Online Survivor

Een nieuwe generatie Survivor

   
In 2003 begon het idee van een online Survivor. Survivor is de Amerikaanse versie van Expeditie Robinson en wordt over het algemeen harder en tactischer gespeeld. In 2003 kwam Chriz met het idee om hier een online spel van te maken zodat je ook als Realitynet forummer zelf het spel kan ervaren, complotten kan smeden, uitblinken in immuniteitsproeven en natuurlijk de overwinning binnen kan halen. Over de jaren heen is het spel af en toe georganiseerd. In 2003 en 2004 door Chriz onder de naam CSC (Compuart Survivor Competition). In 2005 is het eenmalig overgenomen door Daisy en Molcrazy. Vijf jaar later kwam er een vervolg in een nieuw jasje: Trivial Survivor georganiseerd door Swifty. Bij deze survivor waren vrijwel alle proeven puzzels. Daarna kwam er weer een pauze.

In 2012 meldde oud-kandidaten van Trivial Survivor D*N en Schulz zich aan om de serie verder door te zetten. Ze besloten het samen te doen en dit bleek een zeer goede combinatie. In 2012 begon de nieuwe generatie van Survivor spellen met Survivor: The Wise Man. In deze Survivor stond een mysterieus verhaal rondom een wijze man en de eilandengroep waar het spel zich afspeelde centraal. In 2013 werd de serie vervolgd door Survivor: Double Trouble, eveneens georganiseerd door D*N en Schulz. Deze editie werd getypeerd door de grootste twist ooit. De spelers speelden naast hun eigen account met een schaduwaccount waardoor er opeens 40 spelers in het spel waren. In 2014 kwam dan ook een derde seizoen onder de naam: Survivor: Heroes vs Villains. Wie komt het verst? De mensen die het spel loyaal, eerlijk en met eer spelen of de mensen die liegen en bedriegen? Nieky verving hierbij Schulz en organiseerde dit seizoen samen met D*N. In 2016 kwam Survivor met een mini-versie, gezien er geen seizoen zou komen dit jaar. Na het rustjaar keerde Survivor terug met het vierde seizoen Survivor: Completely Frozen. Georganiseerd door D*N alleen. Kenmerkend aan de serie is de koude locatie die als thema door het seizoen heen loopt, de idol drama en sterke cast. Op deze pagina is een overzicht te vinden van de Survivor spellen van Realitynet.

Heb je vragen? Stuur dan een pm naar D*N

Survivor 5: Tribal Wars is klaar, praat na op het forum!

Overzicht Seizoenen

Survivor: The Wise Man (2012)

Aantal kandidaten: 19
Hosts: D*N en Schulz
Locatie: Maleisië
Finalisten: Ycaris, Lukie4 en Tdietz
Winnaar: Ycaris

>>Meer informatie<<
>>Het Forum<<
Survivor: Double Trouble (2013)

Aantal kandidaten: 20 (40 met schaduwaccounts erbij)
Hosts: D*N en Schulz
Locatie: Madagaskar
Finalisten: Nieky, Daisy en Hillo
Winnaar: Nieky

>>Meer informatie<<
>>Het Forum<<
Survivor: Heroes vs Villains (2014)

Aantal kandidaten: 20
Hosts: D*N en Nieky
Locatie: Zuid-Afrika
Finalisten: Miek1999 en De_Witte
Winnaar: Miek1999

>>Meer informatie<<
>>Het Forum<<
Mini-Survivor: Spain (2015)

Aantal kandidaten: 10
Host: D*N
Locatie: Spanje
Finalisten: Catshee, Ycaris en Swifty
Winnaar: Catshee

>>Meer informatie<<
>>Het Topic<<
Survivor: Completely Frozen (2016)

Aantal kandidaten: 16
Host: D*N
Locatie: Canada
Finalisten: Hillo en RoyL
Winnaar: Hillo

>>Meer informatie<<
>>Het Forum<<
Survivor: Tribal Wars (2021)

