Realitynet - Realitynet.org

Forumspellen => Weerwolvenspel => Topic gestart door: Aurynn op 20-04-2021, 20:01:11

Titel: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Aurynn op 20-04-2021, 20:01:11
Geachte kamerleden,

Door de nieuwe voorzittersverkiezingen even wat minder tijd gehad jullie toe te spreken. Maar ook vannacht zijn er weer opmerkelijke zaken gebeurd.

In het holst van de nacht, het leek zo rustig zonder Jesse Klaver die op social media om aandacht aan het vragen was, waren de populisten bezig zieltjes voor zich te winnen. Door een geslaagde smaadcampagne moet ik u dan ook helaas mededelen dat het kamerlid
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
uit de kamer is gezet. Dit kamerlid was onder u allen misschien beter bekend als
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
.

Dit kan natuurlijk niet ongeroerd blijven. Graag geef ik de heer V. R. Moljoen het woord voor het debat van vandaag, waar iedereen mag stemmen door zijn stem hier dik te drukken, behalve Vermoljoen zelf.
Daarnaast heb ik vernomen dat het kamerlid M.F. Arno op dag 4 een debat zal indienen. Ik verheug mij hierop. Graag verneem ik van hem via de bode voor 20:00 op 21 april welke drie besluitvoeringen hij wilt bekijken.

De uitslag morgen komt wat later aangezien ik bij de Koning op de koffie mag komen! Ik verwacht u weer toe te spreken aan het eind van de avond. Deadline voor het stemmen blijft echter 20:00.
Hoogachtend.

Kamerleden
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Kaaasje op 20-04-2021, 20:13:42
Beste voorzitter,

Spijtig te horen dat Sylvana Simons uit functie is gezet die de smaad campagne.

Ik zal in ieder geval mijn stem verklaren van de vorige dag. Mijn stem op dag 2 ging naar MitchK vanwege zijn verdachte post over dat Brtdm bezig was verwarring te scheppen, terwijl hij juist open het debat wil voeren. En het debat is de kracht van de traditionele politici. Dus iedereen die dat probeert te minderen, als het wel mag, vind ik verdacht. Ik kan me eigenlijk niet zo goed voorstellen dat je als populist deze fout zou maken... Want te veel in your face. Maar ik moest ergens op af gaan ;)

Naast de gewone stemmen ben ik verder heel benieuwd hoe Brtdm de keuze voor LuchtManiak heeft gemaakt (vs monkeysuncle).

Verder viel mij gisteren op dat Fabiann vroeg waarom Brtdm op hem had gestemd en toen zei ben je soms vergeten dat ik op je heb gestemd als debatindiener. Ik snap de vraag en opmerking wel, want ik ben ook benieuwd naar alle stemmen. Maar ook populisten moeten stemmen en kunnen gerust op een traditionele politici stemmen als debatindiener lijkt me.
Ik denk overigens niet per se dat Fabiann daarom populist is maar het viel me wel op.

Bedankt.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Brtdm op 20-04-2021, 20:21:51
Meneer de voorzitter,

zou u alstublieft Mevrouw Simons succes willen wensen bij haar nieuwe functie. Ik ga haar missen.

Ik zal nog kort mijn keuze voor Luchtmaniak ten opzichte van Monkeysuncle proberen uit te leggen, al moet ik eerlijk bekennen dat ik geen enkele goede reden kon bedenken.
Beide leden speelden voor mijn gevoel het spel erg gelijkwaardig en leverden beide goede argumenten. Ik had eerlijk gezegd bij beide niet echt het gevoel dat ze populisten waren, of dat kon ik in ieder geval niet afleiden aan de hand van hun gedrag. Het was dus eigenlijk een iene-miene-mutten kwestie, dat ten koste is gegaan van de heer Luchtmaniak.



Sorry, mijn geheugen liet me kort nog in de steek..
Ik bedenk me nu net dat Monkeysuncle een tikkeltje aanvallend was tegen de 21 stemmers. Ik houd altijd van andere meningen, dus die geef ik dan vaak het voordeel van de twijfel.
Dat gezegd hebbende, zal ik deze tactiek waarschijnlijk moeten aanpassen...
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Sanmol op 20-04-2021, 20:28:41
Geachte meneer de voorzitter,

Ik ben echt gechoqueerd dat Daisy geen populist was. Ik was namelijk echt onder de veronderstelling dat ze er één was én dacht "ha die heb ik weer een keer door". Helemaal ernaast natuurlijk. Ik heb de vorige keer voor Brtdm gestemd, omdat ik zijn manier van transparantie verdacht vond. Misschien wou hij als wolf een wit voetje halen bij de rest? Dat was mijn redenatie.

Dankuwel meneer de voorzitter.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Swifty op 20-04-2021, 20:31:53
Geachte Voorzitter

Wat spijtig dat mevrouw Daisy Simons ons heeft moeten verlaten. Als liefdesbrenger was ze een warme collega.

Graag wil ik mijn overgebleven collega's vragen om toe te lichten waarom ze de eerste dag kozen voor een stem op een bepaalde collega. Fijn dat enkelen hier al aan begonnen zijn.

Zelf was ik helaas vertraagd vanwege een werkbezoek, en heb ik niet tijdig een stem kunnen uitbrengen.

Daarnaast zou ik collega Vermoljoen graag vragen waarom hij voor MF Arno als zijn opvolger koos.

Dankuwel Voorzitter
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Aurynn op 20-04-2021, 20:45:30
Voor de duidelijkheid: stemmen is dus nu gewoon in het topic, vetgedrukt en maximaal 1x wijzigen door een nieuw bericht met daarbij je wijziging.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Freak123 op 20-04-2021, 20:48:31
Geachte voorzitter
Ik wil mijn collega’s vragen:
Welke 3 nummers zou ik opvragen?
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Fabiann op 20-04-2021, 20:49:49
Geachte voorzitter,

Allereerst mijn welgemeende excuses als ik vannacht de regels heb overtreden door lid Brtdm al op de man af te vragen naar zijn motivering om op mij te stemmen. Ik hoop dat mijn collega’s begrijpen dat dit te wijten valt aan mijn onervarenheid als Kamerlid.

Welnu, ik heb natuurlijk zelf ook een stem uitgebracht en wel op lid Convans. Dit omdat hij zelf in meerdere van zijn bijdragen aan het debat liet blijken hier niet op zijn plek te zijn. Ik hoop dan ook van harte dat hij zich herpakt heeft.

