Auteur Topic: Are you sure you're gay?  (gelezen 2310 keer)

Offline Han13

  • winnaar WIDM-pool 2007
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
Are you sure you're gay?
« Gepost op: 17-09-2004, 17:21:20 »
Realityshow voor twijfelende homo’s

Het Amsterdamse reclamebureau John Doe gaat een pilot maken voor een nieuw realityprogramma Are You sure You’re Gay. Hierin zullen tien beeldschone dames dingen naar de gunst van een homoseksuele jongen en hem uitdagen of hij wel echt zeker is van zijn seksuele voorkeur. Het programma is vooral bedoeld als een persiflage op programma's als De Bachelor, Big Brother en Temptation Island, maar heeft wel dezelfde ingrediënten: een luxe villa aan de Spaanse kust, bubbelbaden en veel vrouwelijk schoon in bikini. En voor de twijfelende jongen is er een biechtkamer.
De bedenkers, Diederiekje Bok van John Doe, hebben genoeg van de eindeloze reeks programma's die voortborduren op het succes van Big Brother. Volgens hen is de reality-tv tot het uiterste uitgemolken en lijkt het of het de televisiemakers ontbreekt aan fantasie. Het is ook eigenlijk niet de bedoeling dat de homo-jongen de herenliefde afzweert. De show is vooral bestemd voor een mannelijk hetero-publiek. De hetero's die zitten te kijken, vreten zich intussen helemaal op voor de buis, zegt Bok in het Parool.
De homo-belangenorganisatie COC heeft geen bezwaar tegen het programma. Woordvoerder René van Soeren: Het wordt pas ergerlijk als het programma de indruk wekt dat mooie dames homoseksuelen kunnen genezen van hun 'afwijking’. Ik denk dat niet veel homo's voor honderd procent homoseksueel zijn. Wat bewijst het programma dan als een homo zwicht voor vrouwelijk schoon? Van Soeren denkt zelfs dat hetero's nog iets van het programma kunnen opsteken. Jonge homo's moeten in tegenstelling tot hetero's op een gegeven moment 'uit de kast komen'. Daarom denken ze erg na over hun seksualiteit. Nu kunnen hetero's zien hoe homoseksuelen daarmee omgaan.
Are You sure You’re Gay wordt als eerste aan MTV aangeboden omdat John Doe voor deze zender al meerdere korte filmpjes heeft geproduceerd. MTV laat het doorgaan van het programma afhangen van het aantal aanmeldingen dat binnenkomt (via de speciale site) maar heeft de serie in principe al opgenomen in het schema voor 2005. De vrouwen zijn al gevonden, een twijfelende homo nog niet.

(Bron: Medialog)


Duurt dus nog wel effe voor dit programma op tv komt, maar we kunnen er natuurlijk wel vast over discussieren.  :)

't lijkt me wel 'n leuk programma en ik denk dat MTV hier weer 'n hit mee te pakken heeft!  :D