Aantal kandidaten: 32
Host: D*N en Lucy
Locatie: Kenia
Finalisten: Jennifer, B&W & Sanmol
Winnaar: Jennifer (Spacycolours)

>>Meer informatie<<
>>Het Forum<<

Top 15 momenten  uit drie jaar survivor

1.   Natuurweek- Seizoen 1

Deze week kan waarschijnlijk niet overwonnen worden, alles verliep zo perfect. Het is misschien wel één van grappigste weken ooit. Er zitten nog 7 mensen in het spel: Molcrazy, Hillo, Lukie4, Robbieazerty, Jann, Nieky en Ycaris. Voor de immuniteitsproef spelen ze Jeopardy en voor de muntproef Natuur kwartet. Een gigantische chaos tijdens Jeopardy draait op veel hilariteit uit. Nieky wint onverwacht en een knorrige Lukie4 wordt wederom tweede. Ook het kwartet, dat dwars door de jeopardy opdracht heen gaat spelen de kandidaten hard. Nieky maakt een opmerking over een tijger naar Hillo en Lukie4 stuurt een hamster met bomgordel naar Nieky. De hilarische week wordt afgesloten met een flippende Jann, een munt die succesvol wordt ingezet en een gigantische blindside voor Robbie.

2.   Schaduwspelers- Seizoen 2

Een krankzinnige twist, die heel goed uitpakte. Elke speler zou spelen met een schaduwspeler, oftewel met een extra account. Er deden nu niet 20 maar 40 deelnemers mee. Elke schaduwspeler had ook een eigen persoonlijkheid en een bepaalde rol die gespeeld kon worden. Dit zorgde niet alleen voor nieuwe tactische mogelijkheden, maar ook voor veel hilariteit. Hoogtepunten waren mopperende Rik (Ldhmolletje), One Direction fan Noortje (Lukie4), Islamitische Abdullah (Ycaris), Belgisch filosoof Sjoerd (Daisy) en meer.

3.   Kelapa Island- Seizoen 1

Ja ik ben een groot fan van hilarische situaties. Kelapa Island was het eerste afvallerseiland en was een bron van hilariteit. Omdat er teveel deelnemers waren voor het format, begonnen Ycaris en Lemmyfan als originele bewoners op Kelapa Island. Na de eerste opdracht voegde Bjorrn zich bij hen. De twee jonge jochies begonnen een spamsessie van pagina’s lang, tot ongenoegen van Ycaris die met die twee zat opgescheept. Daarnaast werd er door ons een mentor op het eiland gezet die de vele creatieve opdrachten zou beoordelen, KD als super strenge, Simon Cowell achtige mentor. Om het af te maken was de eerst volgende afvaller Ibung. Haar verhaal dat ze Addie had geruild met piraten voor een peniskoker is legendarisch.

4.   Twitteropdracht plus eilandraad 2 Heroes- Seizoen 3

Hoewel waarschijnlijk een deel van de deelnemers dit helemaal geen leuke opdracht vonden, zie ik dit wel als één van de meest geslaagde opdrachten. De strijd was zo hevig, zo intens en iedereen was zo fanatiek. Het somde ook het thema goed samen. De Villains gebruikten alle mogelijke middelen om de opdracht te winnen, of ze nou vals waren of niet. De Heroes zaten met een moreel dilemma hierbij. De Villains bereikten meerdere survivor beroemdheden en de eindstand lag erg close bij elkaar. De Villains wonnen uiteindelijk met maar liefst 2146 followers! Hierop volgend kwam de eilandraad van de Heroes waar KD en Ycaris vochten voor hun leven in het spel. Uiteindelijk vertrok een woedende KD het spel, wat voor de Heroes het begin van het einde werd.

5.   Catshee in de biechtstoel- Seizoen 2 en 3

Niemand is zo hilarisch in de biechtstoel als Catshee. Hij biechtte er in beide seizoenen lustig op los en maakte gebruik van zijn vele, niet altijd gepaste, gifjes. Hij bekritiseerd in zijn biechten vaak de spelers om zich heen en verteld sexy hij zelf is. In Seizoen 3 zie ik hem echt als de Rob Cesternino van het seizoen.

