alle deelnemers actief zouden moeten zijn, want het lijkt alsof we nu maar met hooguit de helft hier zitten te babbelen
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 12:56:31
Wisten jullie dat Linus moderator is geweest op een Pokémon forum? En dat zijn favoriete Pokémon Bisharp is, omdat die de Belgische vlag representeert? Misschien dat die informatie jullie stem wat kan beďnvloeden. In ieder geval weet ik al op wie ik ga stemmen! 
Welk forum? ::nieuwsgierig::

Mijn favoriete pokemon zijn Altaria en Togekiss omdat ze hemels zijn ;D.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 13:07:48
Welk forum? ::nieuwsgierig::

Mijn favoriete pokemon zijn Altaria en Togekiss omdat ze hemels zijn ;D.
Omg Altaria is samen met Bisharp mijn favoriete Pokémon <3
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Swifty op 22-01-2020, 13:13:46
Heerlijke chaos ;D

Ik ga voor Brtdm. Die klinkt het meest rationeel so far
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Chardo op 22-01-2020, 13:16:54
Welk forum? ::nieuwsgierig::

Mijn favoriete pokemon zijn Altaria en Togekiss omdat ze hemels zijn ;D.
Wow, volgens mij kan jij hele goede vrienden worden met twee oud-moderators (een is al bijna 30!), want dat zijn ook hun favs. Naast Bisharp en Lanturn dan. En om wat misverstanden uit de wereld te helpen, mijn favoriete Pokémon is niet Corsola noch Cursola.

Maar ik mag niet vertellen welk forum het is, vanwege de inbreuk op zijn Belgische mensenrechten en omdat de beheerders het forum willen laten doodbloeden. Hoewel er wel twee geweldige Wie is de Mol?-spellen op zijn gespeeld a vier maanden tijd, waarvan Linus zal beweren dat er maar één goed was, omdat hij de tweede heeft verloren.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
En om weer even on-SPEELTOPIC te gaan, zal ik verklappen dat ik op Linus stem als bankdirecteur. Ik ben immers maar gewoon een simpele burger die toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was en ik kan zien in de prachtige ogen van Anne-Marie Jüng dat hij dat ook is.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 22-01-2020, 13:19:16
Gaan jullie maar lekker verkiezingen houden, ik heb op mezelf gestemd. Niet omdat ik de functie bankdirecteur in deze situatie ambieer, integendeel zelfs, maar simpelweg omdat ik alleen mezelf 100% kan vertrouwen. Ik vond het random-plan beter, maar dat is blijkbaar van de baan.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Chardo op 22-01-2020, 13:20:22
Mag je op jezelf stemmen?  ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 22-01-2020, 13:21:03
Er staat nergens dat het niet mag.

Trouwens, ik ben het er ook wel mee eens dat andere deelnemers wat actiever mogen meedenken, ik heb tot nu toe het gevoel dat we met z'n tienen zijn of zo.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 13:22:03
Wow, volgens mij kan jij hele goede vrienden worden met twee oud-moderators (een is al bijna 30!), want dat zijn ook hun favs. Naast Bisharp en Lanturn dan. En om wat misverstanden uit de wereld te helpen, mijn favoriete Pokémon is niet Corsola noch Cursola.

Maar ik mag niet vertellen welk forum het is, vanwege de inbreuk op zijn Belgische mensenrechten en omdat de beheerders het forum willen laten doodbloeden. Hoewel er wel twee geweldige Wie is de Mol?-spellen op zijn gespeeld a vier maanden tijd, waarvan Linus zal beweren dat er maar één goed was, omdat hij de tweede heeft verloren.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
En om weer even on-SPEELTOPIC te gaan, zal ik verklappen dat ik op Linus stem als bankdirecteur. Ik ben immers maar gewoon een simpele burger die toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was en ik kan zien in de prachtige ogen van Anne-Marie Jüng dat hij dat ook is.
Nah ik vind het wel lief dat je mijn WidM ook een goede editie vond, ik heb ook genoten van jouw editie als verliezend finalist. Maar ik wil wel even benadrukken dat ik van begin af aan altijd de juiste mol heb aangewezen en ik dus eigenlijk de winnaar had moeten zijn #rigged

http://www.youtube.com/watch?v=-tXzXQqphPs

De favoriete Pokémon van L. Lawliet is trouwens Arcanine (snel in je mollenboekje opschrijven!!), maar iedereen weet dat Ninetales veel leuker en sterker is.

