Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Weerwolvenspel => Topic gestart door: Convans op 24-01-2020, 21:44:09

Titel: [CL] Dag 3: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 24-01-2020, 21:44:09
(https://www.mupload.nl/img/fx3hweqkv.png)

Tot ieders verbazing werd er een overvaller gelyncht op de tweede dag. Nog met 5 waren ze. Konden ze deze fanatieke groep de baas blijven? De 5 waren uit op revanche en er volgde een schot in de  zaal waar iedereen aanwezig was. Het was voor de overvaller heel erg opportunistisch om in het zicht van iedereen te schieten, maar toch leek hij er mee weg te komen.Tim579 viel op de grond en bleef roerloos liggen. Tim579 was morsdood. Hij was een gegijzelde. Er ontstond heel wat discussie over wie nu dit schot kon afgevuurd hebben, maar niemand leek zeker te zijn.

Convans en Mitchkox hadden gehoord dat Tim579 contact probeerde te maken met de politie om zijn leven te redden. Daarop besloten ze dat er iemand hiervoor gestraft moesten worden om een statement te maken. Zij besloten het lot te leggen in de handen van alle lotgenoten in de bank. Er mocht weer worden gestemd wie vermoord werd en als statement aan de politie werd afgeleverd.
Ondertussen klonk de stem van Convans door de luidsprekers: ‘Big Brother is watching you, wij zien alles. We hebben gezien dat Tim579 met de politie probeerde te communiceren. Natuurlijk is dit niet gelukt, maar we kunnen dit niet ongestraft laten. Jullie kiezen wie er gestraft moet worden’.

Uitslag stemming:
12 stemmen: LdH
4 stemmen: Hautoa, De_witte
3 stemmen: Swifty
2 stemmen: Jacco, Mrchipie
1 stem: D*N, Lama1997, Mollenmania, L Lawiet, FrankLapidus

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Brtdm nam Molduck en SanderFMC apart om hen te vertellen dat zij LdH moesten vermoorden. Hij had namelijk de meeste stemmen gekregen en werd het minst vertrouwd. Molduck en SanderFMC namen LdH mee naar de machinekamer te brengen. Terwijl LdH probeerde te vluchten, was het Hautoa die hem met een grote schep neersloeg. Ze besloten het bewustloze lichaam van LdH in de grote schoorstenen te gooien. Deze schoorstenen werden gebruikt om de schadelijke stoffen van de gelddrukker af te voeren. LdH werd levend verbrand en het statement was gemaakt. LdH was een gegijzelde. Iedereen was gewaarschuwd hoe genadeloos Convans en Mitchkox waren.

Gelukkig was er nog moppentapper Linus. Linus leek zich rot te amuseren, of was dit maar schijn? En was hij bloednerveus voor de zware last die hij op zijn schouders moest dragen van overvaller? Linus deed toch zijn uiterste best om opnieuw voor een vrolijke noot te zorgen. Linus bracht de sfeer weer in de groep door volgend liedje op te leggen:

http://www.youtube.com/watch?v=z1G-WvdxgbI


Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 24-01-2020, 21:44:22
Ennasil , Robbieazerty en Vermoljoen begonnen spontaan te dansen. D*N en L Lawliet waren ook door het dolle heen met dit geweldige intermezzo en Convans had een verrassing geregeld. Hij had kunnen bekomen dat er Frankfürter Würtschen geregeld werd voor alle personen binnenin de bank. Er stonden 50 worsten verpakt voor de ingang van de ECB! Voor de personen die het geld aan het drukken waren, waren er zelfs 2 worsten per persoon omdat de targets makkelijk behaald werden, puik werk! Even leken alle zorgen vergeten..

In een grote opgezette tent buiten de bank liep een grote en norse man in een lange jas met een sigaret rond. Het bleek hoofdrechercheur Hulpdakdekker te zijn. Hij had inmiddels nog weinig succes geboekt, maar hij wist ook dat geduld een schone zaak was. Samen met zijn assistent putyourHANSup! waren ze aan het nadenken hoe ze konden zorgen dat er mensen veilig het pand konden verlaten. Ze besloten Mitchkox te bellen op het niet-traceerbare nummer dat ze hadden ontvangen. De politie eisten dat er een gegijzelde werd vrijgelaten. Mitchkox en Convans bespraken dit natuurlijk met elkaar en besloten iemand vrij te laten.

Deze persoon wordt door de lotgenoten gekozen. De deadline is zondagavond  26 januari 20:00. Ook de politie houdt zaterdagavond vrij om naar Wie is de mol te kijken! Er is sprake van een staakt het vuren voor 1 dag!

Deelnemerslijst:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Kaaasje op 24-01-2020, 21:50:13
Waarom ik voor Swifty ben gegaan is een vlaag van "shit we hebben nog maar 5 minuten maar ik ben volgens mij iets op het spoor en bij Swifty is iets geks" in combinatie met wat ik al had gepost dat ik er haar al niet helemaal vertrouwde.

Net voor de deadline was ik nog aan het denken. Ik vond het wel een goede theorie dat in de drie groepen (uitkijk, kluis, geld drukken) overvallers zouden moeten zitten. En dat we dan naar groepcombinaties moeten kijken. Nu ging ik opschrijven wie wat deed ahv inschrijvingslijst en vond al snel een patroon (uitkijk - kluis - geld). Overigens, uitkijk en kluis worden van inschrijflijst naar beneden benoemd in de tekst; geld van inschrijflijst de namen van onderaan naar boven. Het patroon klopt alleen niet helemaal; dat doet me er aan denken dat het patroon is aangepast om te zorgen dat in alle groepen overvallers (of specifiek 2 overvallers in elke groep als brtdm onschuldig is) zitten.

Dit is de lijst (in mijn excel ziet het er handiger uit  ::tandpastasmiley::)
kaaasje   uitkijk
belg   kluis
franklapidus   geld
molduck   uitkijk
D*N   kluis
MV   geld
Miek1999   uitkijk
Swifty   geld
Vermoljoen   kluis
ldh   kluis
lucy   geld
bjorrn   uitkijk
jann   kluis
spacycolours   geld
timvdons   uitkijk
jacco   kluis
B&W   geld
Nieky   uitkijk
SanderFMC   kluis
Daisy   geld
Tim579   uitkijk
Dikke Controleur   kluis
Robbieazerty   geld
Molebuster   uitkijk
Linus   kluis
Lama1997   geld
L.Lawliet   uitkijk
Focus   kluis
Mrchipie   geld
Brtdm   
Hautoa   uitkijk
Mollenmania   kluis
de_witte   geld
ennasil   uitkijk

Patroon tot swifty is uitkijk - kluis - geld.
Bij Swifty gaat het eerst anders en vanaf bjorrn is het weer uitkijk - kluis - geld. Dat doet me denken dat er bij Swifty, Vermoljoen, ldh, lucy wat is aangepast. LDH blijkt nu in ieder geval gegijzelde te zijn. Swifty & Vermoljoen omgedraaid? Zou een van de twee een overvaller zijn?

Er zit hier iets denk ik.. Ik weet nog niet precies wat, dus twijfelde om het al te delen, maar misschien brengt het iemand anders op ideeën?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 21:52:52
Ik vond Swifty ook al verdacht dus ben het wel met je eens ::jaja::
Interessante theorie! Plus als Swifty overvaller is, is de kans groot dat de meeste mensen die in haar lijstje van ‘verdacht inactief’ staan gegijzelden zijn
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 24-01-2020, 21:54:26
Oei dag 3 moet het dus zijn  ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 24-01-2020, 21:55:02
Hey Mamma  ::love::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 21:55:35
Oei dag 3 moet het dus zijn  ::rofl::
Hint?  ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 21:56:06
Oei dag 3 moet het dus zijn  ::rofl::

Oh ik dacht zondag is dag 4 dus klopt wel ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Mollenmania op 24-01-2020, 21:59:26
Ik snap er niks van ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 24-01-2020, 22:01:50
oh! had meer stemmen verwacht maar dankjewel ::bravo::

sterke theorie trouwens kaaasje we hebben nog tot zondag he dus dit worden nog lange discussies denk
 
Stom, Ldh was helemaal niet verdacht
ndd maar mijn stem was tactisch dusja
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 22:05:29
Stom, Ldh was helemaal niet verdacht
Maar wel irritant

(https://media1.giphy.com/media/l0HUcdpRNtJw6648g/giphy.gif)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 22:06:27
Dus waarom was Tim een target voor de wolven ::vergroot::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 24-01-2020, 22:07:20
Balen dat we mis zaten met LdH.

Ik ben burger, al snap ik dat jullie me verdenken. Ik vind het patroon dat Kaaasje heeft gevonden (yes, je bent weer actief, en dat geeft direct resultaat!) erg interessant. Wat mij betreft betekent het dus dat Vermoljoen overvaller is.

Ik heb geen idee meer hoe ik mezelf nog verder kan verdedigen of vrijpleiten. Ik kan hopen dat de Ziener mij heeft bekeken en weet dat ik goed ben, maar ik kan ook begrijpen dat een Ziener zich nog graag op de achtergrond houdt.

Ik hoop vooral dat meer mensen met mij Vermoljoen verdenken (die opvallend genoeg al 2x op mij gestemd heeft). Dat afwijkende patroon bij hem en mij moet er wel iets mee te maken hebben.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 22:10:09
Kijk en dit is dus precies waarom ik jou verdacht vind, dit is al de zoveelste keer dat je heel stellig bent over wat de hints wel moeten zijn en wat dat dan wel moet betekenen
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Chardo op 24-01-2020, 22:10:36
Goed, ik kan niet echt onderbouwen waarom ik op Frank heb gestemd. Ik was zeer laat thuis en had nog maar enkele minuten op de klok, dus ik ben keihard naar mijn pc gerend (https://youtu.be/9igDax-OaUY?t=34m37s) om alsnog een stem door te voeren. Ik had echt geen idee. (https://youtu.be/BLS4eqVhif8?t=36m41s)

Helaas heb ik ook weinig meegekregen van dag 2, dus als iemand het even wilt samenvatten, graag. Verder snap ik het allemaal heel goed hoor. (https://youtu.be/lPA2yFnEUxU?t=37m31s)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 22:11:36
Ik vind de linkjes naar je uitspraken erg leuk ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Kaaasje op 24-01-2020, 22:12:09
Eerst maar eens dit neerzetten, en dan eens verder naar de stemmen kijken.


Mensen die op molebuster & LDH hebben gestemd:
molduck   molebuster   ldh
D*N      molebuster   ldh
Swifty   molebuster   ldh
timvdons   molebuster   ldh
Daisy   molebuster   ldh
Tim579   molebuster   ldh <-- inmiddels dode gegijzelde



p.s. check vooral wat ik schrijf, want ik zag net ook al dat er ergens een fout in was geslopen toen ik wat dingen aan het opschrijven was.

Edit: Dank @Miek voor de observatie wat niet klopte.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 24-01-2020, 22:12:53
Dus waarom was Tim een target voor de wolven ::vergroot::
Tim zei het volgende:

Ik denk zelf dat er ook overvallers zijn die meegestemd hebben op Molebuster, Waarschijnlijk om zichzelf in te dekken om zo minder verdacht te zijn. Dus eigenlijk kunnen we nog weinig opmaken uit het stemoverzicht.


Ik vind de eersten die gezegd hebben op Molebuster te gaan het minst verdacht. een overvaller zou lijkt mij in het begin af willen wachten voor te zeggen dat hij op Molebuster zou gaan aangezien dat een overvaller was. Maar de mensen die later aangaven op Molebuster te gaan die zijn naar mijn idee net iets verdachter, want die hebben dan gezien dat er veel mensen op Molebuster gaan en stemmen ze mee om niet op te vallen. maar ik kan er natuurlijk ook compleet naast zitten 

Maar misschien wilden de overvallers iemand verwijderen die wat minder actief was?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Hautoa op 24-01-2020, 22:13:12
Zal ik maar weer lekker kort door de bocht zijn? ;D

Mensen die op Ldh hebben gestemd zijn verdacht.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 24-01-2020, 22:13:14
Kijk en dit is dus precies waarom ik jou verdacht vind, dit is al de zoveelste keer dat je heel stellig bent over wat de hints wel moeten zijn en wat dat dan wel moet betekenen


Kijk en dat is dus precies waarom ik geen idee heb hoe ik nog duidelijker kan maken dat ik echt een gegijzelde ben. Ik geef het gewoon op wat dat betreft.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 24-01-2020, 22:13:49
Stom, Ldh was helemaal niet verdacht
Precies. Echt wat wordt er dom gestemd.

Dus Swifty met haar "LdH gedraagt zich raar, anders dan normaal", Nieky met zijn harde aanval naar LdH en ook Lucy met haar openbare verdenkingen naar LdH zijn in mijn ogen sowieso vrij verdacht. Na deze drie volgden er vele anderen die ook op LdH gingen stemmen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 24-01-2020, 22:14:45
Zal ik maar weer lekker kort door de bocht zijn? ;D

Mensen die op Ldh hebben gestemd zijn verdacht.
Ik hou je in de gaten, maar ben het wel met je eens :P
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Chardo op 24-01-2020, 22:14:56
Ik vind de linkjes naar je uitspraken erg leuk ;D

 ::love:: thanks
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Hautoa op 24-01-2020, 22:15:57
Maar misschien wilden de overvallers iemand verwijderen die wat minder actief was?

Dit lijkt mij vooral de (slimme) tactiek inderdaad.  ::jaja::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 24-01-2020, 22:16:15
Wat is nou eigenlijk de rede dat mensen op LdH hebben gestemd? Kan iemand dat uitleggen  :D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 22:18:32
Ja duh lees even het andere topic terug :P
Ik ben heel erg duidelijk geweest en ik zat fout maar ja dat kon ik natuurlijk niet weten

Ik vind mensen die nu heel hard roepen dat wij als LdH stemmers verdacht zijn erg verdacht ;D Okee niet per se verdacht maar wel kort door de bocht. Als je zo denkt dan is iedereen die MoleBuster gestemd heeft toch niet verdacht?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 22:21:24
Mensen die op molebuster & LDH hebben gestemd:
molduck   molebuster   ldh
D*N      molebuster   ldh
Miek1999   molebuster   ldh
Swifty   molebuster   ldh
timvdons   molebuster   ldh
Daisy   molebuster   ldh
Tim579   molebuster   ldh <-- inmiddels dode gegijzelde

Ik denk dat het juist goed is om te kijken naar wie er de eerste keer niet op Molebuster hebben gestemd en de tweede keer wel op Ldh ;)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Hautoa op 24-01-2020, 22:21:33
Ik vind mensen die nu heel hard roepen dat wij als LdH stemmers verdacht zijn erg verdacht ;D Okee niet per se verdacht maar wel kort door de bocht. Als je zo denkt dan is iedereen die MoleBuster gestemd heeft toch niet verdacht?

Dat is ook precies wat ik heb gezegd. En ja, dat is allemaal zeker kort door de bocht. Toch denk ik dat als je een paar dagen deze vorm van statistieken naast elkaar legt, dat je uiteindelijk een klein groepje overhoudt. En nee, dat is zeker geen sluitende theorie, maar wel het proberen waard.

EDIT: wat DN zegt dus.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 22:22:11
Precies. Echt wat wordt er dom gestemd.

Dus Swifty met haar "LdH gedraagt zich raar, anders dan normaal", Nieky met zijn harde aanval naar LdH en ook Lucy met haar openbare verdenkingen naar LdH zijn in mijn ogen sowieso vrij verdacht. Na deze drie volgden er vele anderen die ook op LdH gingen stemmen.

Overigens strookt dit niet echt met de consensus dat wolven juist meer meegaan met de verdachtmakingen van anderen hè ;)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 22:22:55
Dat is ook precies wat ik heb gezegd. En ja, dat is allemaal zeker kort door de bocht. Toch denk ik dat als je een paar dagen deze vorm van statistieken naast elkaar legt, dat je uiteindelijk een klein groepje overhoudt. En nee, dat is zeker geen sluitende theorie, maar wel het proberen waard.

EDIT: wat DN zegt dus.

Ja maar aaah ik ging op MB stemmen maar ik had geen tijd meer en nu gaat niemand dat geloven 😪😭
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 24-01-2020, 22:23:28
Goed, ik kan niet echt onderbouwen waarom ik op Frank heb gestemd. Ik was zeer laat thuis en had nog maar enkele minuten op de klok, dus ik ben keihard naar mijn pc gerend (https://youtu.be/9igDax-OaUY?t=34m37s) om alsnog een stem door te voeren. Ik had echt geen idee. (https://youtu.be/BLS4eqVhif8?t=36m41s)

Helaas heb ik ook weinig meegekregen van dag 2, dus als iemand het even wilt samenvatten, graag. Verder snap ik het allemaal heel goed hoor. (https://youtu.be/lPA2yFnEUxU?t=37m31s)
Ik snap de opdracht heel goed  ::love::

Queen
(http://spiritualiteit.blog.nl/files/2011/11/karindegrootKRO.jpg)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 22:24:03
Ja maar aaah ik ging op MB stemmen maar ik had geen tijd meer en nu gaat niemand dat geloven 😪😭
Had je maar moeten stemmen :-*
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 24-01-2020, 22:24:40
Ik denk dat het juist goed is om te kijken naar wie er de eerste keer niet op Molebuster hebben gestemd en de tweede keer wel op Ldh ;)
ik deed uiteindelijk een stemchange maar had eerder de keuze op molbuster gedaan vorige keer
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Hautoa op 24-01-2020, 22:25:33
ik deed uiteindelijk een stemchange maar had eerder de keuze op molbuster gedaan vorige keer

Maar daar hebben we natuurlijk geen bewijs/statistieken van. ;)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 24-01-2020, 22:26:12
Even tussendoor een theorie m.b.t een mogelijke hint. Het nummer Hey Mama was de inzending van Moldavië op het Eurovisie Songfestival. De enige die ooit hier op het forum Moldavië heeft gepresenteerd tijdens een songfestival was SanderFMC  ::vergroot::

Waarschijnlijk is het niks, maar wilde het toch even delen :P
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 22:26:48
Maar daar hebben we natuurlijk geen bewijs/statistieken van. ;)
Maar het is wel logisch gezien hij een veel genoemde target was. Dan stem je mee op de andere veel genoemde target. Dus ik vind dit niet verdacht eigenlijk.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 24-01-2020, 22:29:01
Ik denk dat het juist goed is om te kijken naar wie er de eerste keer niet op Molebuster hebben gestemd en de tweede keer wel op Ldh ;)

Lucy en Nieky sowieso. En dat waren ook nog eens de twee personen die er voor zorgen dat de rest er ook op ging stemmen imo, zij kwamen (blijkbaar) met valse beschuldigingen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Hautoa op 24-01-2020, 22:29:11
Maar het is wel logisch gezien hij een veel genoemde target was. Dan stem je mee op de andere veel genoemde target. Dus ik vind dit niet verdacht eigenlijk.

Oh nee, niet per se verdacht. Maar vind ook niet dat je dit mee kan nemen als je die statistieken naast elkaar gaat leggen, want dan kan iedereen natuurlijk zoiets gaan roepen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Kaaasje op 24-01-2020, 22:29:25
Maar misschien wilden de overvallers iemand verwijderen die wat minder actief was?
Dat was ook mijn gedachte. Dat zet overvallers +jes bij mensen die denken/zeggen dat ze graag met actieve mensen spelen.
Of tja misschien wilden de overvallers wel dat we die mensen gingen verdenken en het is ook gewoon leuker om te spelen met activiteit (zelfs als dat betekent dat je soms 20 pagina's achterloopt...)


Ik vond het voor de deadline al verdacht hoe mensen op de "ik ga mee met LDH" wagen stapte. Dit merkte Mollenmania ook al op (minder verdacht voor hem). Dat betekent overigens niet dat ik iedereen die op LDH stemde verdacht vind, maar vooral de meelopers. En wie zijn dat dan? Ja dat duurt nog even voor ik dat gevonden heb want er wordt zoveel gepost..

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Daisy op 24-01-2020, 22:32:36
Ik denk dat het juist goed is om te kijken naar wie er de eerste keer niet op Molebuster hebben gestemd en de tweede keer wel op Ldh ;)

Zou ik ook doen, dit rood-groen lijstje zegt niet zoveel.

Voor mij deed LdH gewoon vreemd. Als je random namen gaat noemen van mensen die je vertrouwt, loop je kans dat mensen dat gaan wantrouwen, ik iig wel en dat was voor mij de reden om LdH te kiezen. Maar het 32 mensen in het spel en nog maar 5 overvallers in het spel is de best kans aanwezig dat je een keer mis schiet. Dat is zelfs een kansberkening waar LdH het mee eens moet zijn. ::jaja::

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 22:33:38
Ik denk dat ze misschien Tim hebben gekilled omdat we daar helemaal niets mee kunnen. Hij heeft geen duidelijke afwijkende verdenkingen uitgesproken, dus er kan niets worden herleid aan zijn dood. Mogelijk zochten de overvallers ook de ziener, die over het algemeen wat op de achtergrond blijft.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Miek1999 op 24-01-2020, 22:35:34
Mensen die op molebuster & LDH hebben gestemd:
molduck   molebuster   ldh
D*N      molebuster   ldh
Miek1999   molebuster   ldh
Swifty   molebuster   ldh
timvdons   molebuster   ldh
Daisy   molebuster   ldh
Tim579   molebuster   ldh <-- inmiddels dode gegijzelde



p.s. check vooral wat ik schrijf, want ik zag net ook al dat er ergens een fout in was geslopen toen ik wat dingen aan het opschrijven was.

Ik heb op mrchirpie gestemd in de tweede ronde, niet op Ldh ;)
@mrchipie ik wil mijn stem op jou ook best even uitleggen: zoals ik in een eerdere post aangaf vond ik mensen die 'random' stemmen verdacht omdat dat een tactiek kan zijn om buiten de discussie te blijven, dus ik besloot te stemmen op iemand die in ronde 1 had gestemd op iemand die weinig stemmen had gekregen. Jij stemde toen op Lucy, die in totaal 3 stemmen kreeg en persoonlijk verdenk ik Lucy niet, vandaar mijn stem op jou  :)

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 22:36:41
Ik snap niet waarom mensen zo stellig roepen dat LdH helemaal niet verdacht was. Als hij niet verdacht was had ie toch niet zoveel stemmen gekregen? ???
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 24-01-2020, 22:36:48
Dat was ook mijn gedachte. Dat zet overvallers +jes bij mensen die denken/zeggen dat ze graag met actieve mensen spelen.
Of tja misschien wilden de overvallers wel dat we die mensen gingen verdenken en het is ook gewoon leuker om te spelen met activiteit (zelfs als dat betekent dat je soms 20 pagina's achterloopt...)


Ik vond het voor de deadline al verdacht hoe mensen op de "ik ga mee met LDH" wagen stapte. Dit merkte Mollenmania ook al op (minder verdacht voor hem). Dat betekent overigens niet dat ik iedereen die op LDH stemde verdacht vind, maar vooral de meelopers. En wie zijn dat dan? Ja dat duurt nog even voor ik dat gevonden heb want er wordt zoveel gepost..

Meelopers zijn voor mij inderdaad meer verdacht dan eerste stemmers
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 22:37:34
Ik vind dat Frank erg de nadruk probeert te leggen op Nieky en mij ::vergroot::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 24-01-2020, 22:42:50
Ik vind dat Frank erg de nadruk probeert te leggen op Nieky en mij ::vergroot::

En ik vind dat Frank al het hele spel met goede dingen komt. Wat heb jij tot nu toe toegevoegd?  ::ok::

Het lijkt me ook niet heel gek dat ik de nadruk op jullie leg. Er is sowieso iemand nodig om een proces van wegstemmen op gang te brengen, dus op het moment dat Nieky begint met het verdacht maken van LdH en jij dat proces versterkt door jouw verdenkingen te delen, gaan er een aantal "stille mensen" die zich op de achtergrond bevinden meestemmen.

Daarnaast heb ik in het topic van dag 2 al benoemd dat ik LdH zich niet raar vond gedragen en dat als hij dood zou gaan we genoeg zouden weten mbt jou en Nieky. Ik heb dat al gedeeld voordat hij dood was.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 22:43:22
Honey, zo maak je het makkelijk voor de wolfjes

(https://i.gifer.com/1cva.gif)
(http://24.media.tumblr.com/5e5b6305f321dd84a197119ee82d5cdb/tumblr_mqp09efIon1scg3qdo1_500.gif)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 24-01-2020, 22:44:10
LdH wou niet meestemmen op een inactieve speler. LdH had een rare wiskundige benadering om een groep waarop hij nu niet wilde stemmen uit te sluiten. LdH riep vanuit het niets ineens dat 2 namen die hij wel of niet vertrouwde, zonder enige onderbouwing.

