Realitynet - Realitynet.org

TV & Realityseries Light => TV & Reality => Topic gestart door: Arco Mol Fan op 11-05-2023, 14:41:54

Titel: Het Onbekende
Bericht door: Arco Mol Fan op 11-05-2023, 14:41:54
http://www.youtube.com/watch?v=eVzksx3CKsE

Hoe sta jij in het leven? Blijf je in je comfortzone en houd je vast aan wat je al kent, of durf je onvoorwaardelijk te kiezen voor uitdaging, spanning, en avontuur? Vanaf vrijdag 12 mei komen de makers van ‘De Verraders’ bij RTL 4 met het nieuwe, adventure-reality-programma ‘Het Onbekende’, waarin tijdens een onvergetelijke reis veertien deelnemers zichzelf onder leiding van presentator Renze Klamer acht weken lang, keer op keer dezelfde vraag stellen: “Durf ik te kiezen voor ‘Het Onbekende’?”

https://www.rtl.nl/programma/5292495/het-onbekende


Wie gaat er ook vanaf morgen kijken? Ik wel, ben wel heel benieuwd naar dit programma. De eerste indruk is zeer goed!
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Enermol op 11-05-2023, 15:18:28
Ik ben benieuwd
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Hadewychisdemol op 12-05-2023, 01:56:55
Ik ga het ook een kans geven!
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Loezel op 12-05-2023, 06:22:51
Ik ga zeker ook kijken. Ik zag dat er leuke kandidaten mee doen. En ook leuk de combi tussen bekende en onbekende Nederlanders.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: MollenvangR op 12-05-2023, 11:30:38
Ben hier ook wel benieuwd naar  ::jaja::
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: wouterv op 12-05-2023, 11:58:32
Er komt ook een Vlaamse versie van, ben ver geraakt in de selectieprocedure hiervan (maar niet ver genoeg)
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Arco Mol Fan op 12-05-2023, 21:29:50
Het is allemaal een beetje traag, vreemde vorm van elimineren ook.

Maar het heeft wel iets vind ik, het mag wel wat spannender allemaal.

Op naar aflevering 2!
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Nat007 op 12-05-2023, 21:56:04
Onderhoudende eerste opdracht. Nog niet heel spectaculaire opdrachten, maar het feit dat het zich in Slovenië afspeelt is echt een bonus, mooie locatie. Jammer dat
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
eruit is, zo'n leuke
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
. Vermoedt dat Iris zich sluw gaat proberen in te likken bij sommige andere kandidaten met een bondje. Als ze zelf hadden gekozen dan was zij er voor m'n gevoel uitgestemd.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Nieky op 12-05-2023, 23:01:23
Ik vond het wat tegenvallen
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Tristan op 12-05-2023, 23:04:15
Wellicht moet het nog even op gang komen.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: joligmolletje op 12-05-2023, 23:08:39
Ik ben nog niet zo enthousiast. Ik vind de rol van Renze nogal geforceerd en de toon erg dwingend. Op zich is het idee origineel kiezen tussen bekend en onbekend, maar zolang je niet weet waarvoor je kiest is er eigenlijk geen dilemma. De kandidaten vond ik wel leuk. Wat zouden ze trouwens hebben gedaan bij de kandidaten die mee hebben gezegd?

Over de eliminatie. Jammer dat team bekend nu juist
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
als afvaller had! Bij team onbekend was de afvaller mijn irritatie, dus daar ben ik niet rouwig om.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: MartinJ op 12-05-2023, 23:54:52
Was dat nou Iris die zei dat ze niemand kende van de bekenden groep? Who the f*ck is Iris? (ken haar toevallig van het Rembrandt programma, maar anders geen idee). En dan moest ze tussendoor nog even lippenstift opdoen/bijwerken. Hallo, dit is geen modeshow. Mag voor mij meteen naar huis.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Enermol op 12-05-2023, 23:55:07
Nog niet super enthousiast. Eens met bovenstaande, maar misschien moet het nog komen.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Hadewychisdemol op 13-05-2023, 01:28:12
Nog niet heel spectaculair inderdaad, maar het heeft zeker potentie. Heel jammer van de bekende afvaller, zeker door zo'n geluksspel :(

Format heeft best wat overeenkomsten met Atlas (zo'n 10 jaar geleden uitgezonden door Avrotros), gemixt met wat elementen van andere realityspellen. Inclusief de randomness van Sequester ;D
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Joey94 op 13-05-2023, 10:34:30
Ik vind het in ieder geval een programma waar potentie in zit! Wel kunnen er naar mijn idee dingen beter om het net wat spannender te maken. Voor de kandidaten is alles inderdaad onbekend, maar wij zien als kijkers meer dingen dan zij, en die dus bekend zijn. Waarom zijn er niet voor de kijkers ook meer dingen onbekend om meer spanning te hebben? Waarom weten wij bijvoorbeeld dat Renze 'de onbekende' is, in plaats van dat we alleen de stem horen of een silhouet zien? Volgens mij is het interessanter als wij zoveel mogelijk dezelfde kennis hebben als de kandidaten zelf (al kan je natuurlijk moeilijk alles vanuit één team filmen en het andere team onbekend houden).