6.   Finale eilandraad en winst Nieky- Seizoen 2

Dit is de eilandraad waar drie spelers tegenover elkaar stonden die door velen worden gezien als drie van de beste spelers van Realitynet. Alleen al dat maakt het een waardig moment op deze lijst. Maar ook is dit de conclusie van de grootste en meest vermakelijke rivaliteit Nieky vs Hillo. Tijdens de eilandraad ging het hard tegen hard. Uiteindelijk nam Nieky zijn wraak op Hillo ,die hem in seizoen 1 twee keer heeft weggestemd, door het seizoen te winnen.

7.   De Samensmelting- Seizoen 1

Niemand had ook maar een idee wat er zou gebeuren en deze samensmelting bleek één grote rollercoaster. De deelnemers die nog in het spel zaten werd gevraagd om duo’s te vormen voor de samensmelting. Iedereen ging er vanuit dat er samengewerkt zou worden, maar niets was minder waar. De duo’s zouden battlen tegen elkaar, slechts één van hun zou de samensmelting halen. Zo hadden we een paar interessante battles zoals Swifty vs Lukie4 en Hillo vs Robbieazerty. Miek37 gaf zelfs op omdat ze niet tegen Jann wou strijden in de proef. Op Kelapa Island kwamen er vier deelnemers uit een proef die bij de verliezers van de samensmelting werden gevoegd. Deze zouden opnieuw battlen. Een spectaculair puzzel duel tussen Swifty en Nieky en een spannende tactische battle tussen Tdietz, Bjorrn en Ycaris was het gevolg.

8.    Kill the Kings- Seizoen 3

De tactiek die alle spelers uitschakelde die de tactiek gevolgd hadden. Na de dominantie van de powerplayers in het tweede seizoen kwamen Robbie en Catshee tot de conclusie dat ze de sterkste deelnemers er het volgende seizoen als eerste zouden uitstemmen. Robbie gebruikte hiervoor de ranking als leidraad. Al snel hadden beide heren een meerderheidscomplot in hun kamp (Robbie bij de Heroes en Catshee bij de Villains). Eén voor één werden de oud-winnaars en finalisten uitgeschakeld voor de samensmelting (Vieffan, KD, Ycaris, Daisy). Na de samensmelting bleef de tactiek voortvloeien waardoor Hillo, Hadewychisdemol en uiteindelijk Robbie zelf het slachtoffer werden hiervan. Uiteindelijk verloor de laatste king in het spel, Catshee, de halve finale proef en stonden twee nieuwelingen die een under the radar strategie hebben toegepast in de finale.

9.   Powerplayers- Seizoen 2

Na een seizoen van elkaar bevechten besloten Hillo en Nieky om in het tweede seizoen een deal te maken en samen te werken. Toen Daisy in het spel kwam werd er een nieuwe tactiek geboren. Samen met Molcrazy vormde het viertal de powerplayers. De mensen die sterk waren in proeven en als grote targets worden gezien werkten hier dus samen om te voorkomen dat ze één voor één uitgeschakeld zouden worden. Uiteindelijk wordt Daisy na de samensmelting geblindside, maar vecht ze zich terug via het Moeras. Hillo en Nieky blijven loyaal aan elkaar tot het einde en Daisy wint het Moeras waardoor ze in de finale belandt met de twee. Molcrazy werd vierde, wat maakt dat dit het meest succesvolle complot ooit is.

10.   Fotografie –Seizoen 2

Misschien wel de meest succesvolle opdracht van Seizoen 2. De kandidaten waren erg fanatiek. Het blauwe Kea kamp had nog maar drie koppels bestaande uit drie deelnemers en hun schaduwen dus deze konden niet verliezen. Ook het oranje Ara kamp kon niet verliezen omdat ze door de switch met teveel complotgenoten in één team kwamen. In de opdracht moesten de teams opdrachten uitvoeren, een foto maken van een bepaalde situatie of verschijnsel. De teams gingen erg ver en deden bijna allemaal het grootste gedeelte van de foto’s. Het oranje Ara kamp won de proef nadat Nieky met de presentator op de foto ging in Nijmegen .

