Korte nieuwsberichten mei 2004

Idols-finalist Maud wil best uit de kleren

29-05-2004 - Maud Mulder, verliezend finalist van de populaire talentenjacht Idols, heeft in een interview laten weten dat ze er geen problemen mee zou hebben om helemaal uit de kleren te gaan voor een fotoreportage. Is het een stunt om van het ietwat truttige image af te komen, of is ze echt van plan te gaan poseren in een naaktblad?

Misschien lag Mauds verlies een beetje aan haar tuttige imago. De Nijmeegse was – zeker in het begin – toch vooral een keurig hockeymeisje met een leuke stem, in plaats van een uitdagende vamp à la Britney Spears. Vandaar dat Maud als de donder iets aan haar imago ging veranderen. De rokjes werden met de dag korter en haar populariteit groeide gestaag. In een interview bekent ze nu zelfs dat ze er totaal geen problemen mee zou hebben om helemaal uit de kleren te gaan. “Ik houd best van sexy reportages. Maar ik vind het meer sexy wanneer er nog een beetje te raden overblijft.”

De 22-jarige zangeres hield naast een tweede prijs nog iets waardevols over aan Idols. Haar nieuwste vriend Frank was ook een van de deelnemers, die overigens niet de finale wist te halen. Intussen is ze dolgelukkig met haar nieuwste liefde. “Ik hoop dat Frank en ik nog lang bij elkaar zullen blijven. Ik zie ons echt nog wel trouwen en kindjes krijgen.”

(Bron: FOK!)

Boris' nieuwe woonplaats is top secret

24 mei 2004 - Tijdens zijn huldiging in Venlo vertelt Boris dat hij gaat verhuizen. Het is alleen nog een geheim waarheen. 

Boris moet nu zoveel in de randstad zijn, dat hij het reizen een beetje zat wordt. En daar is maar één oplossing voor, verhuizen. Maar zijn vriendin Irene en zoontje Django hebben hun hele leventje in Venlo en dat maakt het wel een moeilijke beslissing. Toch zit er voor hen ook een groot voordeel aan. Als papa niet meer zoveel hoeft te reizen, kan hij meer bij zijn gezinnetje zijn.

Op dit moment verblijft de zanger in Amsterdam. Daar logeert hij tijdens de opnames van zijn plaat. Waar hij daarna naar toegaat, zullen we moeten afwachten. De één denkt Hilversum, terwijl de ander over Amsterdam spreekt. 

(Bron: RTL Boulevard)

Boris scoort 600e nummer 1 hit in de Top 40

19-05-2004 - Idols-winnaar Boris is met zijn single 'When you think of me' de 600e nummer 1 in de Top 40. Aanstaande vrijdag zal hij op nummer 1 binnenkomen in de hitlijst.

De allereerste nummer 1 notering was op 2 januari 1965. Dat was het nummer 'I feel fine' van The Beatles. 'When I die' van No Mercy was op 15 februari 1997 de 500e nummer 1 notering in de Top 40.

(Bron: FOK!)

Maud wel in hoofdstad

19-05-2004 - NIJMEGEN - Voor een huldiging in Nijmegen was Maud te moe, zei haar manager vorige week. Daarom kon de gemeente Nijmegen de finaliste van Idols zondagmiddag niet huldigen.

Maar Maud was niet te moe om zondag aanwezig te zijn bij de uitreiking van de Coiffure Award in Amsterdam. Daar kreeg Nijmegenaar Jeffrey van XTRH Kappers een tweede prijs.

Maud vertelde in de Heineken Music Hall dat ze met René Froger gaat optreden in de Amsterdam ArenA.

Zondag was Maud ook al in Beuningen te bewonderen. Ze was privé aanwezig bij een optreden van die andere Nijmeegse Idol, Ron Link.

Veel gelegenheid om naar hem te kijken kreeg Maud niet, want binnen mum van tijd hadden handtekeningenjagers haar in de gaten. Tientallen fans verdrongen zich om het idool.