Dank u wel.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: mrchipie op 20-04-2021, 20:51:09
Oh no sylvana :\'( Net nieuw in de kamer en dan al zo vroeg weg, het ga je goed ::hug::

meneer de voorzitter, Ik wil ook mijn stem effe verduidelijken! Ik vind meerdere mensen verdacht, maar ik ging voor Monkey, omdat ik hem heel erg raar vond reageren bij veel dingen. En had het gevoel dat hij een populist was. en voor de rest was het wel een beetje random.


Waar gaan we naar kijken, wie er op luchtmaniak heeft gestemd, wie zou daisy hebben gekoppeld. Ik ben benieuwd wat Vermoljoen te zeggen heeft.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: putyourHANSup! op 20-04-2021, 20:53:39
Beste voorzitter,

Heel jammer dat Daisy uit haar functie is gezet. Ik was er al een beetje bang voor. Ze had vlijmscherpe opmerkingen en slimme redeneringen. Een te groot gevaar voor de populisten, helaas. Ik ga haar missen.

Mijn stem op Ycaris: zij had hier nog niet deelgenomen aan het debat. Op basis van alles wat er was gezegd, had/heb ik nog geen sterke verdenkingen. Daarom ging ik maar voor Ycaris (hoe geweldig ik haar ook vind): liever iemand weg die amper actief is dan iemand die het enorm naar z'n zin heeft in de Kamer. Bovendien: voorafgaand aan haar loopbaan als politica was Ycaris ooit een divawolf in schaapskleren. In die rol liet ze evenmin elke ronde van zich horen, dus het kan nog steeds dat zij momenteel een populist is.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Brtdm op 20-04-2021, 20:54:46
Voorzitter,

In onderstaand schema heb ik even de stemming overzichtelijk gemaakt. Daarin heb ik de dubbele stemmen een kleurtje gegeven.

(https://i.ibb.co/mXMb4Ns/Schermafbeelding-2021-04-20-204603.png)

Ik denk dat het goed is om te overleggen wat we hieraan verdacht kunnen vinden.

Een paar (of eigenlijk alle) opties:
- De solostemmen. Hebben de populisten hun stemmen maximaal verdeelt?
- De dubbele of drievoudige stemmen. Waarom zijn sommigen zo 'verdacht'? Je zou toch bijna denken dat één van de drie wel een populist zou zijn. Zouden er wellicht zelfs populisten het risico hebben aangedurfd om op dezelfde persoon te stemmen?
- Niet gestemd. Is 'oeps vergeten' of 'geen tijd' een makkelijke optie om te voorkomen dat je verdacht wordt doordat je anders per ongeluk wellicht verdacht stemt?

Maar ook: zouden degenen die nu veel verdacht worden wel populist zijn? Zou er een populist zijn die het risico aandurfde om op een mede-populist te stemmen?

Ik denk dat we veel vragen hebben, waar we vandaag een antwoord op willen zoeken.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Swifty op 20-04-2021, 20:59:43
Geachte voorzitter

Bij deze graag mijn dank aan dhr B Rtdm voor het fraaie overzicht.

Om zijn laatste vraag voor mij te beantwoorden: ik had een onverwacht drukke dag, en ik kwam simpelweg pas net na 20u online. Heb niet meer stilgestaan bij de deadline van 20 uur. Mijn eerste actie bij het online komen was het topic openen. Ik wilde gaan kijken naar de posts van iedereen om mijn stem te bepalen, en toen zag ik dat ik helaas te laat was.

Graag wil ik nog een vraag toevoegen. Het is duidelijk de de populisten niet blij waren met collega Daisy Simons. Hebben zij gekeken naar de uitgebrachte stemmen, en geprobeerd om de heer M Uncle nog verdachter te maken door iemand die op hem stemde uit de kamer te zetten? Of hebben de populisten juist M Uncle willen beschermen? Graag hoor ik hier meer zienswijzen over.

Dank u voorzitter.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Sanmol op 20-04-2021, 21:03:38
Ik stem alvast op Kaaasje, want ik vind haar soms te lief overkomen alsof ze een moederrol op haar neemt. Moederrollen worden wel eens vaker als tactiek gebruikt om minder verdacht te lijken (Daisy gebruikte deze tactiek eerder en ook Ycaris had deze tactiek in de Diva-Weerwolven versie). Ik kan mijn vinger er niet helemaal op leggen, maar er voelt iets niet pluis met haar. Bovendien is ze opeens heel actief en ik kan mij niet herinneren dat ze zoveel interesse in dit spel had. Dat kaasje smaakt naar meer.

Ik vind ook de heer putyourHANSup! verdacht, maar dat is meer omdat ik hem nog nooit een spel heb zien spelen en hij dus niet echt peilbaar is. Bovendien doe je vaak jouw handen omhoog als iemand een bandiet is. En wie waren er bandtieten in de eerste versie van dit spel? Juist.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: monkeysuncle op 20-04-2021, 21:06:10
Geachte meneer voorzitter,

Hierbij wil ik in het kader van de Wet Openbaar Bestuur mijn memo aan u publiceren.

Mijn aanname is dat ik deze reactie wel mag publiceren mocht ik dag 3 nog in functie zijn.

Ik wil natuurlijk stemmen op mensen die het onzalige plan hebben gehad om 21 voor 20 te prioriteren.

Het is heel simpel lijkt me => het kan dat het burgemeesterschap bij een (al dan niet bekende) wolf komt. Dan wil je 20 niet meer doen, want dan kan die wolf de stemming blokkeren als het om een medewolf (of haar-/zichzelf) gaat. En anders door laten gaan. Dit kan kostbare tempo-winst zijn voor de wolven.

Als het burgemeesterschap bij een (al dan niet bekende) wolf komt en deze zou voor 21 kiezen, dan kunnen we altijd als burgers deze stemming de goede kant op laten gaan, ongeacht wat de wolf doet.

Ik snap best dat we nu geen collectieve stemming krijgen met alle wolven op 1 burger, dat zou veel te opvallend zijn. Maar niet praten is alleen maar extra verlies, want dan kunnen wolven zich ook niet verspreken of kunnen we ze het vuur na aan de schenen leggen. Al met al een onzalig plan.

Hoofdverdachte is daarom ook Brtdm, de burgemeester die uiteindelijk 21 erdoor drukt.

