Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Weerwolvenspel => Topic gestart door: Robbieazerty op 15-07-2020, 22:32:39

Titel: [M] Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Robbieazerty op 15-07-2020, 22:32:39
Ik ga even het nieuwe topic starten en de uitslag bekend maken, omdat ik niet weet of D*N nog online kan komen en hoe laat.
Ik laat het onthullen van de rollen wel aan D*N over, dus daar moeten jullie nog even voor in spanning wachten.  >:D

Mrchipie's voorspelling
Hij duidde met zijn artefact Michael90 en Mitchkox. Als beiden muiter zijn, winnen de piraten het spel. Als ééntje van hen of geen van hen muiter is, sterft mrchipie.
De voorspelling was....
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

De Stemming
Timvdons -> Convans
SpacyColours -> Convans
Daisy -> Mitchkox
Mitchkox -> Michael90 (later veranderd)
Lödewijk -> Mitchkox
Mitchkox -> Brent
Chardo -> Brent
Michael90 -> Brent
Nieky -> Convans (telt dubbel)
Convans -> Mitchkox
Swifty -> Chardo
DRenziboy -> Mitchkox
mrchipie -> Convans (maar deze komt te vervallen, want hij is overleden)
Focus -> Convans

Dus:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Dat betekent dat:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Drie doden en daar komt dan nog het slachtoffer van de muiters bij. En dat is...
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Wat betreft de artefacten:
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Zoals gezegd laat ik het onthullen van de rollen aan D*N over. Ik kan in ieder geval wel meedelen dat het spel nog niet gedaan is.
Titel: Re: Dag 4 -
Bericht door: Robbieazerty op 15-07-2020, 22:32:53
De kraken is los

Timvdons stapt naar voren: “Vannacht kon ik maar niet stoppen met dromen over gemotoriseerde vogels en toen begon het schip opeens te schudden.” Focus: “De ruige zee, daar slaap ik zo goed op!” “Ik besloot toch even een kijkje te nemen op het dek en zag toen een gigantisch zeemonster Sanmol vastgrijpen” vervolgde Timvdons. Convans: “Ze..ee…eemonster?” Timvdons: “Een kraken!” Daisy: “Zou dat een onderdeel van de vloek zijn?”. Mrchipie: “Ik wil van dit rot schip aaaaaaf!” “Rustig aan Chip” zei Lodewijk in kalme voorleesstem. Chardo: “Als ik die kraken tegen kom, dan vang ik hem gewoon in een mechanische bal die monstertjes opsluit hoor!”

(https://24.media.tumblr.com/0bcab99951d88041e42ae190b1d73308/tumblr_my0snz2Ft21rk0k2jo1_500.gif)
De piraten gaan over op de stemming van de dag. Michael90: “Ik stem weer voor Brent.” “HELA” riep Brent in Vlaamse klanken. Hij mocht dankzij Michael90 helemaal niet stemmen, dus hij kon zich niet verdedigen. Mitchkox deelde ook zijn verdachten en voerde het hoogste woord. Lodewijk werd een beetje jaloers van zijn zelfvertrouwen en besloot zijn artefact te spelen “Emerald of Jealousy”. “Ik steel jouw artefact Mitchkox” zei Lodewijk. Mitchkox had een artefact waarbij één speler zijn kracht zou verliezen. Deze moest nu gelijk gespeeld worden door Lodewijk. “Ik speel deze power op Chardo, want hij is alles behalve speciaal.” Als Chardo speciale krachten had, dan heeft hij die nu niet meer.

Maar het was nog niet gedaan met de betoverde stenen. Timvdons: “Ik wil iemand graag een hint geven wat ik ben dus ik speel mijn artefact. Daisy mag in mijn ziel kijken!” Daisy: “Oké, als je er op staat dan neem ik wel een kijkje”. Daisy keek diep in de ziel  van Timvdons. “Hij is een simpele piraat, dus mijn stemadvies is om niet op Timvdons te gaan.” De rest was door aan het discussiëren over mogelijke muiters. Net voordat de stemming begon stond Mrchipie op. “IK SPEEL MIJN ARTEFACT, MICHAEL90 EN MITCHKOX, JULLIE ZIJN MUITERS!” Het schip begon te draaien. Een groot aantal zeemeeuwen vlogen richting het schip. Timvdons: “Aah vogels!” Mrchipie: “Wat komen die doen?” De zeemeeuwen vlogen op Mrchipie af, steeds sneller en sneller. “Oh oh” riep Mrchipie. De zeemeeuwen waren bij hem en begonnen met hun snavels hem aan te vallen. Langzaam werd hij kaalgeplukt door een aantal meeuwen. “Iemand stop ze” riep Focus. Maar niemand ging zich in deze strijd gooien. “Eigen schuld” siste Brent. Eén van de meeuwen had zijn ogen uitgepuild, een andere was bezig met een gat in zijn buik te maken. Zo werd Mrchipie langzaam opgegeten door bloeddorstige zeemeeuwen. Hij was een...