(Bron: Gelderlander)

Maud 'privé' op plein Beuningen

18 mei 2004 - BEUNINGEN - Idolsfinaliste Maud Mulder bracht zondag een bliksembezoek aan de Beuningse Lentefeesten, dit ondanks haar eerdere mededeling dat ze even 'helemaal niks meer wil'.
Om die reden liet ze zondag ook de officiële huldiging in haar woonplaats Nijmegen door burgemeester Ter Horst aan zich voorbijgaan.

Dat ze toch in Beuningen opdook was volgens manager Leon te Pas van AT-productions in Den Haag omdat het om een 'privébezoek'..

Maud kwam op het Beuningse Julianaplein het optreden van Idols-collega Ron Link uit Nijmegen bekijken. Veel gelegenheid om naar hem te kijken en te luisteren kreeg Maud niet, want binnen mum van tijd hadden handtekeningenjagers haar in de gaten. Tientallen fans verdrongen zich vervolgens om het idool.

(Bron: Gelderlander)

Boris zingt bij Marco Borsato in De Kuip

17 mei 2004 - HILVERSUM - Idols-winnaar Boris treedt in juni vijf keer op met Marco Borsato in het voetbalstadion De Kuip in Rotterdam. Dat bevestigde het management van Borsato maandag. Wat het 23-jarige idool verder precies gaat doen na zijn behaalde succes in het televisieprgramma, wilde de manager niet zeggen.

Volgens de manager staan er nog meer gastoptredens gepland, maar ook daarover wilde hij nog niets kwijt.

(Bron: NU.nl)

Tienduizend mensen bij huldiging Boris

16 mei 2004 - Boris Titulaer, de winnaar van Idols 2004, is vanmiddag door meer dan tienduizend uitgelaten fans toegejuicht in zijn huidige woonplaats Venlo. Boris heeft aangegeven uit Venlo te vertrekken. Hij gaat in de Randstad wonen. Over een huldiging in de Limburgse hoofdstad Maastricht wordt nog overlegd.

Om 15.00 uur werd Boris samen met zijn vriendin en familie op het stadhuis van Venlo ontvangen. Daarna vertrok hij naar het Monseigneur Nolensplein, waar nog twee nummers ten gehore gebracht werden. Gisteren bleek dat de huldiging voor Maud Mulder, verliezend finalist van Idols, die ook voor vandaag was gepland, werd afgeblazen. Maud is te moe van alle publiciteit en wil zich richten op de Meet en Greet-toer die na volgende week begint.

(Bron: Fok!)

Idol Maud te moe voor huldiging

16 mei 2004 - Maud Mulder, de verliezend finalist van het programma Idols, heeft de buik vol van alle publiciteit. Een huldiging in haar woonplaats Nijmegen die voor zondag gepland stond is afgeblazen omdat de zangeres "even helemaal niks meer wil." Dat heeft ze via haar manager laten weten.

De gemeente Nijmegen vindt het jammer dat Maud het laat afweten. "Nog langer uitstellen heeft geen zin, dan is er geen relatie meer tussen Idols en de huldiging. Waarschijnlijk zal de burgemeester haar nu een keer bij een optreden in Nijmegen feliciteren", meldt een woordvoerder van burgemeester Guusje ter Horst. Ter Horst had Maud al via een kaart laten weten dat de stad trots is op de Idol.

Meet and Greet
Na de finale is Maud op vakantie gegaan. Dat was volgens haar manager echter geen succes omdat ze een bestemming had gekozen waar het wemelde van de Nederlanders. De Idols-finaliste is nu zo moe dat ze even de openbaarheid wil mijden. Na de komende week begint de Nijmeegse wel zoals gepland met een Meet and Greet-toer.

(Bron: Fok!)