Zelfs in een programma als 'Het onbekende' is er na deze eerste aflevering altijd iets bekend bij de kandidaten en de kijkers: er gaat elke aflevering iemand naar huis. Zou zelfs dát niet onzeker en dus onbekend moeten zijn? En dat de afgevallen kandidaten zelf ook niet zeker zijn of ze echt naar huis gaan?

Persoonlijk ben ik nooit zo fan van een grote factor geluk in een spel. Ik hoop dat dat bij de komende onbekende eliminaties anders zal zijn.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Nat007 op 13-05-2023, 15:27:14
Had heel graag gezien dat de hint een dwaalspoor was gebleken, en de persoon met het gestrande busje er vandoor was gegaan zonder lift te geven. Dat had de boel gelijk op z'n kop gezet en dan heb je echt dilemma's. Misschien gaan dat soort twists nog komen.

Goede kans ook dat elk team vanaf nu wil winnen om een zelfgekozen eliminatie te krijgen, zeker als er bondjes gaan komen... Dus zo'n twist is misschien ook maar 1 keer leuk.

Kende Renze alleen van gezicht, heel vaag, en dat hele stemvervormen is behoorlijk tenenkrommend aangezien we echt niet met een super celebrity van doen hebben hier...
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Tristan op 13-05-2023, 15:54:15
Voor de onbekende eliminatie had ik ook liever gezien dat er een groepsspel gespeeld zou worden en dat de verliezer daarvan naar huis zou gaan. Dat is idd eerlijker dan het bokje zijn na een geluk- (of pech)loterij. Hopelijk wordt dat nog anders de komende afleveringen.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Tarbozan op 13-05-2023, 17:22:23
Sorry Maar dit was voor mij echt een tegenvaller.  Geen enkele Spanningsboog, wat mooie shots van het landschap , maar qua spelelement echt niets wat me kon boeien .

Ad random een eliminatie voegt echt niks toe, behalve dan de randomness.
In team onbekend sturen ze de irritatie factor naar huis, volledig begrijpelijk, maar ze weten niets over de sterkte en zwakte van elkaar dus wie nu volgende week de kar gaat trekken is een onbekend iets .

Ga afl 2 nog kijken, maar als er niet iets van spanning inkomt, ga ik afhaken
Zoals altijd is dit persoonlijk,dus als jij het wel spannend vind, is dat natuurlijk prima mogelijk.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: JP1999 op 13-05-2023, 18:17:10
Er lijkt niet echt een sterk concept. Kiezen tussen het bekende en het onbekende komt in ieder Realityspel al voor toch? Keuzes maken is onderdeel van ieder spelprogramma. Er zit geen element/concept onder het programma... tenzij er nog iets komt.

Ik ga het wel verder kijken, de BN'ers zijn wel goed gecast. Ik miste wel wat achtergrondschetsing bij de onbekende kandidaten, het was nu allemaal vrij vlak en ik heb nog geen idee wie de OBN'ers eigenlijk zijn en waarom juist zij zijn gekozen.

 
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Enigma TV op 13-05-2023, 18:59:55
Het was duidelijk nog een introductieaflevering, waarbij het allemaal nog wat traag aanvoelde. Maar vergis je niet: het format is al aangekocht door meerdere landen en was op de MIP (internationale formatbeurs) een van dé formats waar veel interesse naar uit ging. Ik kan me niet voorstellen dat dit gebeurde als het programma zich de komende afleveringen tot een groots avontuur gaat ontpoppen!

In de eerste aflevering kiezen de kandidaten waar mogelijk voor het onbekende. Deze keer pakte dat goed uit voor de groepen. Echter, de komende afleveringen zal het kiezen voor het onbekende ook nadelig uit gaan pakken. Daarmee wordt het spel strategischer en komen verhoudingen ook nog meer op scherp te staan.

Hoe dan ook denk ik niet dat we dit moeten vergelijken met andere formats. Het strategische element is hier echt belangrijker dan het actieve, denk ik. En dat kan ik als liefhebber van strategische formats alleen maar toejuichen  ::bravo::

Wat betreft Renze: ik vind hem een ware vondst voor het programma! Het is wat moeilijk te peilen of hij echt realitygaze-waardige host is, omdat zijn presentatie vanuit een gecontroleerde omgeving gedaan wordt waar retakes 100 keer gemaakt kunnen worden, maar hij komt voor nu prettig over. Het zou mij ook niets verbazen als ze hem na dit programma ook Bestemming X gaan laten doen!

Ben benieuwd naar aflevering 2! Lijkt erop dat dat alweer een stuk spectaculairder gaat worden!
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Joey94 op 13-05-2023, 21:20:51
Echter, de komende afleveringen zal het kiezen voor het onbekende ook nadelig uit gaan pakken. Daarmee wordt het spel strategischer en komen verhoudingen ook nog meer op scherp te staan.