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

“Als je op Mrchipie wou stemmen, dan is dat nu niet meer nodig” zei Spacycolours. Drenziboy: “Het was een goede jongen.” Maar er moest nog steeds iemand dood. De stemming ging gewoon door en Daisy las de stemmen voor. “Convans, jij bent een muiter!” De plank werd weer tevoorschijn gehaald. “Lopen!” brulde Nieky. Swifty schreeuwde het uit: “Nee doe het niet!”. Convans: “Mooi niet, ik blijf hier lekker staan.” “Prima” reageerde Daisy kalm. Ze greep haar pistool en schoot hem zo van de plank af “dan maar zo.” Convans was niet meer, hij was een…

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

Titel: Re: Dag 4 -
Bericht door: MitchK op 15-07-2020, 23:06:51
@Daisy kans is nu wel 50% minimaal dat ik geen muiter ben. Nog steeds overtuigd dat ik er wel eentje ben?

Overigens ben ik benieuwd naar de rollen en het verhaal van Dennis
Titel: Re: Dag 4 -
Bericht door: D*N op 15-07-2020, 23:08:34
Swifty stond met tranen in haar ogen te kijken hoe Convans van de plank geschoten werd. “Waaaarooom” snikte ze. “Ik wil niet meer, niet zonder Convans!” Ze nam een aanloop en sprong Convans achterna de zee in. “Zullen we een ladder naar beneden gooien” stelde Mitchkox nog voor. “Ze wil niet meer leven, laat maar zitten” zuchtte Daisy. Swifty kreeg na enkele minuten kram en verdronk in de zee met haar armen om het dode lichaam van Convans heen, ze was een ….

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

“Dit had Amber ook voor mij gedaan” zei Chardo met zwoele blik. Focus: “Vast en zeker schat.” Michael90: “Het is gevaarlijk om verliefd te worden.” Na een bewogen dag, gingen de overgebleven piraten slapen. De meesten met één oog open. Die nacht slopen er weer mensen over het dek. De muiters waren op zoek naar een nieuw slachtoffer. Die nacht grepen ze weer één van hun mede-piraten. Hij werd vastgebonden “Let’s play a game” zei een muiter tegen hem. De muiter had een arsenaal aan messen en begon deze richting de piraat te gooien. “Oeps, mis gegooid” grapte de muiter terwijl hij een mes in de borstkas van hem gooide.

De volgende ochtend werden de negen overgebleven piraten wakker. Chardo: “Wat is hier gebeurd?” Drenziboy: “Michael90!” “Zo te zien is hij onder het mes gegaan vannacht” sprak Lodewijk. Michael90 is door ruim 20 messen geraakt, hij was verre van levend meer en zijn rol was …

Spoiler (klik om te tonen/verbergen)

De moorden moeten een keer stoppen, de muiters zijn nog niet uitgeschakeld.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 15-07-2020, 23:15:21
Wat een slachtveld...

Ik reageer morgen even wie ik verdacht vind
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: DRenziboy op 15-07-2020, 23:17:17
Volgens mij wordt er alles aan gedaan om dit de kortste versie van weerwolven tot nu toe te maken.  ::rofl::
Titel: Re: Dag 4 -
Bericht door: MitchK op 15-07-2020, 23:18:32
@Daisy kans is nu wel 50% minimaal dat ik geen muiter ben. Nog steeds overtuigd dat ik er wel eentje ben?

Overigens ben ik benieuwd naar de rollen en het verhaal van Dennis

Hahaha oke dit geldt dus niet meer want Michael90 was geen muiter. Ik ben nog net zo verdacht. Slaap lekker allemaal hahaha!
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 15-07-2020, 23:18:59
Zou Convans gedacht hebben dat hij een looier was? Want het is dat ik het koppeltje er voorlopig nog niet uit wilde (handig als onderhandelingsruimte tegenover de muiters), maar ik dacht ook dat Convans een muiter was ::rofl::

@Mitch - de keuze van chippie maakt je niet minder verdacht, of meer. We zijn er geen steek mee verder gekomen. Ik wil best wel eens op iemand anders stemmen, maar laat me dan maar weten wie je verdenkt, en geef me een goede argumentatie.