Even op een rijtje:

Vermoljoen, MitchK, D*N, Ycaris en Convans houden zich op de vlakte.
Ricardo en Molfreak Arno geven de voorkeur aan 19. Lijkt me niet verdacht, alleen hoog spel.
Sanmol, Swifty, Wouterv, Fabiann, Kaaasje, FrankLapidus, Michael90, LuchtManiak (na rijp beraad) en ikzelf geven  de voorkeur aan 20
Mrchipie, Daisy, Chardo, Hillo, Nieky, putyourHansup, Brent en dus Brtdm gaan voor 21. Ik zoek mijn populisten dus onder dat laatste groepje.

Van die spelers lijkt me hillo een van de gevaarlijkere spelers, dus die krijgt mijn stem.

Groet,
M.N.K.S. Uncle


Ik ben over enkele leden van de Staten-Generaal wat milder gestemd, met name dhr Tdm/Dm die mij in functie heeft gehouden.

De driedubbele stem op LuchtManiak en op mij lijkt me een 2-1tje. Ik denk dat er twee populisten op mij hebben gestemd en twee op LuchtManiak. Ik kan dat natuurlijk niet bewijzen maar het is een aanknopingspunt.

Ik ga de beraadslagingen volgen. De exit van Jesse Klaver kan ik alleen maar toejuichen, deze draaikont had zich zomaar bij de populisten kunnen aansluiten.

Hoogachtend,
M.N.K.S. Uncle
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Brtdm op 20-04-2021, 21:13:32
Voorzitter,

hoewel ik het totaal niet met hem eens ben, zou ik toch willen voorstellen om de heer Monkeysuncle voorlopig te vertrouwen als regulier kamerlid. Ik denk dat de kans aannemelijk is dat er een populist op hem gestemd heeft en ik denk niet dat populisten in deze onzekere ronde snel op elkaar zouden stemmen.

Daarnaast heeft mevrouw Daisymons de kamer verlaten, terwijl ze op Monkeysuncle gestemd heeft. Hierdoor komt er hoe je het went of keert toch extra focus op Monkeysuncle. Ik denk niet dat de populisten zo vroeg in het spel al deze risico's willen nemen en denk dat ze ons op een dwaalspoor proberen te brengen.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: mrchipie op 20-04-2021, 21:17:30
Ja meneer de voorzitter, brtdm ik denk dat het moeilijk te voorspelen is.

al denk ik niet dat het is dat de gene met geen stem dit doen als populist.

Ik persoonlijk denk dat ze gewoon zijn gaan spreiden. denk ook dat het logische is.

Meneer de voorzitter ik zou ook graag willen reageren op de heer monkey die weer door blijft gaan net als eerdere kamerleden over dat grote deels van de wolven zich moeten bevinden onder de mensen van 21.

Ik snap nog steeds niet wat daar wolfs aan is. Nu kunnen we door de stemming kijken hoe en wat. Daar was 21 voor bedoelt. de wolven kunnen niet met zn alle 1 persoon eruit krijgen. Dus wat je zegt is gewoon niet waar. vandaar ook dat ik je nu nog verdachter vind worden.  en mijn stem voorlopig weer op jou parkeer oh en sidenote, 20 vond ik ook prima :) al hadden we daar niks aan want we willen antwoorden.
Dank u meneer de voorzitter.

Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: monkeysuncle op 20-04-2021, 21:39:48
Geachte meneer voorzitter,

Graag wil ik dan van deheer Rdtm horen waar mijn denkfout zit. Is deheer Rdtm er dan zo van overtuigd dat het eerste debaterschap bij de good guys blijft?
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Brtdm op 20-04-2021, 21:57:39
Voorzitter,

Ik leg het graag uit aan de heer Monkeysuncle en de rest van de kamer.

Mockeysuncle gaat er vooral uit dat de populisten een groot voordeel hebben gehad bij afgelopen stemming, aangezien niemand een plan kon maken, maar zij wel. Echter heeft elk plan van de populisten om er met zekerheid via de stemming een goed kamerlid uit te krijgen gigantisch veel risico's. Aangezien iedereen er nog volledig blanco instaat, kon niemand deze stemming voorspellen. Door met meerdere populisten op eenzelfde kamerlid te stemmen, worden de kansen verhoogd dat een goed kamerlid eruit gaat, maar de kans om de volgende dag door de mand te vallen wordt eveneens groter.

De grote reden dat ik voor optie 21 ben gegaan is ook vanwege het voordeel dat zo'n onbekende stemming aan het begin met zich mee kan brengen. Niemand is nog beïnvloed, dus de stemming kunnen we niet verklaren op basis van voorgaande stemmingen en verdenkingen. Juist nu is de kans om informatie uit de stemming te halen naar mijn inzien het grootst. Het is echter nu aan ons de taak om de juiste betekenis aan deze informatie te koppelen.

Zelf denk ik dat de populisten zo min mogelijk wilden opvallen uit de stemming en dus hun stemmen volledig hebben verspreid. Maar ook dat de populisten niet snel op elkaar durfden te stemmen, omdat de kans significant groter werd om dan eruit te liggen. Het hoogst aantal stemmen lag namelijk slechts op 3.

Er zit nog erg veel speculatie in, maar aangezien ik als burgemeester voor de hand lag om stemmen te krijgen, hoop ik dat u snapt dat de kans dat Zowel ik als Sanmol of Ik én MolfreakArno beide populist zijn nihil is. Dat in combinatie met mijn verwachting dat 2 populisten niet snel op dezelfde persoon zouden stemmen, zou ik zeggen dat er tussen mijzelf, Sanmol en MolfreakArno maximaal 1 populist zit.
En dit soort informatie vind ik vrij waardevol voor na een eerste dag.
Dit is voor mij natuurlijk makkelijker te zeggen, aangezien ik zelf op een belangrijke positie stond, maar ik hoop dat u mijn denkwijze begrijpt.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: monkeysuncle op 20-04-2021, 22:08:20
Meneer voorzitter,

Ik wil deheer Rdtm danken voor zijn uitleg. Hij heeft mijn belangrijkste punt niet aangehaald, maar ik snap zijn redenatie wel en kan daar ook wel in meegaan.