Ik vond LdH daarom wel degelijk verdacht.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Mollenmania op 24-01-2020, 22:50:24
En ik vind dat Frank al het hele spel met goede dingen komt. Wat heb jij tot nu toe toegevoegd?  ::ok::

Het lijkt me ook niet heel gek dat ik de nadruk op jullie leg. Er is sowieso iemand nodig om een proces van wegstemmen op gang te brengen, dus op het moment dat Nieky begint met het verdacht maken van LdH en jij dat proces versterkt door jouw verdenkingen te delen, gaan er een aantal "stille mensen" die zich op de achtergrond bevinden meestemmen.

Daarnaast heb ik in het topic van dag 2 al benoemd dat ik LdH zich niet raar vond gedragen en dat als hij dood zou gaan we genoeg zouden weten mbt jou en Nieky. Ik heb dat al gedeeld voordat hij dood was.

Uhm ik vind de spelstijl van Lucy soms best ehm vreemd maar hierin ben ik het wel met haar eens. Stil meestemmen is juist een typische wolveneigenschap (of gewoon een domme burger eigenschap). Voor zowel beginstemmers als volgers op een burger valt wat te zeggen.

Focus lekker makkelijk achteraf praten. Waarom zei je dat niet voor dat Ldh dood was? Nu is het makkelijk punten scoren. En waarom negeer je mijn vraag?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 22:54:22
En ik vind dat Frank al het hele spel met goede dingen komt. Wat heb jij tot nu toe toegevoegd?  ::ok::

Net zoveel als jij ;)
Alleen hebben we toevallig van wat ik heb toegevoegd nu wat meer info. Niemand weet toch of wat jij gezegd hebt überhaupt kant of wal raakt voordat we meer weten over de mensen die je noemt? Beetje makkelijk om dan te zeggen dat je meer toevoegt dan een ander ;)

Edit: misschien is frankfurter worstjes een hint naar Frank ::vergroot:: ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 22:58:26
En ik vind dat Frank al het hele spel met goede dingen komt. Wat heb jij tot nu toe toegevoegd?  ::ok::
Ja goeie gast die Frank ::ok::, daar wil je echt een biertje mee drinken.

Om even weer on topic te gaan: Focus weten we wel van dat ze vegetarische pizza eet. Dat is geen moordenaar ::ohno:: Van vele anderen weten we dit niet.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 22:59:49
Wanneer steel je mijn hart overvaller
(https://media1.giphy.com/media/26BoCB7lKddI89ppm/giphy.gif)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Daisy op 24-01-2020, 23:03:01
Get a room you two. ::)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 24-01-2020, 23:05:03
Uhm ik vind de spelstijl van Lucy soms best ehm vreemd maar hierin ben ik het wel met haar eens. Stil meestemmen is juist een typische wolveneigenschap (of gewoon een domme burger eigenschap). Voor zowel beginstemmers als volgers op een burger valt wat te zeggen.

Kijk, die mindset is inderdaad de norm. Stil meestemmen een wolveneigenschap, iedereen hier die weerwolven heeft gespeeld weet het. Dus iemand als Lucy, iemand die al > 100 keer weerwolven heeft gespeeld, weet dat dat als verdacht gezien gaat worden. Newbies niet. Daarom juist andersom denken, "als ik LdH verdacht maak als eerste of als tweede zal niemand dat verdacht vinden, omdat een wolf dat nooit zou doen."

LdH gedroeg zich helemaal niet anders dan hoe hij zich normaal gedraagt, hij deed niet raar.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Kaaasje op 24-01-2020, 23:11:41
Ik heb nog proberen bij elkaar te zetten, wie sprong nou op de LHD-wagen en wie verdachte hem zelf?

Begon over LDH:
- SpacyColours (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2231743;topicseen#msg2231743) - combinatie
-  Nieky  (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2231910;topicseen#msg2231910) - op basis van samenvatting/analyse (on)wolfse acties van Dikke Controleur

Gaat vroeg mee in op LDH toen nog niet veel mensen dat deden:
- Lucy (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232142;topicseen#msg2232142) - vind ldh anders dan normaal.  - zegt overduidelijk (meermaals) dat ze op ldh gaat stemmen.

Niet heel duidelijk:
- de_witte (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232094#msg2232094) Stem stond al min of meer vast (o.a. gebaseerd op opmerking over compleet vertrouwen?) en ziet dat die ook verdacht wordt door anderen (noemt geen naam!)

Gaat later mee op LDH:
- Daisy (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232148;topicseen#msg2232148) - ldh gaf geen duidelijk reden waarom hij haar vertrouwde; zag al dat er meer op ldh gingen en ging mee
- Swifty  (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232102;topicseen#msg2232102) vind hem ook anders dan anders reageren; gaat mee met de stemmen op hem.
- Timvdons (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232088#msg2232088) - Vindt zijn argumenten en opmerking was warrig en onduidelijk plus loze argumentatie om wat te kunnen posten.
- molduck (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232098;topicseen#msg2232098) gaat mee, voegt verder weinig toe
- Mrchipie (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232127#msg2232127) - zegt meermaals tactisch te stemmen.


(voor mij) onbekend  (kan gewoon aan mij liggen want ben niet alles doorgegaan ;) )
- ennasil
- D*N
- Tim579 <-- dode gegijzelde
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 24-01-2020, 23:14:28
http://www.youtube.com/watch?v=llyiQ4I-mcQ
http://www.youtube.com/watch?v=umxabDoD1pQ

(https://i.imgur.com/F7uh1sI.png)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Kaaasje op 24-01-2020, 23:17:49
Kijk, die mindset is inderdaad de norm. Stil meestemmen een wolveneigenschap, iedereen hier die weerwolven heeft gespeeld weet het. Dus iemand als Lucy, iemand die al > 100 keer weerwolven heeft gespeeld, weet dat dat als verdacht gezien gaat worden. Newbies niet. Daarom juist andersom denken, "als ik LdH verdacht maak als eerste of als tweede zal niemand dat verdacht vinden, omdat een wolf dat nooit zou doen."
Eens dat dat ook een tactiek kan zijn, maar ik denk dat iemand die al zo vaak weerwolven heeft gespeeld zich ook realiseert dat iemand pushen óók als verdacht gezien kan worden. Wat dat betreft zit er naar mijn idee ook een verschil tussen iemand die zijn verdenkingen uit op iemand, iemand die verdenkingen + stem uit en iemand die meermaals uitdrukkelijk zegt op een specifiek persoon te stemmen.

Overigens, als je goede reden hebt, is het natuurlijk ook okay om stil mee te gaan, want het kan natuurlijk ook een goede ontdekking zijn en dan is het zonde als niemand mee gaat op die overvaller.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 23:18:33

LdH gedroeg zich helemaal niet anders dan hoe hij zich normaal gedraagt, hij deed niet raar.
LdH doet altijd raar ::), dus nee niet anders, wel raar ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 23:23:28
Als zowel Swifty, als Nieky, als Daisy, als ik vinden dat LdH zich verdacht gedraagt, lijkt het me dat Frank misschien zijn eigen mening wat bij moet stellen ::hypocriet::
Dit zijn nou niet echt mensen die nooit forumspellen spelen of niet echt actief zijn in het off-topic deel van het forum hè ;)

Wel lief dat jullie mij allemaal weldoordachte tactieken toedichten ::love:: Als ik overvaller was zou ik ook zéker een sterspeler zijn daar zijn we het geloof ik over eens ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 24-01-2020, 23:25:46
(voor mij) onbekend  (kan gewoon aan mij liggen want ben niet alles doorgegaan ;) )
- ennasil
- D*N
- Tim579 <-- dode gegijzelde

Dit was mijn inbreng:
Met LdH gaan we de oorlog niet winnen

(https://media0.giphy.com/media/3o7buazaauRBkOsUaQ/giphy.gif)

Niet heel duidelijk geef ik toe, maar zeker wel een goeie hint toch ;D.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 24-01-2020, 23:41:03
Dat ik ernaast zat, betekent niet dat LdH zich niet verdacht gedroeg girl :-*

Wel interessante opmerking die je maakt. Jullie wisten beter? Omdat jullie wel weten wie de overvallers zijn? Omdat ze in jullie geheime teampje zitten? ::vergroot::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 24-01-2020, 23:43:32
Ik ben weer thuis hoor. Alles even vluchtig doorgelezen. Ik ben de draad even kwijt, maar gelukkig is het weekend en is er wat extra tijd om alles bij te lezen.

Ik vind ons wel een beetje naïef tot nu toe. Stel dat er gewoon 1 overvaller is die altijd enorm mee speurt en zo nu en dan actief echte andere overvallers aanwijst. Dan kunnen we wel leuk nog 4 andere wolven vinden, maar nummer 5 blijft onder de radar.

Om mezelf maar als voorbeeld te gebruiken. Niemand die me ook maar enigszins lijkt te verdenken. Maar wat heb ik nou effectief toegevoegd? Door mijn plan om onze verdenkingen uit te spreken, worden mensen die dat daadwerkelijk doen gelijk verdacht.

We spelen dit spel met een heel aantal slimme molloten, dus houd er absoluut rekening mee dat er iemand tussen zit die zich niet houd aan alle weerwolf clichés.  En blijf elke ronde kritisch kijken naar wat er gebeurt. Niet mensen vanwege 1 of 2 rondes al afstrepen als mogelijke overvaller. Als bankdirecteur eis ik meer focus van jullie. (Nee Focus, ik heb het nu niet over jou). Blijf kritisch op elkaar, maar ook op jezelf.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 00:00:58
Jullie vonden hem verdacht omdat?
O ja, jullie vonden hem irritant  ::rofl::
Dat was alleen ik voor zover ik weet ::joehoe::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Robbieazerty op 25-01-2020, 00:01:57
Ik vond zelf LDH niet echt verdacht, maar ken hem niet zichzelf goed in online spelletjes. Volgens mij hebben we nog niet superveel samen in eenzelfde spel gezeten en spellen waar ik niet in zit lees ik niet wegens tijdsgebrek.  :-[

Het feit dat hij zei wie hij vertrouwde snapte ik zelfs want dit werd opgeroepen door verslag. Als iedereen gewoon een naam noemt wie hij of zij vertrouwt, kan de echte ziener ook makkelijker een naam posten van wie te vertrouwen is (I.e. gezien heeft dat het een gegijzelde is) en mocht die toevallig dood gaan kunnen we in ieder geval kijken wie die persoon wel en niet vertrouwde.

Ik heb dat zelf ook niet gedaan, maar ldh dus wel en is misschien wel slim. Straks ligt de ziener er ineens uit en heeft die niet gepost wie te vertrouwen is omdat we het allemaal zo ultra verdacht vinden om te posten wie je vertrouwt.

Hautoa, mijn stem op jou is vanwege mijn uiteenzetting in het andere topic (bij de meerderheid die op een bankdirecteur stemde én een MB stemmer omdat ik ervan overtuigd ben dat wolven daarin mee gegaan zijn). Vervolgens kwam je posten dat alle MB stemmers in ieder geval niet verdacht zijn. En tja aangezien ik je in mijn visie al verdacht vond en je dan komt verkondigen dat je zelf totaal niet verdacht kan zijn, ben je dus juist wél verdacht in mijn hoofd.:) En ik had mijn stem toen al ingestuurd voordat, was het mollenmania, jou ook verdacht begon te vinden. Ik heb het allen niet vantevoren gezegd omdat mensen anders maar mee gaan op de meerderheid.

En is er een complotje achter de schermen? Zoveel mensen op ldH ineens! Het is geen survivor hè jongens  ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 00:11:04
Nee hoor
Wie heeft nog meer gezegd dat ze voor hem hebben gestemd omdat ie irritant is? En waar? ::) Had je vandaag marihuana op je vega pizza? ;D

Ik vond zelf LDH niet echt verdacht, maar ken hem niet zichzelf goed in online spelletjes. Volgens mij hebben we nog niet superveel samen in eenzelfde spel gezeten en spellen waar ik niet in zit lees ik niet wegens tijdsgebrek.  :-[
Je bedoelt los van Survivor 2012, Survivor 2013, De wonderen der wereld 2, The Amazing Race 1 en hem gehost hebben in Zap! en Big Brother US?  ::rofl:: ;D

Citaat
En is er een complotje achter de schermen? Zoveel mensen op ldH ineens! Het is geen survivor hè jongens  ;D
Oh shit, verkeerde spel? ::rofl::

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Robbieazerty op 25-01-2020, 00:22:53
Je bedoelt los van Survivor 2012, Survivor 2013, De wonderen der wereld 2, The Amazing Race 1 en hem gehost hebben in Zap! en Big Brother US?  ::rofl:: ;D
Oh haha, lag hij er daar overal snel uit dan?  ::schaam::

Denk dat ik terug moet refereren naar mijn mfq toelichting waar ik al zei dat ik zo'n dingen niet onthou. Wist zelfs al niet meer dat Nieky Zap gewonnen had  :-[

In that case heb ik geen recht van spreken over of ldh anders deed of niet dus  ;D

Ik ben oud, laat me...
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 01:07:15
Jullie vonden hem verdacht omdat?
O ja, jullie vonden hem irritant  ::rofl::

Nee om verschillende redenen die door zowel mij als Nieky als Swifty als Daisy zowel in dit als in het andere topic uitgebreid besproken zijn :-X

Oh ja en Dennie is zelf vooral irritant :-*

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Mollenmania op 25-01-2020, 08:40:19
Girl bye, ik heb mijn verdenking geplaatst en wat heb je gevraagd?

Stom, Ldh was helemaal niet verdacht

Ik heb het over deze opmerking. Typisch wolfs om na een dode burger te roepen dat jij dat toch zeker wel wist. Maar daarvoor geen woord over hem. Makkelijk achteraf praten om jezelf zo in een goed daglicht te zetten. Als je het zo goed weet moet je wat actiever meediscussiëren.

En hier weer:

Je zat er naast girl #flop
Frank en ik wisten wel beter!

Daarnaast gooide je hier een balletje op:

Dan is het trouwens interessant om te zien wie Lucy zogenaamd verdacht vond

Heb je A. niks meer mee gedaan en B. Mijn vraag daarover niet beantwoord. Waarom? Omdat je niet naar overvallers zoekt maar liever gewoon verwarring zaait?

Waarom vind je dat precies interessant? Als de overvallers Bjorrn doodden in de hoop dat Lucy mee zou sterven zou je als overvaller je juist niet op Lucy of Bjorn richten omdat dan bij de lunch duidelijk zou worden dat ze een gegijzelde was. Daarnaast als lucy daadwerkelijk lynch geworden zou zijn en Bjorrn zou meesterven zouden de wolven een lunch verspild hebben aan Bjorrn. Of bedoel je dat ook?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: DikkeControleur op 25-01-2020, 09:10:46
Ik heb nog proberen bij elkaar te zetten, wie sprong nou op de LHD-wagen en wie verdachte hem zelf?

Begon over LDH:
- SpacyColours (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2231743;topicseen#msg2231743) - combinatie
-  Nieky  (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2231910;topicseen#msg2231910) - op basis van samenvatting/analyse (on)wolfse acties van Dikke Controleur

Gaat vroeg mee in op LDH toen nog niet veel mensen dat deden:
- Lucy (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232142;topicseen#msg2232142) - vind ldh anders dan normaal.  - zegt overduidelijk (meermaals) dat ze op ldh gaat stemmen.

Niet heel duidelijk:
- de_witte (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232094#msg2232094) Stem stond al min of meer vast (o.a. gebaseerd op opmerking over compleet vertrouwen?) en ziet dat die ook verdacht wordt door anderen (noemt geen naam!)

Gaat later mee op LDH:
- Daisy (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232148;topicseen#msg2232148) - ldh gaf geen duidelijk reden waarom hij haar vertrouwde; zag al dat er meer op ldh gingen en ging mee
- Swifty  (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232102;topicseen#msg2232102) vind hem ook anders dan anders reageren; gaat mee met de stemmen op hem.
- Timvdons (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232088#msg2232088) - Vindt zijn argumenten en opmerking was warrig en onduidelijk plus loze argumentatie om wat te kunnen posten.
- molduck (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232098;topicseen#msg2232098) gaat mee, voegt verder weinig toe
- Mrchipie (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232127#msg2232127) - zegt meermaals tactisch te stemmen.


(voor mij) onbekend  (kan gewoon aan mij liggen want ben niet alles doorgegaan ;) )
- ennasil
- D*N
- Tim579 <-- dode gegijzelde

Hulde Kaaasje.
Ik quote je post ff omdat er een bladzijde gekibbel na komt.

Mijn verdachten DeWitte staat weer in dit lijstje dus ik weet mijn stem van morgen denk ik al.


Ik zou het fijn vinden dat we meer op feiten de stem baseren.
Jullie reageren niet eens (allemaal)  op Kaaasje!

O ja, als algemene observatie als iemand je naam noemt hoef je echt niet te reageren. Zeker als je niet wordt aangesproken.

Het hele LdH gedoe begreep ik gisteren al niet, en nu hij goed blijkt blijft dit gedoe het topic domineren. (Ik bedoel de verdenkingen en meningen over hem, niet de stemming zelf).
Stop daarmee aub.
Het leidt niet tot de identificatie van een overvaller.

Ik bedoel dit positief hoor, want het is wel levendig dit spel.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 09:13:21
Je zat er naast girl #flop
Frank en ik wisten wel beter!
::bravo:: ::love::

Oneens DC. We kunnen juist veel info halen uit zijn dood:

LdH doet altijd raar ::), dus nee niet anders, wel raar ;D
Precies, hij doet altijd raar. Dan is het vreemd dat bijvoorbeeld een Nieky en Lucy ineens roepen dat hij zich raar gedraagt.

Daarnaast ging ik net even teruglezen in dag 1.

En bij mij blijft het volgende hangen:
Liefde maakt blind (zeker in dit geval) en Lucy wilde per se samenwerken met haar loverboy.
Na deze "hint" dachten we dat Lucy en Bjorn gekoppeld waren door Cupido. Was niet zo, we zaten fout. Echter zou het ook kunnen leiden naar de serie, waar een gegijzelde (Bjorn in dit geval) en een overvaller (Lucy) een koppel werden. Ook deze mogelijkheid kwam ter sprake, maar er werd al snel niet meer over gesproken.

Er werd vooral gefocust op de mogelijkheid dat zij door Cupido gekoppeld waren. Echter was er één iemand die het volgende zei:

We moeten dan wel heel zeker zijn dat er een burger en een wolf een koppeltje zijn. Dat lijkt mij een gewaagde veronderstelling omdat je dan persé de link moet leggen met de serie (die niet iedereen heeft gezien).
Zelfs áls Lucy en Bjorn een koppeltje zijn, dan moeten we ze niet doden want dan doden we wellicht 2 burgers. Die kans is statistisch gezien het grootste....

Bjorn bleek een gegijzelde, Lucy weten we nog niet. Stel Lucy is gegijzelde, heeft Nieky gelijk, is het heel slim.
StelLucy is een overvaller, net als in de serie bij het koppel, zou het zo kunnen dat dit tactisch van Nieky was, als hij ook een overvaller is. En al helemaal zou het een reden kunnen zijn om Bjorn er uit te stemmen, aangezien Lucy al door een aantal mensen werd verdacht op dag 1. Door Bjorn er uit te stemmen, kwam namelijk al snel het volgende ter sprake:

::bravo::
Pleit lucy enigssinds vrij?
Echter zou dit juist NIET waar moeten zijn. Als het daadwerkelijk een hint naar de serie is, zou Lucy juist wel verdacht moeten zijn, aangezien de gegijzelde van het koppeltje al dood is, en de overvaller dus nog niet.

Door Bjorn te doden werd de aandacht afgeleid van Lucy, het zou een slimme zet zijn van eventuele overvallers Nieky en Lucy.


Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Daisy op 25-01-2020, 09:28:36
Frank, ik vind je tot nu toe goede bijdragen leveren, maar dit raakt noch kant noch wal. Het is zoals Lucy zei - LdH zei iets raars en daar hebben een aantal mensen een verkeerde conclusie aan verbonden (ja, ikzelf oa). De overvallers hebben ongetwijfeld geprofiteerd door met meer dan 1 persoon mee ge stemmen. Maar om nu gelijk Nieky en Lucy als overvaller te bestempelen gaat mij te ver. Ik zeg niet dat ik ze uitsluit als overvallers, maar om nu naar één verkeerde stemming zo'n conclusie te trekken vind ik veel te gevaarlijk. Dat is wat de overvallers juist willen > een blinde vlek.

Ik denk dat, nu we twee dagen hebben even wat meer opties moeten bespreken, voordat we nu al een bepaalde richting opgaan.
DC > jij verdenkt de_witte, hoe komt dat?
Ik zag een hint richting SanderFMC voorbij komen, moeten we dat serieus nemen. En Swifty wordt genoemd?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 09:37:00
Ik sluit me wel aan bij DC en Frank.
Op dit moment verdenk ik de_witte, Lucy en Nieky zelf nog het meest. (Vanwege bovenstaande redenen)
Verder vertrouw ik DC wel, maar ook Jacco en D*N. Al is D*N wel de eerste waarvan ik eventueel nog een meesterbrein verwacht.
Verder zijn er nog een heel aantal mensen waar ik nog geen mening over heb.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 09:43:21
Frank, ik vind je tot nu toe goede bijdragen leveren, maar dit raakt noch kant noch wal. Maar om nu gelijk Nieky en Lucy als overvaller te bestempelen gaat mij te ver.

Oneens, en daarnaast bestempel ik ze als mogelijke overvallers, en niet alleen vanwege de stemming op LdH, ook vanwege de andere redenen die ik genoemd heb. Ik kan begrijpen dat je het er niet mee eens bent, maar om te zeggen dat het nergens op slaat vind ik weer onzin. Ben benieuwd wat er de komende dagen gaat gebeuren iig.  ::vergroot::

Edit: Misschien is het handig als de "inactievere" mensen iets meer zouden kunnen posten? Zodat de overvallers niet meer een heel makkelijk doelwit hebben, en we info zouden kunnen halen uit de dode gijzelaars. Bijv ennasil, L Lawliet, SanderFMC, Molduck...
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Nieky op 25-01-2020, 09:49:24
Zelfs ik snap Frank  ;D
Ik opperde de mogelijkheid dat de overvallers het koppeltje wilden uitschakelen.
Lucy vrijpleiten gaat inderdaad te ver.

Ik vind het argument dat het koppeltje net als in de serie een overvaller + gegijzelde moet zijn trouwens niet zo sterk. Er zit een cupido in het spel en die heeft geen idee van de verschillende rollen  ;).

En ja, ik nam mede initiatief om voor LdH te gaan omdat ik zn beweringen echt niet te volgen vond. Foutieve beslissing helaas, maar iemand moet zn kop boven het maaiveld uitsteken anders kunnen de overvallers sowieso bepalen wie er gelyncht wordt. (Als wij random stemmen).

En kijkende naar de stemming waren heel veel mensen het met me eens en die heb ik niet hard zien protesteren.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 09:58:33

Mijn andere theorie wil ik graag nog een keer herhalen. Stel dat de wolven dus dachten dat dit een koppel was. Dan heeft het huidige koppel geen wolven!

Daar heb je wel een punt. Of dat is precies wat ze ons willen laten geloven. Ik kom er nog niet uit, maar ga vanwege deze reden vandaag in in ieder geval nog niet op Lucy stemmen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 10:03:32
Ik vond het vooral verdacht dat LdH (geen DHL) zo stellig een uitspraak deed dat hij iemand vertrouwde, wat volgens mij in deze fase van het spel nog helemaal niet kan.
Het leek mij een tactiek van een overvaller om zich in te dekken en zodra deze persoon het spel zou moeten verlaten te kunnen zeggen: zie je wel..... Daarom ging mijn stem naar LdH

Dat er vier stemmen naar mij zijn gegaan snap ik ook wel weer een beetje. Ik stemde niet mee op MoleBuster (omdat ik het gedrag van chipie veel verdachter vond). Wel vind ik het opvallend dat de beide personen die MoleBuster als directeur wilden hebben bij deze vier personen zaten (Jacco en BrtdM) terwijl DC voor die stemming te laat was. Alleen Focus stemde toen op Linus.

BrtdM stemde vervolgens na dag 1 mee MoleBuster weg. Jacco stemde op Lucy, die in het topic ook enkele malen als verdachte was genoemd. Focus ging mee in het stemmen op chipie en DC stemde heel random op Robbie....

Ik moet even nadenken of dit betekent dat ik op een van hen ga stemmen of niet. BrtdM en DC lijken wel goed mee te doen met de discussies. Van Jacco zie ik vooral vage one-liners en van Focus heb ik wel wat berichten gezien maar heb ik even geen idee meer waar ze over gingen (zoek ik later wel op)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 10:07:23

Mijn andere theorie wil ik graag nog een keer herhalen. Stel dat de wolven dus dachten dat dit een koppel was. Dan heeft het huidige koppel geen wolven!


dan kan het huidige koppel nog steeds een wolf hebben.... Immers als je als wolf gekoppeld bent aan een burger ga je dat niet tegen je medewolven zeggen. Wel zou het kunnen betekenen dat we geen wolf-wolf koppel hebben
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 10:16:49
Juist wel, het zou dom zijn om het niet te zeggen. Als je de burger dood die gekoppeld is aan de wolf dan gaat de wolf ook dood. Weer een opvallende uitspraak de witte!