Nu zitten we in ronde 4, en hebben we nog een ziener, leerlingziener én beschermengel erin zitten, dus wellicht is het tijd om hier iets mee te doen? Kans wordt nl. steeds groter dat de ziener een keer gelynched wordt.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 15-07-2020, 23:21:57
@Daisy ik zie oprecht van alles gebeuren en weet niet veel zeker. Over jou en Nieky ben ik zeker in ieder geval dat jullie goed moeten zijn.

Verder heb ik vorige dag een argumentatie gegeven en geef ik morgen een uitgebreide argumentatie op alle overgebleven piraten en muiters.

Wat stel jij voor met die ziener? Leerlingziener? Beschermengel?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 15-07-2020, 23:23:43
Wellicht als de ziener 1 vd muiters of het kraken weet, dit doorgeven? Dan kan de engel de ziener beschermen, en kan de ziener nog een keertje kijken? En dan hopen dat tegen die tijd de leerlingziener er nog in zit?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: SpacyColours op 15-07-2020, 23:29:06
Wacht even, mag Chardo nou met ons communiceren? Hij is zijn kracht kwijt, dus dan is het wel goed om te weten wat zijn rol dan was.

EDIT: Het lijkt me van niet aangezien Brent gisteren aangaf hem te muten deze ronde.

Ik ben dan wel benieuwd naar de keuze van Brent en Lödewijk om beiden Chardo te targetten...
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 15-07-2020, 23:35:48
Misschien denken ze dat hij een muiter is? Of het kraken?

Ik denk niet bekend wordt wat Chardo is , immers als hij een muiter is, horen we dat uiteraard niet, dus horen we vd de rest ook niks.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: DRenziboy op 15-07-2020, 23:47:52
Wacht, wie zitten er allemaal nog in het spel?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Brent op 16-07-2020, 00:07:47
Ik heb Chardo gemute omdat hij eens zijn vervelende bek moest houden! Ik had geen idee op wie Lödewijk ging stemmen.

Ik snap ook niet dat er zoveel stemmen op mij worden gegooid? Ik doe immers helemaal niets ... althans niet voor zover jullie weten

 ::joehoe::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Robbieazerty op 16-07-2020, 07:17:15
Yep, stond ook in de beginpost, weliswaar in spoiler tags, dus maar even herhaald zonder:
Wat betreft de artefacten:

Michael90 had timvdons aangeduid, maar aangezien die nu dood is, is de vloek ook verbroken. Tim mag dus gewoon stemmen.
Brent heeft Chardo aangewezen. Chardo mag dus niets posten in dit topic vandaag (en ook niet over het spel posten in andere topics)
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 08:42:44
In mijn ogen onverdacht (blijkt dus 1 van de 4 keer al te kloppen):
- Nieky is goed, omdat hij de vete had met Belg die muiter bleek te zijn. Dit zou een muiter niet zo extreem aanpakken. (Bleek dus te kloppen)
- Daisy is cupido en dit geloof ik nog steeds.
- Brent geeft een goede beschrijving van zijn stem en hoe hij deze heeft bepaald. Verder stemde ik tot nu toe verkeerd op Kaaasje, Nieky en Brent. Allemaal piraten als het klopt. Ik denk dus niet dat hij een muiter is.
- Mitchkox omdat ik niet verdacht ben. Oke ik stem dag 2 op Kaaasje en ga mee met de flow, daarna op Nieky die ik daarna ook vrijpleit heel duidelijk. Maar op dag 4 wijzig ik mijn stem van Michael90 die uiteindelijk Jack Sparrow dus goed blijkt te zijn naar Brent (waarvan het nog niet bekend is of hij goed is, maar ik wel goed acht).
- TimvDons zijn rol is gezien door Daisy. Daisy geeft hij aan dat hij piraat is. Vertrouw ik daarom ook.

In mijn ogen niet heel erg verdacht (blijkt dus 2 van de 3 keer te kloppen):
- Lodewijk stemde twee keer op Belg. Als een van de eerste op dag 2 en dag 3. Stemt op dag 4 op Brent. Ik schrijf hem nog niet per se af, maar heb wel meer twijfels dan na dag 3.
- Mrchipie stemde ook twee keer op Belg.
- Convans stemt twee keer op Sanmol en geeft hier ook zijn mening over.