Single Boris vliegt over de toonbank

12 mei 2004 - AMSTERDAM - De single 'When you think of me' van Idols-winnaar Boris, die vanaf dinsdag in de winkels ligt, vliegt over de toonbank bij de cd-winkels. De Free Record Shop schat dat de verkoop van het plaatje aan het eind van de dag al twee keer hoger ligt dan die van een gemiddelde nummer 1-hit in een hele week tijd, liet een woordvoerder weten.

Uit een tussenstand bij de cd-winkels rond 15.00 uur bleek dat de verkoop het " fantastisch" doet, aldus de zegsman.

Fans hoeven echter nog niet bang te zijn dat ze voor niets naar de winkel komen. "We hebben flink ingeslagen."

Ook bij Fame Music in Amsterdam was er dinsdag een run op de single. De cd-winkel bood de eerste vijfhonderd exemplaren voor 0,50 eurocent aan. Volgens een woordvoerder was de voorraad tegen 16.00 uur uitverkocht. Een nieuwe lading is onderweg, maar daarvoor moeten de fans 4,99 euro betalen.

(Bron: Telegraaf)

Eric gaat in de soap

11 mei 2004 - Tijdens Idols staan de tien finalisten meer in de spotlight dan ooit, maar nadat de winnaar bekend is, hoor je meestal steeds minder van ze. Finalist Eric is in ieder geval goed bezig en maakt in zijn ultrakorte bestaan als zanger zelfs al een ware carrièremove! Eric heeft namelijk een rol gekregen in de Yorin-soap Onderweg naar Morgen! Grappig genoeg is het geen poseerrolletje, zoals Idols-kandidaat Frank na zijn zangavontuur wist binnen te slepen bij Jong Zuid, maar een grote rol.

(Bron: Mediawatchers)

Boris moet Jim en Jamai overtreffen

11 mei 2004 - De nieuwe Idols-ster Boris moet de tegenvallende cd-verkopen van Jim en Jamai doen vergeten. Zijn platenmaatschappij BMG ziet mogelijkheden.

Vandaag komt de eerst single van Boris uit. En dat is ook spannend voor platenmaatschappij BMG van het nieuwe idool, want er wordt veel geld in het zangtalent geïnvesteerd. En dat moet wel terugverdiend worden. Bij de vorige idols-finalisten viel dat wat tegen.

Zware opdracht
Boris wacht een zware opdracht. In zijn eentje moet hij beter presteren dan zijn voorgangers Jamai en Jim. BMG vindt de albumverkopen van het jonge tweetal niet hoog genoeg.

Nieuwe Revu
Maar dat kan nog lastig worden na de actie van weekblad Nieuwe Revu vorige week. Alle kopers van het blad kregen een cd met oude nummers van Boris. Volgens muziekproducenten kan dat grote gevolgen hebben voor de verkopen van Boris zijn eerste echte album.

Volwassenen
BMG heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. De muziek van de Idols-winnaar moet volwassenen naar de cd-zaak lokken, niet jongeren zoals bij Jim en Jamai de strategie was.

Idols 3
Voor platenmaatschappij BMG en Boris is het in ieder geval zaak om snel aan de slag te gaan, want inmiddels is bekend geworden dat er ook een Idols 3 aankomt over twee jaar.

(bron: RTLZ)

Nog een single van Boris in aantocht

11 mei 2004 - Venlo - Naast het inmiddels in de winkels verkrijgbare When you think of me verschijnt binnenkort nog een single met Boris Titulaer. Het gaat om het nummer When Something's wrong van de Limburgse groep Down South, waarop de Idolswinnaar uit Venlo als gast de zang verzorgt.
De Down South-single zou aanvankelijk gisteren uitkomen, maar de release is uitgesteld omdat producer HP Nieskens (ex-Volumia!) nog in overleg is met Boris' platenmaatschappij BMG. ,,Of zij brengen het uit, en dan wordt het waarschijnlijk juli, of ik doe het zelf op mijn label MCP Records en dan verschijnt het plaatje volgende week al.''

Spilfiguren van Down South zijn gitarist Bart Oostindie en toetsenist Mike Roelofs. Zij maakten de opnamen met Boris al voor het hoogtepunt van de Idols-hype.