De wolf die gekoppeld is speelt tegen de andere wolven remember.... Die kan alleen winnen als koppeltje en zal dus (denk ik) zo lang mogelijk geheim proberen te houden dat hij gekoppeld is.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 10:17:46
@Frank als de hint zou zijn dat Bjorn en ik verliefd waren net als in de serie met een overvaller en een gegijzelde zou het toch van mij als overvaller heel dom zijn om Bjorn te doden? Dan kan ik beter iedereen in de waan laten dat we misschien een Cupido koppeltje zijn zodat die andere theorie niet sterker wordt toch? Ik weet verder ook niet waar dat stukje in t verhaal op slaat maar ik heb de serie verder ook niet gezien. Lijkt me trouwens ook gek dat je de serie gezien moet hebben om de hints te snappen?

Verder snap ik echt wel dat je me verdacht vindt, omdat ik niet op MB heb gestemd en wel op LdH maar er zijn ook superveel mensen die wel op MB en ook op LdH gestemd hebben dus stemmen op LdH is toch ook weer niet zo heel raar? Zeker niet omdat ik het uitgebreid uitgelegd en gezegd heb in het topic 🤷🏻‍♀️

@DC lekker makkelijk praten wel, “als je naam genoemd wordt hoef je niet te reageren hoor” ::rofl:: ik spreek je wel als men zich eens tegen jou keert :-*

Zijn er niet nog andere mogelijkheden? Bijvoorbeeld mensen die niet op MoleBuster gestemd hebben en ook niet op LdH maar steeds op mensen die weinig stemmen kregen?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 10:22:36
Hoezo de wolven kunnen toch ervoor zorgen dat de wolven + het koppel wint? Of moeten de wolven echt het koppel gedood hebben. @Convas @Mitchkov

In een normaal weerwolvenspel moeten de wolven het koppel inderdaad gedood hebben (als het geen wolf-wolf) koppel is. Ik neem aan dat dat hier ook geldt
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 25-01-2020, 10:27:37
Hoezo de wolven kunnen toch ervoor zorgen dat de wolven + het koppel wint? Of moeten de wolven echt het koppel gedood hebben. @Convas @Mitchkov


Als het koppel een wolf + een burger is, wint het alleen als ze samen overblijven. De andere wolven winnen alleen als alle burgers dood zijn. Zodra de burger van het koppeltje dood gaat, gaat ook die wolf dood. En wint het koppel dus niet.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 25-01-2020, 10:28:50
Ik sluit me wel aan bij DC en Frank.
Op dit moment verdenk ik de_witte, Lucy en Nieky zelf nog het meest. (Vanwege bovenstaande redenen)
Verder vertrouw ik DC wel, maar ook Jacco en D*N. Al is D*N wel de eerste waarvan ik eventueel nog een meesterbrein verwacht.
Verder zijn er nog een heel aantal mensen waar ik nog geen mening over heb.


Ik snap uit alle namen die je noemt vooral het vertrouwen in Jacco niet. Waar baseer je dat op?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Mollenmania op 25-01-2020, 10:32:39
Ik ben het wel met DC eens, ik hoop dat we het bij feiten kunnen houden en niet over en weer chaos gaan veroorzaken.

Ik heb nog proberen bij elkaar te zetten, wie sprong nou op de LHD-wagen en wie verdachte hem zelf?

Begon over LDH:
- SpacyColours (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2231743;topicseen#msg2231743) - combinatie
-  Nieky  (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2231910;topicseen#msg2231910) - op basis van samenvatting/analyse (on)wolfse acties van Dikke Controleur

Gaat vroeg mee in op LDH toen nog niet veel mensen dat deden:
- Lucy (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232142;topicseen#msg2232142) - vind ldh anders dan normaal.  - zegt overduidelijk (meermaals) dat ze op ldh gaat stemmen.

Niet heel duidelijk:
- de_witte (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232094#msg2232094) Stem stond al min of meer vast (o.a. gebaseerd op opmerking over compleet vertrouwen?) en ziet dat die ook verdacht wordt door anderen (noemt geen naam!)

Gaat later mee op LDH:
- Daisy (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232148;topicseen#msg2232148) - ldh gaf geen duidelijk reden waarom hij haar vertrouwde; zag al dat er meer op ldh gingen en ging mee
- Swifty  (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232102;topicseen#msg2232102) vind hem ook anders dan anders reageren; gaat mee met de stemmen op hem.
- Timvdons (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232088#msg2232088) - Vindt zijn argumenten en opmerking was warrig en onduidelijk plus loze argumentatie om wat te kunnen posten.
- molduck (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232098;topicseen#msg2232098) gaat mee, voegt verder weinig toe
- Mrchipie (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2232127#msg2232127) - zegt meermaals tactisch te stemmen.


(voor mij) onbekend  (kan gewoon aan mij liggen want ben niet alles doorgegaan ;) )
- ennasil
- D*N
- Tim579 <-- dode gegijzelde

Laten we niet vergeten dat ik de allereerste was die een verdenking richting Ldh uitsprak, weliswaar met lynch 1, maar met dezelfde redenen als waar mensen hun stem op baseerden bij lynch 2.

Verder zou ik nog toe willen voegen in dit schema de woordenwisseling die Linus met Ldh had. Zij ging op een gegeven moment heel erg in op de cijfertjes van Ldh en dat het zo niet logisch is om op een medewolf te stemmen met lynch 1 (wat echt dikke onzin is trouwens, want dat gebeurt wel vaker, hetzij om een medewolf op te offeren, hetzij omdat diegene wsl geen lynch wordt en je zo voor later mocht 1 van de 2 dood gaan kan zeggen dat je op een wolf hebt gestemd). Naar mijn idee was ze Ldh nog meer onder vuur aan het leggen terwijl hij al aangevallen werd, en zelf heeft ze haar handen niet gebrand aan een stem op hem. Hoort wel thuis in dit schema omdat het de verdenking op Ldh aanwakkert en anderen dus aan kan zetten om op Ldh te stemmen terwijl ze zelf buiten schot blijft door niet op hem te gaan.

Focus, je uitleg dat je laat thuis was klinkt wel plausibel, maar ik vind het onnodig om zo te benadrukken dat jij Ldh niet verdacht vond. Zoals DC ook zegt leidt dat ons nu ook niet naar een overvaller.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 10:39:58
Wat bedoelen jullie met ons aan de feiten houden? Het enige wat we feitelijk weten is toch dat MB een wolf was en LDH niet? Daar kunnen we toch feitelijk verder niets mee?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 10:45:14
Ik vind ook dat Frank erg zijn best doet ::ok::
Los van dat ie het mis heeft maar dat had ik zelf gisteren ook ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Mollenmania op 25-01-2020, 10:50:40
Mollenmania je was echt zo tegen Frank bezig. Ik vind dat Frank gewoon zijn best doet om overvallers te zoeken, dus ik kon het niet kon laten om te benadrukken dat wij geen townie eruit hadden gestemd en ik vond het gewoon oprecht stom dat Ldh eruit is gestemd

Ik was tegen Frank bezig?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 10:52:13
Je was t niet met m eens I guess.
Net als vele anderen :P
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 10:52:26
Al is D*N wel de eerste waarvan ik eventueel nog een meesterbrein verwacht.
(https://media3.giphy.com/media/l2SqbC7pccSs2qxBS/giphy.gif)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 10:53:23

Ik snap uit alle namen die je noemt vooral het vertrouwen in Jacco niet. Waar baseer je dat op?

Ik zie nog niet echt een samenhangend plan bij hem. Bij wolven verwacht ik toch een bepaalde structuur ofzo. Hij is hier volgens mij vooral ook verdacht geworden doordat hij nogal snel in mijn plannen is meegegaan.
En misschien komt het ook wel een beetje doordat ik de mensen die hem verdacht vinden zelf al verdacht vond. En bij de namen die Jacco noemt heb ik zelf ook grote twijfels.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 10:53:56
Nou Dennie zeg eens iets nuttigs dan ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 11:03:43
Nou Dennie zeg eens iets nuttigs dan ;D
OKé, maar daar zit wel een limiet op hoor, ik kan niet constant maar nuttige dingen zeggen ::hypocriet::.

Ik wil dan nog wel een verdenking delen. Ik vind het opvallend wat Mollenvanger doet. Zoals anderen zeggen maakt hij af en toe wat zogenaamde inhoudelijke posts waarin hij eigenlijk niets zegt. In dit topic ook weer, de berichten van Tim aanhalen waar we 0,0 aan hebben. Vervolgens zegt ie niet op wie hij gaat stemmen tot tweemaal toe en stemt vrij random. Nu is het vooral interessant dat hij op Lawliet stemde vorige ronde. Want die verdenk ik ook van wolf zijn, net als MV. Maar hij post dus slechts achteraf over zijn verdenking zodat Lawliet gegarandeerd geen meerderheid krijgt, maar als hij in een latere ronde het loodje legt kan hij wel zeggen, kijk dan! Ik zat goed en ik ben dus goed! Vervolgens haalt hij zijn verdenking op hem in dit nieuwe topic helemaal niet meer aan! Is die opeens weg? En hoezo dat dan? Dit is een overvaller! ::jaja::


Zo nu ga ik weer terug naar vega pizza's, pokémon en gifjes oké?  ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 11:07:13
Oké ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: belg op 25-01-2020, 11:07:33
Hoewel heel wat mensen exact aangeven op wie ze gaan stemmen (Waarom doe je dit eigenlijk  ???) verbaast het me hoe groot de meerderheid was om LdH weg te stemmen. Er waren inderdaad argumenten om op hem te stemmen, maar dat geldt ook voor anderen. Mijn vraag is dus:

- Sturen de overvallers de stemming en gaan anderen hierin mee (mogelijks uit zelfbehoud, zoals mrchipie eerlijk toegeeft)?
- Sluiten de overvallers zich (grotendeels) aan bij een trend die door anderen voor hen in gang wordt gezet?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 25-01-2020, 11:10:21
Verder zou ik nog toe willen voegen in dit schema de woordenwisseling die Linus met Ldh had. Zij ging op een gegeven moment heel erg in op de cijfertjes van Ldh en dat het zo niet logisch is om op een medewolf te stemmen met lynch 1 (wat echt dikke onzin is trouwens, want dat gebeurt wel vaker, hetzij om een medewolf op te offeren, hetzij omdat diegene wsl geen lynch wordt en je zo voor later mocht 1 van de 2 dood gaan kan zeggen dat je op een wolf hebt gestemd). Naar mijn idee was ze Ldh nog meer onder vuur aan het leggen terwijl hij al aangevallen werd, en zelf heeft ze haar handen niet gebrand aan een stem op hem. Hoort wel thuis in dit schema omdat het de verdenking op Ldh aanwakkert en anderen dus aan kan zetten om op Ldh te stemmen terwijl ze zelf buiten schot blijft door niet op hem te gaan.
Van mij mag dit gerust, maar wat Ldh zei was gewoon ontzettend dom en zijn speelstijl was ook niet echt briljant, eigen schuld denk ik dan. Misschien moet je mijn bericht eens grondig lezen, want wat ik zei is gewoon de waarheid. Het is en blijft niet logisch dat met zo'n groot aantal deelnemers de wolven meteen iemand gaan opofferen. Ik blijf erbij dat het helemaal niet duidelijk was dat MoleBuster het spel ging moeten verlaten. Dat is niet hetzelfde zeggen als dat het niet kan, ik stel het gewoon maar vast. (En ik wou hem gewoon even voor schut zetten met zijn foute goocheltrucjes)

Echter was Ldh niet eens verdacht voor mij en dan ga ik ook niet op hem stemmen, want dan zou ik niet trouw aan mezelf zijn. Maar ik hoef me niet eens te verantwoorden waarom ik niet op een gegijzelde heb gestemd, geloof ik.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 11:11:48
Hoewel heel wat mensen exact aangeven op wie ze gaan stemmen (Waarom doe je dit eigenlijk  ???)
Als je in je eentje op een (potentiële) overvaller gaat stemmen kom je ook nergens hé ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 11:14:44
Bedankt D*N. Duidelijk verhaal.

Het lijkt me ook niet dat overvallers als eerste een verkeerde naam noemen. (Kijk naar WIDM, de mol doet zelden de eerste stap, maar volgt bij foute keuzes wel snel.)
En dat is voor mij dus een reden om aan te geven wie ik zeg te verdenken. Het is interessant om te volgen wie er direct in mee gaan en wie je direct gaan tegenspreken.

En bij deze heb ik volgens mij gelijk al gereageerd op belg.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 25-01-2020, 11:16:47
Als je in je eentje op een (potentiële) overvaller gaat stemmen kom je ook nergens hé ;D
Dit lijkt in eerste instantie zo. Maar als je een gegijzelde in de kijker gaat zetten, dan maken de wolven daar maar al te graag gebruik van.

Als burgers heb je sowieso een blinde vlek, het is eigenlijk de bedoeling dat je het op dat vlak de wolven ook moeilijk genoeg maakt bij de lynchstemmen. Als ze duidelijk weten wie of wat een beetje verdacht is, dan maken ze daar handig gebruik van om hun stemmen te coördineren. Ik ga eerlijk gezegd ook niet zeggen op wie ik ga stemmen omdat we dat privé via PM moeten doen. Ik ben meer voorstander om het in het topic zelf te doen omdat dat wat meer wrevel met zich meebrengt en de wolven dan tactisch moeten kijken dat ze niet mee gaan floaten met de rest. Nu wordt een overzichtje geplaatst, maar je kan niet weten wie als eerste stemde terwijl dat bij een openbare stemming wel kan.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 25-01-2020, 11:19:03
OKé, maar daar zit wel een limiet op hoor, ik kan niet constant maar nuttige dingen zeggen ::hypocriet::.

Ik wil dan nog wel een verdenking delen. Ik vind het opvallend wat Mollenvanger doet. Zoals anderen zeggen maakt hij af en toe wat zogenaamde inhoudelijke posts waarin hij eigenlijk niets zegt. In dit topic ook weer, de berichten van Tim aanhalen waar we 0,0 aan hebben. Vervolgens zegt ie niet op wie hij gaat stemmen tot tweemaal toe en stemt vrij random. Nu is het vooral interessant dat hij op Lawliet stemde vorige ronde. Want die verdenk ik ook van wolf zijn, net als MV. Maar hij post dus slechts achteraf over zijn verdenking zodat Lawliet gegarandeerd geen meerderheid krijgt, maar als hij in een latere ronde het loodje legt kan hij wel zeggen, kijk dan! Ik zat goed en ik ben dus goed! Vervolgens haalt hij zijn verdenking op hem in dit nieuwe topic helemaal niet meer aan! Is die opeens weg? En hoezo dat dan? Dit is een overvaller! ::jaja::


Zo nu ga ik weer terug naar vega pizza's, pokémon en gifjes oké?  ;D
Hoezo is dat opvallend? Het was niet achteraf, het was nog voordat de uitslag van de stemming bekend was? Ik zei ook dat ik weg moest en zag toen ik terug was de post van Jann waar ik op reageerde. En nog steeds verdenk ik Lawliet om de feiten die ik in het oude topic heb genoemd. En als ik niet op hem gestemd had, was het Hautoa geworden.

Want waar is zijn verdenking op Frank gebaseerd? (die ik niet verdenk van overvaller zijn) en horen we hem verder niet? Plus die leuke berichtjes achteraf zijn leuk, maar is dat om iets te verhullen?

En om welke reden verdenk jij hem dan Dennis? Want dat zeg je verder ook niet :P

Dus ik haal bij dezen mijn verdenking op hem nog even aan:

Maar goed, ik heb gestemd op L. Lawliet. En waarom? Omdat we die sinds gisteren ook niet meer gezien hebben en ik benieuwd ben wat deze stemming brengt en of ik daar informatie uit kan halen. Net als mijn stem op Miek van gisteren ben ik gegaan voor iemand die totaal niet ter sprake is geweest. Bovendien zou L. Lawliet best een overvaller kunnen zijn, door de afleidende praatjes in het begin. Een niet onderbouwde beschuldiging naar Frank toe en vanwege het volgende:

Pleit hij daarmee zichzelf misschien vrij? @spelleiding Is er niet gewoon geloot voor de rollen?  ???
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 11:24:13
Hoezo is dat opvallend? Het was niet achteraf, het was nog voordat de uitslag van de stemming bekend was?
Wel na de deadline = achteraf. Je kon niemand meer beïnvloeden met je verdenking op dat moment. Dus je wist dat je gerust op een medewolf kon stemmen zonder dat deze in gevaar was.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 25-01-2020, 11:26:58
Wel na de deadline = achteraf. Je kon niemand meer beïnvloeden met je verdenking op dat moment. Dus je wist dat je gerust op een medewolf kon stemmen zonder dat deze in gevaar was.
Maar waarom ga je niet verder in op mijn vraag waarom je hem verdenkt? Op welke gronden? Want naar mij toe onderbouw je dat wel, wat ik prima vind, maar dit komt uit de lucht vallen...ik heb het tenminste onderbouwd.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 11:30:17
Maar waarom ga je niet verder in op mijn vraag waarom je hem verdenkt? Op welke gronden? Want naar mij toe onderbouw je dat wel, wat ik prima vind, maar dit komt uit de lucht vallen...ik heb het tenminste onderbouwd.
Waarom probeer je de focus te verleggen in plaats van jezelf te verdedigen? ::)

De verdenking die ik nu uitspreek is die op jou, één ding tegelijk :-*.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Miek1999 op 25-01-2020, 11:31:48
Ik sluit me aan bij D*N, ik vind dat MV inderdaad vrij random stemt en hier niet erg duidelijk over is. Ik heb gisteren ook gedeeld waarom ik mensen die random stemmen verdacht vind, maar heb hier verder geen reactie op gekregen, dus daar ben ik nog wel benieuwd naar MV? Ik zei toen het volgende:

Ik snap je redenatie aan de ene kant wel, maar aan de andere kant denk ik dat die 'losse' stemmen (dus 2 op Swifty, 1 op mij, 1 op Robbie, 1 op ldh en 1 op Bjorrn) juist een soort afleiding zouden kunnen zijn, omdat nu vooral de mensen die stemden op Molebuster juist onder de loep liggen als zijnde ofwel juist burger ofwel juist weerwolf, en door een random stem op iemand te gooien is het makkelijk om buiten die discussie te blijven


Kun je een verklaring geven voor het dikgedrukte gedeelte?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 11:33:54
(https://media1.tenor.com/images/4797f32159e8c26b1f62b00f254ede1d/tenor.gif?itemid=7413222)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 11:34:47
Ik zit al anderhalfuur in de sportschool maar ik lees nu even snel en zie dat MV random stemt volgens Miek en Dennis?

Ben het daar niet mee eens. MV geeft duidelijk uitleg over waarom hij op bepaalde personen stemt, het bericht over Hautoa staat me nog bij van gisteren.

Reageer als ik thuis ben op o.a. Lucy en anderen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 11:36:48
(https://media3.giphy.com/media/kKLmEOQy45G4QzFPOO/giphy.gif)
@Frank



Goed dat je naar de sportschool gaat tho ::bravo::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 11:37:25
Overvallers moeten in principe rekening houden met het feit dat we ze nu niet ontdekken aan de hand van de stemmen, maar ook niet terug kunnen redeneren op het moment dat zij of een andere wolf uit het spel ligt.

Een random/losse stem is dan best een goede optie. Al helemaal als deze op een medewolf is.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: B&W op 25-01-2020, 11:43:34
Ik ben blij dat er geen deadline is vanavond. Ik ben zo meteen weg en kan verder vandaag niet meer online komen :). Ik ga een vega pizza eten bij het avondeten straks.

Ik vond het vooral verdacht dat LdH (geen DHL) zo stellig een uitspraak deed dat hij iemand vertrouwde, wat volgens mij in deze fase van het spel nog helemaal niet kan.
Het leek mij een tactiek van een overvaller om zich in te dekken en zodra deze persoon het spel zou moeten verlaten te kunnen zeggen: zie je wel..... Daarom ging mijn stem naar LdH
Ik moet wel zeggen dat ik deze uitspraak nogal wolverig vind overkomen, dit klinkt namelijk alsof hij een poging deed om de ziener eruit te werken ::)

Ik moet zeggen dat ik het stemmen op LdH best verdacht vind. Net als stemmen op mrchipie bij de eerste stemming was LdH een makkelijk slachtoffer waar wolven sneller op mee zouden stemmen.
Er zijn 3 spelers die op mrchipie én op LdH hebben gestemd: Nieky, SpacyColours en de_witte. Ik vind hun qua stemgedrag dus verdachter dan de rest. Toevallig ook dat de_witte hier dus ook tussen staat, het levert hem wel een paar extra wolvenpuntjes op.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 11:55:41
Goed dat je naar de sportschool gaat tho ::bravo::
Thanks honey  :-*
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 25-01-2020, 12:00:03
Waarom probeer je de focus te verleggen in plaats van jezelf te verdedigen? ::)

De verdenking die ik nu uitspreek is die op jou, één ding tegelijk :-*.
Ik verleg de focus niet. Ik geloof dat ik duidelijk aangeef waar mijn post vandaan komt en waar mijn stem vandaan komt. Als jij in je bericht zegt: ik verdenk Lawliet ook, is het toch logisch dat ik vraag waarom dan? Dat jij ineens zo focust op het random stemmen van mij vind ik vreemd... want als jij hem verdenkt, waarom heb je daar dan niet naar gestemd en wel op LDH?

Ik sluit me aan bij D*N, ik vind dat MV inderdaad vrij random stemt en hier niet erg duidelijk over is. Ik heb gisteren ook gedeeld waarom ik mensen die random stemmen verdacht vind, maar heb hier verder geen reactie op gekregen, dus daar ben ik nog wel benieuwd naar MV? Ik zei toen het volgende:
 

Kun je een verklaring geven voor het dikgedrukte gedeelte?
Ik denk dat ik deze even heb gemist in de brei aan berichten. Maar sure. Ik heb de eerste keer op een random iemand gestemd (jou toevallig, had ook iemand anders kunnen zijn), niet om buiten de discussie te blijven maar om te kijken wat er in de stemming zou gebeuren.

De tweede keer heb ik twee duidelijke stemopties uitgesproken (Hautoa, die anders 3 stemmen zou hebben of Lawliet) en ben ik uiteindelijk voor Lawliet gegaan met een duidelijke onderbouwing die zo te zien Frank en ook Mollenmania ook kunnen beamen. Terwijl iedereen (en waarschijnlijk ook een paar overvallers) de polonaise achter LDH aan zijn gelopen, heb ik mijn eigen plan getrokken op zoek naar informatie. Bovendien heb ik een LDH nooit verdacht gevonden.

Ik ben het daarin wel eens met wat B&W zegt dat dat wat MrChipie in ronde 1 was, LDH nu in ronde 2 was.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: SpacyColours op 25-01-2020, 12:12:32
Heb ook een druk weekend; even snel mijn twee centen.

Ik vind de Kaaasje Theorie erg sterk, die wijst dan naar Swifty of Vermoljoen toch? Van die twee verdenk ik Vermoljoen het meest, maar - heel cru - als we Swifty eruit gooien levert dat meer info op uit de eerste stemming.

Dat laatste geldt ook voor mrchipie. Kent iemand hem van buiten dit forumspel om, is hij daar ook zo enthousiast? Ik vind hem gewoon moeilijk te peilen.

Verder ben ik het met D*N eens dat Tim waarschijnlijk is weggestemd omdat het ons weinig info oplevert.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 12:29:58
Dat laatste denk ik inderdaad ook.... De wolven hebben iemand weggespeeld die nog niet zo actief was omdat het ons weinig info oplevert..... Maar hoe zat dat dan in de eerste ronde? Bjorn was niet de actiefste speler onder ons maar toch ook niet geheel inactief?

@B&W: mijn stemmen zijn inderdaad nog niet echt juist gebleken (hoewel chipie natuurlijk altijd nog een bad-guy kan zijn), maar om een stem op LdH nou te gaan zien als een potentiële stem om een ziener weg te werken begrijp ik werkelijk niet...... Volgens mijn redenering gaat een ziener echt nog niet roepen dat iemand te vertrouwen is namelijk. Dat zouden in mijn beleving alleen bad-guys of naïeve gegijzelden doen. Helaas was LdH dus een naïeve gegijzelde.

Zelf zou ik als ziener pas iets roepen als meer dan de helft van de spelers die nog in het spel zitten duidelijk zijn voor mij en verder proberen subtiele hints te geven

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: DikkeControleur op 25-01-2020, 13:04:44
Wat bedoelen jullie met ons aan de feiten houden? Het enige wat we feitelijk weten is toch dat MB een wolf was en LDH niet? Daar kunnen we toch feitelijk verder niets mee?
Ik bedoel de inhoud van de Posts van ons zelf. Daar staan pagina’s gevuld mee en door te lezen, nalezen en overzichten maken kunnen we - hoop ik - overvallers ontmaskeren.