ONTOPIC: Ik heb trouwens op Focus gestemd. Niet allen omdat ze ontzettend grote loezen en flinke jetsers heeft, maar omdat ik het een beetje egoďstisch zou vinden om op mezelf te stemmen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 13:22:17
Wow, volgens mij kan jij hele goede vrienden worden met twee oud-moderators (een is al bijna 30!)
Ik ben nog geen 30 hoor ::zweet::

Citaat
En om wat misverstanden uit de wereld te helpen, mijn favoriete Pokémon is niet Corsola noch Cursola.
Niemand zal je judgen hoor  ::hug::

Citaat
Maar ik mag niet vertellen welk forum het is, vanwege de inbreuk op zijn Belgische mensenrechten en omdat de beheerders het forum willen laten doodbloeden. Hoewel er wel twee geweldige Wie is de Mol?-spellen op zijn gespeeld a vier maanden tijd, waarvan Linus zal beweren dat er maar één goed was, omdat hij de tweede heeft verloren.
Aaaah nice! Klinkt gezellig.

Ik zal eens kijken of we hier ergens een pokemon topic hebben dat ik omhoog kan halen ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Lucy op 22-01-2020, 13:25:03
Ja sorry maar ik moest zeven pagina’s bijlezen...
Als jullie eens wat meer inhoud zouden plaatsen en minder onzin zouden anderen misschien actiever zijn :-*

Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 13:28:57
Nou als we toch met elkaar zitten opgesloten, kunnen we elkaar toch wel een beetje leren kennen? ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 22-01-2020, 13:29:16
Ja sorry maar ik moest zeven pagina’s bijlezen...
Als jullie eens wat meer inhoud zouden plaatsen en minder onzin zouden anderen misschien actiever zijn :-*
Snap ik. ;) Die Pokémon-gesprekken zijn ook wel irritant, kan dat gesprek ergens anders gevoerd worden? :P
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 13:30:41
Snap ik. ;) Die Pokémon-gesprekken zijn ook wel irritant, kan dat gesprek ergens anders gevoerd worden? :P
(https://media.giphy.com/media/AXmvKX8DFuExy/giphy.gif)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Bjorrn op 22-01-2020, 13:35:36
Wat veel berichten man.
Ik ben gewoon burger trouwens, dus laat me maar weten wat de loting uitwijst en dan stem ik daarop  ::zwaai::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 13:35:56
Ik kon geen Pokémon topic detecteren in onze database dus speciaal voor mijn nieuwe vrienden: Een nieuw pokemon topic (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68527.0) in de Huiskamer ;D ::bravo::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: belg op 22-01-2020, 13:39:13
Wat is nu de conclusie van het overleg?

A) dat we stemmen op zij die bankdirecteur willen zijn, namelijk ...
B) dat we allemaal stemmen op de uitgelote persoon, namelijk ...
C) dat we niet overleggen
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Chardo op 22-01-2020, 13:39:24
Wisten jullie dat Lucina in haar oog de Brand of the Excalt heeft en dat haar vader, Chrom, die op zijn schouder heeft staan?

En wisten jullie ook dat Sothis de Progenitor God, in Byleth zit, omdat haar dochter Seiros, ooit haar overleden moeder wilde laten herrijzen door haar major Chrest of Flames in het lichaam van andere mensen te plaatsen? En dat Byleth de zoon is van een van die mensen?