Bij BMG was gisteren niemand voor commentaar bereikbaar.

'Something's wrong' van Down South is hier te beluisteren.

(Bron: Dagblad De Limburger)

Single Boris niet op 1 maar op 2

11 mei 2004 - When you think of me, de eerste single van Idols-winnaar Boris, komt deze week nét niet op de eerste plaats binnen in de Pepsi Chart.

Vorige week meldde Free Record Shop dat het nummer hoogstwaarschijnlijk nu al zou binnenkomen op nummer 1. Dat is bijzonder, omdat de single pas vanaf dinsdag (vandaag) in de winkels ligt en voor die tijd alleen nog maar te downloaden was van internet.

In een nek-aan-nek-race met het nummer Fuck it van Eamon eindigt Boris deze week toch op nummer twee. Nog nooit eerder kwam het voor dat een gedownloade single meteen zo hoog in de hitlijsten uitkwam.

Volgens een woordvoerder van Free Record Shop is er afgelopen weekeinde in het kader van moederdag veel gewinkeld en gingen er daardoor net even wat meer singles van Eamon over de toonbank.

Volgens de zegsman is het ,,100 procent zeker'' dat 'When you think of me' volgende week Eamon van de eerste plaats verdrijft. ,,Zelfs als hij maar de helft van het succes van Jamai behaalt, komt hij al op nummer 1 binnen.

(Bron: Algemeen Dagblad)

Boris exclusief op TMF

11 mei 2004 - Dinsdagochtend gaat op de commerciële Tv-zender TMF de eerste video van Idols winnaar Boris in première.  'When you think of me' is, vanaf de vroege ochtend, exclusief te zien op TMF. In de clip zijn onder meer beelden te zien van Boris, vlak na de finale van Idols.

Hierin is te zien hoe de mediahype is losgebarsten en Boris het ene na het andere interview bij radio- en tv-stations geeft. Deze hele week is het 'Idols Week' bij TMF. Deelnemers van vorig jaar en finalisten van dit jaar Boris en Maud zijn te gast om te praten over hun ervaringen. Jim, Hind, Marieke en anderen kijken terug op wat Idols hen tot nu toe heeft gebracht.

Tijdens deze Idols Week zendt TMF op woensdag en zondag, tussen 21.00 en 22.00, een speciale 'Artist Top 10' uit, met de 10 beste Idols video's gekozen door TMF ID-members.
 
(Bron: Radio.nl)

Idool Boris en Gino samen om de tafel

11 mei 2004 - Idols-winnaar Boris is gisteren aan tafel gaan zitten met zijn oude soulmate Gino Taihuttu.

Op een advocatenkantoor weliswaar, want de twee zijn sinds Taihuttu een cd uitbracht met nummers uit de band Sofuja waarin Boris speelde voor zijn Idolsavontuur, verre van warme vrienden.

Nieuwe Revu bracht de cd uit, Boris boos en zijn platenmaatschappij BMG wilde Taihuttu voor het gerecht slepen, maar zag daar eind vorige week vanaf.

Gisteren is een voorzichtig begin gemaakt de zaak te lijmen, maar aan het einde van de dag waren er nog geen concrete afspraken gemaakt.

(Bron: Algemeen Dagblad)

Maud mag zingen met Rene Froger in de Arena

9 mei 2004 - Ze verloor weliswaar de finale van Idols II, maar Maud ´doet´ eind mei toch maar even lekker de ArenA. Rene Froger was namelijk zó onder de indruk van de 22-jarige Nijmeegse, dat de succesvolle zanger haar direct na de finale vroeg of zij hem tijdens zijn ArenA-avontuur wilde vergezellen, aldus de Telegraaf. Tijdens de vier optredens eind mei zullen Rene en Maud te midden van het publiek een duet zingen. Ook zal Maud naar alle waarschijnlijkheid een nummer solo mogen zingen.