Die methode heeft gisteren tot mijn vier hoofdverdachten geleidt, alsmede tot een aantal spelers die ik nu zeker vertrouw.

Vandaag heeft Kaaasje een dergelijk feiten overzicht gemaakt. Door dat te doen, te delen, kan ieder de eigen afweging maken hoe die feiten te interpreteren.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 25-01-2020, 13:09:35
Hoi iedereen!

Ik was vanochtend aan het sporten en zat te denken over die liedjes die in de teksten staan. Daar moet toch iets mee zijn?

Op dag 0 was het liedje van: Royal Blood. Heeft iemand iets met de koning/koningin?

Op dag 1 was het liedje: Ten Feet Tall. Dat is ongeveer 3 meter. Is er iemand heel lang?

Op dag 2 was het liedje: Drink a Beer. Is er iemand verslaafd aan bier?

Op dag 3/4 was het liedje: Hey Mamma. Is er iemand moeder?

Hier zat ik dus steeds aan te denken. Het zal waarschijnlijk niets zijn maar er moet iets zijn met die liedjes. Misschien zet ik iemand met dit bericht op een idee  :D


En als jullie willen weten wie ik verdenk: SpacyColours, Swifty en de_witte.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 13:12:19
In deze fase al mensen zeker vertrouwen? Dat is wel erg naief (of wolfs?). Ik bedoel, ik heb ook wel mensen waarvan ik denk dat ze geen overvaller zijn, maar 100% vertrouwen doe ik nog niemand. Daar zijn de feiten gewoon nog niet naar.

Uiteraard zijn er wel mensen die ik meer wantrouw dan anderen en mensen die ik minder wantrouw dan anderen en mensen die ik nog niet in een van die twee hokjes heb geplaatst zijn er ook nog
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 13:21:14
Ik vind het argument dat het koppeltje net als in de serie een overvaller + gegijzelde moet zijn trouwens niet zo sterk. Er zit een cupido in het spel en die heeft geen idee van de verschillende rollen  ;).

En ja, ik nam mede initiatief om voor LdH te gaan omdat ik zn beweringen echt niet te volgen vond. Knip.
En kijkende naar de stemming waren heel veel mensen het met me eens en die heb ik niet hard zien protesteren.
Je begrijpt me verkeerd ben ik bang. Ik heb het hier niet over het koppeltje van Cupido, maar over een mogelijke hint / verwijzing naar de serie. Daarin was één persoon overvaller en één persoon gegijzelde. Als Bjorn gegijzelde was, zou Lucy dus overvaller moeten zijn.

@Frank als de hint zou zijn dat Bjorn en ik verliefd waren net als in de serie met een overvaller en een gegijzelde zou het toch van mij als overvaller heel dom zijn om Bjorn te doden? Dan kan ik beter iedereen in de waan laten dat we misschien een Cupido koppeltje zijn zodat die andere theorie niet sterker wordt toch? Ik weet verder ook niet waar dat stukje in t verhaal op slaat maar ik heb de serie verder ook niet gezien. Lijkt me trouwens ook gek dat je de serie gezien moet hebben om de hints te snappen?

Verder snap ik echt wel dat je me verdacht vindt, omdat ik niet op MB heb gestemd en wel op LdH maar er zijn ook superveel mensen die wel op MB en ook op LdH gestemd hebben dus stemmen op LdH is toch ook weer niet zo heel raar?
Klopt, maar het geval was dat de aandacht juist ontzettend gericht was op dat jij en Bjorn het cupido-koppeltje zouden zijn. Toen dat niet zo bleek te zijn, stopte ineens de hele discussie  ??? dus uiteindelijk dacht niemand er meer aan dat je evt. een overvaller zou kunnen zijn vanwege die hint. Bijna niemand had het over die mogelijke hint.

En klopt ook, maar jij was één van de drie personen die LdH verdacht probeerden te maken, die andere 11 hebben amper wat toegevoegd in de hele discussie, die stemden waarschijnlijk op LdH vanwege de argumenten die o.a. jij noemde en die achteraf dus onzin bleken.

Ik vind ook dat Frank erg zijn best doet ::ok::
Los van dat ie het mis heeft maar dat had ik zelf gisteren ook ;D
::love:: :-*

Het lijkt me ook niet dat overvallers als eerste een verkeerde naam noemen.
Dat je dit nu denkt betekent dus dat de overvallers waarschijnlijk ook zo denken, en dan misschien juist als eerste met namen komen.

Daarnaast vertrouw ik Jacco ook nog steeds niet. Heb gisteren al uitgelegd waarom en nu komt hij weer ineens met een random bericht.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 25-01-2020, 13:25:16
Daarnaast vertrouw ik Jacco ook nog steeds niet. Heb gisteren al uitgelegd waarom en nu komt hij weer ineens met een random bericht.
Zo random was dat toch niet? Ik deelde het bericht zodat mensen misschien op een idee komen over die liedjes en (als er een hint in zit) de hint ontrafelen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 13:36:05
Op dag 0 was het liedje van: Royal Blood. Heeft iemand iets met de koning/koningin?
(https://66.media.tumblr.com/7c73fd092d55c6d416d1a72a2c5af85c/tumblr_ot3n4fZ3sm1tntn9qo6_500.gifv)
That would be me! I'm the queen.
Citaat
Op dag 1 was het liedje: Ten Feet Tall. Dat is ongeveer 3 meter. Is er iemand heel lang?
Niek is like 4 meter lang ;D

Citaat
Op dag 2 was het liedje: Drink a Beer. Is er iemand verslaafd aan bier?
Bjorrn ::jaja::

Citaat
Op dag 3/4 was het liedje: Hey Mamma. Is er iemand moeder?
Molduck heeft een klein duckie :-*

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Robbieazerty op 25-01-2020, 13:54:15
Ik vond het vooral verdacht dat LdH (geen DHL) zo stellig een uitspraak deed dat hij iemand vertrouwde, wat volgens mij in deze fase van het spel nog helemaal niet kan.
Het leek mij een tactiek van een overvaller om zich in te dekken en zodra deze persoon het spel zou moeten verlaten te kunnen zeggen: zie je wel..... Daarom ging mijn stem naar ldh
Maar dat heeft hij, anderen en ik hier al uitgelegd. Heb het gevoelen dat er naar sommigen gewoon niet geluisterd wordt.

Nogmaals en dit is de laatste keer dat ik er een post aan ga wijden: vertel riep op aan iedereen om een topverdachte en iemand die je vertrouwt te posten. Als we dit allemaal zouden doen, kan de ziener ook veilig bekend maken wie hij gezien heeft en die als vertrouweling of verdachte posten zonder dat wij weten dat dat de ziener is. Mocht de ziener vroegtijdig dood gaan kunnen we terug zoeken wie die persoon als vertrouweling en als verdachte gepost heeft. Dat is dan nl gebaseerd op wat die persoon gezien heeft en daar kunnen we dan nog conclusies uithalen.

Ik vind dat een goed plan, maar als mensen er dan direct uitgesteld worden omdat ze dit plan volgen, komen we helemaal nergens.

Maar goed aangezien ik het een goed plan vind, hierbij mijn topverdachte en vertrouweling:
Topverdachte: de witte
Vertrouwen: dikke controleur


En het gaat er dus niet om dat je echt iemand vertrouwt in deze fase of whatever, maar dat je gewoon iemand noemt zodat de echte ziener info kan geven zonder de wolven doorhebben dat ie een ziener is.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 13:56:07
Top verdachte: Frank ;D
Nee grapje hoor

Top verdachte idd de witte
Vertrouweling Brtdm
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 13:59:33
Top verdachte: Mollenvangert
Vertrouweling: Brtdm
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 25-01-2020, 14:02:13
@Dennis, allemaal leuk en aardig dat je op de hints van Jacco reageert, maar waarom negeer je tot twee keer toe mij mijn vragen over jouw stemgedrag die een paar posts erboven staan? Ik ben ook benieuwd naar jouw beweegredenen.

Leuk dat je mij aanvalt op mijn zogenaamde random stemgedrag (ja de eerste keer was redelijk random, eens), maar als je zegt Lawliet ook te verdenken, waarom zeg je dan niet waarom als ik daarnaar vraag? En bovendien vroeg ik je waarom je op LDH hebt gestemd terwijl je zegt Lawliet ook te verdenken, daar heb ik ook geen antwoord op gekregen.

Ik vind het wel typisch iets voor een overvaller om te zeggen dat ik de focus verleg en dat dan te gebruiken om de discussie weer terug naar mijn kant te doen draaien terwijl ik mijn reactie wel onderbouw. 

En @Lawliet, ik zou van jou graag horen waarom je Frank verdenkt (wat daarvoor je onderbouwing is) waarom je op hem gestemd hebt. Want veel meer dan wat losse random en leuk aangeklede posts heb je op dit moment ook nog niet bijgedragen aan de discussie.

 
Ik verleg de focus niet. Ik geloof dat ik duidelijk aangeef waar mijn post vandaan komt en waar mijn stem vandaan komt. Als jij in je bericht zegt: ik verdenk Lawliet ook, is het toch logisch dat ik vraag waarom dan? Dat jij ineens zo focust op het random stemmen van mij vind ik vreemd... want als jij hem verdenkt, waarom heb je daar dan niet naar gestemd en wel op LDH?
Ik denk dat ik deze even heb gemist in de brei aan berichten. Maar sure. Ik heb de eerste keer op een random iemand gestemd (jou toevallig, had ook iemand anders kunnen zijn), niet om buiten de discussie te blijven maar om te kijken wat er in de stemming zou gebeuren.

De tweede keer heb ik twee duidelijke stemopties uitgesproken (Hautoa, die anders 3 stemmen zou hebben of Lawliet) en ben ik uiteindelijk voor Lawliet gegaan met een duidelijke onderbouwing die zo te zien Frank en ook Mollenmania ook kunnen beamen. Terwijl iedereen (en waarschijnlijk ook een paar overvallers) de polonaise achter LDH aan zijn gelopen, heb ik mijn eigen plan getrokken op zoek naar informatie. Bovendien heb ik een LDH nooit verdacht gevonden.

Ik ben het daarin wel eens met wat B&W zegt dat dat wat MrChipie in ronde 1 was, LDH nu in ronde 2 was.

Mijn topverdachten: D*N en Lawliet
Vertrouwling: eigenlijk niemand om eerlijk te zijn. Vind ik te vroeg in het spel om te zeggen

Edit: oh ik ben ook je hoofdverdachte  ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 14:02:43
aah, gaat het plan toch nog door?

Topverdachte: de_witte
Vertrouweling: D*N
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 25-01-2020, 14:02:59
Hoezo de wolven kunnen toch ervoor zorgen dat de wolven + het koppel wint? Of moeten de wolven echt het koppel gedood hebben. @Convas @Mitchkov

Als er een overvaller en een gegijzelde gekoppeld zijn aan elkaar kunnen ze enkel winnen door samen als laatste 2 over te blijven.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 14:06:06
Topverdachte: Jacco & Nieky (ik kan niet kiezen tussen deze twee...)
Vertrouweling: Focus

Maar Lucy verdenk ik ook nog. Voor de rest verdenk ik vrijwel niemand  ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 25-01-2020, 14:08:17
Verdachte: de_witte
Vertrouweling: Brtdm
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 14:11:53
@brtdm, waarom de witte?

Ik heb afgelopen keer op hem gestemd, omdat ik zijn stemgedrag nog niet helemaal begreep. Miek als bankdirecteur en mrchipie als eerste afvaller. Daarbij vond ik zijn reacties nog niet erg overtuigend. En vandaag is dat niet veranderd. Er zijn alleen maar meer argumenten genoemd.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 14:15:37
(http://images6.fanpop.com/image/photos/39600000/Marina-and-the-Diamonds-Gif-marina-and-the-diamonds-39695052-300-144.gif)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 14:17:35
Maar dat heeft hij, anderen en ik hier al uitgelegd. Heb het gevoelen dat er naar sommigen gewoon niet geluisterd wordt.

Nogmaals en dit is de laatste keer dat ik er een post aan ga wijden: vertel riep op aan iedereen om een topverdachte en iemand die je vertrouwt te posten. Als we dit allemaal zouden doen, kan de ziener ook veilig bekend maken wie hij gezien heeft en die als vertrouweling of verdachte posten zonder dat wij weten dat dat de ziener is. Mocht de ziener vroegtijdig dood gaan kunnen we terug zoeken wie die persoon als vertrouweling en als verdachte gepost heeft. Dat is dan nl gebaseerd op wat die persoon gezien heeft en daar kunnen we dan nog conclusies uithalen.

Ik vind dat een goed plan, maar als mensen er dan direct uitgesteld worden omdat ze dit plan volgen, komen we helemaal nergens.

Maar goed aangezien ik het een goed plan vind, hierbij mijn topverdachte en vertrouweling:
Topverdachte: de witte
Vertrouwen: dikke controleur


En het gaat er dus niet om dat je echt iemand vertrouwt in deze fase of whatever, maar dat je gewoon iemand noemt zodat de echte ziener info kan geven zonder de wolven doorhebben dat ie een ziener is.

dat plan is door velen afgeschoten als slecht plan (ook door mij) omdat je daarmee de bad-guys veel te veel informatie zou geven.... Het dan toch willen doorzetten van dat plan klinkt voor mij dan als een strategie om de bad-guys hun zin te geven.... maar in dit geval bleek LdH dus gewoon naief.

Wie mijn topverdachte is zien jullie wel in de stemming.... echt vertrouwen doe ik nog niemand.
Wel heb ik een aantal mensen die ik niet vertrouw... maar daar zitten uiteraard ook mensen tussen die wel te vertrouwen zijn.

Wellicht dat wanneer blijkt dat de helft van de mensen toch aan dit (slechte) plan mee gaat doen dat ik ook mee doe omdat het dan toch niks meer uitmaakt.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 14:19:14

Vertrouwling: eigenlijk niemand om eerlijk te zijn. Vind ik te vroeg in het spel om te zeggen


Jij bent dus duidelijk niet de ziener ::)
Het hele punt was dat iedereen iets roept zodat de ziener dat ook kan doen zonder zich te outen ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 14:25:31
Ik heb afgelopen keer op hem gestemd, omdat ik zijn stemgedrag nog niet helemaal begreep. Miek als bankdirecteur en mrchipie als eerste afvaller. Daarbij vond ik zijn reacties nog niet erg overtuigend. En vandaag is dat niet veranderd. Er zijn alleen maar meer argumenten genoemd.

datzelfde had ik bij chipie en LdH, dus met deze post maak je jezelf in jouw ogen ook verdacht?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 14:28:23
Eerlijk gezegd verbaas ik mezelf er wel over dat bijna niemand mij verdacht vind, ja   ;D.
En verder onthoud ik niet alles meer na duizend berichten. Ik doe mijn best, maar uiteindelijk maak ik mijn keuze toch voornamelijk op de overzichten.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 14:32:56
Ik vind je niet verdacht omdat je gezegd hebt dat je goed bent in dit spel en normaal altijd snel dood bent als je geen wolf bent. Zou niet heel slim zijn om te zeggen als wolf, in ieder geval niet in een groep als deze.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 14:42:36
ik vind Brtdm vooral iemand die meedoet met de discussie en via argumenten probeert de bad-guys te zoeken. Al moet ik zeggen dat ik het op dit moment niet erg met zijn analyse eens ben....

Overigens zullen er onder de mensen die meedoen met de discussie en proberen de bad-guys te zoeken zelf ook bad-guys zitten, dus dat pleit Brtdm niet meteen vrij natuurlijk.

Ik ga voor mijn stem eens kijken naar iemand waarvan ik zeker weet dat hij/zij fout zit (iemand die op mij stemde of wil stemmen of iemand die op LdH stemde) en dan denk ik in eerste instantie naar meelopers, of wellicht eerste schreeuwers als ze vaag gedrag vertonen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: SpacyColours op 25-01-2020, 14:45:56
Jij bent dus duidelijk niet de ziener ::)
Het hele punt was dat iedereen iets roept zodat de ziener dat ook kan doen zonder zich te outen ::rofl::
Het heeft sowieso ook weinig zin als bijna iedereen dezelfde namen noemt. :P

En Brtdm, ik vertrouw jouw allesbehalve, zoals ik eerder ook al aangaf krijg ik aardige Jan Versteegh-vibes van jou. Dat je MoleBuster als bankdirecteur had en dat jij uiteindelijk bankdirecteur geworden bent vind ik nog steeds allemaal erg toevallig. Maar m'n hoofdverdachte ben je ook niet, daar moet ik nog even over nadenken.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 14:48:01
Valt toch wel mee? Heb veel verschillende namen gezien
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: belg op 25-01-2020, 15:03:23
Waarom gaan we nu plots zeggen wie we vertrouwen EN niet vertrouwen   ???

Het plan van brtdm (dat oké was, afgezien van de kanttekening waarover ik het eerder al had) was OF.
De ziener mag per keer de rol van één iemand bekijken, en kan zich dus ook maar uitspreken over één persoon, die hij vertrouwt OF niet vertrouwt.
Door twee namen te "eisen", dwing je de ziener om te gokken. Dat gaat later gegarandeerd voor problemen zorgen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 25-01-2020, 15:04:28
Eerlijk gezegd verbaas ik mezelf er wel over dat bijna niemand mij verdacht vind, ja   ;D.
En verder onthoud ik niet alles meer na duizend berichten. Ik doe mijn best, maar uiteindelijk maak ik mijn keuze toch voornamelijk op de overzichten.

Ik verdenk je (nog) niet hoor, maar dat je nu voor de 2e of 3e keer die verbazing over je eigen niet-verdenking uitspreekt, kan een goede strategie zijn natuurlijk :P zou ik achteraf heel goed gespeeld vinden  ::ok::


Overig:
Daisy - ik denk een hint te zien
Wil je die misschien delen? :)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 25-01-2020, 15:08:44
Ik moet zeggen dat ik het stemmen op LdH best verdacht vind. Net als stemmen op mrchipie bij de eerste stemming was LdH een makkelijk slachtoffer waar wolven sneller op mee zouden stemmen.
Er zijn 3 spelers die op mrchipie én op LdH hebben gestemd: Nieky, SpacyColours en de_witte. Ik vind hun qua stemgedrag dus verdachter dan de rest. Toevallig ook dat de_witte hier dus ook tussen staat, het levert hem wel een paar extra wolvenpuntjes op.
dat was molebuster ook vorige keer, alleen toen konden ze kiezen uit 2 mensen en nu lag het erg verdeeld
Als er een overvaller en een gegijzelde gekoppeld zijn aan elkaar kunnen ze enkel winnen door samen als laatste 2 over te blijven.
haha ik had een keer dat ik als laatste drie over was en ik was gekoppelt met een wolf dus ik heb die gene gestemd en een soort suicide actie gedaan maar wist nooit dat je als koppel kon winnen.
datzelfde had ik bij chipie en LdH, dus met deze post maak je jezelf in jouw ogen ook verdacht?
ik stemde de eerste keer eerst op molebuster(kan je niet controleren maar dan moet je me maar geloven) en pas na de ruzie op lucy en mijn stem gister was gewoon tactisch omdat ik dacht dat velen op mij zouden stemmen.

voor de rest als de ziener in een van deze keren een wolf/overvaller heeft gezien misschien wijkt het erg af van zijn stem gedrag of juist iemand die stamvastig is?

meest verdacht: focus en de witte
minst verdacht: brtdm
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 15:09:49
Waarom gaan we nu plots zeggen wie we vertrouwen EN niet vertrouwen   ???

Het plan van brtdm (dat oké was, afgezien van de kanttekening waarover ik het eerder al had) was OF.
De ziener mag per keer de rol van één iemand bekijken, en kan zich dus ook maar uitspreken over één persoon, die hij vertrouwt OF niet vertrouwt.
Door twee namen te "eisen", dwing je de ziener om te gokken. Dat gaat later gegarandeerd voor problemen zorgen.

De ziener heeft twee namen gezien nu tho ;)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 15:11:08
De ziener heeft twee namen gezien nu tho ;)

Ja, maar als dit 2 keer 'gegijzelde' was..
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 15:16:31
Maakt toch niet uit? Als de ziener dood gaat en gezegd heeft wie hij wel en niet vertrouwt kunnen we met een beetje meer kennis degene die hij niet vertrouwde lynchen. Blijkt dat een burger te zijn hebben we zekerheid dat degene die de ziener als wel betrouwbaar noemde ook echt betrouwbaar is. Als het een wolf is hebben we een wolf minder. Win win situatie lijkt me
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 25-01-2020, 15:17:24
ik heb alle verdenkingen opgeschreven en het valt me op dat frank en focus elkaar opeens het meest vertrouwen.
vertel op guys ::vergroot::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 15:18:04
Nou ja, als de ziener 2 gegijzelde namen heeft gezien en nu toch een verdachte moet aangeven, lijkt mij het geen goed plan om alle verdachten zomaar te gaan lynchen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 15:20:30
Nou ja, als de ziener 2 gegijzelde namen heeft gezien en nu toch een verdachte moet aangeven, lijkt mij het geen goed plan om alle verdachten zomaar te gaan lynchen.

Alle verdachten? Het gaat dan toch maar om 1 persoon? En die persoon is zelfs more likely een wolf te zijn aangezien de ziener meer info heeft dan andere mensen. Maar vooralsnog is de ziener nog niet dood dus momenteel hebben we er sowieso niets aan ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Nieky op 25-01-2020, 15:21:58
Maakt toch niet uit? Als de ziener dood gaat en gezegd heeft wie hij wel en niet vertrouwt kunnen we met een beetje meer kennis degene die hij niet vertrouwde lynchen. Blijkt dat een burger te zijn hebben we zekerheid dat degene die de ziener als wel betrouwbaar noemde ook echt betrouwbaar is. Als het een wolf is hebben we een wolf minder. Win win situatie lijkt me

Ik heb de eerste keer over dit plan heen gelezen, maar dit is oprecht een heel goed plan! Je hebt later in het spel altijd meer informatie!
We hebben nu nog het geluk langer dan een dag te hebben. Dus dit kunnen we nu overzichtelijk gaan doen.
Doen we dus verdacht persoon en een vertrouwd persoon? Dat moet wel even duidelijk zijn  ::jaja::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 15:23:48
laten we de ziener nog maar even in leven houden..... Daar wil ik me best voor opofferen al heb ik natuurlijk nog liever dat er een overvaller het spel gaat verlaten

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 15:24:41
Het zienerplan werkt het beste als veel mensen één naam per dag duidelijk noemen als 'verdacht' of 'onverdacht'.

En elke dag een andere naam uiteraard.

Overigens kan de ziener natuurlijk een beetje zijn eigen strategie bedenken, door bijvoorbeeld eens in de twee dagen namen te noemen. Daar komen we later ook wel uit.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 25-01-2020, 15:32:49
Laten we de ziener nu nog niet opofferen, thanks.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Nieky op 25-01-2020, 15:34:06
Dat doen we nu toch ook niet?
Als we dit allemaal doen is de ziener nog incognito en hebben we (mocht de ziener helaas sterven) wel informatie
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 15:35:44
Niemand heeft het toch over de ziener opofferen? ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 25-01-2020, 15:37:18
Ik deel het maar mee voor jullie weer domme beslissingen nemen!
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 25-01-2020, 15:40:58
Mrchippie explain
sure, als jij dat ook doet op mijn vraag ::tandpastasmiley::

ik vindt jou verdacht omdat als je wat zegt meestal maar 1,2 zinnen zegt waarvan het meestal verdenkingen zijn zonder echte onderbouwing en beetje een onderbuikgevoel.
de witte vind ik verdacht omdat hij niet teveel niet teweinig zegt en meestal rare dingen zegt en het raar beargumenteerd
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 15:41:22
Het hele idee was juist om de ziener zo lang mogelijk in leven te houden en toch veel informatie te verkrijgen. Dus laten we de ziener inderdaad nog maar even niet opofferen. Al heb ik geen flauw idee wie het is.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 15:41:58
Ik deel het maar mee voor jullie weer domme beslissingen nemen!
(https://thumbs.gfycat.com/LeafyHealthyFrogmouth-size_restricted.gif)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 15:42:27
Als de rest dan ook even zijn verdenkingen deelt over wie er te vertrouwen is en wie niet...
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 15:43:06
Ik vind die GIF'jes wel vervelend. Ze herinneren me aan het feit dat iedereen gechipt is en er elk moment gif toegedient kan worden.