 ::hypocriet::

Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 13:41:28
Wat is nu de conclusie van het overleg?

A) dat we stemmen op zij die bankdirecteur willen zijn, namelijk Linus
B) dat we allemaal stemmen op de uitgelote persoon, namelijk Molebuster
C) dat we niet overleggen
D) Dat we stemmen op iemand die het niet wil, namelijk Franklapidus
Fixed ;)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Hautoa op 22-01-2020, 13:41:59
Ik ben voor loten, maar ik ben het er ook wel mee eens dat we eigenlijk alleen op mensen moeten stemmen die ook daadwerkelijk bankdirecteur willen zijn. Aan de andere kant: dat vergroot ook de kansen dat we op een overvaller stemmen, even er vanuit gaande dat die directeur willen zijn.

Stel er zeggen maar 7 mensen dat ze directeur willen zijn, dan ga ik er vanuit dat 6 daarvan overvaller zijn. Dan is je kans ineens nog maar 1 op 7 dat je een gijzeling kiest.

Dus ik ga toch voor willekeurig. ::jaja::
Ik wil overigens zelf ook geen directeur zijn.

En kunnen we inderdaad een beetje OT blijven? ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 13:42:15
Hoewel ik niet meer echt het gevoel heeft dat het veel zin heeft, zal ik omwille van mijn geloofwaardigheid wel gewoon stemmen zoals ik heb aangegeven. Ik heb al wel een goede tactiek voor de volgende rondes, maar die zal ik dan wel aangeven. Eerst maar eens afwachten wie de stropdas over zijn oranje overall mag aantrekken.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 13:44:11
En kunnen we inderdaad een beetje OT blijven? ::hypocriet::
We zijn ontvoerd en opgesloten! Zijn er geen belangrijkere problemen op dit moment? *dramatisch gezicht*
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 13:45:48
Ik wilde eigenlijk voorstellen dat iedereen even zijn eigen geweer op zichzelf uittest. Dan hoeven we geen mensen meer te lynchen. Maar ik vrees dat Convans en Mitchox ons dan laten uithongeren.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Chardo op 22-01-2020, 13:47:07
Eerst maar eens afwachten wie de stropdas over zijn oranje overall mag aantrekken.

(https://cdn.gamersnet.nl/wp-content/uploads/2019/11/pokemon-go-giovanni.jpg)

Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 13:47:52
 ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 13:48:35
Je kan hier ook niks meer normaal zeggen..  ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Hautoa op 22-01-2020, 13:52:29
Ik wilde eigenlijk voorstellen dat iedereen even zijn eigen geweer op zichzelf uittest. Dan hoeven we geen mensen meer te lynchen. Maar ik vrees dat Convans en Mitchox ons dan laten uithongeren.

Ik vind dit eigenlijk wel de juiste oplossing. ::rofl::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: B&W op 22-01-2020, 13:57:24
Aangezien we toch meedoen aan een spelletje waar het gaat om leugens, waarom dan niet even de facts checken? Ik heb het even nagelopen. De zin “we hebben nog niet iedereen gehoord” kan de prullenbak in. Van 6 mensen moeten we nog iets horen, dat is 18%. De andere 82% heeft wel al zijn zegje kunnen doen. Best aardige score ::ok::

Ik denk trouwens, Frank, dat je niet moet zeggen dat je het niet wil worden, omdat je het anders misschien wel wordt. Ingewikkelde zin, maar het komt er vooral op neer dat deze groep in mijn beleving vrij opstandig is. Dat is ergens ook wel leuk ::rofl::