(Bron: http://Mediawatchers)

Najaar 2004: geen Idols, maar Popstars

8 mei 2004 - Fons van Westerloo zegt vandaag in de Volkskrant dat Idols 3 in het najaar van 2005 zal starten. Niet eerder omdat het overkill zou zijn. Een andere belangrijke reden is dat HMG het format Popstars brengt in het najaar. In dit tv format wordt een bandje geformeerd. "Ik kan me voorstellen dat we eerst 'Popstars' gaan doen. Een programma waarin we op zoek gaan naar dé boy-, girl- of popband. En dan gaan we in september 2005 wel weer op zoek naar een ultiem idool. Dat lijkt me beter", aldus Idols-juryvoorzitter Henkjan Smits (wie het ook verstandiger vond om een jaartje te passeren). En Fons van Westerloo kiest er dan ook voor om het programma Popstars uit te zenden. Volgens hem wordt het overigens géén Starmaker, maar hij spreekt over "het echte werk".

(Bron: showbizz.web-log.nl)

Venlo: 16 mei huldiging en concert Boris

7 mei 2004 - Venlo - Idols-winnaar Boris Titulaer wordt op zondag 16 mei op het stadhuis van Venlo gehuldigd. Daarna maakt hij een rijtoer naar het Mgr. Nolensplein, waar hij een optreden verzorgt. Boris en zijn vriendin Irene worden om half drie op het stadhuisbordes toegesproken door wethouder J. van der Velden. De activiteiten op het stadhuis zullen op schermen op het Nolensplein te volgen zijn. Tegen drie uur vertrekt Boris in een open auto, waarschijnlijk voorafgegaan door fanfare De Echo, naar het Nolensplein voor het concert.

(Bron: Dagblad De Limburger)

Boris zingt duet met Do

7 mei 2004 - VENLO - Idols-winnaar Boris zingt samen met zangeres Do een duet tijdens het Doolhofconcert op 5 en 6 juni in Tegelen. Welk nummer ze doen, is nog geheim. Het duet is exclusief voor het Doolhofconcert, liet de organisatie van het concert vrijdag weten.
Het 23-jarige idool treedt verder nog op met zijn vader, jazzvocalist Gé Titulaer. Verder staat ook de Italiaanse artiest Alessandro Saffina op het podium. De drie uur durende show staat onder muzikale leiding van Glenn Corneille.

(Bron: Telegraaf)

CD Boris uit de handel genomen

7 mei 2004 - Platenmaatschappij BMG ziet af van het kort geding tegen Nieuwe Revu om te voorkomen dat het weekblad een cd met oude nummers van Idols-winnaar Boris verder verspreidt en exploiteert.
Nieuwe Revu verklaarde donderdagavond schriftelijk dat het blad op zou houden met de verdere verspreiding van de cd. Hiermee werd de eerste eis van de platenmaatschappij ingewilligd. De komende dagen wordt nog overlegd over een schadevergoeding voor de al wel verspreide cd's.

Nieuwe Revu verscheen deze week met een bijgevoegde cd van 'oude' nummers van Idols-winaar Boris. De nummers, die Boris ooit met zijn band Sofuja opnam, waren aangeleverd door gitarist en bandleider Gino Taihuttu.

Volgens Boris' platenmaatschappij BMG is de cd illegaal omdat auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra geen toestemming heeft gegeven voor de reproductie en Boris als uitvoerend artiest ook niet akkoord is gegaan met de openbaarmaking.

(Bron: Algemeen Dagblad)

Downloadversie single Boris op nummer 1

6 mei 2004 - RIJSWIJK - De eerste single van Idols-winnaar Boris 'When you think of me' komt volgende week hoogstwaarschijnlijk op nummer 1 binnen in de Pepsi Chart. Dat is bijzonder, omdat het nummer tot nu toe alleen nog maar is te downloaden van internet. De single ligt pas vanaf dinsdag in de winkels.

