Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Weerwolvenspel => Topic gestart door: Vermoljoen op 30-06-2020, 20:36:37

Titel: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Vermoljoen op 30-06-2020, 20:36:37
(https://www.mupload.nl/img/vilwydqbj.png)

Iedereen was in shock na wat Convans deed. Doordat hij Compuart en Test probeerde te helpen, moest er weer iemand worden opgeofferd. Of toch niet? Lodewijk zei Vermoljoen dat dat niet zo’n verstandig idee was. Het zou veel beter zijn als ze eerst de nieuwe locatie zouden bereiken en nu niet meer al te veel tijd zouden verliezen. Vermoljoen gaf Lodewijk gelijk.

Het was de bedoeling dat ze deze avond de bestemming zouden halen, maar dan moesten ze eerst ervoor zorgen dat Compuart en Test hen niet zouden zien, die nog steeds maar 500 meter verwijderd stonden van de groep. Zo snel en ongemerkt mogelijk het rijhuis van de vriendelijke jongeman verlaten was van groot belang. Met Lodewijk vooraan en Vermoljoen achteraan, ging de groep één voor één naar buiten en zo stil mogelijk wandelden ze. Vermoljoen dacht ver genoeg te zijn en daarom vroeg hij de groep even te lopen. Niets was minder waar, want Compuart en Test zagen de groep en bleven ze achtervolgen. Vandaag moest het gebeuren: RealityNet redden van de ondergang.

Na een vermoeiende tocht was de groep eindelijk aangekomen bij het kleine huisje in het midden van het bos. Er werd kennisgemaakt met het huisje. Vermoljoen was tevreden, want hier zouden ze hem nooit kunnen vinden en samen met zijn laatste hacker was hij er helemaal klaar voor om eindelijk RealityNet te hacken. Wat Vermoljoen niet wist, was dat Compuart en Test zich zo hadden opgesteld zodat ze van buitenaf perfect door het raam konden kijken en zien wat er binnen gebeurde.

Compuart dacht na over hoe hij het nu moest aanpakken. Hij besloot verschillende mensen op te bellen. Mensen die hem al eerder lieten weten dat hij op hen kon rekenen. Nieky, Hautoa en Hulpdakdekker werden door hem gebeld en lieten weten meteen te komen. Samen met hun vijven zouden ze het huis omsingelen en Vermoljoen en de laatst overgebleven hacker vragen om op te geven.

Terwijl iedereen gezellig online-spelletjes waren aan het spelen met elkaar, vond de laatste hacker iets waar al lang naar werd gezocht. Eindelijk werd er een fout in het systeem van Compuart gevonden! Maar eerst zou de uitgestelde stemming gebeuren. Vermoljoen was nog altijd niet blij met hoe Convans er alles aan deed om Compuart en Test te helpen. Iedereen stopte met het spelen van spelletjes en Lodewijk zei iedereen dat FrankLapidus wel een hacker moest zijn. Iedereen vertrouwde hem en dat was te zien aan de stemming:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Vermoljoen op 30-06-2020, 20:36:43
Tijdens de stemming weerklonk opeens de stem van Nieky door een megafoon: “Vermoljoen! Geef het hacken op en laat de forumleden vrij!” Vermoljoen had dit totaal niet zien aankomen en wilde nu zo snel mogelijk ontsnappen. FrankLapidus is een hacker en samen met Vermoljoen liepen ze naar buiten en probeerden ze te ontsnappen met de auto van Hautoa. Het doel was om terug langs Vermoljoen’s huis te gaan en de achtergebleven hackers op te halen. Daarna zouden ze samen vluchten naar een andere locatie.

De auto van Hautoa zorgde ervoor dat ze konden ontsnappen. Hulpdakdekker bleef bij de forumleden die zich nog in het huis bevonden. 2 kandidaten hiervan hadden nog een speciale rol en dit biechtten ze op: De_witte is de Forumbeveiliger en Lucy is de Dramatische Vertrekker!