Ik zie de keuzes van deheer MF Arno en van de geachte S. Mol niet als vrijpleitend gedrag en ben ook niet helemaal overtuigd van de volledige spreiding bij de populisten, want dat zou het terug brengen naar een random stemming en dan kan een populist zomaar sneuvelen.

Maar ik wil het debat met een open mindset voortzetten dus ik wil de argumenten van deheer Rtdm zeker niet onder de tafel vegen

En nu geef ik gaarne weer de interruptie microfoon aan iemand anders.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Ricardo op 20-04-2021, 22:11:51
Voorzittertje,

Ik ben ondertussen weer uitgeziekt, mijn stem op Molfreak is te verklaren. Ik had geen flauw idee. Eerste rondes zijn meestal loterijen toch Molfreak ::hypocriet:: en ik heb dus een random getal gekozen en die kwam eerst op 7 en toen op 11. Ik ga niet op mezelf stemmen en ook niet op een uit functie gezette Michael90, de volgende klik was Molfreak vandaar mijn stem. Van mij mag jezelf nummers kiezen, jij hebt het vertrouwen gekregen!
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Convans op 20-04-2021, 22:14:41
Hallo,

Ik denk dat Vermoljoen een wolf is!

Groetjes
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: FrankLapidus op 20-04-2021, 22:24:19
Voorzitter,

Ik ben helemaal de draad kwijt door die ellendig lange toespraken van al deze mensen. Evenveel spreektijd lijkt me wel gepast, right?

Daarmee het verzoek aan de anderen om please wat minder lang te praten want ik heb geen tijd om alles aan te horen.

Dank
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: wouterv op 20-04-2021, 22:45:12
Voorzitter,

Ik heb random.org gebruikt om mijn stem te bepalen. Hierdoor heb ik op Ricardo gestemd.


Bedankt voorzitter
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: hillo op 20-04-2021, 23:12:14
Voorzitter,

Eens met Frank! Lange verhalen om de lange verhalen lijken me niet nodig ;D laten we to the point blijven en het lekker leesbaar houden!

Mijn stem op Hans was omdat hij me als enige opgevallen was omdat hij good will kweekte door mensen te benoemen die ‘goede argumenten hadden’. Maar dat kan ook prima oprecht geweest zijn.

Ben wel benieuwd: waarom ben ik een gevaarlijke speler Monkey? En wil je die niet juist aan je zijde als hij goed is?
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: D*N op 20-04-2021, 23:34:09
Voorzitter,

Eens met de motie van heren Frank en Hillo. Like ik ga dat ook echt niet allemaal lezen. Ik vind het leuk voor je of sorry dat je dat hebt moeten meemaken, kies maar één van beide antwoorden!

Ik heb op Luchtmaniak gestemd omdat hij drie dagen geleden een hele populistische actie uithaalde met een zogenaamd driemaalsdikdrukken-broederschap wat bekend staat om z'n egoïstische denkbeelden die niet thuishoren in deze kamer volgens mijn fractie. Verder dan dat was ik niet gekomen met het inlezen van de ellenlange stukken die jullie allemaal hebben ingezonden. Ik wil graag meer tijd aanvragen om een goed overwogen besluit te kunnen nemen voor verdere actie.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: MitchK op 21-04-2021, 08:47:00
Voorzitter,

Eens met hetgeen eerder is vermeld over lange berichten. Mijn stem ging op Fabiann, omdat ik geen idee had en daarom random voor hem koos. Tot nu toe heb ik weinig aanknopingspunten en wacht ik eventuele beargumentering op andere kandidaten af.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: monkeysuncle op 21-04-2021, 08:48:18
Voorzitter,

Prima  ::)  Hillo: omdat je uitstekend in staat bent om lang onder de radar te blijven en je een slimme speler bent. Neem de stem als een compliment.

MNKSU
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Nieky op 21-04-2021, 09:17:23
Voorzitter,

Horende de beraadslaging wil ik graag ook toelichten waarom mijn stem naar monkeysuncle is gegaan. Ook al is dit net op sterke inhoudelijke argumenten gebaseerd omdat het lastig is om op 1 debat zonder overleg een afweging te maken.
Mijn fractie vond monkeysuncle erg benadrukken dat alle mede-kamerleden op tijd moeten stemmen. Kwam op mij een beetje over als goodwill kweken als populist om de belangen van de democratie te benadrukken, om er vervolgens zelf een slaatje uit te slaan. Wie weet wil hij zo wel nieuwe verkiezingen!
Desalniettemin vind ik dat we in deze barre tijd oog moeten hebben voor onze medemens en ons solidair moeten verklaren met de medemens. Ik ben dus bereid om mijn stem te heroverwegen voor komende nacht op basis van meer informatie. Mijn fractie is ook akkoord met de motie van dhr Lapidus.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Brtdm op 21-04-2021, 10:26:42
Geachte voorzitter,

Ik snap dat het vervelend is om lange berichten te lezen, maar tegelijkertijd wil ik benadrukken dat het niet mijn intentie was om een lang bericht te plaatsen, puur vanwege de lengte. Volgens mij hebben de heer Monkeysuncle en ik vooral een inhoudelijke discussie gevoerd, die voor een goede uitleg bovengemiddeld veel tekst kostte.

Daarnaast wil ik alvast melden dat mijn stem vandaag zal gaan richting iemand die relatief weinig actief is en alleen op iemand gestemd heeft. Ik weet nog niet exact wie dit zal zijn, maar voor verdere uitleg kunt u mijn eerdere geplaatste berichten teruglezen.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Ricardo op 21-04-2021, 11:12:02
Voorzitter,

Is er iemand die al 2 keer niet heeft gestemd? Dan ga ik liever daarop, anders kunnen we in 1 klap meerdere goede kamerleden kwijtraken.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Freak123 op 21-04-2021, 11:52:27
Voorzitter,
Heeft echt niemand iets van info of vermoedens?

Ik vind convans stil voor zijn doen maar dat kan ook te maken hebben met widmo.

Ik zeg ook niet veel maar ik vind het begin in dit spel zeer lastig.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Convans op 21-04-2021, 12:19:58
Ik haat gewoon die hele voorzitter onzin  ::rofl::

Kunnen we niet gewoon spelen, dit leidt veel te veel af van het zoeken naar wolven
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: D*N op 21-04-2021, 12:40:22
Beste voorzitter,

Mag ik de heer Convans vragen waar zijn jasje is?
http://www.youtube.com/watch?v=SXD27eltdzE

En als we het hebben over wolven. We hebben een nieuwe populatie wolven op de Veluwe. Dat is goed want dat houdt het natuurlijke ecosysteem in balans. Bent u daar dan niet voor?