In mijn ogen neutraal/verdacht:
- Chardo stemt twee keer op Nieky. Maar net als ik, Sanmol en Belg zou het gek zijn om met alle muiters op dezelfde persoon te gaan. Ik verwacht dus dat Chardo net als ik een piraat is. Maar zeker weten doe ik het nog niet met deze theorie. Daarnaast stemt hij op dag 4 weer hetzelfde als mij op Brent. Echter is Brent voor mij zo goed als zeker een piraat.
-Swifty stemt gemiddeld of laat en stemt op Kaaasje en Belg. Gaat mee met de meeste stemmen en met de flow.
- SpacyColours stemt twee keer met random stem. Waarom? Hij geeft een verklaring maar dat pleit hem niet vrij. Stemt na als Tim als tweede op Convans.
- Michael90 neutraal -> geen idee.
- Drenziboy neutraal -> geen idee. Weinig inbreng.
- Focus stemt twee keer op goede Nieky, dag 3 stemt zij niet en vervolgens dag 4 op Convans als laatste op met de flow mee te gaan. Verdacht!

EDIT: Tim naar onverdacht, omdat mijn grootste verdenker dit zegt. Klinkt logisch toch hahhahaa ::rofl::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 08:43:28
Verhuis Tim eens heel snel naar onverdacht, ik heb zijn kaartje gezien en hij is piraat, waarom zou ik daar over liegen. ::)
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 08:44:30
Verhuis Tim eens heel snel naar onverdacht, ik heb zijn kaartje gezien en hij is piraat, waarom zou ik daar over liegen. ::)

Plus ik was degene die Convans voordraagde, dus ik liep niet met mee met de rest volgens mij ::ohno::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 08:47:28
Verhuis Tim eens heel snel naar onverdacht, ik heb zijn kaartje gezien en hij is piraat, waarom zou ik daar over liegen. ::)

Hahahah true true! Excuses hiervoor. Verhuis mij dan ook even naar onverdacht bij jullie ::rofl::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 08:53:47
Waarom zou ik? Je hebt werkelijk nog niks gedaan dat je vrij pleit.

Maar ik wil best wel voor een ronde naar iets anders kijken? Chardo? Stemt ook steeds raar. Is door Brent het zwijgen opgelegd. Waarom zou Brent dat doen? Normaal zijn ze toch best wel close.

Edit: Lödewijk heeft ook nog eens Chardo's krachten afgenomen. Al 2 normale bondgenootjes die iets vermoeden.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 08:55:13
Waarom zou ik? Je hebt werkelijk nog niks gedaan dat je vrij pleit.

Maar ik wil best wel voor een ronde naar iets anders kijken? Chardo? Stemt ook steeds raar. Is door Brent het zwijgen opgelegd. Waarom zou Brent dat doen? Normaal zijn ze toch best wel close.

Chardo wordt inderdaad wel steeds getarget door Lödewijk en Brent. Het enige wat mij vrijpleit zijn mijn overzichten en inbreng. Inderdaad werken mijn stemmen nog niet echt mee, maar op basis daarvan kan je er veel meer wegstrepen (alleen geven zij geen argumenten voor hun stem).
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 09:13:03
Focus is een zij trouwens ;)
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 09:56:21
Focus is een zij trouwens ;)

Het kan ook nooit goed gaan met het geslacht van alle deelnemers bij een potje Weerwolven Online ::rofl:: ::rofl::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 12:04:26
Hebben anderen dat Mitch, Tim en ik nog iets te melden vandaag?

En denken we aan dit plan? Wat vinden we hier van?
Wellicht als de ziener 1 vd muiters of het kraken weet, dit doorgeven? Dan kan de engel de ziener beschermen, en kan de ziener nog een keertje kijken? En dan hopen dat tegen die tijd de leerlingziener er nog in zit?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 12:08:57
Vind je voorstel niet enorm slecht. We komen nu langzamerhand in een stadium dat informatie van de Ziener nuttig kan zijn ::jaja::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 12:11:58
Hebben anderen dat Mitch, Tim en ik nog iets te melden vandaag?

En denken we aan dit plan? Wat vinden we hier van?

De ziener moet inderdaad informatie delen als hij/zij dat nog niet heeft gedaan. Maar misschien heeft de ziener alleen goede mensen gezien? Of muiters die al weg zijn?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Brent op 16-07-2020, 12:53:35
Waarom zou ik? Je hebt werkelijk nog niks gedaan dat je vrij pleit.

Maar ik wil best wel voor een ronde naar iets anders kijken? Chardo? Stemt ook steeds raar. Is door Brent het zwijgen opgelegd. Waarom zou Brent dat doen? Normaal zijn ze toch best wel close.