Met enorme snelheid slaagden ze erin om op tijd bij het huis van Vermoljoen aan te komen. Toen Vermoljoen en FrankLapidus bij hun bestemming aankwamen, deden ze er alles aan om TimvDons, Daisy en SpacyColours zo snel mogelijk uit de kelder te halen. Er was geen tijd om uit te leggen wat er allemaal gebeurde, maar uit haast vergat Vermoljoen de deur van de kelder te sluiten. Toen ze het huis wilden verlaten en in de auto wilden stappen, stonden er opeens allemaal politieagenten rond hun met een geweer. Ze werden onmiddellijk gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau voor een verhoor. Compuart slaagde erin om de politie op tijd te bellen, want samen met Hautoa, Nieky en Test achtervolgden ze Vermoljoen en FrankLapidus met de auto van Nieky. Net nadat de politie was vertrokken, kwam Hulpdakdekker aan met de overgebleven forumleden. Onmiddellijk gingen ze het huis, dat voor vele trauma's zorgde, binnen om de andere forumleden te bevrijden. Game over voor Vermoljoen en de hackers.

Na een paar uur werd ook DRenziboy al gevonden. Hij was zo dom om met de donkerblauwe Mercedes van Compuart verder te rijden naar het buitenland. Inmiddels was hij al net over de grens van Frankrijk. Ook HappyDutchman werd al snel gevonden. Hij bevond zich nog in dezelfde buurt, want nadat hij de groep verliet, wist hij niet wat te doen.

Al snel werden ze allemaal overgeplaatst naar een gevangenis, hun verblijf voor de komende jaren. Veel bezoek kreeg Vermoljoen niet, maar toch kreeg hij al snel bezoek van een oude bekende…: “Weet je nog toen ik je een week geleden hielp door het IP-adres te vervalsen en ik mij voordeed als moeder van een 7-jarig kind toen Compuart en Test langs kwamen?” Uiteraard wist Vermoljoen dat nog: "Ja, daar ben ik je nog steeds dankbaar voor!"

Nadat ze wat praatten over andere dingen, deed de zogenaamde moeder hem een voorstel: "Ik wil een nieuwe poging wagen om RealityNet te hacken. Als jij dan vrijkomt, kunnen wij samen het nieuwe forum leiden”. Vermoljoen was heel enthousiast en ging meteen akkoord: “Dat lijkt me een heel goed idee, Starlight!”

Wordt vervolgd?

Ik wil iedereen enorm bedanken voor het deelnemen aan dit spel!  ::bravo:: ::bravo:: 
Ik hoop dat jullie het leuk vonden, want ik vond het alleszins heel leuk om dit te organiseren en jullie theorieën te lezen!

Iedereen mag terug in dit topic posten  ;)
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: de_witte op 30-06-2020, 20:39:35
 ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Vermoljoen op 30-06-2020, 20:40:03
Hoe kan jij nu al dat hele verhaal hebben gelezen? :P
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Brtdm op 30-06-2020, 20:40:36
Hoppatee!  ::boogie::

Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: mrchipie op 30-06-2020, 20:42:42
 ::feest:: ::feest:: ::feest:: ::feest::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Swifty op 30-06-2020, 20:42:56
Jeeeeej forummers! ::bravo:: We hebben alle hackers gevonden ::dans::


Het was erg leuk om met jullie te spelen, ik heb genoten :D

Dank Vermiljoen voor het spannende en vermakelijke verhaal, en voor de hele organisatie ::bravo::



::heks::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: HappyDutchman op 30-06-2020, 20:44:29
Bedankt voor het organiseren! ::bravo:: ::bravo::
Ik vond het erg leuk. Gefeliciteerd forumleden!
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Sanmol op 30-06-2020, 20:44:36
Wat goedddddd. Leuk dat we hebben gewonnen, maar ook props voor Vermoljoen voor het organiseren. Ben benieuwd naar alle hints & hacker gepraat  ::joehoe::.
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Swifty op 30-06-2020, 20:46:30
Ik ben ook benieuwd hoe Michael het heeft ervaren, en wat hij nu aan het hinten was?
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: de_witte op 30-06-2020, 20:54:02
zoals jullie al gemerkt hebben was jullie engeltje niet heel goed in het beschermen  ::hypocriet::

Nacht 1: Lucy (omdat ze vaak vroeg uit het spel wordt gewerkt)
Nacht 2: Ricardo (omdat ik het vermoeden had dat hij de ziener kon zijn)
Nacht 3: mezelf (omdat ik geen idee meer had en er deze nacht twee slachtoffers zouden zijn)
Nacht 4: Convans (ook omdat ik het vermoeden had dat hij de ziener kon zijn)
Nacht 5: Brtdm (iemand van de vertrouwelingen)
Nacht 6: Convans (nog iemand van de vertrouwelingen, aangezien de heks nog niet in actie was geweest)
Nacht 7: Lödewijk (het was tijd om de ziener te beschermen)
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: FrankLapidus op 30-06-2020, 20:55:44
Gefeliciteeeerd forumleden!  ::bravo::