Wat ik dan wel hoop is dat het niet volledig willekeurig zal zijn wanneer het onbekende voordelen brengt en wanneer nadelen, want dan wordt het hele spel een grote geluksfactor. Ik hoop dan dat er ergens (goed verstopte) hints te vinden zijn welke keuze elke keer voordelen kan brengen of dat hiervoor iets anders bedacht wordt, zodat er inderdaad een strategisch spel achter komt te liggen en geen geluksspel.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Enigma TV op 13-05-2023, 22:18:27
Wat ik dan wel hoop is dat het niet volledig willekeurig zal zijn wanneer het onbekende voordelen brengt en wanneer nadelen, want dan wordt het hele spel een grote geluksfactor. Ik hoop dan dat er ergens (goed verstopte) hints te vinden zijn welke keuze elke keer voordelen kan brengen of dat hiervoor iets anders bedacht wordt, zodat er inderdaad een strategisch spel achter komt te liggen en geen geluksspel.

Niet geheel mee eens. Juist door te kiezen voor het onbekende ga je akkoord met dat het een voordeel óf een nadeel is. Die geluksfactor is inherent aan het kiezen voor het onbekende. Kies je voor de bekende weg, dan weet je waar je aan toe bent: zekerheid, vastigheid, geen gekke fratsen die je mogelijk kunnen nekken.

De vraag is dus vooral: durf je het risico te nemen om misschien benadeeld te worden wanneer je kiest voor het onbekende? Die munt kan twee kanten op vallen. Is het een geluksspel daardoor? In mijn ogen niet. Dat zou het wellicht zijn als de 'bekende weg' zou ontbreken, maar nu is het een weloverwogen keuze van de kandidaten.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Nat007 op 13-05-2023, 22:33:30
Klinkt wat zweverig misschien, maar kan ook nog zijn dat er 'gevoelige' kandidaten zijn die met meer dan 50% geluk een voorgevoel hebben wat betreft die bekend of onbekend dilemma's. (Zoals ik 90% van de tijd voor de aanloop correct kan voorspellen of een penalty erin of ernaast gaat zijn). Zou leuk zijn als er zo'n iemand in de groep zit.

Ben erg benieuwd naar de rest van het seizoen.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Joey94 op 14-05-2023, 08:14:18
Niet geheel mee eens. Juist door te kiezen voor het onbekende ga je akkoord met dat het een voordeel óf een nadeel is. Die geluksfactor is inherent aan het kiezen voor het onbekende. Kies je voor de bekende weg, dan weet je waar je aan toe bent: zekerheid, vastigheid, geen gekke fratsen die je mogelijk kunnen nekken.

De vraag is dus vooral: durf je het risico te nemen om misschien benadeeld te worden wanneer je kiest voor het onbekende? Die munt kan twee kanten op vallen. Is het een geluksspel daardoor? In mijn ogen niet. Dat zou het wellicht zijn als de 'bekende weg' zou ontbreken, maar nu is het een weloverwogen keuze van de kandidaten.

Nu je dit zo uitlegt, kan ik hier inderdaad wel inkomen. Bij nader inzien is het natuurlijk de bedoeling dat het onbekende ook echt het onbekende blijft, dus dat hints daar dan afbreuk aan zouden doen. Dan hou je niet veel opties over (ik zie in ieder geval geen andere opties) behalve het als gok wel of niet kiezen, maar wat je zegt: het zijn dan de kandidaten zelf die voor die geluksfactor kiezen.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: wouterv op 17-05-2023, 10:30:36
Ik vond het wel een toffe eerste uitzending en ik ben niet volledig tegen het willekeurige bij het afvallen.
Dit gaat denk ik de  bekenden meer doen nadenken en misschien eerder doen kiezen voor stemmen.

Ik vraag me wel af hoe echt het begin is. Het lijkt mij heel sterk dat je maar 24u krijgt om te kiezen of je meedoet of niet
en dan nog alle praktische zaken moet regelen zoals werk, kinderen...

We hebben dit niet gezien bij de bekenden, dus waarom niet?
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: joligmolletje op 21-05-2023, 23:00:34
Net de tweede aflevering bekeken, het programma komt voor mijn gevoel nog steeds niet lekker op gang. Ik voel totaal geen spanning. Ook de 'onbekende' weg is nogal voorspelbaar. Het was van mijlenver te zien dat er een parachutesprong zou volgen en weer stond er een auto klaar. Het programma blijft geforceerd overkomen, wat erg jammer is. Dit komt trouwens ook doordat beide teams steeds hetzelfde kiezen, waardoor je niet ziet of de bekende of onbekende route voordeel zou hebben.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Hadewychisdemol op 21-05-2023, 23:15:14
Er zit nog steeds wel potentie in het concept, maar het komt inderdaad niet helemaal lekker op gang. Dat imo voornamelijk de smaakmakers tot nu toe vertrekken, en ook nog eens op voorspelbare wijze, helpt daarbij ook niet.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Arco Mol Fan op 21-05-2023, 23:43:50
Het kabbelt maar een beetje voort, er zit ook weinig spanning in. En de eliminaties zijn zo ongemakkelijk, niet te doen.

De korte stukjes met Renze tussendoor voegen naar mijn idee ook niet heel veel toe.

De beelden zijn wel mooi en de omgevingen zijn prachtig.

Het heeft echt wel potentie, dus ik blijf het volgen in de hoop dat het beter wordt.

Deze aflevering had wel bekende muziek van De Mol. ::ok::
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Pierce_Brosnan op 22-05-2023, 00:11:24
Voor 2e seizoen kan je weer iemand anders nemen als presentator, verwacht wel oproep van Renze aan het einde in aflevering 6 die je weer kan herhalen.