Uit een tussenstand van de Free Record Shop, die de hitlijst beheert, is donderdag gebleken dat het aantal verkochte downloads van 'When you think of me' maar liefst twee keer hoger is dan het aantal verkochte singles van de huidige nummer 1 en 2 in de Pepsi Chart en Mega Top 50. Op dit moment domineren Eamon met het nummer 'Fuck it' en D12 met 'My Band' de hitlijsten.

Boris heeft een primeur. Het kwam namelijk nooit eerder voor dat een nummer-1-hit wordt behaald, voordat de single daadwerkelijk te koop is.

(Bron: Telegraaf)

Boris met Marco Borsato naar de Kuip?

6 mei 2004 - Boris mag misschien met Marco Borsato in de Kuip optreden!  :D
Zie ’t onderstaande bericht van zijn website:

 
 
Elke week probeer ik een vraag van een fan te beantwoorden die me dat via vragenstaatvrij@borsato.nl heeft gesteld. Wil je ook een vraag stellen? Mail me dan! Misschien pik ik jouw vraag er volgende week wel uit! Deze week nodig ik Boris uit…!
 
Ik beantwoord de vraag van Susan den Ouden:
 
“Toen ik je bij de Idols-workshop zag, hoorde ik je zeggen dat de winnaar bij jou in de Kuip mocht komen. Natuurlijk heeft Boris nu gewonnen en net als jij vind ik 'm bijzonder goed! Mijn vraag is, neem je Boris echt mee naar de Kuip?”
 
Hoi Susan,
 
Vorige week gaf ik in mijn column in de Telegraaf al aan dat voor mij Boris het ultieme Idool van Idols is. Hij heeft alles in zich wat een idool nodig heeft. Deze vraag heb ik afgelopen week dan ook tientallen keren in mijn mailbox aangetroffen, en ik kan je vertellen dat voor mij de uitnodiging nog altijd staat!
 
Ik ben zeer onder de indruk van Boris zijn talent en het lijkt me erg leuk om hem er in de Kuip bij te hebben. Voor hem zal dat ook bijzonder zijn, want je staat dan wel 6x voor ongeveer 50.000 mensen. De uitnodiging ligt er in ieder geval
en het eerste overleg heeft plaatsgevonden. Maar voor Boris breekt nu een hele drukke periode aan dus het moet wel allemaal in het Idols-schema passen. Ik wacht rustig af, maar nogmaals, mij lijkt het te gek!
 
 
Groetjes,
 
Marco


(Bron: Marco Borsato website)

Toch Idols-concert in Ahoy

3 mei 2004 - AMSTERDAM - Alle tien Idols-finalisten komen op 10 juni voor een eenmalig concert naar de Rotterdamse Ahoy!
 
Boris, Maud, JK, Marlies, Eric, Irma, Alice, Ron, Robin en Meike zullen die avond zowel solo als gezamenlijk optreden. Winnaar Boris zal uiteraard zijn nieuwe single When you think of me laten horen.

De voorverkoop voor het unieke evenement start komende zaterdag.

(Bron: Telegraaf)

Nieuwe Revu presenteert eerste cd Boris

4 mei 2004 - AMSTERDAM - Weekblad Nieuwe Revu brengt dinsdag als eerste een cd van Idols-winnaar Boris in de winkels. Op het album staan tien nummers die Boris met de band Sofuja opnam voor het begin van de talentenjacht.

Nieuwe Revu verschijnt een dag eerder dan normaal om de Holland Media Groep (HMG) en platenmaatschappij BMG af te troeven. De eerste single die Boris zelf uitbrengt bij BMG verschijnt pas later deze maand.

Hoofdredacteur Mark Koster van Nieuwe Revu verklaarde dinsdag dat de rechten van de muziek van Sofuja in handen zijn van gitarist/bandleider Gino Taihuttu. Een groot deel van de extra opbrengsten van de losse verkoop van het blad gaan naar Taihuttu, aldus Koster.