En wat ik overigens ook een fijn punt vind aan het zienerplan, is dat zo de wolven ook enigszinds gedwongen worden om iets prijs te geven. Mocht er eentje sterven, kunnen we wellicht een tactiek spotten.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 15:45:01
Ik vind die GIF'jes wel vervelend. Ze herinneren me aan het feit dat iedereen gechipt is en er elk moment gif toegedient kan worden.
(https://media1.giphy.com/media/RWUqVYucDBD4A/giphy.gif)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Nieky op 25-01-2020, 15:45:28
Als de rest dan ook even zijn verdenkingen deelt over wie er te vertrouwen is en wie niet...

Eens, en dit hoeft dus nog niet eens persé waarheid te zijn he. Puur om de ziener te helpen!
Wel maar 1 naam per dag doen dan!

Ik vertrouw: D*N  ::jaja::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 15:49:34
Overzicht belangrijke momenten uit de verhaaltjes:

Dag 0
- Het lied Lights Out van Royal Blood

Dag 1
- D*N stond naast Focus en fluisterde: ‘ik ben echt blij dat jij er ook bent, jou kan ik vertrouwen’.
- Nieky en L Lawliet liepen samen naar de hoofdingang om de grote poorten in de gaten te houden. Zij waren namelijk de twee sterkste en grootste van de lotgenoten.
- Nieky had al meteen indruk gemaakt op L Lawliet omdat hij voor hem in de rij stond.
- Hij begreep dat Nieky een grote schuld had en geld nodig had. De bankmedewerker wilde geen lening geven en de woede was duidelijk zichtbaar.
- Een zware stem bulderde: ‘dit gaat nooit werken jongens. We moeten eens goed nadenken hoe we dit gaan laten werken. Dit kost energie en levert weinig op’. Het bleek al snel de stem te zijn van Linus. Ondanks dat Linus een stoere man leek, was het eigenlijk een zorgzame en lieve man. Hij kwam namelijk naar de bank om geld te storten op de rekening van zijn dochter. Zijn dochter zat namelijk in Zuid-Afrika en was beroofd tijdens haar vakantie en had geen geld voor een retourticket naar huis.
- Enkelen herkende hem, omdat hij de gevallen Focus had opgeraapt toen ze viel en haar enkel had omgezwikt.
- Plots was er wat paniek, Lucy en Bjorrn hadden zich teruggetrokken in de toiletten. Lucy was immers aanwezig in de ECB om te solliciteren voor een nieuwe job. Ze was net bedrogen geweest door haar voormalig vriendje en gooide haar leven helemaal om. Bjorrn werkte namelijk net als stagiair bij de ECB. Liefde maakt blind (zeker in dit geval) en Lucy wilde per se samenwerken met haar loverboy.
- MollenvangR-art, hij droeg onder zijn oranje pak een voetbalshirt. Hij was verslaafd aan voetbal, hoe zou hij deze dagen zonder voetbal kijken kunnen overleven?
- Ook Nieky was in sportoutfit. Hij was een fervent wielrenner en had nog een wielertruitje van US Postal aan, hij was immers te gierig om een nieuw te kopen. Nieky werd naar de bank gelokt met het excuus dat ook Marcel Kittel vandaag zou langs komen, maar helaas…
- Het lied Ten Feet Tall van Afrojack

Dag 2
- De_Witte had zijn teddybeer niet bij, dus hij deed zeker geen oog dicht.
- MollenvangR-art droomde dan weer weg over hoe zijn favoriete club: Manchester United hun glorietijd beleefde.
- ‘Swifty en Daisy kunnen jullie het slachtoffer naar buiten dragen? Ik zie dat jullie zich nog wat op de achtergrond gehouden hebben, nu mogen jullie als eerste zonlicht binnenlaten!
- Mrchipie, Hautoa en B&W, jullie geven dekking’.
- Het lied van Luke Bryan: Drink A Beer.

Dag 3
- Big Brother is watching you, wij zien alles
- Brtdm nam Molduck en SanderFMC apart om hen te vertellen dat zij LdH moesten vermoorden.
- Linus bracht de sfeer weer in de groep door volgend liedje op te leggen:
- Het liedje Hey Mamma van Sunstroke Project
- Ennasil , Robbieazerty en Vermoljoen begonnen spontaan te dansen. D*N en L Lawliet waren ook door het dolle heen met dit geweldige intermezzo.
- Er stonden 50 worsten verpakt voor de ingang van de ECB! Voor de personen die het geld aan het drukken waren, waren er zelfs 2 worsten per persoon omdat de targets makkelijk behaald werden, puik werk!

Iemand die Big Brother heeft georganiseerd of gewonnen hier op 't forum misschien?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 15:51:01
Iemand die Big Brother heeft georganiseerd of gewonnen hier op 't forum misschien?
Hoi ::zwaai:: Lopende forum encyclopedie tot uw dienst!

Robbieazerty heeft er eentje georganiseerd, die is gewonnen door hillo (die doet niet mee), dus dat zou een verwijzing zijn naar Robbie ;).
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 25-01-2020, 15:52:34

ben slecht in grammatica sorry ::rofl::
en ga jij ook nog op mij reageren? of frank
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 16:24:47
Huh? Waar moet ik op reageren?  ???
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 25-01-2020, 16:27:33
ik heb alle verdenkingen opgeschreven en het valt me op dat frank en focus elkaar opeens het meest vertrouwen.
vertel op guys ::vergroot::
dit misschien
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Daisy op 25-01-2020, 16:43:44
Ik ben het wel eens met brtdm, die gifjes leiden af. That said, ik zal ook een lijstje posten:

Verdacht: de_witte
Vertrouwen: Frank
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 16:47:55
verdacht: iedereen die aan dit slechte plan meewerkt
vertrouwen: iedereen die zo slim is om te beseffen dat dit een slecht plan is
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 25-01-2020, 16:48:11
Verdacht: Vermoljoen
Vertrouwen: DC
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 25-01-2020, 16:49:10
Als gifjes je al afleiden, dan heb je toch een concentratieprobleem hoor

(https://i.imgur.com/S4ntCx5.gif)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 16:57:15
dit misschien
Hoezo 'ineens'? Ik vertrouw Focus al het hele spel.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 16:59:00
verdacht: iedereen die aan dit slechte plan meewerkt
vertrouwen: iedereen die zo slim is om te beseffen dat dit een slecht plan is

Sommige mensen vragen gewoon om gelyncht te worden  ::)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 17:02:11
waarom? omdat ik probeer te voorkomen dat de ziener binnen 2 of 3 ronden gepakt wordt?
Vergeet niet dat de overvallers meer informatie hebben dan wij he.....
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 25-01-2020, 17:02:59
Verdacht: Jacco en Vermoljoen
Vertrouwen: Focus en D*N

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lama1997 op 25-01-2020, 17:06:08
Menschen,

Ik lig momenteel nogal vermoeid in de bank na een onderzoek gisteren. Ik ben bezig met teruglezen, maar mijn concentratieboog is erg laag dus het duurt eventjes. Dan weten jullie het waarom ik al een tijdje niks gepost heb. Het komt nog  ::ok::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: SpacyColours op 25-01-2020, 17:14:52
Verdacht: Jacco en Vermoljoen
Vertrouwen: Focus en D*N
Je moet toch één naam noemen, anders heeft het weinig zin? Je kan desnoods voor één naam kiezen en elders in je post zeggen dat je ook nog iemand anders verdenkt/vertrouwt.

Verdacht: Vermoljoen
Vertrouw: Kaaasje

Ik verdenk ook de_witte, (gebaseerd op zijn gedrag in de eerste dagen, + dat hij 'geen oog dicht deed') maar vind het dan weer opvallend dat mensen er massaal in mee gaan en hij tot nu toe weinig verdedigd wordt. Dat doet mij vrezen dat we weer in een val lopen, maar wie weet.

En ik wil toch nog maar weer even benadrukken hoe sterk ik Kaaasje's theorie vindt. Vandaar mijn verdenking voor Vermoljoen óf Swifty.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: belg op 25-01-2020, 17:18:57
Laten we het plan dan overzichtelijk houden en uitvoeren zoals het bedoeld was: 1 naam per dag.

Robbie: de_witte, DC
Lucy: de_witte, brtdm
D*N: Mollenvanger, brtdm
Mollenvanger: D*N/Lawliet, /
brtdm: de_witte, D*N
Frank: Jacco/Nieky, Focus
Jacco: de_witte, brtdm
Focus: Lawliet/Hautoa, Frank
mrchipie: Focus/de_witte, brtdm
Nieky:  /, D*N
Daisy: de_witte, Frank
Swifty: Vermoljoen, DC
Linus: Jacco/Vermoljoen, Focus/D*N
Spacy: Vermoljoen, Kaaasje
belg:  /, Nieky
Miek:  Mollenvanger, D*N
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 17:21:49
dit soort overzichten ben ik dan op voorhand wel iets minder voorstander van als het doel is om de ziener te helpen.

Achteraf hoeven we dat maar van 1 naam te zien. Nu wordt het wel echt makkelijker voor de wolven. Die kunnen natuurlijk zelf ook dit overzicht maken, maar toch.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Miek1999 op 25-01-2020, 17:23:26
Verdacht: MV
Vertrouwen: D*N
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 17:25:36
van wie kwam dit idee ook alweer?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 17:27:38
Van mij. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik het risico nu wel iets beter begin te begrijpen en hoop dat de ziener wel een beetje zijn eigen weg vindt in het delen van zijn bevindingen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 17:31:20
Dat zou kunnen betekenen dat je een overvaller bent, maar eerder denk ik dat je een beetje naief was en echt de risico's verkeerd hebt ingeschat en dat de overvallers het hebben gezien als mooie kans om de ziener te vinden en dus een beetje hebben gepushed om het plan doorgang te laten vinden (want ja... een plan van de directeur, daar kan toch niemand nee tegen zeggen?)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: belg op 25-01-2020, 17:32:06
dit soort overzichten ben ik dan op voorhand wel iets minder voorstander van als het doel is om de ziener te helpen.

Achteraf hoeven we dat maar van 1 naam te zien. Nu wordt het wel echt makkelijker voor de wolven. Die kunnen natuurlijk zelf ook dit overzicht maken, maar toch.

Ik dacht dat het ook de bedoeling was om deze informatie en het stemgedrag van de overvallers te combineren om zo tot inzichten te komen. En dan is zo'n overzicht wel handig.
Ik blijf het plan riskant vinden, maar goed.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 17:41:05
Ik weet het ook niet meer zo goed.

Ik vind het wel fijn om het lekker overzichtelijk te hebben wie iedereen verdenkt en vertrouwd, om zo meer informatie te hebben.

Maar als we niet allemaal heel strategisch namen gaan noemen, dan maken we het wel heel erg moeilijk voor de ziener. En als slechts de helft dit doet, dan is de ziener wellicht in 2 dagen al ontmaskerd.


Ik weet oprecht niet meer of we dit plan wel moeten doorzetten.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 17:44:35
Ik snap er helemaal niks meer van  ???

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 17:49:52
Ik zal het proberen uit te leggen.

De gedachte achter het plan:
Normaal is het voor de ziener lastig om zijn bevindingen te delen met de groep zonder op te vallen. Dus als iedereen nou aangeeft of hij iemand vertrouwt óf wantrouwt, dan kan de Ziener dit vrij eenvoudig en duidelijk aangeven. Mocht de ziener op een gegeven moment vermoord worden, dan kunnen we achterhalen welke overvallers en welke gegijzelden hij heeft gezien.

Echter, als de niet-zieners aangeven een overvaller te vertrouwen of een gegijzelde te wantrouwen, dan weten de wolven direct dat het geen ziener is. Het is dan een kwestie van afstepen en kijken naar degene die het steeds goed heeft. En dat kan al best wel snel gebeuren. Blijkbaar heb ik dus een manier bedacht om de ziener snel te achterhalen. belg had dit al snel door en wees op de gevaren. destijds dacht ik nog dat de ziener het minstens 5 dagen wel moest kunnen volhouden. Maar nu ik het overzicht zie en nog eens luister naar de_witte besef ik dat de ziener waarschijnlijk al veel sneller ontdekt zou worden, indien hij zich aan dit plan houdt.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Nieky op 25-01-2020, 17:53:45
Ah ja, makes sense  ::)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 17:54:56
Zal ik dan maar plan B in werking zetten? ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 17:55:14
En dat is?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 17:55:26
Voor mij zijn dus de mensen die vroeg wilden meegaan met dit plan dus verdacht. En in combinatie met andere uitspraken heb ik voorlopig wel een idee op wie ik ga stemmen
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 17:55:57
Zal ik dan maar plan B in werking zetten? ;D

Tell us  :-*
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 17:57:10
En dat is?
Tell us  :-*

Net zoveel chaos creëren dat de wolven er ook niets meer van snappen, aka mijn specialiteit ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 17:57:39
Voor mij zijn dus de mensen die vroeg wilden meegaan met dit plan dus verdacht. En in combinatie met andere uitspraken heb ik voorlopig wel een idee op wie ik ga stemmen

Ik snap je al een stuk beter nu. Ik zal je nog (minstens) een rondje sparen denk ik. belg vind ik ook onverdacht, wees direct op het gevaar. Als hij wolf was, zou hij dit als kans gebruiken en het absoluut met niemand delen.

Net zoveel chaos creëren dat de wolven er ook niets meer van snappen, aka mijn specialiteit ;D

Dat doe ik de hele tijd al.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 17:59:39
Net zoveel chaos creëren dat de wolven er ook niets meer van snappen, aka mijn specialiteit ;D

puik plan....
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 18:01:08
Ik snap echt voor geen ene meter meer wie er nou wel en niet te vertrouwen is, wie wat voor verdachte acties had etc. Er is al chaos...
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 25-01-2020, 18:03:35
Ik snap echt voor geen ene meter meer wie er nou wel en niet te vertrouwen is, wie wat voor verdachte acties had etc. Er is al chaos...
indd ben ondertussen ook de wegkwijt,maar gelukkig hebben we nog een hele avond en dag dus dat scheelt ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 18:04:30
Overigens wel ironisch,
de man die het ziener-idee begon heeft dus 2 oogjes als avatar met daaronder de tekst 'ik zhi alles'.  ::rofl::


overigens over hints gesproken:
Ondertussen klonk de stem van Convans door de luidsprekers: ‘Big Brother is watching you, wij zien alles.

Ik ga even mijn mailbox nog eens controleren of ik niet iets verkeerd heb gelezen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 18:09:05
Ik snap ook echt niet waarom mensen zo vaag doen. De witte zeg gewoon duidelijk op wie je gaat stemmen ??? Op deze manier ga je nooit een meerderheid halen plus kun je nooit een reactie van diegene krijgen, daar heb je toch niets aan?

Ik snap nu ook wat jullie bedoelen met dat het riskant is, maar aan de andere kant is het wel het enige plan wat enigszins informatie oplevert... Ik weet niet hoe we anders ergens achter gaan komen. Bovendien is het voor de wolven ook meer risico als iedereen duidelijker is in zijn verdenkingen want dan levert hun target ons ook meer informatie op

@Brtdm hoe bedoel je dat stukje over hints?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 25-01-2020, 18:09:19
heb je de troll rol overgenomen van linus ofzo ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 18:09:49
chaos was toch het nieuwe plan?

overigens vertrouw ik er nog wel op dat de ziener op zijn eigen wijze gewoon informatie deelt. Er worden nog genoeg verdachten gedeeld, dus af en toe subtiel iets erin stoppen moet wel kunnen toch?

Ik snap nu ook wat jullie bedoelen met dat het riskant is, maar aan de andere kant is het wel het enige plan wat enigszins informatie oplevert... Ik weet niet hoe we anders ergens achter gaan komen. Bovendien is het voor de wolven ook meer risico als iedereen duidelijker is in zijn verdenkingen want dan levert hun target ons ook meer informatie op

Ik begin steeds inconsequenter te worden, maargoed:
Het is een beetje de vraag, willen we liever een ziener die heel duidelijk is zodat we met zekerheid iemand kunnen bestempelen als overvaller/gegijzelde. Met daarbij het risico dat dit maar 3 personen zijn? (met als bijkomend voordeel dat de overvallers ook informatie prijs 'moeten' geven.)
Of willen we liever een dat de ziener er mogelijk langer in zit, maar wel vager is. Waardoor we eigenlijk nog weinig met Volledige zekerheid iets kunnen zeggen.

ik neig dus toch weer naar het eerste.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 25-01-2020, 18:28:37
Met nog 30 deelnemers is de kans dat de ziener in 3 nachten 3 overvallers heeft gezien erg klein. Er zijn nu 2 nachten voorbij en de ziener zou met dit plan nu 1 overvaller kunnen delen (als er al een overvaller is gezien). Volgens mij moet de ziener zo lang mogelijk in het spel zitten om enige waarde te hebben.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 18:31:45
Ik snap ook echt niet waarom mensen zo vaag doen. De witte zeg gewoon duidelijk op wie je gaat stemmen ??? Op deze manier ga je nooit een meerderheid halen plus kun je nooit een reactie van diegene krijgen, daar heb je toch niets aan?

Ik snap nu ook wat jullie bedoelen met dat het riskant is, maar aan de andere kant is het wel het enige plan wat enigszins informatie oplevert... Ik weet niet hoe we anders ergens achter gaan komen. Bovendien is het voor de wolven ook meer risico als iedereen duidelijker is in zijn verdenkingen want dan levert hun target ons ook meer informatie op

@Brtdm hoe bedoel je dat stukje over hints?

omdat ik absoluut geen idee heb of ik goed zit... en niemand eigenlijk denk ik.... We zouden het de overvallers moeilijker maken door niet te zeggen op wie we gaan stemmen, want dan kunnen ze ook niet gaan meeliften. Het feit dat jij nu aan mij vraagt op wie je later eventueel zou kunnen meeliften maakt je wel enigszins verdacht
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 25-01-2020, 18:33:46
omdat ik absoluut geen idee heb of ik goed zit... en niemand eigenlijk denk ik.... We zouden het de overvallers moeilijker maken door niet te zeggen op wie we gaan stemmen, want dan kunnen ze ook niet gaan meeliften.
maar als niemand dat gaat doen dan krijgen we zometeen iedereen huh waarom heb je zomaar op mij stemt ding
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 25-01-2020, 18:35:48
maar als niemand dat gaat doen dan krijgen we zometeen iedereen huh waarom heb je zomaar op mij stemt ding
Achteraf kun je dat toch vertellen?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 25-01-2020, 18:38:10
Natuurlijk heb ik het liefste dat de ziener vooral overvallers spot, maar het is ook heel nuttig om te weten of iemand een gegijzelde is. Ik hoop dat de ziener ook vooral kijkt naar de meest verdachte en vertrouwde personen. Ik zou het namelijk graag willen weten of D*N wel echt zo te vertrouwen is als ik op dit moment doe. Maar ook als bij iemand als de_witte, die ik de afgelopen tijd een stuk minder heb vertrouwt, blijkt dat hij een gegijzelde is, kunnen we veel meer deduceren. Al weten we maar 3 namen van gegijzelden, het zou ons wel erg kunnen helpen.

Het enige probleem is dat we afhankelijk zijn van 1 persoon die niet kan bevestigen of hij meegaat in dit plan.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Chardo op 25-01-2020, 19:15:31
Verdacht:
L Lawliet - heeft geen tijd, maar kan wel uitgebreid posten met links en video's  ::hypocriet:: explain yourself

Kwaliteit boven kwantiteit
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 25-01-2020, 19:16:54
Achteraf kun je dat toch vertellen?

Ja maar daar hebben we niks aan, lekker makkelijk voor een overvaller om achteraf te zeggen waarom.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 19:41:30
Ik heb het gevoel dat we nog niet echt opschieten
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 19:46:21
Nouja we hebben nog Kaaasje haar hint naar Swifty/Vermoljoen waar we iets mee kunnen en ik heb (vind ik zelf dan, klopje op mijn eigen schouder) een best sterk argument voor Mollenvanger. Dus opties zijn er wel ;D.

De witte doet wel vaag maar verdenk ik niet persé.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 25-01-2020, 19:54:04
De_witte moet er gewoon even aan wennen dat er geen dronkaard is
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 20:20:18
omdat ik absoluut geen idee heb of ik goed zit... en niemand eigenlijk denk ik.... We zouden het de overvallers moeilijker maken door niet te zeggen op wie we gaan stemmen, want dan kunnen ze ook niet gaan meeliften. Het feit dat jij nu aan mij vraagt op wie je later eventueel zou kunnen meeliften maakt je wel enigszins verdacht

We maken het onszelf ook moeilijker op deze manier ::)
En ik lift helemaal niet mee dus die opmerking slaat nergens op. Volgens mij was ik een van de eersten die LdH noemden gisteren
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 25-01-2020, 20:22:09
Gelieve alleen naar de grote hal te komen. Het grote scherm staat klaar voor de 3de aflevering van WIDM!
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 20:22:37
Jaa geen commentaar please ik kijk pas maandag ::zwaai::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 25-01-2020, 20:22:48
nog effe naar de wc en ik kom eraan ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 20:23:49
Jaa geen commentaar please ik kijk pas maandag ::zwaai::
Nee je kijkt nu! >:(
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 25-01-2020, 20:36:04
Nouja we hebben nog Kaaasje haar hint naar Swifty/Vermoljoen waar we iets mee kunnen en ik heb (vind ik zelf dan, klopje op mijn eigen schouder) een best sterk argument voor Mollenvanger. Dus opties zijn er wel ;D.

De witte doet wel vaag maar verdenk ik niet persé.
Sterk argument? Ik denk dat ik een sterker argument naar jou heb omdat je mijn vragen structureel ontwijkt. Iets te verbergen zeker? Anders had je daar toch allang op kunnen antwoorden. Dus nogmaals: waarom stemde je op LDH en waarom kom je nu pas met je verdenking op Lawliet en waar is die op gebaseerd? :P

Waar blijft je activiteit?
Aan kwaliteit boven kwantiteit hadden we ook niet veel aan nee  ::) :P

En nu ga ik naar de hal want WIDM begint  ::zwaai::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: belg op 25-01-2020, 20:38:08
Ja maar daar hebben we niks aan, lekker makkelijk voor een overvaller om achteraf te zeggen waarom.

Vooraf of achteraf, wat maakt dat uit? De reden voor je keuze blijft toch dezelfde.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 21:21:50
Omdat iemand zich achteraf niet meer kan verdedigen ;)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 25-01-2020, 22:10:30
Ja en wat moeten we anders doen hier dan elkaar beschuldigen? Gifjes plaatsen?  ??? ::pinokkio::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: belg op 25-01-2020, 22:17:15
Tegen bepaalde redenen is het natuurlijk moeilijk om jezelf te verdedigen zonder in een welles-nietes-spelletje verzeild te raken (bijvoorbeeld "een gevoel").

Zo heb ik mijn motivatie om op Lama te stemmen niet gedeeld omdat dat gebaseerd is op één klein zinnetje dat me opviel. Ik wil het gerust delen, Lama kan zich nog verdedigen, maar ik wil niet verantwoordelijk gesteld worden voor de extra inhoudsloze chaos die mogelijks ontstaat  ;)

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 25-01-2020, 22:21:49
Tegen bepaalde redenen is het natuurlijk moeilijk om jezelf te verdedigen zonder in een welles-nietes-spelletje verzeild te raken (bijvoorbeeld "een gevoel").

Zo heb ik mijn motivatie om op Lama te stemmen niet gedeeld omdat dat gebaseerd is op één klein zinnetje dat me opviel. Ik wil het gerust delen, Lama kan zich nog verdedigen, maar ik wil niet verantwoordelijk gesteld worden voor de extra inhoudsloze chaos die mogelijks ontstaat  ;)



Ja prima als je iets niet wil delen omdat het je onbelangrijk lijkt of irrelevant of zo. Maar mensen die dingen posten als “ik heb gestemd op degene die dit en dat maar ik zeg niet wie” of “ik heb gestemd op iemand die ik verdacht vind” ... oh ja joh wat een inzicht :P die mensen vind ik dus erg irritant
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: belg op 25-01-2020, 22:23:20
We zijn het eens.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Chardo op 25-01-2020, 22:47:03
Waar blijft je activiteit?

Zoals Victoria kijkt naar Yvonne (https://www.youtube.com/watch?v=Jkf98_elfy0&feature=youtu.be&t=381), zo kijk ik naar jouw posts.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 25-01-2020, 22:52:37
ik bekijk voorlopig even geen posts meer..... tijd om te snurken
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Chardo op 25-01-2020, 23:20:56
Ik wens je veel succes in je observatie. (https://www.youtube.com/watch?v=_xvAhqWF4V8&feature=youtu.be&t=2m44s)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 25-01-2020, 23:27:15
Zoals Victoria kijkt naar Yvonne (https://www.youtube.com/watch?v=Jkf98_elfy0&feature=youtu.be&t=381), zo kijk ik naar jouw posts.
Zo kijk ik ook naar het merendeel van de deelnemers aan dit spel
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Robbieazerty op 26-01-2020, 09:31:48
Oh... weer bijgelezen en ik begrijp het nadelig effect van het ‘laten we allemaal vertellen wie verdacht is en wie niet’ plan intussen ook.