Hoeft niet eens echte presentator te zijn en dan kan je aan het einde nog spel wie ze denken dat het is. Ook leuk voor de kijker omdat nog niet 100% bevestigd krijgt.

Had het land pas bekend gemaakt aan einde voor de kijker ook.

1 spel is wel weinig, zeker als maar met 1 bekende en 1 onbekende bent straks in aflevering 6.

Had Rooiakkers over de vloer om uitgezonden en programma om 20.30-21.35 (65 minuten). Programma is nu pakweg 20.05-21.25 (zonder reklame na programma) met 2 reklames. Dat zal  bij 3e wel drie gaan worden.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: MartinJ op 22-05-2023, 10:37:01
Dat imo voornamelijk de smaakmakers tot nu toe vertrekken, en ook nog eens op voorspelbare wijze, helpt daarbij ook niet.
Niet altijd mijn smaak, dus ik zat hier niet zo mee.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Hadewychisdemol op 22-05-2023, 11:49:11
Ook niet altijd mijn smaak, maar nog altijd beter dan geen smaak ;D En die kant dreigt het nu een beetje op te gaan.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Enigma TV op 22-05-2023, 13:06:08
Het grootste minpunt vind ik tot nu toe dat het telkens een route is waarbij ze zo snel mogelijk van A naar B moeten komen. Dat maakt het snel wat voorspelbaar en misschien wat eentonig, doordat echte opdrachten vooralsnog missen. Dit terwijl je op die manier denk ik meer dilemma's kunt implementeren, omdat je niet alleen maar de route en vervoersmiddelen hebt waar je iets mee kunt.

Het principe blijft nog steeds fantastisch en ik vermaak me als kijker zeker! En hé, liever ruimte voor groei bij een programma dan direct pieken waarbij het daarna hooguit nog kunt tegenvallen.  ;D Ik snap de interesse in het format wel!
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Tarbozan op 23-05-2023, 19:34:33
Niet mijn programma. Heb het twee afleveringen een kans gegeven , maar het is het voor mij niet .
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: JP1999 op 24-05-2023, 00:25:11
Weet iemand wat de clou is dat ze niet weten wie Renze is? Moeten ze het op een gegeven moment gaan raden?

Eens met bovenstaande. Concept heeft wel potentie maar imo mist het ook nog wel vormgeving (weinig interessante edit/ lay out/ omgeving/ logo/ muziek). Daardoor heeft het nog niet echt een eigen sfeertje. Wel nice dat ze in de opdrachten een hint geven naar of ze voor bekend of onbekend moeten kiezen. Zonder dat blijft het gewoon een blinde gok.

Hmmmm de OBN'ers vind ik toch wel matig gecast om eerlijk te zijn. Ik vind ze maar wat serieus en de biechts wat basic (kan ook keuze zijn van de edit). Wel heel lief allemaal. Maar dat zie je bij soortgelijke Nederlandse shows (bijv. Hunted) wel vaker bij casts. Niet echt te vergelijken met bijvoorbeeld een cast van De Verraders
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Enigma TV op 24-05-2023, 12:27:49
Wel nice dat ze in de opdrachten een hint geven naar of ze voor bekend of onbekend moeten kiezen. Zonder dat blijft het gewoon een blinde gok.

Dat vind ik juist jammer eigenlijk. Op deze manier wordt het namelijk vaak niet echt meer een keuze, omdat het voorspelbaar wordt wat je kunt verwachten.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Koemba op 26-05-2023, 13:15:56
Dat vind ik juist jammer eigenlijk. Op deze manier wordt het namelijk vaak niet echt meer een keuze, omdat het voorspelbaar wordt wat je kunt verwachten.

Ja ik ben het hiermee eens.

Heb beide afleveringen gezien en vind het programma nog een beetje tegen vallen tot nu toe. Vind het concept van bekend en onbekend heel erg tof, maar het komt nog niet helemaal uit te verf mijn inziens. De hints om te kiezen voor bekend of onbekend zijn te duidelijk. Hierdoor kun je al gokken wat het onbekende gaat zijn. Dat het hele programma draait om de route het snelste afleggen vind ik te voorspelbaar. Laat ze onderweg meer keuzes maken zodat de route tot het eindpunt nog kan veranderen of iets dergelijks. Ook vind ik dat de manier van elimineren beter kan, er zit op dit moment weinig spanning in.

Leuk concept, maar er kan nog het een en ander aan verbeterd worden.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Joey94 op 26-05-2023, 21:36:49
De aflevering van vandaag vond ik wel echt leuk! Het was allemaal net een beetje anders, en natuurlijk vooral de eliminatie. Ik voelde wel heel erg aankomen dat er gehusseld zou worden, maar toch een leuke twist. Dat de teams elkaar volgende week tegenkomen is ook weer een leuk nieuw iets. Ik word wel steeds enthousiaster als het op deze (onvoorspelbare) voet doorgaat. Ik vind namelijk dat als je een programma hebt dat 'het onbekende' heet, dat het ook onvoorspelbaar moet zijn, en dus ook voor de kijker.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: joligmolletje op 26-05-2023, 22:58:03
Deze aflevering is inderdaad de beste so far. Leuk dat er eindelijk wat variatie zit in de opdrachten en dat de eliminatie lekker onvoorspelbaar was (niet wie, maar wel dat er een switch komt). Alleen jammer dat de teams elke keer voor het onbekende kiezen, het zou leuk zijn als ook ooit de bekende weg wordt gekozen.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Arco Mol Fan op 28-05-2023, 13:06:56
Hele leuke aflevering inderdaad, ook met opdrachten tussendoor. ::ok::

En de twist op het einde zag ik niet aankomen, goed gedaan. 8)
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Mvnl op 28-05-2023, 16:31:37
De hints om te kiezen voor bekend of onbekend zijn te duidelijk.