Dank Vermoljoen voor 't organiseren! Het was echt super leuk  ::jaja::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: mrchipie op 30-06-2020, 20:58:31
Ik heb er weer van genoten net als vorige keer ::rofl::

En Vermoljoen ondanks de late verhaaltjes heb je het top georganiseerd en waren de verhaaltjes  erg leuk! ;D
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Vermoljoen op 30-06-2020, 21:02:43
In bijlage kunnen jullie nog even een excel-bestand vinden waarin je iedere actie kan terugvinden.
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: MitchK op 30-06-2020, 21:03:07
Bedankt Vermoljoen. Ik vond het fantastisch  ::joehoe:: ::bravo::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: michael90 op 30-06-2020, 21:06:38
Ik ben ook benieuwd hoe Michael het heeft ervaren, en wat hij nu aan het hinten was?
Het is leuk dat je veel invloed kan hebben, maar eigenlijk zit je in de rol van allesweter toch voornamelijk buiten het spel en dat vond ik wel jammer. Waar ik in het begin nog redelijk wat vrijheid kreeg van Vermoljoen werd dat al snel minder na een paar dagen. Het makkelijkste was geweest om steeds nadat een hacker had gepost de letter H neer te zetten, maar dat mocht helaas niet. Toen leek het me slim om bij iedereen een zo kort mogelijke hint te bedenken, maar ook soms een wat langere om het niet al te makkelijk te maken.

Tim => had ik eerst FLY voor in gedachten maar dat mocht niet, dus dat werd KLM
Drenziboy => heb eerst zelf moeten zoeken wie die figuur op zijn avatar was, maar toen leek het me wel handig om DDD te doen omdat je het exact zo uitspreekt en vast wel één van jullie dat poppetje zou kennen.
Happydutchman => BLY, VROLYK, LACH, PHARELL en weet ik het wat allemaal wel niet werd afgekeurd. Uiteindelijk kwam ik op CHURANDY uit, maar op het moment dat Vermoljoen dat nog moest goedkeuren ging hij er al uit.
Frank Lapidus => LOST, XUILEM of FAHEY was blijkbaar te makkelijk. Vermoljoen gaf me de opties OLEAN en GERMANEN. Ik besloot voor de eerste optie te kiezen omdat ik daarbij nog wel enige kans zag dat jullie het op konden lossen.
Daisy => Zou MARIO als woord hebben gekregen.
Spacy Colours => LSD was mijn eerste optie, maar die mocht nadat KLM zo makkelijk werd geraden niet meer. Dus zou het POPPY zijn geworden.

Verder besloot Vermoljoen na een paar dagen dat ik de woorden allemaal ook af moest maken voordat ik aan een nieuw woord mocht beginnen. Ik denk dat mijn rol wel iets te overpowered was en dat probeerde Vermoljoen nog een beetje te corrigeren dus. Al viel alles nu ook wel precies op zijn plek voor ons in deze editie. Stel Lodewijk was al snel uit het spel gegaan, Ricardo had een andere persoon gekozen of de hints in de tekst werden niet gevonden... Het had anders kunnen lopen zullen we maar zeggen.
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Brent op 30-06-2020, 21:18:48
Dat heb ik weer goed gedaan!
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Swifty op 30-06-2020, 21:19:14
Goed gedaan Michael! KLM was geniaal natuurlijk voor Tim. DDD moest je afmaken voordat iemand het zag. Ik ben erg slecht in hints, ik geloof niet dat ik na KLM nog iets gevonden zou hebben ;D



Leuk dat bestandje Vermoljoen! Als ik het goed zie kon de bondjesvormer na de eerste dag al niet meer winnen, toen Chardo, zijn eerste bondgenoot, eruit lag?
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Sanmol op 30-06-2020, 21:21:06
Goed gedaan Michael! KLM was geniaal natuurlijk voor Tim. DDD moest je afmaken voordat iemand het zag. Ik ben erg slecht in hints, ik geloof niet dat ik na KLM nog iets gevonden zou hebben ;D



Leuk dat bestandje Vermoljoen! Als ik het goed zie kon de bondjesvormer na de eerste dag al niet meer winnen, toen Chardo, zijn eerste bondgenoot, eruit lag?