(Bron: NU.nl)

Nieuwe Revu beweert dat Jerney Kaagman al contact met Boris had vóór Idols

4 mei 2004 - De Nieuwe Revu komt vandaag, een dag eerder dan gepland, met haar nieuwe blad met daarin een volgens eigen zeggen onthullend artikel over Boris, die zaterdag de finale van Idols won. Het blad interviewde Gino Taihuttu, de voormalige muziekpartner van Boris in de formatie Sofuja. Volgens Taihuttu stond zanger Boris twee jaar geleden al op een verzamel-cd, die hoogst persoonlijk was samengesteld door Jerney Kaagman, het latere jurylid bij Idols. Boris is te horen met het nummer Night and Day. De cd verscheen bij stichting Conamus, met in het bestuur Eric van Tijn, óók jurylid bij Idols.

Jerney Kaagman heeft vandaag echter al op verschillende radiozenders laten weten dat zij pas enkele weken op de hoogte is van het feit dat Boris op een CD van Conamus heeft gestaan. Boris heeft het haar zelf verteld en ze vond het alleen maar leuk dat blijkt dat de stichting, enkele jaren geleden ook het talent van Boris heeft ingezien. Jerney Kaagman heeft zelf totaal geen contact gehad met Boris in die tijd en zegt zelf ook niet betrokken zijn te geweest bij het samenstellen van de CD. De CD is trouwens nooit te koop geweest, maar gebruikt als promotiemateriaal op internationale muziekbeurzen. Jerney Kaagman vindt het dan ook geen enkel probleem dat Boris ooit al op een CD te horen was. Ook al was ze hier bij zijn auditie al van op de hoogte geweest, dan nog had Boris gewoon mee mogen doen aan Idols. Ze zegt dat alle kandidaten bijna wel al iets in de muziek hebben gedaan en dat het voor Idols totaal niet uitmaakt als ze al eens een plaatje hebben uitgebracht of vaker opgetreden hebben met een band. De ophef over het artikel lijkt daarom ook eigenlijk erg overtrokken.

Wat vind je zelf hiervan? Laat het ons weten op ons Idols-forum!

Idol Boris duikt opnamestudio in

3 mei 2004 - AMSTERDAM - Het nieuwe idool Boris duikt vanaf dinsdag enkele weken de studio in om zijn album op te nemen. Het komt naar verwachting eind mei uit.
Maandag moet de winnaar van het populaire televisieprogramma Idols nog allerlei promotieverplichtingen nakomen. "Vanaf morgen is zijn album de eerste prioriteit", aldus een woordvoerster van platenmaatschappij BMG maandag.

(Bron: Telegraaf)

Henkjan: Idols jaar overslaan

3 mei 2004 - AMSTERDAM - Hoezeer Henkjan Smits ook genoten heeft van het tweede Idols-seizoen, het lijkt hem geen goed idee om in september alweer nieuwe audities te houden. " Het zou verstandig zijn om een keertje over te slaan. Anders zijn er twee shows vlak achter elkaar. Idols II duurde ook al bijna twee maanden langer dan Idols I", aldus de Idols-juryvoorzitter.
 
"Ik kan me voorstellen dat we eerst 'Popstars' gaan doen. Een programma waarin we op zoek gaan naar dé boy-, girl- of popband. En dan gaan we in september 2005 wel weer op zoek naar een ultiem idool. Dat lijkt me beter" , zegt Smits.

De finale werd zaterdagavond door ruim 3,3 miljoen mensen bekeken. Het programmaonderdeel waarin bekend werd dat Boris, met een meerderheid van 61%, had gewonnen, werd door 100.000 mensen meer gevolgd. Dat blijkt uit cijfers van de stichting Kijkonderzoek.

De finaleshow in maart vorig jaar trok meer kijkers. Toen volgden 4,7 miljoen mensen de verrichtingen van finalisten Jim en Jamai. Op het moment van de waarheid keken nog eens 300.000 mensen extra. Vorig jaar werd er ook meer ge-sms't.