Sowieso álle hints. Ook dat overal een logo op staat zodat ze weten dat ze goed zitten, en hoe ze bij de escaperoom nog net niet bij het handje genomen werden. Ze schatten de kandidaten (of kijkers) wel heeel laag in
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Nat007 op 2-06-2023, 14:05:49
Kijk het programma nog altijd, maar de opdrachten blijven een beetje het niveau van een basisschoolreisje houden. In zo'n spectaculair land als Slovenië hoop je toch op meer en ook op meer dramatische Onbekend vs Bekend dilemma's. Blijft allemaal wat tam nog
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Daisy op 2-06-2023, 17:14:34
Ik heb de eerste 3 afleveringen inmiddels ook gezien.
Ik ben nog steeds benieuwd hoe het verder gaat, ook omdat ik hoop dat het qua dilemma's nog spannender wordt. Het blijft een beetje tam. Het concept heeft zo veel meer in zich dan er tot nu toe uitkomt - het is allemaal vrij voorspelbaar wat er gaat gebeuren.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: joligmolletje op 2-06-2023, 22:09:16
Ik vond dit een leuke aflevering! Dat de teams direct tegen elkaar strijden doet zoveel voor de dynamiek en spanning. Ik vind het ook oprecht verrassend dat de teams weer herenigd werden. Bij een volgend seizoen moeten ze meteen die onderlinge strijd stimuleren. Jammer blijf ik de presentatie vinden en de totaal onnodige bodyguards. Ik vind team bekend inmiddels veel leuker dan team onbekend, qua casting zou het leuk zijn als de teams wat gelijkwaardiger zijn. Wel jammer van Steven!
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Pierce_Brosnan op 3-06-2023, 23:47:22
Dat bekende ook dachten dat de afvaller nog terug komt.  ::ohno:: ::rofl::

Waar ik eerder aandacht is dat volgende week 1 persoon  wakker word met alleen het koffertje /cassette tape en die drie andere moet vinden op De Onbekende Plek. De bodyguard als chafeur.

Veel zoek plezier plezier Mischa... en Ruud.

Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: MollenvangR op 16-06-2023, 16:12:33
Ik heb vandaag de hele serie bij kunnen bingen van 1 t/m 5. Ik moet zeggen, ik vind het wel leuk. Leuke teams, prima plottwists (niets is wat het lijkt, toch?  ::vergroot::) Renze in een Kevin Janssens (Bestemming X) achtige rol. Die beveiligers zijn hilarisch  ::rofl:: alleen de eliminaties vind ik nog een beetje dubbel/lastig, omdat ze het ook met kleine groepjes doen. Slovenië prachtig decor voor deze serie   ::love::
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: joligmolletje op 17-06-2023, 11:12:36
Ik merk dat het programma mij steeds minder begint te boeien. Het is vrij saai dat het de hele tijd draait om het afleggen van een route, waarbij ik elke keer het idee heb (of dat klopt weet ik niet) dat ik dezelfde bomen/huizen/wegen zie. Ook is het saai dat ze consequent voor het onbekende kiezen. Zou het niet interessanter zijn als de groep die als eerste op een checkpoint komt mag kiezen en de andere groep automatisch de andere keuze zou krijgen? Net zoals bij het wegstemmen gebeurt. De enige verrassing is nu nog dat Renze kiest id iemand wel of niet weg moet, verder gebeurt er weinig spannends (voor ons als kijker, ongetwijfeld is het voor de deelnemers anders).
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: MollenvangR op 17-06-2023, 13:38:51
Ik vond de eliminatie van gisteren echt belachelijk. 2-2, 1-1 en dan alle vier weer laten dobbelen. Dan moeten naar mijn idee alleen de twee kandidaten in de gevarenzone dobbelen. Of doe dan best of 3 dobbelen of zo. Dat als je 3 keer dat logo gooit, eruit moet en niet met 1 keer  ::ohno:: Dus ja, jammer dat degene die ik al heel lang eruit zou willen, er nog steeds in zit... (diegene zal vast wel winnen  :-\\ ).  Het kaartspelletje was wel een leuke manier van elimineren.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Mvnl op 17-06-2023, 13:50:13
't is me allemaal ook iets te geregisseerd. Iemand had al gecheckt dat de pickup waarin ze vorige week zelf reden hetzelfde nummerbord had als degene waarin ze die week ervoor een lift kregen om op het station te komen  ::ohno::
En ook met zoiets als kiezen van een koker aan t einde van de laatste aflevering lijkt het me heel plausibel dat in beide kokers hetzelfde stond, want ze openen er toch maar 1 en productie brengt een andere koker naar het andere team. Net als dat ik denk dat de twists van de onbekende eliminatie ook heel sterk afhangen van welke groep 'm krijgt
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: joligmolletje op 17-06-2023, 17:48:16
't is me allemaal ook iets te geregisseerd. Iemand had al gecheckt dat de pickup waarin ze vorige week zelf reden hetzelfde nummerbord had als degene waarin ze die week ervoor een lift kregen om op het station te komen  ::ohno::