Hmm... maar voor de rest weet ik ook niet waarop we iets kunnen baseren. Enkel het stemgedrag en mogelijke hints. Maar again die hints vind ik zoals de widm hints, je kan achter elk woord wel iets vinden om iemand anders aan te linken. En dan roeien we mensen uit op basis van fout geïnterpreteerde hints. En dat vind ik ook sneu.

Lastig zo online. In het echt kan je nog op lichaamstaal letten enzo.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 09:44:32
die hints ga ik voorlopig nog niet op af.... mocht er eentje echt obvious worden dan natuurlijk wel, maar voor mij zijn het net cryptogrammen (en die snap ik nooit)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 26-01-2020, 09:56:25
Zelfde geldt voor mij, maar ik ben dan ook geen malloot ;D



Enige wat volgens mij echt wat moet zijn is de Kaasje-theorie. Ik quote m nog maar een keer (met de lijst in spoilertags om de post niet al te lang te maken):

Waarom ik voor Swifty ben gegaan is een vlaag van "shit we hebben nog maar 5 minuten maar ik ben volgens mij iets op het spoor en bij Swifty is iets geks" in combinatie met wat ik al had gepost dat ik er haar al niet helemaal vertrouwde.

Net voor de deadline was ik nog aan het denken. Ik vond het wel een goede theorie dat in de drie groepen (uitkijk, kluis, geld drukken) overvallers zouden moeten zitten. En dat we dan naar groepcombinaties moeten kijken. Nu ging ik opschrijven wie wat deed ahv inschrijvingslijst en vond al snel een patroon (uitkijk - kluis - geld). Overigens, uitkijk en kluis worden van inschrijflijst naar beneden benoemd in de tekst; geld van inschrijflijst de namen van onderaan naar boven. Het patroon klopt alleen niet helemaal; dat doet me er aan denken dat het patroon is aangepast om te zorgen dat in alle groepen overvallers (of specifiek 2 overvallers in elke groep als brtdm onschuldig is) zitten.

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Patroon tot swifty is uitkijk - kluis - geld.
Bij Swifty gaat het eerst anders en vanaf bjorrn is het weer uitkijk - kluis - geld. Dat doet me denken dat er bij Swifty, Vermoljoen, ldh, lucy wat is aangepast. LDH blijkt nu in ieder geval gegijzelde te zijn. Swifty & Vermoljoen omgedraaid? Zou een van de twee een overvaller zijn?

Er zit hier iets denk ik.. Ik weet nog niet precies wat, dus twijfelde om het al te delen, maar misschien brengt het iemand anders op ideeën?

En wat deze theorie betreft hebben we wel iets aan de kennis dat LdH een gegijzelde was.
Eerlijk gezegd verbaast het me dat toen er gisteren namen werden genoemd iedereen vooral De_witte zei. Ik had veel vaker Vermoljoen of mijzelf verwacht. Maar ik was blijkbaar 1 van de weinigen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 10:28:54
3/30 stemmen binnen. Tijd om te ontwaken!  ::vergroot::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Kaaasje op 26-01-2020, 10:37:14
Wat gedachtes over het slechte plan van brtdm zodat de bankbediende wat zou kunnen delen.

Al vrij in het begin gaf Belg (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68528.msg2231098#msg2231098) een duidelijke redenatie waarom het een slecht plan is om vertrouweling of verdachte te delen.

Na wat gesteggel, begint gisteren Robbieazerty (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232454#msg2232454) uiteindelijk met delen van zijn verdachte en vertrouweling. Lucy (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232455#msg2232455) & D*N (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232456#msg2232456) volgen daar in een paar minuten daarna op. Strategische timing van robbieazerty met Lucy & D*N online? Samenwerking van overvallers? Of een overvaller die op een kans springt? Of gewoon drie naïeve gegijzelden? ::rofl::

De witte (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232471#msg2232471) gaat terecht op in dat dit een slecht plan is.

In ieder geval, dit begin zet de daadwerkelijke trend om te delen, waardoor mensen ook gaan delen. Bovendien zet Robbieazerty de trend met topverdachte + vertrouweling. Dit kan de bankbediende in een lastig parket brengen omdat die misschien wel 2 vertrouwelingen wil delen ipv verdachte en vertrouweling. Dit wordt nog benoemd door belg (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232485#msg2232485), en Lucy  (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232490#msg2232490)zegt ja dan vermoorden we toch gewoon die topverdachte en als die dan geen overvaller is dan weten we in ieder geval zeker dat die andere onschuldig is/zijn. In plaats van te denken dan moeten we het plan anders vorm geven (de bankbediende de mogelijkheid geven twee gegijzelden te delen zonder dat het opvalt dat diegene de bankbediende is.) Wat Lucy noemt is dan wel een beetje een verspilling van een lynch. (Overigens is niet alleen Lucy die hierop reageert, maar wel het meest opvallendst in het mogelijk verspillen van een lynch).

Opvallend vind ik dat dan Nieky  (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232497#msg2232497) ineens aangeeft dat het een goed plan is. Om vervolgens de structuur van verdachte + vertrouweling te blijven hanteren.
Brtdm (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232499#msg2232499) benadrukt nog wel dat het niet handig is om de structuur van vertrouweling + verdachte te geven, maar één naam per dag als verdacht of onverdacht.
Er is wat gesteggel, maar Frank spoort aan & Nieky (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232525#msg2232525) deelt weer een verdachte en zet de trend weer voort om te delen (ondanks discussie)

Dan komt belg (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232575#msg2232575) met een overzicht en komt (eindelijk!) het inzicht dat dit misschien toch niet zo'n goed plan was omdat het zo veel info aan de overvallers geeft. En na uitleg van brtdm (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68539.msg2232599#msg2232599) sijpelt dit begrip beter door..



Overigens, wil ik nog even delen. Er staat in de regels dat er zo veel mogelijk in het topic gepost moet worden, dat sluit niet uit dat er niet in privé gepraat mag worden. Wellicht kan de bankbediende zijn vertrouwelingen zelf ook benaderen. (Met zo weinig bijzondere rollen is het natuurlijk wel de vraag of die vertrouweling vervolgens wel de bankbediende vertrouwt...)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: DikkeControleur op 26-01-2020, 10:38:59
Wat ik vreemd vind is dat we na de exit van Molebuster ‘allemaal’ schreven dat we moesten kijken naar ieders gedrag op dag 1 omdat daar wat uit te halen moet zijn.

Toen heb ik een overzicht gemaakt met alle post over op wel/niet op inactieve stemmen.

Daar kon iedere geïnteresseerde een conclusie uit halen.

Het vreemde is dat dat overzicht helemaal niet gebruikt is, op de een of andere manier is de aandacht verlegd naar LdH.

Dat begrijp ik niet. Chaos

Mijn stem gaat vandaag naar dezelfde (deWitte) als 1 van de 4 die in mijn analyse opvielen. MV is ook nog steeds een verdachte van mij op basis van die analyse. Plus dat DeWitte ook in de analyse van Kaaasje stond gisteren.


Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 26-01-2020, 10:43:22

Overigens, wil ik nog even delen. Er staat in de regels dat er zo veel mogelijk in het topic gepost moet worden, dat sluit niet uit dat er niet in privé gepraat mag worden. Wellicht kan de bankbediende zijn vertrouwelingen zelf ook benaderen. (Met zo weinig bijzondere rollen is het natuurlijk wel de vraag of die vertrouweling vervolgens wel de bankbediende vertrouwt...)

Ik ga er eigenlijk vanuit dat privé praten hierover niet mag, behalve door de overvallers onderling dan. Spelleiders, mogen de gegijzelden, met of zonder bijzondere rol, onderling contact hebben? En bijv het stelletje dat door Cupido is bijeengebracht?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 26-01-2020, 10:49:58
Lijkt mij inderdaad tegen de regels. Bovendien is het geen goed plan, omdat alle overvallers ook weten wie gegijzelden zijn. Dus die kunnen dan ook gewoon berichten sturen, met het kleine risico dat dit naar iemand gestuurd wordt met een bijzondere rol.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 26-01-2020, 10:50:18
Ik ben altijd online, dat is geen argument ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 10:52:43
Ik ga er eigenlijk vanuit dat privé praten hierover niet mag, behalve door de overvallers onderling dan. Spelleiders, mogen de gegijzelden, met of zonder bijzondere rol, onderling contact hebben? En bijv het stelletje dat door Cupido is bijeengebracht?

Je mag zeker contact hebben, maat het spel moet zich gewoon niet achter de schermen afspelen. Ook vertel je je rol niet aan iemand anders. Contact mag je dus wel maken, alleen wil ik niet dat alles zo besproken wordt. Maar de discussies bevinden zich vooral in het topic denk ik, ik ben zeer tevreden  ::bravo::

Wat cupido dus zeker niet mag doen; is zeggen hey ik ben cupido. Ik heb jullie gekoppeld.

Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 10:54:31
Wat ik vreemd vind is dat we na de exit van Molebuster ‘allemaal’ schreven dat we moesten kijken naar ieders gedrag op dag 1 omdat daar wat uit te halen moet zijn.

Toen heb ik een overzicht gemaakt met alle post over op wel/niet op inactieve stemmen.

Daar kon iedere geïnteresseerde een conclusie uit halen.

Het vreemde is dat dat overzicht helemaal niet gebruikt is, op de een of andere manier is de aandacht verlegd naar LdH.

Dat begrijp ik niet. Chaos

Mijn stem gaat vandaag naar dezelfde (deWitte) als 1 van de 4 die in mijn analyse opvielen. MV is ook nog steeds een verdachte van mij op basis van die analyse. Plus dat DeWitte ook in de analyse van Kaaasje stond gisteren.

Volgens mij staan veel mensen die wat gepost hebben in de analyse van Kaaasje. En bovendien sta ik in de analyse genoemd als een van de eersten die zegt dat het slechte plan een slecht plan is. Ik denk dat ik DC maar eens goed in de gaten ga houden, hoewel hij nog niet mijn hoofdverdachte is.

Ik vind het namelijk een beetje vreemd dat Swifty aan lijkt te sturen op een soort van zelfmoord/zelfbescherming door telkens de theorie van de verwisselde geld/kluis/uitkijk aan te halen. Daar moet toch iets in zitten:

opties:
- beide zijn slecht en op deze manier probeert Swifty haarzelf of Vermoljoen vertrouwen te laten krijgen voor de rest van het spel
- Swifty is zelf slecht en hoopt door aan te sturen op zelfmoord te bereiken dat ze juist niet gelyncht wordt
- Swifty is goed en denkt/weet dat Vermoljoen slecht is en wil zo dus zorgen dat Vermoljoen het spel verlaat
- mis ik nog iets?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 10:55:32
ik zou juist denken dat je alles hier in het topic wil zien m.u.v. het wolvenoverleg en het koppeltje
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Kaaasje op 26-01-2020, 10:57:09
Lijkt mij inderdaad tegen de regels. Bovendien is het geen goed plan, omdat alle overvallers ook weten wie gegijzelden zijn. Dus die kunnen dan ook gewoon berichten sturen, met het kleine risico dat dit naar iemand gestuurd wordt met een bijzondere rol.
Klopt maar die weten niet wie cupido, dokter ed. is dus dat maakt het wat meer risicovol voor een overvaller. Maar aangezien we weinig speciale rollen hebben, is het minder risicovol voor een overvaller dan als er veel speciale rollen zijn.

Bovendien, als de echte bankbediende dood gaat, en ik ben gecontact door iemand anders die zegt de bankbediende te zijn, dan heb ik een zeer sterk vermoeden wie er wel een overvaller is...

Het wordt ook meer risicovol als het langer duurt omdat ik als ik gecontact ben door de bankbediende ook wel wil weten wie er nog meer gezien worden de nachten daarop volgend. (en wellicht zit daar dan wél een andere rol tussen.)

Maar goed als de bankbediende de dokter, security, oid ziet dan heb je wat meer zekerheid omdat dat moeilijker gokken is voor een overvaller.


Edit: ik ben trouwens wel voorstander van veel in het topic, want het wordt saai als alles achter de schermen gebeurd, dus zeker geen pleidooi om veel achter de schermen te gaan doen ;)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 26-01-2020, 10:57:30
Maar zou de ziener dan wel uit het niets tegen iemand mogen zeggen: 'ik vertrouw die en die niet, maar die absoluut weer wel'?

In dat geval kan de ziener dit soort berichten sturen naar iedereen die hij als gegijzelde gezien heeft. Op het moment dat de ziener sterft, zijn er heel veel personen die dan kunnen denken 'hé, deze persoon heeft mij namen gegeven van wie hij vertrouwd en wie niet'.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 10:58:31
ik zou juist denken dat je alles hier in het topic wil zien m.u.v. het wolvenoverleg en het koppeltje

Wil ik dat dan niet? Ik ben gewoon niet naïef he ;)

Als iedereen zegt dat ze enkel via dit topic contact hebben dan spreekt zowiezo niet iedereen de waarheid. Maar ik denk dat het goed gaat niet?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Kaaasje op 26-01-2020, 11:00:39
Brtdm lijkt me zeker dat ziener dit kan doen ja ::jaja::

Alleen wel zorgen dat dit niet per ongeluk bij een overvaller terecht komt; dus je gaat dit bericht niet sturen naar iemand die je niet gezien hebt.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 26-01-2020, 11:00:47
Ik zie vandaag nog drie forummers in real life, dus ja da gaat niet. Die ga sowieso even goed in de ogen kijken ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 11:01:21
ik zou juist denken dat je alles hier in het topic wil zien m.u.v. het wolvenoverleg en het koppeltje

Het blijft een forumspel he ::)
Ik vind het een goed plan. Mensen die benaderd worden kunnen dan zelf altijd nog besluiten of ze degene die zegt bankbediende te zijn vertrouwen of niet, dan hebben mensen in ieder geval weer iets meer informatie.

Verder eens met DC en D*N dat Mollenvanger verdacht verdrag vertoont, opvallend dat hier weinig op gereageerd wordt? Heeft iemand nog gedachten over Mollenvanger?

Edit: de bankbediende zegt dan natuurlijk niet wie die is, dat was slecht geformuleerd van mij ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 11:01:43
Wil ik dat dan niet? Ik ben gewoon niet naïef he ;)

Als iedereen zegt dat ze enkel via dit topic contact hebben dan spreekt zowiezo niet iedereen de waarheid. Maar ik denk dat het goed gaat niet?

diskwalificeer ze  ::hypocriet::

Nee, natuurlijk gaat het niet lukken om iedereen alleen hier in het topic contact te laten hebben. Zeker niet als mensen elkaar ook irl tegenkomen. Maar ik zou om het spel leuk te houden toch graag hebben dat mensen niet elkaar gaan pm-en of appjes gaan sturen o.i.d. over dit spel
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 11:03:06
Maar zou de ziener dan wel uit het niets tegen iemand mogen zeggen: 'ik vertrouw die en die niet, maar die absoluut weer wel'?

In dat geval kan de ziener dit soort berichten sturen naar iedereen die hij als gegijzelde gezien heeft. Op het moment dat de gegijzelde sterft, zijn er heel veel personen die dan kunnen denken 'hé, deze persoon heeft mij namen gegeven van wie hij vertrouwd en wie niet'.

Maar zelfs al zou de ziener dat doen, dan ga jij ervanuit dat iedereen alles eerlijk op tafel legt. Wat me sterk lijkt  ::rofl::

Er zijn 2 dingen verboden:
- Je rol zeggen
- Een screenshot sturen

Voor de rest moet niet alles achter de schermen gebeuren. Denk niet dat dit nu het geval is. Maar ik zie ook wel aan stemgedrag dat er zeker zaken naast het topic gebeuren hoor  :P
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 11:03:42
Waarom zou niet via pm oid contact hebben het spel nou weer minder leuk maken ???
Het maakt het juist moeilijker voor overvallers, verdacht de witte ::vergroot::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 26-01-2020, 11:04:05
Ik vind het idee heel goed, maar niet helemaal in lijn met het spel.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 11:05:06
In het echte spel kan de ziener ook onopvallend oogcontact maken of fluisteren met iemand hoor, zeker met 30 spelers
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Kaaasje op 26-01-2020, 11:05:32
Ik vind het ook verdacht dat Swifty zo aanslaat op dat plan, de_witte. Eigenlijk vond ik iedereen verdacht die er meteen zo positief op reageerde (waaronder Lucy, Swifty en SpacyColours) omdat ik er nog veel meer haken en ogen aan zie. O.a. het feit dat als het gewoon allemaal door zou lopen volgens het patroon uitkijk - kluis - geld, de hele lijst vanaf Swifty (en dus ook vanaf Bjorn als het patroon weer hersteld is) er anders uit zou hebben gezien. Het heeft dus betrekking op bijna de hele lijst, alleen bij Swifty en Vermoljoen is er nog iets geks aan de hand.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 26-01-2020, 11:05:59
Opzich in een groep van 30 mensen kan je best eens iets in iemands oor fluisteren zonder dat het opvalt, met 10 gaat dat moeilijker, maar nu is het nog wel realistisch naar mijn idee ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 11:08:11
Waarom zou niet via pm oid contact hebben het spel nou weer minder leuk maken ???
Het maakt het juist moeilijker voor overvallers, verdacht de witte ::vergroot::

ja.... alles wat ik zeg is bij jou verdacht, dus dat verbaast me al niks meer dat je dat zegt.

Wellicht maakt het het moeilijker voor overvallers, maar het betekent ook dat lang niet alle informatie op tafel ligt waardoor er veel minder valt af te leiden uit de stemmingen. Bovendien zullen de mensen die besluiten hier niet aan mee te doen (of niet bij betrokken worden) een achterstand en zullen dan dus sneller "verkeerd" stemmen wat kan leiden tot een vroegtijdige exit op basis van verkeerde argumenten
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 26-01-2020, 11:10:02

Ik vind het namelijk een beetje vreemd dat Swifty aan lijkt te sturen op een soort van zelfmoord/zelfbescherming door telkens de theorie van de verwisselde geld/kluis/uitkijk aan te halen. Daar moet toch iets in zitten:

opties:
- beide zijn slecht en op deze manier probeert Swifty haarzelf of Vermoljoen vertrouwen te laten krijgen voor de rest van het spel
- Swifty is zelf slecht en hoopt door aan te sturen op zelfmoord te bereiken dat ze juist niet gelyncht wordt
- Swifty is goed en denkt/weet dat Vermoljoen slecht is en wil zo dus zorgen dat Vermoljoen het spel verlaat
- mis ik nog iets?

Nah, telkens... gisteren 1x gezegd dat het een goeie theorie is, en vandaag aangehaald omdat het vergeten leek te worden.

We zijn niet beiden slecht. Vermoljoen heeft beide keren op mij gestemd om mij te lynchen. Als we beiden slecht zijn was er geen enkele reden voor hem om dat te doen.

Ik weet niet zeker of hij slecht is, ik denk het wel. Maar ik moet wel even eerlijk zeggen dat ik mogelijk verbitterd ben vanwege zijn 2 stemmen op mij.



Ik haal nog even deze post van Spacy aan:

Heb ook een druk weekend; even snel mijn twee centen.

Ik vind de Kaaasje Theorie erg sterk, die wijst dan naar Swifty of Vermoljoen toch? Van die twee verdenk ik Vermoljoen het meest, maar - heel cru - als we Swifty eruit gooien levert dat meer info op uit de eerste stemming.

Dat laatste geldt ook voor mrchipie. Kent iemand hem van buiten dit forumspel om, is hij daar ook zo enthousiast? Ik vind hem gewoon moeilijk te peilen.

Verder ben ik het met D*N eens dat Tim waarschijnlijk is weggestemd omdat het ons weinig info oplevert.

Ik denk dus dat Vermoljoen overvaller is. Maar ik kan er mee leven dat jullie mij lynchen, als je denkt dat dat meer info oplevert. Take one for the team.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 26-01-2020, 11:12:44
Heb je genoeg van het bijlezen van alle berichten Swifty? ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 26-01-2020, 11:13:37
Normaal kunnen wolven natuurlijk ook niet discussiëren met elkaar en een plan maken.
Dus wat dat betreft kan de ziener volgens mij best zijn bevindingen delen met de gegijzelden die die heeft vastgesteld. Hij mag alleen niet zeggen dat hij de ziener is natuurlijk, maar daar komen we waarschijnlijk ooit wel achter.

En volgens mij kunnen dan genoeg mensen informatie bevestigen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 26-01-2020, 11:13:45
Heb je genoeg van het bijlezen van alle berichten Swifty? ::rofl::

Ik was die post van Spacy aan het zoeken en jullie gingen ineens als een gek posten allemaal :P
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Robbieazerty op 26-01-2020, 11:15:59
Ik vind de witte intussen niet meer topverdachte aangezien hij duidelijk heeft gemaakt hoe dat ‘laten we allemaal posten wie we vertrouwen en verdenken’ heel nadelig kan uitwerken.


Aaargh, chaos spel!

Maar intussen wel een andere naam in gedachten door de discussies hier. Alleen ga ik die zoals vorige keer niet noemen omdat het mij ook beter lijkt dat we kunnen zien op wie iedereen stemt, zonder invloeden van anderen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 26-01-2020, 11:16:00
Normaal kunnen wolven natuurlijk ook niet discussiëren met elkaar en een plan maken.
Dus wat dat betreft kan de ziener volgens mij best zijn bevindingen delen met de gegijzelden die die heeft vastgesteld. Hij mag alleen niet zeggen dat hij de ziener is natuurlijk, maar daar komen we waarschijnlijk ooit wel achter.

En volgens mij kunnen dan genoeg mensen informatie bevestigen.


Als de ziener lang genoeg in het spel blijft inderdaad. Voorlopig heeft de ziener er nog maar 2 gezien natuurlijk.
Ik vind het wel een heel goed idee. Wat top dat we ook achter de schermen mogen communiceren :D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 26-01-2020, 11:21:40
Verder eens met DC en D*N dat Mollenvanger verdacht verdrag vertoont, opvallend dat hier weinig op gereageerd wordt? Heeft iemand nog gedachten over Mollenvanger?
Zal ik het anders zelf doen: ik vind die Mollenvanger ook best verdacht  :P ::ok:: Denkt totaal niet mee, reageert niet op vragen, spreekt geen verdenkingen uit, zoekt niet naar hints, stelt geen vragen. Nee ik vertrouw hem ook niet ;)

Of misschien is er geen aanleiding voor sommige mensen mij te verdenken?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 11:27:28
Zal ik het anders zelf doen: ik vind die Mollenvanger ook best verdacht  :P ::ok:: Denkt totaal niet mee, reageert niet op vragen, spreekt geen verdenkingen uit, zoekt niet naar hints, stelt geen vragen. Nee ik vertrouw hem ook niet ;)

Of misschien is er geen aanleiding voor sommige mensen mij te verdenken?

Er staan bij mij inderdaad andere mensen hoger op het lijstje.... Daarnaast word ik zelf steeds aangevallen en dan verwacht men natuurlijk een reactie.... Wellicht dat ik me later in het spel eens op jou ga richten
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 11:28:59
ik heb door deze discussies ook een andere hoofdverdachte gekregen, maar ik hou de witte wel nog in mn hoofd
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 11:33:27
Gaan we nu serieus met z’n allen niet meer zeggen op wie we gaan stemmen? ::rofl::
Puik plan jongens, lijkt me een topidee. Laten we het de overvallers lekker makkelijk maken ::ok::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 26-01-2020, 11:37:58
Laten we inderdaad  nog wel aangeven op wie we gaan stemmen. Of op zijn minst verdacht vinden.

Al moet ik eerlijk zeggen dat ik nog geen idee heb. Swifty is voor mij in ieder geval niet onverdacht en van de_witte ben ik ook nog niet zeker.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 26-01-2020, 11:41:16
Ik ben vrij duidelijk toch? Ik stem op Vermoljoen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 26-01-2020, 11:46:26
Ik ben wakker, moet nog alles bijlezen... maar mijn stem gaat naar Nieky, Lucy, of Jacco.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 11:51:15
hoe het er nu naar uit ziet stem ik op  swifty, vermoljoen of de witte
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 26-01-2020, 11:51:35
Zal ik het anders zelf doen: ik vind die Mollenvanger ook best verdacht  :P ::ok:: Denkt totaal niet mee, reageert niet op vragen, spreekt geen verdenkingen uit, zoekt niet naar hints, stelt geen vragen. Nee ik vertrouw hem ook niet ;)
Ik vind dit best een sterk argument ::jaja:: ::ok::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 26-01-2020, 11:52:39
Mijn stem gaat deze ronde naar of D*N omdat hij weigert zijn stem op LDH te onderbouwen en waarom hij Lawliet verdenkt als ik daar naar vraag, of Lawliet (die nog steeds weinig toevoegt),  of Hautoa (wij houden elkaar in de gaten ;)) en nu ook Lucy (omdat het haar blijkbaar goed uitkomt als mensen mij gaan verdenken). Maar de grootste kanshebber voor mijn stem deze ronde is D*N. 