Ik weet nog niet op wie ik ga stemmen. Maar we hebben nog een hele dag dus dat zou wel goed moeten komen. Mijn toetsweek is ein-de-lijk voorbij dus ik heb even een dagje niets te doen ::joehoe:: Genoeg tijd voor deze lastige keuze dus
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Bjorrn op 22-01-2020, 14:30:18
Oeh als Frank het echt zo graag niet wil stem ik wel op hem. :-*
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 14:34:09
Oeh als Frank het echt zo graag niet wil stem ik wel op hem. :-*
Dat zal hem leren hé ::pinokkio::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: MollenvangR op 22-01-2020, 14:37:44
Oke ik moet zo dus gaan stemmen want ben vanaf pakweg 16:00 tot ergens later in de avond (in ieder geval na 20.00) niet meer bereikbaar. Iemand stemadvies voor mij? Ben het overzicht een beetje kwijt  ::rofl::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Mollenmania op 22-01-2020, 14:45:33
Zo, Mollenmania. Dus jij vindt het verdacht dat sommige mensen random stemmen, hmm? Nou, ik vind het verdacht dat een aantal mensen nu plotseling gaan roepen van: "Puh, dat maak ik zelf wel uit!" Natuurlijk, natuurlijk, we leven in een vrij land... BEHALVE DAN DAT WE WORDEN GEGIJZELD IN EEN BANK!!! Ik weet niet hoe het me jou zit, maar ik wil hier weg! Ik wil mijn vrienden en familie weer zien, ik heb nog een heel leven te leiden!!! Oké???

*probeert de dramatiek er een beetje in te brengen en de lijn te volgen waar Kaaasje mee begon*

Ja dat hele random stemmen levert niks op.
Maar kan je antwoord geven op mijn vraag, waarom er 32 uit zou komen als we het plan van Brtdm zouden uitvoeren?

Frank, ik hou ook van jou. Maare snap niet zo goed waarom je geen directeur zou willen worden als anderen opperen om iemand aan te wijzen etc. Ik denk dat jij de perfecte directeur bent. Maar als je het echt niet wil worden stem ik ook niet op je.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Lucy op 22-01-2020, 14:54:24
Wie roep er toch steeds dat we nog een hele dag hebben? We moeten toch vandaag voor 20:00 stemmen? ???
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: MollenvangR op 22-01-2020, 14:57:29
Wie roep er toch steeds dat we nog een hele dag hebben? We moeten toch vandaag voor 20:00 stemmen? ???
Klopt  ::jaja::

Stemmen kan tot woensdag 22 januari 2020 20:00! Graag jullie stem naar Mitchkox en Convans sturen! Je mag je stem ook wijzigen tot morgenavond 20:00!

Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Robbieazerty op 22-01-2020, 15:00:35
Whatever, mijn stem is verstuurd. Want hier komt toch niks uit.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Lucy op 22-01-2020, 15:02:35
Sameee
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 15:05:34
ik ben even uurtje weg en gelijk 2 nieuwe paginas ::rofl::

nou ik ga sowieso niet op linus stemmen want als ik dat doe dan ga ik sowieso er als eerste uit (annemarie was wel een leuke mol hoor xoxo en kerst met linus epic jeugd sentiment<3)

voor de rest denk ik dat ik op brtdm ga stemmen omdat hij all een beetje een soort leider is door met veel dingen te komen en bijvoorbeeld dat stem idee gister avond uit te voeren, dus dat voelt voor mij al aan als een soort leider

of gewoon frank omdat hij het juist niet wil doen XD

Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 15:13:56
Ik heb overigens al wel een leuk overzichtje klaar, waar ik later allemaal pijlen kan inzetten wie op wie gestemd heeft. Zodat we alles duidelijk kunnen volgen helemaal gek worden van alle lijnen.