11.   Ycaris wint – Seizoen 1

Ycaris haar verhaal in seizoen 1 was één van de ultieme underdog situaties. Door haar late inschrijven belandde ze vanaf het begin op het afvallerseiland Kelapa Island. Hier won ze veel creatieve opdrachten, zat ze in de top 4 van de samensmeltingsrace en won ze haar tactische battle van Tdietz en Bjorrn. Hierdoor kwam ze terug in het spel waar ze vanaf het eerste moment in  de minderheid was. Nadat Robbie werd geblindside, kon ze erdoor heen glippen en in de halve finale de sociale proef winnen. In de finale won ze met 1 stem voorsprong van Lukie4 en van Tdietz die ook twee stemmen had vergaard.

12.   Hillo Blindside -Seizoen 3

De man die nog nooit was weggestemd moest natuurlijk eens een keer worden weggestemd. Toen het gebeurde was dit ook nog eens op een spectaculaire manier. Hillo had zich ondertussen in een meerderheidspositie gewerkt en leek veilig te zitten. Hadewychisdemol had net een ronde ervoor een idol ingezet op Bjorrn, maar Jann was degene die eruit gestemd werd. Zonder immuniteit zouden Hadewychisdemol, Bjorrn en Miek niets kunnen. Robbieazerty won de kans om naar Penguin Island te gaan waar hij een clue kreeg na de idol. Deze deelde hij met Hadewychisdemol, zonder het besef dat de idol deze keer in het kamp zelf verstopt lag en dus iedereen hem kon vinden. Hadewychisdemol vond de idol en speelde deze op zichzelf. De drie stemden op Hillo waardoor hij de eerste persoon is die er door een idol uit geblindside is.

13.   Jury Clue –Seizoen 2

In de samensmelting van seizoen 2 zat het nieuwe onderdeel de jury clue. De jury zou een conversatie houden met voor iedere jurylid een clue erin verstopt. Dit was dat ze elke post moesten beginnen met dezelfde letter en ze een bepaald cijfer in elke post moesten benoemen. De juryleden hadden hier zoveel plezier in dat ze hier ook fanatiek in werden om de cijfers zo goed mogelijk te verstoppen. De kandidaten hadden het maar lastig met de opdracht.

14.   Miek1999 wint –Seizoen 3

In een raar lopend seizoen waar alle grote targets het spel vroeg verlaten en twee debutanten de finale haalden won uiteindelijk de 15 jarige Miek1999, tegen alle verwachtingen in. Niet alleen werd er gedacht dat ze de finale niet zou halen, maar tegen vrijwel elke kandidaat zou ze in principe verliezen. Hoewel haar speelwijze niet de spannendste was, is ze zeker weten een onderschatte speler. Op meerdere momenten heeft ze laten zien dat ze wel degelijk belangrijke moves heeft gemaakt.
 
15.   Landenstrijd, Opening –Seizoen 2

Seizoen 2 begon met 20 deelnemers en hun 20 schaduwspelers, in totaal dus 40 deelnemers. In de eerste opdracht speelden ze allemaal tegelijk op een groot soort schaakbord. Natuurlijk was dit het recept voor chaos. Verschillende deelnemers gingen al de fout in met hun schaduwaccount waardoor de anderen konden zien we ze waren. Ongeveer halverwege het spel begonnen Ycaris en Ldhmolletje gebruik te maken van de optie om anderen af te schieten en tegen te werken. Hun afkeer richting team geel was erg grappig en maakte voor een zeer interessant spel.

Honorable mentions: Stratego –Seizoen 1, Titties FTW –Seizoen 3, Dilemma race –Seizoen 3, Hillo en de roze aura –Seizoen 1, Fanclubs –Seizoen 2

Dat was het voor nu ::joehoe::