Edit: Lödewijk heeft ook nog eens Chardo's krachten afgenomen. Al 2 normale bondgenootjes die iets vermoeden.
Close met Chardo? Ik zou nog niet in het openbaar gezien willen worden met die knul! Zeker omdat hij een wolf is, want enkel een wolf zou op mij stemmen.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 13:10:09
Close met Chardo? Ik zou nog niet in het openbaar gezien willen worden met die knul! Zeker omdat hij een wolf is, want enkel een wolf zou op mij stemmen.

Klopt niet, want Michael90 als Jack Sparrow stemde op jou. Evenals Chardo en ik. Maar net als bij Nieky kom ik er bij jou op terug :p

Ik zou bijna stemmen op de mensen die ik juist vertrouw ::rofl::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 13:35:36
Dus op wie zouden we moeten stemmen?

Als ik nu 3 personen moet noemen zou ik zeggen:
Focus: Regeert niet tot nauwelijks. 2x al niet gestemd maar nu opeens wel? Vergeten of een muiter-tactiek om niet op te vallen qua stemming?
Mitchkox: actief aanwezig maar herhaalt best veel. Wilt hij actief over te komen om een rookgordijn op te doen?
Brent:Zijn stemmen op goede personen komen omdat hij fout gokt of juist omdat hij een muiter is en niet op zijn mede-muiters wil stemmen? Als Mitchkox een muiter is, zou hij met zijn overzicht Brent proberen te verdedigen ???

Ik zeg niet dat mijn redenatie klopt -> zie Convans gisteren, hoewel het welllicht wel zijn tactiek was, maar meer omdat hij niet als koppeltje wil opvallen?

Ik denk er nog even over na? Andere nog suggesties?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 13:51:00
Ik zie ook wel wat je bedoelt. Brent en mezelf wil ik vrijpleiten. Focus is verdacht. En Chardo wil jij niet aanduiden als 'verdacht'?

EDIT: Benieuwd waarom iedereen zo stil is en niemand met verdenkingen komt? Er wordt echt met de flow meegestemd. Ik stem vaak vroeg of wijzig wat later van stem. Ik heb nu ook al gestemd op Chardo, maar dit kan nog wijzigen. Chardo, waarom zou ik niet op je moeten stemmen?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 13:54:59
Chardo mag vandaag niet reageren Mitch (toch?)

Om even te antwoorden op jouw vraag Mitch: Bij Chardo heb ik mijn twijfels op dit moment. Als ik Chardo goed inschat, doet hij wat hijzelf het beste vind en laat zich niet sturen door andere ::jaja::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Brent op 16-07-2020, 14:02:12
Mijn intuïtie zegt dat Mitchkox een wolf is, maar dat is gewoon buikgevoel :’)

@Tim: Ik heb nog maar één keer gestemd dacht ik, even opletten met framen jij
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 14:08:04
Mijn intuïtie zegt dat Mitchkox een wolf is, maar dat is gewoon buikgevoel :’)

@Tim: Ik heb nog maar één keer gestemd dacht ik, even opletten met framen jij

Pardon, las dat even verkeerd. Laat ik het dan anders stellen? Waarom heeft Brent al 3x niet gestemd?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 14:13:18
Ik zie dat er momenteel teveel verdenkingen op mij zijn. Gisteren ontsnapte ik nog net. En aangezien Daisy de burgemeester op mij zal stemmen, pleeg ik een soort van zelfmoord.

Ik was de dronkaard en ben nu de ziener.

Ik heb letterlijk hints gegeven door te zeggen: ik zie + letterlijk te zeggen wie niet verdacht is.

Dag 2 checkte ik de burgemeester Daisy: zij is goed.
Dag 3 checkte ik Nieky: hij was goed.
Dag 4 checkte ik Brent: hij is goed.
TimvDons is dus ook hoogstwaarschijnlijk goed, want Daisy heeft er geen baat bij om daarover te liegen.

Wil de beschermengel mij beschermen? En wie willen jullie dan dag 5 zien? ::zwaai::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 14:17:30
Interessante ontwikkeling ::vergroot::

Is er iemand anders die dit kan bevestigen of ontkrachten (lees de echte ziener?)



Dronkaard: Deze speler heeft een paar vaten rum te veel op. Er zal 1 rol meer zijn dan het aantal spelers. Degene die de dronkaard is, wordt pas in de derde nacht nuchter en krijgt dan pas de overgebleven rol. Hij merkt dus dan pas wie hij is en kan een goede of slechte speler zijn.

Als dit lees, kan je pas vanaf dag 3 toch iemand aanwijzen? Of tel ik verkeerd?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 14:25:27
Als dit lees, kan je pas vanaf dag 3 toch iemand aanwijzen? Of tel ik verkeerd?