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 15:15:08
Ik wil graag van plek veranderen, ik wil niet naast mollenvanger zitten :-*
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: MollenvangR op 22-01-2020, 15:15:54
Ik wil graag van plek veranderen, ik wil niet naast mollenvanger zitten :-*
Sorry... het is de pizza met ui he?  ::) :P
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 15:17:06
oeh handig om te doen, dankjewel kijk hierom vindt ik jou dus een geschikte directeur brtdm
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 15:17:58
Om de tijd in deze bank te doden, kunnen we op deze kaart ook monopoly ofzo gaan spelen. Dan behoren D*N en MV tot dezelfde stad. En bij Linus mag je inkomstenbelasting betalen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 15:18:15
trouwens jongens volgens mij ruik ik pizza hierbuiten...
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: de_witte op 22-01-2020, 15:21:36
Normaal zou ik best directeur willen worden, maar ik vrees dat dat nu niet zo handig is qua werk enzo ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 15:22:01
Om de tijd in deze bank te doden, kunnen we op deze kaart ook monopoly ofzo gaan spelen. Dan behoren D*N en MV tot dezelfde stad. En bij Linus mag je inkomstenbelasting betalen.
  >:(

trouwens jongens volgens mij ruik ik pizza hierbuiten...
(https://stagvipbudapest.com/wp-content/uploads/2018/11/hot-man-pizza-delivery.jpg)

ooff laat ze binnen, laat ze binnen! ::wenkbrauw::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: de_witte op 22-01-2020, 15:23:11
  >:(
(https://stagvipbudapest.com/wp-content/uploads/2018/11/hot-man-pizza-delivery.jpg)

ooff laat ze binnen, laat ze binnen! ::wenkbrauw::

Goed, ik neem wel een pizza.... anderen mogen de bezorgers hebben ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 15:23:31
awww ze stoppen bij het cafe hiernaast :\'( iets genaamd braindeath ofzoiets, zie het niet goed
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Miek1999 op 22-01-2020, 15:37:41
Whatever, mijn stem is verstuurd. Want hier komt toch niks uit.

Ja, dit  ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SpacyColours op 22-01-2020, 15:42:52
Maar kan je antwoord geven op mijn vraag, waarom er 32 uit zou komen als we het plan van Brtdm zouden uitvoeren?
Op dat moment hing het aantal online gasten al een lange tijd rond de 320. Later zakte het wat, maar in elk geval bleef de range wel ergens tussen de 260 en 340 ongeveer. Als je dat dan alleen door tien deelt, zou het op voorhand al één van de acht onderste deelnemers worden.

Ah, ik zie nu dat jij 32 bent. Ik bedoelde niet specifiek dat ik dat nummer niet wilde hebben, ik had niet eens gecheckt wie daar stond, ik wilde alleen aangeven dat nummer 32 en omliggende nummers op dat moment een veel grotere kans zouden hebben dan de rest, en dat dat dus niet bepaald random te noemen is. :P
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: ennasil op 22-01-2020, 16:01:15
Ik denk dat ik ondertussen gewoon iemand op m'n gevoel uitkies, word niet heel veel wijzer van deze 10 pagina's over pizza's en pokémon  ::rofl::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 22-01-2020, 16:14:06
Ik heb zojuist ook gestemd op diegene waarvan ik denk dat hij/zij het goed zou kunnen doen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Mollenmania op 22-01-2020, 16:17:46
Thanks Spacy, verduidelijkt het voor mij ::ok::

Er vallen gezien de zeer inhoudeijke *ehm* gesprekken al een aantal kandidaten voor mijn stem af, ik zal vooral door afstrepen wie mijn stem niet krijgt bepalen wie ik ga stemmen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 16:32:30
voor het eerst dat ik meedoen met een forum spel hier (ben ook vrij nieuw) maar vindt het gelijk super tof!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: JaccoS op 22-01-2020, 16:34:29
voor het eerst dat ik meedoen met een forum spel hier (ben ook vrij nieuw) maar vindt het gelijk super tof!
Insgelijks, het spel is echt heel vet  ::bravo::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 16:35:41
jammer dat ik dit niet eerder ben tegengekomen  >:(

is het erg dat ik gelijk wat verdenkingen heb wie het wel en niet zijn hahaha
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: TimvDons op 22-01-2020, 16:45:05
jammer dat ik dit niet eerder ben tegengekomen  >:(

is het erg dat ik gelijk wat verdenkingen heb wie het wel en niet zijn hahaha

Zolang je verdenkingen uiteindelijk kloppen is dat natuurlijk helemaal niet erg  ;)