U hoeft in ieder geval niet verder te zoeken, want er is een hele mooie site die ze in kaart brengt: https://www.wolveninnederland.nl/
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Swifty op 21-04-2021, 13:25:46
Voorzitter

de heer Ricardo brengt mij in verwarring. Als ik mij goed herinner hebben wij nog maar 1x gestemd toch? Dan kan er toch nog niemand twee keer zijn vergeten om te sfemmen?


Ik heb tot nu toe nog niet veel gedegen motivaties mbt de vorige stemming gehoord. Als we zo doorgaan wordt het een zelfde stemming als de vorige keer, gewoon maar wat gokken.  Fijn dat Sanmol wel een onderbouwing van de stem op Kaaasje heeft gegeven. Ik weet niet of ik me er helemaal in kan vinden, het lijkt wat stereotyperingen te bevatten.
Mag ik vragen waarom Convans Vermoljoen verdenkt? En waarom door mijn voorgangers nog niet op de beschuldigingen van Sanmol en Convans is ingegaan? Muv de post net voor deze dan  :P
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Fabiann op 21-04-2021, 13:46:35
Voorzitter, Kamerlid Swifty heeft inderdaad pas één keer gestemd. We hebben echter ook al voor de debatindiener gestemd. Dus Kamerlid Ycaris heeft een motie van verwijdering aan haar jurk hangen. Dank u wel.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Kaaasje op 21-04-2021, 13:52:43
Beste voorzitter,

Zou u aan Swifty aan kunnen geven dat er twee keer hebben gestemd, eenmaal op debatindiener en eenmaal om een populist eruit te werken.

Zou u ook een de volgende kamerleden willen vragen hun stem te verklaren, want volgens mij heb ik hier nog geen verklaring van gelezen: FrankLapidus, Vermoljoen, Molfreak, Convans, Chardo, Brent en Ycaris. Ondanks dat enkele van hen al wel spreektijd hebben gehad. Excuses als ik ergens overheen heb gelezen.

Verder ben ik het eens met Swifty dat er tot dusverre weinig goede redenen gegeven zijn waarvan enkele hebben toegegeven zelfs gestemd te hebben op dingen die niet eens lijken op het vangen van populisten (zoals random van Ricardo en Wouter en MitchK; gebeurtenissen in ander spel van D*N)

Verder vind ik het verdacht dat er zoveel mensen moties over lange berichten steunen. Al ben ik er natuurlijk wel mee eens dat je geen lange berichten moet plaatsen voor het plaatsen van lange berichten. Het debat voeren lijkt me toch de manier om de populisten te betrappen.

Zou u Sanmol aan kunnen geven dat ik aan het vorige spel waaraan ik meedeed (ultimate onder leiding van Lucy) zelfs slapeloze nachten had en ik in vorige edities dus zeker ook wel veel interesse had in het spel.

Dankuwel
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Chardo op 21-04-2021, 14:04:31
Voorzitter,

Als ik nog een verklaring moet geven voor mijn stem jegens kamerlid Chipie, dan zal ik die nu geven. Ik ken hem nu al enige tijd en weet dat hij af en aan zijn mantel kan laten vallen onder grote druk of vanwege negatieve emoties. Zo dacht ik hem dus wel te kunnen lezen, mochten er meer stemmen op hem vallen, ofschoon dat niet het geval was. Niettemin kunnen we dat wel nog steeds voor elkaar krijgen, maar ik ben ook bereid om mee te gaan in andere bevindingen van de kamer. Voorzitter, ik rond af.

Dank u wel.

Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Ricardo op 21-04-2021, 15:14:23
Voorzitter,

Ik zet mijn stem voor deze ronde op kamerlid Y.Caris. Ik vind het een beetje zonde om sowieso 2 kamerleden kwijt te raken met stemmen en niet stemmen. Ik zou nog van mijn stem af kunnen zien als Mevrouw Y.Caris spoedig genoeg wat van haarzelf laat horen. Als we iemand anders eruit stemmen is de kans dat we morgen met 3 kamerleden minder starten op 1 nacht.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: wouterv op 21-04-2021, 15:17:28
Voorzitter,

Ik ga ook mee met de stemming op Y.Caris.  De redenen hiervoor zijn al genoemd
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Fabiann op 21-04-2021, 15:18:09
Voorzitter, ik kan de redenatie van Kamerlid Ricardo goed volgen. We moeten voorkomen dat we de populisten een enorm plezier doen door een ander dan Kamerlid Ycaris vandaag weg te stemmen, als zij de motie van verwijdering toch niet zal overleven. Dank u wel.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: monkeysuncle op 21-04-2021, 15:21:19
Voorzitter,

Hoe zeer het mij ook tegen de borst stuit om ons oudste Kamerlid te moeten afvallen, ik zet mijn stem voor nu ook op mevrouw Y. Caris. Ik hoop dat ze van haar welverdiende pensioen gaat genieten, met 91 jaar nog in de Kamer is respectabel.

Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: D*N op 21-04-2021, 15:21:37
Voorzitter,

Ik weet niet of dit wel zo'n goed plan is. We hebben het hier eerder eens over gehad dat de stemming het wapen is van ons om ons te weren tegen populisten. Als we dit wapen verspillen aan iemand die er toch wel uitgaat dan geven we de populisten weer meer kansen. Ik zou dus pleiten voor een stemming richting iemand anders. Nog nader te bepalen wie. Druk opvoeren op de heer Chip ben ik overigens altijd een voorstander van.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: FrankLapidus op 21-04-2021, 15:29:48
Voorzitter,

Ik zal uiteraard de vraag van mevrouw K. aaasje nog even beantwoorden. Ik kon uit de vorige dag nog niet opmaken wie van de kamerleden tot de populisten zou kunnen behoren. Dan ga ik voor een kamerlid dat ik niet mag. De enige die aan die eis voldoet, is de heer L. Maniak.

Ik hoop mevrouw K. aaasje zo voldoende geïnformeerd te hebben.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Brent op 21-04-2021, 15:51:54
Geachte voorzitter.

Ik heb op Sanmol gestemd omdat diens visie op het politieke beleid van deze constitutie niet strookt met de mijne. Daarnaast haat Sanmol oude mensen.