Ja volgens mij ging er oprecht iets fout bij de telling. Maar dit was dus de reden dat ik zowel op Nieky als Brent ben teruggedraaid als muiter. Omdat de nacht nadat ik op ze stemde hun rol ging inzien.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 14:28:47
Ja volgens mij ging er oprecht iets fout bij de telling. Maar dit was dus de reden dat ik zowel op Nieky als Brent ben teruggedraaid als muiter. Omdat de nacht nadat ik op ze stemde hun rol ging inzien.

Kan Robbie dit bevestigen of ontkennen?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 14:37:54
Kan Robbie dit bevestigen of ontkennen?

Dan bevestigt hij mijn rol, dus ik ben bang van niet. Hij gaf aan dat ik was ontwaakt en gaf dit op tijd aan omdat ik een keuze moest maken voor 20u. Maar volgens mij moest dat de volgende dag 20u zijn.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 14:39:22
Dan bevestigt hij mijn rol, dus ik ben bang van niet. Hij gaf aan dat ik was ontwaakt en gaf dit op tijd aan omdat ik een keuze moest maken voor 20u. Maar volgens mij moest dat de volgende dag 20u zijn.

Dat snap ik, maar hij kan bevestigen/ontkennen dat er een fout is gemaakt bij iemand rol, naast mijn artefact. Echter ga ik toch maar eens mijn stem herzien denk ik.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 14:45:15
Dat snap ik, maar hij kan bevestigen/ontkennen dat er een fout is gemaakt bij iemand rol, naast mijn artefact. Echter ga ik toch maar eens mijn stem herzien denk ik.

Eens. Hopelijk reageert Robbie dan :)
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Brent op 16-07-2020, 14:57:59
Waarom zou je van iemand de rol willen zien terwijl je op diegene stemt en diegene dus kans heeft om gekielhaald te worden waardoor het zien van die rol nutteloos wordt?

::vergroot::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 15:00:17
Waarom zou je van iemand de rol willen zien terwijl je op diegene stemt en diegene dus kans heeft om gekielhaald te worden waardoor het zien van die rol nutteloos wordt?

::vergroot::

Ik keek jouw rol vandaag (dus nadat je het hebt overleefd), bij Nieky hetzelfde gisteren.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Brent op 16-07-2020, 15:07:11
Nou ik geloof je, want wat je zegt over mij klopt gewoon! Beter word je dan beschermd vannacht
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 15:10:19
Stond niet in het verhaal dat vanaf nacht drie de kraken actief werd? Ik heb dat geïnterpreteerd als zijnde, de dronkaard heeft nu de kraken kaart gekregen. Maar dat zou ook nog kunnen als zijnde, de eerste 2x zat de kraken ernaast, en de 3e keer had ie beet met Sanmol.

Verder vind ik Mitchkox steeds warriger worden. Ik wacht wel even af of Robbie wat komt zeggen, maar verder vertrouw ik t nog steeds niet.

Voor de rest vind ik het nog steeds te stil, dus Brent, je mag me best een dag zwijgplicht geven morgen, misschien dat anderen dan eens geactiveerd worden.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 15:11:57
Wat is er warrig aan mijn verhaal. Ik probeer je al dagen, niet te opvallend, te laten merken dat ik de ziener ben. Ook gaf ik aan: ik had wat meer liefde van je verwacht. Toen had ik je rol als cupido per ongeluk gezien (ook een foutje van Robbie, die per ongeluk je rol gaf in plaats van goed/slecht).

Maar prima. Stem me er maar uit en hopelijk heeft de reserve ziener een beter oog voor muiters :)
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 15:14:31
Op wie zou ik dan moeten stemmen volgens jouw Mitch? Ik had mijn stem voor jouw al doorgeven, maar zie niet 123 al een reden om te switchen. Je verhaal klinkt te vaag op dit moment. Kan aan mij liggen. ::vergroot::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 15:21:11
Op wie zou ik dan moeten stemmen volgens jouw Mitch? Ik had mijn stem voor jouw al doorgeven, maar zie niet 123 al een reden om te switchen. Je verhaal klinkt te vaag op dit moment. Kan aan mij liggen. ::vergroot::

Ik stem zelf op Chardo. Waarom? Geen idee, maar die vind ik verdacht in zijn keuzes. Ik heb alleen maar piraten gezien. Daisy is cupido (Robbie bood excuses aan want het was alleen goed/slecht), Nieky was piraat en Brent is piraat.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: DRenziboy op 16-07-2020, 15:55:53
Ik kan heel slecht interpretaties maken aan de hand van een paar berichten die geplaatst zijn op een forum, je kunt patronen analyseren, maar daar gaat wat tijd in zitten. Ik verwacht niet dat de muiter(s) nu nog op de achtergrond is/zijn. Anders valt dat op dit moment van het spel teveel op. (Anderzijds kan dit strategie zijn.)