Echt? Dan gaat het toch helemaal nergens meer over!
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Mvnl op 18-06-2023, 07:53:53
Ja ik gok dat er geen scenario was waarin 'de trein niet halen' een optie was  ::ohno::
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Arco Mol Fan op 18-06-2023, 14:39:34
Het is allemaal niet heel slecht maar heb wel constant het idee dat het zoveel beter kan. Ik blijf het wel kijken, hopelijk bij een eventueel tweede seizoen wat meer spanning en sensatie.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Daisy op 19-06-2023, 19:29:58
Ja eens. Het format biedt heel veel mogelijkheden - maar het wordt er niet uitgehaald.
Misschien helpt het dat het aan het buitenland is verkocht, net als bijv. de Verraders. Daar hadden ze in Engeland leuke twists die het echt heel goed maakte, misschien kan NL ook nog wat van een buitenlandse versie leren (vraag is of dat op tijd komt voor een 2e seizoen).
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: presentatortje op 21-06-2023, 12:17:03
Ik geniet iedere week weer van het Onbekende. Kan het beter, tuurlijk! Wordt het dat in de toekomst (bij een mogelijk tweede seizoen)..? Vast en zeker.

Ik bespreek iedere week op mijn youtubekanaal (WIDMTV) samen met Corné de aflevering en afgelopen maandag bespraken we de reis van Vincent samen met Vincent in de podcast. Die is onderstaand te zien óf te beluisteren op je favoriete podcastapp. RTL heeft ons gevraagd of we met alle komende afvallers (als die dat willen) willen nabespreken, dus mocht je vragen hebben, dan kunnen we die natuurlijk meenemen in ons vragenvuurtje.

Iedereen nog veel kijkplezier bij de laatste 2 afleveringen alvast. Voor een eerste seizoen vind ik het heerlijk wegkijken, tuurlijk zet ook ik bij sommige momenten mijn vraagtekens qua edit / regie / opdrachten, maar Wie is de Mol begon ook ooit zonder jokers, vrijstellingen, gekonkel... dus ik denk dat er ruimte zát is voor verbetering :)

http://www.youtube.com/watch?v=ekRnD-UqgN8
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Pierce_Brosnan op 22-06-2023, 18:26:45
Jammer dat het kiezen in de grot niet ook meteen de keuze was voor het elimineren.

Het heeft ze ook kijkers gekost dat ze bij 02 Juni aflevering niet tekst in beeld dat programma vanaf 09 Juni om 20.30 is te zien.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Nat007 op 23-06-2023, 19:08:30
Ik blijf kijken, misschien in de hoop op een spectaculaire verbetering van het programma, maar het is echt behoorlijk saai en eentonig nog altijd. Wat anderen ook aangaven: steeds dezelfde soort opdrachten, dezelfde omgeving, dezelfde keuzes voor het onbekende. De opdrachten en dilemma's zijn niet interessant genoeg, net als het contrast tussen de bekende en onbekende keuzes. Alles komt erg geregisseerd en geforceerd over. Het is het gewoon nog net niet, ondanks het originele concept. Interesseer me nog altijd niet in de groep Onbekend; die zijn mogelijk niet goed gecast. Vanavond de voorlaatste aflevering begrijp ik.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Joey94 op 23-06-2023, 22:25:05
Heb het idee dat het de laatste weken steeds meer inkakt. Ook de aflevering van vanavond vond ik weinig bijzonders aan. Wat hier al werd geschreven: voorspelbaar (terwijl het juist het onbekende heet dus onvoorspelbaar moet zijn) en niet boeiend genoeg wat er gebeurt. Mabel die saboteert had nog interessant kunnen zijn, maar ze ging er voor m'n gevoel niet zo hard is.

Waarom moet het steeds per se een wandeling zijn van punt A naar punt B? Waarom is er elke aflevering een eliminatie en wordt op dezelfde manier bepaald hoe dit verloopt? Waarom zijn het op grote lijnen steeds hetzelfde soort dilemma's? Dat maakt het ook meteen 'bekender', zowel voor de kandidaten als de kijkers. Of zou dit worden gedaan, zodat je toch een soort 'format' hebt in plaats van een wereld te creëren waarbinnen alles kan, waardoor kijkers het misschien moeilijk kunnen volgen?

Wat mij betreft zou het interessanter zijn als dilemma's voor beide keuzes zowel iets positiefs als iets negatiefs inhouden, en dat de kwaliteiten van de teamleden kunnen bepalen of het positieve of negatieve de doorslag zal geven. Bijvoorbeeld:
- de bekende weg waarmee je een rivier mag oversteken in plaats van met de auto eromheen moet rijden, maar je moet nog wel eerst een vlot in elkaar zetten;
- de onbekende weg, die dan blijkt te zijn dat het andere team ergens een half uur moet wachten, maar dat je dan als team zelf ook wachttijd kan krijgen door een puzzel niet op tijd op te lossen.