Daarom stem ik wederom op Sanmol!

Groetjes
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: MitchK op 21-04-2021, 15:57:14
Voorzitter,

Eens met mevrouw K. Aaasje dat mijn reden niet duidelijk was. Maar in de eerste ronde kon ik nog geen duidelijke keuze maken. Volgens mij probeert de heer D. SterretjeN chaos te creëren door van het plan af te wijken om een afwezig kamerlid in de kamer te houden. Mijns inzien is het handig om in het debat actieve kamerleden te hebben, mijn stem gaat daarom ook naar mevrouw Y. Caris en houd ik de heer D. SterretjeN scherp in de gaten.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: D*N op 21-04-2021, 16:04:58
Voorzitter,

Volgens mij begrijpt de heer M Kox het spel (alweer) niet zo goed. Mevrouw Y. Caris zal zelf met pensioen gaan vanavond, haar wegstemmen is een verspilde stem. Zeker met alle verschillende vormen van stemming die er nog gaan komen. We hebben nu een hele fijne gemakkelijke vorm waar we een slag kunnen slaan, maar gaan vervolgens deze kans en stem weggooien aan een kamerlid wat sowieso zal verdwijnen. Gezien de heer Kox dit vrij logisch te volgen plan niet wil inzien en het zelfs gelijk bestempeld als "chaos creëren" en "verdacht" ben ik geneigd de heer M. Kox zelf op het verdachtenlijstje te zetten.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: monkeysuncle op 21-04-2021, 16:10:38
Voorzitter,

Ik kan de redenatie van deheer SterretjeN zeker volgen. Mijn stem staat ook zeker nog niet vast, maar heeft deheer SterretjeN naast deheer Kox nog meer potentiële populisten op het oog? Ik ben ook wel benieuwd naar de mening van enkele Kamerleden die zich nog niet zo uitspreken. De informatiestroom komt zo niet echt op gang.

Mijn interesse gaat ook wel uit naar dhr N. Ieky. Niet in de laatste plaats vanwege zijn stem op mij, wil hij actieve debaters graag uit de Kamer zien vertrekken. Maar ook omdat hij pleit voor minder inhoudelijke discussies en meevaart op de voorstellen van anderen.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Brtdm op 21-04-2021, 16:21:38
Voorzitter,

hoewel ik eigenlijk geen zin heb om een volledig inactieveling eruit te stemmen, stem ik toch op Ycaris. Ik heb geen enkele hoofdverdachte momenteel en ik denk dat zo de kans het grootst blijft dat we niet per ongeluk een belangrijke rol eruit knikkeren.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: mrchipie op 21-04-2021, 16:30:26
Meneer de voorzitter ik zou chardo willen vragen niet op de koers van hun oud fractielid shaman te gaan.

Daarbij wil ik aan Dennis vragen waarom hij opeens op mij wil.

Ik zit te lezen en weet niet of het handig is om ycaris op te offeren. we willen info en nu krijgen we dan niet als we iemand wegstemmen die toch al weggaat. aangezien we kunnen wijzigen 1 keer stem ik voor nu mee op ycaris
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Freak123 op 21-04-2021, 16:44:22
Voorzitter,
Mijn interesse gaat ook wel uit naar dhr N. Ieky. Niet in de laatste plaats vanwege zijn stem op mij, wil hij actieve debaters graag uit de Kamer zien vertrekken. Maar ook omdat hij pleit voor minder inhoudelijke discussies en meevaart op de voorstellen van anderen.

Voorzitter,
Hier ben ik mee akkoord en mijn stem gaat dan ook naar Nieky
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Nieky op 21-04-2021, 16:44:24
Voorzitter,

De redenatie van D*N kan ik goed volgen. Ycaris wegstemmen is zonde van de stem. We hebben informatie nodig! Juist nu er een normale stemming is.

Met het risico dat ik weer beticht word van meeliften ga ik dus mee in de redenatie van dhr D*N. 

Vandaar mijn stem op Ricardo omdat hij de initiatiefwet richting Ycaris indiende
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: mrchipie op 21-04-2021, 17:13:25
Meneer de voorzitter, ik ga mijn stem wijzigen naar de heer Ricardo Mede door wat Nieky Dennis en ikzelf eerder ook aangaf
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Vermoljoen op 21-04-2021, 17:18:19
Voorzitter,

Graag wil ik even een aantal zaken verduidelijken. Om te beginnen hoorde ik dat men zich afvraagt waarom ik het recht om een debat in te dienen aan de heer M.F. Arno heb doorgegeven. Wel, ik heb gekeken naar de stemming op dag 1 en daar zag ik een aantal stemmen op hem en dan vind ik dat ik ook naar deze stemmen moet luisteren. Ook vond ik hem niet zo heel verdacht, dus dat maakt 1+1 tot 2.

Daarnaast wil ik mijn stem op LuchtManiak toelichten. Ik heb in tegenstelling tot anderen niet op hem gestemd wegens zijn gedrag buiten deze Kamer, maar wel omdat ik op iemand wilde stemmen die deed alsof hij iets nuttig heeft bijgedragen, maar zich ook op de achtergrond gedroeg. Er bleven meerdere opties over, maar hij stak er bovenuit en kreeg mijn stem.

Voor deze ronde merk ik dat het stemmen op Ycaris véél te makkelijk gaat. Daarom vind ik personen die heel snel daarin meegingen verdacht, zeker als ze zich ook redelijk op de achtergrond gedragen. Ook vermoed ik dat de populisten zo goed als volledige spreiding hebben gedaan tijdens de stemming. Deze 3 punten brengen mij tot Fabiann als verdachte, maar ik kan jullie slechts adviseren op hem te stemmen aangezien ik mijn goed hart heb getoond.

Edit: ik was eventjes vergeten dat ik niet kan stemmen deze ronde.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Chardo op 21-04-2021, 17:26:43
Voorzitter,

Ik heb aan mijzelf en mijn fractie beloofd dat ik ga stemmen op de indiener van het 51ste bericht en toevallig is dat mrchipie. Wij hadden het ook anders willen zien, maar belofte maakt schuld en mijn partij houdt zich altijd aan die belofte.