Als ik dan toch iemand moet noemen die ik vanaf het begin op mijn lijstje had staan dan is dat Spacy...
Vraag me niet waarom, maar al vanaf dat het spel begon, komt ie apart over bij mij.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Brent op 16-07-2020, 16:14:51
Spacy is dan ook gewoon een heel bijzonder jongen

 ::hug::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Robbieazerty op 16-07-2020, 16:15:36
Ik kan enkel meegeven dat het spel gestart is met een nacht ("Dag 0"). Dus:
Nacht 1 is van Dag 0 naar Dag 1
Nacht 2 is van Dag 1 naar Dag 2
Nacht 3 wordt volgens de spelregels de dronkaard nuchter.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 16:20:50
Dus als Mitch dronkaard > ziener was, ishet eerste kaartje wat ie had kunnen bekijken volgens zijn die van Nieky. Klopt toch Tim?

Dan liegt ie dus.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 16:27:09
Dus als Mitch dronkaard > ziener was, ishet eerste kaartje wat ie had kunnen bekijken volgens zijn die van Nieky. Klopt toch Tim?

Dan liegt ie dus.

Volgens dit lieg ik inderdaad. Zou zonde zijn om de ziener als piraten weg te stemmen. Nogmaals is het verdacht van Daisy en Tim als ze mij wegstemmen. Ik blijk dan ziener. Daisy en Brent zijn 100% piraat, Tim zo goed als zeker.

Succes! :P
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 16:29:26
Nee klopt wel.

Dag 2 -> Daisy
Dag 3 -> Nieky
Dag 4 -> Brent ::zwaai::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: DRenziboy op 16-07-2020, 16:31:36
Muiters is op basis van hoeveel spelers er zijn, vorig potje waren er een stuk of 30 man, daardoor dus 6 hackers, nu zitten we op 20, dus verwachting is 4/5 muiters.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 16:32:30
Sowieso is Focus of DRenziboy een muiter ::rofl::

Vooral die laatste voegt niets toe, behalve een vraag over de muiters :P
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 16:34:25
We zijn met 4 begonnen heeft Robbie op dag 0 gezegd (of eventueel 3 en later de dronkaard erbij). Er zijn er 2 af. Dus er zijn nog 2 muiters over.
En dat rare Kraken monster.

Ik heb al op je gestemd Mitch en ik zie totaal geen reden om daar vanaf te wijken. ::zwaai::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 16:38:16
Het was gezellig Daisy. Volgende keer mij meer vertrouwen ::zwaai:: ::rofl::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 16:43:17
Wat ik me nu bedenk, Mitch kan wel eens de waarheid spreken dat hij een soort van weet wat ik, Niek en Brent zijn. Als hij ons geprobeerd heeft 's nachts heeft 's nachts te killen als kraken.  ::vergroot::
Dan kom je wel uit qua dagen telling, aangezien Sanmol dood is.

Nou moet ik nog gaan nadenken ook pfff.....
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: DRenziboy op 16-07-2020, 16:45:36
Ik haat af en toe hoeveel lagen dit soort spellen hebben...  :P

Het probleem waar ik mee zit is dat ik vaak dingen wil zeggen die later al beantwoord worden op het moment dat ik teruglees, hierdoor kan ik vrij weinig toevoegen.

Als ik de chat daarentegen ga vullen met dit soort reacties waarbij ik niet veel toevoeg aan het spel, ben ik ook weer verdacht...
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 16:48:55
Als kraken was ik nooit voor jou gegaan Daisy. En Brent ook niet aangezien die op het randje met stemmen heeft kunnen overleven.

Laatste keer. Ik ben de ziener, heb gestemd op Chardo. Ik kan het verder niet meer bewijzen dat ik het ben, maar er staat ook geen andere ziener op. Robbie heeft waarschijnlijk met de telling iets fout gedaan (en geeft ook aan in de spelregels staat...).

Mocht ik afvallen: Brent en Daisy 100% goed, Tim grote kans goed. Verder denk goed na wie wat stemt, want dat kan morgen extra belangrijk zijn.  ::bravo::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 17:01:06
Als mijn theorie klopt, is het niet handig om mijn stem te laten staan, waarom overdag kraken doden als de muiters dit ook 's nachts kunnen doen. Met nog maar 2 muiters in het spel is dat misschien nog belangrijker dan de ziener killen lijkt me. Dus ik ga gokken en wisselen.