Jawel, want dan kies een volgend persoon uit.
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: FrankLapidus op 30-06-2020, 21:21:25
Leuke hints Michael!  ::ok::

En dus toch geen ole/ola Sanmol, dat zou ook echt gelijk de domste hint ooit zijn geweest aangezien het niet zou kloppen
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Sanmol op 30-06-2020, 21:23:58
Leuke hints Michael!  ::ok::

En dus toch geen ole/ola Sanmol, dat zou ook echt gelijk de domste hint ooit zijn geweest aangezien het niet zou kloppen

OLE-AN was close enough  ::rofl::.
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: JaccoS op 30-06-2020, 21:26:16
Bedankt voor de organisatie!  ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Vermoljoen op 30-06-2020, 21:26:21
Olean is trouwens een plaats in New York waar Jeff Fahey is geboren. En wie speelt er Frank Lapidus in de film Lost? Jeff Fahey  ;)

Voor de rest heeft Michael heel goed omschreven hoe het was verlopen. Nog eens bedankt voor het meewerken, want makkelijk was het zeker niet (doordat ik opeens schrik van jouw rol kreeg)!
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Aurynn op 30-06-2020, 21:27:29
Dank voor het organiseren Vermoljoen, het was vermakelijk  ::trots:: ::trots:: ::confettie::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: mrchipie op 30-06-2020, 21:29:48
top hints Michael
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Miek1999 op 30-06-2020, 21:37:14
Bedankt voor de organisatie Vermoljoen  ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Ricardo op 30-06-2020, 21:48:10
Dankjewel voor het organiseren Vermoljoen ::bravo::. Ik heb plezier gehad en mijn plan was eigenlijk als ik gelyncht zou worden om de burgers te naaien en een goed persoon eruit te halen. Toch maar voor 1 van mijn 6 verdachten gekozen. De anderen waren De_witte, FrankLapidus, Spacy, Jacco en Brtdm.
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: TimvDons op 30-06-2020, 22:03:49
Bedankt voor de organisatie Vermoljoen. Jammer dat ik er zo vroeg uit lag, maar dat is een andere discussie ;D
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Chardo op 30-06-2020, 22:04:57
Was dit het spel? Ik heb alleen maar vastgezeten in de Loser Lodge!
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Daisy op 30-06-2020, 22:31:37
Gefeliciteerd forumleden! ::bravo::   Fijn toch wel dat Realitynet gered is, zou toch vervelend zijn als na 20 jaar de site ineens gehackt zou worden. :(

Serieus, het blijkt maar weer dat ik geen talent heb voor dit spel.  ::rofl:: Ik denk ik kan niet zo stil zijn als de vorige keer (immers tijdgebrek is een slechter excuses op dit moment), maar blijkbaar nog te inactief en te meegaand. Terwijl ik als forumlid het spel identiek zou hebben gespeeld.  Ik ga geen hele lijsten bijhouden en pagina's met theorieën posten, zo ben ik niet. Blijkbaar ben ik gewoon bij voorbaat al verdacht.   :P Ricardo uiteraard wel gewoon goed gedaan! ::jaja::

Tot slot nogmaals complimenten aan FrankLapidus, echt knap gedaan om de verdenking van je af te krijgen.  ::bravo:: De forumleden waren zo dichtbij, ze hadden alleen maar de ziener zover hoeven krijgen om de personen die een identiek stemgedrag aan mij hadden te bekijken, en dan was het al een paar rondjes eerder klaar geweest.

Ik ga nu naar het feedback topic ::zwaai::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: D*N op 30-06-2020, 22:50:33
Bedankt voor de organisatie Vermoljoen ::bravo::

Op naar de volgende ::super::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: mrchipie op 30-06-2020, 22:51:31
Thanks voor het koppelen nog Cupido Dennis ::love::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: D*N op 30-06-2020, 22:53:36
Ik heb best wel goed raak geschoten met mijn pijlen of niet? ;D
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: de_witte op 30-06-2020, 22:56:03
Je was een stuk trefzekerder dan ik  ::hypocriet::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: HappyDutchman op 30-06-2020, 22:57:45
Verder besloot Vermoljoen na een paar dagen dat ik de woorden allemaal ook af moest maken voordat ik aan een nieuw woord mocht beginnen. Ik denk dat mijn rol wel iets te overpowered was en dat probeerde Vermoljoen nog een beetje te corrigeren dus. Al viel alles nu ook wel precies op zijn plek voor ons in deze editie. Stel Lodewijk was al snel uit het spel gegaan, Ricardo had een andere persoon gekozen of de hints in de tekst werden niet gevonden... Het had anders kunnen lopen zullen we maar zeggen.
Volgens mij hadden we op dag 1 Lödewijk als plan B om te lunchen, dus daar kropen jullie door het oog van de naald.