Twijfel nog een klein beetje op wie ik ga stemmen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 16:47:05
Ik ga voor Linus, die wil en heeft een visie ::ok::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 16:52:27
linus is beetje de troll van de groep ::rofl::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Lama1997 op 22-01-2020, 16:56:44
Zooo alles bijgelezen eindelijk... Goed 10 pagina's om alleen maar te bepalen wie de directeur gaat worden. Ik hoef het ook niet te zijn, want ik werk overdag de hele dag dus denk niet dat ik snelle beslissingen kan nemen. Ik ga daarom gewoon op iemand stemmen die het wilt zijn en waarvan ik denk dat hij of zij het goed kan.

Mochten mensen toch op mij stemmen: thanks voor het vertrouwen!!  ::joehoe::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 22-01-2020, 17:12:08
22/34 stemmen zijn al binnen!  ::ok::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 17:24:46
Tip voor wie geen 10 pagina's wil doorlezen. Zet het max aantal berichten op 50 per pagina bij je instellingen. Dan heb je nog maar 4 pagina's te lezen.

Ja, scheelt echt hoor!!  ::jaja:: ::jaja:: ::pinokkio::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Lama1997 op 22-01-2020, 17:27:00
 ::rofl:: ::rofl::

Nja wanneer 3 pagina's gaan over Pokémon... dan is het er nog maar 1  ::rofl::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 22-01-2020, 17:28:50
Mededeling: Wie is de mol zal zaterdagavond live uitgezonden worden vanuit de bank. Het werk zal ook anderhalf uur stil worden gelegd zodat iedereen toch kan genieten van aflevering 3.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 17:30:05
Kijk, ze voorzien ons gelukkig wel van onze grootste levensbehoeften.  ::bravo:: ::bravo::
Wanneer komt de catering eigenlijk?
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Chardo op 22-01-2020, 17:36:00
Mededeling: Wie is de mol zal zaterdagavond live uitgezonden worden vanuit de bank. Het werk zal ook anderhalf uur stil worden gelegd zodat iedereen toch kan genieten van aflevering 3.

Ik denk dat Linus dan zelfmoord gaat plegen met zijn of andermans geweer, want die kijkt op dat moment liever naar Miss België dan naar Wie is de Mol?.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 17:38:37
Mededeling: Wie is de mol zal zaterdagavond live uitgezonden worden vanuit de bank. Het werk zal ook anderhalf uur stil worden gelegd zodat iedereen toch kan genieten van aflevering 3.
hoop dat de overvallers dan niet iemand stiekem van achter gaan vermoorden ofzo
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 17:43:03
hoop dat de overvallers dan niet iemand stiekem van achter gaan vermoorden ofzo
Wanky ::wenkbrauw::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 17:44:39
Ik ga voor Linus, die wil en heeft een visie ::ok::
Jij bent zo lief <3 Dat moet ook wel, want je bent zoals ik een songfestivalfan!

linus is beetje de troll van de groep ::rofl::
Ach nee, ik speel dit spel eigenlijk heel graag (en heel goed). Maar ik ben een beetje een plaaggeest en wil er altijd wat meer pit en actie in steken, want dat is net zo leuk! Het is een spelletje, maar als ik gemene of scheve opmerkingen zou maken dan moet je die echt niet serieus nemen hoor, wees gerust!