Chardo is ook al door een aantal mensen genoemd. Ik vind m ook wel verdacht, met die rare stem op Nieky in ronde 1. Was dat een voorzetje (gewoon een random naam), om door Belg op aan te haken in ronde 2?

Ow als ik fout zit mogen jullie me afzetten als burgemeester hoor ::rofl::
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 17:05:39
Ow als ik fout zit mogen jullie me afzetten als burgemeester hoor ::rofl::

Ik heb nog steeds vertrouwen in je. En uiteindelijk begrijp ik jouw twijfels over mij, maar ik heb niet echt bewijs aangezien ik alleen goede mensen heb gezien.

Mocht ik het overleven... Dan kiezen we morgen gezamenlijk wie zijn rol (goed/slecht) ik ga inzien
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Brent op 16-07-2020, 17:15:17
Op wie moet ik stemmen, mensen? Chardo? Die zegt helemaal niks!
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Nieky op 16-07-2020, 17:17:03
Ik snap het ook niet meer  ;D
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: MitchK op 16-07-2020, 17:17:10
Op wie moet ik stemmen, mensen? Chardo? Die zegt helemaal niks!

Ik stem Chardo. De muiters moeten haast wel stil zijn. De mensen die het meest reageren zijn confirmed good guys

Ik snap het ook niet meer  ;D

Ik ook niet. Ik haal je door de war met Convans en dacht dat je dood was hahhahahahahhahaha

EDIT: ik had Nieky dus weggestreept op een of andere manier. Ik verwarde hem met Convans. Hij is dus nog niet 100% zeker confirmed piraat behalve door mij als ziener :P
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 17:24:48
Mitch en ik stemmen hetzelfde  ::oink::

Ik ben gewisseld
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 17:36:28
Net terug van het wandelen en koken. Diverse ontwikkelingen zie ik. Mijn stem staat nog steeds op Mitch, maar ik begin nu wel te twijfelen. Toch ook op Chardo stemmen, of toch Focus ???
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Daisy op 16-07-2020, 17:48:36
Focus vind ik niet zo verdacht, maar dat is puur een gevoels kwestie. Als ze een muiter is, zou ze dan echt 2x de deadline gemist hebben?
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: TimvDons op 16-07-2020, 17:52:48
Focus vind ik niet zo verdacht, maar dat is puur een gevoels kwestie. Als ze een muiter is, zou ze dan echt 2x de deadline gemist hebben?

True, maar kan ook tactiek ofc.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Brent op 16-07-2020, 18:21:15
NIET JOO DEE
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: DRenziboy op 16-07-2020, 19:04:19
Er is geen oorlog in Ba Sing Se.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Robbieazerty op 16-07-2020, 19:48:32
Nog 11 minuten. Nog 2 stemmen.  :o
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: SpacyColours op 16-07-2020, 20:11:51
Ik ben net pas thuis, heb razendsnel het topic doorgespit en nog gestemd. Mijn stem ging naar Mitchkox, maar nu ik er wat langer over nadenk weet ik niet of dat nou wel zo verstandig was. Had niemand nog een artefact die ingezet kon worden om de rol van Mitch te checken, of desnoods van Chardo? :(

Nou ja, als Mitch een Ziener blijkt te zijn kunnen we in elk geval weer wat mensen afstrepen.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: Lodewijk van Lodenstein op 16-07-2020, 20:13:02
Dit is niet bepaald de beste periode voor mij om mee te doen aan het spel. Gisteren heb ik snel het topic door moeten scannen en vandaag weer. Maar ik heb gestemd!
Morgen zal ik echt beter mijn best doen mensen.

Chardo wordt inderdaad wel steeds getarget door Lödewijk en Brent.
Eh, ik heb gisteren de kracht van Chardo onschadelijk gemaakt omdat hij mij dat vroeg (in het topic, voordat mensen gaan gillen dat we buiten het topic contact met elkaar hebben). Erg simpel natuurlijk, maar ik moest snel een keuze maken en kon de berichten niet goed lezen. Daarvoor heb ik nooit op die knul gestemd en niets over hem gezegd (alleen dat hij een geweldige leider van Team Aqua is), dus dat ik hem 'steeds target' vind ik wel een opvallende opmerking.
Titel: Re: Dag 4 - De kraken is los
Bericht door: SpacyColours op 16-07-2020, 20:19:20
(in het topic, voordat mensen gaan gillen dat we buiten het topic contact met elkaar hebben).
http://www.youtube.com/watch?v=0mORXj090c8