Ik vind dit best een sterk argument ::jaja:: ::ok::
Zijn we het toch nog eens :P  ::ok::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 11:57:38
Ik merk dat (ongeveer) de helft van de groep hier aardig meedoet met de discussie en de andere helft niet of nauwelijks berichten plaatst.

De groep die meediscussieert zegt allemaal wel iets wat door een ander verdacht wordt gevonden en er zullen ook waarschijnlijk wel wat overvallers tussen zitten, maar ook in de "stillere" groep zullen vast wel wat overvallers zitten die er op deze manier lekker tussendoor aan het fietsen zijn (en alleen zullen opvallen vanwege eventueel vaag stemgedrag)

Gisteren had ik bedacht dat mijn stem naar Jacco zou gaan, maar daar ben ik niet meer zo zeker van. Er hebben zich ondertussen meerdere kandidaten gemeld:

- DC: die mij maar verdacht blijft vinden en verder naar mijn mening niet heel veel bijdraagt aan de discussie
- Vermoljoen: Al vind ik op dit moment de theorie van Kaasje/Swifty nog niet krachtig genoeg denk ik
- mrchipie: Al heeft die vooral op dag 1 vage dingen gedaan
- Lucy: Die het kennelijk op geen enkel punt met me eens is en mij dus verdacht vind..... maar ja Lucy en ik zijn het wel vaker niet eens dus eigenlijk is het niet geheel onlogisch dat we het nu ook niet eens zijn (maar dat kan ook tactiek zijn)
- Daisy en TimvDons: die vrij stil zijn terwijl ze normaal in weerwolfspellen best wel actief meespelen, zeker als ze geen slechterik zijn. Kan overigens ook liggen aan een gebrek aan tijd om online te komen
- Swifty: als ik zou denken dat de theorie van haar onzin is
- Brtdm: die de vorige ronde (net als Jacco en DC) op mij stemde en nu ook alles wat ik zeg verdacht vind

De vierde die op mij stemde (Focus) vind ik naar aanleiding van de discussies hier niet echt verdacht meer

edit: Ik zie nu dat Jacco (weer) op mij wil stemmen. Heb ik nou nog altijd niet genoeg goede dingen gezegd hier? Of is dit een tactiek van een overvaller? Of moet ik het gewoon op Naiviteit gooien?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 11:59:16
@MV Als jij een wolf bent komt het mij wel goed uit als mensen jou gaan verdenken ja :)

Ik vind de mensen die je noemt nou ook niet echt topverdachten ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 11:59:58
Ik merk dat (ongeveer) de helft van de groep hier aardig meedoet met de discussie en de andere helft niet of nauwelijks berichten plaatst.

De groep die meediscussieert zegt allemaal wel iets wat door een ander verdacht wordt gevonden en er zullen ook waarschijnlijk wel wat overvallers tussen zitten, maar ook in de "stillere" groep zullen vast wel wat overvallers zitten die er op deze manier lekker tussendoor aan het fietsen zijn (en alleen zullen opvallen vanwege eventueel vaag stemgedrag)

Gisteren had ik bedacht dat mijn stem naar Jacco zou gaan, maar daar ben ik niet meer zo zeker van. Er hebben zich ondertussen meerdere kandidaten gemeld:

- DC: die mij maar verdacht blijft vinden en verder naar mijn mening niet heel veel bijdraagt aan de discussie
- Vermoljoen: Al vind ik op dit moment de theorie van Kaasje/Swifty nog niet krachtig genoeg denk ik
- mrchipie: Al heeft die vooral op dag 1 vage dingen gedaan
- Lucy: Die het kennelijk op geen enkel punt met me eens is en mij dus verdacht vind..... maar ja Lucy en ik zijn het wel vaker niet eens dus eigenlijk is het niet geheel onlogisch dat we het nu ook niet eens zijn (maar dat kan ook tactiek zijn)
- Daisy en TimvDons: die vrij stil zijn terwijl ze normaal in weerwolfspellen best wel actief meespelen, zeker als ze geen slechterik zijn. Kan overigens ook liggen aan een gebrek aan tijd om online te komen
- Swifty: als ik zou denken dat de theorie van haar onzin is
- Brtdm: die de vorige ronde (net als Jacco en DC) op mij stemde en nu ook alles wat ik zeg verdacht vind

De vierde die op mij stemde (Focus) vind ik naar aanleiding van de discussies hier niet echt verdacht meer

Ik vind veel dingen verdacht maar ben het wel met je eens nu over het ziener verhaal hoor ;D
Ga ook niet op je stemmen nog, je hebt jezelf daarmee enigszins redeemed ::jaja::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 26-01-2020, 12:03:03
De groep die meediscussieert zegt allemaal wel iets wat door een ander verdacht wordt gevonden en er zullen ook waarschijnlijk wel wat overvallers tussen zitten, maar ook in de "stillere" groep zullen vast wel wat overvallers zitten die er op deze manier lekker tussendoor aan het fietsen zijn (en alleen zullen opvallen vanwege eventueel vaag stemgedrag)


Mee eens. Om langer in het spel te zitten loont het dus om je mond te houden. Voor de overvallers is dat belangrijk. Maar voor de ziener en de arts ook. Dus het is wel tricky om vanuit het niets op stillere spelers te stemmen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 26-01-2020, 12:03:26
@MV Als jij een wolf bent komt het mij wel goed uit als mensen jou gaan verdenken ja :)

Ik vind de mensen die je noemt nou ook niet echt topverdachten ::rofl::
Als jij een overvaller bent en een van de mensen die ik noem zijn dat ook, zou ik dat ook zeggen. Maar behoudens mijzelf wie zijn jouw topverdachten dan?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 26-01-2020, 12:05:12

Mee eens. Om langer in het spel te zitten loont het dus om je mond te houden. Voor de overvallers is dat belangrijk. Maar voor de ziener en de arts ook. Dus het is wel tricky om vanuit het niets op stillere spelers te stemmen.
Jup, ik verwacht dat er ook een aantal stille Willies zijn die lachen in hun vuistje. Laat hun maar discussiëren, dan kom ik later wel in het spel opduiken. En juist dan ben je verdacht voor mij als je tegen die tijd gaat meedoen nadat je eerst stiller was.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Daisy op 26-01-2020, 12:10:25
Ik heb echt geen idee wat handig is. Er zijn mensen die andere verdacht vinden, maar ik zou niet weten waar dat op gebaseerd zou moeten zijn. Ik dacht ik doe mee met het lijstje speciaal voor de ziener/bankbediende, maar daar zijn we ook weer vanaf gestapt geloof ik. I'm lost. ::rofl::

@ de_witte Je mag me stil noemen, maar dit spel word bijna alleen maar oveddag gespeeld en sorry, ik ga niet onder werktijd inloggen voor een potje weerwolven (daar heb ik gewoon geen tijd voor). Dus je moet het met mijn bijdragen buiten die tijd doen.
En gisteren lag ik met knallende koppijn op de bank dus stond mijn hoofd er ook niet helemaal naar.
Ik ga maar op gevoel op jou stemmen. Mocht er vanmiddag nog een andere goede suggestie langskomen ben ik wel bereid om te wisselen. ::jaja::

Trouwens zijn genoeg mensen die nog minder gezegd hebben dan ik, een Molduck bijv. Nu is dat niet geheel out-of-character, maar ik zou toch ook van haar iets willen horen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 12:25:24
Jup, ik verwacht dat er ook een aantal stille Willies zijn die lachen in hun vuistje. Laat hun maar discussiëren, dan kom ik later wel in het spel opduiken. En juist dan ben je verdacht voor mij als je tegen die tijd gaat meedoen nadat je eerst stiller was.
daarom vond ik het ook zo raar dat iedereen gelijk mij verdacht op dag 1 aangezien ik echt super veel zei ::rofl::

de_witte denk dat je nu beetje mensen verdacht gaat maken die grote deels niet verdacht zijn. om niet op hem te stemmen denk, maar ga voor nu niet op jou stemmen denk.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: DikkeControleur op 26-01-2020, 12:40:26
Ik zou graag alles nog willen analyseren wat er allemaal gezegd is. Vooral om te begrijpen mbt LdH maar ook andere discussies.
Maar ik heb er te weinig tijd voor, en het aantal pagina’s nodigt ook niet uit om doorheen te kammen.

Neemt niet weg dat ik hoop dat iemand anders een dergelijke analyse cq samenvatting wil maken. Al is t maar als chaosbestrijding en fact finding.

Overigens vind ik bovenstaande idee over stille wolven die al dit gepost wel prima vinden goed. Dat zou een slimme tactiek zijn.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 26-01-2020, 12:47:19
Jann, Molduck, ennasil en SanderFMC zijn het meest inactief en zoals hier al werd genoemd kan dit natuurlijk een tactiek zijn van de overvallers, want hoe actiever je bent, hoe groter de kans dat je eruit word gestemd. Dus aan jullie 4 de vraag: wat is de reden dat jullie niet zoveel zeggen? Dat kan natuurlijk gewoon omdat je het druk hebt thuis maar misschien is het een tactiek... Ik ben benieuwd.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 12:47:35
Als jij een overvaller bent en een van de mensen die ik noem zijn dat ook, zou ik dat ook zeggen. Maar behoudens mijzelf wie zijn jouw topverdachten dan?

Ja dat is waar, maar naar mijn idee wordt bv Dennis door bijna niemand verdacht, vandaar

Ik verdenk MV, Swifty/Vermoljoen, Jacco en Molduck nu het meest
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 26-01-2020, 12:48:22
Ja dat is waar, maar naar mijn idee wordt bv Dennis door bijna niemand verdacht, vandaar

Ik verdenk MV, Swifty/Vermoljoen, Jacco en Molduck nu het meest
Mag ik vragen waarom je mij verdenkt?  :)
En waarom je Molduck verdenkt, want ennasil bijvoorbeeld zegt net zo weinig (als dat de reden is dat je haar verdenkt)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 26-01-2020, 12:57:16
Ja dat is waar, maar naar mijn idee wordt bv Dennis door bijna niemand verdacht, vandaar

Is ook alleen zo'n typische "OH je verdenkt mij? DAN VERDENK IK JOU"! MWUAHAHA

(https://media1.tenor.com/images/a631f49cc4d0aee9a49cec13b7eafd26/tenor.gif?itemid=3542373)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 13:00:33
Is ook alleen zo'n typische "OH je verdenkt mij? DAN VERDENK IK JOU"! MWUAHAHA
dit deed de witte dus ook net. meerdere wel hoor ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 26-01-2020, 13:00:39
Ik zit er vooral over te denken om op de_witte, Swifty of MV te stemmen. Ik heb nog wel meer verdachten, maar dat wordt dan waarschijnlijk een solo-stem en dat heeft weinig nut.

Het enige rare is, als een van hen een overvaller is, zou ik verwachten dat de verdachten die ze zelf noemen een van de andere hoofdverdachten is. Maar ze noemen allemaal namen die ik zelf nog niet erg logisch vind en waar ik me vanaf vraag of je op dit moment genoeg medestanders kan vinden.
Dus of ze zijn allemaal overvallers, maar dat kan ik me dan bijna ook weer niet voorstellen, of.. ja, of wat eigenlijk??

de_witte vind ik in ieder geval nog wel lekker kritisch en niet al te meegaand met anderen. En ik denk dat het goed is om zo iemand nog even er in te houden. Met wat wantrouwen, dat wel. Swifty begrijp ik ook nog niet altijd even goed, ik denk dat bij haar iets makkelijker linkjes te maken zijn als we haar rol weten, dus mogelijk mijn stem. En MV voegt volgens mij weer totaal niks toe. Al 3x een solo-stem uitgebracht en maakt niet echt logische keuzes. Alleen vanwege de verwarring zou ik al bijna op hem stemmen.

Verdere zij-verdachten zijn voor mij op dit moment:
Nieky, B&W en Lama. Maar bij hen wil ik nog geen risico lopen om een verkeerde eruit te sturen. Nog niet zoveel van gezien om conclusies te kunnen trekken bij het kennen van hun rol.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 26-01-2020, 13:02:44
Ja dat is waar, maar naar mijn idee wordt bv Dennis door bijna niemand verdacht, vandaar

Ik verdenk MV, Swifty/Vermoljoen, Jacco en Molduck nu het meest
Nee, snap ik. Maar in tegenstelling tot jou geeft hij geen antwoord op mijn vragen (ik val in herhaling ik weet het en ik hou erover op) en dat vind ik raar.

Is ook alleen zo'n typische "OH je verdenkt mij? DAN VERDENK IK JOU"! MWUAHAHA

(https://media1.tenor.com/images/a631f49cc4d0aee9a49cec13b7eafd26/tenor.gif?itemid=3542373)
Vertel dan eens waarom je op LDH stemde... volgens Kaaasje haar overzicht is dat niet duidelijk...

Ik heb nog proberen bij elkaar te zetten, wie sprong nou op de LHD-wagen en wie verdachte hem zelf?

(voor mij) onbekend 
- D*N
Je verwijt mij raar stemgedrag, maar zelf leg je niet uit waarom je op LDH hebt gestemd... of sprong je lekker makkelijk mee met de rest?

Vinden anderen dat niet raar dan? (wel typisch dat D*N en ik in een discussie belanden btw :P) ik onderbouw mijn keuzes wel, maar stel ik een tegenvraag hoor ik de krekels...
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 26-01-2020, 13:22:26
Mensen die op MV gaan stemmen vind ik nu al verdacht, hij doet juist echt niets verdachts  ???
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 26-01-2020, 13:29:50
Mensen die op MV gaan stemmen vind ik nu al verdacht, hij doet juist echt niets verdachts  ???
Wat jij nu zegt vind ik verdacht, nu zeg je eigenlijk: als je op MV stemt ga ik op je stemmen want dan ben je verdacht. Zo probeer je ervoor te zorgen dat er minder mensen op MV stemmen... Als MV een overvaller blijkt te zijn zal Frank dat denk ik ook zijn  ::vergroot::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 26-01-2020, 13:37:22
als je op MV stemt ga ik op je stemmen want dan ben je verdacht.
Waar zeg ik dit  ??? Ik zeg nergens dat ik dan op je ga stemmen, ik zeg alleen dat ik geen reden zie om op MV te stemmen en dus niet snap dat mensen dat misschien zullen gaan doen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 26-01-2020, 13:42:08
Waar zeg ik dit  ??? Ik zeg nergens dat ik dan op je ga stemmen, ik zeg alleen dat ik geen reden zie om op MV te stemmen en dus niet snap dat mensen dat misschien zullen gaan doen.
Je zegt dat je ze dan verdacht vindt. En als ze verdacht zijn ga je er op stemmen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 26-01-2020, 13:45:00
Mensen die op MV gaan stemmen vind ik nu al verdacht, hij doet juist echt niets verdachts  ???
Ik heb toch echt een duidelijk argument gegeven? Jouw verdachten zijn een stuk vager, dus begin dat eerst maar te onderbouwen  ::)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 13:49:12
Mag ik vragen waarom je mij verdenkt?  :)
En waarom je Molduck verdenkt, want ennasil bijvoorbeeld zegt net zo weinig (als dat de reden is dat je haar verdenkt)

Ja hoor dat mag je vragen ;D
Ik zal zelfs antwoord geven!

Ik verdenk jou omdat ik hier en daar wat dingen gelezen heb die mensen over jou zijn opgevallen en dat vond ik wel interessant. Maar je bent nog niet zo verdacht dat ik op je ga stemmen hoor don’t worry ::hug::

Ik verdenk Molduck omdat ik haar een beetje ken en bv de Hey mamma hint goed op haar zou kunnen slaan, maar ook hiervoor geldt dat het nog maar een vage verdenking is dus ze gaat nog geen stem krijgen

Maar ja iemand vroeg me om namen te noemen dus dat deed ik maar ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Chardo op 26-01-2020, 14:10:52
Ik vertrouw jullie allemaal eigenlijk.  ::bravo::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 26-01-2020, 14:26:18
Ik heb toch echt een duidelijk argument gegeven? Jouw verdachten zijn een stuk vager, dus begin dat eerst maar te onderbouwen  ::)
Ja, dat het vaag is dat hij zonder duidelijke reden zomaar op iemand stemt. Vind ik geen goed argument, hij heeft het duidelijk uitgelegd en ik begrijp de redenatie.

En ik heb serieus al 3 keer uitgelegd waarom ik Jacco verdenk, en heb ook al een heel betoog gehouden over stemmen op Lucy en Nieky  ??? dus ik hoef niets uit te leggen  :-*
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Mollenmania op 26-01-2020, 14:35:51
Ja hoor dat mag je vragen ;D
Ik zal zelfs antwoord geven!

Ik verdenk jou omdat ik hier en daar wat dingen gelezen heb die mensen over jou zijn opgevallen en dat vond ik wel interessant. Maar je bent nog niet zo verdacht dat ik op je ga stemmen hoor don’t worry ::hug::

Ik verdenk Molduck omdat ik haar een beetje ken en bv de Hey mamma hint goed op haar zou kunnen slaan, maar ook hiervoor geldt dat het nog maar een vage verdenking is dus ze gaat nog geen stem krijgen

Maar ja iemand vroeg me om namen te noemen dus dat deed ik maar ;D

Wauw wat een fantastisch antwoord. “Anderen” zeggen “iets” over jou en dus vind ik je verdacht. Wtf? Wat dan en waar, wie zeiden dat. Waarom vind je dat verdacht etc, en dan zeggen je krijgt geen stem hoor bah mag ik een teiltje?

het valt mij enorm op dat je constant met anderen meeloopt, vooral de connectie tussen jou en D*N is opvallend. Je vraagt hem waarop hij wil stemmen bij lynch 1. Hij verdenkt MV en daarna ben jij het er mee eens. Waarom vertrouw je hem zo erg? En waarom probeer je mensen op MV mee te krijgen. Het voelt onwijs aan als een lynchtarget naar voren te duwen, waar iedereen weer lekker op mee kan springen.


Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 26-01-2020, 14:38:57
Daar gaan we weer met de Lucy & D*N zijn een gevaarlijk duo complottheorieën... *Zucht heel diep*
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 26-01-2020, 14:40:49
Viel mij ook al op Mollenmania. Goed dat je het aankaart  ::ok::

@D*N Niet gevaarlijk, maar het wordt nu wel een beetje irritant dat jullie elkaar al 4 dagen constant verdedigen en zowat niet afzonderlijk kunnen beslissen.  ::)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Mollenmania op 26-01-2020, 14:43:58
Daar gaan we weer met de Lucy & D*N zijn een gevaarlijk duo complottheorieën... *Zucht heel diep*

Uhm nee ik reageer gewoon op wat er in dit spel gebeurt. Ik kan er ook niks aan doen dat zij jou onwijs loopt te vertrouwen en achterna te lopen zonder aanleiding.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 15:04:04
Lol wat een onzin ::rofl::
Ik heb volgens mij ook zat dingen gezegd die niets met Dennis te maken hebben en zeker ook zelf dingen aangedragen dus ik stel voor dat jullie je valse beschuldigingen lekker voor je houden ::)
Achternalopen pff ::rofl::

Jullie zijn het anders met z’n tweeen ook de hele tijd met elkaar eens, maar dat is toch ook niet raar? Als iemand dingen zegt die jij ook vindt dan krijg je dat 🤷🏻‍♀️
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: SpacyColours op 26-01-2020, 15:30:11
Ik heb blanco gestemd.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: DikkeControleur op 26-01-2020, 15:31:42
Ik heb blanco gestemd.

Huh waarom?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Vermoljoen op 26-01-2020, 15:36:53
Ik heb net alles bijgelezen.
Als ik het goed begrijp ben ik dus verdacht wegens een mogelijke hint? Ik vind de hint eerlijk gezegd niet krachtig genoeg, ook als die niet op mij zou slaan. Toevallig slaat de hint ook op Swifty, dus dat kan een extra reden zijn om op haar te stemmen, maar voor mij is dat het niet.
Ik ga waarschijnlijk nog eens op Swifty stemmen. De 'vibes' die ik bij haar voel, zijn nog steeds niet veranderd en ik blijf erbij dat ik een heel goed gevoel bij haar heb als overvaller.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: TimvDons op 26-01-2020, 15:45:51
Gisteren geen tijd gehad vanwege voetbal en werk. Jullie zijn weer aardig actief geweest ::bravo::

Ik heb blanco gestemd.

Om hier gelijk op te reageren. Waarom zou je blanco stemmen? Dat is in mijn optiek het meest nutteloze wat er is en helpt in mijn optiek de overvallers alleen maar in het zadel. Die hebben dus meer kans dat er een gegijzelde uitgaat (hoewel met 30 personen dat nog iets te verwaarlozen is, maar toch).
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: belg op 26-01-2020, 15:47:14
Ik heb blanco gestemd.

Misschien bedoelt hij de_witte  ;D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: DikkeControleur op 26-01-2020, 15:48:12
Misschien bedoelt hij de_witte  ;D
::rofl:: ::jaja::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: SpacyColours op 26-01-2020, 15:50:49
http://www.youtube.com/watch?v=5ZpqqFbsmLI

de_witte inderdaad.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: TimvDons op 26-01-2020, 15:51:06
Misschien bedoelt hij de_witte  ;D

 ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Vermoljoen op 26-01-2020, 15:51:24
Misschien bedoelt hij de_witte  ;D
::rofl:: ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: B&W op 26-01-2020, 15:58:35
Hoi, ik merk dat mijn activiteit hier ook meer en meer omlaag gaat. Ik heb een beetje moeite met alles bijhouden, onthouden en conclusies trekken. Ik wil alles nog één keer helemaal langsgaan en een goed verdachtenlijstje bijhouden voordat ik weer goed mee ga posten. Anders zeg ik dingen die toch nergens op slaan en tot die tijd heb ik liever iets minder bijdrage dan een slechte bijdrage. Ik hoop voor de deadline weer helemaal bij te zijn ::ok::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Mollenmania op 26-01-2020, 16:12:54
Ik ga ook op Swifty stemmen, ik
vond haar dag 1 al verdacht en dat is niet beter geworden. De stelligheid dat die theorie van Kaaasje klopt is idd vrij verdacht. Daarnaast is ze 1 van de mensen die op Molebuster en Ldh heeft meegelopen. Ik acht de kans groot dat overvallers hun medeovervaller Molebuster hebben geofferd. Hij was inactief en deed ook niks om actief te worden, zijn stem op Bjorn geeft imo duidelijk aan dat hij zich al neergelegd had bij dat hij dood zou gaan. In dit geval als overvaller heel handig om op hem te stemmen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lama1997 op 26-01-2020, 16:16:51
Jeeeeeej, eindelijk alles bijgelezen ::bravo::

Maar tjemig, ondanks zoveel pagina's is er echt bijzonder weinig inhoudelijks gezegd. Inderdaad een hoog gehalte 'Verdenk jij mij, dan verdenk ik jou. Lekker puh!'.

Ik ga nog even wat dingen naast elkaar leggen. Ik vind de theorie van Kaaasje net te toevallig. Hier moet iets mee aan de hand zijn  ::jaja:: Vermoljoen en Swifty hierdoor erg verdacht. Ik heb al eerder verdenkingen richting Swifty geuit op dag 1 volgens mij. Dus dit neem ik wel mee.

Daarnaast wil ik toch kijken wie er vrij laat op MB stemde (stille stem) en wie uiteindelijk meeging in de stem op LdH. Het lijkt me sterk dat een overvaller als eerste LdH zou opperen. Dat zou wel heel brutaal zijn. Ik kom hier nog op terug  ::vergroot::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lama1997 op 26-01-2020, 16:17:20
Ik ga ook op Swifty stemmen, ik
vond haar dag 1 al verdacht en dat is niet beter geworden. De stelligheid dat die theorie van Kaaasje klopt is idd vrij verdacht. Daarnaast is ze 1 van de mensen die op Molebuster en Ldh heeft meegelopen. Ik acht de kans groot dat overvallers hun medeovervaller Molebuster hebben geofferd. Hij was inactief en deed ook niks om actief te worden, zijn stem op Bjorn geeft imo duidelijk aan dat hij zich al neergelegd had bij dat hij dood zou gaan. In dit geval als overvaller heel handig om op hem te stemmen.
Lekker bezig maatje, je hebt het werk al voor me gedaan  ::bravo:: ::bravo::

We denken weer synchroon, net als 2 jaar geleden :D
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Robbieazerty op 26-01-2020, 16:32:15
Ik ga lekker m'n eigen ding doen, maar mijn keuze is intussen extra ondersteund.
Ik vond DC's eerdere post over hoe inactievere mensen toch ineens wel met de meerderheid van de mensen meestemmen en dat ze mogelijk via een apart wolvengesprek geïnformeerd waren best interessant.