Voorzitter, u bent gezegend en wij wensen u veel kusjes toe.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: putyourHANSup! op 21-04-2021, 17:29:57
Voorzitter,

Ik heb er momenteel geen actieve herinnering aan of ik al eens een groot potje weerwolven heb meegespeeld hier, ik geloof het niet. Ik ben dus vrij nieuw in deze online variant van het spel. Daarom hou ik me voorlopig nog ietwat op de achtergrond, maar ook omdat ik inhoudelijk oprecht nog geen sterke verdenkingen heb.

Ik neig er dan ook naar om mijn vorige stem op Ycaris te behouden.

Brtdm is mijns inziens goed bezig met zijn overzichten en zijn acties als debatindiener. monkeysuncle doet ook goed mee aan het debat met inhoudelijke en goed doordachte argumenten. Beide heren zijn het niet altijd met elkaar eens, maar houden het gesprek levendig en interessant. Voorlopig voel ik er nog niet voor om als Kamer hen uit hun functie te zetten.

Kamerleden die hier pleiten voor korte berichten, hou ik in de gaten. Leesbaarheid mag namelijk niet ten koste gaan van inhoud. Ik zie ook enkele posts van D*N (over wolvenpopulaties (populist?) op de Veluwe) en Convans (over de vorm van het debat, het praten via u, voorzitter) die inhoudelijk niet direct bijdragen aan de discussie. Voor de rest heb ik nog niet veel opvallende zaken gezien.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: D*N op 21-04-2021, 17:39:49
Beste voorzitter,

Ik ben blij dat enkele Kamerleden mijn motie steunt. De pijlen zijn daarbij gericht op Ricardo, hoewel ik het vermoeden deel van de heer Vermoljoen dat de volgers van dit plan iets verdachter uit dit voorstel komen dan de indiener.

Daarnaast wil ik de heer P.Y.H. Up eraan herinneren dat dit geen Wie is de Mol is en er geen geheime aanwijzingen verstopt zijn naar de populisten. Ook is de "hoi ik ben nieuw ik snap het niet zo goed" kaart al te vaak gespeeld door voormalige populisten. Dat ook u meegaat in de verwijdering van mevrouw Y. Caris vind ik dan ook zeer bedenkelijk.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: putyourHANSup! op 21-04-2021, 17:46:19
Voorzitter,

Ik zie ook geen geheime aanwijzing in het bericht van de heer D*N, het was puur iets wat me opviel.
Daarbij zeg ik niet: "hoi ik ben nieuw, ik snap het niet zo goed", maar "hoi, ik hou me nog even op de achtergrond, want ik ben nieuw en ik heb nog niet veel interessants kunnen opmerken wat niet al gezegd is".
En ik ga niet zomaar mee in de verwijdering van mevrouw Ycaris, ik was zelfs de eerste die op haar stemde, op dag 2. Die stem heb ik bovendien al toegelicht.

Mijn stem op Ycaris: zij had hier nog niet deelgenomen aan het debat. Op basis van alles wat er was gezegd, had/heb ik nog geen sterke verdenkingen. Daarom ging ik maar voor Ycaris (hoe geweldig ik haar ook vind): liever iemand weg die amper actief is dan iemand die het enorm naar z'n zin heeft in de Kamer. Bovendien: voorafgaand aan haar loopbaan als politica was Ycaris ooit een divawolf in schaapskleren. In die rol liet ze evenmin elke ronde van zich horen, dus het kan nog steeds dat zij momenteel een populist is.

Ik zou het dan ook op prijs stellen als de heer D*N niet mijn acties en woorden gaat verdraaien.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Chardo op 21-04-2021, 17:48:26
Voorzitter, hallo daar ben ik weer.

Het valt me wel op hoe makkelijk men meegaat op Ycaris. Geen vijanden maken en toch met z'n allen de lynchrondes doorkomen is iets wat de populisten graag willen. Als Ycaris vanavond geen populist blijkt te zijn, wat voorstelbaar is daar populisten vaak het hardst en vaakst schreeuwen is gebleken volgens het onderzoek van de ONPG, waarmee ik op dit moment in mijn handen sta, maar wat op a4 is uitgeprint waardoor het eigenlijk geen visuele functie toevoegt anders dan dat het lijkt alsof ik mijn bevindingen op feiten baseer. Maar voorzitter, als dus blijkt dat Ycaris onschuldig is, dan wil ik eenieder die op dat kamerlid heeft gestemd, bij de volgende plenaire vergadering op het spreekgestoelte zien, want dit is alleszins een veel te makkelijke indekking, waar niet niet alle, maar zeker een populist of twee zich achter zullen verschuilen.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: D*N op 21-04-2021, 18:02:11
Voorzitter, een reactie

Daarbij zeg ik niet: "hoi ik ben nieuw, ik snap het niet zo goed", maar "hoi, ik hou me nog even op de achtergrond, want ik ben nieuw en ik heb nog niet veel interessants kunnen opmerken wat niet al gezegd is".
Komt op hetzelfde neer. Punt is dat deze kaart al ernstig vaak is gespeeld door voormalige populisten en vind ik daarnaast ook redelijk ongeloofwaardig gezien de heer P.Y.H Up in zijn vrije tijd ook wel eens een debat heeft gevoerd.

Citaat
En ik ga niet zomaar mee in de verwijdering van mevrouw Ycaris, ik was zelfs de eerste die op haar stemde, op dag 2. Die stem heb ik bovendien al toegelicht.
Een begrijpelijke reden bij de vorige stemming, maar zoals benoemd deze stemming weinig effectief.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Fabiann op 21-04-2021, 18:02:47
Voorzitter,

Ik vind het op z'n minst opvallend dat de Kamerleden waarvan we zeker weten dat zij gisteren een onschuldig Kamerlid hebben weggestemd (LuchtManiak was immers geen populist), nu proberen om Kamerleden (waaronder ondergetekende, die ook geen populist is) verdacht te maken, terwijl deze Kamerleden juist willen voorkomen dat er morgenochtend nog eens drie onschuldige Kamerleden zijn gelasterd.