Ik denk dat Linus dan zelfmoord gaat plegen met zijn of andermans geweer, want die kijkt op dat moment liever naar Miss België dan naar Wie is de Mol?.
Judge me niet, ik heb meteen na Miss België naar WidM gekeken 😠 Ik ga WidM volgende week wel weer moeten missen, helaas.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 18:06:25
Ik vind het wel mooi, voor dit spel begon iets van 3 berichten geplaatst op het forum en direct al lekker toonaangevend.  ::ok::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 22-01-2020, 18:07:57
Ja ik vind het ook fijn zulke spelers  ::ok:: maar stop maar met dat Pokemon gedoe  ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 18:14:45
Ja ik vind het ook fijn zulke spelers  ::ok:: maar stop maar met dat Pokemon gedoe  ;D
(https://media2.giphy.com/media/3osxYbFwfSPZ8k76cU/giphy.gif)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: FrankLapidus op 22-01-2020, 18:20:35
(https://media2.giphy.com/media/3osxYbFwfSPZ8k76cU/giphy.gif)

(http://2.bp.blogspot.com/-tj9WvPFnjkA/Uh-P_e6URMI/AAAAAAAAOyo/gINtd6OiDQ4/s1600/total+bitch.gif)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 18:21:11
we moeten wel een beetje lol kunnen maken  hier aangezien we hier wel een tijdje zitten
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Chardo op 22-01-2020, 18:24:53
Wie is jullie favoriete Digimon?

(http://pa1.narvii.com/6691/67c556569674e716b4fa0e983bbbd2eeacf7e6b6_00.gif)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 18:27:16
(http://2.bp.blogspot.com/-tj9WvPFnjkA/Uh-P_e6URMI/AAAAAAAAOyo/gINtd6OiDQ4/s1600/total+bitch.gif)
(https://media2.giphy.com/media/yMwHbVY5R81cA/source.gif)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Daisy op 22-01-2020, 18:32:03
Heerlijk zulke discussies voor mensen die de hele dag aan het werk zijn. ::ohno::
Ik heb gestemd, als het niet volgens plan is, niet mijn probleem. :P
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Convans op 22-01-2020, 18:35:48
Nog 4 stemmen nodig!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Molduck op 22-01-2020, 18:52:53
Gestemd wat veel pagina’s om te lezen  ::oink::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SanderFMC op 22-01-2020, 18:53:56
Mijn stem is ook uitgebracht
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: JaccoS op 22-01-2020, 18:58:58
Dan moeten we er denk ik nog 2, maar Jann en Dikke Controleur zijn al een aantal dagen niet online geweest, dus ik weet niet of hun nog hun stem gaan uitbrengen.
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: SanderFMC op 22-01-2020, 19:02:29
Ik had hem al iets eerder uitgebracht dan Convans zijn post plaatste. Dus nog 3.

Wat een gesprekken trouwens als ik het topic wat teruglees  ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 19:04:43
het is indd erg gezellig hier in de bank, misschien liggen die drie nog bewusteloos op de wc ofzo
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: D*N op 22-01-2020, 19:05:30
het is indd erg gezellig hier in de bank, misschien liggen die drie nog bewusteloos op de wc ofzo
En dat zonder drank :o
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Vermoljoen op 22-01-2020, 19:13:40
Er zijn veel meer gebruikers in dit spel actief aan het meespelen dan ik dacht  :)
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 19:44:49
nog een kwartiertje spannuuund
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: MitchK op 22-01-2020, 19:46:57
Nog een kwartiertje om te stemmen en we missen nog drie lotgenoten die moeten stemmen! ::ok::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brent op 22-01-2020, 19:54:16
Ik heb ff mijn stem aangepast naar een rijke Belg die een enorme wijnkelder heeft
En ik maar denken dat ik Smashkampioen was  >:(
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: ennasil op 22-01-2020, 20:04:21
Ben heel benieuwd wie het is geworden!!!!
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: mrchipie op 22-01-2020, 20:06:42
ben benieuwd! zouden onze bazen in de buurt zijn... ;D
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: MitchK op 22-01-2020, 20:07:27
Dag 0 is natuurlijk voorbij. Dag 1 is begonnen!  ::bravo::
Titel: Re: Dag 0: Het plan
Bericht door: Brtdm op 22-01-2020, 20:08:13
Staat het leger inmiddels al voor de deur? Die lui hebben ook niet echt haast..