Ik had toen dit overzichtje (https://www.realitynet.org/forum/?topic=68534.msg2231915#msg2231915) gemaakt. Als ik op dezelfde manier verder denk vanuit dat lijstje, blijft er maar één persoon over die ook toevallig in de meerderheid op ldh ging. En dat is molduck.

Daar bovenop komen nog enkele hints die naar haar wijzen. Ik heb eerder gepost die hints niks te vinden omdat ze naar iedereen kunnen verwijzen mits wat fantasie. Eén hint gaat mij nog steeds niet overtuigen, maar iemand wees me al op 2 of 3 hints... Dan kan het bijna geen toeval meer zijn.

Dus mijn stem gaat naar molduck.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lama1997 op 26-01-2020, 16:44:51
Hey Mama trouwens linken aan Molduck snap ik wel. Maar lijkt mij veel te makkelijk...
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 17:14:01
15/30 stemmen zijn binnen  ::ok::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lama1997 op 26-01-2020, 17:16:47
En wat betreft de discussie over het wel of niet noemen van je verdachten.
Op een gegeven moment moet je toch informatie geven, om daar later in het spel weer informatie uit te kunnen halen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 26-01-2020, 17:21:36
Ik vind het echt chaos van hier tot Tokio en denk dat het een goed plan is om in de volgende ronde wat overzichtjes te gaan maken zoals DC eerder al heeft gemaakt. Op deze manier gaan we er niet komen, iedereen stemt op iemand anders en niemand luistert naar elkaar en het is indd vooral "jij verdenkt mij, dus ik jou ook".
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: belg op 26-01-2020, 17:21:54
Mee eens. Om langer in het spel te zitten loont het dus om je mond te houden. Voor de overvallers is dat belangrijk. Maar voor de ziener en de arts ook. Dus het is wel tricky om vanuit het niets op stillere spelers te stemmen.

Het argument van Swifty valt te begrijpen. Dat het net Swifty is die dit expliciet aankaart, doet verder niet ter zake. Ik wil graag even doorgaan op het argument zelf.

Op dag 1 is er een stillere speler weggestemd. Toen was dat blijkbaar geen risico. Toen was het "leuker voor het spel om met actieve mensen door te gaan". In eerste instantie ging het (terecht) over DC en MoleBuster die niet gestemd hadden. Het is vooral DC die geviseerd wordt, tot hij na ongeveer 5 dagen forum-afwezigheid opduikt. De aandacht gaat naar MoleBuster en hij blijft de "inactieveling" zelfs nadat hij iets gepost heeft. MoleBuster wordt met (te?) overtuigende meerderheid weggestemd, en hoera: het is een overvaller.

Vandaag is het spel bijna een week bezig, 4 mensen hebben quasi niets gezegd: Jann, Molduck, Sander en Ennasil. Waar is het credo "leuker voor het spel om met actieve mensen door te gaan" gebleven?

Ik opper niet om die mensen eruit te stemmen, want het argument van Swifty valt te begrijpen. Het verbaast me gewoon dat die discussie enkel op dag 1 relevant was. En dat het dan toevallig een goed resultaat heeft opgeleverd.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Nieky op 26-01-2020, 17:26:53
De witte vertrouw ik redelijk
Mollenvanger krijgt voordeel vd twijfel
Swifty wil ik meer van zien maar is wel verdacht.
Ik ga voor een inactief iemand. In dit geval molduck
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lama1997 op 26-01-2020, 17:39:24
Ik vind het echt chaos van hier tot Tokio en denk dat het een goed plan is om in de volgende ronde wat overzichtjes te gaan maken zoals DC eerder al heeft gemaakt. Op deze manier gaan we er niet komen, iedereen stemt op iemand anders en niemand luistert naar elkaar en het is indd vooral "jij verdenkt mij, dus ik jou ook".
Ja er is zo veel chaos dat ik een beetje mijn eigen plan trek wa betreft stemmen. Ik neem daarin de theorieën van anderen die ik interessant vind mee.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 26-01-2020, 17:46:12
Het argument van Swifty valt te begrijpen. Dat het net Swifty is die dit expliciet aankaart, doet verder niet ter zake. Ik wil graag even doorgaan op het argument zelf.

Op dag 1 is er een stillere speler weggestemd. Toen was dat blijkbaar geen risico. Toen was het "leuker voor het spel om met actieve mensen door te gaan". In eerste instantie ging het (terecht) over DC en MoleBuster die niet gestemd hadden. Het is vooral DC die geviseerd wordt, tot hij na ongeveer 5 dagen forum-afwezigheid opduikt. De aandacht gaat naar MoleBuster en hij blijft de "inactieveling" zelfs nadat hij iets gepost heeft. MoleBuster wordt met (te?) overtuigende meerderheid weggestemd, en hoera: het is een overvaller.

Vandaag is het spel bijna een week bezig, 4 mensen hebben quasi niets gezegd: Jann, Molduck, Sander en Ennasil. Waar is het credo "leuker voor het spel om met actieve mensen door te gaan" gebleven?

Ik opper niet om die mensen eruit te stemmen, want het argument van Swifty valt te begrijpen. Het verbaast me gewoon dat die discussie enkel op dag 1 relevant was. En dat het dan toevallig een goed resultaat heeft opgeleverd.


Ik bedacht me net wel dat het voor de ziener niet de beste tactiek is, zo stil mogelijk meespelen. Ik mag hopen dat de ziener wel eea post over wie wel of niet te vertrouwen is, zodat we dat weten als de ziener dood gaat. Wat betreft de arts ligt dat mogelijk anders. Ik acht de kans dus een stuk groter dat stille mensen overvaller zijn dan ziener.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 17:57:06
Ik weet nog niet wie ik ga stemmen....
Waarschijnlijk op iemand die mij er koste wat kost uit wil hebben  ::ohno::, hoewel het voor mezelf misschien beter is om dat niet te doen en mee te stemmen op iemand die ook onder vuur ligt
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Swifty op 26-01-2020, 18:40:17
Ik wil nog even een en ander zeggen wat mij is opgevallen, voordat ik straks mogelijk uit het spel lig. In de hoop dat jullie mijn posts nog gaan analyseren na mijn dood.



Ik geef toe dat de opmerking dat Daisy en ik tegen zonlicht kunnen erg voor de hand lag, maar Hey Mama aan Molduck koppelen (of Ten Feet Tall aan Nieky of L Lawiet, die volgens het verhaal allebei erg groot zijn) is ongeveer net zo makkelijk. Het feit dat Bjorrn en Lucy geen koppel waren geeft al aan dat we niet zo vreselijk eenvoudig conclusies moeten trekken nav de teksten van de spelleiders.
Mocht het wel zo eenvoudig zijn: De_witte slaapt blijkbaar 's nachts niet (zonder teddybeer) en MV droomt wel weg (van voetbal).
Maar zoals eerder vandaag gezegd: ik ben geen malloot, ik ben erg slecht met hints.


Ik verwacht dat er wel iets is met de inschrijflijst, aangezien die lijst vandaag herhaald wordt, inclusief de nummertjes voor onze namen. En simpelweg de namen en de nummers van afgevallenen eruit verwijderd.
Ik vind de theorie van Kaasje dus aannemelijk maar mogelijk zit er toch iets anders achter.

Zouden de rollen echt geloot zijn nadat de inschrijvingen bekend waren, of zouden de spelleiders vooraf getallen hebben bepaald mbt de rollen? Of zouden de rollen gekozen zijn nav de personen?
Als vooraf is gezegd nr 8 krijgt die rol, nr 11 die rol, etc. dan zou bij de laatste 9 rollen geen cupido, heks, ziener, jager meer zijn (aangezien ze hoopten op 25 deelnemers, het aantal wolven zou worden vastgesteld nav het aantal inschrijvingen, bij minder dan 25 deelnemers zouden er speciale rollen kunnen wegvallen.



Let er ook op dat er nog een theorie was dat in ieder groepje in principe een overvaller zit, om de anderen in de gaten te kunnen houden. Groepjes die tot dusverre in het verhaal zijn gevormd:

Dag 0:
Uitkijk: Kaaasje, Molduck, Miek1999, Bjorrn, TimvDons, Nieky, Tim579, Molebuster, L Lawliet, Hautoa en Ennasil.
Kluis: Belg, D*N, Vermoljoen, LdHmolletje, Jann, Jacco, SanderFMC, Dikke Controleur, Linus, Focus en Mollenmania.
Geld: De_witte, Mrchipie, Lama1997, Robbieazerty, Daisy, B&W, SpacyColours, Lucy, Swifty, MV en FrankLapidus.

Dag 1:
Swifty en Daisy brengen dode Bjorrn naar buiten onder dekking van Mrchipie, Hautoa en B&W.
Molebuster werd door Jacco en SanderFMC, gevold door Ennasil, Dikke Controleur en Tim579 weggebracht.

Dag 2:
LdH werd door Molduck, SanderFMC en Hautoa verbrand.

De mensen die niet actief lijken mee te spelen zijn Ennasil, Jann, Molduck en SanderFMC. Drie van hen zitten in een groepje op dag 1 en/of dag 2.

Wat mij betreft ook opvallend in de tekst van dag 4: Linus gaat moppentappen en Hey Mamma zingen, en dan staat er: Ennasil , Robbieazerty en Vermoljoen begonnen spontaan te dansen. D*N en L Lawliet waren ook door het dolle heen met dit geweldige intermezzo. Waarom zijn deze mensen zo uitbundig, waarom zouden nou juist deze namen genoemd worden?


Tot slot nog een oproep aan de ziener: benader per pm de gegijzelden die je gezien hebt en meldt hen de overvallers die je zag. Zij kunnen dan de overvallers die je hebt gezien laten wegstemmen door dat hier in de groep te gooien.
En een oproep aan goeie mensen die door de ziener zijn gezien en benaderd: bedenk dat je als gegijzelde wint als alle overvallers dood zijn, ook als je zelf dood bent (want alle gegijzelden winnen dan). Bescherm de ziener door de overvallers die hij gezien heeft hier ter discussie te stellen, zodat zij weggestemd gaan worden, zelfs als dat betekent dat jij snel door die overvallers gedood zult worden. Je wint dit spel als team, het is jammer als teamgenoten onnodig geofferd worden doordat jij zo nodig zo lang mogelijk in het spel wilt blijven en daarom info voor je team achter houdt. Het is belangrijker dat de ziener lang in het spel blijft dan iedere willekeurige gegijzelde zonder extra rol.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: JaccoS op 26-01-2020, 18:41:01
Vandaag is het spel bijna een week bezig, 4 mensen hebben quasi niets gezegd: Jann, Molduck, Sander en Ennasil. Waar is het credo "leuker voor het spel om met actieve mensen door te gaan" gebleven?
Hier dacht ik ook aan, maar de overvallers vermoorden waarschijnlijk mensen die niet verdacht zijn. Sander en ennasil word door niemand verdacht volgens mij en hebben dus een grote kans om vermoord te worden. Daarom wil ik mijn stem niet 'verspillen' aan mensen die toch wel worden vermoord   :)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Mollenmania op 26-01-2020, 18:43:04
Lol wat een onzin ::rofl::
Ik heb volgens mij ook zat dingen gezegd die niets met Dennis te maken hebben en zeker ook zelf dingen aangedragen dus ik stel voor dat jullie je valse beschuldigingen lekker voor je houden ::)
Achternalopen pff ::rofl::

Jullie zijn het anders met z’n tweeen ook de hele tijd met elkaar eens, maar dat is toch ook niet raar? Als iemand dingen zegt die jij ook vindt dan krijg je dat 🤷🏻‍♀️

Speciaal voor jou zet ik het even op een rijtje.

Dennie op wie wil je stemmen dan? Wie is er volgens jou het minst actief?

Random D*N vragen wat hij vindt.

@Den ik ben t wel eens met Molebuster om het spel voor iedereen leuker te maken. Alle random accusations aside weten we toch nog eigenlijk niets

Achterna lopen

Eens met Dennie dat mensen die per se niet een inactief persoon weg wilden hebben verdacht zijn ::jaja::

Achterna lopen

Ik ben het wel met Nieky eens dat LdH raar doet. Hij komt ook anders op me over dan tijdens andere forumspellen.

Achterna lopen

Nou Dennie zeg eens iets nuttigs dan ;D

Random D*N vertrouwen en vragen wat hij vindt

Verder eens met DC en D*N dat Mollenvanger verdacht verdrag vertoont, opvallend dat hier weinig op gereageerd wordt? Heeft iemand nog gedachten over Mollenvanger?

Achterna lopen en de groep sturen naar MV

Dan een hele verdachte quote:

Maakt toch niet uit? Als de ziener dood gaat en gezegd heeft wie hij wel en niet vertrouwt kunnen we met een beetje meer kennis degene die hij niet vertrouwde lynchen. Blijkt dat een burger te zijn hebben we zekerheid dat degene die de ziener als wel betrouwbaar noemde ook echt betrouwbaar is. Als het een wolf is hebben we een wolf minder. Win win situatie lijkt me

Dit is niet een win win situatie. Mocht de ziener geen overvaller gezien hebben lynch je unaniem een gegijzelde (=gegijzelde minder en geen informatie op basis van stemming). Overvallers stemmen degene weg die we op basis van de zienerinfo konden vertrouwen en je hebt er dus niks aan gehad, alleen maar gegijzelden verloren voor niks. Strak plan Lucy.

Verder staat de witte niet meer bij je verdachten omdat hij het eens was dat het zienerplan niet goed is. Dus als overvaller hoef je bij jou 1 ding te zeggen waar je het mee eens bent en hij verdwijnt uit je verdachten.

Al je verdachten baseer je op meningen van anderen. En tegen bijna iedereen die je verdenkt zeg je “ik ga niet op je stemmen hoor” wat onwijs overkomt als iemand paaien en vriendjes willen blijven. De enige verdenking waar ik het mee eens ben is Swifty. Eerst verdacht je trouwens Swifty en nu zet je Swifty / Vermoljoen. Wil je nog switchen naar Vermoljoen als die kans zich voordoet?

Wat bedoel je eigenlijk met “Ik ken molduck”? Ik ken haar ook en ze doet niet anders dan normaal. Weinig posten deed ze altijd.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 26-01-2020, 18:45:00
Dank voor de tips en evt. hints Swifty  ::hug::

Mijn stem gaat naar Jacco, Nieky of Lucy.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 18:59:42
Nog een uurtje en er ontbreken nog 7 stemmen
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: DikkeControleur op 26-01-2020, 19:02:24
 ::bravo::
MM chapeau. Ik hou van zo’n inhoudelijk sterke post. Je fileert Lucy fraai.
 ::joehoe::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 19:03:51
aaaaah weet het gewoon niet meer nu ::rofl::
ik denk dat ik toch voor swifty ga ::bravo::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: FrankLapidus op 26-01-2020, 19:06:02
 ::love:: Mollenmania  ::bravo::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: DikkeControleur op 26-01-2020, 19:11:03
Ik zou bijna switchen naar Swifty  .
Gewoon om te weten of ze goed of slecht is. Want dan zou een analyse van wat er tegen en over haar gezegd is best veel informatie opleveren.
Toch blijf ik bij mijn ingestuurde stem omdat ik best arrogant ben en in mijn eigen keuze geloof 🤔

Het wordt denk ik sowieso een goede uitslag om verder mee te komen morgen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brent op 26-01-2020, 19:22:19
Tot slot nog een oproep aan de ziener: benader per pm de gegijzelden die je gezien hebt en meldt hen de overvallers die je zag. Zij kunnen dan de overvallers die je hebt gezien laten wegstemmen door dat hier in de groep te gooien.
Mag dit wel? Hadden de spelleiders gisteren niet gezegd dat het spel zich in het topic moest plaatsvinden?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: SpacyColours op 26-01-2020, 19:29:00
Let er ook op dat er nog een theorie was dat in ieder groepje in principe een overvaller zit, om de anderen in de gaten te kunnen houden. Groepjes die tot dusverre in het verhaal zijn gevormd:

Dag 0:
Uitkijk: Kaaasje, Molduck, Miek1999, Bjorrn, TimvDons, Nieky, Tim579, Molebuster, L Lawliet, Hautoa en Ennasil.
Kluis: Belg, D*N, Vermoljoen, LdHmolletje, Jann, Jacco, SanderFMC, Dikke Controleur, Linus, Focus en Mollenmania.
Geld: De_witte, Mrchipie, Lama1997, Robbieazerty, Daisy, B&W, SpacyColours, Lucy, Swifty, MV en FrankLapidus.
Een mogelijke hint die mij wel opviel, maar volgens mij nog niet is besproken, was deze:

Citaat
Er stonden 50 worsten verpakt voor de ingang van de ECB! Voor de personen die het geld aan het drukken waren, waren er zelfs 2 worsten per persoon omdat de targets makkelijk behaald werden, puik werk! Even leken alle zorgen vergeten..

Waarom twee worsten voor de mensen die geld raapten?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 19:31:04
Omdat je honger krijgt als je in de drukkerij werkt.....

Maar de verdeling is 2-1-1 qua worsten... Dus wat zou die hint betekenen volgens jou?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 19:35:35
Waarom twee worsten voor de mensen die geld raapten?
ja sorry had gewoon honger oke... ::schaam::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 19:37:23
Nog altijd 5 stemmen nodig, een 2-daagse deadline helpt niet, integendeel  :-X
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 19:39:55
Ik ben blij dat het meteen achternalopen heet als je het met iemand eens bent ::ok::

Dus dan loopt Frank achter Mollenmania aan toch? En Focus achter Frank? Goed punt hoor!

Ook lekker quotes out of context halen, dit slaat natuurlijk nergens op ::) Maar het is goed hoor jongens stem maar op mij, dan zullen we als ik straks dood ben nog wel zien wie er ineens verdacht overkomen ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: SpacyColours op 26-01-2020, 19:41:16
Ja, weet ik niet - sowieso, blijven er nog 9 worstjes over, als alle anderen er maar één kregen.

De verdeling is niet per sé 2-1-1 qua worsten, maar als je het wel op die manier bekijkt zou ik eerder zeggen dat het 2-1-1-1 is - eentje voor Brtdm.

De hint klinkt voor mij in elk geval niet logisch, maar ik vond het toch gewoon opvallend, dus misschien is er wel íets mee.

ja sorry had gewoon honger oke... ::schaam::
::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 19:45:30
wellicht zitten er dan 2 overvallers bij de gelddrukkers en 1 in elke andere groep? Maar dat zou dan dus ook betekenen dat Brtdm ook een overvaller is......

Maar dat zou, als het waar is, te veel verraden vind ik. Zo'n grote hint gaan de spelleiders toch niet geven?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 26-01-2020, 19:46:08
10 worsten voor de Bankdirecteur. Klinkt als een plan!
(al moet ik zeggen dat ik tegenwoordig nog maar zelden vlees eet..)
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: ennasil op 26-01-2020, 19:49:01
Nou het heeft ff geduurd, maar ik ben er weer hoor  ::rofl:: Druk met studie en werk.

Vind het lastig om te onthouden wie wat heeft gezegd met pagina's vol berichten en gebruikersnamen die ik amper ken, maar heb een keuze gemaakt op basis van wat me het meeste is bijgebleven!  ::jaja::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: B&W op 26-01-2020, 19:49:16
Ik heb alles bijgelezen maar ik wil niet op iemand stemmen zonder toelichting, dus ik houd het voor nu even simpel, omdat ik nu even krap voor de deadline zit.

Ik stem nu op L Lawliet omdat ik me zeer sterk afvraag wat hij hier doet, hij geen poging doet om iets inhoudelijks te zeggen en hij zei dat inactievelingen stemmen een slecht idee was precies op het moment dat DC online kwam en de focus dus naar Molebuster zou verschuiven. Maakt dus best een kans om wolf te zijn.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: MollenvangR op 26-01-2020, 19:50:33
En MV voegt volgens mij weer totaal niks toe. Al 3x een solo-stem uitgebracht en maakt niet echt logische keuzes. Alleen vanwege de verwarring zou ik al bijna op hem stemmen.

Als ik niks toevoeg zou ik zeggen: gewoon doen  ::ok:: Weet je wie weinig toevoegen? De stille Willies die weinig posten. Mocht ik er zo uit vliegen dan weten jullie in ieder geval wie je wel moet hebben... ;)

Maar uhm... moet ik dan met de massa meestemmen als ik iemand niet verdenk? De eerste keer bij MB was ik voorstander van het wegstemmen van MB, maar heb ik dat uiteindelijk niet gedaan om te zien welke kant de stemming op zou gaan en of ik daar informatie uit kon halen.

Bij LDH heb ik niet op hem gestemd, omdat ik hem niet verdacht. Bij beide stemmingen hing er al een sfeer van die gaat weg of werd er in ieder geval heel erg op een bepaalde persoon gestuurd... en dat is er nu ook: Swifty, Witte of ik. En zowel Swifty als Witte verdenk ik niet, dus daar ga ik niet op stemmen en kies ik mijn eigen plan namelijk D*N (weigert stem te onderbouwen op LDH), Lucy (gaat makkelijk mee met verdenkingen, zie post MM) of Lawliet (voegt niks toe dan vage posts, onderbouwt niks) om de redenen die ik al eerder heb onderbouwd.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 19:51:35
Ik heb alles bijgelezen maar ik wil niet op iemand stemmen zonder toelichting, dus ik houd het voor nu even simpel, omdat ik nu even krap voor de deadline zit.

Ik stem nu op L Lawliet omdat ik me zeer sterk afvraag wat hij hier doet, hij geen poging doet om iets inhoudelijks te zeggen en hij zei dat inactievelingen stemmen een slecht idee was precies op het moment dat DC online kwam en de focus dus naar Molebuster zou verschuiven. Maakt dus best een kans om wolf te zijn.

Ik snap je redenatie niet helemaal.... MB was toch een overvaller? Of bedoel je dat DC, Lawliet en MB alledrie overvallers zijn in jouw ogen?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Molduck op 26-01-2020, 19:52:09
Net pas alles bijgelezen. Had  een druk weekend. Alles wat er over mij gezegd wordt klinkt logisch. Ik ga snel bedenken wat ik ga doen stemmen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 19:52:39
nou nog 10 minuten guys aangezien ik niet weet of ik zo dood ben nog maar effe naar de wc dan maar :-\\
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 19:53:45
nou nog 10 minuten guys aangezien ik niet weet of ik zo dood ben nog maar effe naar de wc dan maar :-\\

Je zou beter je stem uitbrengen man  ::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 19:54:45

Je zou beter je stem uitbrengen man  ::rofl::
heb ik al gedaan?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 19:55:48
heb ik al gedaan?

Ik heb mijn mailbox dubbel gecheckt en heb echt niets ontvangen  ::ok::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 19:57:23
::rofl::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 19:57:46
Ik heb mijn mailbox dubbel gecheckt en heb echt niets ontvangen  ::ok::
nu wel?
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 19:58:19
nu wel?

Yes
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Brtdm op 26-01-2020, 19:59:39
Nou, mijn eventueel laatste woorden..

mocht ik het vanavond niet overleven door de wolven, dan is de_witte waarschijnlijk geen wolf. Die vind mij verdacht en waarom zou je iemands rol bekendmaken als je diegene 'verdenkt'.

Maar ik hoop dat ik straks gewoon weer nuttige dingen kan zeggen.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 20:00:35
mijn laatste woorden: jullie waren gezellig ::tandpastasmiley::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Convans op 26-01-2020, 20:01:05
3 personen niet gestemd, uitslag komt er zometeen  ::ok::
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: B&W op 26-01-2020, 20:01:57
Ik snap je redenatie niet helemaal.... MB was toch een overvaller? Of bedoel je dat DC, Lawliet en MB alledrie overvallers zijn in jouw ogen?
Op het moment dat Molebuster logischerwijs stemmen zou krijgen zegt L Lawliet dat hij inactievelingen stemmen een slecht plan vindt.
Dan zou L Lawliet Molebuster willen beschermen en is DC dus waarschijnlijk goed.
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: mrchipie op 26-01-2020, 20:02:51
ben benieuwd wie er niet gestemd hebben dan
Titel: Re: Dag 4: Frankfürter Würstchen
Bericht door: de_witte op 26-01-2020, 20:09:22
Hoe kan je nou in twee dagen het presteren niet te stemmen? ::hypocriet::
Titel: Re: Dag 3: Frankfürter Würstchen
Bericht door: D*N op 26-01-2020, 21:00:45
@D*N Niet gevaarlijk, maar het wordt nu wel een beetje irritant dat jullie elkaar al 4 dagen constant verdedigen en zowat niet afzonderlijk kunnen beslissen.  ::)
Is wederzijds  :-*
Titel: Re: Dag 3: Frankfürter Würstchen
Bericht door: Lucy op 26-01-2020, 21:00:45
Wat bedoel je eigenlijk met “Ik ken molduck”? Ik ken haar ook en ze doet niet anders dan normaal. Weinig posten deed ze altijd.

Nou ehm ik ga met haar naar het theater eind deze maand? 🙊