Dank u wel.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: D*N op 21-04-2021, 18:18:34
Voorzitter,

De verdachten stapelen zich op. Ik sta perplex hoe sommige Kamerleden reageren op mijn motie. De heer Fabiann komt weer met het makkelijkste argument ter wereld. Laat ik hem eraan herinneren dat Luchtmaniak wellicht goed was, maar ook een draaikont. De kans dat hij populist zou zijn was redelijk aanwezig. Daarnaast ben ik erg benieuwd hoe meneer Fabiann morgen reageert wanneer mevrouw Y. Caris de kamer heeft verlaten en blijkt geen populist te zijn. Ik neem aan dat hij dan mogelijk zijn eigen conclusies trekt en aftreed na deze wanvertoning. Waarom al deze Kamerleden hun macht, hun stem en hun principes opzij willen zetten om mevrouw Y. Caris uit de kamer te krijgen gaat mij boven de pet.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Convans op 21-04-2021, 18:45:40
Ik stem op Vermoljoen
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: D*N op 21-04-2021, 18:55:01
Geachte voorzitter,

Na alles overwogen te hebben gaat mijn stem naar de heer Putyourhansup!. We hebben nieuw leiderschap nodig, geen nieuwe meelopers.

Bedankt.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: hillo op 21-04-2021, 18:59:04
Voorzitter,

Putyourhansup! krijgt ook mijn stem. Was m’n eerste gevoel en ik zie door zijn stem op Ycaris (die me sowieso goed lijkt) geen reden om daar vanaf te stappen. Daarnaast heb ik ook Fabiann in m’n vizier.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Chardo op 21-04-2021, 19:26:48
Voorzitter,

Ik geloof wel in een sterk tegengeluid en daarom stem ik met de twee heren voor mij mee op Putyourhansup!. Zeer benieuwd ben ik wat dit nog teweeg kan brengen. Daarmee laat ik mijn voorgaande stem vervallen. Ik weet dat dat slecht kan zijn voor mijn geloofwaardigheid in geval met mijn belofte waar ik vanmiddag over sprak, maar ik heb in het laatste uur geleerd dat je als politicus ook om je heen moet kijken en niet vanuit een cocon moet werken.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Kaaasje op 21-04-2021, 19:31:26
Beste voorzitter,

Net als vorige sprekers zie ik dat er snel wordt ingegaan op de beschuldigingen van Ycaris. Gecombineerd met het feit dat Wouterv de vorige keer random stemde, en dus niet probeerde op een populist te stemmen, stem ik op hem.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: wouterv op 21-04-2021, 19:34:37
Beste voorzitter,

Na rijp beraad herzie ik mijn stem en stem ik op

putyourhansup

De argumenten zijn te sterk om te negeren
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: mrchipie op 21-04-2021, 19:35:45
 beste voorzitter, ::schaam:: Zie dit nu al weer foutgaan  ::ohno::
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Swifty op 21-04-2021, 19:36:31
Voorzitter

Het wegstemmen van iemand die mogelijk al wegvalt wegens te vaak niet gestemd vind ik een te groot risico. Wat als zij vanwege niet stemmen vertrekt, en de stemmen op haar komen te vervallen, dan moet degene die het op 1 na hoogste aantal stemmen kreeg ook nog vertrekken en verliezen we er alsnog twee? Ik ga dat risico niet nemen. En ik ga mensen die daar makkelijk in meegaan scherp observeren. In die zin kan ik me wel vinden in de stemmen op PYH Up. Ik loop nog even het hele debat door voor ik mijn stem definitief maak.

En het spijt me dat ik geen actieve herinnering meer had aan de eerste stemming, die op de eerste indiener :-[
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: monkeysuncle op 21-04-2021, 19:42:40
Voorzitter,

Ik begrijp de stemming op PutyourHansup niet volledig, ik vind dat er minstens net zo makkelijk wordt meegelopen als op mevrouw Caris. Wanneer deheer Up geen populist blijkt te zijn is mijn vizier vooral op de heren Illo en Ardo en V gericht.

Ik verander mijn stem naar WouterV.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Swifty op 21-04-2021, 19:52:25
Voorzitter

Als ik het goed lees gaat het nu ongeveer tussen de heer R. Icardo, als initiatiefnemer van het stemmen op Ycaris, de heer W V als eerste sneller volger van dat initiatief, en de heer PYH Up, als volhoudende volger van dit initiatief nadat er goeie tegenargumenten waren gekomen. Van deze 3 wijzigt de heer W V zijn stem tactisch, waarschijnlijk uit lijfsbehoud. Wat er op wijst dat hij ook deze ronde zijn eerste stem niet heel doordacht heeft geplaatst, na bij de vorige stemming random.org gebruikt te hebben.

Alles overwegende gaat mijn stem daarom naar deze heer, WouterV
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: putyourHANSup! op 21-04-2021, 19:59:22
Voorzitter, het verbaast me dat ik er word uitgepikt van iedereen die op Ycaris stemt en dat iedereen daar dan hup zomaar in meegaat. Terwijl hun eigen argument is: "ja, iedereen gaat zo snel mee op Ycaris, verdacht."

Voorzitter, een reactie
Komt op hetzelfde neer. Punt is dat deze kaart al ernstig vaak is gespeeld door voormalige populisten en vind ik daarnaast ook redelijk ongeloofwaardig gezien de heer P.Y.H Up in zijn vrije tijd ook wel eens een debat heeft gevoerd.
Komt niet op hetzelfde neer, ik heb nooit gezegd: "ik snap het niet goed", maar jij legt mij die woorden wel in de mond. Ik benadruk juist het verschil met dat dit mijn eerste grote online variant is. Dáárom houd ik mij wat meer op de achtergrond, behalve als mensen mij plots gaan aanvallen.

Uiteraard blijft mijn stem op Ycaris nu staan, om mezelf veilig te stellen.
Titel: Re: [RNA] Dag 3 - Wie zwijgt stemt toe
Bericht door: Chardo op 21-04-2021, 20:47:32
Voorzitter,

Ik begrijp de stemming op PutyourHansup niet volledig, ik vind dat er minstens net zo makkelijk wordt meegelopen als op mevrouw Caris. Wanneer deheer Up geen populist blijkt te zijn is mijn vizier vooral op de heren Illo en Ardo en V gericht.


Voorzitter, ik wil hier graag op reageren.

De heer Uncle grijpt iets te makkelijk naar conclusies. Dat wil zeggen, als mevrouw Aris geen populist is, dan heb ik niks te vrezen gehad, in geen enkele rol. Dus ik denk niet dat een verdenking jegens mij geoorloofd is aan de hand van wat de heer Up is. Mocht mevrouw Aris wel een populist zijn, dan neem ik de verantwoordelijkheid geheel op me en mag eenieder die dat wil mij aan de schandpaal nagelen.