Een paar dagen later hadden jullie ook geluk, maar die spoiler bewaar ik nog even voor de HackersPM
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Vermoljoen op 30-06-2020, 23:02:36
Idd, ik dacht OMG gaan ze nu al de ziener pakken  ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: FrankLapidus op 30-06-2020, 23:13:26
Oh ja nu je het zegt inderdaad, Lödewijk was al op dag 1 bijna dood  ;D

En thanks Daisy  ::bravo:: ik vond het ook opvallend dat ze mij niet eerder gecheckt hebben want mijn identieke stemgedrag aan het joune was toch echt wel erg verdacht in mijn ogen. Daarom heb ik er snel zelf iets op verzonnen voordat anderen het aan zouden kaarten. Swifty was hierbij weer eens de slimste  ::jaja:: ::ok::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Swifty op 30-06-2020, 23:20:07
Ja maar ze luisterden niet, en ik wilde er niet op blijven drammen, want dat vonden sommigen weer verdacht ::)
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Brtdm op 30-06-2020, 23:23:50
Ik zat daar echt nog heel erg over te twijfelen.  Er moesten toch wel 2 hackers op dag 3 op ricardo hebben gestemd? Maar kijkende naar dag 1 leek elke hacker op iemand anders hebben gestemd, dus zullen ze het wellicht weer hebben gedaan.

Toen er uiteindelijk genoeg namen doorgestreept waren bleek dat dat niet meer mogelijk was, maar dat jij daar wel het meeste opviel. Het was vooral op dag 4-6 dat we allerlei hints vonden en anderen voorrang hadden om op te stemmen. Maar uiteindelijk heb je me wel echt erg doen twijfelen, dus applaus!
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 1-07-2020, 01:23:08
Volgens mij hadden we op dag 1 Lödewijk als plan B om te lunchen, dus daar kropen jullie door het oog van de naald.

Een paar dagen later hadden jullie ook geluk, maar die spoiler bewaar ik nog even voor de HackersPM
Dan hebben we echt enorm veel geluk gehad. Anders hadden we al die bevestigde rollen niet gehad.

Ik vond het erg fijn om als Ziener in het spel te blijven tot en met het eind. Voor zover ik me kan herinneren is dat nog nooit gebeurd bij een editie waar ik aan mee heb meegedaan. Ik was erg blij toen Vermoljoen me deze rol gunde (hij zegt vast alles random verdeeld te hebben, maar ik heb stille hoop dat hij de rolverdeling wat bijgestuurd heeft) en was vastberaden om een flink aantal hackers te vinden. Dat gebeurde niet echt (en die Vermoljoen zat me keihard uit te lachen), maar gelukkig was Onze Lieve Heer eindelijk met mij op de laatste dag en zag ik zowaar een hacker.

Het was een leuke editie en complimenten aan Vermoljoen voor de verhalen en dank voor het organiseren! ::bravo::
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Brtdm op 1-07-2020, 02:05:54
Ik ben toch wel blij dat dit erop zit. Mijn hoofd kan dit spel niet zo goed combineren met andere dingen.
Laatste tijd weinig zin kunnen krijgen om wat achterstallig ondertitelingswerk af te kunnen maken. Maar nu toch ineens weer 2 uur bezig zonder problemen.

Dit spel leert mij wel dat ik nooit mee moet gaan doen met WIDM. Ik zou echt de nieuwe Jean-Marc van Tol zijn. Ik zou geen oog dichtdoen. Het blijft altijd ontzettend leuk, maar ik kan het niet goed naast me neerleggen. Maakt niet uit wat het is en hoe groot het is, als er een raadsel, mysterie of geheimzinnigheid is, dan blijven mijn hersenen er constant mee bezig.
Titel: Re: [RH] Dag 9 - Game over?
Bericht door: Robbieazerty op 1-07-2020, 08:01:57
Goed gedaan burgers forumleden!  ::bravo::

En thanks Vermoljoen!! Goed gedaan!  ::ok:: ::bravo::

Michael's rol was misschien inderdaad slightly overpowered. Vooral op een forum, waar je kan refereren naar avatars. Is waarschijnlijk meer voor in het echt, waar je dan dingen als ROOD moet maken omdat iemand een rood t-shirt aan heeft ofzo. Maar het is ook wel mede door de jager, de heks en de hints in het verhaal dat het zo vlot ging