Ik blijf wel kijken en heb goede hoop dat een eventueel volgend seizoen een stuk beter en meer divers in elkaar zal zitten!
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Hadewychisdemol op 24-06-2023, 01:31:24
Hopelijk zijn volgend seizoen en/of internationale versies beter. Eens met veel van jullie meningen over het format, maar van mij mogen ze qua verbeteringen beginnen bij de casting. Misschien komt het omdat ik maar sporadisch gekeken heb maar ik vind de 4 overgebleven deelnemers behoorlijk oninteressant.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Mvnl op 24-06-2023, 14:55:42
De deelnemers zijn niet heel spannend, maar t helpt ook niet dat ze nou ook niet echt in situaties komen waar ze hun persoonlijkheid kunnen laten zien.
De tocht overdag is over t algemeen net zo mak en slapjes als de opdrachten overdag in de Verraders.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: grasisgroen op 24-06-2023, 15:30:20
Ik vind het nog steeds leuk om te kijken, alleen steeds dezelfde opdrachten opgelezen te krijgen van team bekend en team onbekend is een beetje saai. Grappig , hoe Renze zich presenteert en die kleerkasten   :D
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: yfpyfke op 25-06-2023, 12:09:56
Ik vind het ook nog steeds best leuk om naar te kijken. Ja er zijn wel verbeteringen mogelijk, maar het hoeft van mij ook niet perse heel anders.
Wel jammer dat alle vrouwen er al weer uit zijn.
Ik vond Mischa echt een topkandidaat. Hoop dat ze haar ook een keer meenemen bij Wie is de Mol.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: grasisgroen op 25-06-2023, 13:13:04
Nou inderdaad,  Mischa in WIDM zou fantastisch zijn. Zoals zij theorieën bedenkt  ;D
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: joligmolletje op 26-06-2023, 19:31:55
Nou inderdaad,  Mischa in WIDM zou fantastisch zijn. Zoals zij theorieën bedenkt  ;D

Eigenlijk is het jammer dat het programma zo voorspelbaar blijkt te zijn. Veel van Mischa's theorieën vond ik prima vondsten, die hadden het programma echt interessanter gemaakt.

Ik baal dat Mabel is afgevallen. Zij heeft het hardst gestreden van alle onbekenden. Bij de bekenden maakte het mij niet zoveel uit wie de finale zou gaan spelen, vond ze allemaal leuk.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Koemba op 27-06-2023, 16:06:41
Eigenlijk is het jammer dat het programma zo voorspelbaar blijkt te zijn. Veel van Mischa's theorieën vond ik prima vondsten, die hadden het programma echt interessanter gemaakt.

Ik baal dat Mabel is afgevallen. Zij heeft het hardst gestreden van alle onbekenden. Bij de bekenden maakte het mij niet zoveel uit wie de finale zou gaan spelen, vond ze allemaal leuk.

Ja jammer dat Mabel er uit is. Ze had veel harder moeten pleiten voor een onbekende eliminatie omdat ze al wist dat ze door de mannen er uit gestemd zou worden. Ik zou als kandidaat dat tegen hun gebruikt hebben en gezegd dat ik het oneerlijk zou vinden om bekent te stemmen, dan had ze misschien nog een kans gehad.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Feodora op 30-06-2023, 21:25:12
Wat een waardeloze finalie tot nu toe zeg. Het winnende team wordt serieus bepaald door een sprint naar een helikopter. En dan wint ook nog eens, sorry dat ik het zeg, team onbekend dat ik niet bepaald sympatiek vond. Ik had toch serieus wel iets meer verwacht van een finale.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Mvnl op 30-06-2023, 21:56:14
Het hele programma moest het nou niet direct hebben van verfijnde twists dus wat dat betreft niet heel schokkend dat de finale niet ineens met een twist der twisten komt.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Daisy op 30-06-2023, 22:11:19
Dat een 300 meter run naar een helikopter de finalisten bepaald vind ik echt zo'n anti climax. Nou doei en bedankt Arno en Freek, leuk dat jullie ook meededen. Pfff wat slecht.  ::ohno::

Daarna kroop het programma naar het eind.

Zeer teleurstellend.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: joligmolletje op 30-06-2023, 22:49:10
Wat een slechte finale, eigenlijk past dat wel bij het seizoen. Hilarisch de opmerking: en dan staat opeens Renze daar, dat had ik nooit verwacht. Nee, wie wel? Hij is nu niet bepaald een A-ster die je verwacht als de grote onbekende. Opvallend ook hoe ongemakkelijk Renze presenteerde toen de mannen voor hem stonden, dat doet mij vermoeden dat veel van de andere presentaties geen onetakers waren.

En wat is er veel gescript zeg! Dat die liften van de auto's ook nog geregeld waren vond ik echt een brug te ver. Net als dat 300 meter rennen bepaalde wie er zou winnen, tja dan wint het jongste en fitste team.