(Bron: Telegraaf)

Limburgse dagbladen brengen tabloid over Boris uit

2 mei 2004 - SITTARD - Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad brengen maandag bij de krant een zestien pagina's tellende bijlage uit over Idols en de winnaar Boris. De bijlage met daarin veel foto's verschijnt in een fullcolour tabloid-formaat.

Dat heeft adjunct-hoofdredacteur H. Driessen van de kranten zondagavond gezegd. De bijlage bevat behalve artikelen over de 23-jarige Boris Titulaer uit Venlo ook een interview met zijn ouders. Ook wordt gekeken hoe het de finalisten van vorig jaar is vergaan. Verder komen de jury en Maud, de verliezer van de finale, aan bod en wordt het fenomeen Idols onder de loep genomen. Ook is er een reportage over hoe Venlo de overwinning vierde in de nacht van zaterdag op zondag.

(Bron: Telegraaf)

Single Boris op 11 mei in de winkels

2 mei 2004 - HILVERSUM - De single When you think of me van het kersverse idool Boris ligt vanaf dinsdag 11 mei in de winkels. Dat liet een woordvoerder van platenmaatschappij BMG zondag weten. Op de cd staat verder nog een instrumentale versie van het nummer en de vertolking van What's going on van Marvin Gaye.

(Bron: Telegraaf)

Album van Boris vanaf 31 mei in de winkel

2 mei 2004 - Onder voorbehoud wordt het album van de winnaar van Idols 2004 Boris op 31 mei in de winkels verwacht. Aanstaande vrijdag zal de eerste single van de zanger in de winkel liggen. "When you think of me" is een cover van Eric Bennet.

De datum voor een tweede single staat ook al vast, onder voorbehoud komt de tweede single op 14 juni uit.

(Bron: showbizz.web-log.nl)

3,4 miljoen Nederlanders zagen dat Boris won met 61% van de stemmen

2 mei 2004 - De finale van het televisieprogramma Idols is zaterdagavond door meer dan 3,4 miljoen mensen bekeken. Dat blijkt zondag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Boris werd door 61 procent van het stemmende kijkerspubliek gekozen tot hun ultieme idool. Hiermee versloeg hij zijn concurrent Maud.

Het aantal mensen dat heeft gekeken naar de uitslag was dit jaar minder dan vorig jaar. Toen keken bijna vijf miljoen naar de finale, waarin Jamai werd uitverkozen tot Idol 2003.

(Bron: NU.nl)

Venlonaar Boris winnaar van Idols

1 mei 2004 - Boris Titulaer (23) uit Venlo is winnaar geworden van de talentenjacht Idols 2004.

In de finale kreeg hij zaterdagavond de meeste stemmen van de televisiekijkers. Hij versloeg Maud (22) uit Nijmegen. Beide finalisten kregen lovende kritieken van de jury. Boris reageerde op zijn overwinning met zijn vaste kreet 'Keep the soul alive'. Begin volgende week ligt zijn cd-single 'When you think of me' in de winkel. De overwinning van Boris leidde tot enorme vreugde in veel Venlose cafés, waar de finale op grote schermen werd gevolgd. Ook op straat in het Venlose uitgaanscentrum werd de zege van Boris luidruchtig gevierd.

(Bron: L1)

Idols winnaar bij Barend en Van Dorp op RTL4

1 mei 2004 - Het RTL 4-programma ‘Idols’ is ook met haar tweede tv-reeks een ware hype geworden. Vanavond zal na aanloop van 21 weken bekend worden wie de aanstaande de ‘Idol 2004’ wordt, óf Boris óf Maud.

Deze nieuwste ‘Bekende Nederlander’ zal aanstaande maandag zijn of haar eerste grote televisie-interview geven na ‘Idols’ in ‘Barend & Van Dorp’ tussen 22.30 en 23.30 uur. De zanger of zangeres zal samen met Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder vooral de afgelopen, hectische periode bespreken.
 
(Bron: Radio.nl)