Het psychologische dilemma om te bepalen wie 24000 euro zou winnen was mooi. Ruud en Rein gunden elkaar de winst, mooi om te zien.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Tristan op 30-06-2023, 23:06:23
Een finale hoort inderdaad vuurwerk te hebben. Dit was echt een behoorlijke anticlimax  ::niet-ok::
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: grasisgroen op 1-07-2023, 00:30:56
Nouja, Ruud en Rein waren wel zo slim om hun rugtassen af te gooien toen ze moesten rennen.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Hadewychisdemol op 1-07-2023, 01:06:12
Ben benieuwd op basis waarvan het concept verkocht is aan andere landen, of ze nog iets van de Nederlandse uitvoering gezien hebben voor ze het kochten. Kan weinig overtuigend geweest zijn. Ik vond Ruud in het begin nog best sympathiek, en zag hem wel als kanshebber toen hij in aflevering 1 al over kinderen begon. Sindsdien niet veel meer meegekregen van team onbekend.

Jammer inderdaad dat er geen vrouwen meer over waren in de finale. Ze begonnen al in de minderheid en de meest uitgesproken types zaten dan ook nog eens bij de vrouwen. Ik had Mischa ook de winst gegund.

Hopelijk voor een volgend seizoen en/of buitenlandse edities betere casting, betere (spannendere en eerlijkere) uitwerking van het concept zonder de dilemma's te verliezen, en een minder knullig einde dan een sprintje naar Renze Klamer als de grote onbekende. Wat een anticlimax moet dat zijn geweest. Maar goed dat wij het al wisten eigenlijk ::rofl::

Puur het idee van teams die tegen elkaar strijden met als de terugkerend thema de keuze tussen bekend/onbekend die doorgetrokken wordt tot in de eliminaties vind ik echt wel potentie hebben. Zonde van dit seizoen, maar wie weet.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: Pierce_Brosnan op 4-07-2023, 21:19:43
Had verwacht dat de 1ste persoon van elk team bij de helicopter is mee mocht. Aflevering duurder iets langer dan uur zonder de reklame, het kan dus wel.

Jammer dat hij ze niet nog een keer met stem vervormer aan tafel toesprak met bandje dat dan nog op tafel had kunnen liggen. Dan had zich pas daarna bekend gemaakt. Helemaal onbekend voor hun kon hij niet zijn, want hun hebben zich opgeven toen Renze oproep deed.

Maar zoals ik eerder zij Renze is eenmalig als opdracht gever, want volgende keer kan hij de oproep weer doenen eventueel opvangen ergens in het land, introductie voice over maar De Onbekende zal iemand anders moeten worden. Beste is dan om ook die voor ons wat langer geheim te houden. Hoeft van mij niet uit de Rtl 4 vijfer te komen (is het straks weer Tijl of Art), kan net zo goed
Spoiler (klik om te tonen/verbergen)
.

Dus:

Nieuwe onbekende die ook voor ons onbekend blijft. Door dat Renze iets andere rol krijgt.
21.40-22.50/23.00 (70 minuten hoog uit 80 met 2 reklames) op de Vrijdag avond na re-introductie van 5 dagen GTST (20.00-20.30) en het vernieuwde The Champions (4 spelers in 55 minuten zou moeten kunnen. De 1ste drie duurde zo'n 45 minuten. Het niet melden van 20.30 tijdstip heeft nog meer kijkers gekost, echt zonde. Een herhaling op Rtl 7 om 20.30 op Zondag avond.  Speelduur: Max 80 minuten inclusief reklame.

Heb ook overwogen om Zondag Rtl 5 om 20.30 of 21.30 en eventueel Rtl 7 op Vrijdag of Zondag om 20.00/20.30 als suggestie te doen gevolgd door een film, maar programma scoort nog niet zo goed.

Maar stel het programma komt over 9 maanden al terug in Maart 2024 op Rtl 7 om 20.00 direct gevolgd door bv tv premiere van een grote film waarbij het 21.20 ideaal is voor de film (12 + maar tegen het randje 14+ / 16+) en het programma een boest kunnen geven. No Time To Die (2e geplande release datum was April 2020 en zelfs 30 September 2021- Maart 2024 is al lang genoeg om die film uit te kunnen zenden.) bijvoorbeeld.
Titel: Re: Het Onbekende
Bericht door: JP1999 op 7-07-2023, 21:39:55
Ben afgehaakt bij afl. 5 of 6. Casting OBN'ers was slecht en het concept van wegstemmen zorgt ervoor dat de interessantste persoonlijkheden als eerste weg moesten. BN'ers waren ok, maar zo gerecyceld van andere spelprogramma's dat het ook weinig vernieuwend was. Alleen Pia en Iris maakten me wel nieuwsgierig, maarja. En jammer dat het zo typisch Nederlands blijft dat de héle tijd door gebiecht wordt, haalt het tempo uit het programma. Ik zie zelf wat er gebeurt dus een beschrijvende uitleg van een kandidaat is niet nodig. Snap niet waar het vandaan komt dat dat altijd moet. In veel Amerikaanse series is dit bijvoorbeeld helemaal niet zo.

Het programma mist sfeer, het mist iets overstijgends zegmaar. Het wekt geen spannende gevoelens op, het voelt voor mij als een bedrijfsuitje. Plottwists zag de kijker allang aankomen doordat Renze al heel veel clues gaf. Denk dat dit programma een eendagsvlieg is.

Vrij negatief ben ik hierover, maar ze kunnen het geld denk ik echt veel beter stoppen in sterkere concepten.